Ykkösessä yllätysten kierros

jefumaster 17.7.2017 10:43 104 kommenttia

1 2 3 4  
13 28 14 14 69
0 21 6 0 27

(4-1)

69

(4-1)

27

16.7.2017 klo 16:00 Kuopio

Viikonlopun divisioonakierroksella Jyväskylä Jaguaarit ja Kuopio Steelers kartuttivat pistepussiaan ennakkoasetelmiin nähden yllättävillä voitoilla. Kuopiossa Steelers oli jopa ylivoimainen vieden Wolverinesin kalakukkokioskille murskalukemin.

Divarikierros käynnistyi Kuusankoskella, jossa pelattiin eräänlainen sarjan jumbofinaali.

Indians – Jaguaarit 0-17

Jyväskylä Jaguaarit lähti lauantain vieraspeliinsä tukalassa tilanteessa. Joukkueen tärkein pelaaja, pelinrakentaja Jerell Jones oli poissa ja korvaavana pelaajana oli varmuudeksi harjoitettu kahta miestä, Isaak Marshallia sekä Donovan Walkeria. Myös Indianseilla oli ottelun alla ongelmia pelinrakentajansa kanssa. Puolikkaan kauden pelannut Myles Gates loukkaantui viimeisessä ottelussaan ja tilalle oli hankittu pikakomennuksella aiemminkin Inkkareissa pelannut Phillip Garcia. Jaguaarien ahdinko ja pelaaminen ilman pelinrakentajaa merkitsi Indiansille mahdollisuutta tavoitella tosissaan ensimmäistä voittoaan siten elokuun 2015.

Indiansin Garcian divisioonataival ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Pelinrakentajan 25 heitosta ainoastaan kahdeksan päätyi omien laiturien näppeihin. Kolme kertaa Jaguaarien takamiehet onnistuivat katkaisemaan amerikkalaisen heiton. Jaguaarien peli rakentui ymmärrettävästi juoksupelien varaan ja vierasjoukkue onnistuikin kantamaan pallon kahdesti maaliin. Kahden TD:n lisäksi Jaguaarien Garcia, Guillem etunimeltään potkaisi pallon kolmen pisteen arvoisesti maalihaarukan välitse. Jaguaarit pelasivat rosterinsa vahvuuksia hyödyntäen fiksun pelin eivätkä antaneet Indiansille mahdollisuutta isoihin peleihin, joilla voitto olisi ollut saavutettavissa.

Jaguaarien voitto merkitsi kohtuullisen korkealla todennäköisyydellä I-divisiooonan playoff-joukkueiden varmistumisen. Kouvola Indians on hävinnyt kaikki viisi peliään ja tarvitsisi vähintään kaksi voittoa kolmesta viimeisestä pelistään. Tähän mennessä nähtyjen otteiden valossa Steelersin tai Wolverinesin voittaminen ei tule olemaan kouvolalaisille kovin helposti saavutettava asia nykymiehistöllään. (ottelun tilastot)

Steelers – Wolverines 69-27

Kuopio Steelers ja erityisesti pelinrakentaja Seth Peters jyräsivät pelin ennakkosuosikin, Wolverinesin ylitse murskalukemiin runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi. Amerikkalaispelinrakentajansa johdolla vahvasti latautunut kotijoukkue kuljetti palloa eteenpäin sensaatiomaiset 767 jaardia. Steelers avasi pelin vahvasti tehden ensimmäisen TD:sä heti ottelun ensimmäisellä downillaan. Wolverines yritti vastata välittömästi samalla mitalla pitkillä heitoilla, mutta liika ahnehtiminen osoittautui sunnuntaina kohtalokkaaksi. Kauden avauspelinsä pelannut Robert Johnson heitti toisella heitollaan pallon Steelersin Justin Bellin hyppysiin ja tuosta intteristä käynnistyi kotijoukkueen vahva murskavoittoon päätynyt heittopelin näytös. Wolverines antoi pelivuoron Janne Lehtiselle ottelun toisella puoliajalla, mutta helsinkiläiset eivät päässeet peliin enää mukaan, vaikka keräsivät lopulta 431 jaardia etenemisiä.

Wolverines takakenttä oli täysin aseeton pelinrakentaja Petersin heittojen alla. Steelersin laaja laitahyökkääjämiehistä nappasi kerta toisensa jälkeen tasokkaasti heitetyn pallon näppeihinsä ja vain kertaalleen Ahmojen puolustaja veti ilmasirkuksessa pitemmän korren katkollaan. Erityisesti Kuopion Johannes Jauhiainen ja Tino Ndongo olivat liekeissä.

Kahden kärkijoukkueen suurin ero löytyi kuitenkin puolustuksen sekä erikoistilanteiden miehistöjen pelissä. Steelers takakenttä katkaisi Wolverines pelinrakentajien heitot neljästi ja taklasivat pallon irti rähmäyksiksi kahteen kertaan. Potkupeleissä Kuopion Andy Bezairen juonimat kikkapelit onnistuivat täydellisesti. Todennäköisesti Wolverinesin selkäranka napsahti poikki toisen neljänneksen onside-potkun menettämisen yhteydessä. Onnistunut huijauspeli Steelersin ainoan lentopotkutilanteen yhteydessä meni jo nöyryyttämisen puolelle.

Erittäin korkealla todennäköisyydellä sunnuntaina pelanneet joukkueet kohtaavat toisensa divarin finaalissa Spagettimaljassa. Kiitos SAJL:n uusien kilpailusääntöjen, loppuottelun pelipaikka tultaneen arpomaan. Tässä tilanteessa Helsinki Wolverines on joukkue, joka kiittää uuden arpajaissäännön olemassaoloa. Mikäli tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkaistaisiin tänä vuonna kuten aina aikaisemmin – eli keskinäisten otteluiden pisteiden ja piste-eron avulla – pelattaisiin Spagettimalja Väinölänniemellä Steelersin murskavoiton avittamana.

Sunnuntain jäljiltä erityisesti Wolverinesilla on paljon mietittävää. Sen verran suvereenisti Kuopion laitahyökkääjät kahvittivat koko Wolverinesin takakenttää. Ahma-valmentaja Johnson sanoi ottelun jälkeen joukkueensa hävinneen pelin huonoon valmistautumiseen. Tuo on varmaan osatotuus. Se on varmaa, että Kuopiolaiset valmistautuivat Wolverines-peliin kuin finaaliin ja olivat terävimmillään juuri oikealla hetkellä. Tästä pelistä eteenpäin I-divisioonan voittajasuosikki on Kuopio Steelers. (ottelun tilastot)

Divisioonaa pelataan tulevana viikonloppuna Jyväskylässä. Esitteleekö Jaguaarit uuden pelinrakentajan vai ei, se nähdään lauantaina poikkeuksellisesti Pieksämäellä, jossa Jagut kohtaavat East City Giantsin iltapelissä klo 18.00 alkaen. Maanantaina Helsinki Wolverines yrittää palauttaa kadotettua itseluottamustaan iltavalaistuksessa Brahenkentällä klo 19.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • https://helsinkiwolverines.com/ahmalauma-vahvistuu-heittopuolustajalla/

  Harmi ettei kaveri ehtinyt Kuopion reissulle, olisi näemmä ollut tarvetta…

 • Wolvojen db-osasto otti pataan sunnuntaina 100-0. Jo ECG-pelissä oli viitteitä siitä, että pitkien heittopelien puolustamisessa on Suuria vaikeuksia. Nyt sitten Steelersin Peters kylvetti Ahmoja oikein kunnolla. DB-hankinta ei ole mikään yllätys. Sunnuntaina miehistostä puuttui #16 Niko Hannula joka on pelannut safetyn roolissa kohtuullisen hyvin. Eilenn Wolvoilta puuttui myös kunnon pass rush. Josko sitten NIko Nousiainen toisi tohon apuja loppupeleihin. Näköjään erityisesi oikean puolen contain oli hatarassa hoidossa. Olikohan niin, että Steelers pelasi juoksut poispäin Pallarista ja menestys on hyvä. Paljon saa uusi db ja muutkin äijät parantaa että Spagussa ei tule kukkaan samalla mitalla.

 • Olikohan tuo punttifeikki oikeasti kutsuttu? Minusta näytti, että snäppi tuli jauhiaiselle vähän huonosti ja Wolvojen ukot olivat pääsemässä blokkaamaan, niin puntteri päätti sitten lähteä juoksemaan.

 • Näytti siltä että blokit ainakin odottivat mahdollisuutta että tulisi feikki – eivät lähteneet peittämään potkua mutta eivät myöskään lähteneet hakemaan juoksuväylää. Andy on sen verran fiksu etten olisi yllättynyt jos sinnä oli joku puntti/feikki option kutsuttu.

 • Kyllä tää alkaa näyttää siltä että spagussa Indiansia tulee haastaamaan sittenkin Steelers

 • Mutta mitä jos steelers voittaa arvonnan ja on ykkönen, sittenhän indians tulee vastaan jo välierässä… :)

 • Kouvola löi rukkaset tiskiin jo viikonloppuna toisen puoliajan aikana. Nyt huhut kertovat Littlen ja Gates lähtevän kotiin.

 • Eikös Gates lähde joka tapauksessa kun on jalka paskana. Siellähän palloa viskoo naapurin takamiehille nykyään Garcia. Tärkeintä on kuitenkin että aussi-kikkeri jatkaa koska puntteja on odotettavissa ja paljon.

 • Gates oli lähdössä joo muutenkin, mutta nyt lähtee myös Little kuulemma. Puntterin voisi lähettää kyllä aivan samalla koneella kotiin myös. Potkuissa on enemmän korkeutta kuin pituutta.

 • Oikeastaan Inkkarien kannalta olisi järkevää purkaa kaikki ulkomaalaisten kustannusmomentit tältä vuodelta mikäli on edellytyksiä taapertaa kusi loppuun kunnialla. Kukaan ei varmaankaan toivo, että ykkösestäkin poistuisi joukkue kesken kauden. Siispä tsemppiä Kanoottiin. Kyllä se siitä vielä…

 • Jos ajattelee RoJoa ja Stokesia niin aika huonosti he on saaneet pelaajia sitoutumaan kaudesta toiseen ja kehittämään koko joukkueen kaikkia osa-alueita. Suuria määriä pelaajia on pudonnut rosterista myös ECGssä ja Huskeissa. Herää kysymys onko nyt aivan varmasti viisasta sijoittaa amerikkalaiseen valmentajaan, joka onkin sitten vaan yhden alan asiantuntija ? Joudutaan rekrytöimään rahalla kesken kauden kun harjoituskaudella on hosuttu. Saahan sen hyökkäyksen heittopelin näyttämään hienolta reeneissä kun DBt ei reititä ja rissut treenaa riliissejä ilmaa vastaan.

 • En ymmärrä viestiäsi. Kerro yksi yli 20 vuotias jefuseura Suomessa jossa ei toisesta päästä pelaajat eläköidy kun toisesta päästä hankitaan uusia nuoria sisään. Jos mainitsemissasi seuroissa olisi kehitys jotenkin poikkeuksellista, ymmärtäisin.

  Halusit siis kertoa että et arvosta Wolvoja, ECG:a tai Huskeja. Ilmeisesti uhkia sinun kantaseurallesi jota voimme vain arvuutella.

 • Hei tietäjä nimimerkillä ”Wolverines”. Rojo aloitti Wolvoissa HC:na viime kaudella. Voitko nimetä muutaman pelaajan Rojon 1. kauden aloittavista Wolvoista, joka ei ole mukana tänä vuonna ja siis sinun mielestä ei sitoutunut. Ja nyt kyse suomalaisista. Kirjoitat skeidaa ja tiedät sen itsekin.

 • Junnut kinastelee netissä, mutta Steelers vie Spagun ;)

 • Ei volvoista saa sanoa pahaa sanaa! Tätä ei näytetä täällä ymmärtävän…

 • Eiköhän Wolvot ole itsekin haukkuneet itsensä tappionsa takia avoimesti ja julkisesti ja eilisen jälkeen ansaitsevat sen. Mutta paskapuheet ja trollit on eri juttu.

 • Hei Surakka, taisit olla pitämässä tilastoja. Teidän viimeinen draivi oli vahvaa näytöstä.
  ”Vaisanen J rush kneel down for 20 yards to the STE20, 1ST DOWN STE.” Voisitte ottaa tuon polvi-feikin valikoimiin jo matsi alussa.

 • Onhan se nyt aika naurettavaa ettei ylivoimaisesti isoimmasta palaaja määrästä löydy yhtä takakentän puolustajaa. En tiedä onko se surullista vai naurettavaa..

 • Mitä nyt muutama hyökkäyksen linjamies, Markku Heinänen, Robert Eherianmviam ja toki back uppeja

 • Eikun tuo on nimenomaan semmonen loppupelin kikka.

 • Oli kyl pelimies jota ois Kuopiossa tarvittu. Toisaalta Turuus näyttää menevän RoJon jäljiltä varsin hyvin…

 • Pointti on se että vetovoimainen jenkkivalmentaja rekrytöi jo parhaat mahdolliset suomalaiset mukaansa ja kannustaa jo seurassa olevat huipputreeniin. Siinä mielessä kehitys on arveluttavaa.

 • Ihmisillä on muutakin elämää kuin jefua ja arki kuljettaa ihmisiä joskus toisaalle. Mielellään Ehiarinmwiamin näkisi kentillä jos asuisi Suomessa. Heinänen hengaa edelleen Wolvojen kanssa vaikka ei enää pelaa siellä. Backuppeja tulee ja menee. Merkittävin ”menetys” viime kauden rosteriin peilattuna on LB Päivärinta joka leikattiin offseason aikana eikä pelaa tällä kaudella. Itse lisäisin tuohon vielä Orlando Talyorin josta olisi tullut pelimies jollei olisi päättänyt panostaa tosissaan korikseen ja ToPoon. Jokaisella hyvä syy tehdä tänä kesänä jotain muuta kuin jefua Rojon valmennettavana.

  Se joka kommentoi sitoutumattomuudesta suoltaa suustaan silkkaa sontaa. Tai siis kirjoittaa.

 • Ei tainnu Heinänen tai sitten Robert kirjottaa uutta sopparia. Turha sitä Rojoa on pitää muita ylempänä, jos käynyt monet joukkueet läpi.

 • Varmaan toi Heinänen kuittaa jos lukee…

 • Mielenkiintoista on se, että jos Steelers voitta Spagun niin mitä tapahtuu Wolvoille, kestääkö per…e vielä yhden kauden satsaamisen liigapaikkaan?
  Taikka jos Wolvot voittavat Spagun, niin millä pelaajamateriaalilla he yrittävät pärjätä liigassa?
  Jotenkin tuo Wolvojen tulevaisuus pelotta. Mitä oikeasti tulee tapatumaan joukkueelle jos se ei vieläkään menesty, niin hajoaako joukkue ympäri pks vain tyytyykö se kohtaloonsa ja jatkaa junnukasvattamona.
  Taika sitten se toinen vaihtoehto, Spagun voitto ja liigapaikka. Mistä Wolvot meinaa haalia riittävästi liigatasoisia pelaajia, vain yrittääkö se kasvattaa/valmentaa nykyisistä pelaajista liigajoukkueen (Roosters värvää kuitenkin muutaman pelaajan itseleen ensikaudeksi)?
  Edelleen tosin uskon että Steelers vie Spagun, paremmat linjat ja db…

 • Wolvojen ol vei aikalailla 100-0 steelersin puolustuksen linjaa 😂 😂 😂

 • Qb ja rissut eivät vaan olleet tällä kertaa aivan kartalla..

 • Ei tsiisus, taidat pelata wol ol? Jos niin olet täysin kuutamolla

 • Eikös tavoite pitäisi olla divarijoukkueillakin suomen mestaruus… aika surkea haave se vaahteraliigaan pääsy kun siellä ne pelit vasta alkaa. Mitä olette oikeasti mieltä, pärjäiskö Wolverines tai Steelers Liigassa? Itse en kommentoi aiheeseen kun en ole divaria nähnyt yhtään peliä, mutta sen voi sanoa että Liigassa on melkoinen kausi menossa jossa taso on nousussa. Elikkäs tämän päivän Trojans matsin katsoneena mitäs sanotte pärjäiskö niille tai pärjäiskö Saintsille. Pärjäiskö Crokoille tai Huskiesielle? entäs Butchers Royals ja Roosters. Tervetuloa liigaan vaan vaikka molemmille Wolvoille ja Steelersille. Ens kaudella sen sitten näkee kun jompi kumpi sinne varmaan menee mutta olis kiva että pelaa sitten oikeassa sarjassa.

 • näistä pärjää kyllä liigassa ensi kaudella, luultavasti alemmassa keskikastissa. Playoffpaikkaan en usko, mutta uskon että missään nimessä mitään heittopussia ei tulla näkemään. Tämä sillä oletuksella että joukkueissa on sen verran imua liigaan pääsyn johdosta että pystyy houkutella riveihinsä muutamia suomalaisia liigatason pelaajia. En tosin sulkisi pois mahdollisuutta että tämänkin kauden rostereilla Steelers tai Wolverines voisi hyvänä päivänä voittaa Saintsin tai Trojansin ykkösdivarin importsäännöillä.

 • 2015- Wolvot on hävinnyt Royalsille, Saintsille ja Huskiesille ja ymmärtääkseni ei joukkue ole pahemmin mennyt eteenpäin, niin mitenkä se nyt olisi eri tilanne. Steelers on Wolvojen tasoinen joukkue.

 • Terve no voin vastata oli ihan terveydelliset syyt mitkä vaikutti asioihin paljon ja sitä kautta rauhallinen palautuminen operaatiosta. Toivuttuani halusin rauhassa päästä pelikuntoon ja olin sitä mieltä et se onnistui parhaiten oman kaupungin joukkueessa ilman pitkiä treenimatkoja. Wolverines kyllä ymmärsi miksi tein tuon ratkaisun. Eli ei mitään draamaa :)

 • Kiitos Markku, vaikka tuskin kommenttisikaan hiljentää näitä trolleja joita ohjaa vahva sisäinen ääni – yleensä jotain vastaan.

 • 2015 Wol – Saints pelit pättyivät 29-36 ja 49-41 (wol +1 piste ero) ja HH vastaan 0-47, 14-35 ja 19-34. (Saints ja Royals nousi VL)
  2016 Wol – HH pelit pättyivät 28-7 ja 33-34 (wol +20 piste ero) ja HH vei
  sitten final 34-49 ja nousi.
  Kyllä Wol oti ison askelen eteenpäin ’15 jälkeen. Vaikeampi verrata ’16 ja nyt… ehkä vähän heikompi mutta silti ’15 paljon vahvempi. Saa nähdä miten uus importti ja Nousiainen vaikutta.

 • ”Ymmärtääkseni” – No etpä taida paljoa ymmärtää.

 • Nyt on taas tapahtumassa se, että Tampereen tai Turun joukkue on putoamassa liigasta. Tämä pitäisi välttää. Lajin valtakunnallinen näkyvyys vaatii molempien suurkaupunkien säilymistä liigakartalla. 10 joukkueen yksinkertainen sarja olisi lajille paras ratkaisu. Liigaan nykyisten lisäksi Wolvot, Steelers ja ECG.

 • 10 joukkuetta olis hyvä, niin kaikilla olis mahdollisuus voittaa yks peli. Liigassa ei oo täl hetkek alempaa keskikastia, niin näin saatais sekin. Mieluusti kaksinkertainen sarja, niin kaikki joutus kärsiin Velosta. Sitten viellä yks jenkki per puollustus ja hyökkäys eikä yhtään eurooppalaisia, niin hyvä tulee.

 • Keskustelu toistaa itseään mutta… Kyllä liigaa pitäisi laajentaa. Ja kyllä, import-meininkiin pitäisi saada rajoituksia. Suurimmat epätasapainotekijät syntyvät 2-passin miehistä. Kun ne karsitaan Euroopassa laajalti käytössä olevalla sääntöpykälällä olisi mahdollisuus tasaisempaan sarjaan.

  10 joukkueen kaksinkertainen ei ole kyllä realismia. Mutta yksinkertainen sarja ja kuuden joukkueen Playoff toisi ihan riittävästi pelejä, näkyvyyttä ja kuormitusta. Ei tämän lajin tulevaisuutta saa suunnitella Ruutu+ palvelun ehdoilla.

  ps. Kiitos Kuopio Steelersille erinomaisesta stream-toteutuksesta. Oli mukavaa seurata vaihteeksi divariakin ja osoititte samalla että hyvän suoran lähetyksen voi toteuttaa vähän kohtuullisemmallakin rahalla…

 • Eikai yks tappio tarkota, että joukkue on paska ja kaikki kehitystyö on menny vituralleen? Kolmen vuoden rekordi varmaan kuitenkin ihan reippaasti plussalla. Wolvot ja Steelersi molemmat ihan liigatason jengejeä. Valitettavasti toinen näistä ei varmaan pääse vaahteraliigaan, koska liitolla pakkomielle 7 joukkueeseen

 • Nyt pitäisi ottaa lusikka kauniisti käteen ja miettiä lajin tulevaisuutta. Tosiaankin Turku ja Tampere tarvitaan uskottavuuden takia liigakartalla ja itse olisin valmis muuttamaan aiempia päätöksi välittömästi. (Ja ei, en ole kummastakaan kaupungista) . Sarjojen säännöissä alkaa olla jo melkoinen määrä erilaisia pakkomielteiden tuloksia.

  – Liigan sarjaohjelma tehty 100% lajille uskomattoman kalliin Ruutu+ palvelun ehdoilla
  – Liigan joukkueiden määrä on lukittu ei-rationaaliseen seitsemään
  – Liigan (ja muidenkin sarjojen) paremmuusjärjestyksen määrittely on pelleilyä
  – Keinotekoinen yritys jakaa joukkueen neljälle sarjatasolle johtaa tynkäsarjoihin
  – Liigan import-säännöt alkavat olla Euroopan ”isoista” jefumaista liberaaleimmat
  – Tiukkojen lisenssikriteereiden pakkosyöttö yltää kohta jo kakkoseen – ei tarkoituksenmukaista

  Eipä muuta. Ja koska en ole minkään seuran edustaja en voi tehdä näistä yhdestäkään ehdotusta liittokokouksiin tai vastaaviin elimiin.

 • No eikä ole

 • Taitaa Turku kadota liigakartalta joka tapauksessa, käy loppukaudesta miten tahansa. Toivottavasti Tampereella asiat paremmassa jamassa.

 • Se ei olisi hyvä asia. Lajin uskottavuuden takia tarvitsemme ehdottomasti suuret kaupungit mukaan pääsarjatasolle. Kuopio olisi hyvä lisä maantieteellisen peiton takia. Helsinkiin mahtuisi useampi joukkue ja Oulu olisi kanssa hyvä, mutta tuohon on kait vielä matkaa. Jefua pitäisi osata kehittää laajemman näkemyksen, kuin yksittäisen seuraperspektiivin kautta.

 • @@Aura
  Oma näkemykseni VL jengeihin on lyhyesti se, että ne jotka pärjää ja ovat paikkansa ansainneet/taistelleet pääsarjassa, saavat siellä olla. En ole aikasempina vuosina VLää seurannut, mutta tämän vuoden Trojans ei näillä näytöillä ensikaudella mielestäni vaahteraan sovi. (Toki TRO on tiukkoja pelejä pelannut ja esittänyt aika ajoin hyviä otteita, voitot ovat vaan viime hetkellä lipaahtaneet näpeistä). Mielestäni lajin uskottavuutta ei lisää se, että sarjassa pelaa joukkue (minkä kaupungin tahansa) joka jää talvilomalle 0-12 recordilla. En itse näe mitään pakottavaa syytä siihen, että ”pääkaupunkien” jengien pitäisi pelata VLssä sen vuoksi, että ovat isosta kaupungista.

 • Tavoitteena pitäisi olla lajin ja organisaatioiden kehittäminen. Tätä vasten putoamisen mahdollisuus pelkästään urheilullisen menestyksen perusteella on kyseenalainen ajatus. Uskottavan joukkueen rakentaminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja stabiileja tulevaisuudennäkymiä. On hyvin hankalaa toimia ympäristössä, jossa toiminta on joka syksy katkolla.

  Tämän vuoksi suomalaista jenkkifutista tulisi viedä suuntaan, joka kannustaa laajan pohjan rakentamiseen ja rankaisee pikavoittojen tavoittelua. Joukkueille tulee antaa aikaa toimia oikein ja rakentaa. Tässä kuvassa myös sillä on merkitystä, kuinka suuressa kaupungissa toimit.

  Tietyllä tavalla toteamus liitto=seurat voi kääntyä myös itseään vastaan, koska yksittäisten seurojen intressit yhdessä eivät välttämättä vastaa koko lajin intressejä.

 • mielenkiintoinen ehdotus , 10 joukkuetta liigaan ja euroimportit pois.
  eli liigasta katoaisi joukkueellinen pelaajia ja divarista sinne kolme lisää, eli pelaajia tarvittaisiin neljä joukkueellista lisää, mistähän nuo löydetään ja mikä olisi taso tämän jälkeen.

 • Samaa mieltä, ei löydy pelaajia tarpeeksi.

 • Toi alkuperäinen ehdottaja tässä ketjussa taitaa olla eräs kypsempään ikään ehtiny ecg fani jolla märkä uni jättiläisistä liigassa. Mitään realismiahan tossa ehdotuksessa ei ole.
  Wolvojen sunnuntaisesta tappiosta huolimatta ne on kuitenki antanu jotain näyttöjä ja wol/steelers lopullinen vahvuus nähdään maljassa! Ihan sama mitä surakat/ vastapuolen ”junnut” huutelee.

 • En nyt löytänyt yhtään merkintää tässä ketjussa Europelaajien rajoittamisesta. Sen sijaan joku ehdotti 2-passin miesten karsimista ja tämä olisi minunkin mielestä tärkeää. Ja USA-pelaajien määrän voisi rajata kahteen vastaavalla säännöllä kuin I-divarissa juuri nyt.

  Kyllä Suomessa pelaajia riittää 10 joukkueen Vaahteraliigaan. Ja kyllä vaan lajin kannalta on tärkeää, että suurimmat markkina-alueet on katettuna liigassa.

 • kerrohan nyt millä rajaat kahden passin pelaajia ilman että rajoitat europelaajia.

 • Liiga pois ja joukkueet ykköseen. Kouvola ja Jyväskylä kaakoseen eikä kakkosesta nouse. Vaidetaan ei-EU importti sääntö ja rajoitetaan ”yhdysvalta ylioppilas taso” kokemusta?

 • sen lisäksi, että toi ehdotus on täysin absurdi, niin kirjoitusasun perusteella sinultakin on rajoitetty opiskelussa ainakin ylioppilastaso. Kenties peruskoulukin.

 • Kysyit: ”millä rajaat kahden passin pelaajia ilman että rajoitat europelaajia”

  Rajoittaminen on helppoa ja sääntö käytössä useammissa Euroopan maissa ja euro-peleissä. Tavoitteena on rajata pois nämä Lusterit, Lesterit, Wortit ja Mic Brownit jotka ovat syntyperäisiä amerikkalaisia mutta ovat saaneet jostain sukutaustaansa liittyvästä syystä EU-maan passin haltuunsa. Rajaussäännössä pelaajat, jotka ovat pelanneet jenkkien yliopistosarjoissa lasketaan USA-statuksen omaaviksi ja näin ollen mukaan sarjojen USA-pelaajien kiintiöön.

 • niin mutta millä todistetaan että henkilöllä on esim. jenkkipassi, tai mitä tehdään jos kyseinen on asunut koko ikänsä jenkeissä, mutta omaa ainoastaan euromaan passin.

 • Olet näköjään sen verran noviisi etten edes viitsi vastata

 • Lester on ”enemmän” saksalainen kuin jenkki. On siis aloittanut harrastuksen Saksassa, eikä ole käsittääkseni pelannut yliopistossa. Häntä ei siis tuo rajoite koskisi?

 • Rajoitus voidaan helpomminkin hoitaa. Kirjataan vaan sääntöihin, että kentällä pitää olla aina vähintään 9 pelaajaa jolla on suomenpassi. Kukin saa tuoda niin monta ukkoa vaikka etelä-afrikasta sinne kuin haluaa. Kun tuo kirjataan säännöksi, niin mikään eu/työvoima/vapaa liikkuminen yms. Ei voi sitä kumota. Kun taas joku löytää jonku vargan serkun jenkeistä ja saa sen hankkimaan suomenpassin + Se houkuteltua tänne ihmemaahan pelaamaan, niin se suotakoot sille seuralle.

 • EU-pelaajien määrää ei kannata alkaa rajoittamaan. Moisen rajoituksen voi – halutessaan – välittömästi riitauttaa tietäen, että 100 %:n varmuudella voittaa keissinsä.

 • Tuo yllä oleva malli on riskitön riitauttamisille. Rosteriin saa ottaa vaikka miljoona EU-pelaajaa mutta kentällä samanaikaisesti olevien määrää rjoitettu ”home grown” menettelyin.

  Näistä on täälläkin huudeltu niin pitkään että puuduttaa. Lajin orastava kasvu on yhtäkkiä taittumassa joten jotain kannattaisi tehdä. Tätäkö saavutettiin Ruutu+ sopimuksella?

 • ”Jokaisella unionin kansalaisella on vapaus hakea työpaikkaa, tehdä työtä, sijoittautua tai tarjota palveluja missä tahansa jäsenvaltiossa.”

 • Ilmeisesti olet lukutaidoton kun et näytä ymmärtävän. Aloitat perinteisen jankkaamisen. Home grown sääntö ei ole vähäisimmässäkään määrin ristiriidassa asian kanssa. Ja seuraavaksi joku voi vääntää rautalangasta mitä työvoima tarkoittaa. En viitsi. Helmiä sioille.

 • Importtien peluuttamista tulisi kyllä suitsia. Nykyinen määrä importteja kentällä ei ole suomalaisen jenkkifutiksen etujen mukaista. Voihan sitä seisottaa kolmeakymmentä suomifutaria sivurajalla juomassa vettä, maksamassa kausimaksua ja katsomassa kun Johnny Utah, Alberto Dingdong ja kuusi muuta palmujen katveessa kasvanutta hoitaa pelin himaan.

 • Yhteisöjen tuomioistuin otti kansalaisuuskiintiöihin kantaa tapauksessa Bosman. Antamassaan tuomiossa se totesi, että mainitun kaltaiset kansalaisuusmääräykset siitä huolimatta, etteivät ne suoranaisesti koske pelaajien työhön ottamista, rajoittavat tosiasiallisesti pelaajien mahdollisuutta työnsaantiin, koska ammattipelaajan toiminnan olennainen tarkoitus on osallistua virallisiin otteluihin. Koska perustamissopimuksen 48(2) (nyk. 39(2)) artikla kieltää kaiken kansalaisuuteen perustuvan syrjinnän työhönotossa ja työsuhteen ehdoissa ja koska asetuksen N:o 1612/68 4 artiklassa säädetyn kiellon soveltaa muiden jäsenvaltioiden kansalaisiin näiden työhönottoa lukumääräisesti tai suhteellisesti rajoittavia lakeja, asetuksia ja hallinnollisia määräyksiä katsottiin velvoittavan myös yksityisiä oikeussubjekteja, tuomioistuin totesi, että urheiluliittojen määräykset joilla jalkapalloseurojen oikeus käyttää muiden jäsenvaltioiden kansalaisuuden omaavia pelaajia rajataan tiettyyn enimmäismäärään, on ristiriidassa perustamissopimuksen 48 (nyk. 39) artiklan kanssa.

  Bosman –tuomion antamisen jälkeen urheilujärjestöt eivät ole enää voineet pitää yllä unionin jäsenvaltioiden kansalaisia koskevia ulkomaalaiskiintiöitä ja urheiluseuroilla onkin nykyisin oikeus käyttää otteluissa rajoittamatonta määrää toisen jäsenvaltion kansalaisuuden omaavia pelaajia.

 • Oletko sinä vajaaälyinen, heikkolahjainen vai etkö edes halua ymmärtää. TUossa aikaisemminhan nimenomaisesti sanottiin että seurahan saa palkata vaikka 30 importtia, ja olla pelissä sivurajalla mutta säännöissä pystytään määräämään että niitä suomipassin omaavia olisi se 9 kentällä kerrallaan max.

  Voitko lopettaa tuon idioottimaisen jankuttamisen.

 • Herrasmiessopimus, mutta tuskin kukaan haluaa sen takia hävitä.

 • Suomessa on selkeästi määritelty raja sille, milloin urheilija voidaan katsoa ammattilaiseksi. Jos tienestit eivät ole sellaiset, että työnantajalle syntyy vakuuttamisvelvollisuus ei ole kysymyksessä työvoima ja sen vapaa liikkuvuus. Jenkkifudiksessa tuo raja tuskin monellakaan täyttyy.

 • Suomessa ei ole jenkkifutisammattilaisia. Montako Bosmaniin pohjautuvaa oikeuscasea on tullut Puolasta tai Itävallasta viime vuosina? Toiset ei vaan tajua.

 • Siis mitä h.llvettiä. Roosters jatkaa importtien kahmimista nyt kalkkiviivoilla. Hävisiväthän he jo yhden ottelun joten ei muuta kuin kauppaan ostoksille. Svedu linjaan ja nyt fransmanni takakentälle. Lempisen Viljolle terveisiä. Kyllä se siitä.

  https://www.helsinkiroosters.com/maple-league-2017-player-news-2/

 • Mitä Kouvolassa on tapahtumassa. Tämä Debiez oli Inkkarien paras taklaaja viime pelissä. Joku kertoi huhun jenkkien lähdöstä. Onko kanootti vihdoinkin kaatumassa. Vaikka piti Spagettimalja kaapata tänä vuonna. Saako kasaan joukkuetta maanantaiksi kun pitäisi kaataa alavireinen Wolverines.

 • Samaa mieltä. Yksi tappio ja paniikki päällä. On tämä nykyään aika hupisarja, ketä jaksaa enää kiinnostaa.

 • Roosters selvästi tiesi, että joukkueen ainut heikkous oli leveyden puute ja nyt sekin asia alkaa olemaan suhteellisen hyvin hallinnassa.

 • Myös Chris Green on lähdössä Wolvoihin pelaamaan loppukaudeksi.

 • Millä perusteella Suomessa ei ole jenkkifutisammattilaisia?

 • Mistä näitä kuulemma tietoja tulee..?

 • @@Kuulemma, taitaapi olla joukkueen sisällä julkistettu asia, mutta mikäpä asioista pysyisi salassa ennen virallista julkistamista kun ihmisillä on vikkelät sormet, suu ja huomiohuoraaminen on IN. Onhan se hienoa että saadaan vahvistuksia ennen tärkeitä pelejä, mutta ei tuo peli kyllä pelkkiin DB pelaamiseen kaatunut. Noh onhan syyllinen aina löydyttävä.. Ja halu liigaan on vissiin kova. :)

 • Jos Ahmala on todella hommannut Greenin, niin avaahan se hommaa molemmin puolin palloa. C.Johnsonin voi esim laittaa aloittamaan puolustuksen takakentälle, kun laitahyökkääjistöön saadaan lisää mahdollisia avainpelaajia.

  Kutkuttavaa olisi myöskin Empty-muodostelmat hyökkäyksessä: Siiskonen, Kantonen, Pervis, Melero, Green…

 • @Traumaton, kuten sanoin niin hienoahan se on saada vahvistuksia. Siihen miten/millä paikalla peluutetaan, niin en voi puuttua kun en kuulu mihinkään strategiseen valmennustiimiin. Ja pelistäkään en tiedä muuta kun että palloa pitää kantaa sylissä ja ristikosta kuuluu repiä. Mutta mielenkiintoisia ajatuksiahan voi heitellä noin theoryfootballin merkeissä. :)
  Lähinnähän täällä on DB-osastoa vissiin syytelty, jos kommentteja lukee ja uudet hankinnat viittaavat siihen. (Mahdollisesti Green ja Melero)
  Mutta noh, tulevaisuushan sen näyttää, jos jollain on kristallipallo niin infoo tiskii.

 • Wolvot saavat WR-osastolleen myös Teemu Rantasen, kunhan vapautuu Tsekin liigasta finaalin jälkeen Wolvojen käyttöön. Empty-muodostelmassa valinnan voi siis tehdä tästä listasta: Siiskonen, Kantonen, Rantanen, Pervis, Johnson, Melero, Green – eikä unohtaa saa U19 maajoukkueen parasta slotti-rissua Haapasaarta joka on jo nyt näyttänyt pärjäävänsä miesten sarjassa erinomaisesti. Toi on kovempi WR-miehitys kuin useammalla liigajoukkueella.

  Wolvojen ongelma Steelers-verilöylyssä oli nimenomaan DB-osastolla ja syvät kuviot joissa Steelers-rissut pääsivät helposti irralleen. Toinen puoli totuutta on QB Petersin kiistaton erinomaisuus. Jos äijälle ei saa annettua enemmän painetta tulee pahaa jälkeä.

 • Suomalaisessa jefussa nämä kesken kauden seurasta toiseen siirtymiset ovat harvinaisia mutta tälle kaudelle niitä näköjään kerääntyy. Mitä Inkkareissa on tapahtumassa? Onko siellä laitettu lappu luukulle tai ollaanko vain importit pistämässä pois kulujen minimoimiseksi. Joku huhuili täällä Little Jr:n poistumisen yhdessä Gatesin kanssa. Tästä ei ole tullut lisäinfoja mutta nyt yhden päivän aikana on sekä Roosters että Wolverines kertoneet Inkkareista siirtyvistä importeistaan.

  Mielenkiintoista nähdä millaisella rosterilla Kouvolasta saavutaan maanantaina Helsinkiin pelaamaan

 • Eiköhän tossa oo kyse just siitä että ylimääräiset kulut kanootista saadaan leikattua

 • Eikö se potkaisija kelpaa kenellekään

 • ECG julkaissut tänään USA-importin puolustuksen takakentälle. Ei tarvitse Jabarin pelata niin paljon safetyn paikalla.

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=56741

 • Wolvot painoi paniikkinappulaa 😂
  Tosissaan puhuttuna ihmettelen, että millähän pelaajilla Wolvot meinaa ensikaudella liigassa pelata kun ei luottoa löydy nykyisiin edes divarissa…

 • Mitäköhän ne on tehnyt sulle kun jaksat osoittaa katkeruuttasi kerta toisensa jälkeen. kunnioitettavaa tosin, että teet sen systemaattisesti saman nimimerkin takana.

  Tuolla tappavan terävällä logiikallasihan voisi kysyä ihan samaa vaikka Roostersilta joka julkaisi identtisellä aikataululla 2 import-sopimusta loppukaudeksi.

 • ECG:ssä näköjään Jabarilla sama ilmiö kuin Stokesilla oli taannoin haalitaan vanhoja kavereita kentälle muista kuin urheilullisista syistä.

 • ”ECG:ssä näköjään Jabarilla sama ilmiö kuin Stokesilla oli taannoin haalitaan vanhoja kavereita kentälle muista kuin urheilullisista syistä.”

  Se piirtää kenellä on liitua. ECG:llä on tilillä pätäkkää ja antanut vapaat kädet päävalmentajalle toimia matkalla vaahteraliigaan, niin turha siitä on kitistä. Rahalla saa ja Jabarilla pääsee.

 • @Ei vielä… En ole Wolvoille millään tavalla katkera (ei ole mitään syytä siihen), en vaan pidä heidän tavastaan toimia.

 • Pitää paikkansa, mutta tuskin sitä liitua löytyy jolla voisi piirtää jotain sellaista mikä siivittäisi ECG:n tämän vuoden spagun voittoon…

 • Importtisäännöt on EU-pelaajien osalta vaikea tehdä paitsi Bosman-päätöksen myös sen vuoksi, ettei ole mielekästä rajoittaa sellaisten pelaajien pelaamista, jotka aidosti ovat muuttaneet Suomeen opiskelujen, töiden tai puolison perässä.

  Mitä jos importtisääntöjen kiristämisen sijaan vapautettaisiin ne täysin? Joukkueessa saisi olla niin monta USA, ei-EU tai EU pelaajaa kuin joukkue haluaa. Kansalaisuuskriteerien sijaan asetettaisiin maksimiraja joukkueen pelaajabudjetille. Luonnollisesti vaahteraliigassa budjetti voisi olla korkeampi kuin ykkösessä ja kakkonen voisi olla jo puhtaasti amatöörisarja. Vuosittain pelaajabudjettia voitaisiin tarkastaa ennakkoon sovituilla kriteereillä: esim sidoksissa edelliskauden keskimääräisiin lipputuloihin koko liigassa eli jos laji näyttää kasvua, saa pelaajabudjetitkin kasvaa.

 • On erittäin mielekästä rajoittaa jenkkien pelaamista (vaikka rajaamalla niin että on kokemusta yliopistotasolta) vaikka ne olisivat täällä revontulien perässä (pun intended). Alan kovasti taipumaan jo esitetylle kannalle: kentällä on aina vähintään 9 Suomen passin omaavaa henkilöä liigassa, 10 divarissa ja 11 alemmissa sarjoissa.

 • @OikeaLaitapuolustaja – Hieno ja realistinen ratkaisu ikuisuusongelmaan. Voisimme samalla ruveta hahmottamaan palkkakattoja, pelaajayhdistystä ja SAJL:n omaa eläkekassaa.

  …ja sitten heräsin, vein koiran ulos ja huomasin, että ns. Bosman-päätöksellä ei ole mitään tekemistä suomalaisen jenkkiftisliigan kilpailusääntöjen tai pelaajakiintiöiden kanssa.

  ps. Suomessa voidaan kiintiötä määritellä sääntöihin aivan vastaavalla tavalla kuin muissakin EU-maissa tänään tehdään – vaikkapa Ruotsi noin esimerkkinä.

 • Täysin avoin Vaahteraliiga, missä kriteerit liittyy ottelutapahtuman järjestelyihin ja markkinointiin sekä uskottavaan rosteriin. Ainoa siirtorajoite olisi, että saa edustaa vain yhtä sarjan joukkuetta per kausi. Muihin ja muista koti- ja ulkomaisista sarjoista saisi siirtyä ulos ja sisään aivan vapaasti. Ne piirtäisi joilla olisi liitua. Harrastajat voisivat pelata harrastajien Suomen mestaruudesta 4.-1. Divarissa 100% suomalaisin statuksin ja pelaajat tavoitella paikkaa isojen poikien liigassa.

 • Samoilla miehillä sitä liigaa pelataan, kuin:
  Roosters
  Vaasa
  HML
  Crokot

  Wolvojen tapa toimia kuitenkin maistuu muulle jefukansalle siinämäärin, että ovat edelleen heittämällä Suomen suurin seura. Sun nurkassa on melko yksinäistä…

 • Vaikeinta import-rajoitusten toteuttamisessa on päätösesityksen kirjoittaminen ja vieminen SAJL:n liittokokouksen käsiteltäväksi. Kun joku fiksun sellaisen tekee, menee se korkealla todennäköisyydellä läpi. Helpointa olisi harmonisoida sääntö euro-sarjojen rajoitusten kanssa.

 • Wolvot oli signannu Meleron jo viime viikolla, ennen Kuopiopeliä. Mies oli Kuopiopelissä rosterissa merkattuna kärsimään karenssia. Ja Green tippu niiden syliin koska Kouvola putsas rahareijät pois listoiltaan. Paniikkinappi sulla on housuissas.

 • Täällä on nyt puhuttu 10 joukkueen sarjasta ja jopa ”vähälle puheille jääneistä importeista”. Loppuuko tuon aiheen vääntäminen ikinä. 10 sarjaan ehdottaineille…miten saatte tuosta kilpailukykyisen ja mielenkiintoisen sarjan jos esim. putoamisuhkaa ei ole? Kärki pysyy ennallaan mutta se alinkasti. Mistä ykköseen tilalle kilpailukykyiset joukkueet paikkaa liigaan nousseita jos niitä ei tänä vuonnakaaan kukaan muu halunnut ottaa kuin ecg ja joukkueita joilla mahdollisuus taistella liigapaikasta?
  Vähän taas hulluuden hakua isoa vaahteraliigaa kotimaisin pelaajin.

  Import keskustelu alkaa olee todellakin väsynyt vääntö. Itselle aivan sama heittääkö vai juokseeko oman kylän poika ”Veli-Matti” pallon kanssa vai norjan-usa-jamaicalainen passin omaava Gunnar Fasthand kunhan pelintaso pysyy korkeella ja tulee näyttäviä suorituksia. Enemmän olisin huolissaan siitä missä muissakin sarjoissa ongelmana eli saada pidettyä kovat kotimaiset kotimaassaan. Kiva et et kaverit sit tulee tosipeleihin ”käymään” kun ne pelit ratkaistaan kerrastapoikki menetelmällä niin olishan niitä kiva nähdä pelaamassa koko kausi.

 • @Arzzi, mitään EU -importongelmaa ei muuten oikeasti ole olemassakaan – paitsi kuin muutaman tälle palstalle kirjoittavan mielissä. Oikeassa reaalimaailmassa seurat (Liiga & divarit) ovat tyytyväisiä nykysysteemiin, jossa ne saavat rajoituksitta ammentaa rostereihinsa ja peluuttaa EU -statuksen pelaajia. Homma toimii ihan hyvin näin.

 • Monta importtia kuopiolla on?

 • 4

 • Rice is back!!

 • Kerrankin mietin että ko kaupungin tekemisissä on järkeä kun leikkasivat kuluja britin ja ranskiksen kohdalla mutta mikä järki on tuoda Troy takas kun kausi on jo taputeltu… Ja säästö olisi varmaan ollut joitain rahoja kun kerran jyväskylässä voidaan säästää kotiuttamalla ilmaiseksi ja omalla rahalla pelaamaan tulleet turistit, tai sitten Sammal taas kerran puhui paskaa…

 • Nii onko kouvolalla vielä se puolustuksen jenkki. Kaveri aivan näkymätö. Ei löydy tilastoista laisinkaa. Taitaa yks säkki olla. Ja velolla ku pelasivat nii suomi pojat poltti sen useesti. Varmaa muissaki peleis. Laittaisivat sen kotii