Steelers ja ECG vahvoja kotonaan

jefumaster 19.6.2017 12:06 17 kommenttia

1 2  
34 12 46
0 14 14

(1-1)

46

(1-2)

14

18.6.2017 klo 16:00 Kuopio

I-divisioonan nousijajoukkue East City Giants jää juhannustauolle kahden ottelun voittoputkessa. Kuopiossa Steelers otti kauden avauspisteensä Jyväskylä Jaguaarien kustannuksella.

East City Giants pelasi viime kaudella II-divisioonassa kahdeksan ottelua voittaen niistä ainoastaan kaksi. Pelinrakentaja Jabari Harrisin johdolla jättiläiset ovat keränneet I-divisioonassa kahden kierroksen jälkeen yhtä monta voittoa. Lauantaina Velodromilla Kouvola Indians kaatui tasaisen taistelun jälkeen lukemin 32 -20.

Inkkarit olivat saaneet edellisessä ottelussaan mutaisen kylvetyksen sarjan kärkijoukkue Wolverinesilta. 70-0 ottelu ei anna parasta mahdollista lähtökohtaa ottelulle varsinkaan, kun kahden ottelun välillä on ainoastaan neljä päivää. Lähtökohdista huolimatta kouvolalaiset onnistivat pesemään kasvonsa varsin hyvin ja taistelivat ECG:n kanssa hyvän ottelun vaikka pistepotti ei karttunutkaan. Pelinrakentaja Myles Gates palasi takaisin tasolleen ja keskushyökkääjä Ilkka Jämsä eteni ajoittain tehokkaasti juoksuillaan.

Itä-helsinkiläiset ovat saaneet vahvan alun divari-kaudelleen. Joukkue on sarjan kärjessä tasapistein niinikään kaksi voittoa ottaneen Helsinki Wolverinesin kanssa. Giantseilla on sarjatauon jälkeen todelliset tasonnäytön paikat vastaan marssiessa divarin kärkeen povatut Wolverines sekä Kuopion Steelers. Toistaiseksi nousijajoukkue on ollut pelaajavalmentaja Harrisin vahvojen yksilösuoritusten varassa, joten keskikesän treeneistä on löydettävä lisää uusia mausteita kärkijoukkueiden kaatamiseen.

Steelers avasi pistetilinsä

Kuopio Steelers avasi kotikautensa vahvasti Väinolänniemellä. Vahvasti import-pelaajilla vahvistettu Jaguaarit onnistui kaunistelemaan pelin tulosta vasta viimeisellä neljänneksellä lukemiin 46-14. Kuopiolaiset pelasivat tehokasta peliä pallon molemmin puolin hienon pelin amerikkalaisvahvistusten johdolla. Kauden avauksestaan Wolverinesia vastaan Steelers ei saanut tuliaisiksi sarjapisteitä, mutta ehkä pienen mausteen pelitapaansa kuitenkin. Ahma-valmentaja Robert Johnsonin käyttämä no-hudle-offence oli löytänyt kodin myös Kuopiosta ja nopeatempoinen hyökkäyspeli yllätti Jaguaarit täydellisesti. Pelinrakentaja Seth Peters on onnistunut löytämään kahden viikon pelitauon aikana yhteyden laitureista erityisesti Tino Ndongon kanssa. Myös puolustuksen Justin Bell näytti esimerkkiä osallistumalla joukkueensa pistetalkoisiin syötönkatkoillaan.

Jaguaarit pelasivat sunnuntaina jo kauden kolmannen pelinsä. Jyväskyläläisten peli perustuu edelleen liian paljon huikean Jerell Jonesin suorituksiin eikä Steelers-puolustajat antaneet amerikkalaisen yllättää juoksuillaan. Tuntuukin siltä, että Jonesin talentti menee osin hukkaan miehen pelatessa pelinrakentajan paikalla. Väinölänniemellä useampi Jonesin epävarmasti heitetyistä palloista päätyi kuopiolaispuolustajien hyppysiin. Jyväskylän puolustuksessa amerikkalaisista Mike Welez luovutti suunnitellusti pelipaikkansa Donovan Walkerille. Ensimmäisten näyttöjen perusteella Walkerista tulee olemaan vielä paljon iloa joukkueelleen.

I-divisioona viettää sarjataukoa juhannusjuhlien ajan. Seuraavan kerran ykköstä pelataan sunnuntaina 2. heinäkuuta. Klo 16.00 Kuopion Väinölänniemellä kohtaavat Steeelers ja East City Giants. Tuntia myöhemmin klo 17.00 Jyväskylän Viitaniemellä pelaavat Jaguaarit ja Helsinki Wolverines.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Liiton toimistolla kiireitä kun 3 viikkoa pelattu ja vasta viikon 1 tilastot sisällä. Toki viikon 2 ottelukohtaiset tilastot löytyy otteluohjelmasta.

 • …kiire oireilee monella tavalla. Teksi-tv:n sivulle ei oo saatu maanantainakaan viikonlopun divarituloksia. Ettei vaan olisi liiton miehet 100% osallistumisella matkalla naisten MM-kisoihin. Liiga on TV:ssä joo mutta kaikki muu tuntuu sakkaavan

 • importteja divarijoukkueeseensa. Tää on tätä päivää

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=1009

 • Tämä on vissiin jossain määrin vanha uutinen.. Mutta tähän on mukava tarttua. Mikä on aidosti tämän pelaajan arvo ECG:lle? Aidosti oikeasti eivät voi haaveilla vuodessa liigaan periaatetta jos oma pelaajapohja on niin retuperällä että joutuu raahaamaan kehäraakkeja joukkueeseen. Ketä suomalaista tämä kannustaa treenaamaan jos ulkomailta tulee ikämies ja vie pelipaikan? Kyllä tämä vie jonkun pelaajan pelipaikan, jos ei niin hankintana täysin turha. Valoja päälle ECG näyttää nyt jo tylsältä teidän toiminta.

 • Aina joskus joku joukkue uhrataan jonkun yksilön haaveen toteuttamiseen. Tällä kertaa ECG on uhrattu Jabarin haaveen toteuttajaksi. Joukkueella on perinteitä ja historiaa vaikka muille jakaa, mutta nyt ammennetaan jostain uudesta laarista ja vanhoille iki-jättiläisille näytetään ovea. Jossain määrin tässä on vähän samaa meininkiä kuin viimevuotisessa Taftissa. Toivottavasti kuopiolaiset näyttävät seuraavalla peikierroksella mallia siitä, miten pitkän tähtäimen rakennustyö kantaa hedelmää.

 • kaksi peliä ecg ei ole ollut pelillisesti mitään hybää, Jabarin yksilösuoritukset ovat ratkaisevia, hyvin hyvin ratkaisevia. Kuopiota vastaan ei riitä millään.

 • Mitähän mahdetaan tarkoittaa tuolla ecgn importtien ”kahmimisella”?
  Käsittääkseni joukkueella sama määrä tuontipelaajia, kuin muillakin divarijoukkueilla?
  Poislukien se, jossa on toistakymmentä importtia. Just sayin’..

 • Liekö Indiansilla vähinten importteja? Uskomatonta, mennyt ihan ohi.

 • Ei ole. Inkkareilla on neljä importtia eli ihan linjassa muiden kanssa. Ja inkkareille importit on siinä mielessä tärkeitä että ilman niitä joukkue ei saisi sääntömääräistä minimirosteria kasaan ottelupöytäkirjaan.

 • Eikö niitä ole 8?

 • Oikea luku on 5.

  2 jenkkiä, yksi britti, yksi aussi ja yksi unkarilainen.

 • Vai 6?

 • Anthony Clarkea ei ole hankittu rahalla Giantsiin. Kyseessä Xavierin vanha ystävä joka halusi tulla viettämään kesän Xavierin kanssa samalla pelaten fudista.

 • Giantsilla on kolme pelaajaa rosterissa kenellä maksetaan pelaamisesta ja he ovat QB Jabari Harris , LB Patrick Tambour ja OL Stewart Keenan

 • Just joo… Xavier, Luokkakallio ja se iso TE kuuluu ainakin tohon maksupelaaja luokkaan

 • onko kyseessä sama kaveri joka pelas Krokoissa 10v. sitten?

 • Mä alan heti pyytää fyrkkaa, jos Keenan saa palkkaa! :D