Taistelu Vaahteramaljasta käynnistyy

jefumaster 24.4.2017 23:03 85 kommenttia

Vaahteraliigan 38. kausi käynnistyy tänä vuonna jo toukokuun ensimmäisellä viikolla. Kauden avaava kickoff potkaistaan Turun Yläkentällä 6.5. klo 13.00 sarjan kahden vanhimman joukkueen, Trojansin ja Roostersin, kohdatessa TV-kameroiden edessä.

Tämän vuoden sarjan erikoisuus on laaja TV-näkyvyys. Kaikki Vaahteraliigan pelit esitetään suorina lähetyksinä Nelosen maksu-TV:ssä sekä netissä. Jo pitkään trendinä ollut sarjan kansainvälistyminen jatkuu vahvana ja kaudelle 2017 joukkueet ovat tuoneet yhteensä 51 ulkomaisella passilla varustettua pelaajaa rostereihinsa. Amerikkalaisvahvistukset ovat lukumäärältään suurin import-pelaajien ryhmä, mutta alati kasvava brittien vyöry Suomeen jatkuu edelleen. Kaudella 2017 peräti 11 Iso-Britannian kansalaista pelaa Vaahteraliigassa. Pikanttina yksityiskohtana ovat belgit, joita ensimmäistä kertaa liigakentillä kirmaa peräti kolme. Mainittakoon nyt vielä sekin, että yksikään liigajoukkue ei avaa kauttaan kotimaisen pelinrakentajan johdolla.

Rosterit alkavat olla viimeistelyjä vaille valmiita ja nyt on viimeinen hetki laittaa joukkueita järjestykseen paperitietoihin perustuen. Ennakkoasetelmien perusteella voimme jälleen kerran ennustaa erittäin tiukkaa taistelua jokaisesta playoff-paikasta, sen verran tasaiselta joukkueiden voimasuhteet vaikuttavat ennen pelikauden alkua. Kahta kärkeen sijoittamaani joukkuetta voin pitää kohtuullisen varmoina veikkauksina, mutta sijat 3-7 ovat pienestä kiinni ja veikkauksen virhemarginaali tavallista suurempi. Perinteinen Gridiron-ranking antaa tällä kertaa tilaa mahdollisille yllätyksille.

Roosters jyrää ranking-ykköseksi

 • Päävalmentaja: Marquette Floyd, USA
 • Pelinrakentaja: Brandon Connette, USA
 • Pelaajia rosterissa: 42
 • Importteja rosterissa: 7
 • Tähtiainesta: Pelinrakentaja Connettea pidetään yhtenä kauden 2016 parhaista euroopassa pelanneista amerikkalaisvahvistuksista. Erinomainen tahti on jatkunut Roostersin NEFL-peleissä.
 • Suomalainen menestyjä: Nuori keskushyökkääjä Karri Pajarinen on noussut Roosters-hyökkäyksen runkopelaajaksi. Toivottavasti nuori mies saa lisää peliaikaa tulevalla kaudella ja nousee kotimaiselle huipputasolle

Boring, kyllä vaan, mutta Roosters on jälleen kerran hivuttautunut paalupaikalle liiga-rankingissa. Monelta osin uusiutunut joukkue on saanut paikattua menetyksiään sekä valmennustiimissään, että pelaajistossa ja osoittanut vahvuutensa NEFL:n peleissä. Tuore pelinrakentaja Brandon Connette tuntuu löytäneen jo aikaisessa vaiheessa yhteisen sävelen nuorten laituriensa kanssa, eikä odotettavissa ole kuin parempia suorituksia joukkueen saadessa samanaikaisesti kentälle ykköstykityksensä. NEFL-peleissä pelaavassa rosterissa sai olla ainoastaan kaksi USA-yliopistossa oppinsa saanutta pelaajaa. Vahvasti näyttää siltä, että ainoastaan parempaa on luvassa, kun Roosters kohtaa kauden avausottelussa Trojansin. Roosters on kauden avausta odotellessa selkeä ykköskandidaatti Vaahtera-kannun voittajaksi.

Tiivis ja tasokas Royals vahva playoff-kandidaatti

 • Päävalmentaja: John Booker, USA
 • Pelinrakentaja: Justin Sottilare, USA
 • Pelaajia rosterissa: 35
 • Importteja rosterissa: 8
 • Tähtiainesta: Amerikkalaistukimies Chris Young oli viime kaudella liigan paras pelaaja. Jatkuuko miehen dominointi myös 2017?
 • Suomalainen menestyjä: Puolustuksen Efe Evwarayen kausi 2016 jäi pahasti kesken loukkaantumisen takia. Yksi kaikkien aikojen suomalaista puolustuspelaajista haluaa varmasti tuoda ”pojan” kotikaupunkiin ennen pelikentiltä poistumistaan

Vaasalaiset valmistautuvat toiseen liigakauteensa tiiviillä ja kovatasoisella miehistöllään. Mikäli Royals onnistuu pitämään avausmiehistönsä poissa sairastuvalta, saadaan jalkeille pelottavan kova ykkösmiehitys pallon molemmille puolille. Seuran johto on läpi offseason-kauden painottanut viesteissään sitoutuneeseen ja urheilulliseen rosteriin panostamisesta eikä puoliammattilaisuuteen tähtäävän Royalsin riveissä nähdä yhtäkään turhaa rosterintäytettä. Tiivis rosteri on joukkueelle suuri mahdollisuus, mutta myös samalla merkittävä riski. Pelipaikkakohtaisesti rosterin syvyyksissä on toivomisen varaa. Joukkue menetti kaudella 2016 useita aloittavia tähtipelaajia kyynärsauvaosastolle, eikä vastaavaan ole varaa tulevalla kaudella. Gridiron-rankingissa suhtaudutaan optimistisesti Royalsin kykyyn säilyttää miehistönsä terveinä ja tuon toteutuessa edessä häämöttää joukkueen ensimmäinen paikka Vaahteramaljaan.

Rankasti panostanut Huskies yllättää

 • Päävalmentaja: Stan Bedwell, USA
 • Pelinrakentaja: Stan Bedwell, USA
 • Pelaajia rosterissa: 85
 • Importteja rosterissa: 13
 • Tähtiainesta: Amerikkalaispuolustaja Tahj Jonesilla o mielenkiintoinen tausta. CFL-sopimus on osoitus miehen potentiaalista ja selviytyminen vaikeasta vatsaan osuneesta pistoolinlaukauksesta kertoo taistelutahdosta.
 • Suomalainen menestyjä: Veteraanipelaaja Velipekka Jaakonsaari tuee saamaan suuren vastuun Huskien juoksupeleissä. Paluu Vaahteraliigakentille saattaa nostaa kokeneen keskushyökkääjän uudelle tasolle.

Kyllä vaan, leveimmän liigarosterin kerännyt hämeenlinnalaisyhdistelmä Huskies nousee liigadebyytissään peräti rankingin kolmannelle sijalle. Vahvasti pelaajarekrytointiinsa panostanut Huskies saa jalkeille erittäin kilpailukykyisen joukkueen, jossa tasokkaiden ulkomaalaispelaajien rooli tulee olemaan suuri. Joukkuetta johtaa kokenut kehäkettu Stan Bedwell, joka on Suomen kausillaan tottunut menestymään sekä pelaajan, että valmentajan rooleissaan. Poikkeuksellisen leveä rosteri takaa laadukkaan miehistön kentälle kaikkiin peleihin mahdollisista kolhuista huolimatta, eikä suurikokoisista linjamiehistä tule olemaan pulaa pitkänkään kauden aikana. Huskies tulee yllättäjänä nousemaan tiiviisti mukaan playoff-taisteluun, mikäli joukkueen pelinrakentaja ja huipputasokkaat laiturit (Pinta, Runner, Lester…) löytävät selkeän yhteisen sävelen tekemisessään. Isona riskinä kaudelle voidaan laskea joukkueen yhtenäisyys. Kolmetoista ulkomaalaispelaajaa tulevat olemaan suuri haaste joukkueen johtohenkilöille. Bedwell on tunnettu erityisesti fiiliksen nostattajana, joten tuota ominaisuutta tullaan tarvitsemaan Hämeenlinnassa lähes yhtä paljon kuin miehen pelitaitojakin.

Pirkanmaalainen yhteistyö nostaa Tampere Saintsin playoff-taisteluun

 • Päävalmentaja: Teemu Majander, FIN
 • Pelinrakentaja: Raleigh Yeldell, USA
 • Pelaajia rosterissa: 57
 • Importteja rosterissa: 7
 • Tähtiainesta: Portugalilainen keskushyökkäjänä kotimaassaan loistanut Juzz Tiny on merkitty Saints-rosteriin laitahyökkääjäksi. Tässä pelaajassa saattaa olla ainesta Vaahteraliiigan yksilötason yllättäjäksi 2017.
 • Suomalainen menestyjä: Laitahyökkääjä Henri Laine on ehtinyt jo aloittaa kautensa Espanjassa. Kun mies palaa Suomeen ja Tampereelle, kannattaa katseet kohdistaa tähän maamme parhaimmistoon kuuluvaan kiinniottajaan.

Tampereella ja koko Pirkanmaalla on talvikauden aikana mullistettu jenkkifutiskansan yhteistyö muotoon, jota on itse asiassa odotettukin. Saints ja nokialainen Ghosthunters ovat vihdoinkin löytäneet yhteisen sävelen lajin kehittämisessä, ja tämä tulee näkymään myös Vaahteraliigassa pelaavan Saintsin menestymisessä. Toiseen perättäiseen liigakauteen valmistuva Saints on saanut kerättyä liigan toiseksi laajimman rosterin ja nousee tämän myöstä varteenotettavaksi playoff-kandiksi. Menestymisen odotukset eivät perustu yksinomaan suureen pelaajamäärään. Joukkue vaikuttaa paperilla laadukkaalta ja valmiilta haastamaan useammatkin liigan kestomenestyjät tosissaan. Saints tulee olemaan hämeenlinnalaisten rinnalla sarjan suurimpia yllättäjiä, mikäli uudet amerikkalaisvahvistukset osoittautuvat CV:sä veroisiksi myös kentällä. Seuraikoni Veikka Lehtosen nimi puuttuu edelleen pelaajalistalta, mutta kaksi veljestrion edustajaa sekä portugalilainen yllättäjä takaavat juoksupelin toimivuuden myös 2017.

Crocodiles lähtee kauteen tiiviillä miehistöllä

 • Päävalmentaja: Vesa Jalava, FIN
 • Pelinrakentaja: Brett Arrivey, USA
 • Pelaajia rosterissa: 34
 • Importteja rosterissa: 7
 • Tähtiainesta: Yksi alkukauden seuratuimmista pelaajista on Crocojen pelinrakentaja Arrivey. Yltääkö amerikkalainen edeltäjänsä kaltaisiin huippusuorituksiin heittopelissään?
 • Suomalainen menestyjä: Viime kaudella huikeita tuulokasotteitaan esitellyt Jaska Värinen on siirretty puolustuksesta pallonkantajaksi. Nuoressa miehessä on potentiaalia joten kesällä näemme mahdollisesti uuden suomalaisen juoksijasuuruuden.

Aiemmista vuosista poiketen Crocodiles lähtee kauteen ainakin huhtikuun lopun tiedoilla varsin maltillisella import-miehityksellä. Sarjan takavuosina muukalaislegioonaksi kutsuttu joukkue on toistaiseksi julkistanut ainoastaan seitsemän ulkomaalaispelaajan sopimukset ja kaikkiaankin joukkueen pelaajalista on liigan ohuin. Viimekauden 48 pelaajan rosteri on tiivistynyt 34 miehen ydinryhmäksi, jolla kauteen lähdetään. Kukaan viime kaudella joukkueen Vaahteramaljaan johdattaneista ulkomaalaispelaajista ei jatka Crocodilesin riveissä. Joukkue pelaa juhlavuotensa (30v) kunniaksi kotiottelunsa jatkossa liigan komeimmalla areenalla. Oma SP Areena lienee kiistatta maan komein jenkkifutisareena mukaan lukien Sonera (Telia) stadion Helsingissä. Seinäjokisten rosterin runko muodostuu tasokkaista ja kokeneista liigajyristä, mutta riittääkö materiaali tänä vuonna mitalipeleihin? Muutama lisävahvistus saattaa nostaa joukkueen rankingia vielä kesän kynnyksellä merkittävästi.

Butchers saattaa nostaa asemiaan tasaisuudellaan

 • Päävalmentaja: Jimi Roiko, FIN
 • Pelinrakentaja: Jordan Moore, USA
 • Pelaajia rosterissa: 44
 • Importteja rosterissa: 3
 • Tähtiainesta: Joukkueen amerikkalainen pelinrakentaja Moore on laskenut päiviä suomalaisen liiigan alkuun. Jos miehen taidot ovat lähelläkään hänen ulkomaankomennukseen kohdistamaa ennakkointoa, tullaan Porvoossa näkemään tasokasta heittopeliä.
 • Suomalainen menestyjä: Hyökkäyslinjan Arttu Tennberg (#78) tekee usein näkymättömäksi väitetystä linjatyöskentelystä varsin näkyvää. Saksasta Suomeen palannut Tennberg on teurastajahyökkäyksen taisteluhengen ruumiillistuma.

Vaahteraliigan kestomenestyjä Porvoo Butchers on käynyt läpi useamman rakennemuutoksen vuoden ja pikkuhiljaa joukkueen palaset alkavat lukkiintua taas paikalleen. Edelleen menestyminen tulee vaatimaan kokeneiden konkarien huippusuorituksia, mutta nuorempi teurastajakaarti on jo ehtinyt osoittaa taitonsa sekä liigakentillä, että juniorisarjoissa. Butchers perustaa joukkueensa vankasti kotikylän poikien perustalle ja on palkannut rosteriinsa ulkomailta ainoastaan sääntöjen sallimat kolme amerikkalaispelaajaa. Kaikille vahvistuksille kausi Suomessa on ensimmäinen, joten miesten pelillinen taso on suuri arvoitus ennen todellisia näyttöjä kentällä. Butchers on tottunut venymään tiukoissa otteluissa ja tuota ominaisuutta tullaan tarvitsemaan tulevalla kaudella. Joukkueeseen palanneet tähtipelaajat, Tennberg sekä Sebastian Karbin tulevat olemaan joukkueensa ehdotonta eliittiä, mutta onko ero nuorempaan kaartiin vielä liian suuri? Erittäin kokeneen hyökkäyslinjan ja amerikkalaisen keskushyökkääjän yhdistelmä saattaa tuottaa vastustajille pitkiä puolustusdraiveja läpi kauden.

Trojans-miehistö taistelee putoamispeikkoa vastaan

 • Päävalmentaja: Karri Kuuttila, FIN
 • Pelinrakentaja: Gilbert Rivera, USA
 • Pelaajia rosterissa: 34
 • Importteja rosterissa: 6
 • Tähtiainesta: Puolan liigan parhaaksi keskushyökkääjäksi 2016 valittu Josh Quezada edustaa pelityyliltään puhdasoppista voimajuoksijoiden veljeskuntaa. Piiskaako HC Kuuttila hyökkäyslinjan tekemään miehelle riittävästi juoksutilaa tähtisaavutuksiin?
 • Suomalainen menestyjä: Allstars-puolustaja Ilkka Koiranen on menettänyt rinnaltaan useamman luottopelaajan. Tämä antaa miehelle mahdollisuuden loistaa yhä näkyvämpänä troijalaisena kentällä.

Turkulainen Trojans jatkaa vuoristoratamaista olemassaoloaan myös tällä kaudella. Vuoden 2014 liiganousun jälkeen troijalaiset ovat kahmineet haltuunsa kolme mitalisijoitusta, mutta nyt paljon runkopelaajiaan menettänyt joukkue lähtee kauteen haastajan paikalta. Viime kauden pronssimitalit ovat jo historiaa, kun uusiutunut joukkue taistelee todennäköisesti ensisijaisesti liigapaikastaan uudistetun valmennustiiminsä johdolla. Joukkueen vahvin osa-alue löytyy puolustuksen takakentältä, mutta aiemmin tukijalkana toiminut puolustuksen frontti on kärsinyt kovia menetyksiä. Tuttuun tapaan Turun hyökkäyksessä tullaan panostamaan amerikkalaisvetoiseen voimajuoksuun, mutta ennen varsinaisten näyttöjen antamista QB/RB-kaksikon yhteispeli on täydellinen arvoitus. Joukkueen kausi alkaa mahdollisimman vaikealla pelillä hallitsevaa mestaria Roostersia vastaan. Vastustajan kausi on alkanut kahdella kansainvälisellä voitto-ottelulla, joten troijalaisten nimekäs takakenttä saa kohdata kylmiltään yhden vaarallisimmista heittohyökkäyksistä liigassa. Crocodilesin lailla Trojans taistelee liigassa varsin sarjan kapeimmalla miehityksellä (34) joka saattaa osoittautua ongelmalliseksi 12 ottelun pitkässä sarjassa.

Vaahteraliiga käynnistyy lauantaina 6. toukokuuta Turussa yläkentällä ottelulla Trojans – Roosters. Ottelun kickoff on klo 13.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • On kyllä tulossa upea kausi…! Vielä kun Turku olisi saanut kunon porukan jalkeille, niin olisi todella tasainen vuosi tulossa.
  Oma veikkaukseni runkosarjan järjestyksestä: Roosters, Royals, Saints, Huskies, Crocot, Butchers, Trojans.

  Tosin kun pleijarit alkavat, niin mikä tahansa on mahdollista… ;)

 • Mielenkiintoista, että viimevuosien sarjanousijat ovat nousemassa rankingissa kohden huippua. Samat seurat ovat vahvoja myös katsojamäärävertailuissa. Vaahteraliga kaipaa uutta verta, uusia ideoita ja uuden mestarin. Mestaruuden saa kuitenkin vain voittamalla se viimeisen ottelun syyskuussa.

 • Se on juurikin näin. Kaikki kunnia hallitsevalle mestarille, mutta lajin kannalta voisi olla tervettä saada tuore voittaja. Onnea matkaan Royals!

 • Pelkällä onnella ei pärjää, töitä pitää tehdä jos haluaa mestariksi mestarin paikalle.

 • Botniabowl pelataan tänä vuonna sisätiloissa. Sottilaire pelaa siis huikean pelin ja royals voittaa

 • Oma stadion ei ole katettu ja kuitenkin sataa..

 • Peli on Botniahallissa.

 • Ja helsingissä velodromilla

 • Oli sitten Vaasan tai Seinäjoen kannattaja niin varmaa on, että puitteet on hienot niin Botnia hallissa kuin OmaSP-stadionillakin. Hyvä Pohojammaa!

 • LOL …Royals kuumeilee jo Sottilaren sadekelin ominaisuuksien varalle :D
  Ilmeisesti kattokorkeus riittää tuolla korkeisiin lentopotkuihin?

 • ”Ilmeisesti kattokorkeus riittää tuolla korkeisiin lentopotkuihin?”

  Korkeutta on noin 20 m.

 • Knoppitietoa… Koska pelattiin Suomessa ensimmäinen jefumatsi sisähallissa ja mikä se oli?

 • -84. Lahti Poli-MAJS…?

 • Huhtikuussa -82 Poli – ECG. Näytösottelu Lahden Suurhallissa.

 • niin olikin..:) ..näin se muisti rapautuu vuosien varrella…

 • Yksi mikä mielestäni on selvä ,on Trojansin jumbosijoitus. Kaikki muut joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista, toiset vähän paremmin edellytyksin kuin toiset, mutta kuitenkin. Veikkaus Trojans-Roosters 0-72.

 • Pahoista lähtökohdista alkaa Turun kausi. Treenaus ollut olematonta ja jenkit maassa vasta peliviikolla. Roosterssille kauden kolmas peli jo ja pakka näyttää semi-valmiilta. Uskoisi että tulee isolukuiset numerot taululle.

 • Onko Åbolla jotain sisäpiiri tietoa Turun treeneistä? Kristallipallo kertoo, että liigajumbo tulee tänä vuonna jostain muualta kuin Varsinais-Suomesta.

 • Saints divariin 2018. Joukkue ei vieläkään harjoittele kunnolla ja pelaajien motivaatio tekemistä kohtaan lähes nollaa. Joukkue saanut auktoriteettia valmennukseen vasta Teleniuksen tultua kuvioihin mukaan.
  Ennustan Tampereelle 0 voittoa ja pudottautuminen 2div.

 • @Gaselli, mukavaa kun katkeroituneet trollit kömpivät sammalkoloistaan kun kalenteri näyttää kauden alun lähestyvän.

  Kirjoitat vähän, mutta täyttä sontaa. Mene takaisin sammalmättääsi alle ja jatka uniasi.

 • Suurin muutos, jonka liigajefu on kohdannut viimeisen vuosikymmenen aikana on urheilullistuminen. Kovaa harjoitteleva joukkue menestyy. Takavuosien meininki jossa keväällä koottin oma allstars-katras kokoon ja viikkoa ennen sarjan alkua pakolliset jenkit on jäänyt kauas taakse. Royals on tässä suhteessa extreme-esimerkki. Joukkue ei ota rosteriinsa yhtään hang-around-jäsentä. Roostersin nykydynastia lähti liikkeelle ryhtiliikkeestä jota ”programiksi” kutsuttiin. keskeisessä roolissa oli hyvä offseason treenaus tasokkaiden valmentajien ohjauksessa.

  Näköjään monenlaisia huhuja eri seurojen aktiivisuudesta ja passiivisuudesta talvikauden ajalta. Lopulta kuitenkin paras voittaa ja huonoin tippuu divariin.

 • Eikä myöskään ole yhtä oikeaa tapaa valmistautua tai harjoitella. Kokoontuminen toukokuussa voi some-aikana toimia ihan hyvin verrattuna neljästi viikossa kymmenen pelaajan voimin ympäri vuoden harjoitellen. Tsemppiä kauteen kaikille.

 • jo on aikoihin eletty, someharjoittelulla parempaa fudista!
  tää oli päivän paras vitsi!

 • Kyllä niitä pelejä oppii pelkkää hudlia katsomalla…! Tai Maddenia pelaamalla.
  Ei muuta kuin PS4 pelaamista koko offseason ja sitten kesällä kentälle!

  Voitaisiin siirtää koko valmennuskin etävalmentamiseksi niin jokaisella joukkueella olisi jenkkivalmentaja videon päässä. :P

  Ehkäpä tässä oli Saintsin idea kun pistivät sen eSports joukkueen kasaan??? :D

  Mutta tosissaan… Ei se kehitys tapahdu kauden aikana eikä edes kevään!
  Kehitys tapahtuu off-seasonilla ja pelikausi on vain taitojen ja kunnon ylläpitoa ja kilpailua.

  Onneksi Vaahterassa (ja ykkösessa) useampi seura on ymmärtänyt tämän asian ja on alkanut panostamaan kauden ulkopuolella tapahtuviin asioihin (eli ottanut mallia Roosterssista).
  Royals, Huskies, Saints ja Wolverines tiettävästi pitäneet kovaa sykettä ja treeniaktiivisuutta yllä läpi vuoden.
  Tämä tulee varmasti näkymään kentällä nyt ja erityisesti tulevina vuosina.

 • ois säästäny näppistä ja kirjottanu suoraan roosters vie…royals ottaa hopeen…hämeestä sais just yhen kilpailu kykysen joukkuueen noil porukoilla ja sen näki jo viime vuonna…turggu on haikee…borgåå ja krokot tulee salee olee tänä kautena parempii…roo-roy-kro-bor-tree-turhu-hus

 • Neljän alan miehen rankigit nyt julkaistu. Aika hyvää juttua toi amerikanpoikien podcast…

  Rojo
  1. Roy, 2. Roo, 3. Hus, 4. Sai, 5. But, 6. Cro, 7. Tro

  Jabari
  1. Roy, 2. Roo, 3. Hus, 4. But, 5. Cro, 6. Sai, 7. Tro

  Pervis
  1. Roy, 2. Hus, 3. Roo, 4. But, 5. Sai, 6. Cro, 7. Tro

  Jefumaster
  1. Roo, 2. Roy, 3. Hus, 4. Sai, 5. Cro, 6. But, 7. Tro

  Jos näiden perusteella tekee johtopäätöksiä niin Royals on juuri noussut liigan ykkössuosikiksi. Kaikki spekkaajat ovat sijoittaneet Top3 joukkueiksi samat joukkueet. Kaikki ovat myös yhtä mieltä siitä, että Crocot jäävät pleijarien ulkopuolellle ja Trojans ottaa jumbosijan. Suurimmat erimielisyydet rankkaajilla kohdistuu viimeisen pleijaripaikan kohtaloon josta taistelevat tasaveroisesti Butchers ja Saints.

  Antavathan nämä ennusteet jo jonkinlaista perusteltua näkökulmaa tulevaan kesään vaikka esim Jabari ei vaikuttanut perehtyneen aivan kaikkiin joukkueisiin syvällisesti. Tämä kävi ilmi kun sanoi, että ei ole perillä tamperelaisten importeista. Joka tapauksessa hyvää keskustelua kauden alle

 • Onko muuten kukaan huomannu, että saints on ottanu kaikessa hiljaisuudessa 7 importtia ja kuulemma lisää tulossa jos tarve vaatii!!

 • Onhan se huomattu kun lukee tossa kirjoituksessakin. Tosin oli mennyt podcastissa Jabarilta sivu suun nämä Tampereen importit.

  Miten Tampereella määritellään tarve?

 • Varmaan samanlailla kun muuallakin eli loukkaantumisten palkkaamiseen

 • Saintsin vahvistuksista Pasqualia ei voi lukea enää ulkomaalaiseksi. mies meinaan muuttaa kesän alussa pysyvästi Tampereelle. Sitä se Saints ja mustamakkara tekee- italialaisesta tulee pikkuhiljaa ihan tamperelainen :)

 • Italia ja Tampere. Mitäköhän siitäkin seuraa…?
  En aio tulla kertaakaan Hämeeseen jos siellä tarjoillaan mustaamakkaraa pitsan päällä.

 • Itse asiassa Pizzeria Napolissa on vuosia,vuosia ollut listalla aika suosittukin pizza-eli mustamakkarapizza. Karista ennakkoluulosi!

 • On muutes hyvä Pizza!

 • Valitettavasti nimimerkki Åbo on hyvin perillä Trojansin sisäpiiristä.

 • Moni joukkue lähtee kauteen selkeästi kapeammalla materiaalilla kuin viime vuonna. Voiko osasyynä olla viime kaudella toteutettu pelimäärän nosto kymmenestä kahteentoista? Kaudesta on tullut amatööriurheilijalle ajallisesti pidempi ja fyysisesti raskaampi.

 • Pari viime kautta sisälsi preseason pelejä yms, että ei käytännössä kausi ole sen raskaampi ku aikaisemminkaan. Taitaa olla kyse vaan vuosittaisesta vaihtelusta. Turusta hävisi muukalaisarmeija, Seinäjoki on aina ollu kapea suomirungoltaa ja paikannut tänä vuonna poikkeuksellisen vähän (jos 7 on vähän…) ulkomaalaisilla. Royals ilmottainut suoraan, että eivät pidä ei 100% sitoutuneita mukana. Kausihan ei ole ajallisesti olennaisesti pidempi, malja pelataan samoihin aikoihin ku aikaisemminkin ja kyllähän jokainen joukkue on treenannut sen 2-3 viikkoa intessiivisesti ennen kauden alkua jonka päälle kauden alkaminen on nyt venytetty.

 • Kyllä oikea peli on aivan eriasia kuin mikään pre-seasonpre-season peli. Jos muuta väität olet väärässä.

 • Käsittääkseni hän ei niin sanonut, hän sanoi että kausi on ollut aikaisemminkin kutakuinkin yhtä raskas, joten rosterien kapeus ei johdu siitä. Ja minä olen hänen kanssaan ihan samaa mieltä. Aikaisempina kausina oli runkosarjassa pelejä 10 ja 50% joukkueista pelasi siihen päälle pudotuspelit. Sitten oli tuo preseason pelit kausi ja vaikka ne eivät ehkä olleet aivan yhtä kovia pelejä, niin kyllä ne kaikilla muilla tavoin rasittivat joukkuetta normaalin pelin tavoin. Jos kausi on nykyään pari viikkoa aikaisempaa pidempi, niin se ei ole edes osasyy rostereihin. Nykyään joukkueilla on viikkoja jolloin ei ole peliä, mitä taas 8 joukkueen sarjassa ei ollut.

 • Aikaisemmin puhuttiin joukkueiden laadusta ja pelaajien taidoista. Nyt on joku pelaajamäärä kilpailu meneillään , ainakin tämän palstan osalta.
  Totuus on kuitenkin, että joka joukkueella kärki on kapea. Muutama loukkaantuminen sotkee pakkaa nopeasti.
  Mä oon varma että esim. 85 miehen rosterissa ei ole 30 Vaahteraliigatason pelaajaa.
  Toki kasvupotentiaalia voi olla, mutta en usko että se yhdessä kaudessa toteutuu.
  Mitä importteihin tulee, niin ne nyt vaan on pakostakin Suomessa käytössä, kun laadukkaita pelaajia ei riitä kaikkiin joukkueisiin.
  Otetaan esimerkiksi Crocot. Nyt kun siellä ei ole importteja 10 henkeä, niin heti on ranking tipahtanut. Huskies Divarista Playoffeihin, kun importteja on riittävästi.
  No kesä näyttää taasen kaapin paikan.

 • Crocojen ranking tipahtanut juurikin importtien/Finporttien tavallista vähäisemmästä määrästä. Oma sjokinen pelaajakanta on kapea ja heikohko.

 • Turha hätäillä, Seinäjoelle on tulossa niin linjoihin kuin taitopaikoille vahvistuksia. Malttia nyt vain. Eka peli voi mennä haparoidessa mutta finaalissa ovat taas.

 • Ai?! Eikö oman kylän pojille pitänyt antaa vastuuta? :)

 • Jos Crocoista puhutaan, niin on siellä ollut junnujoukkueillakin menestystä viime vuosina. Niitäkin pelaajia varmaan näkyy liigarosterissa jo.

 • kellä muuten on oma pelaajakanta laaja ja laadukas.

 • Rosteriinhan saa vaikka otettua vaikka kuinka väkeä, onhan niitä junioreita ollut mukana niminä jo vuosia. Toivon oikeasti, että Sjoki nostaa junnujaan ja laittaa kentälle.

 • Nämä miehet on Crocodiles kasvatteja 2017 rosterissa.
  Suurin osa vielä junioreista asti
  24 pelaajaa.
  Mites muilla?

  RB
  34. Jaska Värinen. 185cm/87kg. 1995
  10. Marco Koivumäki. 170cm/80kg. 1996
  42. Timi Hietala. 178cm/95kg. 1999

  WR
  11. Vili Rajamäki. 178cm/82. 1991
  87. Miikka Kaunismäki. 188cm/97kg. 1998
  OL
  61. Juuso Kanerva. 196cm/105kg.
  70. Jukka Ristolainen. 178cm/110kg. 1996
  78. Antti Rinta-aho. 187cm/125kg. 1994
  79. Kari Pöntinen. 175cm/ 105kg. 1988
  DL
  18. Aleksi Yli-kujala 198cm/90.1998
  92. Hannu Saarimaa. 193cm/123kg. 1989
  99. Filip Zacok. 195cm/120kg. 1997
  69. Henri Jaakkola. 188cm/135kg. 1984
  LB
  7. Jussi Koivumaki. 190cm 115kg. 1993
  33. Juha Luuri. 185cm/90. 1996
  32. Eero Alarinta 182cm/93kg. 1997
  45. Jani-petteri Koivumäki. 184cm/90kg. 1985
  46. Tuomas Saarimäki.

  35. Tino Hietala 180cm/86kg. 1997
  DB
  12. Joonas Kaleva. 178cm/ 74kg. 1998
  22. Mikko Havulehto. 179cm/80kg. 1995
  29. Iiro Huhtala. 182cm/ 78kg. 1997
  43. Juhani Koivumäki. 178cm/101kg. 1991
  3. Ville Havulehto 180cm/78kg. 1998

 • Osatahan…

 • Roostersilla samanikäisillä kavereilla on jo 4-5 Vaahteraliiga mestaruutta.

 • @no onhan noita: Kysymys kuuluikin, että moniko on seuran oma kasvatti. Osaatko vastata tuohon? Vai eikö löydy montaa?

 • Kasvatteja:2017 joukkue
  Lahti 96
  Vehkomäki 96
  Toiminen 95
  LIndfors 95
  Linnainmaa 94
  Veinberg 97
  Pajarinen 98
  Vainio 89
  Oauquif 99
  Leimuvaara 98
  Lempinen 98
  Vartiainen 98
  Tyynilä 98
  Vesterinen 00
  Vanhoja 92

 • ”Vesterinen 00”. Miten tollaset voidaan laskea, jos ei edes saa pelata miehissä vielä? Valoja nyt päälle.

 • Miesten sarjoissa pelasi jo viime vuonna vuonna 2000 syntyneitä.

 • Rosterissa mukana, mutta moniko oikeasti tulee pelaamaan. Katsotaan kauden jälkeen.

 • Pelaajan osallistumisoikeus sarjaan määräytyy sen mukaan minkä iän hän täyttää samana
  kalenterivuonna kuin sarja pelataan seuraavasti.
  18-vuotta Vaahteraliiga
  17-vuotta miesten I-divisioona, naisten SM-sarja
  16-vuotta miesten II-divisioona ja sitä alemmat sarjat, naisten divisioonat
  Erityisistä syistä voi liittohallitus tai sen valtuuttama elin myöntää poikkeuksen edellä mainittuun sääntöön.

 • Seison korjattuna! En tiennyt, että eri sarjoissa on eri ikärajat. Pahoittelut tietämättömästä kommentista :)

  Tosin voihan olla, että poikkeusta on pyydetty ja se on myös myönnetty. Muistilohkoistani kaivelisin, että Tapio Jääskeläinen pelasi TAFT:ssa kakkosdivaria 14-vuotiaana.

 • Ette ole tainneet nähdä NEFL otteluita, Vesterinen pelasi OT :na puolet ekasta ja aloittavan tokassa matsissa koko pelin. Ei se ikä , toiset vaan ovat valmiita pelaamaan miesten sarjoissa aiemmin.

 • Näiltä nuorilta ainakin löytyy peliaikaa aiemmilta kausilta Vaahterassa:

  Vehkomäki Samuli 4 2016, 2015, 2014, 2013
  Toiminen Mikko 4 2016, 2015, 2014, 2013
  Lindfors Roope 4 2016, 2015, 2014, 2013
  Lahti Jere 4 2016, 2015, 2014, 2013
  Linnainmaa Kimi 5 2016, 2015, 2014, 2013, 2012
  Pajarinen Karri 1 2016
  Veinberg Martin 1 2015

 • Hyvä, että kiinnitit asiaan huomioon. Alaikäisen peluuttamista seuraa yleensä sanktio, jopa NEFL-peleissä. Yleensä sanktiona hylätään ottelun tulos.

 • Hakemalla saa luvan, eihän siinä mitään ihmeellistä ole

 • Muista en tiedä mutta ”Oauquif 99” ainakin on 69ers kasvatti.

 • eli stadin kokoisesta kylästä on saatu 15 vaahteraliigapelaajaa kasaan.

 • On siellä kuitenkin ollu nuorisopäällikkö 10 vuotta. pitäs sekin jossakin näkyä.

 • ”On siellä kuitenkin ollu nuorisopäällikkö 10 vuotta. pitäs sekin jossakin näkyä.”

  No ainakin nuorisopäällikön tilipussissa se näkyy. Suojatyöpaikkalaisten tarvitsee olla ainoastaan paikalla, mutta ei läsnä.

 • Kyllä hän tosissaan on… Aika mielenkiintoinen ennustus pistää Roosters ulos maljasta ja Crokot ulos pudotuspeleistä. Tietysti mitä vain voi kauden aikana tapahtua, mutta en ole aivan samaa mieltä tuon ennustuksen kanssa.

 • Kotijenkit sen tietää.. Joukkue, jolla on paljon ei-suomalaisia on paras! Kansalaisuudella ei ole väliä kunhan se on ei-suomalainen

 • En ole vielä nähnyt yhtään veikkausta jossa Crocoille olisi tarjottu mitään viidettä sijaa parempaa.

 • Onhan se pyhäinhäväistys jos Roostersille ennusta maljapaikkaa

 • Ei sitä nyt ehkä noin pitkälle tarvitse vetää, itse uskon Roosterssin olevan toinen joukkue maljassa. En mitenkään tyrmää yhtään ennustusta, kaikilla on oma mielipide. Jos Vaasan avainpelaajat pysyy ehjinä, niin he ovat toinen suosikkini maljaan. Crokojen uskon nappaavan välieräpaikan, mutta se neljäs välieräjoukkue voi olla mikä vaan. Turku näyttää aika heikolta nyt, mutta katsotaan…

 • Lähinnä noi Pervisin perustelut hämmentää. Roosters on parempi kuin viime vuonna ja silti jää kolmanneksi. Tarkoittaa, että Huskies tekee hyppäyksen divarista liigaan ja nostaa yhdessä offarissa tasonsa paremmaksi kuin liigan viime vuonna voittanut joukkue, joka on muka parempi kuin viime vuonna. Ja kuten joku totesi, ulkomaalainen > suomalainen.

 • Eiköhän nuo Jampat oo aikalailla nettikirjoitusten ja huhujen varassa.
  Esim. Miten offseason on sujunut Pohjanmaalla, kukaan ei noista ole varmaan käynyt paikalla tai kovinkaan paljoa jutellut joukkueiden kanssa

 • Bedwell ei ole tottunut tässä maassa juuri epäonnistumaan. Hypeä on, muttei suotta. Nyt kun miehellä on taustalla hyvä organisaatio ja erinomaiset resurssit, voi tästä hyvinkin kehkeytyä Stanin vuosi.

 • Miten luulette ”40V nonathleten” pärjäävän muiden seurojen huippukuntoisten QB:dein kanssa vertailussa?
  Ei ole vahvaa kättä eikä nopeita jalkoja.

 • Ihan OK tulee pärjäämään, Mika Brownin käsi ja Justin Sottilairen jalat. Targetit: Pinta, Lester ja Runner ovat kyllä 5/5.

 • Ainakin Roosters on peluuttanut Lempinen 98, Oauquif 99, Pajarinen 98, Vesterinen 00 aloittavina Uppsalaa peleissä. Nuoria kundeja joista kasvamassa pelimiehiä, varmasti nyt jo tasokkaampia pelaajia kuin moni humalainen divarijyrä joka tänne kirjoittelee. Pienen taustatiedon etsiminen ei tee kenelläkkään pahaa.

 • Puhe oli vain 00 syntyneestä joka ei vielä tänä vuonna täytä 18 vuotta. Muut mainitsemasi ovat sen iän jo täyttäneet. Sääntöjä lukemalla selviää myös.

 • Ja kyseessä on Suomen sarjamääräys, joka ei päde kansainvälisissä peleissä, joten sillä ei ole väliä ketä on peluuttanut iän puolesta Uppsala pelissä.

  18 on tuo ikäraja vaahteraan, tai siis sinä vuonna pitää täyttää 18. Poikkeuluvan voi hakea liitolta ja onhan noita lupia ollut vuosien saatossa paljonkin.

 • ”Rosterissa mukana, mutta moniko oikeasti tulee pelaamaan. Katsotaan kauden jälkeen.”

  Viestisi Roostersin nuorten pelaajien listan alla. Tuosta ei ainakaan käy ilmi, että vain 00 syntyneestä puhe? Sääntöjä lukemalla myös selviää mitä vaaditaan, että alaikänen pelaaja voi liigassa pelata.

 • Minä sen otteen säännöistä tänne laitoin.

 • saatte sokeria.

 • Turku sai sponsorin ja sitä kautta uuden nimen…

  http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3839

 • Turkua vastaan näistä nuorista pelaajista Vesterinen otti ainakin säkin ja Lempinen interin. Kunhan vastus kovenee niin peliaika varmaan pienenee mutta onhan toi hienoa kun tuon ikäiset pojat pelaa noin ennakkoluulottomasti miesten keskellä.

 • @Junnut ”Kunhan vastus kovenee niin peliaika varmaan pienenee”

  Tai sitten päinvastoin kun pojat kasvavat ja tottuvat aikuisten peleihin? Saisivat muuten pelata vielä C-jun matseja. Vesterinen on dominoinut junnulinjoja jo jonkin aikaa ja Lempisestä on kasvanut erinomainen corneri käsittääkseni TAFT:ssa, nyt Roosters jalostaa ja vie Suomen huipulle.

 • Eikös niiden pitänyt istua penkillä?