Gridiron.fi 3.0 – kohta täällä

Tuomo Tomperi 2.4.2017 17:40 10 kommenttia

Huippusalaisesti jo puoli vuotta kehitetty uusi kehitysversio alkaa pikkuhiljaa olla täällä! Mutta mistä on kyse?

Ajan hammas on päässyt jo hiukkasen puraisemaan Gridironia. Kolmisen vuotta sitten toteutettu päivitys ei enää riitä, sillä käyttäjät kaipaavat jo enemmän. Tämän vuoksi olen kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt sivustosta uutta kehitysversiota, jonka avulla Gridiron.fi pystyy vastaamaan paremmin ajan haasteisiin. Uunituore Gridironin teknisestä kehityksestä kertova Tumblr-blogi Gridiron.fi Development kertoo aiheesta lisää:

Kun sivuston seuraava kehitysversio julkaistaan, tarjoutuu lajin parissa toimiville tahoille mahdollisuus julkaista omaa sisältöään suoraan Gridironiin olemassaolevien sosiaalisten median kanaviensa kautta. Alkuvaiheessa Gridiron tukee Facebookia, mutta myöhemmin tuki on tarkoitus ulottaa myös Twitter- ja Instagram-palveluihin.

Huh? Lue koko juttu Tumblrista ja kommentoi alle.

Kommentoi

 • Vaikuttaa hyvältä uudistukselta ja tuo monipuolisuutta sivustolle. Onko keskustelua tarkoitus millään tavalla uudistaa? Monia täällä häiritsee nimettömänä tapahtuva huutelu. En hae sitä, että jokaisen tulisi esiintyä omalla nimellään, mutta onko mahdollista, että kommentointi sallittaisiin vain rekisteröityneille nimimerkeille. Tuskin sekään saa keskustelua täysin asia linjalle, mutta uskoisin, että pahimmat aivopierut jäisivät vähemmälle ja keskustelu pysyisi suht asiallisena.

 • Tomperi ilmoitti tuossa yllä että Gridironin Foorumi lakkautetaan uudistuksen yhteydessä. Foorumi on ollut se osa keskusteluja jonne nimenomaisesti pitää rekisteröityä ja jota ei käytetä lainkaan. Ei ne aivopierut ole ylipääsemättömiä niin kauan kuin ne eivät mene henkilökohtaisuuksiin. On niitä turjia viestejä jonkin verran joo mutta se on pelin henkii netissä.

 • Onpa vaikeaa tehdä anonyymi emailosoite, rekisteröityä tänne keksityllä nimellä ja homma jatkuu niinkuin ennenkin. Ajatteletteko te ollenkaan ennenkuin kirjoitatte tänne?

 • Ei se rekisteröityminen foorumikirjoittelua ole hiljentänyt, vaan se että verrattuna artikkelien kommentointiin, on foorumi vähän piilossa ylimääräisen klikkauksen takana ja ennenkaikkea uusi aihe vaatii jonkun aloitteellisuutta, kun taas uusi artikkeli uutisten puolella tarjoaa aloitteen valmiiksi. Toimivin ratkaisu kommentointiin voisi olla edelleen nimimerkin takaa keskustelu, mutta niin että nimimerkki pitää esim Facebook kirjautumisella rekisteröidä.

 • En kirjoittanut tästä tanelin mainitsemasta seikasta blogipostaukseen mitään, mutta asia on ollut jo pidempään mielen päällä. Anonyymi kommentointi on sellainen osa sivustoa, mihin ei tulla suoraan puuttumaan, eli jatkossakin kirjoittaminen onnistuu nimettömänä. Asialliset anonyymit eivät ole ongelma, vaan silloin tällöin tapahtuvat ylilyönnit.

  Yksi mitä voisi harkita olisi sellainen malli, missä rekisteröityneillä olisi mahdollista peukuttaa muita kommentteja ylös tai alas. Tällä tavoin kirjoittajat saisivat käsityksen siitä, miten yhteisö heidän hengentuotoksiinsa reagoi. Plusmerkkiset peukutukset kannustavat kirjoittamaan lisää hyvää materiaalia. Jos taas tulee liikaa miinusta, niin tämä heikoksi arvioitu kommentti menisi jollain tapaa piiloon tai muuttuisi harmaaksi tai jotain sellaista.

  Tällä tavoin yhteisö moderoisi tavallaan itse itseään. Lisäksi tässä nostettaisiin rekisteröitymisen arvoa, koska vain rekisteröitynyt voi ”äänestää” :) Asian speksaaminen on vielä pikkaisen kesken, mutta näin tämän tällä hetkellä tekisin, jos tekisin. Palailen tämän toteutuksen pariin jossain vaiheessa, kun löytyy aikaa ja energiaa.

 • Ainakin toisen valtakunnallisen iltapäivälehden juttujen kommentointiin voi osallistua anonyyminä ilman rekisteröitymistä, kunhan vain tunnistautuu ylläpitäjälle. Tunnistautumistieto, joka on s-postiosoite, ei näy muille. Voisiko tässä käyttää vastaavaa? Nimimerkin luoneet pääsisivät jatkossakin nykyiseen tapaan kirjoittamaan kommenttinsa, mutta täysin anonyymi osallistuminen eI olisi mahdollista. Joo on totta, että on mahdollista luoda s-postiosoite ihan pelkästään huutelua varten, mutta kuinka moni oikeasti viitsii niitä luoda. Luultavaa on, että huutelua tapahtuu hetken tunne kuohussa tai kännissä ja tuskin kovin moni lähtee siinä tilassa uutta s-posti osoitetta tekemään. Tieto siitä, että epäasiallisiin viesteihin voidaan puuttua rajoittaa varmasti pahimpia ylilyöntejä.

 • Tässä mallissa haasteena on se, että mikäli sähköpostiosoitetta ei varmenneta, voi tähän tunnistekenttään syöttää minkä tahansa sähköpostiosoitteen. Siis myös sellaisen, jota ei ole edes olemassa. Jos taas osoite varmennetaan, kyse on rekisteröitymisestä.

  Gridironissahan on jo tällä hetkellä sähköpostikenttä kommentoinnin yhteydessä heille, jotka eivät ole kirjautuneet järjestelmään. Olen tähän täyttänyt jo valmiiksi en@kerro.com toiminnan nopeuttamiseksi :)

  Mielenkiintoinen sisältö ja mielenkiintoiset kommentit ruokkivat mielestäni itse itseään. Pyrin ilman muuta kehittämään palvelua siihen suuntaan, että laadukas sisältö pääsee parhaiten esille.

 • Ymmärrän tähän asiaan liittyvät haasteet ja hienoa, että jaksat kehittää ja pitää sivustoa yllä.

 • Sellainen huomio, että jatkossa kommentteihin liitetyt ”profiilikuvat” tulevat Gravatar-palvelun kautta (http://en.gravatar.com/). Jos sinulla on siis ollut tunnukset, jonka yhteydessä myös kuva, huomaat ehkä kuvan kadonneen. Gravatarin kautta saat asian reilaan sitomalla sähköpostiosoitteesi Gravatar-tiliin.

  Kirjautuminen tapahtuu kommenttikentän yhteydessä. Saatan lisätä toisenkin kirjautumislinkin jonnekin, jos tätä ei koeta riittäväksi.

  Toinen juttu, jota ei välttämättä ihan heti hoksaa: mobiililaitteilla Nyt-listausta ja kommenttilistausta on mahdollista päivittää vetämällä listauksen yläosaa alaspäin (pull to refresh). Näin uutta sisältöä saa nähtäväkseen ilman tarvetta ladata koko sivua uudestaan.

 • Muutama seura on ottanut mukavasti Gridironin uuden julkaisijatoiminnon käyttöön. Hieno homma, mutta mukaan mahtuu edelleen! :) Lisää näkyvyyttä seurasi uutisille saat tutustumalla oheiseen blogikirjoitukseen ja hakemalla mukaan ao. linkin kautta.

  https://gridironfi.tumblr.com/post/159113716726/gridironfi-30
  https://goo.gl/pnmqbc