Vaahteraliigaa: Trojans vs Roosters

Gridiron Staff 5.5.2017 19:22 12 kommenttia

1 2 3 4  
0 3 0 0 3
14 12 6 7 39

(0-1)

03

(1-0)

39

6.5.2017 klo 13:00 Turku

Liigakauden avauskierros pyörähti käyntiin yhden ottelun voimin lauantaina. Hallitseva mestari Helsinki Roosters päihitti Trojansin odotetusti selkein lukemin 3-39 (3-26).

Sekä Helsinki Roosters että Turku Trojans ovat kuuluneet viimeisen kolmen kauden ajan maamme ehdottomaan jenkkifutiseliittiin. Turku Trojansin nousu takaisin liigaan kaudeksi 2014 ja sitä seurannut kolmen vuoden yhteistyö Anders Innovationsin kanssa poiki lopulta SM-hopean ja kaksi pronssia. Joka vuosi päättyi kuitenkin samalla tavalla – tappioon Roostersia vastaan pudotuspeleissä.

Tämän kesän liigakauteen joukkueet lähtevät kuitenkin hyvin erilaisista lähtökohdista. Roostersin suurimmiksi haastajiksi etukäteisarvioissa on nostettu pääasiassa Vaasa Royals ja sarjanousija Hämeenlinna Huskies. Trojansin kohtaloksi on sen sijaan arvioitu jääminen pudotuspelien ulkopuolelle.

Katso ottelu Ruutu-palvelun kautta lauantaina klo 12.30 alkaen, tai kuuntele se veloituksetta Supla.fi:sta. Kommentointi sujuu oheiseen ketjuun tai Twitteriin #vaahteraliiga-hashtagin avulla.


Ottelua ja alkavaa liigakautta on ennakoitu kiitettävässä eri medioissa viime päivinä. Rautaisannoksen ennakoita löydät oheisten linkkien kautta.

Päivitys 6.5. klo 21.28: Raportti ottelun kulusta on julkaistu Vaahteraliiga.fi:ssa. Lue raportti tai tutustu ottelun tilastoihin täältä.

Kommentoi

 • Veikkausta kehiin:

  Roosters: 250y passing, 250y rushing. Slater 2 INT.
  Trojans: <150y total yards.

  Pisteitä en lähde arvailemaan. Toivon rehtiä ja kovaa matsia!

 • Ilo nähdä, ettei Trojans olekaan mikään heittopussi. Kunhan saavat toistoja joukkueena alle, niin panevat kenet tahansa tiukille.

 • Aivan samoin ajattelin Trojansista Filebackerin kanssa. Roosters ei ehkä ollut niin hyvä mitä pisteet ehkä antoivat ymmärtää, odotin enemmän pelillisesti.

 • Roosters oli just niin vakuuttava, kun Uppsalan matsit antoivat odottaakin. .. Trojans ei ollut niin heikko, kun ns. asiantuntijat ovat antaneet ymmärtää…

 • Ollut mitään jakoa… eiköhän tule maanpinnalle paluu tällä kaudella

 • On kyllä ihmeellistä kauteen valmistautumista turussa jos vasta viikon vasta treenanneet koko joukkueella…? Kyllä Huskit ja Royals sekä Roosters ovat vahvoja tällä kaudella.

 • Pelinrakentajan saapuminen maahan vasta viikko sitten näkyy varmasti hyökkäyksen otteissa. Trojansin hyökkäykseltä on varmasti lupa odottaa parempaa kauden edetessä.

 • Trojansin puolustushan pelasi ihan loistomatsin, Roostersin juoksupelit saatiin tosi hyvin kiinni ja heittopeleissäkin oltiin usein iholla. Hyökkäyspuolella oli enemmän ongelmia. Trojans joutui turvautumaan liiaksi juoksuun ja se on vastustajalle helpon voiton tarjoamista.Turkulaisten
  pitäisi nyt jostain värvätä muutama tasokas rissu, niin playoff haaveet olisivat realistisia, muuten ei.

 • Tosiaan että Turku pystyi juoksemaan Roostersia vastaan noinkin hyvin kertoo siitä että juoksuhyökkäys on kunnossa. Heittohyökkäys ja etenkin rissut näyttivät kyllä huonoilta. Tosin voisi kuvitella että vastassa oli yksi parhaista heittopuolustuksista, mutta kyllä tuo joukkue yhtä tai kahta playmakeria rissun paikalle kaipaisi.

 • Turun RB ja Robinson ovat todella kovia pelimiehiä kumpainenkin.