Helsinkiläisjoukkueet voittoihin Ykkösessä

jefumaster 12.6.2017 22:29 19 kommenttia

1 2  
14 21 35
21 13 34

(1-0)

35

(1-1)

34

11.6.2017 klo 16:00 Helsinki

I-divisioonan nousijajoukkue ECG avasi kautensa yhden pisteen voitolla Jyväskylästä. Kouvolassa Ahmat skalpeerasi Indiansin peräti 70-0.

Ykköseen tälle kaudelle nousseen East City Giantsin sarjakelpoisuutta on pohdittu läpi talvikauden. Nousihan helsinkiläiset sarjaan II-divisioonan viimeiseltä sijalta. Sunnuntain pelin jälkeen nämä spekulaatiot voidaan heittää romukoppaan. idän jättiläiset tulevat taistelemaan tällä kaudella tosissaan paikasta sarjan pudotuspeleihin.

Jyväskylä Jaguaarit lähtivät Velodromille hienoisena ennakkosuosikkina. Massiivisesti vahvistunut jyväskyläläiskokoonpano oli niistänyt selvänumeroisesti kaksi pistettä avauspelistään Indiansia vastaan. Erityisesti joukkueen pelinrakentaja Jerell Jones tiedettiin vaaralliseksi ja britti- ja espanjalaislaiturit osoittaneet pelimiehentaitonsa. Jaguaarit onnistuivatkin nykäisemään ottelun alussa selkeän johtoaseman ennen ECG:n heräämistä.

East City Giants heräsi taistelemaan ottelun voitosta Jabari Harrisin pitkällä heittopelillä Ottopekka Leskiselle. Kauden avauspeliään pelannut Giants sai hitaasti kiihdyttäen pelinsä kulkemaan ja onnistui ottelun lopussa hivuttautumaan yhden pisteen johtoasemaan. Viimehetken ratkaisuissa Jaguaarit sortuivat taktisiin kömmähdyksiin. Amerikkalaispelaaja Mike Velez nappasi syötönkatkon neljännen yrityksen pelissä, jossa pallon maahanlyönnillä olisi voittanut lähes 40 jaardia etumatkaa joukkueensa ollessa johtoasemassa. Epäonnisen hyökkäysvuoron jälkeen Jabari Harris otti joukkueensa reppuselkään palauttamalla ensin lentopotkua 25 jaardia ja juoksemalla hyökkäyspeleillä pallon maaliin. ECG:n etenemistä avitti mm. yksi 15 jaardin syötön häirinnän rangaistus.

Pelistä muodostui odotetusti kahden amerikkalaispelaajan kaksintaistelu. Juoksuvoimaiset vahvistukset Harris ja Jones olivat molemmat joukkueensa ykkösetenijöitä. ECG:n Harris on kahdesta taitavasta pelaajasta kuitenkin enemmän mukavuusalueellaan pelinrakentajana ja lopulta jättiläisten onnistunut heittopeli käänsi tiukan ottelun isäntäjoukkueen eduksi.

Kuvia ottelusta löytää Jari Turusen kuvagalleriasta.

Wolverines ahnehti jaardeja kaatosateessa

Poikkeuksellisesti arkipäivänä pelattu divisioonaottelu houkutteli Kuusankosken urheilukentän katsomoon ainoastaan kourallisen katsojia. Ajoittain kovassa sateessa pelattu ottelu oli odotetun mutapainin sijasta pelinrakentaja Janne Lehtisen näytös. Lehtinen paukutti tilastoihin peräti 418 jaardin edestä heittoja ja niillä yhdeksän touchdownia. Wolvojen amerikkalaisvahvistus Vincent Pervis ei pelannut maanantaina, mutta mm. juniori-ikäiset laiturit Rasmus Laalo sekä Markus Haapasaari kiittivät peliajasta koppaamalla maalin mieheen. Joukkueen TD-rohmuina kunnostautuivat Cedric Johnson neljällä ja Marcus Siiskonen kolmella suorituksellaan. Nollapelin pelanneen puolustuksen ahkerimmat taklaajat olivat Antonio Harris sekä Indianseista talvella Helsinkiin siirtynyt Petri Pallari.

Kouvola Indiansille peli oli murheellinen. Minimimiehityksellä, eli 25 pelaajalla otteluun lähtenyt joukkue menetti liukkaalla kentällä kolme miestä sairastuvalle pelin tiimellyksessä eikä kotikentällään pelanneilla kouvolalaisilla ollut millään osa-alueella lähellekään paras päivänsä. Joukkueen hyökkäys eteni ottelussa eteenpäin ainoastaan 8 jaardin matkan. Indiansin juoksujaardit jäivät pahasti pakkasella ja pelinrakentaja Myles Gates onnistui heitoissaan ainoastaan viidesti.

I-divisioona jatkuu tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla. Lauantaina 17.6. ECG saa Velodromille vieraakseen maanantaina kolhuja saaneen Indiansin. Sunnuntaina 18.6. Kuopio Steelers saa Väinölänniemelle vieraakseen Jyväskylän Jaguaarit.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Ecg:llä tulee Velolla ensi viikolla helppo päänahka ja vaarana Inkkarien QB:n out of season loukkaantuminen tämän päivän pelin loppupuolella

 • Taisi Inkkareilta puuttua puolustuksen jenkki pelistä tänään. Oli aktiivisin valmentaja sivurajalla. Ja jos QB hajosi niin kohtahan Troy Rice taas vapautuu Unkarista.

  Mutta oikeesti Lindholmin pitäisi ymmärtää että uusi nousu alkaa kolmosesta.

 • Mikä sille kouvolan QB tuli saiko se millasen tällin onko vaarana että sen kausi on paketissa ja miksi siellä oli vaan 25 ukkoa pukeissa.

 • Kouvolan QB nilkutti pois kentältä ja ei pystynyt kättelyiden aikaan edes kävelemään. Ei hyvältä näytä…

 • Mistähän se 25 oli laskettu. Varmaan sakkojen välttämiseksi? Katsomosta useampaan kertaan laskettuna pukeissa oli pelin alussa 21 ja pelin lopussa 19!

 • Itse laskin pelin alun hiljaisen hetken aikana että rivissä oli kans tasan 25. Sitten alko viikate heilumaan.

  Wolvot pohjusti Gianteille helpon scrimmagen

 • Nyt alan ymmärtää strategisena vetona Inkkareilta import-kikkerin palkkaamista. Puntteja tulee pelissä paljon joten hyvälle kikkerille riittää töitä.

  Wolvoilla pelasi muuten maanantaina junnuja isoissa rooleissa. Haapasaari, Laalo, Naamanka, Soininen, Voutilainen. Lehtisen kovat statsit johtuu paljon siitä, että joukkueella ei ollut käytössä sopivaa back up pelinrakentajaa koska tanskalainen pelasi II-divarissa lauantaina. Jos Lehtinen olisi laitettu lepäämään olisi vaihtoehtoiset backupit olleet molemmat nimeltään Johnson eikä jälki olisi ollut yhtään lempeämpää.

  Tapahtuman parasta komiikkaa oli selostajan vetoomus Wolvoille, että ovat lopussa ”gentlemannneja” ja kuluttavat kellon pois. Noh, tuohan olisi ollut kohtuullinen pyyntö jos kotijoukkue itse olisi ollut juonessa mukana. Kun Inkkarit kuitenkin itse päättivät pelata täysillä sekunnit täyteen rykäisivät Wolvot vielä kertaalleen pallon maaliin ja lukemat pyöreiksi 70-0. Ottaen huomioon kelin, toi oli yksi kaikkien aikojen kylvetyksistä. Toivottavasti Inkkarit saavat seuraavaan peliin riittävästi miehiä sivurajalle.

 • Olipas matsi, kyllä itsekkin ihmettelen jos indians saa tänävuonna yhtään voittoa. Niin heikosti meni tuo peli. Vaikea hakea jotain positiivista asiaa, kun ei sitä oikeen ollut, ja kuten joku tuossa yllä mainitsi olisi oikeati järkevää hakea vauhtia esim. 3div. ja lähteä rakentamaan joukkuetta uudelleen. Tai ensikaudeksi pitäisi indiansiin olla aikamoinen veto et sinne saataisiin ainakin 20 ukkoa lisää. Noin pienellä rosterilla ei mitään järkeä.

 • Voisiko Vaahteran ja ykkösen välillä toimia missään mittakaavassa ns. cross-conference pelit? Olisi hauska nähdä miten ykkösen jengi vertautuisivat Vaahteran jengeihin. Näissä peleissä pelattaisiin tietysti ykkösen import-säännöillä ja pisteet laskettaisiin molemmissa liigoissa. Otteluparit määriteltäisiin jonkinlaisten voimasuhteiden mukaan esim. viime kauden sijoitusten perusteella.

  Ajatuksia?

 • Aika kiehtova ajatus olisi tuo kyllä, varmasti löytyy kyllä monta mutkaa tuosta, mutta itse kyllä näyttäisin peukkua!

 • tulis rumaa jälkea.

 • Itsekkin haluaisin nähdä Porvoo v Kouvola…. no tanks

 • @rRooster, on ollut mielessä. Siis Liigan ja Divarin väliset ”inter-conference” pelit. Esim. tällä kuluvalla kaudella soisi Tampereen, Turun ja Seinäjoen kohtaavan Divarin kärkijoukkueita.

 • ”Älä lyö lyötyä sanotaan…”

  Mitäs siellä on tällä kertaa lyöty?

 • Ai että, ai että…”Eaglesien pelaajien hurjat kannatushuudot” kirvoitti kieltämättä pienen hymyn huulille! :D Olen ymmärtänyt, että sekä kotkalaisilla että kuvaajalla on pientä historiaa Kouvolan matseissa :D Tähän kun lisätään perus 30 katsojaa, hirveä rankkasade ja aivan järkyttävä kylvetys niin olisin melkein maksanut sen 12 euroa :D

 • aikoinaan kun 2000-luvun puolivälin tienoilla järjestettiin 1. divisioonan voittaja vs. Vaahteran viimeinen tasonmittausottelut, niin kyllä se oli nimenomaan Vaahteran viimeinen joka niissä otti takkiin. Se nyt on selvää, että Vaahteran parhaat pöllyttäisivät pahasti 1. divisiona joukkueita, mutta eivät huonoimmat.
  2004 Demons vs. Wolverines 45-22
  2005 Demons vs. Jaguaarit 14-0

 • 12 euroa kuulostaa aika paljolta. Jos tuosta porukka vielä vähenee, niin saa nähdä nouseeko vastaavasti hinta, että saavat sen saman lipputulon tuotettua. Yleensähän kysynnän ja tarjonnan laki toimii, mutta nyt näyttäisi vähän nurinkuriselta houkuttelulta.

 • Kyllähän noita karsintaotteluita pelattiin 90-luvulla vaahteran toiseksi viimeisen ja divarin kakkosen välillä… Vaahteran viimeinen tippui tuolloin suoraan. Karsintaottelu ei välttämättä olisi huono juttu tänä päivänä vaikka kaikilla sarjatasoilla…