Wolverines ja Steelers vankistivat asemiaan ykkösessä

jefumaster 2.7.2017 21:30 22 kommenttia

1 2  
31 20 51
20 6 26

(2-1)

51

(2-1)

26

2.7.2017 klo 16:00 Kuopio

Ykkösen ennakkosuosikit pitivät pintansa sunnuntaina. Helsinki Wolverines ja Kuopio Steelers päihittivät haastajansa odotettua rumemmin lukemin.

Jyväskylässä teräväkyntiset Ahmat olivat Jaguaareja kaikessa edellä voittaen ottelunsa murskaavasti 19-69. Kotijoukkue sinnitteli ottelussa mukana lähes yksinomaan Jerell Jonesin yksilösuoritusten varassa. Jaguaarien parhaat jaardit kerättiin rikki menneillä peleillä, joissa Jones juoksi ja juoksi ja lopuksi juoksi tai heitti pallon vapaaksi toivomalleen laiturille. Erityisesti raamikas espanjalainen Guillem Garcia tuotti ajoittain vaikeuksia Wolverines-takamiehille. Tappion lisäksi Jaguaarit kokivat pahan takaiskun debyyttipeliään pelanneen amerikkalaistakamiehen Donovan Walkerin loukkaannuttua toisen neljänneksen lopulla. Ottelun toisella puoliajalla Jyväskylän takakenttä oli monesti täysin tuuliajolla Wolveines-pelinrakentaja Janne Lehtisen puhkoessa aukkoja valkopaitojen rivistöön kerta toisensa jälkeen.

Wolverines oli tyly vierailija heti ottelun alusta lähtien. Jaguaarien haparoidessa pallon kanssa toistuvasti, onnistui uransa parhaaseen vireeseen noussut Lehtinen johtamaan nopeatempoisen hyökkäyksensä kerta toisensa jälkeen maalintekoon. Seitsemän heitettyä touchdownia kasvattivat maajoukkuepelinrakentajan tämän kauden TD-lukeman jo yhdeksääntoista. Lukema on erinomainen kolmen pelin saldona. Juosten pallon kanssa maaliviivan ylittivät Andre Dahlman kahdesti ja Iiro Lahtinen kertaalleen. Leveästä laiturikaartista erityisesti Marcus Siiskonen osoittautui vaaralliseksi heittopelien lisäksi aggressiivisissa palautusjuoksuissaan.

Molemmat pelinrakentajat heittivät pallon kertaalleen vastustajan puolustajan hyppysiin. Wolverinesin Lehtiselle heitetty syötönkatko oli kauden ensimmäinen. Intteriä pääsivät juhlimaan Jaguaarien Stuart Robinson ja Wolverinesin Veikko Kallio.

Kuopiossa Steelers karkasi ECG:ltä toisella puoliskolla

Tappiotta I-divisioonakautensa käynnistänyt ECG aloitti pelin Kuopiossa pirteästi ja siirtyi ottelussa lupaavasti 3-7 -johtoon. Tasaisemmalla materiaalilla pelannut Steelers jyräsi alkun takeltelun jälkeen määrätietoisesti helsinkiläisten ylitse dominoiden peliä molemmin puolin palloa. Ottelun loppulukemat 51-26 kertovat Steelesin ylivoimasta, mutta myös ECG:n potentiaalista maalintekoon. ECG:n Kaikki kaikessa, pelinrakentaja Jabari Harris, onnistui liikuttamaan palloa juosten ja heittäen, mutta Kuopiossa jättiläisten laitureiden pahat virheet ja Kuopion takamiesten taito ratkaisivat tilanteet kotijoukkueen eduksi liian monta kertaa. Erityisesti Steelersin Charles Wort oli pelipäällä napaten kaksi Harrisin heitoista syötönkatkoiksi. Steelersin amerikkalaispelinrakentaja Seth Peters on päässyt kovaan kesäkuntoon ja vaikuttaa koulineen laitureistaan kovatasoisia pelimiehiä.

I-divisioona jatkuu jo tulevana perjantaina helsinkiläisten joukkueiden paikalliskohtaamisella. Brahen kentällä Wolveries ja ECG ottavat toisistaan mittaa klo18.30 alkaen. Lauantaina Steelers matkustaa Kouvolaan Indiansin vieraaksi. Kuusankoskella ottelu käynnistyyy klo 14.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Taitaa Steelers viedä Spagun!

 • Kannattaa nyt ensin voittaa Wolvot ens kerran……..

 • Se toivorikkaus, se vasta on jotakin 😂

 • Toi Jag-Wol peli olisi ollut ihan eri peli, jos Kaikkonen ja Immonen olis pelannut. Ei voi mitään kun pojat oli pipeinä.

 • Perustele

 • @Wolvot: Spagumaljan voittoon riittää, että voittaa finaalin…. ja Steelers sen voittaa 😎

 • Jos arpa ratkaisee😄

 • Joo-o, Steelers oli kyllä pettymys eilisessä pelissä ja tuollaisilla esityksillä on turha edes unelmoida Wolvojen haastamisesta. Yllättävän usein puolustus oli ihan kassalla ja sai paljon anteeksi siitä ettei ECG:n rissut saaneet helppojakaan palloja kiinni. OL:kin tuntui vuotavan ajoittain yllättävän pahasti, mikä näkyykin jo 4:ssä annetussa sackissa ja vähintään vastaavassa määrässä läheltäpiti -tilanteita. Ei kyllä ole rautamiehistä näillä esityksillä vastusta wolvoille ja jos eivät esitykset parane saattavat ottaa turpiinsa jopa Jabarilta (eiku sori, ECG:ltä) seuraavassa kohtaamisessa.

 • Eräs huomio myös.. Kuopion Oc veteli pelikutsuja ihan jostain mappiööstä.. Vai Peterskö juoksutti four verticalsia koko pelin

 • Wolvot veti eilen kolme yhden pelin draivia – eli yhdellä pelillä pallo maaliin. Kummasta toi sitten kertoo enemmän, Wolvojen vahvuudesta tai Jagujen heikkoudesta. Itse väittäisin jälkimmäistä.

 • Ei taida nuoremmat tietää, että The Viitta on aina J Surakan kaapissa kauden alkaessa.. vasta finaalin jälkeen myöntää että Steelers voi myös hävitä..

  ;)

 • Saattaa olla että myöntää…vuan saattaa olla myöntämättäkin….

 • Eikö Kouvolan pitäny voittaa malja tänä vuonna? ; ) ja liigaan ensvuonna…..

 • Mikä on pointtisi? Wolvot eivät ole pelanneet vielä kaikkia vastustajia vastaan, mutta pallo on paiskattu päätyyn saakka sarjatasoon nähden täysin ylivertaisella prosentilla! Ainoa tahra ahmalauman takissa on yksi paskasti pelattu neljännes (3rd qtr) kauden avausottelussa ja ainoaa oikeasti vertailukelpoista vastustajaa vastaan. Toisen kautta kaikki ovat nyt pelanneet Jaguja vastaan, mutta kukaan ei ole pystynyt rankaisemaan joukkuetta lähellekään tähän tapaan. Joten toistan kysymykseni, mikä on ton sun aivo-oksennuksen pointti?

 • @Jag D
  Onko huono päivä???

 • Ei, vaan sulla huono kommentti!!!1

 • Mielenkiintoiset tilastot. Wolvoilla ei yhtään säkkiä koska kaikki -jaardi taklaukset Jonesiin on merkattu TFL

 • Jerell Jones säkitettiin pelissä kaksi kertaa. Ilmeisesti tilastoijat unohtivat että JJ on QB un juoksee koko ajan. (Toivottavasti joku korjaa ne tilastoihin). Jones vältti monta säkitystä juoksemalla syvälle miinusjaardeille, väisteli Wolvojen taklaajia ja lopulta yritti heittää pallon jonnekin.

  Jaguaarit ei kyenneet rakentamaan strukturoituja hyökkäyspelejä kuin yksittäisiä kertoja. Muuten KAIKKI perustui JJ:n scramlaamiseen sikin sokin ympäri kenttää ja samanaikaisesti laiturit juoksevat umpimähkäisiä kuvioita joilla pyrkivät vapaaksi. Jaguaarien hyökkäys perustuu täydelliseen sekasortoon ja kaaokseen jossa luotetaan Jonesin ketteryyteen. Lähinnä rupesi säälittämään Jonesin saama selkäsauna.

 • Menee Jaguilla koko setti uusiksi. Kaikki perustui JJ:n jalkoihin. Nyt pääsee Inkkaritkin sitten voiton makuun tällä kaudella…

  http://www.jaguaarit.com/jerell-jones-jattaa-jaguaarit/

 • WOlverinesilla ei ole edes yhtenäistä paliasua, noloa.

 • ymmärtääkseni tästä täytyisi sakottaa? :D