Royals – Roosters kierroksen herkkupalana torstaina

jefumaster 5.7.2017 17:49 103 kommenttia

Liigakierros käynnistyy Vaasassa odotetulla ottelulla, jossa Royalsilla on mahdollisuus ottaa revanssi hallitsevasta mestarista kotikentällään.

Ennen kurkistusta tulevaan kierrokseen on hyvä luoda katsaus viime viikon kamppailuihin. Vihdoinkin jännitystä ja tasaisia pelejä! Vaahteraliigan seitsemäs kierros tarjosi yleisölle paljon kaivattuja tiukkoja taisteluja sarjapisteistä.

Royals – Saints 49-14

Laitahyökkääjä Aappo Salorannan paluu liigakentille oli vakuuttava. Oululaislähtöinen laituri nappasi ottelun alussa kaksi näyttävää koppia, jotka poistivat Royalsin hyökkäyspelin silminnähtävän kokovartalokipsin. Vaasalaisten hyökkäys eteni kentällä lähes 500 jaardia tasapainoisen suorituksen päätteeksi. Salorannan ohella sähköä Royalsin joukkueeseen toi pelikiellostaan vapautunut Stacey Thomas. Saintsilla oli ottelu alussa mahdollisuus päästä peliin mukaan vahvalla hyökkäyksen vyörytyksellään, mutta Royals-puolustus pysäytti tamperelaiset kolmen jaardin päähän maaliviivasta. Kaarlen kentän katsomoon saapui paikalle 722 jenkkifutiksen ystävää. Lukema on kohtuullinen, kun huomioidaan samanaikaisesti naapurikentällä pelattu VPS:n eurocupin potkupallo-ottelu. (ottelun tilastot)

Huskies – Butchers 8-19

Liigakierrokset yllätyksellisin lopputulos nähtiin Hämeenlinnassa. Vahvasti kautensa käynnistänyt Huskies hävisi kotikentällään kotimaisella pelinrakentajalla peliin lähteneelle Butchersille. Teurastajien tuore keskushyökkääjä Rickey Stevens ja pelinrakentaja Sebastian Berndsson johtivat porvoolaiset ansaittuun voittoon Huskeista. Hämeenlinnalaisten nimekäs hyökkäysmiehistö kärsii selvästi alukauden kolhuiista ja aiemmat menestyksen takuumiehet, Roman Runner sekä Nico Lester eivät yltäneet parhaalle tasolleen lauantaina. Butchersin nimekäs tukimiesryhmitys piti Huskien juoksut tiukasti kurissa ja hämeenlinnalaiset onnistuivat kuljettamaan palloa eteenpäin ainoastaan 225 jaardia kaikkiaan. Kaurialan lehtereillä ottelua seurasi 482 katsojaa. Enemmänkin olisi voinut saapua, kun samana iltana kaupungissa esiintyi Guns´n`Roses yli 50.000 kuulijalle. (ottelun tilastot)

Crocodiles – Trojans 30-24

Seinäjoen OmaSP Stadionilla pelattiin tähän mennessä kauden tiukin taistelu sarjapisteistä. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteeseen, ottelu ratkaistiin hyökkäyskilpailussa. Jatkoajan sankareiksi nousivat syötönkatkon napannut Anthony Brooks sekä vahvan pelin pelannut Jaska Värinen. Myös Crocojen pelinrakentaja Brett Arrivey näyttää jättäneen alkukauden epävarmuudet taakseen ja pallo liikkuu näyttävästi. Helpolla kotijoukkue ei voittaan saanut. Trojansin toisen puoliajan kiri olisi voinut päättyä myös voittoon, mutta tällä kertaa onni ei ollut turkulaisten puolella. Troijalaisten paras pelaaja oli lähes kaikkialle ehtinyt Ville-Valtteri Suojanen, joka pelaa mahtavaa kautta joukkueensa taaperruksesta huolimatta. Suojasen voisi epäröimättä valita Vaahteraliigan ensimmäisen puoliskon parhaaksi pelaajaksi yhdessä Roostersin Brandon Connetten kanssa. Tasokasta ja tasaista ottelua seurasi paikan päällä ainoastaan 307 katsojaa (ottelun tilastot)

Tulevat ottelut

Torstaina 6.7. klo 18.30 Royals-Roosters

Liigan kahdeksannen kierroksen ennakkoon jännittävin ottelu pelataan heti torstaina. Voitosta toiseen marssiva Roosters matkustaa Vaasaan Royalsin vieraaksi. Helsinkiläiset veivät joukkueiden toukokuisen kohtaamisen selvin lukemin 34-6. Reilua kuukautta myöhemmin Vaasalaisille tarjoutuu paikka nousta takaisin Vaahteramalja-spekulaatioihin antamalla tällä kertaa aiempaa kovemman vastuksen hallitsevalle mestarille. Toistaiseksi ainoastaan Butchers on onnistunut edes hiukan hidastamaan Brandon Connetten johtaman hyökkäyksen etenemistä kentällä. Torstain joukkueista Royals on saanut kokoonpanoonsa täydennysä sitten viimeisen kohtaamisen, mutta onko esim. Aappo Saloranta mukana pelissä on vielä epävarmaa. Otteluun tuo aimo annoksen lisäjännitettä edellisen pelin lopulla tapahtuneen mellakan jälkilöylyt. Useamman pelaajan ja toimihenkilön pelikiellon on nyt lusittu ja odotettavissa on jännityksen lisäksi ylimääräinen tunnelataus.

Royals Press ennakoi ottelua vaasalaisjoukkueen kotisivuilla seuraavasti:

Tulevalla kamppailulla on ennen kaikkea henkinen merkitys. Haastamalla tosissaan tällä kaudella voittamattoman ja Pohjois-Euroopankin mestaruuden puhtaalla pelillä napanneen Roostersin, Royals näyttäisi itselleen ja toki muillekin, että mikä tahansa on sen osalta mahdollista. (lähde: royals.fi)

Lauantai 8.7. klo 15.30 Butchers – Trojans

Vahvaan vireeseen avainpelaajiensa menetyksestä huolimatta yltänyt Butchers ei ole vielä kertonut aikomuksistaan avoinna olevan amerikkalaispelaajan paikan täyttämiseen. Sebastian Berndsson on osoittanut erinomaisia otteita hyökkäyspelin johtajana, joten itsestään selvänä ei kannata pitää uuden pelinrakentajan laivaamista Suomeen. Keskushyökkääjän paikalla Rickey Stevens otti kentän hyvin haltuun debyytissään Hämeenlinnassa eikä ainakaan hänestä ole kiinni teurastajien juoksuhyökkäykset tehot jatkossa. Trojans on peli peliltä saanut pakettiaan parempaankuosiin. Kahdessa viimeisessä pelissä on onnistuttu maalinteossa nousevalla trendillä ja erityisesti joukkueen puolustus on osoittanut vaarallisuutensa turn-overeiden tuottajana. Butchers lähtee peliin suosikkina, mutta Trojansin 0-saldon sarjataulukossa ei saa antaa hämätä otteluun valmistauduttaessa. Porvoon Keskuskenttä on edelleen remontissa joten tämäkin peli pelataan poikkeuksellisesti Hamarin kentällä kaupungin ulkopuolella.

Maanantai 10.7. klo 18.30 Crocodiles – Huskies

Vierasjoukkue Huskies lähtee Seinäjoen matkalleen kahden tappion putkessa. Sarjanousijan yllätyksellisyys ja kikkapelit eivät enää tule vastustajille yllätyksinä ja Stan Bedwellin joukot saavat venyä parhaimpaansa yltääkseen jo edessä häämöttäneeseen kotietuun mahdollisissa pudotuspeleissä. Crocodilesille kahden ottelun voittoputki on neljän perättäisen tappion jälkeen varma itseluottamuksen kasvattaja. Joukkuetta täydennettiin Trojans-peliin viidellä uudella ulkomaalaispelaajalla, jotka pelasivat kohtuullisen debyytin maanantaina. Puolustukseen hankittu latvialais-yhdysvaltalainen Renaldo Macevius osoitti heti vaarallisuutensa ja keskushyökkääjäksi palkattu kanadalainen keskushyökkääjä Justin Andrushko toi lisää vaihtoehtoja Crocodilesin voimajuoksuun, vaikka vielä maanantaina Jaska Värinen kantoi suuremman vastuun juoksupeleissä. Seinäjokisilla on edelleen mahdollisuus kääntää mollivoittoisesti käynnistynyt kausi seuran tasavuosijuhlan edellyttämälle tasolle. Sen, tapahtuuko tämä sarjanousijan kustannuksella, näemme maanantaina joko Ruutu+ palvelussa tai paikan päällä OmaSP Stadionilla Seinäjoella.

Viikon puheenaihe

Sarjan toisen puoliskon käynnistyessä joukkueiden rosterien leveys ja erityisesti pelipaikkakohtainen syvyys ovat koetuksella. Rankka alkukausi on jo vaatinut avainpelaajia sairastuville ja esimerkiksi Butchers on menettänyt kaksi kolmesta amerikkalaispelaajastaan loukkaantumisten takia. Toistaiseksi ainoastaan Crocodiles on paikannut menetyksiään ja rosterin aukkojaan suurimuotoisin ostoksin. Varmasti tulemme näkemään muiltakin joukkueiltä vielä täydennyksiä, mutta myös alkukaudesta sivussa olleiden pelaajien paluita kentille. Esimerkiksi Crocodilesin rosterista löytyy edelleen britti-laitahyökkääjä Kevin Yiminiy, joka ei ole pelannut liigassa vielä downiakaan. Runkosarjaa on jäljellä vielä toinen puolikas. Tuleva 8 kierros kertoo paljon joukkueiden kuntopuntarien suunnasta.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Tuomas Heikkinen analysoi ottelun liigan sivuilla: http://www.vaahteraliiga.fi/game-week-roosters-royals/

 • ”Joukkuetta täydennettiin Trojans-peliin viidellä uudella ulkomaalaispelaajalla, jotka pelasivat kohtuullisen debyytin maanantaina”

  Eihän noista Crocojen viidestä vahvistuksesta pelannut vasta kuin kaksi. Kolme niistä pelaa karenssin(?) vuoksi ensimmäisen pelin vasta Huskiesia vastaan.

 • muhii huomisessa pelissä Vaasassa. Ylimielinen Roosters ottaa pataan hyvin latautuneelta Royalsilta. Tästä alkaa Roostersin alamäki

 • On vahvistunut edellisestä R-pelistä mutta Roosters polkee paikallaan.

 • Miten tämä Roostersin ylimielisyys on tullut esille? Esim heidän otteluennakossaan ne puhuu hyvin ylistävästi ja kunnioittavasti Royalsista

 • Ei Roo ole ylimielinen organisaationa vaan muutama heidän valmentajansa ja pari pelaajaa. Muuten normaalia sakkia

 • Niiden PJ on ylimielinen. Leveilee niiden kaikkien joukkueiden voitoilla.

 • Kenelle noi analyysit kirjoitetaan kun pitää olla rallienglanniksi?

 • Macevicius ja Andrushko pelasivat Crocoilla, muut eivät olleet kokoonpanossa.

 • ”Niiden PJ on ylimielinen. Leveilee niiden kaikkien joukkueiden voitoilla.”

  Pitäiskö seuran PJ:n pahoitella joukkueidensa voittamista? Eikö kilpaurheilun tarkoitus ole voittaa vastustajat?

  ”Olen pahoillani että seuramme joukkueet voittavat. Meidän pitää tehdä enemmän hävitäksemme ottelut.” Olisiko tämä paremmin sanottu?

 • Seinäjoella on mielestäni Crocojen mainoksia ja lehtiartikkeleita näkynyt lehdessä viime kausia vähemmän. Mielestäni siellä kannattaisi nyt rummuttaa enemmän, että väkeä tulisi lisää katsomoon. Ääntä tuosta reippaasta 300:sta ihmisestä lähti, ja tunnelma viime ottelussa oli hyvä. Täytyy kyllä sanoa, että onhan nuo puitteet ottelutapahtumalle huippeat. Jenkkifutista eikä kyllä mitään muutakaan palloilulajia ei pelata Suomessa missään muualla yhtä loistokkaassa ympäristössä. Seinäjoella rahamiehet ovat rakentaneet Suomen upeimman stadionin ja on hienoa, että se on saatu nyt myös jenkkifutiskäyttöön. Lipunhinnat ovat nousseet ja ottelut tulevat tv:stä. Matsit ovat kuitenkin nyt paikan päällä niin hienoa katsottavaa, että joukkueen kannattaa panostaa mainontaan!

 • Samaa kyselee. Kyllä suomessa suomeksi ja sitten vaikka tiivistelmä enkuksi.

 • Roostersin muutama äänessä oleva pelaaja ja valkku päästää kyllä ylimielisiä heittoja tuon tuosta. Että he sen ylimielisen joukkueen kuvan ovat saaneet aikaan.
  Seinäjoen ja Vaasan peleissä useinkin olleena olen huomannut sen eron, että Sjoella osataan kyllä kannustaa, Vaasassa sakkia enemmän, mutta kannustaa eivät osaa samalla tavalla. Eivät ehkä ymmärrä pelistä hirveästi. Aina ennemmin Seinäjoelle peliä katsomaan, etenkin kun puitteet on melko hyvät. Vielä kun kentän viivoitukset olisi näkyvämmät.

 • Vastustajien kunnioittaminen on tärkeä elementti seurojen ja pelaajien viestintään varsinkin kun piirit ovat niin pienet. Mutta kyllä tilaa olisi ajoittain reilummallekin ja raflaavalle viestinnälle kiinnostavuuden lisäämiseksi. Suorat kommentit ja omat suorat mielipiteet ilman kaunistelua ja yleistä sanahelinää tai lajijargonia tuovat ”ylimielisyydessänkin” tunteita enmmän pintaa. ”Ylimielisten” tipahtamista maanpinnalle vastustajat odotavat ja omat fanit uhoavat siinä samalla vain lisää . Olikos se Vaasan vain Seinäjoen nuori korneri joka haastattelussa uhosi laittavansa rissut selälleen. Ylimielistä hyvää uhoa.

 • Vaasaan ei vielä heinäkuussakaan saatu kasvatettua nurmikkoa Kaarlen kentälle. Näyttää hirveltä.

 • Eikö Velo ole enään surkein jefukenttä Suomessa?

 • Taas tasokasta selostusta tiedossa. Ei jumaliste. Taas on selostuksen puolueettomuus vaarassa.

 • Miksei Royals pelaa Hietalahden Elisalla ?

 • Selostaja ei ainakaan ole kummankaan kasvatti.. Kommentaattori onkin varmaan eri juttu..

 • Elisa on pyhitetty futikselle ja kaikki futis on siirretty sinne. Kaarle on jätetty Royalsille.

 • Onko kentänhoitokin jätetty Royalsille?

 • En tiedä kuka kenenkin kasvatti, mutta tuo selostaja on aivan kuutamolla pelaajien taidoista.

 • Vihdoin Roosters lisännyt heittopainetta sillä Vaasan laitahyökkääjät täysin auki ja tulee pitkä päivä muuten.

 • Kaarlen keittiössä kiehumassa…

 • Täysin samaa mieltä että selostus on taas heikkoa.

 • Viime kesänä Elisa Stadionin rakennuksen aikana, kaikki matsit pelattiin Kaarlella. Futikset ja kaikki. Se tuhosi kentän aika totaalisesti, ja kun tänä vuonna kelit ovat olleet mitä ovat, ei ruoho ole päässyt kasvamaan.

 • Ruoho ei ole päässyt kasvamaan? Joka paikassa suomessa kasvaa nurmikko. Mikä tekee Kaarlen kentästä niin spesiaalin, ettei kasvais? Olisipa sama vika tuossa kotipihassani kun 5 päivän välein saa leikata =)

 • Pikkaisen eri käytössä urheilukentän nurmikko ja omakotitalon nurtsi. :) Vedä läpimäräksi pitkin kesää ja sudittele mopolla se p**kaksi joka päivä, ja katsotaan missä kunnossa se on pitkän talven jälkeen.

 • Hyvää duunia roosters. pohjoismaiden paras vai miten se oli?

 • Selostaja ja kommentaattori eivät tunnu tietävän pelaajista mitään eikä löydy mitään analyysiä siitä mitä kentällä tapahtuu ja miksi. Latelevat ihan itsestäänselvyyksiä.

 • Ilja Redin varmaan keskittynyt enemmän siihen äidille vilkuttelemiseen kun pelaamiseen.

 • Muistakaa maljasta pelataan isoollakirkolla.Ei kannata ruveta hyperventiloimaan ;)

 • Ei mitään epäilystäkään että tuo kenttä sopii paremmin Vaasalle. Hidas kenttä verrattuna Veloon.

 • Voi katsoa tänään peiliin. Aliheitti ja missasi laitahyökkääjiä koko päivän.

 • Todella todella.

 • Ironista että viimeinen TD heitto oli ainoa juuri oikeaan paikkaan pistetty.

 • Lisää dumareita kentälle että löytävät sieltä oikeat ulosheitettävät. Seitsemän ei vielä riitä.

 • Hienosti väärä pelaaja suihkuun virheestä jota kentällä ei tapahtunut

 • Tais olla tuomaritkin sieltä Isolta kirkolta… No, siellä tavataan maljassa!

 • Turha koittaa

 • Royalsin ottelutapahtuman järjestäminen monipuolisine oheisohjelmineen Elisa-stadionilla ei onnistuisi puoliksikaan niin hyvin kuin Kaarlella.

 • Miten meni nyt noin omasta mielestä – tuomarit ??

 • Toden totta näytti siltä että Pohjoismaiden paras joukkue oli kentällä tänään. Se ei vaan näyttänyt siltä että Roosters olisi tuo joukkue. Royalsin puolustus oli rautaa ja hyökkäyspeli alkaa loksahtamaan paikalle. Siihen lisäksi vielä kolmas osapuoli, eli Roostersia hyödyttävä tuomarointi niin sanoisin värittömienkin lasien läpi että melkoinen ylijuoksu.

 • Muistaakseni se meni niin ettei tällä sivustolla saanut kritisoida tuomareita, saamatta jääneitä otteluohjelmia, picnik-katsomia eikä kylmiä makkaroita. Ainoastaan peleihin saa ottaa kantaa ja niihinkin varovaisesti ettei kukaan pahoita mieltään. Nyt varsinkin pitää olla ehdottoman varovainen kun voittamaton Roosters sai käkättimeen.

 • Royalsin hyökkäys oli välillä rytmissä, välillä ei. Puolustus oli kova, pari virhettä tuli. Spears toi ruiskeen Roostersille jota olisi pitänyt enemmänkkn käyttää. Epätasaista kummaltakin hyökkäykseltä.

 • Kommentaattori kehui suomalaisten tuomarien tasoa mut tänään ei tainnu olla hyvä päivä raitapaidoilta. Huonoja tuomioita mut se siitä. Aina ei voi onnistua. Onnea Vaasaan, parempi voitti tänään. Roosters eteni ekalla puoliskolla hyvin mut pisteet ratkaisee. Riittävän tehokas hyökkäys ratkaisi pelin. Hienoa oli nähdä että Vaasan peli parani ottelun edetessä kun taas roosterssin peli huononi. Ilmoittiko Vaasa itsensä kannujahtiin tämän iltaisella pelillä vai oliko vain sattumaa.

 • Kun tarpeeksi pitkään voittaa, alkaa voitto kärsiä inflaatiota. Toisaalta samaan aikaan päänahan arvo kasvaa. Tänään Royals halusi voittoa silmin nähden enemmän ja heillä oli myös kentällä se rosteri, jolla heidät rankattiin ennakkosuosikiksi kauden alla. Vaahteramaljaa odotellessa…

 • Selkeä voitto vaasalaisille, harvinaista herkkua. Ois ollu pelattava kerroin veikkauksessakin.

 • Ensimmäisen pelin numerot valehteli Roostersia ja tämän pelin numerot valehtelee Vaasaa. Molemmat oli numeroita tasaisempia pelejä. Connette oli yllättävän huono ja Vaasan DL otti ison voiton Roostersin OL:stä. Mahdollinen kolmas kohtaaminen tulee olemaan mielenkiintoinen. Pidän silti Roostersia ennakkosuosikkina siinä mutta ei missään nimessä kovinkaan iso.

 • Olen kauden aikana useinkin sanonut, että ei Connette ole niin hyvä mitä kaikki hehkuttaa. Samoja hermostuneita heittoja tulee liian usein ja muutenkin paljon sinne päin -heittoja. Mutta nyt se taas näkyi ja kas kuinka kävikään. Voi tätä ilon ja riemun päivää 🙂

 • Voittamaton Roosters häviää joka vuosi pelin tai pari, mutta kas: viisi pyttyä putkeen. Eihän tällä voitolla ole runkosarjan kannalta mitään vaikutusta. Roostersin pitää hävitä vielä kaksi peliä, jotta ei voita runkosarjaa ja saa kotietua. Playoffseihin tulee tod näk vastaan Hämeenlinna, joka otti kertaalleen jo tappion nurmikentällään.

 • Hehheh Roosters hävisi viime vuonna vain kerran, Crocoille, hyvin niukasti. Ja väitän edelleen, että mestaruus olisi ollut tiukilla ilman sitä kaatosadetta. Nyt kannattaa kananraatojen vähän jo pelätä.

 • Connette on juuri niin hyvä kuin Saksan näytöt osoittivat. Tämä oli hänen ”huono” matsi ja silti heitti 316 jaardia. Kriitikot sanovat, että heitti 2 interiä ja ”vain” 53%:n onnistuminen. Mutta kuinka usein tulee 5 säkkiä ja kuinka monta hän onnistuneesti välttikään? Ainoastaan nopeille lyhyille heitoille oli tilaa ja pelin kuluessa Royals teki nekin vaikeiksi. Speers ja Pajarinenkin piti ottaa kohteiksi ja Speers taisi tehdä ainoan pitkän kiinnioton.

  Royals pelasi siis erinomaisen puolustuspelin ja hienoa tässä on se, että se panee Roostersin kehittymään. Ilman riittävää kotimaista vastusta ei voi kehittyä Euroopan parhaaksi ja siksi liigan pitää kehittyä kokonaisuutena. Toivottavasti Suomessa kehittyy erilaisia menestyviä ”ohjelmia” yhden dynastian sijaan.

 • Connettella ”huonoa” peliä siis muulloinkin, nyt vain parempi puolustus sai pilattua pelin.

 • Oli kyllä surkuhupaisaa tuomarointia pelissä. Erityisesti tuo ”targeting”, missä lipun heitti vastakkaisen puolen sivutuomari. Tapahtumapuolen puusilmäinen naistuomari ei edes osannut korjata oikeaa pelaajaa suihkuun, vaikka olisikin jotenkin tuon tähtäämisen vielä hyväksynyt. Naurettavaa.

 • Onko vuoden 2017 Vaahteraliigan suurin farssi tuomarit?

 • Tämän ottelun tuomarointi jätti kokonaisuutena aika paljon kysymysmerkkejä, valitettavasti usein Roostersin sivurajan puolella tuominneen tuomarin toimesta.

  Itse jäin miettimään luonnollisesti tuota targeting- kutsua, jossa väärä mies tuomittiin targetingista, joka tekona oli myös siinä ja siinä. Mielestäni Saloranta tarjosi lähtökohtaisesti olkapäätä, ihan kuten TV-kommentointikin hidastuksen jälkeen totesi.

  Toinen asia jota jäin miettimään, oli syötönvastaanotonhäirintä Olinin ja Salorannan välillä Roostetsin sivurajalla, jossa käsimerkin perusteella tilanne tuomittiin ”uncatchable” palloksi. Pallo kuitenkin heitettiin pitkään out- kuvaan ja putosi kentän puolelle ihan normaalikorkeudella. Jos vastaanottajaa ei olisi häiritty, olisiko hän saanut kuvion juostua sivurajalle ja ottanut pallon kiinni?

  Kolmas asia jota jäin miettimään, oli yksi Roostersin lentopotkuista, joka suuntautui Roostersin sivurajaa kohti. Roostersin pelaaja koskee palloon kentän puolella sen ollessa vierimässä sivurajasta ulos ja heittää sen kohti Royalsin maalia. Muutamaa jaardia myöhemmin Roostersin toinen pelaaja pysäyttää pallon kentän puolella ja mielestäni tässä oli spotti, josta Royalsin hyökkäys lähti kentälle. Eikö tuossa tilanteessa pallo olisi pitänyt spotata siihen kohtaan, jossa ensimmäisen kerran Roostersin pelaaja koski siihen?

 • Sillä ei ole mitään väliä mitä Saloranta tarjoaa ensiksi, jos ensimmäinen kontakti osuu päähän, niin kuin tuossa tilanteessa kävi. Se oli oikea tuomio, mutta käsittämätöntä, että saavat väärään pelaajan suihkuun.

  Olinin tilanteessa palloa ei ollut vielä heitetty, jolloin se kontakti on täysin laillinen, vaikka pallo olisi lopulta kiinni otettavaksi päätynyt. Ennen heittoa ei voi olla vastaanoton häirintää.

  Royalsin toisessa maalissa tämä tuomari katsoo suoraan palloa, eikä hyökkääjän jalkoja joka näyttää laskeutuvan hyvin lähelle sivurajaa tai jopa sen päälle.

  Toivottavasti tämä tuomari käy hakemassa kokemusta alemmista sarjoista ennen kuin viheltää seuraavan kerran liigassa.

 • Vähän hutiloiden kirjoitettu ennakko Wol-ECG pelistä:

  https://www.sajl.fi/?x167512=6321879

  Ensinnäkin ”Stadin derby” ei ole käsittääkseni ECG:lle omistettu termi. Jutussa viitataan siihe, milloin kaksi helsinkiläistä joukkuetta ovat aiemmin kohdanneet – joista toinen on ECG. Todellisuudessa Stadin derbyjä on pelattu liigassa Roostersin, Wolverinesin ja 69erisn voimin pitkään ilman itähelsinkiläisiä.

  Toinen faktavirhe kosi Lehtisen heittämien touchdownien määrää. Janne on paukuttanut kolmessa pelissä jo 19 maalia, ei 18 kuten jutussa sanotaan. Voisi SAJL päivittää divarinkin tilastot sivulleen kunhan kesälomakiireiltään ja naisten maajoukkueen tohinoiltaan kerkeää.

 • Divarin sarjapäälliköt vaan päivittämään tilastoja jos kiireiltään ehtivät

 • Divarin sarjapäälliköt = SAJL

 • Mitään joukkuetta sen kummemmin kannattavana pitää todeta että Huskies-Butchers ottelussa koeteltiin hyvän maun rajoja Hurttien linjan jatkuvilla kiinnipidoilla jotka eivät jostain syystä pistäneet tuomareiden silmään. Jos kiinnipito on jatkuva TEKNIIKKA ei pitäisi olla ongelma heittää vaikka viisi kertaa lippu samasta asiasta ja jos sen lopputulemana toisella joukkueella on rangaistusjaardeja pari kentänmittaa enemmän ovat tuomarit hoitaneet hommansa ja väärin pelaavien on turha kitistä puolueellisuudesta.

  Skarppausta tuomarit ja erityisesti Hurttien linjavalmennus.

 • Viimeksi kun ECG koitti nousta divariin, otettiin siltä vauhti pois jo liittokokouksessa antamalla syksyllä -2 sarjapistettä kilpailevien seurojen toimesta vaikka ECG ei oltu edes vielä hyväksytty ykköseen. Miinuspisteet tuli siitä että seura ei kuulemma osallistunut divarikokoukseen. Saa nähdä mitä tällä kerralla keksitään jos alkaa tulemaan liikaa menestystä !

 • Targetingiksi liputetussa tilanteessa ei ollut mitään väärää eikä Targetingia nimeksikään. Päin vastoin Saloranta yritti välttää kontaktia mutta väistöiike epäonnistui. Väärä tuomio ja lopuksi vielä väärä ja Royalsin heittopuolustukselle tärkeä mies suihkuun.

  By the way, kuka oli se Roostersin apuvalmentaja joka sai 15 jaardia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Oliko taas Sarvi ??

 • Kannattaa ehkä opetella säännöt ensiksi. Sillä nyt ei ole mitään väliä yrittääkö pelaaja väistää, jos se voimallinen isku tulee suojellun pelaajan pään ja hartian seudulle.

 • Tuomarit todellakin on 2017 kauden suurin farssi. Sivutuomarit on kokoajan ihan kujalla ja 7 tuomarin käyttämisen piti muuttaa peliä ”puhtaammaksi”, mutta nämä puu silmät eivät kiinnipitojakaan huomaa enää ollenkaan.

 • Saloranta osui Roosters-laituria hartiasuojallaan hartiasuojaan. Kontakti kypärään (hartiasuojalla) syntyi laiturin oman liikkeen johdosta suoran ensikontaktin jälkeen. Täydellisen puhdas tilanne eikä missään määrin vaarallinen.

 • Eiköhän niitä kiinnipitoja ole tuomittu tällä kaudella kyllästymisiin saakka. Keskimäärin 7 tuomarin toiminta on ollut tasapuolista ja onnistunutta. Kaudella on nähty kaksi ennenaikaista vihellystä joista toinen oli varsin dramaattinen. Ikävä kyllä näitä inhimillisiä virheitä vaan sattuu. Eilen useampi laitahyökkääjä syyllistyi väärään aloitukseen lähtiessään liian aikaisin liikkeelle. Kyseessä on samankaltainen keskittymisvirhe kuin ennenaikainen vihellyskin mutta näistä ei itketä keskustelupalstoilla kyyneleet silmissä. Eilisessä matsissa oli mota tulkinnallista tilannetta joissa kotikatsomoissa voi hidastuksista kokea ahaa-elämyksiä ja sitten päteä Gridironin kommenttipalstalla asiantuntijana. Tuomari tekee päätökset realiaikaisesti ja usein sekunnin sadasosan vilauksen perusteella. Eilinen Salorannan targeting oli tarpeeton liputus ja lisätunteita kuohautti väärän pelaajan ulosajo. Shit happens. Eilenkin pelissä parempi voitti ja tuomarit vihelsivät pelin päättyneeksi ajallaan.

  Klisesitä on aiha heittää näihin että mene itse tuomarikursseille… Monelle wice-ass-kommentaattorille voisi ensin sanoa että mene itse kentälle ottamaan kontakteja ja tule sitten palstalle itkemään viheltämättömistä kiinnipidosta. Pateettista touhua välillä näillä isoilla lapsilla…

 • No tuomari työskentely on nyt ollut mitä on, eikä siitä enempää, mutta kaksi viimeistä Vaahtera peliä on ollut viihdyttävintä jefua tällä kaudella. Toivottavasti trendi jatkuu tulevissakin peleissä.

 • Nyt kun kaikki ottelut televisioidaan, tuomaroinnissa voisi kokeilla videotarkistusta. Sen voisi tehdä jopa niin, että liiton tuomari seuraa ottelua TV:stä ja puuttuu selviin poikkeuksiin tai päätuomari voi hakea vahvistusta puhelimitse epäselvissä tapauksissa. Tuomiovalta pysyisi silti aina päätuomarilla.

  Olen joka tapauksessa sitä mieltä, että tuomareita on aivan turha haukkua. Tekevät puolueetonta työtä käytännössä ilmaiseksi ja pääsääntöisesti hyvällä onnistumisprosentilla. Nopeissa tilanteissa virheitä sattuu kaikille ja ilman videota ajassa taaksepäin on vaikea katsoa. Kritisoijat voisivat itse kokeilla.

 • on päätöksessään ottanut kantaa vastaavaan targeting tuomioon päätöksessä no 014.

  http://www.sajl.fi/liitto_ja_seurat/liiton_toiminta/valiokunnat/kurinpitovaliokunta/kurinpitopaatokset-2017/

  Kannattaa käydä lukemassa.

  Ja mitä tulee tuohon väärän pelaajan ulosheittämiseen, niin tilastokummajaisena edellisen Roosters – Royals pelin häppeningin yhteydessa poistettiin Roostersilta pelaaja no 92 ottelusta.Tosin Roolla ei ole listalla yhtään pelaajaa tuolla numerolla. Liekö numeroarpajainen osunut väärälle joukkueelle.?

 • Lähes aina puolustan tuomareita, mutta nyt minäkin myönnän että kaksi virhettä siellä tapahtui. Yksi puolustuksen syötön vastaanoton häirintä ei sitä ollut ja tuo tähtääminen oli väärä kutsu ja väärälle pelaajalle. Muuten tuomarit onnistuivat hyvin ja peli oli viihdyttävä…

 • Ja minun mielestäni tuo lentopotku kyllä pistettiin siihen kohtaan jossa Roosters pelaaja ensimmäisen kerran koski palloon.

 • ”Nyt kun kaikki ottelut televisioidaan, tuomaroinnissa voisi kokeilla videotarkistusta.”

  Oletko sattunut katsomaan noita matseja telkkarista. Mietippä vähän voiko niiden videoiden perusteella tehdä paljoakaan johtopäätöksiä kun välillä kemerat seurailee lintuja ja välillä mitä milloinkin. Jos peli kuvataan 2-3 kameralla niin ihan toivotonta sieltä on mitään saada irti. Kuvaajat koittavat olla omasta mielestään näppäriä ja kuvailla lähikuvaa mutta jos lajia ei tunne niin ihan turha mitään close-uppeja koittaa ottaa. Laajalla kuvalla pitäisi kuvata jos ei muuten luonnistu.

 • Nämä muutamat selvät tuomarivirheet olisi heti voinut oikaista TV-kuvan perusteella. Hienosäätöä jenkkityyliin ei ole tarvis tehdä.

 • Siis tuon yhden tähtäämisvirheen olisi voinut tarkistaa heti… Mitkä ne muut selvät virheet oli, jotka olisi voinut tarkastaa??

 • Toi Trojans 69 on kyllä surkein VL linjamies koko sarjassa, Pelaaminen teknisesti on Pikkujunnu tasoa, korjaa huonoa suoritustaan ottamalla henkilökohtaisia rangaistuksia. Jos Trojans meinaa onnistua jossain ,niin tämä vatipää pilaa sen varmasti.

 • Voi huhhuh mitä sekoilua!

 • Royalsin toisessa maalissa Kaasin jalka näyttäisi osuvan aika selkeästi viivalle. Eli videotuomaroinnissa tuota ei olisi varmaankaan hyväksytty. Kokeneempi tuomari olisi tuon luultavasti hylännyt.

  Toivottavasti tämä uudehko tuomari seuraavalla kerralla osaa katsoa paremmin. Ei ottelu tuohon ratkennut, eli ei tuon uuden tuomarin kannata liikaa painetta tuosta ottaa, mutta oppia ikä kaikki.

 • Joo vasta neljä henkilökohtaista virhettä ja suihkuun.

 • Kaverihan on ollut maajoukkueessakin mukana. Ei voi olla huono.

 • Peli kulkee heti paremmin kun ”ääliöälälyö” poistettiin!

 • Katsoin tuon ROY toisen maalin ja tuomio on kyllä
  Ihan oikea, jalka on sisällä kun pallo on käsissä ja astuu siitä lähes heti ulos. Mutta siitä olen samaa mieltä, että tuollaiset lähellä olevat tilanteet voisi tarkistaa jos siihen saadaan jokin hyvä mahdollisuus.

 • Trojansin #69 on vastustajan paras pelaaja.

 • Toivottavasti Trojans ei peluuta tota tampioo enää, niin voiton mahdollisuudet paranevat. Ei tunnu kaveri olevan älykkyydellä pilattu.

 • Kentällä oli tänään (pelitaidollisesti) hyvä poliisi ja paha poliisi.

 • Pelaajien siirtoraja lähestyy ja moni ulkomaan sarja alkaa olemaan loppu. Mielenkiintoista nähdä kuinka moni joukkue tankkaa vielä rosteriaan.

 • http://www.efaf.info/text.php?Inhalt=Newsmeldung&ID=1956
  Onko siis niin ettei Suomi pelaa ensi kesän EM-kisoissa tai ainakaan sellaisissa kisoissa joihin kovimmat maat osallistuvat?

 • Ruotsin ja Tanskan kanssa ihan niin ku junnutkin

 • Taitaa noilla toisilla olla mielenkiintoiset MM kisat.
  Kun puuttuu USA,Kanada,Mexico ja Japani.

 • Nuo EFAF sivut voi luokitella ns. valeuutissivustoiksi. Liitto on kuollut ja kuopattu ja sivustoa käytetään lähinnä Robert Huberin propagandan levittämiseen. Tuo selviää sivujen julkaisijaa koskevista Impressum-tiedoista.

  http://www.efaf.info/text.php?Inhalt=impressum

 • Tässä tuo tuon toisen IFAF:n vastaavat uutiset:

  http://ifaf.org/articles/view/1650/L2FydGljbGVzL2ZlYXR1cmVkL2luZGV4L3BhZ2U6Mg==

  Tämä on se leiri mihin Suomikin kuuluu.

 • Mielestäni kyseessä eri tason uutiset jos junnukisat ovat ensi viikolla pm-kisojen uusinta ja se jos on jo kiveen hakattu ettei miesten maajoukkueella ole mahdollisuutta ensi vuonnakaan pelata maanosan huippujoukkueiden kanssa samassa turnauksessa. Tanskalaiset voi ottaa mukaan 2018 päätösristeilylle jos omat kisat tuota luokkaa.

 • Tuo on kuitenkin se todellisuus missä tällä hetkellä jefussa mennään. Jokainen voi sitten arvottaa mielensä mukaan kunkin kisan arvon. Toivottavasti isotherrat saavat joskus kiistansa sovittua.

 • Ehkä CAS:n päätös ratkaisee tilanteen.

 • Olipa hienoa nähdä Sottilare juoksemassa 😊. Ja Efe muu royalsin DL olivat kyllä kuninkaita. Oli kyllä pieni ihme ettei Roosterssin OL saanut omaa draiviaan päälle🙄

 • Tällä hetkellä:
  1. Roosters edelleen, hyvä hävitä välillä yksi herättävä peli joka antaa turhaa toivoa haastajille! :)

  2. Butchers, iha helvetin kova D ja myös niin kova juoksuhyökkäys ettei mitää tolkkua. Vielä kun uusi kuuppa saa yhteisen sävelen löydettyä rissujen kanssa niin pisteitä ropisee tauluun mukavaa tahtia. Lisäksi peli-ilo ja loistava joukkuehenki välittyy kentältä erinomaisella tavalla, se kantaa maljaan asti.

  3. Royals. Ailahteleva jengi mutta on kova potentiaali. Salorannan mukaantulo lisäsi mahdollisuuksia maljapeliin todella paljon. Pitää onnistua täydellisesti jotta mahdollisuudet 1-2 sijoihin.

  Loput turhia, ei saumaa kärkeen millään ilveellä.

 • Crocojen 13 ulkomaalaista vs Huskyjen 14 ulkomaalaista. Jos Crocojen julkaisemaa käsiohjelmaa on uskominen. Aikamoista touhua. Ja toinen noista julisti ennen kauden alkua, että edellisvuosien touhuun ei lähdetä

 • 1. Sun City
  2.-3. Roosters/Royals
  4. Butchers
  5. Huskies
  6. Wolvot
  7. Crokot
  8. Saints
  9. Trojans
  10. Steelers

 • @ränking ja @sun dance

  Paras puolustus on Roostersilla (20 pallonriistoa, #1 heittopuolustus, #1 pistepuolustus), samoin hyökkäys. Ylivoimainen ykkönen tällä hetkellä niin tilastoissa kuin Power Rankeissa. Butchersin puolustus on kova juoksua vastaan, mutta laittaisin heidät vasta kolmanneksi tällä hetkellä, sillä en usko hyökkäykseensä uuden pelinrakentajan kanssa. Huskies on neljäntenä Power Rankeissani. Royals nousi voitolla kakkoseksi mutta ei ole todellisuudessa kovin lähellä Roostersia ihan vielä. Jos pystyvät voittamaan loput ottelut niin lähestyvät mutta vasta voitto finaalissa Roostersia vastaan riittäisi ykköspallille. Siinä vaiheessa tosin Power Ranking toisaalta aina onkin sijoitukset!

 • Suncityn yli juoksisi U19 SM joukkueetkin, ei mitään toivoa liigajoukkueita vastaan. Sorry, haaveet kaatuu!

 • Butchersit on kuitenkin päästäneet vähemmän pisteitä ja jaardeja.