Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 3

jefumaster 23.5.2017 20:41 43 kommenttia

Erinomainen liigakierros on jälleen takana ja edessä siintävät ehkäpä toistaiseksi mielenkiintoisimmat tasonmittausottelut. Jefumaster käy läpi kuluneen viikonlopun ottelut ja ennakoi tulevaa.

Liigakierros käynnistyi torstaina Hämeenlinna Huskiesin ja Tampere Saintsin ottaessa yhteen Pullerin kentällä.

Huskies – Saints 50-0

Hämeenlinna Huskies palasi takaisin liigakartalle vakuuttavin ottein. Pelin tunnelmaa latisti aluksi ottelun siirto varakentälle, mutta Stan Bedwellin johtaman hyökkäyksen ilotulitus sai kotiyleisön unohtamaan Pullerin katsomon karuuden. Peräti 15 ulkomaalaisen pelaajan vahvistama hurttalauma marssi tamperelaisten ylitse näyttävällä pelillä. Kansainvälisestä pelaajakaartista erityinen huomio kiinnittyi Suomi-jefun näkökulmasta eksoottisiin belgeihin. Huskien Ruben de Ruyter (WR) sekä Arkadi Meerschout (RB) yllättivät positiivisesti. Suuria tunteita jefukansassa herättävä Bedwell jakoi palloa heitoillaan peräti kahdeksalle eri kiinniottajalle hyvällä onnistumisprosentilla. Tampere Saints pelasi edelleen varsin vaisun pelin. Pelinrakentaja Raleigh Yeldell sai jo hieman enemmän apuja laitureiltaan, mutta tällä hetkellä tehot eivät riitä vastustajien haastamiseen. Palloa aktiivisesti kantanut Tuukka Lehtonen sai kolhuja ja joutui antamaan pelipaikkansa pirteästi esiintyneelle Matti Airaksiselle. Huskies osoitti avauksessaan pelaavansa tosissaan jopa Vaahteramaljapaikasta, mutta Saintsin osalta tilanne alkaa olla haastava. Peli-ilmeen on muututtava paljon mikäli joukkue haluaa taistella muustakin, kuin vain paikasta sarjassa. Ottelun kenttävaihdoksen ja samanaikaisesti pelatun jääkiekon MM-ottelun takia yleisömäärässä jäätiin hämeenlinnalaisittain vaatimattomiin lukemiin. paikalle Pullerin pellolle saapui ainoastaan 244 innokkainta fania. (ottelun tilastot)

Royals – Crocodiles 40-8

Kauden ensimmäinen Botnia Bowl pelattiin erinomaisissa olosuhteissa sisätiloissa. Ennakkosuosikina paikalliskamppailuun lähtenyt Royal oli ottelun alussa silmin nähden ylilatautunut. Siinä missä isännät hermoilivat kentän pintaan turhia keltaisia lippuja, dominoi Crocodiles pelin alkuhetkiä aggressiivisen puolustuksensa johdolla. Crocojen avausottelussa varsin värittömästi pelanneet amerikkalaiset olivat maanantaina kuin uudelleen syntyneitä ja erityisesti linjasta tukimiehen paikalle siirtynyt Cory Magwood pelasi näyttävästi. Pelin momentum-muutos ajoittui seinäjokisten Dijon Washingtonin loukkaantumiseen. RJ Longia onnistuneesti varjostaneen takapuolustajan menetys yhden neljänneksen ajaksi avasi Royals-hyökkäyksen hanan auki ja vaasalaiset marssivat lopulta suurinumeroiseen voittoon. Ensimmäisellä puoliskolla omituisen ailahtelevasti pelannut Justin Sottilare palasi tasolleen toisella puoliskolla ja joukkueen kärkinimet, Spencer Cutlan, RJ Long, Tom Suoste ja Jussi Kaas nakuttivat jaardeja ja pisteitä tasatahtiin. Chris Young pelasi toisen perättäisen 12 taklauksen ottelun ja on liigan puolustuspörssissä karkumatkalla 24 taklausmerkinnällään. Crocodiles miehistöstä Jaska Värinen onnistui keskushyökkääjän, mutta tällä kertaa myös tukimiehen paikallaan. Vaasan Botnia hallin katsomoon oli saapunut paikalle kauden 2017 ennätysyleisö 950 katsojaa. (ottelun tilastot)

Kierroksen tulevat ottelut

Seuraavan liigakierroksen ottelut antavat hyvää esimakua joukkueiden playff-potentiaalista sekä sarjan ennakkosuosikin asemasta.

Torstai 25.5. klo 18.30 Trojans – Butchers

Kahden ottelun tappioputkessa oleva Trojans saa torstaina vastaansa erinomaisen avausottelun pelanneen Porvoo Butchersin. Turkulaisten kevät on ollut yksi 2000-luvun liigahistorian heikoimmista. Viimeksi vuonna 2006 sarjassa pelannut joukkue ei ole onnistunut tekemään yhtään touchdownia kahden ensimmäisen ottelunsa aikana. Trojansilla on ryhtiliikkeen paikka, joten toivottavasti edellisessä pelissä iskuja ottaneet pelaajat, erityisesti June Robinson on parsittu pelikuntoon. Porvoolaiset pelasivat tasapainoista jenkkifutista avausottelussaan Tampereella. Pelinrakentaja Jordan Moore sekä vahvasti edennyt Darion Hall saivat massiivista tukea hyvin pelanneelta teurastajien OL-miehistöltä. Butchers lähtee otteluun ennakkosuosikkina monipuolisemman hyökkäyskoneistonsa ansiosta. Torstaina kamerat ja katseet kohdistuvat Buthersin Hallin ohella Trojansin Josh Quezadan juoksuihin.

Lauantai 27.5. klo 15.30 Huskies – Crocodiles

Hämeenlinna Huskies pääsee lauantaina takaisin kotikentälleen Kaurialaan ja odotettavissa on suurta urheilujuhlan tunnelmaa. Vahvasti kautensa avannut Huskies puolustus ei ole sallinut vastustajalleen vielä yhtään pistesuoritusta ja joukkueen pelin sielu, Stan Bedwell valittiin heti avauksessaan liigan viikon pelaajaksi. Lähtökohdat Huskeille Crocojen kohtaamiseen ovat erinomaiset. Seinäjokisten taival on lähtenyt käyntiin nihkeästi. Liigan kärkeen povatut Roosters ja Royals ovat olleet tylyjä isäntiä Crocoille ja viime kauden finalistin piste-ero on surullinen 20-90. Hyökkäyspeli on ollut ailahtelevaa ja maanantaina Vaasassa useampi avainpelaaja sai kolhuja jotka saattavat vaikuttaa pelaamisen tasoon myös lauantaina. Sarjanousija Huskies on 15 import-pelaajallaan ottelun suosikki.

Kuva: Samppa Toivonen
Maanantai 29.5. klo 18.30 Roosters – Royals

Velodromilla pelataan alkukauden suurin hegemoniaottelu kahden liigan suurimman ennakkosuosikin kohdatessa kuuluisalla betonitekonurmella. Roosters on esittänyt erittäin vakuuttavia otteita sekä liiga- että NEFL-peleissään ja lähtee kamppailuun ehdottomana suosikkina. Brandon Connetten tappavan tehokas heittohyökkäys ei ole löytänyt pysäyttäjäänsä ja Okko Outisen johtama puolustus ei ole kotimaisia joukkueita vastaan päästänyt suuria pelejä selustaansa. Vaikka Wasa Royals on ollut tilastojen valossa lähes yhtä dominoiva otteissaan, ei joukkueen peli-ilme ole ollut aivan niin vapautunutta kuin Roostersin. Vaasan Efe Evwaraye ei ole toistaiseksi vielä kuntoutunut kentälle, mutta maanantaina hänen aggressiivisuuttaan tarvittaisiin kukonpoikien haastamiseen. Tämän ottelun voittaja jatkaa liigassa itseoikeutetulla paalupaikalla todennäköisesti runkosarjan loppuun saakka.

Viikon puheenaihe

Ensimmäiset sarjakierrokset on pelattu koleassa kevätsäässä ja tämä on näkynyt karvaalla tavalla useimmissa liigakatsomoissa. Onko yleisömäärien kasvu taittunut ja johtuuko se joko kevään keleistä tai televisioinneista. Faktaa on se, että tällä kaudella sarjan 6 ensimmäistä ottelua on ollut seuraamassa 2804 katsojaa kun vastaava luku viime kaudella yhtä monen pelatun ottelun jälkeen oli 3467. Ottelukohtaisena keskiarvona yleisömäärän vähennys tällä kaudella on ollut 110 katsojaa per ottelu. Sarja on vielä nuori ja kesäkelit vasta tekeillä – ehkä tämä tästä…

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Varmaan kummatkin, ei se niin hääppöistä ole kylmällä istua tuolla katsomossa kun matsin näkee telvisiosta. Lisäksi viikko-ottelut vaikuttaa varmasti, kun pelit lopuu arki-iltana 21.30-22.00 niin kyllä rajoittaa ainakin lapsi perheiden osallisumista, ei hyvä.

 • Kiitos jefumasterille kun jaksat pitää yllä lajin uutissivustoa! Tomperi aikanaan näille sivuille kirjoitti paljon, nyt vain sinä. Jefussa on paljon sivusta seuraavia henkilöitä mutta ammattimaisuus puuttuu kaikesta toiminnasta. Hienoa että siis jaksat tehdä töitä rakkaudesta lajiin. Oma kohtalo on lukea uutisia ja pelejä katsoa TV:stä. Nostan hattua ja arvostan! Miten meitä vanhoja kaljamahoja saataisiin kehittämään lajia tai antamaan edes vähän takaisin. Ikuisuuskysymyksiä kun pitäisi olla palo hommaan. Mutta kiitos!

 • Kiitos palautteesta. Me ”vanhat kaljamahat” voimme osallistua lajin toimintaan monilla pienemmilläkin ponnisteluilla. Mukavinta on olla mukana peleissä yleisönä. Se on jo paljon jos veteraanit tulevat peleihin. Aktiivisuutta voi osoittaa mmyös osallistumalla näihin keskusteluihin ja jos sanottavaa on enemmän, niin Gridironiin voi kirjoittaa syvempiäkin ajatuksia. Tomperi on kyllä erittäin paljon aktivinen edelleen Gridironin puitteissa ja mahdollistaa, että asiat ovat esillä ajallaan ja paikoillaan. Ilman häntä palvelua ei olisi olemassa.

 • Kiitos jefumaster ja Tomperi tämä tekee fanille/faneille hyvää saada lukea näitä teidä raportteja =) ja tietysti että tämmöiset sivu ovat yleensä olemassa

 • Kiitoksia :) Mukava kuulla. On ollut kiva seurata sivustolla jatkuvasti käytävää keskustelua, jota on tänäkin keväänä riittänyt taas kiitettävästi.

 • Tomperi tekee erittäin paljon suomi jefun eteen,kiitos hänelle siitä.

 • Kiitos sivustosta. Pidän gridironia merkittävimpänä yksittäisenä tekijänä suomi-jefun hengissä pysymisen kannalta!

 • Suuri kiitos omastanikin puolesta! Toki Gridiron antaa oman erinomaisen lisänsä Vaahteraankin, mutta divarien kannalta sivusto on korvaamaton. Ilman teitä divarit olisivat pahasti pimennossa ja se vaikuttaisi varmasti negatiivisesti kaikilla tasoilla.

 • Kun noi sarjat nyt otettiin tuossa puheeksi niin mites naiset? Niihin ei sivustolla ole otettu minkäänlaista kantaa vaikka mielenkiintoisia kausia sielläkin pelaillaan.

 • Varmasti sivulla on tilaa naisille (ja junnuille) jos löytyy joku tai joitain jotka ottavat sarjat seurantaansa ja kirjoittavat tekstiä aiheesta. Tohon GI:n some-seurantaanhan uutisia voi tyrkätä jo nykyisellään.

  Ilman innostunutta tekijää ei tekstiä synny ja varmasti kaikille on selvää että tällä palstalla löytyvät kirjoitukset syntyvät talkootyönä 100%.

  Yhteys Tomperiin jos kiinnostaa kirjoittaa.

 • Älkää ny sotkeko jefuu ja naisii tälle sivulle!

 • Ei jengiä kiinnosta kirjoittaa, niitä kiinnostaa vinkua siitä, ettei kukaan kirjoita. Valitettavasti. Naisten sarjojen luotaukselle olis kyllä varmasti kysyntää, mutta voin kuvitella, että oikean elämän ohella yhdenkin sarjan seuraaminen ja raportointi on aika vaativaa.

 • Varmasti olisi kiinnostuneita jos kirjoituksia tulisi joka sarjasta mitä löytyy, mutta ikävä kyllä tekijöitä on vaikea löytää… Täällä on selkeästi muutamaan kategoriaan luettavia ihmisiä.

  1. Ne jotka tekevät pyynteetöntä työtä ja kirjoittavat artikkeleita tänne.
  2. Ne jotka lukevat artikkelit ja ovat kiinnostuneita lajista. He myös osoittavat kiitoksensa pyynteettömän työn tekijöille mutta eivät itse ehdi tehdä tuollaista.
  3. Ne jotka lukevat, ovat kiinnostuneita ja valittavat kun ei ole enempää, mutta eivät ole valmiita itse tekemään valittamisen lisäksi mitään.
  4. Sitten on nämä kuten niminerkki oh lord, joiden teksti on hädin tuskin suomi24 tasoa…

 • Niin siis ei tämä ollut kritiikkiä tai itkemistä. Lähinnä etteivät ne ole esim. tuolla ylälaidan otteluissa edustettuina… toisaalta. Jos ne olisivat alkaisi ehkä viikonloppuisin käymään tila ahtaaksi. En sitten tiedä .. olisiko niin etteivät 3-divarinkaan ottelut olisi listalla jos ei joku urhea siitäkin ainakin yhtä ennakkoa joutaisi kirjoittamaan? En minä varsinaisesti ole vaille mitään kattavaa raportointia asiasta, lähinnä kommentointimahdollisuutta peleihin. Etu- tai jälkikäteen.

 • Naisten jefu on yhtä kiinnostavaa kuin miesten vitosdivari

 • Ranskalainen Hugo Pointillart tulee ohjastamaan Huskien hyökkäystä.

 • rahaa palaa, mutta tuleeko tulosta?

 • on mestari 2017!

 • Tuohon ei usko sokea Reettakaan!

 • Crocot hoitakkee homma.

 • Vaikka olenkin sitä mieltä, että lajille tekisi hyvää saada uusi mestari yms yms… Niin oletteko te katsoneet ihan kunnolla noita pelejä ja joukkueita, yksilöiden tasoa? Ei Roostersille vaan ole tällä hetkellä yhtäkään haastajaa joka voisi ihan rehellisesti joukkueen haastaa. Joka peliin vedonlyönti kertoimet laittaisin Roosters max 1,2 ja vastustajalle vähintään 4,5. vaikka olisi mikä tahansa Royals vastassa…

 • No nyt tuli liian suoraa puhetta. Mielensäpahoittajat kun heräävät niin kommentointi alkaa. Toiset eivät ole valmiita realismiin , haaveilevat voitoista, mutta oikeasti eivät tee riittävästi töitä sen eteen.

 • Gridiron on yksi tärkeimpiä suomalaisia jefua äänenkannattajia.. En tiedä olisinko itse ikinä ’joutunut’ yhtä syvälle ilman tätä saittia. Kiitokset Tuomolle ja kaikille muille jotka on ollut mukana.

 • Kyllä tuo hugo pointillart on ihan kauden alusta asti ollut Hurttien mukana…

 • Aika vaikuttava nousu Royalsilta Euroopan 20:n parhaan joukkoon, kun aloitti vasta 2013 Suomen II-divarista.

 • Ehkä toi kertoo enemmän suomijefun arvostuksen noususta, että toinenkin joukkue nousee tuolle listalle. Jos Crocot ois voittanut Royalsin, niin ne ois saattanut ollut listalla Vaasan sijaan? Mutta oikeassa olet, vaikuttava nousu vaasalaisilta.

 • Mitenköhän tarkkaan tämä kaikkien otteluiden televisionti on oikein mietitty? Ymmärrän kyllä sen, että sillä halutaan saada lajia levitettyä ja uusia katsojia, mutta toisaalta onko tuo Vaahteraliiga-tuote nyt sillä tasolla, että kaikkien otteluiden esittäminen tässä mittakaavassa on järkevää? Siinähän meni isoilta pojiltakin muutama vuosi ennen kuin NFL GamePass lanseerattiin.

  Nyt, jo kolmen kierroksen jälkeen, näyttää vahvasti siltä, että play off joukkueet ovat selvillä ellei mitään ihmeitä tapahdu. Jos Huskies tänään Crocodilesit vielä selvästi höykyttää, pitää tosiaankin pieniä ihmeitä tapahtua jollei play offeissa ole Roosters, Royals, Huskies ja Butchers. Ja kun kaikki ottelut näytetään, tulee näitä 30-0 otteluita olemaan vielä useampiakin tällä kaudella, toivottavsti pystytään edes niissä lukemissa.

  Käsittääkseni televisionti maksetaan seurojen kassasta, jota verottaa nyt sitten vielä vähentyneet lipputulot, korjatkaa toki jos olen väärässä.

  Eihän esim GFL:n otteluita näytetä tv:ssä, vai näytetäänkö? Onkohan meillä edes harkittu sitä mallia mitä Saksassa käytetään? Kooste kierroksen muutamasta ottelusta ottelusta jolloin jää kaikki se luppoaika näkemättä, saadaan katsojia otteluihin seuraamaan livenä, näyttää kivalta kun ainakin pääkatsomo on täynnä ja uskoakseni kustannukset melko lailla edullisemmat, kun kooste laitetaan vielä ilmaiseen Youtubeen.

  Jos nyt jonkun Vaahteraliigaseuran edustaja tämän lukee joka on perillä näistä asioista, niin olisi mielenkiintoista kuulla onko tällaisesta vaihtoehtoisestaa mallista koskaan meillä koskaan edes keskusteltu?

 • Oon osittain samaa mieltä. Esimerkiks liiton kanssa yhdessä toteutettu striimi ois paljon edullisempi ja ihan kelvollinen vaihtoehto ja ne TV-tuotantorahat vois käyttää johonkin aivan muuhun. Viikon otteluista sit napakka kooste siihen vielä päälle. Tää televisiointi on statuksellisesti hieno juttu, mutta vähän epäilen, onko hintansa väärtti.

 • Jos keskimääri 100 katsojaa puuttuu katsomoista niin 42 matsia merkitsee 4200 katsojan katoa ja jos lippu maksaa 15€ niin seurat menettävät 63.000€ lipputuloja ja siihen päälle kioskituotot. En tiedä paljonko seurat maksavat tuotannosta mutta efektiivinen negatiivinen kassavirtavaikutus on merkittävä.

 • Striimiä katsoisi vain ne ihmiset, ketkä muutenkin ovat katsomossa. Se ei varmasti tuo lajille mitään uutta, kun katsojakuntaa olisi vain jo entuudestaan lajin parissa olevat ihmiset. Striimin lisäarvo olisi lähes nolla, mutta se silti maksaisi rahaa, sillä striimikalusto, kuvaajat ja selostajat eivät ole ilmaisia, mainostulot olisi 0€, ja hyöty menisi pahasti pakkaselle.

  Tällä kaudella menetetyt katsojamäärät johtunevat hyvin pitkälle säästä. Vain todelliset lajipatriootit lähtee katsomaan +5 asteen säässä matsia stadionille. Kun kesä tulee, säät paranee ja kaikki joukkueet pääsevät aloittamaan kotiottelunsa oikeilla stadioneillaan (Huskies, Royals), niin taatusti väkimäärä nousee.

  Televisiota katsoessa satunnainen urheilukannattaja saattaa jäädä vahingossakin katsomaan ottelua, oppii samalla vähän sääntöjä ja taktiikkaa, ja on potentiaalinen uusi katsoja myös paikan päälle. Televisioinnin tarkoitus on tehdä ruohonjuuritason markkinointia koko lajille. Jos lajia ei näy missään, se on sama kuin lajia ei olisi olemassakaan oman väen ulkopuolella.

  Pitää ajatella sitä isoakin kuvaa, mikä televisioinnissa on. Klippejä on nähtävissä jo ottelun aikana, koosteet on nopeasti nähtävillä yms.

 • Yhden matsin saa striimattua 500-1000 eurolla jossa on kolme kameraa, grafiikka ja selostus mukana. Been there, done that.

 • Jos hommaa kunnon laitteet ja vetää kentälle kiinteän laajakaista, saa striimaamalla ihan tv-tasoista tavaraa ulos. Lähinnä kyse on sitten siitä että kun mukana alkaa olla 6+ ukkoa plus paljon tekniikkaa, niin ihan ilmaista sekään ei ole. Talkootyönä saa kolmen kameran hyvän striimin alle tonnilla, mutta jos tekijöille maksetaan korvauksia niin ei taida riittää kun laitteitakin pitäisi olla.

  Tunnetut kanavat ovat ainoa keino tavoittaa satunnaiskatsojia. Ja se taitaa olla koko tv-sopimuksen idea. Jos haluttaisiin vain näyttää pelejä olemassa oleville faneille, riittäisi siihen meikäläisen striimikalusto missä selostaja ja kuvaaja toimii makkarapalkalla. Se on ihan jees divareissa ja näkisin että tuo laatu mitä esim. tällä kaudella on Lionsin toimesta striimattu naisten peleistä on melko lailla sitä mitä kotivehkeillä ilman isompia investointeja saa tehtyä. Kaikki siitä ylöspäin vaatii rahallista panostusta.

  Itse näkisin että Nelosen tv-soppari on erittäin hyvä asia, vaikka Nelosen hinnoittelu onkin ihan hanurista. Divaritasolla taas striimaus on hyvä tapa palvella faneja ja kiinnostuneita, eikä vaadi käytännössä muuta kuin halua toteuttaa se. Mun striimit on toteutettu ihan normaalilla kotiläppärillä, ilmassoftalla ja vanhalla videokameralla. Ainoa rahallinen investointi on ollut muutaman kympin mötikkä millä videokamera laitetaan kiinni läppäriin. Ja ne makkarat mulle ja kuvaajalle.

 • ”viikon puheenaihe”
  eli jos huskies höykyyttää crokoja, niin pleijarijengit on selvät, mitäs jos crokot höykyyttää huskiesit selvästi, silloinko pleijarijengit ei olekaan selvät?

 • Televisioinnista: Pakko kompata Mr.hankeyta, hyöty on moninkertaisesti suurempi kuin ”haitta”, ja suunta on mielestäni oikea. Kaiken yllämainitun lisäksi, televisiointi nostaa myös pelillistä suomipelaajien tasoa ja importtien tasoa koska, ”it’s on TV”. Epäilen vahvasti ylläolevaa statementtia että, ”koko matsin saa 500e”, jos maksaa kaikki asiaankuuluvat palkka-, vakuutus-, veromaksut ja kalusteet ei ilmestty paikalle pyhän hengen voimalla. Ja striimi on aina striimi, TV on TV. Ja tosiaan, alkukauden katsomotyhjyys on varmastikin säästä/ajankohdasta kiinni. Kyllä se siitä lähtee käyntiin.

  Kaudesta: Ranking Roo, Roy, Hus, But, Cro, Sai, Tro on varmastikin tässä vaiheessa osuvin, mutta en hakkaisi kiveen playoff pareja. Jefu on lajeista arvaamattomin ja kausi on pitkä, paljon ehtii vielä tapahtua.

  Ps. Ollaan ylpeitä siitä että, meillä on joka matsin kattava kaupallinen tv-lähetys. Iso juttu kerta sitä ”ei edes GFLssä” ole.

 • Kyyberi otti esille, että nelosen hinnoittelu on ihan hanurista. Ruututunnarit maksaa sen 20e kuukaudessa ja kuukaudessa näkee jotain 12 matsia. Millähän tavalla tuossa on hinnoittelu hanurista? Tuon verran nyt tippuu jo taskuista viikon aikana.

 • 15€ oli joukkueilla tarjous sen 3 vai jopa 6kk ruudulla!

 • Saattoi juuri ennen kauden alkua saada myös 9,95€/kk vuoden sopparilla! Näkee vielä ens talven jääkiekon Liigan myös yms… Kyllä noita tarjouksia aina jostain löytyy ja sitä kautta tippuu hinnat iha helvetisti :) Onpa mukava nauttia kesästä ja laadukkaasta jefusta laadukkaasti televisioituna! Viimein! 👌🏻

 • Lähinnä tarkoitin sitä että mahdollisuutta katsoa vain satunnainen matsi ei ole. Toki bisnesmielessä voipi olla että ”pakottamalla” ostamaan koko kuukausi jää viivan alle enemmän voittoa kuin tarjoamalla esim. 5e vuorokausi.

  Toisaalta eipä noita vuorokausipaketteja tai kohtuuhintaisia yksittäisiä otteluita ole tarjolla muillakaan. Olen vain jäänyt jumiin Urhon systeemiin jossa pystyi ostamaan ottelulippuja ja käyttämään niitä minkä lajin otteluihin tahansa.

  Striimaamalla saa ihan samaa kamaa ulos kuin televisiostakin, jos vain laitteet ja puitteet ovat kohdallaan. Esim. Swarco Raidersin matseja kun katsoo niin samaa tasoa se on kuin telkkarissakin. Tosin sitä pyörittääkin 10-15 ukkoa. Mutta jos haluaa useammalla kameralla tehdä hyvälaatuista striimiä, niin ei siihen kauhean isoa rahallista panostusta tarvitse laittaa. Ylipäätään striimaaminen on sellainen juttu missä aika moni divarijengi (sekä naiset ja junnut) pystyy kehittymään melko pienellä panostuksella. Ja kun sitä tietoa jakaa tarpeeksi, niin eiköhän sinnekin eksy katsomaan ihmisiä jotka muuten eivät jenkkifutista näkisi.

 • Jos mietitään sitä kohdeyleisöä joiden kiinnostusta ottelulähetyksillä halutaan vaikuttaa niin eiköhän sen luulisi olevan enemmän tätä diginatiivisukupolvea ja heitä tavoittaa parhaiten juuri esim tuolta Youtubesta. Totta kai sekin maksaisi, nekin ottelulähetykset ja -koosteet vaativat panostusta jotta ovat niin laadukkaita, että kiinnostusta herättävät.

  Tänä iltana on muuten hyvä mahdollisuus tarkastaa Swarco Raiders tv:n tasokkuuss kun kohtaavat Benedicten illalla. Samalla saadaan myös jotain käsitystä eurooppalaisen huippujoukkueen tasosta vs jenkit. Benedictene on nimittäin rankattu NAIA/(D3) ensi kauden pre season rankingissa sijalle 24.

 • Kolmannella neljänneksellä tilanne Huskies 54-0 Crocodiles.
  Vielä ne Crocot nousee voittoon! On niillä niin kova runko!

 • Ihan mielenkiintoista huomata kuinka kritiikki Stan Bedwellia kohtaan on laantunut. Talvella mies lynkattiin Vaahteraliigan huonoimmaksi pelinrakentajaksi ja Hämeenlinna varmaksi liigajumboksi.
  Nyt kun viime kauden keskikastiin kuulunut Tampere on nuijittu 50-0 ja kahden edelliskauden finalisti Crocodiles 60-6, olisi ihan mukava kuulla näiden anti-Bedwellistien mielipiteitä aiheesta?
  Hämeenlinna tuskin tulee vaahteramaljaa voittamaan tällä kaudella, mutta finaalipaikka on hyvinkin realistinen…

 • Ja heikko juoksija. Bedwell.