Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 7

jefumaster 27.6.2017 17:54 51 kommenttia

Juhannusta edeltävällä liigakierroksella liigan joukkueet betonoivat asemiaan sarjataulukossa. Roosters jatkaa ilman tappioita ja Trojans on yhä ilman avausvoittoaan. Tauon aikana myös osa joukkueista on käynyt ostoksilla pelaajakaupassa.

Pyynikillä pelatussa ottelussa Saints avasi voittotilinsä ja Trojans teki vihdoin touchdownin.

Saints – Trojans 35 -21

Tampereen jumbofinaalissa molemmat joukkueet saivat yskähdellen käyntiin lähteneet hyökkäyksensä vauhtiin. Trojans esitteli ottelussa uuden pelinrakentajansa Zach Bartlow´n ja tehoja syntyi välittömästi. Tappiostaan huolimatta turkulaishyökkäyksen itseluottamus koheni joukkueen edettyä kentällä lähes 500 jaardin matkan. Kahden kauden avaus-touchdownin lisäsi Trojansin salainen ase, Jani-Petteri Malka monotti kolme kenttäpotkumaalia haarukan välistä onnistuneesti. Tampereen voiton takuumiehenä oli kauden parhaan pelinsä pelannut pelinrakentaja Raleigh Yeldell, joka juoksi itse kaksi ja heitti kaksi joukkueensa maaleista. Pyynikin katsomoon oli jännittävää peliä saapunut seuraamaan 435 katsojaa. (ottelun tilastot)

Butchers – Royals 14 -19

Butchersin ensimmäisen kotiottelun panoksena oli sarjataulukon kolmas sija. Molemmat joukkueet saapuivat tärkeään otteluun loukkaantumisten kolhimina, mutta esittivät porvoolaisyleisölle tasokkaan jännitysnäytelmän. Ottelun sarjapisteet lähtivät Spencer Cutlanin hyvän pelin ansiosta Vaasaan. Pisteitä suurempi menetys Butchersille oli kuitenkin pelinrakentaja Jordan Mooren loukkaantuminen. Teurastajat ovat nyt menettäneet kahdessa perättäisessä pelissä hyökkäyksensä syömähampaat, Mooren sekä liigan parhaan keskushyökkääjän Darion Hallin. Royals-pelinrakentaja Justin Sottilare pelasi pitkästä aikaan virheettömän ottelun ilman heitettyjä syötönkatkoja. Tasaisen taistelun kruunasi Vaasan Jussi Kaas viimeisen minuutin TD-kopillaan. Poikkeuksellisesti Hamarin kentällä pelattua ottelua saapui katsomaan 269 katsojaan (ottelun tilastot)

Huskies – Roosters 8 – 35

Vaahteraliigan kahden tappiottoman joukkueen kohtaaminen latistui Roostersin näytökseksi jo pelin avausneljänneksellä. Ennen tätä ottelua liigan tehokkainta ja värikkäintä hyökkäyspeliä pelannut Huskies pysyi Roostersin kivenkovan puolustuksen pihdeissä ja tuntui lyövän päätään seinään kerta toisensa jälkeen vastustajan maalialueen lähestyessä. Kukonpoikien puolustuksen näyttävin suoritus oli tukimies Santtu Äyräväisen 99 jaardin syötönkatkon palautus vastustajan maaliin saakka. Hämeenlinna yritti kääntää pelin kulkua valitsemalla Stan Bedwellin pelikirjan harvemmin selatuilta sivuilta yllättäviä kikkapelejä. Tällä kertaa kikkailu kostautui virheinä ja Roosters kiitti kahdesta sarjapisteestään suvereenilla voitolla. Huskies-pelinrakentaja Bedwellin peli päättyi aivotärähdykseen Roostersin Äyräväisen kolhaistua amerikkalaista päähän heiton jälkeisessä tilanteessa. Kierroksen kärkiottelua seurasi Kaurialassa Hämeenlinnan tämän kauden ennätysyleisö, komeat 867 katsojaa (ottelun tilastot)

Tulevat ottelut

Joukkueet ovat käyttäneet juhannustaukonsa uudelleenryhmittelyyn ja torstaista eteenpäin Vaahteraliigaa pelataan katkotta aina syyskuiseen Vaahteramaljaan saakka.

Torstai 29.6. klo 18.30 Royals – Saints

Torstaina Kaarlen kentän kotiottelussa kentälle marssii todennäköisesti tämän kauden vahvin Royals-kokoonpano. Tämä sillä edellytyksellä, että sarjatauon aikana vaasalaiset eivät ole kohdanneet harjoituksissaan loukkaantumisia. Kotijoukkue tullee esittelemään Saintsia vastaan pelottavan ja uudistuneen hyökkäysryhmityksensä. Pelinrakentaja Sottilare pääsee ruokkimaan heitoillaan RJ Longin, Cutlan Spencerin ja Jussi Kaasin ohella pelikiellostaan vapautunutta Stacey Thomasia sekä Royals debyyttinsä tekevää Aappo Salorantaa. Jo kertaalleen uransa lopettanut Saloranta on ehkäpä se puuttunut lenkki Royalsin menestyksestä ja vähintään merkittävä vahvistus Royalsin heittohyökkäykseen. Saints lähtee Vaasaan altavastaajan asemasta. Joukkueen hyökkäys osoitti kuitenkin heräämisen merkkejä Trojans-pelissään. Laiturit Ilari ja Henri Laine ovat tuoneet nopeutta ja ulottuvuutta tamperelaisten heittohyökkäykseen. Juoksupeleissä nopealle Juzz Tinylle annetaan Vaasassa tuskin yhtään ylimääräistä jaardia, kun vastaan asettuu liigan ykköstaklaaja Chris Young sekä hyvään pelivireeseen yltänyt Efe Evwaraye.

Lauantai 01.7. klo 15.30 Huskies – Butchers

Lauantaina Kaurialassa nähdään, miten hyvin valmentajavelho Bedwell on onnistunut palauttamaan Roosters-ottelussa kolhiintuneen oman ja joukkueensa itseluottamuksen. Huskien avainpelaajat, Roman Runner, Niko Lester, Arkadi Meerschout ja itse Bedwell ovat kaikki kärsineet pienistä kolhuista ja viikon sarjatauko on varmasti käytetty haavojen nuolemiseen. Porvoo Butchersille juhannustauko osui täsmälleen oikeaan kohtaan. Teurastajat haluavat palata takaisin liigan parrasvaloihin, mutta kahden amerikkalaisen avainpelaajan korvaaminen yhtä tasokkailla vaihtomiehillä keskellä kesää saattaa olla liian kova pala jopa Butchersille. Keskushyökkääjä Darion Hallin tilalle on Porvooseen lennätetty Puolan sarjassa mestaruuden voittanut Rickey Stevens. Pelinrakentaja Jordan Mooren korvaajaa ei ole toistaiseksi vielä esitelty, mutta korkealla todennäköisyydellä myös tuolla pelipaikalla tullaan näkemään amerikkalaista osaamista kauden ratkaisupelien lähestyessä. Huskies lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta Butchersin uudet miehet tuovat peliin yllätysmomentin, joka tekee lopputuloksen veikkaamisen vaikeammaksi.

Maanantai 03.7. klo 18.30 Crocodiles – Trojans

Maanantaina Seinäjoen OmaSP Stadionilla pelataan jo toinen liigan jumbofinaali. Sarjan tyvipäähän juuttuneet joukkueet elätttelevät vielä hentoja toiveita pudotuspeleistä tai ainakin sarjapaikkansa aikaisesta varmistamisesta. Seinäjokiset lähtevät otteluun takanaan kolmen viikon ottelutauko ja yhden ottelun voittoputki. Lakeuksilla ei ole levätty laakereilla sarjatauon aikana vaan ahkeroitu erityisesti pelaajamarkkinoilla. Heikosti suoriutuneen ja oukkaantuneena koko alkukauden lojuneen Josh Clarken tilalle on hankittu osaamista uudelta mantereelta. Mikä tahansa apu merkitsee Crocoille juoksupelin vahvistumista, onnistuihan brittikeskushyökkääjä kirjaamaan kahdessa pelissä tililleen etenemiskeskiarvoin -2,5 jaardia per peli. Kanadalais-italialainen Justin Andrushko on profiililtaan voimajuoksija ja tuo panoksellaan uutta kipinään Crocojen juoksuhyökkäykseen. Andrushko tarjoaa Crocojen valmennukselle myös mahdollisuuden peluuttaa Jaska Väristä enemmän puolustuksen tukena. Puolustuksen avuksi on hankittu lisäksi liettualais-yhdysvaltalainen Renaldas Macevius, joka pelaa sekä tukimiehen että linjan positioissa. Europlayers-palvelussa on julkaistu edellä esitettyjen vahvistusten lisäksi kahden espanjalaispelaajan sopimukset. Javier Carrasco Sanz (DB/RB) sekä Carlos Carrasco (DL/OL) tuovat kokoa ja voimaa lisää molemmille puolille Crocojen miehityksiä.

Trojans on päässyt harjoittelemaan uuden pelinrakentajansa Zach Bartlow´n johdolla muutaman laadukkaan vedon ja puolustuksen June Robinson on toivon mukaan saanut lepoviikolla kaivattua toipumisaikaa alkukauden vammoilleen. Jos vielä hyvin pelannut Camille Gruel on elpynyt loukkaantumisestaan, tullaan Seinäjoella näkemään kova ja tasainen taistelu arvokkaista sarjapisteistä

Viikon puheenaihe

Gridironin lukijoita on muutaman viimeisen viikon aikana puhuttanut paljon sarjamääräyksiin kirjattu uusi tapa määritellä joukkueiden sarjasijoitus sarjataulukon tasatilanteissa. Erityisesti se, että keskinäisten otteluiden piste-eroilla ei ole enää merkitystä, on nostattanut suuria tunteita sääntömuutoksen puolesta ja vastaan. Vaahteraliigasta on pelattu kohta puolet ja onkin mielenkiintoista seurata joukkueiden rostereiden kehittymistä sarjan toisella puoliskolla. Kaiken voi tavallaan aloittaa alusta, kun tasatilanteissa menneisyyden tuloksilla ei ole enää merkitystä. Syyskauden aikana nähdään, joudutaanko sarjasijoituksien lopulliseen määrittämiseen käyttämään paljon kritiikkiä saanutta arpajaisten mahdollisuutta.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Torstaina kuninkaan miehillä mahdollisuus nousta tasolle, jota odotettiin jo alkukaudesta. Joskus yksi pelaaja voi muuttaa koko paketin toiminnan.

 • Heh joo, Saintsin kustannuksella. You must be fucking kidding us….

  Puhutko Salorannasta vai siitä toisesta joka huvikseen hajottelee toisten polvia purkaakseen pettymystään?

 • asialla. Jätetääs omaan arvoonsa. Joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään.

 • Jos Saintseja vastaankaan ei juoksu kulje niin ollaan isosti pulassa. Butchersia vastaan 23 yrityksellä 45 jaardia vaikka ne pelasi ison osan peliä kahdella pienellä linjamiehellä. Viime vuoden fyysinen ja kova Royals on vain muisto.

 • Saints puolustus on niin heikko että royalsilla ei ole mitään hätää. Hyökkäys takoo 50pts ja puolustus antaa kahdet uudet yritykset koko matsin aikana.
  Saints kuuluu divariin elleivät ala kehittämään jostain rahaa ja muutu muukalaislegioonaksi.

 • Royals on paljon pöhinää, mutta kentällä ei joukkueen kantti aina kestä. Katsotaan huomenna kuinka käy, kun huomaavat olevansa tappiolla Saintsia vastaan.

  Lähdetäänkö taas nyrkki / polvi linjalle, vai osaavatko keskittyä peliin.

  Teksisi meinaan sarjalle hyvää, jos huomenna koettaisiin kunnon yllätys ja kuninkaallisilta pöllittäisiin kruunu :) Kaikki kun on mahdollista…..

 • Seinäjoelle hankittiin viisi uutta vahvistusta alkuperäisen suunnitelman mukaan, nyt taitaa olla jo enemmän importteja kuin viime vuonna. Meni sitten juhannustauon aikana nuorisuomi-ideologia romukoppaan…

 • Täytyy kyllä ihmetellä Crocojen touhua.

  Alkukaudesta tuli haastatteluja, joissa sanottiin, että viime kausien malliin ei jatketa vaan nyt nostetaan omia junioreita alustalle.

  Nyt ilmoitetaan, että alkuperäisen suunnitelman mukaan tuodaan kasa importteja, jolloin niitä onkin enemmän kuin edelliskausilla?

  Eihän noita junioreita ole edelliskausiin verrattuna edes montaa enemmän pelannut. Ja niistäkin muutama pelaa täysin väärässä sarjassa?

  Vai olisiko syytä sanoa, että joukkueen rakentamisprosessi epäonnistui? Onhan nuo nykyiset importit todella huonoja aikaisempiin verrattuna. Jos heinäkuun lopulla näyttää siltä, että pleijareihin on mahis niin ilmoitetaanko 4 uutta importtia alkuperäiseen suunnitelmaan vedoten, joka oli voittaa vaahteramalja?

 • Kuka wolvot pysäyttäis ennen spagua? Tuskin pelaavat pleijareita kuopiota vastaan. Maljassa nyt sitten voi olla ihan eri tilanne…

 • Ikävä kyllä kirjoittaja Omalla paikallaan on oikeassa, harmittaa yhä Crocojen malttamattomuus. Ei putki katkea noissa ilmasilloissa vieläkään vaikka niin puheita ollut.

 • Uusi captcha temppuilee eli edellinen oli pervis kirjoittajalle

 • Tampere!!!

 • Valmentajan vaihto ja rahahanojen avaus uusi suunnitelma?
  Tämä meno tappaa seuran kahden vuoden sisään

 • Täytyy muistaa, että Tampere voitti juuri Turun eli on ihan turha tuomita heitä vielä divariin. Lisäksi Tampere pelasi mielestäni vähintään yhtä hyvin kuin Turkua vastaan, kunnes alkoi luovuttaa pelin loppua kohti. Royals vain alkoi pelata omalla tasollaan, jolla kamppaillaan tiukasti Vaahterasta.

  Sarja on jakautunut kahtia ja molemmissa päissä voi tapahtua mitä tahansa. Onko Royalsista haastamaan Roosters finaalissa? Mielestäni Roosters on parempi kuin koskaan, mutta silti finaali on kerrasta poikki. Royals on niin hyvä, että hyvänä päivänä pystyvät vaikka mihin. Nappisuoritus Huskiesilta ja huono päivä Roostersilta – kumpi voittaa? Ja Butchers… jää nähtäväksi, millaiseksi muodostuu uusien vahvistusten kanssa.

  Häntäpäässä en kyllä laittaisi ketään pudotuspaikalle, mutta jos se on pelinrakentajasta kiinni, niin Crokoilla tulee olemaan vaikeaa.

 • Roosters parempi kuin koskaan tän vuoden liigan perusteella??? Anna mun huutonauraa ja tanssia salsaa saatana!!! Royalsin heittopuolustus oli tänään pelkkä vitsi. Huskiesin Royals voi voittaa, mut tää kausi taputeltiin sillä sekunnilla, kun Roosters sai ton QB:n.

  Tampere voitti Turun, kun Turun QB oli just tullu lentokoneesta. Turku on joka osa-alueella parempi kuin Tampere. Seinäjoki kaatuu QB:n valintaan, mut se koskee playoff pelejä. Tampere jää viimeiseksi, Turku on kuudes ja Seinäjoki viides. Sen tietää jo tässä vaiheessa ihan yhtä varmasti kuin Roostersin pyttyjuhlat.

 • Kuka lienetkin, sun käsityksesi ovat vuorenvarmoja. Itse esitän omia arvioitani, jotka voivat olla oikeita tai vääriä. Sen verran pitkällä kokemuksella niitä kuitenkin esitän, että osuvat usein oikeaan, kunhan asetan arvioni tarpeeksi laajaan asteikkoon. Kuten tässä tapauksessa en uskalla ennustaa mestaria, vaikka Roosters onkin ennakkosuosikki. Toisaalta putoajaa en ennustaisi edes silläkään varmuudella:)

 • Ei minustakaan Roosters ole tänä vuonna ”parempi kuin koskaan”, muiden joukkueiden taso ei ole sama mitä viime vuonna. Uusi QB ei ole niin hyvä miltä päällisin puolin näyttää, katselkaas ilman punaisia laseja niin huomaatte, ei ole hermot joka tilanteessa rautaa ja siihen kannattaisi iskeä. Roosters on voitettavissa, jopa muutaman joukkueen toimesta, kunhan vain kasaavat itsensä. Odotan mielenkiinnolla loppukautta.

 • Mikähän se huskiesin mestaruuden poissulkeva elementti voisi olla? Ei ole ulkomaalaisten määrä, ei ole yleisön kannustus, eikä kioskin makkarat, eikä puolustus. Vaan mikä? Kyllä se on selvinnyt aika monelle parissa viimeisessä koirapelissä, olkoonkin niin että finaali ratkaistaan yhdessä pelissä. Se meni oikein.

 • Niin, kyllä se on se Stanin kasetti.

 • Toinen on kylmät makkarat, toinen kerta jo kun eivät osanneet edes makkaraa Grillata!

 • Butchersin voitto on myrkkyä Crocoille, Saintsille ja Trojansille jotka vielä saattavat haaveilla pleijaripaikoista. Nyt pitää tapahtua useampia samanaikaisia yllätyksiä että muilla kuin nykyisellä kärkinelikolla on realistisia mahdollisuuksia nousta pudotuspeleihin. Peränpitäjät taistelevat divaripaikasta. Nyt ei enää puutu kun Trojansin voitto Crocoista niin kaikki arpajais-fanit saavat viihdettä.

 • Bedwell on kiistatta sarjan paras qb. Hämeenlinna tulee voittamaan maljan, se on selvää.

 • Taisi moni nk. asiantuntija saada nenilleen ennen kautta tehdyistä rankkauksistaan. EI tainnut moni osua kohdilleen, mm Royals ja Huskies piti olla tässä vaiheessa kärjessä ja Roosters 3 , Butchers piti olla pohjamutaa jne..

 • Millä logiikalla Butchers on nelosena sarjataulukossa vai onko tämäkin arvottu?

 • Ehkäpä se määräytyy kilpailusääntöjen mukaan:

  II.B.5. Joukkueiden keskinäinen järjestys

  Kannattaa tutustua:

  http://www.sajl.fi/@Bin/6210990/Kilpailus%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t+2017.pdf

 • Eikö kilpailusääntöjen mukaan järjestys olisi 2. Butchers 3. Huskies 4. Royals?

 • Jos kolmella tai useammalla joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä ratkaisee niiden keskinäisen
  sijoittumisen sarjassa:
  1. Keskinäisten otteluiden voittoprosentti
  2. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
  3. Otteluohjelman vahvuus (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti,
  huom. jos joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä
  niin monta kertaa kuin vastustajaa vastaan on pelattu)
  4. Vierasvoittojen lukumäärä sarjassa

  ***

  Yritän saada tolkkua. Kaikki noista kolmesta (Hus,But,Roy) on recordilla 4-2. Kaikki on hävinnyt Roostersille ja ovat voittaneet kolmikon Sai, Tro, Cro. But voitti vieraissa Huskyt, Roy voitti vieraissa Butchersin ja Hus voitti vieraissa Royalsin.

  Kohta 1 tasan. Kohta 2 tasan. Kohta 3 ei mekitystä kaksinkertaisessa sarjassa. Sitten tullaan kohtaan 4. Jos siinä tutkitaan vain keskinäisiä niin kaikilla 1 vierasvoitto. Jos katsotaan koko paskaa niin Porvoolla on 4 vierasvoittoa ja muilla 2?

  Porvoon pitäisi olla kakkosena sarjataulukossa? Mitä mieltä?

 • Korjaan itseäni. Vaasalla 2 vierasvoittoa ja Hämeenlinnalla 1 koko otteluohjelmassa. Näin ollen järjestys pitäisi olla But, Roy, Hus ?

 • Muuten oikein mutta tarkastelu alkaa alusta kun joku sija saadaan selville. Butchers on kakkonen ja Huskit ovat kolmosia koska voittivat Vaasan.

 • Tuota ohjelmaa mikä pistää joukkueet taulukkoon ei varmaan ole laitettu katsomaan järjestystä muuten kuin pisteiden kautta, ainakin tältä on tuntunut aikaisempinakin vuosina. Tällä hetkellä ei tuolla järjestyksellä ole mitään väliä kun sarjasta ei ole pelattu edes puolta. Lasketaan järjestys sitten kun kaikki joukkueet ovat pelanneet 12 ottelua…

 • Aivan. Miksi sitten Porvoo on Sajl sarjataulukossa sijalla 4.

 • Ehkä ohjelma vain pitää siinä kun sai viimeisenä 8 pistettä, tai jotain… Eipä tuolla ole mitään väliä, koska joukkueita ei pistetä kilpailusääntöjen mukaiseen järjestykseen tasapisteiden sattuessa kesken kauden…

 • Ja tuohon, mitä Vaanha kirjoitti, niin kyllä ne sijoitukset pitää olla todenmukaiset läpi kauden. Eihän sillä ole kuin kosmeettinen merkitys, mutta hyvällä syyllä Porvoota pitäisi tituleerata sarjakakkosena eikä nelosena.

 • Mutta kun ne eivät ole todenmukaiset koska kaikilla joukkueilla ei ole ollut samoja mahdollisuuksia. Voitte hehkuttaa porvoota kakkosena kun heillä on neljä vierasvoittoa, mutta tuskin esimerkiksi Hämeenlinna voi vastata kun ovat pelanneet vain yhden vieraissa. Voidaan sopia että moraalisesti porvoo on nyt kakkonen koska kenttä oli remontissa ja ovat pelanneet lähinnä vieraspelejä. Järjestys kannattaa katsoa vasta kun kaikilla on ollut samat mahdollisuudet saada esim vierasvoittoja.

 • Ymmärrän pointin. Mutta miksi ei laiteta sarjataulukkoa oikeaan järjestykseen koska sen kuitenkin pystyy kilpasääntöjen mukaan todentamaan. Ei tarvitsisi kenenkään (minunkaan) asiasta spekuloida.

 • Tai laitetaan sijoitukset oikein edes maalieron mukaan, sitä tuossa on varmaankin yritetty.

 • Ymmärrän kyllä pointit miksi taulukon pitäisi olla oikein vaikka joukkueiden mahdollisuudet saada vaikka vierasvoittoja ovat erilaiset. Näihin peleihin sijoitetaan veikkauksessa rahaa ja kyllä sponsorin silmää miellyttää enemmän katsoa joukkuetta toisena kuin neljäntenä. Ehkä homma kulminoituu siihen ettei kukaan viitsi laskea tuota joka kierroksen jälkeen ja ohjelmaa ei saada noita kriteereitä suoraan laskemaan…

 • Siksi maaliero onkin järkevä ratkaisu mutta sitäkään ei ilmeisesti osaa laskea kukaan muu kuin lomaileva Laurila.

 • ^ eiköhän tuo ole enemmän sarjapäällikön hommaa kuin viestintäpäällikön..

 • Seuraavan kierroksen kysymykset.
  Pystyykö Royals haastamaan Roostersia vai siirretäänkö mestaruuskatseet ensi kauteen?
  Jatkuuko Huskiesin syöksykierre vai menettääkö Krokotiililauma viimeisetkin toivon rippeet välieriin?
  Kuka on Butchersin pelinrakentaja Turkua vastaan?

  Kysymys viisaammille… mistä tuosta Porvoon kahden linjamiehen puolustuksesta saisi lisäinfoa ja pelaako joku yliopisto 2-5-4? Näyttää toimivan vaikken ymmärrä mihin tehot perustuu.

 • Ei pysty, 34-6 turpaan viimeksi eikä yleisilme parantunut vaasalaisilla.
  Huskies voittaa Crocot selvästi.
  Berndtson jatkaa Turkua vastaan.
  Jan Vilkko ja ei.

 • Ei pysty, 34-6 turpaan viimeksi eikä yleisilme parantunut vaasalaisilla.
  – Olet täysin väärässä tuosta yleisilmeestä. Royals vaikutti viimeisessä pelissä saaneen palaset kohdalleen. Edellisessä pelissä Roostersilla oli alla euro-pelien rutiini. Nyyt Royalsin kokoonpano täydentynyt ja aivan eriliaset mahdollisuudet haastaa Roosters kuin kauden alussa. Roosters tosin ennakkosuosikki, ei siinä mitään.
  Huskies voittaa Crocot selvästi.
  – Huskies elää ja kuolee Runnerin ja Lesterin pelikunnon mukaan. Jos nämä kaverit kunnossa, Crocoille ei ole mahdollisuuksia
  Berndtson jatkaa Turkua vastaan.
  – Butchersin kannattaisi hankkia puuttuva jenkki WR-positioon. Berndsson pelasi hyvin edellisessä QB:n paikalla

 • 2-4 vai 3-3, no Porvoon Iron curtain haluaa olla moderni ja pitää atleetteja kentällä. hitaasta , mutta kankeasta dlstä ei ole iloa kenellekään. eikä taktiikalla ole käyttöä, jos ei ole oikeanlaisia pelaajia, tuohon tarvitaan nopeutta ja voimaa ulkoa ja keskeltä. kurvi, tommi ja seba ovat kuin nenä päähän tuohon, sen lisäksi pennanen, rouch jne tuovat variaatioita blitseihin. Porvoo droppas pari kertaa pelissä zonelle ja heti alkoi husky kepit liikkua.

  koirien ongelma oli etteivät tehneet mitään muuta kuin olivat aiemmin näyttäneet, johtuiko bedwelin loukkaantumisesta vai siitä, että ei taida aina muistaa olevansa With the team.

  bedwell on yhtä kova tekemään duunia kuin Porvoon lebeau, joten kyllä sielläkin rattaat rahisee, etteivät jäisi kolmatta kertaa peräkkäin telineisiin

  täältä tähän

 • Eipä se Porvoon puolustus tuossa 2-5-4 -muodossa paljoa 4-3 eroa. Kaksi tukimiestä keskeltä tulee kokoajan siitä, missä DT:t normaalisti olisi. Plus Kontiainen on jo kokonsa puolesta ihan puhdas DL. Ja Porvoon LeBeau on ehkä pieni ylilyönti :D

 • Porvoon pelatessa miestä kahden safetyn pudotessa alueelle, ei Huskyt oikein saaneet mitään aikaan. Varmaankin haluaisivat juosta silloin, mutta ainoastaan Bedwellin omat juoksut onnistuivat. Crocot varmaankin haluaisivat pelata samalla tavalla Hämeenlinnaa vastaan, mutta he eivät varmaankaan saa sitä juoksua puolustettua. Mä en pitänyt pelkästään Bedwellistä johtuvana Huskyhyökkäyksen toimimattomuutta Porvoota vastaan.

 • Jaa et, jos äijä kutsuu pelit, toteuttaa ne niin aikapaljon jää herran kontolle. Heitot ja screenit oli lisäksi huonoja ja huonosti toteutettuttu, kyllä niillä kalusto on jaakonsaari ja se importti on hyviä atleetteja linjasta puhumattakaan.

 • No jos kausi menee loppuun berndssonilla, käteen jää nelossija, surullista mutta totta, ei vaan riitä mitaleille ja sitä paitsi tuolla pelityylillä stevens on myös lasaretissa jo ennen pleijareita. Monesti kuitenkin saa myös sitä miten pelaa.

  Laitan roponi huskyjen voittoon krokoja vastaan.

 • Jos hurtat taipui kotona Suomi QB:n johdolla niin eiköhän silloin voi hyvin taipua myös Royals, joten en allekirjoittaisi neljättä sijaa tuolla perustelulla.

  Miksi Stevens olisi lasaretissa tuolla pelityylillä ennen pleijareita??

 • Jos Porvoo ottaa kolmannen jenkin niin selvä suosikki finaaliin Roostersin seuraksi.

 • Mä melkein nostaisin jo nyt Porvoon toiseksi joukkueeksi maljaan… Jos tuohon vielä saavat hyvän vahvistuksen lisäksi niin homma näyttää todella hyvältä. Itse en etsisi QB vahvistusta vaan antaisin Berndssonin pelata ja ehkä tuollainen DB/WR/RB monitoimikaveri siihen.