Eagles kuritti Northern Lightsia Oulussa

Gridiron Staff 31.7.2017 17:59 Ei kommentteja

1 2  
14 8 22
24 16 40

(3-4)

22

(6-1)

40

29.7.2017 klo 12:00 Oulu

Hyvin valmistautunut vierasjoukkue aloitti pelin tehokkaasti, eikä päästänyt Northern Lightsia iskuetäisyydelle ottelun edetessä.

Epävakaassa säässä pelattu ottelu viime kauden III-divisioonajoukkueiden välillä tarjosi katsojille monenlaista nähtävää. Viime kesänä oululaisia dominoinut kotkalaisten heittohyökkäys ei edennyt ehkä aivan odotettuun malliin, mutta Jekabs Bitansin tähdittämä juoksupeli tuotti tarvittavaa tulosta. Oululaiset onnistuivat tekemään ottelussa kolme pitkää, yli 50-jaardista touchdownia, mutta hyökkäysvuoroilta puuttui tasaisuus aggressiivisesti pelannutta kotkalaispuolustusta vastaan. Kotkalaisten onnistuessa kaikissa kahden pisteen lisäpisteissään lähtivät sarjapisteet etelään lukemin 22-40 (14-24).

Northern Lightsilla on tulevana viikonloppuna tiedossa tuikitärkeä ottelu Bearsia vastaan Porissa. Mikäli oululaisjoukkue onnistuu voittamaan ottelun, on varsin todennäköistä, että Eagles ja Northern Lights kohtaavat välierissä vielä kolmannen kerran tänä kesänä. Sitä taustaa vasten lauantain ottelusta löytyi vierasjoukkueelle sekä hyviä että huonoja uutisia. Juoksuhyökkäys toimi varsin hyvin, ja puolustuskin onnistui muutamaa nukahdusta lukuunottamatta tavoitteissaan mallikkaasti. Toisaalta oululaisten takakenttä oli parantanut peliään viime kesästä ja jopa tämän kesän avausottelusta merkittävästi. Lisäksi oululaisilta puuttui lauantain ottelussa joukkueen paras hyökkäyspelaaja Aku Uotila, joka taistelee tänä kesänä sarjan maalikuninkaan tittelistä. Mikäli kesän kolmas kohtaaminen toteutuu, lähtevät molemmat joukkueet taistelemaan realistisesti sen voitosta.

Pudotuspeleihin on molemmilla joukkueilla kuitenkin vielä matkaa. Eagles voi varmistaa II-divisioonan runkosarjan ykköstilan ottamalla voiton tulevana lauantaina Mikkelissä. Pori Bearsilla on mahdollisuus napata neljäs pudotuspelipaikka, jos joukkue päihittää oululaiset lauantaina kotonaan.

Kommentoi