Northern Lights vierasvoittoon Ghosthuntersista

Gridiron Staff 11.7.2017 18:16 Ei kommentteja

1 2  
12 8 20
21 15 36

(0-5)

20

(3-3)

36

8.7.2017 klo 17:00 Tampere

Oululaisjoukkueen kauden kolmas voitto irtosi vasta kovan taistelun jälkeen. Kuumassa säässä pelattu ottelu tarjosi katsojille kahta erilaista hyökkäyspeliä.

Oulu Northern Lightsin voitto alle 20 miehellä pelanneesta Ghosthuntersista ei ollut yllätys, mutta helpolla eivät pisteet oululaisten matkaan lauantaina lähteneet. Ghosthunters pelasi viihdyttävää ja fyysistä jenkkifutista, eikä antanut vierailleen mitään ilmaiseksi. Kolme maalia tehnyt keskushyökkääjä Aku Uotila oli tyytyväinen voittoon, mutta piti joukkueen suoritusta varsin epätasaisena. Uotila tiesi, että Kotka Eaglesia vastaan joukkueen täytyy esittää parempaa peliä.

Ottelun alussa joukkueet etenivät tasatahtiin tehden maalisuorituksia vuoronperään. Ghosthunters siirtyi johtoon avausneljänneksen puolivälissä, mutta Northern Lightsin kuittia ei tarvinnut odottaa pitkään laitahyökkääjä Othman Al-Kubaisi onnistuessa maalinteossa. Isäntäjoukkue jatkoi kovaa taisteluaan, mutta puoliajalle mennessä Northern Lights oli onnistunut rakentamaan punapaitoihin yhdeksän pisteen kaulan. Avausjaksolla vierasjoukkue eteni pääosin juoksupelein, kun taas Ghosthunters esitti heittopainotteisempaa peliä.

Toisen puoliajan alkuun Lights sai käyntiin hyvän vaihteen, joka tuottikin kaksi lisämaalia ja kasvatti eron 24 pisteeseen. Viimeisellä neljänneksellä Ghosthunters onnistui vielä kertaalleen maalinteossa ja sai poimittua myös onside-potkun onnistuneesti haltuunsa, mutta comeback kilpistyi lopulta oululaispuolustukseen.

Ottelun oululaishahmoja oli Uotilan ja Al-Kubaisin ohella puolustuksen linjan Henri Hietajärvi sekä kahteen suuntaan urakoinut Aleksi Statsevich. Tommi Puranen nappasi uransa ensimmäisen syötönkatkon. Yleisön suosikiksi on helppo nostaa kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut entinen Saints-pelaaja Sami Harju, jonka kahden pisteen kiinniotto maalialueella innoitti tamperelaisyleisön villeihin suosionosoituksiin.

Northern Lights jatkaa voittonsa myötä edelleen taistelua sarjan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ghosthunters sen sijaan jää tällä kaudella lähes varmasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Kommentoi