Stephen Stokes ei jatka Vantaalla

Tuomo Tomperi 20.10.2016 9:44 70 kommenttia

Joukkueesta pois suuntautuva pelaajaliikenne ja päävalmentajan lähtö asettavat tummia pilviä TAFT:n kauden 2017 ylle.

Amerikkalaisen jalkapallon kalenteri noudattaa vuodesta toiseen samanlaista kiertoa. Kansallisten sarjojen päättyessä lajiväen mielenkiinto siirtyy perinteisesti tulevan kauden ennakointiin. Viime syksynä suurin mielenkiinto kohdistui Vaahteraliigaan, jonka kokoonpano kasvoi lopulta kuudesta seitsemään Helsinki 69ersin luovuttua sarjapaikasta ja Tampere Saintsin ja Wasa Royalsin noustessa liigaan. Tänä vuonna liigan asetelma on puolestaan ollut selvillä jo hyvän aikaa, joten katseet ovat kohdistuneet kahden ylimmän divisioonan sarjapaikkarulettiin. Tähän saatiin uutta tietoa tänään, kun liigan seitsemänneksi kaudella 2016 jääneen Vantaan TAFT:n päävalmentaja Stephen Stokes ilmoitti jättävänsä seuran valmennustehtävät. Tieto lähdöstä löytyy julkisesti Stokesin Facebook-profiilista.

left

Stokes kertoo Gridironille olevansa kiitollinen mahdollisuudesta valmentaa liigajoukkuetta Vantaalla.

– Kiitos TAFT:lle luottamuksesta ja mahdollisuudesta valmentaa ja pelata vielä viimeisen kerran. Keskityn nyt oman yritykseeni pyrkien auttamaan futisyhteisöä sillä tavoin, Stokes toteaa.

Stokesin lähtö tulee ajanjaksona, jota seurat käyttävät perinteisesti riviensä täydentämiseen ja tulevan kesän suuntaviivojen määrittämiseen. Päävalmentajan tai kokonaisen valmennustiimin puuttuminen lokakuussa ei yksinään suista joukkueita raiteiltaan, mutta TAFT:lle Stokesin lähtö tulee ajoituksellisesti hankalaan paikkaan. Usein esimerkiksi päävalmentajan vaihdoksesta tiedotetaan nopeasti kesäkauden päättyessä, mikä jättää kaikille osapuolille eniten aikaa tulevaisuuden järjestämiseen. Stokesin lähtö lokakuun lopulla kielii siitä, että Vantaalla oltiin valmiita lähtemään kohti ykkösdivisioonaa amerikkalaisvalmentajan opein, mutta syksyn tapahtumat pakottivat seuran ja valmentajan lähtemään eri teille. On helppo vetää johtopäätös, jonka mukaan seuran edustusjoukkue ei pelaa ykkösdivisioonaa 2017.

Miten tähän tilanteeseen päädyttiin? Vuosi sitten TAFT oli hankalassa tilanteessa, päättyihän liigakausi 2015 vantaalaisjoukkueen osalta recordiin 0-10. Uuden joukkueen rakennus sai kuitenkin lentävän lähdön, kun seura ilmoitti Wolverines-ikoni Stephen Stokesin liittymisestä joukkueeseen päävalmentajan ominaisuudessa. Lisää mielenkiintoa herättivät Cedric Johnsonin ja myöhemmin NFL-kokemuksella säväyttäneen Daniel Rodriguezin sopimukset. Vaikka Rodriguezia ei lopulta koskaan Vantaalla nähtykään, sai TAFT taakseen juuri riittävästi liike-energiaa tulevan liigakauden läpiviemiseen. Joukkueen linjapeliä epäiltiin pitkään, mutta onnistuneiden vahvistusvalintojen avulla joukkue onnistui parantamaan otteitaan kesästä 2015.

TAFT:n putoamisen varmistumisen jälkeen moni epäili, miten Vantaalla noustaisiin taistelemaan kesän 2017 divisioonaan. Divisioonajoukkueet panostavat taloudellisesti kauteen keskimäärin vähemmän – onhan amerikkalaiskiintiökin pienempi. Helsinki Wolverinesin erinomaisesti alkanut offseason ja vhva pyrkimys Spagettimaljan 2017 voittajaksi ei jäänyt huomaamatta Vantaallakaan. TAFT saikin alkusyksystä kylmää vettä niskaansa kolmen avainpelaajan siirryttyä paikallisvastustajan leiriin. Tänään Wolverinesin tulevan kesän rosterista löytyy lisäksi TAFT:a edustaneiden OL Roope Siitosen ja LB Riki Ogatan nimet.

Seura itse on ollut vaitonainen tilanteesta, joten virallista tietoa saamme varmasti odottaa vielä hetken verran. Ex-valmentaja Stokes kertoo Gridironille olleensa valmis jatkamaan, mikäli joukkue olisi kokonaisuutena vastannut huutoon. Pettymys on helposti aistittavissa. Muutaman avainpelaajan lähtö hankalassa tilanteessa voi vaikuttaa merkittävästi koko joukkueen tilanteeseen.

Tästä päästäänkin kaikkein mielenkiintoisimpaan kysymykseen. Mitkä ovat vantaalaisseuran vaihtoehdot kaudelle 2017, ja miten seuran tuleva päätös vaikuttaa sarjatasoihin ja niiden joukkueisiin?

Stephen Stokesin halu valmentaa korkealla tasolla on yleisesti tiedossa oleva asia. Yhdistettynä hänen lähtöönsä TAFT:sta on helppo päätellä, ettei TAFT tule pelaamaan ykkösdivisioonaa ensi kesänä. Mielenkiinto kiinnittyy siihen, tarjotaanko seuralle kakkosdivisioonapaikkaa ja jos tarjotaan, ottaako se sen vastaan? TAFT:n juniorituotanto on hyvällä mallilla – valittiinhan tänään alkaviin U19-sarjan PM-kisoihin peräti seitsemän vantaalaispelaajaa. Mikäli joukkueen runko ei jatka rapistumistaan, voitaisiin sinipaidat helposti nähdä tulevan kesän kakkosessa, pelillisessä mielessä.

Gridironille kantautuneiden tietojen mukaan II-divisioonaan on kuitenkin jo valmiiksi tyrkyllä runsaasti joukkueita. Rautamaljan mestari Mikkeli Bouncers ilmoitti jo hyvissä ajoin jatkavansa pelejä kakkosessa myös tulevana kesänä. Helsinki East City Giants on tiedottanut nousuhaluistaan näyttävästi, mutta muut viime kauden kakkosessa pelanneet joukkueet vaikuttavat jatkavan sarjatasolla myös 2017. Samalla on muistettava, että tynkäsarjana viime kesänä pelattuun kakkoseen ollaan nostamassa runsaasti uutta verta. Tinamaljafinalistit Kotka Eagles ja Oulu Northern Lights ovat molemmat vahvasti ehdolla ensi kesän II-divisioonaan. Myös Helsinki Wolverinesin kakkosjoukkue, joka sijoittui viime kesän kolmosessa sijalle 3, saatetaan nähdä sarjaporrasta ylempänä. TAFT:n mahdollinen asettuminen kakkoseen voisi nostaa sarjan joukkuemäärän peräti kahdeksaan. Näin laajaa kakkosta ei nykymuotoisessa sarjassa ole nähty, mutta kilpailusäännöt tilanteen mahdollistavat. Kausien 2017-2019 säännöistä löytyy kakkoseen myös kahdeksan joukkueen formaatti.

Kakkosen lisäksi aloittaminen uudestaan kolmosdivisioonatasolta on myös teknisesti ottaen mahdollista. Kesällä 2015 divaria pelannut Oulu Northern Lights pudottautui viime kesäksi kolmoseen, ja pelasi heti onnistuneen kauden saaden uutta pontta toiminnalleen. Tietoa vantaalaisseuran sisäisistä keskusteluista ja tavoitteista ei Gridironille asti ole kantautunut, joten tämän suhteen jäämme tarkkailemaan tilannetta.

Syksy on lajissamme on vuodesta toiseen muutosten aikaa. Toiset saavat myötätuulta alleen, kun taas toisten osa on määrittää tilanne ja tehdä joskus kipeiltäkin tuntuvia ratkaisuja. Parhaiten eteenpäin selviävät ne, jotka pystyvät parhaiten sopeutumaan muuttuneeseen tilanteeseen.

Kommentoi

 • Näköjään Stokes yritti loppuun saakka pitää korttitaloa kasassa kun vielä viime viikolla mies huhuili pelaajia Taftin avoimiin harjoituksiin Facessa.

 • ..tai valmentaa sopimuksensa loppuun

 • …no sitten se sopimus loppui tänään kun postasi että ei ole enää töissä tuossa seurassa.

 • Eikö seurojen ykkös- ja kakkosjoukkueiden välillä pidä olla yksi sarjaporras? Sen takiahan Wolvojen kakkosjoukkue joutui pudottautumaan kolmoseen, kun ykkösjoukkue siirtyi Vaahteraliigasta I divariin. Vai onko tuota pykälää muutettu? Jos ei, niin silloin Wolvojen kakkosjoukkue ei voisi nousta ensikaudella kakkoseen, vaikka haluja olisi.

 • Oma käsitys on, että eivät voi pelata samalla tasolla, muuten käy. Ymmärtääkseni tämä ”yhden väli” on palvellut Wolverinesin tavoitteita parhaiten, kun joukkueiden sarjatasoilla on ollut selkeä ero. Nyt jos ollaan kovasti menossa liigaan, kakkosjoukkueen nousu kakkoseen on kai ahmojen näkökulmasta vain ajan kysymys.

 • II-joukkuetta kannattaa peluuttaa sellaisella sarjatasolla joka takaa pelaajien kehittymisen. Mikäli erilaiset spekulaatiot osuvat kohdalleen tulee kauden 2017 II-divarista laaja ja tasokas sen sijaan III-divarin taso romahtaa kauteen 2016 verrattuna. Jos Wolvoilla tarkoitus kehittää ja kasvattaa nuoria ja late-start-rookieita edustusjoukkueeseen sopiviksi kannattaa se tehdä 2017 tasokkaassa kakkosessa. Käsittääkseni Tiirapaasin spekuloimaa sarjaportaan väliä ei ole sääntöihin kirjoitettu ja sarjanousuthan eivät ole sarjaportailla pakollisia vaikka sarjan voittaisikin.

 • Kuun loppuun, ellei jätä vetämättä ensi viikkoa

 • Voiko treenejä vetää jos paikalla ei ole pelaajia ? Kyselee epätietoinen naapurikaupungista…

 • Jos nyt sarjadirektiivejä tulkitaan niin Taftille tulee sakko luopumisesta, koska ilmoittautunut 1-Divisioonan. Tämän luopumisen jälkeen voivat hakea 3 divisioonapaikkaa.

 • Onko sinulla faktatietoa siitä että
  a) Taft on ilmoittautunut 1-Divisioonaan
  b) Taft ei aio osallistua sarjatasolle, jolle se on ilmoittautunut

 • Taft kuulemma on pyytänyt jopa 16-vuotiaita pelaamaan Edarissa, kun miehet lähtee.

 • Ei ole faktaa, mutta jos tähän tai ykkösdivarin ketjun spekulointiin katsoo vastaukset direktiiveistä olettaen TAFTin ilmoittautuneen I divariin (mihinkä muualle olisi ilmoittautunut kun ilmoittautumisaika oli 30.9) niin
  a) olisi varmaan ilmoittanut jos ei olisi ilmoittautunut 30.9
  b) jos on ilmoittautunut sarjaan ja vetäytyy tulee luopumissakko ja 2 divariinhan ei ilmoittauduta vaan noustaan 3 divarista :-)

 • No se olis hienoa et saadaan 2 div. 8 joukkuetta eikä 5 :) laitetaan suoraan 10 niin on ainakin mielenkiintoa.

 • Onnea Wolvoille mestaruudesta jo nyt :) toivotaan että kasetti pysyy kasassa, pidin TAFT ainoona kunnon vastuksena niille ensikaudelle mutta nyt sekin meni.

 • Mistä johtuu joukkueiden suuret taitoerot pelaamisessa? Sarjojen sisälläkin on isoja eroja saatikka jos verrataan VL joukkuetta vs divisioona joukkueisiin.
  Samanikäisiä ja kokoisia pelaajia, mikä tekee eron?

 • Ei tuo nyt vielä ole aivan noin selvä juttu mutta kyllähän viiden liigapelaajan lisäys rosteriin vahvistaa joukkuetta enkä usko, että nuo (Johnson, Dahlman, Nousiainen, Siitonen, Ogata) ovat ainoat uudet pelaat joita Wolvoihin liittyy ennen kauden alkua. Todennäköisesti Suomen kovin valmennustiimi varmistaa sen, että nuoret pelaajat valitsevat Ahmat kehittymisen paikakseen ja peliaikaa on tarjolla kaikille koska joukkueita riittää useammalle sarjatasolle. Wolvoilla on selkeä itse rakennettu kilpailuetu tällä saralla Suomessa.

  Muista Steelers tulee vahvistumaan kun ottaa jenkit mukaan taitopaikoille. Inkkarit ja ECG hankkivat yhden kentällisen verran tuonti´pelaajia ja saattavat olla yllättävänkin kovia. Jyväskylää on arvoitus. Viime kauden jenkit olivat pettymyksiä joten paremmaksi täytyy laittaa pärjätäkseen.

 • Mielenkiintoista tulee olemaan! Kun olemassa olevaan jengiin tulee paljon uusia, niin kuinkakohan moni viimevuoden pelaaja haluaa pelata kakkosjengissä tai istua penkillä? Puhumattakaan näistä entisistä vaahteraliiga pelaajista jos peliaikaa ei löydy divarissa. Ja mitäs jos Volvot eivät jostain syystä voitakaan divaria, tuleeko silloin taas uusi exodus?
  Aika näyttää

 • Eikös ne wolvot voittanutkaan divaria….Eiku ai niin juu, totta.

 • Wolvot kierrätti pelaajia eri joukkueissaan aktiivisesti läpi kauden. Ex liigapelaajilla näytti olevan kovaa intoa olla mukana III-divarin peleissä ja bussireissuilla pohjoista myöten eikä kummassakaan joukkueessa ollut kertaakaan sääntömääräistä 45 pelaajan listaa pelissä mukana. I-divarin ydin oli itse asiassa aika kapea ja vain 10 ukkoa pelasi mukana kaikissa 8 runkosarjan pelissä. ”Edari-miehiä” ja glory-huntereita tuollaiseen systeemiin ei saa mukaan leijumaan mutta kehittymishaluisia ja sitoutumia pelaajia kylläkin.

 • 21.10.2016 18:15
  Tottakai porukassa on vaihtuvuutta sitä en epäillyt yhtään. Mutta uskon että seuran joka ilmoittanut tavoite kaudelle 2018 on VL niin varmasti on imua ja paljon. Ja pelaajat jotka haluavat vielä kehittyä eikä istua penkillä ja ihmetellä niin varmasti wolvot on kohde. Moniko sit viimevuoden pelaajista jatkaa niin en tiedä. Mutta luulen että aika moni.

 • Lista on komea mutta Wolvot ei näillä nimillä ole parempi -17 kuin oli -16. Jerell Jones ja Locklan Gilbert jos ovat tosiaan poissa joukkueesta niin Dahlman/Cedric/Pervis kolmikko ei korvaa menetyksiä. Nousiainen selkeä vahvistus, muut lisäävät vaan syvyyttä, mikä toki tärkeää sekin. Tietäjät kertoo että Robert on fitness kuurilla ja pelaa varmuudella itse ensi kaudella. Siihen kun laksetaan mukaan velipoika, Leivoja, ynnä muut kokit niin soppa on valmis. Toivoa sopii että lopputulos ei ole hyvin rakennetun uuden Wolverinesin pannukakku.

 • Hankki kapeaan TAFTin rosteriin 2 jenkki QBtä ja palasi itse aloittavana samalla viikolla kun perusteli Cedin olevan Euroopan paras kakkos QB. Hieno pelaaja ei aina ole hyvä valmentaja tai GM. TAFTin amatöörimäinen johtoryhmä maksoi eikä taaskaan onnistunut luomaan jatkuvuutta. Kannattaa muistaa että pari vuotta sitten TAFT maksoi että Wolvot oli järkkäreinä katsomassa TAFTin kotipelit…
  Katotaan miten neljälle QBlle riittää peliaikaa Wolvoissa, onhan siellä Lehtinen ja Drockila ainakin toistaiseksi.

 • Cedricin olkapää oli alkukaudesta vielä rikki ja Webb ei ollut vielä Suomessa. Itsekkin rikkinäinen Sto

 • …Stokes pelasi ja laittoi kroppaa likoon esimerkillisesti. Oli miten oli mutta ei kerrota tarinoita joissa faktat sivuutetaan.

 • …uusi nimi Taft-leimalla ilmestynyt W-rosteriin…

 • Stokes taikoi lopulta olosuhteisiin nähden yllättävän hyvän joukkueen, eikä pelaajakatoa voi laittaa hänen syykseen. Ennusmerkit olivat ilmassa jo pari vuotta sitten, eikä TAFTin kohtalo suinkaan ole poikkeuksellinen. Pääkaupunkiseudulla käy helposti kylmät, sillä pelaajien on niin helppo vaihtaa naapuriseuraan. Historiasta löytyy yllättävän monta joukkuetta. Siinä suhteessa Roostersille täytyy nostaa hattua, sillä he ovat selvinneet vuosien varrella monesta myllerryksestä, usein jopa entistä ehompana. Muissa isoissa kaupungeissa vauhtia on helpompi ottaa alemmilta tasoilta, koska yleensä vain aivan terävin kärki siirtyy muualle ja materiaalia riittää uuden polven kasvattamiseen. Tässä suhteessa Wolvoillekin voi nostaa hattua, sillä he ovat onnistuneet rakentamaan jatkuvuutta omalla tavallaan. Yllättäin ensi vuonna liigassa on vain yksi joukkue pääkaupunkiseudulta ja sinne kuuluu ehdottomasti toinenkin. Wolvoille olisi siis kysyntää liigassa. Tästä tullaankin helposti siihen, miten TAFTin ja ECG:n perinteisinä seuroina pitäisi rakentaa strategiansa. Liian nopea nousu liigaan olisi vain turmioksi, vaikka tie avautuisi toisen seuran jättämään aukkoon. Juniorityö on välttämätöntä, mutta se ei riitä. Uskaltaisin väittää, että menestykseen tarvitaan oikeanlainen hallitus ja taustajoukot. Ja mitä se tarkoittaa? Pitää olla seuraan sitoutunut niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin, mielellään seuran oma kasvatti. Johtajuus ei saa olla yksillä hartioilla, sillä niin monta seuraa on kaatunut seuraa vuosikaudet käytännössä yksin johtaneen lopetettua. Ammattitaitoa tarvitaan, mutta työelämässä korkeassa asemassa olevat eivät yleensä sovellu: tarvitaan hands-on -tekijöitä muiden johtamisen sijaan. Sellaiset tyypit, jos ovat seuran kasvatteja, olisivat erinomaisia ”kummeja” ja sponsoreita. Porukan pitää myös viihtyä yhdessä ja sillä pitää olla jatkuvuutta. Mutta miten luoda sellainen johtamisen kulttuuri?

 • Jesper Korkalainen!!! TAFTin todellinen helmi. Siinä on peräänkuuluttamani voittava QB ja poika on vasta 16v. Suomen U19-hyökkäys alkoi todenteolla liikkua, kun Jesper astui kehiin toiselle puoliajalle. Näytti olevan kaikki kohdillaan: heittokäsi, nopeat jalat, koko ja ennen kaikkea varmuus sekä itseluottamus. Netti tiesi kertoa, että jo 13-vuotiaana oli tähti U15-sarjassa, joten alkaa olla kokenutkin. Jos TAFT jatkaa ja toivottavasti jatkaa jollain divisioonatasolla, niin siinä on loistava ykkös-QB joukkueelle. Toivottavasti pääsee joka tapauksessa joukkueeseen, jossa saa täyden peliajan. Vaihto-oppilasvuosi hyvätasoisessa fudiskoulussa tekisi myöskin terää. Hyvältä näyttää!

  TAFT:stä täytyy sanoa se, että tekevät erinomaista juniorityötä. Toivottavasti se saa vain uutta nostetta edustusjoukkueen ongelmista.

 • Hyviä uutisia on tulossa Vantaalla ei levätä laakereilla…

 • @Abc1234 toivottavasti ei ole fuulaa. Taft pitää saada pidettyä pystyssä ja ensi kauden ykkösdivarissa. Ykkösestä ei taida olla putoamisvaaraa ensi kaudellakaan, joten sama kai se on siellä pelailla ja rakentaa uutta nousua? Kakkosessa taitaa tulla pidemmät pelimatkatkin.

 • Ainoa keino pelastaa Taft on pudottautua III-divariin ja rakentaa hyvän junnutyön varaan kokonaan uusi joukkue. Tekohengittäminen I-divarissa ja tappiokierteen jatkaminen olisi typerintä mitä tässä tilanteessa voidaan tehdä. Pelastumisen sijasta tuolla tapettaisiin koko seura. Taft on noussut ennenkin pitkän tien kautta takaisin liigaan ja jälleen kerran se on ainoa oikea polku.

 • Save taft miksi pitäsi pelata I divarissa? Tuoda taas lauma jostain pelaamaan? Ei kiitos. Vantaalla ja ympäristössä on riittävästi materiaalia omasta takaa. Kuten Filebacker on huomannut jo yhden tulevaisuuden tähden ja lisää on tulossa…. Toi import sirkus on todella säälittävää katsottavaa….ja todella huonoa suomi fudikselle….

 • Siksi että olisi joukkueita ykköseen. Viidellä joukkueella toinen vuosi putkeen tekee lajille todella huonoa. Isommassa kuvassa jotain tarvinnee tehdä että ykköseen olisi halukkaita mutta ensi kautta ajatellen Taft kai ainut mahdollisuus että edes kuusi olisi?

 • Ykköseen ei tarvita lisää heittopusseja. Yhdet Intiaanit riittää.

 • Taftille ilmoittautui valmentaja. Mikko Niemelä on oman face-viestinsä mukaan kokoamassa ympärilleen vanhoja Taft-konkareita aloittamaan uudelleenrakennuksen. Jos tuo toteutuu, on kyseessä juuri oikea tapa lähteä kasvun polulle. Vahvasti Taft-sydämen omaavat nimet ymmärtävät varmasti pitkäjänteisyyden, seuran identiteetin ja yhtenäisyyden merkityksen menestyvän konseptin perustalla.

  Misin viestin kuvituksena on Taftin vanha logo. Hienoa! Kahden edellisen kauden päättäjät ovat olleet enemmän kiinnostuneita ”brändi-uudistuksesta”, kuin urheiluseuran kivijalan rakentamisesta. kahden perättäisen brändi-uudistuksen jälkeen onkin hyvä aika palata juurille. Onnea ja menestystä urakkaan !!

 • Kiitos vaan mutta mä olen vai osa. Päävalmentajan vastuun jakaa Mika Karhu ja Mika Alanen. Mukana on ainakin Jukka Satola ja Antti Hurme vanhoista tutuista nimistä.Asiasta tiedotetaan virallisemmin pian.

 • No nyt on oikea jätkä puikoissa. Kiva nähdä miten hieno paketti saadaan kasaan ja Vantaalainen jenkkifutis nostettua sen ansaitsemalle paikalle. Näillä tekijöillä nimittäin alkaa jälkeä tulla ja viime kausien epäonnistumiset ovat kohta himmeä muisto vain. Maltan tuskin odottaa että Eurobowl-85 paidat kaivetaan kaapista ja pop-up kelkat liikkuvat pitkin Myyrmäkihallin keinonurmea. Junnuvalmentajistakin on päästy pikkuhiljaa eroon, mm. Collier ilmoitti lopettaneensa, ja saadaan turhaa painolastia pois kärryistä. Hyvin se menee, varmasti! Jo seuraa vaihtamaan ehtineet pelaajat peruvat siirtonsa ja lähtevät rakentamaan uutta suomijenkkifutiksen powertaloa, joka tulee voittamaan Vaahteramaljan seuraavan 3 vuoden sisään. Mahtavia aikoja!

 • Jos huhu uudesta valmentajasta pitää paikkansa, miten se vaikuttaa TAFTin mahdollisuuksiin tukevalla kaudella? Saadaanko Vantaalla iskukykyinen joukkue ja tuleeko se osallistumaan 1-divariin vai jollekin muulle sarjatasolle?

 • Misin ilmoittama tiimi on hyvä alku. Jännä miten rupesi taas joillain keulimaan ja puhutaan jo Vaahteramaljasta, typerää. Juuri tuo asenne johtaa tuhoon.

  Hyvä Alku tarkoittaa sitä että aloitetaan alusta. Ykkösdivariin ei ole asiaa ennen kuin nykyjunnuista muodostuva runko kasvaa kypsäksi siihen. Ikävä kyllä liian usein ei ole malttia kasvattaa ja kehittää joukkuetta kasvuun. Kouvola on hyvä esimerkki täydellisestä kärsivällisyyden puutteesta ja sen aiheuttamasta romahduksesta.

  Taft on menestyessään perustanut konseptinsa aina yhteenhitsautuneeseen yhtenäiseen joukkueeseen. Voittamiseen on opeteltu junnusarjoista ja divaritasoilta porras kerrallaan. Vaahteraliigan asettaisin itse tavoitteeksi aikaisintaan 2020. Juuri niin ja harva oikeasti jaksaa ajatella jefussa niin pitkälle. Seriously speaking, toivottavasti konkaripitoisilla vetäjillä on kokemuksen ja iän tuoma realismiin perustuva järki kädessä kun yleisöllä rupesi stondaamaan heti kättelyssä.

  Kolmosesta kannattaa aloittaa ja vuosi kerrallaan samalla porukalla menestykseen ja voittoihin.

 • @Seriously… Noi mainitsemasi keulimiset olivat kyllä jonkun trollaajan sarkasmia. Itse olen iloinen siitä, ettei Vantaalla suinkaan lannistuta. Tsemppiä!

 • Nyt meillä on vahvistuva junioritoiminta laajasti ympäri maata mutta b junnusarja 11 vs 11 sm pelattiin 3lla joukkueella. Sitten on tynkä ykkönen kun kukaan ei halua siellä pelata kasvavien rahallisten resurssejen takia ja importit valtaa joukkueet taitopelipaikoilla. Mikä on lahjakkaan junnun motivaatio harjoitella jos ei mahdu vaahteraan tai ykköseen. b junnusta hyppy vaahteraan on suht vaativa ja sama nykyään ykköseen. Toivottavasti tähän import sääntöihin saataisiin muutos joka suosii kotimaisia pelaajia.

 • Näyttää hiljaisuus loppuvan kun on uutisia julkastu taftin sivuilla.

 • matkaa vantaa

 • Mielenkiintoista nähdä paljonko ”edustuksen” pelaajia on jäljellä ja valmiina pelaamaan kakkosessa.

 • Jos joukkueen recordi kahdelta viime kaudelta on 1-21, niin ehkä osalle joukkueen pelaajista kakkonen on aivan hyvä sarjataso. Ja sanon tän sitten kaikella rakkaudella. Kakkosessa pelaa todella monta erittäin hyvää pelaajaa, ja pelin taso tulee olemaan ensi kesänä todellakin kohdallaan.

 • Noniin saatiin ainakin 1 mielenkiintoinen sarja ;) ja nyt saa jo hehkuttaa oulu vie rautamaljan.

 • Juuri se sarja on kaikkein mielenkiintoisin joka on lähinnä omaa napaa.

 • Veikkaan että ainakin viime kauden suosikkipelaajani J.Hentunen on mukana. Kova kaveri!

 • …SAJL vahvistaa sarjojen kokoonpanot. Ollaan taas lipsumassa pitkälle talven puolelle ja virallinen tieto puuttuu. Onkohan siellä vielä jotain vääntöjä meneillään divarien osalta. Kakkoseenhan tuntuu olevan tunkua ja se saattaa vaikeuttaa Taftin halua päästä juuri tuolle sarjatasolle.

 • Trojans ykköseen? Anders lopettaa tukemisen, pelaajistossa iso kato edessä, valmennus auki.

 • Vantaa on kaikin puolin hajonnut seura. Pelaajat ovat lähteneet. Nyt räävitään junnuja edustukseen kuvitellen et kakkosessa pärjää niillä. Junnuista lähtenyt koko TAFT:n sielu Collier. Stokes lähti. Vantaalla ei todellakaan ole kaikki hyvin.Mikään seura ei hajoo näin ihan itsekseen. Yleensä tuollainen tarkoittaa vaan sitä että organisaatiossa on jotain mätää. Valmentajat ei kerro mitään. Ei edes lopettaneet valmentajat. Miks ollaan noin hiljaa ongelmista? Edustusjoukkueen toiminta on ollut tällä kaudella karmeeta katsottavaa. Ekassa ottelussa vedettiin edustuskelvottomin pelaajin keräten 2500€ sakot. Ei missään ole koskaan ryssitty noin pahasti. Toi oli ensinnäkin amatöörimäinen moka tuolla tasolla joka kertoo vain kuinka huonosti seuraa ja joukuetta todellisuudessa johdetaan. Oiskohan sakkojen määrä yhdestä ottelusta uusi Suomen ennätys? Väitän että Stokes on kohteliaan hiljaa ongelmista. Pelaajakato kertoo kuitenkin seurauksista.

 • Reilusti yli budjetin vuodessa niin Stokes ja Collier olis halunnut jatkaa. Hallitus sanoi ei. Vantaalaiset pelaajat oli kaikonnut vuosien varrella. Stokes voi mennä Kouvolaan tolla systeemillä ja Collier mihin vaan jossa poika saa pelata QBt.

 • …teki todella hyvän päätöksen lopettaa hörhöilyt ja palaa takaisisin juurilleen. Taftissa on tehty laadukasta juniorityötä ennen tätä Collieria, ilmeisesti hänen aikanaankin mutta ihan varmasti myös tulevaisuudessa uusin ja vanhoin voimin. Kaudelle 2017 mukaan ilmoittautunut valmennustiimi on oikeaasti taftilainen kokoonpanoltaan ja jos joku on puhunut toiminnan sielusta se ei perustu kehenkään yhteen ihmiseen.

 • Pitää varmasti paikkansa että Vantaalla on tehty virheitä, sitä tuskin seuran johtokaan voi kieltää. Toivottavasti niistä virheistä on jotain otettu opiksi. Sekin on tosi asia että viime kauden edustusjoukkueen pelaajia on lähtenyt muihin seuroihin, mikä on ymmärrettävää monta vuotta Vaahteraliigassa pelanneilta miehiltä. Eihän se II-Divari todellakaan tarjoa enää mitään haastetta niinkin kokeneille pelimiehille.
  Vantaahan on ilmoittanutkin panostavansa tulevina vuosina enemmän juniori toimintaan ja sen turvaamiseen. Vantaalla on sen asian suhteen puitteet ainakin kunnossa, harjoittelupaikat ja valmennus. Mikäli on myös kuulopuheisiin uskominen, eipä taida Coach Collierin lähtö paljoakaan vaikuttavan juniori puolen toimintaan. Käsittääkseni muutaman pelaajan vanhemmat ovat lähinnä pahoittaneet mielensä hänen lähdöstään Porvooseen.

 • Meinaakohan TAFT pelailla kakkosdivaria Myyrmäessä vai palaako Tikkurilaan?

 • Rahasyistä voisi olla järkevää siirtyä Tikkurilaan. Kenttä puolet halvempi. Mutta tietysti puitteet todella kaukana Myyrmäestä. Toisaalta, kuka niitä puitteita 2-divarissa kaipaa.

 • Edelleen SAJL on hiljaa sarjojen kokoonpanoista. Kohta ollaan joulukuussa eikä uutisen uutista asiasta. Onko siellä joku piilevä pommi odottamassa tai mikä mättää?

 • Miten voisi olla tietoa kun asiat päätetään tulevana viikonloppuna Seinäjoella…Junnu.

 • Siellä tehdään taas fiksuja päätöksiä, kun notta ristus miehet pääsee vauhtiin…

 • Minäkin olen myös ihan hajalla kun ei ole varmistunut vieläkään mitkä seitsemän jengiä pelaa ensi kaudella I-divarissa..

 • No alunperinhän porukka on tiksistä eikä tonne Myyrmäkeenkään nyt niin helppo ole julkisilla mistään tulla.

 • Kenttäpolitiikka ei ole yksiomaan kiinni seuran tahtotilasta kuten kaikki stadilaisetkin ja miksei maalaisserkutkin asian tietävät. Taftin koti on kuitenkin Tikkurilan Peltolassa ja Myyrmäki stadioneineen olisi II- tai III-divariporukalle täydellinen ylilyönti. Sitä paitsi noiden betonikatsomoiden tunnelma ei koskaan yllä samalle tasolle kuin luonnonkatsomoissa. Sadekeli tosin o aika karu kun ei ole katettua paikkaa istua.

 • Tuohon aiempaan kommenttiin liittyen kotimaisten pelaajien suosimiseen ja että jengeillä ei ole intoa nousta 1-divariin kustannusten takia. Molemmat näistä ongelmista olisi ratkaistavissa sillä että 1-divariin ei saisi tuoda jenkkivahvistuksia ollenkaan, mikä pakottaisi joukkueen pitämään huolen siitä että kotimainen runko olisi oikeasti hyvässä kunnossa mahdollista liiganousua varten. Samalla kaikilla vaahteraliigajoukkueilla tulisi olla farmisopimus jonkun 1-divarijengin kanssa joka koskisi erityisesti nuoria pelaajia, tällöin esimerkiksi vaahteraliigajoukkueiden suomalaiset pelinrakentajat voisivat pelata 1-divarissa Mutta olla käytettävissä myös liigapeleissä. Tällä ratkeaisi valitus että nuoret lupaavat Suomi QB:t (Flinkman, Väänänen, Lehtinen, Väisänen, Drockila, Berndstsson ja muut), istuvat penkillä mikä on totta ja valitettavaa. Sama asia koskee toki muitakin nuoria lupaavia pelaajia jotka joutuvat istumaan liigassa penkillä koska jenkki vie peliajan (mikä on siis myös ymmärrettävää), he saisivat kallisarvoista peliaikaa. Turha sanoa että divarin taso tästä laskisi jos heidänkin joukkueen avainpelaajat saavat arvokasta peliaikaa kovemmissa peleissä, divarihan on kuitenkin kehityssarja vaahteraliigaa varten. Tällä varmistettaisiin samalla että se divarijengin runko olisi oikeasti hyvässä kunnossa liigaan nousun tapahtuessa, eikä sen tarvitsisi välttämättä ostaa heti ensimmäiselle kaudelle kaikkia avainpelaajia ulkomailta pärjätäkseen kuten Wasa joutui valitettavasti tekemään.

 • ”..divarihan on kuitenkin kehityssarja vaahteraliigaa varten…”

  Jos tarkoita tällä joukkueen kehittymistä olet oikeassa. Jos tarkoitat, että divarissa seurat kehittävät pelaajia liigajoukkueille olet väärässä.

  I-divisioonaan ovat ilmoittautuneet ne harvalukuiset seurat, joilla on tavoitteena nousu Vaahteraliigaan. Osalle nykyjoukkueista tavoite on realistinen, osalle ei. Nimenomaan kotimaisen rungon kehittäminen olisi tärkeää ja siksi importit tulisi kategorisesti kieltää divareista. Pelioikeus vain Suomen passin haltijoille.

  Ja mitä tulee kommenttiisi Wasasta. Royalsilla oli ja on edelleen erinomainen kotimainen runko jota täydennettiin importeilla aivan samalla tavalla kuin Helsingissä, Vantaalla, Seinäjoella jne. Liigassa menestyminen edellyttää nykysäännöillä maksimipanostuksia tuontipelaajiin ja niin tekivät kaikki playoff-joukkueet.

 • And here we go again….

 • Hoitoa pitää jatkaa niin kauan kunnes kaikki oireet katoavat. Import-syöpäkin talttuu kun ollaan sinnikkäitä ja jaksetaan taistella vaikka joskus tulee takapakkeja. Kun import-ongelma saadaan hoidettua asettuvat suomalaiset joukkueet niille sarjatasoille, joille ne pelaajarunkonsa puolesta oikeasti kuuluvat.

 • No nyt on tietoa sarjoista. Todella ihmeellistä ettei joukkueita saada nousemaan ylöspäin II-divarista tai ettei ole edes kiinnostusta I-divariin. Onhan kyseessä kuitenkin toiseksi ylin sarjataso. Tarttisko ehkä tehdä jotain tai ainakin miettiä miksi seuroja ei kiinnosta..

 • Olikohan Seinäjoella keskustelua tästä asiasta..? Ikävä kyllä ykkönen on tällä rakennelmalla turha sarja. Ykkönen pitäisi pelata ilman importteja (USA + EU jne) jotta se olisi mielekäs sarja kaikille jotka haluavat kehittää toimintaansa kilpailukykyisessä sarjassa kohden liigaa.

  Liigasta 10 joukkueen sarja jossa joukkueissa max 2 vapaavalintaisen kansallisuuden omaavaa importtia, Divarista kilpailusarja kokonaan ilman importteja.

 • Importti sitä, importti tätä, jäkäjäkäjäkä.

 • Ei muuta kuin ykkönen yhteen liigan kanssa. Runkosarja maantieteellisesti jaettuna joko itä-länsi tai etelä-pohjoinen lohkot, joissa 6 joukkuetta pelaa kerran kaikkia vastaan (5peliä) ja jatkopelit paremmuusjärjestyksessä ylempi- ja alempijatkosarja (5peliä). Välierät ja finaali. Taso ehkä laskee hetkellisesti, mutta maantieteellinen kattavuus liigalle lisääntyy, mikä varmasti myös vaikuttaa lajin mielenkiintoon pitkällä aikavälillä.