Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 1

jefumaster 10.5.2017 17:48 45 kommenttia

Vihdoinkin se alkoi: kotimainen jefukesä on päässyt vauhtiin fanien riemuksi – talvisista keleistä huolimatta. Jefumaster luo katsauksen ensimmäisen viikon otteluihin.

Vaahteraliigan avauksessa kohtasivat kaksi liigan vanhinta seuraa, joista ennakkosuosikki Roosters oli selvästi valmiimpi kokoonpanoltaan.

Trojans – Roosters 3 – 39

Turun Yläkentän avausottelussaan Roosters oli odotetusti otteltaan valmis taistelemaan kuudennesta perättäisestä Vaahteramaljasta. Kukonpoikien amerikkalaispelaajat osoittivat vaarallisuutensa päästyään samanaikaisesti kokoonpanoon ja erityisesti pelinrakentaja Brandon Connette osoitti odotetun vahvoja otteita neljällä heitetyllä touchdownillaan. Avausottelussa Connetten maalitauluina kunnostautuivat takuuvarman Bernard Lusterin ohella erityisesti nuori Robin Drockila sekä uudelle pelipaikalleen hyvin sopeutunut Miro Kadmiry. Roosters-puolustajista onnistuneimmat suoritukset olivat ex-trojans Ilya Redinin sekä Curtis Slaterin käsialaa. Hyvän puolustamisen ohella Slaterin näyttävimmät suoritukset ajoittuivat hänen potkunpalautuksiin.

Trojans on sijoitettu useimmissa liigaveikkauksissa sarjan häntäpäähän, mutta lauantaina troijalaiset osoittivat taistelevansa liigassa hyvällä ilmeellä. Joukkueen amerikkalaisvahvistuksista puolustuksen June Robinson sekä keskushyökkääjänä 118 jaardia survonut Josh Quesada olivat hyvällä pelipäällä heti avauksessaan ja aiheuttivat päänvaivaa vastustajan koordinaattoreille molemmin puolin palloa. Sen sijaan pelinrakentaja Gilbert Rivera ei ollut päässyt lyhyessä harjoitusjaksossaan vielä samalle kartalle laituriensa eikä linjamiestensä kanssa. Riveran heitot jäivät toistuvasti lyhyiksi eikä miehen kehuttuja liikkuvuusominaisuuksia päästy näkemään vielä ainakaan kauden avauksessa. Turkulaispuolustajista näyttävimmät suoritukset osuivat tukimies Ilkka Koiraselle, sekä vahvan ottelun pelanneelle Ville-Valtteri Suojaselle. June Robinson ei kerännyt tilastoihin isoja lukemia, mutta aiheutti jatkuvaa tuskaa Roostersin hyökkäyslinjalle sekä pelinrakentaja Connettelle. (ottelun tilastot)

Seuraavat ottelut

Torstaina 11.5. klo 18.30 Roosters – Crocodiles

Roosters lähtee Crocotiilien kaatoon varsin hyvistä lähtökohdista. Joukkueella on takana kolme täysimittaista ottelua ja pelikirjan teoriaa on saatu vietyä käytäntöön runsain toistomäärin. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja kokoonpanoa vahvistamaan palkatut amerikkalaiset ovat kaikki osoittautuneet viimeistään edellisenä lauantaina täysosumahankinnoiksi. Roosters on ottelun selkeä ennakkosuosikki.

Seinäjokiset lähtevät kauden avaukseensa poikkeuksellisen kapealla rosterilla. Joukkueen kaikki amerikkalaiset ovat Suomen kentillä uusia tuttavuuksia, joten empiiristä todistetta miesten pelitaidoista voi hakea toistaiseksi ainoastaan vanhoista videoista. Uuden pelinrakentajan Brett Arriveyn odotetaan täyttävän naapuriseuraan karanneen pocket QB Justin Sottilaren saappaat heittopeleissä vähintään erinomaisesti ja tuovan croco-hyökkäykseen lisää monipuolisuutta juoksuominaisuuksillaan. Mielenkiintoista on myös seurata miten viime kaudella puolustuksessa loistanut nuori Jaska Värinen suoriutuu uudessa keskushyökkääjän tehtävässään. Kauden ennakkoveikkauksissa Crocodiles on pudotettu asiantuntijoiden toimesta ulos playoff-joukkueiden listalta. Torstai on toivoa täynnä ja antaa suuntaa perinteisen playoff-konkarin mahdollisuuksista.

Lauantaina 13.5. klo 15.30 Saints – Butchers

Pyynikillä lauantaina pelaavat joukkueet taistelevat tosissaan neljännestä tarjolla olevasta playoff-paikasta. Tämä oletus perustuu julkaistuihin ennakkoveikkauksiin, joissa juuri näille kahdelle joukkueelle on tarjottu pudotuspelipaikkaa hyvin perusteluin. Molemmat joukkueet ovat saaneet riveihinsä aiempia vuosia laajemman rosterin ja pelaavan kokoonpanon kotimaisuusaste on liigan korkeimpia. Butchers on sarjan ainoa joukkue joka turvautuu ainoastaan kolmen sääntömääräisen amerikkalaispelaajan apuun ilman EU-vahvistuksia. Kaikki kentälle marssitettavat amerikkalaispelaajat tekevät Suomi-debyyttinsä lauantaina, joten ottelun jälkeen voidaan tehdä parempia johtopäätöksiä joukkueiden suorituskyvystä sekä veikkausten uskottavuudesta.

Tampereella ei ole edelleenkään julkaistu uutisia seuraikoni Veikka Lehtosen pelaamisesta, mutta varmuudeksi joukkueessa varmuudella pelaavia Lehtosia kirittämään on hankittu Portugalin liigan paras keskushyökkääjä Juzz Tiny. Porvoossa amerikkalaisten ohella kokoonpanoa on vahvistettu paluumuuttajilla joista Arttu Tennberg ja Sebastian Karbin ovat pelipaikoillaan koimaista eliittiä. Alkuasetelmien perusteella kotijoukkue on piirun verran Butchersia edellä, mutta tämä on puhdasta teoriaa. Käytäntöön päästään Pyynikillä lauantaina.

Maanantaina 15.05. klo 18.30 Trojans – Royals

Turkulaiset lähtevä haastamaan sarjan ennakkosuosikkina tunnistettua Royalsia yhtä ottelua kokeneempana. Troijalaiset ovat päässeet harjoittelemaan pelinrakentaja Riveran johdolla toistoja avausotteluaan enemmän ja odotettavissa on jyräävän juoksupelin ohella onnistuneita heittoja. Onnistuneiden koppien edellytyksenä on toki myös laitahyökkääjien ryhdistäytyminen lauantaiselta tasoltaan. Siinä missä Roosters yllättyi troijalaisten juoksuvoimasta, vaasalaisilla on ollut viikko aikaa valmistautua keskushyökkääjä Quesadan pysäyttämiseen massiivisella puolustuksen frontillaan. Viime kaudella Trojans oli ensimmäinen ”suuri joukkue” jonka päänahka haettiin vaasalaisten voittotilastoihin. Tällä kaudella vahvistunut Royals on lähes jokaisessa ottelussaan ennakkosuosikin paikalla ja varmuudella suuria päänahkoja saadaan kerättyä lisää tilastoihin tuon yhden rinnalle.

Kaudella 2016 Wasa Royalsin kiroukseksi koituivat massiiviset avainpelaajien loukkaantumiset. Maanantaina kentälle kirmaavat tervehtyneiden akillesjänteittensä vahvistamina mm. Efe Evwaraye sekä Stacey Thomas, joilla riittää patoutunutta energiaa joukkueensa piiskaamiseen entistä tasokkaampaan taisteluun koko liigan voitosta. Ennakkoasetelmien mukaan Royals siis selkeä suosikki tässä otteluparissa eikä Trojansin pirteä avauspeli muuta tätä asetelmaa.

Viikon puheenaihe

Sarjan käynnistymisen alla yksi suurimmista puheenaiheista on ollut perinteisen Turku Trojansin tilanne. Joukkuetta on veikattu laajalti putoajan paikalle ja kolmivuotisen suuren sponsorisopimuksen päättymisen vaikutuksia on spekuloitu melkoisesti. Trojans täräytti epäilijöille pöytään uuden pääsponsorin sopimuksen sekä pelasi avauksessaan mestarisuosikki-Roostersia vastaan lupaavin ottein. Maanantaina ottelu kertoo enemmän, onko uudistunut Relico Trojans sittenkin paitansa mukaisesti sarjan mustahevonen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Pientä yhteistyömainosta Tampere Saintsilta…..
  https://www.youtube.com/watch?v=p2urb8W2N-A

 • Onneks vaan mainos eikä oikee video reeneistä, kun heikkoo plokaamista ja luokatonta taklausta huonoilla tekniikoilla

 • Seinäjoen uusi QB on juoksu-uhka miten? Pakko olla huuli, Brett Arrivey ei voisi enempää taskukuuppa olla.

 • ” Kahden edellisen kauden aikana Justin Sottilaren johtaessa Crocodilesin hyökkäystä, olivat pelinrakentajan omat juoksut todellinen harvinaisuus seinäjokisten pelissä. Arrivey tuo valikoimaan myös juoksuvoimaa. Viimeisellä kaudella hän juoksi 58 kertaa viimeistellen kaksi touchdownia.”

  Vaahteraliiga.fi

 • Nyt on rumaa. Crocot on ku varjo entisestään.

 • Paljon peli päättyi? Liikaa vaadittu että vaahteraliigan sivuilla tai somekanavissa tai seurojen nettisivuilla kerrottaisiin finaaliuusinnasta edes tulos? Ei tartte ihmetellä että muuallakaan ei uutisoida jos laji ei itsekään hoida edes alkeellisimpia asioita.

 • 50-12

 • Roosters on uutisoinut aiheesta omalla FB-tilillään. Tililtä löytyy myös Salla Lahden erinomaisia kuvia ottelusta.

 • Sajl:n sivuilta ei eilen löytynyt tulosta ollenkaan, jokohan se tänään siellä olisi? On se jännä kun kaikenlaisia aikarajoja ja kriteereitä on ottelun tuloksien ja videoiden lähettämisen kanssa ja sitten vastaanottajat nukkuu…

 • vaahteraliiga.fi

 • Sajl:n sivuillakin tulos ja tilastot oli noin 3 minuuttia ottelun päättymisestä http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=2017

 • SAJL:n otteluohjelma.php:n refreshaus tulosten toivossa oli vanhanaikaista 10 vuotta sittenkin. Tässä varmaan haetaan sitä, että relevantin tiedon tulisi ihannetilanteessa löytyä asianmukaisista kanavista helpommin.

  Osaltaan resurssikysymys. Huomatkaa, että ROO-CRO-matsista tuli kuitenkin juttu Vaahteraliiga.fi:hin vielä myöhään illalla. Töitä kyllä tehdään :)

  Vasta-argumenttina kanavat tulisi olla rakennettu siten, että niihin on luontevaa ja helppoa syöttää liigaottelun tulos – kenties kuvalla ryyditettynä – hyvin nopeasti pelin päättymisen jälkeen.

 • Sellaisia kanavia johon ihan kuka vaan voi työntää ihan mikä tahansa tiedon ja ihan mini tahansa videon on tarjolla runsaasti kaikille kotikonstein näppäileville. Esimerkkinä voisin mainita vaikka kanavat nimeltä Twitter, Facebook, Instagram… Kunhan vaan joku viitsii sen tehdä.

 • Niin, minkä sitten kukakin näkee relevanttina kanavana. Joku tuossa aiemmin mainitsi myös liigan ja seurojen omat nettisivut. Näkisin, että kokonaisvaltaisen ja nopean tiedonjakoprosessin luomisessa on kyse muustakin kuin siitä, ”viitsitäänkö” some-tilejä päivittää.

  Paljon on kiinni myös työkaluista ja kanavan luonteesta. Jos vaikka nettisivujen pieni päivitys on sivuston rakenteesta ja suunnittelusta johtuen hankalaa ja raskasta tien päältä tuoreeltaan, siinä ei viitseliäisyyskään auta.

 • Tuo Vaahteraliigan otteluohjelma voi olla vanhan aikainen, mutta on kuitenkin toimiva. Sinne tulee tulos nopeasti ja linkki tilastoihin, niin niiden pitäis riittää pikaisimpaan nälkään. Ja mikä parasta, ei mitään ylimääräistä turhaa sälää. Ei muuta kuin lisää selaimen suosikkeihin niin löytyy nopeasti.

 • Miks pitäis refreshata mitään kun voi seurata live-tilastoja? Mun mielestä helpompi tapa pysyä jyvällä matsin tuloksesta.

 • En oikein tiedä millaisella hopealautasella porukalle pitää jenkkifutismatseista informaatiota tuottaa kun koskaan ei olla tyytyväisiä. Jos vaikkapa katsotaan Vaahteraliigaa 2017. Jokainen ottelu näytetään suorana Ruutu+ palvelussa. Otteluiden HIghlight-pätkät jaetaan kansalle tarjolle Vaahteraliigan toimesta ottelun aikana lähes realiaikaisesti Facebookissa. SAJL:n nettisivuilla on linkki jokaisen ottelun live-tilastoihin, jotka päivittyvät nykyään mainiosti lähes realiajassa. Ylen teksti TV:n sivu 257 päivitetään liigaotteluiden osalta neljänneksittäin sekä tuloksen, että pisteiden tekijöiden osalta. Lisäksi useimmat seurat päivittävät tilanteita Facebook sekä Twitter-tileillään j ajotkut katsojat päivittävät pelin kehittymistä tänne Gridironin keskusteluun. Sanoisin tässä informaatiotykityksen maailmassa henkilöitä, jotka eivät saa tietoa ottelun kehittymisestä, maaleista ja lopputuloksesta uusavuttomiksi. Sorry nyt vaan mutta alkaa olla pikkuhiljaa viestintää riittävästi. Enää ei oikeastaan puutu kuin Yle puheen live-selostukset pelipäiivinä.

 • Pelien selostuksethan kuulee Suplan sovelluksessa ilmaiseksi, eli sekin on hoidossa.

 • Otteluohjelma ja liveseuranta ovat hyvää palvelua, mutta ei niitä tai tuloksia satunnainen kävijä löydä millään jos eivät ole jo etusivulla. Ja sitähän toivottavasti halutaan että lajia seuraisi muutkin kuin lajiväki joka kyllä osaa etsiä asiat sivuston syövereistä.

 • Uskoisin, että ”satunnainen kävijä” löytää kyllä ottelun tuloksen riittävän nopeasti some-kanavista ja jos on vanhan liiton miehiä niin tekstiTV:stä. Lajia aktiivisesti seuraavat osaavat seurata matseja SAJL:n sivuilta ihan samalla tavalla kuin vaikka SM-liigan seuraajat SM-liigan sivulta livetilanteita (jääkiekko). Itse asiassa Vaahteraliigan live-tilastointi on sisällöltään monipuolisempaa kuin jääkiekon vastaava mutta tuo saattaa johtua lajien tilastoinnin luonteesta.

  Itse asiassa tarjontaa on jopa liikaa. Tälläkin Gridironin palstalla joku kritisoi sitä että miksi Roo-Croc ottelua ei ole kommentoitu täällä. Kyllä on ja kohtuullisen paljonkin heti matsin päätyttyä mutta kommentit ovat jakautuneet useampaan keskusteluketjuun jolloin ylitarjonnan seasta sitä omaa kiinnostuksenkohdetta ei aina löydä.

 • Mäkin otan pikkaisen kantaa tuohon löydettävyys- ja käytettävyyskeskusteluun. Heikkoa käytettävyyttä ei voi oikein puolustella sillä, että tarpeeksi motivoituneet käyttäjät kyllä löytävät haluamansa tiedon. Niin kuin joku tuossa vihjasikin, heikko käytettävyys pudottaa väistämättä potentiaalisia käyttäjiä pois matkan varrella, kun homma ei onnistu. Tää on tietysti tiedon levittämisen kannalta negatiivinen juttu.

  Enemmänkin voitaisiin puhua siitä, että resurssit on rajalliset, ja joissain asioissa täytyy hyväksyä vähemmän optimi ratkaisu. Liiton ja seurojen suunnalla tiedotus on mennyt Gridironin perustamisen jälkeisenä viitenä vuotena erittäin vahvasti eteenpäin. Kaikki ei oo vielä ihan kohdallaan, mutta eteenpäin mennään, ja se on hienoa nähdä.

  Sitäpaitsi kyllä se paatuneinkin lajiniilo osaa arvostaa sitä, jos livetilastojen käyttäminen on nopeaa ja luontevaa :)

  PS. Hyvä huomio tuon keskustelun jakautuminen, mistä mainittiin. Mun täytyy miettiä, josko tätäkin voisi parantaa. Tulikin jo pari idea.

 • Niin mistä ton pyhimys-teurastaja pelin selostuksen kuulee?

 • Paikanpäällä katsottuna Roosters oli parempi kuin vain ihan hiven. Tiukkaa tulee seuraavasta pelistä.

 • Nythän on niin että Suomen jefu on tulosten julkaisemisessa vuosituhannen kärkimaita maailmassa, tästä johtuen yksittäistä kannattajaa voi jo vapisuttaa mikäli jostain pelistä tulos uupuu yli puoli minuuttia. Tottakai on hyvä kokoontua rytmitansseihin ja selvittää porukalla puolen minuutin myöhästymisen perimmäiset syyt, ottaa opiksi ja luvata ettei enää koskaan vahingossakaan.
  Esim kun Roo pelasi hurreissa keväällä sai näinkin suurta tulosta etsiä rupisammakoiden ja peltopyiden kanssa ainakin viis minuuttia ennenkuin löytyi.
  Loppukommenttina sanoisin että vaahteraliigan seuraamismahdollisuudet ovat parhaimmat ikinä vuonna 2017. Tompurin suuntaan kiitosta paljon.

 • http://www.vaahteraliiga.fi/ottelut/
  Sarjataulokko on mennyt hieman pieleen.

 • Miten se on pielessä. Eikö tulokset ole miellyttäneet ?

 • @@Nonni: Siellä seisoi eilen sellainen tilanne, että Trojans olisi voittanut Roosters-matsinsa. Taisi se taulukko aiemminkin näyttää jotain ihmeellisyyksiä.

 • Mitäs pelistä opittiin? Trojansin heitto edelleen sekaisin. Vaasalla varmasti liigan kovin puolustus. Ainakin juoksua vastaan. Roon hyökkäys ainakin vielä tällä hetkellä parempi.

 • Hyökkäys tekee pisteet, puolustus voittaa pelit.

 • Ei näyttänyt Royals niin vahvalta kuin oli mainostettu, Puolustus on käytännössä Youngin varassa. Muut mokailee ja Young paikkaa.

 • Tilastojen mukaan Trojansin heittopeli oli tosi isoissa vaikeuksissa. 2/15 on jo varsin erikoinen saldo. En katsonut peliä. Voisko joku pelin nähnyt vähän kommentoida, että mitä Trojans yritti ja miksei heitto onnistunut?

 • Turun laiturit on todella huonoja ja qb ei pysty yhtään nostamaan niiden tasoa. Kyllä siellä jonkin verran oli auki pelaajia, mutta qb ei meinaa osua mihinkään eikä edes anna pelaajille mahdollisuutta tehdä peliä. Kannattaisi melkein etsiä uusi qb, jos jotain haluaa tällä kaudella tehdä vielä.

 • Hieno juttu että voi seurata matseja kotisohvalta, ja arvostella pelejä sohvalta. Turun pelaaminen ei mistään kotoisin. Boring !!! Onko importit tarkkaan harkittu ? Kotimaasta olisi saannut pelimiehiä halvemmalla. Importti QB antaa joka pelin RB:lle joka oli kylläkin ihan hyvä. Johtuiko kapea pelivalikoima kutsuista vai Royalsin hyvyydeltä ? Royals ihan OK kauden ekaksi peliksi

 • Täysin eri mieltä kuin roy. Young toki on puolustuksen lukko, muttei hän siellä yksin häärinyt. Koko systeemi mahdollisti Youngin loistamisen. Turku oletti Royalsin lataavan boxin täyteen Quezadan juoksujen pysäyttämiseksi, mutta Royals luotti Youngiin, joka peilasi Quezadaa. Kun tämä juoksi paljon, Young pääsi taklaamaan paljon. Lopulta Quezada kului loppuun. Muutenkin Youngilla näyttää olevan täysi vapaus improvisoida ja pystyy siksi liikkumaan ympäri kenttää. Eikä se onnistuisi ilman poikkeuksellisia lahjoja, mitkä nyt tulevat oikeuksiinsa. Royls-hyökkäys oli murhaavan varma varsinkin ensimmäiseksi matsiksi. Toisella puoliskolla alkoivat jo henkisesti vähän himmailla. Suoste oli yllättävän hyvä, mikä tietää hyvää maajoukkueelle. Turun osalta täytyy vain todeta, että on turhaan haukuttu. Ovat nyt kohdanneet liigan kaksi kovinta joukkuetta ja Qb/rissut tarvitsevat yhdessä enemmän kuin viikon. Huonoa tuuriakin oli rissuvahvistuksen loukkaantumisen kanssa. Turusta kuullaan vielä.

 • Nyt nähtyjen otteluiden perusteella ranking:
  1.Roosters
  2.Royals
  3.Butchers
  4.Huskies ( vaikka ei ole nähty)
  5.Crocodiles
  6.Trojans
  7.Saints

 • Kyllä Trojansin heittohyökkäys on jopa yllättävän huonolla tasolla. Varmaa on ,että se paranee, mutta riittääkö se näistä lähtökohdista yhtään mihinkään jää nähtäväksi.Eikö Juuso Mäkinen vielä asu Turussa? Onko mies lopettanut pelaamisen tai loukkaantunut vai mistä kiikastaa kun ei ole kokoonpanossa?

 • Royalsilta puuttui vielä Efe Evwaraye, kuka tulee lisäämään puolustuksen tasoa entisestään. Pelaako hän sitten LB:nä vai puolustuksen endinä viime kauden tapaan, jää nähtäväksi. Ainakin rosteria ja eilistä kierrätystä katsoen, Royalsin DL:ssä on pelaajia runsaasti. Jos ja kun Efe vielä tulee LB:ksi, saatetaan nähdä Stacey Thomas omalla paikalla safetynä, ja R.J. Long saa keskittyä vain hyökkäykseen. Taisi vielä Emmanuel Amudeng olla myös poissa toisen cornerin tontilta, niin Royals saa jatkossa britti-DB:n takaisin free safetyn tontille. Royalsin DL pelasi niin hyvän pelin, että Young pääsi aina vapaasti taklaamaan. Vaikka itse DL ei juurikaan ”loistanut” taklausten tai muiden valossa ehkä Zequiria lukuunottamatta, niin antoivat kuitenkin Youngille aina vapaan pääsyn pallonkantajaan, sitomalla hyökkäyksen linjan aseettomaksi. Eipä juuri missään vaiheessa kukaan ollut Youngia blokkaamassa.

  Eilisen perusteella Royalsillakin on tosi paljon parannettavaa. Rangaistuksia tuli tosi paljon, pitkät heitot puuttuivat kokonaan, mutta muuten aika valmis näytti Royalsin paketti olevan.

 • Pelit on kyllä liian hidastempoisia. Ottelut kestävät kauemmin kuin NFLssä, jossa pelataan 12 minuuttia enemmän ja käydään mainoksilla joka välissä. 7 tuomarin lippushow on aika syvältä (välillä tulee pienistäkin selkäänhipaisuusta lippuja). Ja päätuomarilla kestää minuuttitolkulla kävellä omalta paikaltaan 30y päähän kuuluttamaan tuomionsa. Niin pitkäveteistä, että ei edes laji-ihminen jaksa katsoa matseja loppuun saakka. Nopeammaksi pitäisi touhua saada.

 • Hyvä kommentti ja komppaan. Tuomarit saivat etenkin tuosta Trojans-Royals ottelusta todella todella todella hidastempoisen ja itsekkin teki mieli kääntää kanavaa tai alkaa räpläämään puhelinta vaikka olen laji-ihminen. Tosin joukkueetkin saavat katsoa peiliin otettuuaan todella monta pelin viivytys rangaistusta. niistä tuomareiden on pakko heittää lippu ja taas odotellaan. mutta tosiaan se että tuomarit saisivat sen syyn kakistettua nopeasti eetteriin ja pelin taas käyntiin olisi kullanarvoista.

 • Pelinviivytysrangaistukset johtuivat siitä, että kentällä ei ollut minkäänlaisia näyttöjä osoittamassa yrityskelloa eikä tuomarit huutaneet aikaa jäljelle. Toki yksi tuomari nostaa käden pystyyn kun aikaa on jäljellä 10s, mutta kyllä tuossa on järjestäjillä/tuomareilla myös osansa, eikä pelkästään pelaajilla.

 • Miten siinä tuomareilla on osansa jos tuomarit selvästi merkillä näyttävät että on 10 sekuntia aikaa käynnistää peli? Olisi nyt edes sivurajalla joku hereillä ja katsoisi tuota merkkiä jos hyökkäys ei sinne katso.

  Mutta siinä taas olen aivan samaa mieltä, että kentällä pitäisi olla 25/40 sekunnin kello molemmissa päissä josta hyökkäyksen on tuo asia helpompi nähdä. Toivottavasti jokainen seura ainakin vaahterassa saisi tuollaiset kellot otteluihin…

 • Näin sanotaan Ottelumanuaalissa 2017:

  2.8.4. Tulostaulu ja kellot
  Kaikissa otteluissa on pelikentän laidalla oltava katsojille näkyvä tulostaulu, pelikello (12.00 minuutista alaspäin juokseva) sekä 2 kpl 40/25 sekunninkelloja (yrityskello on 1-divisioonassa suositus). Pelikellon tulee kyetä näyttämään puoliaika (20 minuuttia alaspäin juokseva).

  Mutta liitto ei asiaa näytä kontrolloivan. Eli iso syy on liiton saamattomuudessa valvoa omia vaatimuksiaan seuroille.

 • Taitaa mennä kysymys niin, että kuinka monella kentällä ON yritysajat näkyvissä?

 • Ainakin Velodromilla ja Pyynikillä.

 • .. niin kauan kun ei tule selkeistä puutteista tai laiminlyönneistä kunnon sakkoja.