Ennakossa kauden 2017 III-divisioona

Tuomo Tomperi 7.5.2017 22:31 35 kommenttia

Tämän kauden kolmonen potkaistaan käyntiin lauantaina Lohjalla, kun sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Lions isännöi Rovaniemi Nordmenia. Kokonaisuutena luvassa on tasainen ja jännittävä kausi.

Vahvasti uusiutunut kolmosdivisioona on tänäkin vuonna mielenkiintoinen sarja, vaikka viime kesän kolme kärkijoukkuetta nähdäänkin nyt sarjaporrasta ylempänä. Seitsemällä joukkueella pelattava yksinkertainen sarja tarjoaa jokaiselle joukkueelle kuusi ottelua. Neljä parasta jatkavat välieriin, joiden voittajat kohtaavat elokuun lopulla järjestyksessään neljännessä Tinamaljassa. Alkukaudesta otteluja pelataan harvakseltaan, mutta sarjan päästessä kunnolla käyntiin ottelutahti vakiintuu 2-3 kamppailuun viikonloppua kohden. Joensuu Wolvesin lukuunottamatta sarjan kaikki joukkueet aloittavat kautensa toukokuussa.

Viime kesän yhdeksän joukkueen kolmosdivisioonasta ovat Kotka Eaglesin, Oulu Northern Lightsin ja Helsinki Wolverines Bluen lisäksi poissa Tarto Titans sekä Malmi Blaze, joista kumpikaan ei pelaa tänä vuonna Suomen sarjoissa. Näin viime kesän kolmosen joukkueista jatkavat Lohja Lions, Rovaniemi Nordmen, Lahti Panthers ja Sipoo Bulldogs. Uusina joukkueina sarjassa nähdään IV-divisioonan 2016 kaksi parasta joukkuetta Rusko Mayhem ja Joensuu Wolves, sekä villinä korttina tiivissä yhteistyössä Hämeenlinna Huskiesin kanssa toimiva Hyvinkää Falcons.

Tämän kesän kolmonen tarjoaa vähäisen ottelumääränsä vuoksi jännitettävää sarjan ystäville, sillä jokainen peli merkitsee paljon. Ennakkoon sarjasta on lupa odottaa varsin tasaista, minkä vuoksi neljää pudotuspelijoukkuetta on etukäteen hankalaa ennakoida. Sen sijaan, että koettaisin asetella joukkueita järjestykseen, luon pikaisen katsauksen jokaisen joukkueen tilanteeseen ja ennakkotunnelmiin kauden alla. Seuraavassa listauksessa joukkueet esitetään aakkosjärjestyksessä.

Hyvinkää Falcons

Spagettimaljassa kauden 2014 päätteeksi pelannut Falcons joutui yllättäen luopumaan sarjapaikastaan ennen seuraavaa kesää. Viime kesänä joukkue haki uutta vauhtia turnausmuotoisesta nelosdivisioonasta vaihtelevalla menestyksellä, mutta tänä kesänä puhaltavat uudet tuulet. Yhteistyö Vaahteraliigan Huskiesin kanssa tarjoaa paitsi hyvät harjoittelumahdollisuudet, myös leveyttä rosteriin. Huskies listaa joukkueiden yhteisrosterissaan tällä hetkellä liki 90 pelaajaa, joista vain noin puolet on mahdollista merkitä yhden joukkueen pelipäivän kokoonpanoon. Onkin hyvin mahdollista, että Falcons pääsee lähtemään otteluihinsa sarjan leveimmällä pelaajamäärällä. Tämän todennäköisyyttä lisää se, että kolmosen runkosarjassa pelataan vain kuusi ottelua.

Mutta millainen on Falconsin todellinen iskukyky kentällä? Pelkkä yhteistyökuvio Huskiesin kanssa ei takaa menestystä, jos kokoonpanoissa nähdään runsaasti paljon muutoksia, eikä joukkue onnistu hitsautumaan harvan sarjaohjelman aikana yhteen. Toisaalta potentiaalia joukkueesta löytyy runsaasti. Pelinrakentajan tehtävistä kamppailevat Huskiesin maaliskuun rosterin mukaan kolme kautta seuraa edustanut Samu Mäkinen ja Lahdesta siirtynyt vikkeläjalkainen Eemi Huhtinen.

Joensuu Wolves

Muutaman vuoden tauon jälkeen 11vs11-futikseen palaava Wolves on paahtanut viimeiset kaksi kautta IV-divisioonassa. Nyt toimintaa on saatu kehitettyä jälleen siihen suuntaan, että osallistuminen täydellä pelaajamäärällä pelattavaan sarjaan on mahdollista.

Ennakkoon joukkueen tämän kesän tasosta on vaikea muodostaa kuvaa. Joensuussa on vahvaa jenkkifutisperinnettä aina 80-luvulta asti, minkä lisäksi joukkue on myös osallistunut 11vs11-sarjaan vuosina 2010-2012. Kesällä nähdään, saadaanko nousujohteinen kehitys nelosessa siirtymään tuloksiksi myös tämän kauden kolmosessa.

Lahti Panthers

Panthersissa tehdään jatkuvasti hyvää työtä seuran taustaorganisaation kehittämiseksi ja lajin tunnettuuden lisäämiseksi 200 000 asukkaan talousalueella. Lahdessa on pitkät lajiperinteet, mutta traditio ei ole näkynyt viime vuosina edustusjoukkueen menestyksessä. Olisiko tämä vihdoin Panthersin vuosi?

Edustusjoukkueen kauden avausottelu paikallisvastustaja Bulldogsia vastaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna antaa osviittaa lahtelaisjoukkueen tämän kesän tasosta. Uusiutunut edustusjoukkue lähtee kesän sarjan omissa papereissani haastajana, mutta yllätyspotentiaalia joukkueesta varmasti löytyy. Hyökkäyksen näkyvin muutos on uusi pelinrakentaja. Puolustusta koordinoi tänä kesänä moninkertainen suomenmestari Mika Marttila.

Lohja Lions

Lohja Lions on nähdäkseni III-divisioonan 2017 suurin mestarisuosikki ennen kauden alkua. Nousujohteisesti vuonna 2016 pelannut Lions oli varsin lähellä selviytyä sarjan finaaliotteluun Tinamaljaan. Kun kaikki Lionsin edelle sijoittuneet joukkueet pelaavat tulevana kesänä kakkosessa ja joukkueen oma runko näyttää pitkälti jatkavan myös tänä vuonna, on joukkueelle helppo povata menestystä. Ammattitaitoinen valmennus takaa omalta osaltaan joukkueelle hyvät lähtökohdat jo viikonlopun Nordmen-otteluun.

Mielenkiintoinen kysymys on se, hankkiiko joukkue täksi kesäksi ulkomaalaisvahvistuksia viime kesän tapaan. Ainakaan tällä hetkellä joukkue ei listaa ulkomaanapuja nettisivujen rosterissaan.

Rovaniemi Nordmen

Suomen pohjoisin jenkkifutisjoukkue lähtee kauteen hieman uusin kuvioin. Viime kauden valmennus on hieman uusiutunut, vaikka kesän 2016 päävalmentaja Mikko Vähätalo jatkaakin joukkueen valmennustiimissa. Huhtikuun lopulla Oulu Northern Lightsin kanssa leireilleen Nordmenin sarjaohjelma on alkukesästä varsin harva. Joukkue pelaa ennen heinäkuun puoltaväliä vain kaksi ottelua.

Joukkue tiedotti viime keväänä näihin aikoihin hankkimistaan vahvistuksista, joista osa saapui napapiirille jopa Espanjasta asti. Toimitukseen ei ole ainakaan vielä hankkiutunut tietoja tämän kesän vahvistustilanteesta, mutta verkkainen ottelutahti antaa Nordmenille tämän suhteen aikaa. Joukkueen niin halutessa voidaan vahvistukset hankkia vasta juhannuksen jälkeen, eikä väliin ole jäänyt kuin kaksi ottelua. Nordmen pelaa lisäksi neljästä viimeisestä ottelustaan kolme kotona. Voikin olla, ettei kauden avausottelun jälkeen pystytä sanomaan, miltä Nordmen näyttää heinä-elokuussa, kun pudotuspelipaikat lopullisesti ratkaistaan.

Tänä kesänä Nordmen panostaa vahvasti myös junioritoiminnan käynnistämiseen pohjoisessa.

Rusko Mayhem

Kaksinkertainen puolustava IV-divisioonan mestari Rusko Mayhem nousee täksi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäs kolmoseen. Joukkueen päävalmentajana, hyökkäyksen koordinaattorina ja pelinrakentajana toimii Arttu Koivisto, jonka tililtä löytyy pitkä liigaura useasta seurasta. Monipuolinen Koivisto oli mukana myös Trojansin kauden 2003 mestarijoukkueessa. Viime kesänä Mayhemissa pelasi myös muita Trojans-taustaisia pelimiehiä, joista Jaakko Tirkkonen on tosin täksi kesäksi tehnyt paluun turkulaisjoukkueeseen.

Raisio Oakmenin luopuminen sarjapaikasta ennen kesää 2016 on jättänyt Turun seudulle tyhjiön, jota Mayhem on osaltaan pystynyt paikkaamaan. Joukkue tekee yhteistyötä Trojansin kanssa mm. yhteisin leirein, mikä on omiaan kehittämään paikallista pelaajakantaa. Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten Mayhem vastaa huutoon kesällä 2017 ja tulevaisuudessa.

Sipoo Bulldogs

Tässä vaiheessa useimmat tietävät jo Bulldogsin tarinan. Seurassa tehdään vuodesta toiseen hyvää juniorityötä, mutta panostus nuoriin ei siirry täysimääräisesti edustusjoukkueeseen. Edustuksen vaihtuvuus on suurta ja pelaajamateriaali usein kapea. Joukkue menestyy parhaimmillaan keskinkertaisesti, usein jopa surkeasti. Bulldogsilla onkin tilillään viimeisen neljän kesän ajalta peräti kolme kautta, joiden aikana joukkue ei ole voittanut peliäkään.

Tänä vuonna vaikuttaa kuitenkin vahvasti siltä, että joukkueen suunta kääntyy. Alustavassa rosterissa listataan yli 40 nimeä, mikä on kolmoseen erinomainen lukema. Viime kesän kilpakumppanin Malmi Blazen jättäytyminen pois sarjasta on näkynyt Sipoossa positiivisesti, sillä kuusi viime kesän malmilaista jatkaa tänä kesänä pelaamista Bulldogsissa. Kuusikon joukossa ovat mm. liigassakin aikanaan pelannut LB Antti Saari sekä Suomeen asettunut amerikkalaispelaaja Hayden Signore. Ville Roiton paluu Bulldogsiin Roosters-vuosien jälkeen on tuonut joukkueeseen aimo annoksen lisää uskottavuutta. Vaikuttaakin siltä, että tänä kesänä päävalmentaja Mikko Ranta-aholla on pitkästä aikaa käsissään joukkue, jolla voidaan mennä pitkälle.

Ketkä nähdään elokuun Tinamaljassa?

Vahvasti uusiutunut kolmonen tarjoaa varmasti mielenkiintoisia jenkkifutishetkiä myös tulevana kesänä. Harva sarjaohjelma käynnistää sarjan verkkaisesti, mutta kesän edetessä tahti kiihtyy sopivasti ennen pudotuspelejä. Tulevan kesän aikana ratkaistaan Tinamaljan mestaruus, mutta luodaan myös pohjaa tuleville kausille. Käynnistyykö maamme seuraava menestystarina tämän kesän kolmosesta?

Kolmosen sarjaohjelma on lisätty tänään Gridironin ottelulistaukseen.

Kommentoi

 • Onko leijonilla käynyt nuorennusleikkaus ja vanhat jyrät jo väistyneet?

 • Päin vastoin, enemmän vanhaa käyrää, ku koskaa.

 • Eikös Malmi Blaze ole ilmoittaunut 4-Divariin?

  ”Viime kesän yhdeksän joukkueen kolmosdivisioonasta ovat Kotka Eaglesin, Oulu Northern Lightsin ja Helsinki Wolverines Bluen lisäksi poissa Tarto Titans sekä Malmi Blaze, joista kumpikaan ei pelaa tänä vuonna Suomen sarjoissa”

 • Ehkä SAJLin kannatais päivittä 4div sivut…http://www.sajl.fi/sarjat/miehet/iv-divisioona/

  Tiedoksi Blaze ei pelaa missään..
  [”Viime kesän kilpakumppanin Malmi Blazen jättäytyminen pois sarjasta on näkynyt Sipoossa positiivisesti, sillä kuusi viime kesän malmilaista jatkaa tänä kesänä pelaamista Bulldogsissa. ”]

 • Bulldogs ja mayhem

 • 1.Lohja
  2.Sipoo
  3.Rovaniemi
  4.Rusko
  5.Hyvinkää
  6.Joensuu
  7.Lahti

 • Runkosarja:

  1. Lions
  2. Bulldogs
  3. Mayhem
  4. Hyvinkää
  5. Rovaniemi
  6. Joensuu
  7. Lahti

  Välierissä Mayhem ottaa Bulldogsista revanssin, mutta Lionsin vanhoja setiä ei pysäytä finaalissa mikään eikä kukaan.

  Kauden jälkeen, kun kohtalo on toteutunut, muodostuu tästä kommentista eräänlainen divarijyrien virtuaalinen pyhiinvaelluspaikka.

 • Laittaisin Hyvinkäälle yllättäjän viitan jos saavat Huskiesilta pelaajia. Siellä on paljon viime kesän 1-div voittajia ketkä ei mahdu vaahtera kokoonpanoon. Tai niin luulisin

 • Veikkaan Hyvinkään vievän Tinamaljan, koska Hämeenlinnalla on aito tarve saada farmijoukkueelle tulevaisuudessa kovempi vastus. Lisäksi Hyvinkää ja Hämeenlinna´ovat niin lähellä toisiaan, että yhteistyö toimii myös käytännön treenien tasolla. Eikä pidä unohtaa Hyvinkään pitkiä perinteitä.

  Lohjaa veikkaan finaaliin, mutta voitto vaatisi vahvistuksia avainpaikoille. Ei siksi, etteikö omasta takaa olisi taitoa kolmoseen tai jopa kakkoseen, mutta Hyvinkään (Hämeenlinnan) taitopelaajia vastaan ei ihan riitä.

  Lahtea pidän mustana hevosena. Ennemmin tai myöhemmin sielläkin alkaa nousu ja talousalueella riittää resursseja. Kun homma alkaa pyöriä, keskeisellä paikalla oleva Lahti saa kyllä haalittua kokeneita valmentajia ja pelaajia lähialueiltaan.

 • Rusko, Sipoo, Lohja on mun veikkauksia kärkikolmikkoon. Hyvinkää voi olla yllättäjä, mutta kaikki riippuu miten tuo kakkosjoukkue on toteutettu. Nyt olisi todella mukava tietää mihin joukkueisiin pelaajat on rekisteröity. Ylemmästä joukkueesta ei ole niin helppoa mennä pelaamaan alas, mutta toiseen suuntaan liike on helpompaa. Ja sitten myöhemmin kesällä tulee tietysti raja jolloin liikettä ei enää tapahdu.

 • Malmi Blaze pelaa kyllä IV-Divisioonassa.
  IV-Divarin joukkueet:
  Tampere Angels
  Puuppola Buccaneers
  Jyväskylä Pirates
  Helsinki Wolverines
  Malmi Blaze
  Helsinki ECG-69ers
  Vaasa Vikings

  Näin ainakin huhujen mukaa! Korjatkaa jos olen väärässä!

  Ihmettelen kyllä miten vieläkään SAJL’n sivuilla ei ole joukkueita eikä otteluohjelmaa….

  Tampere:
  Hienoa jotta sinnekkin päin saatu ”höntsäjoukkue”, kun Nokia Hunters poistui höntsäkerhosta.

  Jyväskylä/Puuppola:
  Miten Jyväskylä alueella riittää pelaajia sekä Jaguarseihin että vielä kahteen ”höntsäjoukkueeseen”, vanhoja paluumuuttajia?

  Helsinki:
  Aivan liikaa höntsäjoukkueita joissa tod.näköisesti Wolverines sekä ECG-68ers joukkueet pyörittävät pelaajia myös ylemmiltä sarjatasoilta – joka pitäisi jotenkin kyllä kieltää. Pienet seurat kun eivät halua ottaa vuodesta toiseen turpaan ns.kokeneilta kavereilta – tässä esimerkkinä Kiuruvesi Farmersin poistuminen jefukartalta. Malmille taas nousee hattu isosti! Joukkue tuli aikoinaan aivan nollasta kartalle ja siitä lähtien tasaisen varmaa työtä ylöspäin. SAJL tilastoja katsellessa joukkue on joka vuosi nostanut tasoa ja hirveen iso nippu käynyt eripelaajia siellä pelailemassa ja on tainut saada kymmeniä uusia pelaajia lajin pariin. Viimeisin kova temppu näyttää olevan yksi pelaaja joka nousi Malmilta Roostersin pelaavaan kokoonpanoon! Viime kauden jälkeen huhut kertoivat jotta isommat seurat olisivat imeneet pelaajia pois ja seuran konkurssi ollut lähes 200% varma! Tämän hetkiset huhut taas kertoo Malmin osallistuvan IV-Divariin ja saaneet taas n.20 uutta pelaajaa! Jos näin on tai edes lähellekkään sinne päin, pitäisi jokaisen muun PK-seuran nostaa hattua tälle pikkuruiselle seuralle. Sitkeitä ovat perkeleet!

 • Väitteesi Wolvojen höntsä-joukkueen pelaajakokoonpanosta ovat täysin virheelliset. Joukkueessa on mukana pääosin kohtuullisen iäkkäitä karjuja joiden glorydays-päivät ovat takanapäin eikä höntsä-turnauksiin todellakaan lähetetä ylempänä pelaavia minkään tavoittelemiseksi. Tässä sarassa on kyse pelaamisen riemusta ja joukkueen nimi ”Piink” on annettu varmaankin huumorimielellä. Se, että joku höntsäilijöistä päättää ryhdistäytyä ja liittyä Wolvojen oikeiden sarjajoukkueiden rosteriin on tosin mahdollista. Kyllä noista nimistä vielä useampikin mahtuisi jopa I-divarin miehistöön aika korkealle.

  Wolvojen IV-divarin joukkueeseen on ollut varsinaista imua ja mukaan on liittynyt muutamia varsin tasokkaan uran taakseen jättänyttä veteraania. Nämä nimimerkki ”Supposrtaajan” mainitsemat pienet seurat ovat todellakin helisemässä kuun vastaan asettuu nelikymppisiä Vaahteraliigan veteraaneja. Erinomaista että veteraanitkin saavat vielä verestää pelitaitojaan ja jos joku ”pieni seura” haluaa pelata ihan oikeaa kilpa-jefua kannattaa tavoitteeksi asettaa III-divari, ei höntä-turnausten sarja.

  https://helsinkiwolverines.com/4-divisioona/

 • @Supporttaajalle: Kun tuota rosteria katsoo, niin ei se miltään höntsäjoukkueelta vaikuta, vaikka kuinka vaaleanpunainen nimi onkin. Oikeammalta tasolta vaikuttaisi ennemminkin III divari, kuin kehitys/höntsäjoukkueiden nelonen.

 • Kukaan ei ole tainnut nimetä Wolvojen III-joukkuetta kehitysjoukkueeksi. Se on puhtaasti höntsäilijöiden oma juttu ja yhdistävänä tekijänä on se, että henkilökohtaisista syistä ei ole enää mahdollisuuksia panostaa ylempien sarjatasojen edellyttämään treeni-intensiteettiin. Se että höntsäilijat ovat tasoltaan osa jopa liigakelpoisia, ei tee heidän höntsä-motiiveistaan sen huonompia kuin heikompitasoisten ei-harjoittelu-halukkaiden hönsäilijöiden motiivit ovat. Tai ollaanko nyt sitä mieltä että aiemmin liigassa tai muissa sarjoissa mainetta ja kunniaa niittäneet eivät saa ikääntyessään enää osallistua lajin kilpailutoimintaan haluamallaan tasolla??

 • Kun katsoo nimiä mitä löytyy tuolta 48 hengen rostersista, niin motoksi voisi joku ilkeämielinen kuvitella ”Tärkeintä ei ole voitto, vaan murskavoitto!”

  Vaikka herrat lähtevätkin höntsäilemään, niin onko tuolla rosterin koolla ja kokemuksella IV-divari oikea taso? Se varmaan tulee herättämään keskustelua kauden aikana.

 • Tää on oikeasti mielenkiintoinen keskustelu. Yhtä joukkuetta arvostellaan siis täällä siitä, että sillä on liian laaja ja tasokas joukkue.

  Eiköhän ole kuitenkin parempi, että noihin ”oikeisiin” sarjoihin osallistuu joukkueet joilla on muitakin tavoitteita kuin hauskan pitäminen lajin parissa ja pelaajat sitoutuvat harjoittelemaan säännöllisesti. Kolmosdivarikin on nykyään korkeatasoinen kilpasarja jossa pelataan tosissaan menestymisestä ja olisi surullista jos sinne menisi mukaan joukkue joka ei käytännössä treenaa lainkaan. Kolmoseen saa ilmoittautua kaikki halukkaat joilla on resurssit kunnossa Rautamaljan tavoitteluun.

  Äijäliiga eli IV-divari on nimensä mukaisesti pääosin jäähdyttelevien äijien sarja. Jos sitten joku joukkue on organisaationa ja konseptina vetovoimainen äijäsarjan spekseillä niin kunnia heille. Tällä palstalla on pohdittu sitä miten pääkaupunkiseudun nuorisomyllyt ei tuota riittävästi hyvätasoisia pelaajia liigaan. Tämä on sitten se rinnakkaiskeskustelu missä pohditaan onko se reilua että pääkaupunkiseudun jefu-joukkueet tuottavat liikaa veteraanipelaajia höntsäsarjaan.

  Koskaan ei ole mikään hyvä. Tsemppiä Wolvoillle erinomaisen ja kokonaisvaltaisen seurakonseptin rakentamisesta.

 • Kyllä nyt nelosdivarin muiden joukkueiden kannattaa olla varuillaan kun Wolverines Pink-joukkueeseen on rekrytoitu Soesterberg Wolfhoundsin 49-vuotias tukimies Eric Salmela…

  Valot päälle taas ihmisille. Hienoa duunia Wolvoilta ja hienoa että nämä Salmelan kaltaiset ikämies-sarjan pelaajat saavat pelata nuoruuden innolla pallopeliä.

 • Voin kertoa teille, että tiedän jotain, mitä muut ei vielä tiedä. Kolmosdivariin tulossa lähiaikoina Stänin lanseeraamaa #Boomia. Odottakaas vaan ;)

 • Mun pohdiskelut liittyy lähinnä aikaisempiin keskusteluihin tasoeroista ja murskatappioista/voitoista divisioonien ja Vaahteraliigan sisällä. Kuten Hälyytys sanoo, on hienoa että ikämiehillekin on oma sarjansa jäähdyttelyyn, mutta mun silmiin Wolvojen Pinkkirosteri ei näytä pelkästään jäähdyttelyporukalta. No, kesällähän tuo sitten selviää.

 • Tahdon lisää #boom!

 • Kun katselee tällä hetkellä herrasmiehiä jotka treenaavat esim Helsingissä näissä äijäliigan joukkueissa, ei voi olla ajattelematta että OP:n korvaukset ja samalla lisenssivakuutushinnat tulevat nousemaan *sarcasm*

 • Lahti saattaa yllättää. Vaikka rosterissa onkin melkoinen määrä rookieita, niin ovat instagramin mukaan leireilleet mm. Butchersin ja Indiansin kanssa ja treeneissä kova meno päällä. Valmennuksessa on Mika Marttilan lisäksi myös jenkkipallon takavuosien puurtaja J-P Sarlio. Jään odottamaan innolla.

 • Hyvä idea!

 • oli ainakin aivan heittopussi Butchersin U19-junnuja vastaan.. Aika kovaksi ränkätty siihen nähden, että ottivat pojilta turpaan.

 • Leijonat kaatuu pelinrakentajaan

 • Ottamatta kantaa rankkaukseen, niin tuossa Butchersin junnuja vastaan pelatussa ottelussa Bulldogs pelasi kahdella hyökkäyksen linjamiehellä ja loput hyökkäyksen linjassa kävijät olivat rissuja ja vastaavia, mitä juttuja tutuilta kuulin. Sitä en tiedä miksi eivät saaneet sille reissulle tarpeeksi linjamiehiä paikalle. Rookieita peluutettiin kuulemma myös paljon, kerran tai kaksi taisi kokeneempaa kaartia käydä hyökkäyksen rissuina ja tulos oli heti maali ilman hyökkäyksen linjaakin.

  Ja hyvähän tuo Porvoon junnujoukkue on. Pärjäisi mielestäni kolmosdivarissakin ihan hyvin jokaista siellä pelaavaa joukkuetta vastaan.

 • Lahdessa todellakin taustatekijät rupeaa olemaan kunnossa (joka jatkossa voi toimia hyvänä houkkutteena kokeneille pelimiehille). Mutta valitettavasti paljon vanhoja pelaajia lähteneet muualle/jättävät kauden väliin. Jäljelle jää iso kasa rookieita, joista voi kasvaa kova joukkue parin vuoden päästä, mutta lahti ei tänä vuonnakaan tule hyvin pärjäämään. Sitten kun pelaajien negatiivinen muuttoliike saadaan kuriin, niin ehkä sitten lahti nousee.

 • Valaisetko hieman lisää? Eikö viime kauden qb ole enää mukana vai onko loukkaantunut? Vaikutti ihan kelvolliselta ja piti muutamassa ottelussa puolustuksia suorastaan pilkkanaan.

 • Eikös Lahden viimevuoden Qb pelaa nyt vaahterassa huskien 2 QB:na?! Teki jo myös 1 TD 😊

 • Tehdyt-päästetyt=112/243=-131… dominoin korkeintaa heittopusseja, jos edes niitä

 • Milloin pelinrakentajan hyvyyttä on mitattu päästetyillä pisteillä? Eikös esim. TD/INT suhde olisi parempi?

 • Pölhölandiassa QB:n hyvyyttä mitataan päästettyjen pisteiden perusteella. Tai sitten tuo nimimerkki ”Dominoi!?!?!?” ei vaan ymmärrä mistä tässä lajissa on kysymys. Todella hölmö kommentti kaikkiaan.

  Eemi Huhtinen kuuluu näihin Erittäin lupaaviin nuoriin pelinrakentajiin joille toivon peliakaa runsaasti ihan missä tahansa sarjassa kunhan saa heittää palloa tositilanteessa.

 • Lahden viime vuoden QB Eemi Huhtinen todellakin siirtynyt Hämeenlinnaan.

 • Näyttää lohjalle tulevan helppo nousu III-divarista II-divariin.

 • Ei pidä hehkuttaa liian aikaisin, pelipäivän kunto kuitenkin ratkaisee..