Haastattelussa Roostersin Jaycen Taylor

Gridiron Staff 12.3.2017 17:08 Ei kommentteja

Suomi on yksi maista, johon moni amerikkalaisen jalkapallon pelaaja on rakastunut. Helsinki Roostersin Jaycen Taylor vastasi ystävällisesti muutamaan kysymykseen ajastaan maassamme.

Nykypäivänä amerikkalainen jalkapallo on kansainvälinen laji, jota pelataan joka puolella maailmaa. Tämä hieno laji kuljettaa pelaajia ympäri maailman ja tutustuttaa heidät samalla uusiin kulttuureihin. Osa pelaajista kulkee maasta maahan, mutta osa löytää pysyvän paikan, jossa he pyrkivät pelaamaan mahdollisimman pitkään. Tällaisilla pelaajilla on usein paljon tarkempi käsitys elämästä kohdemaassaan. Tuleva kausi on Roostersin Jaycen Taylorin neljäs kausi punapaidassa. Yhteensä vuosia Euroopassa on kertynyt jo kuusi tulevan kauden ollessa seitsmäs.

Q: Why did you choose to play in Finland repeatedly?

When I first thought of playing in Europe I saw it an easy way to see as many countries as possible. Then realized that I didn’t have to play in those countries to see them. I liked Finland because of the English they spoke here.

Aluksi ajattelin että näkisin mahdollisimman paljon Eurooppaa pelaamalla siellä. Sitten ymmärsin, että ei minun tarvitsekaan pelata kaikissa näissä maissa vain matkustaakseni niihin. Pidän Suomesta, koska täällä puhutaan englantia.

Q: What are a few positive cultural differences you have experienced in Finland?

Cultural differences I like are Finns are not up for small talk, so they don’t just sit and talk your ear off. They seem to mind their own business.

Suomalaiset eivät pidä small talkista ja se on hyvä, sillä kukaan ei vain kailota korvan juuressa turhan takia. Ihmiset pitävät huolen omista asioistaan.

Q: What are a few negative cultural differences you have experienced in Finland?

Cultural differences I don’t like is the Shyness, people don’t seem to friendly, they just come off as rude.

En oikein pidä ihmisten ujoudesta täällä; ihmiset eivät vaikuta ystävällisiltä ja vaikuttavat vain tylyiltä.

Q: What suggestions do you have to ease the cultural transition for American imports in Finland?

Simplest way to transition into Finnish culture is to not take things Finns do so seriously. Do not expect them to be as social as people from where they from (United States). Finns are easy to get along with once you get pass the ”they seem Rude” factor.

Helpoin tapa sopeutua on olla ottamatta liian vakavasti kaikkea mitä Suomalaiset tekevät. Älä odota heidän olevan yhtä sosiaalisia kuin ihmiset kotikaupungissasi (USA:ssa) ovat. Suomalaisten kanssa on helppo tulla toimeen, kunhan pääset ensin “he vaikuttavat tylyiltä” -vaiheen ohi.

Q: What kind of advice do you have for anyone interested in playing American Football in Europe or Finland?

Anyone wanting to Ball overseas should put themselves out there to as many teams as possible and get your foot in the door. After that the possibilities are endless. But one main thing I feel is that your NFL dreams must be over, because ball overseas is very different, and it may not help you get back to the big time in the States.

Jos haluat pelata ulkomailla, ota yhteyttä niin moneen joukkueeseen kuin mahdollista, jotta saat jalkasi oven väliin. Sen jälkeen mahdollisuudet ovat loputtomat. Tosin sanoisin että jos haluat vielä pelata joskus NFL:ssä, niin älä tule Eurooppaan. Eurooppalainen jenkkifutis on hyvin erilaista kuin jenkkifutis Amerikassa ja se ei välttämättä auta sinua jos yrität vielä päästä NFL:ään.

Artikkelin kirjoitti pitkään Suomessa vaikuttanut amerikkalaispelaaja Vincent Pervis. Tutustu Vincentin blogiin osoitteessa www.perfectpervis.com

Kommentoi