Tasokas I-divisioona kaipaa lisää joukkueita

jefumaster 13.1.2017 20:10 341 kommenttia

Ensimmäinen divisioona pelataan kaudella 2017 viiden joukkueen sarjana. SAJL:n tavoite nostaa divarin joukkuemäärä seitsemään ei onnistunut kakkosen kärkijoukkueiden torjuttua mahdollisuutensa sarjanousuun.

Uutena joukkueena I-divisioonassa pelaa helsinkiläinen East City Giants. Jättiläiset nousivat sarjaporrasta pykälää ylemmäksi ohittamalla rankingissa edellään olleet viisi joukkuetta. Ykkösdivisioonaa karsastetaan alempien tasojen joukkueiden keskuudessa erityisesti sarjan vaatimien voimavarojen takia. Menestyäkseen I-divisioonassa joukkueen on panostettava organisaatioonsa ja ulkomaalaisiin vahvistuksiin lähes Vaahteraliigaa vastaavalla tavalla.

Ohessa tammikuun puoleenväliin mennessä julkistettujen tietojen perusteella laadittu I-divisioonan ranking. Vaikuttaa siltä, että seurojen valmius neljän kuukauden päästä käynnistyvään kauteen on vielä varsin vaihtelevalla tasolla.

1. Helsinki Wolverines

Päävalmentaja Robert Johnson (USA)
USA-vahvistukset Vincent Pervis (RB), Antonio Harris (DB)
Uusia vahvistuksia mm. Cedric Johnson (USA, WR), Andre Dahlman (RB), Petri Pallari (DL)

Kauden 2016 finalisti Wolverines pääsee valmistautumaan kauteen erinomaisista lähtökohdista. Ahmojen yli 70 pelaajan harjoittelu-rosteri tarjoaa puitteet jopa pelimäiselle harjoittelulle läpi talven ja strategia hyödyntää ns. ”koti-jenkkejä” vahvistuksinaan mahdollistaa pelikuvioiden hieromisen valmiiksi etuajassa kilpailijoihin nähden. Edellisen kauden runko on säilynyt hyvin kasassa ja joukkueen harjoitteluvahvuuteen on liittynyt yli 20 uutta pelaajaa, joista puolella löytyy kokemusta Vaahteraliigapeleistä. Joukkue on vahvistunut erityisesti puolustuksen frontin miehityksen osalta. Wolverinesin eritysvahvuutena voidaan pitää monipuolista pelinrakentajavalikoimaa. Kuudesta tasokkaasta QB:sta kolmella löytyy USA:n passi, mutta EU-pelaajan status. Wolverines on I-divisioonan selkeä suosikki, mutta tavoitteeksi asetettu sarjanousu toteutuu ainoastaan, mikäli päävalmentaja Robert Johnson onnistuu muokkaamaan ehkäpä liiankin laajasta materiaalistaan tiiviin, hyvin yhteen pelaavan yksikön.

2. Kuopio Steelers

Päävalmentaja Pekka Utriainen
USA-vahvistukset Seth Peters (QB), Justin Bell (DB)
Uusia vahvistuksia mm. Jarno Konsti (LB), Johannes Jauhiainen (WR)

Savolaisen jenkkifutiksen lippulaiva lähtee toiseen divisioonakauteensa kovin tavoittein. Steelers janoaa nousua Vaahteraliigaan ja aikoo panostaa nousukamppailuun tosissaan yhden kotimaisin voimin pelatun tasonmittauskauden kokemuksia rikkaampana. Seura on onnistunut pitämään erinomaisen pelaajarunkonsa hyvin kasassa ja solminut sopimukset sääntöjen salliman kahden amerikkalaispelaajan kanssa jo hyvissä ajoin. Farmisopimus Mikkeli Bouncersin kanssa tarjoaa joustavuutta rosteriin ja näytönpaikkoja uusille kasvoille kovatasoisessa ykkösessä. Steelersin vahvuus kaudella 2017 tulee olemaan joukkueen yhtenäisyys. Amerikkalaispelaajien ohella rosteria on kasvatettu maltillisesti, joten useimmat pelaajat tulevat tietämään vieruskaverin vahvuudet ja heikkoudet vanhasta muistista. Päävalmentaja Pekka Utriaisen johdolla kuopiolaiset tavoittelevat tällä kaudella realistisesti finaalipaikkaa, mutta pitävät samalla kiinni lujasti siitä, että joukkuetta ei voi kutsua missään olosuhteissa muukalaislegioonaksi.

3. East City Giants, Helsinki

Päävalmentaja Jabari Harris (USA)
USA-vahvistukset Jabari Harris (QB),
Uusia vahvistuksia mm. Joonas Luokkakallio (LB), Xavier Andre (DB), Toni Öhman (WR)

Sarjatulokas ECG nousee offseason aktiviteettiensa johdosta valtakunnallisessa rankingissa sijaluvulta 17. suoraan divarin pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle 10. sijalle ja ykkösen kolmoseksi. Jättiläiset ovat lähteneet määrätietoisesti nostamaan edustusjoukkuettaan takaisin kotimaiselle huipulle, ja kauden 2017 rekrytoinnit vauhdittavat kehityskäyrää merkittävästi. Päävalmentajaksi sekä joukkueen pelinrakentajaksi värvätty Jabari Harris tulee olemaan yksi I-divisioonan seuratuimmista pelaajista. Harris saalisti menneellä kaudella kaksi kansallista mestaruutta Euroopan liigoista, joista Puolassa mies rankattiin koko sarjan parhaaksi. ECG on lisäksi Wolverinesin ohella toinen joukkue, joka on hyötynyt Vantaa Taftin alamäestä. Seuran pelaajalista on jo niin pitkä, että Itä-Helsingissä puhutaan jo kakkosjoukkueen perustaisesta. Tämän hetken arvioilla jättiläiset tulevat saavuttamaan paikan I-divisioonan pudotuspeleissä. Joukkueen runko tarvitsee vielä kuitenkin ainakin yhden kauden kokemusta selkärankaansa yltääkseen nousijakandidaatiksi ja liigapaikan tavoittelijaksi.

4. Jyväskylä Jaguaarit

Päävalmentaja Mikko Sammal
USA-vahvistukset  –
Uusia vahvistuksia mm. Eetu Mälkiä (RB), Tuukka Hietamäki (RB), Anssi Kaikkonen (DL)

Jaguaarit ovat betonoineet itselle paikan potentiaalisena pudotuspelijoukkueena ykkösessä. Edustusjoukkue ei ole julkaissut vielä merkittäviä uusia pelaajasopimuksia, mutta seuran taustatyöskentely luo koko ajan tanakampaa pohjaa tulevaisuuden menestymiselle. Junioriyhteistyö Tampere Saintsin kanssa, sekä Jyväskylän alueen koulusarjat tarjoavat uusia nuoria pelaajia Jaguaarien valmennuksen kehitettäviksi. Myös Jyväskylässä on herätetty henkiin ajatus kakkosjoukkueesta, jollainen kaupungista on aiemmin löytynyt Piratesin pelatessa II-divisioonassa takavuosina. Päävalmentaja Mikko Sammal tunnustaa kuitenkin nykyrealiteetit ja myöntää, että menestyäkseen joukkueen on edelleen värvättävä europelaajia erityisesti linjan positioihin. Joukkue etsii parhaillaan amerikkalaispelaajia pelinrakentajan sekä puolustuksen takamiehen rooleihin. Hyvien taustavoimien ansiosta budjetin kerrotaan riittävän lisäksi ainakin kahden kaivatun linjamiehen värväykseen. Tänä vuonna Jaguaarit taistelee tiukasti paikasta ykkösen playoff-peleihin ja tammikuun voimavarapuntarin arviolla tulee sen myös saavuttamaan.

5. Kouvola Indians

Päävalmentaja Mika Lindholm
USA-vahvistukset  –
Uusia vahvistuksia mm. Ilkka Jämsä (RB), Mátron Hadzsi (HUN, OL)

Kouvola Indians ei voittanut otteluakaan kaudella 2016, mutta on asettanut rohkeasti tavoitteekseen koko sarjan ja Spagettimaljan voittamisen. Joukkue osoitti venymisen merkkejä menneen kauden viimeisessä pelissä piinaten sinnikkäästi Wolverinesia, mutta matka tiukasta taistelijasta Spagettimaljan voittajaksi tulee olemaan pitkä. Indians-joukkueen runko on tiivis ja taitava, mutta auttamattoman kapea. Koska kouvolalaisilla on ollut vaikeuksia houkutella kotimaisia vavistuksia riveihinsä, on rosterin aukkoja paikattu perinteisesti tuontipelaajilla. Päävalmentaja Mika Lindholm saa pallotella Europlayers-palvelua tasaiseen tahtiin vahvistaakseen rosterinsa Spagettimaljan edellyttämälle tasolle. Tämän hetkisen julkisen tiedon perusteella Inkkareille on vaikeaa povata viidettä sijaa korkeampaa rankingia.

I-divisioonan rooli tarkasteluun?

SAJL:n I-divisioonan otteluiden yleisömäärät ovat mukavassa kasvussa useimmilla paikkakunnilla ja ottelutapahtumissa löytyy hyvää tunnelmaa, mutta joukkueiden keskuudessa sarjan vetovoima on vähäinen. Tällä hetkellä I-divisioonaan ei tunnu olevan kovaa tunkua alemman tason joukkueiden parissa. Ykkösestä on tullut tahtomattaan eräänlainen pakollinen ja kallis astinlauta Vaahteraliigaan. Sarjassa menestyminen edellyttää vahvoja panostuksia ulkomaalaisvahvistuksiin, mutta myös taustaorganisaatiolle asetetaan kakkosta korkeampia laatuvaatimuksia.

I-divisioona pelataan nyt toista kertaa perättäin ainoastaan viiden joukkueen sarjana, vaikka tavoitteeksi on asetettu liigan lailla pyrkiminen seitsemään joukkueeseen. Nykyisellään ykkönen on eräänlainen väliinputoaja ja säilyy sellaisena, ellei sarjan säännöissä huomioida niitä asioita, jotka juuri nyt tekevät ykkösestä monille vastentahtoisen. Mainitun ilmiön seurauksena tulevalla kaudella II-divisioonassa tullaan pelaamaan erittäin korkeatasoista jenkkifutista. Monet kakkosen joukkueista menestyisivät parhaimmillaan erinomaisesti myös kovatasoisessa ykkösessä.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Divarissa tällä hetkellä kolme joukkuetta joilla mahdollisuus pärjätä. Taas tulee ne riippujat mukana. Tylsää ja ikävää taas tulee olemaan.

 • Toivottavasti nyt ei toisteta historiaa ecg:n kohdalla

 • En tiedä onko itsetarkoituksellista ylläpitää mahdollisimman montaa sarjaporrasta SAJL:n näkökulmasta. Itse sulloisin kuitenkin nykyisestä ykkösestä kolme parasta liigaan ja kaksi heikointa pelaamaan nykyisten kakkosdivarin porukoiden kanssa. Saataisiin kaksi 10 joukkueen sarjaa joissa pelimuotona yksinkertainen sarja = yhdeksän runkosarjaottelua.

  Seitsemän joukkueen liigassa piiri pieni pyörii ja ihan sama juttu viiden joukkueen ykkösessä.

 • Ykköstä vahvemmaksi kyllä. Tietenkin haastavana kriteerinä jenkkivahvistusten saaminen — ja samalla tulee todelliset mahdollisuudet Vaahteraliiga nousuun.
  4-divisioonan pitäisi saada järkevämmäksi. Se voisi olla pelaajien sisäänajosarja (ainakin lohkona) huhti-toukokuussa. Uudet pelaajat ja junnut saisivat pelikokemusta ja halukkaat olisivat valmiita jatkamaan omassa ykkösjiukkueessan tai muissa joukkueessa varsinaisen kauden. Aikoinaan oli A-junnujen sarja näin ja siinä oli myös aikuisten Rookie optio.

 • Liiton/jäsenseurojen ajatus on varmaan ollut tasoittaa liigan tasoeroja, tosin seitsemälläkään joukkueella ei tuo täysin onnistu kun viime kautta katsotaan. Jos joukkueita olisi kymmenen niin tasoerot voisivat olla vielä suuremmat kärjen ja häntäpään välillä. Eräinä kausina on vaahterassakin ollut 90-0 pelejä ja nuo eivät lajin kannalta ole missään tapauksessa mielekkäitä.

  Ikävää on, että ykkönen on jämähtänyt viiden joukkueen sarjaksi. Ehkä ulkomaalaiskiintiöitä pienentämällä voitaisiin saada enemmän joukkueita ykköseen tai jotenkin muuten saada vaadittavaa rahallista panostusta pienemmäksi. Aikanaan ykkösessä ei saanut käyttää jenkkejä ja karsintapeli vaahteraan pelattiin ilman ulkomaalaisia…

 • kerrotko mikä oli aikuisten rookie optio? Olen kyllä ollut mukana a-junnusarjassa ja en muista ikinä kuulleeni tuollaisesta? Yli-ikäisiä sai olla muistaakseni kolme ja heidänkin piti olla syntynyt edellisen vuoden syksyllä…

 • 90-luvun lopulla, kun itse aloittelin, oli 27-vuotias ja rookiena sain pelata A-junnusarjaa.

 • Ok, itse en ole kuullutkaan moisesta, mutta en voi sanoa vastaankaan… Itse olin mukana a-junnuissa 90-luvun puolessa välissä ja silloin en muista tuollaista sääntöä olleen. Kuullostaa omituiselta, mutta kaikkeahan tämän lajin tiimoilta on kokeiltu…

 • Jabbarin suurin ongelma tulee olemaan huono OL ja kokemattomat rissut.. Jos puolustus laittaa QB Spyn Jabbarille niiin Ecg ei scoraa yhtään.

 • Kyllä yksi mies voi saavuttaa suuria yksinäänkin. Hyvä esimerkki on Jerell Jones Jaguaareissa 2014. QB:n paikalla pelannut vauhtikone nosti joukkueensa välieriin asti lähes yksin vaikka oli merkattu mies.

 • Onko ECG:n OL jotenkin merkittävästi heikentynyt? Aikaa oli heittää ainakin viime kesänä, ihan kaikkia joukkueita vastaan. Juoksu kyllä pysähtyi, kun pystyi tunkemaan kahdeksattakin miestä boksiin ilman pelkoa onnistuneesta heitosta. Onko Jabari yhtä susi heittämään?

 • Kyllä ECG saa jalkeille ihan kilpailukykyisen divari-kokoonpanon ja kyllä se OL on riittävän tasokas antaakseen Jabarilla aikaa ratkaisuihin. Jabarihan on vahvimmillaan tilanteissa, joissa otetaan jalat alle. Jos olet seurannut divaria menneillä kausilla tiedät, että yksikin pelaaja voi saada ihmeitä aikaan. J.Jones ja Jaguaarit onkin jo mainittu tässä keskustelussa. Viime kaudella Troy Rice ja Indians. On mielenkiintoista nähdä kenet päävalmentaja Harris laittaa kentälle potkujen palauttajaksi. Uskaltaako päävalmentaja Harris heittää kehiin joukkueen nopeimman pelaajan, Jabarin…?

  Kevättalven mielenkiintoisin divarin aihe tulee olemaan Inkkarien signaukset. Seura on boldisti uhonnut voittavansa Spagettimaljan joten kymmentä importtia vähintään siihen tarvitaan.

 • En ECG:n pelejä paljon seurannut joten tuli mieleeni pari kysymystä? Johtuiko siis viime kauden 2.div huono menestys vain pelinrakentajasta? Jos kaveri olisi vain osannut heittää, kun aikaa kuulemma oli. Miksi linjalla onnistuivat vain heittoblokit? Eikö heitoissa se kahdeksan boksi rushannut aina vähintään kuudella jos ei ollut pelkoa onnistuneista heitoista?

 • Hyvältä näyttää meininki Steelersin leirillä. Ja pelaajia riittää… http://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/Jenkkifudis+2017/Steelers+150117/

 • @Vaaaanha

  Lyhyt vastaus: ei johtunut.

  Pidempi vastaus ja yleisesti tähän ECG-keskusteluun liittyen.

  http://www.ecg.fi/orvomaa-kertoo-joukkueen-ja-hyokkayksen-tilanteesta-ennen-joulua/

  Melkoinen seppä tämä Orvomaa. Kaveri oli vastuussa ECG:n hyökkäyksestä, joka floppasi totaalisesti viime kaudella. Jo kauden aikana ja uudestaan em. artikkelissa mestari itseriittoisesti vierittää syyn yhden pelaajansa niskaan. Jokainen asiansa osaava valmentaja tietää, että valmentaja kantaa vastuun julkisuudessa eikä ala heittämään pelaajia susille julkisesti vaikka syy olisi missä. Mahdolliset ongelmat käsitellään sisäisesti, ei joukkueen uutissivuilla. Ego on ilmeisesti niin suuri, että itsessä tai omassa toiminnassa ei pysty näkemään mitään virheitä tai korjattavaa. ECG-johtoa ihmettelen, kun antoivat noilla näytöillä kaverin jatkaa. Pelaajana en tuollaista meininkiä katselisi, jossa valmentaja julkisesti vierittää syyn pelaajien niskaan. Helsingin alueella on kuitenkin pelaajille vaihtoehtoja.

  Jos ei pelinrakentajalla käsi riittänyt, niin miksi pelijärjestelmälle ei tehty kauden aikana mitään? ECG:n hyökkäyksen pelijärjestelmässä oli perustavaa laatua olevia valuvikoja, jotka estivät pelinrakentajan onnistumisen. Kyse ei ollut pelinrakentajan (Bredbacka) kyvyistä tai kädestä vaan kaverilla oli täysin riittävät kyvyt pärjätä II divisioonatasolla viime kaudella. Oikea valmentaja olisi tehnyt asialle jotain eikä itsepäisesti hakannut päätä seinään viallisella ”pelijärjestelmällään”. Oikea valmentaja mukauttaa pelijärjestelmän pelaajamateriaaliinsa, ei toisinpäin.

  Teksteistä päätellen kaveri ilmeisesti luulee olevansa the next coming of Vince Lombardi tai vähintään Bill Belichick. Aika paljon on vielä matkaa. Jospa aloitettaisiin ihan perusasioista kuten pelaajien kunnioitus, pelijärjestelmän sovittaminen pelaajamateriaaliin ja vastustajien mukaisten pelisuunnitelmien tekeminen.

  ”Mutta siis meillä oli II-divisioonan paras puolustus, joka jatkaa vahvistettuna nyt tulevana vuotena.”
  Tuota väitettä ei tue kauden pistetilastot eikä silmämääräinen tarkastelu. Jokainen on tietenkin oikeutettu omaan mielipiteeseensä. Puolustuksen linja ECG:llä oli hyvä.

  Toivottavasti Jabari on se, joka oikeasti päättää miten hyökkäys pelaa. Muuten on odotettavissa taas kompurointia sarjan jumbosijoilla.

 • Kiitoksia erittäin hyvästä analyysistä, siihen vielä pari juttua koska aihe alkoi kiinnostamaan.

  En tiedä tarkkoja tilastoja, mutta ECG teki kaudella 104 pistettä. On tuo määrä sitten jakautunut miten tahansa eri pisteidentekomahdollisuuksien kesken, niin silti keskiarvo on alle 2 TD:a per peli. Millä tasolla tuo jouksuhyökkäys sitten oli, jonka tasolle heitto pitäisi nostaa? Tuon tilaston valossa ei hyökkäys ole kummoisiin suorituksiin pystynyt millään osa-alueella.

  Olen täysin samaa mieltä siitä, että valmentajan tulee muokata pelisysteemi materiaaliin sopivaksi ja toteuttaa pelit korostaen joukkueen vahvuuksia. Jos materiaali ei pysty johonkin peliin, niin sitten se pitää jättää pelikirjasta pois. Varsinkin ongelmien vierittäminen vain yhden hyökkäyksen osa-alueen syyksi on aika turhaa. Pelisysteemiä kyseinen valmentaja ei ainakaan tuossa artikkelissa kritisoi. Tiedän paljon joukkueita vuosien varrelta, jotka ovat pärjänneet vahvalla juoksulla ja lyhyillä heitoilla, pelisysteemi vain pitää olla oikea kyseiselle joukkueelle.

  Kakkosen paras puolustus se ei ollut, mutta ei huonoinkaan… 133 päästettyä pistettä 8 peliä, joten keskiarvo on 16,625 pistettä per peli. Tilastojen valossa ongelmat olivat hyökkäyksen puolella.

 • Jos en aivan väärässä ole ecg teki enemmän td heittämällä, kuin juosten

 • Kiitos luonneanalyysistä.

  Kuitenkin haluan painottaa, että linkitetyssä tekstissä ja oikeassa elämässäkään en vieritä syytä viime kauden floppaamisesta muiden harteille. Tuossa yritin avata sitä missä minä OC:na ja toki HC:nakin epäonnistuin. Ilmeisesti epäonnistuin myös tässä.

  Sen sijaan se ei pidä paikkaansa, ettei muutoksia haluttu ja yritetty tehdä – ne nyt vain eivät kantaneet hedelmää. Ymmärrettävästi tämä ei ehkä näy ulospäin jos joukkue jatkaa häviämistä. Muutosten riittävyydestä ja systeemitason muutoksista voi jo olla montaa mieltä perustellusti, mutta en selvästikään ainakaan muuttanut tarpeeksi asioita kääntääkseni edes ne tiukat ottelut voitoksi. Mikäli jollekin vielä on epäselvää, niin vastuu tästä oli minulla.

  Mitä tulevaan kauteen tulee – ja jos siis kokee Jabarin käden vertaamista Nikon vastaavaan Nikon haukkumisena – niin tarkoitin aidosti sitä, että pelaajat ovat aivan erilaisia fyysisesti. Toinen selkeä pocket passer ja toinen tekee jaloillaan pelejä. Näin se nyt vain on.

 • Kesken jäi teksti. .. jatkan sen verran, etten herra Passista tunne, eikä ehkä hän minua, mutta minä en pidä itseäni minään mestarivalmentajana, enkä koskaan ole moista väittänytkään. Jos taas minulta jotain haastattelussa kysytään, niin haluan kuitenkin vastata niin laajasti, että siitä saisi jotain irtikin. Vaikka se nyt sitten näyttäytyy ilm. ylimielisyytenä. Tervetuloa juttelemaan joskus, olen joidenkin mielestä ihan ok tyyppi. Tai no, en ainakaan ihan niin virtsapäinen, kuin miksi minut maalataan. :)

 • Ville-Miko Passinen = VMP?

 • tilastoja katsellessa kannattaa muistaa, että he tosiaan jäivät kakkosessa(kin) jämäsijoille. Korjaamista on ollut siis aivan jokaisella osa-alueella. Lisäksi ECGn pojat pelaa todella pehmeästi! Itse olen nautiskellut heitä vastaan jo vissiin viitenä kautena putkeen kun saanu olla antava osapuoli 100%! Pitkä on matka runkopelaajilla ykkösen tasolle :D

 • Näköjään ykkösen helsinkiläisseurojen valmentajat ovat aloittaneet nokittelun facessa. Jabari did first blood…

 • @HMTT

  Tosiaan, voi olla, että ei ollutkaan rohkeutta esiintyä omalla nimellä.

  T. Sam Holding, a.k.a. Samuel Orvomaa (Niille tiedoksi, jotka ovat liian nuoria tietämään/eivät muista)

 • Voisitko avata hieman?

 • …kannattaa seurata FB:ssa ko. herrojen viestittelyjä. Positiivishenkistähän tuo pääosin mutta kuittailua kuitenkin.

 • Inkkarit ovat avanneet uusiutuneet sivunsa. Ihan fiksulta näyttävät vaikka henk.koht. en tykkää niistä rosterien esitysmuodoista, joissa pelaajia ei ole ryhmitelty pelipaikoittan.
  http://kouvolaindians.com/

 • Onko se nykyisin vahvistumista jos saa lisää jotai jämäukkoja esim. Lahti panthersista ykkösdivari joukkueeseen? Eikö vahvistusten pitäisi olla parempia kuin edelliset joukkueen jäsenet? TÄ!?

 • Höntsä-jenkkifutiksen suosio on kasvussa. Nyt ECG perustaa omansa http://www.ecg.fi/ecglle-2-joukkue-kaudelle-2017/

 • Sam Holdingille yläpeukkua! Aivan normaalia tekstiä!

  Herra Passinen älä nyt mieltäsi pahoita, kyse on kuitenkin vain jalkapallosta ja urheilusta. Et ole ilmeisesti päässyt kokemaan mitä valmentajien suusta voi tulla että pelaajasta saataisiin kaikki mahdollinen irti, voisit pahoittaa mielesi.
  Mielestäni juuri valmentaja saa kertoa mielipiteensä omasta pelaajastaan tai pelaajistaan.
  Viimekauden pelinrakentajaa ei kuitenkaan henkilökohtaisesti ole loukattu.

 • Kyllä, se on vahvistumista jos joukkue saa lisää pelaajia. Jos lasket joukkueen vahvistuvan vain jos tulevat pelaajat ovat sinun mielestäsi parempia kuin joukkuuen sen hetkiset pelaajat niin olet väärässä.

 • Komppaan Vaaaanhaa. Ulkomaalaisvahvistusten osalta pätee sääntö, että heidän pitää olla pelipaikallaan kotimaisia parempia ollakseen hankintana järkeviä. Kotimaiset ”vahvistukset” taasen voivat olla taitotasoltaan joukkueen keskiarvoa heikompia, mutta vahvistavat kuitekin joukkuetta kokonaisuutena. He ovat backup-pelaajia loukkaantumistilanteissa ja tärkeimmässä roolissa treeneissä jossa pelaajamäärä auttaa vetämään pelimäisiä treenejä mikäli äijiä on riittävästi.

  Viime kaudella ykkösessä nähtiin muutamassa pelissä ainakin yhden joukkueen rosterissa vähemmän pelaajia kuin säännöt vaativat. Sanktioita ei tainnut tulla mutta on se vaan surullisen näköistä.

 • Kantanne kyllä, tiedän toki myös mitä sana tarkoittaa. Joka tapauksessa: jos tiimin arvosana on vaikkapa 68% tyyliin videopelit, ja joukkue saa ”ei-niin hyviä” sampsoja ja kaikkosia miehistöönsä joiden arvo on alle 68%… kuinka siitä voi tulla enemmän kuin jo oli? Eli joukkue ei vahvistu, rosteri sen sijaan esimerkiksi levenee tai syvenee. Vai onko tässä samanlainen meininki ku jossai nyrkkeilyrankingissa? Olet sijalla 20 ja hakkaat matsissa sijalla 80 olevan ja sinun sijoitus listalla nousee…. Hahah

 • Kyllä Suomessa harjoitusvahvuuteen lisätty pelaaja on vahvistus vaikka olisi crash-test-dummie rooliltaan. Poikkeuksena k.sipäät jotka nakertavat joukkueen tasoa sisältäpäin.

 • Kyllä Suomessa harjoitusvahvuuteen lisätty pelaaja on vahvistus vaikka olisi crash-test-dummie rooliltaan. Poikkeuksena k.sipäät jotka nakertavat joukkueen tasoa sisältäpäin.

 • Oletko ihan oikeasti sitä mieltä että… Jos vaikka NFL joukkue palkkaa backup pelinrakentajan, joka on vielä toistaiseksi heikompi taidoiltaan kuin aloittava pelinrakentaja niin joukkue tuolloin heikentyy? Jos joukkue saa lisää pelaajia, syvyyttä rosteriin, mielekkäämpiä harjoituksia kun harjoitusvahvuus kasvaa… Niin silloin joukkue vahvistuu

 • Inkinen leireilee näköjään steelersin kanssa…

 • ”joukkue saa ”ei-niin hyviä” sampsoja ja kaikkosia ”

  Mikä teitä vaivaa? Minkä takia ihmisiä pitää tieten tahtoen loukata? Voi kuinka kaipaan vanhaa keskustelupalstaa, jonne piti rekisteröityä. Vaati edes pientä selkärankaa kirjoitella. Nyt jokainen JJ Watt- wannabe haukkuu toisia pönkittääkseen omaa egoaan. Miksiköhän Vahla huutelee valmentajien puutteesta tuossa toisessa ketjussa? Viime päivinä tämä palsta on ollut ala-arvoisella tasolla.

 • Haukkumatta tai parjaamatta ketään urheilijaa ihmisenä tai pelitaidoiltaan niin, korjatkaa jos olen väärässä. Eikö tämä Ilmonen ole aika kiertolaispelaaja? Lahdessa edellinen kausi ja sitä ennen oliko hämeenlinna? Onko kyse joukkueesta, menestyksen jahtaamisesta vai mistä kun seura joka vuosi vaihtuu? Toki moni muukin pelaaja tätä harrastaa ja olen aina miettinyt samaa, mikä näissä on taustalla? Eikö ole aika raskasta myös pelaajalle tälläinen kiertäminen ympäri suoema

 • Ilmonen oli myös Lahden puolustuksen koordinaattori, joten Ilmosen lähdön myötä on yksi valmennuksen osa täytettävänä.

 • Valmensi viime vuonna, koska en ollut varma loukkaantumisen jälkeisestä pelikunnosta.

  Niin ja kyllä mä Hämeenlinnassa viihdyin pidempäänkin kun vuoden. Eli ei tarvi olla teidän huolissanne :P

 • Ei sampsan jättämä aukko valmennukseen onneksi kovin suuri ole. Ei se ollut valmentamista.

 • Lisää. Lisää. Lisää haukkuja! Itse olet varmasti valmentanut kymmenissä joukkueissa pelkkiä voittoja.

 • @Ismo_Laitela

  Mä en laskisi itse itseäni ”kiertolaiseksi”, enemmänkin olen pelannut kotikylän jengissä ja muuttojen myötä seuroja tullut kierrettyä hieman. Muutaman kerran olen kyllä näihin ”reissuhommiinkin” lähtenyt.

  Hienoa kuitenkin, kun mun siirto sai näinkin suuren paskamyrkyn aikaan :D Piristi ainakin mun päivää ja toivottavasti myös muiden :P

 • kyllä ko. Herra menee uuteen joukkueeseen kun ei edellisissä saa tahtoaan läpi. Neljäs kerta jo.?

 • Kyllä kyseinen herra on yksi Suomen parhaista valmentaja/pelaajista. Lahti tulee vielä näyttämään kyntensä!

 • Kyllä väitän sampsan olevan ihan pätevä divarin dtackle! Ehdottomasti keskitasoa parempi..

 • Täähän on ku lukis jotain facebookin kirppariryhmää. Aika epistä uunoilla täällä nimimerkkien takana, kun toiset yrittää hälventää muualla stereotypiaa siitä että tämä olisi tyhmien ihmisten laji…

 • Vaikka suurin osa palstan kommenteista onkin täysin asiallisia, toivoisin ylläpidon puolesta osalta käyttäkuntaa pientä harkintaa. Hetken mielijohteesta lauottu heitto jää elämään yllättävän pitkäksi aikaa, satojen lukijoiden nähtäväksi. Vaikka nimimerkin suojista voikin kirjoittaa typeryyksiä, mitenkään välttämätöntä se ei ole… :)

 • Ilmonen ihan ok lisä Jyväskylään,mutta Kaikkosesta en sanoisi samaa. Siinä vasta ”Kiertolainen”,tainnut pelata melkein kaikissa seuroissa.. Eikä mies pelillisestikkään mitään erikoista ole esittänyt koskaan. Ykkönen ehkä hieman liian kova sarja hänelle. Lahti olisi hyötynyt kuitenkin noin kokeneesta miehestä. Mutta hyvä että joku penkkiä lämittää koleassa kesässä.

 • Tähän kommentiin on todettava että kuulemma ilmonen reissaa lahdesta käsin pelaamaan Jyväskylään ja kaikkonen asuu Jyväskylässä tietääkseni että pitäiskö sen pelata lahdessa ja lahdesta on siirtymässä muitakin kuin nämä kaksi herraa eli pari pointtia tilasto ihmisille.

 • Aika kova kaappaus! http://www.savonsanomat.fi/urheilu/Steelers-hankki-t%C3%A4rke%C3%A4n-vahvistuksen/913469?pwbi=93e3fca3c39748a44c136b4d105614f6

  ”– Hän oli muistaakseni ensimmäinen nimi, joka syksyllä kauden jälkeen paperille tuli laitettua, kun tulevan kesän vahvistuksia alettiin kartoittaa. Se, että mies saapuu Kuopioon, kertoo meidän pelaajista ja koko toiminnasta paljon. Ottajia olisi takuulla ollut sekä Suomessa että muualla Euroopassa”

 • Hienoa Steelers!

 • Ohhoh. Olisi kuvitellut että Vaasassa tai Hämeenlinnassa esimerkiksi olisi ollut enemmän imua Wortille. Onnea Kuopioon!

 • On kova tekijä molemmin puolin palloa. Yksi viime kauden kovimmista vahvistuksista Suomessa kaikki sarjat huomioiden. Ei vaan saanut kaipaamaansa glooriaa sysipaskassa Indiansissa. Tämä yksi signaus tekee Steelersin liigahaaveesta realistisen ja aiheuttaa PALJON päänvaivaa Ahmalan suunnalla. Onnittelut Steelersille.

 • Wörtti on Ihan hyvä pelaaja, mut sitä itkemistä ja mussutusta ei olis jaksanut kuunnella. Nyt taas saa. Kiitti KPO…

  PS jos sen tuoma vaiva ois pelottanu, se olis varmaan signattu, kun herra Hesan suuntaan soitteli.

 • Pitäsköhän tähän väliin ottaa joku seuran edustaja omalla nimellään katkomaan huhilta siivet? :)

 • Ymmärrättekö nyt mistä oli kyse aikaisemmin… Wort= vahvistus! Aikaisemmin mainitut pari suharia eli kaikkonen ja ilmonen eivät ole. Joka muuta väittää on vaan yksinkertaisesti väärässä. Älä ota näitä kahta ukkoa joukkueeseesi mikäli menestystä haluat, äläkä _missään_ tapauksessa_ ainakaan tituleeraa heitä vahvistuksiksi.

 • Miltä huhuilta ?

 • @noniin Eikös Kaikkosella ole enemmän mestaruuksia kun sinulla vasemmassa kädessä sormia? Takavuosina ainakin kehuskeli voittaneensa useampia mestaruuksia perätysten

  Mitä Wortiin tulee, niin kyllähän Steelers nousee tämän myötä divarin kuumimmaksi joukkueeksi!

 • Tämä Wortin sopimus Steelersin kanssa oli kieltämättä aikamoinen yllätys! Olin melko varma, että Wortin joukkue olisi löytynyt Hämeenlinnasta. Ainakin muutama HML pelaaja kertoi, että kaveri on heillä kiikarissa. Tiedä sitten oliko nuo vaan juttuja, koska taitaa kauden jälkeen kaikki hyvät miehet olla kaikkien joukkueiden listalla. Täytyy sanoa, että Steelersin puheet liigasta ei ole pelkkää sanahelinää, vaan näyttää että tavoitteen eteen oikeasti panostetaan. Hieno juttu Steelersille!

 • Eikä nouse. Wolvot laittaa edelleen halutessaan 4 jenkkiä kerrallaan kentälle hyökkäämään. Siinä ei paljoo Bellin sekut ja Wortit paina. Huomenta vaan.

 • Samalla ylimielisyydellä ja ylivoimalla Wolvot hoiti viime vuoden sarjan myös… eiku.

 • Aika yllättävä valinta tosiaan. Hämeenlinnassa kun miestä pidettiin varmana nakkina, vaikka muutama muukin joukkue oli kuulemma miestä havitellut.

  Ilmeisesti Steelers vaan löi isoimman palkkapussin pöytään ja hankki miehen riveihinsä. Halpahan Wort ei ollut edes lähtökohtaisesti, koska aluperäinen palkkapyyntö oli jo kuulemma jenkkipelaajia kovempi.

 • Anteeks millä ylimielisyydellä? Seuraatko lajia ollenkaan? Kaikki oli yllättyneitä, kun Wolvot pelas runkosarjan läpi ainoastaan yhdellä tappiolla ja sekin yhdellä pisteellä. Finaalissa tappio oli vähällä kääntyä voitoks kun korjaavia toimenpiteitä tehtiin. Mutta kertoisitko, millä ylimielisyydellä?

 • Hämeenlinnassa on syksyllä lueteltu kaikki varmoiksi tulijoiksi. Totuus on ollut toistaiseksi vähän toisenlainen mutta varmaan maantieteellinen sijainti sinne vielä markkinoilla olevia pelaajia tuokin. Jyväskylän miehet Raatikainen & Co eivät ilmeisesti vieläkään halua Jaguaarien toimintaan pelaamisen muodossa osallistua?

 • Raatikainen/kaiset on Seinäjoen miehiä edelleen uusimpien huhujen mukaan.

  Hämeenlinnaan oli huhujen mukaan menossa koko syksyn ajan puoli Suomea, mutta onko sinne oikeasti mennyt Heleniuksen lisäksi kukaan? Tai onhan sinne mennyt tämä lahtelainen 3. QB ja pari junnua Turusta. Raatikainenkin oli josain vaiheessa Huskiesin miehiä.

 • Raatikainen ja Paloniemi ainakin Jaguaarien nettisivujen mukaan valmentamassa U-19 joukkueessa. Lisäksi molemmilla näyttää olevan omat valmennusryhmät Jaguaarien akatemiassa niin miksi näitä miehiä ei saada Jyväskylään pelaamaan?

 • Kukas siellä hämeenlinnassa puhunut että wort sinne menee?

 • Eikös Paloniemi pidä välivuotta pelaamisesta?

 • Kaikkosen mestaruuksista tietää jokainen joka vähänkään on hänen kanssaa pelaillut,että miehen taso ei mikään kummonen ole. Jos joukkueitaan vaihtaa vahvimman mukaan ja siellä istuu penkillä niin ei kai se mikään saavutus ole. Myöskin sinun käytös on Sampsa välillä ollut vähintäänkin kyseenalaista. Hämeenlinnasta lähtösi jälkeen Lahteen olit koittanu pumpata ukkoja mukanasi.. Eli heti kun olit varmistanut paikkasi valmentajan Lahdessa ja sit siihen päälle viellä näytetään valmentajan esimerkkiä pelaajille kun vastustaja pistää polvelle niin sinä rynnistät useaan kertaan sentterin yli.. Tuntu että on pakko sanoa jotain kun nyt pari vuotta katsellut noita ylimielisiä kirjotuksia.

 • Kovasti se sampsa näytti viime vuonna uhoavan Hämeenlinnalaisille ennen peliä… mikä oli lopputulos, puolessa välissä siirty penkinlämmittäjäks

 • Seurasit hänen liikkeitään sivurajalla reservin vara reservissä vai vesipoikana?

 • Tää on kun suomi 24 tai me naiset palsta jossa jengi ruotii muiden vikoja tai vahvuuksii mutta kellä on pokkaa mennä sanoo päin naamaa mitä ajattelee on hyvä huudella nimimerkin takaa mutta vaatii pokkaa sanoo asiat kasvotusten henkilölle jos ei ole pokkaa niin sit pitää olla hiljaa.

 • On kyllä loistava vahvistus ja erittäin monipuolinen pelaaja, mielenkiintoista nähdä millaisessa roolissa mies Kuopiossa nähdään :)

 • se Wortti on, eihän se muuten tänne ko joku emäntä. Siinä palkkapussit paljoo paina ku on muut hommat mielessä. Välissä palloo ja sit p… Taisi inkkareist saada tarpeekseen, mistähä johtunee hehheh

 • Nyt oli niin vahvaa tekstiä ja hyvällä suomenkielellä @ sivurajalle terveisiä et Jkylään terveisiä. Kuopiollle iso tassu hyvästä hankinnasta.

 • Wort on kyllä kova kimittämään kentällä, mutta vielä kovempi pelimies. Kuopiossa on jo tori varattu!

 • Kun yhden mädän omenan laittaa koriin, jossa on 20 priima laatua olevaa omenaa ei mene hetki, kunnes kaikki omenat ovat mädäntyneet.

  Ihmisiä rekrytoidessa käytetään käsitteitä pätevä ja sopiva. Joskus pätevät osoittautuvat työyhteisöön sopimattomiksi.

  Importteja palkatessa kiinnitetään liian harvoin huomiota pelaajien sopivuustekijöihin. Tosin useamman vuoden Suomessa pelänneet ovat jo metkunsa tehneet.

  Pelitaitojensa puolesta tämä Wort mahtuisi jokaiseen suomalaiseen joukkueeseen.

 • Mutta ei metkujensa takia mahtunut enää esim Indiansiin? Happamia sanoi..

 • Juu tuo on tiedetty kauan ja hintakin tiedetään. Ite en ois maksanut.

 • Kallis ukko josta Saints ei enää halunnut maksaa. Nyt on Hämeenlinnassa yksi kaveri joka saa palloja kiinni jos vain on pelituulella.

 • Hienoa miten näistä keskimääräistä kovemmista pelimiehistä nousee pinnalle (heh) ne huonot ominaisuudet heti kun siirtyvät kilpailijalle. Charles Wort on I-divarin kirkasta kärkikaartia, muhkea menetys Inkkareille ja upea vahvistus Steelersille. Tässä samassa divariketjussa kommentoidaan myös Tommi Pintaa. Tommi on huikea pelaaja ja vahvistaa jokaista joukkuetta johon siirtyykään sekä hyökkäysroolissaan, mutta myös puolustuksessa tarvittaessa. Todellinen urheilija.

  Wort nostaa joukkueensa tasoa lähelle Spagetti-maljan vaatmuksia ja Huskies on Pintan avulla lähempänä Playoff-tasoa. Onnittelut Steelersille ja Huskeille.

 • Nyt on pakko sanoa, että minä en kyllä sitä hintaa tiedä? Voisitteko kertoa?

 • Onpas taas paljon katkeria puheita täällä taas kerran eikun ranteet auki vaan… Mutta onnittelut HML 80 miehen rosterista harvoin Suomessa saa valmentaja työskennellä noin monen pelaajan kanssa! Aivan mahtavaa :)

 • Eiköhän inkkareissa se mätä ole levinnyt ihan muualta kuin yhdestä taitavasta importista. Katkeraa puhetta. Ei taida siihen seuraan tunkua olla.

  Wort on erinomaisen monipuolinen pelaaja ja toivottavasti tikissä Suomeen saapuessaan. Muiden kannattaa vaan pidellä helmoistaan kiinni. Onnittelut Kuopioon, hyvä koppi!

 • …uutisia tiskiin jatkuvalla syötöllä. Nyt valmennusta vahvistetaan

  http://www.savonsanomat.fi/urheilu/Kuopiolaisten-potkupelin-spessut-nousevat-ihan-uudelle-tasolle-ensi-kes%C3%A4n%C3%A4/916864?pwbi=023058a8940c3349067b5cff6ba4e833

  Potkupelit ovatkin monella joukkueella surkeassa jamassa. Liian usein potkujoukkueisiin laitetaan kehiin liikaa niitä pelaajia jotka muuten jäävät taitotasonsa takia ilman peliaikaa. Kickoff-team on eräänlainen palkkio harjoittelusta. Ikävän usein sitten nämä smurffin-kokoiset ohitaklaajat antavat vastustajalle kymmenien jaardien edun heti kättelyssä. Kickoff-tiimeissä tulisi olla joukkueiden parhaat taklaajat ja vastavuoroisesti blokkaajat.

 • … on asiamies, hatunnosto sulle. Muut voi jatkaa ulinaa.

 • http://www.steelers.fi/2017/01/24/edustuksen-valmennustiimi-vahvistuu-entisestaan/

  Kuopiolaiset nostaa osakkeitaan. Bezaire olisi kova kaappaus mille tahansa joukkueelle.

 • Kyllä vois alkaa olla jo paikallaan julkaista uusi ranking ykkösestä. Kuopiosta jatkuvana virtana uusia uutisia ja muut, mukaan lukien Ahmala, pelkkää hiljaisuutta. Mitä nyt toi linjamies Jaguille tänään.

 • Mestaruuden tavoittelu alkaa konkretisoitua myös Kouvolassa:
  http://www.sajl.fi/?x167512=5871536

 • Jokos minä muistin tänne laittaa, notta:
  Steelers voittaa Spagun 2017!

  J Surakka

 • Kyllä vaan muut ajavat Wolvojen etumatkaa kiinni tasaisella tahdilla ja kevääseen mennessä katsotaan mikä on tilanne. Ahmalassa laitettiin uutiset tiskiin heti offseasonin alkuun mutta sittemmin ollut sillä suunnalla hiljaista. Kyllä nämä kilpailijat sieltä hivuttautuvat lähemmäksi. Kouvolalla on tosin piiiitkä tie jossa yksi kiintiöjenkki ei vielä kesää tee.

 • Wol
  Ste
  Ecg
  Jag
  Ind

 • Ste
  Wol
  Jag
  Ecg
  Ind

 • Nää olisi jonkin verran fiksumpia jos listauksen esittäjä perustelisi poikkeavat valintansa. MIllä perusteella Ste nousee Wol edelle ja millä perusteella Jag nousee Ecg edelle.

  1. Wolverinesilla on tällä hetkellä ykkösen laajin pelaajamateriaali ja paljon Vaahteraliigakokemusta omaavia pelaajia. Ylivoimaisesti kokenein valmennustiimi ja mahdollisuus laittaa samanaikaisesti jopa neljä USA-taustaista taitopelipaikan pelaajaa kentälle. Wolverines on käytännössä jo tammikuussa valmis joukkue ja pääsee harjoittelemaan pelimäisissä olosuhteissa useamman kuukauden ajan ennen kilpailijoitaan

  2. Steelersilla on yhtä vuotta kokeneempi pelaajarunko ja kolme todennäköisesti hyvätasoista USA-vahvistusta. Extra-jenkki Wort ei kuitenkaan riitä tuomaan puolustukseen riittävästi lisää voimaa Wolvojen pelin puuduttamiseen ja tunnetusti menettää hermonsa pelatessaan kahteen suuntaan olosuhteiden pakosta.

  3. ECG:llä laaja pelaajarinki ja sarjan kovatasoisin pelinrakentaja jka harjoittelee joukkueen mukana läpi talven. Toinen jenkki vielä julkaisematta mutta liigasta saadut vahvistukset ovat tasokkaiita miehiä peliipaikoillaan. selkeä kolmonen rankigissa.

  4. Jaguaareilla on jenkit vielä julkaisematta mutta pelaajarunko on ilahduttavan suuri. Pari jenkkkiä ja viel toinen linjamies brittensaarilta ja alkaa näyttää kohtuulliselta.

  5. Inkkarien yksi jenkki ei vielä paljoa nosta rankigia mutta ilmeisesti Finnair tulee nauttimaan Kouvolan ilmasillasta keväällä siinä määrin että status saattaa parantua. Selvästi ykkösen pienin pelaajarunko joka ei kerro hyvää tulevaisuuden potentiaalista.

  Mut on tää oikeasti surullista vetää sarjaa viidellä joukkueella uskottavasti…

 • Onko tämä ”spagu” 2. sija?

  Kyllä, hopea voitetaan ei hävitä

 • Mielestäni Wolvot ja Steelers ovat todella selkeästi kaksi parasta joukkuetta, lopuilla on iha helvetisti matkaa haastamaan edes parhaana päivänään.

 • ECG ja Taft farmisopimukseen…

 • Ilmoitus tulee kohtuullisen pian sen jälkeen, kun ECG on kertonut perustavansa II-joukkueen. Onko syytä yhdistää pisteitä toisiinsa? Edellisen kerran kun TAFT teki farmisopimuksen (Roosters), seura näivettyi useiksi vuosiksi eteenpäin ja Roostersin joukkue vahvistui todella kovilla junnuilla, joista sittemmin kehittyi aivan huippuluokan pelimiehiä ja valmentajia (Winqvist, Virtanen, Hakala muutamia mainitakseni). Toivotaan, että ei ollut viimeinen kuolinisku TAFTille.

 • Niin, on tainnut vantaalla käydä niin että on laskettu että määrä x jää pelaamaan 2divariin. Mutta kun kaverit on nostanut kytkintä niin on pakko toimia. Sillä porukalla mikä netissä on, kakkosen pelaaminen on tosi hankalaa, kuten taisin jo aikaisemminkin mainita. Vaikkakaan en minä niistä junnuista tiedä mutta yleensä junnusta aikuisten peliin siirtyminen vaatii useamman vuoden siirtymän tai sitten paineettoman tilan jonkun kovemman kaverin varjoissa.Nyt kun heität nuoret pojat kehiin ilman että on sitä mahdollisuutta että kokeneempi kaveri tulee auttamaan jos et pärjää, tilanne voi olla aika vaikea!

 • Farmisopimus on AINA aiemmalla tasolla pelaavalle osapuolelle haitallinen.

 • Avautuu ECG:n pelaajille mahdollisuus pelata sillä sarjatasolla jonne kuuluvat

 • Mikkelistä, kenties? Vai Hangosta? Säälittävää ulinaa.

 • Todenäkösesti mikkelistä… se on hankalaa, kun ei seura ole tasolla millä joukkue melkein on. mikkelikään ei ollut mikään ylivoimanen taisi hävitä kaikille kertaalleen. samoin hanko.

 • Jos seuroilla ei ollut resursseja tai halua nousta ykköseen ja ecg nousi. (Sarja oli kuitenki tasainen ei merkittäviä eroja joukkueissa) niin mikä siinä on väärin? Olisiko ykkönen pitänyt pelata 4joukkueella?

 • Kaikkien kannalta olisi parempi, että divarissa olisi seitsemän joukkuetta. Määräämisen sijasta paikkaa tarjottiin sijoituksen mukaisessa järjestyksessä, ja ECG oli yllättäen ainoa, joka hommaan lähti ja toisen divarijoukkueen edustajan näkökulmasta se on mahtavaa.

  Jos tästä asiasta nuputtavat sattuvat vaikuttamaan esimerkiksi nyt vaikka Etelä-Savossa, Pirkanmaalla, läntisellä Uudellamaalla, tai Satakunnassa, kannattaa se oma pinkka tsekkaa kondikseen, ennenkuin huudellaan naapuripöytään. Kuten vanha sananlasku sanoo; ”Ne piirtää, kel on liituu”.

 • Säälittäväähän tämä on, että meillä on niin pieni laji, että 2. divarin huonoin joukkue on ainoa, joka haluaa nousta 1. divariin. Jotain on pielessä. Luulisi liitossakin jotakin kiinnostavan ja haluavan tehdä 1. divarista taas mielenkiintoisen sarjan. Tätä viiden joukkueen kuraa on ollut jo monta vuotta.

  ”Ne piirtää, kel on liituu” – Niinpä, miksi edes pelata sarjaa. Verrataan vaan keväällä liitujen määriä ja päätetään voittaja. VMP.

 • ECG oli erittäin tasaisen sarjan viimeinen, mutta heidän piste-eronsa oli vain -29. Uskallan silti sanoa, että ECG oli nousukelpoisin. Miksi? Moni ei ehkä ole huomannut ykkösen ja kakkosen oleellisinta eroa: ykkönen on rekrytointisarja ja kakkosessa pelataan oman kylän pojilla. ECG:llä on parhaat mahdollisuudet imeä pelaajia muista seuroista, kun taas muilla mahdollisuudet siihen ovat olemattomat. ECG:n rosterin koko puhuu siitä omaa kieltään. Toinen tekijä on talous. Kyky ostaa tasokkaita vahvistuksia merkitsee paljon enemmän, kuin menestys kakkosessa. ECG on ensi kaudella aivan eri joukkue kuin kakkosessa pelannut ja tarkoitan nyt nimilistaa pelaajista valmentajiin.

 • Ja tämä kehittää suomalaista jefua ylöspäin. Voi vittu että on päätöntä toimintaa. … Ajatelkaa nyt mitä kirjoitatte ” rekrytointisarja” tässä marginaali lajissa. Onko tämäkin suuren oraakkelin ajatuksia. Tällä tavalla tapetaan koko laji vähitellen Suomesta. Varmaan vaahteraliiga on mulla on eniten importteja sarja. Kuraa tuotetaan pitkin Eurooppaa ja siitä vielä maksetaan ja kerrotaan kuinka helvetin kovia vahvistuksia ne on.
  Seurat voisivat sijoittaa nuokin rahat juniori toiminnan kehittämiseen ja saada sitä kautta nostetta lajille. Vaahterassa saisi olla vanha sääntö max 2 kpl turisteja tai QB, ja divareista turistit pois. Niin alkaisi suomalaistenkin pelaajien taso nousta pikkuhiljaa kun saa peliaikaa. Ugh olen puhunut .

 • ECG sai 10 pistettä vähemmän runkosarjassa kuin runkosarjan voittaja ja 8 pistettä vähemmän kuin runkosarjan kakkonen. Pelejä runkosarjassa oli 8.

  ECG:n piste-ero oli runkosarjassa 154 pistettä (19,25 p/ottelu) vähemmän kuin runkosarjan voittajalla ja myös 58 pistettä (7,25 p/ottelu) vähemmän kuin runkosarjan kakkosella.

  Mitenkään ei voida puhua erittäin tasaisesta sarjasta.

  Erikseen voidaan sitten puhua siitä, että kuka oli tässä nykyjärjestelmässä nousukelpoisin ja myös siitä, että onko hyvä, että nousukelpoisin on se, jolla on eniten liitua.

 • Jos ei pysty 1divarissa piirtään onko mahdollisuuksia piirtää liigassa

 • @jep jep Hengitä syvään:) Kirjoitin siitä, mikä on nykysysteemi – en siitä, mikä olisi mielestäni hyvä. Aikaisemimin olen moneen kertaan ehdottanut importtien poistamista ykkösestä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että suomalaiset pelaajat siirtyvät seurasta toiseen ja pääkaupunkiseudulle on helpompi värvätä.

 • Savolainen tikiloikka:

  http://www.steelers.fi

 • Hienot ja informatiiviset sivut Steelersilla. Selkeä navigointi, yhdellä silmäyksellä pääsee kiinni konaisuuteen ja tietää mitä klikata seuraavaksi. Onnittelut. Nousee webbi-rankingissa kotimaiseen kärkikolmikkoon heti.

 • Mahtavaa, kausi alkaa kyllä juuri kärkipään ottelulla wolverines -steelers… veikkaan että kuopio vie pisteet niukasti kotiin ja kuopion revanssista tulee vielä mielenkiintoisempi! Tsemppiä kaikille seuroille kauteen, pitäkää hyvä flow päällä!

 • Sawonmaa!! Pytyt kotiin sekä ykkösessä että kakkosessa, Savon linkki vie ja muut vikisee!!

 • Niin divarikauden voisi aloittaa suoraan playoff peleillä.. kaikki säästäisi rahaa… Ste-Jag ja Wol-Ecg. erittäin huono asia on se että liiton herrat päättäjät sarjojen joukkuemäärät etukäteen muutamaksi vuosiksi.. tämä heikentää tilannetta tehdä jokaisesta vuodesta kilpailukykyisen.. tällä tulevalle vuodelle olisi ollut oikea joukkue määrä vaahtera 8kpl. d1vari 8 joukkuetta. ja 2akkonen loput jotka haluaa pelata 11.vs11.
  Ja sitten se vaahteraliigan joukkueiden tv sopimus..nouh.. junnujen keräämät rahat annetaan liigasopimukseen… ei kestä talousesitys julkisuutta. lyhyt näköistä taloushallintaa joka kostautuu siinä ettei junioreihin panosteta.. monen lahjakkaan nuoren jefu harrastus kärsii tästä SAJL harrastamasta politiikasta näyttää kaikki pelit telkussa..

 • Hei sinä yllä olevan kirjoittaja. Jos sinun seurassasi todellakin ”junnujen keräämät rahat annetaan liigasopimukseen” yhdyn lausuntoosi. Se o todellakin lyhytnäköistä taloushallintaa. Onneksi suurimmassa osassa seuroista ”junnujen keräämät rahat” kerätään junnujoukkueiden omalle tilille ja kohdistetaan junnujoukkueen omiin menoihin. Suosittelen siirtymistä vastuullisemmin toimivaan seuraan ensi tilassa.

 • Miten liiton herrat tähän liittyy?? Joukkueet päättävät kilpailusäännöt!! Ja miksi sinne olisi pitänyt kirjoittaa 8 ja 8 kun ei kumpaankaan sarjaan löydy niin montaa halukasta?

  Miten junnujen rahat menevät liigasopimukseen?? Ja miten nuorten jefuharrastus kärsii pelien televisioinnista? Voitko nyt hiukan avata asiaa, jotta kukaan nyt ei vain ota sanojasi vahingossa faktoina!

  Ja edelleen tuskin liitto hyväsyy yksin mitään, vaan liittokokous päättää lopulta budjetin etc.

 • Tuo 7 vaahtera ja 7 1.div on ihan hyvä määrä, mutta divariin ei vaan löydy joukkueita! Ja tosiaan liittokokous, eli SEURAT ovat nuo määrät päättäneet. Voisitte oikeasti lopettaa tuon liiton mollaamisen, liitto ei yksin päätä näitä asioita….

 • Kanttaisi nyt vaikka ihan ensiksi kysyä miksiköhän Hanko, Mikkeli, Pori ja Vantaa pelaavat 2.divaria mieluummin.. Moni täällä nillittäjä ei tunnu tietävän kuinka paljon pitää euroja lyödä tiskiin jos meinaa ykkösessä tosissaan pärjätä.

 • Koska on miehekkäämpää selitellä itselleen ja jengikavereille kuinka paljon kovempia ollaan kuin jotkut nousset joukkueet. Samalla jäädään ottamaan voittoja kakkosdivariin sen sijaan, että testattaisiin se iskukyky ykkösessä.

 • Kyllä kakkosessakin ihan miehekäs meininki on päällä ja import-peli auki. Kotka avaa pelin…
  http://kotkaeagles.fi/2017/02/01/juoksuvoimaa-latviasta-runnig-power-from-latvia/

 • Tuskimpa mikään joukkue jättää nousematta sen takia että voi selitellä sen kautta olevansa kovemmassa joukkueessa kuin nousseen joukkueen pelaajat. Monta kertaa on nähty kun lähdetään testaamaan tuo iskukyky ilman oikeaa mahdollisuutta menestyä kyseisessä sarjassa. Vaikka ykkönen nyt onkin vain viiden joukkueen sarja, niin se on silti parempi kuin kuuden joukkueen sarja, jossa sen kuudennen joukkueen pieksee kaikki 90-0. Jos joukkueella ei ole varmuutta kotimaisen rungon riittävyydestä tai he tietävät että rahalliset resurssit eivät tule riittämään, niin on järkevämpi pysyä alemmassa sarjassa…

 • vieläkö saisivat edes kriteerien määrittämän junnujoukkue määrän, nii vois alkaa puhumaan kelvollisesta seurasta joka voidaan hyväksyä nousemaan

 • Lukekaa edeltä syyt miksi 1. divisoona on tynkäsarja.

  Itse tulen seuraamaan ensi kesänä 2. divisioonaa. Ei kiinnosta sarjat, joissa ylivertaiset ulkomaanavut pelaavat keskenään Suomi-pelaajien ollessa täysin statisteja. Kun haluan katsoa ammattilaisten peliä, katson sitä gamepass:lta tai matkustan Lontooseen tai jenkkilään seuraamaan NFL-pelejä.

 • …mutta kun 2. divisioonakin alkaa täyttyä euro-importeilla

 • Tiedän kyllä miksi 1.div on tynkäsarja, mutta minä en sille mitään voi kun en vaikuta aktiivisesti enää missään seurassa. Aikanaan 90-luvulla ei 1.divarissa ollut importteja lainkaan ja karsintapeli vaahteraan pelattiin vain kotimaisin voimin. Jos nyt tehdään sama niin se lisää joukkueiden kiinnostusta nousta divareissa ylöspäin. Jos tämä olisi joukkueiden tahtotila, niin sitä ehkä joku joukkue ehdottaisi liittokokouksessa.

  Toki divarissa on joukkue(ita), joilla on importteja paljon ja pelillinen menestys tai sen puuttuminen ei perustu hyvään ja laajaan kotimaiseen runkoon. Importtien kieltäminen olisi varmaan kuolinisku tämän kaltaisille joukkueille, mutta viime kädessä nostaisi ehkä divarin taas vähintään seitsemän joukkueen sarjaksi. Mutta nämä ovat taas vain meidän yksittäisten kirjoittajien mielipiteitä ja mitään tällaista ei tapahdu ilman sääntöjen muuttamista liittokokouksessa. Ja jos kukaan ei tälläistä muutosta halua ajaa, niin sitten meidän on vain tyydyttävä tähän tilanteeseen.

 • Johan niitä importteja on kolmosessakin, pointtisi oli mikä?.

 • Liittyi kommenttiin:
  ”Itse tulen seuraamaan ensi kesänä 2. divisioonaa. Ei kiinnosta sarjat, joissa ylivertaiset ulkomaanavut pelaavat keskenään Suomi-pelaajien ollessa täysin statisteja”

  Mikään sarjatasoista ei ole nykysäännöillä rajoitettu importeilta ja kun niitä tosiaankin on jo jopa kolmosessa alkaa kaikkiin sarjoihin liittyä enemmän tai vähemmän tuo yllä oleva kommentti. Kaksi ylintä sarjaa toki korostuneita import-asiassa.

  Kaikki divisioonat tulisi pelata ilman importteja. siis kategorisesti kaikki muut kuin suomen passin haltijat tai vakinaisesti Suomessa asuvat ja suomalaisen sosialiturvan piirissä olevat kiellettyjä. Tämä sääntö soveltaen on voimassa useassa EU-maassa jopa pääsarjatasolla.

 • Jagujen mestaruus askeleen lähempänä, täsmä hakinnat nostaa heidät finaalitaisteluun.

 • Missä viipyy Flinkmanin julkaisu? Vai onko Flinkman menossa sittenkin Tampereelle?

  Itse ainakin oletan, että Flinkman ei halua enään istua penkillä ja siksi suuntaan Roostersista muualle. Jyväskylä olisi opiskeluiden takia luonnollinen paikka, mutta miksi sopimusta ei ole vielä julkaistu? Olisihan Jaguaarienkin helpompi houkutella kylän omia poikia joukkueeseensa aloittavan pleinrakentajan avulla.

  Uusista nimistä on vaikea sanoa, mutta videoitten perusteella tuovat lisää leveyttä jyväskyläläisten rinkiin. Rice voi olla jopa yksi kesän parhaista jokerikorteista. Selvästi johtajatyyppiä ja innokas kehittämään itseään

 • Importtien vakiintuminen divaritasolle, etenkin 2 ja 3.divariin on kyllä jo kaiken huippu. Tietenkin jos seuroilla on rahaa ylimääräistä nii sama kai ne on tuhlata importteihin. Mut luulis et seurat mieluummin sijoittais nekin lantit seuran talouteen tai tulevaisuuteen. Joku ymmärrys on siihen, että 1.div on importti kentällä mut siitä alemmas menee jo koomiseksi.

 • Meillä Ecg:ssä on myös 70 pelaajaa ja paljon kokemusta. Ei Wolvot voita meitä tolla rosterilla

 • 52 lukee ECG:n rosterissa, mutta sekin on erittäin hyvä luku. Ja varmasti kokemusta tuosta rosterista löytyy, mutta tuo kokemus ei nyt ehkä silti mitenkään ylitä Wolvojen kokemusta. Jos tuota kokemusta jotenkin pitää verrata, niin wolvoissa on aika monen mestaruuden ja maljan verran kokemusta.

  Mutta hienoa on, että joukkue uskoo omaan tekemiseen ja mahdollisuuksiin, ensi kausi sitten näyttää miten divarissa käy…

 • Kantona kauden-17 Spagun voitolle taitaa olla linjapelaaminen/materiaali.
  En löytänyt rosterista montaakaan linjapelaajaa joka tulisi kuulumaan pelipaikkansa edes top-5 divarissa (Jauhanen ja ehkä Lindholm).
  RB osastokaan ei divarin parhaimmistoon kuulu joten kaikki O:n tehot taitaa jäädä heittohyökäyksen ja nopeajalkaisen qb:n varaan.
  Puolustus makaa ´”vahvistusten” varassa.
  Veikkaan Steelersiä Spagu-17 voittajaksi.

 • HyökkäyksenLinja on tosiaan Wolvojen heikoin osa-alue tällä hetkellä, mutta katsotaan.

  Mutta kyllä Dahlman nyt aika kova RB on ja Pervis voi backkinä pelata myös, en pidä RB osastoa Wolvojen ongelmana…

 • Wolvojen heikko OL piti viime kaudella pelinrakentajat käytännössä koskemattomina. Samat sällit rivissä tällä kaudella.

  Wolvojen puolustuksessa edelleen kaikkien mitattavien tilastojen kotimaisia kärkinimiä: Alakotila, Kallio ja Lindholm, unohtamatta Hulkkosta.

  Wolvojen RB-osasto divarin paras. Dahlman, Lahtinen, Eaglesista siirtynyt Hämäläinen ja tarvittaessa tukea laitahyökkääjän paikalta antaa liigan todennäköisesti paras RB Pervis.

  Herätkäähän jo niiltä talviuniltanne.

 • No en nyt sanoisi, että piti aivan koskemattomina. Säkkejä tuli ihan samaan tahtiin kuin vastustajallekin ja ei ne hoittoprosentit vaikuta siltä, että pelinrakentajalla on ollut aikaa heittää mielin määrin. Eikä kukaan ole sanonut linjan olevan huono, vain että se on Wolvojen heikoin osa-alue. Leivoja voi tuoda paljon lisää linjan tekemiseen, ensi kausi sen näyttää…

  Puolustuksesta ja RB kalustosta olen ihan samaa mieltä

 • Dahlmanin statsit..

  2016: 106 kantoa, 261 jaardia, 2,46 yrd/kanto
  2015: 48 kantoa, 83 jaardia, 1,73 yrd/kanto
  2014: 84 kantoa, 233 jaardia, 2,77 yrd/kanto

  Ei ole kova RB. Ihan muuta tarvitaan…

 • Jos viime kaudella ei lasketa gilberttiä mukaan niin wol rissut olivat kyllä pettymys. Siiskonen on sulanut kovissa peleissä (etenkin vs huskies) aina vaikka potentiaalia on todella paljon. Kantonen taas kärsii kroonisesta pallojen pudottelusta ja omaa myös kovan potentiaalin mutta tiukan paikan tullen pallot putoilivat liikaa. Olisiko wr osasto ensi vuonna kuitenkin wolvojen heikoin osa-alue?

 • Ja samoista ongelmista kärsi myös kuopion laitahyökkääjät viime kaudella. Aivan liikaa droppeja.

 • Muutama kommentti:
  1) Rojo oli käytännössä koskematon Spagun toisella puoliajalla hypättyään kehiin. Ei huono suoritus ”heikolta” OL:lta
  2) Wolvojen Iiro Lahtinen saattaa olla peliaikaa saadessaan parempi RB kuin Dahlman (viime kauden rookie)
  3) Taftista siirtyi Wolvoihin 10 pelaajaa joista pelimiehiä muutkin kuin Cede ja Dahlman
  4) Wolvot vahvistaneet erityisesti puolustustaan

 • Eiköhän tossa ole sarjan paras WR-rosteri tarjolla.

  Cedric, Pervis, Rantanen, Siiskonen, Kantonen ja lisänä Jason, Haapala, Saari..SunCityn ja Taftin tulokkaita en tunne

 • Uskon että I-divisioonan merkityksellisin pelaaja tulee olemaan Steelersin Charles Wort. Jenkki joka saa pelata kahteen suuntaan eu-statuksella. Muuttaa koko Steelersin pakan arvon sarjan vaarallisimmaksi. Wolvojen ikääntyvät koti-jenkit eivät aja samaa asiaa.

 • QB:n koskemattomuudesta Wolvojen linjan takana kaudella 2016 voidaan olla montaa mieltä.
  Mielipiteeni on edelleen, ettei tuolla rosteriin merkityllä OL:llä mennä Spaguun.
  Taso ei vaan riitä, rosterissa ei ole potentiaalia, ei vaikka Leivoja tekisi ihmeitä.
  RB osasto on heikentynyt, ei löydy Jonesin korvaajaa.
  Hyökkäyksen tehot tulevat olemaan heittopelien varassa.
  Puolustus ei ole vahvistunut sekään. Muutama uusi on tullut, mutta myös muutama nimi puuttuu viimekauden pelaajista.

 • Korjaus edelliseen: Siis ehkä mennään Spaguun, muttei liigaan.

 • ”Puolustus ei ole vahvistunut sekään. Muutama uusi on tullut, mutta myös muutama nimi puuttuu viimekauden pelaajista.”

  Et ole tainnut oikeasti perehtyä asiaan ja se latistaa kaikkien kommenttiesi uskottavuutta.

  WOL LB:t
  Ei mukana tämän vuoden rosterissa:
  – A. Päivärinta, T. Patola, T. Hirvonen, N. Plyhm
  Uusia nimiä viime vuoteen verrattuna:
  – R. Ogata, S. Lehtonen, L. Määttä, A. Gyllenbögel, A. Kylli, V. Alatalo
  Analyysi:
  – AllStars A. Päivärinta puuttuu mutta löytyy edelleen IV-divarin listalta. uusina taftilaisia ja omia junnuja. Alakotila ja Hulkkonen jatkaa. LB-osasto on vahvistunut jo näillä nimillä ja saattaa vielä vahvistua ennen kevättä lisää.

  WOL DB:t
  Ei mukana tämän vuoden rosterissa:
  – R. Ehiarinmwiam, J-P Poutanen
  Uusia nimiä viime vuoteen verrattuna:
  – E. Päiväniemi, T. Flyktman, O. Aaltonen, K. Tammelin
  Analyysi:
  – Ei merkittävää muutosta edelliseen kautaan. Tärkeimmät miehet, Harris, Kallio ja Hannula jatkavat

  WOL DL
  Ei mukana tämän vuoden rosterissa:
  – M. Heinänen, O. Taylor
  Uusia nimiä viime vuoteen verrattuna:
  – N. Nousiainen, R. Siitonen, P. Pallari, J. Ralli, K. Aunola, T. Lempinen, V. Mansikkaniemi, A. Auervuolle (1 peli 2016),
  Analyysi:
  – Merkittävää vahvistusta viime kauteen.

  Kokonaisuutena Wol tarvisi edelleen syvyyttä DB-rosteriinsa varsinkin jos Jason ei pelaaa? Muutoin puolustus on vahvistunut ja esim Dahlman on tekijämies myös puolustuksen puolella. Linjapeli ei ole enää yhden tasokkaan miehen varassa.

 • Wolverinesin LB- osasto ei ole todellakaan vahvistunut noiden tulijoiden ansiosta. Jos jaksat yhtään mennä syvemmälle ”analyysisi” kanssa, huomaat että esim. tämä Gyllenbögel on pelannut viimeksi TAFTissa joskus II-divisioonan aikaan eikä todellakaan ole ”siirtynyt” sieltä. Toki jos tuo on herran edellinen kosketus jenkkipalloon, on varmaan OK sanoa että siirtyy TAFTista. Ogata ja Lehtonen ovat aloittaneet pelaamisen muutama vuosi sitten ja ainakaan vaahteraliigassa ei vielä syntynyt merkkitekoja. Eli ihan niin kovia vahvistuksia eivät kaikki herrat välttämättä ole kun annat omassa arviossasi ymmärtää.

 • On se vahvistunut noillakin nimillä. Ja yllä olevassa listassa puhutaan ”uusista nimistä”, ei vahvistuksista. uusina niminä on mukana useampia junnuja ja rookieita.

 • Asiantuntija. Jos sijoittaa nämä uudet pelaajat omille pelipaikoille ja ottaa poistuneet pois, niin mitä vahvuuksia he toisivat vs. Spagu-16? Olisiko Wolvot voittanut?

 • Taas päästään siihen, mitä ihan oikeasti tarkoittaa vahvistuminen. Se tarkoittaa sitä, että aloittavat pelaajat ovat parempia kuin olivat ennen tapahtunutta ”vahvistumista”! Ihan sama onko rivissä 80-90miestä jos ei ole riittävästi pelintekijöitä.

 • Wolvojen DL päästi Huskien Archie Barnesin temmeltämään kentällä pelin alussa aivan liian vapaasti. WDL 2017 on vahvempi eikä toi toistuisi. Ihan oikeasti jos L. Oivio, 43v. on avaava linjapuolustaja, ei kaikki ollut kohdallaan (kaikki kunnia ikämiehen pitkälle uralle). Uskon myös että erilaiselle juoksu-combolla olisi tulosta syntynyt paremmin kuin JJ:n tyylillä. JJ:n vertaaminen Pervisiin on kuitenkin vaikeaa kun en muista näinkö Pervisiä livenä Indians vuonnaan liigassa. QB-miehityksen osalta Wolvoilla on kaudella 2017 kadehdittavan monta vaihtoehtoa mukaan lukien Pervis, joka on pelannut yhden kauden Brasiliassa QB:na.

  Wolvot ja Steelers ovat kaudella 2017 selkeät suosikit divarissa. Kumman rosteri säilyy ehjempänä läpi kauden voittaa Spagun.

 • Hyvällä joukkueella löytyy rosteristaan leveyttä ja syvyyttä pelipaikkakohtaisesti. Harva joukkue selviytyy kaudesta ilman loukkaantumisia. Myös rotaation mahdollisuus tuo peliin variaatioita ja antaa ykkösmiehille tarvittaessa happitaukoja. Vahvistumista ei mitata yksinomaan aloittavien pelaajien listaa vertaamalla. Ei ole kahta sanaa siitä, onko Wolvot vahvistunut viime kaudesta.

 • Wolverines vs Steelers, pelipaikkavertailu

  QB

  Seth Peters vaikuttaa tietojen perusteella hemmetin kovalta. Jos pelaa kuten nauha ja statsit niin Steelers vie tässä mikäli Robert ei pelaa itse. Jos Robert pelaa niin tasuri.

  RB

  Wort ja Pervis lasketaan vaikka tasuriksi. Suomi pojista uskallan väittää että Steelers vie, Mikko Aspinen pääsee nyt bäkiksi mikä miehen paras paikka. Dahlman on perusvarma suorittaja ja sopii Wolvoille hyvin koska osaa heittosuojata, mutta juoksijana ei ole varsinaisesti uhka. Syvyyttä molemmilla vaikuttaa olevan hyvin. Steelers vie tämän niukasti.

  WR

  Wolvoilla on koko valtakunnan parhaimmistoa oleva depth chart, mutta kukaan ei ehkä ole Gilbertin tasoinen? Joka tapauksessa todella kova ryhmä. Steelersillä on nuorekas ja erittäin lahjakas nippu, kesä näyttää onko kokemusta vielä tarpeeksi. Wolvot vie tämän.

  OL

  Wol OL on aliarvostettu mutta silti joukkueen heikoin lenkki. Ei huono ryhmä missään nimessä, mutta Steelers OL on vastaavasti todella kova. Steel vie tämän.

  DL

  Wolvot on täällä vahvistuneet, Nousiainen, Pallari ja Ralli ovat upgrade viime kesään. Steelers menetti Lindqvistin, jolla hurjat tilastot. Saa nähdä kuinka paljon vaikuttaa mutta laitetaan tämä niukkaakin niukemmin Wolvoille.

  LB

  Laherma ja Törrönen jatkaa, Konsti palaa ja Wort saattaa pelata täällä. Päivärinta jos puuttuu Wol niin tämä menee Steelersille.

  DB

  Harris, Kallio ja Hannula divariin kovaa kalustoa. Syvyydestä en tiedä mutta parhaalla kokoonpanolla Wolvoilla on kova takakenttä. Steelers tuo nyt oman jenkkinsä ja mies vaikuttaa pätevältä. Lehtonen on ehtoopuolella mutta allstars ja Kuisma on lähes Kallion tasoinen omalla tontillaan. Tässä vaiheessa tämä Wolvoille mutta Steelersin Bell voi kääntää asetelman.

  Eli meikäläisen silmin tulee erittäin mielenkiintoinen taistelu ykkösestä. Wolvot varmaan ennakkosuosikki viime kesän tulosten valossa mutta Steelersin tilanne muuttunee radikaalisti jenkkien myötä.

 • Nauran edelleen huutonaurua Wort vs Pervis analyysistasi…

 • http://www.sajl.org/images/tilastot/1d16023.shtml
  Kertoo Wolvojen puolustuksen ”kovuuden” ja hyökkäyksen juoksuvoiman silloin kun vastassa on vähän kovempi joukkue, ei divarin heittopussit. Noista tilastoista käy kyllä selväksi kuka saa Wolvojen hyökkäykseen ruutia, heittämällä.
  Kuinka paljon nuo tilastot olisi parantunut näillä uusilla vahvistuksilla vs. poistuneet?
  Jos Dahlman pelaa LB:tä + Ogata ja Lehtonen niin varmaan juoksupuolustus menee plussalle, mutta siinä se sitten taitaakin olla.

 • Fäni ei ymmärrä miksi @fäni hekottaa? Avaatko vähän lisää

 • Charles Wort on erinomainen all around pelaaja jonka parhaat ominaisuudet tulevat esiin puolustuksen takakentällä ja potkupeleissä. Keskushyökkääjänä Wort on ihan ok tasolla mutta jos hänet sitten laitetaan vertailuun Vincet Pervisin kanssa, joka on erinomainen keskushyökkääjä, on lopputulos karua katsottavaa Wortin näkökulmasta.

  Wortin tärkein ominaisuus on hänen UK-passi. Mies on jokaisella pelaamallaan pelipaikalla parempi kuin kotimaiset pelaajat, mutta ”oikeita” jenkkivahvistuksia verrattaessa on ero suuri. Wort pelasi viime kaudella RB:n paikalla Inkkareissa ja saavutti juoksupeleillä 5,5 jaardin etenemiskeskiarvon. Sama naikaiaseti joukkueen ”erinomainen” RB Troy Rice eteni 9,5 jaardn keskiarvojja joka on sam akuin Wolvojen JJ:n lukemat.

  Wort on hyvä vahvistus, mutta jos vertaat keskushyökkääjänä Pervisiin jää Wort jalkoihin mennen tullen.

 • UK passi ei ole pelaajan ominaisuus…

  On totta, että Pervis on RB paikalla ehkä parempi kuin Wort, mutta jos katsotaan kokonaisuutta, niin minunkin mielestä nyt arvioituna tasoihin menevät. On varmasti muutama pelipaikka, jossa Wort on huomattavasti parempi kuin Pervis.

 • Nyt käytyyn keskustelua RB vs RB. Pervis on pelannut RB:n, WR:n, QB:n ja DB:n paikalla kolmella eri mantereella. Tietysti olisi mielenkiintoista kysyä asiaa suoraan Vincentiltä joka on varsin aktiivinen somessa.

 • Tiedän ja näin, että tuossa oli analysoitu RB paikan kohdalla ja kuten sanoin niin siinä Pervis on parempi. Tarkoitus ei ollutkaan väittää RB paikan suhteen mitään muuta. Mutta sitten vain sanoin, että kokonaisuutta jos katsotaan, niin menevät tasoihin…

 • Ei tässä keneltäkään itseltään kysellä, analysoidaan täällä vaan. Toivotaan että muuta divarin porukat alkaisivat uutisoida vahvistuksiaan jotta tilanne ennakkokaavailuissa tasoittuisi, nyt nämä kaksi aika selkeitä suosikkeja.

 • ECG voittaa kaudella 2017 yhden ainakin yhden kerran jomman kumman, joko Wolvot tai Steelersin. Jabari rules…

 • Juu, en minä sitä väitä että Wolvot huonoja olisi, on heilläkin vahvuutensa, jotka kuitenkin kulminoituvat heittohyökkäyksessä.
  Divarin paras laitahyökkääjä tulee olemaan C. Jonhson, jolle toivoisi jonkun Wolvojen monesta QB vaihtoehdosta pystyvän toimittamaan palloja. Kyseisen herra on kuitenkin yksi kovimmista WR:stä joita Suomessa on koskasn pelannut.
  Pervis on ok rb, toivottavasti heittouhka avaa hänelle tilas juosta.
  Niko on hyvä vahvistus DL:ään sitten kun/jos palaa kesällä.
  Mutta toivottavasti alettaisiin ymmärtämään (noin niinkuin yleisesti) mikä ero on vahvistuksella, ja sillä että saadaan rosteriin lisää nimiä.

 • Viime kaudella kun pelejä katsoin, niin C.Johnson on edelleen loistava QB, mutta myös loistava WR. Ehdottomasti yksi parhaista vahvistuksista ensi kaudella… Kyllä Wolvojen rosterista pitäisi se QB löytyä joka saa palloa heitettyä rissuille!

 • Perviksellä 2013 56 juoksuyritystä ja ka. 6.0. Ihan hyvä tulos ja varsinkin, kun linja ei varmaankaan ollut liigan parhaita. Otti myös 6 interiä, mikä ei ole paha sekään. Molempiin suuntiin pelaaminen on varmasti vaikuttanut molempiin. Kysymys nyt kuuluukin, missä kunnossa on neljä vuotta myöhemmin.

 • Joo. Toi R,. Johnson ei todistetusti osaa palloa heittää ja katsokaa nyt kalakukkopojat viime vuoden pelit Huddlesta Wolvoja vastaan, jos päävammat haittaa noin paljon muistia

 • Näitä pelaajia kaipaisin vielä ahmojen rosteriin:

  Vili Lähtevänoja, OL
  Robert Ehiarinmwiam, DB
  Ari Päivärinta, LB
  Orlando Taylor, DL
  J-P Poutanen, DB
  Tuomas Patola, LB

  En tunne tarinoita miksi ei nimiä löydy listalta

 • Teen Wol. Kuten varmasti olet huomannut niin R. Johnsonin on tarkoitus keskittyä valmentamiseen, ei pelaamiseen.

 • Pervis vs Wort on suhteellisen turha vertailu, kun ei edes tiedä missä kunnossa Wort palaa Suomeen. Pervis näyttää olevan suhteellisen hitaassa kunnossa ja jos Wort on saanut itsensä huippukuntoon, niin ei Perviksellä ole kyllä mitään asiaa näihin karkeloihin.

  Viime vuonna näytti ruoka (olut?) Wortille maistuneen ja meno oli sen näköistä (vai liekö syy ollut poikkeuksellisen huono joukkue). Perviksellä alkaa taasen puolestaan ikä painaa ja on sielläkin vissiin ruoka-aikaan oltu kotosalla. Isoista egoista ei tosin pitäisi olla näiden kahden kanssa puutetta!

  Arvelisin, että molemmat ovat tämän vuoden alisuorittajia näihin huimiin odotuksiin nähden.

 • Teen Wol… Onko joku väittänyt R. Johnsonin olevan huono QB tai ettei hän osaa heittää palloa?

 • QB: Johnson > Peters
  RB: Wort > Peters
  WR: Wolvot > Steelers
  OL: Steelers > Wolvot
  DL: Steelers > Wolvot
  LB: Steelers > Wolvot
  DB: Bell > Harris

  5-2 Steelers

 • Mainiota keskustelua täällä! Jabari Harris on niin kova pelaaja että kuten joku mainitsikin niin voi kaataa ’yksin’ myös Wolvot ja Steelersin. Jyväskylä jos saa Flinkmanin pelinrakentajaksi ja hänelle avuksi amerikkalaisen juoksijan (Jerell Jones?) niin tilanne menee mielenkiintoiseksi. Kouvola nostaa varmasti myös osakkeitaan tässä kevään edetessä kunhan alkavat uutisoimaan importtejaan lisää.

 • Wort > Peters ?!
  Joo, tarkoitit Pervis, mutta tämä kertookin kaiken analyysistäsi, joten istuhan paikallesi.

  QB: Johnson > Peters 2p
  RB: Pervis >> Wort, Dahlman = Aspinen 1p
  WR: Wolvot >> Steelers 1p (voisi antaa Wolvoille 0.5p lisää koska etu on valtava)
  OL: Steelers > Wolvot 2p
  DL: Wolvot >/= Steelers 1p
  LB: Steelers >/= Wolvot 1p
  DB: Wolvot >/= Steelers 1p

  QB ja OL ovat menestymisen kannalta niin arvokkaita, että ovat kahden pisteen arvoisia. Tällä kaavalla:

  Wolverines 5.5p
  Steelers 3.5p

  Kesää uotellessa.

 • Viime kauden wolvojen OL:n ”ongelma” oli siinä että pelasivat liian säkenoivän hyökkäyksen edessä ja näin ollen eivät näyttäneet niin hyvälle kuin oikeasti olivat (tilastot). Asiaa ei myöskään auttanut täysin systeemiin sopimaton RB joka lähti jokaisella yrityksellä kikkailemaan liikaa, mistä syystä käsittämätön määrä rangaistuksia. Ja jos joku sanoo että ns rikkinäisissä peleissä holding lipun riski ei kasva huomattavasti voi vaikka kesällä yrittää mennä mihin vaan kentälle katsomaan live jefua ensimmäistä kertaa elämässään.
  Tuosta kaikesta huolimatta mun linja rankingissä Steelers on OL:ssä wolvoja edellä. Mitä taas tulee DL:ään niin mä näkisin että #99 poistuminen ainakin tämän hetkisten tietojen perusteella on turhan iso aukko Kuopion puolustuksen muuriin ja näin ollen rankkaisin wolvot sillä puolen palloa Steelersin edelle. #99 kuitenkin omalla dynaamisuudellaan teki paljon tilaa ja sai viereiset kaveritkin näyttämään paremmalle.
  Onneksi kohta on kesä ja voi lopettaa spekulaatiot ;) Ja molemmat divarin kärjet (ei ennuste vaan ”fakta”) tulee nähtyä ainakin kerran livenä.

 • Helsinki Wolverines veti kauden 2016 uskomattoman kapealla OL-miehityksellä lävitse. Peliaikaa saivat runkosarjassa:

  Kimmo Korpinoro (8/8), Emil Jauhanen (7/8), Turo Lipponen (7/8), Tomi Ristilä (7/8), Vili Lähtevänoja (4/8), Jarno Elo (2/8), Tuomas Tuuli (2/8)

  Kauteen 2017 Wolverines lähtee huikeasti suuremmalla OL-rosterilla. Yllä olevista pelaajista Lähtevänoja ja Elo puuttuvat listalta, mutta tilalla on kuusi organisaation sisältä saatua pelaajaa ja yksi rookie. Pelaajien keskipaino on 110 kg ja keskipituus 187 cm. Uskon, että Leivoja saa tuosta materiaalista koulittua ihan tasokkaanja kilpailukykyisen OL-miehityksen I-divariin ja II-divariin.

  Myös DL:n osalta Wolvot pelasi Todella kapealla miehityksellä 2016 ja kaikkiaan pelipaikalla nähtiin runkosarjassa 8 pelaaja nimet:

  Toni Lindholm (8/8), Lasse Oivio (8/8), Joonas Nevalainen (6/8), Markku Heinänen (5/8), Orlando Taylor (5/8), Niko Viik (4/8), Lasse Voipio (2/8), Antti Auervuolle (1/8)

  Kauteen 2017 Wolvot lähtee huikeasti suuremmalla DL-rosterilla. Yllä olevista pelaajista Heinänen ja Taylor puuttuvat listalta, mutta tilalle on saatu omasta organisaatiosta, siirtomarkkinoilta ja rookieina 10 uutta pelaajaa joista neljällä on kokemusta Vaahteraliigapeleistä. Pelaajien keskipaino on 99 kg ja keskipituus 184 cm. Kyllä tuostakin materiaalista saadaan kasaan yksi divarin kovimmista DL-miehityksistä ja viime kauteen verrattuna huikeasti kilpailukykyisempi.

  Tulevaan kauteen lähdettäessä Wolvoilla on kadehdittavan hyvät pohjat joista linjapeliä pääsee rakentamaan. Viime vuoden pelaavan materiaalin kapeusnimenomaan linjoissa ihmetyttää yhä…

 • Lopettakaa nyt toi huhuilu flinkmanista. Jos jyväskylä ei oo saanut kahden vuoden aikana sitä vielä jengiinsä, niin tuskin se nyt siitä enää muuttuu. Kukko mikä kukko.

 • Tämä olisi kohtuullisen kilpailukykyinen rosteri II-divarissa…
  http://www.sajl.fi/?x167512=5933354

 • Eikö tuossa liiton jutussa selkeästi sanota, että Jyväskylään tulee amerikkalainen pelinrakentaja joka on myös OC?

 • Pelaajia sietää tuoda vielä reilusti kaikille paikoille jos tavoite Jyväskylässä ihan aidosti on spagetin voittaminen. Valmennus kaikista ohuin tällä hetkellä, kaksi koutsia on varmasti aika vähän mille sarjatasolle vaan.

 • Tällä miehistöllä se hoituu:
  http://www.sajl.fi/?x167512=5936760

 • Indiansin mietteitä:
  http://www.sajl.fi/?x167512=5936760

 • Jotain maljaa siellä on kyllä nosteltu viime syksynä kun tuo tavoite on asetettu.. :)

 • Olipa taas väsynyttä ja tavoitteet epärealistiset. Sentään myönnettiin että kaikki vastukset vaikeita. Aika hengetön joukkue ja ei tarvii olla päävalmentajan valinnasta yllättynyt.

  Jykylän ja Kouvolan pitäisi nyt vaan mennä sinne II-div muhimaan, kukaan jaksa niitä europelaajia.

 • Aika laihan näköinen on tuo inkkareiden rosteri, vaikka sinne toisi miten niitä importteja. Ehkä 22 importtia saisi jotain aikaankin.

 • Wolvot QB?

  Janne?
  Cedric?
  Thomas?
  Rojo?
  Drockila?

 • Parasta kuitenkin on kohdan 1 vastaus ja tarkennus loppuun:

  Joukkue on asettanut jo syyskuussa 2016 tavoitteeksi I-divisioonan mestaruuden. Tämä on siis pelaajien tavoite.

  Valmennuksella lienee eri tavoite.

 • Aivan sama onko 100 miestä rosterissa mutta 45 mahtuu pelipäivänä mukaan ja 11 kentälle ps olen nähnyt matsin missä steelersillä tai olla saintsia vastaan 13 ukkoa pukeissa ja tampereella tais olla yli 40 ukkoa ha ja otti silti pataan eli se siitä rosterin koosta ja wolvot jakaa joukkueen matsipäivinä ainakin 2 joukkueeseen eli 70 ukkoa olis 35 per joukkue eli ei edes täys rosteri eli kesää odotellaan mielen kinnolla.

 • Eli miksi pelata koko kautta kun wolvot ja kuopio pelaa finaalissa…tälläsen kuvan saa kun kaksi super joukkuetta hehkuttaa itseensä…mitä seuraavaksi

 • Wolvot pelasi kaudella 2016 ykkösessä todella kapeilla pelipäivän rostereilla. Ja vain 15 äijää pelasi kaikki 8 runkosarjapeliä.

 • Muistaakseni wolvoilla oli monesti jopa alle 30 ukkoa peli rosterissa. Varmaan nähdään samaa taas. Kuten itse totesit, kesän pelipäivänä aloittava rosteri on tärekeämpi kuin laajuus.

  Inside run ja 7on7 ovat hyviä mutta ennen kesää on kyllä ihan eri että pystyy treeneissä vetää tiimiä. Wolvot pystyvät tähään pari kertaa viikossa ykkös tason QBtä vastaan.

 • …ja Kouvola Indinans pelasi sääntöjen edellyttämää minimimäärää pienemmällä rosterilla ainakin kolmessa pelissä mutta kertakaan heitä ei rangaistu asiasta vaikka sääntöihin on kirjattu sanktiot. Kannattaa hankki mandaattipaikka liittohallitukseen nii kaikki on mahdollista.

 • Niin, että se että Inkkareilla on muutenkin kapea rosteri niin kentälle saa vain 11 pelaajaa? Meinaako Kouvostoliitto tehdä niin, että heillä parhaat 11 pelaavat kahteen suuntaan koko kauden?

 • Viime kaudella heikoimmillaan inkkareilla on 17 äijää pukeissa.

 • Ja pelataan 1. divaria? Pitäisi varmaan joku asia muuttua…

 • Mutta kun jos rikotaan kilpailusääntöjä tai sarjamääräyksiä niin vastalauseen voi jättää vain se toinen pelannut joukkue. Se että Inkkareita ei ole rangaistu johtuu todennäköisesti vain siitä, että vastalausetta ei ole tehty, ei mistään liiton mandaattipaikoista. Vai onko tiedossa, että on tehty vastalause ja sanktiota ei ole annettu?

  ”Vastalause voidaan tehdä näitä kilpailusääntöjä tai sarjamääräyksiä rikkonutta joukkuetta vastaan, tai jos joukkue katsoo pelisääntöjä sovelletun väärin. Vastalauseen voivat tehdä vain ottelussa pelaavat joukkueet.”

 • Eli kun muut joukkueet nöyryytti inkkareita kuin mätää kukkoa, niin voittajan olisi vielä pitänyt tehdä (ja maksaa) vastalausemaksu siitä että vastustaja ei saa kasaan edes minimimäärää pelaajia. SAJL:n pitäisi puuttua asiaan. Ei vastustajan

 • Näin se menee sääntöjen mukaan… Se mikä on meidän mielipide miten noihin pitäisi puuttua ei varmaan siihen vaikuta. Tuo kohta on uusissakin kilpailusäännöissä ja tosiaan sen voittajan pitäisi tehdä se vastalause tässä tapauksessa. Ehkä juuri näistä syistä noita vastalauseita ei juuri tehdä…

 • Hyvä muistaa myös että sääntö täyttyy jos pelaajaluettelossa on se 20-pelaajaa ja lämmittelyssä nämä mukana.

 • Kun nyt inkkareille nauretaan niin wolvoilla oli play-off ottelussa pukeissa mitä, 15 pelaajaa?

  Kauden tärkein ottelu paitsi ettei ollut …

 • Miten kehitys/harrastus joukkueen ottelu spagun jälkeen on sun meilestä kauden tärkein ottelu?

 • Kun bussikuskin, vesipojan ja huoltajan laittaa hyppimään jumping jackkeja alkuveryttelyssä niin sääntö täyttyy. Kouvola on kuuluisa kaikilla sarjatasoillaan näistä perseilyistä ihan sama onko miesten tai naisten peli kyseessä.

  Liiton olisi pitänyt puuttua noihin vajaamiehityksiin viime kaudella.

 • Älkää nyt koko ajan liittoa vetäkö mukaan tähän. Liitto näkee korkeintaan joukkueen antaman pelaajaluettelon ja jos siinä on 20 nimeä, niin sitten kriteeri täyttyy. Jos asia oikeasti hiertää, niin sitten vain sen toisen joukkueen on tehtävä se vastalause.

 • Eihän se ollutkaan, kauden tärkein ottelu pelattiin edellisenä päivänä.

  Onhan se nyt silti ainakin mun silmään absurdia että jengi menee playoffeihin häviämään.

 • Voihan se tuntua pahalta/epäreilulta/absurdilta mutta silloin kun systeemi on rakennettu ylimmän sarjatason joukkueen ehdoilla, ei tossa ole mitään ihmeellistä. Ymmärrettävän harmillista kuitenkin niitä kohtaan jotka olisivat pelanneet tosissaan jos olisivat päässeet mukaan.

  Yksilölajeissakin joskus huiput käyvät lämmittelemässä sivumatkojensa alkuerissä mutta eivät käytä saavuttamaansa jatkopaikkaa hyväkseen. Ja vit-ttaahan tuo sellaista joka lämmittelijän takia ei pääse itse jatkoon… Tulosurheilu on tällaista

 • Silloin kun kyse on sarjojen kilpailusäännöistä, niiden tulkinnasta ja valvomisesta, on liitto pakko vetää mukaan. Liitolla tässä yhteydessä tarkoitettaneen nimenomaan sitä liittoa, joka muodostuu seurojen yhteistoimin ja konkretisoituu liittokokouksina ja liittohallituksena. (Ei siis lajiliiton henkilökunta). Jos joku sarjojen säännöistä toimii lajipiireissä yleisen naurun kohteena taikka sääntö on luotu kierrettäväksi, tulisi asiaan puuttua.

  Tikun nokkaa voisi nostaa ainakin tämän minimirosterin jutun ja toinen on ”suojattujen pelaajien” lista. Olisi suotavaa, että SAJL (tässä yhteydessä kuitenkin ne palkalliset toimihenkilöt) julkaisi nuo ”suojatut pelaajat” niissä yhteyksissä, kun noita varsin ansiokkaita rosteri-analyysejakin julkaistaan.

 • Silloin kun kyse on sarjojen kilpailusäännöistä, niiden tulkinnasta ja valvomisesta, on liitto pakko vetää mukaan. Liitolla tässä yhteydessä tarkoitettaneen nimenomaan sitä liittoa, joka muodostuu seurojen yhteistoimin ja konkretisoituu liittokokouksina ja liittohallituksena. (Ei siis lajiliiton henkilökunta). Jos joku sarjojen säännöistä toimii lajipiireissä yleisen naurun kohteena taikka sääntö on luotu kierrettäväksi, tulisi asiaan puuttua.

  Tikun nokkaa voisi nostaa ainakin tämän minimirosterin jutun ja toinen on ”suojattujen pelaajien” lista. Olisi suotavaa, että SAJL (tässä yhteydessä kuitenkin ne palkalliset toimihenkilöt) julkaisi nuo ”suojatut pelaajat” niissä yhteyksissä, kun noita varsin ansiokkaita rosteri-analyysejakin julkaistaan.

 • Jos tarkoitetaan liittokokousta, niin se kuullostaa ihan oikealta tieltä, mutta… Yksikään seura ei asiaa ole ilmeisesti sinne vienyt tai siihen ei ainakaan muutosta ole tullut. Taas kerran asia on jäsenseurojen käsissä ja muut eivät siihen juuri voi vaikuttaa.

  En ymmärrä miten systeemi on rakennettu ylimmän sarjatason joukkueiden ehdoilla @ak? Jokaisella seuralla on saman verran ääniä liittokokouksessa ja jos alemman sarjatason joukkueet haluavat jotain muutosta, niin he yhdessä pystyvät sen myös toteuttamaan. Järkevä ehdotus kokoukseen muutoksesta jos jokin asia on pielessä.

 • Sotkit kommentissasi kaksi eri asiaa. Toinen keskustelu koski Wolvoja ja sitä, että ovat rakentaneet systeemin, jossa seuran alemmilla tasoilla pelaavat kehitys- ja harrastejoukkueet toimivat täysin edustusjoukkueen ehdoilla. harrastejoukkue ilmeisesti täysin irrallaan koska väin höntsäilevät. Tämä ei liity ”liitto-keskusteluun” millään tavalla.

 • Onkohan tämä Rantanen palaamassa loppukaudesta takaisin Wolvoihin. Oli hyvässä kunnossa viime kaudella ja tärkeä pelaaja Wolvoille
  http://www.ostravasteelers.cz/news/zprava_17_02_19_Rantanen.html

 • Kuinkahan käyneitä pihlajanmarjoja Kouvolassa on popsittu: http://kouvolaindians.com/node/222/uutinen ???

  -Little tuo syvyyttä jengiin? Eikö kyseessä ole kuitenkin tuohon porukkaan selkeä tähti/vahvistus?!?
  -Tuolla porukalla rakennetaan kaikkien aikojen Indians D? Kuinka huonoja ne ovat olleet aiemmin!?!?

  Onhan se hienoa, että uskoa omaan touhuun löytyy!!

 • Koita nyt Rudi uskoa, että Kouvolassa on ykkösen kovin LB-miehitys kuten tossa jutussa sanotaan. Spagettimaljaa kiillotellaan jo…

 • Sittenhän sen näkee, kun kausi alkaa, että sukeltaako Kouvola syvälle pohjamutiin, räpiköi pinnan tuntumassa vai kelluu kepeästi pinnalla.. Itse veikkaan vaihtoehtoa 1 tai 2.

 • Ainakin Rantasen nimi löytyy vieläkin Wolvojen rosterista. Joko rosteri on vanhentunut tai sitten on sovittu paluuusta… Wolvot on kuitenkin olleet nyt aika hiljaa kun Niko Nousiaisen tapauksessa ulkomaankomennus uutisoitiin hyvin.

 • Pasi Kallio se on aikamoinen pelimies kun pelaa 1. divaria ja Vaahteraliiga samana kesänä. Löytyyhän miehen nimi Wolvojen lisäksi myös Huskiesin rosterista!

 • Etenkin jos pelaa molemmissa air raid tempolla! On se muutenkin miehelle etu että löytyy jopa välillä samat pelikutsut.

 • minuutteja tarjolla uusille ja vanhoille pelaajille… LOL

 • Okei. Sä tiedät vissiin jotain, mitä mä en tiedä? Avaa toki…

 • Sai Wolvot yhden kehäraakin Laalon, Lipposen ja Oivion lisäksi lisää…… Ton nelikon yhteen laskettu ikä melkein 130v

 • Tee kotiläksyt paremmin. Joukkueessa on RD/DB ”Rambo” Hytönen 48v ja DL Petri Wuokko 46v.

 • Tee kotiläksyt paremmin. Joukkueessa on RD/DB ”Rambo” Hytönen 48v ja DL Petri Wuokko 46v.

 • Pelottavintahan tässä on se että jos Wolvojen vanhat dinosaurukset pystyy viemään nuorempiaan niin mitä se kertoo jenkkifudiksen tasosta suomessa

 • Hyviä esimerkkejä nuoremmille ja kelpo varamiehiä. Wolvojen rosteriin nostettu mukavasti junnuja joista moni vie tulevalla kaudella mainittujen dinosaurusten potentiaalisen peliajan – ja dinosaurukset ovat vain onnellisia asiasta.

  ps. Kallio ei kuulu dinosaurus-kategoriaan…

 • Kallio on 40-vuotias, ei hän nyt aivan poikanenkaan ole… Mammutti-kategoria?

 • jos ihminen on 40v ja pitänyt fyysisestä kunnostaan huolta, ei ole mitään ongelmaa pelata suomen 1. divisioonassa ja pärjätä siellä (olettaen että pelitaitojakin on)
  Esimerkkejä löytyy useita, että jo hieman kypsemmän iän saavuttaneet veteraanit vielä potkii nuorempiaan persuksiin. Edellytyksenä vaan on se, että tekevät töitä off-seasonilla eivätkä vain keväällä ilmesty ekaan peliin.

 • Miksi?
  Noi hudl -clipit kertoo jo kaiken olennaisen. Perunapellolla pelattu höntsäsarja, jossa suurin osa pelaajista ei osaa edes lajin alkeita. Se, että näyttää tuolla hyvältä ei kerro pelaajasta kovin paljon.

 • Hieno peli sinipaitaiselta ysikuutoselta ensimmäisessä klipissä. Todellista kilpailua. Vai saikohan sittenkin aivoinfarktin…

 • Eipä nämäkään ole mitään sateentekijöitä, mutta tuovat varmasti laajuutta jyväskyläläisten kapeaan rosteriin.

  Europlayersin perusteella tuo ( https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=57645 ) Campbell näyttää ihan pätevältä kaverilta. Kokoisekseen ihan liikkuva kaveri ja pelisilmää selvästi löytyy, mutta sopeutuuko 1. Divarin vauhtiin?

  Marshall taas vaikuttaa enemmän nuorelta MacGyveriltä kun tuolta legendalta jonka meistä kaikki tuntee. Eli floppauksen vaara on olemassa, mutta katsotaan nyt tottuuko pelaamaan Suomessa vai riittääkö taidot vain perunapelloille.

  Mitä tämä Leo on tehnyt viime vuodet? Itse kun en tunne kyseistä Suomen mestaria.

 • On olemassa noita ”kausimaksu-suomennestareita” joista kukaan ei tiedä mitään…

 • Kuulin faktaa ja katsoin kristallipalloon Chris Green on menossa Kouvolaan ja niille olis myös tulossa jenkki Qb joka on kuulemma aika urheilullinen

 • Varma mestaruus Kouvolaan

 • Green sopii kuin nenä päähän Kouvolaan. Molemmilta löytyy sopivasti itseluottamusta ja egoa!

 • Jaguars vahvistuu…Spaghettimalja? kiinni

  Wolvot
  Steelers
  Jaguars (jossa amerikkalaiset)

 • Vaikuttaa siltä, että jyväskylässäkin paniikki nappula pohjassa… kivasti eu ukkoa

 • …eivät nosta Jaguja lähellekään loppuottelua. Vaikka vielä toisen kourallisen brittejä laivaisivat, ei tilanne muutu.

  ps. Noi britit julkaistiin jo kauan sitten joten sajl:n myöhästynyt uutisointi loi varmaan jollekin mielikuvan että brittejä sataa taivaalta

 • Kävin katsoo ekan jefumatsin viime kesänä ja kuulin kun siellä puhuttiin anderista ja ouverista mitä ne termit tarkoittaa eli tarkoittaako se jotain puolta ja miten oppii ymmärtää parenmin eli voisko joku selittää tämän

 • Wolvojen höntsä-joukkue IV-divarin on mielenkiintoinen kokoonpanoltaan…

  http://helsinkiwolverines.com/4-divisioona/

 • Tolla nipullahan pelattais uskottavasti jo kolmosessakin.

 • Ja tuostakin rosterista kentällä nelosdivarissa on??

 • Nelosdivari on siinä mielessä hyvähenkinen höntsäilysarja, että kaikki peleihin saapuvat saavat pomminvarmasti peliaikaa. 40 pelaajan rosteri nelosessa on tietysti poikkeuksellista mutta niin on Pinkin keski-ikäkin. Uskon tosin, että tosta rosterista livahtaa vielä muutama nimi Wolvojen toiseen rosteriin niin kuin J-P Poutasen nimelle kävi perjantaina. Itse siirtäisin viisi nimeä mutta taitaa olla niin että vaikka taso riittäisi ykkösessäkin on kyse motivaatiosta tai mahdollisuudesta panostaa treenaamiseen terveydellisistä tai muihin yksityiselämän seikkoihin liittyvistä syistä. Hienoa, että höntsäilyllekin on mahdollisuus.

 • Alkaa olla kiire siirtää tai ainakin rekisteröidä pelaajat joukkueisiin. 31.3 pitää liitossa olla tieto ketkä pelaajat ovat missäkin seuran joukkueessa…

 • Inkkarien viime kauden QB (se parempi) menee näköjään Saksaan tälle kaudelle. Saadaan edelleen jännittää kenet Indians laivaa Suomeen täksi kesäksi,

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=35606

  Tosta profiilista huomiona se, että kyllä meillä on tasokkaita jefu-valokuvaajia Suomessa. Jos ei muuta tuliaisia Suomi-kaudesta ole pelaajalla, niin ainakin portfoliollinen erinomaisia valokuvia hyödynnettäviksi.

 • Viepä kristallipallo telakalle. Green menee Tyresöhön.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=24455

 • Onko mitään ennakkoveikkailuja, kellä mahdollinen potentiaali korvata Huskies ensi kaudella Vaahterassa, kun ne tippuu? Wolvot, Steelers vai joku muu?

 • Wolvot tai Steelers, ei ole muita. Mutta se kuka korvataan ei tule olemaan Huskies.

 • Wolvoja itse veikkaisin jos nyt pitäisi sanoa, mutta katsotaan mitä kauden aikana tapahtuu. Hyvä asia on se, että kohtuu varmasti ykkösessä on halukas nousija ja vaahterassa ei ehkä mitään varmaa jumboa ainakaan nyt ole. Tällä kaudella halukkaan nousijan on varmaan pakko voittaa spagu jos mielii nousta vaahteraan.

 • Hämeenlinna kyllä tulee tappelemaan kynsin ja hampain tippumista vastaan, mutta sarjan huonoin QB kyllä tiputtaa osakkeita muihin verrattuna. Steelers taas tuntuu olevan Wolvoja hieman edellä, koska kuopiolaiset ovat vahvistuneet ja helsinkiläiset taas heikentyneet.

  Hämeenlinnan kohtalon tulee loppupelissä kuitenkin ratkaisemaan hyökkäyksen linja ja sen erikoinen blokkisysteemi. Monikaan kun ei tunnu uskovan, että liigassa voisi pärjätä DL karkuun juoksemalla. Onhan liigassa nähtävien massojen liikesuunnan muuttaminen kovin hankalaa. Toisaalta miten hämeenlinnalaiset DL tottuu pelaamaan normaalia blokkia vastaan kun treeneissä vastassa on uutta innovaatiota.

 • Tämä kuullostaa herkulliselle. Kertokaa toki lisää Hämeenlinnan innovaatioista jos tietoa?

 • Spagun voittaja nousee liigaan jos haluaa ja kukaan ei tipu divariin!
  Ensi kesänä kun pelataan vihdoin taas 8 joukkueella jonka jälkeen vasta vaahteran viimeinen voi taas tippua!

 • Ei noin. Liiga pelataan myös jatkossa seitsemällä joukkueella.

 • Ykkösessä Wolvot ja Steelers ovat sekeäti suosikkeja.

  Väite siitä että Wolvot olisi heikentynyt ei pidä paikkansa. Ilmeisesti kahden avainpelaajan poistuminen (JJ, Gilbert) lasketaan joiden mielestä niin vakavaksi menetykseksi mutta olen itse eri mieltä. Käytännössä Wolvot on vahvistunut erityisesti puolustuksensa osalta mutta sanoisin että Cedric + Pervis + Dahlman on combona vähintään yhtä vaarallinen kuin JJ + Gilbert. Wolvojen etuna on lisäksi se, että ovat voineet harjoitella ”valmiina joukkueena” läpi talven. Jos vielä Rojo itse pelaa on Wolvot kirkas ennakkosuosikki.

  Suosikeista Steelers on vahvistunut enemmän kun Wolvot, mutta lähtee kisaan takamatkalta. Kolmella jenkillä pelaaminen auttaa nostamaan erityisesti hyökkäystä uudelle tasolle ja tekee kuopiolaisista vaarallisen haastajan Wolvoille. Kesällä Steelersin ja Wolvojen kohtaamisista tulee divarikesän klassikkoja.

  ECG on nostettu runner-up-liistalle pääosin siksi, että Jabari Harris tulee nostamaan henkilökohtaisella panoksella jättiläiset uudelle tasolle. Se, riittääkö yhden pelaajan ylivertaisuus nostamaan joukkuetta ylemmäs jää nähtäväksi

  Jyväskylän jatkaa totutulla euro-vahvistusten polullaaj eikä ole vielä jenkkejään julkaissut. Kotimainen runko ei ole vielä tulevalle kaudelle lähelläkään sitä tasoa, että oikeasti taisteltaisiin paikasta Spagettimaljaan.

  Inkkarit panttaa perinteiseen tyyliin kauppalistansa sisältöä kauden kynnykselle. Ilman merkittävää määrää importteja ei kouvolalaisilla ole menestymisen mahdollisuuksia. Joukkueen kotimainen ydin on erinomainen, mutta auttamatta liian kapea. Seuran kukkaron syvyys ratkaisee siirrytäänkö takaisin voittojen tielle kaudella 2017.

 • JJ + Gilbert = 100%
  Pervis + Dahlman = 80%

  JJ/Gilbert > Pervis/Dahlman

  Maple Bowl:
  Royals 28
  Huskies 20

  Porvoo…I Division 2018

 • Niin ei tosiaan voi käydä, että liiga pelattaisiin 8:lla joukkueella. Hyväksytty kilpailujärjestelmä sanoo 6-7 joukkuetta. Jos divarin voittaja ei jostain syystä halua jatkaa, niin sitten uskoisin samojen joukkueiden jatkavan liigassa. Jos divarin voittaja haluaa nousta, niin sitten vaahteran viimeinen putoaa…

 • Siis jos divarin voittaja ei halua nousta piti kirjoittaa…

 • Väärä laskentakaava

  Pervis + Dahlman > JJ
  Cedric = Gilbert
  Lopputulos = Monipuolisempi ja kurinalaisempi hyökkäys
  Perustelu: Viimekaudella Gilbert ei ollut enää kiinnostunut traanaamiseen adrenaliini-riippuvuutensa takia. Keskittyi muihin asioihin ja oli peleissä liian usein se pelaaja, joka ei osannut juosta sovittua kuviotaan. JJ:n pelaaminen perustuu täysin henkilökohtaiseen ketteryyteen ja rikki menneisiin peleihin joissa huikella yksilöosaamisella selviydyttiin vaikeistakin paikoista. Peruspelit linjan tukemana eivät onnistuneet käytännössä lainkaan ja pysäyttäminen miesvartioinnilla toimi liian hyvin.

  Liiigan osalta rosterien koko (leveys + pelipaikkakohtainen syvyys) on faktori, jota tavanomaisessa spekkauksessa ei aina huomioida. Tuosta näkökulmasta vahvimmilla ovat Huskies, Roosters & Saints

 • JJ> Pervis
  JJ> Dahlman

  Pervis + Dahlman > JJ??? Vain 1 voi pelata kentällä

  Linja
  1. Huskies
  2. Roosters
  3. Tampere
  4. Vaasa
  5. Turku
  6. Crocs
  7. Porvoo

 • Jaaha, onko Huskiesilta tulossa vertical set -passprota? Mielenkiintoista! Bedwellhan on pesunkestävä Air Raid -mies, joten sinänsä ei kuulosta ihmeelliseltä yhtälöltä, jos näin.

 • ”Vain 1 voi pelata kentällä”

  Täh ?? En ymmärrä…

 • ”pysäyttäminen miesvartioinnilla toimi liian hyvin.” Kirjoitatko yksittäisestä pelistä vai koko kaudesta?

  http://sajl-stats.com/#/rushing/divisioona/2016/

  OL oli kyllä surkea.

 • Dahlman ja Pervis tulevat 101% varmuudella näkymään kentällä samaan aikaan ja todennäköisesti paljon. Joko 2-bäkin kombona tai Pervis laiturina. C.Johnson on täysin erityyppinen pelaaja, kuin Gilbert, mutta huomattavasti nopeampi ja paljon monipuolisempi.

  Johnson-Johnson yhteys tulee tarvittaessa omatoimisesti voittamaan useita pelejä Pastamaljakkoa myöden. Eikä kenelläkään todennäköisesti tule olemaan vastausta tähän.

  Surkealla OL:llä ei mennä finaaliin. Missään sarjassa koskaan. Tässä pitää tietää jenkkifutista.

 • Wolvoilla on teoriassa mahdollisuus laittaa kentälle hyökkäyksessään samanaikaisesti:

  QB Robert Johnson, USA
  RB Vincent Pervis, USA
  WR Cedric Johnson, USA
  WR Jason Thomas, USA
  TE Josh Claasen, USA

  Vastaavasti ykköshaastajalla Steelersilla tulee pomminvarmasti hyökkäys perustumaan alla olevan combon perustalle.

  QB Seth Peters, USA
  RB Charles Wort, USA

  Wolvojen kotijenkkiosaston parasta-ennen-päiväys on jo takanapäin, mutta Johnson & Johnson tutkapari on edelleen todella kova. Koska Gilbert seikkailee maailmalla extreme-urheilun parissa, ei Ahmoilla ole toistaiseksi aussin kaltaista tornia kiinniottajien listalla. Viime kaudella debytoinut ja ToPossa talven pelannut Taylor olisi saattanut kehittyä tuolle paikalle mutta ei näköjään jatka jefu-kokeiluaan ainakaan nyt tiedossa olevan infon perusteella.

  Steelersilla on molemmat linjat divarin eliittiä mutta toisaalta Wolvojen linjapelaaminen tullee ainakin rosterin perusteella olemaan paremmalla tasolla molemmin puolin palloa. Suurin muutos näkyy DL:n puolella. Kuopiossataasen suurin parannus kohdistuu heittopuolustukseen joka on uudella tasolla kahden jenkin (Justin Bell, Wort) avulla.

  Todella mielenkiintoinen taistelu on tulossa divarissakin eikä vielä kannata haastajiakaan väheksyä. Jabari on poikkeuksellisen kova divari-vahvistus ja uskon edelleen että Inkkarit tulee läväyttämään pöytää enemmän kuin korallisen importteja ennen kauden käynnistymistä.

 • Uskon että nähdään WR Siiskonen ja Kantonen enemmän kun Thomas ja Claassen.

  Wol Bluessa vois jopa pelata:
  QB Robert Johnson, USA
  WR Cedric Johnson, USA
  WR Jason Thomas, USA
  RB Josh Claassen, USA

 • Jaguaarit julkaisivat jälleen brittejä: http://www.jaguaarit.com/robinson-lightbody-ja-pesonen-listoille/

  Huhujen mukaan Jyväskylässä on päädytty hankkimaan jenkkien sisään europelaajia, koska ne ovat halvempia ja niitä saa samalla rahalla enemmän. Olivat kuulemma pitkään jenkki LB perässä, mutta palkka muodostui loppupelissä ongelmaksi.

  Huhut kertovat myös Espanjalaisesta / siellä pelaavasta QB jota eivät voi julkaista kesken siellä pelattavaa kautta. Samasta jengistä tulossa myös DB.

 • europelaajia laivataan rosterintäytteeksi niin että…että…että panostetaan aika vahvanoloisesti myös junnupuoleen:

  http://jaguaarit.com/u12liiga/

  vois varmaan tuolla osoittaa että euroimportmeininki ei ole automaattisesti pois junnubudjetista. että ei oo joko tai. tai sit on. mutta ei jyväskylässä.

 • Jyväskylässä juuri rahan säästämiseksi jätettiin jenkit kotiin ja keskityttiin eurooppalaisiin. Sitä en tiedä onko se oikea tie edestusjoukkueelle, mutta se on aina kunnioitettavaa kun seura panostaa junnuihinsa! Tietysti hienoa, että edustuksella alkaa olemaan rosterissa se 40 ukkoa, mutta onko sillä sitten väliä jos todelliset kärkiukot puuttuu nipusta.

 • Jyväskylältä viisas veto. Kun ei ole vaaraa putoamisesta, eikä mitään mahdollisuuksia finaaliin, on oikea aika alkaa rakentaa uutta perustaa. Se kantanee hedelmää tulevaisuudessa.

  Flinkmanilta myös erinomainen ratkaisu. Itsekin olen todennut saman kuin ruotsalainen valmentaja, että siinä miehessä on potentiaalia. Ilman peliaikaa riittävän hyvällä tasolla lupausta on vaikea lunastaa. Liittyy siihen harvalukuiseen porukkaan, jossa pelinrakentajana on saanut kutsun ulkomaille.

 • Jep. Tuo @@Frostin ajattus että R.J ja Claaesen olisi kentällä on aika kaukaa haettu, eli lasketaan taas jäljelle jääneet.

 • Kuulin juuri huhun että kotimaisista pelinrakentajista Otson lisäksi poistuu eurooppaan yksi toinenkin pelaamaan. Lähi päivinä pitäisi tulla varmistus.

 • 1. Steelers
  2. Wolvot
  3. Kouvola
  4. East City
  5. Jags

 • Arvioit, että Rojoa ei nähdä kentällä tulevana kesänä. Kuvien perusteella äijä on hoikistumaan päin. Itse uskon että olet väärässä.

 • Kiitos mielenkiintoisesta ja analyyttisestä rankingista!

 • 1. Kouvola
  2. Jagut
  3. Steelers
  4. Ecg
  5. Wol

 • 1. Exploited College Girls
  2. Steelers
  3. Wolverines
  4. Jaguaarit
  5. Indians

 • @Ei vielä liigaan Wolverines. Varmaan Rojo haluaa heittää muutaman td:n broidilleen, en sitä epäilekkään. Jos Rojo ja Ced pelaisivat koko kauden ykkösessä, olisi se täydellistä dominointia, mikäli linja pystyisi antamaan yhtään heittoaikaa. Hullulta tuntuisi että Rojo pelaa kun joukkueeseen on hankittu 3kpl pelinrakentajia. Mitä tulee Joshin pelaamiseen ykösessä, epäilen.

 • ”Hullulta tuntuisi että Rojo pelaa kun joukkueeseen on hankittu 3kpl pelinrakentajia.”

  Ei sinne ole hankittu yhtään pelinrakentajaa. Ihan omatoimisesti ovat mukaan tulleet. Uskon että kaikki neljä (tai viisi) pelinrakentaja pelaavat molemmissa Wolverines-joukkueissa riittävän toistomäärän saadakseen. Itse odotan kovasti sitä, että näkee paljonko Drockila on kehittynyt.

 • Ei tule pärjäämään,koska wol linja ei pysty antamaan riittävää suojaa.

 • Ai se sama linja joka piti Rojon 100% koskemattomana Spagettimaljassa Huskien puolustusta vastaan. Ja Rojo ei suinkaan scrämblännyt kertaakaan.

 • Linja

  1. Steelers

  5. Wolvot, Jaguaarit. Indians, Giants

 • Näitä erinomaisia ränkingejä ja viiltäviä analyysejä kun lukee, tulee pohdittua, että onko teidän kaikkien vanhemmat sisaruksia? Tai kenties serkkuja?
  Ennen kun tulette tänne palstoille palloilemaan voisitte opetella:
  A) Jenkkifutista
  B) Logiikkaa
  C) Hengittämään suu kiinni
  D) Trollaamaan, jos se on ”sun juttu”

 • Tsemppiä!

  Wolvojen QB ”ongelma” helpottuu :D

 • Hieno uutinen kaikkiaan. Wolvojen QB-ongelma on edelleen todellinen. Tosin nyt kuuden QB:n sijasta alkukauden listoilla on ainoastaan 5 QB:t. Saattaa ne kuitenkin jotenkin pärjätä kun noista viidestä neljältä löytyy USA-passi… No ehkä.

  ps. Suomalaisille joukkueille häpeäpaalu pystyy näissä QB-jutuissa – ei tosin Wolvoille

 • Hyvää settiä Wolvoilla, hienoa. Noihin seuroihin, missä Rinteen Aki on pelannut voisi lisätä vielä Bulldogsin ;). Muistaakseni siis aloitti lajin Bulldogsissa. Korjatkaa, jos muistan väärin.

 • Ja myös Taftissa Aki pelasi nuorena

 • Ja ECG:ssä…

 • Inkkareihin australialainen kikkeri
  http://www.sajl.fi/?x167512=6114944

 • En halua liittyä niihin Indiaseja liukuhihnalta parjaaviin huutelijoihin, mutta ihan asiallisestikkin todettuna, niin kyllä hämmästyttää että edelleen siellä puhutaan 1. divisioonan voitosta tavoitteena. Tavotteita saa olla, mutta pitäisikö niissä kuitenkin olla realiteettia.. Sanoisin ihan ystävällisesti, että koittakaa voittaa nyt edes se 1 ottelu tänä kautana niin teidän kausi on ollut jo menestys verrattuna viime vuoteen. Toivottavasti tämä Aussi osaa puntata, sitä tullaan tarvitsemaan. Jos ei Jaguars kohta uutisoi hyvästä jenkki QB:sta niin Kouvola saattaa jopa saada kaksi voittoa.

 • Jo on aikoihin eletty. Suomeen tuodaan potkaisija!! Smh multa loppuu sanat

 • Ottamatta nyt kantaa import-kikkerin järkevyyteen on kuitenkin hyvä, että tuolle yhdelle keskeisistä pelipaikoista panoatetaan.

  Viime kaudella ihmettelin moneen otteeseen Wolvojen potkupeliä. Joukkueessa oli sarjan paras potkaisijaa, Locklan Gilbert, mutta hänen jalkaansa käytettiin vain rajallisesti. Eri Gilbertin puntin ja J-P Poutasen puntin välillä oli 20-30 jaardia ja se on 100 jaardin kentämmä merkittävä eri.

  Tossa Inkkari-uutisessa puhutaan kenttäasetelmasta. Itse pidän hyvän kenttäasetelman tavoitttelemista kikkern tärkeimpänä tehtävänä. Lisäpisteet ja FG:t ovat sitten extraa.

  ps. Aussi-jalkapalloa pelanneella kaverilla saattaa olla annettavaa muillekin pelipaikoille. Sen verran luupäisiä taitavat olla.

 • Näin maallikon harjaantumattomaan silmään silmiinpistävin ero kotimaisen jenkkifutiksen ja ammattimaisemman jenkkifutiksen välillä on nimenomaan tuossa potkupelissä. Kenttäpotkumaaliyritykset ovat kovin harvassa ja onnistuneet sellaiset vähänkään pidemmältä matkalta vielä harvinaisempia. Ja aika usein alemmilla sarjatasoilla ei useinkaan yritetä potkaista lisäpistettä vaan pelataan ja tavoitellaan kahta pistettä.

 • Aikanaan oman joukkueeni jenkkivalmentaja oli hyvin vahvasti sitä mieltä, että meidän tulisi etsiä talvikauden aikana eurofutiksen parista päätoiminen potkaisija. Field positionista puhuttiin paljon. Ajatus oli hyvä, toteutus ei käytännössä onnistunut. Arvoahan hyvällä potkaisijalla ilman muuta on.

 • Gilbertin FA status tällä kaudella ja viimevuoden rooleissa voi olla jotain yhteyttä…

  Samaa mieltä myös että tä rugby pelaaja nähdään kentällä useammin kuin STissä.

 • Eiköhän Gilbert ole pelinsä pelannut ja jatkaa extreme-sport ammattilaisena.

 • En ymmärrä miksi Castro ihmettelee tätä potkaisijan tuomista? Olen jo vuosia sanonut, että jos itse olisin jonkin vaahteraseuran päättävissä elimissä, niin toisin aina ensimmäisinä importteina potkaisijan ja palauttajan. Palauttaja toki pystyisi sitten pelaamaan lisäksi kulmapuolustajaa. Jos vaahterajoukkueella olisi potkaisija joka potkaisee kenttäpotkun sisään lähes aina kun ollaan 30 jaardin sisällä, potkaisee jokaisen aloituspotkun takalaittomaksi ja palauttaja jonka keskiarvo Suomessa tulisi olemaan 40 jaardin luokkaa niin nuo olisivat jo valtava etu moneen seuraan nähden. Jos potkaisija osaisi vielä puntata hyvin, niin se olisi lisäetu.

 • Kannattaa vielä lisätä hyvä longsnapperi importtilistalle.

 • Field position on tietty aika tärkeä, mutta importtikikkeri ekana hankintalistalla ei ole enää edes huono vitsi, vaan täysin käyttökelvoton ajatus. Nyt joku roti tähän trollaamiseen.

 • Mitä on tapahtunut kun joukkue joutuu vaihtamaan valmentajaa kuukautta ennen kickoffia (Holding)

 • Yleensä näihin liittyy perhesyyt, työkiireet, motivaation puute, taiteelliset erimielisyydet, vain muutama mainitakseni.

 • Itse kuulin, että QB nousi joukkuettaan isommaksi ja potki muut ulos.

  Mielenkiintoista nähdä miten pitkään tämä meno jatkuu ja saako ECG puhuttua mustakeltaisen sydämen omistavan Holdingin takaisen sen jälkeen. Samaan veneeseen kun nämä miehet tuskin enää mahtuvat.

 • Mitä ECG:stä on jäljellä kun nämä sydämeltään ECG-miehet väistyvät seuran vastuutehtävistä. Ei kukaan yksilö voi olla suurempi tai tärkeämpi kuin seura itse.

 • Tuo nyt ei ole trolli vaan fakta miten ajattelen, hyvä potkaisija ei liity vain kenttäasemaan vaan tuo pisteitä taululle. Hyvin harvassa joukkueessa puhtaasti potkaisija ja harvassa on edes hyvää potkaisijaa. katsokaa vaikka kuinka paljon Hytönen potki pisteitä kun Butchers voitti maljan, hyvä potkaisija voittaa pelejä

 • ja tietysti ymmärrän jos lajista tietämätön voi kuvitella potkaisijan liittyvän ainoastaan kenttäasemaan…

 • Moi,

  oikaisen huhuja – hyvissä väleissä olen Jabarin ja joukkueen ja sen johdon kanssa. Meillä oli tarve vähän herätellä joukkuetta ja itse valitsin, että sen sijaan, että olisin ottanut eri roolin, jättäydyn pois tiimistä. Mulla on kotona 4- ja 6-vuotiaat muksut ja vuodesta -99 joka kesä mennyt enemmän tai vähemmän jefun ehdoilla (no, okei, -11 vaan puoli kautta). Aika hengähtää. On pyydetty jo eri joukkueisiin useita kertoja sen jälkeenkin ja olen kategorisesti kieltäytynyt. Musta ja keltainen edelleen no. 1.

 • Toimitko seurassa enään missään roolissa? Oliko päätös siis sinun eikä Jabarin? Toiset kun ovat ilmeisesti kuulleet huhuja siitä, että Jabar teki päätökset sinun puolesta?

 • En, olin hallituksen jäsen, mutta erosin pari viikkoa sen jälkeen, kun lopetin valmentamisen. Minun päätökseni, 100%. Jabari halusi, että jatkan OC:nä. Minä en.

 • Aikamoista voisin sanoa!

  Harmi, että jenkkiaksentti ja heittotaito voittivat keltamustan sydämmen! Toivottavasti seurajohto tietää mitä tekee, koska lajille omistautuneita puuhamiehiä ei ole edelleenkään tässä maassa liikaa.

  Itse en voi kuin ihmetellä miten QB voi olla samalla HC, koska kentältä ei näe kaikkea. Lisäksi päätöksiin vaikuttaa paljon kentän tapahtumat jotka eivät aina anna tilaa järkevälle ajattelulle.

 • Ei se näin tosiaan mennyt, vaan itse päätin lopettaa – asiaan vaikutti tosiaan perhesyyt ja ajatus siitä, että voi olla mökillä enemmän kuin yhden, max. kahden yön pätkissä, kun pitää sitten taas olla treeneissä. Oma poika haluaa (ainakin vielä) aloittaa jefun heti kun voi ja varmasti sitä kautta taas ajautuu mukaan.

  Jabarista tai ECG:n seurajohdosta ei tässä asiassa hirviöitä saa, mutta ymmärrän, miltä tilanne ulospäin vaikuttaa… ja ainahan pitää jostain juoruta… :mrgreen: <- (junnut ei tajua)

 • ECGn sivuilla mainittiin että Karkulahti on siirtynyt kilpailevan seuran, Wolverinesin leiriin. Onko siirtymisen syistä mitään tietoa?

 • Nököjään yritetään väkisin vääntämällä vääntää ecg uutisesta negatiivista… toiset ei vaan millää lopeta

 • 5.10.16 (6kk sitten) wolvot julkaisi https://helsinkiwolverines.com/helsinki-wolverinesin-valmennusryhma-kaudelle-2017/ Ei mainittu miks Eti siirtyi, miks nyt kiinostaa?

 • No mitäs luulet. Jos uutisoidaan asia ECG:n sivuilla:

  ”Useita vuosia upeaa työtä ECG:n peräsimessä tehnyt Samuel Orvomaa on siirtynyt joukkueesta tällä erää sivuun. Myös ECG:n pitkäaikainen valmentaja Stefan ”Eti” Karkulahti nähdään tulevalla kaudella paikallisvastustaja Wolverinesin riveissä. ”

  Niin tuosta voi saada sellaisen käsityksen että molemmat on tapahtunut samaan aikaan. Vai mitä? Ei kaikki täällä palstoilla roiku jatkuvasti tai seurojen kotisivuilla että lukevat kaikki siirrot.

  Ja miksi ihmeessä Karkulahti on tuohon juttuun vedetty mukaan jos asiasta on jo puoli vuotta aikaa. Olisikohan mahdollisesti ECG:n tiedottajalla petraamista tuossa asiassa. Nyt on vielä aikaa harjoitella ennen kuin kausi alkaa ja todellinen työsarka.

 • Kuopiolle vähän lisä painetta tänävuonna mutte ihan ensimmäisessä matsissa…
  https://recruit.thepodyum.com/articles/225-kuopio-steelers-aim-at-taking-spagetti-bowl (Eng)

 • Chris Green Kouvola….

 • Huhujen mukaan Jagut ilmoittavat lauantaina kolmesta yhdysvaltalaisesta, olisiko yhdellä taskussaan toinenkin passi!?!?

 • Uutisessa kyllä puhutaan kahdesta yhdysvaltalaisesta…

 • Millon julkaistaan…

 • JJ kuupaks ja Donovan Walker niminen SS. Näyttää enemmän thumpperilta, kuin peittospesialistilta. Lisäävät kyllä mielenkiintoa divarikauteen.

 • Muistan että JJ heitti huskie’s wildcatistä pari kautta sitten. Voi se onnistua mutta odotan että on EU QB tulossa heti kun toinen kausi pättyy.

 • Walker näyttää olevan pelimies ja tulee hyvinkin todennäköisesti olemaan sarjan paras SS, mutta pystyykö JJ olemaan voittava QB?

 • Eikö kukaan muista että jj johdatti kuuppana jagut välieriin Vaasaan jokunen vuosi sitten? Loukkaantui edeltävässä Falcons pelissä eikä toki pelannut Vaasassa enää.