Steelers voitti kolikolla I-divisioonan runkosarjan

jefumaster 14.8.2017 22:27 83 kommenttia

(8-1)

(4-5)

19.8.2017 klo 15:00 Helsinki

I-divisioonan runkosarjan voitto ratkaistiin kolikonheitolla. Klaavan valinta varmisti Kuopio Steelersille sarjan paalupaikan ja mahdollisuuden viedä Spagettimalja kotikentälleen Väinölänniemelle.

Maanantaina liigaottelun puoliajalla tapahtunut arvona ratkaisi divarin välieräpelien pareiksi Steelers – Jaguaarit ja Wolverines – ECG. Molemmissa välieräpeleissä tulee olemaan itsestään selvät ennakkosuosikit, mutta pudotuspelien luonne tarjoaa mahdollisuuden myös odottamattomiin yllätyksiin.

Lauantai 19.8. klo 14,45, Wolverines – East City Giants

Helsinkiläisten jenkkifutisfanien riemuksi I-divisioonassa palataan tällä kaudella jo kolmas paikallisderby. Välieräpeliä Brahenkentällä isännöivä Wolverines on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan seitsemän, mutta joukkueen kausitavoitteen saavuttaminen edellyttää menestystä vielä kahdessa viimeisessä ottelussa. Wolverines pelaa monipuolista air raid hyökkäystä, jossa palloa jaetaan nopeatempoisessa no huddle vyörytyksessä taukoja pitämättä useammalle tasokkaalle laitahyökkääjälle maajoukkue QB Janne Lehtisen johdossa.

II-divisioonasta ylös ykköseen noussut ECG on yllättänyt arvostelijansa taistelemalla sarjan kolmannelle sijalle hyvällä peli-ilmeellä. Idän jättiläiset ovat voittaneet sarjassa pelinsä Indianseja ja Jaguaareja vastaan, mutta kärkijoukkueet Wolverines ja Steelers ovat olleet kohtaamisissa selvästi edellä. ECG:n peli perustuu paljolti taitavan Jabari Harrisin näyttäviin yksilösuorituksiin. Joukkueen vahvuus on samalla yksi sen heikkouksista. Pysäyttämällä Jabarin pysäyttää samalla koko joukkueen etenemisen.

Wolverines lähtee välieräpeliin selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet murskaaviin lukemiin 65-14 ja 20-66. Edellinen peli pelattiin vain muutama päivä sitten ja molemmat joukkueet nuolevat pelissä saatuja kolhujaan viikon harjoitusten lomassa. Helsinkiläisjoukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Wolverines ylivoima perustui tappavan tarkkaan heittopeliin. Viime viikonloppuna ECG onnistui hidastamaan Lehtisen ilmasirkusta, mutta tilalle tuotettiin Andre Dahlmanin jyräävät juoksut. Tulevan viikonlopun pelivalikoimaa on mielenkiintoista odottaa, kun kotijoukkue marssittaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella todennäköisesti täysimiehisen rosterinsa.

East City Giantsin voitonmahdollisuudet löytyvä puolustuksen takakentän onnistumisista. Viime lauantaina takamiehet onnistuivat ajoittain pimittämään Wolverines-laiturit siten, että Lehtinen ei löytänyt vapaita miehiä heittojensa kohteiksi. Välierässä onnistumisia on tultava lisää samalla kun hyökkäyksessä Harrisin rinnalle on löydettävä useampia ratkaisijoita. Giantsin vastustajien on budjetoitava pelisuunnitelmissaan Jabarin tekevän pelissä kuin pelissä vähintään kaksi henkilökohtaista touchdownia. Välieräpelin voittamiseen nuo eivät yksinomaan riitä.

Joukkueiden tuoreessa kohtaamisessa oli ilmassa ajoittain kipinöitä. Erityisesti ECG:n amerikkalaistakamies Eric Irvinin otteet saivat Wolverines-pelaajien tunteet kuohahtamaan. Tulevan viikonlopun knock out ottelussa jatketaan tunnetilasta, joka menneenä lauantaina jäi pinnalle ja odotettavissa on kuuma kamppailu paikasta Spagettimaljaan. Heinäkuun alussa pelattu Wolverines-ECG ottelu keräsi Brakulle edellisen kerran peräti 562 katsojaa. Nyt odotettavissa on vähintään vastaava yleisöryntäys. Veikkaan Wolverinesin vievän ottelun lukemin 48-21.

Kuva: Jari Turunen

Sunnuntai 20.8. klo 16.00 Kuopio Steelers – Jyväskylä Jaguaarit

Kotijoukkue Steelers on pelannut vakuuttavan kauden avausottelustaan lähtien. Kauden ainoa tappio kirjattiin kesäkuun alussa Wolverinesin vieraana Helsingissä. Avausottelussa paikalla olleet muistavat Steelersin vahvan viimeisen neljänneksen. Seth Petersin löydettyä Helsingissä yhteisen sävelen laitahyökkääjiensä kanssa ei ilmasiltaa ole onnistunut pysäyttämään kukaan.

Jaguaarit lähtivät kauteen rajusti import-pelaajiin panostaen, mutta täysin suunnitelmien mukaan päävalmentaja Mikko Sammal ei ole päässyt orkesteriaan johtamaan. Hyökkäyksen sieluksi vallittu Jerell Jones joutui palaamaan kotimaahansa kesken kauden ja joukkueen rosteri on elänyt paljon läpi kauden. Toistaiseksi Jaguaarit ovat onnistuneet keräämään pisteitä ainoastaan Kouvola Indiansin kustannuksella.

Steelers on noussut kauden vakuuttavien otteittensa perusteella I-divisioonan voittajasuosikiksi. Välieräpelin vastustajan kuopiolaiset ovat voittaneet kahdesti selvin lukemin (46-14 ja 13-42). Jaguaarien ohuen ohuet mahdollisuudet yllätysvoittoon perustuvat vain ja ainoastaan pelinrakentaja Petersin ilmasirkuksen pysäyttämiseen. Erityisesti pitkissä heittopeleissä ansioituneet Johannes Jauhiainen ja Tino Ndongo ovat tehneet tuhoisaa jälkeä jokaista divarijoukkuetta vastaan ja heidät on pysäytettävä.

Jaguaarien pelinrakentaja Chirstopher Jeffrey-Griggs on yrittänyt hypätä edeltäjänsä Jonesin saappaisiin ennakkoluulottomalla pelityylillään, mutta runkosarjan viimeisessä pelissä saadut kolhut saattavat vielä vaivata amerikkalaista välieräviikonloppuna. Mikäli jyväskyläläiset joutuvat nostamaan pelintekijän paikalle jonkun korvaavan pelaajan, haihtuvat hentoisetkin toivonrippeet Jaguaareilta nolliin.

Kuopio Steelersin pahin vihollinen välieräpelissä on nimeltä Kuopio Steelers. Varmaa voittoa on lähdettävä hakemaan 100% asenteella. Joukkueen päävalmentaja Pekka Utriainen myönsi Ruutu+ -kanavan suorassa lähetyksessä ottelun henkisesti haastavat lähtökohdat. Utriainen uskoo kuitenkin, että nuori joukkue joka ei ole vielä päässyt voittamaan mitään todella merkittävää, osaa asennoitua kaikkiin otteluihinsa tarvittavalla huolellisuudella. Veikkaan Steelersin voittavan pelin lukemin 54 – 7.

Ratkaisut kabineteista kentille

Mikäli kuluvalla kaudella tasatilanteen ratkaiseminen olisi toteutettu aiemmista kausista tutulla keskinäisten otteluiden piste-eron vertailulla, olisi Steelers vienyt vertailussa pitemmän korren. Vaikka arvonnan lopputulos oli nyt eräällä tavalla oikeudenmukainen ja välieräparit logistisesti fiksut, voi vain toivoa, että tulevina kausina sarjan ratkaisut tapahtuvat pelikentällä. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että myös liigasta putoava joukkue ratkaistaan arvan avulla. Kilpaurheilussa ratkaisut kuuluvat kuitenkin kabinettien sijasta pelikentille, joissa erot mitataan joukkueiden tekemien pisteiden, maalien ja onnistumisten perusteella.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Pelikentällähän tämäkin ratkaisu nähtiin, vieläpä suorassa lähetyksessä. Ja ainakin paljon parranpörinää riittänyt aiheesta, suhteessa tapahtuman kestoon.

 • Steelers sen runkosarjan voitti ihan kaikin tavoin, mutta tällä kaudella piti mennä kolikon nakkeluun asti hölömöjen sääntöjen vuoksi. Ärsyttävä otsikko, ihan ku se kolikko nyt sen olisi oikeasti ratkaissut….

 • Kyllä, liiton aivopierun takia kolikko sen ratkaisi

 • SAJL puheenjohtaja Noronen yritti ontuvasti perustella tälle kaudelle tuotua sääntömuutosta. Roope epäonnistui perusteluissaan. Onneksi Steelers voitti kolikonheiton, koska oli divarin rukosarjan paras joukkue kun kahden kärkijoukkueen keskinäiset kahinat huomioidaan.

  Noronen sanoi, että jenkkifutiksessa palataan ainoastaan voitosta, ei piste-erosta. Typerä lausunto. Milloin joukkue voi olla varma voitostaan ja nostaa jalkaa kaasulta ja milloin ylipäätänsä jefussa voi alkaa pelata ”puolitehoilla” ettei synny murskalukemia. Vastaus on että melko harvoin.

  Tänää vuonna ei kovinkaan monella liigajoukkueelle ole sellaisia reservejä, että voisi laittaa kakkosmiehiä kehiin ja chillailla. Toisaalta polvettaminen voi tapahtua vasta aivan matsin loppuminuuteilla. Norosen sääntö (= Norosen sääntö) on typerä, tarpeeton ja joissain tapauksissa epäoikeudenmukainen.

  Ja onko sitten tällä kaudella lähdetty tarkoituksellisesti himmailemaan otteluiden tuloksia kohtuullisiksi. No ei todellakaan. Päin vastoin alkukaudesta taottiin taululle sairaita lukemia joka kertoo paljon liigan tämän hetken tilanteesta sarjana. Ja jos otetaan tarkasteluun Norosen oma seura Roosters, päättyivät joukkueen kauden 2016 pelit keskimäärin 35-15. Tällä kaudella kun on arpajaissääntö voimassa, ovat seuran matsi päättyneet keskimääräin 39-14. Piste-ero on siis kasvanut edellisistä kausista ja juuri Roostersilla on viime kausina toi tehtyjen ja päästettyjen ero ollut sarjan suurin.

  Mutta kyllä vaan, Steelers voitti kolikolla divarin runkosarjan. Toi on kiistaton fakta. Jutun otsikko ei ole typerä tai ärsyttävä vaan koko sääntö on suoraan hanurista ja toivottavasti päättäjillä on munaa myöntää virheensä seuraavassa päätöksentekopaikassa.

 • Edelliseen ei paljon lisättävää ole.

 • Suomessa on muitakin sarjoja kuin Vaahteraliiga. Naiset VL, N1D, N2D, U19/17/15/13 ja näiden divarit joissa pelataan sijoituksista. Pitäisi katsoa vähän laajempaa kuvaa. Ihan niin kuin TV-sopparissa, joka lisää lajin tunnettuutta ja kiinnostusta ja tuo esim uusia nais ja junnupelaajia myös niihin seuroihin jotka ei niissä TV-peleissä näy.

 • Mihin kommenttisi liittyy ?? Onko tämä kannanotto TV-sopimuksen puolesta vaiko peukutus arpajaisille. Arpajaissääntö ei ole millään tavalla perusteltavissa miesten pääsarjoissa Liiga -> III-divari. Jos naisten tai nuorten sarjoissa tarvitaan omia sääntöjä on niin jo tehtykin esim. pelaajamäärien osalta jne.

  televisiosopimus taas on tämän kauden jälkeen erittäin ristiriitainen. On varmasti ollut kivaa katsoa liigaa 15€/kk sopimuksella, mutta lajin yleisömäärien osalta vaikutus on ollut karmea. Jos TV-lähetykset on profiloitu ns. suurelle yleisölle lajipromootiona, on niiden toteutus tuohon nähden omituinen (selostusten sisältö esim). Lajifriikkejä tällä kyllä palvellaan, mutta alkaa olla aika kallista palvelua harvalle katsojajoukolle. Investointi on ilmeisesti merkittävä, mutta en voi ottaa kantaa sen suuruuteen kun tietoja liikkuu vain hevosmiesten ttn välityksellä.

 • Joo selvennetään:
  – arpakaissääntö – on kilpailusäännöissä ja kattaa kaikki sarjat, ei vain miesten sarjoja. Pointti mitä olen ymmärtänyt on se että jos peli on selvä, voidaan laittaa 2dn/3rd stein pelaajia kehiin että nämäkin saavat peliaikaa eikä tarvitse roikottaa ykkösvitjaa kentällä varmistamassa isonumeroisia voittoja kun tehtyjen ja päästettyjen maalien erotuksella on väliä. Pointti oli siis sanoa että olisi hyvä katsoa lajin kokonaiskuvaa ei sitä että minkälaisia arpajaisia se aiheuttaa VL tai 1D tasolla. Itselläni sääntöön on ristiriitaiset fiilikset. On siinä plussia ja miinuksia. Huomioikaa että kilpailusäännöt ovat pääosin yhtenäiset kaikille sarjoille ja sarjakirjoissa todetaan sarjakohtaiset asiat, kuten pelaajamäärä.
  – samaan syksyyn totesin että TV-sopimuksestakin on aika yksitotinen kanta, kun katsoo lisenssimäärien kasvuja, voidaan olettaa lisääntyneen TV-näkyvyyden olleen tässä yksi mahdollistaja. Eli hieman laajemmasta asiasta tässäkin on kyse kuin siitä että onko vai eikö vaikkapa Oulun peleissä TV-lähetystä vaikka oman osansa he asiasta kustantavat. Plussapuolella voisi olla lisääntyvät pelaajamäärät (jos asian osaavat oikein vaikkapa siellä Oulussa hoitaa). Sen mitä olen joidenkin seurojen junnutoiminnassa mukana olevien kanssa puhunut, on se että poika on alkanut katsomaan isän tilaamasta Ruutu-palvelusta soccerin sijasta jefua, innostunut asiasta ja aloittanut lajin.

 • Kuinkas monella, edes vaahterajoukkueella, on pistää se ykkös ja kakkoskentällinen sinne pelaamaan kun peli on selvä?

 • Mene katsomaan eri sarjojen, tasojen ja ikäryhmien pelejä ja havainnoi tai kysy suoraan että onko tällä säännöllä ollut vaikutusta peluuttamiseen. Itse olen kuullut ja nähnyt että on.

 • Sinullahan on valloittavan hienoja kokemuksia sekä arpajaissäännöstä että TV-sopimuksesta. Arpajaissääntö on laittanut joukkueiden valmentajat antamaan peliaikaa heikompitaitoisillekin pelaajille ja TV-näkyvyys on tuonut seurojen harjoituksiin runsaasti uusia harrastajia jotka ovat saaneet kimmokkeen Ruutu+ palvelussa nähdyistä peleistä.

  Noi tarinat sopisi Donald Trumpin ”Real News” propagandauutisiin joissa esitetään ainoastaan poliitisesti oikeaoppisia uutisia. Tai oliko noi suoraan SAJL:n toimintasuunnitelman kohdasta , jossa perustellaan toimenpiteitä. Aurinko paistaa kesä jatkuu lääpi vuoden…

  Reality bites. Tänä vuonna on kasvu taittunut ja jokaisella sarjatasolla arpajaisia ja/tai muita skandaaleja.

 • Mielestäni oli esimerkillistä että kolikonheitto tehtiin TV:ssä jopa suorassa lähetyksessä. Noronen oli todella asiallinen ja nöyrin mielin perusteli arvontaa. Arvonta oli aiheellinen koska joukkueiden paremmuudesta ei saatu selvyyttä.
  Se että Steelers voitti oli mielestäni kaikkien voitto. Steelers oli kauden edetessä vahvempi ja on jopa ennakkosuosikki, mutta toki tämä on vain mielipide. Playoffeista tuli kaikille osapuolille ”paikallispeli” joten on kiva että ns. alueen herruus ratkaistaan ensin, ja voittajat pelaa sitten pokaalista. Todennäköisesti Steelers vastaan Wolverines. Toivottavasti matsi näkyy jotain reittejä myös kotisohvalle. Jos Ruutu ottelun näyttäisi olisi kyllä mahtavaa että Divarin parhaat pääsisivät TV:ssä pelaamaan.
  Entisenä pelaajana muistan tarkkaan ensimmäisen TV ottelun, siihen oli aivan oma lataus. Kaikki haluaa antaa parhaansa kun ottelulla on paljon katsojia.
  Hienoa oli myös seurojen edustajien ammattimainen kunnioitus lajin henkeä (vain voitot ratkaisevat) sekä sääntöjen kunnioitus niin voittaessa kuin hävitessä.

  Spagetin voittaja nouskoon liigaan! Toivottavasti emme koe enää koskaan kriteerien kanssa temppuilua, sillä niitä on vaikeaa lajin sivusta seuraajan ymmärtää (esim. 2009 Steelers ja tippuminen 2 divariin)
  Hyvä liitto ja hyvää avoimuutta!

 • Mielestäni oli esimerkillistä että kolikonheitto tehtiin TV:ssä jopa suorassa lähetyksessä. Noronen oli todella asiallinen ja nöyrin mielin perusteli arvontaa. Arvonta oli aiheellinen koska joukkueiden paremmuudesta ei saatu selvyyttä.
  Se että Steelers voitti oli mielestäni kaikkien voitto. Steelers oli kauden edetessä vahvempi ja on jopa ennakkosuosikki, mutta toki tämä on vain mielipide. Playoffeista tuli kaikille osapuolille ”paikallispeli” joten on kiva että ns. alueen herruus ratkaistaan ensin, ja voittajat pelaa sitten pokaalista. Todennäköisesti Steelers vastaan Wolverines. Toivottavasti matsi näkyy jotain reittejä myös kotisohvalle. Jos Ruutu ottelun näyttäisi olisi kyllä mahtavaa että Divarin parhaat pääsisivät TV:ssä pelaamaan.
  Entisenä pelaajana muistan tarkkaan ensimmäisen TV ottelun, siihen oli aivan oma lataus. Kaikki haluaa antaa parhaansa kun ottelulla on paljon katsojia.
  Hienoa oli myös seurojen edustajien ammattimainen kunnioitus lajin henkeä (vain voitot ratkaisevat) sekä sääntöjen kunnioitus niin voittaessa kuin hävitessä.

  Spagetin voittaja nouskoon liigaan! Toivottavasti emme koe enää koskaan kriteerien kanssa temppuilua, sillä niitä on vaikeaa lajin sivusta seuraajan ymmärtää (esim. 2009 Steelers ja tippuminen 2 divariin)
  Hyvä liitto ja hyvää avoimuutta!

 • ”Arvonta oli aiheellinen koska joukkueiden paremmuudesta ei saatu selvyyttä.”

  Osut asian ytimeen mutta väittämäsi on absoluuuttisen väärä. Wolverines ja Steelers kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa molempien onnistuessa voitoissaan kotonaan. Steelers oli kuitenkin omassa kotipelissään ylivoimainen ja keskinäisten otteluiden maalieron perusteella olisi pitänyt olla automaattisesti sarjan ykkönen.

  Kun kaksi joukkuetta taistelee samoista sarjasijoituksista on oletettavaa, että keskinäisissä otteluissa piste-erot eivät pääse karkaamaan kohtuuttomiksi. Tasatilanteissa ainoa kilpailullisesti perusteltava mittari paremmuudesta tulisi olla nimenomaan keskinäisten pelien historia. Arvonnan tulisi olla aina se äärimäinen tapa ratkaista asia kun KAIKKI muut tunnetut kilpailulliset tavat on käyty loppuun.

  Se, että hyväkäytöksiset herrasmiehet olivat korrekteja suorassa TV-lähetyksessä ei tee tästä arvonta-asiasta yhtään sen fiksunmaa kuin se käytännössä on. Täysin ääliömäinen sääntö joka toivottavasti jää yhden kauden epäonnistuneeksi kokeiluksi.

  ps. Tuskin maltan odottaa liigaputoajan arvontaa. Onkohan Roope jo keksinyt konseptia, jolla kolme joukkuetta tekevät valinnan. Vaihtoehtoina pitkän tikun vetäminen, kolme kania hattuun joista yksi on musta, tai mitä jos pelattaisiin kivi-sakset-paperi turnaus… ja kaikki tämä välieräottelun Roosters – Butchers puoliajalla onnettaren hymyillessä kameralle.

 • että arvonnassa valittiin kruunaa ja klaavaa mutta kolikko olikin USAsta jossa kolikon puolet on nimetty ihan eri lailla. Farssi joka mittasuhteessa.

 • Onko kurinpidosta tullut mitään tietoa Keenanin tapauksesta. Pelikiellossa ollut ECG-linjamies toimi valmentajana Velodromin ottelussa lauantaina. Voiko olla niin, että jos Wolvot ei tee vastalausetta 66-20 voittamastaan pelistä, kukaan ei puutu räikeään sääntörikkomukseen jonka jopa ECG:n päävalmentaja on dokumentoinut FB-sivulleen kuvasarjassa teemalla ”Coach Stew”.

 • Ei vittu tää ECG:n jätkä on laittanut FB-sivulleen pullisteluvideot tilanteista joista olisi pitänyt paukkua vähintään suihkukomennus. Vetää suojaamattoman Pervisin kuolleesta kulmasta atomeiksi. Ja nää on sairaimpia jotka paukuttavat henkseleitään idioottimaisista lajiin kuulumattomista aivopieruista somessa.

  ”Getting my groowe bavk…”

  Toivottavasti Wolvot ottaa ton pois pelistä heti ekassa kickoffissa.

 • @Voisi lisätä, kaikesta jaksat kantaa murhetta. Ihan sama, vaikka olisi Mongolialainen kolikko. Stanan urpo…

  Säännöt on sovittu ja päätetty seurojen kesken, vaikka täällä halutaankin uskoa foliohatut päässä Norosen diktatuuriin.

  Menkää pöntöt itse kokouksiin ja asettukaa ehdolle, jos teillä järki ja lajin sääntöjen tuntemus riittää ja omaatte yhtä hyvät suhteet kuin Noronen.

  Ai niin, täällä on niin helppoa huudella. EI tarvi tehdä käytännössä mitään. Menkää ja ottakaa yhteyttä lähimpään seuraan ja osallistukaa toimintaan. Saatte ihan omakohtaista kokemusta.

  Ja kyllä, olen itse ollut yhden seuran toiminnassa mukana yli 10 vuotta ja homma on ihan mukavaa.

 • ”I’m trying to knock them out take each player out that step up”

  Nice going #21 Eric!

 • Runkosarjan jännitävän päätöksen highlightit:
  https://www.youtube.com/watch?v=Kc8IVuS_5Yg

 • Kato, peijjooni. Olinpas huolimaton. Joku muu tuon jo tähän postasi. Sorry!

 • Hehe, hyvä highlight… musiikiksi olisi myös sopinut roy jones- go hard or go home

 • Kolmen joukkueen välillä arvotaan häviäjä elokuvasta tuttuun tyyliin: (Friday Night Lights)
  Kaikki osapuolet heittää kolikkoa samanaikaisesti, ja se kenen kolikko on ainut kruuna tai ainut klaava on hävinnyt. Mikäli tulee kaikille kruuna tai kaikille klaava, heitetään kaikki kolikot uudelleen. :P

  Vähän populäärikulttuuria kehiin niin tiedätte myös että kuten elokuvissa, kolikonheitossa kohtalo ja oikeus voittaa aina! siis ihan aina elokuvissa se kenen tarinaa kerrotaan niillä käy tuuri. :D

  Hauska tarina kolikolla tippumisesta tulee, mutta toivottavasti hävitessään todetaan että ”oltais luovuttu jokatapauksessa”
  Tiedän jo putoajan vaan pelataan ensin vika kierros kuitenkin ;)

  Ja se joka väittää ettei oma elokuva ole muka elokuvaa ja kokoajan jatkuvaa tarinaa väitän vastaan että eikö muka elämästäsi saisi hyvän elokuvan :)
  Väsynyttä läppää mutta ihan viihteeksi kirjoitan muuten niin synkkien kommenttien keskelle

 • oma elokuva ole elokuvaa :DD
  oma elämä ole elokuvaa piti kirjoittaa.
  joo en osaa kirjoittaa enkä puhua.
  Steelers tai Wolverines liigaan ja yksi divariin. On kyllä hienoa että ainakin nouseminen tehdään pelaamalla, niin myös putoaminenkin siinähän pelaatte ristiin niin näin voi käydä. jos kaikki joukkueet olis voittanut kaikki kotipelit niin siinä vasta olisi arvonta !:D arvotaan seuraavaksi runkosarjan kaikki sijat :D

 • Vielä naurettavammaksi tämän #21:sen toiminnan tekee kun muistaa kuinka Jabari avautui facessa Wortista Steelers-pelin jälkeen. Seuraavassa pelissä onkin sitten omassa joukkueessa kaveri joka harrastaa täysin samanlaista pelaamista ja someuhoamista. Tulee mieleen sanonta pukista kaalimaan vartijana.

 • Jos jossain joukkueessa on pelaaja, joka uhoaa somessa vetävänsä vastustajiaan levyksi yksi kerrallaan, tulisi tällaiset pelaajat ottaa erityistarkkailuun. Toistaiseksi tällaisessa ovat ansioituneet:

  #9 Steelers, Wort
  #21 ECG, Irvin

  Wortin osalta uhoaminen kohdistui nimenomaan ECG joukkueeseen joten konkretiaan asti tuo ei päädy tällä kaudella.

 • Siis langettiko liiga Keenanille jossain vaiheessa pelikielto jota hän edes voisi laiminlyödä? Kun koitin tietoa tästä etsiä, niin löysin ainoastaan ECG:n uutisen jossa SEURA oli päättänyt itse ettei Keenan pelaa, joten kai he saavat itse myös päättää haluavatko päästää hänet seisomaan sivurajalle vai ei…

 • 023 8.8.2017

  SAJL:n kurinpitosääntöjen mukainen Kurinpitopäätös nro 23 – 2017 8.8.2017

  Kurinpitäjä on käsitellyt M1D ottelussa Helsinki ECG – Kuopio Steelers 25.8.2017, annetun rangaistuksen (Henkilökohtainenvirhe lyöminen) ja siitä seuranneen pelaajan Helsinki ECG #63 (Stewart Keenan) sulkemisen ottelusta.

  Päätös:

  Kurinpitäjä pitää ottelun erotuomariryhmän antaman rangaistuksen oikeutettuna. Kurinpitäjänä näemme aihetta jatkorangaistuksiin niin että pelaaja # 63 Stewart Keenan on pelaajakiellossa seuraavan ottelun.

  Pelaaja ei saa osallistua seuraavaan otteluun:

  12.8.2017 Helsinki ECG – Helsinki Wolverines

  Ratkaisua tehdessä huomioitiin päätuomarin raportti ottelusta sekä joukkueen Helsinki ECG toimittama vastine. Päätöstä tehdessä huomioitiin myös tilanteesta käyty keskustelu ottelussa toimineen päätuomarin kanssa

  Kurinpitäjän päätöksestä rangaistulla on oikeus valittaa liiton Kurinpitomääräysten 8§ mukaisesti Kurinpitovaliokuntaan.

  Kurinpitovaliokunnan päätöksestä rangaistulla on oikeus valittaa liiton Kurinpitomääräysten 8§ mukaisesti urheilun oikeusturvalautakuntaan sen säännöissä mainituin edellytyksin.

  Marko Immonen Sarjan M1D kurinpitäjä

 • ”Ei vittu tää ECG:n jätkä on laittanut FB-sivulleen pullisteluvideot tilanteista joista olisi pitänyt paukkua vähintään suihkukomennus. Vetää suojaamattoman Pervisin kuolleesta kulmasta atomeiksi. Ja nää on sairaimpia jotka paukuttavat henkseleitään idioottimaisista lajiin kuulumattomista aivopieruista somessa.”

  Mitähän sä reppana yrität sanoa? Jos Pervis on ollut suojaamaton, sitähän saa vetää. Jos yrität hakea tätä nykyään sääntökirjoissa olevaa suojellun pelaajan taklaamista, niin kyllä niitä edelleen saa vetää, kunhan ei ota voimallista kontaktia päähän tai hartian seudulle. Noi videot on niin suttuisia, että vaikea sanoa, mutta mun mielestä noissa ei missään tulla päähän tai kruunu edellä niin kuin Wort.

 • Ihmettelen miksi nyt tuo keskinäisten otteluiden piste-ero on yllättäen se kaikkien toivoma tie breaker vaikka juuri sen ongelmien takia sääntöä ylipäänsä on lähdetty muuttamaan. Toki nyt mentiin ehkä yksi askel väärään suuntaan kun arvonnan todennäköisyys kasvoi huomattavasti, mutta löytyisiköhän parempia vaihtoehtoja?

  Esimerkiksi NFL säännöissä ei tuota piste-eroa ole listalla vaikka käsittääkseni saman divisioonan joukkueet toisensa kahdesti kohtaavatkin(?).

  Ensimmäinen kohta jossa mennään tehtyihin ja päästettyihin pisteisiin on NFL säännöissä

  ”7. Best combined ranking in the conference in points scored and points allowed. ” Eli konferenssin joukkueet laitetaan järjestykseen sekä tehtyjen että päästettyjen pisteiden osalta ja nämä tulokset yhdessä ratkaisee voittajan. Tuolla tavalla ei hirveästi hyödy hakamaalla 100 pistettä taululle koska lopulta järjestys ratkaisee, ja sittenkään tehtyjen pisteiden ykkössija ei auta jos puolustus vuotaa. Mielestäni jokin tämän tapainen sääntö voisi sopia suomeenkin nykysääntöä tai keskinäisen ottelun piste-eroa paremmin tie breakeriksi ennen kolikon heittoa. Tosin tällä säännöllä olisi nyt päädytty edelleen kolikonheittoon. Wolvot oli ykkönen tehdyissä ja kakkonen päästetyissä ja Steelers päinvastoin. Toki säännön ollessa voimassa olisi ehkä viimeisellä kierroksella pelattu sitten tosissaan pisteistä siellä kentällä, erojen ollessa parin TD:n luokkaa.

  Nykyisillä pisteillä olisi päädytyy ”NFL säännöillä” koko kauden pisteeroon ja Woverines olisi runkosarjan voittaja. Menikö kolikonheiton tulos sittenkin väärin?

 • kahden joukkueen välillä keskinäisten otteluiden pisteet saattaa olla parempi tapa ratkaista paremmuus, mutta kolmen joukkueen ollessa tasapisteissä, kolikonheitto ehdottomasti parempi tapa.

 • Tämä piste ero keskinäisesti tai kaikkien pelien osalta on aina parempi kilpaurheilussa, kuin joku kolikonheitto puisin perusteluineen… ihmettelen kyllä ketä sielä kokouksessa on seuroilta istuneet? ei kai kukaan oikeasti ole tuota mieltä, että kolikolla ratkotaan sarjoja, jos käsissä on muita mahdollisuuksia?

 • Lainatakseni rollon GM:ää. Mielipiteet on kuin persereikiä…. eli jopa sun kaltaisella reppanalla on omansa

 • Se, mitä sääntökirjassa sanotaan ei ole mikään mielipidekysymys. Targeting-sääntö on sääntö, josta ihmisillä on ehkä eniten vääriä käsityksiä, ja itsellänikin oli ennen kuin sen kohdan kävin sääntökirjasta lukemassa.

 • Toi Keenanin pelikielto on kaikkien tiedossa ja juuri siihen liittyen useampikin kommentoinut ja ihmetellyt. Keenanilla oli SALJ:n määrittämä pelikielto mutta mies oli ECG:n vaihtoaitiossa valmentajan roolissa. Mun käsityksen mukaan peliin osallistumiskielto alkaa tunti ennen peliä eikä pelaaja saa osallistua tapahtumiin missään roolissa. Jos olen väärässä voi ja saa oikaista. Jos pelikieltoon sisältyy toi osallistuminen peliin valmentajana, on ECG/Keenan rikkonut pelikieltoa. Vähän vastaavassa tilanteessa rollolaiset otti liitolta turrskaa oikein kunnolla kun edustuskelvoton pelaaja laitettiin peliin tietoisena että pelaaja on edustuskelvoton. Valmentaja sai koko 2018 koskevan toimitsijakiellon muiden herkkujen ohella.

  Kattaako siis pelikielto kaiken vaihtoaitiossa tapahtuvan peliin osallistumisen mukaan lukien valmentamisen. Jos kattaa, niin ECG/Keenan on rikkonut kirinpitopäätöstä ja ansaitsee lisäsanktioita. Jos taas pelikiellossa oleva saa osallistua valmentamiseen, tilanne on ok ja laitetaan turvat kiinni. Pitäisi täältä varmaan joku yksittäinen minua fiksumpi löytyä tämän tulkintaan.

 • ECG #21 töötti Pervisiin ei ollut targeting. Se oli törkeä syötön vastaanoton häirintä (josta lippu ja 15y toteutui). Sen sijaan tapa jolla ECG #21 teki sen, olisi pitänyt johtaa ulosajoon tarpeettomana väkivaltana. Jos rissuja saa ruveta ajelemaan tolla tavalla pelissä ja vedotaan huonoon ajoitukseen – the hell is loose.

  Se mitä Eric Irvin itselle Wolvo-pelissä saavutti, on niiden 45 rangaistusjaardin lisäksi aseman maalitauluna välieräpelissä. Roolia ei yhtään helpota elvistely Facebookissa. Joillekin pelaajille sikaa pelaaminen kuuluu luonteeseen. Näköjään tässä on nyt sitten taas yksi sellainen. Ja tottakai tiedän että sikaosastolla on oma fanclubinsa tälläkin palstalla.

 • Kurinpitomääräyksissä (3 § Rangaistuslajit, kohta 1 c) on kirjoitettu seuraavaa:

  ”ottelukohtainen/kilpailukohtainen, määräaikainen, väliaikainen tai elinikäinen kilpailu-, peli-, toimitsija- tai urheiluntoimintakielto”

  Kurinpitopäätöksessä Keenan on määrätty pelaajakieltoon, ei toimitsija- tai kilpailukieltoon – oletan siis että sivurajalla teikkarointi oli tässä tapauksessa OK.

 • Kuumaa välierää odotellessa. Voisi kuvitella tosiaan, että #21 on wolvojen taholta merkattu mies heti alusta lähtien enkä usko että mitään sikailua tullaan katsomaan enää läpi sormien heidän sivurajaltaan.

 • Tuomarit tuomitsevat sen mukaan, mitä on kentällä tapahtunut. Tuomarit eivät etukäteen lippuja heittele tai merkkaa tiettyjä pelaajia.

 • ”ECG #21 töötti Pervisiin ei ollut targeting”

  Ei ollutkaan vaan puolustuskyvyttömään pelaajaan kohdistunut isku mistä pitäisi pistää kundi suihkuun samantein. Toisella kerralla pallo oli jo lentänyt yli ja ohi ja sen jälkeen tuli isku vastapalloon kun katsekontakti oi sinne ylös.

  Ei nyt ruveta silkkihansikkailla kohtelemaan näitä sikailijoita.

 • Katsekontaktilla ei ole väliä… Puolustuskyvyttömän pelaajan suoja koskee juuri targeting sääntöä, eli iskun pitää tulla hartialinjan yläpuolelle. Kiinniottajaa saa kyllä taklata ihan normaalisti ja siinä ei ole mitään sääntöjen vastaista.

  Jos pallo on selkeasti mennyt ohi, niin sitten kyseessä voi olla väkivaltaisuus tai late hit, mutta sillä onko pelaaja puolustuskyvytön tuolla hetkellä ei ole merkitystä.

 • Olen n. 99,9% varma että pelikiellossa olevalla pelaajalla ei ole mitään asiaa joukkueen pelaajaboxiin missään roolissa kieltonsa aikana. Jos Keenan on siellä ollut, on kyseessä sääntörike johon pitäisi viipymättä puuttua. Esim Royalsin 3. jenkin virheeseen SAJL puuttui ilman Saintsin protestia TV-kuvan perusteella.

 • pelikielossa ei voi olla vaihtoaitiossa, ainoastaan katsomossa

 • Oikeassa olet. Silloin kun pelaaja on pelikiellossa niin sinne boksiin ei ole mitään asiaa edes mehupojaksi. Tuntia ennen peliä luovutetaan listat missä on alueella luvallisesti olevien henkilöiden nimet jotka saa olla pelin aikana siellä 25yd sisäpuolella ja pelin aikana sen ulkopuolelle ei pitäisi olla mitään asiaa listassa olevilla henkilöillä, eikä listaan kuulumattomilla sinne sisäpuolelle, poislukien hoitohenkilökunta, poliisi tai järjestyspidollinen henkilö.

 • Jabari julkaisi facessaan kuvasarjan teemalla ”Coach Stew”. Kuvat Salla Lahden albumista. Ilmiselvä räikeä sääntörike. Katseet suuntautuu kurinpitäjä Immoseen. Onko hesalaisilla eri säännöt kuin muilla? Saako Jabari päävalmentajana rangaistuksen? Sehän on kaikille tässä vaiheessa selvää että Keenanilla eli coach Stew’lla ei pitäisi olla asiaa välieräpeliin.

 • Katsokaa nyt muutkin kurinpitosäädökset liiton sivuilta. Jos niitä nyt lukee niin minulle jää ainakin kuva että pelikiellossa oleva saa kyllä olla valmentaja. Vasta toimitsijakielto estää toimimisen valmentajana ja pelikielto koskee vain pelaajana toimimista.

  http://www.sajl.fi/@Bin/4713105/SAJL+kurinpitomääräykset+2016.pdf

 • @@@@Keenan -> mikään esittämässäsi dokumentissa ei tuo tuota olettamaasi. Määräyksissä luetellaan eri rangaistusmuotoja

  Sen sijaan noudatetuissa IFAF-säännöissä sanotaan ottelusta suljetusta pelaajasta – joksi pelikiellossa oleva lasketaan – seuraavaa:

  ”Ottelusta suljetun pelaajan tai valmentajan tulee poistua peliareenalta kohtuullisessa ajassa ottelusta sulkemisen jälkeen. Hänen täytyy pysyä poissa pelikentän näköalueelta ja joukkueen valvonnassa ottelun loppuun asti.”

  Koska alkuperäisessä Stewart Keenanin kurinpitöpäätöksessä 23 – 2017 8.8.2017 määrätään, että pelaaja ei saa osallistua seuraavaan otteluun, voidaan tulkita osallistumiseksi kaikki se toiminta jota joukkueen mukana erityisesti pelikentällä ja sen reunalla tehdään. Stewart Keenan on siis kiistatta osallistunut ECG-Wolverines ottelussa joukkueen toiintaa ja näin rikkonut hänelle annettua kieltoa.

  Täskeä kysmys on se, että kenen sitten tähän pitäisi puuttua. Kurinpitomääräyksissä on kirjoitettu oheisesti:

  1. Virallisen raportin kilpailutapahtumista voi tehdä vain kilpailutapahtuman erotuomarit, tarkkailija tai kurinpitovaliokunnan erikseen hyväksymä puolueeton henkilö.

  2. Muu kuin 5.1 §:ssä mainittu henkilö voi tehdä tarkoin yksilöidyn ilmoituksen rikkomuksesta ja se on toimitettava kirjallisesti asianomaiselle rankaisuelimelle viikon kuluessa rikkomuksesta tai siitä, kun se on tullut ilmi. Edellä mainittu ilmoitus voidaan tehdä kirjeitse, faksilla tai sähköpostilla. Tällainen ilmoitus voidaan käsitellä asianomaisessa rankaisuelimessä ainoastaan painavista syistä.

  3. Painavista syistä voidaan asianomaisen rankaisuelimen tietoon tulleet rikkomukset käsitellä, vaikka niistä ei olekaan tehty ilmoitusta tai raporttia.

  Eli jos siis ottelun päätuomari ei ole asiasta raportoinut liittoon on kohta 1. menetetty. En tiedä onko divaripeleissä ”tarkkailijoita”. Kuka tahansa muu voi tehdä virheen havaittuaan yksilöidyn ilmoituksen kurinpitäjälle (Immonen). Some ja chat keskustelu eivät ole laskettavissa virallisiksi ilmoituksiksi asiasta. Toi kohta 3. antaa sitten pelivaraa SAJL:lle/Kurinpitovaliokunalle/Kurinpitäjälle (Immonen) puuttua havaitsemaansa virheeseen ilman että siitä on erillistä ilmoitusta tehty. En sitten tiedä miten painavana asiana liitossa pidetään sitä, että ottelusta suljettu pelaaja osallistuu otteluun ja tässä tapauksessa vielä joukkueen päävalmentaja asiaa erikseen Facebookissa maailmalle levittää.

  Rike on siis tapahtunut. Mielenkiintoista nähdä reagoiko kukaan tapahtuneeseen. Uskottavuuden ja läpinäkyvyyden näkökulmasta SAJL:n olisi asiaan tartuttava. Ilmeisesti Wolvot ei ole asiasta protestia tehneet.

  UGH!

 • On kyllä oikeasti jo korkean tason pilkun nussimista :D toivottavasti saat hyödyntää taitojasi töissäsi myös.
  Lapselleni laulan usein tälläisissä tilanteissa Let it go… Let it go (frozen :D)
  mutta jatka toki ihmeessä, kyllä sääntöpolisiille on aina tarvetta ja se on kaikkien kunniottama rooli :D

 • Eiköhän se ole wolvoille ihan sama onko ko kaveri kentällä vai kentän laidalla. Sen verran turisti kaveri kyseessä ja vielä lippuherkkäkin ilmeisesti

 • Kysymyshän nyt ei varmaan olekaan siitä että onko kentällä vai ei. Vaan siitä että ottaako kurinpito millään tavalla kantaa tähän asiaan.

 • Joo ymmärsin. Ehdottomasti pitäis ottaa kantaa ja antaa penalttia

 • Pelikielto on pelikielto ei kielto valmentaa. Näin se vaan menee.

 • Pelaajakiellossa pelaaja ei saa olla ottelun aikana yhteydessä joukkueeseensa millään tavalla. ECG on rikkonut Kurinpidon langettamaa kieltoa ja joutunee kantamaan seuraamukset välieräpelissä.

  Näin, mikäli kurinpitäjä tekee työnsä sääntöjen mukaisesti.

 • Tästähän on tuore ennakkotapaus. Pelikielto tuli ja seuraavalla viikolla pelaaja oli vesipoikana -> lisää kakkua. No nykyään collegessa Michiganissä.

 • Joo, tuli pari peliä lisää kun oli vettä kantamassa.

 • Eikös tässä muutama Vaahteramalja sitten ollut joku Turun jenkki pelikiellossa ja kuitenkin sidelinella huutelemassa sekä loppukättelyssä? Oliko silloin seuraamuksia?

 • Turun jenkki silloin oli kyllä ottelun ajan katsomossa, istuin nimittäin hyvinkin lähellä häntä. Ottelun lopussa vasta ryntäsi kentälle.

 • Kyllähän tässä ECG on näyttänyt keskaria SAJL päätökselle vähän niinkuin Rovaniemi aiemmin. Nyt mitataan onko säännöt samat hesalaisille kuin muille

 • pelikielto ei ole sama kuin toimitsijakielto joka estää myös valmentamisen. Normi pelikielto ei todellakaan estä olemasta yhteydessä joukkueeseen tai olemasta esim. treeneissä.
  Turun tapauksessa taisi kyse olla D-käry jolloin säännöt sanovat että ei saa olla yhteydessä joukkueeseen.

 • Ai mitä helvettiä, doping-käry vai. Olet niin kateissa…. joten lopeta valheellisen jtiedon levittäminen.

  Pelaajakiellossa oleva pelaaja ei saa olla yhteydessä joukkueeseen ottelutapahtuman yhteydessä. Pelaaja saa harjoitella normaalisti joukkueen mukana mutta eristys alkaa tuntia ennen ottelun aloitusta. Katsomo on lähin paikka jossa kiellossa oleva saa olla, mutta ei saa sieltäkään kääsin osallistua otteluun.

  Toimitsijakiellot ovat vastaavia rangaistuksia ei-pelaajille. Toimitsijakielto on sisällöltään samankaltainen eli tuntia ennen peliä pitää katkaista kaikki kommunikointi ja osallistuminen joukkueeseen. Pelaajat saavat pelaajakieltoja ja toimitsijat toimitsijakieltoja mutta idea kummassakin sama. ET OSALLISTU PELIIN MILLÄÄN TAVALLA:

  ECG on toiminut Keenanin tapauksessa sääntöjen vastaisesti. Todennäköisesti SAJL yrittää lakaista asian maton alle eikä puutu rikkeeseen koska asiasta ei liene tehty virallisia ilmoituksia ja tämä Gridiron-keskustelu ei ole riittävä indikaattori tapahtuneesta. ECG:n HC Jabari Harris tosin levitti maailmalle kuvasarjaa jossa Keenan on mukana valmentakassa joukkuetta nimenomaisesti ECG-Wolverines pelissä. Liitto siis tekee itsestään pellen mikäli ei reagoi asiaan. Tapahtumat Rovaniemi Nordmenin ympärillä asettavat erilaisia paineita tähän tapaukseen. Annettiinhan Rafael Pinedan sääntöjenvastaisesta peluuttamisesta rangaistus joukkueen päävalmentajalle joka oli allekirjoittanut otteluasiakirjat.

  Tänään on torstai ja ECG:n kauden päätösottelu lauantaina. Jos vielä hetken pitää päätä pensaassa niin ehkä kukaan ei huomannut ja sunnuntaiaamuna voi jatkaa taas puhtaalta pöydältä…

 • Rovaniemen tapausta ei nyt kannata suoraan verrata. Kyseessä oli kuitenkin (Suome jefu-historian ehkä idioottimaisin?) tapaus, jossa toistuvasti, jo kertaalleen rangaistuksen saanut toiminta, jatkui piittaamatta kaikista säännöistä tippaakaan.

 • Katsokaa nyt nuo kurinpitosäännöt… Missä lukee että pelikielto ja toimitsijakielto on sama? Jos ne on sama niin miksi on edes kaksi erillistä kun toimitsijakielto koskee myös pelaamista? Niitä on kaksi erillistä koska ne eivät ole sama asia… Ja missä lukee ettei pelikiellossa oleva saa olla joukkueen kanssa missään tekemisissä? Voisiko joku joka nyt väittää näin kertoa myös jonkin määräyksen tai säännön kohdan?

 • Pelaajakielto = päätöksessä mainituista ottelusta pois sulkeminen. Yleensä palaajakielto on jatkumoa ottelusta pois sulkemisesta. Tuolloin toimitaan oheisen mukaisesti. Pelaajakielto ei lievennä sitä, mitä jo ottelusta sulkemisen yhteydessä on pelaajalta rajoitettu. Pelikiellolla olevalla ei ole mitään asiaa joukkueen mukaan kentälle missään roolissa.

  ”Ottelusta suljetun pelaajan tai valmentajan tulee poistua peliareenalta kohtuullisessa ajassa ottelusta sulkemisen jälkeen. Hänen täytyy pysyä poissa pelikentän näköalueelta ja joukkueen valvonnassa ottelun loppuun asti.”

 • Olet itse hieman hakoteillä. puuh taisi tarkoittaa tätä tapausta:

  http://www.sajl.fi/?x167512=2806415

  No littohan tosin on tunnettu valeuutisistaan, että ehkäpä tuo ei ollutkaan ihan oikea uutinen??

 • Tuo on vain kohta säännöissä joka koskee ottelusta sulkemista… Voitte noita jankata vaikka maailman tappiin, mutta onko nyt jossain faktaa asiasta? Ei tuo kohta liity mitenkään pelikieltoon, ei silloin pelaajan pidä olla joukkueen valvonnassa… Ulosajossa pitää koska pelaaja on sen pelin rosterissa ja voi joutua vaikka testiin. Eli onko jossain nyt tietoa mitä pelikielto tarkoittaa?

 • Tiedoksesi. pelaaja voi joutua testiin riippumatta siitä onko pelipöytäkirjassa vaiko ei. Kaikki joukkueen rosteriin kirjatut ja rekisteröidyt pelaajat ovat doping säännöstön alaisia ja oltava testattavissa adt:n määräysten mukaisesti. Pelaajien on siis oltava ”joukkueen valvonnassa” koko sen ajan kun ovat joukkueen pelaajia.

 • Niin ovat, mutta ottelutapahtumassa testiin valitaan rosterista… Et näköjään ole ikinä ollut mukana ottelutapahtumassa tapahtuvassa testauksessa…

 • Rosteriin ei siis kirjata pelaajia jotka eivät ole siinä pelissä, ovat vaikka lomalla… Jos nimi on rosterissa niin voi joutua testiin, siksi pelaajaa joka on suljettu pitää valvoa, mutta kiellossa olevaa ei tarvitse koska hän ei yleensä ole kieltopelin rosterissa.

 • Tiedoksi reppanalle että E.Irvin kertoo facessaan saaneen bannia huomiseen peliin

 • ECG jenkkitakamies Eric Irvin #21 on ilmeisesti saanut pelikiellon sikaa pelamaisestaan viime lauantaina. Yhden miehen saldona 45 jaardia tilanteista, joissa iana mukana tarpeeton kontakti on tietysti oma lukunsa. Mutta nyt tämä iso vauva valitaa päätöstä Facebook-tilillaan ja liittänyt itkuvirteensä mukaan sen tilanteista, joka oli vähiten kyseenalainen.

  Raskauttavana tämän tapauksen osalta on todennäköisesti laskettu mauton uhoaminen Facebookissa. Tämä kehonkasvattajahan uhkasi ottaa pelistä pois Wolvojen pelaajia yksi kerrallaan.

  Tämä on oikeastaa hyvä esimerkki ja opetus siitä että jos kentällä oikeasti hölmöileen, niin tyhmntä mitä voi tehtä tämän lisäksi on luskuttaa päätään sosiaalisessa mediassa idioottimaisista teoistaan

  Hyvä SAJL, hieno päätös. Postimerkki perseeseen ja kotiin… Tällaisia ei tarvita yhtäkään Suomen sarjoissa

 • Värikästä keskustelua facessa. Wolvojen Rojo sai tarpeekseen giantsien paatoksesta ja sanoi, että huomenna ei piste-eron suhteen jarrutella, lupauksissa 80 pisteen peli. Mitenköhän sen Keenanin kävi. Tuliko pelikiellon rikkomisesta lisärangaistuksia?

 • Ei nuo Irvinin taklaukset rumia olleet, kovia vaan, kuten kuuluukin olla.
  Ja mitä tuohon Fasessa uhoamiseen tulee niin se ei satuta ketään, jotkut vaan tuntuvat saavan siitäkin traumoja, kuten kovista taklauksista.

 • Enkä ymmärrä miksi Irvin saisi noista taklauksista rangaistuksen, kun vertaa niitä erään punaisessa paidassa pelaavan 160cm pitkän jenkki DB:n toistuviin päähän kohdistuviin taklauksiin.

 • Et tainnut olla katsomassa peliä. Täysin idioottimaisia vahingoittamisyrityksiä, joista tuomarit palkitsivat 15y liputuksilla per hölmöily. Ottelun tuomarit eivät olleet tehtävänsä tasolla kun Irvin sai jäädä kentälle ensimmäisen ja kaikista törkeimmän töötin jälkeen.

  En tunnista tuota punapaitaista tapausta mutta KAIKKI päähän taklauksiaan kohdistavat idiootit pitäisi hyllyttää pitemmäksikin aikaan tai jopa sulkea pois lajista. Tilastollisesti Suomessa olisi jo pitänyt sattua ensimmäinen vakava päävamma lajin historian aikana mutta toistaiseksi olemme olleet onnekkaita. Tuontitavarana emme kaipaa yhtä kappaletta näitä omasta mielestään ”kovaa pelaavia” idiootteja kentillemme.

  ECG:n pelaajien fb-kommentit ovat lähinnä säälittäviiä ja ymmärrän rojon vittuuntumisen näiden typeryksien viesteihin.

 • Tässähän SAJL on joutunut vetämään ihan pellenaamaria päähänsä. Charles Wort ei pelikieltoa ja sitten tulee fb puheiden perusteella? Vai siis pelin koska sieltä ei todellakaan löydy perusteita…? Ja päivää ennen playoff peliä? Koko SAJL on aivan pellehermanneja

 • podcast / plokinpitäjää

 • Olisko vaan syynä se että ECG ”hienosti” hoidettuna organisaationa ei tehnyt tutkintapyyntöä vaan keskittyi itkemiseen facessa?

 • Steelers-valmentaja Utriainen myönsi haastattelussa että Wortin taklaus taisi olla sääntöjen vastainen

  Sunnuntain välierässä on ottelun tuomariryhmän vastuulla valvoa, ettei Kuopio Steelers #9 Charles Wort pääse vahingoittamaan lisää vastustajiaan hänelle tyypillisillä laittomilla kypäräkontakteilla.

  Ja ihan niin kuin ECG:n Irvinkin, Wort uhosi somessa toistavansa teon kentällä.

  Yhtään näitä tapauksia ei tarvita kentillä. Onneksi ton yhden vierailu Suomessa jäi kahteen peliin.

 • olisi toiminut kuten aikuiset yleensä, eli tehnyt asianmukaisen ilmoituksen kurinpitäjälle Wortin ilmiselvästä sääntöjenvastaisesta kypäräkontaktista, olisi jotain saattanut tapahtua. Mutta jos joukkueen keulahahmo valitsee polukseen teinien suosiman Instagram paskamyrskyn, ei mitään tapahdu.

  Nämä perinteikkään ECG:n ”kaapanneet” Elvikset ovat patsastelleen facessa ja instassa läpi kauden. Jotenkin samanlainen tyhjän louskuttaminen oli meininkinä viimevuotisessa Taftissa jota ei enää ole olemassa. Tässä ssmassa viestissä ihmettelen SAJL:n viestintälinjaa. Jos pelikieltoja jaetaan, olisi asiallista kertoa niistä muillekin kuin asianosaisille. Samalla on vielä epäselvää Stewart Keenanin tilanne. Tämä puuhakas linjamies joka sai pelikieltoa vastustajan vahingoittamisyrityksestä (niskaan hakkaaminen kasassa tilanteen jälkeen) ja oli pelikieltonsa aikana osallisena pelikentällä joukkueen toimintaan. Kuvaavaa tässäkin se, että asia nousi esille lapsekkaista facebook-viesteistä.

  Toivottavasti lauantain välieräpelissä Wol–ECG on mukana riittävän pätevä tuomariryhmä. odotettavissa taitaa olla suuria tunteita vaikka ottelun lopputuloksesta ei tule olemaan mitään epäselvää.

 • Wolvoille lienee qb ja linjamiehelle tulossa pelikieltoa finaaliin näistä vahingoittamisyrityksistä hakkaamalla pelin jälkeen.

 • Toistaiseksi sikailijana erikoistunut hymypoika jabari. Taitaa huumori olla lopussa pojalla

 • Nimenomaan wolverines pelaajille