Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 5

jefumaster 6.6.2017 21:58 60 kommenttia

Kauden viides liigakierros kertoi paljon tämän kauden sarjan luonteesta. Kaikki kolme käytyä kamppailua päättyivät nollapeleihin, joissa altavastaajat eivät onnistuneet pisteiden teossa kertaakaan.

Kierros käynnistyi Seinäjoen komealla OmaSP Stadionilla.

Crocodiles – Butchers 0 -31

Seinäjoella uutuuttaan kiiltävä OmaSP Stadion korkattiin jenkkifutikselle Crocodilesin kotikauden avauksessa. Komeat puitteet eivät auttaneet ahdinkoon ajautunutta kotijoukkuetta löytämään vieläkään menestymisen reseptiään ja Crocodilesille kirjattiin jo kauden neljäs perättäinen tappio. Seinäjokisten tehoton hyökkäys ei kertakaikkiaan löytänyt aukkoja porvoolaisten tasokkaasta puolustusrintamasta. Pelinrakentaja Brett Arrivey vaikutti pelaavan edelleen pelejä eri pelikirjalla kuin joukkueen laiturit. Crocojen keräämistä 78 hyökkäysjaardista on vaikeaa löytää positiivista sanottavaa tällä hetkellä.

Butchers sen sijaan pelaa uudella hurmoksellaan tasokkaan jenkkikaksikkonsa nauttiessa murskaavan tehokkaan hyökkäyslinjan palveluksista. Seinäjoella Jordan Moore ja Darion Hall keräsivät tarvittavat jaardit ja pisteet joukkueelle ja edes Mooren siirtyminen hetkeksi sivurajalle ei heikentänyt Butchersin hyökkäysvoimaa. Laitahyökkääjä Mikko Seppänen osoittautui erinomaiseksi back up-pelinrakentajaksi. Tappion ohella Seinäjoella mietityttää varmasti uudelle stadionille saapuneiden katsojien määrä. Uuden stadionin houkuttelema 323 katsojaa on noin puolet Crocodilesin viime kauden katsojakeskiarvosta. (ottelun tilastot)

Saints – Roosters 0 – 50

Ennakkoon kierroksen tylsin ottelu osoittautui alkunsa osalta varsin tasaiseksi. Ottelun puoliajan lähestyessä peli oli jännittävässä 0-0 -tilanteessa. Isäntäjoukkue Saints oli onnistunut pariin otteeseen vyöryttämään hyökkäystään eteenpäin touchdownia enteillen. Kotijoukkueen ensimmäinen hyökkäys-draivi päättyi Roostersin kahden jaardin linjalle ja kertaalleen joukkue pääsi kokeilemaan johtoasetelman ottamista kenttäpotkumalin yrityksellä. Vääjäämättä pelin painopiste alkoi siirtyä Roostersin puolelle aluksi puolustuksen onnistumisten kautta. Pelin toisella puoliskolla Kukonpojat ottivat kentän haltuunsa ja nakuttivat vakuuttavan voittotuloksen Pyynikin tulostaululle.

Lauantaina pallollisessa vastuussa oli erityisen paljon keskushyökkääjä Karri Pajarinen joka kirjautti nimiinsä yhden TD:n ja 109 juostua jaardia. Saintsin Tuukka Lehtonen keräsi juoksuillaan 61 jaardia, mutta maaliin asti palloa ei tällä kertaa saatu. Lakkiaislauantain ottelu keräsi Pyynikin lehtereille 315 katsojaa (ottelun tilastot)

Huskies – Trojans 28 – 0

Kierroksen viimeisessä ottelussa maanantaina jännitettiin erityisesti sitä, onnistuuko Trojans tekemään kauden ensimmäisen touchdowninsa. No ei onnistunut. Turussa otteluun oli valmistauduttu miehistömuutoksin ja aloittavana pelinrakentajana debytoikin yliopistosarjassa kannuksensa hankkinut Teemu Thorström. Vaatimattomasti kauden avauspeleissä pelannut pelinrakentaja Gil Rivera oli joutunut palaamaan Yhdysvaltoihin päävalmentaja Karri Kuuttilan mukaan ”perhesyistä”. Pelinrakentajavaihdoksen lisäksi troijalaiset olivat kaapanneet I-divisioonan ECG:n miehistöstä puolalaisen laiturin, Andy Misiuron, vahvuuteensa.

Molemmat miehet pelasivat olosuhteisiin nähden kelpo ottelun, mutta eivät kyenneet nostamaan panoksellaan tappiokierteessä olevaa Trojansia voittojen taikka edes touchdownien polulle. Sadesäässä pelatussa ottelussa Huskies otti rutiinivoiton. Monitoimipelaaja Roman Runner keräsi tililleen jälleen kolme touchdownia. Luonnonnurmi ja sadesää pitivät Huskiesin suuremmalta pisteiloittelulta, mutta panoksensa tähän antoi myös ajoittain erinomaisesti pelannut Trojans-puolustus Ilkka Koirasen ja Ville-Valtteri Suojasen johdolla. Huskies-puolustus on pelannut toistaiseksi liigan tehokkainta peliä ja päästänyt kolmessa ottelussaan ainoastaan kuusi pistettä taakseen. Sadesäässä ottelua oli saapunut Kaurialan katsomoon jännittämään 278 katsojaa. (ottelun tilastot)

Tulevat ottelut

Seuraavalla liigakierroksella ollaan niin sanotusti jännän äärellä. Sarjan neljä kärkijoukkuetta rupeavat ottamaan mittaa toisistaan ja petaamaan asetelmia loppukesän ratkaiseviin koitoksiin. Samassa asemassa ovat myös sarjan nollakerholaiset.

Torstai 8.6. klo 18.30, Crocodiles – Saints

Torstain taistelun jälkeen Vaahteraliigassa jatkaa yksi joukkue vähemmän nollakerholaisena. Crocodiles ja Saints ovat molemmat väläytelleet potentiaaliaan, mutta huonoin lopputuloksin. Erityisen kovat paineet ottelussa kohdistuvat viimekauden finalistiin, Crocodilesiin, jolle peli on jo kauden viides. Seinäjokisten hyökkäys ei ole yltänyt takavuosien kaltaiseen pisteiloitteluun ja pelinrakentaja Brett Arriveyn juhannusjuhlat Suomessa saattavat kyseenalaistua, mikäli tästä pelistä ei pisteitä heru. Liigan aloittavien pelinrakentajien rankingissa Arrivey on tipahtanut kuudennelle sijalle takanaan ainoastaan jo kotimatkalle lähtenyt Gil Rivera. Joukkueen ykkösetenijä on toistaiseksi ollut keskushyökkääjä Jaska Värinen, jolle on neljässä perissä kertynyt jaardeja vaatimattomat 152. Jostain on löydettävä tehoja tai noutaja alkaa kummitella pelaajilla takaraivossa.

Saints pelasi edellisessä pelissään pirteän puolikaan Roostersia vastaan, mutta tuon ottelun lopputulos ei jättänyt kovinkaan monia positiivisia muistoja tamperelaisten mieleen. Joukkueen hyökkäys on onnistunut maalinteossa ainoastaan kertaalleen ja eteneminen näyttää tahmealta. Avausottelussaan pelinrakentaja Raleigh Yeldell väläytteli nopeuttaan, mutta jostain syystä miehen talentti on jäänyt sitä seuraavissa peleissä pimentoon. Moni pyhimysten kannattajista haikailee Espanjassa pelaavan Henri Laineen perään. Aika näyttää, palaako liimanäppinen laitahyökkääjä joukkueeseensa liian myöhään. Tässä ottelussa ei ole ilmiselvää suosikkia, mutta kotikenttäedun ja historiallisen paineen turvin Crocodilesin odotetaan vievän tämän niukoin luvuin.

Lauantai 10.06. klo 15.30, Royals – Huskies

Wasa Royals pääsee pitkän odotuksen jälkeen todelliselle kotiareenalleen ulko-olosuhteisiin ja puhkuu varmasti pelihaluja viikon taukonsa jäljiltä. Joukkue lähtee taisteluun ilman pelikiellossa olevaa Stacey Thomasia sekä toimitsijakieltoaan kärsivää Seppo Evwarayea. Panokset ovat kuitenkin kovat ja sillä miehistöllä pelataan, joka kentän laidalle saadaan koottua. Royals on ottelussa ennakkosuosikki, mutta suurinumeroinen Roosters-tappio ja nihkeä Crocodiles-peli ovat saaneet epäilijätkin aktiivisiksi. Kukapa olisi uskonut, että Justin Sottilaren kärkipaikka tilastoissa on tässä vaiheessa kautta syötönkatkojen sarakkeen kohdalla.

Sarjanousija Hämeenlinna Huskies on pelannut alkukauden iloista ja monipuolista jenkkifutista. Tähän mennessä hurtat ovat kuljettaneet palloa maaliin sarjan parhaalla pistekeskiarvolla. Myös päästettyjen maalien sarakkeessa Huskit ovat sarjan kärkipaikalla. Stan Bedwell on piiskannut hurttalaumansa erinomaiseen peli-ilmeeseen ja joukkueen runsas ulkomaalaiskattaus on osoittautunut taitotasoltaan poikkeuksellisen hyväksi kokonaisuudeksi. Erityisesti monessa roolissa pelaava Roman Runner on ollut vaikeasti pideltävissä kaikissa otteluissaan. Tämä ottelu on sarjanousijan ensimmäinen todellinen tasonmittaus.

Maanantai 12.6. klo 18.30, Roosters – Butchers

Roosters on saanut marssia läpi kauden voitosta voittoon ilman todellisia kotimaisia haastajia. Mestarijoukkueen pelin eräänlainen ilmapuntari on Jaycen Taylorille annettavat peliminuutit. Toistaiseksi nuori Karri Pajarinen on kantanut yritysmäärältään suurempaa vastuuta Roostersin juoksuhyökkäyksessä. Pajarinen jatkaa vastuun kantamista siihen saakka, kun Taylorin talenttia tarvitaan kentälle tosissaan. Maanantaina näemme, onko liigan kotimaisin joukkue Butchers se taho, joka onnistuu laittamaan mestarit koville.

Butchers on ennakko-odotuksiin nähden kauden suurin yllättäjä. Kahdessa viimeisessä pelissään teurastajat ovat pitäneet vastustajansa nollissa, eikä Roostersin kiven kovalle hyökkäykselle ole luvassa vapaataipalia red zonelle. Kaksikko Moore-Hall on tällä hetkellä yksi liigan tehokkaimmista tutkapareista ja helsinkiläisten puolustuksen frontti saa tehdä täyden päivätyön pysäyttääkseen amerikkalaiskaksikon pahanteosta. Tässä pelissä saattaa muhia kauden tähän mennessä suurin yllätys?

Viikon puheenaihe

Vaahteraliiga on jakautunut kauden alkukierroksilla karkeasti kahteen kastiin. Valtaosa peleistä on päättynyt suurinumeroisiin verilöylyihin ja tiukimmatkin pelit (3kpl) ovat päättyneet 28 pisteen marginaaliin. Kaikista pelatuista liigaotteluista 42%:ssa on päädytty toisen osapuolen osalta nollille ja edellisellä kierroksella jopa kaikki pelatut ottelut päättyivät näihin murskajaisiin. Voittavan joukkueen kannattajista on varmasti mukavaa, kun omat takovat taululle astronomisia pistelukemia, mutta lajin yleisen mielenkiinnon kannalta tilanne ei ole hyvä. Minkä tahansa joukkuepelin suurin suola ovat tiukat taistelut sarjapisteistä. Toivottavasti tulevalla kierroksella tähän saadaan muutos.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Torstain Crocodiles – Saints pelin häviäjä pelaa kaudella 2018 I-divisioonassa

 • ahaa… mistä tiedät? Sarja ei ole edes puolivälissä…

 • Trojansilla on paras puolustus tästä kolmikosta ja heidän uusi QB ei voi olla huonompi kuin edellinen. Joten kauden putoaja ratkotaan tässä matsissa.

 • Onhan tämä jo tärkeä peli ja pikkasen antaa suuntaa tulevasta. Mutta, mutta ei tuossa vielä mitään lopullista ratkaisua tule tapahtumaan tippujasta. Jos Crocot pelin häviää, niin eiköhän Arrivay laiteta koneeseen samantien? Itse tosin veikkaan, että lähtö tulee muutenkin, kävi pelissä miten tahansa? Juhannustauon jälkeen uusi kaveri kehissä. Siis tää on ihan omaa mutuilua ja mitään tietoa ei ole asiasta. Mä näkisin, et Saints lähtee peliin pienoisena ennakkosuosikkina. Toivotaan, että Crocot on saanut tehtyä isoja korjausliikkeitä, muuten hommasta ei tuu mitään…

 • Näin voi hyvin olla ellei Crocodiles rupea reagoimaan surkeaan alkukauteen.

 • Ja onhan sitten joukkueilla toinen ottelu vastakkain myöhemmin… Jos CRO ja SAI pelaavat keskenäiset ottelunsa ristiin ja häviävät muut niin onko mahdollista että putoaja valitaan arvalla?

 • Kyllä, jos kaksi (tai kolme!) joukkuetta pelaavat ottelunsa ristiin niin, että voittavat kotiottelunsa (tai vierasottelunsa) eivätkä voita ketään muuta, putoaja arvotaan.

  Kolmella joukkueella itse asiassa saa aikaan jännän tilanteen:

  C – T 28-14
  C – S 14-28
  S – C 14-28
  S – T 28-14
  T – C 28-14
  T – S 28-14

  Nyt T tippuu, koska ei ole voittanut yhtään vierasottelua.

 • Tällä hetkellä olen samaa mieltä parin aikaisemman kirjoittajan kanssa ja liigan viimeinen on joko CRO tai SAI… Mutta näiden kahden pelit voi mennä ristiin ja lopulta kolikko ratkaisee…

 • Tuohon kun saisi vielä neljännen joukkueen niin arvottaisiin kuka tippuu ja kenen kausi jatkuu playoffseissa. Arpaonnea vaan kaikille tasapuolisesti.

 • En näe tätä uutta arpajasissääntöä kyllä yhtään mielekkäänä. Aika järjetön idea.

 • Tuossa on varmaan ideana välttää epäoikeudenmukaisuutta sääntöjen mercy rulen kanssa, kun tulee yli 34 pisteen ero niin kello alkaa käymään jouhevammin, näin joukkueilla on erilaiset mahdollisuudet takoa pisteitä tauluun joten tehtyjen ja päästettyjen pisteiden vertailu ei olisi täysin reilua. Toki mercy rule ei ole käytössä kaikissa sarjoissa, mutta ehkä on yksinkertaisempaa että paremmuus määräytyy samoilla perusteilla joka sarjassa…

 • Vaahterassa ei kyl ole mercy rule käytössä. Vaahteran osalta varmaan tarkoitus on ollut vähentää turhaa piste-eron kasvattamista blowouteissa. Piste-eron käyttämisessä oli myös se jännyys, että jos vaikka C-S päättyy varsinaisella peliajalla 21-20 ja S-C jatkoajan jälkeen 21-17, S sijoittuisi paremmin, vaikka ei ole voittanut yhtään ottelua varsinaisella peliajalla.

 • Ei ole käytössä, kuten sanoin se ei ole käytössä kaikissa sarjoissa…

  Tuo on myös hyvä pointti jonka Kalle sanoi, kun piste-erolla ei enää ole merkitystä niin ehkä joka joukkue antaa paremmin peliaikaa kaikille epätasaisissa peleissä eikä yritä takoa hulluna lisää pisteitä vain maalieron takia.

  Se onko tuo nykyinen paras mahdollinen malli selvittää joukkueiden paremmuus, siihen en ota suurta kantaa, molemmissa malleissa on varmasti hyvät ja huonot puolensa. Toivon vain ettei ikinä jouduttaisi selvittämään mitään sijoitusta arpomalla…

 • Tuossa arpajaissäännössä ei ole mitään järkeä. Joukkueet jotka tosissaan kilpailevat jostain samasta sijoituksesta ja tietävät keskinäisten ottelujen piste-eron ratkaisevan järjestyksen, pelaavat täysillä ja viihdyttävää jefua. Ja samaan jätekasaan voi sijoittaa säännön tasapeleistä. Jos jefussa saadaan aikaan neljän neljänneksen jälkeen tasatulos voidaan siitä jakaa huoletta piste molemmille. Typeriä sääntöjä jotka tekevät sarjasta epäoikeudenmukaisemman.

 • joukkueethan eivät tiedä esim. keväällä pelaavatko juuri kyseistä vastustajaa vastaan samasta sijoituksesta.
  onkohan piste-eroa koskaan tarvittu ratkaisemaan kahden joukkueen välistä sijoitusta sarjataulukossa.

 • Niin viime kaudella runkosarjan voitto ratkaistiin sillä, että Crocot tarvitsi toiseksi viimeisellä kierroksella yli 2p voiton Roostersista koska hävisivät kauden ekan kohtaamisen kahdella pinnalla. Johtivat toista ottelua aivan lopussa yhdellä pisteellä, mutta oli pakko edetä hyökkäyksellä ja tehdä FG. Yksi parhaista peleistä. Jos sama olisi tänä vuonna, olisi aivan sama ottaa polvi, tyytyä 1p voittoon ja odottaa arvonnan tulosta. Aikamoista paskaa.

 • Kyllä sitä piste-eroa on tarvittu muutaman kerran eri sarjoissa… Jos tuo viime vuoden tilanne toistuisi nyt niin vaahteran runkosarjan voittaja heitettäisiin kolikolla…

 • Ei tolle arpajaiselle ole mitään rationaalista syytä. Kenenköhän aivopieru tämäkin. Kyllä kaikkien sarjojen historiat tuntevat lukuisia kertoja jolloin viimeisessä pelissä on tavoiteltu tietyn suuruista voittoa ja pelit ovat olleet tästä syystä viihdyttäviä. Nyt jännitetään sitä minkä arvon Roope nostaa hatusta tasapisteissä. Typerää isolla F:llä.

 • Eikä ainakaan vaikuta siltä että arvonta olisi hillinnyt selvissä peleissä omien statsien parantelua. Jos oikein lyö lyötyä niin voidaan valita vaikka viikon pelaajaksi.

 • Sarjan tasaisuuden varmistaminen tapahtuu yhdellä simppelillä sääntömuutoksella. Kitketään kahden passin jenkit pois kentiltä eu-statuksin. Lusterit ja Lesterit osaksi jenkkikiintiöita ja yhtäkkiä ei tulekaan nykyisen kaltaisia rökäle

 • Juuri tasapelien puute on asia joka tekee sarjan (ehkä näennäisestä) tasaisuudesta mahdollisen. Koska otteluista kaivetaan aina voittaja on joukkueiden ajautuessa tasapisteisiin merkittävin asia keskinäinen ottelu. Jos se olisi tasan, olisi huomattavasti tärkeämpää miten on pelannut muita vastaan, nyt käytännössä aina ainoastaan niillä keskinäisillä otteluilla on väliä.

 • Samaa mieltä, tuon kaltaiset pelit on eduksi jefulle ei tämän vuotiset murskajaiset ja iso ei arpajaisille. Jokainen voi lotota R:llä jos haluaa, kiitos Noronen…

 • Kaikkien joukkueiden edustajat ovat tämän arpajaismallin vuosikonklaavissaan käsitelleet ja hyväksyneet sääntömuutokseksi. Tarkoituksena nimenomaan se, ettei peleissä lyötäisi lyötyä ja mahdollisimman moni eri pelaaja pääsisi penkkiä kuluttamasta oikeasti kentälle. Kommienttienne perusteella on järjen riemuvoitto, että valtaosalla ”teistä” ei ole asiaa näihin tilaisuuksiin.

 • Hyvä nimimerkki Konsensus. Toisin kun luulet, moni Gridironin lukijoista ja uskoisin, iso osa kommentoijista on henkilöitä joilla ei ole mitään tekemistä seuraorganisaatioiden tai liittokokousten kanssa. Otamme kantaa asioihin kun sen näemme tarpeelliseksi ja puutumme erityisesti hölmöihin ilmiöihin. Juuri sellainen on tämä arpajaissääntö. Todennäköisesti se kuuluu niihin aivopierupäätöksiin jotka on jyrätty läpi liittokokouksen sunnuntai-istunnossa aamupäivällä, johon kaikki hölmöt päätökset ajoitetaan. Tuolloin keskiverto seura-aktiivi on lauantain jäljiltä vielä koomassa ja Vaikeatkin asiat jyrätään päätöksiin puhtaalla kokoustekniikalla.

 • Täällä näköjään tarvitaan kaikkitietäjää ratkaisemaan kuka on tyhmä ja kuka väärässä!
  Vaikuttaako sääntömuutokset siten että mestaruus menee väärään paikkaan?
  Parantaako se otteluiden laatua?
  Jääkö joku pois oikeasti pleijareista ja tippuuko joku sarjasta sääntömuutosten takia?

  Milloin meitä on kilpaurheilussa oikeasti kiinnostanut miltä viimeiseltä tulleelta tuntuu ja valitatko säännöistä? Kun sillä ei ole mitään väliä, jos aiot olla mestari pitää voittaa käytännössä kaikki. Jenkkifutis ja jääkiekko / jalkapallo eivät ole yhteensopivia. Kuitenkin paras joukkue voittaa koska se voitti ja viimeinen jäi viimeiseksi koska se on paskin ja ilmeisesti silloin pitää todistaa että pelaa oikeassa sarjassa.

  Hauskaa mielestäni on se että Sajl jakaa sarjassa pisteitä! :D se on mielestäni typeryyden huippu, meuhkatkaa siitä mielummin, ja silläkään ei ole vaikutusta mihinkään.

 • Emmanuel Amudeng on vaihtanut joukkuetta royalssin otteluennakon mukaan. Iso iso menetys vaasalle! Mielestäni juuri hän oli se parempi korneri viime kaudella royalssin puolustuksessa. Pelaa fiksusti, jos miettii että lajia takana vasta rapiat 3vuotta. Onkohan Seppo repinyt pelihousut jo?

 • Ihan sama kuha ei lähe roostersii. Semmonen kutina tuolla pyllyn pohjalla kyllä taas on että roosters se olisi. Ovat muutenkin kovia tuossa rekryssä.

 • Tottakai se menee mestaruuden perässä Roostersiin.. vai tuleeko #BOOM

 • Sitten on toi divari. Siellä on varustelukilpailu kuumimmillaan…

 • Uutisen perusteella liigaa, koska mahdollisesti nähdään Kaarlella, olettaen, että viitataan tähän kauteen.

  Krokot heitti setelinipulla ja korvaamaan jenkkikorneria? Ihan sama, kunhan ei vaan olis…

 • No uutisen perusteella laskuista Emmanuelin uuden seuran suhteen voi jättää Crocot ja tämän illan jälkeen myös Huskiesin, sillä niillä ei enää ottelua Kaarlen kentällä tänä vuonna ole. Paitsi mahdollisesti playoff.

 • Roosters ei tarvitse deebeetä koska Akseli Suurin ja Paras Olin pelaa siellä ja hän yksinään peittää koko puolustuksen. Aina cornereista safetyihin!

 • jollain jefumatsi? Mulla näkyy ruudussa vain jokojokopalloa, vaikka kuinka klikkaa Vaahteraliigan lähetystä.

 • No nyt alko näkymään.

 • Asuu FB:n mukaan Vantaalla joten siinä yksi johtolanka. Sitten voisi pohtia minne Evwarayen joukkueesta pelaaja vois siirtyä? Löytyykö mistään muusta seurasta Evwaraye? = Toinen johtolanka.

 • Vantaalta ajaa ruuhkassa yhtä nopeasti Porvooseen kun Pasilaan.

 • Eikös uutisessa lue, että nähdään vielä Kaarlen kentällä eli oletettavasti siirtyy toiseen Vaahteraliiga joukkueeseen. Roosters vai Butchers?

 • Butchers on uusi seura

 • Royals antaa siis viikon päästä Porvoolle tasoitusta Staceyn ja lisäksi Amudengin joka pelaakin vastustajilla. Mielenkiintoista.

 • Ja jo huomenna Huskiesille samat tasoitukset, lisäksi vielä Cutlanin verran. Eivät tee kyllä peliään helpoksi. Muutenkin saisivat hommat yhden hyvän rissun lisää Vaasaan.

 • se sulaa Royalit kuten kaikki muutkin, ei mitään erikoista itse joukkueessa. Seuran toiminta sen sijaan erinomaista, lajia kartalle ja ottelutapahtumat ensiluokkaisia.

 • Amudeng muuttaa töiden perässä etelään = Royals sulaa, Seppo repii pelihousut.
  Cutlan poissa kun hänen äitinsä kuoli = Royals tarvtisee hommata vielä yhden hyvän rissun lisää.
  Stacey istuu pelikieltoa = Royals antaa tasoitusta…
  Hei comon nyt oikeasti!

 • C’mon, vaikka Spencer olisi mukana pelissä huomenna (ja hän on hyvä rissu), tarvitsevat silti vielä jatkoa ajatellen yhden HVVÄN rissun lisää.

 • Amudeng ei ole pelannut yhdessäkään ottelussa tällä kaudella, eli vaikka pelaajan menetys on iso, on Royals koko kauden jo pelannut ilman häntä. Britti-DB Davis on ollut toinen aloittava corner.

  Se missä Royals häviää Cutlanin myötä eniten, on potkupelit. Huskies palauttaa parhaiten Vaahteraliigassa, ja jos Cutlan ei ole potkimassa palloja touchbackeiksi kick-offeissa, niin Huskies saa ison hyödyn tästä. Toki kaivataan Cutlania tosi paljon huomenna myös heittopeleissä, vaikka Roosters-pelistä poissaolleet Doubitski ja Jakobsson palaavat kokoonpanoon. WR-osasto on edelleen kapea.

 • Mistä tiedät että sinne ei ole tulossa WR apua? Royals teki muiden joukkueiden tavoin ”hörpyn” viime vuonnakin ennen siirtorajan umpeutumista.

 • *Mr. Hankey: se on juuri noin. Viime vuonne Crocoissa Sottilare potki lentopotkut pelissä josta Cutlan oli poissa.

 • En tiedäkään, toivon kuitenkin, että sellainen on tulossa, ja nopeasti.

 • on käsittämätön farssi.

  Historiallisen epätasainen liigakausi, jonka jokainen murheellinen hetki voidaan historiallisesti seurata kotisohvalta käsin.

  Kuka olisi arvannut ennakkoon että 5 kierroksen jälkeen ainoa jännitettävä asia on enää kahden joukkueen välinen kohtaaminen?

 • lyhyt on muisti historiallisen epätasaisista liigakausista. Voisi katsastaa historialliset sarjataulukot ja etsiä sieltä myös muut historiallisen epätasaiset liigakaudet.

 • ..ja hankki itselle kahden passin running backin. Ei riittänyt Värisen Jaska.

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=7090

 • Ei kai kukaan oikeasti ylläty, että juhlavuotta viettävä Crocodiles vahvistuu!?! Rahaa on ja kohta myös pelaajia

 • Go home

 • Saattaa olla vahvistuminen myöhäistä kun ne tärkeimmät matsit on ehditty häviämään. Tietysti Vaahteraliigan viides sijakin on ihan tavoiteltava juttu.

 • ”ne tärkeimmät matsit on ehditty häviämään”
  Kaksinkertainen sarja, keskinäisten otteluiden piste-erolla ei enää merkitystä.
  Voittavat Trojansin kahdesti, Saintsin toisen kerran ja nelikosta Roosters/Huskies/Royals/Butchers oikeat kaksi, niin oho ovatkin taas neljän joukossa.

  ”Ei riittänyt Värisen Jaska.”
  Ja mikäs joukkue tasan yhdellä RB:llä pärjää, eli tuliskohan tuo sen sivussa olevan britin tilalle.

 • Vaahteraliigassa ei ole mitään merkitystä enää sillä ensimmäisellä kierroksella vaikka ottaisi turpaan 100-0. Seuraavalla kierroksella jos voittaa pisteellä niin sitten Pasilan kabinetissa heitellään kolikkoa että kumpi oli parempi. Joissain kolikoissa saattaa tosin olla kaksi samaa kuvaa kummallakin puolen kolikkoa ja heittelyt tehdään suljettujen ovien takana.

 • On tää hienoo, viime vuonna ruikutettiin, kun Crocoilla on importteja, nyt ruikutetaan ku ei oo.
  Ei olis Vaasa ja Hämeenlinna sarjassa noin korkealla pelkällä 3 jenkillä.
  Kilpasarja, kukin tekee miten parhaaksi näkee.
  P nappi tai ei. Kuinkahan monessa jengiissä olis oikeasti vaan jetkettu kapean ja loukkaantumisesta kärsineen ryhmän hakkuutusta.

 • No Tampereella tiätty

 • Ei riitä tuo Rb, kyllä tarvitsevat myös Qb:n jos meinaavat pärjätä.

 • Hyvä Seinäjoki! Aivan oikein toimittu, suosittelen Vaasalle samaa, mutta rissuosastolle.