Puntarissa liigajoukkueiden tammikuun rosterit

jefumaster 7.1.2017 19:59 531 kommenttia

Sanotaan, että uusi vuosi tuo tullessaan uudet kujeet. Amerikkalaisessa jalkapallossa kausi 2017 tuo tullessaan yhden uuden liigajoukkueen ja kuusi vanhaa kannun tavoittelijaa.

Seurat rakentavat kokoonpanojaan oman aikataulunsa ja voimavarojensa puitteissa eikä millään paikkakunnalla rosteria ole vielä julistettu valmiiksi. Monessa seurassa valmennusryhmät ovat uusiutuneet ja edelleen iso joukko perinteisiä allstars-pelaajia on ilman julkaistua pelaajasopimusta. Olisi helppoa laittaa viisi perättäistä mestaruutta voittanut Roosters listan ykköseksi, mutta tällä kertaa en niin tee. Tammikuussa täytyy tyytyä tammikuun statukseen, joten siltä pohjalta vaahteraliigaseurat ohessa ranking-järjestyksessään. Hyvään sijoitukseen alla olevalla listalla pääsee erityisesti jos on onnnistunut säilyttämään aiemmat avainpelaajat rosterissa ja hankkimaan listoilleen uusia tasokkaita nimiä.

1. Wasa Royals

Päävalmentaja: John Booker (USA)
USA-vahvistukset: Chris Young (LB), Justin Sottilare (QB), RJ Long (WR)
Uusia vahvistuksia mm: Spencer Cutlan (WR/K), Riku Alakoskela (OL)

Seppo Evwarayen johtama vaasalainen jenkkifutis lähtee kauteen 2017 haastajan paikalta. Erinomainen debyytikausi liigassa tuotti jo paikan playoff-peleihin ja pitkään yhdessä pelanneen rosteri-rungon odotetaan vahvistuvan entisestään. Royalsin peliä johtaa tulevana kesänä uusi yhdysvaltalainen päävalmentaja John Booker, ja seuran julkaistut import-rekrytoinnit ovat kaikki tasoltaan taattuja. Chris Young oli viime kaudella kiistatta Vaahteraliigan paras pelaaja ja jatkosopimus Vaasaan nostaa Royalsin pisteitä liiigarankingissa merkittävästi. Vain kaksi peliä 2016 pelanneen Stacey Thomasin sopimus kattaa myös kauden 2017 ja kaveri vahvistaa kuninkaalisten playoff-rosteria merkittävästi. Suuri mielenkiinto Vaasassa kohdistuu vielä Efe Evwarayen jatkon päätöksiin. Tammikuun rankingissa vaasalaisseura ottaa paalupaikan haltuunsa, mutta joukkueen rosteri tarvitsee edelleen syvyyttä useammallakin pelipaikalla muuttaakseen ranking-sijoituksensa myös menestymiseen kentällä.

2. Seinäjoki Crocodiles

Päävalmentaja: Vesa Jalava
USA-vahvistukset: Brett Arrivey (QB), Dijon Washington (DB), Cory Magwood (LB)
Uusia vahvistuksia mm: Josh Clarke (UK, RB)

Seinäjoki Crocodiles käy läpi rajun muodonmuutoksen valmistautuessaan tulevaan sarjakauteen. Joukkueen päävalmentaja vaihtuu ja kaikki edellisen kauden importit (10) jatkavat uraansa toisissa maisemissa. Krokotiilien ruoriin palaa kokenut Vesa Jalava, joka saa edelleen kantaa joukkueensa ainoan mestaruusvalmentajan manttelia hartioillaan. Seinäjokiset ovat jo ehtineet julkaista neljän ulkomaalaispelaajan rekrytoinnit ja seuran ilmoittaman mukaan myös kaudella 2017 Seinäjoella pelaa kymmenen ulkomaista pelaajaa. Viimekauden hopeajoukkueen kotimainen runko on säilynyt kasassa ja tämän hetken painotuksilla Crocot pitävät kiinni kakkossijasta rankingissa.

3. Helsinki Roosters

Päävalmentaja:
USA-vahvistukset: Brandon Connette (QB), Jaycen Taylor (RB)
Uusia vahvistuksia mm: Okko Outinen (DL), Pierre Courageux (FRA, DB), Miro Kadmiry (WR)

Viisinkertainen mestarijoukkue Roosters on suurten uudistusten keskellä valmistauduttaessa kauteen 2017. Suurin myllerrys tapahtuu valmennuksen puolella mutta, myös useiden aiempien kausien runkopelaajien nimet puuttuvat rosterista. Valmennus-boxiin siirtyneet Iiro Luoto sekä Viktor Sarvi olisivat edelleen vahvistuksia myös kentällä ja esimerkiksi LB-osastolle on kirjattu vasta yhden pelaajan nimi. Roosters ei ole julkaissut vieläkään joukkueen päävalmentajaa ja jenkkejäkin listalle on signattu vasta kaksi. Menestykseen tottuneen joukkueen ranking saattaa parantua merkittävästi kevään edetessä ja positiivisten uutisten täyttäessä jefu-mediat.

4. Porvoo Butchers

Päävalmentaja: Jimi Roiko
USA-vahvistukset: Jordan Moore (QB), Darion Hall (RB), Troy Roach (LB)
Uusia vahvistuksia mm: Arttu Tennberg (OL), Phung Nguyen (WR), Joonas Kolkka (DL)

Butchers on heräämässä jälleen mestaruustaistoon muutaman tuskastuttaneen välivuoden jälkeen. Porvoolaiset ovat selviytyneet hengissä sukupolvenvaihdoksestaan ja vaikuttaa siltä, että vehreämpää ruohoa muilla laitumilla katselleet teurastajat ovat palaamassa takaisin kotikonnuilleen tulevaksi kaudeksi. Saksasta palannut Arttu Tennberg tuo pomminvarmasti Butchersin linjapeliin teurastajamaista aggressiivisuutta ja johtajuutta.Tammikuun rankingissa porvoolaiset hivuttavat itsensä neljännelle sijalle aikaisten import-signaustensa, odotettua laajemman runkonsa sekä tasokkaiden paluumuuttajiensa avulla. Tuoreena päävalmentajana teurastajia johtaa Jimi Roiko.

5. Hämeenlinna Huskies

Päävalmentaja: Stan Bedwell (USA)
USA-vahvistukset: Stan Bedwell (QB), Roman Runner (WR/DB), Archibald Barnes (LB)
Uusia vahvistuksia mm: Richard Helenius (DL), Jani Lindqvist (DL), Ruben De Ruyter (BEL, WR)

Sarjanousija Huskies on ollut varsin paljon esille syksystä lähtien liigajoukkuetta rakentaessaan. Seura on onnistunut pitämään hyvin kasassa Spagettimaljan voittajajoukkueensa ytimen ja onnistunut kohtuullisesti myös alkutalven rekry-markkinoilla. Pelaaja-valmentaja Stan Bedwell jatkaa joukkueensa nousujohteista rakentamista ja seurassa on ryhdytty puhumaan jo kakkosjoukkueen perustamisesta suuren pelaajamäärän hallitsemiseksi ja liigapelaajien kasvattamiseksi. Joukkueen kaikki kolme jenkkiä ovat kiinnitettyinä ja uusina pelaajina esitellään kokoelma nuoria lahjakkuuksia sekä jo kokeneita liigassakin kannuksensa hankkineita nimiä. Aivan vielä Huskit eivät ole vakuuttaneet nostamaan laumaansa playoff-sijalle, mutta pelit kesällä saattavat näyttä toisin.

6. Tampere Saints

Päävalmentaja: Teemu Majander
USA-vahvistukset:  –
Uusia vahvistuksia mm: Tobias Mäki (LB), Terho Hytönen (OL)

Suurin Pirkanmaalta kantautunut jefu-uutinen on toistaiseksi ollut Saintsin ja Nokia Ghosthuntersin solmima farmisopimus. Aiemmin ei-niin-ystävällisissä väleissä olleet seurat ovat vihdoinkin päässeet eroon vanhoista kaunoistaan ja rakentavat pirkanmaalaista jenkkifutista nyt yhdessä eteenpäin. Saints on tällä hetkellä ainoa liigajoukkueista, joka ei ole uutisoinut yhdenkään yhdysvaltalaispelaajan sopimusta. Europlayers-profiilinsa mukaan joukkueeseen haetaan juuri nyt pelinrakentajaa, tukimiestä sekä takapuolustajaa. Päävalmentaja Teemu Majander on varmasti tyytyväinen kahden Lehtonen-nimisen pelaajan signauksista mutta yksi lisää vahvistaisi joukkuetta merkittävästi. Toistaiseksi Saints ei nouse rankingissa lähellekään playoff-taisteluun oikeuttavista sijoituksista.

7. Turku Trojans

Päävalmentaja: Karri Kuuttila
USA-vahvistukset: June Robinson (LB)
Uusia vahvistuksia mm:  –

Viime kauden pronssijoukkue ei ole päässyt pöyhistelemään suurilla uutisilla alkutalven aikana ja muutama troijalainen on kirjattu siirtyneeksi toiseen liigajoukkueeseen. Uudella päävalmentajalla Karri Kuuttilalla on edessään suuri urakka nostaakseen turkulaiset taistelemaan paikasta Vaahteraliigan mitalipeleissä. Useat ykköskorin pelaajanimet uupuvat edelleen troijalaisrosterista, mutta kauden alkuun on vielä aikaa viisi kuukautta. Odotamme kärsivällisesti. Tämän hetkisen tiedon varassa ei 35-vuotiskauteensa valmistautuvalle joukkueelle voi kuitenkaan antaa seitsemättä sijaa korkeampaa rankingia.

Mielenkiintoisia nimiä ilman sopimusta

Markinoilla riittää edelleen monia maajoukkuetason pelaajia, joiden osalta kauden 2017 seura on vielä julkaisematta. Päällimmäisinä niminä esille tulevat Saksassa erinomaisesti menestyneet laiturit Micky Kyei sekä Sebastien Sagne. Samalle mielenkiintoisten sopimuksettomien listalle voi lisätä mm. nimet: Tommi Pinta, Veikka Lehtonen, Santtu Äyräväinen, Aleksi Aitala, Sebastian Karbin, Ilja Redin, Sami Toivonen sekä monta muuta mielenkiintoista kotimaista huippua. Jännittävä kevät siis odotettavissa.

Toimituksen huomio: Tampere Saints julkaisi uutisen uusista vahvistuksistaan tämän artikkelin valmistumisen jälkeen. Näitä vahvistuksia ei ole otettu huomioon asetetettaessa joukkueita järjestykseen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Ihmettelen Trojansin hiljaisuutta. Naisissahan joukkue tiputtautui divariin. Ettei nyt vaan…. Kyllä liigassa pitää olla joukkue Hesasta, Turusta ja Tampereelta.

 • Toimittajan laskutaito vähän ruosteessa?Crokot ovat ehtineet julkaissut viiden ulkolaispelaajan rekrytoinnin.

 • Käytettiin termiä vahvistus, ei mahtunu kyseiseen kategoriaan

 • No joo… Ruotsalainen mj-linjamies puuttuu tuosta luvusta mutta importtihan tuokin (Maximilian Malander) joten olet oikeassa.

 • Missä Saloranta pelaa kaudella 2017 ?

 • Aappo ilmoitti omilla FB sivuilla että pelit jää varmuudella kesältä 2017 pelaamatta.

 • Olihan saintsiin tulossa monta muutakin?!? Poutun veljekset, Anttila, Tuominen… Anttilalla ja toisella Poutullahan on myös kokemusta jenkeistä…

 • Olihan saintsiin tulossa siirtymässä muutakin?!? Poutun veljekset, Anttila, Tuominen… Anttilalla ja toisella Poutullahan on myös kokemusta jenkeistä…

 • Trojans onnistui imuroimaan tämän viimekertaisen nousunsa alussa rosteriinsa pelaajia toisilta paikkakunnilta ihan mukavasti. Kuuttila, Saloranta, Mankki, Rojo jne… Nyt rosteriin ei ole liittynyt yhtään uutta pelaaja ja ainoa positiivinen uutinen taitaa olla farmisopimus Ruskon kanssa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Oliko se viimevuotinen U19-sarjasta vetäytyminen lopun alun heikko signaali.

 • Hauskaa muistella kuinka täälä muutama vuosi sitten kehuttiin kuinka Turku tekee kaikki niin oikein, no sama tarina on nyt Vaasan kohdalla. Hyvä puoli on se että inhokit täälä on pysynyt samana.

 • No mutta niinhän Turku tekikin. Näyttävä nousu ykkösestä liigaan ja suoraan Vaahteramaljaan. Poikkeuksellinen menestystarina. Ikävä kyllä vaikuttaa siltä että organisaatio seuran organisaatio ei kasvanut joukkueen mukana pitkäaikaisen menestyksen edellyttämällä tavalla.

  Vaasassa Royalsin nousussa ei ole samanlaisen tarinan elementtejä. Seuran edustusjoukkue on ylöspäin johtavalla polulla mutta samanaikaisesti seuran organisaatio kehittyy eteenpäin. Tästä hyvänä esimerkkinä Sepon siirtyminen organisaation kehittämistehtäviin joukkueen johtamisen sijasta.

  Inhokit pysyy samana koska me kaikki jefu-fanit katsomme lajia omalta suunnaltamme emmekä vaihda suosikkeja ja inhokkeja kovinkaan helposti. Se mikä toiselle on inhokki on toiselle suurimman inspiraation lähde. Toisten seurojen kannattajan ja pelaajat ovat innokkaampia somen käyttäjiä kuin toisten ja siitä syntyy pöhinä ja paskamyrskyt palstoilla.

  Tärkeintä on se että pöhinää löytyy paskamyrskyineen ja päivänpaisteineen. Se on osoitus jenkkifutiksen elinkelpoisuudesta.

 • Toivottavasti Roosters ei sentään kenenkään muun joukkueen fanien innostuksen kohde ::-)

 • Hajuton,väritön ja mauton Saints ei ole edes yhtä jenkkiä vielä signannut. Lehtonen Veikka ja Tommi pinta ilman sopimusta. Ei kovinkaan kaksiselta näytä tämäkään kausi tamperelaisittain.
  Otetaanko jälleen 1kk ennen kauden alkua jotkut hätävara jenkit kun kaikki hyvät on jo signannut muualle?

 • Kyllä ne jenkit sieltä varmasti tulee, ja viime kaudesta varmasti otettiin opiksi. Johan Saints kertoi, että julkaisevat aikaisemmin kuin viime vuonna joten kohta se kärsivällisyys palkitaan. Ja vanhat konkarit yleensä ryhtyvät ajattelemaan seuraavaa kautta vasta Tammikuussa.

 • Höpöhöpö.. Muut liigat alkaa aikasemmin.. Valmistuvien pelaajien signaaminen myös haastellinen koska kausi alkaa toukokuun puolivälissä

 • Mistäs päättelit ettei seura ole jo signannut joitakin vahvistuksia ja/tai jenkkejä? ;)

  On täällä taas kovan luokan tietäjiä ja kitisijöitä… :P

 • Tuo on varmaan siitä yltiörohkeasti tulkinnut kun ei ole ketään julkaistu. Melko usein se viittaa signaamattomuuteen. Vahva merkki vahvistusten signaamisesta on yleensä signauksen julkistaminen.

 • Näinhän se on.

 • 2015 kaudelle Saints signasi Bialostokin ja Nelsonin uutisointinsa mukaan 18.3. Olivatko he hätävarajenkkejä? Ei. Myöhäinen signaaminen on näemmä Tampereella perinne joten suotta me täällä asiasta jännitetään.

 • Voihan myös olla että jokin seura ei heti uutisoi kaikkea? Ei kai mikään velvoita uutisoimaan asiasta heti? Hämeenlinnan kohdalla nähtiin miten voi käydä kun uutisoi heti ja homma ei menekään ihan putkeen… Jos minä olisin seuran johtoportaassa niin suosittelisin uutisointia vasta kun kyseinen vahvistus on maassa ja reeneissä joukkueen kanssa.

  Ja kuten olemme huomanneet niin useita kovia nimiä puuttuu vielä joukkueiden rostereista, en tekisi vielä analyysejä niiden perusteella suuntaan tai toiseen. Esimerkiksi Turulta puuttuu tukku hyvien pelaajien nimiä listalta, toivon että se ei ole merkki lähdöstä, mutta en pysty varmaksi sanomaan kun ei siirtoakaan tai uutta sopimusta ole uutisoitu…

 • En ole tuota Salorannan lopettamisilmoitusta huomannut mutta toinen mj-tason Trojans-laituri, Tuomas Mankki on oman lopettamisensa uutisoinut joulukuussa. Ikävä, että nämä jäävät aina pienemmälle huomiolle kun äijät ansaitsisivat edes pienen tribuutin urastaan. Tässä tapauksessa viimeinen joukkue on ollut siis Trojans jota edelsivät Wolverines ja Rajaritarit (ja maajoukkue). Menestystä siviliin…

 • Kyllä pelaajasopimusten reaaliaikaiset uutisoinnit rakentavat joukkueelle uskottavuutta. Se oli todellakin vaaaanhaa aikaa kun seurojen jenkit huomattiin vasta ensimmäisten pelien rostereista. Nykyaikana tuollainen uutisointi johtaa katastrofiin ja tyhjään rosteriin. Monet vapailla markkinoilla olevat kotimaiset pelaajat seuraavat koko ajan ympäristöään ja seurojen aktiviteetteja. Passiivisuus johtaa passiivisuuden kierteeseen eli usko joukkueen menestymisen mahdollisuuksiin romahtaa ilman signauksia.

  Hämeenlinnan huti-signaus on tilastotappio ja jos jotain Huskiesin toiminnasta kannattaa kritisoida niin lähinnä sitä, että meni signaamaan pelaajan jolla on agentti. Alokasmainen virhe sinällään. Parempi kuitenkin, että homma selvisi ajoissa. Suomen jefu-historia tuntee pahempiakin ohareita. On caseja jossa seuran edustaja on istunut amerikkalaisessa hotelliaulassa tuntikausia odottamassa allekirjoittajaa jota ei koskaan ilmesty. Klassikkoja ovat no-showt lentokentällä kun siitä New-Yorkin lennolta ei ilmestykään pelaajaa jolle se lippu oli lähetetty. Nämä siis vaaaanhaan aikaa. Internet mahdollistaa vähän sujuvammat prosessit.

 • Ainakin joskus aikoinaan vaahteraliigassa oli se uutisointivelvollisuus heti kun tulee signattua. Tosin sixtarit heti ensimmäisenä vaahteravuotena rikkoi sitä ja toi tänne vantaalle ensimmäiseen peliin pelaajia joita ei oltu julkistettu.

 • Vaikea sanoa mitkä ovat kriteerit kun sarjamääräyksissä lukee vain että tarkemmat velvoitteet kerrotaan kriteeristössä tai sarjakirjassa, mutta en nyt äkkiä löydä kumpaakaan vaahteran osalta… Kilpailusäännöissä sanotaan, että pääsarjoihin osallistuvien joukkueiden on toimitettava alustava pelaajaluettelo kuukautta ennen sarjan alkua…

  Olisiko jollain parempaa tietoa onko tuo krireeristö tms jossain luettavissa?

 • Ja tiedän että noita huteja ulkomaanapujen kanssa on ollut aikaisemmin paljonkin… Lähinnä vain yritin puhua tuosta ”velvollisuudesta” uutisoida ja että kannattaako uutisoida heti. En ole missään nimessä kritisoimassa Hämeenlinnan toimintaa tai yritä sanoa että he jotenkin mokasivat. Hämeenlinna on saanut hyvin asiat kulkemaan!

 • Ehkä Tampereelta on rahat loppu kun pj vaihtui. Tuskin mutta kenties vielä kerätään rahaa importteihin

 • Kyllähän Tampere uutisessaan sanoi neuvottelevansa useamman ulkomaan vahvistuksen kanssa ja ilmoittavansa niistä tavallista aikaisemmin…

 • Neuvotteleminen on ilmaista.

 • Tampereen jenkit tulevat helmikuussa. Mukana NFL-tason äijiä useampi. Eikä mitään training camp -ukkoja, vaan esim DeAngelo Williams. Aikoo kuulemma samalla ratkaista rahaongelmat Tampereella. Joukkueen nimi vaihtuu DeAngelo’s Saintsiksi.

 • Antaa tulla huhuja lisää, hienoa huomata että Saints herättää jonkinasteista mielenkiintoa :)

  Muistakaa aina, että köyhälle on kaikki kallista, joten puhukaa te lämpimiksenne. Pyynikillä 13.5 joukkue nähdään tositoimissa, silloin moni asia selviää.

 • Huhua pukkaa: Jyväskylän palkkasoturit Raatikainen, Paloniemi ja muutama muu suuntaa Hämeenlinnaan. Huskies vahvistuu kovilla kotimaisilla pelaajilla BOOM ja niin edelleen. Trojans on pulassa, isossa sellaisessa ja jos positiivisia uutisia ei ala kohta tulla niin sieltäkin muutama matkaa Bedwellin tykö. Roosters palkkaa lopulta päävalmentajaksi Juha Hakalan joka palaa juhannukselta suomeen Italian pestin päätyttyä. Mikään ei muutu, Roosters vie loistavan pelinrakentajansa ja Okko Outisen ansiosta mestaruuden Vaasalta maljassa. Outisen pelaaminen Roostersissa on muuten offseasonin isoimpia uutisia ja silti aika vähän huomiota saanut asia. Butchers olisi ollut vahva haastaja jos olisivat malttaneet palkata oikean pelinrakentajan eikä vain ensimmäistä joka suostui – Kyei ja Sagne olisi menneet Porvooseen jos kohtalainen QB edes, jolloin Butchersin WR kalusto olisi ollut mieletön. Nyt nuoret miehet jatkanevat pelaamista keski-euroopassa nälkäpalkalla.

 • Eli Tampere on fiksu kun ei ole ottannu ensimmäistäkään joka on suostunut….eli onko hyvä että on sainauksia vai onko hyvä että ei oo sainauksii?Eli teet mitä vaan on se huono asia….

 • tulee vissiin kesken kauden Seinäjoelle? Sanoisin joskus Espanjan kauden jälkeen ;)

 • Eikös se tässä skenessä ja varsinkin näillä keskustelupalstoilla juurikin niin mene? Eli teet mitä vaan on se huono asia… Varsinkin jos puhutaan väärästä väristä.

 • Tampereella PJ:n vaihto pisti sponsoreiden rahahanat kiinni. Ottavatko tänä vuonna edes kolmea jenkkiä??? Rosterissa nyt 43 suomalaista eli enää kaksi mahtuu mukaan joten ei varmaan ota. Taitaa tuolla yhtälöllä tulla kutsu alas.
  Roostereissa taas alkaa joku joukkopako osa 2. Junioreita karkaa ECGhen ja edellisten vuosien pelimiehet ei jatka. Ei pääse välttämättä edes pleijareihin.
  Trojans ja Crocot vajonneet todella alas viime kaudelta kilpailullisesti. Pelaajamateriaali todella ohut ja molemmilla myös rahat lopussa.
  Taistelu kannusta käydään muiden joukkueiden kesken ja playoffeissa voi käydä mitä vain.

 • Idiootti. Rosteriin voi ottaa vaikka 100 pelaajaa ja lisäks Saintsilla on kans farmisopimus ja oma kakkosjoukkue. Tampereen uusi pj on kuulema yrittäjä joten epäilen rahahanojen kiinnimenoa. Eikös yritysmaailman pojat yleensä lypsä enemmän massia ja osaa verkostoitua? Roosterssissa ei ole mitään joukkopakoa ollut eikä ole mitään menossa! Muutama pelaaja lopettanut uran mutta muuten on tullut lisää uusia vahvistuksia. Mites tuo Outinen ja kumppanit? Ja laatuorganisaatio? Roo tulee viemään jälleen maljan eikä taida muilla olla nokan koputtamista. Royals ehkä lähimpänä mutta ei tule kyllä riittämään edes Sepon pizza-huudoilla.:) Trjoansin ja Crocojen osalta en osaa sanoa, mutta ottaen huomioon noi muut kommentit niin enpä laittaisi tuollekaan kovin suurta painoarvoa…. Mene nukkumaan.

 • Tuleva kausi tulee yllättämään monet! Uusi mestari nousee pallille!

 • Onko @Opa oikeasti noin tietämätön vaiko trolli. Tämänhetkisten liigarosterien vertailussa 43 kotimaisella nimellä nousee ainakin lukumäärävertailussa aika korkealle. Ylärajaahan treenirosterin nimille ei ole olemassakaan ja esim Wolvoilla divari-rosteriin on kirjattu jo yli 70 nimeä.

  12 ottelun runkosarja on aika rankka urakka jos siihen lähtee alle 50 pelaajan materiaalilla ja odotettavissa on lukuisia arkipäiväpelejä.

  @@Opa, mikä ihmeen Saintsin kakkosjoukkue ja mihin sarjaan sellainen on ilmoittautunut ?

 • Rajaa ei tosiaan ole siinä kuinka monta pelaajaa seurassa saa olla, vain peliin pukevien määrä on rajoitettu ja se pitää olla toukokuussa tiedossa mihin seuran joukkueista pelaaja on rekisteröity.

  Voihan vielä joku kakkosjoukkue tulla, jos kirjoittajalla on tästä tieto. Viimeiset sarjoihin ilmoittautumiset ovat vasta maaliskuussa…

 • Kyseessä on sama henkilö joka on jo kirjoittanut Trojansin kanssa pelaajasopimuksen, June eli Greg Robinson.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=6641

 • Kiitos tarkennuksesta… menin halpaan

 • —>>> @@Opa, mikä ihmeen Saintsin kakkosjoukkue ja mihin sarjaan sellainen on ilmoittautunut ?

  Poimin tiedon joukkuen uutisesta: http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?79474
  Pohjalla lukee osallistuvat joukkeet: Edustus ja kehitysjoukkue.

 • Tai voi olla että olin väärässä ja ne tarkoittaa tuolla Nokiaa… :/ Joka on itseasiassa näin jälkeenpäin ajateltuna loogisempaa :D

 • Saintsilla on ensi kaudella myös henkiinherätetty Angels, joka pelaa käsittääkseni IV-divarissa.Kyse ei siis ole Nuukiasta, joka pelaa II-divarissa.

 • No onkos tuossa nyt sitten järkeä? 43 pelaajaa rosterissa ja sillä pitäisi pyörittää kahta joukkuetta? Ja Nokia sitten erikseen joka saattaa imaista myös pelaajia tuosta porukasta…

 • Trojans on näemmä päivittänyt rosteriinsa vuosiluvun, mutta pelaajat listassa näyttävät olevan päivittämättä mikäli on esim. uskomista siihen, että Roman Runner oikeasti pelaa Hämeenlinnassa eikä Turussa.
  http://anderstrojans.fi/

 • Mikä sanoo, että Saintsin rosteriin merkityt pelaajat osallistuisivat Angelsin peleihin?

 • Farmisopimus ja/tai kakkosjoukkue ovat strategioina yleisesti ottaen toisensa poissulkevia. Ja jos kakkosjoukkueen perustaa, on sen pelattava alimmillaan III-divarissa. IV-divari on puhdasta turnaus-höntsäilyä joka ei aja kehitysjoukkueen tehtävää.

  Wolvojen järjestelmä on itse asiassa nerokas. Joukkueet I- ja II-divareissa, yhteiset pelikirjat, pelaajia kierrätetään aktiivisesti ja pääsääntöisesti edustuksessa pelaavat pelaajat suhtautuvat II-joukkueen peleihin positiivisesti. Nuorille peliaikaa, edustuksen pelaajille tarvittaessa toistoja ja kokemusta rookieille. Wolvoilla lisäksi se höntsä-porukka jäähdyttelijöille tuosta muusta kuviosta ulkopuolisena harrastetouhuna.

 • @@Hökis
  Miten niin toisensa poissulkevia? Miksei Saintsilla voisi olla farmisopimus Nokian kanssa ja samalla höntsäporukka nelosessa siinä missä Wolvoilla on kolme joukkuetta?
  Aiemmassa totesin vain nimimerkille @mesenaatti että Angelsin pelaajat eivät välttämättä ole Saintsin listoilla lainkaan, aivan kuten Vikingsin pelaajilla ei pääsääntöisesti ole sopimusta Royalsin kanssa.

 • Kysyt: Miksei Saintsilla voisi olla farmisopimus Nokian kanssa ja samalla höntsäporukka nelosessa siinä missä Wolvoilla on kolme joukkuetta?

  Vastaan: Tottakai voi olla, mutta tuolloin siitä ei ole mitään hyötyä, paitsi ehkä jäsenmaksujen rahastuksessa. Siis IV-divarin höntsäilystä.

 • Olen siinä eri mieltä, ettei voisi olla kakkosjoukkuetta sekä farmisopimusta, sillä tavalla kaikki ainakin pääsevät pelaamaan. Se, että onko se tuolla pelaajamäärällä järkevää on aivan eri asia. Jos Nokian ja Tampereen yhteenlaskettu pelaajamäärä on 100, niin sitten sillä pyörittää noita kolmea joukkuetta juuri ja juuri…

 • @@Hökis
  Ei kai höntsäporukasta muuta hyötyä vaaditakaan, kuin että ne jotka haluaa höntsäillä saa höntsäillä. En tiedä muiden seurojen käytännöistä, mutta ainakaan Vaasassa Vikingsin pelaajat eivät maksuillaan rahoita muuta kuin omaa pelaamistaan.

 • Yleinen käytäntö on se, että seuralla on jäsenmaksu ja kausimaksu. Jäsenmaksu menee seuralle, kausimaksu joukkueelle.

 • Aika vaatimattomat tilastot kaverilla tuon mukaan:
  http://www.crocodiles.fi/edustus-uutiset/1137/laitahyokkaaja-brooks-crocodilesiin.html
  Mutta arvokkain assetti on brittipassi ja varmasti vahvistus suomi-pelaajiin verrattuna.

 • Sitä tässä pohdin, että onko tämä sama John Booker, kun on valittu Royalsin HC:ksi. Brasiliassa kausi ajoittuu heinä-joulukuulle joten Suomen ja Brasilian sarjassa ei varmaankaan sama henkilö voi operoida menestyksekkäästi päävalmentajana.

  https://www.europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=52657

 • ryppy kauniiseen pintaan

 • Huonot uutiset kulkee hitaasti virallisia kanavia pitkin. Hämeenlinnalla meni melkein 2 kuukautta omansa kertomiseen…

 • Ehkä Booker hoitaa osan ajasta ja Seppo loput?

 • No hei, ei todellakaan uskottava ratkaisumalli joukkueelle jonka tavoitteena Vaahteramalja. Odotellaan uutisia Vaasan suunnalta…

 • My point exactly.

 • Jos on Porvoon Qb kanssa pelannut tilastoja voi olla haastavaa saada

 • Kiitoksia mielenkiinnosta joukkuettamme kohtaan. On hienoa nähdä että pysymme monien huulilla, mielissä sekä sormissa vaikka tällä hetkellä muuten Jefuscenessä ehkä hiukka tylsempi jakso.

  Ajattelin että kommentoin asiaa samantien ettei tarvitse odottaa ”virallista” raporttia taikka tiedonantoa omalta medialtamme.
  Sopimusta John Bookerin kanssa ei olla purettu eikä muutettu missään muodossa. Hän ei myöskään itse ole sopimusta irtisanonut. Olen ollut hänen kanssaan yhteydessä viimeksi tiistaina Braziliaan. Hänen Braziliassa valmentaminen oli tiedossa jo sopimusta Suomeen tehdessä.

  Hän saapuu Suomeen sovitun mukaisesti huhtikuun alussa ja valmentaa joukkuetta aina mahdolliseen mestaruusotteluun saakka.

  Yt. Seppo Ovie Evwaraye
  Wasa Royals

 • Kiitos Seppo! Oikein toimittu.

 • täytyy siis olla vielä huonompi ku ei päässyt niin huonon kanssa kentälle

 • ”Mahdolliseen mestaruusotteluun”
  Voittamassa organisaatiossa ei puhuttaisi mahdollisesta.

 • Voittavassa organisaatiossa nimenomaan annetaan lausuntoja, jotka eivät maalaa lausunnonantajaa nurkkaan.

  Hienosti Seppo otti tilanteen haltuun ennen kuin se eskaloitui suuremmaksi huhukierteeksi.

 • Onkohan June Robinson myös valmentajan roolissa Trojansissa. On Europlayersissa sisäänkirjautuneena Trojans-tunnuksella. Ja signaus on nimenomaan Junen valmentajaprofiilissa.

 • Porvoon quuppa otti pari voittoo ja piti joukkueen liigassa…..Cedric Johnsson ei saanu taftille kahta voittoo…eli Porvoon qb tuplasti parempi ku cede tän nettimatikan mukaan siis…

 • Taftilla pelasi avaavana quuppana viime kaudella ensin Stephen Stokes ja sitten aloittavaksi import-qb:ksi hankittu Cole Webb. Cede QB:na pelasi vain muutamassa pelissä joista voitti yhden joten tuon ontuvan nettimatematiikkasi pitäisi huomioida pelipaikalla pelattujen pelien ja voittojen suhde jolla saadaan Cedric paremmaksi kuin porvoon quuppa.. Toisaalta onhan Jukka Tammikin 1995 maailmanmestarimaalivahti.

 • Onks sulla edes lupa olla täällä? Nettimatikalla… smh

 • Matikkaa tai …pisteet sarjataulukossa lasketaan….myös netissä…

 • Ihan noin oikeidenkin numeroiden valossa näyttää pahasti siltä, että Cede on parempi QB kun Porvoon hankinta:

  Johnson / TAFT (2016) pelasi QB:n paikalla 6 ottelua, voitti niistä yhden =
  voittoprosentti 16.66666667 %

  Moore / Bergamo Lions (2016) pelasi QB:n paikalla 10 ottelua, voitti niistä yhden = voittoprosentti 10 %

 • Mihin tämä liittyy, mitä tällä pyritään todistamaan ja mistä lähtien pelinrakentajien paremmuutta on mitattu joukkueen voittoprosentilla? Tai onko sillä jotain relevanssia, että Wolverinesin vitos-QB on parempi kuin Porvoon ykkönen? Hienoa miten ihmiset näkevät vaivaa todistaakseen ei mitään…?

 • Kyse tais olla Butcherssin viime kauden quupasta…tai itse asiassa kyse oli crocojen tuplapassi rissusta…eli älkää nyt noihin prosentteihin jämähtäkö…

 • No ton laskelman tekemiseen nyt ei paljon korkeakoulumatikkaa tarvita. Mutta jos halutaan samalla logiikalla laskea viime kauden kuuppia oletuksena että joukkueen voittoprosentti on kuupan mittari kuten tuolla aiemmin on nettimatikkaan viitattu, on molempien joukkueiden voittoprosentti sama kun kyseinen kuuppa on pelissä palloa viskonut.

 • Onpas minmaalinen uutisointi tosta Crocojen kahden passin laitahyökkääjästä. Ei pauku raketit eikä kuulu aplodeja.

 • Onneksi olkoon Roosters! Redin on kovan luokan vahvistus mille tahansa vaahteraliigajoukkueelle, edellyttäen että polvi on kunnossa.

 • Tämän uutisen jälkeen alan uskoa entistä enemmän Gridiron-rankingiin ainakin Trojansin osalta. So sad…

 • Paha menetys Turulle, jos vielä muutkin ilman sopimusta olevat lähtevät (esim Toivonen) niin minäkin alan kohta uskoa aika heikkoon kauteen…. En välttämättä nyt suoraan liigajumboksi tuomitse silloinkaan, mutta taistelee lähinnä liigapaikan säilyttämisestä…

 • Valitettavasti alkaa uskottavuus loppua Trojansin tekemisestä. Toivottavasti saavat kuitenkin joukkueen kasaan.

 • Turuus on ennenkin riehunut tauti, jossa heiluvasta laivasta heittäydytään turvaan kuivalle maalle ja kun muutaman hetken kuluttua aurinko saadaan taas muiden työllä paistamaan, palataan kuin mitään ei olisi tapahtunut takaisin kustannuspaikalle.

  Eiköhän nuo muutkin rosterista puuttuvat löydä joukkueensa muualta kun on ollut tapana tehdä niin ennenkin.

 • Kyllä Turkuun nyt pelaajia jää, joten en nyt täysin heittäisi kirvestä kaivoon… Koiranen, Ylikoski, Kilickesen, Vennelä, yms. on rosterissa. Mielenkiinnolla odotan vielä noiden puuttuvien päätöksiä, ainakin Suojanen ja Toivonen eivät kai ole tiedottaneet mitään? Mankin ja Salorannan lopettamisen olen kuullut vain täällä, mutta pitänee paikkansa kun ei sitä kukaan kritisoikaan… Toivottavasti saavat vielä Turkuunkin muutaman ukon lisää…

 • …ei näy kehutun Veijulankaan nimeä listalla

 • Eipä näy… Veijula on ikäisekseen hyvä pelaaja… Odotetaan…

 • Tuosta Veijulasta. On täällä Turun seudulla muutamassakin paikallislehdessä mainittu että voimailuhommat kiinnostaa tällä hetkellä enemmän. Ei siis tietääkseni virallisesti ole päättänyt vielä jatkamisestaan jefukentällä.

 • Trojansin FB sivuilla oli ilmoitus, että Suojanen jatkaa Turussa.

 • No se on Turun kannalta hyvä uutinen, jos takakentällä on sentään Suojanen, Vennelä ja ehkä Ylikoski niin se ei näytä kovin huonolta…

 • Nyt tuli uutinen crokojen kahden passin miehestä. Viime kaudella 7 kiinniottoa ja 122 jaardia. Ne kaikki seitsemän kiinniottoa taisi olla tuossa highlight videolla plus yksi handoff… Ihan suht nopealta kaveri vaikuttaa ja noissa muutamissa clipeissä juoksee ihan hyvin pallon kanssa, mutta ei kovin kummoiset tilastot kyllä ole… Katsotaan kun kausi alkaa, voihan ukko olla vaikka kuinka hyvä kun pääsee oikeaan seuraan…

 • Mielestäni Crocojen uusi rissu vaikuttaa hyvin potentiaaliselta pelimieheltä. Nopeutta on ja juoksee tosiaan hyvin pallon kanssa. Uskon, että Crocoissa saa ihan eri lailla vastuuta kuin entisessä seurassaan, ja varmasti myös kehittyy pelaajana. Suomessa rissu pääsee kentälle, jos osaa oikeasti ottaa pallon kiinni. Paljon näkee kotimaassa kentällä melkoisia poropeukaloitakin laitahyökkääjän paikalla. Jenkkilässä pallon kiinniotto opitaan jo pikkulapsena, ja peliaika on saattanut olla kortilla. Tuolla nopeudella kaveri tulee aivan varmasti tekemään Suomessa vastustajien takakentän elämästä hankalaa.

 • http://yle.fi/urheilu/3-9406479
  Onneksi olkoon Aleksille!

 • Ja teki joukkueelleen kauden ensimmäiset pisteet Reusin kaataessa Valencia Firebatsin.

 • Mielenkiintoinen uutinen tämä Floyd! En missään tapauksessa tyrmää. Kuitenkin jännästi Q tulee takaisin Suomeen vasta huhtikuun alussa. On mielenkiintoista nähdä, miten tällainen uusvanha malli toimii tänä päivänä. Tilannehan on toki aivan eri verrattuna männävuosien ratkaisuihin, missä aivan uusi valmentaja tulee Suomeen ensimmäistä kertaa. Q on kuitenkin kokenut Suomen kävijä, ja pystyy varmasti olemaan yhteyksissä Roostersiin talven mittaan. Jatkoon vai ei?

 • Mielenkiintoinen valinta. Taitaa olla nyt useammassa joukkueessa ulkomaalaisia päävalmentaja. Uskon että uusia pelitaktiikoita tullaan näkemään kesällä useammissa joukkueissa.

 • Tätä hätäisempää ja uskottomampaa ratkaisua saa kyllä Vaahteraliigasta etsiä.
  Nyt siis palkattiin Sixtareiden entinen pelaaja jolle aina maistui bilettäminen hiukka liikaa jopa Sixtareiden standardeilla.
  Eiköhän kaverin raidat käy sitten ilmi kun kaveri pamahtaa Suomeen. Tulee Hakalaa ikävä ja paljon.

 • jos ovat miettineet jotain 6 kk , niin onko hätäistä?

 • Huhujen mukaan Vaasa olisi halunnut omaksi DC:ksi Floydin.

 • Hätäistä sen suhteen että jännitys että löytyykö kaveria ollenkaan painosti tähän. Itse uskon että Roo floppasi tässä isosti. Olisi malttanut ja löytänyt hyvän mutta nyt vissiin oli se ”pakko ottaa joku” piste.

 • Huhujen mukaan oli jo sopinut DCn sekä pelaajavalmentajan roolista Wolverinesin kanssa. Huhuu Huhuu!

 • Ei uskottavav huhu. Wolvoilla on import-kiintiö täynnä eikä Q:lla euro-statuats. Next quess please…

 • Miten tuon Q:n pelaaminen Roostersissa. R:lla on edelleen kolmannen jenkin paikka kiinnittämättä ja kaksi hyökkäyksen jenkkiä listalla. Vaikka Red Hulk signasi, on Roostersin linebakker-osasto edelleen kapea.

 • Lopeta

 • Eiköhän tuo valmentajapesti ole jo ihan tarpeeksi suuri virhe tämän kaverin kohdalla. Pelaamisesta nyt puhumattakaan. Mahtaa olla pakka sekaisin kun kesän ensimmäinen ottelu koittaa. Koko talvi tehty hommia yhden staffin johdolla ja kesänkorvilla pamahtaa uusi kaveri maahan joka alkaa opettaa niitä asioita, joita pelaaja ei tiennyt edes pystyvänsä tekemään, vrt. herran haastattelu. Kukin tyylillään ja rahoillaan, mutta tämän valinnan takana olevia perusteluja en henkilökohtaisesti ymmärrä.

 • Kasper, Jesper ja nyt sitten vielä se Joonatan :) Melkonen porukka no pelaajat tietenkin ratkasee viime kädessä kuinka pelit menee kesällä.

 • näille seuraa tälle kaudelle vaihtaneille. Mitä mahtaa miettiä mm. Outinen, jolle ottajia joka seurassa ja valitsi Roostersin. Taisi tulla seuranvaihto hänelle vuoden liian myöhään.

 • no se luu taitaa olla taas kultainen.

 • Koska Roostersissa on viimeksi ollut jenkki hc, mennäänkä tuonne 95 vuoteen vai onko joku ollu sen jälkeen.

 • Eli silloin, kun joku muu kuin Roosters viimeksi voitti mestaruuden.

 • tais olla Durant ja oli täysfiasko ja liiga historian huonoimman qb kanssa takas häpeällisen huonon kauden!!!

 • Pinta siirtyy hurttalaumaan Hämeenlinnaan. Oliko jollekin yllätys-ei pitäisi olla. Mies on hyväraaminen, hyväkätinen ja halutessaan helvetin kova pelaaja. Mutta välillä Pinta ei ole sillä kuuluisalla pelipäällä ja silloin homma ei vaan kulje.

  Määrätynlainen rauhattomuus iskee aina välillä. Ja sitä rauhattomuutta kuvastaa myös pelaaminen eri joukkueissa kauden tai pari kerrallaan.

  Lisäksi hän ei ole ihan halpa, sillä mies ei tunnetusti maksa senttiäkään pelaamisesta eikä osallistu erilaisiin talkoisin / varainhankintatempauksiin.

  Mielenkiintoista nähdä, saako hurttalauma Pinnan potentiaalista kaiken irti. Bedwell ei taida olla ihan kärkinimiä Vaahteraliigan pelinrakentajien joukossa.

 • Onko Crocoilla rahat loppu kun valmennus rakennetaan pelaajavalmentajien roolien varaan. Pahinta tosin on silloin kun HC on myös pelaavassa roolissa. Tuolloin tehdään hasardipelivalintoja kun itseluottamus ohittaa todellisen taitotason:
  http://crocodiles.fi/edustus-uutiset/1138/crocodilesin-valmennusryhma-kasassa.html

 • QB Arrivey on ilmeisesti pelannut College uransa no huddle hyökkäystä, sen pelaaminen tulee varmaan olemaan Crocojen juttu tulevana kesänä ja jos Arrivey on pätevä ukko niin hommahan toimii kyllä ilman koordinaattoriakin. Uskon että tämä suuntaus tulee lisääntymään, suomi-koutsit hoitaa pelaajien kehittämisen ja perus rakenteiden luomisen talvikaudella, jenkit tulee sitten keväällä johtamaan peliä. Tykkään itse asiassa tästä henkilökohtaisesti, talvikaudella vaan pitää saada porukka motivoitumaan niiden perustaitojen treenaamiseen kovalla asenteella, mutta pätevät valmentajat siinä onnistuu kyllä.

 • Ja Luiro siirtyy myös hurtta laumaan. Vaikka sanotaankin että ei sot yhtä miestä kaipaa mutta mitä olen seurannut niin Luiro oli kyllä TAFTissa ”kokoava” voima. Ihmettelen mitä siellä oikein tapahtuu, siis TAFTissa? Rosteria ( edustus ) kun katsoo niin on nuorta ”poikaa”, moni niistä ei ole pelannut vuoteen tai kahteen. Mielenkiinnolla tulen seuraamaan miten siellä tullaan edistymään.

 • Vantaalla tehtiin emämunaus kun ilmoittauduttiin II-divariin. Kyyti on kylmää sielläkin kun vastassa konkaripitoisia hyviä joukkueita. Vauhdin hakeminen olisi pitänyt aloittaa reilusti vaan kolmosesta jossa nuorilla olisi ollut mahdollisuus kokea onnistumisen elämyksiä.

 • Kyllä toi oli meille tosi iso menetys ja totta iso persoona, mutta niin hän ne parhaat tuppaa oleen. Ei muuta kun Tommille hyvää kautta, vaikka vastustajan paidan pukeekin päälle. Niin ja ei toi siirto nyt ihan puskista tullu :)

 • Olen eri mieltä Taftista. Iso tukku näyttää olevan U19 joukkueessa sieltä pelaajia ja nuori QB on hyvä kakkosdivariin. Toki vaatii kovaa ja laadukasta treeniä talvikauden, mutta jos sitä tekevät niin ei kakkosessa heittopussi ole pelkällä nopeudella ja urheilullisuudella. Mikkeli on heikentynyt rajusti, Hangossa on jälleenrakennusta päällä, kyllä noita vastaan nuorella ja innokkaalla joukueella kelpaa mennä haastamaan.

 • Kyllä TAFT istuu hyvin II-divariin. Taso tulee olemaan junnuille varmasti yllätys, mutta sopeutuvat luultavasti nopeasti. Nuoret miehet saavat erinomaisen kasvualustan ja monesta kehittyy tulevina vuosina uusia tähtiä. Joukkueena pudotuspelipaikka olisi vielä tässä vaiheessa yllätys, mutta nuorilla miehillä on tapana yllättää. Seuran kannalta liian nopea nousu olisi luultavasti haitallista.

 • Ikävä kyllä tuolla porukalla ei ole menestymisen mahdollisuuksia ja yksi hyvä kasvun vuosi tärvätään putoamiseen III-divisioonaan. Kakkosessa on todella vahvoja joukkueita ensi kaudella.

 • Ongelmaksi Taftille voi muodostua se että lihaa on liian vähän. Eli juniorimyllystä on ammentaa taitavaa pelaajaa kaikille pelipaikoille (RB/QB akseli varmasti iän huomioon ottaen Suomen parasta tasoa), mutta linja- ja tukimiespelaamisessa voima ja kokemus tuppaa jylläämään…

 • Kuuluuko taft tälle keskustelupalstalle?

 • Ei kuulu tälle keskustelupalstalle, mutta ainahan se on tosi kiva dissata jotain seuraa ja sen tekemisiä.. Tällä hetkellä se tuntuu olevan Taft keskustelupalstasta riippumatta. Ehkä se on loppukaudesta Ahmat jollei heti ala tulla voittoja ja menestystä ykkösessä. Näinhän nämä ”keskustelupalstat” yleensä toimii..

 • Näyttää Hakala houkutelleen Italiaan kuntovalmentaja Jussilan lisäksi Micah Brownin ja Stephen Peytonin.

 • Näköjään kunnon mörkö Huskiesin linjaan.
  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=40673

 • Ketään ei kiinnosta puppe_lauma

 • tavallinen pulleapoeka!
  Kyllä Möröt on yleensä isompia

 • Lataa sarkasmi päivitys

 • Royals
  Roosters
  Huskies
  Burchers
  Crocodiles
  Trojans
  Saints

 • Eiköhän kaikki saa osansa kommenteissa tai voitko mainita seuran jota ei kommentoida? Ja yllä Taftiin kohdistuva kritiikki on asiallista ja perusteltua. Taisi vaan osua…

 • …nää vaasalaisten tekemät rankingit ja uhot on kyllä aina yhtä huvittavia on laji mikä tahansa. …ja joka kesä tulee pettymyksiä :D :D …pataan tulee taas enskesänä Kukoilta, Liskoilta, Hurtilta ja Teurastajailta. Kunkut poljetaan enskesänä suohon niin, että kruunua näy. ;)

 • Kyllä stadilaisesta glory-days-perspektiivistäkin Royals nousee korkealle rankigissa. Sen sijaan Huskies ei ole Playoff joukkue. Antavat muille tasoitusta QB-valinnallaan. Ja Trojans jää Saintsin taakse ellei tule Todella kovia siirtouutisia lähiaikoina.

 • Missäs nää Äyräväiset ja Karbinit pelaa ensi kaudella…

 • Karbin joko lopettaa tai sitten pelaa Porvoossa. Santtu pelaa Roosterssissa. Koko off-seasonin käynyt heidän treeneissään.

 • Kiitos täsmennyksistä

 • Jani Luiro on merkittynä TAFT hallituksen sihteeriksi. Mielenkiintoinen kombinaatio.

 • Kyllä Royalsin todellinen paikka on pleijaritaistelussa Saintsin ja huskyjen kanssa.
  Tän hetken järjestys.
  Roo
  C ro
  But
  Roy
  HUS
  Sai
  Wol
  Stee
  Tro

 • Veditkö kärkijoukkueet ihan vanhasta muistista…

 • Mätä kukko on itse asiassa asian ytimessä. Suomi ’elättäisi’ varmaan tuon 9-10 joukkuetta niin että kaikki olisivat Vaahtera kelpoisia. Ykkösdivari laajenisi myös 10 joukkueen sarjaksi jossa ei jenkkejä olisi ja kakkonen olisi nykyinen kolmonen.

 • Juuri noinhan sen toki pitäisi mennä. 10 joukkueen sarja jossa pelataan yksinkertainen kaikki-kohtaa-kaikki pelisysteemi. Ja samalla rajoituksia importteihin jne jne fiksuja juttuja joita kukaan ei uskalla viedä päätöksentekoon.

  Nykyisen ykkösen joukkueista Wolvot ja Steelers painisivat siinä keskikastissa Butchersin, Saintsin ja Huskien kanssa. Trojans on juuri nyt heikossa tilassa ja kolmikko Roosters, Royals ja Crocodiles selkeä kärkikolmikko.

  Ykkönen pitäisi joo pelata ilman jenkkejä. Viiden joukkkueen sarja on kaikkiaan nolo juttu.

 • Hyvä keskustelun avaus. Erittäin paljon samaa mieltä:-)

 • Tämä keskustelu on avattu täälläkin lukuisia kertoja ja pienen hetken kulutta se ammutaan alas. Enemmän joukkueita pääsarjaan, rajoituksia importtien määriin jne…

 • Millä joku ”asiantuntija” saa Royalsin Butchersin ohi.
  Vaasalaiset tarvii vielä lähes 10 vahvistusta jotta voidaan puhua finaalista.

 • Vaahteraan en rajoituksia importtien suhteen tiukentaisi, ennemmin lisäisin neljännen jenkin joista kaksi yhtä aikaa kentällä, olisi tuoreita tähtipelaajia kentällä eikä väsyneitä kahden suunnan ukkoja. saattaisi vähentää keskinkertaisten EU pelaajien tuontiakin.

 • Eihän tuohon tarvita edes asiantuntijaa. Ripaus maalaisjärkeä sekä lukutaitoa ajaa asian. Butchers taistelee Huskien kanssa samassa kategoriassa ja saattaa jopa hävitä tuon vertailun. R-alkuiset joukkueet ovat selviä ennakkosuosikkeja ennen Crocoja. Butchersia viedään kärkijoukkuiden taholta kuin sitä mätää kukkoa.

 • Kyllä Vaasalla on vielä aika monta pelipaikkaa kovin ohuella ollakseen mestarisuosikki. Alkaen vaikka valmennuksesta. Roosters ja Crocot on ajaneet suosikin ohi ja Butchers vähintään samoilla metriluvuilla.

 • Vien rankingin hieman pidemmälle kevääseen, sillä perusteella miten nämä asiat viime vuosina ovat joukkueissa ja lajissa menneet. Täten listasta tulee hyvin samanlainen kuin mädällä kukolla.

  1. Roosters:
  Hyökkäys jo viime vuoden tasolla, puolustukseen tulee vielä uusia nimiä kotimaasta sekä ulkomailta. Valmennus suurin kysymysmerkki, mutta päävalmentaja Floyd sai 69ersin puolustuksen (DC) kaudella 15 todella hyväksi verrattuna kauteen 14, vaikka materiaali ei merkittävästi parantunut. Yhdessä Titolan kanssa varmasti saavat puolustuksen riittävälle tasolle. Koikkalainen ollut Holmströmin oppipoikana ja tuntee lajin perusteelliseti, joten eiköhän hyökkäyskin toimi, kun pelinrakentaja hankinta oli nappisuoritus.

  2. Crocot:
  Suomalainen runko tulee pysymään hyvin ja päälle vuoden enemmän kehittyneet omat junnut. Joukkue naaraa vielä lähemmäs kymmenen EU-statusta ja hyviä sellaisia (kuten on tapana ollut). Valmennuksessa pelaajavalmentajien rooli ei kaada joukkuetta.

  3. Royals:
  Tällä hetkellä Crocojen edellä, mutta kapeaan materiaaliin tarvitsee lisää pelaajia, noin kymmenen. Muuten avainpelaajien loukkaantumiset ja loppuun peluuttamiset vievät mahdollisuudet maljaan. Jos rahat riittää tuomaan Euroopasta kymmenen pelaaja tai löytävät Suomesta (ei tarvitse olla aloittavia, ok riittää) niin pyyhkäisevät Crocojen edelle.

  4. Huskies:
  Hienoa kun sarjanousijat panostavat heti kunnolla. Tulee ailahtelemaan nousijana ja varsinkin hyökkäyspeli ajoittain ongelmissa, kun heittouhka syvään olematon. Bedwell osaa joukkuehengen ja hypen paikkakunnalle luomisen, joten siihen menestys ei kaadu. Laaja materiaali mahdollistaa paikan jatkopeleihin.

  5. Butchers:
  En usko, että saa hankittua kotimaasta lisää vahvistuksia kuin ehkä Karbinin. Tehnyt tosin sillä saralla hyvää työtä. Tämä vuosi liian aikainen parempaan, mutta kaudella 2018 taistelee tosissaan maljasta. Puolustus murheenkryyni, hyökkäys tulee riittämään ja pelastaa Tamperetta ja Turkua vastaan.

  6. Saints:
  Laaja mutta tähdetön materiaali. Jää Turun kanssa taistelemaan viimeisestä paikasta. Iso kysymys jenkit. Viime vuonna yhtä lukuunottamatta huonoja hakuja. Saman jatkuessa sijoitus saattaa jopa heiketä. Onnistuessaan ulkomaisten kanssa haastaa Porvoon ja Hämeenlinnan hetkittäin.

  7. Trojans:
  Ei saa haalittua ennen pelien alkamista kotimaisia vahvistuksia. Ottaa yhden voiton. Kokeneet suomalaiset hurmioituneen kotiyleisön edessä sateisena elokuun iltana ja vastustaja (Saints tai Butchers) . Tämäkin vain, mikäli Toivonen ei uuden työn perässä jaksa matkustaa Turkuun, ja löytää itsensä taistelemassa maljasta. Materiaali tulee olemaan laaja, mutta korkeakouluvetoinen.

 • Erittäin hyvä analyysi ja ikävä kyllä joudun olemaan kutakuinkin samaa mieltä kuin Matt… Turku tulee notkahtamaan pahasti tällä kaudella ja putoaminen uhkaa, ykkösessä on varmasti halukas nousija tänä vuonna. Crokot ja Royals taistelee sijoista 2 ja 3 ja Huskies tai Butchers ottaa tuon viimeisen pleijaripaikan….

  Liigan nostaminen 10 joukkueen sarjaksi ei ole järkevää. Niitä 90-0 pelejä tuli jo 8 joukkueen sarjassa ja ne eivät kehitä lajia yhtään. Mielummin 7 joukkuetta ja aidosti yksi tippuu joka kausi ja sitten ykkösestä nousee voittaja liigaan.

  Ykköseen pitäisi saada vähintään tuo 7 joukkuetta ja siihen päästään vain pistämällä rahallista panostusta joukkueilta pienemmäksi. 90-luvulla ei ykkösessä ollut jenkkejä ja hyvin tuo silloin toimi…

 • Nojaa, ei Turku aikaisempinakaan vuosina kovin aikaisin rosteritietoja ole julkaissut ja toistaiseksi 2 pelaajaa on siirtynyt Turusta muihin seuroihin (Redin, Helenius) ja muutama lopettanut uransa (Saloranta/Mankki/Kuuttilla, joka tosin toimii HC:na). Hyvillä jenkeillä Turku voi hyvinkin olla mukana playoff taisteluista, ei varmasti sarjan ennakkosuosikkina, mutta realistisesti mukana. Joten Turun tuomitsemista divariin ennekuin jenkkejä on edes ilmoitettu on kyllä jo melkoista liiottelua.

  Vaahteraliiga tulee olemaan hyvin kahtia jakautunut tänä vuonna, Roo Cro Roy on omassa luokassaan ja välitason joukkueina Huskies, Butchers, Trojans, Saints. Huskiesin suurin kysymysmerkki on QB, joka ei ole divarikausillakaan (joista viimeinen on 3 vuoden takaa) ei todellakaan vakuuttanut vaahteratason QB:lla + todella kokematon ja liigavauhtiin tottumaton runko voi tehdä tepposet, vaikka seuralla nimekkäitä vahvistuksia onkin. Butchers samoin, vahvistuksia on, mutta aivan liian vähän. Tampere kärsii samasta, pelaajia on mutta materiaali on vankkaa divaritasoa ja ei riitä millään liigavauhtiin.

 • Puutteellista tietoa kirjoittajalla. Stan Bedwell johdatti pelaajana Huskit Spagettimaljan voittoon 2016 ja Turusta on siirtynyt ohessa mainittujen lisäksi Berg ja Oinonen Huskien rosteriin.

 • Ootteko työ yhtään kahtonu missä Bedwell on voittanut ja mitä?

 • …ennen suuria leikkauksiaan…

 • Ei mainitsemisen arvoisia nimiä

 • …ja Veijula keskittyy voimanostoon. Alkaahan noita rosterista tippuneita löytyä kun oikein katsotaan eikä yhtään uutta ole saatu tilalle. Kyllä Trojans on tällä hetkellä sijalla 7. Vaahteraliigan rankingissa.

 • Stan johdatti Huskiesin 1. divisioonan voittoon??

  Eikö mies penkittänyt itsensä, ja mestaruuden ratkaisi LB:n paikalta pelinrakentajaksi siirretty jenkki? Näin itse muistan Spagettimaljassa tapahtuneen!

 • Muistat väärin. Huskit pelasi wildcattia ottelun alussa laittaen Wolvojen pakan ihan sekaisin. Bedwell pelasi spagussa kohtuullisen hyvän pelin pelaajana ja vielä paremman valmentajana. QB:na heitti 147 jaardia ja yhden TD:n. Omia juoksujakin melkein 50 jaardia joka on hänen tapauksessaan paljon. Taisi olla se QB-penkitys siellä vastustajan puolella.

 • Taisi olla Bedwellin heittojaardit vähän suuremmat (176), joka tapauksessa Spagu oli osoitus Stanin peliälystä. Matsi aloitettiin odotuksista poiketen tuolla wildcat-muodostelmalla, jossa vahvajalkainen Barnes puhkoi Wolvojen fronttia kun kuuma veitsi voikimpaletta. Kun Wolvot lisäsi massaa boxiin, painottui Huskien peli Bedwellin orkestroiman heittopelin varaan. Bedwell voitti valmentajien taistelun selvästi, mutta lopulta kentän paras QB oli Robert Johnson joka käynnisti yhden katsojaystävällisimmistä kireistä ja teki ottelusta tiukanloppuun saakka. Missään vaiheessa Stan ei ”penkittänyt” itseään. Propsit Bedwelille hyvästä pelisuunnitelmasta jolla Huskit voitti ja saavutti liigapaikan.

 • Ollaan nyt Bedwellistä henkilönä mitä mieltä tahansa, niin kyllä hänen saavutuksensa vain puhuvat puolestaan. Hän on pystynyt nostamaan valmentamiensa joukkueiden tasoa ja voittanut useita sarjoja.

  Kuinka hyvä pelaaja hän tulee olemaan vaahteraliigassa, niin siihen en ota suuremmin nyt kantaa, se nähdään ensi kaudella. Ainoa mitä en itse tekisi, niin en ottaisi vaahteraan valmentajaa joka myös itse pelaa.

 • Ei tuo Teurastajien viskoja nyt ihan huono videon perusteella ole, vaikka onkin jo täällä lynkattu https://youtu.be/GFk7w0Iz3jQ

 • Komia ulkomaankielinen kirjoitus. Mutta tämä uutinen on kyllä uutisoitu jo kauan sitten viime vuoden puolella…

 • Tuo olikin jo vanha uutinen, never mind

 • Hei come on, nyt hieman yritystä seurata mitä liigassa tapahtuu. Tuo sopimus on julkaistu jo joulukuun alussa.

  http://www.vaahteraliiga.fi/takamies-dijon-washington-crocodilesin-ensimmainen-jenkkivahvistus/

 • Suomessa julkaistu joulukuussa. AFI julkaisi nyt. Kaipa oli niiden mielestä merkittävä uutinen myös.

 • Milläs logiikalla englantilaiset lasketaan vielä EU-pelaajiksi?

 • Koska Englanti kuuluu EU:n, todennäköisesti vielä monta vuotta.

 • @sorbetti

  Iso-Britannia on EU maa. Varmaan siksi.

 • Brit on jo eronnut EU:sta

 • Niinpä niin. Oikeastaan osoitat keskimääräisen suomalaisen medianlukutaidon ja ymmärtämisen. Juuri noinhan useimmat ihmiset uskovat kohdattuaan brexit-uutisia ja otsikoita mediassa.

  Faktisesti Iso-Britannia ei ole eronnut EU:sta eikä eroprosessia ole edes käynnistetty maassa. Maassa on järjestetty kansanäänestys jossa eroa kannattavat voittivat. Eroprosessin käynnistäminen edellyttää maan parlamentin hyväksynnän ja sellaista ei ole vielä olemassakaan.

  Ihminen uskoo uutisotsikoista todeksi sen minkä haluaa. Tosiasiat jäävät usein toisarvoisiksi ja sanoihan Donald Trumpin lehdistöedustajakin, että totuuden rinnalla on ”vaihtoehtoinen totuus”. Itänaapurimme kansalaiset ovat tottuneet tähän rinnakkaistodellisuuteen jo vuosikausien ajan.

 • Oletteko tutustuneet Liigan otteluohjelmaan? Mitä mieltä. Itseäni ainakin harmittaa tuo valtava määrä viikkopelejä, kyllä olisi ollut mukavampi katsoa paikanpäällä viikonloppuisin useampaakin matsia, mutta ei viikolla paljon viitsi lähteä reissaamaan.

 • Vaahteraliigan televisiointi:

  PLUSSAT
  + Ainakin teoriassa jenkkifutiksen näkyvyys lisääntyy
  + Mahdollisuus katsoa kaikki ottelut suorina sijainnista riippumatta
  + Televisionäkyvyys saattaa kannustaa sponsoreita höllentämään kukkarojensa suita
  + Otteluklipit saattavat päätyä muidenkin kanavien urheilu-uutisiin
  + Paineet panostaa ottelutapahtumien ulkoisiin puitteisiin
  MIINUKSET
  – Ottelut näytetään maksukanavalla jota monikaan ei tilaa käyttöönsä
  – Suurin osa peleistä pelataan arkipäivinä, vaikutus katsojamääriin
  – Amatööripelaajat ovat töissä ja arkipelit aiheuttanevat haasteita saada parhaita miehistöjä peleihin
  -Televisioinnin kustannukset katetaan seurojen rahoista (korjatkaa jos tässä tapahtunut muutos?)

 • Plus kohdissa olen täysin samaa mieltä…

  Vaikutus katsojamääriin jos pelataan arkipäivänä, sitä en pistäisi miinukseksi… Ainakaan ilman yhden kauden näyttöä. Monissa sarjoissa pelataan arkipäivinä ja en usko sen laskevan katsojalukuja tässä lajissa. Minulle lajin katsojana ei ole merkitystä onko peli sunnuntaina klo 1600 vai torstaina klo 1830.

  Arkipeli voi tosiaan olla työssäkäyville haastavaa, mutta sarjaohjelma on nyt ainakin ajoissa julkaistu ja pelaajat pystyvät tähän valmistatumaan. Koska nyt jo pystyy katsomaan tarvittavia päiviä vapaaksi/lomaksi, niin en usko tuon olevan suunnaton miinus.

  Muista miinuksista en osaa sanoa, en tiedä kuinka monta tilaajaa ruutu+ palvelulla on tai miten televisiointiin liittyvät maksut hoidetaan. Aikanaan oli mediamaksu seuroille, mutta en ole ottanut selvää mikä se on tänä vuonna…

 • Seuroilla on tälläkin kaudella mediamaksu. Tosin sen korotus kauteen 2016 verrattuna on aika pieni suhteutettuna TV-ottelujen määrään.

 • Iso Britannia ei taida olla maa.

 • Ei taida olla maa?? Siis häh?? Mikä se sitten sinun mielestä on??

 • Tuo on uutta minulle. Aiemmin opetettiin että Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti muodostavat yhdessä UK:n. On se maa/valtio/kuningaskunta ja yhä EU:n jäsenvaltio. Pulleat britti-linjamiehet saavat siis yhä saapua täyttämään organisaatioiltaan heikkojen organisaatioiden rostereita.

 • Niin olikin. sori my bad. Onneks on google. organisaatioiltaan heikkojen organisaatioiden rostereita

 • Tais nousta 500€:lla

 • Iso-Britannia ei ole maa vaan saari.
  https://www.youtube.com/watch?v=rNu8XDBSn10

 • Kyllä nuo torstai pelit (Thursday Night Football) on suomen oloissa täysin surkea ratkaisu. Suurin osa pelaajista työelämässä (järjestele siinä elämä) ja kuinka paljon arki iltojen pelit vetää katsojia katsomoihin? Tämä on taas tätä onnetonta halpis NFL kopiointia, joka ei toimi suomessa. Kyllä tuolla joukkue määrällä pitäisi kaikki pelit pusertaa viikonloppuihin, jätetään nuo Monday Night Football jne. hömpötykset sinne, missä sitä on varaa pyörittää. Saa kommentoida, mutta ei oo pakko.

 • EI NFL:ssäkään 2/3 peleistä ole viikkopelejä. Hieno sanoa kesätöitä hakiessa, että ”Tarvin sit 8 päivää ainakin osittain vapaaksi.” Tässä jää myös lajin suola, eli pelin jälkeen joukkueen kansssa dokaaminen todella vähälle.

 • maksu nousi 250€.

 • ”Tässä jää myös lajin suola, eli pelin jälkeen joukkueen kansssa dokaaminen todella vähälle.”

  Jos tuosta on kiinni niin muutos on enemmän kuin 100% loistava.

 • Olen kyllä samaa mieltä @Televisioinnit kanssa. Edellisinä kausina olen mielelläni käynyt katsomassa pelit paikanpäällä, vähän kauempanakin, mutta näihin keskellä viikkoa peleihin ei ole kyllä enää mahdollisuutta, vaikka ihan normi toimistoaikaan olenkin töissä. Tietysti siihen on nyt parempi mahdollisuus nähdä pelit telkkarista, mutta kun se ei ole sama asia.

 • Jokaisen ottelun televisiointi moninkertaistaa vaahteraliigan videomateriaalin ja mahdollistaa aivan uudentasoisen vipuvarren sponsorineuvotteluissa. Kovin suoria vaikutuksia ei varmasti ensimmäisinä parina vuonna tule, mutta tämän tason televisiointi luo kuitenkin aivan uudenlaista pohjaa tulevaisuudessa kasvulle. Kovin moni urheilusarja ei Suomessa voi sanoa, että meidän jokainen peli televisioidaan. MNF/TNF vertailut on täysin typeriä ja kuulostaa enemmän niin perinteikkäältä muutoksen vastustamiselta kun miltään varsinaiselta järkevältä kritisoinnilta.

 • Valitettavasti en vieläkään niele täysin tätä arkipeliongelmaa kun ajatellaan työssä käyviä. Tosiaan joukkueella voi olla tuo kahdeksan arkipeliä, mutta niistä on puolet kotipelejä joihin ei tarvitse hirveitä järjestelyjä. Ja jos sitten työntekijä ei nyt saa järjestettyä noita neljää päivää vuodesta, niin sitten ei vain pääse peliin. Kyse on vain neljästä päivästä….

  Dokaaminen pelin jälkeen jää vähälle? Tuo nyt oli huonoin peruste arkipelejä vastaan minkä olen kuullut… Oletko siis aikaisemmin halunnut kaikki pelit lauantaille jotta perus jefuritari voi vetää viinaa?

 • Taidat olla ammattiurheilija tai työtön, kun et näe ongelmia noissa arkipeli reissamisissa. Ajattelen tätä ihmisten arkielämän järjestelyinä, kun suurin osa pelaajista ovat työssäkäyviä ihmisiä. Jossain Liigassa arkipelit ei ongelmia, koska se on pelaajien leipätyötä. Tietysti tähän voi taas hullun hauskan importtikortin vetää eli jos joukkueella varaa hankkia pelkästään pelaamisen keskittyviä henkilöitä, niin njet problem. Ja tämä ilman muutosvastarintaa vaan inhorealistina puntaroitua.

 • Yritin sanoa, että työssäkäyvä ihminen joka haluaa oikeasti tehdä kaiken mahdollisen päästäkseen peleihin, suurimassa osassa tapauksissa niin pystyy tekemään. Varmasti on tilanteita, joissa joustaminen ei ole mahdollista, mutta ei vastaavia tilanteita olis yhdellä joukkueella per peli kovin montaa (jos yhtään), saatikka että niillä olisin kovin näkyviä vaikutuksia.

  Kuten vaaanha asian jo ilmaisi, ei vieraspelimatkoja arjelle kovin montaa taida per joukkue osua. Laji vaatii amatööriurheiluna SM-tasolla pelaajalta valmiiksi jo paljon uhrauksia, joten en usko kenenkään vakavissaan lajia vaahterassa pelaavan kärsivän viikkopeleistä. Ne vaihtomiehet joiden suurin into touhusta tulee saunailloista onkin sitten eri asia. Joten ”inhorealismi” ei nyt kovin pitkälle kanna.

 • Toistan nyt vielä tuon oman ajatukseni… Jos ihminen ei pysty sovittamaan töitään tai vaihtamaan vuoroa tai käyttämään lomapäivää neljänä päivänä vuodessa kun on tuollainen reissupeli arkena, niin ihmettelen sitä. Varsinkin nyt kun ohjelma on tiedossa näin hyvissä ajoin…

  Arkipeleistä kotona on aivan turha sanoa mitään, jos peli on arkena klo 1830 kotikulmilla niin se ei voi olla ongelma. Olen kuullut että seurat jopa harjoittelevat arki-iltoina ja tähän asti joukkueet eivät ole nähneet sitä ongelmana…

 • Eiköhän moni pelaaja ole iloinen että saa viettää viikonloppuja vapaalla kesällä!
  Samaa mieltä ettei luulisi kenellekkään olevan mahdotonta järjestää päivää vapaaksi muutaman kerran kesässä.

 • ikinä ei löydy ratkaisua joka olisi kaikille hyvä! lajissa on paljon myös vuorotyöläisiä jotka ei tosiaan istu konttorilla 8-16 viitenä päivänä viikossa. Sitten on niitä joiden kesään mahtuu häitä ja muita sukujuhlia, nyt pääsevät osallistumaan niihiin. Jei, kivaa. ja jää vähän aikaa ehkä puolisollekin ja mahdollisille muksuille kesäviikonloppuina. Jei uudestaan.

  ihan aikuisten oikeesti, jos lajia halutaan viedä eteenpäin niin tv-diili on tosi hyvä homma. Pelien ajankohdat on nyt tiedossa hyvissä ajoin joten seuroilla on mahdollisuus siihen sopeutua. Ja pelaajilla myös. Hyvä muistaa että tätä(kin) asiaa ovat seurat olleet päättämässä eli koitetaanko tässä nyt vääntää tikusta väkisin ”liitto on perseestä”-tyylinen asia.

 • Riippuu täysin siitä mitä pelitelevisoinnit todellisuudessa kustantavat, riittääkö 10.000€/kierros? En usko.

  Kesäduunia tekeville nuo viikkopelit voivat kyllä olla todella hankalia varsinkin jos kyse Etelä-Suomen joukkue vs Pohjanmaalainen suuntaan tai toiseen.

 • Tämän pelaajan näkökulmasta arkipelit ovat toimiva ratkaisu. Näin jää juuri niitä viikonloppuja vapaaksi, Suomen kesä on niin lyhyt ettei niitä mökkiviikonloppuja mielellään suurinta osaa viettäisi bussin kyydissä. Kernaasti otan töistä sen päivän tai puolipäivää vapaaksi ja pelaan tv-pelejä arkena. Jos vapaata ei töistä järjesty, niin eiköhän hakemalla löydy sellainen työpaikka mistä vapaata saa ;)

 • Tuolta löytyy koko hinnasto käsittäen myös Sporttiturvan osuuden : https://lisenssi.sportti.fi/tiedostot/10000207/tuoteseloste2017.pdf

 • http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3827 Hiljaiselo Turussa on päättynyt.

 • Näin talkoolaisen silmissä tervetullut uudistus, kun ei mene ihan koko päivää kentällä. Henkilökohtaisesti en ainakaan usko tällä uudistuksella olevan merkittävää vaikutusta yleisömääriin. Pidin viime kaudella tilastoa eri päivien yleisömääristä, ja mitään oleellista eroa ei tullut esiin. Perjantai oli toki paras päivä, mutta tilastollisesti senkin merkitys oli pienempi kuin se, että vieraana oli Seinäjoen Crocodiles (4/6 joukkueella paras yleisömäärä osui Crocodilesin ollessa vieraana). Ylivoimaisesti suurin merkitys oli kuitenkin säällä. Valitettavasti en ole tehnyt tilastoihin merkintöjä päivän säästä paikkakunnittain, mutta ulkomuistista voin sanoa, että suuret poikkeamat yleisömäärissä liittyi lähes poikkeuksetta sadekeliin. Alla tiivistettynä joukkueiden yleisökeskiarvot pelipäivää kohti sikä yhteenlaskettu yleisökeskiarvo. Koko tilastoa en valitettavasti tänne saa liitettyä millään järkevällä tavalla.

  Joukkue, YleisöKA/pelipäivä, YleisöKA yhteensä
  Butchers: Ti 288, Pe 293, La 190, TotKA 275
  Crocodiles: Pe 753, La 516, TotKA 635
  Roosters: Ma 491, Ti 417, Pe 443, Su 555, TotKA 473
  Royals: Ma 1357, Su 1101, TotKA 1144
  TAFT: Ma 423, Pe 533, Su 190, TotKA 343
  Trojans: Pe 684, La 632, Su 687, TotKA 677

 • @TT mihin mielestäsi vastasit? Meinaatko että 20.000€ lisäys avustuksiin kuittaa tv-kulut? Arvioin että sillä kuitataan ehkä kolmen ensimmäisen kierroksen kuuden lisälähetyksen kulut jos sitäkään. Onko velkaa otettu ja moneenko vuoteen on Nelosen kanssa sitouduttu?

 • Ja sitten jätit Tampereen pois ?

 • Voisitko kertoa mitä sinä TT yrität sanoa? Onko tuo 10000€ per kierros jotain faktaa vai keksitkö ihan omasta päästä? Onko sinulla jotain varmaa tietoa, että liitto tarvitsisi lisää rahaa ja televisiointi on kallista ja raha siihen ei löydy budjetista??? Nuo sinun arviot ja omaan tunteeseen perustuvat heitot eivät vie asiaa suuntaan eikä toiseen, jos haluat faktoja niin pyydä budjetti sieltä tai kysy miten televisioinnin kulut menevät…

 • 10000e/kierros on varsin maltillinen summa jos ajattelee että siihen sisältyy 3 ottelua eri puolella suomea. En usko että edes riittää tuo summa/kierros

 • Pahoitteluni!
  Saints Ti 652, Pe 570, La 518, KaYht 558
  Sama kaava toistuu. Saintsin paras peli (680) osui perjantaille, mutta lähes saman määrän veti tiistaille osunut Royals-ottelu.

 • Mutta onko teillä nyt jotain faktaa asiasta???? Paljonko se maksaa, mitä liitto siitä maksaa?? Miten se on budjetissa huomioitu?? Nuo teidän uskomiset ja arviot on ihan sama kuin luottaisi lataamisessa windowsin laskuriin jäljellä olevasta ajasta….

 • @Vaaanha ei budjetti tarkoita että rahaa on olemassa, se on vasta oletuksiin ja toiveisiin perustuva suunnitelma jonka hallitus on kelpuuttanut. Budjetin saat näyttämään miltä haluat, sen kattaminen tuloilla onkin hankalempi osa. Muuten tulee velkaa. En tiedä mihin tarvitsee faktaa pöytään jos esittää oman arvionsa siitä että 10.000€ per kolme ottelua ei riitä kuskaamaan kalustoa ja maksamaan ainakin kuuden hengen palkat tai palkkiot ja matkakulut ja Nelosen katteen toiminnalle. Edes lisäsponssitulojen jälkeen. Voit olla rauhassa eri mieltä ja kuvitella toiminnan olevan edullista tai jopa kannattavaa.

 • Sinulla on mielenkiintoinen näkemys joka asiasta… Eli siis sanot, että liitto maksaa yli 10000€ per kierros neloselle. Kattaako liitto kaikki televisioinnista tulevat kulut vai miten nämä yleensä hoidetaan? Johonkin sinun arviosi pitää perustua?

  Mielenkiintoinen näkemys sinulla on budjetista… Uskot että budjetti on haaveisiin ja toiveisiin pohjautuva esitys… Voi voi, toivottavasti et ole missään organisaatiossa tekemisissä budjetin kanssa

 • Jalkiksen puolella arkiotteluiden katsojamäärät ovat vähintään samalla tasolla kuin viikonloppuna ja ensi kaudelle esim. HJK toivoi ja sai paljon kotiotteluita alkuviikkoon. Taustalla varmaan se, että yritystapahtumiin arki-illat menee paremmin kaupaksi.

 • @Vaaanha. Otappa rauhottavia välillä ja lue uudestaan toi TT kirjoitus.
  Mun ymmärrys siitä oli, että esitti oman arvionsa.
  Täällä on esitetty muitakin arvioita joukkueista pelaajista katsojamääristä.
  Miksi nyt pitää sulle jotain faktaa kaivaa?
  Olen myös sitä mieltä että 10000e/ kierros ei riitä televisointiin. Jos riittää, niin hyvä.
  Perustan arvioni siihen että aikaisempina vuosina on TV ottelun hinnaksi arvioitu 4000e/ottelu.

 • Lähinnä kritisoin sitä, että sanotaan jotain lukuja, annetaan jotenkin rivien välistä ymmärtää että liitolla ei ole tähän rahoja tai kaivaa ne seuroilta, väitetään liiton budjetin perustuvan oletuksiin ja toiveisiin… Pelaajista voidaan hyvin kirjoittaa mitä mieltä itse on, mutta näissä asioissa kannattaisi olla varovainen, joku voi vaikka luulla että kirjoittajalla on oikeaa tietoa.

 • @Vaaanha, otetaan rautalanka avuksi. Joka Vaahteraseuran budjetti pohjautuu tietenkin oletuksiin ja toiveisiin sponsseista, lipputuloista ym. Kenelläkään ei ole lyödä toivomaasi faktaa pöytään etukäteen kun ei voida tietää esimerkiksi paikalle saapuvien maksavien katsojien määrää. Miksi Liiton tilanne olisi toinen kuin seuroilla tai millä tahansa yrityksellä?

  Esitin näkemyksen kaikkien otteluiden televisioinnista että se on järkevää mikäli kulut ovat kohtuulliset. Jos televisiointi olisi sekä halpaa että faktat etukäteen tiedossa niin kaikki pelit oltaisiin varmaankin katsottu Ruudusta tai sen kilpailijalta jo vuosia.

 • Kyllähän kaikesssa busineksessa peruskuvio on, että ensin pitää sijoittaa rahaa ja sitten tuotto kerätään tulevina vuosina. Suomessa vaan oletetaan, että kunhan on halpa pääsylippu ja hyvä tasoinen peli niin asiat hoituu sillä. Mutta eipä se niin mene. TV-maksaa varmasti, mutta eiköhän siinä ole takana kuitenkin omat tavoitteet miten asia 5-10 vuoden aikaikkunalla toimii.

 • Sanotaan näin, että kyllä seurojen ja liiton budjeteissa on monta varmaa tietoa… Ei budjettia voi laatia vain haaveiden ja olettamusten varaan!

 • Jenkkifutiksella edessään vahvan näkyvyyden ajat. Ihan glorydays-kauden TeeDeee-show tasolle ei päästä, mutta kaikkien liigapelien televisiointi on kova juttu. Ennen kauden alkua NFL-starojen saapuminen Suomeen on myös iso mahdollisuus. Ajoitus on tosin haastava, kun samanaikaisesti lykitään suksilla astma-mestaruuksista Lahdessa ja median huomio on siellä. Toivotaan, että amerikanpoikien vierailun julkisuusarvo saadaan maksimiin ja johdettua suomijefun eduksi.

 • Ei mulla ole varaa maksaa Neloselle jefun katselusta. Joskus näky maikkarilla ilmaiseksi, glory days aikaan. Voi niitä aikoja, nykyään munatonta touhua ja pelaajat maksaa jostain haavemaa näkyvyydestä.

 • No eipä tuo kallis ole. Alle kolmellakympillä kuussa saa katsottua jokaisen matsin missä vain ja milloin vain. Ja näkeehän sieltä muutakin.

 • Viime vuonna ei kyllä livelähetyksiä voinut katsoa uudemmilla Windws-luureilla lainkaan. Tuskin ovat asialle tehneet vieläkään mitään. Mutta joo, muilla näkyy milloin vain. Missä voi olla vähän niin ja näin…

 • No sit saa kyl syyttää ihan itseään jos käyttää windows puhelinta! Ostaa ruutu+ ja kattokaa koneelta ja kytkekää se telkkariin. Ja lopettakaa kitinä!

 • Carlstad jakanut tällaisen http://www.vf.se/amerikansk-fotboll/tva-europaturneringar-och-en-superfinal/ Tuon perusteella Roosters olisi osallistumassa uuteen liigaan.

 • Se oli vain huomio! Osaan kyllä kytkeä läppärin koneeseen, ei tartte auttaa. Ja toiset tarvitsee puhelinta muuhunkin kuin facen tai instan selaamiseen, siksi win.

 • 30 on suhteellisen kallis. Optimi olisi saada mahdollisuus pelkkien jefumatsien katsomiseen halvemmalla. Vertailun vuoksi IS extrasta näkee kaikki Veikkausliigan matsit 10:llä kuussa.

 • eur 1/pvä kallista, voi tsiisus..

 • Älä lähe vertailee nettistriimiä telkkariin…

 • Palaa takaisin Puolaan Warsaw Dukesiin.

 • 30€ kuussa ei itseasiassa ole kovin paljon nyt kun kaikki pelit näkyy televisiosta. Jos sopimuksen saa vain touko-syyskuu niin sitten hinta per peli on 2,66€. Jos sopimuksen joutuu tekemään koko vuodeksi niin silti hinta per peli on 8€… Ja kai siellä nyt jotakin muutakin katsottavaa löytyy…

 • Soneran kaapelissa joutuu tekemään puolen vuoden sopparin, ja se kattaa kaikki nelosen kanavat ja se onkin sitten 49.90 erkkiä, joten puolesta vuodesta 300. Se jo kirpaisee.

 • 300 eurolla 45 ottelua on 6,67€ per peli..mielestäni aika vähän

 • 45 * 3h= 135h = 5,6d. Vähän rohkenen epäillä, että suurin osa haluaa ottaa tosta paketista koko hintaa irti. Eli niiden oman joukkueen + muiden parhaiden pelien hinta on enemmän per peli… mielestäni aika paljon jos hinta kilpailee NFL game passin kanssa. Tuotteen taso kuitenkin vähän heikompi.

 • Ruutu+ tarjoaa pikkasen muutakin kun vain Vaahteraliigaa. Ja Gamepassiin vertaaminen on lähinnä surkeaa yritystä saada liigaa mollattua.

 • Mutta vain vähän eri tuote..

 • Vihdoin vaahteraliigasta on saatu joka ikinen peli telkkariin, niin täällä jaksetaan silti valittaa? Ensinnäkin ruutu+ maksaa 29.90/kk eli ostaa sen ja laittaa koneen telkkariin HDMI-piuhalla ja paketin voi irtisanoa, koska haluaa. Ja näin hintaa tulee 150, ei 300. 150 euroa on naurettavan halpa hinta siitä että saamme nähdä
  jokaisen pelin suorana, hyvällä selostuksesta. Jos ei ole varaa 150 euroa maksaa niin sitten kannattaa vaikka mennä paikan päälle katsomaan kotipelit. Ei kaikkea voi saada ilmaiseksi. Keskittyisitte niihin hienoihin asioihin, joissa kotimainen jefu on mennyt eteenpäin viimeisen 5-10vuoden aikana, ero on huomattava……

  T. Nimetön huutelija joka varmasti ostaa ruutu+ ja katsoo jokaisen pelin.

 • Jos jättää pari ensimmäistä peliä väliin ja ottaa Ruutu+-paketin toukokuun tokan viikonlopun jälkeen, pystyy neljällä kuukaudella katsomaan loput pelit maljaan asti. Eli puhutaan 120e panostuksesta. Jos toi on liikaa, niin väitän että ette te muutenkaan niistä peleistä mitään maksaisi. Ja fakta on että ilmaseksi näytettäville kanaville mikään sarja ei saa/halua pelejään tänä päivänä. Pelipäivät varmasti aiheuttavat joukkueille säätöä ja ainakin ensimmäisenä vuotena voi olla ikävä homma, mutta kokonaisuutena tämä on paras asia, mitä tälle lajille on tapahtunut pitkään aikaan.

 • Nyt vähän jäitä hattuun. Hieno homma nämä telvisioinnit, mutta kyseessä kuitenkin puhtaasti harraste sarja ja pelien siirtäminen viikolle saattaa olla hyvä, mutta pelkään että moni seura kohtaa rostereissaan haasteita. Esim. Tampereella näytti olevan To seinäjokea vastaan, mikä tarkoittaa 2 vapaa päivää noin karrikoiden! Joo moni tekee palomiehen,poliisin ym..hommia tiedän mutta osalle norm.työaikaa tekeville voi tulla haasteita vastaan. Ja kukaan idiootti nyt ei harrastuksensa takia työtään riskeeraa tälläsena aikana!

 • On näköjään ihmisiä joille mikään ei ole tarpeeksi hyvää ja mikään ei riitä.
  Jos on noin vaikeata elämä, niin tuskin kannattaa hankkia Ruutu+ tai mennä paikanpäälle katsomaan. Ihan hyvin voi istua omassa pienessä pimeässä komerossaan ja valitella omaa surkeuttaan. Turha valittaa muille ja pilata muiden päivää.

 • onneksi / toivottavasti täällä valittaa vaan muutama ihminen sillä kun näitä lukee, niin kärsitään dilmemasta: ”kaikki pitää saada ilmaiseksi”
  pääsyliput ei saa maksaa, televisiointi ei saa maksaa, silti pitäs päästä seuraamaan hyvätasoisia ja viihdyttäviä pelejä.
  joku tossa yhtälössä ei mätsää.
  sitten tämä vakiolause ”tämä on harrastus”. joo niin onkin, mutta sen ei silti tarvitse olla harrastelua ja puuhastelua. Eiköhän se ole Suomi-jefun etu että tehdään toimenpiteitä mikä nostaa lajin profiilia ja vie eteenpäin. Vai miten muuten luulette että päästään marginaalilajin leimasta eroon?

 • Eikö ole tullut mieleen, että kaikkien vaahteraliigaotteluiden televisiointi ei välttämättä ole eduksi. Uskoisin, että joku maanantai-illan 76-0 vääntö pikemminkin karkottaa ihmisiä lajin parista kuin saa ihastumaan. Sarja tulee näillä näkymin kuitenkin olemaan aika epätasainen.

 • Olen varma että ennen kauden alkua tulee tarjouksia Ruutu+ palvelusta. Itsellä ollut vuosia Ruutu+ ja ottanut sen aina tarjouksesta vuodeksi kerrallaan. Nyt elokuussa kun Liiga alkasi oli tarjous 14,90 kk vuoden sopimuksella. Valitattavasti NFL ei tänä vuonna näkynyt mutta onhan siellä NBA. Ja tabletilla pelejä voi katsoa missä pain maailmaa liikkuukaan kun on Suomessa pelipäivä.

 • Nynne parot avautu jo kunnol, lissä uutissi Turust, http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3828

 • Pikkuhiljaa alkaa Trojansin rosterikin muodostua. Hyvä homma, saadaan laadukkaita pelejä kesälle!

 • Aussijefu…

 • Tämä taitaa siis tarkoittaa sitä, että pelinrakentajaksi Turkuun tulevan ukon pitää olla EU-pelaaja…

 • Bowpittillä on myös brittipassi.

 • Ok, kiitos tiedosta… Sitä ei tuossa uutisessa taidettu sanoa

 • aika päivittää ranging.
  Roosters.
  Joukkuetta rakennetaan juuri niin oikein kuin mestarin kuuluukin.
  Thomas ja Suomi lb loistavia täsmähankintoja, tässä vaiheessa ylivoimainen mestari suosikki.
  Royals.
  Takuuvarma linjahankinta sekä hieman yllättävä brittitakamies uusinta vahvistuksia.
  Tarkoittanee Staceyn siirtymistä lb.ksi tai R.J pelkäksi Rissuksi.
  Mestaruuteen tai edes finaaliin pitää linjaa ja lb osastoa vielä vahvistaa reilusti.
  Crokot
  ”Raadot” loistavia hankintoja, ulkkari osastolla yllättävän hiljaista.
  Finaaliin tarvitsee kipeästi molempiin linjoihin vahvistuksia.
  Butcerit
  Puolustuksen takakenttä suuri kyssäri, sekä linja pelin riittävyys kärkikolmikkoa vastaan.
  Pleijareihin kuitenki.
  Huskies.
  Tarjoushaukka Lahden osto ja myynti liike, kaikki suomen futarit varmasti jo kertaalleen soitettu läpi, mutta yhtään isoa kalaa ei ole tarttunut syöttiin.
  Samoin ulkkarit on täysiä tusinamiehiä.
  Vahvasti tulee Wolvot tai RR mieleen, kun huorat lähtee niin mitä jää?
  Unelmapelilla pleijareihin.
  Saints.
  Homma näyttää paremmalta kuin vuosiin, omia junnuja paljo ja Pinnan tekee varmistui hyvää joukkuehengelle.
  Kivikovilla jenkeillä jopa pleijareihin.
  Trojans
  Selkeä viimeinen.

 • Kuka?

 • Osin uskottavankin ranking-analyyysin romahduttaa täydellisesti:
  – Huskies dissaus (yhtään isoa kalaa ei ole tarttunut syöttiin). Sanoisin Heleniuksen ja Pinnan kaappauksia isoiksi kaappauksiksi tasollissti koosta puhumattakaan
  – Ylipäätänsä analyysi Tommi Pinnasta
  – Kuka on Roostersin täsmähankinta Thomas ?

  Rankingin sijoituksista olen lähes samaa mieltä.

 • Huskies ulkkarit tusinamiehiä? Tästä haluaisin kuulla vähän tarkemmin? Kaikki vahvistukset taitaa olla maajoukkueessa omassa maassa paitsi maltchow?

 • Tim Thomas Roostersiin

 • Roosters on siinä asemassa juuri nyt, paitsi pelillisen menestyksen myötä myös pääkaupungin sisäisen kilpailun puutteen vuoksi, että laatua on tarjolla. Okko Outinen ja Miro Kadmiry hyviä esimerkkejä tästä, valtakunnan eliittiä pelipaikoillaan ja varsin pienellä puheella täällä palstalla. Melko sekaisin saa uusittu valmennus paletin laittaa että Roosters ei kuudetta mestaruutta nappaa, vielä kun muidenkin kärkijengien valmennukset on mennyt uusiin puihin.

 • Ihan noin tarkennuksena vaan kerrotko millä pelipaikalla MIro Kadmiry on ”valtakunnan eliittiä”??

 • En kerro. Katso ensi kesänä Ruudusta! :)

 • http://www.vf.se/amerikansk-fotboll/tva-europaturneringar-och-en-superfinal/

  Ruotsalaismedian mukaan Roo mukana Europeleissä

 • Kotimaisesta pelinrakentajatuotannosta on tälläkin palstalla käyty useita kiivaita keskusteluja. Tulevalla(kaan) kaudella ei taida liigajoukkueilla olla kotimaisia pallonnakkaajia ja divarissakin alkavat käydä harvinaisiksi. AFI:ssa lyhyt artikkeli ei-amerikkalaisista pelinrakentajista. Ikävä kyllä kun listataan potentiaalisia eurooppalaisia ei listalta löydy suomalaisia nimiä.
  http://www.americanfootballinternational.com/can-you-win-with-a-european-quarterback/?utm_campaign=coschedule&utm_source=twitter&utm_medium=AFIReview&utm_content=Can You Win With a European Quarterback%3F

 • Pinnan kaappaus olisi 3 vuotta sitten ollut kova juttu, nykykunnossa tärkein motiivi tuntuu olevan palkkashekki.
  Ulkkarit ei Runneria lukuunottamatta mahtuis roostersin tai Vaasan kokkariin vaikka olis Suomalaisia.

 • Pinta on toistaiseksi kuumin kotimainen hyökkäyspelaajan siirto joten siihen on turhaa yrittää laittaa mausteeksi jonkinlaista katkeruuslisää. Huskies Archie Barnes (LB)mahtuisi importtina heittämällä useimpien liigajoukkueiden rosteriin joten tuo suomalaisvertaus kertoo ainoastaan sen, että et ole nähnyt miehen pelejä. Huskies QB:n osalta olet lähempänä totuutta. Sen sijaan Huskien belgialaisrekry De Ruyter on yksi mielenkiintoisimmista Suomeen tuotavista uusista ei-amerikkalaisista pelaajista mutta linjamies Ashton kuuluu sarjaan turhake.

 • Kyllä stadilaisen jefun rappio alkaa lopullisesti paljastamaan kasvonsa.
  Roosters on nykyään kaupungin ainoa liigajengi , mutta montako omaa kasvattia tai edes stadilaista pelaajaa mahtuu aloitukseen.
  Mestaruuksia on toki tullut ja saattaa tulla tänäkin vuonna, mutta viime vuoden finaalin aloittajista yli puolet oli tuontipelaajia.

 • On vaikea laskea suomalaisten pelaajien varaan, jos sitoutuminen on astetta ”Mä katson keväämmällä mitä teen kesällä” silloin pitää ottaa pelaaja joka on varmasti mukana.

 • Kuvasit juuri sen ilmiön, jota nimimerkki ”mätä kukko” kutsuu stadilaisen jefun rappioksi. Osin sitä voisi tosin kutsua ”Roostersin rappioksi” Alempien sarjojen stadilaiset kasattavat uutta jefu-sukupolvea joka on lähivuosina valmiina syrjäyttämään rappioituneen vallanpitäjän.

 • Pinta helenius suhonen Lindqvist de router runner barnes kaikki mahtuis mihinkä vaan suomalaisen joukkueen rosteriin ja suurinosa nuista vielä aloitukseen

 • @ @Sitoutuminen – homma ei mene valitettavasti miten kuvasit. Helsingin punainen joukkue löytää kuin ihmeen kaupalla tavan selvitä väliaikaisesta notkosta jossa ovat tällä hetkellä ja odottavat maltillisesti alempien sarjojen stadilaisten uutta jefu-sukupolvea poimittavaksi talteen. Kun aika on kypsä, muutama n-peat mestaruus hankittuna ja soittoon vastataan, ei punaisen kukon kutsua voi vastustaa ja kaikki palkka tehdystä työstä on valunut (taas kerran) toisen seuran laariin. Hyväksymällä tämän faktan, pääset itse paljon helpommalla. Vallanpitäjä on paikallaan – vielä pitkään. Nuorille pelaajille tiedoksi: ”When you can’t beat them, join them”.

 • Taisi iso osa omasta juniorituotannosta kyllästyä edarin importtien kulujen maksamiseen omilla ylimitoitetuilla kausimaksuillaan ja äänestivät kukkaroillaan ja siirtyivät paikalliskilpailijan leiriin.

  Rappio on todellinen silloin kun rapautuminen alkaa sieltä perusrakenteista

 • Perusrakenteet voi korj(v)ata niillä samoilla junioreilla, jotka käyvät kouluttautumassa paikallisvastustajan leirissä ja palaavat ajan myötä takaisin kasvattajaseuraan. Siinä samalla siirtoon osallistuu paikallisvastustajan omia kasvatteja ja paikallisvastustajan rappio on täydellinen. Tämä on strategiaa ja suunnitelmallisuutta parhaimmillaan.

 • jos nyt hukkaa pelaajat parista ikäluokasta junnujoukkuieta niin vaikutukset näkyvät myöhemmin. Missä vaiheessa tulee vaikeuksia täyttää junnukriteereitä kun ei ole pelaajia. Ostetaanko kohta junnujakin?

 • Alkaa olemaan melko kulunut läppä toi ”junnut maksaa edarin”, mitään faktaa kenelläkään koskaan ei asiasta ole ollut esittää.

 • Thomas on kova hankinta. Todennäköisesti heitto tulee olemaan uudella qb:lla paremmalla tasolla. Juoksu saattaa hieman tulla alas jos Spears alkaa suomettua ja Luotoa ei saada paikata. Mutta roon heitto oli niin huonoa viime vuonna, että kokonaisuutena on varmaan plussalla viime vuoteen verrattuna näillä pelaajilla.

 • Kyllä tässä taas suomijefu voi hyvin kun kärkikolmikon importit pelaa keskenään. Eniten tässä säälittää maajoukkueen tilanne, lupaavat junnut heti kakkosena.

 • Kysymys kuuluu. Valittaako täällä junnupelaajan isit ja äidit siitä kun kausimaksu näyttää niin kovin korkealta ja peliaikaa ei meinaa tulla vai junnupelaaja itse koska joukkueeseen tuodaan hänen pelipaikalleen pelaaja, joka ei ole aivan sysihuono heittosäkki. POJAN KAUSIMAKSUILLA! Voi poika parkaa

 • Mätää kukkoa säälittää eniten ne treenaamattomat Suomi pelaajat jotka ei pääse kentälle, kun jengit tuo importteja niiden tilalle.
  Tämän päivän liigakentällä ei pärjää enää ilmoittautumalla keväällä paikalle, tämän sai myös mätä kukko huomata, toki mestaruus tuli kylkiäisenä.
  Toisena maajoukkue, importtien määrä on lähtenyt kasvuun 2010 luvulla, sen jälkeen Ruotsi otteluissa on palattu voittokantaan.
  Ens vuoden em-kisat näyttää onko tosissaan menty eteenpäin, väitän kuitenkin että terävin kärki on kovempi kuin 10v sitten.
  Mädis ei tiedä keitä on Suhonen tai Lindqvist, mutta rohkenen epäillä heidän mahtuvan minkä tahansa jengin kokkariin.
  Kukaan ei maininnut sanallakaan Suhosesta ennen peliä, kun pelattiin Crokoja vastaan.

 • Tuosta ikuisesta junnujen kausimaksugatesta. Tietojeni mukaan esim. Roostersin junnujen kausimaksu 150€ ja siihen päälle 50€/kk. Jos vertaa tuota mihin tahansa muuhun joukkueurheilulajiin pk-seudulla, niin ei ole kallista nähnytkään. Pelaavatko junnut sitten muissa jefuseuroissa halvemmalla vai peräti ilmaiseksi, niin sitä en tiedä. Mutta kallis harrastus jefu ei ole. Toki vakuutus/varustekulut nousevat iän mukana.

 • Tuo kommentti kertoo että et hirveästi lajia seuraa. Itellä ollut tapana seurata uutisointia niin sajl ja joukkueitten.Suhonen pelannut 2 vuotta vaahterassa crocoissa. Lindqvist entisiä Steelers miehiä voitti viime kautena 1div säkit ja tfl tilastot ja pelas myös ruotsi ottelussa. Hyviä pelaajia molemmat ja jos kahtoo esim puolustuksen linjoja niin roosters taitaa mennä ykköseks mutta pidän Huskies linjaa toiseksi parhaana.

 • Kalliilta kuullostaa 750€ kun vertaa esim. Tampereeseen, 500€ U17 joukkueella.
  http://www.tamperesaints.fi/u17

 • Porvooseen. Täällä saa harrastaa 300€ vuosi..

 • Toi eri seurojen kausimaksujen vertailu on kuin vertailisi lehmiä ja päivänkakkaroita keskenään ominaisuuksiltaan. Ei ole olemassa yhtä yksimittaista juniorijoukkuetta jota voitaisiin hinnoitella ja hintoja vertailla keskenään. Esin yllä mainituissa esimerkeissä (Roosters/Saints) toinen pelaa U17 ikäluokkaan SM-tasolla ja toinen divarissa.

  Jenkkifutis on onneksi yhä kohtuuhintainen harrastus pääosin kaikissa suomalaisissa seuroissa. Se millaista vastinetta rahalle saa, vaihteleekin sitten suuresti. Valmentajien laatu ja määrä, harjoitusten määrä ja laatu ja miten paljon harjoittelua tarjotaan offseason-ajalle. Sisältyykö pelimatkan kausimaksuihin jne. Joillain seuroilla on tarjota kokeneiden amerikkalaispelaajien valmennusta junioreilleen läpi vuoden. Erot seurojen junioriresurssien kesken ovat merkittäviä.

 • Ilmeisesti jonkinasteista vertailua on tehty ainakin pääkaupunkiseudulla!

 • Oliko muuten niin että pääkaupunkiseudulla ei ole salimaksuja seuroille, jotka ovat pääkaupungissa rekisterissä?

 • Taisi olla helpotus seuralle että tällaiset nettisivuilla itkevät spedet lähti menemään. Kukaan muu kuin te itse ei tiedä että lähditte ja ketään muuta ei kiinnosta teidän salaliittoteoriat. Menkää eteenpäin ja nauttikaa uudesta seurastanne.

 • Tässä on aika turha miettiä miten seurojen finanssipolitiikka on järjestetty. Tiedän, että monet seurat pitävät nykyään junnujen ja edustuksen rahat erillään. Kovin kestävää junioritoiminnan kehittämistä ei ole maksattaa junnuilla edustuksen laskuja. Jos joku pystyy esittämään todisteet, että joku seura ohjaa junioreiden rahoja edustuksen toimintaan, niin sitten uskon sen…

  Se millä tasolla junnut pelaa on aivan turha argumentti, joskus divarissa voi esimerkiksi matkakulut olla moninkertaiset verrattuna SM-sarjaan. Kausimaksun pitäisi määräytyä faktojen mukaan, jäsenten määrä/tulevat jäsenmaksut, kauden matkakulut, maksut liitolle, harjoituskustannukset, etc.

  Ja tottakai seuroissa on varmasti eroja valmennuksen laadussa, mutta sen ei kai pitäisi näkyä kausimaksussa… Jos joku kaupunki perii maksua nuorten harjoituksista, niin sitten sen taas on pakko näkyä kausimaksussa.

 • Kiteytteynä kitisijöiden toiveet:Kaiken pitää olla ilmaista ja pitää olla NFL tason toimintaa.Ja pelit ilmaisena tv:ssä ja jos lähtee paikan päälle niin tarjoilut ilmaiseksi ja seurat voisivat myös maksaa katsojille sisääntulo rahaa.
  Osalla taitaa olla reaaliteetit todella kateissa.Kaikki maksaa nykyään ja ilman rahaa ei voi järjestää laadukasta toimintaa. Se on jokaisen oma asia mihin haluaa rahansa laittaa joku maksaa 50 /kk harrastukseen toinen kiskoo sen kaljana.Se on ihan omista valinnoista kiinni.

 • Olet asian ytimessä ”Se millaista vastinetta rahalle saa, vaihteleekin sitten suuresti. Valmentajien laatu ja määrä, harjoitusten määrä ja laatu ja miten paljon harjoittelua tarjotaan offseason-ajalle. Sisältyykö pelimatkan kausimaksuihin jne. Joillain seuroilla on tarjota kokeneiden amerikkalaispelaajien valmennusta junioreilleen läpi vuoden.”

  Rahalle pitää saada vastinetta. Jotta junioreista kasvaa joskus edes jonkinlaisia pelaajia hekin tarvitsevat suunniteltuja treenejä + valmennusta. Se että joku jenkki tulee sinne pyörimään minuuttia ennen treenejä ei ole hyvää valmennusta. Hyvä pelaaja ei automaattisesti ole hyvä valmentaja. Nyt kun U13 siirtyi pelaamaan ihan sm-sarjaa 9vs9, niin se vaatii jo enemmän kuin yhden valmentajan.

  @Make helsingissä oli pitkään suurilta osin maksuttomat sali- ja hallivuorot, mutta v 2016 muuttuivat maksullisiksi. Junnuilla suunilleen 5e-10/h (koko kenttä, eli ei montaa euroa kun joukkueita ja seuroja on samalla kentällä useita)

  @Totuuden torvi: roostersin jäsenmaksu on 150e eli se menee suoraan seuralle ei joukkueen toimintaan. Aika isot hallinnon kulut. 50e/kk sitten harjoittelusta ja pelaamisesta. Tuokin on iso summa jos kuitenkin lähes kaikki pelimatkat tehdään vanhempien autoilla eikä busseilla.

 • ”Se että joku jenkki tulee sinne pyörimään minuuttia ennen treenejä ei ole hyvää valmennusta.”

  Jep jep. Toi ilmiö on yleistä kesäisin kun importtien sopimukseen on laitettu velvoitteeksi osallistuminen valmennukseen. Suomessa talvehtivat jenkit ovat valmennuksessa mukana hiukkasen vakavammalla mielellä kun kyse on omasta toimeentulosta. Ja se on totta että hyvä pelaaja ei välttämättä ole hyvä valmentaja. Vanhat pelaajat voivat opettaa pelipaikkatekniikoita treeneissä, mutta suunnitelmallinen valmennus ei välttämättä ole ihan jokaisen pelaajan mukavuusaluetta. Näinollen se pitkä nimilista vanhoja staroja valmentajalistalla ei ole muuta kuin pitkä lista vanhoja staroja. Sekin on toki enemmän kuin ei mitään.

  150€ jäsenmaksuna on aika kova. Sehän on hallintokoneistolle maksettava raha joka ei kohdistu suoraan joukkueen omaan toimintaan. Oma näkemykseni on se, että jäsenmaksu on keskimäärin siellä 50€ tasolla seuroissa. Kukin toki tyylillään ja budjetillaan. Tärkeintä on se, että osataan budjetoida ja toisaalta se, että saa vastinetta rahalleen.

  ps. Miten tämä keskustelurönsy liittyy liigajoukkueiden rostereihin ??

 • Omat lapset toisissa harrastuksissa mutta toisessa kaikki maksettava raha kohdistuu oman joukkueen toimintaan. Ryhmällä omat tilit ja rahat. Mielelläni tällöin maksan enemmän kuin mitä se edellisten kommenttien pohjalta on jefussa. Toinen lapsi pelaa lajia jossa tietty osa kohdistuu myös seuran edustusjoukkueelle: mutta tämä avoimesti kerrottu ja malli ollut kait käytössä jo ainakin 10 vuotta. Kyllä harrastuksesta voi ja pitää maksaa mutta jos maksut on 10 ja kulut 5 niin maksajilla pitää olla oikeus tietää mihin loput menee. Saman tiedän Helsingistä että kenttävuokra lasketaan senteissä per tunti per joukkue kun puhutaan junioreista kun samalla kentällä saattaa tahkota 4-6 joukkuetta samaan aikaan.

 • Mielenkiintoinen malli jos ei ole seuralle tilitettävää jäsenmaksua? Omat skidit pelanneet potkupalloa ja salibandyä ja molemmissa lajeissa maksettu kahta kulukomponenttia. Seuralle kerran vuodessa maksettavaa jäsenmaksua (joka yleensä kohtuullisen pieni = muutama kymppi) ja sitten oman ikäkausijoukkueen omalle tilille maksettavaa kausimaksua. Kausimaksua hallinnoi joukkueen oma rahastonhoitaja ja kerran on kausimaksua palautettukin vanhemmille kun yksi suunniteltu turnaus jäi väliin.

  Konseptit joissa junnujen vanhemmilla maksatetaan edustusjoukkueen kustannuksia ovat yleensä tuhoon tuomittuja.

 • @@Stiiv: joo seura ei kerää maksuja koska kattaa seurahallinnon kustannukset muilla tuloilla kuin jäseniltä saatavilla. Ja seriously pienissä seuroissahan seurakustannukset on aika pienet. Valtaosa menoista kohdistuu suoraan joukkueille/ryhmille.

 • ”Jotain SUURTA tulossa…. alkupalat tarjoillaan klo 10 ja pääruoka klo 20. #BOOM on tulossa. ”

  Hurtille tulossa lisää vahvistuksia?

 • Nopea ranking tämän hetken tietojen perusteella.

  1. Roosters. Edelleen suurin suosikki, mutta kysymysmerkkejä paljon enemmän kuin aikaisemmin. Ero seuraaviin ei ole kovin suuri.
  2. Royals. Hyvät vahvistukset, joista tietää mitä saa irti.
  3. Crocodiles. On kolmas lähinnä epävarmuuden takia, kun ei olla nähty uusia pelaajia kentällä. Nämä kolme ovat hyvin tasoissa kaikkiaan.
  4. Huskies. Tuntuu, että hype on suurempi mitä sisältö, mutta on myös saanut hyviä pelaajia. Matka finaaliin on kuitenkin pitkä, varsinkin jos Bedwell meinaa oikeasti pelata.
  5. Butchers. Syvyys edelleen ongelma mutta taistelee vikasta välieräpaikasta pitkälle, veikkaan.
  6. Trojans. Vihdoin julkaissut jotain pelaajia, mutta vielä tarvitaan lähemmäs kymmenen pelaajaa, jotta nousee tästä paikasta.
  7. Saints. Ei voi nostaa ylemmäs, kun ei tiedä mitään. Kovan luokan kotimaisia on kovin vähän ja ulkomaalaiset puuttuvat.

 • Bedwell pelaa leikisti, aatteleppa sitä.

 • odotellaan nyt vielä Huskien klo 20.00 lupaama julkistus. Ettei vaan olisi…..

 • Flinkman ?

 • koirakuoron ainoo merkittävä puum voi olla että qp löytyny

 • Täytyy kyl sanoa, että Huskiesin rosteri näyttää jo hyvältä pelaajamäärältään ottamatta kantaan laatuun, ( sen takia kun en tiedä kaikkia pelaajia). Harvoin näkee noin laajaa rosteria suomessa, toki wolvoilla myös. Luulisi että harjoituksien laatu ei kärsisi pelaajapulasta. Katsotaan kesällä että minkälainen potentiaali saadaan irti hurttalaumasta, ja onko rotaatiossa laajaa osaamista vai jääkö peli aloittavien varaan. Jotain hämeenlinnassa on tehty oikein et imua on vaikka pieni kaupunki, eikä ihan stadin kyljessä olekkaan.

 • Oma arvaus hurtta uutiseen on James Perrineau

 • hyvä arvaus. nappiin meni

 • Mutta voiko vahvistuksia olla enemmänkin kuin Perrineau?

 • Nimilistakisassa kenellä SUomen suurin rosteri, Wolverines johtaa niukasti Huskiesia lukemin 79-78. Tämän illan BOOM-julkistuksellaan tilanne ilmeisesti tasataan hämeenlinnalaisten toimesta. HYvää duunia molemmilla suunnilla. Harmi että eri sarjoissa.

 • Edes Hämeenlinnassa ei voida olla niin urpoja et signaisivat Perrineun.

 • Saints kirii espanjan 3 divari miehellä. Jos suomessa olis 5 divari niin taso olis varmaan samaa. Jenkit varmasti hyviä pelimiehiä!

 • Koiranpennuilla rosteriin merkittynä junnut ja farmijoukkueen pelaajat. Samalla tapaa saisi jokainen liigan seura sen 80hlöä listaan

 • Huskiesin eilen julkaistussa rosterissa on kaikki miesten harjoitusvahvuudessa olevat pelaajat.

  Keväällä osa pelaajista (Vaahteraliigan 45 pelaajan aktiivirosterin ulkopuoliset) jakautuvat pelaamaan U19- ja Hyvinkää Falconsin nimellä pelaavan yhdistelmä / II-joukkueen rostereihin. Harjoittelu kuitenkin jatkuu koko ryhmällä kauden läpi. Iso pelaajamäärä takaa laadukkaita joukkueharjoituksia ja tarjoaa hyvää oppia niille kokemattomammille pelaajille jotka pääsevät treenaamaan kokeneempien rinnalla ja heitä vastaan.

  Sen isommasta skabasta tässä ei ole kyse, ainoastaan halusta ja mahdollisuudesta kehittää pelaajia systeemimme mukaisesti junioreista aikuispelaajiin.

  Teemu Lahti

 • Täältä lähtee arvaus QB:sta. Stan on lopulta tajunnut olevansa jarru ja siirtyy sen vuoksi puhtaasti valmennuksen puolelle.

  Nimenä arvaan Hermondsson, vaikka silloin todennäköisesti myös RB olisi ollut jenkki.

  Flikman tuskin vaihtaa Roostersista pois jos Vaahtareliigassa jatkaa. Taitaa poika opiskella Jyväskylässä ja siksi osoite voi olla Jaguaarit. Olisi jopa fiksua, koska vain pelaamalla voi oppia pelaamaan. Treenaamalla kyllä oppii tiettyyn pisteeseen saakka, mutta tuskin Flikman haluaa jäädä sille tasolle johon hän on päässyt hyvällä treenillä viimeisen parin vuoden aikana!

 • Hermondsson teki jo sopimuksen Mean Machinesin kanssa viikkoja sitten. Saattavat julkaista joukkueen uuden sponsoroidun nimen. Veikkaan Sunny Car Centeriä.

 • James Perrineau :D Tätäkö me odotettiin koko viikko sen lisäksi, että Huskies ilmoitti tavoitteekseen mestaruuden?

 • Perrineau

 • Hämeenlinnassa on sitten tuvan täydeltä urpoja. Tosiasiassa tämä oli antikliimaksi kaiken hypen jälkeen ja sopii kysyä onko Perrineau todella tälläisen arvoinen. Perrineaun viime kauden pelien perusteella ei todellakaan. No, ehkä se maljan nostajaksi ilmoittautuminen vaati tälläisen ulostulon. Onhan se enemmän kuin pari riviä vaahteraliigan kotisivulla.

 • Nyt sai BOOM kyllä ihan uuden merkityksen

 • Huskit lisäsi Perrineaun mutta Wolvot nokitti Eagles RB:lla ja johtaa nyt 80-79

 • Niin eilen joku hehkutti täällä kuinka huskyjen D line on liigan toiseksi kovin, tänään signaavat totaalisen turisti osaston ulkkarin kyseiselle peli paikalle, makes sense ja Money well Spend.
  Ja jos toi oikeasti oli Teemu Lahti niin onhan teot ja puheet pahasti ristiriidassa.
  Kerro nyt ”Teemu lahti” siitä teidän systeemistä millä kehitetään pelaajat junnuista aikuisiin?
  Tuomalla turistibussillisen ns. Pelimiehiä maailmalta?

 • Kehäraakki pahimmasta päästä

 • Taas kerran päästiin ihan vanhan suomi24 jefuosion tasolle… Ehkä viime kausi ei ollut Perrineaun parhaita, mutta en nyt lyttäisi turistiksikaan. Jos nyt pääsee reenaamaan joukkueen mukana koko kevään ilman vammoja ja asenne on kohdallaan niin voi hyvinkin olla hyvä hankinta… Annetaan ensi kauden näyttää tämä.

  Jos Huskies on nyt tehnyt sopimuksen muutaman ulkomaalaisen kanssa niin vain senkö pohjalta tuomitset teemu lahden sanat ja teot poikkeaviksi toisistaan ja tuomitset heidän juniorityönsä? Voisitko hiukan perustella sanojasi?

 • Tämä mätä kukko on semmonen sankari kommentoimaan täällä että suoli24 on parempi paikka. Kaveri on katkera kun muualla menee hyvin eikä tämä hänen edustama seura (roosters) ole päässyt samaan lentoon omalla paikkakunnalla. Tämä on hienoa miten huskies on päässyt Linnassa kesälajin ykköslajiksi ja se näkyy ens kautena kentällä ja sen ulkopuolella. Huskies ja Royals on Suomen tulevaisuuden joukkueet

 • Tervetuloa tutustumaan harjoitteluumme ja ”systeemiimme”. Lupaan tarjota kahvit ja istua alas henkilökohtaisesti avaamaan sitä miksi me uskomme tämän olevan paras strategia kehittää pelaajia, valmentajia ja organisaatiota.

  Minut tavoittaa parhaiten seuran verkkosivuilta löytyvästä puhelinnumerosta tai vaikkapa Facebookin yksityisviestillä.

  Ystävällisin terveisin

  Teemu Lahti

 • Hämeenlinna tuo bussilastillisen turisteja ja peluuttaa Stania QB:na, ei mulla muuta.

 • Tämä mietityttää minuakin. Strategiasta en sano mitään muuten kuin että entä jos EU pelaajia olisi vaikkapa puolet vähemmän, ’tilalle’ laadukas USA pelinrakentaja jonka kanssa tavoitteena pelata useampi vuosi? Bedwell saisi keskittyä valmentamiseen ja kun ei pelivuosiakaan varmaan kauhean montaa miehellä ole jäljellä? Jos ja kun rosterissa on kokoa niin ei ole mikään pakko tuoda täytemiehiä.

 • Onko kukaan miettiny et eu pelaajatki voi tulla ilmaseks pelaa?

 • Ensi kauden ranging:

  Huskies
  Crocodiles
  Roosters
  Wasa
  Butchers
  Turku
  Tampere

 • Tää keskustelu on lähellä tasoa kuin eduskunnan kyselytunnilla, mikään ei oo hyvä kenelläkään ja vain ja ainoastaan oma asia is Best and only ja My way is tee Best way. Katotaan kesän jälkeen, tai ainakin puolivälissä kautta et kenen strategia ja pelaajat on ne kovimmat karkit. Ei tarvi etukäteen lynkata. Vai mitä? O-wink O-wink

 • Ismon kommenttiin: Ei, vaan tämä on fanipalsta josta on tullut viime aikoina seurojen virallinen tiedotuspalsta. Meitä katsojia, kannattajia, faneja – millä nimellä nyt halutaankaan sanoa, ei tänne haluta jostain syystä spekuloimaan ja analysoimaan. Laji on pieni ja se näkyy täällä, antakaa meidän analysoida nyt kun ei muutakaan tekemistä tähän aikaan vuodesta.

 • Boom olikin vaan papaatti, ja se että henkseleitä paukutellaan rosterin koolla varsinkin kun lasketaan siihen junnut ja kakkos joukkue mukaan en oikein ymmärrä mitä sillä haetaan. Itse veikkaan että finaalissa on Vaasa ja Roosters ja Hlinna ei voita yhtään ottelua.

 • Jammu P. ei pelaa ilmaiseksi Hlinnassa. Neuvotteluja käytiin miehen kanssa muuallakin.

 • Mielestäni ottelupäivät keskellä viikkoa eivät ole hyvä asia. Olen viikonloppuisin käynyt usein paikan päällä katsomassa jenkkifutista eri puolilla maata. Tätä ei tule tapahtumaan tällä kaudella. Sen sijaan kaikkien otteluiden televisiointi on loistava juttu. Ruudun paketti menee taatusti tilaukseen.

  Hämeenlinnaan tsemppiä! Hienoa, että yritystä riittää! Valitettavasti en kuitenkaan usko, että Huskies tulee pysymään Roostersin, Crocojen tai Royalsin kyydissä. Roosters vahvisti merkittävästi asemiaan kaappaamalla Thomasin, jota pidän liigan parhaana laitahyökkääjänä. Kuten mies itse sanoi, tälle tasolle hän kehittyi nimenomaan Seinäjoella. Roosters, Royals ja Crocodiles ovat saaneet riveihinsä todella laatupelaajia. Luulen, että se, jolla on tervein Rosteri kolmikosta loppuottelussa vie mestaruuden.

 • Turun qb 2017 on Gil Rivera

 • Varmaan mahtaa ketuttaa ku oma jengi pohjilla?? En ole edes hämeenlinnalainen silti tajuan, että Hämeenlinnassa ensi kaudella juhlitaan :D

 • Miksi kaikki ylistävät Vaasaa? Paperilla sarjan keskikastia? Mikä saa Vaasan mestari suosikiksi? Ei ainakaan pelaajat :D Jos ihmiset vertailisi rostereita niin tajuisivat, että Vaasa ei tule menestymään, elleivät tuo 20 importtia ennen kauden alkua

 • Hyviä pelimiehiä ei ilmaseks saa, uskoisin että taustalla on suurempi kuvio kuin ”jammu.P”

 • Roosters
  Saints
  Royals
  Butchers
  Crocodiles
  Huskies

  sanokaa mun sanoneen

 • turku tippuu liigasta niin ihan sama laittaa rankingiin ollenkaan

 • Henkka täällä katkerana huutaa eri nimimerkeillä. Surkeeta, hanki elämä.

 • Aika rumaksi taas kommentointi menee… Pakko kysyä: kirjoittaako osa näitä viestejä humalassa vai ovatko he vain 15-vuotiaita? Vielä yksi vaihtoehto on, että he ovat vain tyhmiä…

  ”Bussilastillinen turisteja” ” Vaasaa ei tee hyväksi pelaajat” etc… Onko vaikeaa yrittää puhua asiallisesti tai vaikka perustella väitteet? Aloitetaan tuosta bussilastista, bussiin mahtuu 52-55 henkeä, voitko nimetä nuo 55 turistia?

 • No, kun ei kirjoittajilta irtoa niin jatkan…

  Mielestäni Vaasa on ehdottomasti yksi ehdokas vaahteramaljaan 2017. Viime kaudella joukkue oli vaahteran neljäs ja mielestäni vain vahvistunut viime vuodesta paperilla. Joukkue haastoi hienosti crokot ja Turun viime kaudella ja en missään tapauksessa usko joukkueen olevan keskikastia. Turku on jäänyt taakse kun katsoo tämän hetken tilannetta ja ainoastaan Roosters on hiukan Royalssia edellä, tosin ei paljoa…

  Voisitko nyt kertoa miksi Vaasa tarvitsee 20 pelaajaa lisää ja on keskikastia??

 • paskapuhetta mahtuu… Tulis jo kesä ja kärpäset!

 • Edelleen käy katsomassa Vaasan rosteri. Eilen kun viimeksi katoin ei ollut mitään ihmeellistä katsottavaa edelleenkään.

 • Tarkista faktat ennen kuin kirjoitat!
  ”Aloitetaan tuosta bussilastista, bussiin mahtuu 52-55 henkeä”

  Kerro yksikin Savon liikenteen bussi mihin mahtuu 52-55 henkeä

 • Crocot heittivät monta piikkiä ja haastetta muille vaahteraliigaseuroillle julkaistessaan pelaavansa tulevan kauden kotipelinsä OmaSPstadionilla.

  Hieno uutinen, piikittely ei ollut tyylikästä

  https://youtu.be/6GZEDJ6dHA8

 • Tavoitteena 1200 katsojakeskiarvo…

 • Crocodiles pelaa kotiottelunsa OmaSP stadionilla.
  Ei ole juoksuratoja katsomon ja kentaän välissä.
  Nyt ei ole edes maljassa parempia puitteita pelata soikeeta palloa!

 • Aika monta perus isoa bussia näyttää löytyvän… Jos haluat sanoa ”bussilastilla” vaikka 25 henkeä niin sano sitten suoraan…

  Edelleenkään et siis halua perustella näkemyksiäsi Vaasan rosterista, eli perus tyhjänjauhaja… Jos vain siirryt takaisin sinne suomi24 palstalle tai edes yrität kertoa miksi Vaasa rosterinsa puolesta on sijoilla 4-5, vaikka se on vain vahvistunut viime vuodesta?

 • Arska on arska. Mutta nyt on hieno paikka seurata pelejä!

 • Loistava uutinen! Oma veikkaukseni on, että jenkkifutis lähtee melkoiseen nousukiitoon tämän seurauksena Seinäjoella!

 • Mitenkä vaasa on vahvistunut ? Enemmänkin tähän saakka paikannut aukkoja.
  okei potkupelit on vahvistunut

 • Teemu.
  Oon käynyt jo seuraamassa huskyjen treeniä, paikan päällä, hyvin jengiä mutta muuten treenien taso ei vaikuttanut.
  Jos tuontipelaajien sijaan olisi satsattu koutseihin voisi h-linna hyvinkin nousta takuumenestyjäksi liigassa, nyt sen sijaan haetaan nopeaa pikavoittoa isolla rahalla ja siinä ei ole tässä lajissa kukaan onnistunut.
  Perrineun ja Bedwellin hankinnat ymmärrän, jos kaverit asuu paikkakunnalla, mutta jos noille maksetaan niin täytyy kyllä ihmetellä miksi.

 • Mielestäni vaasan heittohyökkäys on huomattavasti paremmalla tolalla kuin viime vuonna, Sottlilare, cutlan, long, Suomeen tottunut pelinrakentaja yhdistettynä Suomeen tottuneisiin huippurissuihin tekee heittohyökkäyksestä erittäin vaarallisen ensi kaudella.

  Kuten sanoit, niin potkupelit ovat varmasti parempia kuin viime vuonna. Thomas on taas kunnossa ja rosterissa.

  Ja kokonaisuutena joukkue on vuoden kokeneempi ja tottunut yhden kauden verran vaahteraan. Kun vertaa joukkuetta nyt muihin joukkueisiin niin en pistäisi keskikastiin. Uskon Vaasan taistelevan runkosarjan sijoista 1-3.

 • Jottei menisi ihan huskyjen dissaaniseksi, niin media käy läpi Vaasan rosterin ja pistää sen oikealle paikalle.
  Aloitetaan vanhimmasta eli puolustuksesta.
  Takakenttä.
  Liigan kovin, jopa niin kova et että stacey tai Rufa tullaan siirtämään tukimieheksi.
  Lb.
  Tällä haavaa yhden miehen armeija.
  Tarvitsee ehdottomasti vahvistusta, todennäköisesti jompikumpi äsken mainituista takamiehistä siirtyy will/Sam ja Young hoitaa toisen puolen, edelleen keskusta jää liian heikoksi, vahvistuksia tullaan vielä varmastinäkemään.
  Dl.
  Semikova mutta ohut, paljon riippuu efen kunnosta.
  Puolustus on yhdellä lb hankinnalla liigan kovin mutta ohut.
  Hyökkäys.
  Linja.
  Beale vaihtunut Alakoskelaan, eli hieman takapakkia, mutta pelaa toista vuotta lähes samassa kolarissa, joten yhteispeli toimii alusta lähtien.
  Rb. Juoksupeli on koko Royalsin suurin kyssäri ens suvena ja niinkuin pleijareissa on nähty, putoaa Sottilare tavallisten kuolevaisten joukkoon hyvin scoutanneita jengejä vastaan ilman juoksua, olis tarvinnu voimajuoksijan.
  Wr.
  Sama tarina kova mutta ohut nippu, Long, cutlan ja Thomas muodostaa pelotteen ketä tahansa vastaan, mutta jaksaako kundit vetää kauden kahteen suuntaan.
  Qb.
  Kaikki riippu kuitenkin sottilaresta, onko hänestä voittamaan, vai jatkuuko konttaus pleijareissa.
  Paljon ratkaisee myös saako kaveri pelata omaa hyökkäyspään.
  Jos tosta vetää yhteen niin royalsilta löytyy materiaalia finaaliin asti, mutta materiaalin ohkaisuus puhuu vaasaa vastaan, hyvin todennäköisesti pelaa vahvan alkukauden mutta notkahtaa elokuussa ja pleijareissa.

 • Kyllä Sottilaresta on voittamaan, mutta yksin ei siihen kykene. Eihän tämä yksilölaji ole kuitenkaan. Roostersissa Brown ei todellakaan loistanut viime kaudella, silti mestaruus koska koko paketti toimi.

 • FREDERIC CASTEELS – Turku Trojans
  http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=17379
  Pelaaja mutta ei ehkä mikään sateentekijä.

 • Suomijefu!! Belgialaiset ajaa jo omien poikien ohi.

 • Miksei Trojans saa kaupungissa vaikuttavien huippupelaajien nimiä sopimuksiin. Toivonen on melkoisella varmuudella parempi pelimies kuin tämä Caastels ja jos vertaillaan Mäkistä ja Bowpittiä, niin vaaka kallistuu aika vahvasti Mäkisen suuntaan. Ovatko äijät telakalla vai mistä kiikastaa?

 • Hyvä analyysi Vaasasta, RB osasto voi tuntua kyssäriltä, mutta uskon tuon olevan kunnossa jos valmennus hoitaa sitäkin osiota kunnolla. Suoste ja Jakobsson pärjäävät molemmat liigassa hyvin ja sitä juoksupeliä pitää vaan käyttää. Jos Vaasa rakentaa tasapainoisen hyökkäyksen, niin sitten on vastustajilla vaikeaa. Pelkän heiton varaan ei voi laskea ja en usko Vaasan niin tekevän.

 • Toivonen taitaa nykyään asua muualla ja Turku tarvitsee nyt kipeästi korvaajia LB osastolle. Redin on varmasti pois…

  Ei nyt ehkä voi sanoa että belgian pojat ajaa omien poikien ohi… Mutta Trojans tarvitsee kipeästi korvaajia. Onko tästä herrasta korvaamaan ketään jää nähtäväksi…

 • Mielenkiintoinen belgialaisten invaasio suomi-jefuun. Varmasti löytyy hyviä yksilöitä mutta esim tuo Trojansin LB ei videon perusteella ole super-tukimies, enemmänkin leveyttä position rosteriin tuova rivimies. Annetaan kaverille kuitenkin mahdollisuus, verrokkina voisi peluuttaa jotain junnua.

 • Suoste 4 paras RB viime vuonna ja paras suomalainen RB miten juoksu hyvökkäys voi olla Vaasalla kyssäri?! Se voi kyllä olla kyssäri miten OL toimii mutta uskon noin hyvin risuilla->QB:lla että juoksi ei ole ongelma. Se ainakin näyttää olevan Vaasalla ongelma että Huskiella on jo 90 pelaajaa ja Vaasaan ei ole tuollaista Suomalaista pelaaja tulvaa saatu edelleenkään aikaan…

 • Vaasa on hyvä mikäli Thomas jaksaa pelata koko kauden kahteen suuntaan ja Long tai Young jaksavat vuorotella hyökkäyksessä.

 • Minäkin olen vähän huolestunut Vaasan rosterin koosta, mutta en todellakaan vertaa sitä Hml:n rosteriin mikä ei minustakaan vaikuta kovin todelliselta.

 • Wasalle ei kaikenlaiset koijarit kelpaa

 • Uutissii senku pukkaa Turust, mahtaak nää ollenka loppu…. http://turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3829

 • Rostereiden koot
  Crocodiles 33
  Royals 34
  Roosters 39
  Trojans 30
  Saints 47
  Hämeenlinna 80-90…
  Porvoo 41

  Toinen asia on se että kuinka moni pelaaja on oikeasti rostereissa liigatasoisia.

 • Kapeita ovat pääosin liigajoukkueiden rosterit 12 pelin runkosarjaan. Ja kun pelipaikkakohtaisesti analysoi seuroja, on useammallakin joukkueella esim linjoissa suuria haasteita. Tietysti jos kauden saisi vietyä läpi ykkösmiehityksellä jokaisessa pelissä mutta niin ne lehmätkin lentelevät.

  Huskeilla on rosterissa 79 nimeä (ei 80-90). Määrä on toiseksi suurin suomalaisessa jefussa ja arjoaa valmennukselle paljon luksusta muihin seuroihin verrattuna. Se, onko rosterin laatu riittäävä liigaan nähdään sitten kesällä. Kyllä noista sen tasokkaan ykkösiehityksen saa kasaan siinä missä muillakin joukkueilla.

  Tämänhetkisen parhaan 11+11 miehityksen perusteella Royals on liigan ykkössuosikki ennen Roostersia jolla on tiettyjen pelipaikkojen osalta vielä paikattavaa ennen kevättä.

 • Mihin on jäänyt Porvoosta puhuminen? Analysoidaan nyt Porvootakin!

  Tukimiehet

  Kontiainen, Pennanen, Roach on vertailun kestävä kolmikko. Kontiainen on sisemmän tukimiehen paikalla hyvä juoksupuolustaja ja Pennanen taklaa maalla, merellä ja ilmassa sekä välillä sivurajojen ulkopuolellakin. Vilkko tuskin valitsee systeemiinsä sopimattomia jenkkejä, joten Roachilta voidaan odottaa paljon. Porvoossakin kärsitään ohuesta rosterista, mutta 2016 muun muassa Jussi Mäkelä sai peliaikaa ja vastuuta, mikä näkyi kehittymisenä ja pelirohkeutena kauden edetessä.

  Takamiehet

  Niko Roiko tekee paluun ja Toni Nyström on kuulunut maajoukkueen kalustoon vuosikausia. Kaudella 2015 liigassa debytoineet pelaajat saivat 2016 lisää vastuuta ja kokemusta karttui. Heittopuolustamisessa oli paljon vaikeuksia, vaikka porvoolainen perisynti alkoikin jo taittua 2016.

  Puolustuksen linja

  Se porvoolainen perisynti on kykenemättömyys saada aikaan painetta pelinrakentajalle ilman blitsausta. Galantiini toi tähän pienen muutoksen 2016 ollen säkkitilaston kakkonen. 2016 säkkitilaston kolmonen oli muuten LB Josefsson. Porvoolaisittain on harmillista, että molemmat ovat poissa vuoden 2017 ryhmästä. Vantaan suuri mies Kolkka siirtyi Porvooseen ja on iso plussa keskelle linjaa. Jesse Vuoksenturja on pelimies ja kai Kurvinenkin linjan päässä pärjää.

  Keskushyökkääjät

  Lindell jatkaa, mutta pääasiallinen pallonkantaja vaihtuu. Hall on jo pelannut vuoden Euroopassa, mutta Sloveviassa? No, todellisuudessa Silverhawks oli mukana kohtuullisen kovissa peleissä pelatan Itävallan joukkueita vastaan. Hall ei voi olla turhake.

  Pelinrakentajat

  Jordan Mooren valinta on aiheuttanut keskustelua. Vaikka Bergamo on kaukana menestyksen päivistään, euroopalaisen sarjan kautta tullut pelinrakentaja tarjoaa useimmiten turvallisen vaihtoehdon ja Moorella kohdalla tilanne on se, että hänellä taitaa olla vyön alla jo useampi Euroopassa vietetty vuosi. Ison kysymysmerkki voi silti olla sopeutuminen suomalaiseen sarjaan. Sopeutumista kyllä helpottaa todella paljon Porvoon rakentama hyökkäyksen linja, jonka takana on hyvä seistä ja heittää. Mooren kohdalla jalkakin näyttää kantavan.

  Laitahyökkääjät

  Tämä osasto onkin sitten Porvoossa selkeä vahvuus. Viime kauden nuoret ovat vuoden vanhempia ja mukaan liittyy parhaan Vaahterakautensa pelannut Phung Vaasassa vietetyn vuoden jälkeen. Laitahyökkääjät voidaan rankata korkealle koko Vaahteran osalta. Tämän hetkisten tietojen perusteella kasassa voi olla jopa TOP-3-ryhmään asti kurkottava paketti.

  Hyökkäyksen linja

  Kotimaisen sarjan suurin siirtouutinen tuli Porvoosta, kun Euroopan parhaaksi sentteriksi arvioitu Arttu Tennberg palaa kotijoukkueeseen. Perusrunkoon lisättynä Tennberg nostaa porvoolaisen linjapelaamisen aivan uudelle tasolle. Linja ei ollut huono kaudella 2016, sillä sen otteissa näkyi ennemmin tietämättömyys kuin osaamattomuus. Pelinrakentaja ja linja eivät vaikuttaneet olevan aivan samalla sivulla pelitilanteissa ja vaikutti vähän siltä, että hyökkäys ei tehnyt niitä asioita, joissa se oli hyvä. Porvoon linja ei kalpene ollenkaan muiden pääsarjan joukkueiden rinnalla. Taitaa olla niin, että parempia linjoja on vähemmän kuin huonompia.

  Yhteenveto

  Porvoon tilanne on parempi kuin 2016. Joukkue piti välivuoden pakonomaisesta menestyksen tavoittelussa taistellen nuorella ja kapealla miehistöllä. Nyt joukkue on vuoden vanhempi ja kokeneempi, mutta kapea pelaajarunko asettaa suuren haasteen. Onnistuminen ja menestyminen on pienestä kiinni, joten Porvoo on syytä nostaa mukaan playoff-kamppailuun. Runkosarjan sijat 1-3 ovat vielä ehkä liian kaukana, mutta neljäs sija on täysin mahdollinen. Playoff-ottelut ovat sitten aivan oma lukunsa. Joukkueeseen tarvitaan selkeästi lisää pelaajia, jotta kausi voidaan vetää menestyksekkäästi läpi. Ei olisi mikään ihme, että Porvooseen pamahtaa uusia pelaajia Suomesta tai Euroopasta, kun pelaajamarkkinat ovat auki pitkälle kesään.

 • Toi Huskies 90 pelaajan rosteri on kyllä hiukan liiottelua. Hienoa on että nimiä löytyy, mutta eihän noista oikeasti liigassa pelaa kuin pienempi osa.
  Samalla kaavalla vois ilmoittaa Roostersin U19, U17 ja farmijoukkueen pelaajat rosteriin ja näin saataisiin 100 pelaajaa rosteriin.

 • Hyvä arvio Porvoosta, se mikä nostaa Porvoon osakkeita on erinomainen coaching Staff, Porvoo on varmasti hyvä paikka kehittyä nuorille pelaajalle.
  Miinuksena qb, onko kundi valittu joukkueen vahvuuksien mukaan, ihan puhdas heittokuuppa olis noilla rissuilla tuntunu sopivammalta vaihtikselta.

 • Mistä toi Huskien 90 pelaajan rosteri aina vedetään kun oikea luku on 90.

  Ja piirrä se Roostersin 100 hengen rosteri jossa mukana junnut jne. Ei sellaista vaan saa kasaan.

 • Se onko sulla rosterissa ensikaudella 50 vai 90 pelaajaa voi nousta arvoonsa kun muistaa edelleen pelejen ajankohdan siirretyksi viikolle. Se onko joka ukko tai poika 1 korin pelaajia on aivan eri juttu parempi olla jalkeilla joukkue jonka ykhdenkään pelaajan ei tarvi pelata 2 suuntaan saatika vielä erikoisjoukkueet. Roostersin viimevuosien yksi kulmakivi on ollu pelaajien kierrätys ja hyvä roolitus. Jos pelaajat istuu penkillä niin se ei kyllä kehitä muutakun vitutusta ja lopuksi harrastuksen lopettamisen.

 • Yhtään dissaamatta Porvoon valmennusta ihmettelen, miten coaching staff nostaa joukkueen osakkeita. Ihan ok tiimi mutta ei erinomainen eikä poikkeuksellinen eikä ole SE tekijä joka nostaisi Porvoon rankingia suuntaan jos toisenn.

 • Nämä mätä kukon kommentit on yhtä järkeviä ku Trumpin tekemä Meksikon muuri. Trolli

 • Kuinka paljon valmennus vaikuttaa ja kuinka hyviä valmentajia kelläkin on? Täällä on alettu spekuloimaan valmennusta. Paljonhan se valmennukseen vaikuttaa, mitä pelaajia on käytettävissä, mutta hyvä valmentaja voi kapeallakin materiaalilla saada ihmeitä aikaan. Ehkä liikaa onkin keskitytty kuinka paljon ja ketä ollaan saatu joukkueeseen, jos valmennus ei ole kunnossa? En ala rankkaamaan kenenkään valmennusta, koska itselläni ei tieto/tuntemus siihen riitä. Asialliset kommentit asiantutijoilta toki tervetulleita.

 • Eikö joku tällä palstalla laatinut tuosta aiheesta ranking-listankin…

 • On laatinut ja siitä listasta on varmasti kaikilla omat mielipiteensä… Jokainen valmentaja todistakoon ensi kaudella tasonsa… Ainoa mitä en itse tekisi ikinä, on pelaajavalmentaja vaahterassa. Tällä tasolla pitäisin valmentajat valmentajina ja pelaajat pelaajina!

 • Pelaajavalmentajat ovat tosiaan poikkeuksetta ongelmia. Yleensä tämä johtuu korostuneesta itseluottamuksesta jolloin ratkaisevilla hetkillä haluavat olla itse ratkaisemassa pelaajan roolissa ja sehän ei välttämättä pääty hyvin.

 • Mulla ei ole kaverin kommentteihin muuta kommentoitavaa kun , että henkilökohtasuuksiin ei kyllä saisi täällä sortua. Vaikka esim. Tommi Pinnastakin monilla on vain negatiivista sanottavaa ei yksittäisten pelaajien dissaaminen ole mun mielestä tämän sivuston asia. Ja sen verran herraa tunnen, että äjällä on niin kova voitontahto että ajoittain turhautuminen menee vähän yli, mutta kaveri on pohjimmiltaan joukkuepelaaja isolla sydämmellä ja pelin ulkopuolella tosi mukava jätkä…..

 • Kyllä Porvoo tulee olemaan kova. Rukat täällä ei ymmärrä sitä. Linjaan vähän lihaa, kyllä si siitä.

 • Öööööö. Joo.

  Mietis ny uudestaan

 • Yksittäisten pelaajien dissaamisesta. Henkilökohtaisuuksiin ei parane minunkaan mielestäni mennä. Samalla olen kyllä sitä mieltä, että yksittäisiäkin pelaajia saa ja pitää nostaa esiin myös vähemmän mairittelevassa valossa, jos sille on aihetta. Pelisuorituksista kun puhutaan, niin aivan rehellinen piiskaus myös anonyymisti on täysin ok. Sama pätee myös kentän ympärillä tapahtuviin asioihin, jotka liittyvät selkeästi lajiin. Kyse on kuitenkin vain mielipiteistä.

  Fanin kannalta on ihan ensiarvoisen tärkeää, että lajissa tapahtuvista asioista voidaan puhua avoimesti. Jotkut tykkäävät lukea pelkästään suitsutusta, toisia kiinnostaa myös raadollisempi puoli. Olen aika vahvasti sitä mieltä, että nimenomaan anonyymissa kommenttiosiossa voidaan nostaa näistä kiusallisia ja epämielyttäviäkin mielipiteitä esiin. Silloin huomio saadaan pysymään asiassa, eikä homma mene vastavuoroisesti kirjoittajan piikittelyksi ja asiantuntemuksen vähättelyksi.

  Tottakai ymmärrän, että pelaajan kannalta ei välttämättä ole mukavaa lukea itsestä kaikenlaista. Mutta minkäslainen pelaaja se sellainen on, kenestä kellään ei ole mitään sanottavaa? Useimmissa tapauksissa varmaan aika hajuton ja mauton. Sellaisiako suomalaiset jenkkifutarit ovat?

  Edelleen korostan, että tyylikkyys kommenteissa on A ja O. Anonyymi naureskelu ja vähättely on eri asia kuin tyylikäs kritiikin esittäminen. Molempia on täälläkin nähty. Ja sehän on hyvä muistaa, että mitä korkeammalle jalustalle nousee, sitä enemmän on pystyttävä ottamaan vastaan myös ryöpytystä. Pätee urheilussa, politiikassa ja elämässä yleensäkin.

 • On häilyvä. Missä menee raja? Milloin puhutaan jo henkilökohtaisuuksista? Tässäpä pulma.

 • Se raja määrittyy kaikessa hienopiirteisyydessään kunkin kirjoittajan sivistyksestä, moraalista, kyvystä empatiaan ja kaikesta siitä mikä tekee ajattelevan ihmisen. Pieni vinkki, jos tuntuu siltä että välillä lipsuu. Älä lähetä heti kirjoittamaasi kommenttia vaan juo vaikka kuppi kuumaa ja lue ajatuksella oma kirjoituksesi. Jos vieläkin tuntuu siltä, että asiastahan tässä kirjoitetaan niin paina lähetä-nappulaa.

 • Silläpä kysyinkin. Sivistyneisyys on väillä kovin kaukana näistä kirjoituksista…

 • Olen itse pelannut Tommin kanssa samassa jengissä, joten väitän tuntevani tapauksen, siinä vaiheessa kun pelaaja on ns. Puoliammattilainen, eli saa korvauksen pelaamisesta täytyy myös ottaa arvostelua vastaan eri tavalla.
  Huskies on Tommin neljäs jengi neljän vuoden sisään, eli väkisin välittyy kuva pelaajasta joka juoksee isoimman tilipussin perässä.
  Aika harva Suomifutaaja saa pelaamisestaan riihikuivaa ja tälläisen pelaajan pitäisi olla aivan omalla tasollaan, muuten tilipussi herättää kateutta ja syö joukkuehenkeä, näillä perusteilla uskon saintsin olevan tässä asiassa tukevammalla pohjalla tänä vuonna, koska Tommi eu oikeasti erottunut joukkueesta millään tapaa, meitä vastaan jäi fiilis ettei koko futaaminen kiinnostanut.

 • Olet siis joku katkera rivimies joka on joutunut maksamaan kyseisen herran pelaamisen siksi dissaat pelaajaa? Kyllä näitä ”puoliammattilaisia” on suomessa kymmenia Suomessa ja uskoisin esim koko maajoukkue on täynnä näitä pelaajia ketkä saa jotain korvausta pelaamisesta.

 • Kertokaas millä jengeillä on a) Parhaat jenkit b) Paras Suomirunko ja c) Kovin valmennus? Perusteluista papukaijamerkki.

 • A ja B ovat helppoja, Royals ja Roosters. Young on parhaita (ehkä paras) koskaan Suomessa nähtyjä pelaajia. Sottilare on viime kauden paras QB ja Long toissakauden liigan mvp ja paras pelaaja sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Viime kausi oli tynkä, nyt palaa tuttuun jengiin ja pääsee hiomaan heti kauden alusta kuvioita Sottilaren kanssa.

  Roostersin suomalaisrunko tuskin kaipaa perusteluja.

  Valmennus mullistuu niin monella paikkakunnalla, että sitä tuskin kukaan osaa laittaa paremmuusjärjestykseen.

 • Mikä tosta Youngista tekee niin ihneellisen verrattuna moniin muihin täällä nähtyihin eri pelipaikkojen huiippuihin? En ole Stokesfani mutta vaikea ymmärtää miten Youngilla olisi suurempi merkitys ottelun lopputulokseen kuin Stokesilla ensimmäisinä vuosinaan. Ja Turussa nähtiin esimerkiksi virheetön QB-kausi..

 • Youngi on kyllä yksi parhaista, joita olen Suomessa nähnyt. Mutta jos mennään ajassa taaksepäin löytyy, musta kaikkien aikojen paras pelaaja Jyväskylässä oli 90-luvulla italialais taustanen jenkki fulari, joka pääsi Nfl vähän visiittinsä jälkeen. Muistaakseni jaguars oli herran porukka. Kaveria harva muistaa kun oli vaan yhden kesän, mutta herraa vasten pelatessa on kyllä jäänyt elävästi mieleen pari kaverin blokkia:)

 • Turussa nähtiin mikä? No ei nyt sentään ollut virheetön.

 • 0 IC tietenkin.

 • @Aake
  Kirjoitin EHKÄ PARAS (ja tämänkin suluissa), koska tällaisiakin arvioita olen miehestä kuullut. Oma muisti ei riitä tätä arvioimaan, mutta kiistatta Young on huikea pelaaja Suomen mittakaavassa. Kokonaissudessa joka tapauksessa Royalsin jenkit ovat timanttia ja tasonsa Suomessa jo todistanet.

 • 9 intteriä….

 • Kysyin perustelujasi (ehkä parhaudelle) ja kerroit mielestäsi kuulleesi jonkun näin sanoneen. Eiköhän se riitä.

 • Pattersonista taitaa olla kyse.

 • 9 intteriä Shortell tosiaan heitti viime kaudella… Esimerkiksi Sottilare ja Fisher heittivät vähemmän… Minä vuonna tuo täydellinen QB kausi Turussa on tapahtunut?

 • On kuulemma taas kovaa uutista tulossa, voi siinä jo Roostersikin olla kovilla. Rotten Rooster voi kommentoida lisää.

 • @Aake
  Opettele lukemaan, niin palataan asiaan.

 • Voisitko Aake sinä perustella tätä Turun QB:n täydellistä kautta tai 0 IC kommenttia?

 • Clinton patterson 2003. 0 ic

  Tämän vuoden jenkeistö kolme jengia erottuu muista.
  Jos niiden jenki laitetaan vertailuun niin kuupissa Roostrrs selvä 1, crokot 2 ja royals 3.
  Kakkostasolla taas roo 1. Yksi kautta aikojen kovimmista juoksijoista suomessa 2 ja 3 tasainen kisa niukasti youngille magwoodia vastaan.
  Takamiehissä crokot 1, royals 2 ja ro selvä 3.
  Kokonaisuutena jenkkikisa roo 1. Jaettu 2 sija croko/royals

 • Eikö tuolla Patterson jo mainittu? Vuosi taisi olla 2004 tai 2003.

 • Luulin, että tässä vertailtiin vain tämän kauden tilannetta. Olin kai väärässä.
  Kuinka Crocojen kuuppa voidaan rankata mihunkään, tai Roostersinkaan, kun kukaan tai harva on nähnyt kumpaakaan tositoimissa?

 • 2003 oli pattersonin kausi kun Turku voitti mestaruuden… Olihan tuo ukko kova pelaamaan, mutta vain syötönkatkot ei nyt kerro onko pelinrakentajalla ollut virheetön kausi. Kyseinen herra ei kuitenkaan taida olla kautta aikain paras esim onnistumisprosentissa yms. ja hävisihän Turku yhden pelin tuolla kaudella.

 • Aake tarttui vain ja ainoastaan kohtaan jossa huippupelaaja Youngia nostettiin suluissa ehkä kaikkien aikojen kovimmaksi pelaajaksi Suomessa. Maassa on kesiä viettänyt niin moni kova pelinrakentaja, pallonkantaja tai kahdensuunnan höylä että tukimiehen pitäisi tehdä kentällä ihmeitä jotta voisi tuon tittelin omia. Täältä tähän.

 • 80-90 luvuilla liigassa pelasi useita NFL-porteilla käyneitä pelaajia. Itse muista puolustuksista kaksi pelaajaa, joita luonnehdittiin: Liian hyvä Vaahteraliigaan. Nämä olivat Elzie Andersson (Trojans) ja Victor Morris (Whips)

 • 80- ja 90-luvulla oli myös paljon helpompi kertoa olleensa se ”viimeinen NFL-joukkueesta leirillä pudonnut” kun sitä ei voinut mistään tarkastaakaan verrattuna nettiaikaan.

 • Nuo pelaajat voi nykyään käydä läpi sillä samaisella modernilla netillä ja hämmästyksekseen huomata että iso osa NFL-tarinoista oli tosia. Esim. ohessa löydös kun kokeilin nimeä Victor Morris. Taklausdataa ei näemmä löydy 2001 edeltävältä ajalta. http://www.nfl.com/player/victormorris/2521655/careerstats
  Vastaavasti kun googlettaa Anthony de Carvalho, ei löydy mitään – paitsi niitä suomalaisia juttuja joissa se NFL-legenda elää…

 • Se on kyllä hienoa Aake, että tartuit tuohon suluissa olevaan juttuun ja jotenkin siihen nostit mukaan pelinrakentajan jolla ei ollut inttereitä kauden aikana. Edelleen siinä oli sana ehkä ja sen olisi voinut jättää siihen. Olen Hökiksen kanssa samaa mieltä siitä, että ehkä sinun vain pitäisi lukea tuo hiukan tarkemmin ja keskittyä olenaiseen.

  Young on yksi parhaista importeista minunkin mielestäni ja niistä on hyvin vaikea sanoa kuka on paras kautta aikain, jopa mahdotonta sanoa. Stokes kuuluu ehdottomasti myös tähän kastiin….

 • Etkös sinä itse kitise faktoja pöytään kun joku esittää palstalla mielipiteensä mistä vaan?

 • En, mielipiteet on mielipiteitä ja niistä voi puhua… Faktoja pyydän pöytään kun joku väittää joukkueiden maksavan tuhottomasti televisioinnista, televisiointi maksaa tämän verran, junnut maksavat edustuksen pelaamisen, liiton herrat itsenäisesti päättävät jotain… Jos annetaan faktoina asioita, jotka eivät ole mielipiteitä, niin silloin mielellään näkisin sen faktan mihin tuo perustuu.

 • Kovin importti kautta aikojen -asiaa voi lähestyä ainakin kolmella hyvin erilaisella tavalla. A) Minkälainen vaikutus pelaajalla on ollut joukkueeseen ja sen menestykseen täällä. B) Miten ylivoimainen mies on ollut omalla pelipaikallaan muihin suomalaisiin ja importteihin nähden. C) Minkälainen menestys on rapakon takana ollut / oli Suomen jälkeen. (Mikä yliopisto & rooli siellä jne.)

  Stokes on varmasti kovimpia kategorioissa A ja B, Rojo ainakin A:ssa (ja miksei C:ssä, mutta eri pelipaikalla…).

 • Jännä katsoa kumpi nousee ensin Hall of Fameen, Rojo vai Stokes

 • Riippuu kumpi pelaa kauemmin. karenssi kun päättyy niin molemmat päässee sisään suoraan.

 • Turun viime päivien panostukset tuottavat tulosta. Viimeistään tämä wr-signaus nostaa joukkueen mahdollisuuksia ylöspäin. http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3830

  Ja tuota Saints ei nokita sillä Espanjan 3-divarin laiturilla.

  Ranking:

  1. Roosters
  2. Royals
  3. Crocodiles
  4. Huskies
  5. Butchers
  6. Trojans
  7. Saints

 • Turun hyökkäys alkaa näyttämään kohtuu hyvältä, RB ja QB vaikuttavat ainakin paperilla hyviltä, siihen lisäksi nuo pari rissua.

  Mutta puolustus ei vielä täysin vakuuta, Toivosen pelaaminen auttaisi paljon… Jos saavat puolustukseen muutaman ukon, niin Turku voi nousta vaikka mahdolliseksi yllättäjäksi. Mutta odotetaan…

 • http://turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3830 Turkuha kerää kaikes hiljasuures iha hyvän näköst rosteri. Vähä viäl lissä syvyt ni voira puhu Turust taas pleijoff-tiiminä, sanoka mun sanone.

 • Paitti et mää olinki aiva liia hiras, sori siitä!

 • Huskit pistaa kohta yhden kauuden import-ennätyksen uusiksi. Nyt saldo nousee yhteentoista importtiin mutta eiköhän Stan laita vielä tuulemaan…

  http://huskies.fi/kolme-taistelijaa-ja-yksi-troijan-sotilas-huskies-army-adds-three-warriors-a-trojan/

 • …nyt varmaan tiedätte miksi rosteriin tarvitaan kymmenittäin suomi-poikia. Täytyyhän jonkun maksaa tämä lysti. Ringside-paikalta näkee pelin parhaiten ja siitä kannattaa maksaa kausimaksun verran euroja.

 • …nyt varmaan tiedätte miksi rosteriin tarvitaan kymmenittäin suomi-poikia. Täytyyhän jonkun maksaa tämä lysti. Ringside-paikalta näkee pelin parhaiten ja siitä kannattaa maksaa kausimaksun verran euroja…. Juuri näin onneksi kaikki kuplat puhkee joskus Stänin kupla toivottavasti ennen juhannusta:::::BOOOOOM

 • 90 äijää rosterissa ja tuodaan lisää schaibaa. Nämä pelaajathan ovat ihan tusina kamaa. Kuka siellä Hämeenlinnassa niitä videoita katsoo? Stan? Onko tässä mitään järkeä?
  Roudataan ”voittaja” asennetta 2 divisioonantasoisesta sarjasta. Tämä on kyllä todella hölmöä.

 • Toreilta on kuultu huhua että nää britit olis omakustanteena reissussa. Rahaa menee siis vaan lisenssiin ja vakuutukseen. Eiköhän ne jonkun nurkkiin mahdu asumaan. TAI jos huhut ei pidä paikkaansa nii sit huskeilla on rahaa aikas reilusti käytössä!

 • Tuosta Saintsin Espanjalaisesta kaverista on turha kauhean isoa älämölä pitä. Poika muuttaa Tampereelle ihan pysyvästi naisen takia. Ja kun kerran Tampereella voi pelata jenkkipalloa, niin no worries.

  Saatte jatkaa omituista hurttalauma episodia-siinä kun ei ole edes häntää, päsätä nyt puhumattakaan. Mutta näin sitä paikallista urheilua nostetaan importtien ja kotimaisten rahanperässä juoksijoiden toimesta. Tai sitten ei….

 • Hämeenlinnasa sovelletaan kehityspelinrakentajan valmennuskaavaa koko joukkueeseen, hehe…
  4. neljänneksen jämäminuutteja paineettomassa tilassa. Tämä oli se aiemmin Teemu Lahden mainostama paras tapa pelaajien kehitykseen. Jäämme odottamaan tuloksia 3-4 vuoden päästä.

 • Huskiesilla on Suomen suurin kickoff-team. Kotikaupungin pojat saavat paikan potkujoukkueessa ja Stanin ostomiehet pelaavat muutoin. Toi on kyllä melkoinen loukkaus talvitreeneissä täysillä vetäneille suomalaisille tuoda noita rivi-brittejä rosteriin. Ymmärrän jos yksittäisillä paikataan jotain aukkoa mutta tässä ei ole kyse siitä. Olen pahoillani kaikkien kotikylän poikien puolesta.

  ps. Yli-Arvela on hyvä signaus ja tuntuu Turussa

 • Yli-Arvela on kyllä kova hankinta ja sitä ei voi kieltää kukaan.

  Brittien ”ilmaiseksi” tulemiseen tuskin kukaan uskoo? Lähtisikö kolme britti-poikaa Hämeenlinnaan maksamaan elämisen ilman minkäänlaisia apuja joukkueen suunnalta? Ei Huskiesin vetovoima kuitenkaan vielä niin kovaa tasoa ole! Eli varmasti näistä jampoista on jotain kuluja seuralle ja samalla myös niille katsomossa istuville hämeenlinnalaisille jotka kausimaksua makselevat.

  Lahden Teemu voisi kyllä tulla tänne taas avautumaan, miten tämä 11 ulkomaalaisen tuominen auttaa Hämeenlinnalaisten pelaajakehitystä? Ymmärtäisin 11 vahvistuksen tuomisen, mutta en rotaatioon uppoavien turistien. Jokainen rotaatioon uponnut importti kun syö yhden hämeenlinnalaisen ”maksumiehen” pelipaikan pelipäivänä. (Ja ei, en sanonut että nämä kaikki 11 jamppaa olisivat turisteja)

 • Hämeenlinnalaisilla on iso asunto polkuhintaan vuokralla jonne importit majottuu. Palkkaa ei makseta ku jenkeille sekä perrineaulle

 • Ja syövät käpyjä ja itse onkimiaan särkiä?

 • Eikö ne ollut purkamassa niitä vastaanottokeskuksia..?

  Heh, leikki leikkinä. En minäkään enää ymmärrä Huskien touhua. Aiemmin Jyväskylässä on erikoistuttu britti-turistein elämysmatkailussa mutta kyllä Hämeenlinna laittoi ihan uuden vaihteen päälle.

  Jotenkin tähän päivään asti perverssisti ihailin Bedwelin rekryjä ja palapelia, mutta ensin Perrineau (kehäraakki) laittoi jo miettimään ja nyt nämä Kolme Turistisoturia. Tossa ei enää ole mitään järkeä. Onkohan joku kotimainen LB antanut pakit ja pakko keulia ja näyttää keskaria tuomalla ei yhden vaan kolme brittiä.

 • paljon puuttuu viimekauden mestaruuden takuu miehiä rosterista miksiköhän?

 • Kuulemma kausimaksut alle 400€ Hauskoilla

 • @HML mielenkiintoista jos reissumiehet maksavat saman ”hieman alle 400€” kun paikallisetkin. Huhujen mukaan kun Hämeenlinnassa oli kausimaksut jo edellisinä vuosina paljon suurempia.

 • Komppaan Rudia. Olisi mukava tietää miten tällainen kehittää omaa jengiä tai muutenkaan mitään muuta kuin omaa egoa. Itselläni ollut aina kunnioitus Lahden Teemua ja Huskiesia kohtaan mutta kyllä se on nyt kadonnut täysin. Touhu on jo niin koomista että ovat haukkunsa ansainnu. Sillä ei ole väliä ovatko miehet ostettuja vai ilmaisia. Näillä ei mennä kuin vuosi eteenpäin ja taas ollaan samassa tilanteessa.
  Toisaalta onhan saavutus sekin että onnistuu olemaan vaahteran naurettavin joukkue ennenkuin on sielä ensimmäistäkään peliä pelannu.

 • Hämptöni ei oo vielä jarrua painanu!! Kohta ihan varmaan tulee lisää kovia nimiä!! Eikös kilpaurheilussa parhaat ole kentällä? Jos omankylänpoika ei pärjää vauhdissa niin ainakin oppii siinä vieressä

 • Ketuttaako xDDD

 • Ei ketuta. Lähinnä käy vaan sääliksi. Hyvin alkanu tarina kun menee tähän. Toivottavasti jengi pysyy kasassa vielä ensi kauden jälkeenkin. Toisaalta onko sillä väliä jos pelaajat tuodaan muualta…

 • HML kakkosjoukkue tarvitsee pelaajia, näin niitä on saatavilla. Siellähän suomi-pojat saavat sitä peliaikaa, minkä nyt missaavat edarissa. Hyvä niille. HML haluaa mestaruuden, no matter what, maksoi mitä maksoi ja jos se suomalaispelaajia selän takana harmittaa, niin mitä sitten. Se mitä tapahtuu ensi vuonna on sitten ihan eri asia ja sitä murehditaan ensi vuonna. Se kellä on liituu, kirjottaa. Koirat haukkuu, karavaani kulkee.

 • Mestaruus ja Hämeenlinna ei kyllä sovi edelleenkään samaan lauseeseen. Sitä ei muuta muutama potkujoukkueeseen hankittu britti!

 • Saahan sitä haluta mutta 2divarin tasoiset ulkit ei sitä kannua tuo.

 • Toivottavasti pysyy turun ario winston ehjänä kauden alkuun asti… Sixtareissa loukkaantui kesken kauden ja royalsiin piti mennä viime kaudella mutta loukkaantui ennen sitä.

 • Onko britti maju 2 divari tasoo? Epäilen :D

 • Tosiaan 2 divarin tasokin on noussut!

 • Yllättää kesällä kaikki… huhut kertoo, että joukkueeseen olisi tulossa vielä kovaluokan kotimainen rissu, tsekki DB ja EURO DL. Voi yllättää pelaamalla maljasta. Puolustuksen takakenttä vielä hieman kysymysmerkki?

 • Ei Hämeessä ole liitua, eikä myöskään taulua mihin piirtää

 • Kieltämättä Bedwelin touhu näyttää juuri nyt samalta kuin Indiansin lyhyen liigavierailun ensimmäiset vuodet, jolloin yli puolet avauskokoonpanon pelaajista oli ulkomaalaisia – eikä menestystä tullut ja pikkuhiljaa omat avainpelaajat alkoivat suunnata Kotkaan. Sen verran eroa on tosin, että Inkkkareihin ei halunnut tulla kukaan kotimainen vahvistus mutta Helenius, Pinta ja Yli-Arvela ovat oikeasti kovia vahvistuksia koiranpennuille.

 • Ei,ei ja ei

 • Aika huono suomirunko kouvolassa ollut jos pelaajat menivät kotkaan ja taso ei noussu kuin 2-divariin… Tosin kotkassa viimekaudella pelasi melkein puolet Hämeenlinnan 2015 kauden pelaajista…

 • Kuitenki Hämeenlinnan suomipelaajat voittivat viimekauden 1 divarin :D

 • Taitaa olla niin että Hämeenlinnassa oltiin viime syksynä tehty lista kotimaisista pelaajista jotka kaupunkiin haluttiin ja niiden saamista pidettiin varmaan varmana – tai ainakin sellaista viestiä pelaajille kerrottiin. Totuus oli kuitenkin tarua ihmeellisempää, kotimaiset pelaajat eivät Bedwellin tyylille lämmenneetkään ja nyt tilalle on tuotu belgian ja britannian pelaajia. Eikä siinä mitään, kallita nuo miehet eivät varmasti ole jos ja kun Hämeenlinnassa oltiin varauduttu majoittamaan tukku suomi-importteja, kulut varmaan 50/50 kotimaisen ja briteistä tulevan pelaajan välillä. Aika happaman maun tämä nyt jättää kuitenkin, olisiko omista pelaajista osa, tai joku edes ansainnut mahdollisuuden kehittyä treeneissä talven aikana liigakelpoiseksi?

 • ”Tosin kotkassa viimekaudella pelasi melkein puolet Hämeenlinnan 2015 kauden pelaajista…”

  Oliko Hämeenlinnassa kaudella 2015 kahdeksan pelaajan rosteri?

 • Yks suomalainen LB vastaa kolmea britti LBtä

 • Vaikuttaa siltä, että Huskies värvää päämäärättömästi ihan kenet tahansa, joka suostuu tulemaan mukaan. Jenkkikolmikosta kaksi on liigakelpoisia, mutta tästä euro-armeijasta todennäköisesti vain kaksi. Näyttää sekavalta koska on sekavaa.

  Täysin päinvastainen toimintamalli oli Vaasalla vuosi sitten. Treenikauden alkaessa Seppo kertoi montako liigakelpoista kotimaista pelaajaa heillä on, ja kuinka monta tasokasta importtia hankitaan pelipaikoille, jonne tarvittiin vahvistusta. Vaasaan ei hankittu yhtään turhaketta ja kotimaiset saivat peliaikaa lupausten mukaisesti ja vähän enemmänkin loukkaantumisten takia.

  Voi tietysti olla että Stänillä on joku suunnitelma mutta ulospäin toiminta näyttää sekoilulta.

 • Eikös muillakin joukkueilla ole jo 7 importtia monessa joukkueessa? Mutta kun ihana ja kateellinen yleisö haluaa pilkata vahvinta. Ja eikös se urheilussa mene sen mukaan, että paras pelaa jotta saadaan paras tulos. Kaikilla on aikaa harjotella koko talven ajan ja kehittyä paremmaksi kuin nämä ”turistit”, jotka voi passittaa takaisin kotia jos niille ei ole tarvetta… Ja kun Hämeenlinnan rosteria tarkkaikee niin hankinnat ovat semmoisille paikoille joissa on pulaa hyvistä pelimiehistä (varsinkin tukimies osasto ja takakenttä…). Miksi nousta liigaan ottamaan turpaa sen takia, että oman kunnan pojat voivat pelata. Jefun sm-sarja on melkein jo kilpaurheilua, joissa paremmat pärjää ja pelaa. Niin ainakin itse olen ymmärtänyt. Se että ajatellaan samanlailla kuin perus suomalaiset että kaikki pelaa mentaliteetillä, niin silloin ei saavuteta mitään ja .

 • Oon kuullu roosterssin ja trojanssin leireistä, että tarjosivat jopa mukavasti rahaa monelle huskiessin britti pelaajalle, mutta halusivat itse mennä huskiessiin pelaamaan

 • Huhuileen muualle. Ei pelkoa että Roosters tai Trojans olisi noille herroille tarjonnut diiliä. Vaikka kuinka heistä HUDL klippejä katsoo ei se vaan näytä tippaakaan paremmalta. Kaverit ovat aivan kuolevaisia. Tämä on surullista Hämeenlinnan kannalta. Rosteri on laaja mutta sellaisia pelaajia ei siitä löydy jotka herättää pelkoa tai kunnioitusta kuin muilla, ei jenkeistä, muista importeista eikä suomalaisista. Mikäli kaverit tosiaan vielä floppaa saattaa koko setti päättyä todella ikävästi.

 • Kuulin huhua että puhut palturia

 • Se että joku brittimedia kaveria kehuu ei tee hänestä sateentekijää. Kaikki oleellinen näkyy HYDL klipeissä ja vielä oleellisemmin kesällä. Kaveri on pelaaja mutta vahvistukseksi en usko. Toki täyttää tyhjän paikan rosterissa jos on mutta olisi luullut että 90 kaverista löytyisi joku muu. Ehkä laatu Hämeenlinnassa on vaan todella huono.

 • Kukko on takaisin bowl tripiltä.
  Henk. Kohtaisesti suosittelen super bowlin katsomista paikan päällä edes kerran vuodessa., oli sen verran hieno kokemus.
  Takaisin lempiaiheeseen eli huskyjen rosteriin, ensin iso käsi Lahti bedwell kaksikolle taitavsta mediapelist.
  Pinta/ perrineu arvostelijat vaiennettiin taitavasti, seuraavat signaukset oli jo niin täyttä paskaa, et kukaan ei enää kyseenalaista kaksikon taitoja tai asennetta.
  Mielenkiinnolla odotan seuraavaa aaltoa, jokohan viime vuonna Roostersissa dominoinut Dewing liittyisi hurttalaumaan

 • Tommi Pinnan dissaaminen menny jo mun mielestä aikaa sitten överiksi. En tiedä mitä pahaa herra on sulle tehny kun koko ajan jaksat sille kuittailla. Fakta on että kaveri kuuluu 6 parhaan jefu pelaajan joukkoon koko liigassa. On iso persoona joo, mutta omasta mielestäni positiivisessa mielessä. Huumori välillä aika sarkastista, mutta jos sitä nyt ei ihan liian tosissaan tarvis ottaa. Terveisin Juho.S Rivimies vuodesta 1994:) Haastan sut kirjottaan omalla nimelläs vaikka kai turhaan.

 • Surkeaksi on mennyt tämän koko sivuston taso. Tekee joku mitä tahansa, niin aina väärin menee. Seurat ja liitto haukutaan mutkalle ja siinä sivussa pelaajat. Joka tapauksessa ensi kesänä pelataan viihdyttävää jenkkifutista exporteilla ja importeilla, joka tasolla. Syyskuussa voi sitten ”asiantuntijat” antaa omat arvionsa. Antakaa nyt seuroille rauha rakentaa joukkueensa sen näköisiksi kun haluavat.

 • Täällä on kyllä ihan tyypillistä naapurijoukkueen nokittelua mitä tapahtuu kaikkien palloilulajien fanien parissa. Jefu poikkeaa tosin siinä, että nokitteluun osallistuu paljon aktiivipelaajia jota isoissa lajeissa ei niinkään tapahdu. Hyvä, että keskustelulle ja väittelylle löytyy kanava. Henkilönimillä varustetut kommentit voisi tietysti olla harkittuja mutta nekin kuuluu asiaan. Jos on liian herkkähipiäinen ei pidä seurata somea.

 • Tommi on vissiin mainittu kahdessa viestissä, joissa on kyseelty motiiveja siirron perään, onko se pelkkä raha ja onko näytöt enää sitä luokkaa että kannattaa maksaa.
  Kun arvostelun kohteena on joku liigatuomareista, niin ketään ei kiinosta meneekö dissaaminen yli.

 • Kyllä kritiikkiä saa antaa, mutta kun välillä täällä tuntuu kaiken muun olevan paskaa paitsi kusen :-)

 • En nyt muista, että liigatuomareita on herjattu nimillä tällä palstalla. Mutta kyllä arvostelua pitää jonkin verran kestääkin pelaajien, tuomarien seuraorganisaatioiden ja kommentoivien fanienkin.

  Esimerkiksi Stan Bedwell kuittaa Huskien-arvostelyn Facessaan näin: ”Tigers do not lose sleep over the opinions of sheep” Onko tuo kommentoijen dissausta..? No tuollahan hän haastaa kommentoijat heittämään bensaa lisää liekkeihin.

 • Kyllä tuomareita on haukuttu kuten pelaajiakin tällä palstalla ja olen siitä muutaman kerran maininnut… Kritiikkiä saa antaa ja tilanteista voidaan keskustella, mutta kaikkien pitäisi miettiä miten asioita tuodaan esiin. Esimerkiksi viime kaudella tuomareita haukuttiin sanoilla ”tuomarit olivat aivan onnettomia” tai ”tuomarit eivät kuulu tuolle tasolle viheltämään”. Kun asiaa selviteltiin lisää, niin perustana oli yksi kirjoittajan mielestä väärin mennyt tuomio tai tilanne mitä ei nähty. Eli 150:n yrityksen joukosta jos yksi ei miellytä, niin kirjoittaja voi sanoa kokonaisvaltaisesti asioita. Välillä selvisi myös, että tuomio oli oikein, kirjoittaja ei vain tiennyt sääntöjä…

  Sama pätee pelaajista ja valmentajista puhumiseen. Kertokaa kriittisesti jos on mielestänne tarvetta, mutta termit ”täysi turisti” yms voitte jättää pois. Kertokaa asioista, mutta jättäkää se turha kokonaisvaltaisuus pois. Jos joku on tosiaan mielestänne pelin kaikilla tasoilla surkea, niin yrittäkää sanoa se rakentavammin….

 • Ilmeisesti täällä saa heittää paskaa ihmisten ja seurojen niskaan vastuuttomasti ja ilman faktoja niin paljon kun jaksaa sitä ehtii keksimään? Kaikella on rajansa, jopa somessa ja täällä.

 • Edelleenkään en tunnista tyypillisen fanikeskustelun rajat ylittäviä heittoja tältä palstalta. Erityisesti pääsarjassa pelaavien joukkueiden on kestettävä julkisuuden tuomat ilmiöt. Joukkueiden import-ratkaisuja saa ja pitääkin arvostella. Valintoja saa myös kyseenalaistaa ja joukkueiden toimintoja vertailla toisiinsa kaikilta osin. Muistini mukaan täällä on nähty yhden käden sormin laskettavat täysin epäasialliset henkilökohtaisuuksiin menevät kommentit, jotka on poistettu sivun ylläpitäjien toimesta.

  Joskus kommentit kirpaisevat ja edustavat oman näkemyksen kanssa vastakkaisia argumentteja. Se on kuitenkin tervettä ja toivottua fanikeskustelua jonka kautta laji- ja kannattajakulttuuri syntyy.

 • Samaa mieltä. Tämä on fanipalsta, jossa me fanit saadaan kommentoida asioita. Kohtuus kaikessa aina totta kai, mutta ehkä tässä seurojen edustajien olisi hyvä siirtyä pois tieltä ja antaa meidän analysoida rauhassa. Ei tämä ole paikka missä kenenkään täytyy itseään tai seuraansa omalla nimellä puolustaa. Laji kasvaa, tämän tyyppiseen keskusteluun on syytä tottua ja ennen kaikkea oppia jättämään se omaan arvoonsa tietyssä mielessä.

 • Saints nostaa maljaa 2017. Puolustus dominoi ja hyökkäys tekee 40p per peli.

 • Surullista kyllä, mutta vaikka Saints saisi rekryttyä vielä kaikki ilman sopimusta olevat liigan ja ykkösen kotimaiset allstars-pelaajat ja siihen päälle liigan parhaan pelinrakentajan, ei joukkueella ole menestymisen mahdollisuuksia.

  Tiedän että toi oli varmatieto-nimimerkin viesti on provo. Saints on joka tapauksessa toistaiseksi rankingissa sijaluvulla 7. Turun kunnostauduttua.

 • En ymmärrä Saintsin dissausta.

  2015 tämä edelleen kasassa oleva suomalainen runko voitti 1-divarin. Eli myös Hämeenlinnan ja Vaasan.
  Viimekesänä joukkue voitti Vaasan kerran ja oli toisen voiton päässä Playoff-paikasta. Vaikka useasti täälläkin on sanottu että 2016 Saints-jenkit olivat floppeja.
  Uusien taustajoukkojen voimin Saints voi hyvinkin yllättää kesällä kentällä.

 • Olen samaa mieltä, että tänne saa fanit kommentoida ja suurimmaksi osaksi se on ihan asiallista… Mutta jos esimerkiksi sanoo, että Hämeenlinna tuo joukkueeseen bussilastillisen turisteja, niin se kommentti on täysin turha ja asiaton. Jos kirjoittaja ei pidä näistä importeista tai uusista pelaajista, niin sitten voi kommentoida heistä rakentavasti ja kertoa miksi he ovat pelkkiä turisteja kirjoittajan mielestä.

 • Hei nyt ihan oikeasti yritetään olla aikuisia ja kestää verbaalisestikin väritettyä kritiikkiä. Jos jonkun heitto ”bussilastillisesta turisteja” on nyt se ”asiattomuus”, josta täällä valitetaan niin voi pyhä jysäys sentään. Tuo ilmaus on kielikuva, joka sopii kriittiseen import-keskusteluun erinomaisesti jos on sitä mieltä että maahamme saapuvat ”import-pelaajat” eivät ole taidoiltaan keskimääräisten suomalaispelaajien tasolla. Amerikkalaisen jalkapallon kansalliset sarjat eivätkä maajoukkueetkaan ole Briteissä ja Belgiassa suomalaisella tasolla.

  Kauden aikana näemme ovatko arvostelijat oikeassa tai joukkueet rekrytoineet taitavasti. Se on historiasta todennettua, että osa Suomeen tuoduista euro-vahvistuksista eivät ole lähelläkään vahvistuksen asemaa omassa joukkueessaan ja ansainneet ”turistin” arvonimen.

 • ”2015 tämä edelleen kasassa oleva suomalainen runko voitti 1-divarin. Eli myös Hämeenlinnan ja Vaasan.”

  Ihan samalla tavalla voisi sanoa että Saintsin kasassa oleva suomalainen runko hävisi divarin heittopussille Kouvola Indiansille ja sarjassa tuolloin kolmanneksi sijoittuneelle Wolvoille…

  Ranking-sija 7. ei ole Saintsin dissausta. Siinä missä kaikki muut liigajoukkueet ovat vahvistuneet – osa merkittävästi – ei Saints ole käytännössä esittänyt vielä yhtään vahvistumista ja on ainoana joukkueena edelleen ilman pelinrakentajaa.

 • Kyllä minä kestän aivan hyvin nuo kommentit ja noita esimerkkejä on valtavasti lisää, viime kauden aikana ylläpito poisti joitakin viestejä asiattomina.

  Kyse ei ole siitä kestänkö minä tai joku muu aikuinen tämän asian. Kyse on siitä minkä kuvan me haluamme lajista antaa ulospäin sekä minkä kuvan annamme kommentoinnista esimerkiksi junioreille. Monet juniorit ja heidän vanhempansa käyvät varmasti lukemassa tätä ja toivoisin että heille välittyisi positiivinen kuva lajista ja miten on asiallista kommentoida muita ihmisiä ja heidän toimiaan. Ensimmäisenä kirjoittajalla pitäisi olla mielessä se, että minkä kuvan annan sille 12-vuotiaalle juniorille joka lukee tämän kommenttini. Usein aikuiset tuntuvat tuon unohtavan ja siihen viittaa myös tuo kommentti ”yritetään olla aikuisia”.

 • Juuri näin. Ollaan vastuullisia ja mietitään muutaman kerran miten lajia halutaan markkinoida mielikuvilla somessa. Toi että muiden lajien pelaajat ei kauheesti somessa huutele perustuu osaltaan sanktioihin, joita voidaan antaa karkeimmist kommenteista. Monessa lajissa mukana olevat eivät likaa omaa pesää.

  Ja toisaalta nyt kun importtien määrät alkavat ja tulevat olemaan historian suurimmat. Vaikka onhan se täälläkin esillä ollut vaikka jotkut pitivät sitäkin ihan p…puheena. No ensi kesänä sitten nähdään kuinka käy.

 • Hei nyt kamoon äijät. Ei Gridiron ole mikään lasten Muumikerho tai Kevätpörriäinen vaan äijien jefu-foorumi. Mitään ruokottomuuksia tänne ei kaipaa kukaan mutta ei fanipalstan tehtävänä ole antaa tapakasvatusta nuorisolle.

  Kaikilla nettikeskusteluita seuraavilla on oltava paksu nahka ja annos huumorimieltä mukana. Jos joku kirjoittaa bussilastillisesta turisteja ja toinen loukkaantuu siitä, pidän loukkaantujaa lapsellisempana.

  Paljon hyvää settiä on ollut tarjolla ja niitä ruokkivia alustuksia artikkeleina. Jos nyt jotain joku haluaa spekuloida, niin voisi ottaa kantaa tohon Itävallan malliin jos Top4 joukkueilla lupa pienempään import-määrään kuin heikommin sijoittuneilla. Se on kiivaan väittelyn arvoinen topic.

 • Asia selvä, en tiennyt että gridiron on tarkoitettu vain äijien jefu-foorumiksi ja fanipalstaksi. Ehdotan, että ylläpito tuo tuon selkeästi esille sivun esittelyssä. Suurin osa kommenteista on ihan hyviä ja asiallisia, mutta en usko kokonaisuuden antavan kovin hyvää kuvaa lajin harrastajista. Edelleen olen sitä mieltä, että tällaisen sivuston pitäisi olla sellainen, jota jokainen lajin parissa oleva juniorikin voi lukea sekä heidän vanhempansa. Mukavaa olisi vielä jos nuo vanhemmat saisivat hyvän kuvan lajin harrastajista, joiden parissa heidän lapsensa harrastavat.

 • Troll tai triggered :D

 • Lajín seuraamisen pitkän tauon jälkeen aloittaneensa täytyy sanoa, että tämän foorumin kommenteista saa välillä sellaisen kuvan koko lajiskenestä, että en yhtään ihmettelisi, jos joku lajista kiinnostunut satunnainen kävijä päättäisi jättää tutustumisen siihen. Marginaalilajissa jokaisen mukana olijan luulisi edistävän positiivista kuvaa lajista.

 • Mua kiinnostaa miten satunnainen jefusta kiinnostunut henkilö edes eksyisi tänne, vielä enemmän tutustumaan niin syvällisesti että viitsii tätä kommenttisontaa lukea? Hakusanoilla ”amerikkalainen jalkapallo” gridiron ei ole 2 ensimmäisellä sivulla.

  Eräänlainen varoventtiilihän tää mun silmiin on, ja ihan kelpo sellainen.

 • Vaahteraliiga.fi etusivulla on suora linkki esimerkiksi tähän juttuun.

 • Old lax puhuu kyllä asiaa tän sivuston sisällöstä. Aivan sama mikä pääjutun aihe on niin vääntö, v…lu, ininä, kitinä, ”minä tiedän kaiken lajista” alkaa samoista importeista, pelaajasopimuksista, glory days ajoista, liitosta, nimimerkeistä viestin takana, väärät joukkueet väärissä sarjatasoilla, uutisoinnista, pelaajista taitopaikoilla. Itse nimittäin eksyin tänne ensimmäisenä kun etsin keskustelupalstaa kun kiinnostuin suomijefusta vuosi sitten. Onneksi olin päättänyt vain mennä katsomaan pelin paikanpäälle ja kiinnostuin suomijefusta ja tulevaa kauttakin odottaen. Tämä sivusto meinasi tappaa tuon ekaan peliin menon fiiliksen jo ensimetreillä. Mitään hyvää tällä sivustolla ei nimittäin lajista/lajille tule esiin millään tapaan keskustelujen (2% teksteistä hyvää luettavaa) taholta että lajista voisi ihan oikeasti KIINNOSTUA. Sivustolla olisi edellytykset olla yksi suomijefun esiintuoja nettimaailmassa mut ei tällä menolla.

 • Itse artikkelit ja rankingit yms on täällä aivan timanttisia, se on tämä kommenttipalsta jossa mopedin etupyörä irtoaa maasta. Nuo edellämainitut artikkelit sun muut on kuitenkin se The Thing, eikai muussakaan mediassa se itse ”uutinen” muutu vaikka kommenttikentässä läyhätään nykysin aina ja kaikkialla melkoista paskaa. Ehkä ihmisillä ymmärrys riittää jättää tämä omaan arvoonsa… sitäpaitsi kyllähän kaikenlainen kommentointi kuuluu kiistatta nykypäivänä asiaan, joskus nimimerkin takaa ja joskus ihan omalla nimellä ja naamalla. Tämmösellä palstalla sitä paskaa sataa vääjäämättä nimimiesten ja importtien niskaan nimimerkkien takaa, ja sehän on hienoa että olet ollut sen verran mieleenpainuva hahmo jotta jengi viitsii kommentoida. Get used or die trying.

 • Niinjoo, ei toi keskustelu itselle tullut mieleen… on vielä muistissa liiton foorumi joka sisälsi pelkästään harkittua ja asiallista tekstiä ilman tätä nykymaailman öyhötystä.

  Vai mitenhän se nyt menikään?

 • Eikö se niin ole, että koirat haukkuu mutta karavaani kulkee?

 • Ja aika hyvin koirat haukkunutkin muutamat viime kaudet. Täytyy toivoa, että haukunta jatkuu samalla voimalla jatkossakin. Jatkossakin aion haukkua koirien puolesta kentänlaidalla.

 • Täällä on taas oikeen mielensäpahoittaja -meininki. Ei hätää, kyllä täällä 90% kirjoittajista ja lukijoista on pelaajia, valmentajia tai seura-akiiteva.

 • Olikos nämä kaverit tulossa Vaasaan Ruotsin kauden jälkeen. En ole nähnyt mitää uutisointia näistä
  Viikko sitten 86ers tiedotti tehneensä sopimukset Wasa Wa1ld Royalsin riveissä Suomessa kaudella 2016 pelanneiden laitahyökkääjä Deniel Johnin, tukimies Joshua Akenan ja takamies Nicholas Petersonin kanssa

 • Saints saa WR osastolle vahvistusta Huskeista.

 • Pepe

 • Taitaa joukkopako kiihtyvän Huskiesta.

 • Ettei vain ois kotkasta eikä hämeenlinnasta

 • Kyllä Willberg pelasi viime kauden Hämeenlinnassa.

 • Näitkö kertaakaan kentällä?

 • Ei kai tässä puhuttu peliajasta vaan joukkueesta. Eli tuskin kukaan luuli kyseisen herran olleen aloittava WR!

 • Oli Willberg rosterissa muttei pelannut.. @vaanha Satuin kuulemaan suoraan Kallion suusta jottei peli kunto ole syynä ettei halua pelata huskeissa, vaan ihan muut syyt..

 • Mä kuulin ettei Kallio oo maksanu parin viimesen kauden kausimaksujaan hurttiin. On pystyssä niille iha sievosen summan. En usko et Kallio pelaa ennen ku ne velat on kuitattu

 • Kaikki on mahdollista, mutta en mitään tiukkaa kantaa voi ottaa ilman varmaa tietoa… Enkä nyt varsinaisesti kritisoinut Kallion pelikuntoa, heitin vain yhden ”ajatuksen” kun pohdittiin hänen siirtoaan.

 • …palaa Porvoon paitaan. Hienoa, että edes yksi liigaseura rakentaa joukkuettaan ilman euro-turhakkeita ja kahden passin pellejä.

 • Älä nyt viitsi. Hieno homma että Seba palaa Porvooseen mutta eiköhän sille olisi ollut ottajia monesta muusta joukkueesta. Jos pelaaja sanoo heti kättelyssä että pelaa joko Porvoossa tai lopettaa niin mitä joukkueen jolla on reikä tukimies osastolla pitää tehdä?

  Totuuden nimissä myös, ne piirtää jolla on liitua. Jos Porvoolla olisi rahaa olisi pelaajia muualta enemmän. Tämä on fakta. Heillä ei ole eikä todennäköisesti ainakaan lipputuloista sitä tule jos pelaavat ympäri maakuntaa ”kotipelejä”. 2 kk kauden alkuun ja Butchers ei tiedä vieläkään missä pelaa kotipelinsä. Tämä tulee näyttämään mahtavalta televisiossa joku perunapelto keskellä ei mitään.

 • No tuskin Porvoo sen kauheampaa kenttää löytää kuin mitä niillä oli tuolla Italiassa Hakalan joukkueen ekassa pelissä.

 • ”Totuuden nimissä myös, ne piirtää jolla on liitua. Jos Porvoolla olisi rahaa olisi pelaajia muualta enemmän. Tämä on fakta”

  Taitaa täällä faktoja esittää sellaisten tahojen edustajat, joilla ei ole ollut osaamista ja voimavaroja kasvattaa oman kylän pojista riittävän tasokkaita liigapelaajia. Porvoo Butchers on raikas poikkeus ummehtuneessa import-ilmapiirissä, jossa luottamus omiin suomalaisiin runkopelaajiin on romahtanut ja tilalle tuodaan se bussilastillinen turisteja. Näköjään osa scenen ihmisistä on niin obsessoitunut importtien ihanuuteen, että vaihtoehtoinen strategia lasketaan ainoastaan rahan puutteen piikkiin. Tsemppiä Porvooseen – olette oikealla polulla.

  Toivon, että kaikki ne, joiden sydän sykkii suomalaisen jefun tulevaisuudelle, nostavat ensi kaudella peukut Porvoolle.

 • Kyllä kannatan kotikylän poikia Tampereen pyynikillä enkä porvoota ;) taitaa olla sama runko jolla on noustu 2div. Liigaan kuten royals ja huskies.

  Onneksi ei ainakaan vielä ole lähdetty ostamaan jokaista mahdollista pelaajaa vaan luotetaan omiin poikiin

 • Jos liigajoukkueissa olisi ainoastaan sääntöjen määräämät 3 jenkkiä, ei muita importteja olisi ranking oheinen:

  1. Butchers
  2. Roosters
  3. Saints
  4. Royals
  5. Crocodiles
  6. Trojans
  7. Huskies

 • Ompahan taas Porvoon velho heittäny rangkingin :D

 • ”Totuuden nimissä myös, ne piirtää jolla on liitua. Jos Porvoolla olisi rahaa olisi pelaajia muualta enemmän. Tämä on fakta.”

  Porvoo on neuvotellut syksystä alkaen kahden myös EU-passin omanneen pelaajan kanssa ajatuksena ottaa heistä toinen, mikäli yhteisymmärrykseen päästään. Toinen heistä meni Lionsiin ja toisen tilanne on auki.

  Olemme myös neuvotelleet lyhyesti kahden pk-seutulaisen suomalaisen kanssa mutta sopimusta ei syntynyt.

  Edustusjoukkueen talous on kenttätilanteesta riippumatta vähintään hyvä ja junioreiden tilanne erinomainen. Pidämme nämä asiat kuitenkin tiukasti erillään taataksemme jatkuvuuden. Näkemyksemme mukaan emme tule ulkomaalaisia palkkaamaan kuin tarpeeseen ja laitamme jatkossakin rahat mieluiten siihen että ko. tarve pysyy jatkossakin pienenä.

  Vääriä tapoja tuskin on seuran näkökulmasta niin kauan kun rahaa riittää. Lajin kannalta uskon Porvoon mallin tukevan jatkuvuutta.
  j.

 • Hieno homma että menette enemmän kotimaisilla kuin ulkeilla.

  Valmennus on hyvä ainakin paperilla mutta uskon että porvooseenkin ainakin 2 Euro pelaajaa mahtuisi

 • Eikös sintulla oo ihan Suomen passi eikä Kiina tainnut EUiin kuulua muutenkaan. Ei meillä ketään EU-pelaajaa ole.

 • Sorry Antti, Nate Morris meni siihen toiseen Lionsiin kuten Salonenkin.

  Varmastikin mahtuisi lisää pelaajia kaikenlaisilla passeilla ja taidoilla mutta koiretaan ensin rakentaa näistä yhtenäinen joukkue.

 • Seppo kertoo Podyum-sivulla joukkueen rakentamisen prinsiipeistä. Joukkueessa mukana vain ne jotka ovat tasoltaan liigapelaajia eikä mukana yhtään muista syistä mukana raahattavia:

  ”Our roster is not overly big in terms of numbers. This is somewhat of a calculated risk for us. We have pretty much gotten rid of all the guys who can’t physically pass the mustard sort of speak. At this level we feel like it is useless to keep guys on the team who no matter how hard work and training won’t ever be Maple league level players. It’s also financially irrelevant to have more players since our players have no fees really. Our players are not a source of revenue for us unlike some other teams.”

  Ja koko juttu: https://recruit.thepodyum.com/articles/147-wasa-royals-ready-for-the-new-season

  Mielenkiintoista suorapuheisuutta…

 • Voitko kopioida jutun kokonaisuudessaan tähän. Ei ole tunnuksia tuonne.

 • Ainakin itselläni näkyui tuo juttu, vaikka ei ole tunnuksia tuonne.

 • Wasa Royals Ready for the New Season

  Wasa Royals are a Finnish team currently competing in the Vaahteraliiga (Maple League). The season starts in May and their preparations are already underway…

  https://recruit.thepodyum.com/articles/147-wasa-royals-ready-for-the-new-season

  Toim. huom. Tässä oli kommenttina yllä olevasta osoitteesta löytyvät artikkelin tekstisisältö. Sisältö kuuluu kuitenkin thepodyum.com:lle, joten Gridironin puolesta tuntuu vähän arveluttavalta julkaista sitä kokonaisuudessaan täällä. Pidetään mieluummin ansaittu trafiikki alkuperäisellä sivulla :) Ja kuten joku tuossa jo totesikin, teksti on nähtävissä ilman kirjautumista. No hard feelings! ;) -Tuomo

 • Head coach ovie evwaraye?

 • Kyllä on muuten melkoisen kapoinen Roostersin rosteri muutamallakin pelipaikalla. Onko tietoa esim. Kimi Linnainmaasta?

 • Puhtaasi lukumäärisesti tarkastettuna liigajoukkueiden rosterit näyttävät tältä kuusi viikkoa ennen kauden avausta:

  Huskies 83 kpl
  Saints 50 kpl
  Butchers 42 kpl
  Roosters 41 kpl
  Trojans 35 kpl
  Royala 34 kpl
  Crocodiles 33 kpl

  Huomautettakoon tässä yhteydessä että 12 ottelun runkosarja on pitkä ja looukkaantumiset väistämättömiä

 • Nytpä taisi selvitä miksi useampikin parhaassa peli-iässä oleva suurikokoinen linjamies on siirtynyt tämän kauden osalta valmennuksen puolelle…

  http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201704062200098206_tw.shtml

 • Aika kova noste siis Tampereellakin. Hieno homma! Ja hienoa jos tekijöitä on noinkin monta löytynyt.

 • Onko Vaasassa todellakin vain yksi valmentaja?

 • Vai että 16 valmentajaa junnuille? En usko!
  Ainakaan ennenkuin näen… Taitaa olla kaiken maailman klinikkavalmentajat lyöty tuohon samaan listaan.
  Muistan että jonakin vuonna Saintsilla oli alle 16 junnua pukeissa pelissä, niin että nyt valmentajia olisi enemmän on vähän ylilyöntiä.
  Laittakaa osa valmentajista valmentamaan edustusta niin tulee ehkä sitä Vaahteramenestystäkin…! :D

 • Vaikka tuosta 16 valmentajasta olisi puolet klinikkavalmentajia niin silti sielä on tuplasti enemmän kuin monissa muissa joukkueissa. Vihdoin joku on alkanut panostaan junnuihin! Hyvä Saints!

 • Onko Vaasassa oikeasti edes yhtä valmentajaa?

 • Ketä kiinnostaa mitä Vaasassa tapahtuu?

 • Kannattaisi kiinnostaa…