Divarin kotiedut ratkesivat lauantaina

jefumaster 6.8.2017 20:36 39 kommenttia

1 2  
7 13 20
45 26 71

(4-3)

20

(6-1)

71

5.8.2017 klo 16:00 Helsinki

Divarin toiseksi viimeinen kierros kertoi karua kieltään sarjan joukkueiden musertavista tasoeroista. Kärkijoukkueet Wolverines ja Steelers jyräsivät mahdolliset välierävastustajansa murskaluvuin.

Helsingissä ahkerimmille jenkkifutiksen ystäville tarjoiltiin mahdollisuus divari-maratooniin Wolverinesin ja ECG:n isännöidessä kotipelejään sopivasti peräkkäin.

Wolverines – Jaguaarit 49-0

Helsinki Wolverines pelasi toisen perättäisen nollapelinsä kukistaessaan Jyväskylä Jaguaarit selvin lukemin. Ottelu alkoi varovaisesti molempien joukkueiden pallotellessa siannahkaa kentän keskialueen tuntumassa. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 0-0. Ahmat saivat toisella pelijaksolla heittopelinsä rullaamaan ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 21-0 Vincent Pervisin, Cedric Johnsonin ja Marcus Siiskosen maaleille.

Jaguaarien hyökkäyksen linja ei onnistunut antamaan tilaa pelinrakentaja Christopher Jeffrey-Griggsille, ja toista peliään Suomessa johtanut amerikkalainen taklattiin aloituslinjan takana peräti kuuteenn kertaan. Ahnain säkittäjä oli Wolvojen Petteri Pallari, joka neljän QB-säkkinsä lisäksi kantoi kertaalleen pallon maaliin blokatun lentopotkun jälkitilanteesta. Divarin taklaustilaston kärkimies, Antonio Harris keräsi tilastoihinsa 11.5 lisämerkintää.

Jaguaarien amerikkalaispelinrakentajan taistelu päättyi ottelun kolmannella neljänneksellä jalkavammaan. Varamiehen roolin ottanut Isaak Marshall kuljetti palloa hetkittäin näyttävästi eteenpäin, mutta Wolverines-puolustus oli päättänyt pitää maalinsa koskemattomana.

Wolverines antoi ottelun viimeisellä neljänneksellä peliaikaa nuoremmille pelaajilleen. Pelinrakentajan paikalla pelasi ottelun lopussa Tsekeistä palannut Oskar Drockila ja ensikosketuksensa tämän kautiseen divarivauhtiin otti myös ikinuori Jason Thomas. (ottelun tilastot)

East City Giants – Steelers 20-71

Kuopio Steelers kävi antamassa vakuuttavan näytön loppukesän kunnostaan Helsingin Velodromilla. Seth Petersin johtama savolaishyökkäys takoi olympia-areenan tulostaululle kauden suurimmat pistelukemat 71. Ottelu oli puoliajalla jo lukemissa 7-45. Pelissä ei kuitenkaan jarruteltu kumpaankaan suuntaan aikaisesta ratkaisusta huolimatta. Isäntäjoukkue yritti sinnitellä mukana pelissä Jabari Harrisin soolosuorituksilla, mutta tasoero joukkueiden välillä oli aivan liian suuri. Jättiläiset esittelivät yleisölleen tuoreen amerikkalaistakamiehen Eric Irvinin. Kokemuksen lisäys takakentälle ei auttanut isäntäjoukkuetta Petersin huipputehokkaan ilmasirkuksen pysäyttämisessä.

Ottelun jälkipuheet ovat käyneet netissä kovalla volyymilla ja mikäli nämä kaksi joukkuetta kohtaavat kahden viikon kuluttua välieräpelissä, odotettavissa on kuumien tunteiden taistelu.

Tulossa arpajaiset

Tämän kauden uutuussääntö tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden ratkaisemiseksi tulee toteutumaan erittäin korkealla todennäköisyydellä I-divisioonan runkosarjan voittajaa haettaessa. Wolverines ja Steelers varmistivat lauantain voitoillaan I-divisioonan välieräpelien kotiedut, mutta tulevan vastustajan ratkaisemiseksi tarvitaan arpajaiset, ellei jompikumpi kärkijoukkueista romahda vastoin odotuksia runkosarjan viimeisellä pelikierroksella. Samalla arpajaiskierroksella ratkaistaan myös Spagettimaljan kotikenttä. Jos tällä kaudella olisi noudatettu aiempina kausina voimassa ollutta ratkaisumallia, olisi loppuottelun kotikenttä Väinölänniemi Kuopiossa.

Kilpaurheilussa arvan tulisi olla äärimmäinen ja viimeinen keino joukkueiden sijoituksen ratkaisemisessa. Toivottavasti tätä samaa menetelmää ei jouduta käyttämään Vaahteraliigassa sarjapaikan ja putoajan päättämiseen.

I-divisioonan runkosarjan viimeinen kierros pelataan ensi viikonloppuna. Lauantaina klo 16.00 Helsingin paikalliskamppailussa kohtaavat East City Giants ja Wolverines. Kuopion Väinölänniemellä niin ikään klo 16.00 käydään viimeiseen taistoon Steelersin ja Indiansin asettuessa vastakkain.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Eikö muista joukkueista löydy kelvollisia kuvia, kun lähestulkoon jokaiseen divarin viikkopäivitykseen on tapetoitu Kuopijolaisia? Vai onko kyseessä suora viite kirjoittajan uskollisuuteen?

 • Ei sille voi mitään, että savolaiset vaan sattuu olemaan maailman fotogeenisintä kansaa. Ei ne sitä tahallaan tee, mutta minkä sille voi kun on niin seksikäs.

 • @Kuvankaunis
  Voi hyvänen aika. Harmittaako se todella noin paljon, että Kuopiolaiset vei tikkarin nenän edestä ja kotietu playoffeihin ei nyt realisoitunutkaan. Koita jookos kookos päästä tästäkin kuvakatastrofista yli ja keskity treenaamaan vielä muutama viikko. Syyskuussa pääsee sitten huilaamaan offseasonille.

 • ”If you look good, you feel good. If you feel good, you play good. If you play good, you win AND everybody wants to look like you + take photos”

 • Katso Jabarin video jolla jo yli 1500 katsojaa

 • Se penslaa kenellä on meisseli… Eiku miten se menikään

  Tilastoinnin laiminlyöntisakot: MIESTEN I-DIVISIOONA
  – tilastot/Box Score myöhässä, 2h – 1 vrk 100 Euroa
  – tilastot/Box Score myöhässä, enintään 2 vrk 300 Euroa
  – tilastot/Box Score myöhässä, enintään 7 vrk -2 sarjapistettä

  Oheisen sarjamääräyksistä kopioidun rangaistustaulukon mukaan East City Giantsin piitäisi menettää kaksi sarjapistettä tilastovelvollisuuden laiminlyönnistään. Yli 2 vuorokautta on kulunut pelistä eikä tilastoja ole vieläkään julkaistu.

 • Ottakaahan junnut lungisti ja kokeilkaa elämää internetin ulkopuolella.
  ”Amerikkalainen jalkapallo on simppeli peli jossa pelaajat pelaa, valmentajat valmentaa ja tuomarit tuomitsee. Tämä kolmijako on hyvä kaikkien muistaa.”
  J Surakka
  P.S: Tiedän eräänkin kissavideon, jolla on yli miljoona katsojaa youtubessa!
  P.P.S: Steelers vie spagun!

 • Kannattaisi kissavideoiden sijaan katsoa pelivideoita jos aukoo täällä ajatuksiaan. Ps. Tampere teki ryhdikkään päätöksen hyllyttäessään oman sikailijansa. Mitens teidän kanssa? Kannattaa toimia kurinpidollisissakin asioissa ajoissa ettei faksit kulje jälkijunassa. sehän se olisi kohtalokasta.

 • Nyt on besserwisser junnuilla realiteetit hakusessa.

  Ensinnäkin minä en kuulu Steelersin pelaajiin saati valmennukseen. En ota myöskään kantaa kentällä tehtyihin
  sääntötulkintoihin yms. asioihin, koska ne hommat hoitaa tuomarit.

  Toiseksi: olen aina halveksinut netin nimimerkkipellejä, jotka ovat aina huutamassa milloin mitäkin lynkkausporukkaa kasaan, mutta eivät omaa sen vertaa selkärankaa, että esiintyisivät omalla nimellään. Näiden selkärangattomien ressukoiden kanssa väittely on kuin sian kanssa painimista: omat vaatteet vaan paskaantuu ja sika vain tykkää.

  Taidanpa lähteä tästä pariksi viikkoa purjehtimaan, niin unohtuu nämä nettipellet. Suosittelen samaa muillekin.

  Reilusti omalla nimellä ja vain itseään edustaen.

  J Surakka

  P.S: Steelers voittaa Spagettimaljan!

 • …ovat ilmestyneet. Kilpailusääntöjen mukaan -2 pistettä pitäisi olla myöhästymisen seuraus. Ja sama pitäisi kohdistua Indiansiin. Nythän tässä mitataan onko säännöt olemassa kaikille, vaiko vain valikoiden toisille.

 • Ja mistä tiedät koska laitettu liittoon?
  Kun olen ite jotain laittanut niin menee helposti pari kolme päivää

 • Jotenkin ne Wolvojen saman päivän tilastot vaan pumpsahti esille pelipäivän iltana.

 • ”Ja mistä tiedät koska laitettu liittoon?”

  Olikos se niin että Indiasin monitoimimies istuu myös liitossa. Ei luulisi olevan vaikea rasti?!?!

 • Tänä vuonna divarin tilastoiden toimittamisissa on lähes yhtä vakavia puutteita kuin tilastojen täsmällisyydessä. Ja liian usein ei tilastoista löydy katsojamääriä. Todennäköisesti siksi, että luvut on niin perseestä. Ilmeisesti sarjan sisäinen kuri on höltynyt ja jos ei vaadita aikatauluja ja laatua ei sitä ole odotettavissakaan. Jos I-divisioonassa halutaan pitää korkeaa laatutasoa täytyy sitä vaatia jokaiselta heikolta lenkiltäkin.

  Kaikkiaan syysliittokokouksessa pitäisi nostaa kissa pöydälle sarjojen joukkuemäärien, kriteerien ja ylipäätänsä sarjatasojen määrien osalta. Heikot signaalit ovat muuttumassa vahvoiksi ja esim niin kauan kuin Indiansin kaltaisen suorituksen annetaan mennä läpi sormien ei suuntaa käännetä paremmaksi.

 • Ottamatta muuhun maaniseen paasaukseesi kantaa, voit lauantaina käydä Velolla tarkastamassa kuinka Wolverines on Helsingin paskin joukkue.

 • ensin Tampere Saints ja nyt East City Giants ovat osoittaneet selkärankaa rankaisemalla kentällä sikailuun syyllistyneitä pelaajiaan oma-aloitteisesti. Miten Steelers aikoo kantaa omalta osaltaan vastuuta pelaajansa #9 Charles Wortin sikailusta. Viikonlopun tapahtumista nimenomaan Wortin keihästys on luonteeltaan eniten lajin koodiston vastainen ja vastustajan terveydelle vaarallisin. Odotamme Steelerin radiohiljaisuuden päättymistä ja toimenpiteitä

 • No eipähän Roylskaan mitenkään itse antanut mitään kieltoja tälle Staceylle jonka tarkoituksena oli tahallisesti rikkoa Roostersin nuoren pelaajan polvi.

 • Jep sehän, että joku toinen on jättänyt jotain tekemättä tarkoittaa, että se on muillekin ok. Ja lisäksi Staceyn tapauksessa liitto antoi jo pelikiellon jolloin joukkueen sisäisen pelikiellon tarve poistui tai ainakin väheni. Ja vielä kaiken lisäksi nuoren pelaajan pää on ainakin omissa kirjoissani polvea arvokkaampi, vaikka molemmat teot sinällään vastenmielisiä.

 • Stacey sai kahden ottelun kiellon joten mikään seurasanktio ei olisi muuttanut tilannetta. Saints ja ECG ovat reagoineet ilman liiton reaktioita. Ja mitä tulee Wortin tekoon niin se jos mul oli tarkoituksellinen vahingoittamisyritys ja erittäin vakava sellainen. Pääkontaktit ovat aina vakavia riskejä jopa hengelle.

  Odotamme Steelersin vastuunkantoa kuten ECG ja Saints jo tekivät

 • Tää menee ihan naurettavaks.. Hyvä että seurat reagoi käytöshäiriöisille penalttia omasta takaa.. (Molempien menneisyyttä kun tuijottelee niin ei yllätä tuommoiset hölmöilyt; Yel ja Kee) Itse peräisin vastuuta kurinpidon puolelta joka on ehkä jopa koko liiton munattomin rykmentti. Staceyn naurettavan lyhyen pelikiellon jälkeen ei tollasista Worttien taklauksista voi antaa mitään. Royals myös sanktioi Stacey tapahtuman jälkeen. Taisi aika nopeasti tulla Sepolta kannanotto.

 • Hieno ele Saintsilta seuran asettama pelikielto pelaajalle. Ajatellaan sitten kolikon kääntöpuoli. Tapahtuma tais olla lauantaina suorassa televisio lähetyksessä. Eli tilanne on liiton tiedossa. Tästä on todennäköisesti alettu keskustelemaan joko lauantaina, sunnuntaina tai maanantaina. Seuralta sekä pelaajalta pyydetään vastinetta asiaan eli päätös venyy helposti keskiviikolle. Saints tietää tasan tarkkaan sanktiota tulevan joten tuo hyllytys on lähinnä hätäinen pisteiden kalastelu.

 • Tää suomimaljasta ammentava soturi on elävä esimerkki, miks serkusten tai varsinkaan sisarusten ei kannata jatkaa sukua, ainakaan kovin pitkäjännitteisesti. Joku kromosomi pitää puuttua, että tollasta saa pungerrettua itsestään pihalle. Voisko Jefumaster vaikka puuttua asiaan?

 • Usein yksikin häiriintynyt henkilö voi spoilata tasokkaankin keskustelupalstan oksennuksillaan. Tämä palsta on saanut olla rauhassa ihmeen pitkään näiltä sosiaalitapauksilta, mutta ilmeisesti avohoitoon päästetään nykyään kevyemmin perustein. Ymmärrän, että Jatkoaika.com kaltaista moderointia ei ole vapaaehtoisvoimin ja talkoilla pyörivän palvelun mahdollista toteuttaa, mutta toi yksi nyt viikon riehunut tapaus toteuttaa parhaimmillaan pienimuotoisia palveluestohyökkäyksiä tälle tasokkaalle sivustolle. Olisi hienoa, jos täydelliset typeryydet voisi peukuttaa piiloon kuten joissain palstoissa on ollut mahdollista. Tää tietysti edellyttä kontrollia siitä, että peukutuksia voi hoitaa vain mies ja ääni-periaatteella.

  Mutta kyllä noissa viesteissä ollaan menty jo joiltain osin kunnialoukkauksen puolelle niin, että joku kohteena ollut voisi lähteä tekemään tosta slurkista rikosilmoitusta.

 • Juuh, kun katselee Suomibowl nimimerkillä tycittelevän jonnen kirjoitusten aikahaarukkaa niin voisi olla paikallaan laskea välillä se börsta huulilta pöydälle ja nukkua pää selväksi…Alkaa oleen sen verran kovat psykoosit tulilla :)

 • Ensinnäkin Suomibowl puhuu täyttä asiaa, tosin sen sanoman voi tuoda esille toisellakin tapaa, sillä tapaa että te nykyteinit ette niitä ottais niin itteenne kun ette kestä mitään kritiikkiä ja älypuhelimenne ei sitä kerro kuinka se pitäisi ottaa vastaan. Juostaan sit äidin helmaan itkemään ku joku sanoi hiukan pahasti ja suoraan asiat, hävetkää oikeesti. Se on niin totta et tää suomen jenkkifutis on menossa jonnekin hiekkalaatikko tasolle ku aletaan itkemään jo siitä jos joku vähän tönäisee toista. Pitäiskö oikeesti kattoa peiliin ja vaihtaa laji barbi- ja ken-nukkeihin niin voitte itse päättää kuinka ja miten ne tönii toisiaan ;)

 • Toivottavasti seurajohtajat ei lue tätä huutoäänestys foorumia, miltä nyt pahasti näyttää… langetetaan omia pelikieltoja, kun täällä joku pahoittaa mielensä tai pahimmillaan täälä kirjoittelee aktiivisesti seuroissa toimivat henkilöt, mikä juttujen tason perusteella on todella huolestuttavaa… ei kai lätkässäkään näin toimita eikä todellakaan arvota

 • Suomibowl edustaa sitä Trump linjaa, josta monelle nykyään tulee sävärit.

 • On vain minuuttien kysymys, ennen kuin foorumi menee kiinni absoluuttisen typeryyden takia

 • Samaa mieltä, suoraan sanottuna vituttaa ihmiset jotka itkevät tahallisista vahingoittamisyrityksistä. Ne kuuluvat lajin äijämäisyyteen kuten ABC:n erikoisäijäburgeritkin. Minusta hyvä puhemies lajille olisi Jone ”ÄIJÄ” Nikula. On täysin tissiposkitouhua että kruunulla ei saa vetää naamaan puun takaa, jos joku aivovamma pelottaa voi voi soitto älypuhelimella ja itkua äitille sitten vaan. Ennen ei ollut mitään älypuhelimia vaan ongelmat ratkottiin nyrkeillä kuten miesten kuuluukin

 • Tuomo, tee palvelus ja laita foorumi kiinni. Tuota paskaa kun ei viitsi lukea.

 • Jahas, täällähän onkin ehtinyt tapahtua, kun olin muutaman päivän pois.

  Kriittinenkin keskustelu kuuluu Gridironiin, mutta asiattomuus ei. Nimimerkki Suomibowl on muutamaan otteeseen mennyt ns. ”riman ali”, jonka johdosta jouduin poistamaan muutaman ko. nimimerkin viestin. Mukana meni luultavasti myös ihan asiallista kommentointia, mutta valitettavasti minulla ei ollut mahdollisuutta alkaa viestejä sen tarkemmin ruotimaan.

  Aiemmassa keskustelussa esiin nostettu peukutus/piilotus on teknisellä todo-listalla. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että ominaisuudelle olisi aitoa tarvetta :S Käytännössä pelkällä IP-estolla ei pääse kauhean pitkälle, koska tarpeeksi motivoitunut käyttäjä löytää kyllä keinot sen ohittamiseen. Nimimerkille Suomibowl voisin lähettää sellaiset terveiset, että kenties nyt olisi hyvä aika miettiä muuta käyttöä ajalle.

  Jatketaan tästä eteenpäin erilaisissa merkeissä :) Loppuun vielä vähän lisää huonoja uutisia: liigasta ei valitettavasti julkaista tällä viikolla uutta katsausta jefumasterin tietokoneen irtisanouduttua juuri ratkaisevalla hetkellä. Pahoittelut tästä lukijoille!

 • Jatkoajassa on toimiva systeemi siinä mielessä että sinne ei voi kukaan kirjoitella ennen kuin anoo kirjoitusoikeuksia. Käytännössä pitää lähettää vapaamuotoinen pyyntö ja perustella miksi pitäisi saada kirjoitella sinne. Mitään esseetä ei tarvitse tehdä, vaan parin lauseen tuottaminen riittää. Tällä estetään täysin hetken mielijohteessa tehdyt aivopierut. Ja hölmöilemällä tulee ”pelikieltoa” tai oikeudet viedään pysyvästi. Kun niitä ei saa samantien takaisin, niin siitä kirjoitusoikeudesta yleensä halutaan pitää kiinni.

  En sitten tiedä miten paljon täällä keskustelu vähenisi jos siihen vaadittaisiin kirjautuminen. Toisaalta ei se vatipäitä estä, uuden nikin voi tehdä parissa minuutissa. Ellei sitten uudella nikillä vaadita esim. ylläpidon hyväksyntää (joka tarkoittaa sitä että ensimmäisellä kirjoituskerralla pitäisi odotella 0-24h että pääsee kirjoittelemaan).

  Jos tänne joskus moderointia tarvitaan, niin lupaan hakea siihen hommaan. Nyt on korsi kannettu kekoon. :)

 • Miksihän ei 3-divarin playoff-pelejä ole merkattu otteluohjelmaan vielä ollenkaan? Huomenna Mayhem-Bulldogs ja Lions-Nordmen. Finaalipaikat katkolla!

 • @Katsoja61: kiitos tarkkaavaisuudesta! Epäkohta on nyt korjattu.

 • Tietääkö kukaan että onko kolikko jo lentännyt eli kumpi voitti runko sarjan Kuopio vai Wolvot????

 • Eikös se vaan logistisesti ole kivempi että stadilaiset pelaa keskenään ja te pelaatte keskenään? Ei tuu kellekkään paha mieli. Voivat sit heittää kolikkoa missä finaali pelataan.

 • Tunnetko käsitteen virka-ajasta. Ma-Pe klo 08-16