Northern Lightsin vahva avausjakso kantoi Mikkelissä

Gridiron Staff 11.6.2017 19:49 Ei kommentteja

1 2  
0 8 8
28 6 34

(0-3)

08

(2-1)

34

10.6.2017 klo 14:00 Mikkeli

Oulu Northern Lightsin ja Mikkeli Bouncersin historian ensimmäinen kohtaaminen oli fyysinen kamppailu, jonka päätteeksi pisteet matkasivat Ouluun lukemin 8-34 (0-28).

20 miehellä Mikkeliin saapunut oululaisjoukkue pelasi ensimmäisellä puoliajalla vahvasti molemmin puolin palloa. Puolustuksessa Revontulet pelasivat kuriinalaisesti ja varmasti, eivätkä päästäneet isäntiän etenemään muutamia uusia yrityksiä pidemmälle. Varsinkin Henri Hietajärvi puolustuksen linjassa oli mies paikallaan useilla hyvillä taklauksillaan sekä kahdella pelinrakentajan säkityksellään. Bouncers pyrki etenemään paljon juoksuin ja lyhyin heitoin, mutta vieraiden tukimiesosasto ja takapuolustus oli liki poikkeuksetta nopeasti paikalla.

Hyökkäyksessä vieraiden yksinkertainen, mutta vahvasti toiminut juoksupeli tuotti hyvin tulosta, vaikkei joukkue tälläkään kertaa juuri edennyt heittäen. Viime kesän MVP Aku Uotila oli jälleen vahvassa roolissa. Tärkeää taustatukea tarjosivat muutaman hyvän sweepin juossut Taneli Linna sekä kahteen suuntaan pelannut Aleksi Statsevich, joka avasi kauden maalitilinsä onnistumalla peräti kolmesti maalinteossa. Kahden tight endin muodostelmasta usein hyökännyt Northern Lights sai aikaan myös kauden ensimmäisen heittomaalinsa, kun pelinrakentaja Lassi Heikkilä löysi Joonas Tainan maalialueen kulmasta juoksuhämäyksen päätteeksi.

Kuva: Tuomo Tomperi

Bouncers-hyökkäys eteni ajoittain kohtuullisesti, mutta pidemmät hyökkäysvuorot jäivät lopulta puuttumaan. Isännät koettivat hyökätä sekä juosten että kontrolloidulla lyhytsyöttöpelillä, mutta suoritusvarmuus ei lauantaina riittänyt oululaisjoukkuetta vastaan. Pidempiä heittokuvioita Bouncersilta nähtiin harvakseltaan.

Toisella puoliajalla ottelu tasoittui pisteiden valossa merkittävästi. Vieraiden juoksuhyökkäys tuotti edelleen jaardeja, mutta toisella jaksolla isännät onnistuivat myös usein pysäyttämään Lightsin pallonkantajat aloituslinjan tasolle tai sen taakse. Kolmannen neljänneksen alussa nähtiin kotijoukkueen ainoa touchdown, josta vastasi aggressiivisesti pelannut Bouncers-puolustus. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Statsevich juoksi kuitenkin iltapäivän kolmannen maalinsa, mikä käytännössä hautasi isäntien haaveet ottelun voitosta. Viimeiset 1½ neljännestä molemmat joukkueet kuljettivat palloa kohtuullisesti, mutta lopulta lämmin ilma teki tehtävänsä, eikä pistesuorituksia enää nähty.

Kuvia ottelusta löytää flickr-palvelusta.

Kommentoi