Jenkkifutiskausi käynnistyy Roostersin NEFL-pelillä

jefumaster 25.3.2017 14:53 96 kommenttia

Suomalaiselle jefu-yleisölle tarjotaan keväistä herkkua Roostersin aloittaessa kautensa uuden Northern European Football Leaguen ottelulla ensi lauantaina. Omassa lohko-ottelussaan helsinkiläiset kohtaavat ruotsalaisen Uppsala 86ersin.

North European Football League on IFAF:n Pohjois-Eurooppalaisten seurajoukkueiden turnaus, jossa kohtaavat Suomen ja Ruotsin mestarijoukkueiden ohella Tanskan sarjan kakkonen Copenhagen Towers, Ison-Britannian mestarijoukkue London Warriors sekä Ruotsin sarjan viime vuoden toinen finalisti Uppsala 86ers.

NEFL:n joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Läntisessä lohkossa pelaavat Carlstadt Crusaders, Copenhagen Towers sekä London Warriors, jotka kohtaavat toisensa kertaalleen. Itäisen lohkon Roosters sekä Uppsala pelaavat ottelut kummankin kotikentillä huhtikuun aikana. Molempien lohkojen voittajat taistelevat NEFL:n mestaruudesta toukokuun lopulla läntisen lohkon voittajan kotikentällä.

Roosters lähtee kauteen ja NEFL-otteluun erilaisista lähtökohdista aiempiin vuosiin verrattuna. Viiden mestaruuden valmentaja Juha Hakala on saanut seuraajakseen yhdysvaltalaisen Marquette Floydin, joka on toistaiseksi valmentanut joukkuettaan pääosin etänä uusiutuneen suomalaisen apuvalmentajajoukkonsa avulla. Kukonpoikien rosteri on totuttua ohuempi ja pelinrakentajan paikalla aloittaa uusi mies, Saksassa vahvoja otteitaan esitellyt Brandon Connette. Vaikka joukkue on käymässä läpi selkeää muutosta, ovat tavoitteet edelleen kohdallaan:

– Koko joukkueella on kova motivaatio näyttää, että kuulumme Euroopan huipulle

Näin ottelun panoksen tiivistää Roostersin nettisivuilla keskushyökkääjä Esa Vanhoja, joka on saanut valmistautua kauteen vaihteeksi ilman vammoja. Tulevana lauantaina nähdään, miten hyvin joukkueen palaset on saatu ryhmiteltyä paikalleen ennen mestaruustaiston kotimaista käynnistymistä.

Kansainväliset pelit kiinnostavat

Keväällä pelattavat kansainväliset kohtaamiset antavat suomalaisille seurajoukkueille hyvää tietoa oman pelaamisen tason kehittymisestä suhteessa muuhun eurooppalaiseen jenkkifutikseen. Ennen sarjakauden alkua pelattavat ottelut saattavat olla myös potentiaalisia yleisömagneetteja, mikäli seurat panostaisivat otteluihin yleisön perspektiivistä. Pitkän talven aikana kasvanut jefunälkä on kovimmillaan ennen varsinaisen sarjakauden alkua.

Viime kaudella suomalaisjoukkueet osallistuivat kansainvälisiin peleihin lähes kaikilla sarjatasoilla. Liigajoukkueista Roosters leireili yhdessä ruotsalaisen Tyresö Royal Crownsin kanssa valmistautuessaan Battle for Tirol -sarjan peliin Swarco Raidersia vastaan. Itävällassa pelatussa ottelussa Roosters piti Raidersia tiukoilla häviten lopulta niukasti 37-21. Ykkösen joukkueista Helsinki Wolverines pelasi Velodromin harjoituskentällä täysmittaisen harjoitusottelun Norjan sarjan finaaliin yltänyttä Eidsvoll 1814 -joukkuetta vastaan. Norjalaiset voittivat huhtikuussa pelatun ottelun 12-28. Myös kolmannen divisioonan joukkueista sekä Oulu Northern Lights, että Kotka Eagles hakivat tuntumaa kansainvälisestä pelivauhdista. Oululaiset osallistuivat keväällä Luulajassa pelattuun Arctic Bowl -turnaukseen ja kotkalaiset ylsivät syksyllä Baltic Sea Leaguen finaaliin.

Tämän vuoden puolella kansainvälistä jenkkifutista on tarjoiltu suomalaisyleisölle tähän mennessä jo Wolverinesin naisten joukkueen toimesta. Helsingissä pelatussa ystävyysottelussa brittiläinen Birmingham Lions oli ensimmäiseen liigakauteensa valmistautuvia ahmattaria parempi lukemin 34-14.

IFAF-kriisi heijastuu kaikkeen kansainväliseen jenkkifutistoimintaan

Eurooppalainen jenkkifutis on kansallisten liittojen yhteistoiminnan kannalta edelleen megalomaanisessa kriisissä. Kattojärjestö IFAF on jakautunut kahteen leiriin, joiden keskinäinen yhteispeli on osoittautunut mahdottomaksi. Kahtia jakautuneen eurooppalaisen jefuperheen yhteistoiminnan ongelmat näkyvät erityisesti maajoukkueiden toiminnoissa, kun eri leirien kansalliset edustajat eivät tunnu mahtuvan samoihin kabinetteihin pelikentistä puhumattakaan.

Maajoukkuetoiminnan ohella eripura vaikuttaa näkyvästi myös seurajoukkueiden kansainvälisiin sarjoihin. Aiemmin korkean profiilin sarjana tunnistettu IFAF Europe Champions League pelattiin vielä viime kesänä 13 joukkueen voimin (ilman suomalaisjoukkueita), mutta tulevana kesänä sarja jää todennäköisesti pelaamatta useamman mukaan ilmoittautuneen joukkueen vetäydyttyä sarjasta.

Kaunein kaikista, Big6, on ollut samoin vastatuulessa sarjaan kutsutun ruotsalaisen Carlstad Crusadersin jouduttua perumaan osallistumisensa oman kansallisen liittonsa painostuksesta. Pientä lohtua Crusadersille tuo North European Football League, mutta todellisuudessa kutsu Big6-sarjaan sekä pelaaminen Eurobowl-ottelussa ovat jokaisen menestyshakuisen eurooppalaisen seurajoukkueen unelma, jota ei vaan voi korvata.

Eurooppalainen superfinaali heinäkuussa?

Viikon päästä käynnistyvän NEFL:n rinnalla pelataan keskieurooppalaisten joukkueiden toimesta Central European Football League -sarjaa (CEFL), jossa mukana on mm. aiemmin Big6-sarjassa pelannut mahtiseura Swarco Raiders. Alkuperäisen suunnitelman mukaan NEFL:n ja CEFL:n voittajien on määrä kohdata toisensa heinäkuussa järjestettävässä finaaliottelussa, jonka statuksena olisi eräänlainen seurajoukkueiden Euroopan mestaruus. Toivottavasti eurooppalaisen jefuperheen määrätietoisuus johtaa todellisen superfinaalin toteuttamiseen kaikista ristiriidoistaan huolimatta.

Helsinki Roosters kohtaa Uppsala 86ers:in lauantaina 1. huhtikuuta. Ottelu pelataan Helsingissä Käpylän Velodromilla klo 12.30 alkaen

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Jos Roostersin kausi pitää sisällään 2-3 NEFL-ottelua plus mahdollisen euro-finaalin (yht max 4) sekä vaahteraliigassa 12+2 (yht max 14) ottelua on joukkueen otteluiden määrä enimmillään 18. Tolla pelimäärällä pitäisi rosterista löytyä enemmän leveyttä ja pelipaikkakohtaista syvyyttä. Haasteita tulee olemaan edessä!

 • Roosters käyttää NEFL ottelut puhtaana pre-seasonina. Joukkueen sisältä sanotaan että tavoitteena ei edes ole mennä jatkoon koska kustannukset per pelaaja hyppää taas 3-500€ 1300€ kausimaksun päälle.

 • Elikkä siis onko tarkoitus hävitä tahallaan toinen peleistä niin että piste-ero tiputtaa jatkosta ???

 • Taas vaihteeksi valheita täällä. Säälittävää tämä sivu.

 • Melkoinen huhu, nyt on ehkä pakko toimituksen soittaa Roosterssin johtoportaalle tai voisin soittaa vaikka itse… Kerrotko nyt kuka sieltä joukkueen sisältä näin sanoo, niin osaan kysyä heti oikeaa ihmistä? Ja varmistan vielä, sanot että ROOSTERSSIN joukkueessa oleva henkilö on sanonut, että HÄVIÄVÄT TAHALLAAN pelit 86ersille ja eivät halua mennä jatkoon??

 • Ei ne tahallaan häviä mutta ompahan kivempi selitellä sitä turpaan saantia sitten että oltais voitettu mutta tahallaan hävittiin.

 • Vähän myötähäpeää tulee lukiessa kommentointia…

 • Muillakin suomalaisilla joukkueilla on ollut mahdollisuus osallistua kv-sarjoihin mutta niillä ei ole joko munaa tai vaan voimavaroja. Propsit kukonpojille ja häpeäpaalua muille. Kv-pelit ovat AINA mielenkiintoisia ja toivottavasti porukka löytää tiensä Velolle lauantaina

 • Onko jossain hinnat peliin?

 • Kympillä tulen, 15€, no thanks. Odotetaan…

 • Pelimiehet ei tahalleen matseja häviä. Tzemii Roolle.

 • Pre-game hypee nähtävissä Esa Vanhojan uusimman instagram -kuvan kommenttiosiossa.

 • Roostersin rosteri on aikaisemminkin vaihtunut lähes totaalisesti ja silti ovat jatkaneet mestarina. Se on hatunnoston arvoinen asia, sillä monella se on ollut lopun alku. Tämä kausi on varmaankin uuden alku ja tulevat silti olemaan kovia. Tavoitteet ovat luultavasti kauempana ja paljon korkeammalla kuin tässä kaudessa, mutta tämä kausi europelit mukaanlukien on varmasti tärkeä tulevaisuuden rakentamisessa. Miten pitkälle europeleissä pääsevät, ei ole niin tärkeää, mutta pelaavat varmasti joka pelissä voitosta. Ehkä lähitulevaisuudessa tavoitteena voi olla Big6 tai vastaavan voitto, kunhan Euroopan liitot saavat rauhan sovittua.

 • Preseasonsuhtautuminen nopealla aikataululla kyhättyyn sarjaan on minusta ihan fiksua. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin tahallaan häviäminen. Mutta jos peliaikaa jaetaan tasaisesti on Uppsalan tasoisen joukkueen voittaminen vähintäänkin haastavaa.

 • Chris Young vs Esa Vanhoja loooooool

 • Ootan innolla vanhojan ja youngin ekaa kohtaamista kaudella! Saattaa roo fb saada extraa blokinpoistossa! :D

 • http://www.hudl.com/profile/2681323/esa-vanhoja 0:35… onkohan youngin nilkat kunnossa?

 • Kuinka monta peliä Royals on voittanut kunnon jengejä vastaan? Aika kovaa huutelua siihen nähden. Toivottavasti itse Aurinkokuningas lähtisi mukaan näihin. Vaahteraliiga kaipaa vähän pihviä

 • Siis missä on ollut kovaa huutelua Royalsin toimesta..????

 • Royals ollut kyllä tämän off-seasonin aika hiljaa. Ehkä oppinut edellisvuodesta? Toisaalta Royalssin vahvuudesta taikka kiinnostavuudesta kielii se että niin vetäjän nimi kun joukkuekin vedetään jokaiseen ketjuun. Kuinka kiinnostava liiga olisi ilman heitä?

 • Voi taas pettymyksen määrää kun kaikki nämä valepuheet ei toteudukkaan!

 • Filebacker@
  ”Roostersin tavoitteet varmasti kauempana ja korkeammalla kuin tässä kaudessa”
  Jos noin on niin sitte ollaan huskyjen kanssa euromarketissa, oma pelaajatuotanto ei riitä edes vaahteraan.

 • Kuulin eräältä Roostersissa pelaavalta tutultani, että Vanhoja pitää Youngia täysin yliarvostettuna ja aikoo vetää öykkärin perseelleen. Hyvä Esa!

 • Oisko Esa sen jälkeen yksin kaikkien aikojen parhaita Suomessa pelanneita?

 • Ois.

 • Viimekauden perusteella paras importti vuosiin liigatasolla.

 • Nyt on esko kyl haukannu vähän ison palan :D

 • Mutta kuinka moni corneri suomessa on vaihtanu fulariks ja katkassu NFL tason pelaajan nilkat;)

 • Viikonloppuna otan erityisesti tarkasteluun tämän Esa Vanhojan, jos kerran on näin kovassa huudossa kyseinen pelimies.

 • olis kesällä Esalla pää kipee kun Young takoo skidisti nöyryyttä kalloon! :DDD

 • Young pihalle! Sääntöjen vastainen kypärä kontakti!

 • Hyvä pontti, ensi kaudella otetaan erityisen tarkasti päähän suoraan kohdistuvat noin sanotut keihästykset pois..toivottavasti vaan ei mennä överiksi asian suhteen. Vaasan poika kyllä tykkää ottaa kypärällä vastaan, mutta vain pelatessaan rb se olisi hyvä muistaa. Muuten taklaa kuten ton tason kaverin pitääkin alas ja kovaa. Ja ohi menee ainoastaan tuulen puuska ja tuskan äänet:)

 • Kuka on Esa Vanhoja?

 • Ensi kaudella otetaan erityisen tarkasti pois päähän kohdistuneet ”keihästykset” pois??? Mistä tämä nyt on tullut?? Ja keihästystä ei ole ollut sääntökirjassa ainakaan viiteen vuoteen…

 • Puolustuksen linjamies juoksee takaapäin kiinni.

 • ”ensi kaudella otetaan erityisen tarkasti päähän suoraan kohdistuvat noin sanotut keihästykset pois..toivottavasti vaan ei mennä överiksi asian suhteen.”

  Älä huoli. Pari ensimmäistä matsia tarkistellaan sukkien ja hihojen pituuksia sekä visiirin läpinäkyvyyttä, jonka jälkeen unohdetaan höyryäminen ja Santtu Äyräväinen collection ( =pitkä T-paita pelihousujen päällä) tulee takaisin muotiin eikä tuomareita jaksa enää kiinnostaa. Niin, jollei se tapahdu muussa kuin Roostersissa.

 • Täällä taas junttireppanat inisee. Ei se meidän vika ole, että siellä pellonreunalla on kova veroäyrin hinta eikä sittenkään mitään palveluita. Eikä sekään oo meidän vika, ettette osaa pelata jefua. Kyllä teidän pitää itse ratkoa noi ongelmanne.

 • Kertokaa nyt mistä olette keksineet, että päähän kohdistuvia ”keihästyksiä” katsottaisiin erityisen tarkasti? Ja mitä edes tarkoitatte tuolla? Tähtäämistä?

 • Onko Roostersin NEFL-pelistä tarjolla live streamia lauantaina ??

 • Ei ole ja liput näköjään 15€ joten en vaivaudu…

 • Jos kerrot lippuluukulla, että sinulla ei ole varaa ja valitit gridironissa, niin jos ne päästäis sut vaikka ilmaiseksi katsomaan jostain aidan välistä.

 • …Roostersilta lipun hinnoittelussa. On se vaan niin. Ja pitääkö käsiohjelma ostaa taas erikseen? Tulee muistoihin PickNick-katsomon kulta-ajat.

 • Mitä lipun NEFL peliin pitäisi maksaa? Entä normi vaahterapeliin?

 • Jos NEFL pelistä halutaan yhtään kymppiä enempää se on liikaa. Tolla sarjalla ei oo mitään statusta. Käytännössä preseason treenipeli.

 • Voi jääkää ny v…. kotiin jos 15€ on teidän mielestä liikaa.
  Hieno juttu et jossain näkee livenä jefua huhtikuussa.

 • Kuulopuheiden perusteella aika moni jää mielummin kotiin kuin lähtee katsomaan roon pelejä …

 • Jefukauden avaus ja kansainvälinen ottelu. Hintaa on tyhmää pitää korkeana, jos on jefufani. Jostainhan seurojenkin on saatava rahaa ja jo lajin arvostuksen takia hintoja pitäisi saada ylös edes vähän lähemmäs muita lajeja. Ei kai porukka niin köyhää ole, ettei yksittäisessä matsissa kävijällä olisi vähän varaa ”tukea”. Kilpailevien seurojen vihaamista en ymmärrä ollenkaan. Ennemminkin pitäisi pitää oman lajin puolta, oli sitten mistä tahansa joukkueesta kyse.

 • Voi tulla mielenkiintoinen matsi tuolla alustalla, jos sataa lunta…

 • Pohja ei ota tuossa kantaa lipun hintaan. Laadullisesti 15€ on kallis ja esim 5€ lipulla voisi tulos olla parempi varsinkin velolla jossa katsojan viihtyvyyteen ei panosteta.

 • Eli vitosen lipulla tulis yli kolminkertasesti yleisöä? Millä planeetalla jäbä oikeen asuu?

 • Kesä tulossa kun kärpäset ja kerjäläiset ilmestyvät!

 • Oikea hinta tolle lipulle olisi 10€. Vitonen liian vähän ja olen aina ihmetellyt miksi Wolvot pitää niin halpaa hintaa matseilleen divarissa. Kymppi oikea hinta (price point) jota ei kukaan mieti saapuessaan paikalle. 15€ on hinta joka on vaan liikaa tuosta matsista – tapahtumasta on turha puhua Roostersin tapauksessa.

  Ennusteessa räntäsadetta ja tuulta joka saa ilman tuntumaan -4 asteiselta… Ei tarvi ainakaan aurinkokatsomoa avata picknick-yleisölle.

 • Sillä planeetalla jolla sataa huomenna räntää ja on pari astetta miinusta.

 • Eli lipun hintaa pitäisi vielä säätää sääolosuhteiden mukaan..

 • Mitään väliä mitä hinnaksi huomiseksi laittaa. Porukkaa tulee olemaan aika vähän kun sää on vain todella huono.

  Yleisellä tasolla on 15€ liikaa Roostersin pelistä. Se ei vaan ole viihdearvoltaan 15€ arvoinen.

 • Saako tuolla 15 eurolla tuoda oman grillin ja makkarat mukaan ja mennä auronkokatsomoon, vai pitääkö maksaa vitonen lisää. Entäs käsiohjelmat, pitääkö niistä maksaa erikseen se kakkonen vai pitääkö ottaa läppäri messiin?

  Ihan mielenkiinnosta kyselen kun auotmainoksissakin ilmoitetaan pelkästään sen peruskikkareen hinta, jos sitten haluaa sähköikkunoita tai nelipuolaista ohjauspyörää niin niistä joutuu makselemaan erikseen.

 • …on vaan liikaa tosta tuotteesta. Roosters ei panosta ottelutapahtúmaan paskaakaan ja nyt on kyse preseason nuhjailusta jossain keinotekoisessa säälisarjassa jolla ei ole mitään merkitystä miltään kannalta. Kymppi olisi ok ja saattaisin ajaa paikalle mutta 15 egee on loukkaus katsojien älykkyyttä kohtaan.

 • Jos ei ole laittaa 15€ pöytään, kannattaa jäädä kotiin. Köyhä!

 • Todennäköisesti ennustettu kehno keli vie tästä preseason matsista lopunkin kiinnostavuuden. Eikä siinä paljon lämmitä puhvetin laiha kahvikaan.. Ehkä sitten kun aurinkokatsomo taas aukeaa suurelle yleisölle voisi ajatella tulevansa paikan päälle.

 • Voiko se sääntötietäjä nyt lopulta vastata mistä olette keksineet tuon erityisen tarkkailun päähän kohdistuvista ”keihästyksistä” tällä kaudella vai oliko kyseessä taas pikku laitamyötäisessä kirjoitettu musta tuntuu tältä juttu??

 • Sääntötietäjä ei ole tietäjä. Ihan normaalisti puolustuskyvyttömän pelaajan suojaa koskevat säännöt voimassa tulevallakin kaudella. Pientä muutosta ao sääntöön on tehty, mutta ei mitään erityistarkkailua asiassa ole. http://www.sajl.fi/?x118281=5925534

 • Kyllä minä sen tiesin… Koitin vain saada hänet myöntämään virheensä.

 • No nythän se on taas selvää. Roosters mestari 2017. Vakuuttavaa toimintaa.

 • Onneksi olkoon Roostersille voitosta! Jos jostain pitää nostaa hattua, niin se on kyky uusiutua. Olisi olettanut hitsautumisen kestävän useamman pelin ajan, mutta niin vain puristivat voiton. 86ers ei ole mikään helppo nakki ja ovat vahvistuneet viime kaudesta.

 • Hyvä peli, upea voitto! Luster ja Slater vielä mukaan peliin.

 • ..nähden hyvä peli, varsinkin keli huomioiden. Roostersin otteet olivat sellaisia, että on lupa odottaa hyvää kautta. Uppsala ei ole mikään heittopussi. Tulee varmaan vielä tiukka taistelu jatkopaikan suhteen.

 • Lopputulos taisi olla 41-28, mutta äkkiäkös sitä erehtyy, varsinkin jos ei ole tulostaulua pelissä. Jännä juttu että kello oli, tosin lähti käyntiin vasta kun peliä oli jo hetki pelattu, mutta samaan tulostauluun ei osattu pitää pisteistä kirjaa? Jos olisi otettu 17e/katsoja, niin olisiko sillä mahdollisesti saanut pisteiden pitäjän palkattua? Tällä kertaa ei saanut edes rahalla ostettua pelaajaluetteloa lippuluukulta.

 • Valitatsä jossain jengissä?

 • Väärin voitettu, koska Roosters.

 • Eli meinasit että paskasta palvelusta ei kuluttaja-asiakkaana ole oikeus valittaa? Ja kyllä, on annettu suora palaute jo paikanpäällä että voit unohtaa sen itkemisen että ainoastaan täällä netissä valitetaan.

 • @reijo nyt pahoittanut mielensä koska lauantain räntäsateessa ei ollut pomppulinnaa?? Minkä palvelun puuttesta olet nyt sitten antanut palautetta? Saatavilla oli kahvia, virvokkeita, makkaraa, jännittävä ottelu etc… selostus ja musiikkia. Voisitko tarkentaa mikä osa palvelusta oli paskaa, vai oletko vaan jauhamassa säälittävässä katkeruudessasi paskaa sen takia että Roosters voitti?

 • Johan tuo kerto, että pistetaulu ei toiminu.

 • @@reijo, Tuskin kukaan odotti räntäsateeseen pomppulinnaa enkä voi kommentoida nimimerkki @reijon toivelistaa, mutta välttämättömyyspalvelut kuten toimiva tulostaulu ja A4-arkille vaikka vain mustavalkoisina tulostetut pelaajalistat olisivat tehneet värjöttelystä jonkin verran mielekkäämpää ja antanut järjestävästä seurasta piirun verran paremman kuvan ottelunjärjestäjänä.

 • Kyllä pitää katkeruuttaan ja yksinäisyyttään itkee täällä jostain ottelun pelaajaluettelosta. Kato netistä ja jospa kuuntelisit ottelussa vaikka selostusta niin pysyisit sinäkin kärryillä pelin tekijöistä ja tilanteesta.

 • Huono palvelu ei poistu tai parane sillä että solvaa mitä jotka esittävät reklamaatioita. Kyllä tulostaulu ja pelaajalistat ovat niitä minimisuoritukseen vaadittavia alueellisia palveluita. Niitä ei vain voi laiminlyödä. Tai no näköjään voi – kun ei piittaa yleisöstä paskaakaan.

 • siihen on syynsä miksi ihmiset eivät mene ROO:n peleihin vaikka joukkue onkin valtakunnan ykkönen ollut jo monta vuotta. Ottelutapahtumat ovat suoraan 80luvun harraste tasoa.
  Se yksi pomppulinna ei asiaa ratkaise mutta ei siitä haittaakaan olisi.

 • Mitä aikuinen ihminen tekee pomppulinnalla jefupelissä? Etenkin räntäsateessa??

 • FAKTA on se, että jengi äänestää jaloillaan. Roossin matseissa on tunnelmaa, ku hautajaisissa, sitä ei muuta parin punatakin keuliminen keskustelupalstalla. Joukkuehan on heittämällä Suomen paras(ainakin kunnes toisin todistetaan), ja sitähän ei kukaan ole kiistänyt, joten jäitä hattuun, pojat.

 • Ihan aikuisten oikeesti. En ole Roon pelissä koskaan käynyt, monien muiden Vaahteraliigan joukkueiden kyllä, mutta asiat jotka kuuluu perusasioihin ovat pelaajaluettelo, tulostaulu, kello, kunnolliset pelikenttämerkinnät ja selostus. Tietysti virvokkeet ja naposteltavat on kiva ja monille varmaan välttämättömyys. Kuvittelisi näiden asioiden olevan kunnossa valtakunnan ykkösellä kun rahaa vaikuttaa muuten olevan enemmän käytössä kuin muilla?

 • QB:ltä ihan asiallinen lista. Kannattaa tosin muistaa että jefua pelataan yleensä kentillä mitkä kunta siihen osoittaa. Sen myötä osaan listan asioista ei joukkueet kovin paljoa pysty vaikuttamaan. Tulostaulu ja siihen liittyen pelikello yleensa on se minkä kunta kentälle on hankkinut, merkinnät sellaiset kuin kentänhoitajat tekevät.

  Velon kellossa ei paljoa ole kehumista, ja oman mausteensa sille antaa museoviraston näkemys siitä mitä Velolle voi kiinteästi asentaa. Lauantain ottelussa kello toimi, mutta tulosnäytöt eivät. Yrityskelloja ei ollut mikä saattoi osaltaan johtua perjantai aamun lumisateesta. Kentän peitti vielä puoliltapäivin 5 – 10 cm lumikerros, mikä onneksi oli lauantaiksi sulanut pois. Kenttämerkinnät Velolla on viime vuoden tekonurmen vaihdon jäljiltä erinomaiset.

  Joukkueen hallussa olevista asioista selostus toimi hyvin, virvokkeita ja naposteltavaa oli myynnissä. Miinusta tulee pelaajaloettelon puuttumisesta, mutta huhujen mukaan senkin pitäisi olla kohdallaan Vaahteraliigan alkaessa.

  Mitä tulee käytettävissä olevaan rahaan, niin mutu:lla en usko Roostersinkaan suurissa seteleissä uivan. Eiköhän sielläkin ole yhtä tiukkaa rahoista kuin muissakin jefuseuroissa.

  Ja ihan mukavasti yleisö oli äänestänyt jaloillaan ja saapunut paikanpäälle katsomaan peliä. Ja loppupuolella ottelua heräsi myös kannustamaan, ettei ihan hautaustunnelmissa menty.

  Ja pelikin oli ajankohtaan ja säähän nähden sopivan vaihteleva ja tapahtumia riitti.

 • ”Eli meinasit että paskasta palvelusta ei kuluttaja-asiakkaana ole oikeus valittaa?”

  Ei, mä pidin sua pellenä. Se on eri asia.

 • Ihan hyvä matsi ottaen huomioon kelin ja vuodenajan.
  Eniten jäin miettimään että tätäkö oikeasti halutaan, jatkuva keltaisten liinojen tulva ja useat tuomaripalaverit, joista tuomiot olivat aika erikoisia.
  Eniten ihmetytti downi missä Santtu lensi pihalle.
  Miksi peliä jatkettiin ruotsalaisten ensimmäisellä yrityksellä, rangaistukset tulivat kuitenkin palautusjuoksun aikana.

 • Aahhahhahhaaa! Nimimerkki Reijo on varmaan internetzin kovin jätkä ja argumentoinnin kiistaton kuningas :D

 • Voitko koach avata tuota tilannetta lisää kun en ole itse peliä nähnyt. Käsittääkseni puntin aikana hän lensi ulos, mutta muuta en tiedä? Kuka punttasi ja kuka palautti ja missä virhe tapahtui?

  siihen millaisia kokouksia ja tuomioita muuten oli, niin en myös osaa ottaa kantaa. Mitä muita erikoisia tuomioita siellä oli?

 • 86ers punttasi, Thomas palautti, Santtu kasautui, Santtu lensi ulos (videolta katsottuna)

 • Sitten kuullostaa oudolta että olisi 86ers ensimmäinen yritys? Oliko pelissä muita virheitä?

 • Virhe oli tapahtunut ennen, kuin pallo on potkaistuna ylittänyt aloituslinjan, jos hyökkäysvuoro säilyi 86ersilla.

 • Ottelun tuomariryhmä mokasi varsin isolla kädellä. Pallo olisi pitänyt jäädä Roolle, virheet tapahtuivat palautuksen aikana.

 • Mutta mitä muita virheitä oli tuon yrityksen aikana?

 • tilanteessa 86ers punttasi ja thomas palautti ja oli juossut n. 25y, kun uppsalan pelaaja veti roo.n pelaajaa selkään Santtu maksoi potut pottuina ja torppasi kyseisen pelaajan.
  tilanteessa oli kolme lippua yksi upsalalle ja kaksi Santulle.
  tuomio: kaksi rangaistusta kumoavat toisensa ja kolmas antaa uppsalalle ekan yrityksen ja Santtu pihalle.
  Santun ulosajosto voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta millä tuosta saatiin uppsalan eka yritys.

 • Jos yrityksen aikana on kaksi rangaistusta, jotka kumoavat toisensa niin yritys uusitaan… Noin se menisi tavallisen hyökkäysdownin kohdalla.

  Mutta tässä pelissä toinen on jo luopunut pallosta ja rangaistuksien tullessa mittauspiste on jo muuttunut aloituspisteestä puntin kiinniottopisteeseen. Jos äkkiä ajattelen niin Roosterssille pallon olisi pitänyt jäädä, mutta voin olla väärässäkin…

 • Oikein olisi mennyt jos Roostersin rangaistukset ennen kun pallonhallinta on vaihtunut ja sitten vielä pelin jälkeen Roostersille rangaistus.

  Jos molemmat joukkueet ottivat rangaistukset vasta pallonhallinnan vaihtumisen jälkeen niin olisi pitänyt olla Roostersin pallo palautuksen päättymispisteestä (kaikki rangaistukset pelin aikana) tai Roostersin pallo päättymispiste -15j (yksi Roo rangaistus pelin jälkeen).

  Virheet kumoavat toisensa meinaan riippumatta määrästä. Toisella voi olla 1 ja toisella 3 virhettä mutta jos kumoavat niin tuo 1 kumoaa kaikki 3.

  Dumareilla taisi mennä pieleen se, että normaali yrityksellä yritys uusitaan, mutta pallonhallinnan vaihtuessa ilman rangaistusta pallon haltuunsa saanut saa hylätä toisensa kumoavat rangaistukset jotka tulleet hallinnan vaihtumisen jälkeen.

 • Virheet kumoavat kyllä toisensa jos ne ovat kaikki esimerkiksi pelin aikana. Ja ei voi sanoa, että yksi virhe kumoaa kolme virhettä. Yrityksen ajalta jäävät voimaan vain kovimmat rangaistukset molemmille. Tuossa esimerkissä sääntö hylkää kaksi rangaistusta, niin että voimaan jää vain yksi, sitten jos molemmille on virheet niin ne kumoavat toisensa.

  Tuossa pelissä tuomion olisi mielestäni pitänyt olla pelin päättymispiste, -15 roosterssille ja Roon 1. Ja 10. Nuo kaksi rangaistusta kumoavat toisensa, mutta tuo yksi on vasta pelin jälkeen joten se tulee siihen lisäksi.

 • Mitäs päätuomari kuulutti (kai siellä nyt langaton mikki oli)?