Vaahteraliigassa suurten pelien viikko

jefumaster 26.7.2017 10:47 11 kommenttia

Vaahteraliigan ratkaisujen hetket ovat käsillä. Kärkinelikko on karannut jo tavoittamattomiin, mutta kenen kotikentällä nähdään syyskuussa playoff-pelejä? Vaikka mennyt kierros laittoi muutaman palasen paikalleen, on edessä nyt suurten pelien viikko.

Kurkistetaan kuitenkin vielä lyhyesti menneen viikon tapahtumiin.

Butchers – Roosters 21-35

Torstain TV-ottelussa Roosters selvisi teurastajien antamasta shokkihoidosta. Butchers siirtyi ottelussa 14-0 johtoon ennen kuin kukonpojat saivat hyökkäysvaiheensa päälle. Alun takeltelun jälkeen erityisesti Roostersin puolustuksen frontti pelasi vahvan pelin tällä kertaa Ilya Redinin johdolla. Jaycen Taylor sai ottelussa pallon haltuunsa 19 kertaa ja kiitti vastuusta etenemällä lähes 10 jaardin keskiarvolla. Butchersin pelinrakentaja Daniel Farley pelasi hyvin, mutta hyytyi pelin ratkaisuhetkillä heittämään pallon kahdesti Roosters-puolustajien syliin. Jännittävää ottelua Hamarin kentällä seurasi Porvoon tämän kauden ennätysyleisö, 420 katsojaa. (ottelun tilastot)

Huskies – Royals 24-27

Kierroksen tiukin taistelu käytiin lauantaina Kaurialan kentällä Hämeenlinnassa. Nousujohteista kautta pelaava Royals otti revanssin sarjanousija Huskiesista ja vahvisti asemiaan playoff-kotiedun taistelussa. Huskies oli yhden pisteen johdossa puoliajalle siirryttäessä, mutta Royals karkasi RJ Longin huikean esityksen ansioista lopulta niukkaan voittoon. amerikkalaislaituri vankisti asemaansa liigan kiinniottotilaston kärjessä yli 200 jaardin etenemisillään. Huskien Roman Runner ylsi pelssä Longin lailla kahteen touchdowniin. Royalsin takakentälle loppukaudeksi palannut Nicolas Peterson pelasi heti vakuuttavan pelin. Huippuottelua saapui paikan päälle seuraamaan ainoastaan 300 katsojaa. (ottelun tilastot)

Saints – Crocodiles 49-14

Sarjakierroksen yllättävimmästä suorituksesta vastasi Tampere Saints. Seinäjoki Crocodiles saapui Pyynikille ilman useampia kauden ratkaisupelaajiaan ja isäntäjoukkue Saints ei jättänyt tarjottimella ollutta tilaisuutta käyttämättä. Saintsille suurinumeroista voittoa tärkeämpää olivat kaksi sarjapistettä, jotka todennäköisesti varmistavat joukkueelle sarjapaikan myös kaudelle 2018. Ottelun sankarina voidaan pitää pelinrakentaja Raleigh Yeldelliä, joka omalla esimerkillään kannusti joukkueensa toipumaan Crocodilesin kahdesta salamamaalista. 0-14 tilanteen jälkeen pisteitä kentällä teki ainoastaan isännät. Itävallasta Tampereelle kotiutunut Veikka Lehtonen jäi hyökkäyksessä ilman suurempaa roolia. Miehen kolmella juoksulla edettiin yhteensä ainoastaan 8 jaardia. Tärkeää peliä saapui Tampereelle seuraamaan 610 katsojaa. Lukema nostaa Saintsin kärkisijoille tämän kauden liigan yleisövertailuissa. (ottelun tilastot)

Tulevat ottelut

Tämän viikon otteluissa taistellaan kotietujen lisäksi olemassaolosta.

Torstai 27.7. klo 18.30 Royals – Butchers

Kierroksen toisessa kärkikamppailussa taistellaan suurista asioista. Joukkueiden edellisen kohtaamisen vei Royals (14-19), joka uusiessaan voittonsa ottaisi pitkän loikan kohden playoff-kotietua. Vaasalaiset ovat juhannuksen jälkeen päässeet vahvaan vireeseen ja ovat kotikentällään selkeitä ennakkosuosikkeja. Justin Sottilare on päässyt kauden edetessä hyvään vireeseen ja laitahyökkääjien valikoima on kasvanut entisestään ruotsalaisen Petersonin palattua joukkueeseen. Aappo Saloranta ei ollut mukana Hämeenlinnassa, mutta saattaa olla taas rosterissa kotipelissä. Torstain ottelussa kohtaavat liigan tehokkain heitto- ja juoksuhyökkäys. Molempien joukkueiden puolustukset ovat pitänet vastustajiensa juoksupelit keskiarvona alle sadassa jaardissa. Ennakkoasetelmien perusteella linjoissa kolisee kovaa Kaarlen kentän illassa.

Lauantai 29.7. klo 15.30 Trojans – Saints

Lauantain pelissä Trojans taistelee henkensä puolesta. Joukkueella on edelleen teoreettinen mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa, tai yltää vähintään sarjapaikka-arpajaisiin. Tämä edellyttää kuitenkin voittoa ensimmäisenä Saintsista, jota on ennen edellistä pelikierrosta pidetty Trojansin pahimpana kilpailijana eloonjäämistaistelussa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen meni Saintsin piikkiin lukemin 35-21. Nyt turkulaisten olisi yllettävä kauden ensimmäiseen voittoon pitääkseen toivoa yllä. Trojansilla on tilastollisesti sarjan heikoin heittopuolustus nimekkäistä takamiehistään huolimatta. Lauantaina Raleigh Yeldellin heittoakseli Laineen veljeksille tulisi katkaista tehokkaasti pitääkseen tamperelaiset poissa tulostaululta. Huom! Ottelu pelataan ennakkotiedoista poiketen Raisiossa Kerttulan urheilukeskuksen kentällä.

Maanantai 31.7. klo 18.30 Roosters – Huskies

Velodromin maanantaiottelussa sarjan kärkijoukkue kohtaa ajoittain uhmakkaasti pelanneen Hämeenlinna Huskiesin. Joukkueiden aiempaan otteluun lähdettäessä molemmat olivat vielä sarjatauluko kärjessä puhtaalla pelillä. Roosters vei kohtaamisen selvin lukemin 88-35. Tuon ottelun jälkeen molemmat ovat hävinneet kertaalleen Wasa Royalsille ja janoavat lisää pisteitä sarjataulukkoonsa. Roosters on ennakkoon suosikki eikä tätä asemaa horjuta viime hetkellä hankitut puolustuksen vahvistukset. Huskeilla on edelleen teoreettinen mahdollisuus nousta sarjassa kotietuun edellyttävälle sijalle, joten helsinkiläisyleisölle tullaan tarjoilemaan monipuolista Bedwell-jalkapalloa pelaaja hurttalauma.

Viikon puheenaihe

Tämän viikon keskustelun pääaiheina ovat spekuloinnit playoff-joukkueiden sijoituksista sekä putoamistaistelun elementit. Vaahteraliigan sijoituksen 1-4 sekä 5-7 ovat vielä vailla vahvistusta, vaikka jako kahteen kastiin on jo tapahtunut poikkeuksellisen aikaisin. Onko odotettavissa arpajaisia tai pelataanko pudotuspelien ensimmäinen kierros yllättäjien kotikentillä. Peli on vielä auki ja jännitys kasvaa.

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Veikka palasi takaisin Itävallasta, ei Ruotsista. Sitä paitsi Veikka pelasi kahteen suuntaan, otti myös yhden intterin.

 • Ai perhana, vanhasta muistista… Kiitos oikaisusta.

 • Taisi Veikka Lehtonen olla koko pelin linebackerinä.

 • @Eskolle, Veikka pelasi myös RB:nä, ei pelkästään puolustuksessa.

 • Kannattaisi kirjoittajan tutustua sijoituskriteereihin niin huomaa että suurin jännitys on sijoituksista ja varsinkin kotiedusta kadonnut. Vaasa on kakkonen ellei Roosters häviä Huskeille. Butchers ei nouse kakkoseksi ellei Vaasa häviä jollekin muullekin. Huskit kotietu vaatii muilta kompurointia ja pelkkiä voittoja.

 • Jos Porvoo voittaa huomenna niin eikös sillon vielä riitä jännitettävää kotiedunkin suhteen olettaen että molemmat voittaa loput pelinsä

 • Hei Spede. Niin kauan kun on mahdollisuuksia, on jännitys elossa. Taidat olla Roosters-Spede

 • Jos Porvoo voittaa huomenna ja molemmat voittaa loput matsit on Vaasa toinen. Lukekaa kriteerit.

 • tasapisteissä ratkaisee.
  1. keskinäisten otteluiden sarjapisteet.
  2. voittojen vahvuus. (tällä royals menee ohi)
  3. otteluohjelman vahvuus.
  4. vierssvoittojen määrä.

 • Vaasa menee myös Huskien ohi elleivät huskit voita sekä Butchersia että Roostersia ja Royalsin pitäisi hävitä kaksi peliä. Porvoolle voivatkin hävitä mutta Turku, Tampere tai Crocot not. Eli kotietu on taputeltu ja onneksi vain kolmossija on mahdollinen arpajaiskohde. Tähän päästään jos Porvoo voittaa Vaasan ja häviää Huskeille.

 • GOOOO Butchers!! Toivottavasti uuden kuupan heitto kulkee tänään!