Ennakkosuosikit kärjessä I-divisioonan puolivälissä

jefumaster 9.7.2017 21:32 15 kommenttia

1 2  
0 7 7
35 21 56

(0-4)

07

(3-1)

56

8.7.2017 klo 14:00 Kouvola

I-divisioonan runkosarjasta on pelattu nyt puolet. Kärkipaikkoihin ovat tarttuneet tiukoilla otteillaan Helsinki Wolverines sekä Kuopio Steelers. Kouvola Indians on yhä ilman voittoa.

Perjantaina Helsingissä pelattiin muutaman vuoden tauon jälkeen jenkkifutiksen paikalliskamppailu. Iltavalaistulla kentällä kohtasivat Wolverines ja East City Giants.

Wolverines – East City Giants 65 -14

Stadin Derbyksi nimettyä I-divisioonan ottelua saapui perjantaina Helsingin Kallioon seuraamaan Ykkösen tämän kauden ennätysyleisö, 562 katsojaa. Täydelle Brahenkentän katsomolle tarjoiltiin viihdyttävä taistelu sarjapisteistä. Ennakkosuosikkina kamppailuun lähtenyt Wolverines otti ohjat käsiinsä alkuvihellyksestä lähtien ja voitti paikallisvastustajansa selkein numeroin. Giants taisteli kuitenkin kannattajiensa riemuksi loppuun saakka.

Janne Lehtisen johtama ilmasirkus oli pelin alusta lähtien tappavan tehokas. Kolme ensimmäistä draivia päättyivät nopeasti ECG:n maalialueella ja seitsemän peliminuutin jälkeen lukemat olivat jo 21-0. Niko Kantonen tuuletti maalia kahdesti ja Cedric Johnson kertaalleen. Nopean alun jälkeen itä-helsinkiläiset pääsivät mukaan pelin rytmiin ja onnistuivat tyrehdyttämään hetkeksi Lehtisen heittovyörytyksen.

Giants-hyökkäys rakentui edelleen vahvasti pelinrakentaja Jabari Harrisin suorituksiin. Harrisin laiturit eivät perjantaina olleet parhaimmillaan ja moni suoraan numeroihin heitetty pallo lipesi turhauttavasti kentän pintaan. Niko Bredbacka ja Ottopekka Leskinen onnistuivat kertaalleen kuljettamaan pallon kiinniotoistaan maaliin, mutta tämän enempiä pistesuorituksia ei tehokas Wolverines-puolustus sallinut. Ahmapuolustajat säkittivät Harrisin peräti kuudesti ja nappasivat syötönkatkot neljään kertaan. Takapuolustaja Veikko Kallion intteri-tilasto kaunistui kahdella kopilla, joista toisen Kallio kuljetti maaliin saakka. Kertaalleen ahma-puolustus onnistui blokkaamaan ECG:n lentopotkuyrityksen maalialueelle safetyksi.

Pelinrakentaja Janne Lehtisen alkukausi on ollut ennätyksellisen tehokas. Neljässä ottelussa Wolverines-QB on heittänyt peräti 26 touchdownia. Moni epäili kauden alla Wolverines-heittopelin hyytyvän ilman ulottuvaa australialais-laituri Locklan Gilbertiä. Lehtinen on näpäyttänyt epäilijöitä entistä tehokkaammalla heittopelillä, jossa palloa on jaettu tasaisesti useammalle varmanäppiselle laiturille. Sarjan puolessa välissä Wolverines on edennyt otteluissaan keskimäärin 501 jaardia. Joukkueen ahkerin pisteidentekijä on tähän mennessä ollut Marcus Siiskonen 12 touchdownillaan. (ottelun tilastot)

Indians – Steelers 7-56

Ykkösen toinen ennakkosuosikki, Kuopio Steelers kävi lauantaina Kuusankoskella kuittaamassa rutiininomaisesti pisteet sarjajumboksi juuttuneelta Kouvola Indiansilta. Seth Petersin johtama hyökkäys takoi pisteitä taululle kuudella ensimmäisellä hyökkäysdraivillaan eikä kotijoukkueelle jätetty pienintäkään mahdollista päästä kiinni peliin sen missään vaiheessa. Peters jakoi palloa peräti kahdeksalle eri laiturille, joista maalinteossa onnistuivat Johannes Jauhiainen ja Tino Ndongo kahdesti sekä Juho Väisänen ja Mikko Aspinen kertaalleen. Kuopiolaisten juoksumaaleista molemmat olivat yhdysvaltalaisen Charles Wortin tekemiä.

Pitkän tappioputken kanssa tuskasteleva Indians esitteli ottelussa tuoreen ranskalaisen takakenttäpelaajan, Timon Debiezin. Ranskalainen nousi heti debyytissään joukkueensa tehokkaimmaksi taklaajaksi ja poimi kertaalleen pelinrakentaja Myles Gatesin heiton kiinni edeten 29 jaardia. Indians-valmennus peluutti hyökkäyksessään ahkerasti myös tukimiehen paikalla tavallisesti pelaavaa Chris Littlea. Raamikas amerikkalainen rynni pallon kanssa 13 yrityksellä 55 jaardia ja kuljetti pallon kertaalleen Steelersin maalialueelle. Inkkarit ovat kasvattaneet import-pelaajiensa määrän kauden aikana jo kuuteen, mutta joukkueen pistetili on jumittunut nollaan – toistaiseksi. (ottelun tilastot)

Jerell Jones jätti Jaguaarit

Pelikierroksella lepovuorossa oleva Jyväskylä Jaguaarit vastasi Ykkösen suurimmasta uutispommista kuluvalla viikolla. Joukkueen kaikki kaikessa, pelinrakentaja Jerell Jones ei jatka Jaguaarien rosterissa ja uusi pelinrakentaja on haussa. Jonesille on tarjottu haastava valmennustehtävä kotimaassaan ja tehtävän vastaanottaminen edellytti suomalaisen kauden keskeyttämistä. I-divisioonan siirtoikkuna on umpeutumassa 12.7. joten Jaguaareille tulee kiire etsiä korvaava pätevä pelaaja tärkeään QB:n positioon.

I-divisioona on pelattu nyt puoleen väliin ja sarjan ennakkosuosikit Wolverines ja Steelers ovat vallanneet kärkipaikat suvereenein suorituksin. Wolverines voitti joukkueiden keskinäisen kohtaamisen ensimmäisellä kierroksella ja kahdenkeskisten tasonmittauksen osa 2. nähdään heti tulevana viikonloppuna Kuopiossa Väinölänniemellä. Sarja-asetelmien säilyessä nykyisellään joukkueiden kolmas kohtaaminen toteutuu 2.9. sarjan loppuottelussa.

Divarin toisen sarjapuoliskon suurin jännitys tulee kohdistumaan kahden muun playoff-joukkueen valintaan. ECG on toistaiseksi kahminut pistetililleen kaksi voittoa ja Jaguaarit ovat juuri nyt neljännellä jatkopeleihin edellyttävällä sijalla. Jyväskyläläisille pelinrakentajan menetys on kova paikka, mutta sen ajoitus tekee menetyksestä vielä dramaattisemman. Jaguaarit kohtaavat seuraavassa playoff-asetelman kannalta kriittisessä pelissä tärkeimmän vastustajansa, Kouvolan Indiansin tulevana lauantaina. Jagujen edustajat ovat jo kertoneet, että mahdollinen Jonesin paikkaava pelinrakentaja ei tule olemaan mukana rosterissa vielä Kuusankoskella. Tappio Indianseille saattaa johtaa tilanteeseen, jossa I-divisioonan neljäs playoff-joukkue ratkaistaan heittämällä kolikkoa.

Divisioona jatkuu lauantaina 15.7. Kuusankoskella klo 14.00. Indians saa vastaansa Jyväskylän Jaguaarit. Sunnuntaina 16.7.  Kuopion Väinölänniemellä kohtaavat Steelers ja Wolverines klo 16.00 alkaen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Niin kauan kun Lindholm valmentaa
  Inkkareita ni turha oottaa menestystä ja ketään ei kiinnosta tulla inkkareihin.

 • Liigaan pitäisi nostaa kolme joukkuetta eikä tiputtaa tämän kauden päätteeksi yhtään. Turun ja Tampereen pitää vaan kuulua liiga-kartalle. Wolvot, Steelers ja Jaguaarit liigaan. Tai miks ei ECG. Jos pk-seudulle saadaan useampia liigajoukkueita niin Roostersin monopoliasema murentuisi.

  Itse kaipaisin kans niitä ennen pelattuja tasonmittausotteluita. Olisi oikeasti mielenkiintoista nähdä divarin kärjen ja liigan jumbojen tasoerot divarin import-säännöin.

 • On tänä vuonna aika ala-arvoisella tasolla divarin tilastojen yhteenvedot SAJL sivuilla. Viime vuonna homma rokkas ja nyt kusee. Mikä mättää? Meneekö kaikki paukut liigan televisiointeihin tai typerän fantasy-footballin puoskarointiin?

 • Eihän ECGllä tai Jaguarsilla olis mitään sanaa liigassa. Parasta olisi Divarin voittajan nousu ja kakkosen tasonmittaus Vaahteran viimeisen kanssa. Rivien välistä voi lukea miten 1 divari etenee tänä vuonna.

 • Tossa muutama viikko sitten teksti tv ottelutulokset oli divarin osalta päivittämättä toista viikkoa ja sen myötä divarin sarjataulukko. Pesiksen vitossarjaporraskin tulee ajallaan, mutta jefu, kun asianomaiset kiireeltään ehtivät. Jostainhan tämäkin osaltaan kertoo.kyllä mä melkein ensimmäisenä katon tekstistä, jos halluan nähdä nopeasti tulokset ja sarjataulukon lajista kuin lajista.

 • Mä en tienny että joku käyttää vielä tekstitv:tä

 • Ei voi kun ihmetellä tuota Kouvolan meininkiä.. Kakkosessakaan ei pärjäisi ja väkisin pitää ottaa ykkösessä mailaa hanuriin.

  Seuran johdon typeryyttähän tuo on, ei yllätä kyllä yhtään ettei tunkua joukkueeseen ole. Se tosin on ihme, että nykyiset pelaajat jaksaa tuota kanoottia hädin tuskin pinnalla pitää.

 • Seuranjohto siellä on pihalla tosiaan kun ei vaan haluta uskoa realiteetteja, mutta on ne pelaajatkin harhaisia, jos tavoitteeksi laitoivat 1 divisioonan voiton tolla n. 20 pelaajan rosterilla jossa yksi tai kaksi pelimiestä.

 • Ylen teksti-tv on kaikkien hardcore urheilufanien tärkeimpiä ajantasaisia tiedon lähteitä jossa uutiset strukturoidusti tarjolla

 • Viikonlopun SM-karnevaaleissa oli mukana naisten lippupallo. Tuo kouvolalaisen urheilun kultakimpale. Luonnollisesti kouvolalaiset voittivat ties kuinka monennen ”Suomenmestaruuden”. Tekipäs SAJL:kin uutisen sivulleen tuosta huippujännittävästä kamppailusta. Televisiossa lippupallo sai enemmän ruutuaikaa kui jefu on saanut tavallisilla kanavilla vuosikymmeniin. Kohokohta oli mestarijoukkueen aiavinhenkilöiden haastattelu voitetun ”mestaruusottelun jälkeen”.

  Kysymys: ”Mikä tekee Kouvolasta niin vahvas tässä lajissa”
  Vastaus: ”Olemme pelanneet pitkään yhteen samalla kokoonpanolla”

  Myötähäpeää tuntien olisin mieluummin kuullut rehellisen vastauksen. EI lippupalloa pelata muualla kuin Kouvolassa…

 • Pitäisi antaa vähän divareillekkin respektii.Roostersin monopoli maihin!Muitakin joukkuetta on kun ne isot Vaahteraliiga joukkueet!

 • Tottakai divariin löytyy rispektii. Onhan niitä joukkueita nelosesta asti mut ei vaan riitä edes huumori katsoa tuota Indianssin idioottimaista rypemistä. Rispekti löytyy Kouvolaa kohtaan kun he ymmärtää missä se oma taso oikeasti on ja aloittaa seuran kehittämisen sieltä. Sivusta seuranneena lähinnä naurattaa ja samalla itkettää.

 • Kiitos SAJL:n henkilölle tilastojen päivityksestä vihdoinkin
  http://sajl-stats.com/#/players/divisioona/2017/

 • Jos useampi pk-seudun liigajoukkue toimisi murentamaan roostersin menestymisen niin miksi juuri nykyisen voittoputken aikana ne joukkueet on vähentyny liigasta?

  Karu totuus on että roosters tekee asioita oikein ja pärjäävät. Toivoisin toki välissä maljan vaihtavan hyllyä mutta paras voittaa