Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 2

jefumaster 17.5.2017 22:50 39 kommenttia

Vaahteraliigan toinen viikko antoi runsaasti uutta tietoa joukkueiden voimasuhteista ja vahvisti ennakkokäsityksiä erityisesti kärkeen povattujen joukkueiden iskukyvystä. Kuluvan jenkkifutisviikon huipentaa Hämeenlinna Huskiesin liigadebyytti Pullerin kentällä torstaina.

Kuluneella kierroksella Vaahteraliigassa pelattiin kolme ottelua.

Roosters – Crocodiles 50-12

Viime vuoden finaalin uusintaottelua voidaan luonnehtia monin kauniimminkin termein, mutta käytännössä Roosters murskasi Crocodilesin Velodromilla. Jo kauden neljännen ottelunsa pelannut Roosters esitti erittäin valmista peliä molemmin puolin palloa ja pelinrakentaja Brandon Connette pelasi häikäisevän ottelun. Viisi heitettyä touchdownia ei suinkaan ole arkipäiväinen suoritus Vaahteraliigassa. Crocodilesin vahvistuksista positiivisin yllätys oli kahden passin mies Anthony Brooks, joka erottui varsin näkymättömistä jenkkivahvistuksista muutamilla vahvoilla yksilösuorituksillaan.

Joukkueiden nuorista pelaajista ennakkohuomio kiinnittyi Crocojen keskushyökkääjän paikalle siirtyneeseen Jaska Väriseen, mutta nuoriso-shown varasti itselleen isäntäjoukkueen juniori-ikäinen takapuolustaja Viljo Lempinen. Toki myös Värinen väläytteli potentiaalia uudella pelipaikallaan. Kahden pelatun ottelun perusteella Roostersille voi tarjota suvereenia ennakkosuosikin viittaa, jota ei hevillä riisuta pois punapaidoilta. Tasokasta jenkkipallo-ottelua saapui Velodromille värjöttelemään ainoastaan 323 katsojaa. Ottelun tilastot

Saints – Butchers 7-35

Tampereen Pyynikillä pelasivat ennakkoveikkailuissa sarjan keskikastiin povatut Saints ja Butchers. Sarjan kotimaisin joukkue Butchers oli selvästi valmiimpi joukkue avauksessaan eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyksiä porvoolaisten kuljetettua pallon näyttävästi maaliin heti kahdella ensimmäisellä draivillaan. Butchersin amerikkalaishyökkääjät osoittautuivat tasokkaiksi vahvistuksiksi ja erityisesti keskushyökkääjä Darion Hall oli pitelemätön liikkeissään. Hall kirmasi 19 yrityksellä 215 jaardia ja kaksi touhdownia. Myös pelinrakentaja Jordan Moore osoitti vaarallisuutensa. Mooren soveltava scrambling-peli merkitsee sitä, että yksinomaan Hallin juoksua puolustamalla Butchersia ei kaadeta jatkopeleissäkään. Teurastajien OL oli odotetun kova eikä onnistuminen ollut yksinomaan hyvän pelin pelanneen Arttu Tennbergin suorituksista kiinni.

Kotijoukkue Saintsin paketti oli kauden avauksessa vielä kaukana valmiista. Pelinrakentaja Raleigh Yeldell vaikutti juoksuominaisuuksiltaan vaaralliselta pelaajalta, mutta heittopelien ajoitusten eteen saadaan Tampereella tehdä töitä vielä melkoisesti. Toivottavasti amerikkalaispelinrakentaja löytää jatkossa yhteyden sekä linjan, että laiturien yhteispeliin. Lauantaina mies hermoili joukkueelleen aivan liikaa takapakkijaardeja useammilla rangaistuksilla. Pyynikilla kauden avausta saapui seuraamaan mukavat 501 katsojaa. Ottelun tilastot

Trojans – Royals 2-31

Turun Yläkentällä käytiin maanantaina varsin epätasainen liigakamppailu. Wasa Royals pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa varmoin ottein ja osoitti olevansa juuri niin hyvässä kunnossa kuin ennakkokaavailuissa on uumoiltu. Royalsin hyökkäys ei tosin erityisesti häikäissyt, mutta hoiti hommansa riittävin tehoin. Todennäköisesti päävalmentaja John Bookerin pelikirjan parhaita sivuja säästeltiin kauden tuleviin koitoksiin. Kuninkaan miehet osoittivat olevansa poikkeuksellisen tasainen joukkue, josta tukimies Chris Young nousi esille huikeilla 12 taklauksellaan. Myös akillesvammastaan toipunut Stacey Thomas näytti olevansa edelleen yksi liigan ilkeimmistä pelaajista kovilla iskuillaan.

Trojans on pelannut nyt kaksi ottelua, joissa joukkue ei ole vielä onnistunut kuljettamaan palloa vastustajan maalialueelle kertaakaan. Avausottelussa erinomaisesti pelannut amerikkalaiskeskushyökkääjä Josh Quezada pysyi tällä kertaa tiukasti Youngin vartioinnissa. Erinomaisesti avauspelissä pelannut puolustuksen June Robinson ei onnistunut maanantaina odotetulla tavalla loukattuaan jalkansa hyökkäykseen osallistuessaan. Kun useampikin troijalainen poistui kentältä nilkuttaen, kaventui jo ennalta kapea rosteri kriittisiin mittoihin. Erityisesti kulmapuolustajan paikalla niitti viikate miehiä sairastuvalle häiriöksi saakka. Päävalmentaja Karri Kuuttila saa taikoa miehistöstään esille uuden taisteluilmeen ns. helpompien vastustajien astuessa vastaan jatko-otteluissa. Joukkueen pelinrakentaja Gilbert Rivera on edelleen suuri arvoitus pelitaidoiltaan. Kauden avausottelu houkutteli turkulaiskatsomoon 374 katsojaa, joka on Yläkatsomon tilastoissa vaatimaton luku. Ottelun tilastot

Tulevat ottelut

Vaahteraliigan seuraavan kierroksen kaksi ottelua ovat kumpainenkin ennakkoon tarkasteltuna poikkeuksellisen mielenkiintoisia. Hämeenlinna Huskies pelaa debyyttinsä liigassa ja Pohjanmaalla pelataan Botnia Bowlin palkintokirnusta.

Torstaina 18.5. klo 18.30 Huskies – Saints

”Boom Town” Hämeenlinna palaa liigakartalle pitkän odotuksen jälkeen ryminällä. Stan Bedwellin rakentama Huskies on ennakkokaavailuissa nostettu varmaksi pudotuspelijoukkueeksi ja torstaina nähdään saadaanko paperille painettu rosteri konkretisoitumaan voittavaksi hurttalaumaksi kentällä. Vastustaja Saintsilla on alla tappiollinen avausottelunsa. Yksi viikko lisää harjoittelua pelinrakentaja Yeldellin kanssa on saattanut tehdä ihmeitä joukkueen peli-ilmeelle. Huskies lähtee otteluun kuitenkin suosikkina. Hämeenlinnalaiset ovat saaneet harjoitella täydellä miehistöllä jo useampien viikkojen ajan ja ottelutallenne Saintsin avauksesta antaa hyvä pohjan voittavalle pelisuunnitelmalle torstaiksi. Toivottavasti hyvä meininki liiganousijan ympärillä saadaan kokretisoitumaan myös koviin katsomolukuihin kesällä Kaurialan lehtereillä ja tulevalla viikolla voidaan raportoida uusien nousevien liigatähtien otteista medioissa. Torstain ottelu pelataan poikkeuksellisesti Pullerin keinonurmella Kaurialan luonnon nurmen hitaan talvesta elpymisen johdosta.

Maanantaina 22.5. klo 18.30 Royals – Crocodiles

Pohjalaisten mittelyt Botnia Bowlissa osoittautuivat viime kaudella paitsi tasokkaiksi peleiksi, mutta myös yleisöä houkutteleviksi tapahtumiksi sekä Vaasassa että Seinäjoella. Tällä kaudella pelillisen painopisteen on veikattu siirtyvän Vaasalaisten suuntaan. Suosiolla Crocodiles ei tule kuitenkaan kiertopalkintoa paikallisvastustajalleen luovuttamaan. Royals pelasi kauden avausottelussaan tehokasta, mutta varsin kliinistä jenkkifutista. Katsomon näkökulmasta varsinkin Royalsin hyökkäyspeliin voisi kaivata kuitenkin piirun verran lisää näyttävyyttä. Oman lisäjännitteen otteluun tuovat Seinäjoeltä Vaasaan siirtyneet pelaajat Justin Sottilare, Spencer Cutlan sekä hyökkäyslinjan Riku Alakoskela, mutta erityisen tarkkailun kohteena tulevat olemaan Crocojen amerikkalaiset, joilta odotetaan huomattavaa tasonnostoa debyytistään. Seinäjokisille Botnia Bowl on suuri näytön paikka. Avausottelu Roostersia vastaan ei antanut vielä vakuuttavaa kuvaa joukkueen iskukyvystä ja paikallisottelussa tuleekin olemaan panoksena kolmen pisteen lisäksi pohjalainen kunnia ja koko joukkueen uskottavuus.

Viikon puheenaihe

Tämän viikon ykkösaiheeksi nousee Botnia Bowl. Urheilullisen mielenkiinnon ohella erityinen huomio tulee kiinnittymään ottelun areenaan. Ensimmäistä kertaa Vaahteraliigaa pelataan sisätiloissa. Vaasan Botnia hallin uskotaan riittävän mitoiltaan kelpo jenkkifutisareenaksi ja suljetussa tilassa suuren yleisön tuoma tunnelma saattaa olla ainutkertainen kokemus. Odotettavissa on todennäköisesti kauden 2017 liigan ennätysyleisö.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • vaahteraliigaa on pelattu sisätiloissa 2005 seinäjoki areenassa, porissakin on pelattu sisällä, mutta olivatkohan liigassa silloin.

 • Porissa pelattiin 2008 sisällä playoff matsi, muisti pettää mutta oliko sateinen syksy silloin. Teme voia täsmentää

 • Hämeenlinnalla 7 suomalaista avauskokoonpanoissa. On toi melko surullista. Säännöt tuon sallii mutta ei voi tykätä. Toivottavasti royals ja roosters pystyy haastamaan tuota porukkaa.

 • Stanin kupla puhkeaa tänään kun miljoonamiehistö ottaa lakkosnelosta

 • Go get ’em cowboy!

 • En tiedä puhkeaako tuo kupla tällä kaudella, todennäköisesti ei, mutta jos kotimaiset pelaajat ei saa peliaikaa ja importit pelaa kahteen suuntaan, niin eivät he jää tuohon seuraan. Nyt olisi ollut hyvä kausi antaa peliaikaa kotimaiselle rungolle ja asettaa tavoite suuremmasta menestyksestä vasta vaikka 3 vuoden päähän. Nyt on pelko, että Hämeenlinnasta tulee tuolla menolla pelkästään importteihin nojaava joukkue ja kotimaiset lähtee pois kun ei saa pelata…

 • Ei puhkea.. Ainut mikä puhkeaa on HML OL

 • Pelaajan lähtö seurasta sen vuoksi, ettei yhdellä kaudella pääse aloituskokoonpanoon, voi kertoa seuran lisäksi myös pelaajasta. Esiin nostettu ajatus ”kotimaiset lähtee pois kun ei saa pelata…” ansaitsee pientä pohdintaa.

  Jos pelaaja oli tasoltaan lähellä aloituskokoonpanoa, muttei kuitenkaan saavuttanut sitä, on kovalla työllä mahdollisuus lunastaa paikka aloituksessa seuraavalle kaudelle. Pelaajalla on siis selkeä motiivi jatkaa joukkueessa, eikö vain? Joukkue kehittyy.

  Mikäli pelaaja ei ollut tasoltaan lähelläkään aloituskokoonpanoa – ja täten liigassa menestymiseen vaadittavaa tasoa – hänen panoksensa voidaan helpohkosti korvata seuraavalla kaudelle, mikäli hän päättää jatkaa uraansa muualla. Joukkue ei varsinaisesti kärsi.

  Kolmas tilanne on luonnollisesti ”he hate me”, eli koutsi ei vaan tykkää ja istuttaa piruuttaan penkillä. Tähän ryhmään kuuluu luonnollisesti 90% tapauksista, koska Stan Bedwellin tavoite ei suinkaan ole menestyä liigassa ja rakentaa toimivaa organisaatiota, vaan simputtaa yksittäisiä pelaajia ja levittää pahaa oloa.

 • Taisi murjaista juuri vitsin että toivottavasti Royals ja Roosters pystyy haastamaan Huskiesin!
  Taitaa olla toisinpäin. En usko että sekalainen joukkio muukalaislegioonalaisia haastaa noita kahta. Jos vertaa QB eit pelkästään Molemmilla on oikeat QB:t ei mitään wannabe QB:ta.
  Linjoissa Huskies häviää pystyyn, LB kerroksessa ero taitaa kasvaa.
  Jos lester ja Runner pelaavat koko peli kahteen suuntaan, niin tuskin heistä on sen jälkeen paljoakaan apuja.

 • Ei taida samanlaista importtiarmeijjaa koskaan nähty Suomen jefussa?
  Kyllä tuolla määrällä pitää jo pystyä menestymään kun miettii ettäimportit ovat aika puhtaasti semi-pro tai pro ja suomalaiset suurelta osalta harrastajia.

  Jos näin ei käykkään, niin pitää toden teolla ihmetellä Hämeenlinnaa ja että mihin he tuommoista määrää rahaa ovat tuhlanneet.
  Jos odotettua (mestaruutta tai finaalipaikkaa) ei tulekkaan, niin voidaan myös ihmetellä miksi samaa rahaa ei ole laitettu omien junioreiden kehitykseen…

  Jos taas menestystä tulee, niin sittenhän asia on selvä.
  Ei menestystä ilman suurta määrää importteja.

 • Olen tietäjän kanssa osin samaa mieltä ja noin sen pitääkin mennä. Pelaajan pitää lunastaa paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja olla tiedoiltaan ja taidoiltaan riittävän hyvä kyseiselle tasolle.

  Ihmettelen vain sitä, että jos uutisoidaan suuresta kotimaisesta rosterista, niin miksi se ei näy mitenkään joukkueen kokoonpanossa? Onko uutisesta vain jätetty pois fakta, että 80% tästä määrästä ei pysty pelaamaan vaahterassa?

 • Alotuskokoonpanoissa vaahteraliiga.fi näköjään Runner ja Lester merkitty O ja D puolelle. Ilmeinen krooninen pelaajapula vaivaa Hämeenlinnaa?

 • Suuri rosteri ei ole suora kilpailuetu pelipäivänä. Pääosa riittävästä pelaajakannasta saatavasta hyödystä näkyy harjoittelutilanteissa, kun harjoituksia pystytään aidosti pyörittämään laadukkaasti päivästä toiseen. Suuressa osassa suomalaisia joukkueita ollaan käytännössä tilanteessa, jossa iso osa harjoitteista joudutaan vetämään läpi vajaateholla yksinkertaisesti siksi, että valmennuksen suunnitelmaa ei pystytä poissaoloista johtuen toteuttamaan. Tämä näkyy negatiivisesti jokaisen pelaajan kehityksessä.

  80 pelaajan rosteri ei tarkoita sitä, että kaikki 80 olisi järkevää saada pelaamaan yhdessä pelissä. Säännöt sallivat muistaakseni 45 kaveria yhtä aikaa pukeissa.

  Lisäksi on käytännössä todettu fakta, että jos joukkuessa on 45 pelaajaa, heidän kaikkien peluuttaminen ei ole minkäänlainen kilpailuetu. Sanoisin, että n. 30 pelaajaa on käytännössä se määrä pelaajia, joita yhdessä pelissä voidaan tarvita, mutta jopa 25:lla voidaan tarvittaessa mainiosti pärjätä, jos he ovat juuri ne 25 kaveria, jota tarvitaan. Tätä suuremman pelaajamäärän peluuttaminen yhdessä ottelussa ei tuota mainittavaa etua Suomen tasolla. Mitä kovemmalla tasolla pelataan, sen suurempaa määrää voidaan hyödyntää. Kuitenkaan edes NFL:ssa ei olisi mitään järkeä pyörittää yhdessä matsissa 80 eri kaveria, vaikka he olisivatkin kaikki tasoltaan yhtä hyviä.

  ”Ylimääräisiä” sällejä varten on sitten se III-divisioonaa pelaava kakkosjoukkue. Toiminnan kehittyessä tämä kakkosjoukkue voi nousta korkeammalle sarjatasolle, teoriassa jopa ykköseen saakka.

 • 80 nimeä harjoitus ringissä on hieno suoritus mitattuna miten tahansa. Mutta jos taidot eivät yksinkertaisesti riitä Vaahteraan, pitää vain laittaa ne paremmat miehet kentälle. Kuitenkin näillä kakkos- ja kolmos paikan täytepelaajilla on tärkeä rooli tsemppareina. Sivurajalla seisoessakin oppii jotain, pysymään vaikka lämpimänä. Jonkunhan pitää myös kustantaa niiden parempien pelaajien huippu suoritukset..

 • Voihan rosterilla olla tarkoituksena tehdä vastustajan valmistautuminen mahdollisimman vaikeaksi. Nythän Runneria ja Lesteriä vastaan pitää valmistautua molemmin puolin palloa, missä osa työstä ja harjoitteluajasta menee hukkaan. Pelissä täytyy sitten systeemi sopeuttaa todellisuuteen, jossa uskoisin parhaiden importtien pelaavan kahteen suuntaan vain valikoidusti.

 • Hienoa työtä tehty HUskies! Tällä samalla kaavalla kun vaan jatketaan niin 1-2 vuodessa omista pojista kasvaa parempia pelaajia ja hki siirtyy varmasti myös pelaajia. Vaasa, Hml ja Roosters siinä tämän kauden 3 kovaa!

 • Millä perusteella tiputat Porvoon pois kärkikahinoista? Samasta Saintsista vakuuttava voitto tekemättä mitään ylimääräistä.

 • Vaahteraliigaa pelattu sisällä myös ainakin 1989 Tampereella (Pirkkahalli, Rocks) ja 1992 Jyväskylässä (Hipposhalli, Rangers). Aika harva asia tapahtuu enää ensimmäistä kertaa Vaahteraliigassakaan. Esim nousijajoukkueen kova aloitus (kunnes tulee Roosters vastaan), Wolverines 4-0 record ja sit 60 pistettä turkkiin, samoin Jaguaarit.
  Importtisäännöt voisi pikku hiljaa poistaa kokonaan, nythän käytännössä sama raha menee huonompiin pelaajiin kun pitää katsoa passeja ja jättää innokkaita amerikkalaisia tuomatta. Suomalaisille vaihtoehdoksi olla yhtä hyvä kuin ne (Outinen, Tennberg ja muutamat muut) tai pelata divarissa.

 • Sen verran, että kyllä Roosters on suvereeni ennakkosuosikki ja loput haastajan asemassa… Esimerkiksi juuri Roostersin voittoon päättynyt nefl matsi Crusadersia vastaan oli tasoltaan jotain aivan muuta kuin liigapelit. Seuraava(kin) liigamatsi kukoille pelkkä pala kakkua.

 • @Voimasuhteista Kaikki kunnia Roostersille Crusaders -voitosta ja hatunnosto Crusadersille tiukasta pelistä! Silti uskallan väittää, ettei Roostersin Vaahteramalja suinkaan ole taputeltu. Royals on tiukka paketti ja Hämeenlinna musta hevonen (en uskalla edes arvata, meneekö syteen tai saveen Roostersia/Royalsia vastaan). Hyvä niin. Suomijefu on nousussa.

 • Ja pelasivat ilman Spearsia ja Lusteria.

 • Katotaan tää mustahevoshomma sit, kun on pelattu vaiks ees eka puolisko läpi okei? Tai ees peli tai kaks oikeita jengei vastaan. Viiskytpojoo Tamperetta vastaan on täl hetkel sama homma kui potkis lasta vaunuissa. Senhän näkee jo nyt aika selkeesti, et Tampere ei liigassa jatka ens vuonna.

 • Pelien määrä voi satuttaa punanuttuja, tuuristakin se on kiinni miten voimasuhteet menee loppuottelussa, isot loukkaantumiset syö joukkueita.
  Mut hieno homma Roosterssilta tämä svedujen kaataminen, näytti aluksi isäntien olevan isompia, nopeampia ja taktisempia ja Roo hölmöili erikoispelit ja heitti lepakkointterin siinä sivussa.
  Loistava puolustyö aiheutti suuren katsomon hiljentymisen ja lopussa ruotsin takapakki teki merkkausvirheen jonka jälkimainingeista roo qb sniikin voimin teedeehen ja samalla kikalla extrat sisään.
  Parempi näin, unohdetaan lätkä ja keskitytään jefuun :-)

 • Toi intteri oli tosiaankin varsinainen aivopieru. Connette olisi todennäköisesti päässyt juosten +/- 0 tai jopa 5 jaardia, mutta turvautui holtittomaan roiskaisuun.

  Mutta hieno nousu kukonpojilta ja mikä on makeampaa kuin suolistaa ruotsalaiset heidän kotikentällään. Toivottavasti eurooppalainen superfinaali järjestyy ja NEFL voittaja kohtaa CEFL:n voittajan kesän aikana.

 • Sinne loppuotteluun pitää ensin päästä ja toisen paikan taisteluun on mielestäni ilmoittautunut kolme joukkuetta joista joku voi tiputtaa tietenkin myös Roostersin sieltä pois. Melkoisen itseluottamuslatingin punainen joukkue sai comebackista ilman hyökkäyksen tähtijenkkejään eikä Connettekaan pelannut erikoisesti varsinkaan ekaa puoliaikaa. Jännän äärellä ollaan.

 • Täh… Eikös Roosters ole paikkansa NEFL:n voittajana jo kohtaamiseen ansainnut. Kunhan CEFL:n joukkueet selvittävät keskuudestaan oman sarjansa parhaan kohtaavat NEFL:n ja CEFL:n voittajat toisensa.. Tai olenko ymmärtänyt jotakin väärin???

 • Eikös ollutkin hienoa pelata tasokasta jenkkifutista tiukkojen jenkkisäännösten vallitessa. Kaksi jenkkiä rosterissa ja kahden passin kikkailijat eliminoitu tehokkaasti katsomon puolelle. Juuri näin pitäisi sarjaa pelata Suomessakin ja kuten sunnuntaina nähtiin, pelin taso pysyi korkeana eikä kukaan ole tehnyt valitusta Euroopan komissioon työehtojen sortamisesta… Nyt herätys Suomessakin. Samat säännöt voimaan kuin näissä kv-sarjoissakin niin saadaan edes vähän tilannetta ruotuun.

 • Samaa mieltä ehdottomasti. En jaksa edes ruveta muita perusteluja esittämään tämän puolesta tässä..

 • Roosters on finaalissa, vastustaja tulee CEFL kolmikosta Swarco vs Vukovi/ Wildboars ( nämä ratkaisee kumpi on CEFL finaalissa Swarcoa vastaan)

 • ”Juuri näin pitäisi sarjaa pelata Suomessakin ja kuten sunnuntaina nähtiin, pelin taso pysyi korkeana”

  Kyseessä on Pohjois-Euroopan kaksi parasta joukkuetta, mahdollisesti kaksi koko Euroopan top5-porukkaan kuuluvaa joukkuetta, joilla on tietyillä pelipaikoilla Euroopan parhaita pelaajia. Lisäksi mukana pelaajia jotka ovat harjanneet Jenkkilässä yliopistosarjoja jne.

  Argumenttisi on muuten hyvä mutta kun laitetaan kentälle Tampere Saints ja Seinäjoki Crocodiles pelaamaan ilman jenkkejä niin pelin taso on lähellä 1. tai 2. divaria. Sitten ei enää olekaan kovin viihdyttävää futista.

 • Tuplapassit rajataan pois peleistä nimenomaan rinnastamalla jenkkiyliopistoissa pelanneet jenkkeihin. Tästä syystä esim Lester ei voinut pelata vaikka kuinka on tarjolla Saksan passia ma jopa maajoukkuepelaamista. ELi kentällä EI ollut ”jenkkilässä yliopistosarjoja harjanneita”…

  Jos joku kotimainen joukkue ei kykene jalkauttamaan kilpailukyistä rosteria liigaan pääosin kotimaisin voimin ei sen paikka ole liigassa. Olen kuitenkin eri mieltä kanssasi Crocojen ja Saintsin tilanteesta. Kannatan sääntöjen harmonisoimista vastaamaan Euroopan kv-sarjojen mallia. Ehdottoman hyvä idea.

 • ”Kyseessä on Pohjois-Euroopan kaksi parasta joukkuetta”

  Kunhan nyt ensin määrittelet sen pohjois-euroopan. Jos mukana kisoissa on lisäksi kaksi joukkuetta ruotsista, yksi tanskasta ja yksi briteistä niin ei todellakaan ole mikään kattava otos että voidaan viikkotolkulla loikkia pitkin velodromia pokalin kanssa.

  Onkohan ensi maanantain otteluun järjestetty mahdollisuus ottaa pytyn vieressä selfie maksua vastaan, yksi kuva kahdella eurolla, kaksi kuvaa vitosella?

 • Jos mukana ovat Suomen, Iso-Britannian, Tanskan ja Ruotsin mestarit, niin kaiketi tuota jo uskaltaa Pohjois-Euroopan mestaruusväännöksi tituleerata.

  Ketä paikalta puuttui? Reykjavik Rhinos? Latvian mestarit?

  Happamia ovat taas nämä kettukarkit…

 • Kolmella matsilla mestariksi. Melkein yhtä hyvä saavutus kuin se kahden junnujoukkueen mestaruus pari vuotta sitten 7-7 sarjassa kun oli TAFT ja Roosters pelkästään. Roosters vei mennen tullen +30 pelaajan rosterilla finaalin. Edellisellä viikolla taisi se oikea 11-11 sarjan mestaruus jo ratketa Porvoossa, siinä sarjassa mihin Roosters ei uskaltanut osallsitua ja valittiin sellainen sarja missä pääsee vähintäin hopealle, mutta kenttäselostajakin jaksoi sitä samaa mestaruus puppua syöttää haltioituneelle yleisölle Velolla. Tosi happamia on.

 • johan on löytynyt kunnon Roo vihaaja, nyt on tainnut mennä yö unet ja joku on pissinyt aamumuroihin, kun pitää keksiä itselleen kaikenlaisia selityksiä miksi NEFL mestaruus ei ole oikea. Toivottavasti hankit apua noihin sun oireisiin ettei henki lähde tosta v…n määrästä.

 • Katkeraa tekstiä vaikka tuo junnusarjavertaus on katu totuus.

  Joka tapauksessa jefussa voi NEFL:n ohella voittaa maailmanmestaruudenkin kolmella voitolla joten NEFL-mestaruus ON kova juttu.

 • Toi sama kolmen matsin homma pätee muuten myös Big6-sarjaan, eli Eurobowl-mestaruus ei meinaa mitään. Ei ole saavutus sellainen.

  Kyllä aika monelle suomalaiselle jengille olis tullu äitiä ikävä Crusadersia vastaan ja sen saattaa jopa @Bazinga tajuta. Seitsenkertainen Ruotsin mestari on ihan oikea fudisjoukkue.

 • Toi Carlstad on oikeasti melko kovan luokan jengi. Ne on viimeksi hävinnyt 2015, kun pelasivat parin päivän levolla Champions liigan voiton jälkeen, jossa murskasivat kaikki aivan täydellisesti. Normiolosuhteissa edellinen tappio on 2014 Roostersille. Ruotsissa pelaavat lähes kaikki pelit juoksevalla ajalla loppuun kun ovat liian ylivoimaisia.