Vaahteraliigan ranking kaudelle 2017

jefumaster 12.9.2016 19:10 676 kommenttia

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaavat joukkueet valitaan ranking-sijoitusten perusteella. Seurat ovat sopineet aiemmin kaudelle 2017 voimaan astuvista sarjajärjestelmistä. Vaahteraliigan osalta on päätetty jatkettavan seitsemän joukkueen järjestelmällä.

Käytännössä liigajoukkueiden vaihtuvuus syntyy siten, että kaudella 2016 viimeiseksi jäänyt joukkue Taft putoaa I-divisioonaan ja Spagettimaljan voittajajoukkue Hämeenlinna Huskies nousee liigaan kaudelle 2017. Liigajoukkueilla on mahdollista syyskuun aikana vielä ilmoittaa vapaaehtoisesta sarjapaikan luopumisesta. Jos joku joukkueista päättää luopua rankingin mukaisesta sarjapaikastaan, pyritään sarjapaikka täyttämään rankingin seuraavalla joukkueella.

Juuri nyt vaikuttaa siltä, että kaikki seurat rankig-sijoilta 1-7 ovat ilmoittautumassa liigaan. Uutisoinnit joukkueiden osalta ovat tähän mennessä koskeneet lähinnä valmentajia. Vaahteraliigajoukkueissa on meneillään valmentajanvaihtoviikot. Tässä vaiheessa joukkueiden iskukyvyn analysointi ei ole millään tavalla ajankohtaista. Ohessa Vaahteraliigaan rankinginsa perusteella oikeutetut joukkueet objektiivisessa menneen kauden sijoitukseen perustuvassa järjestyksessä.

1. Helsinki Roosters

Mestarijoukkueen suurin uutinen maljan nostamisen jälkeen on ollut päävalmentajan vaihtuminen. Juha Hakala johti punapaidat viiteen perättäiseen mestaruuteen ja jää historiankirjoihin liigavalmentajana, joka ei ole kertaakaan hävinnyt playoff-peliä. Uuden valmentajan valinta on kukonpoikien ensimmäinen toimenpide jolla lähdetään valmistautumaankauteen 2017.

2. Seinäjoki Crocodiles

Seinäjokisten haave toisesta mestaruudestaan huuhtoutui sateen mukana Sonera Stadionin turffin pinnalle. Ottelun jälkeen päävalmentaja Henri Kotanen ilmoitti siirtyvänsä pois päävalmentajan positiostaan. Uusi luotsi valittiin nopeasti ja Crocodiilit lähtevät valmistutumaan uuteen kauteen Vesa Jalavan johdolla. Jalava on toiminut Crocojen päävalmentajana aiemminkin ja cv:n kruununa mestaruus vuodelta 2001.

3. Anders Trojans

Trojans jatkoi liiganousunsa jälkeistä mitaliputkeaan ottamalla nyt toisen perättäisen pronssin. Joukkuetta kolme vuotta valmentaneen Mikko Virolaisen on huhuttu jättävän tehtävänsä joten myös Turussa on edessä päävalmentajan värvääminen. Joukkueen runko on pysynyt yhtenäisenä läpi Virolaisen valmennuskauden joten talvikauden aikana on mielenkiintoista seurata miten joukkueen rosteri rakentuu.

4. Wasa Wa1ld Royals

Royals pelasi sarjanousijana erinomaisen kauden, mutta päästäkseen vielä porrasta korkeammalle, seuran monitoimimies Seppo Evwaraye ilmoitti keskittyvän jatkossa seuran toiminnanjohtajan tehtäviin. Evwarayen mukaan Royals tarvitsee päävalmentajan, joka pystyy keskittymään vain ja ainoastaan valmennukseen liittyviin asioihin. Uusi päävalmentaja on siis haussa ja Hall of Fameen Vaahteramaljan yhteydessä valittu Evwaraye varmistaa jatkossa, että pelaajilla ja valmentajilla on parhaimmat puitteet mitä voidaan tarjota ja Royals brändi kehittyy yhä vahvemmaksi Vaasassa ja valtakunnallisesti.

5. Tampere Saints

Kauden toinen sarjanousija Saints pelasi hyvän kauden vaikka unelma playoff-paikasta ei toteutunutkaan. Seura on kertonut, että kauteen 2017 valmistautuminen on käynnissä seuran jokaisella osa-alueella. Kuun loppuun mennessä on varmasti paljon uutta tiedotettavaa tulevan kesän kuvioista. Tämän hetken tiedoilla joukkueen päävalmentajana jatkaa Teemu Majander.

6. Porvoo Butchers

Porvoo Butchers on viides liigajoukkue, joka lähtee tulevaan kauteen uudessa valmennuksessa. Kari Leivoja on kertonut, että jatkosta ei onnistuttu sopimaan, joten uudeksi päävalmentajakseen porvoolaiset ovat valinneet Jan Vilkon. Vilkko oli jo päättyneellä kaudella Kari Leivojan valmennusryhmässä. Valmistautuminen kauteen 2017 on jo alkanut Porvoossa ja joukkueen ensimmäisissä harjoituksissa on jo nähty pelaajia muistakin Vaahteraliigajoukkueista.

7. Hämeenlinna Huskies

Spagettimaljan voittaja Huskies on tehnyt selväksi haluavansa pelata Vaahteraliigassa kaudella 2017. Rankinginsa perusteella paikka on varma, joten Hämeenlinnassa valmistautuminen kauteen on saanut lentävän lähdön. Nousijajoukkueen ja seurassa jatkavan Stan Bedwellin innolla seura on ehtinyt jo uutisoida useammista pelaajasopimuksistaan. Seura on kertonut perustavansa edustusjoukkueen rinnalle kehitysjoukkueen jatkuvuutensa varmistamiseksi.

Vaahteraliigan joukkuekokoonpano vaikuttaa varsin selkeätä, joten spekulaatioita pelaavista joukkueista lienee turha harjoittaa. Rankingissa sijaluvuilla 8. ja 9. ovat Taft ja Wolverines, mutta nämä pelaavat I-divisioonassa 2017 erittäin korkealla todennäköisyydellä. Suuri vaihtuvuus liigajoukkueiden valmentajarintamalla avaa jatkossa pelin menestysedellytysten arvioineille.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Toistaiseksi Huskies on esittänyt valmiimman paketin kaudelle 2017. Ainoa joukkue jolla jo sopimukset julkaistuna importtien kanssa.

 • Huskies valmis paketti? Uutena Lindqvist ja samat importit jatkaa? Kyllä on vielä kaukana valmiista paketista

 • Kerro heti liigajoukkue joka on ilmoittanut enemmistä pelaajasopimuksista niin otan sanani takaisin anteeksipyynnöin höystettynä.

 • Tarkoitin että tuohon ryhmään tulee varmasti vielä paljon lisää suominimiä ja muutama europelaaja. Uskon että huskies taistelee pudotuspelipaikoista. En tarkoittanut tuota kommenttia herjauksena.
  En vaan vielä vetäisi hirveitä johtapäätöksiä nyt julkaisuista sopimuksista vaikka laatu pelaajia kaikki.

 • Niin tuossa kunnossahan Huskies on valmis paketti voittamaan divarin. Ei mennä nyt asioiden edelle.

 • Ei kukaan ole väittänyt, että Huskies on valmis liigaan. Sanoin, että Huskies on toistaiseksi esittänyt valmiimman paketin liigaan koska kukaan muu seura ei ole ilmoittanut yhdestäkään pelaajasopimuksesta kaudelle 2017 tähän mennessä ja käsittääkseni Royalsin sopimus S. Thomasin kanssa on ainut kahden vuoden sopimus joka on aiemmin julkaistu.

  On aina ilo seurata uuden joukkueen intoa hetkellä, jolloin muilla painaa päälle edellisen kauden krapula eikä organisaatiossa ole energiaa aloittaa kaikkea taas alusta vähään aikaan.

 • Älä nyt vaahtoa. Muutkin tekee työtä varmasti pelaajien hankinnassa. Se että sä et ole kuullut siitä ei kerro siitä etteikö jotain tehtäisi.

 • Ehkäpä Huskies ajaakin takaa sitä että on ilo seurata ”uuden” joukkueen intoa tiedottaa asioistaan samalla kuin muilla painaa krapula päälle eikä oikein jaksa niitä kotisivujakaan päivittää?

 • Ihme ettei mikään joukkue panosta oman nuorison kehittymiseen vaan keskittyy aina tähän europlayer, Nato-Importti ja jefuhuorien keräämiseen. Roosters ja Wolverines on nuorisotoiminnassa vähän sinnepäin mutta kyllä sielläkin kerätään rosteriin näitä junnuja vain ”tykinruuaksi” istumaan penkille.

 • Lue Crocojen Jalavan haastattelu niin löydät sieltä toivomasi. Se on selvää että junnurungolla ei liigassa ole menestymisen mahdollisuuksia, mutta hyvän junnutyön ansiosta voi säilyä hengissä – kuten Butchers.

  Hämeenlinnalla ei ole junnutoiminta vielä elinkaaren siinä vaiheessa, että se tuottaisi pelaajia liigajoukkueeseen. Siksi nousijan on oltava aggressiivinen pelaajamarkkinoilla alusta alkaen.

 • …koska ainoa tapa menestyä on keskittyä näihin europlayers-kuvioihin.

 • Hyvä. Kommentti, mutta ikävä kyllä myös oikea. Muutama seura mm pohjanmaalta kasvattaa importtien määrää tarvittaessa, jotta urheilullinen tavoite mahdollistuu. Tosi moni Suomi jefuhuora myös lopetti tai pitää välivuoden ensikaudesta. En tosin oikein ymmärrä tota jefu huora kommenttia. Täytyy muistaa että pelaajan ura jefussa keskimäärin alle 10v. Tämän vuoden liigassa enään muutamalla seuralla riveissään näitä teräsmiehiä. Tais olla Porvoolla, Seinäjoella ja Tampereella jos oikein muistan voi korjata jos väärin. Eli pelaajia joilla ura kestänyt yli 20v eri sa

 • Tällä vedetään taas aika surutta mutupohjalta. Seinäjoella taisi olla kaudella 2016 junnujoukkue jokaisessa ikäluokassa, Vaasalla kolmessa. Vaasan junioritoiminta on vähän vastaavassa tilanteessa kuin Hämeenlinnassa, kestää muutama vuosi ennen kuin junnumylly jälleen tuottaa pelaajia edustuksen käyttöön. Silti menneellä kaudella vastuuta on kantanut aika moni oman seuran tuotos. Huomioitavaa on, että näistä suurimmalla osalla ei ollut peliäkään Vaahteraliigaa alla ennen tätä kautta.

  P.s. ”Teräsmiehiin” voisi varmaankin lukea myös Royalsin Ceken (39 v.) ja Nyrhilä (43 v.)

 • Eiköhän se myös ole menestyvän organisaation merkki, että voidaan muuttaa ja muuttua tarvittaessa. Jos importteja ei tarvita, niin ei niitä tuoda. Taitaa vaan olla Suomessa tilanne, että kaikki niitä tarviitsee menestyäkseen.
  NFLssäkin etsitään kokoajan parempia pelaajia joukkueisiin.
  PS Ceken ja Nyrhilä ei ole tainnut kulkea pitkin Suomea rahan perässä

 • Nämä kaverit mm taitaa kuulua tohon peliuransa lopettaviin….

 • Jenkkifutiksessa on heikko kulttuuri pelaajien uran lopettamisten tiedottamisissa. Tämäkin on ilmiö joka estää suomalaisten tähtien syntymisen. Pelaajat eivät saa ansaitsemaansa huomiota uransa missään vaiheessa. Ainoa lopettamisilmoitus jonka olen itse nähnyt on Stephen Stokesin julkaisema.

  Jenkkifutiksessa ei taideta jäädyttää pelinumeroita ??? Jos olisin itse Wolverines-organisaatiossa harkitsisi numeron 28 jäädyttämistä vaikka seuralegenda pelasikin viimeisen kautensa Taftissa. Tai tekeekö Taft saman kuin Jokerit Esa Tikkaselle…

 • Ilman suurempaa provosointia ja ketään pelaajaa dissaamatta karu tosiasia vaan on että euroopasta löytyy parempia pelaajia kun kotimaasta ja suhteellisen halvalla. Ja ennen kuin joku taas ottaa sen roosters kortin niin finaali mielestäni osotti että ilman importteja ei roosterskaan olis voittanut että sillain…

 • Tää asia on monessa seurassa kyllä päin v….ja vielä kun siihen lisätään vanhojen pitkään seurassa toimineiden menettäminen seuran valm.ym tehtäviin niin ei voi kun itkee. Toisaalta Vaasa tässäkin hyvä poikkeus ja Tampereella kanssa saatu tai huhujen mukaan saadaan aktivoitua vanhoja pelaajia seuran toimintaan mukaan. Mikä kuulostaa askeleelta parempaan suuntaan :-) Jos toi huhu tai asia Vaasan poikien lopettamisesta nyt pitää paikkansa niin omasta mielestäni molemmat ansaitsee arvostusta seuraltaan ja huomion he varmaan saavatkin tuntien Sepon arvostuksen herroja kohtaan!

 • Importit ovat tärkeä osa Liigan ja I-divisioonan menestysreseptiä. Kummallakaan sarjatasolla ei huipulle pääse ilman panostusta ulkomaalaisiin pelaajiin. Sääntöjen sallimat amerikkalaispelaajat ovat must-asioita. Kotimaisen rungon aukkoja paikataan euro-pelaajilla ja kilpailuetua hankitaan kahden passin amerikkalaisilla. Niin Vaahteramaljan kuin Spagettimaljan ratkaisijat olivat importteja. Hienoa, että maljassa kuitenkin mvp-titteli kirjattiin suomalaiselle.

 • Niin no, missä vaiheessa siitä lopettamisesta pitäisi uutisoida? Aika moni pelaaja on tähän aikaan vuodesta lopettamassa uraansa, mutta niin vaan ilmojen lämmetessä löytävät itsensä taas viheriöltä.

 • Helppo vastaus. Silloin kun lopettaa.

 • Roo olis voittanut vähintään 3-0 , jos molemmat olisi olleet ilman importteja

 • Sebastian Berndtsson (QB), Trojans -> Butchers (Lähde: vaahteraliiga.fi)

 • Ceken tais pelata suurimman osan liigaurastaan kuitenkin Crocoissa.

 • Eiköhän rannikko-pohjanmaan medioissa saada Ceken väännetyksi oman kylän kasvatiksi.

 • No sitä hän on, pelasi loppujen lopuksi ehkä Seinäjoella enemmän kausia mutta ura alkoi Vaasassa ja päättyy Vaasaan. Missäänhän ei olla ilmoitettu että Ceken on lopettamassa.

 • Olisi kiva tietää ketkä oikeasti lyövät nappikset naulaan ja ketkä eivät.

 • Crocojen leiristä/rosterista n. 20 pelaajaa olis joko lopettamassa tai etsimässä uutta seuraa! Ja tässä luvussa ei ole importteja laskettu…

 • 45-12=33, 20•100/33=61% Eli Suomeksi, jos ensin 45 pelaajan rosterista poistetaan 12 importtia, jää kotimaiseksi rungoksi 33 pelaajaa ja jos heistä 20 on lähdössä pois rosterista, merkitsee se sitä että 61% rungosta lähtee ja 13 jää jäljelle. Jos nimimerkki Sisäpiirin tieto pitää paikkansa on edessä oleva romahdus totaalinen.

 • Crocot kuolee tänäkin vuonna niin kuin yleensäkin joka syksy.
  Näin alkaa rekrytointi pientä paskan puhumista…..

 • Romahdusta ei tule vaan importtien määrällä aiotaan korvata tarpeen mukaan menetyksiä ja sitä kautta säilyttää kautta parantaa urheilullista menestystä kaudella 2017. Onko se hyvä vai ei, että kohta muissakin seuroissa kuin Roosterssissa maajoukkue tason pelaajat istuu penkillä.

 • Laitas nyt listaa noista sinun lopettavista tai seuraa vaihtavista, kun sulla sitä tietoa nyt kerran on.

 • Wolvot on saanu liitolta poikkeuksillesen luvan ulkomaalaispelaajien suhteen sekä Bill Gatesin sponsoriksi joten tulevalla kaudella nähdään kentällä noin 12 nfl:n aloittavaa pelaajaa, mukaan lukien Tom Brady (toki tulee olemaan Lehtisen backup) ja wolvot tulee pelaamaan kauden liigassa. Hei oikeesti, kuunnelkaa itteenne!!! en tiedä nauraakko vai itkeäkkö näille teidän jutuille mitä saa lukea päivästä toiseen :D mahtavaa syksyä ja off seasonia kaikille, katellaan sit mitä kausi 2017 tuo oikeesti tullessaan. Piste, Kuitti, Loppu.

 • Offseason on parasta aikaa kun saa spekuloida…

 • Taas joku pahotti mielensä :) eikös tämä ole keskustelu foorumi. Suomi24 on sitten se oikea fakta paikka :-) ei….v kuinka joku voi olla noin lap…että nämä tiedot saavat jotkut noin hajoon.

 • Tai sit joku ei vaan tajua sarkasmia ja tuota kettuilua mitä annettii tuollasille perättömille spekulaatioille/huhuille, mitä toki saa kirjoittaa jos siltä tuntuu :D mut onhan se huomattu et porukalla on aika pahasti puutteita luetunymmärtämisessä ja aika hukassa maalaisjärkikin :D

 • Roosters on edelleen ilman valmentajaa. Hakala etsii Europlayersin mukaan uutta joukkuetta. Mielenkiintoista

 • Kyllähän tääläkin joidenkin toimesta yritetään vaikuttaa pelaajiin ja valmentajiin.
  Muistan hyvin 2000 luvun alkupuolella, kuinka erään joukkueen jäsenet dissas Crocojen toimintaa, että ei tule edes joukkuetta. Olivat jopa yrittäneet värvätä jenkkejä tällä tavalla omaan joukkueeseen. No sen kauden jälkeen ko joukkue lähti liigasta ja Crocot pelas playoffissa.
  Eli nämä nettikirjoittelut on oma osansa tämän päivän imago rakentamista, vaikkakin ne on yksittäisten henkilöiden juttuja

 • Nyt menee jo vähän salaliitto teorian puolelle. Ookko supossa töissä :)

 • Parasta imagonrakentamista on ajantasainen säännöllinen uutisointi myös offseason ajalla. Hiljaisuus ruokkii huhuja ja tarjoaa hyvän alustan trollauksille.

  Uskon itse että nettikeskustelut luovat seuroille positiivisen paineen kertoa uutisistaan.

 • @Imago: Siinä mielessä olet oikeassa, mikäli on jotain uutisoitavaa. Harvoin mikään taho tiedoittaa keskeneräisistä asioista, ellei asiaan liity jotain esi- tai aiesopimusta tms. Eiköhän seurat tiedoita sitä mukaa kun kerrottavaa tulee.

  Nyt on paras aika levittää HTT:n uutisia, kun pelaajaliikenne on kesken ja valmentajakuviot levällään. : ) Jää sitten jokaisen oman harkinnan varaan kannattaako kaikkea uskoa, mitä esim. täällä kommenteissa kirjoitetaan.

 • Kyllä seuralla pitää olla säännöllisesti uutisoitavaa kauden ulkopuolellakin. Hyvät seurat osaa tämän, toiset ei. Aina ei tarvi olla mitään maailmaa pysäyttävää kerrottavaa, tärkeintä on osoittaa elonmerkkejä.

 • Noista importtien määrästä olisi hyvä käydä jonkunlaista keskustelua.

 • Täysin samaa mieltä. Kaipaisin myös keskustelua pohjanmaan seurojen katsojamäärien suurentelusta.

 • Pohjanmaa pitää itseään Suomen NFL:nä. Sieltähän on kautta aikojen mennyt paljon ihmisiä pohjoos ameeriikkaan.

 • Lisää ärsyttäviä uutisia.

 • Hämeenlinnassa seurataan tätä palstaa

 • Ärsyttäähän se kun oma seura ei saa aikaan mitään ja toisaalla on vauhti päällä…

 • Taitaa hämeenlinna yllättää monet ensi kesänä. Viimetalvena noin aktiivinen uutisointi ja rekry tuotti 4 sijan Vaasaan!

 • :) ja monta hymiötä aiemmill hyvää tavaraa.

 • Aika kovia nimiä

 • Syyskuun viimeinen päivä lähestyy. Silloin on oltava jo nippu sopimuksia kasassa ja sarjapaikka haarukassa. Sarjojen osalta suurin jännitys kohdistuu kuitenkin liigan sijasta ykköseen. Roostersista ei edelleenkään mitään uutisia…?

 • Mitäs jännää syyskuun viimeisessä on?
  Liigan 25 hengen rosterihan pitää julkaista vasta 31.10 ja sarjapaikka on liigajoukkueilla haarukassa jos sijoittui sijoille 1-6 ja ei halua omatoimisesti tiputtautua alaspäin?

 • Onhan se jännää onko kaikki 6 liigajengiä edelleen liigassa. Mitään ei pidä pitää itsestäänselvänä. Jos syyskuun lopussa sopimustilanne on heikko, ei liigaan kannata jäädä. Mutta suurin jännitys kohdistuu divarien kokoonpanoon.

 • Onko Roosters hajoamassa. Aitala etsii uutta joukkuetta Europlayersissa. Roitto siirtyy III-divisioonaan eikä uudesta valmentajasta ole tietoakaan?

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=3621

 • Odotellaan uutisia punaisista mielenkiinnolla. ”Hajoamassa” on varmaan vähän liian vahva termi, mutta saapa nähdä!

 • Kaikkihan ne hajoaa syksyllä. kunnes jälleen tehdään sopparit.
  Rauhottukaa nyt

 • Miesten maajoukkueleirityksestä loistaa poissaolollaan Huskies pelaajia? Olisin odottanut VP Jaakonsaaren tähän ryhmään, kenties loukkaantunut?

 • Joo itse ihmettelin samaa. Jaakonsaarta odottelin myös itse. Lindqvist löytyy mutta vasta siirtynyt joten ei oikeen voi Huskies miehenä pitää.

 • Liekö jaakonsaaren edessä vain parempia pelaajia?

 • Näköjään taas valittu sellaiset pelinrakentajat Ruotsia vastaan että saa varata Suomen huoltajat liukkaria mukaan ettei se parru satu niin paljoa.

 • Ymmärrätkö lainkaan, miten typerää tekstiä tulit kirjoittaneeksi… todennäköisesti et…. Sinä ja sinunlaisesi kirjoittajat voisivat hakea ihan jonkun muun foorumin alatyylisille kirjoituksille. Tämä sivusto on tarkoitettu niille, jotka haluavat keskustella tykkäämästään lajista.

 • Kieltämättä pelinrakentajalista ei ole vakuuttava varsinkin jos listan paras ei edes pääse mukaan leiritykseen. Kun Roostersin 3. QB valitaan mukaan maajoukkueleirille on jokin pielessä ja pahasti. Ja jos tätä voisi paikata dominoivilla keskushyökkääjillä ei ongelma olisi niin ilmeinen mutta kun sellaisiakaan ei ole.

  Pitäisi tehdä jotain import-säännöille!

 • Eiköhän sivuston moderaattorit hoida sinun puolestasi sen modaamisen jos katsovat että kirjoituksissa on ollut jotain sellaista mitä pitää poistaa. Toistaiseksi mielipide-erot on vielä sallittuja aiheita. Teet vain itsesi typeräksi noilla omilla kommenteillasi, joissa kaikki pitäisi veistää samasta puusta ja olla samaa mieltä kanssasi. Miksi et itse perusta omaa palstaasi niin pääset poistelemaan itseäsi ja omia mielipiteitäsi uhkaavat kirjoitukset?

 • Elkäähän nyt, kävihän tuo jo viime kaudella selväksi Trojansin pelejä katsoessa, että Berndtsson on mennyt hienosti eteenpäin, ja on tästä listasta se selvä ykkönen. Näin, vaikka Miro olisi mukana. Lehtinen on sitten se kakkonen. Väisäsen ottaisin kolmoseksi.

 • Ruotsi-maaottelu on oiva tilaisuus kokeilla nuoria pelinrakentajia. Se on kuitenkin vain ottelu joka loppujen lopuksi on vain yksi tilastomerkintä. Miten muuten suomalaisia pelinrakentajia voisi maajoukkueympyröissä testata tosi toimessa?

 • Tuossa listassa Lehtinen olisi selkeä valinta aloittavaksi, mutta jos ei osallistu leiritykseen, niin tilanne onkin mielenkiintoinen. Jäljelle jäävistä Otso taisi pelata isoimmat minuutit vaahterassa pelaavat kolmikosta, mutta taisi loukkaantua kauden lopussa. Onko pystynyt treenaamaan? Väänänen taas oli loukkaantuneena sivussa melkein koko kauden, eikä pelituntumaa juurikaan ole. Berndtsonin minuutit olivat ainakin loppukaudesta hyvin pienet ja tilanne on samankaltainen kun Väänäsellä. Väisästä en juurikaan tunne, enkä ole nähnyt pelaavan, joten hänestä en osaa sanoa mitään. Villi veikkaus on, että Lehtisellä mennään…

 • Juuri näin. Lähdetään totta kai pelaamaan voitosta, mutta toivottavasti uskaltavat kokeilla useampaa qb: t ihan testimielessä seuraavia em kisoja ajatellen. Itse ottaisin mukaan Lehtisen, joka lienee monipuolisin näistä. Samoin kokeilisin Väänästä heittopeleissä ja sitten makukysymys Turun miehen ja Flinkmain välillä, koska ovat mielestäni hyvin saman tyylisiä ja tasoisia.

 • Mitään kaunistelematta, onhan tuo haastava tilanne maajoukkueelle. Sajl tilastot kertovat, ettei esim.Vaahteraliigassa suomalaisilla pelinrakentajilla ollut sijaa kärkipaikoille. Mutta se ymmärrettävää, kun seuratasolla haetaan menestystä. Ei taida keneltäkään löytyä lääkettä tähän, ellei jostain pulpahda esiin superlahjakasta suomi pelinrakentajaa.

 • Ikävä kyllä niin kuin aiemmin ollaan keskusteltu osittain Vaahteraliiga omalla importti kikkailuillaan tekee hallaa maajoukkueelle. Jos et ole avauksen esim.qb niin vaikea on parjätä euroopan kentillä.

 • Joukkueeseen valitaan sopivimmat ei aina parhaimmat pelaajat yksilötasolla. Mutta samaa mieltä huskies pelaajien vähyys myös vähän ihmetytti. Mutta tämä maajoukkuea toiminta ollut pitkään jo aika outoa. Toisaalta kun pelaajat maksavat kaikki kulut niin osalla tulee taloudellisia ongelmia ja jäävät pois! Toisaalta eihän toi valmennuskaan ole vaihtunut vaikka tulokset olleet aika heikkoja viimeiset 10v.

 • on Iiro Luoto?

 • Ketä siellä sitten pitäisi olla, jos nuo nimet eivät kelpaa? Valinnanvaraa ei taida kauheasti olla?

  Vaahtiksen jenkkiQB:den käyttö ei tietenkään ole hyvä maajoukkueen kannalta, mutta kuuluuko pääsarjan viihdearvoa pudottaa maajoukkueen takia? Maajoukkue pelaa yhden Ruotsi-höntsän vuodessa ja EM-kisat kerran neljässä vuodessa. Kannattaako sen takia pudottaa tasoa sarjassa, joka on kuitenkin lajin tärkein näyteikkuna yleisölle 12 viikonloppua kesässä.

 • Mitä ihmeen Huskies-miehiä yhtäkkiä pitäisi olla maajoukkueessa? Jollain keulii taas tai suhteellisuuden taju kateissa.

 • Eikös Suomi juuri pudotettu pois doping-kontrolliin liittyvien ongelmien vuoksi?:) Kannattaako maajoukkuetta edes pyörittää, vai pitäisikö kysyä Wikingiltä erityislupa?

 • Ei majua voi lopettaa. Tuopilta loppuu palkansaanti siihen hetkeen. Tosin en mä ymmärrä että mistä maksetaan maajoukkueen päävalmentajalle 12kk palkkaa vuodessa ja matseja on yksi. Tulee kallis 1,5h 1.10.

 • Joo samaa mieltä että Lehtinen on se monipuolisin tällähetkellä. Tosi hyvä kausi vaikkei juoksuvoimaansa paljon väläytellyt. Ehkä potentiaalisin suomi qb myös vaahteraan tällähetkellä verrattuna muihin. Toki nuoria on tulossa jos saisivat peliaikaa. Maajoukkueen pelityyli vaatii uutta ja muutakin kuin konservatiisen juoksupainoitteista tylsää pelinkutsuntaa. Puolustushan on hoitanut oman tonttinsa suht hyvin viime vuosien saatossa ja antanut hyökkäykselle hyviä lähtökohtia maalintekoon. Itse painottaisin enemmän no huddle hyökkäykseen sekä heittopeleihin suhteessa juoksuun vaikka siellä tänävuonna on ihan erinomaisia RB:jä. Suomalaiset rissut on viime vuosien aikana kehittyneet ehkä enemmän suhteessa RB:hin, johtuen ehkä jenkki qb valmennuksen ja harjoitustoistojen kautta.

 • Kuka miesten maajoukkuetta nykyään valmentaa? Päävalmentaja on toki selvä, mutta muut valmentajat on vähän epäselviä. Virallisen tiedotuskanavan (sajl.fi) viimeisin päivitys miesten maajoukkueen osalta on EM-kisat ja niiden kisojen rosteri.

 • alkako itkemään suomalaisten pelinrakentajien tasosta kun olette koko vuoden haukkuneet niitä tällä palstalla. Turku toivotettiin alimpaan ties minne, koska ”menivät valitsemaan kotimaisen QB:n” -ja nyt sitten ihmetellään, ettei ole hyviä.

  No ei tietenkään ole. Niin kauan kun meidän parhaat (lue: ainoat) kotimaiset pelaa divareissa, ei hyökkäyksellä tule olemaan saumaa isoon menestykseen maajoukkueessa. Ei vaikka olis koko kauden istunut Roostersin penkillä.

 • ”Joukkueeseen valitaan sopivimmat ei aina parhaimmat pelaajat yksilötasolla”

  Väittäisin ihan tältä istumalta että juuri pelinrakentajaksi pitäisi saada taidoiltaan paras mahdollinen pelaaja, ei ”sopivin”. Edellä mainituista en ole nähnyt kuin Lehtisen ja Bastin pelejä ja kyllä vaaka kallistuu Lehtisen suuntaan. Mutta älkää huoliko, 3-4 vuotta eteenpäin ja maajoukkueen aloittavan pelinrakentajan nimi alkaa D.llä.

 • No olisi hyvä tietty kehittää niitä kotimaan kuuppia mahd paljon, mutta lyhytaikaisena ratkaisuna voisi koittaa hakea vaikka internetin kautta koko jenkkilä/kanada läpi onko oikeasti niin että kellään Suomalaisia sukujuuria ja sitä kautta kaksoispassiin mahdollisuutta. Eli sitten sieltä vaikka joku High School kaveri pelaamaan sitä kuuppaa, tod näk olisi parempi kuin suomikaverit (vaikka olisi hyvä jos näin ei olisi)

 • Maajoukkueen toiminta ollut jo pitkän aikaa aika surkuhupaisaa. Nytkin muutamat pelaajat valittu………no joo en sano mitään. Maajoukkuetta pitäisi nuorentaa ja niinhän olikin suunnitelma mutta,mutta. Toisaalta maajoukkue toiminnan sakkaaminen ollaan huomioitu myös monessa seurassa ja eiköhän liittokin (Noronen) ole asiaa miettinyt. Toi D-ping asia kyllä aika surullista luettavaa voi, voi voi voi… Toisaalta eihän sitä voi kiistää, että kiinnijääneitä suhteessa harrastajiin on eniten kaikista lajeista….:(

 • Toi doping-juttu on puhdasta politiikkaa eikä siihen liity mitään d-aiheeseen liittyvää todellista substanssia. Maajoukkueen osalta ainoa merkityksellinen tapahtuma on EM-kisat jotka ovat nykyisellään todella harvakseltaan ollakseen tavoittelemisen arvoinen maali kaikelle toiminnalle. Suomi-Ruotsi matsit on hyvä tapa tekohengittää toimintaa ja onhan toi mielekkäämpää kuin esimerkiksi jotkut itä-länsi-pelit pesäpallossa. Toivottavasti YLE:n TV2:lla suorana esitettävä ottelu on viihdearvoltaan edes kohtuullinen, että saataisiin YLE kiinnostumaan lajista. Mielestäni tämä on tuon seuraavan maajoukkuetapahtuman suurin ja keskeisin tavoite j siksi olisi toivottavaa saada katsomoon mahdollisimman paljon täytettä.

 • En tiedä muuttuisko ruotsi ottelun arvo jos sarjat pistettäis tauolle ja pelattaisiin jo heinäkuun lopulla, ruotsissahan sarjat loppuvat jo heinäkuun puolivälissä.

 • Seurat ei päästä ja ne pelaajat, jotka tosissaan tavoittelevat mestaruutta, eivät lähde kesken kautta maaotteluihin.

 • Itse olen ymmärtäny, että em kisoihin on ai saatu kotimaasta lähes paras mahdollinen joukkue.

 • No. tuo nyt ei kyllä pidä paikkaansa yhtään. Tosi moni pelaaja on jäänyt kisoista pois koska pelaajat joutuvat itse kustantamaan suurimman osan matkastaan ja vielä jäämään 1,5 viikoksi pois palkkatöistä. Mikä ihan realismia amatööri urheilussa!

 • Aina puhutaan että pitäisi maajoukkueeseen ottaa nuorempia. Minusta sinne pitäisi saada kovan kokemuksen omaavia jefu staroja iältään 23-32 vuotta. Mikäköhän Mj keski ikä ? Nfl :ssä taitaa olla 26 vuotta. Kokemus puhuu puolestaan ja suomalaiset kypsyy vanhetessa niin kuin hyvä viini.

 • Kun kysyy kadulla kuka on esim. Seppo awa.r niin kukaan ei varmuudella tiedä. Nyt rauhaa vähän näitten stara puheitten kanssa. Jari Kurri ja Litmanen on staroja muut harrastelijoita :)

 • @@tiedostonpakkaaja ”Toisaalta eihän sitä voi kiistää, että kiinnijääneitä suhteessa harrastajiin on eniten kaikista lajeista”

  Kannattaa käydä tutustumassa dopingvalvonnan tilastoihin ja huomaat että väittämäsi on helposti kiistettävissä.

  http://www.antidoping.fi/dopingvalvonta

 • Hommahan on niin, et jos halutaan menestyä, niin adt pitäis heivata vittuun koko lajin parista.

 • Nyt on kovaa tietoa. RoJo laihduttaa 2 kg ja on Wolvojen aloittava QB ensi kesänä. Lehtinen siirtyy Roostersiin.

 • Robert hankkii lisää lihasmassaa ja pelaa qb: n ja rb: nä samaan aikaan. Lehtinen lähtee aussiliigaan, jos saa lomaa sotaväestä… jos ei saa lähtee silti. Sitten ihan varma tieto. Hakala on valittu ensi kaudeksi Minnesota Vikingsin päävalmentajaksi ja Aitala lähtee mukaan. Holmström olisi lähtenyt kanssa, mutta eivät päässeet palkasta sopimukseen.

 • Hauska juttu hahaa, joku kyllä taas voi pahottaa mielensä kun Suomi QB pannaan halvalla. Joo olihan toi Robert.j ottanu kiloja aika paljon, mutta edelleen heitto kyllä lähtee. Ja onhan tuolla maajoukkuessakin muuta kivalla pakilla varustettu…..:)

 • Voisko joku vähän valottaa tota Maajoukkueen pois sulkemista puutteellisen douping testaukseen viitaten?

 • @ Tietoo: Kyseessä on kansainvälisen kattojärjestön IFAF:n johdossa tällä hetkellä käynnissä oleva ja vuoden verran jatkunut valtataistelu. AFIsa on ollut aika monta juttua aiheesta:

  http://www.americanfootballinternational.com/

  Viimeisimpänä Itävallan liiton varapuheenjohtajan Gregor Murthin näkemyksiä aiheesta, mukana myös näkemys tuosta doping-jutusta.

  http://www.americanfootballinternational.com/ifaf-europe-austrian-football-executive-gregor-murth-speaks-positions-paris-ifaf-congress/

  Kannattaa käydä lukemassa.

 • Tuolla Hämeessä?

 • Kerro toki että mitä ne tekee?

 • Harmittaahan tuo kun joukkueella on rosterissaan jo syyskuussa enemmän pelaajia kuin toisilla kesäkuussa.

 • Mitä joukkuetta tarkoitat? Saints vai huskies? harvassa on molempien joukkueiden pelimiehet.

 • …mullistaa vaahteraliigan perinteiset valta-asetelmat

 • Taitaa huskiesillä olla tällähetkellä noin 45 äijjää rosterissa….

 • Tampereella on ainakin puheenjohtaja vaihtunut. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia

 • Tällä hetkellä joukkueisiin värvätään aktiivisesti pallo- ja pullopoikia että saadaan lokakuun rosteri sääntömääräiseen mittaan. Näin oikeille pelaaja neuvotteluille voidaan kartuttaa lisäaikaa aina sinne toukokuunlopuille saakka. Ja nämä pullopojat ovat tärkeitä listalla myöskin suojattujen pelaajien listaa määriteltäessä.

  45 sopimuspelaajan rosteri on ihan kova juttu syyskuussa.

 • finaalijoukkueillakin aika laajat rosterit syyskuussa.
  Mitä sitten

 • Leikkuri käy kauden päätyttyä ja kaikki lähtee nollasta. Harvassa on pelaajauutiset liigajoukkueiden suunnalta Huskeja ja Crocodilesia lukuunottamatta. Huskit tekee hyvää työtä hallitsemalla tällä hetkellä suomi-jefun julkistuksia. Hyvä taktiikka kahmia epäröiviä pelaajia sinne missä tapahtuu…

 • Joillakin voi olla useamman vuoden soppareita, mutta niitä vaan ei ole julkistettu.
  Otetaan nyt ihan rauhassa siellä Hämeessä, vaikka hyvin meneekin.

 • Se että tekee uutisen jokaisesta sopimuksesta on ihan ok mutta ei varsinaisesti kerro mistään.

  Uutiset pelaajista jotka ovat pelanneet joukkueessa jo monta vuotta ja Jatkavat eivät ole erikoisia uutisia. En vihaa vaikka näin tehdään. Silloinhan pysytään eetterissä ja jefu kansan tietoisuudessa, ei se väärin ole.

  Odotan koska Roo julkaisee että toiminen, Luoto ja Lahti tekevät sopimuksen vai näemmekö heidät vain kentällä ilman sen kummempaa uutisointia?
  Jokaisella joukkueella on monta samanlaista tapausta joten ollaan ihan rauhassa Hämeen suunnalla

 • Huskies toimii taktisesti oikein. Haastaja- ja nousijajoukkueena sen on osoitettava ohjelmassaan olevan imua ja tällä uutisoinnilla he niin tekevät. Tärkeintä on ensin julkaista 1) joukkueen valmennuksen kokoonpano. Tämän jälkeen olisi paikallaan osoittaa, että 2) joukkueella on hyvä runko ja perusta jolle rakentaa. Tämä voidaan osoittaa tehokkaimmin uutisoimalla jatkosopimuksista sekä sopimusten kokonaismääristä. Seuraavana listalla ovat 3) korkean profiilin siirrot, sekä kotimaiset, että importit.

  Hyvin toimiva organisaatio voisi Suomessakin tuottaa vähintään yhden uutisen viikossa seuraajilleen. Meitä jefu-faneja jotka emme ole pelaajia emmekä mukana seurojen toiminnoissa on uskoakseni muitakin kuin minä itse. Nautimme uutisista joita kotimaiset seurat julkisuuteen tuottavat emmekä suhtaudu niihin mustasukkaisuudella tai katkeruudella aina riippuen viestin lähettäjästä. Kaikki julkisuus on hyvästä ja laji kaipaa enemmän jalansijaa medioissa ja on mukava nähdä, että monet seurat ovat panostaneet viestintään heti kauden päätyttyä ja vasta uutta rakennettaessa. Tämä on hyvää uutta kotimaista jefu-kulttuuria.

 • Koska palkitaan kuluneen kauden liigan parhaat? Viime vuonnahan tilaisuus oli laivalla matkalla maaotteluun.

 • ??

 • Mielenkiintoiset noi dopingtilastot.
  Jos oikein tulkitsemalla tulkitsee niin kun saappaanheitossakin on kilpailukieltoa jaettu 2011 niin siinä se vasta douppaaminen yleistä on.

 • Pirkanmaalla aloitetaan yhteistyö
  http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?68219

 • Eikös se riitä kun julkastaan se pelkästään ”Team Roosters” niin on kaikki tyytyväisiä eikä mitään pitkiä ja hankalia valintaprosesseja tarvitse tehdä. Niin selkeästi maljakin jäi taas Pasilan Puistotielle

 • No ei se nyt aivan noin ole edellisinäkään vuosina mennyt. Se että voittaa mestaruuden ei tarkoita, että siellä on joka pelipaikalla liigan paras yksilö. Kaikkea muuta.

 • Mitä, onko Malja nähty Pasilassa?

 • Ei, Jens veisti siitä itsellensä vadelmaveneen ja souti Hankoon valmentamaan.

 • Miksei Chris Mulumba olekaan UCF:n rosterissa vaikka piti sinne siirtyä?

 • http://247sports.com/Bolt/Where-Things-Stand-Defensive-End-46294503
  ”With Joe Saunders and Chris Mulumba — two of three UCF’s junior college signees in the 2016 class — not making it to campus, UCF will be looking for some defensive line help in this cycle.”

  Ehkä joku fiksumpi osaa selittää, mikä on tilanne.

 • Ilmeisesti oli jotain haasteita Mulumballa opinnoissa siinä vanhassa JuCossa. Arvosanat eivät riittäneet tms

 • Ok, kiitos. Harmi. Ei luulisi että jenkkijucon koulunkäynti on niin haastavaa etteikö sieltä saisi edes pienellä työllä riittävät arvosanat.

 • Tampereella vaihtunut puheenjohtaja ja alettu yhteistyöhön Nokian kanssa.
  Jopas jopas!

  Monta pelaajaa/valmentajaa lähtee/tulee ?
  Mielenkiintoisia aikoja myös Tampereella.

  Tahtoisin myös tietää kuka on roon koutsi

 • Ja kuka Vaasan koutsi.

 • Vaasa on siinä mielessä pitemmällä että se on kertonut etsivänsä valmentajaa ja mitä tapahtuu jos sellaista ei löydy. Roosters ei ole kertonut mitään. Mutta joo, kaikki valmentajauutiset kiinnostavat. Vaikuttaa siltä että divariporukoilla on valmiimmat, uskottavammat ja suuremmat valmennustiimit kuin useimmilla liigaseuroilla.

 • Niin on kertonut, ja siten, että viime viikolla lupasivat jo julkaista, ei ehkä mennyt sitten kuten Strömsössä. Turku on myös ihan hiljaa. Kun selailee kauden pelaajia niin paljolti on porukalla statuksessa, että etsii seuraa. Ja seuroilla näyttää olevan vähän jokapaikkaan pelaajia haussa, paitsi Roostersilla ei ole statusta päivitetty lainkaan. Muistanko väärin, että viime vuonna tuli aikaisessa vaiheessa jo kaikenlaista tietoa joka joukkueelta? Kyllä nyt pidetään jännityksessä. Ja entä ne kauden palkitut? Jaetaanko tänä vuonna edes palkintoja? Tämäkin on aiempina vuosina tapahtunut jo aiemmin.

 • Kyllähän tuo Roostersin päävalmentajan paikan avautuminen tuli yleiseen tietoon jo Vaahteramaljan raporteissa. Itsekin odotan mielenkiinnolla Hakalan seuraajaa ja eiköhän joukkue siitä tiedoita kun valinta on tehty. Mitenkä tuo vanha sanonta menikään: Hiljaa hyvä tulee?

  Mut kertokaa jo! ; )

 • Roosters ei ole todellakaan viestinyt yhtään tulevaisuudesta kertovaa uutista ja kyllä, kun päävalmentaja kertoo lopettavansa niin keskimäärin ymmärretään, että uusikin tarvitaan. Mutta ei siis yhtään uutista paitsi tilastopäivitys ja junnujen finaalikirjoitukset. Kummallisen hiljaista on…

 • Ketäs mahdollisia valmentajia on olemassa? Kotimaassa siis. Lilja jatkaa Kuopiossa, Leivoja meni Wolvoihin. Voidaanko laskea että joko ’talon sisältä’ tai ulkomailta seuraava Roosters päävalmentaja?

 • Wikström on kirjoittanut sopparin Roosterssiin. Sitä ei ole uutisoitu vielä.

 • Mites Kari Titola? Ilman sopimusta oleva maajoukkue valmentaja..

 • Vahvan huhun mukaan A. de Carvalho käy neuvotteluja…

 • Carvalho.. hahahahaha LOL

 • Carvakulho on kaikkien aikojen huonoin valmentaja Suomessa koskaan ikinä.

 • Huumori miehiä:):)

 • Olikohan toi v….vai mitä sama kävi ittellä vähän mielessä :)

 • On se säitä pidellyt eli melkoisen hiljaista on ollut liigajoukkueiden osalta kaikissa medioissa. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta uutiset nollissa. Isoista asioista edelleen ainakin Roostersin ja Trojansin valmentajauutisia odotellaan kieli vyön alla. Roosters on varmasti jonkinlaisessa tien risteyksessä koska Hakalan lisäksi ilmeisesti ainakin myös Jussila lopettaa aktiivipalveluksensa valmennustehtävissä kultamitali kaulassa. (yhtä iso menetys kuin Hakala)Valmentajauutisten jälkeen alkaakin sitten pelaaja-spekkaukset. Lokakuun 25 pelaajan lista kertoo jotain, mutta nykymuodossaan on lähinnä enemmän nolo sisäpiirivitsi.

 • Vaasassa näytetään tahallaan pihdattavan tietoja vaikka uutisoitavaa tuntuu jo olevan. Mutta kyllä tässä enemmän kiinnostaa Roosters, Trojans ja Crocodiles. Noo, kevääseen on vielä aikaa, ootellaan kaikes rauhas.

 • Yllättäen Butchersien saitilta löytyy aivan uusi ja tuore uutinen : Roiko alottaa HC:n hommat. Turhan vaatimattomia ei olla kun ”(playoff) kotietua lähdetään toki tavoittelemaan” …
  http://www.porvoonbutchers.com/news-cnf2/itwle5gs28/Porvoon-Butchersin-päävalmentajaksi-kaudeksi-2017-Jimi-Roiko

 • Vanha uutinen. Roikon HC positio uutisoitu 4.10 Uusimaa-lehdessä jossa kaikki Butchers-uutiset tuoreena.

  Paljon saa tapahtua pelaajarintamalla että Butchers palaa kärkikahinoihin mutta eihän sitä tiedä miten pahasti vaikkapa Roosters on riekaleina.

 • Roosters on tunnetusti ihan riekaleina :D

 • Huonoa tiedottamista Butchersilta, jos eivät ole viikkoon saaneet aikaiseksi mitään nettisivuilleen noinkin tärkeästä asiasta ja luottavat vaan siihen että ihmiset lukevat paikallislehteä jota kaikki edes Porvoossa eivät lue.

 • Nykyään on muitakin kanavia kuin nettisivut. Uutinen ollut jaossa Butchersin Facessa 5. pvä lähtien

 • Tuo siellä nettisivuillakin 5.10 alkaen

 • Roostersien tekemisiin tuskin vaikuttaa millään lailla, mutta hyvä avaus Wolvojen Vaahteraliiga paikkaa ajatellen..

 • Alakoskela Wasalandiaan, uus HC siellä John Booker

 • No niin Tulihan se ensimmäinen iso siirtouutinen ja valmentajan kiinnitys jota on odoteltu. Toivottavasti Royals poksautti auki liigajoukkueiden uutisten ketsuppipullon.

 • Jefuhuora

 • On taas laadukkaita kommentteja täällä…

  Itse uskon että Wasa jatkaa nousuaan sekä imee lisää kokeneita pelureita joukkoonsa ja on jännää myös nähdä kuinka Ecg pärjää uudella QB/coutsilla =D

 • ihan sama mitä muut tekee, ensi vuonnakin taas Maljan voittaa iso paha punainen..

 • Porvoo teurastaa kanat finaalissa.

 • Onko totta, että TAFT:n story Vaahteraliigassa on ohi? Mites Anders Turku? Vaasa kerää maljaa varten porukkaa. Muut mykkinä.

 • Kyllä Vaasa imee pelaajia maksamalla ylihintaa, muuten ei.

 • Ohohh, olen sanaton. Tässä on nyt jotain kyseessä? Järkyttävää kun ajatellaan tulevaa Vaahter?……

 • Niin kelle maksettu ylihintaa viime vuonna ja ketä signattu tänä vuonna ylihinnalla? Tollasen trollauksen kun heittää niin luulis että sitä olis vähän täsmempi.

  Rikun osalta Seinäjoella tiedetään miksi kaveri valitsi toisin ja siihen ei kyllä liittynyt raha.

 • Meinasitko että ainoastaan sinun, oikeanlainen kommentointi on sallittua palstalla. Kiva kun kävit ja morjens.

 • Hoh hoijaa

 • Luuletko että ei ole tietoa mitä Riku saa Vaasasta ;)

 • Kylläpä nyt sitä ollaan katkeraa kun oman kylän poika valitsi naapurikylän sakin ja vieläpä oma-aloitteisesti.

 • Vaasalta.. signaa edelliset täkkelit takasin ja istuttaa naapurikylän parasta OL-pelaajaa penkillä. Well played!

 • Alkaa Kukkolassakin syysloma päättymään ja on pakko antaa itsestään elonmerkkejä: http://www.helsinkiroosters.com/kohti-vaahteraliigaa-2017-valmennusryhma-muodostuu/

 • Nämä molemmat heikompia kuin edeltäjänsä vastaavissa positioissa. Mestari vaihtuu ja dynastia päättyy. Hyvä niin.

 • Sinne se Titola sitten meni…

 • Alakoskelan omien puiheiden mukaan raha oli isoin syy siirrolle.

 • Ympyrä sulkeutuu. Johan melkein kaikki muut seurat tulikin nuohottua läpi.

 • Alarivi & Hienoveto,
  Kertokaa itsellenne ihan mitä haluatte että pääsette jumituksen yli kun Riku lähti Vaasaan. Riku oli itse yhteydessä Vaasaan halusta siirtyä. Tämä vissiin ottaa luonteen päälle niin maan pirusti.Totuus myös se että Rikulle palkkaa nolla euroa ja eiköhän Beale, Blomgren ja Alakoskela ole kentällä samaan aikaan.

  Iso kaappaus Vaasalle. Kudos

 • Se menee aina tunteen puolelle kun joukkueen kapteeni lähtee kilpailijalle.

 • Alakoskela menee kai hyökkäyksen linjaan, siellä on isot saappaat täytettävänä kun #72 Nuorala lähti ulkomaille.

 • Hyvä valmentaja ja onnea uuteen projektiin. Tampere olisi halunnut jatkaa yhteistyötä, mutta joku kovempi kala jäi kuulemma verkkoon. Joku huhunnu Suomen tän hetken yhden kuumimman valmentajan siirrosta Tampereelle, mutta en kyllä usko ennen kuin omilla silmilläni nään. Jätettäköön nimi sanomatta, ettei ala taas trollit huuteleen. Odotetaan Tampereen Saintsin omaa uutisointia:)

 • Kovempi kala = Karvakulho… Mutta asiaan, Roostersin HC vielä julkaisematta ja sama juttu Trojansilla. Onkohan seurapäiviltä kantautunut huhuja näiden joukkueiden tulevaisuudesta.

 • Niin tai Telenius hahaa haahaa

 • Tampereelle, mitähän tästä vielä tulee..

 • Ei taida Tampereen pelimerkit riittää hakalaan.

  Tosin ei taida olla miehen kohdalla rahasta kiinni mutta miksi ihmeessä hän menisi Tampereelle? :)

 • Hakalan siirto ei siis ole rahasta kiinni, mutta Tampereella ei riitä pelimerkit Hakalan siirtoon.
  Voi ny yhrenkerran mitä logiikkaa taas täällä. Odotelkaa rauhassa vaan, kyllä ne valmentajat ja rosterit julkaistaan tuota pikaa. Tampereelta odotettavissa kovia uutisia.

 • @crocologo. ”palkkaa” ei ehkä, mutta korvaukset huomattavasti suurempia kuin olisi Crocoista saanut. Ja mahdollisesti kulkuneuvokin vielä.
  Kyllähän Sepon oli pakko tehdä jotain kaappauksia Crocojen suunnasta jotta joukkueen pelillinen uskottavuus säilyisi. Seppohan sanonut jo vuosia sitten että pelaajavirta pitää saada Vaasan suuntaan. Järviö oli hyvä esimerkki tästä. Seuraavaksi Seppo houkuttelee Crocojen import osastoa ja voi rahalla hyvin onnistuakin. Monesti nuo importit juoksee rahan perässä ja aika moni Ex croco importti on suomessa pelannut muualla Crocojen jälkeen.
  Ja ottakaa ihan rauhassa nää siirtouutiset, ei se maailma muutu ihan mahdottomasti muutaman pelaajan siirtymisellä. Lompakko voi tosin tyhjentyä aikalailla.

 • Vaikka asiaa miten kääntää niin onhan Rikun siirtyminen Vaasaan isku vasten kasvoja Crocodilesille. Se että menettää pahimmalle kilpailijalleen taitavan kotimaisen runkopelaajan joka oli myös joukkueen kapteeni on vaan iso juttu. Se on iso pelillisesti mutta myös henkisesti.

  Jotenkin se lompakko on Seinäjoella kestänyt. Eikö nyt kestänyt sen vertaa että tärkeä oma palanen saataisiin pidettyä? Panokset Suomijefussa on kyllä sen verran pienet että tuskinpa eurojen perässä nyt siirryttiin. Peiliinkatsomisen paikka Seinäjoella että päästi kaverin lähtemään.

 • Hakalan tapauksessa veikkaisin ulkomaita tai eläköitymistä. 5 mestaruutta putkeen on meriitti, joka joko tekee kylläiseksi tai antaa huomattavan ponnahduslaudan. Seuraava taso on Saksa/Itävalta ja unelmahan olisi saada suomalainen valmentaja Atlantin toiselle puolelle merkittäviin hommiin, mutta luulisin sen vaativan hyvää verkostoa. Eihän kiekossakaan se ole helppoa, vaikka Suomen valmennus on maailman huippuluokkaa.

 • Eläköityminen on epätodennäköistä. Hakala etsii uutta joukkuetta Europlayers profiilinsa mukaan.

 • Jokainen seura tekee päätöksiä omien strategioiden mukaan. Olen ymmärtänyt, että Crocot ei rahalla lähde sopimuksista kilpailemaan. Ja jotenkin se aikaisemmin importtien muualle siirtyminen kertoo myös tästä. Crocoissa on moni pelaaja kehittynyt huipulle ja lähtenyt isompiin liigoihin tai parempiin sopimuksiin. Osalle pelaajista raha on tärkeää ja se on ihan luonnollista. Osalle olosuhteet ja hyvä joukkue/henki on myös tärkeää, puhumattakaan kehittymisestä.

 • Importtien osalta yhtenä vaikuttimena on big-city-lights eli suuremman kaupungin houkutukset. Importit pitävät aika tiivisti yhteyttä toisiinsa ja vaihtavat kokemuksiaan seuroista sekä asuinkaupungeistaan. Monella ison kirkon valot alkavat houkuttelemaan ja silloin sataa laariin pk-seudun joukkueiden eduksi.

  Kotimaisilla pelaajilla voivat vaikuttimet olla täysin toisenlaiset. Mikä saa siirtymään Seinäjoelta Vaasaan? No itse en ainakaan tiedä mitään tästä joten turha ryhtyä viisastelemaan ja kaikilla ei aina ole päälimmäisenä mielessä ”varma mitali”. Tällaisiakin ilmiöitä on nähty Helsingin suunnalla.

  Subjektiivisesti hyviä syitä siirtoon voivat olla:
  – raha/etuisuudet/kuluttomuus
  – subjektiiviset ihmissuhdetekijät (ei tule toimeen xx.n kanssa/kaveri siirtyy)
  – valmennuksen taso (oma kehittyminen)
  – kohdeseuran maine ja meininki
  – glory hunting
  – oma muutoshakuisuus
  – muutokset sivilielämässä (työpaikka/asunto/parisuhde)

  Aika usein oletetaan tuon ensimmäisen syyn olevan merkittävin mutta totuus taitaa suomi-pelaajien osalta olla ihan toinen.

 • Raha/etuisuudet/kuluttomuus. Faktana tiedän, että tuo on syy importtien kohdalla.

 • Kyllä tuo Isoo kirkko houkuttaa Suomalaisiakin. Sielähän on Oopperakin.
  Ei tästä lajista niin paljoa suomessa kukaan pelaaja tienaa että sillä eläisi täysipäiväisesti.
  Seuroillahan on kyllä muutamia täysipäiväisiä työntekijöitä.

 • Onko liigalla tai liitolla ja veikkauksella jotain sopimuksia jonka mukaan liigajoukkueen jäsen ei saa toimia ulkolaisten pelifirmojen hommissa?

 • Mäkimiesten viitoittamaa polkua mennään. Hevosen pää vaan puuttuu.

 • On ainakin kielletty pelaamasta omia otteluita, luulisin, että veikkaus haluaa kieltää kaikenlaisen yhteistyön ulkomaisten pelifirmojen kanssa, kun on niin hyvä kumppani SAJL:n kanssa.

 • Voisiko suomi qb lisäkannustin toimia siten että suomi qb tä käyttävät voisivat lisätä kentälle yhden us linjamiehen. Näin maksimissaan kentällä voisi olla 3 us pelaajaa jos kaikkia käytettäisiin hyökkäyksesssä. Pelaajat pitää sijoittaa eri tonteille. Siis kahta rissua ei saisi käyttää. Toki suomi qb kannustinta voisi käyttää myös puolustuksessa. Tällätavalla esim. näin joukkueet saisivat myös lisää coachin apuja linjaa ja muihin paikkoihin. Suomestahan puuttuu paljon hyviä linja valmentajia kuten myös RB jne. Näin tulevat suomi qb t saisivat hiukan enemmän näkyvyyttä suomen pelikentillä.

 • USA-passin haltijalle kielto eteenpäinsyöttöihin. Sillä ne QB:t saadaan raivattua pois. Ja sääntö koskemaan myös kahden passin pelaajia. Tunnistettavana haasteena tällöin J. Lehtinen jolla USA-passi mutta eiköhön asia olisi järjestettävissä…

 • Royalsin sivuilla on juttua Vaahteraliigan All-Stars valinnoista, mutta ei ole sellaista SAJL:n sivuilla silmiin sattunut. Royalsilta 3, mutta mites muilta ?
  http://www.royals.fi/Kolme-Kuninkaallista-All-Stars–miehistoon

 • SAJL:n sivuilla ei enää uutisia Vaahteraliigasta kun sillä on omat sivut: http://www.vaahteraliiga.fi

 • Tottakai porukassa on vaihtuvuutta sitä en epäillyt yhtään. Mutta uskon että seuran joka ilmoittanut tavoite kaudelle 2018 on VL niin varmasti on imua ja paljon. Ja pelaajat jotka haluavat vielä kehittyä eikä istua penkillä ja ihmetellä niin varmasti wolvot on kohde. Moniko sit viimevuoden pelaajista jatkaa niin en tiedä. Mutta luulen että aika moni.

 • Pohjanmaan kärkikamppailun toinen osapuoli on Kuninkaan miehien tasapainoinen kokonaisuus. Puolustuksen nuoret kornerit eivät vielä viime kaudella olleet täysin liigatasoa eivätkä menestyneet Vaahteraliigan tähtilaitahyökkääjiä vastaan riittävän tasaisesti. Kaudella 2017 kornereita tarvitaan vielä tukemaan DB-osasto, jota johtaa Thomas ja Ruotsista saataneen lisää laatua. Puolustuksen box on kova. Youngin ja Akenan palatessa tarvitaan enää Akenan tasoinen eurooppalainen tai toinen jenkki, sillä Rajala ajaa paikkansa. DL:ssa Ceken ja Laurila ovat pohja, jota Efe vain parantaa, jos on kunnossa.

  Vaasan hyökkäys tulee olemaan kovempi kuin 2016. Alakoskela on vahvistus eikä jää penkille muutoin kuin loukkaantuessa. Vaasan juoksuhyökkäys oli 2016 hyvä, mutta heittohyökkäys alkoi löytää uriaan vasta, kun Long ja John liittyivät joukkueeseen. Vaasa saa Seinäjoelta Alakoskelan lisäksi vielä tähdistöjoukkueen QB:n ja britti-WR/K:n, joten John ja/tai Johnin tasoinen eurooppalainen tarvitaan lisäämään joukkueen iskukykyä, sillä Phung ei jatka Vaasassa. Jenkkikiintiö on täynnä QB:n ja puolustuksen puolella, joten ainakaan yhden passin miestä ei WR-osastolla nähdä.

  Seinäjoella siirrytään kovaan puolustukseen ja kovaan juoksuhyökkäykseen. Puolustuksen 3-and-out sekä juoksuhyökkäys tähtää clock managementiin ja olosuhteiden hallintaan. Finaali 2016 oli osoitus siitä, että heittohyökkäyksen toimintamalli oli liian haavoittuvainen. Crocodiles palaa juurilleen.

  Roosters näyttää menettävän muutamia runkopelaajiksi katsottavia pelaajia. Valmennuspuolen julkistukset eivät vielä luo uskoa kovaan kauteen 2016, sillä lopettaneet valmentajat edustavat Suomen kärkeä, kun uudet valmentajat ovat enemmän tai vähemmän raakileita. Titolan kokemus auttaa puolustuksen puolella ja Tampereella tuli onnistumisiakin, joten puolustus on tällä hetkellä vahvempi osa-alue kuin hyökkäys. Koikkalainen ei tässä kohtaa ole vielä vakuuttanut, vaikka olisikin kutsunut pelejä 2016. Mielenkiinto on siinä, minkälaisia some-purkauksia hyökkäyksen koordinaattorilta voidaan odottaa. Ehkä niissä viljellään voimasanoja ja saatetaanpa niissä haistatellakin.

  Turku ja Tampere ovat olleet hiljaa. Tampereelta normaalia toimintaa, mutta Turun vaihdokset valmennuksessa vaikuttanevat tilanteeseen.

  Hämeenlinna on julkaissut sopimuksia, rekrytointeja ja vaikka mitä. Kova RB on hieno kiinnitys, mutta mitä muuta on esillä? Joukko suomalaisia divari- ja liigajyriä ja kova hypetys. Sarjanousijan tuleekin olla hyvin esillä, jotta saadaan aikaiseksi positiivista imua. Liiga ei kuitenkaan ole divari, mutta Turusta on lyhyt matka Hämeenlinnaan. Ainakin yksi DL-kiinnitys taitaa olla jo varma ja mahdollisesti muitakin turkulaisia siirtynee Hämeenlinnaan. Huskies ei silti kuulu mestarisuosikkeihin ja Playoff-paikkaa ei liigassa niin vain anneta. Huskiesin etu on kaksinkertainen sarja, mutta ongelma on tällä hetkellä se, että pelinrakentajatilanteesta on kahta tietoa. Kuuden muun liigajoukkueen unelmahan on se, että kauden 2016 ratkaisua käytetään myös 2017.

  Porvoossa suurin muutos on Leivojan siirto Wolverinesiin. Nuori joukkue on vuoden vanhempi ja runko sama kuin viimeiset 10 vuotta. Rakennus jatkuu. Vilkko on vaativa ja osaava DC. Paljon riippuu myös siitä, minkälaisia vahvistuksia saadaan tuotua. Kausi 2016 oli välivuosi, mutta 2017 ei enää ole.

  Ranking 24.10.2016:

  1) Royals
  2) Roosters
  3) Crocodiles
  4) Turku
  5) Porvoo
  6) Huskies
  7) Tampere

 • Jos Sottilaren ja Thomasin kaappaus Royalsiin pitää paikkansa alkaa Vaasassa olla melkoisen kova nippu kasassa. Viikko aikaa siihen 25 miehen rosterin julkaisemiseen. Vihreä jättiläinen laittoi kyllä huhuja liikkeelle oikein kiitettävästi avautumisellaan.

 • Cutlan on WR/K, ei Thomas. Mutta Cutlan on huippu, molemmissa hommissaan.

 • Huhut kertovat Trojansin tuhosta. Huhut yleensä aina liioittelua, mutta ilmeisesti talousvaikeuksia siellä ja siitä seurannee isohko pelaajien pako, josta varmaan Huskies ainakin vielä hyötyy.

 • Mites toi sepon FB päivitys Okko Outiselle? Eli Okko menossa Vaasaan?

 • Jos Seppo julkaisee jonkun seinällä, tai käy tykkäämässä jostain, yleensä on tiiviimpää yhteyttä ollut…
  Jos huhut Trojansista pitäisivät paikkansa se olisi tosi harmi kaikille!

 • Crocodiles viimeksi 2008 yritti olla wishbone-juoksujoukkue Veskun alaisuudessa. Se kausi meni pannukakuksi. Bezairen kanssa spread option toimi paremmin, mutta se oli enemmänkin lahjakkaiden juoksijoiden ja schemen ansiota. Crocoilla ei ole linjaa, viimeinenkin pelimies lähti Wasalandiaan. Nyt Crocot eivät saa hankittua Wasasta tai Tampereelta pelaajia täyttämään oman rosterinsa isoja aukkoja.

 • Hei Seppo!

 • Outinen olisi tehnyt sopimuksen ECG:hen…

 • On se kumma, kun Nässville on aina näissä Rankingeissa viineisenä. Mihinkähän tämäkin arvio perustuu ? Se, että ulostulot on vasta kevään puolella ? Kyllähän nyt jonkinlainen realismi silti pitää näissä ennakkokaavailuissakin olla. Viime kaudella sama homma ja silti oleijaripaikasta taisteltiin hienosti.

 • 1. roo
  2. roy
  3. cro
  4. tro
  5. hus
  6. sai
  7. but

 • sitten kun nähdään edes osa rostereista. Mutta huhujen perusteella (ja mutun), ROY pelaa finaalissa, mutta ei CROn kanssa.

 • Vaasassa on Locklan Gilbertin kokoinen aukko heittohyökkäyksessä…

 • Onko Hämäläisten yritysten päättäjät muuten semmoisia että antavat mieluummin rahansa Saintsille kuin Huskeille kun ovat hiljaa? Vai mihin tämä hiljaisuuden strategia perustuu? :)

 • Huskit taitaa olla paremmassa tilanteessa sen suhteen, koska kakunjakajia Hämeenlinnan alueella on paljon vähemmän, eikä ainoatakaan toista liigatason seuraa kesälajeissa, Huskit on saaneet uusia sponsseja kun liiganousu kävi selväksi, joten nyt on varmaankin enemmän liitua kuin viime kaudella, jolla kirjoittaa. Aivan varmasti saadaan kuulla uusien ”palkkasotureiden” saapumisesta kun katsovat ajan sopivaksi. Huhujen mukaan Turusta olisi liikennettä Hämeenlinnaan. Tampereella taas pidetään pienempää profiilia, mutta eiköhän sielläkin rosteria vahvistella kaikessa hiljaisuudessa.

 • Hämeenlinnahan kertoilee pelaajille että sinne on ’varmuudella’ tulossa about kaikki. Toivottavasti nyt joku meneekin ihan oikeasti niin ei jää paha maku kellekkään.. Turun suunnalta kai liikettä on Hämiksen suuntaan mutta katsotaanham nyt miten paljon.

 • Onpas saatu yhteen päivään monta huhua pöytään. Onko Trojans oikeasti romahtamassa (Onko Anders laittanut hanat kiinni)? Onko Royals rekrytoimassa koko SAJL AllStars miehistön, Onko Huskien imuroimassa kaikki irralliset pelaajat rosteriinsa, onko Roosters heikentymässä dramaattisesti jne… Mielenkiintoinen offseason!

 • Jos joku siirtoa pohtiva peluri on valmis siihen, että tekee päätöksen tulevan kauden joukkueestaan sen perusteella että on ”kertoiltu sinne tulevan varmuudella about kaikki”, on homma toiminut oikein hyvin. Hämeenlinna on selkeästi onnistunut viestissään ja tulee keräämään pelaajia jatkossakin. Go Huskies!

 • Haistanko ilmassa ”propagandaa”? :D

 • Hämeenlinnan viestissä on vaan se riski että jos totuus onkin jotain muuta kuin luvattiin niin se saattaa ensi kaudella olla aavistuksen hankalaa rekrytä.

 • Tässä pätee taas sama vanha viisaus. Mitä hiljempaa olet sen enemmän joudut huhujen kohteeksi.

 • Harvinaista herkkua Suomessa. Tiedotetaan peliuran lopettamisesta. Hatunnosto Royalsille ja aina vuorollaan kaikille seuroille, jotka tällaiset sinällään osin ikävät uutiset laittavat esille. Ja tietysti hyvää jatkoa Juha-Matti Rajalalle.

  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=4166

 • Hämeenlinna pitää kuulemma viikonloppuna leiriä. Sen jälkeen saattaa kenties ollakkin jotain uutisoitavaa. Kuuleman mukaan sinne on ainakin tulossa porukkaa pitkin pitäjiä.

 • Viikonlopun jälkeen on kuunvaihde ja odotettu 31.10 jolloin seurojen ensimmäiset rosterit pitää olla esillä. ´Kun nyt vielä SAJL vihdoinkin antaisi jotain tietoa sarjojen rakenteista kun ollaan aika hataralla pohjalla tämän suhteen. Osalla seuroista on oma syynsä tähän kun passiivisuuden kulttuuri kukoistaa monella paikkakunnalla.

 • Kyllähän rakenteet ovat selvillä, tai ainakin se millaisiin rakenteisiin liitto pyrkii.

  Se että mitkä joukkueet pelaavat milläkin sarjatasolla tässä nyt eniten tällä hetkellä kiinnostaa. Ja tietysti se että tuleeko kuitenkin keväällä vielä jotain yllätystippumisia.

 • Uutisoi tänä aamuna otsikolla ”Sottilare lähdössä Vaasa Royalsiin?”

 • Näemmä löytyy: http://www.ilkka.fi/tilaajalle/urheilu/crocodiles-t%C3%A4hti-vaihtamassa-royalsin-nuttuun-1.2149098 Mutta kun en ole tilaaja, niin kauheasti ei saa irti.

 • Joku Ilkan tilaaja voisi copy-paste-menetelmällä siirtää tekstin tänne!

 • Läheltä tulee qb, Seppo sanoi.

 • Miten pahasti Roosters on tällä hetkellä hajoamassa. Taas uutinen asiaan liittyen… http://huskies.fi/jens-holmstrom-vahvistamaan-hurttavalmennusta-jens-holmstrom-is-with-the-team/

 • Uudistuu ei hajoa.

 • ”Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaava Seinäjoen Crocodiles saattaa menettää tähtipelaajansa Justin Sottilaren.
  Pelinrakentaja Sottilarea on huhuiltu Crocodilesin paikallisvastustajan Royalsin riveihin, vaasalaisten GM Seppo Evwaraye ei paljastanut Sottilaren siirtoa.
  – En sano siihen mitään, mutta voin sanoa, että pelinrakentaja tulee läheltä, Evwaraye vinkkasi.
  Varmaa on, että Royalsin ykköspelinrakentajan viime kaudella häärinyt Isaac Fisher ei jatka Vaasassa.
  Siirtoon saadaan selvyys ensi maanantaina, kun Vaahteraliiga-joukkueet julkistavat pelaajarunkonsa.
  Sottilare nousei viime kaudella Vaahteraliigan parhaimmaksi pelinrakentajaksi, ja hän johdatti seinäjokelaiset aina finaaliin asti.”

  Ja ilmeisesti joillain tunnareilla on vähän toisenlainen juttu verkko-Ilkassa. Tuo ylläoleva on kopioitu paperiversiosta.

 • Crocodiles-tähti vaihtamassa Royalsin nuttuun?
  Justin Sottilarella on takanaan sensaatiomainen kausi Vaahteraliigassa. Kuva: Heikki Hakanen

  Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaava Vaasa Royals vaihtaa ykköspelinrakentajaansa. Isaac Fischer siirtyy takaisin Yhdysvaltoihin, ja hänen tilalleen on löytynyt uusi korvaaja.

  Huhuissa on pyörinyt Crocodiles-tähti Justin Sottilaren siirtyminen Vaasaan. Asiaan saadaan varmuus ensi viikon maanantaina, kun Royalsin pelaajarunko julkistetaan.

  – En sano siihen (siirtoon liittyen) mitään, mutta voin sanoa, että pelinrakentaja tulee läheltä, Royalsin GM Seppo Evwaraye vinkkasi.

  Maanantaina julkistettavassa listassa ei ole viime kauden parhaaksi pelaajaksi valitun Chris Youngin nimeä, mutta yhdysvaltalaispelaaja saatetaan silti nähdä Vaasassa ensi kesänä.

  – Chris etsii vielä pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta, mutta jos sopimustarjouksia ei löydy, hän pelaa meillä. Seuraamme tilannetta aina maaliskuun loppuun saakka, Evwaraye paljasti.

 • Royals haluaa varmistaa varman 2 tilan!

 • Mielenkiintoista nähdä millaista uudistumista on nähtävissä pelaajarintamalla. Tähän mennessä ainoa siirtymisuutinen on DB Ville Roiton siirtyminen mestarijoukkueesta III-divisioonan Bulldogseihin. http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=3621

  Jos trendinä on siirtyminen takaisin kasvattajaseuroihin tilanne tukala.

 • Eiköhän ne tähtää ihan mestaruuteen. Tulee ihan mielenkiintoinen kausi VL ensivuonna.

 • Mietin vaan, että miksi SAJL uutisoi tämän tavoistaan poiketen sajl.fi sivulla vaikka kyseessä on puhtaasti vaahteraliiga.fi sivun uutinen. Varmasti vahinkolipsahdus. Ja tämän palautteen voisi antaa suoraan sajl:n sivulle jos siihen olisi mahdollisuus.

  http://www.sajl.fi/?x167512=5633240

 • Siis oikeesti ensin itketään kun ei uutisoida mitään ja sit jos tulee jokin uutinen itketään miksi se uutisoi tätä, prkle lopettakaas nyt lapset toi kitiseminen joka ikisestä asiasta.

 • Toihan oli asiallinen ja ihan aiheellinen palaute sajlle. Ihme kitinää jos joku kommentoi kun huomaa bugin. Ei tossa kritisoitu uutista tai uutisointia ja uskon että sajl tyytyväinen asialliseen viestiin.

 • Ei roosters mihinkään hajoa. Huskeilla on vaan imua ja kiinnostavampi organisaatio! Hämeessä nousee kohta malja!

 • Se on todennäköisesti siellä, koska Huskies on edelleen 1-divariseura, kunnes vuoden 2017 Vaahteraliigajoukkueet on virallisesti nimetty SAJL:n toimesta 01.11.2016. Eli ihan oikeassa paikassa on uutisointi.

 • …ja kakkoseen hakevan Taftin uutiset luokitellaan Vaahteraliigan uutisiksi. Toisaalta ymmärrettävää, toisaalta kornia kun Huskies on liigajoukkue ja Taft joko II- tai III-divarin poppoo.
  http://www.vaahteraliiga.fi/taft-hakee-sarjapaikkaa-ii-divisioonasta-stephen-stokes-ei-jatka-valmennuksessa/

 • Kuka oli tämän vuoden 2-divaripelaaja?

 • TAFT ilmnoittaa että joukkueen johtajana jatkaa sama kun 2016. Niin pitkään kun joukueen johtaja on nainen, ei yksikään seura tule pärjäämään. Naiset kuuluvat kotiin tiskialtaan äärelle. Jefu on miestenpeli.

 • Hahahhahahah!!

 • @Big Failure: Jos et ole sattunut huomaamaan, niin tuoreen Suomen mestarin joukkueenjohtajana toimi sama nainen kuin kaudella 2015. Ja hyvin näytti joukkue pärjäävän kummallakin kaudella.

 • @Big Failure, Juicen sanoja lainatakseni ” miksei isäsi käyttänyt kortsua??” Olisi tuostakin aivopierusta päästy.

 • Tää on niin mahtavaa ku porukka kirjoittaa tänne vaikka itsellä ei ole lukutaitoa, tyai sit on vaan sokea. Jos viittii vähän kattoa mitä tänne kirjoitellaan niin oisit varmaan huomannu kommentin mitä oltiin kirjoitettu ennen sun kommenttia

  ”@voe: Se on todennäköisesti siellä, koska Huskies on edelleen 1-divariseura, kunnes vuoden 2017 Vaahteraliigajoukkueet on virallisesti nimetty SAJL:n toimesta 01.11.2016. Eli ihan oikeassa paikassa on uutisointi.”

  Ja jos seuraat yhtään lajia, luulen että seuraat koska tännekkin kmmentoit, niin TAFT pelas liigassa kaudella 2016!

 • Pohjalaisen uutisesta:

  ”Evwaraye haluaa korostaa, ettei Seinäjoelta ole yritetty naarata isoa joukkoa pelaajia.

  – Alakoskelakin otti itse yhteyttä, koska hän haluaa pelata tässä organisaatiossa. Me emme ole ostaneet tai vietelleet Seinäjoen suunnasta ketään.

  Evwaraye sanookin, että Vaasaan on tällä hetkellä kova imu.

  – Monet suomalaiset ja pohjois-amerikkalaiset ovat ottaneet yhteyttä. Tietenkään emme kaikkia halukkaita voi ottaa joukkueeseen.”

 • Niinpä niin. Eihän muutenkaan voi julkisesti sanoa.

 • Todella mielenkiintoinen uutispäivä odotettavissa ensi tiistaiksi. Sarjojen joukkueet ja ensimmäiset rosterit. Huhut vellovat parhaimmillaan ja mestarijoukkue kertonut tähän mennessä ainoastaan voimavarojen heikentymisestä…

 • Ei kannata odotella sarjojen joukkueita 1.11. Perinteisesti tieto on tullut vasta marraskuun puolivälin hujakoilla. Oletettavasti asia päätetään vasta marraskuun alkupuolella.

 • Todella hienosti Seppo tätä mediapeliä vie. Aivan omalla tasolla tällä hetkellä. Jopa Roostersin mielikuvamarkkinointi on jäänyt jälkeen. Iso käsi!

 • Hienoa, että jenkkifutis nousee otsikoihin offseason-uutisilla. Vaasa, Hämeenlinna ja Porvoo ovat saaneet juttujaan paikallislehtiin näkyvästi joten johtavat kirkkaasti mediapeliä. Uskon, että kaksi ensin mainittua tulevat olemaan kaudella 2017 myös Vaahteraliigan suosituimmat joukkueet yleisömäärällä mitattuna. Kun media ottaa joukkueen omakseen sen tekee myös paikallinen yleisö.

  Hienoa, että pelaajaspekuloinnit ovat laajentuneet chatti-palstoilta ja blogeista paikallismedioiden sivuille.

 • Ja kun katsoo Crocojen hankintalistaa Europlayersistä, niin Sottilarelle haetaan korvaajaa, Cutlanille haetaan korvaajaa, Lesterille haetaan korvaajaa jne. eli kyllä vaihtuvuutta on ensi kaudelle luvassa myös Crocoissa.

 • Tärkein tiedon jyvä Sepon Pohjalaisen haastattelussa -> ”Alakoskelakin”, viittaisi siihen että joku pieni exodus Seinäjoelta on käynnissä?

  Tietty tason saavutus tämäkin että Pohjalaisessa on artikkeli amerikkalaisen jalkapallon huhuista!

  Sepi laukkaa omalla tyylillään siitä varmaan kaikki samaa mieltä mutta näkyä ja kuulua se osaa.

 • @Pohjalainen kattele nyt aivan rauhassa vaan :D kyllä Crocoissa varmaan pelaajia ens kesänäki on :D

 • No ainaskin kaksi Crocoa näkyy siirtynee Tampereella. Montako menee Vaasaan?

 • Kolmehan niitä on, Timi Tuominen on Crocojen junnuja, kävi Kotkassa kääntymässä.

 • Mutta ei pelannut Crocoissa 2016 kaudella.

 • Mutta Haukkamaa pelasi. Eli joko 2, 3 tai 4 crokoa. Ihan saa kaikki itse tulkita miten haluaa. :)

 • Eipä ollut kummoinen tuo Saintsinkaan rosteri jonka julkaisivat.

 • Ihan hyvä ja kilpailukykyinen runko lokakuulle.

 • Siinä olet aivan oikeassa. Petyin vain kun veikka Lehtonen ja Tommi pinta ei ole mukana. Ovat kuitenkin joukkueen nimekkäimmät pelaajat

 • ehkä veikka ja tommi vaihtaa maisemaa ;)

 • Toinenhan noista on vahvistus.. toinen vetäny sinnepäin viime vuodet

 • Odotellaan, kyllä sieltä vielä Veikka, Pinta ja muitakin ilmaantuu. Saintsilla on hyvä meininki päällä, mutta ensi alkukesähän sen sitten näyttää. Niin Saintsin kuin muittenkin kohdalla.

 • Toivottavasti huskies saa hyvän joukkueen kasaan. Tulee varmaan nääs olemaan reilusti väkeä kattomassa paikallispeliä saints vs huskies. Ei välttämättä yllä pohjanmaan pelien yleisömääriin mutta voi kuitenkin tuhat katsojaa mennä rikki.

 • Ei Vaahteraliiga viihdearvossa ainakaan tuolle Mestis hokille häviä.

 • Divareissa on ollut useamman vuoden jo se ilmiö että kuka keksii rekrytä Nesin & kumpp. voittavat sarjan ja muille jää himmeämmät. Vaahteraliigassa on se sama tilanne, että seura joka keksii rekrytä naapurijoukkueesta eniten pelaajia vie pytyn. Kaukana on ne ajat kun omissa seuroissa tehtiin kunnolla oma juniorityö ja tuotettiin omissa seuroissa pelaajat. Nyt on menty pelkkään kilpavarusteluun ja seuraukset näkyy jo ykkösdivarissakin että sinne ei ole halukkuutta pelaamaan muuta kun se 4-5 seuraa. Vaahteraliigassakin budjetit paisuneet tuplaksi viidessä vuodessa.

 • No enpä allekirjoita. Onko Roosters muka rekrynnyt eniten pelaajia naapurijoukkueilta?

  Roosterssilla on ollut taustaorganisaatio ja valmennus kohdillaan. Sen takia tulevat menestymään jatkossakin! Seinäjoki on ollut aina kovasti kannassa kiinni ja heilläkin koko pakka viimeisen palle kunnossa (taustaorganisaatio, rahoitus, valmennus, ym) vaikka ovat mukamas importtijoukkueena tunnettu… Nyt vaikuttaa että näiden kahden joukkoon on liittynyt ainakin Hämeenlinna (kova Bedwell-hypetys) ja ehkäpä Saints (jolla uudistui koko hallitus).
  Tulevina vuosina saa nähdä kuka jaksaa tehdä pitkäkestoisemmin töitä ja kenellä opit organisaation hallinnassa on parhaiten hanskassa…

  Vaahteramenestyksen osalta menestys heijastaa siis koko organisaatiota.
  Pitkä menestys kertoo hyvästä organisaatiosta. Lyhytkestoinen lento importtien johdolla kertoo ettei jatkuvuutta ole. Mutta rahaa saattaa olla…

 • En tiedä oliko toi trollausta jättää Royals ulos tuosta paatoksesta. Vaasassa tilanne liigajoukkueista paras ja näkymät pitkälle kunnossa. Huskiesin heikous on Bedwell ja tulevat sen kyllä huomaamaan. Roosters ja Crocot ovat muutosten kourissa ja heikentyvät molemmat.

 • ”Seinäjoki on ollut aina kovasti kannassa kiinni ja heilläkin koko pakka viimeisen palle kunnossa (taustaorganisaatio, rahoitus, valmennus, ym) vaikka ovat mukamas importtijoukkueena tunnettu…”

  HAHAHAH

  HHAAAAAHHAAAHHHAAHA

 • @Rocco, Kummalle nauroit, lainaamasi virkkeen alku- vai loppuosalle ?

 • Nauroin loppuosalle, alkuosa kannassa kiinniolemisesta on ihan totta.

 • En nyt suoraan nauraisikaan tuolle… Jos pystyy tuolla tasolla vetämään useamman vuoden niin pitäähän se taustapuolikin olla kunnossa. En tosin minäkään sanoisi että viimeisen päälle kunnossa, mutta varmasti ollut riittävällä tasolla. Se miten toisen seuran uudet stadionit yms. on vaikuttanut sponsoreihin jää nähtäväksi. Tämä kausi voi olla Seinäjoella hyvin erilainen.

  Itse uskon Vaasan olevan ensi kaudella toinen finaalijoukkue jos uusi valmentaja sopii kuvioon. Ikävä kyllä uskon myös tämän kauden olevan vahva notkahdus Porvoolle ja Seinäjoelle jotka saattavat taistella jumbosijasta. Neljän parhaan uskon olevan roy, tro, roos ja hus, mutta katsotaan kaudella mikä on lopullinen järjestys. Vaikka Bedwell voi tuoda mukanaan ongelmiakin niin kyllä hän on kuitenkin joukkueitaan saanut voittamaan pelejä… Mielenkiintoinen kausi tulee!

 • Miten Porvoo voi enää notkahtaa xD

 • Seinäjoella Taitaa olla parikymmentä lokakuun ”Notkahdusta” putkeen ja sama trendi jatkuu.
  ”Ei oo pelaajia, rahat on loppu yms.”
  Kesäisin nämä huutelijat on yleensä aika hiljaa.

 • Jos huhut Seinäjoen menetyksistä pitävät paikkansa, joutuvat he korvaamaan kaikki viime kauden tärkeimmät pelaajat. Viime kaudet samat importit meni finaalin asti, nyt jännätään mimmoset kaverit tällä kertaa tulee.

 • Taisi mennä viime kausi munilleen Hlinnassa vai pääsitkö ollenkaan kentälle?

 • Leiriltä bongattu mielenkiintoisi nimiä takavuosilta… Jospa jokunen yltää uutisiin asti

 • Porvoo siis vahvisti otettaan sarjan hänniltä.

 • Tolla saattaisi kakkosdivarin pleijareihin päästä.

 • Porvoolla mukana lahjakkaita nuoria, ja eiköhän sinne jokunen vahvistus mukaan vielä ankkuriksi tule. Uskoisin että pikku hiljaa alkaa joukkueen nuorennus tuomaan tulosta nuorten kasvaessa miesten saappaisiin, tokihan paljon kiinni vielä amerikan miesten hankinnan onnistumisesta.

  Uskoisin kuitenkin Porvoon hieman parrantavan edellis kaudesta, ja sitten sitä seuraavalla olevan jo vahvasti mukana pleijari taistossa

 • porvoo nousuu eikkä hämäläiset voi mitään tai oikeest hölmöläiset

 • se rosteri on?

 • Crocodilesin verkkosivuilla näytti olevan.

 • http://huskies.fi/miehet/joukkue/
  Ensimmäinen Trojans siirtokin on merkitty Rickhard Helenius on ensimmäinen tunnustettu siirto, kaikkia ei näköjään haluttu vielä julkistaa. GH:sta jälleen siirtyjiä myös. Menee varmaan keväälle, ennen kuin muut halutaan tuoda esille.

 • Heinisalo ja Niemi mitä ilmeisimmin nähdään ensi kaudella Kotka Eaglesin paidassa.

 • No eipä ollut erikoinen myöskään huskies rosteri. Paljon tuntemattomia nimiä tällä hypellä on aikamoinen pettymys.

 • 27 nimeä, suomalainen runko, jonka päälle ulkomaiset hvistukset ynnä vielä pimennossa pidettävät kotimaan vahvistukset, jotka julkaistaneen sitten kun kevätaurinko alkaa porotella.
  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=4173

 • http://www.helsinkiroosters.com/joukkue-2017/
  Ja täällä sitä vasta kato onkin käynyt.
  Todella isot nimet loistavat poissaolollaan, vaiko vetävät henkeä, ja palailevat asiaan ensi vuoden puolella? Micah Brown on historiaa, joten uusi QB on hankittava, ainoa QB rivissä on Väänänen, missä on Flinkman ?

 • Joku joka osaa niin vois nyt vääntää sen alustavan rankingin

 • Vaasa kertoo että tarvii linebackereita ja kun katsoo Roostersin rosteria niin huomaa että kaikki lb-osaston nimimiehet puuttuvat listalta. Onkohan glory-huntersien uusi suunta Pohjanmaan rannikolla…

 • No eipä ollut ihmeellinen sinun kommenttikaan. Kannattaisiko seurata lajia, eikä vaan kommentoida katkeruudella?

 • Tai sitten oikeat pelimiehet ei vielä jaksa miettiä kesän kuvioita ja päättävät oman pelaamisensa vasta keväämmällä. Voisikohan millään olla näin?

 • Älä nyt itseesi ota jos joillekin ei uppoa tuo Bedwell-hypetys.

  Kyllähän kaikki sen tietää että juurikin tuolla offseason hypellä koitetaan irroittaa vapaana olevia runkopelaajia Hämeenlinnaan kun siellä ei niitä Vaahteratasoisia kuitenkaan ole… Tulevat vahvistukset on sitten eri juttu (kuten jokaisella joukkueella) ja niiden jenkit vaikuttaa nyt ihan hyviltä… Mutta eipähän se muuttorumba Hämeenlinnan suuntaan nyt ihan sellaista ole ollut kuin mitä on lupailtu (tai huhuttu).

 • 1.Royals
  2.Huskies
  3.Butchers
  4.Saints
  5.Roosters
  6.Crocoiles
  7.Trojans

 • Syötkö sieniä? Butchers Roostersin ja ääsjoen ohi noilla rostereilla?

 • Kaikki muut ovat julkaisseet pelaajalistansa paitsi Trojans. Ettei nyt vaan sattuisi mitään…

 • Kato on kyllä todellakin käynyt roostersin joukkueessa, äkkiseltään listasta puuttuu viimekautisia ->

  Aitala,Nikku,Äyräväinen,Karbin,Kokkonen,Kriivarinmäki,Sarvi,Hämäläinen,Rantala,Linnainmaa, Roitto,Eliasson,Salonen,Kuikka,Kuronen,JENKIT ja VALMENNUS

  Mielenkiintoiseksi menee ensi kausi kyllä,

 • Ota nyt rauhassa. Ekaan liigapeliin on hiukka aikaa niin eiköhän tosta useimmat pelaajat ole mukana myös ensi vuonnakin. Ehkä idea on julkaista pelaajien soppareita vaikka yksitellen kevään mittaan ja luoda vähän kiinnostusta juttujen kautta.

 • Crocot…
  http://www.crocodiles.fi/edustus-uutiset/1120/tulevan-kauden-kuvioita.html
  Oikolukua kaipaisin ennen julkaisuja.
  Toiseksi en ole vakuuttunut tästä liigatason huippuja -vertauksesta mitä Vesku käyttää.
  Aika näyttää minkälainen paketti muotoutuu. Kaikkea hyvää lahjakkaille Sjoen nuorille pelaajille

 • Hevosmiehet kertoo, että Karbin menossa Hämeenlinnaan. Myös EU-statuksella oleva Jenkki QB on allekirjoitusta vaille valmiina. Taitaa Bedwell sittenkin olla penkin takana vetelemässä naruista ja vielä on tilaa yhdelle Jenkille rosterissa.

 • Tämän 31.10 päivän tarkoitus on kaiketi osoittaa liitolle, että joukkueilla on 25 pelaajan runko jolle rakentaa talven aikana joukkue. Joten lasketaanpa miten hyvin viimevuoden joukkue on jälleen kasassa.

  Hämeenlinna 66,6 % – 51 pelaajasta 34 mukana
  Porvoo 64,1% – 39 pelaajasta 25 mukana
  Tampere 57,1% – 49 pelaajasta 28 mukana
  Vaasa 50% – 46 pelaajasta 23 mukana
  Helsinki 40,7% – 54 pelaajasta 22 mukana
  Seinäjoki 38,8% – 49 pelaajasta 19 mukana
  Turku 37% – 54 pelaajasta 20 mukana

  Eli Hml, Porvoo sekä Tampere olisivat saaneet rosterin kasaan kesän 2016 pelaajista. Muilla on täytettä muualta; junnuista tai rookieista.

  Maajoukkuerosterista Ruotsia vastaan on jatkanut:
  Royals 5/6
  Butchers 2/3
  Saints 2/4 tai jos MJ-Italialainen otetaan huomioon niin 3/5
  Seinäjoki 2/4
  Roosters 4/11
  Turku 3/9
  Hämeenlinnalla ei pelaajia Suomi – Ruotsi ottelussa v 2016 rosterista

  Kuten sanoin alussa, näiden päälle rakennetaan. Sarjataulukoita ei vielä kannata näillä lähteä laatimaan. Joku muistanee kesän 2015 pre-seasonin ottelut 1 divarissa jossa Royals pesi Saintsin 42-0. Kaikki kiljuivat jo silloin Vaasan mestaruuden puolesta. Mutta Vaasalla oli amerikkalaiset mukana, Saintsilla ei. Kun Saints sai jenkit mukaan voitti se Vaasan semifinaalissa ja lopulta Hämeenlinnan finaalissa. Jenkit ratkaisevat todella paljon. Vaikka Sottilaire meni Vaasaan ja heillä on siis jo US QB (kuten Hämeenlinnallakin) niin eiköhän nuo loputkin sen tuo ensimmäiseen peliin ja sitten vasta nähdään miten sarjataulukko alkaa muotoutumaan. Tässä siis pari järjestystä johon joukkueet voi laittaa tässävaiheessa:

  Butchers
  Crocodiles
  Huskies
  Roosters
  Royals
  Saints
  Trojans

  tai

  Helsinki
  Hämeenlinna
  Porvoo
  Seinäjoki
  Tampere
  Turku
  Vaasa

 • Näit paljon vaivaa ja sitten lässäytit vaivannäkösi noihin lopun sarkasmi-listoihin. Heh heh… Keskeistä olisi katsoa ykkösketjun pelaajien jatkamisprosentit. Kyllä Trojansissa ja Roostersissa on kato käynyt tuossa tarkastelussa.

 • Huomion arvoista on mielestäni se että noista rostereista uupuu 1-2 joukkueellista Vaahteratason pelimiehiä. Ei välttämättä tähtipelaajia mutta jos noista puuttuvista nimistä kasaa joukkueen ja heittää sinne pari jenkkiä niin se porukka tuulettelisi kannua tod näk mennen tullen. Eli ei noille vielä kannata liikaa painoarvoa antaa, kun tuo edellämainittu massa (joku voi kutsua niitä vaikka nimellä gloryhunters tai yms) voi muuttaa voimasuhteet yhdessä yössä.

 • Jos et hoksannut niin nuo lopun kaksi listaa ovat aakkosjärjestyksessä. Se on ainoa keino jolla varmasti saa nuo 7 joukkuetta tässävaiheessa totuudenmukaiseen järjestykseen. =)

 • Hienoa huomata miten näin jälkikäsittelyssä sekä Sottilare että Brown on todettu itse asiassa aika huonoiksi pelinrakentajiksi kun asiaa oikein tiukan seulan läpi tarkastellaan. Happamaksi muuttuu muistot kun kaveri vaihtaa seuraa. Sottilare on selkeä huippu joten ei tuosta tarvitse kahta sanaa sanoa vaikka loikkaakin paikalliskilpailijalle. Brownista sen verran että kaverin markkina-arvo romahti huikeasti sillä hetkellä, kun äijän britti-passi homehtui pois ja luokitus muuttui USA-pelaajaksi.

  Lähivuosina pakkaa horjuttavat koti-jenkeiksi jämähtävät pelaajat. Näyttää siltä että yhä useampi importti asettuu asumaan pääkaupunkiseudulle ja rikastuttaa paikallista sceneä eri tavoin. Näköjään Jaycen Taylor jatkaa Roostersissa joten neljäs kausi alkaa merkitä jonkinlaista kotoutumista. Suomeeen tähän mennessä asettuneita jenkkejähän ovat jo Stokes, Johnson & Johnson, Harris, Thomas, Pineda, Pervis…

 • Kun kerran varmaksi osaatte sanoa, että roosterssissa ja trojanssissa on kato käynyt, niin kerrotteko missä nuo pelaajat ovat nyt? Minkä joukkueen kanssa neuvottelevat? Ovat siis varmasti jättäneet Turun tai Helsingin joukkueen? Sanokaa nyt kun teillä on varmaa tietoa niin ei meidän muiden tarvitse arpoa…

 • Koita nyt vaan hyväksyä se, että jos runkopelaaja, jonka nimi on ollut AINA siinä ensimmäisessä liittomääräisessä listassa lokakuussa, ei olekaan rosterissa, se merkitsee muutosta. Otetaan nyt vaikka Ville Roitto. Kaveri on julkaissut siirtyvänsä III-divisioonan Sipoo Bulldogseihin…. Roostersissa yksi aikakausi on ohitse (Hakala/Jussila), mutta joukkueen jatkuvuus ei ole uhattuna. Trojanssista tiedän vähemmän mutta se, että edelleenkään ei ole julkaistu päävalmentajaa ja yksittäisiä ulospäin virtaavia puroja on jo todennettu… Ydinkysymys on varmaan se onko joukkueen nimi yhä ANDERS Trojans. Jos ei ole niin pakka rakennetaan kyllä taas alusta. Joka tapauksessa Roostersin ja Trojansin sääntömääräiset listat ovat sisällöltään poikkeavia joukkueiden aiempien vuosien vastaavista (=avainpelaajat puuttuvat) ja tätä ei selitetä sillä että sopimuksia julkistetaan sitten vuoden edetessä. Aiemmin juuri nämä joukkueet eivät ole toimineet näin, vaan ovat läväyttäneet pöytään uskottavan rungon, joka viestii menestymisen halusta ja samalla toimii imurina lisävahvistuksille jotka haluavat olla menestyvässä joukkueessa.

  Muttta nyt on offseason ja ”arvonnan” paikka. Hienoa että kotimaan sarjojen huhut puhuttavat parhaan NFL-kauden keskellä.

 • Itseasiassa Turku on kyllä aikaisemminkin jättänyt julkaisematta koko rosterin ja valitettavasti en voi siitä vetää mitään johtopäätöksiä jos jotkut nimet ei nyt ole listalla, uskon katoon ja heikkenemiseen kun nuo nimet ilmestyvät jonkun muun listalle tai ilmoitus lopettamisesta tulee… On selvää että varsinkin näiden kahden joukkueen listoilta puuttuu vielä nimiä. Voihan se olla että Näissä joukkueissa odotetaan ensin päävalmentajan nimeä ennen kuin kaikki tekevät päätöksensä.

 • Laitetaan vielä lisää villejä veikkauksia mitä Trojansissa on jo tapahtunut ja tulee tapahtumaan:
  – Anders Innon tilalle tulee sponsoriksi Meyer Turku ja nimeksi vaihtuu pronssitiloja ihannoiva Meyer Projans Turku.
  – HC:ksi oli jo palkattu Ken Meyer mutta hänen tilalleen saadaan myös ”oma poika” Pauli Ojanen.
  – QB:ksi saadaan palkattua huipputekijä. Mutta viikkoa ennen sarja-avausta hänen serkun kummin isän veljen miniä sairastuu ja hän ei saavukaan Turkuun. Korvaajaksi löytyy Ojasen luottomies Joonas Andersson.
  – Rosteri täytetään pääosin telakalla työskentelevistä EU-työntekijöistä, jotka ovat nähneet joskus jefua pelattavan – linjamiehillä ei ole niin väliä kunhan ovat vaan isoja. Pelaajia haetaan pääosin telakan ilmoitustaulun ilmoituksella.
  – RB:ksi, DB:ksi, K:ksi ja P:ksi palkattu importti saapuu Turkuun mutta ekan voittopelin jälkeen jää kiinni pössyttelystä yökerhossa ja lähetetään kotiin.
  – Ekan voittopelin jälkeen pääosin juoksupeliin perustuva hyökkäys jäätyy ja pisteet tulevat pääosin kenttämaalein.
  – Yläkentän katsomo täyttyy edelleen joka peliin vanhoista Trojans-legendoista ja korkeakouluopiskelijoista, jotka päätään pyöritellen ihmettelevät kun Projans liukuu divariin.

  Toivottavasti olen täysin väärässä!!!!

 • Ei Roosters mitenkään hajoa. Taustatyöt on hoidettu hyvin.
  Uudet rekrunoinnit …..
  Vahvat runkopelaaja tulevat jatkamaan ja hyvin kasvaneet
  junnut nousevat jahtaamaan
  6. Peräkkäistä mestaruutta Ennuste / sis. Tietoa !!!!
  Go Roosters Go!

 • Roosters-Hakala korvaa Stan Bedwellin Lazio Marinesin päävalmentajana. Siinäpä kalossit täytettäviksi. Tsemppiä Juha

 • Mitäs se Bedwell on voittanut?

 • Hakalalla ei ole vaikeuksia täyttää Lazioon jätettyjä kenkiä. Ne on aivan liian pienet.

 • Ennen Bedwelliä
  2013: 2-6 (230 ypg, 16 ppg)
  2014: 1-9 (128 ypg, 9 ppg)

  Bedwellin aikana
  2015: 9-1 (401 ypg, 43 ppg)
  2016: 7-3 (408 ypg, 38 ppg)

 • Otettu herran europlayers sivuilta mitä saavutuksia
  4 mestaruutta
  3 hopeaa
  Efaf cup finalasti
  8xmvp
  66-15 päävalmentaja
  39-3 qb/valmentaja/cordinaattori
  363td

  Kyllä minusta tuossa ihan saavutuksia on kerrakseen

 • Joku saattaa divarin voittamisen laskea mestaruudeksi

 • Hakalan vastaava:

  5 kautta, 5 mestaruutta
  EFAF Champions League voitto
  60-12 päävalmentajana
  Päävalmentaman joukkueen edellinen kausi: 1-9

  Sanoisin että ei oo Hakalalla kauheasti vaikeuksia Bedwellin paikan täyttämisessä.

 • Bedwellistä puhutaessa on syytä erotella mies valmentajana ja pelinrakentajana. Valmentajana hän todellakin osaa rakentaa joukkueeseen hyvän positiivisen energian, joka lähes aina näkyy jos ei suoraan mestaruuksina niin ainakin positiivisena W-L tuloksena. Pelinrakentajana miehellä on tupannut pahasti pää pettämään kesken kovimman paikan. Hyvänä esimerkkinä divarivuosi Bearssien kanssa, runkosarja kirkasta dominointia, mutta itse H-hetkellä finaalissa mies pelasi aivan luokattoman pelin. Samoin ykkösdivarissa, täyttä dominointia koko kausi, finaalissa täysi sulaminen (2 intteriä suoraan Harrisin syliin) ja lopulta peli ratkesi Trojansin paria kertaluokkaa parempaan suomalaiseen runkoon kuin Oululla, ei millään tavalla Bedwellin ansosta. Hukies tuleekin ampumaan itseään todella pahasti jalkaan jos he eivät julkista toista pelinrakentajaa vaan päästävät Bedwellin pelaamaan, ei ole mies lähelläkään vaahteraliiga-tason QB:ta, valmentajana sen sijaan varmasti paljonkin annettavaa.

 • En nyt ihan sanoisi että Bedwell olisi sulanut finaalissa. Tyyppi pelasi koko kauden rikkinäisellä heittokädellä ja sai vielä olkapäänsäkin paskottua semifinaalissa Tamperetta vastaan. Ja joo, heitti ehkä kaksi intteriä mutta sai lisäksi aikaan 5 touchdownia.

  Mitä mieltä olet, tapahtuiko Robert Johnsonille sulaminen 2011 Spagettimaljassa kun hän heitti kaksi intteriä ”suoraan Aleksi Wirenin syliin” ja lopputuloksena oli 41-27 häviö TAFTille? Meinaatko että Rojo ei ole Vaahteraliigatason pelinrakentaja?

  Stan on nero mitä tulee pelistrategioihin ja tulee kyllä pärjäämään Vaahteraliigassa.

 • Älä välitä noista sulamiskommenteista. Täällä tuomitaan jokainen kuuppa sulaneeksi jos joukkue häviää finaalin. Jos ei näe kentällä tapahtuvaa kokonaisuutta, tuijottaa vain jälkikäteen jotain intterien määrää niin ei voi mitään. Inttereitä tulee joskus, ei tarkoita kuupan huonoutta välttämättä, silloin on muutkin kuviot voineet pettää. Ja jos vastassa on sarjan kärkijoukkueet, on melko normaalia, että vastassa on myös hyvin puolustava joukkue joka myös näitä koppeja nappaa. Mutta tämän palstan asiantuntijuus on joskus niin henkeä salpaavaa.

 • Rojo on osoittanut täysikuntoisena olevansa yksi parhaista Suomessa koskaan pelanneista pelinrakentajista, Bedwell on aika kaukana tästä.

  Kyllä se aika täydellistä sulamista oli kun ne intterit tulivat tilanteissa, jossa pallo heitettiin suoraan vastustajalle, ilman että omia oli lähimaillakaan, ja Oulu johti peliä 8-0 tilanteen ollen 100% Bedwellin huonojen heittöjen syytä. Suosittelen tarkistamaan videolta mitlä se näytti ja ketkä sen pelin lopulta ratkaisivat, suomalaiset runkopelaajat .

  Kesällähän tämä nähdään, onko Bedwell VL tasoa vai ei.

 • Eihän noita voi edes verrata, Rojo oli DIV1 urheilija ja Bedwell taitaa olla just joku HS QB tms.

 • … oli se opinlähde missä Stan aikanaan itse pelasi.
  http://www.umacathletics.com/custompages/statistics/fb/2005/FB23.HTM#GAME.IND

 • …ja silti tarpeeksi hyvä pelaamaan ja voittamaan Euroopassa.

 • Kertoo ehkäpä ennenkaikkea Euroopan tasosta.

  Jenkkipelaajan meriiteiksi voidaan laskea karkeasti Euroopan TOP-8 liigojen ja Chämppärien/Big6 konffan mestaruudet. Itäblokin ja Balkanin mestaruuksilla ei ole vertailukelpoisuutta esim saksankielisten -, tai pohjoiseuroopan kärkimaiden mestaruuksien kanssa. Esimerkiksi Suomen majo-tason QB:t olisivat kaikki varteenotettavia pelimiehiä esim. Espanjan, Italian, Portugalin ja kaikkien Itä-Euroopan maiden liigoissa. Vaahteraliigassa ei meinaa taso riittää.

 • En tiedä kuinka hyviin tää litty mutta mielestäni HH voitti spagun koska Bedwell pisti Barnsin hänen paikalle… Kertoo paljon pelajasta sekä valmentajasta.

 • Ootte taas alittaneet aikaisemman keskustelunne tason. Ootte jo alkaneet kaivaan maata, jotta pääsette entistäkin luokattomampiin juttuihin. Eiks nää tämmöset shiitinjauhannat vois hukuttaa tonne foorumipuolelle?

 • Is Stan Bedwell an elite quarterback?

 • No, but he is a winner. I will not deny that.

 • Please play Stan.

 • ”En tiedä kuinka hyviin tää litty mutta mielestäni HH voitti spagun koska Bedwell pisti Barnsin hänen paikalle… Kertoo paljon pelajasta sekä valmentajasta.”

  Coach Bedwell peluutti voimajuoksijana ansioitunutta Archie Barnesia wildcat-muodostelmasta todennäköisesti siksi, että oli scoutannut Wolvojen puolustuksen heikkoudet. Ottelun alla kohistu airraid-vs-airraid muuttui juoksupeliksi ja Huskies karkasi riittävään johtoasemaan. Spagun paras pelinrakentaja oli Robert Johnson, mutta kisan HC-vs-HC voitti suvereenisti tämä Stan.

  Bedwell valmensi hyvän kauden myös Italiassa. Nyt Hakala siirtyy Marinesin HC:n paikalle ja uskon hänen jatkavan joukueen nousukierrettä. Juha on kuitenkin erilainen valmentaja joten vertailu on vaikeaa paitsi tietysti jälikäteen menestyksen perusteella.

  Uskon että Stan tulee valmentajana menestymään Vaahteraliigassa. QB:n paikalla hän on pieni arvoitus koska alla alkaa olla paljon kilometrejä sekä heittoelimen leikkauksia. Tältäkin osn uskon kuitenkin coach Bedwellillä olevan hyvä back up plan asian ratkaisemiseksi.

  Ja kukaan ei voi kiistää sitä, etteikö Bedwell ole saanut hyvää pöhinää aikaiseksi Hämeenlinnaan. Nousijajoukkue kaipaa juuri tällaista meininkiä ympärilleen luodakseen mielikuvaa joukkueesta johon kannattaa siirtyä pelaamaan. Tähän ´mennessä Isoja siirtynietä ei ole kuitenkaan kuin yksi (Helenius)

 • Okko kukonpoikiin. Kova hankinta, saa nähä avaako tää nyt pelin muiden suomalaisten osalta

 • Voi miten tylsää. Olisin halunnut uskoa, että edes Outisen kovat puheet pitävät (ei koskaan roostersiin), mutta ei.

 • Kieltämättä todella tylsä valinta. Turvallinen mutta tylsä.

 • Roolla edelleen siis Suomen kovin DL

 • @okko
  niin. Asut pk seudulla ja haluat pelata liigaa, vaihtoehdot on vähissä.

 • Mielenkiintoisia uutisia tulossa. Varmaan myös SAJL uutisoi ne.

 • Miro NFLään?

 • On se kumma, että eletään nyt marraskuun puolta väliä eikä SAJL ole edelleenkään julkaissut sarjojen joukkueita. Tämä arvostelu ei nyt kohdistu toimistomiehiin koska asia ei ole heidän päätettävänään vaan liiton hallitukseen joka miehitetty seuramandaattien hemmoilla. Laurila on jo esitellyt joukkueiden rosterit VL:n nettisivuilla mutta päätöksi ei ole julkaistu. ketkä pelaa I-divisioonassa? Entäs kakkosessa. Tehkää jotain ???

 • Virallinen tieto tulee luultavasti nyt alkavalla viikolla. Verrokkina aiheesta kirjoitettuja juttuja viime vuosilta:

  2012: https://www.gridiron.fi/blog/2012/11/19/69ers-ja-indians-sisaan-lights-ulos/
  2013: https://www.gridiron.fi/blog/2013/11/27/sarjapaikat-jaettiin-odotetusti/
  2015: https://www.gridiron.fi/blog/2015/11/21/vaahteraliiga-2016-kahdeksalla-joukkueella/

  Marraskuun loppupuolta se on ollut näemmä vuodesta toiseen. Eli tämä vuosi ei ainakaan ole poikkeus.

 • Stan pysyy sitten sivurajalla?

  Facebookin mukaan Hämeenlinnassa on nimittäin vieraillut viikonloppuna Zman ( https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=251 )

 • …se oli paikalla valmennusapuna… Stan is a starter – live with it

 • Eikös Vaasassa kaikki olekkaan kuin Strömsössä? Beale Saksaan.

 • Täällä on kaikki hyvin. Rikun signaus antoi varmaan vähän pelivaraa tuontipelaajien kanssa. Eiköhän Vaasasta saada ihan contender joukkue liigaan.

 • Vihdoinkin Pirkanmaalla löydetty yhteinen sävel… http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?73013

 • Ilmeisesti huhujen mukainen sotakirves haudattu?

  Mutta onneksi vielä muualta maasta löytyy tätä seurojen välistä nahistelua enemmän kuin tarpeeksi ettei tarvitse kokonaan poppareiden syömistä lopettaa…

 • Justjust. Ihan ku toi jotain muuttais. Saints tippuu ens kaudella. Ei auta vaikka kuinka olis farmia ja uutta hallitusta ku hyökkäys on tasoa 1 divari, valmennus 2 divari ja puolustus korkeakoulujefu-tasoa. Missä pelaajavahvistukset, entäs koutsit?

  MALJA: MEYER TROJANS – W1LD ROYALS. Pleijareissa myös Helsinki Roosters ja Neste Butchers. 2018 Butchers nimi vaihtuu Oilersiksi. Liigan voittoon ja Eurokentille. Royals perässä euroilemaan. Siinä kaatuu keski-euroopan suurjoukkueet ku pohjolasta rupee rymisemää Isolla Rahalla.

 • Tämä Saintsin viimevuodelta säilynyt ala-arvoinen hyökkäys, puolustus ja valmennus kuitenkin voitti viimekesänä mm. Royalsin. Ja eiköhän importitkin osu Tampereella paremmin kuin kesän doupattu QB ja RB joka lopulta menetti paikan Lehtosille mutta teki intteri-ennätyksen.

 • Pitää doubata lisää että menestyy!

  VARMA TIETO:
  Saints hommaa kolme QBta joista kaksi siirtyy pelaamaan puolustusta ja yksi rissua. Uudeksi pelinrakentajaksi hommataan Kiinan kentiltä QuinYang joka heittää Vaahteraliigan TD ennätyksen kolmessa pelaamassaan ottelussa… Loput QB:t ottavat inttereitä… Vaahtermaljaan edennyt Saints menettää kuitenkin pelirakentajan edellisenä iltana koska tyyppi polttaa pilveä walk-through harjoituksen jälkeen.

 • Sinänsä sääli… Itse pidin varsin hauskana asiana kun aikuiset miehet tappelee ja riitelee kuin pikkukakarat. Jokaisen seurapalaverin aikana sai pistää popcornit mikroon ja katsella sivusta kun naapurijoukkueet huutelee toisilleen. :D :D Mitäs siellä nyt sitten tapahtunut että hieno meiniki loppunut??

  Muistan ajan kun Tampere Vi**tti niin että Helsinkiin asti piti lähteä: :D
  http://www.helsinkiroosters.com/roostersin-ja-ghosthuntersin-valille-yhteistyosopimus/

 • Nokia lähti silloin Helsinkiin koska molemmat pelaa punaisissa… Ei siellä pohjoisessa mitään kränää ollut! ;)

 • eikös hämeenlinnassakin pelaa melkein kymmenen entistä nokialaista jotka ei saitsissa suostu pelaamaan. mut ne onkin niitä telen vanhanliiton konkareita. nää nykyiset onkin ihan vätyksiä ku suostuu hengailemaan saintsilaisten kanssa, onko tele tulossa vanhaksi ;)

 • Beale Saksaan? Ei iso menetys. Olisiko joku parempi sitten tarjolla tilalle? Sellainenhan löytyisi läheltä.

 • Ja tarkoitin hoitamaan potkaisijan hommaa, en puolustusta.

 • Kovaa nyt yritetään naittaa sitä Cutlaniakin Vaasaan. Eiköhän Vaasan päämiehellä ole joku suunnitelma miten hän joukkuettansa kokoaa.

 • Homma ei olekaan pelkästään siinä että miten vahvistaa omaa joukkuettaan, pitää tietää myös miten heikentää sitä kilpailevaa seuraa.

  P.S. Botnia Bowl menee 2017 2x Vaasaan

 • Vai eivät suostu Saintsissa pelaamaan? :) Vai eivät aikaisemmin suostuneet? ;)
  Mitäs pahaa tamperelaisissa on?

 • Kausimaksut. Huskies tarjoaa ilmaisen kauden Saints ei.

 • Huskies tarjoaa ilmaisen kauden? Voitko avata tuota hiukan? Antaako Huskies siis ilmaisen kauden joillekin pelaajille, vain miesten edustuksen pelaajille, vai joillekin muillekin? Tarkoitatko ilmaisella kaudella vain kausimaksua seuralle vai maksaako seura muitakin maksuja pelaajille (lisenssi, vakuutus)?

 • Edustuksen ja naisten edustuksen pelaajat saavat ilmaisen kauden mikäli tulevat ulkopaikkakunnalta.

 • Pirkanmaan pojille(gh:n kaverit) on myös auto johon bensat. Tosin taitaa olla sama vielä myös Seinäjoella joten ei ihan mikään erikoisjärjestely

  Saintsissa joutuu maksamaan kaudesta. Siksi huskies
  Hämeenlinnaan lyhyempi matka kuin Seinäjoelle(joka ei kai tällä kaudella ihan kaikkia tahdo rahalla omaan rosteriin) siksi huskies.

 • Ketä kiinnostaa jotkut hasbeen gostbusterit? Onko se Heleniuskin vähän ylihupetettu, kun mies ei varmaan pysty montaa peliä pelaamaan. Kauhee hypetys tästä Hämeenlinnasta, miksi?

 • Tuleeko Hämeenlinnasta ensimmäinen joukkue joka voittaa vaahteraliigan ensimmäisellä kaudellaan? Ei taida historiassa muita olla?

 • haaaaaaaaaa

 • Kiitos selkeästä kysymyksestä. Oikea vastaus on: Ei tule. Next question please.

 • Aaaaahahahahahaa!
  Hämeenlinnasta tulee tilastomerkintä että ovat käyneet Vaahterassa näyttäytymässä… EHKÄ voittavat yhden pelin. Takaisin divariin tuolla poppoolla!
  Se Petihyvä on hypettänyt tuota roskasakkia kyllä hyvin. Mutta kuten kaikki jo tietävät: Hypetyksen syynä on koittaa kerätä porukkaa ettei se paska laatu liikaa näy kauden aikana.

  Onnea vaan ylihypetetyyn Huskiissiin…

 • Ei näitä nokian vahvistuksia kannata mollata. Kovia pelimiehiä. Varmasti moni näistä yltää maajoukkue tasolle asti!

 • Ihan nyt mielenkiinnosta on pakko vielä kysyä… Oletko Jope tai @Jope mukana Hämeenlinnan joukkueessa tai oletko kuullut nämä faktat suoraan joukkueelta? Eli kaikki edustusjoukkueen pelaajat jotka eivät tule Hämeenlinnasta eivät maksa mitään kausimaksua ja Nokialta tulevat saavat seuralta käyttöön auton, johon seura maksaa bensat? Eli jos pelaajat nyt sattuvat asumaan vaikka Riihimäellä, niin kausimaksua ei tarvitse maksaa? Mutta jos pelaaja asuu vaikka Rengon perällä, joka nykyään on Hämeenlinnaa niin maksu pitää maksaa?

 • Ja ei taida tosiaan olla yhtään joukkuetta joka nousukaudellaan liigassa olisi vienyt maljan. Trojans on ainakin nousukaudellaan päässyt maljaan, mutta oli sitten häviävä osapuoli…

 • Kukaan ei ole voittanut nousukaudellaan. Taft ja Royals toisella kaudellaan. Tai siis Royals tulee voittamaan ja kotikentällään.

 • En ole mukana enää missään joukkueessa. Kaikki kiva loppuu aikanaan.
  Ja faktat kuultu suoraan joukkueelta mutta en tiedä miten he määrittelevät ulkopaikkakunnalta tulevat.

 • pelataan städissö

 • Ainoastaan idiootti olisi kokeilematta jotain uutta Vaahteramaljan järjestelyissä viime vuosien pannukakkujen jälkeen… Toivottavasti Vaasassa onnistutaan hankkeessa.

 • Moi Seppo !

 • No moi ;)

 • Malja kuitenkin näin toteutettuna tuottanut vajaan 50 tonnia. Ei liiton paljon kannata alle sen olevia tarjouksia edes miettiä. Ja joka tapauksessa pelipaikkakuntien pitäisi olla mahdollista päättää järjestelyhalukkuudestaan vasta myöhemmin kun selviää onko omalla joukkueella mahdollisuuksia olla mukana. Kovin monella paikkakunnalla pk-seudun ulkopuolella en laskisi sen varaan että televisioituun maljaan vaivautuisi paikalle yli tuhatta henkeä ilman kotijoukkueen osallistumista.

 • Kyllä vaan pitäisi olla rohkeutta kokeilla uusia konsepteja ja pyrkiä maksimoimaan katsojamäärät. Viimeiset maljat ovat olleet yleisön näkökulmasta pohjanoteerauksia alle 3000 yleisöillä. Surullisia ja väsyneitä suorituksia missä lähes ainoa markkinointi on Käpylässä 200m liiton toimistosta olevalle kävelysillalle laitettu banderolli.

 • Siitä vaan näyttämään miten loihdit maljasta 5000 katsojan spektaakkelin jonnekin maakuntaan tietämättä edes joukkueita.

 • Hei Jokeri, sovitaanko että ei anneta kenenkään nimettömän netti-keskustelijan loihtia tuota mutta Vaasan porukalle uskaltaisin valtuudet antaa.

 • @jokeri . missä tuo 50 000 tuotto on nähty?
  Eihän Helsinkiinkään taata ”oma kylän joukkuetta”

 • maljan tuotto liitolle on 10000e luokkaa nykyään

 • Liiton tilinpäätökset ovat ihan julkista tavaraa…

 • @Lajikulttuuri, mitä se on sulta pois jos viimeisimmässä maljassa oli alle 3k katsojaa ? Mikä sun pointti on ? Malja on tätä nykyä yks hienoimmista yksittäisistä urheilutapahtumista Suomessa. Liitto on tehnyt olosuhteisiin ja resursseihin nähden hienoa duunia. Laji ja sen suomalainen skene ovat ihan hiton oivallisessa kunnossa. Vielä yks juttu Maljasta : Se on titteliottelu ja siksi se pitää pelata sen arvoisella areenalla kuten esim. Soneralla. Mihinkään Lahden kisamonttuun tai jollekin kapiselle yleisurheilukentälle sitä ei olla siirtämässä.

 • TheRat on kyllä oikeassa, Maljassa on kyllä kunnon urheilutapahtuman tuntua ja onhan se tämän hienon lajin kotimainen huipentuma. Toki aina on jotain mitä voi kehittää mutta kyllä malja ehdottomasti pitäisi säilyttää Suomen pääkaupungissa missä myös lajilla on suuriimmat harrastajamäärät. Ja viime maljan katsojamäärä jäi alhaiseksi vuosikymmenen pahimman monsuunisateen takia mutta oli silti hieno tapahtuma.

 • Sun ennustukset on menneet berseelleen läpi kauden ja niin menee nytkin. Vaahteramaljat ovat järjestäen olleet yleisömäärältään floppeja useamman vuoden ajan joten kun väität niitä hienoimmiksi kotimaisiksi urheilutapahtumiksi taitaa perspektiivisi olla melkoisen kapea. Velodrom-latteuksien rinnalla ne tietysti ovat Superbowkiin rinnastettavia spekttaakkeleita jos referenssinä on Roostersin kotiottelut Helsingissä.

  Tää nykykonsepti on nyt nähty eikä ole onnistuttu houkuttelemaan katsomoon yhtään lisäsierainpareja päin vastoin.

  Nyt on aika antaa tilaa uusille ajatuksille. Vaahteramaljan siirtäminen paikkakunnalle, jossa se olisi yksi kesän/syksyn suurimmista puheenaiheista on vain järkevää. Vaahteramaljaviikonloppu voisi olla täynnä yhteisöä sitouttavia tapahtumia jossain muualla kuin Helsingissä, jossa liigamatsien umpisurkeita yleisömääriä perustellaan paikkakunnan muulla laajalla viihdetarjonnalla. Narinkkatorille pystytetty koju on ollut surullista katsottavaa useana syksynä tapahtuman ainoana oheistapahtumana ja poistumisteiden banderollit lähinnä vitsejä.

  Terveisiä kaikille tänä viikonloppuna päätöksiä tekeville Seinäjoella. Olkaa fiksuja!

 • Ei olla

 • ”Liiton tilinpäätökset ovat ihan julkista tavaraa…”

  Laitas linkkki, en löytänyt viime vuoden tilinpäätöstä mistään julkisesta paikasta.

 • Ai onko maljasta tehty erillinen tilipäätös tai onko maljan tuotto ehkäpä sittenkin kirjattu kohtaan tulot ja sitten maljan erilaiset kustannukset kohtaan menot.

  Melkoisia guruja ovat jos 2700 hengen tapahtumasta saadaan 50.000 nettotuotto.

 • Voin sanoo ettei Suomessa oo yhelläkään joukkueella semmost kotikenttää, jota vois vertaa Soneraan. Että pelataan malja vaan jatkossaki hesas.

 • Ja minä voin sanoa, että esim taft pelasi kentällä, jossa on malja pelattu aiemmin… Ja ei sen paikan ole pakko olla joukkueen kotikenttä. Turussa löytyy veritas, Paavo Nurmi stadion… Seinäjoella SJK:n uusi stadion, Vaasassa Elisa Stadion etc. Kyllä niitä paikkoja löytyy ja ei se huono olisi kerran kokeilla muualla jos järjestäjä löytyy…

 • Saat sen tilinpäätöksen liitosta ihan pyytämällä kuten muutkin. Samoin voit selvittää paljonko finaalijoukkueet saivat rahaa prosenteillaan. Jos 50.000 olisi myynti niin paikallaolija olisi käyttänyt vain alle 20€ koko tapahtuman aikana sisältäen myös ponsoritulot.

 • Nyt näkyy julkaistun kauden 2017 joukkueet eri sarjatasoille:
  http://www.sajl.fi/?x167512=5686983

 • Nousiko Huskies Vaahteraliigaan?

 • Ja on se tilinpäätös lähetetty kaikille jäsenseuroille ennen liittokokousta ja seurathan sen hyväksyy, joten mistään suurista salaisuuksista ei ole kyse…

  Hyvin hauskaa @TÄ!…

 • Sonera on Seinäjoen ja Vaasan uusiin stadineihin verrattuna rupunen, ja huonolla vanhanaikaisella pelialustalla varustettu. Ja eihän se yhdenkään vaahterajoukkueen kotikenttä ole sekään. Järkevintä olis lyödä maljan peluupaikka lukkoon vasta kesällä, oletettavien finaalijoukkueiden kesken. Ihanne tietysti olisi jos runkosarjan voittaja saisi maljan järjestääkseen, ja tähän riittää kotistadioni vain Royalsilla. (Joo kyllä! Kaarlen kentällä se onnistuisi. Siellä on järjestetty lukuisia yleisurheilun Kalevan kisoja, Eurooppa- liigan kilpailuja viime vuosina)

 • Jos Maljasta halutaan oikeasti TAPAHTUMA on sen paikka lukittava reilusti etuajassa. Tapahtuman suunnittelu, stadionvaraukset, majoitusvaraukset pelaajille ja majoitustarjoukset katsojille, esiintyjät, oheistapahtumat viikonlopulle, maljakrääsän tilaukset, markkinointi jne… Vaahteramaljasta on tehtävissä seurariippumaton koko viikonlopun jefutapahtuma joka kokoaa Suomen jefukansan kerran vuodessa ja näkyy ja kuuluu järjestävällä paikkakunnalla. Think big ja lopettakaa näpertely Sonera-stadionin ympärillä.

  Ajatus siitä, että kahden viikon varoituksella (runkosarjan 1.) tai yhden viikon varoituksella (paremmin sijoittunut välierävoittaja) pystyttäisiin rakentamaan arvokas tapahtuma, on tuhoon tuomittu idea.

 • Tuosta olen samaa mieltä, viikon tai kahden varoitusajalla se ei onnistu… Maljan pitopaikka pitää lyödä keväällä lukkoon ja jos sen järjestää vaikka Vaasa, niin sitten on olemassa riski että oma joukkue ei siellä pelaa. Maljassa on kuitenkin ulkopuolisia ravintolayrittäjiä yms. joiden kanssa asiat on lyötävä lukkoon ajoissa. Jos liitto järjestää maljan, niin sitten se on Helsingissä…

  Joku seura nyt vain voisi ottaa sen vastuun kerran ja pelataan sitten vaikka Vaasassa, on joukkueet mitkä hyvään… Ei super bowliakaan kukaan ole pelannut kotistadionillaan…

 • Ihan turha puhua mistään julkisesta tilinpäätöksestä jos se on pelkästään jäsenseuroilla käytössä. Taidat olla vähän yksinkertainen.

 • En ole missään vaiheessä väittänyt että se olisi julkista tavaraa, se oli joku toinen kirjoittaja kuten huomaat. Sanoin vain miten tilinpäätöksen voi saada nähtäväksi jos kiinnostaa. Ja koska en ole tuota julkiseksi väittänyt niin en kyllä koe olevani tässä asiassa yksinkertainen… Mutta kiitos kommentista, jatka samaa linjaa…

 • Julikista tai pyytämällä, kitisijöille tiedot saatavilla joka tapauksessa ja jos on seuraliitännäinen sen voi pyytää puheenjohtajalta. Kritiikki on aina välillä paikallaan mutta silloin olisi kiva kuulla myös uusista ja realistisista ratkaisuista. Liiton ei kannata pikkurahalla maljasta luopua. Eli kuka lyö rahat pöytään ja näyttää miten homma hoidetaan muualla hienommin ja ennenkaikkea tuottavammin. Muuten maljan kierrättäminen on hieno idea mutta Vaasassa järjestettävästä Huskies-Trojans-finaalista tuskin jäisi järjestävä taho plussalle.. Joka riskin ottaa ja lyö rahat pöytään niin siitä vaan.

 • Miten se ranking?

 • ”Vaasassa järjestettävästä Huskies-Trojans-finaalista tuskin jäisi järjestävä taho plussalle”

  No nyt ei puhuta vuoden 2020 Spagettimaljasta vaan Vaahteramaljasta 2017.

 • Jos liiton nettotuotto on 10keuroa, niin eiköhän sillä rahalla saa lystin pidettäväksi.

 • En nyt menisi vannomaan tuotakaan, aika monta maljaa olen nähnyt ja pohjanmaalta tullaan helsinkiin katsomaan loppuottelua… Kyllä ne Vaasan pelien katsojat tulevat Vaasassa järjestettävään maljaan vaikka oma joukkue ei siellä pelaisikaan… Siihen päälle loput muualta tulevat lajia rakastavat, niin uskon edelleen katsojalukujen pysyvän kolmen tuhannen tienoilla…

 • Onko Vaasa ainoa joukkue jolla on qb tiedossa jo? Koskahan alkas jengit niitä hommamaan?

 • Maljasta on mahdollista tehdä +5000 katsojan tapahtuma kun siihen panostetaan kunnolla. Paremmat mahdollisuudet +5000 tapahtumaan on pienemmässä kaupungissa kuin Helsingissä. Täälläkin on perusteltu miksi stadilaiset seurat eivät saa katsojia otteluihin ja samat stadilaiset syyt pätevät maljaankin. Amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu ei vaan ole kaupungissa iso juttu. Sen sijaan pienemmässä kaupungissa siitä voidaan tehdä yhden viikonlopun kestävä merkkitapahtuma joka näkyy ja kuuluu kaupunkikuvassa ja paikallisissa medioissa. Lisäksi maljasta on mahdollista tehdä suomalaisen jefu-kansan kokoontumisajot. Nyt on aika tehdä muutos ja luoda uutta kulttuuria.

 • Malja pois telkkarista, ni tulee heti kolmetuhatta katsojaa lsiää

 • Paljonko oli katsojia vuonna 2008? Tuolloin oli välivuosi kun maljaa ei näytettu telkkarista.

 • Malja pois telkkarista niin pääsylippuja myydään saman verran ja kokonaiskatsojamäärä putoaa vähintään tolla kolmella tonnilla.

 • Ohan toi paperilla ainakin kova. eri asia sitten mite maistuu enää työn teko kun huomaa et vähemmäläkin pärjää. Saattaa myös floppaa

 • On myös oikeasti kova ei vain paperilla. Sinne ne taas marssii kohti Vaahteramaljan voittoa.

 • Connette on kovin QB, joka Suomessa on ikinä pelannut! Mukana tulevat vielä Kyei ja Sagne, niin yhdessä running backien kanssa punainen hyökkäys tulee olemaan täysin lyömätön ja varmaan tulee semmoista 60 pistettä per peli!

 • Kyllä muuten taas Seppoa harmittaa kun ei saa vaahteramaljaa 2018 järjestettäväksi Vaasaan.

 • ?

 • Mites muuten nyt sitten Otso? Oskari Niemi alkaa opettamaan siis häntä ja muita nuoria QB hommissa…Kuinkahan paljon Otso on tässä vuosien varrella saanut jo oppia eri valmentajilta Rojoa myöten? Aika hienosti on mies jaksanut olla seurauskollinen vuodesta toiseen, kun luulisi, että ottajia olisi paljonkin muissa seuroissa. Ja vaikka Roostersissa on aina ollut erinomainen valmennus ja näyttää olevan tulevallakin kaudella, niin ei kai ne aikaisempien vuosien opit mihinkään katoa, niitä vaan pitäisi päästä käyttämään. Vaikka jo ihan maajoukkuettakin ajatellen.
  Tällaisia ajatuksia putkahti mieleen, kun oikeasti näyttää siltä, että Vaahterassa taitaa olla Suomi-QB:n todella vaikea päästä aloittavaksi pelaajaksi. Osittain näin taitaa kohta olla ykkösessäkin?? Ja joo…tämä nyt oli tällaista ääneen pohdiskelua, enhän oikeasti voi tietää, mitkä asiat vaikuttavat kunkin pelaajan päätöksiin ja ajatuksiin.

 • Sagne kuulemma signannut jo Roostersin kanssa. Taitaa olla muiden jengien turha edes yrittää…

 • Connette kuulemma ottaa mukaan roostersiin puolet viime kauden joukkueestaan, olihan se joukkue importteja täynnä…

 • Hyvä että Ode meni Roostersiin pelinrakentajavalmentajaksi niin pystyy opettaa kaikki tietämänsä Connettelle.

 • Kyei menee saintsiin kun ne lupasi sille sillisalaattia

 • Harrastelijalta erittäin hyvää pohdintaa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ykkösessä ei pitäisi jenkki-QB:ita olla. Jossain suomalaisten huippujen pitää saada pelata. Nyt on ROO:lla ja Wolvoilla oma vara-arsenaalinsa sitä yhtä ottelua kohden, joka uhrataan kakkoskuupalle. Jos oikein huonosti käy ja suojattu pelaaja loukkaantuu, niin tulee ehkä yksi matsi lisää ennen uuden mukaansaamista…

 • Ilmeisesti kaikilla on kuva että QB:ksi vain aletaan ,eli jokainen QB:ksi nimetty on oikea QB, Kyllä tuo pelipaikka vaatii vuosien harjoittelua ennekuin siinä pärjää oikeasti.
  Jos seura hankkii erikseen QB valmentajan niin tuskin siitä haittaakaan on, nykymaailmassa kaikki pitää saada nyt ja välittömästi, pitkäjänteistä työtä ei arvosteta.

 • Facebookissa näyttäis olevan puhetta

 • Sehän on ollu varma juttu jo pitkään…

 • Jos kerta Facebookissa on ollut juttua niin sen on pakko olla totta. Kai Seppo oli myös kommentoimassa vedet silmistä naurua -emojilla?

 • …Kyei ja kumppanit perustaisivat liigaan oman, itämaisiin oppeihin luottavan taistelumunkkki-joukkueen. Tavallaan sellaisen siistin jenkkifutisluostarin. Joukkueella ei olisi edes kotikenttää, saatika sitten -kaupunkia. Tulisivat vaan ja voittaisivat.

 • Nyt olisi taas syytä miettiä mitä tänne nettiin kirjoittelee. Edellä olevassa kirjoituksessa mennään niin harmaalla alueella kaiken hyvän maun rajojen suhteen ettei mitään järkeä. Oikeasti, miettikää mitä tänne kirjoittelette!
  #nofilter #shouldfilter #moderaattorillehommia

 • Tulee taas tylsä sarja.

 • Se on Waltteri Torikka.

 • Koskahan Hämylinna meinas kertoo et RB menee vaihtoon?

 • Siellä on näköjään Dustinin/Waltterin takana Otso Flinkman myös kuvassa.

  Mitä Hämeenlinnan bäkille on tapahtunut?

 • Joltakin muulta löytyi syvemmät taskut vastaamaan kaverin odotuksia.

 • http://www.salisburypost.com/2016/11/21/pro-football-parks-signs-contact-play-germany/

  “My agent and I talked things over, and the biggest thing now is for me to show what I can do and get some new film out there,” Parks said. “We were open to just about any opportunity. Things were in the works for several weeks and we finally concluded a contract in Germany.”

  That contract isn’t going to pay him a lot, but he’ll make a living and it’s going to be a pretty decent lifestyle. The team will take care of most of his expenses, including housing. The best news is this is an established league that’s not going to suddenly fold or disappear. The league has been around 38 seasons. Games are played from April to October, with playoffs following that.

  Cologne is located on the Rhine River in western Germany, not far from the borders with Belgium and Netherlands. There won’t be a language barrier for Parks as about half the German population can communicate in English. Parks will have a chance to check out carnivals, cathedrals and castles on off days. There are going to be some new cultural experiences ahead of him (he’s discussed overseas football with former Salisbury High QB John Knox who had success in Sweden), but his focus is going to be on the football field.

  “I’m excited about joining a team that won a lot of games, and I’m just looking to get my feet back in the door,” Parks said. “It’s going to be a good level of football with quite a few American players. Guys do get looked at in that league, and I’m hoping it will lead to something in the Canadian Football League or the NFL.”

 • ”My agent and I talked things over..:”

  Jep, jep. Lyhyt oppimäärä Suomeen tuotavista importeista. Sääntö nro 1. Älä koskaan neuvottele pelaajan kanssa jolla on agetti tai manageri.

  Surullista mikäli tässä taas käy näin. Viime kaudella Taft ja Sotasankari ja nyt Huskit menee vanhanaikaiseen. Kertoohan tämä jotain suomi-joukkueiden sopimuksista jos niillä voi pyyhkiä hanuria mennen tullen saksalaisten nokittaessa edut. Mutta leuat ylös ja uutta matoa koukkuun.

 • Mitkä noista asioista ei olis toteutunut suomessa.
  Samaa mieltä pelaajia löytyy kyllä USASta riitävästi ja nuo agentit ajattelee vain rahaa, koska heidän palkkionsa on siitä kiinni. Itsekin noita soppareita joskus sorvanneena tulin siihen tulokseen, että kun agentti tuli kuvioihin voi homman unohtaa.
  Ja niin paljoa ei Euroopassa kukaan maksa, että siitä kannattaa isompia vääntöjä alkaa tekemään.
  Saksassa oli ainakin aiemmin käytäntö, että rahaa sai enemmän, mutta itse piti maksaa asunto. Kyllä niitä joukkueita on saksassakin kaatunut. Parasta mainosta on näiden täällä Suomessa pelanneiden positiiviset kommentit.
  Esim. tämä iime viikolta. https://thepodyum.com/article/143
  Niko ended up signing with the Seinäjoki Crocodiles, where he excelled on both sides of the ball. At DB, Lester proved to be a lockdown corner so QB’s just avoided throwing to his side. He also dominated the offensive side of the ball playing both RB and WR racking up 403 yards on the ground and another 560 receiving yards with 11 total touchdowns. Lester stated that the Crocodiles are one of the most professional, family-oriented organizations in Europe as everything he needed was taken care of without question – physical therapy, meal sponsors, training facilities. With a few years of pro ball under his belt, the idea of pursuing his US football career became more tangible.

 • Mikäköhän se on tämän pelaajan tilanne oikeasti. Miehen nimi löytyy Huskies resterista pelinumerolla 35. Samoin Parksin oma Europlayers-profiili kertoo edelleen sopimuksesta Huskien kanssa mutta Cologne Crocodiles on uutisoinut näin: http://cologne-crocodiles.de/news/crocodiles-mit-den-ersten-verstaerkungen-in-der-gfl/

  Hämeenlinnan ryhdikästätiedotetta odotellessa ei voi kuin olla surullinen, että näin tässä taas pääsi käymään.

 • Itselle tuli yllätyksenä, että tämä uutisoitiin nyt, eikä keväällä…mainoskikkoja

 • Eikös uutisointi ja markkinointi ollut huskiesin heiniä? ;)
  Tästä olisi kiva saada lisätietoa joltain huskies organisaation edustajalta.

  En tosin ymmärrä miksi hommata jenkki rb joukkueeseen jossa on viime em kisoissa aloittanut kotimainen rb

 • ”En tosin ymmärrä miksi hommata jenkki rb joukkueeseen jossa on viime em kisoissa aloittanut kotimainen rb”

  No eiköhän vastaus ole ilmiselvä, liigassa ei vaan pärjää ilman USA-juoksijaa ja heittäjää – piste. Huskien tiedotus tosiaan sakannut. Tietysti voi olla, että tilanteessa saivarrellaan vielä sopimusasioista mutta kun kaveri on tuon julkaissut niin peli on menetetty.

 • Todennäköisin vaihtoehto on GFL pykälä.
  Jos ei tuota löydy niin parks ei saksassa jos Hämeenlinnalaiset niin haluaa.
  jos taasen pykälä löytyy, niin Parksia tuskin oltiin koskaan suomeen tuomassa, vaan kyseessä oli mainoskikka kotimaisten pelaajien rekryämiseksi.

 • Mites nyt kun Suomi ja Saksa kuuluvat eri IFAF-järjestöön. Onko sillä vaikutusta näihin siirtosäännöksiin. Haluan nähdä se suomalaisen seuran joka käynnistää oikeustoimet sopimusasioista.

  Itse uskon, että sopimus on julkaistu suullisen lupauksen pohjalta ennen signauksia. Hämeenlinnan on nyt signattava korvaava pelaaja ennen kuin uskaltavat uutisoida menetyksensä. Jerell Jones on juuri nyt vielä ilman sopimusta…

 • Royals pärjäsi ihan nätisti Suosteella ja Jakobssonilla.

 • Youngi ois vieny finaaliin

 • Ei kai Saints myöskään Suomi bäkkeihin kaatunut

 • Royalsin juoksu-uhan puute helpotti kyllä vastustajan puolustustaktiikan laatimista. Ihan hyviä rivimiehiä nuo mainitut mutta noilla ei mitään mahdollisuutta päästä päätyyn asti.

  Ja jo Huskies tarvi jenkki-lb:n juoksua pärjätäkseen divarissa ei jenkkijuoksijan tarve ainakaan vähene liigassa.

 • ”…vaan kyseessä oli mainoskikka kotimaisten pelaajien rekryämiseksi.”

  Kyllähän se nyt siltä näyttää. Ja nokialaisiin se kikka on näköjään tehonnut (ja pariin turkulaiseen) mutta onko kovinkaan moneen muuhun?
  ”Stään the mään” taisi reissata ympäri Suomea pitämässä ”treenejä” eli rekryjä eri pelaajille, mutta eipä ole nimekkäitä tyyppejä rosterissa näkynyt… Mitäs nyt kun kova mainosnimin on pois? Julkaistaanko uusi suuri nimi rosteriin joka poistetaan sitten ennen kauden alkua??? Itse ehdottaisin Tim Tebowia RB:ksi… Olihan Timpan nimi joskus esillä Venäjällekin. :P

 • Eikai Trojansista Huskiessiin ole siirtynyt kuin Helenius, eli mitähän nämä puheet ”parista” turkulaisesta mahtaa olla? Taitaa Stanin propagandaosasto vaan pyöriä…

 • Olihan sieltä Turrrusta vielä sopimuksetta lokakuussa viimekaudesta ainakin toivonen, redin, suojanen, saloranta, mankki, malka, perrinau liigan rosteripäivityksen mukaan.

 • Todellinen haaste, joka seuralle tulee olemaan ma,to pelipäivät. Ne joukkueet joissa on paljon importteja hyötyvät tästä. Hienoa, että pelejä telvisioidaan, mutta amatöörisarjoissa suurin osa käy töissä. Liitossa tämä riski kyllä on huomioitu nyt vaan katsotaan kuinka joukkueet vastaavat tähän haasteeseen. Tämä rokottaa eniten nuoria pelaajia, jotka ovat kesätöissä eivätkä pysty itse niin paljon vaikuttamaan työvuoroihin. Saa nähdä toivottavasti olen väärässä ja saan syödä hatullisen p..

 • Ainakin näin ensimmäisellä kaudella kun pelit on suuremmaksi osaksi siirretty viikolle tulee tämä näkymään varmasti myös pelin tasossa.
  Joko tulet paikalle suoraan töistä tai et vain pääse paikalle koska olet töissä.
  Ja kyllä, vapaata saa usein töistä kun ajoissa kysyy mutta ei aina. Ja kuten jo mainittua kesäpojat ei varsinaisesti pääse vapaille kun haluavat
  Aika näyttää onko tämä hyvä ratkaisu

 • Kyllä, kyseiset herrat puuttuivat Turun rosterista, mutta onko sinulla parempaa tietoa asiasta kuin muilla? Eivätkö neuvottele Trojanssin kanssa, ovatko siirtymässä johonkin? Jos tiedät jotain, niin sano suoraan vaan… Itse uskon vasta kun tiedän herrojen allekirjoittaneen sopimuksen johonkin muuhun seuraan…

 • Onko pelipäivät jo julkaistu jossain? Olisi ihan kiva nähdä ne.

 • Ei ole vielä missään. Yllättäen taas joillekin ihmisille sovituista asioista hiljaa oleminen niiden julkaisuun asti oli liian vaikeaa.

 • No niin nyt menee taas vähän salaliitto tasolle. Hyvä että asiat tulee ilmi hyvissä ajoin koska ne pelaajat jotka vielä miettii missä pelaa ensikaudella ja etekin millä sarjatasolla ovat varmaankin kiinnostuneita tästä tiedosta!

 • Ja luulet ettei heillä ole kyseistä tietoa ollut pari viikkoa?

 • Toinen Jenkki tulee vielä! Nimi jota eräs seura viljelee paljon meneekin muualle…

 • Yks joka kävi toisen treeneissä meneekin muualle. Ja toinen joka soitti eräälle seuralle miettiikin siirtymistä toiselle seuralle. j aika moni jenkki silmäilee Europlayers sivusta noiden profiilia.

  Ikävienkin uutisten osalta avoin ja ajantasainen kommunikaatio on lopuksi paras ratkaisu vaikka v…aa kuin pientä oravaa… Tai koiraa, tai…

 • ”Yllättäen taas joillekin ihmisille sovituista asioista hiljaa oleminen niiden julkaisuun asti oli liian vaikeaa.”

  Ilmeisesti liittokokouksessa on käsitelty ja hyväksytty kauteen 2017 liittyviä muutoksia. Ja jos tänne avautuneet kirjotukset pitävät paikkansa, liigaa pelataan viikonloppujen ohella maanantaisin ja torstaisin. Ja ilmeisesti televisionnit ovat uuden ottelukalenteri ohjaavia tekijöitä. Ja yhtä ilmeisesti on sovittu, ettei asiasta pukahdetakaan, ennen kuin SAJL uutisoi asiat ”virallisesti”.

  Alkaa nämä viivästetyt päätösten julkaisut olla menneisyyden juttuja. Liittokokouksestakin toki uutisoitiin lähes reaaliaikaisesti hyväksytyt sarjojen kokoonpanot mutta muutoin on julkistukset olleet vähissä. On aika naivia odottaa, että isossa porukassa salaisuudeksi julistetut asiat pysyisivät salaisuuksin pitkään digitaalisen ja reaaliaikaisen viestinnän aikana.

 • Tulkoon toinen jenkki vaan. Viljelköön joukkueet mitä nimiä tahtoo.
  … Kivaa se vaan olisi jos Hämylinna julkaisisi uutiset itse ajallaan eikä antaisi juttujen paljastua kuukautta myöhemmin keskustelupalstoilla. :P
  Kivaa olisi myös se ettei otteluohjelmia pidettäisi ”salaisuuksina”.
  Ja erityisen kivaa olisi jos Wiikinki kuoppaisi oman egonsa ja nykyään olisi enää yksi ainoa IFAF.

 • Juuri näin ja pulinat pois. Täytyy vaan vähän ihmetellä mitä v…salailtavaa tämmösessä asiassa on?

 • Itte edes tienny, että tää on joku salaisuus kun joka seurassa asia tiedossa!!!!!:(

 • Royalsin alkukauden juoksuongelmat johtuivat vain ja ainoastaan heittouhkan puutteesta. Kun heitto ei kulje, voi laittaa 8 miestä boksiin pelaamaan juoksua vastaan, niin ei ihme että juoksu ei sitä vastaan kulje. Etenkin kun viime kaudella Royals pelasi ilman tight endiä, ei viiden linja kyennyt juoksua avaamaan. Heti kun heitto saatiin aukeamaan R.J. Longin ja Denny Johnin saapumisen myötä, niin alkoi juoksukin kulkemaan. Suoste oli eniten jaardeja kerännyt kotimainen RB.

 • Miksi Fisherille piti kutsua niin paljon omia juoksuja? Vaasalla oli eniten kutsuttuja juoksuja Qb:lle. JA Kauden viimeisessä ottelussaan Royals juoksi 27 yd.

 • Hiljaista on ollut, kun Perkins valitsi Saksan joukkueen ja muutenkin ollut mollivoittoista nuo uudet signaukset. Taitaa tulla pitkä ja ikävä kesä Kaurialassa ensi kesänä.

 • No. Pääsee jefu edes jossain sivuosassa uutiskynnyksen yli muutenkin kuin dopingtapauksien osalta… http://www.iltasanomat.fi/digitoday/esports/art-2000005006496.html?ref=rss

  Kansallisen uutisoinnin jako jenkkifutikseen liittyen on viimeisen kymmenen vuoden ajalta:
  98% – Dopingtapauksia
  1% – Vaahtermaljan voittaneen joukkueen nimen mainitseminen
  1% – Tietokonepelaamista

  No eipä siinä mitään… Hyvä Tampereelle kun osaavat erottua.

 • Joojoo kun on hienoa ja kaikkee… Mutta eipä taida nuo jutut vaikuttaa Vaahterliigan menestykseen tai Vaahteraliigan rankingiin kaudelle 2017 niinkuin mihin tämä otsikko ja keskustelu liittyi.

 • Huhujen mukaan Tampereella tehdään kovaa työtä myös ensikautta varten niin talous-organisaatio ja pelaaja puolella. Tampere tulee vahvistamaan joukkuettaan myös importien osalta verratunu viime kauteen niin….myös….valm…..:)

 • Kanta-Hämeessä kuulemma pakka sekaisin. Päävalmentaja lähtenyt takaisin USAan ja vahvistuksia ei ole tullut. Taitaa tulla yhden kauden visiitti Vaahtiksessa?

 • Sinullahan varsinaista sisäpiiritietoa ja upeaa tulkintaa.

 • Ikävä kyllä näin taitaa olla käynyt mutta kauteen on vielä aikaa ja kun kassa on kunnossa niin ei pitäs olla mitään hätää eli rauhaa nyt:(

 • Mutta Hämeenlinna on uutisoinut kaiken todella hienosti ja niillä on niin hyvä hype että valmentaja lähtee kotiin ja yksi import teki oharit. Mutta hyvä hype hei!

  Eiköhän stan mennyt vaan kotiin viettämään joulua.

 • Eikö Hämeenlinnassa pitäisi pitää juhlat jos Stan sattuisi jäämään Texasiin!?

  Voisivat saada sen jälkeen Vaahteraliigaan riittävän pelinrakentajan!

 • Ihme huhuja taas liikenteessä no Jens pystyy olemaan myös päävalmentaja ja Jensillä on kyllä hyvät suhteet jenkki pelajiin ja valmentajiin!

 • Onko Roosters ainoa liigajoukkue jolla ei ole vieläkään päävalmentajaa?
  http://www.helsinkiroosters.com/kohti-vaahteraliigaa-2017-joukkue-muotoutuu/

 • Vaikka päävalmentajaa ole vielä nimetty, kyllä ne taas tulee ja voittaa.

 • Nyt on jo vahvistus. Ol oli viime kaudella porvoolla heikko. Yksi mies ei sitä pelasta mutta ei ole kaukana

 • Hyvä värväys Butchers!

 • https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=35832

  Instagram videollaan tämä kaveri sanoo tulevansa ensi kesänä suomeen? Kellään enempää tietoa tästä

 • öööh tuo kaveri pärjännee korkeintaan jossain kolmosessa? Siellähän Lohja esimerkiksi on jo käyttänyt importteja edelliskaudella…

 • Teleniuksesta Saintsin DC. Näyttää siltä että Tampereen ja Nokian välillä ei ole enää kuilua. Hyvä Pirkanmaa!

  http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?78119

 • Toi kaveri tulee liigaan. Julkaistaan myöhemmin..

 • Ihan hyvin näytti pärjäävän Ruotsin liigassa..

 • Nopeella vilkasulla vois veikkaa Seinäjokea tai Vaasaa

 • Crocot paikkaa Cutlanin menetystä Vaasaan.

 • Seinäjoki, varma tieto.

 • Mistä on tuo varma tieto? Itse pelaan joukkueessa mihin herra saapuu?

 • Gridironin keskustelupalstalla tarjolla taas vahvoja huhuja ja varmaa tietoa. Ja jotkut onnettomat ottaa kaiken todesta.

 • Sjoki on suunta.

 • Eikö Crocojen pitänyt omaan hyvin toimivaan nuorisotoimintaansa nojata joukkueen kasaamisessa eikä kääriä näitä EU-kasvoja?

 • Kyllä tulee mielenkiintoinen kausi, Porvoon signaus kyllä pistää kaikki DL:t kyykkyyn. Roosters on taas metsari, mutta muista sijoitusta voi olla kovaakin kamppailua shekkivihkoilla.

 • Porvoossa näyttää olevan kova meininki päällä..omia kasvatteja….omia nuoria…ei huonoja importteja….ja kuulemma vielä…joitakin tulossa….kyseisiä…

 • Kerro toki ketä on tulossa?

 • Ei ketään mutta Vaasa ei vissiin ainakaan heikkene http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=4178

 • Veljekset Sagne ja Kyei kuulemma miettivät butchersin ja roostersin välillä…

 • Kyei ehkä Porvooseen jos ei muita vaihtoehtoja ja Sagne samalla kaavalla Roosterssiin. Joukkueet eivät kuitenkaan ole herrojen ykkösvaihtoehdot.

 • Olkoonkin suuntana Seinäjoella omien pelaajien sisäänajo, niin ei muutamassa importissa ole mitään pahaa, päinvastoin. Kovien ulkomaalaisten kanssa ja heitä vastaan pelatessa varmasti oppii paljon. Monesti importit, etenkin jenkit, ovat samalla pelipaikkavalmentajia, ja ovat parhaita mahdollisia harjoitusvastustajia pallon toisella puolella pelaaville.

 • Nyt kun Porvoo ja Vaasa ovat julkaissut sopimuksia ja muut ovat hiljaa ovatko ne nousseet jo mestariehdokkaiksi? Ilmeisesti loistavasti uutisointia käyttävä Hämeenlinna on pudonnut muutaman pykälän..

 • Vaasa on rekrytoinneillaan nostanut osakkeitaan liigassa selvästi. Sottilare, Long, Young ja Cutlan ovat allstars-taulukoissa huikeita pelaajia ja tuohon vielä lisänä viime kaudella vain vajaat kaksi peliä pelannut Stacey. Vaasan suunta on ylöspäin. Butchersin hankinnat ovat kaikki jokeri-kortteja kunnes näyttävät kentällä sopivuutensa suomi-ligaan. Jos huhut paluumuuttajavirrasta konkretisoituu nykyistä suurempana on porvoolaisetkin nousukiidossa.

  Roostersilla on kaksi jenkki-kiinnitystä julkaistuna ja molemmat huippunimiä. QB ei ole Suomessa näyttöjään antanut mutta Taylor on ollut useamman vuoden sarjan paras RB. Myös Crocoilla jo kaksi jenkkiä plakkarissa plus britti-RB.

  Trojansilla on listoilla vasta yksi puolustuksen jenkki joten paljon on tuollakin vielä tehtävää. Ja vielä enemmän Tampereella josta ei ole import-uutisia vielä kantautunut lainkaan.

  Hämeeninna Huskies oli äänekäs koko syksyn ajan mutta sitten on laskeutunut syvä hiljaisuus. Kolme jenkkiä on julkaistu joista kaksi edusti seuraa divarissakin. uutena esitelty jenkki-RB on toisaalla ilmoittanut pelaavansa Saksassa mutta Hämeenlinna ei ole tätä menetystä vahvistanut omassa uutisoinnissa. Tämä voi tietysti johtua siitä, että Bedwell oli viettämässä joulua USA:ssa mutta kun äijä tällä viikolla palaa Suomeen odotellaan avautumista tästä asiasta.

  Suroilla on velvoite julkistaa päivitetty rosteri 31.12.2016 mennessä joten siinä mielenkiintoista odottelemista kaikille.

 • Huomista ootellessa voi heittää rankinkit. Tämä on selvä

  1) Helsinki
  2) Vaasa
  3) Porvoo
  4) Seinäjoki
  5) Tampere
  6) Hämeenlinna
  7) Turku

 • Niin näiden tiedossa olevien rostereiden perusteellako pitäisi osata heittää rankingia? Haloo…. ja vaikka rosterissa olisi mitä nimiä, ei tämäkään ole yksilölaji. Niinhän se oli aikanaan (ja vieläkin) jääkiekossakin Punakonekin täynnä superyksilöitä, mutta kun eivät pelanneet joukkueena niin kuinkas kävikään….

 • Punakone voitti vuosien 1951 ja 1991 välillä 22 maailmanmestaruutta ja 7 olympiakultaa.

 • Punakone se on Venäjänkin aikaan vielä ollut. Ainakin meidän maalaisten suussa.

 • Punakoneen paidassa luki CCCP eikä edes maalainen voi tulkita asiaa noin. Ainoastaan junnu.

  Mielenkiintoista että edelleen ilman päävalmentajaa kyntävä Roosters rankataan ykköseksi ja toisaalta paljon tyhjiä sanoja, mutta lähes divari-rosteria esittelevä Huskies mihinkään muualle kuin jumboksi.

 • Vaasa
  Helsinki
  Seinäjoki
  Porvoo
  Turku
  Tampere
  Hämeenlinna

 • Ostan tämän rankingin. Vaasa on onnistunut kahmimaan erinomaisuutensa jo todistaneet importit joukkueeseensa. Roosters on heikentynyt, mutta edelleen kärkikahinoissa. Crocojen ostovoima on edelleen hyvä ja kyllä sitä tullaan käyttämään. Butchers on ollut aktiivisempi kuin vuosiin ja palaa mitalitaisteluun takaisin. Trojans aktivoi alkuvuodesta lisää nimiä rosteriin ja taistelee pleijaripaikasta. Tampere ei ole julkaissut vielä oikeastaan mitään ja Hämeenlinna vain paljon puheita. Enkä nuo jumbosijat muuttuu kun hämäläisetkin ehtii mukaan varustelukilpailuun. Joka tapauksessa Huskien buumi on osoittautunut kuplaksi.

 • Crocojen tämän hetken sivuilla olevassa rosterissa ei taida olla yhtään ostomiestä.
  http://www.crocodiles.fi/joukkue-2017.html.
  Täälä vahvuudet vaihtuu sitä mukaa kun signauksia tulee. Koittakaa nyt ymmärtää että kyse on joukkueesta, ei yhdestä tai kahdesta pelaajasta. Tämä on marathon ei 100m sprint.
  Se joukkue joka kesän aikana kehittää peliään eniten ja välttyy loukkaantumisilta on vahvoilla syksyllä.
  Toimii myös NFLssä

 • Tuota minäkin yritin sanoa….

 • Malander tulee Ruottinmaalta.. Samoin ovat julkaisseet jenkit: Arrivey QB ja Washington DB. Brittirb Clarke puuttuu näemmä myös listalta

 • Ne tulee ja voittaa kuitenkin.

  Helsinki
  Seinäjoki
  Vaasa
  Porvoo
  Turku
  Tampere
  Hämeenlinna

 • @@Castro: ”Crocojen tämän hetken sivuilla olevassa rosterissa ei taida olla yhtään ostomiestä”

  Jos on perehtynyt tuolla tasolla seurojen signauksiin ja rostereihin ei kannata lähteä mukaan rankingien kirjoittamiseen. Joukkueet ovat julkaisseet lopppuvuoden aikana useampia signauksia, joita osa ei ole vielä 31.10.2016 rostereihin päivittänyyt. Tuo on siinällään heikko suoritus. Joka tapauksessa ne on kuitenkin kerrottu läpinäkyvästi joten jos lähtee seurojen voimatasapainoja laittamaan järjestykseen kannattaa ensin perehtyä asioihin.

  ps. Kiitos Vaasalle siitä, että päivitykset näkyvät julkaisupäivineen pelaajalistalla.

 • Perrineau nähty Hämeenlinnassa. Huhujen mukaan muuttamassa sinne

 • Nykyisellä fysiikallaan Perrineau ei ole vahvistus.

 • Kylläpäs näissä kirjoituksissa paistaa katkeruus. Trollaajat ei tykkää näköjään hämeenlinnasta. Tosiasia vain on että Hämeenlinna on kaukana jumbopaikasta ensi kautena. En usko mestaruuteen mutta Jumbona eivät varmasti ole. Ps noin 10 uutta pelaajaa ei ole julkaista.

 • Hämeenlinna on vain nimessä ja koti pelien muodossa kaurialassa. Nimi voisi muuten olla Hauhon huiskies. Jessekin nähty pyhällä, varmaan sataa räntää.

 • En puhunut rankingista vaan tämän hetken rosterista, joka oli netissä näkyvissä. Koville ottaa joillekin jos ei Vaasaa hehkuta.
  Hyvää uutta vuotta vaan.
  Ja Vaasalla on varmasti kova jengi ensvuonna, ostona tai ei.

 • Perrineau on nähty myös Talissa.

 • Roostersin heikkous etteivät ole julkaisseet vielä päävalmentajaa, Vaasa julkaissut ainoastaan päävalmentajan. Vaasan rekrytoinnit kahden vanhan jenkin jatkopahvit ja lähteneiden Bealen sekä Nguyenin paikkaus vastaavan tasoisilla pelaajilla. Outinen iso vahvistus Roostersille ja tulee olemaan Aitalan kanssa kova kaksikko. Pelinrakentaja vaihdettiin kyllä Vaasassa parempaan, mutta kova on Roostersinkin heittäjä jolla apuna jenkkibäkki Taylor ja osaa juosta itsekin toisin kuin Sottilaire. Paljon saa vielä muuttua ja rahaa palaa että Vaasa nousisi rankingissa lähellekään Roostersia.

 • kyllä ihmeitä pitää tapahtua jos ei Vaasa nosta kannua syksyllä, joukkueen materiaali tällä hetkellä omaa luokkaansa.

 • Huutonaurua tolle sun analyysille Vaasan importeista.

  Vaasa haastaa Roostersin, Butchers Crocot. Hämeen valtias sijoittuu sarjassa kuudenneksi ja tuon kisan hävinnyt seitsemänneksi. Trojans siirtyi ynnä-muut-osastoon, ei tipu eikä pelaa pleijareissa. Trojansissa mielenkiintoisin seurattava asia HC:n hermokontrolli.

 • Näytti olleen Pittsburgin rookie leirilläkin. Mielenkiintoinen kaveri

 • Ei vakuuta kyllä yhtään Seinäjoen meno. Pullea poketti quupee Arrivey myytiin ihmisille juoksevana pelaajana, taskukokoinen britti juoksija on varmaan hyvä urheilija mutta eihän Crocojen juoksua kunnioita kukaan ensi kesänä. Mikä ei olisi niin kamalaa jos joku olisi ottamassa kiinni Arriveyn varmasti ihan hyviä heittoja. Missä laiturit?

 • Kyllä Crocot varmaan taas hamstraa Europlayersin kiertolaisia

 • Varmasti, mutta ei vakuuta nämä ensimmäiset valinnat.

 • Tänään pitäisi seuroilla olla tarjolla päivitetyt rosteri. Ainakaan Huskies ei ole vielä omaansa kirjoittanut uusisi kun Saksaan signannut RB Kevin Parks on vielä listalla. Mitä kävikään sille lähes päivittäin uutisia julkaisevalle koneistolle kun nyt sakkaa toiminta?

 • Menikö rankingit uusiks?

 • 1. Royals
  2. Roosters
  3. Huskies
  4.Crocodiles
  5. Saints
  6. Trojans
  7. Butchers

 • 1. Roosters
  2. Butchers
  3. Crocodiles
  4. Royals
  5. Huskies
  6. Saints
  7. Trojans

 • Vaasa varmisti jo qb hankinnalla, että paalupaikasta on turha haaveilla. Rimaa hipoen saattaa semeistä päästä finaaliin… kesä näyttää ;)

 • Huskiesin ongelma tulee olemaan juoksuhyökkäys tai oikeastaan sen puute. Stan ei ole kuitenkaan pelinrakentaja joka repisi omilla taidoillaan takakenttiä palasiksi. Siksipä Stan olisi kaivannut avukseen uskottavaa juoksuhyökkäämistä.

 • Se on totta että tällähetkellä sitä ei ole. Mielenkiinnolla odotan kenet siihen ottavat.

 • Entä jos tässä haetaan ns.” aitoa ja alkuperäistä” air raidia missä ei ole tarkoituskaan juosta palloa. Kentällä pidetään emptyä ja yhtä fullbackiä heittoblokkaamassa, eikös sitä se ole collagessa jenkeissä ollut? Kohta nähdään onko riski valinta ja toimiiko toi suomessa?

  Ja onhan siellä juoksemassa majusta tuttu jaakonsaari.

 • Kyllä. Pakko sanoa että odotan mielenkiinnolla huskiesin hyökkäystä mitä tulee

 • Mielenkiinnolla odotan kun Stan heittää emptyä näyttäen Vaahteraliigassa palloa! Eihän Stanin käsi riittänyt edes divarissa niin miten se riittäisi liigassa?

 • Pitikö Vaahteraliiga joukkueiden julkaista tänään päivitetyt rosterinsa jonkun säännön mukaan?

 • Royals on näemmä päivännyt rosterinsa tälle päivälle.

  Ei kai siihen fanfaareja tarvita, että pakollisen asian toteuttaa.

 • Saisinko perusteluja miksi ei käsi riittänyt divariin? Tilastoja jos kahtoo nii ainut mikä silmään pistää on intterit mitä oli liikaa

 • Ei kai jos ne on siinä muodossa ku on nyt sivuilla..

 • Heitä tilastot kaatopaikalle ja katso filmiä. Tilastot eivät kerro totuutta tästä lajista!

 • Roy
  Roo
  But
  Hus
  Cro
  Tro
  Sai

 • 1. Roosters

  Paras kotimainen runko, paras pelinrakentaja.

  2. Royals

  Takuuvarmat importit, ei haasta vielä Roostersia kuitenkaan. Päävalmentaja varmasti hyvä koutsi mutta iso muutos voi aiheuttaa myös ongelmia.

  3. Butchers

  Paluumuuttajia tulee varmaan vielä lisää. Pelinrakentaja valinta arveluttaa mutta muuten näyttää muutaman vuoden tauon jälkeen hyvältä i Bårgo.

  4. Saints

  Tämä on täysi projektio, mutta jos jenkit osuu niin linjapelaaminen on laadukasta.

  5. Crocodiles

  Pohjanmaan derbyistö häviää hohto, Crokot lähes romahtaa. Suomi Importit puuttuu rosterista ja ulkkari valinnat ei vakuuta.

  6. Huskies

  Jaakonsaari on offseasonin suurin voittaja, hyvä mahdollisuus saada poikkeuksellisen iso rooli. Laatu ei riitä haastamaan kärkeä mutta ei myöskään heittopussi ketään vastaan. Runner on laatupelaaja, muut jenkit ei sarjan kärkeä.

  7. Trojans

  Talousongelmat ja pelaajien halukkuus pelata uuden päävalmentajan alaisuudessa johtavat turkulaisten paluuseen ykkösdivariin kaudelle 2018.

 • Hyvä analyysi, mutta Seinäjoen kohdalla pitää huomioida aina käytettävissä oleva budjetti suhteessa muihin! Jalava sanonut jo varhaisessa vaiheessa ennen joukkueen kasaamista, että ottavat vaikka 15 importtia jos Suomi pelaajien taso tai määrä ei riitä. Ja kun pelit tullaan pelaamaan suuremmaksi osaksi Ma,Ti niin importtien määrällä on vaikutusta kun osalla pelaajista työt vaikuttaa pois jäänteihin. Esim.Ma peli seinäjoella tarvitsee vieraiden lähteä noin.14:00 viimeistään!! Kohti pohjanmaata.

 • @villi huhu:

  Seinäjoelle menee matkaan esim helsingistä n 5h riippuen miten kauan syö joka ei joukkueella ole koskaan nopeaa. 2h ennen pelin alkua paikalle eli lähtö oltava n klo 11!

 • On kyllä jäätävää analyysiä. Missä tuo 15 importtien on julkaistu? Maantieto kertaamaan myös

 • Taitaa olla johdon suunnitelma joka vuotanut someen sispiiristä:(

 • Toi tulee olemaan monelle seuralle kyllä tosi iso haaste, mutta lajin näkyvyyden kannata hieno homma. Toi Vaasan rosteri taitaa kyllä vielä kasvaa, koska noin vähällä materiaalilla vaikka laatu hyvä niin riskit samat kun viimekaudella. Ikävää toi efen loukkaantuminen toivottavasti palaa vielä kentille jossain vaiheessa!

 • Trojanssin talousongelmat sekä pelaajien haluttomuus? Voitko avata asiaa lisää? Oletko kyseisen seuran jäsen vai mistä nämä tiedot ovat?

  Pelipäivät suurimmaksi osaksi ma ja ti? Mistä tämä tieto on tullut?

 • Sulta on tainnu mennä sajl uutisointi ohi, mutta pelipäivät ja telvisiointi on julkastu siellä. Ja Turusta tiedän sen verran että pää sponsori jättää seuran!

 • Uutisen televisioinnista, joka tuli 1.12.2016 olen kyllä lukenut… Mutta en ole huomannut siinä kerrottavan pelipäivien olevan suurimmaksi osaksi ma ja ti, kerrotko missä nuo pelipäivät ovat näkyvissä?

  Sponsori jättää seuran? Mistä tiedät tämän?

 • To, La ja Ma

 • Selvä, minulle käy mikä vaan… Ihmettelin vain että miksi pelit olisivat suurimmaksi osaksi ma ja ti… Tuo kuullostaa järkevämmältä ja voisiko noiden aikaisempien kommenttien kirjoittajat kertoa mistä nämä kaikki tiedot tulevat? Mistä saatte tietonne? Varmaan seuroille on jotain kerrottu, mutta miten täälläkin voi olla näin yksinkertaisesta asiasta useampaa tietoa? Jos ette oikeasti tiedä asiasta mitään, niin älkää kirjoittako siitä. Joku voi vaikka ottaa väärät tietonne tosiasioina…

 • Näin on seuroille ilmoitettu eli pääasialliset pelipäivät ovat ma,to ja la. Turun suunnalta ilmoitettu, että Andreaksen kanssa yhteistyö tältä osin päättymässä! Tosin täytyy muistaa aina lähde kritiikki, mutta jos seuran toi.mukana olevat näin ovat sanoneet niin ehkä se sitten jonkun verran pitää paikkaansa. Ja itse olen huomannut, että pahimpia trolleja lukuun ottamatta täällä on ihan spesifia faktaakin. Turun talous tilanteesta ei sen paremmin tiedä kun mitä perus fany nyt yleensäkin eli en mitää:)

 • Kiitos tästä, eli kommentin jossa sanotaan pelipäivien olevan suurimmaksi osaksi ma ja ti voi unohtaa jos kerran tiistaisin ei edes ole pelejä…

  Itselläni ei tosiaan ole mitään tietoa Turun taloudesta tai sponsorista, sen takia kysyn kun joillakin on ilmeisesti siitä faktatietoa… Anderssin poistuminen ei välttämättä tarkoita talouden olevan kuralla tai sitä että muita sponsoreita ei ole tulossa tilalle. Kiinnostaisi myös tietää mikä tuo tieto pelaajien haluttomuudesta pelata Kuuttilan alaisuudessa on?

 • En tunne herraa sen paremmin, mutta pelaajana hyvä. Aina pro-tason ukkojen käytös ei ole kaikkien seurojen pelaajien mieleen, mutta esim. V.lehtola on hyvä esimerkki hyvästä pelaajasta joka kannustaa myös muita ja johtaa esimerkillä niin kopissa kuin kentälläkin…sitten on niitä jotka pelaavat itselleen ja ei siinäkään mitään pahaa ole mutta ei sen tapaisten pelaajien kommentteja tai tekemisiä kannata ottaa niin tosissaan. Itse en kuitenkaan ymmärrä noita jefun ronaldoja, koska marginaalilaji tarvitsee harrastajia mahd.paljon ja jotkut Suomi valmentajat ja muutama pelaaja kusevat sitä kautta omaan pesäänsä.

 • En tunne minäkään kumpaakaan herraa henkilökohtaisesti, joten en pysty valmennustaitoihin tai muuhunkaan ottamaan suurta kantaa… Kuuttila on kuitenkin nähnyt aika paljon lajin parissa ja varmasti kokemuksen puolesta pystyisi antamaan joukkueelle paljonkin.

 • Illan NFL ottelussa Mika Laurila kertoi 7 tuomarin käyttöönotosta. Jo oli aikakin. Ollaan vihdoin muun Euroopan tasolla. Ja 4 silmäparia lisää on todella hyvä juttu tiukoissa tilanteissa.

 • Tulee varmaan alkuun muutama hyökkäyksen kiinnipito rangaistus lisää kun osa vähän hitaammista plokkaajista sitä hyödyntäny aika härskillä tavalla :) Hyvä uudistus :-)

 • Löytyykö maastamme riittävästi tasokkaista tuomareita. Tietysti sarjajärjestelmä, jossa kaikki ottelut pelataan eri päivinä helpottaa resursointia. Hyvä asiahan tuo on kuitenkin ja toivottavasti lopettaa turhat mussutukset tuomaritoiminnasta. Tuomarivirheitähän tuo ei estä yhtään.

 • Ehdottamasti hyvä uudistus ja uskoisin, että tuomareita löytyy riittävästi. Kahta peliä ei ole samana päivänä, joten tuo ei vaadi itseasissa edes yhtä paljon tuomareita per päivä kuin välillä aikaisemmin tarvittiin… Ihan neljää silmäparia tuo ei tuo lisää, mutta kaksi kuitenkin…

 • http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=33170 Tämä oli mennyt ainakin itseltäni ohi.

 • Lyhyt Tuplapassi ol ja joku wr toivottavasti ovat vahvistuksia.
  Runner uutisoitiin kyllä mutta pelkään että mies on liiaksi ”eurooppalaistunut”
  Kesällä sen sitten näkee

 • Kaikki otetaan mitä saadaan ja kesällähän sitten näette.

 • Mielestäni kaikki kärkijoukkueet näyttävät vielä tässä vaiheessa melko ohuilta ja haavoittuvilta. Roostersilla on hyvä paketti kasassa. QB varmasti esim. on huippu. Crocodilesin vahvistuksista on mielestäni taas jauhettu melkoista soopaa. Kaverit vakuuttavat ainakin itseni, joka on seurannut lajia parikymmentä vuotta ja pelannutkin rapakon takana. Aivan varmasti taas kelpaavat ensi vuonna myös muille. Royalsilla on nyt joukkueessaan muutama todellinen huippuyksilö. Se saadaanko joukkue toimimaan hyvänä kokonaisuutena on edelleen arvoitus. Nämä kolme joukkuetta veikkaan kilpailevan kannusta tänä vuonna. Butchers on selvästi valmiimpi myös ensi kaudella ja voi yllättää.

 • Runner on kovan luokan vahvistus, mutta tuo OL kaveri herättää kysymyksiä. Tolla pituudella saa olla maailman paras tekniikka ja silti vääjäämättä on isossa osassa tilanteissa altavastaajana vähänkään isompia DT:tä vastaan puhtaasti pituuden takia, vaikka tuo 115kg olis pelkkää lihasta.

 • Mielestäni Royals on ainoana joukkue kasassa jos joukkuiden netti sivuja uskoo. Esim Roostersilla ei ole vielä kuin 1 junnu LB… Tietty Royals tarvii vielä paljon syvyyttä ja uskon että sitä sinne vielä tulee. Itse jos vielä pelaisin ja vieläpä OL niin suuntaisin kyllä Vaasaan OL valmmennus on kyllä paperilla ainakin tosi kova.

 • Mitä sä vedät?

 • Ravenin tekstiä lukiessa alkaa kyllä hieman tuntea myötähäpeää vaasalaisia kohtaan. Lähes yhtä uskottava kirjoitus, kun Royalsin etusivulla oleva teksti siitä miten he pelaavat Pohjanmaan upeimmalla stadionilla. Ilmeisesti vanha rupuinen urheilukenttä hakkaa VPS:n ja SJK:n uudet stadionit. :D

 • Piti oikeen käydä Royalsin sivuilla katsomassa tuota Royals valmennusta. En heti löytänyt.
  Jos se valmennus on ”tosi kova”, niin kai siitä voisi myös kehua omilla sivuillaan.
  OL kavereita oli rosterissa 4, joten ymmärrän, jos sinne pyritään keinolla millä hyvänsä niitä haalimaan.
  Royals Sivuilla 30 nimeä rosterissa, joista 5 importtia, joten kovin isosta syvyydestäkään ei voi vielä puhua.

 • Oikeampi kysymys olisi, kummalla on liigan kovin OL valmentaja, Trojansilla vai Roostersilla?

 • Se että on ollut hyvä pelaaja omalla pelipaikallaan, ei tee kenestäkään automaattisesti hyvää valmentajaa. Iso respecti Iiroa ja Karria kohtaan pelaajina, mutta tämä pätee myös heihin.

 • Kun puhutaan OL:sta on Saintsilla melko hyvä ja hyvin yhteenpelaava OL kasassa. EIkä siellä OL valmennus ole ihan heikkoa, onhan linjan toimivuus nähty jo aiemmilla kausilla. Saintsilla on seitsemän OL pelaajaa, yksi-kaksi vielä lienee tulossa ja tarvittaessa valmentaja hyppää kentälle.

 • No se OL on kyllä Saintsilla hyvä mutta mikään muu ei sitten olekkaan…! Taitaa kaikki muut osa-alueet olla liigan heikointa. Viime vuonna takakenttä vuosi niin että itku meinasi tulla jopa vastustajien faniaitiossa.

 • http://www.vaahteraliiga.fi/crocodiles-hankki-pallonkantajien-painajaisen-yhdysvalloista/
  ”Jalavan mukaan Crocodiles tulee tiedottamaan jo piakkoin seuraavista vahvistuksistaan.
  – Muun muassa hyökkäykseen linjaa vahvistamme vielä. Olemme laskeneet, että kaiken kaikkiaan meillä on ensi kesänä noin kymmenkunta ulkomaalaisvahvistusta.”

  Se siitä ”omilla junnuilla mennään” jos 22 alottavasta kymmenen on tuontipelaajia. Saintsin OL on pelannut pitkään yhdessä, mutta ei tee porukasta automaattisesti hyvää, näkyihän tulos jo viime vuonna, OL ei tahtonut pysyä liigavauhdissa vaan QB:lla oli aina kiire.

 • Missä Crokot ilmoittanu menevänsä vain omilla pelaajilla?

 • Siinä jutussa jossa Jalava julkistettiin valmentajaksi oli juttua että nyt keskitytään oman kylän nuoriin, annetaan heille vastuuta nostamalla edustukseen… viitattiin useisiin nuoriin joita on aiemmin nostettu ja ovat menestyneet. Ja valmennukseen jota Sjoella saa

  Enää ei Jalava-uutisra löytänyt crocojen uutisarkistosta, kumma kyllä

 • Jutussa asia muotoiltiin niin, että jenkkikiintiö ja muutama muu ulkomaalainen voi tulla, mutta pääpaino on omissa nuorissa. 10/22 eli mikään ei ole muuttunut, taisi olla vaa hätävalhe millä saatiin kuitattua se tosiasia, että tuontipelaajista kukaan ei halunnut jatkaa Seinäjoella.

 • Sanasta sanaan Jalavan lausunto löytyy vaahteraliiga.fi sivuston artikkelista. ”Haluamme edelleen ajaa omia junioreita lisää sisälle Vaahteraliigaan, mutta totta kai joukkueesta pitää rakentaa sellainen, että sillä tapellaan myös mestaruudesta. Ykkösprioriteetti on kuitenkin nostaa omia kasvatteja ryhmään mukaan”. Kymmenen avaavan importin ostaminen ei aivan täytä Jalavan lausunnon henkeä mutta tulosurheilua… ja silleen…
  http://www.vaahteraliiga.fi/vesa-jalava-palaa-crocodilesin-paavalmentajaksi/

 • Tuo ettei kukaan tuontipelaajista halua jatkaa on kyllä jonkun muun märkä uni.
  Suurin osa Seinäjoella pelanneista importeista ja kotimaisista muualta tulleista on halunnut jatkaa Seinäjoella. Näistä voi lukea eri puolilta medioista.
  Mutta jos nyt joku haluaa sillä pullistella että Sottilare lähti vaasaan, niin onnea vaan.
  Noissa päävalmentajan lausunnoissa en näe suurta ristiriitaa aiempiin verrattuna.

 • ”Suurin osa Seinäjoella pelanneista importeista ja kotimaisista muualta tulleista on halunnut jatkaa Seinäjoella. Näistä voi lukea eri puolilta medioista.”

  Okei. Näytä nyt meille edes yksi media josta voisimme tällaisen uutisen lukea ???

 • No kerroppa mulle miksei seinäjoella haluais kukaan importeista haluais jatkaa??

 • Ja kotimaisista kans?? Kun kaikki näytät tietävän :D usko kaikki mitä näet älä mitään mitä kuulet on aika osuva tähänki kohtaan !!

 • Ja niin paljoa ei Euroopassa kukaan maksa, että siitä kannattaa isompia vääntöjä alkaa tekemään.
  Saksassa oli ainakin aiemmin käytäntö, että rahaa sai enemmän, mutta itse piti maksaa asunto. Kyllä niitä joukkueita on saksassakin kaatunut. Parasta mainosta on näiden täällä Suomessa pelanneiden positiiviset kommentit.
  Esim. tämä iime viikolta. https://thepodyum.com/article/143
  Niko ended up signing with the Seinäjoki Crocodiles, where he excelled on both sides of the ball. At DB, Lester proved to be a lockdown corner so QB’s just avoided throwing to his side. He also dominated the offensive side of the ball playing both RB and WR racking up 403 yards on the ground and another 560 receiving yards with 11 total touchdowns. Lester stated that the Crocodiles are one of the most professional, family-oriented organizations in Europe as everything he needed was taken care of without question – physical therapy, meal sponsors, training facilities. With a few years of pro ball under his belt, the idea of pursuing his US football career became more tangible.

 • Lisää löytyy europlayersistä.
  En toki tiedä miksi näitä pitäis todistella sen enempää.
  Vaikeet asiat hoidetaan heti,mahrottomat voi viedä hetken.

 • Juurikin näin :)

 • Täällä on spekuloitu Seinäjoen importtien määrällä ja nyt senkin voi lopettaa kun Jalava kertoi noin 10 Importin tuonnista maahan. Jos on hieman pidenpään lajia seurannut niin ei tuo importtien määrä nyt mikään suuri yllätys ollut. Hauska nähdä tuleeko se 15 Mutta noin 10 on kyllä ihan ok :) Moni seura voi vaan unelmoida tollaisista määristä import-pelaajia!

 • Saintsilla on kyllä ihan hyvät linjat molempiin suuntiin. Vielä kun saisivat vähän lihaa lb osatolle ja takakentälle niin taistelu 4 paikasta on ihan realistista mun mielestä!

 • En kyllä löydä suurennuslasillakaan mainintaa, että Lester olisi halunnut jatkaa Crocoissa. Vain kohteliasta kommentointia vieraanvaraisuudesta… Vain idiootti lähtisi ovet paukkuen ja Kouvolan kaltaiset palautteet importeilta ovat harvinaisia ääri-ilmiötä. Kouvolahan joutui sulkemaan Europlayers profiilinsa useiden arvostelujen takia

 • Halusi jatkaa Seinäjoella tai ei, mitä väliä kun heitä ei sinne uusi valmentaja halunnut. Piste. Nyt on rakenteilla uusi joukkue, ihan erilainen, katsotaan kesällä miltä näyttää ja jälkipelataan sitten taas ;)

 • Sokea Reettakkaan ei usko tuota väitettä siitä, että kukaan 2016 importeista (paitsi Cutlan) ei olisi kelvannut joten jos nyt annettaisiin sen olla

 • huutakaa vasta sitte ku on lyödä faktaa tiskiin!!!

 • Crocot ovat viestinnässään kertoneet, että importeista muodoistui joukkue joukkueen sisälle. Tällaisessa tilanteessa on minusta luontevaa, että putsataan pakka. Mitenkään en halua Sottilarea väheksyä, mutta myös mestaruus oli kaksi kertaa tarjolla, eikä sitä kuitenkaan saatu. Taustalla lienee monia tekijöitä, mutta tällaisessa tilanteessa on mielestäni luontevaa vaihtaa pelinrakentaja. Ainakin itse olisin valmentajana niin toiminut. Crocojen 2015 importit olivat pelillisesti huippuja. Sen osoittaa jo se, että heille on ollut kovasti kysyntää myös muualla. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että Seinäjoella haluttiin lähteä liikkeelle puhtaalta pöydältä, ja sopimuksia ei tarjottu muille kuin Cutlanille, ja hänellekin siksi, että Cutlan asuu ja opiskelee Seinäjoella. En myöskään usko, että hänelle olisi maksettu pelaamisesta (ainakaan kovin paljoa). Vaasa todennäköisesti maksaa paremmin, joten opiskelijalle valinta lienee ollut helppo. Crocodiles on eurooppalaiseksi jenkkifutisorganisaatioksi poikkeuksellinen, kuten Lester ja aikaisemmatkin importit ovat todenneet. Harjoitteluolosuhteet, valmennus, kaupungin yritysten tuki, fanit ja organisaation ihmisten koko elämän mittainen omistautuminen lajille ovat poikkeuksellisia Suomessa. En jaksa uskoa, että joukkueella olisi pahaa sanottavaa aikaisemmista importeistaan, tai myöskään importeilla Seinäjoen organisaatiosta. Joukkueeseen on varmasti tulijoita Euroopasta ja muualta Suomestakin. Importeille puolestaan löytyy ottajat muualta. Crocodiles on kasvattanut ja kehittänyt monia huippupelaajia. Zakoc, Värinen, Inkinen, Cutlan ja Thomas ovat joitain mainitakseni kehittyneet valtavasti joukkueessa viime vuosina. Se, että joukkue pelaa noin huipulla vuosi toisensa jälkeen, ja herättää täällä noin paljon kateellisia kommentteja ovat osoituksia siitä, että tehty työ on ollut hyvää. ;) Crocojen systeemiin tuntuu myös kuuluvan, että tuodaan esim. Jenkeistä tuoreita pelaajia Eurooppaan, ja opetetaan heidät sisään vanhan mantereen systeemiin. Touhu on riskialtista, ja vaatii tiettyjä resursseja. Välillä tulee myös huteja. Joukkue ilmoitti heti loppuottelun jälkeen, ettei tarjoa jatkoa importeilleen. Se, että sokea Reetta ei sitä usko, ei varmasti muuta tilannetta. Jos importit olisi haluttu pitää, tällaista ilmoitusta tuskin olisi annettu. Crocojen pelaajat tuntuvat vuosi toisensa jälkeen kelpaavan muille, ja ehkäpä osasyy saattaa olla, että he ovat olleet Seinäjoella hyvässä opissa ja tehneet hyvää tulosta. Tsemppiä Seinäjoelle ja muillekin kauteen 2016!

 • Niin loistava ja erinomainen valmentajisto, että joukkueen importit osoittivat luottamuksen tekemällä ”vallankaappauksen”. On ymmärrettävää, että vastaavanlaisessa tilanteessa ei ole haluttu mukaan tulevalle kaudelle ketään vanhasta porukasta (pl. Cutlan joka onkin paikallisena poikkeus). Se mikä täälläkin on tullut ilmi, että tuota selkeää valmennuksen epäonnistumista ja siitä seurannutta kahtiajakoa ruvettiin sitten jälkikäteen perustelemaan ”pääpaino omissa junioreissa, vaikka kilpailukykyistä joukkuetta ensisijaisesti rakennetaan”. Sen jälkeen nämä kommentit tuontipelaajien kokonaismäärästä yms. taitavat kuitenkin kertoa enemmän siitä, että viime vuoden valmentajisto epäonnistui tehtävässään hallinoida ja pitää joukkue yhtenäisenä/kurissa, resetti-nappulaa painettiin heti maljan jälkeen jota sitten peiteltiin milläkin verukkeilla.

  Crocojen pelaajat kelpaavat vuosi toisensa jälkeen muualle pitää kyllä paikkansa, joukkue tekee erinomaista työtä tuodessaan uusia pelaajia Suomeen jotka saavat tehtyä näyttävää highlight-nauhaa pallotellessaan 10 muun tuontipelaajan kanssa ja heti tarjouksen toisesta kaupungista saadessaan jättävät seuran.

 • En usko, että juuri kenelläkään on pahaa sanottavaa Crocodilesista tai siitä miten he tekevät työtä suomalaisen jenkkifutiksen eteen. Ymmärrän itse ainakin hyvin, että alle 70 000 asukkaan kaupungista ei löydy niin paljon omia junnuja, että sillä kasattaisiin huippujoukkue. Helsingissäkään moinen ei nykypäivänä onnistu. Vaasassa sen sijaan Seinäjokea kohtaan tunnetaan antipatiaa. Pääradan varrella sijaitseva kyläpahanen on kasvamassa asukasluvultaan Vaasan ohi, samalla kuin Vaasan junavuoroja karsitaan. Merkittävimmät kauppaketjut haluavat Seinäjoelle Vaasan sijaan, ja virastot siirretään nykyään sinne. Vaasa kasvaa sen verran kuin ottaa vuosittain pakolaisia (tämän kirjoitan ilman, että tuntisin mitään negatiivisia tuntemuksia pakolaisia kohtaan, pikemminkin päinvastoin). Pahimpana naulana arkkuun on se, että sairaalapalveluitakin ajetaan Vaasasta alas, ja tulevaisuudessa lääkärinpäivystykseen joutuu lähtemään pahamaineselle Seinäjoelle. Tuohon kyläpahaseen, jonka yksityisten liikemiesten rakentama soccerisstadioni on isompi, upeampi, puolet halvempi kuin Vaasan veronmaksajien rahoilla rakennettu vastaava. Kyläpahaseen, joka kasvoi ja meni oikealta ohi kaikessa muussa paitsi jenkkifutiksessa…

 • Eikö juuri Crocoista täällä olekin pahaa sanottavaa? Crocot huudattuvat kun vaasalaiset tai vaasalaisiksi tekeytyvät huudattavat heitä. Itsekin siihen syyllistynyt monasti, tosin etelämpää olen huudellut enkä miksikään ole tekeytynyt. Ollut suurta hupia huomata parin Croco-legendan ”vastaiskuja” kommenteissa.

 • Vaasassa sentään on aktiivinen lentokenttä, ja satama, sekä yksi maan parhaista työllisyystilanteista, ja yhtenä harvana maakuntana kehittyvä talous. No, se siitä. Vaasaan varmasti moni haluaa, sillä onhan ensi kesänä valmentajana entinen NFL-pelaaja, GM:nä kovaa taustatyötä ja olosuhteita luonut Seppo Evwaraye, iskukykyinen joukkue, ja Suomen ylivoimaisesti suurin yleisömäärä. En yhtään ihmettele, että Vaasa on haluttu kohde pelaajarintamalla. Treenit on kovia ja laadukkaita, tilat ja välineet on huippua, ja valmennuskin kotimaan kentille tosi hyvä.

 • Vaasasta menee ruosteinen purkki silloin tällöin Uumajaan ja taxfree myyntiä ei enää ole. Matka Helsinkiin on junalla tolkuttoman pitkä. Lentoja on tasan Helsinkiin ja Tukholmaan. Vaasassa asuneena tiedän, että kesällä kaupunki on täysin kuollut ja paikalliset pakenevat mökeilleen. Ennen oli edes lapsille huvipuisto, jonka ikkunat on sittemmin naulattu umpeen ja piha kasvaa koiranputkea. Onnea vaan sinne suuntaaville pelaajille…

  Sinänsä Pohjalainen uho ja tekemisen meininki ovat hienoja voimavaroja. Jos naapurilla on hienompi auto, niin kadehtimisen sijaan töitä yritetään vääntää itse kaksin verroin enemmän ja ostaa vielä hienompi. Tämä pätee hyvin sekä Seinäjoelle että Vaasaan. Vierekkäisissä maakunnissa on tosiaan valtakunnan alhaisimmat työttömyysprosentit. Seinäjoki on kuitenkin viime aikoina painanut Vaasan ohi monessa mielessä. Mielenkiinnolla odotan miten käy jenkkifutiksessa. Tämän kirjoitan sekä Seinäjoella, Vaasassa että Helsingissä asuneena. Näistä paikoista Vaasa on ehdottomasti sisäänpäin kääntynein… Yliopistolla Helsinkiläiset ja Seinäjokelaiset mahtuivat hyvin samaan porukkaan, mutta suomenkieliset vaasalaiset…. No sanotaan, että heillä oli oma porukkansa, johon ei muualta tulleilla ollut asiaa. Ruotsinkieltä puhuvana onneksi pääsin nopeasti juttuun ruotsinkielisten kanssa, joista suurin osa unelmoi muutosta Länsinaapuriin. :)

 • Evwaraye on sarjassamme näitä hieman kiisteltyjä hahmoja. Kova kaveri tekemään, mutta myös aika voimakastahtoinen persoona, jonka kemiat eivät aina osu lähellekään yhteen pelaajien kanssa. Aktiivisesti hän on toki pyrkinyt houkuttelemaan muiden joukkueiden pelaajia. Aika harva on kuitenkaan kutsuun vastannut.

 • Pitkään lajia seuranneena (vuodesta -87) nostan hattua sille tekemiselle jota Seinäjoella on oman seuran ja lajin eteen tehty. Ja tiedän että Vaasan nousu (ja piru kun vielä pärjääki) lisää vain yrittämistä. Ei naapurille kannata olla kateellinen, tekee itse vähän paremmin. Jos ei juuri nyt onnistun niin seuraavalla kerralla varmasti.

 • ”En yhtään ihmettele, että Vaasa on haluttu kohde pelaajarintamalla”
  Ei tuo ainakaan kotimaisten kohdalla vielä kovin halutulta kohteelta vaikuta. Houkuteltu sinne niitä on useampaakin, mutta ovat menneet muualle.
  Ulkolaisten kohdalla halutuksi kohteeksi tuon tekee halu tai kyky maksaa kovempia palkkioita kuin muut, luuletteko tosiaan että esim. Cutlan meni sinne samalla rahalla kuin olisi crocoilta saanut.

 • Onneksi muut kuin Vaasa ja Seinäjoki ei osaa tehdä asioita oikein, muutenhan ne voisivat vielä pärjätäkkin.

 • Ja sulla on faktaakin siitä mitä niille siellä maksetaan? Eipä taida olla. Voin kertoa, että olet väärässä.

 • Aika surullista lukea, että Hämeenlinnan.H päävalmentajan täytyy uhitella kun somessa joukkuetta ja sen rakentamista dissataan. Ja kun tosta lukee muutaman viestin niin…niinpä niin! No Mauno Koiviston sanoin aina pitää provosoida, mutta ei pidä provosoitua. Kyllähän täälläkin vois kertoa vaikka mitä arkaluonteisiakin asioita joukkueiden sisältä ja sisäpiiristä, mutta kukaan ei halua varmaa mustamaalata omaa lajiaan ainakaan toivon ettei. Itsekin joskus herättelen keskustelun alkuja kuten kauden jälkeen importtien määrän rajoittaminen. No ensikausi muistetaan ainakin ennätyksen kautena vshvistusten lukumäärässä. Jo pelkästään Hämeenlinna ja Seinäjoki tulee vastaamaan noin vajaan 30 pelaajan rekrytoinneista, mikä on kyllä huikea määrä! Siihen loput seurat + kauden aikana tehdyt rekryt. Ja nyt kun Roosterskin näyttää pitävän tolkun hankinnoissaan ja valmennus staffi uusi niin tulee mielenkiintoinen kausi 2017 :-)

 • En ymmärtänyt logiikkaasi tai määritelmääsi uhittelusta, itse en ainakaan löydä Bedwellin kommentoinnista uhittelua tai sen ihmeempää provosoitumista, ennemminkin uskoa omaan tekemiseen:

  ”– Olen hyvin tietoinen, että joillakin on epäilyksiä minusta pelaajana ja joukkueemme kilpailukyvystä Vaahteraliigassa, mutta niinhän se menee, että otteluita ja mestaruuksia ei ratkota keskustelupalstoilla. Hämeenlinna Huskies tulee taistelemaan mestaruudesta kaudella 2017, ja uskon että kuusi muuta joukkuetta aikoo tehdä samoin.

  – Vaikka kaikilla ei välttämättä olekaan samanlaista lähtötasoa taidoissa, pelaajamäärässä, valmentamisessa tai budjetissa, on kaikilla kuitenkin tasavertainen mahdollisuus tehdä raakaa työtä. Me aiomme työskennellä seuraavat viisi kuukautta parhaalla mahdollisella tavalla. Kesällä kentällä sitten nähdään, kuka on tehnyt työnsä parhaiten. Kaikki muu puhe on turhaa.”

 • Ehkä joku hyvin herkkä ihminen tai lapsi voisi kuvitella tuon uhitteluksi. Minun mielestäni kommentti on täysin asiallinen ja jos nyt antaa pienen näpäytyksen keskustelupalstojen kirjoittajille, niin se ei ole uhittelua.

 • No sä ainakin osaat provota.
  ”No ensikausi muistetaan ainakin ennätyksen kautena vshvistusten lukumäärässä. Jo pelkästään Hämeenlinna ja Seinäjoki tulee vastaamaan noin vajaan 30 pelaajan rekrytoinneista, mikä on kyllä huikea määrä”

 • Tarkoitin nimen omaan, etten ymmärrä tätä tämän hetkistä jonkin asteista some vihaa Vaasaa, Hämeenlinnaa ja Seinäjokea kohtaan. Pahoitteluni!

 • Mielestäni Hämeenlinnan valmentaja puhuu asiaa. Hyvä asenne!

  – Vaikka kaikilla ei välttämättä olekaan samanlaista lähtötasoa taidoissa, pelaajamäärässä, valmentamisessa tai budjetissa, on kaikilla kuitenkin tasavertainen mahdollisuus tehdä raakaa työtä. Me aiomme työskennellä seuraavat viisi kuukautta parhaalla mahdollisella tavalla. Kesällä kentällä sitten nähdään, kuka on tehnyt työnsä parhaiten. Kaikki muu puhe on turhaa.”

  Näistä importeista on aina jaksettu ruikuttaa. Jos urputtamisen sijaan viitsittäisiin tehdä töitä sen eteen, että oma joukkue pärjää, niin asiat saattaisivat olla paremmin… Omasta mielestäni Vaahteraliigassa menestyminen vaatii hyvien pelaajien lisäksi sitä, että pelaajat saadaan puhaltamaan yhteen hiileen joukkueena, ja antamaan parhaansa. Joka tässä parhaiten onnistuu pärjää hyvin. Viime kaudella esimerkiksi Seinäjoella ja Vaasalla oli huikeita yksilöitä joukkueissaan, mutta siitä huolimatta Roosters oli joukkueena yhtenäisin ja suoritusvarmin. Siitä pointsit heille! Monessa ammattilaisurheilussa joukkueet kootaan täysin eri kaupungeista ja maista tulevista pelaajista. Suurin temppu on saada tällainen porukka toimimaan joukkueena. Crocojen osalta olen varsin toiveikas ensi kaudella, sillä arvostan päävalmentaja Vesa Jalavan näkemystä ja taitoja varsin korkealle. Hän on tähänastisista valmentajista ainoa, joka on onnistunut kannun tuomaan Seinäjoelle. Seinäjoella on hakettu monena vuonna kirves kaivoon kun jenkkivalmentajat eivät ole onnistuneet soveltamaan amerikasta ammentamiaan oppeja suomalaiseen systeemiin. Vaasassa Seppo valmensi porukkaa fyysisesti, mutta mielestäni vaasalaisista ei ole noussut tästä huolimatta ketään Zacokin tai Värisen kaltaisia huippulupauksia. Itsekin jenkeissä pelanneena tiedän, että materiaalin laajuus on siellä ihan toista luokkaa. Jos joku epäonnistuu, niin hänet penkitetään. Suomessa yksilöiden tasoerot ovat huikeat joukkueen sisällä. Vaatii aivan erilaista taitoa tunnistaa pelaajien vahvuuksia, ja rakentaa sen kautta sellainen pelisysteemi, joka johtaa menestykseen. Ulkomaalaisten pelaajien tuominen ei ole oikotie onneen. Myös heidän kanssaan pitää osata rakentaa toimiva joukkue. Kärkijoukkueidenkin rostereita tarkastellessa voimme todeta miten kapeilla hartioilla vastuu joukkueissa oikeasti lepää. Yksittäisen merkittävän pelaajan loukkaantuminenkin saattaa Vaahteraliigassa pilata koko kauden. Roosters säästeli viime vuonna nerokkaasti kärkipelaajiaan lopun ratkaisuotteluita varten. Royals poltti heitä loppuun jo harjoituksissa, ja peluutti heitä täysillä merkityksettömissäkin peleissä. Teki oikein pahaa katsoa Efen ja Staceyn kaltaisten pelaajien loukkaantumisia. Toivottavasti vastaavia ei nähtäisi ensi kaudella.

 • Kiitos jälleen kerran yhdestä Vaasa & Seppo analyysistä lisää. Sanoisin kuitenkin että Rufail Khalifa on huippulupaus ihan kuten Zacok ja Värinen.

 • @crocofani
  Mitä merkityksettömiä pelejä Vaasa pelasi viime kaudella? Ja väitätkö tosissasi, että Efen ja Staceyn loukkaantumiset olivat seurausta Sepon valmentamisesta ja peluuttamisesta?

  Vaasan junioreista ei tosiaan ole noussut Royalsiin huippulupauksia, mutta tästä tuskin voi Seppoa syyttää. Sepon tullessa ruoriin junioritoiminta oli lähes olematonta, mutta tulevaisuus näyttää jo valoisammalta. Tästä huolimatta väitän, että nuoret CB:t Rufail Khalifa ja Emanuel Amudeng täyttävät huippulupauksen merkit. Molemmat täysin Royalsin omaa tuotantoa.

 • Jonkin verran olen Vaasan pelejä käynyt katsomassa. Khalifa on ok pelaaja. Mielestäni ei pelinluvultaan läheskään samaa tasoa kuin esim. Tuomas Leinonen tai yhtä varmakätinen kuin vaikkapa Juhani Koivumäki. Nämä pari esimerkkiä vain Seinäjoelta. Muissakin joukkueissa löytyy selvästi häntä parempia saman paikan pelaajia ihan suomalaisista. Staceyn loukkaantuminen oli mielestäni aika paha takaisku viime kauden Royalsille. Stacey oli suomeen tullessaan todella huikea. Vaikka hänen fysiikka ei enää ole samalla tasolla, on hän pelaajana silti vieläkin vahvistus mille tahansa suomalaisjoukkueelle.

  Esim. Rufail Khalifan highlight videosta voi jokainen vetää haluamansa johtopäätökset siitä miten huippupelaaja on kyseessä. En siis pidä häntä mitenkään huonona pelaajana, vaan ihan kehityskelpoisena tapauksena. Parannettavaa kyllä mielestäni vielä riittää… Tämän sanon itse aikanani samaa pelipaikkaa pelanneena.

  http://www.hudl.com/profile/3929870/rufail-khalifa

 • Etkö puhunut huippulupauksista? Sitten vertailukohteeksi nostit kaverit joista toinen on pelannut lajia juniorista lähtien sekä liigassa useamman vuoden ja toisella takana 10+ vuoden ura vaahteraliigassa. Vähän nyt järkkikäteen siellä Östermyrassa, ei joka asiassa tarvi yrittää vähätellä tai polkea vaasalaisia. Väriseen sekä Zacokkiin vertailu jokseenkin ok. Khalifa pelasi kolmannen kautensa ja ensimmäisen kautensa liigassa, ehkä vertailu Koivumäkeen ja Leinoseen (joka ei ole taas Crocodilesin kasvatti) ei ole oikeutettua? Mitä Kouvumäki sai aikaan ekalla liigakaudella?

  Kokemattomuuteen nähden kaveri on pärjännyt loistavasti. Kokemattomuus kun vaan lähtee pelaamaalla. Fysiikan tuoma potentiaali on hänellä korkeampi kuin kellään Suomessa pelaavalla suomalaisella DBllä. Harvoin löytyy ihmistä joka on noin pitkä, pitkäraajainen, painava sekä nopea. Turha ehkä tuomita taikka ylistää vielä kuuhun tässä vaiheessa uraa. Voi vaan todeta että lähtökohdat ovat ihan hyvät ja lupaus hän on. Kelpaisi 100% varmuudella jokaikiseen liigajoukkueeseen.

 • ottaisin Amudengin joka kerta mielummin ku Khalifan

 • Värinen ja Zacok kestävät vertailun omilla pelipaikallaan muihin suomalaisiin huippuihin nuoresta iästään huolimatta samoin kuin esim. Butchersin viime kaudella breikannut nuori laitahyökkääjä Mikko Seppänen. Samaa ei tosiaankaan voi sanoa Khalifasta tai Amudengista. Viime kauden Roostersissa tai Crocoissa he tuskin olisivat mahtuneet aloituskokoonpanoon ja Trojansissakin olisi saattanut tehdä tiukkaa.

 • …niin eivät nuo Vaasan pojat olisi muille mahtuneet mutta näköjään maajoukkueeseen kuitenkin. Uskomatonta sontaa välillä näiden mielipiteiden kuorrutuksena…

 • on kehityskelpoinen – kyllä
  maajoukkue tasoa – mielestäni ei

  Kommentti maajoukkueesta täysin turha kun katsoo kornerit ketä oli paikalla ja niitäkin kaikki kaksi kappaletta. Poissa olivat muistaakseni ainakin Leinonen, Rantala, Inkinen, Olin jotka ovat paljon edellä.

 • Mitäs mieltä olette sitten Khalifan valinnasta all-stars miehistöön 2016?

 • Olisi mielenkiintoista analysoida tätä tarkemmin. Olisiko sinulla linkata sellaista videomateriaalia missä Khalifa loistaa kulmapuolustajana? Hänen highlight videon ja näkemieni otteluiden perusteella en olisi itse valintaan päätynyt. Erään katsomani ottelun jälkeen ihmettelin hänen Vaasassa saamiaan tilastomerkintöjä, koska en olisi tilannetta itse merkannut alaslyönneiksi. Kymmenen alaslyöntiä lähinnä kotiotteluista. Ja tasan yksi intteri. Esim. Amudengillä inttereitä oli neljä, ja kuten joku toinenkin ylläoleva kirjoittaja, pidän myös häntä lahjakkaampana vaasalaispelaajana.

 • Onko se ihan ikeasti niin vaikea ymmärtää/hyväksyä se, että joku muu kun vaasalainenkin arvostaa vaasalaisia pelaajia…. Amudeng ja Khalifa ovat molemmat ominaisuuksiltaan lahjakkaita ja tulevat varmasti olemaan astetta parempia 2017. Vanhan viisauden mukaan pelaajalla menee se kolme vuotta jefun ymmärtämiseen. Nyt äijillä alkaa neljäs.

 • En sanonut, että olisin itse tuota valintaa tehnyt, kysyin vain mitä mieltä olette tuosta valinnasta? Khalifa on ulottuva ja pelin lukeminen on parantunut koko ajan ja hänestä voi ehdottomasti tulla liigan parhaimpia omalla pelipaikallaan. Mutta suuri puute on nopeus, jota hän tarvitsee lisää. Viime kaudella herra oli hyvä, mutta ei vielä loistava… Siihen miten tilastoja on tehty en ota suuremmin kantaa, yleensä joukkueilla on 1-2 henkilöä tekemässä niitä ja virheitä varmasti tulee.

 • Itse väittäisin että suurin puute Khalifalla on tuolla ylhäälläkin mainittu kokemattomuus. Jos miehen ehkä vähän hassua highlighttia katsoo (ajassa 0:22) niin velolla kuitenkin juoksi takaa Roosterssin nopeimman pelaajan (Kuronen) takaa kiinni ja pelasti maalilta.

 • Eikö tämän Mika Laurilan olisi jo aika tehdä uusi keskustelun aihe,esim.vaahteraliiga ranking tammikuu,kun alkaa menemään nää keskustelut jo aika kauas aiheesta ja jopa henkilökohtaisuuksiin..

 • Ei kannata vielä.. muut palkolliset on hyvin ansaitulla lomalla

 • Jos haluaa Khalifaa ja Amaduengia vertailla, niin sanoisin, että Emalla on paremmat kädet, Rufa on räjähtävämpi. Kumpikin tosiaan pelannut jenkkifutista vasta kolme kautta, joten kehityspotentiaalia on vielä runsaasti. Suurin ero juuri potentiaalia ajatellen on varmaankin ikä. Khalifa on vasta parikymppinen, kun Amudeng on 26-vuotias.

 • Yksittäisistä pelaajista ja valmentajista on varmasti ihan sallittua keskustella? Sitä käsittääkseni tehdään kaikessa urheilussa.

  Kulmapuolustajan ominaisuuksista itse arvostan eniten sitä, että hän hän voittaa laitahyökkääjiä pallontavoittelutilanteessa. Eli jos pallo on lähempänä häntä, ottaa hän sen kiinni. Mikäli pallo ei ole kiinni otettavissa lyö hän sen maahan. Kulmapuolustaja voi pyrkiä liikkeellään ja kroppansa asettelulla tekemään kiinniotosta myös haastavampaa. Tilanteessa jossa pelinrakentaja ja laitahyökkääjä onnistuvat, on kulmapuolustajan syytä olla varmakätinen taklaaja. Oikein ajoitetettujen taklausten näkee myös johtavan monesti pallon tiputuksiin.

  Tottakai on kulmapuolustajalle tai kenelle tahansa mahtava tilanne, jos saa omalla yksilösuorituksellaan estettyä varman maalin. Nopeus on usein se tekijä, joka ratkaisee tällaisessa tilanteessa. Itselleni on uusi tieto, että Kuronen on Roostersin nopein pelaaja. Olisin kuvitellut, että esim. joukkueen jenkeistä olisi kellottanut nopeampia aikoja. Nopeus auttaa suunnattomasti jenkkifutiksessa, mutta paljon muutakin vaaditaan.

  Mitään tarvetta minulla ei ole vaasalaisia pelaajia tai valmentajia mollata, jos jollekin on tullut se väärinkäsitys. Seppo Evwaraye oli mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita suomalaisia hyökkäysen linjamiehiä, jollei jopa kaikkein paras. Sama täytyy sanoa hänen veljestään Efestä, joka muutama vuosi takaperin oli myös omalla pelipaikallaan valtakunnan ykkönen. Olisin jopa suorastaan toivonut, että vaasasta olisi noussut uusia todellisia huippuja maajoukkuerinkiin. Monilla Vaasan pelaajilla on todella hyvä fysiikka (Seppo jossain artikkelissa kertoi joukkueen testituloksista), mutta syystä tai toisesta, he eivät ole mielestäni pelaajina kehittyneet sille tasolle kuin voisivat. Toki ymmärrän myös sen, että Royals on organisaationa melko uusi, ja isoa pelipaikkakohtaista valmentajarinkiä ja vuosien saatossa vakiintunutta valmennussysteemiä ei ole vielä päässyt kehittymään. Tällaisessa tilanteessa on helpompaa teettää porukalla esim. kovaa fysiikkaharjoittelua. Hyökkäyksen linjan valmentamisessa Royals on mielestäni onnistunut hyvin, ja siitä varmasti iso osa on Sepon ansiota. Käytännössä suuri osa linjan kotimaisesta rungosta oli tuikituntemattomia kavereita, jotka nykyään täyttävät pelipaikkansa hyvin.

  Suomalaisista joukkueista haluan vielä nostaa esiin Butchersin, jonka valmentajat tekevät mielestäni erinomaista työtä. Jimi Roikon ja Marko Luoman tekemä juniorivalmennustyö on Suomen ehdotonta kärkeä. Kari Leivoja on toki myös kiistelty hahmo, ja tunteenpuuskat välittyvät välillä television välitykselläkin. Siitä huolimatta hän on valmentajana kehittänyt monia suomalaisia pelaajia, ja juoninut joukkueilleen myös mestaruuksia.

  Paikkakunnilla, jossa menestyksekkäällä jenkkifutiksella on pidempi historia on yleisesti enemmän mahdollisuuksia saada entisiä huippupelaajia valmentamaan nuoria lupauksia pelipaikkakohtaisesti. Muistan kuinka Turussa joskus tuskailtiin, kun ottelutilanteessa sivurajalla oli vain yksi valmentaja. Samana vuonna Trojans putosi liigasta. Roostersin ja Crocodilesin pitkäaikaisen menestyksen taustalta löytyy mielestäni hyvät valmennusjoukot. Ilman heitä ei uusia tähtiä synny, eikä joukkue hitsaannu yhteen.

 • Rufaa kun katsoo tulee ekana mieleen onko corneri hänelle oikea pelipaikka. Tuolla fysiikalla laittaisin tukimieheksi.

 • Crocofani,
  crocojen valmennusryhmässä ei ole hyviä valmentajia ollut sen jälkeen kun Vesku lähti 2008 kauden jälkeen.

  Ainoat hyvät valmentajat tälle kaudelle löytyvät Roostersista, eikä sielläkään montaa ole. Porukalla käsitys että Suomi on pullollaan hyviä valmentajia koska ovat pelanneet joskus ja katsoneet youtubesta drillejä. Crocojen valmennusporukassa on monta hyvää entistä pelaajaa, valmentajia ei niinkään. Seppo oli varmasti loistava OL-valmentaja, osaa valmentaa ja tasan tarkkaan tietää mitä opettaa ja miten. HC-hommasta en ole täysin varma kuitenkaan. Ei ehkä Hakalan veroinen, mutta toisaalta kokonaisuus on osiensa summa.

 • Nimeä yksi hyvä valmentaja Roostersista?

 • Omasta mielestäni Roosters ja Crocodiles ovat liigan parhaiten valmennetut joukkueet. Crocodilesin valmentajista suurin osa on entisiä huippupelaajia, jotka osaavat opettaa taitojaan muille. Otetaan nyt esimerkiksi Katila. DB valmentajaksi on vaikea keksiä parempaa kaveria. Hänen peliuraansa seuranneena voin todeta, että harvalla pelaajalla oli yhtä hyvä pelisilmä.

  Roostersin Hakala on kenties paras valmentaja Suomessa, mutta myös Jalava taistelee tuosta tittelistä. Sepon laittaisin mielelläni OL valmentajaksi, mutta mielestäni hän teki oikean ratkaisun tuodessaan päävalmentajan muualta. Jenkkivalmentaja on hyvin harvoin johtanut Suomessa joukkueensa tosin mestaruuteen. Lähinnä tulee mieleen Butchers, joka onnistui siinäkin. Esimerkiksi Crocojen Rifenbarkit olivat päteviä jenkkivalmentajia, jotka eivät mielestäni ikinä oikein oppineet Suomen systeemiin.

 • Jos et ihan oikeasti ole vielä havainnut, Hakala ei valmenna Roostersia vaan italialaista Lazio Marinesia. Roostersin valmennus 2017 on todella paljon kokemattomampi – nimenomaan valmennustehtävissä – kuin edeltäjänsä joten eiköhän odoteta näyttöjää ennen hehkutuksia.

  Jos jonkun saisin valita valmentamaan DB-osastoa valitsisin Joppe Hytösen. Mutta tällä en dissaa Katilaa. Butchersin valmennus kaudella 2017 on myöskin vahva ja yhden kovimmista valmennustiimeistä paikannan I-divisioonaan Wolvojen taustalle. Mestaruuteen joukkueensa valmentaneita jenkki-valmentajia löytyy itse asiassa paljon, mutta noiden mestaruuksien päiväys taitaa olla yhtä vanha kuin kotimaisten QB:kin johdolla saavutettujen.

 • Vaahteran ja divarin top10 valmentajat tällä hetkellä?

 • Huskies ja Jens siinä on todella hyvä Wr/Qb sekä hyökkäyksen valmentaja!

 • Tässä pohjaa keskustelulle olkaapas hyvä:

  1. Juha Hakala Lazio Marines (Italia)
  2. Vesa Jalava Crocodiles
  3. Jorma Hytönen Roosters (Women)
  4. John Booker Royals
  5. Kari Leivoja Wolverines
  6. Stan Bedwell Huskies
  7. Jimi Roiko Butchers
  8. Jens Holmström Huskies
  9. Teemu Majander Saints
  10. Stefan Karkulahti Wolverines
  11. Robert Johnson Wolverines
  12. Kristian Lind Butchers
  13. Seppo Evwaraye Royals
  14. Pekka Utriainen Steelers
  15. Tuomas Heikkinen Suomen maajoukkue
  16. Jabari Harris ECG
  17. Mikko Sammal Jaguaarit
  18. Jason Thomas Wolverines
  19. Jan Vilkko Butchers
  20. Mika Alanen Taft

  Erinomaiset pelaajat kuten Iiro Luoto, Karri Kuuttila tai vaikka Viktor Sarvi saavat kyllä antaa näyttöjä valmennustyöstään ennen kuin nimiä listoille laitetaan. Roosters on toistaiseksi valmentajapörssin mega-häviäjä menetettyään Hakalan, Karppisen ja Jussilan kaltaisia huippuja

 • Mielenkiintoinen ranking, mutta minunkin mielestäni kohtuu lähellä totuutta… Muuttaisin vain Majanderin paljon ylemmäksi ja Jalavan paljon alemmaksi. Bookerista en osaa sanoa vielä mitään, katsotaan… Itse tietysti luon omat mielipiteeni pelien perusteella jotka nään, näistä kavereista minua kun ei ole valmentanut kuin yksi.

  En itseasissa tiedä valmentaako nyt missään, mutta listalle pitäisi lisätä Rami Lilja joka on ehdottomasti yksi parhaita Suomalaisia valmentajia.

 • Tossa listalla kyllä silmiin pistää Roostersin ja Trojansin valmentajien puuttuminen. Roosters ei tosin ole edelleenkään julkaissut päävalmentajaansa paitsi että Jarmo Lahti on otona tuossa roolissa. Jonkun väite siitä, että Roostersilla on yksi Suomen parhaista valmennustiimeistä taitaa kyllä perustus vanhentuneeseen tietoon.

 • Rami??? Hehe, ei.

 • Puhuin aikaisemmista kausista. Roosters on perinteisesti ollut hyvin valmennettu joukkue. Tulevasta kaudesta minulla ei ole vielä tietoa, joten en voi ottaa siihen kantaa.

 • Roostersin vuonna 2012 alkanut dynastia on ensisijaisesti Olli Jussilan draivin aikaansaamaa. Samanaikaisesti HC:n paikalle tuli Juha Hakala mutta väittäisin että Jussilan vaikutus oli kokonaisuudessa suurempi. Jussilahan kävi valmennuskeikalla myöskin Italiassa Hakalan kutsumana ja yhteensä nämä kaverit merkitsevä missä tahansa organisaatiossa isoa muutosta. Mutta allekirjoitan tuon rankingin Hakalan osalta. Jussilan rooli on valmennusta laajempi. Tai siis oli Roostersin ”programissa”.

 • Rivien välistä luettuna:
  Ilmeisesti ne taustat jotka hankkivat Jussilan ja Hakalan aikanaan Roostersiin on myös poissa ja siellä ei tapahdu mitään.

 • Missä on valmentaja listalla herra sami telenius. Meriittiä löytyy saksasta asti ja on monena vuotena luonut nokialla perinteisiä power football pelaajia!

  Juha matti jokinen oli pitkään huskiessin päävalmentaja ja nosti kokemattoman porukan kohti liigaa. Valmensi myös junnumaajoukkueessa takakenttää.

  Teemu kuusisto naisten puolelta todella kova luu! Ääni kuuluu ja tulosta tulee!

 • Joku kyseli, että syytönkö Seppoa viime kauden loukkaantumisista. Se ehkä olisi liian pitkälle menevä johtopäätös. Sitä en lähde tekemään, mutta totean, että Roostersin taktiikka säästellä avainpelaajia vähemmän merkityksellisissä otteluissa oli nerokas, ja osoittaa jotain myös valmentajan pätevyydestä.

 • Roosterssilla on tyypillisesti ollut osaava importtijoukkio. Treeneissä kuulemma keskittyvät valmentamiseen ja heiltä saamaa oppia mm Jussila on julkisestikin kehunut.

 • Telenius meni Tampereelle koordinoimaan puolustusta

 • Teleniuksen ja Hämeenlinnan x-päävalmentaja nostasin tonne listalle kanssa. Listan karu, mutta ikävä fakta myös on ettei tämän hetken maajoukkue staffia kyllä seuroissa hirveästi arvosteta. Mikä toisaalta ihan ymmärrettävää. Tulokset jääneet kyllä aika huonoiksi ja viime syksyn peliä ei voi kyllä laskea, koska Ruotsi oli lähtenyt peliin ilman kunnon linjoja!

 • Puhutaanko päävalmentajista vai valmentajista?
  Siinäkin on iso ero ja roolit aivan erilaiset, kun mennään isompiin organisaatioihin. Joita jo osa liigajoukkueistakin on.
  Ihmettelen tuota maajoukkue coachien dissaamista. elementit menestymiselle kisoissa ei ole kovin helpot. Lyhyt valmistautuminen, kieltäytymiset, yms. Siihen nähden staff on tehnyt mun mielestä hyvää jälkeä.

 • Olen Maken kanssa samaa mieltä. Ei ole ollenkaan helppoa kasata toimivaa jenkkifustisjoukkuetta tuollaisella aikataululla ja harjoitusmäärällä. Olosuhteisiin nähden valmentajat ovat mielestäni tehneet ihan hyvää työtä.

 • Khalifa ja Amudeng ovat oikeasti todella nopeita, mutta eivät niin ketteriä kuin cornerit usein ovat. Johtuu ihan puhtaasti poikien koosta. Khalifa 100kg ja 190cm, Amudeng vähän alle. Royals luottaa kaksikkoon todella paljon, sillä viime kaudellakin molemmat saivat koko kauden pelata 1-1 tilanteita vastustajan rissuja vastaan, maksimissaan yhden safetyn auttaessa. Se taas mahdollistaa aggressiivisen blitzauksen, mikä olikin yksi Royalsin viime kauden parhaista aseista. Jos Royals pelaisi perinteisemmin, kahdella syvällä safetyllä, varmasti Khalifa ja Amudeng loistaisivat paremmin. Ilmeisesti Amudeng ei ole Suomen kansalainen virallisesti, eikä sen takia ollut maajoukkueessa, vaikka mies sinne kutsuttiin. Khalifa olikin aloittava corneri.

 • Lisäksi unohtui sanoa ylläolevasta kaksikosta, että linjassa molemmat ovat todella vahvoja pumppaamaan rissuja. Pystyvät siten sotkemaan heittopeleissä ajoitukset ja kuviot pieleen. Ja ulottuvina pelaajina ovat kaksinkamppailuissa varmaan maan parhaita takamiehiä molemmat.

 • 2017 lopullinen järjestys:
  1. Royals
  2. Roosters
  3. Butchers
  4. Crocodiles
  5. Huskies
  6. Trojans
  7. Saints

  Vaasan puolustus dominoi koko kauden. Tulemme näkemään sellaisen tasoisen puolustuksen jota ei ennen Suomessa ole nähty. Cornerit pumppavat rissut linjaan, ja eksoottiset blitzipaketit saavat vastustajien linjat sekaisin. Sottilaire karistaa plaijaripeikon niskastaan ja suorittaa riittävän hyvin mestaruuteen, ei häikäise mutta tällä kertaa ei joudu kannattelemaan koko joukkuetta kädellään.

  Roostersin hyökkäys rikkoo ennätyksiä koko runkosarjan mutta Maljassa Vaasa saa kovemman hengen päälle ja tekee riittävästi pisteitä. Roostersin syvyys ja kärjen laatu riittävät runkosarjan voittoon.

  Butchersin RB paljastuu koko Euroopan kovimmaksi jätkäksi ja pakottaa vastustajat stäkkäämään boxin jolloin Kyei saa vapaasti 1vs1 tilanteita ja mieshän ne voittaa. Ongelmat koko kauden puolustuksessa, ja useita hyökkäysiloitteiluita tullaankin näkemään Porvoon matseissa. Ennustus: Rikkovat yhden ottelun pisteennätyksen Saintsia vastaan Porvoon nurmella.

  Crocot välivuodessa, omat junnut pelaa jo helvetin hyvin mutta muutama avainpelaajan loukaantuminen ajaaa tappioon pleijareissa. Varsinkin Värinen tulee olemaan heikompi kuin viime kaudella. Hyökkäys tulee näyttämään koko kauden ajan heikolta johtuen huonosta linjapelistä.

  Huskies pelaa hurmospalloa kuten Saints viime vuonna ja saavuttaa muutaman voiton sekä yhden yllätysvoiton kolmesta isosta. Bedwell näyttää kuolevaisuutensa QB:na mutta Wildcat hyökkäys tuottaa harmia monelle vastustajalle. Hyökkäyksen linja ei kuitenkaan riitä koko kauden mittaiseen smashmouth-futikseen. Puolustus tulee olemaan varsinkin juoksupelissä todella heikko.

  Trojans kärsii rungon heikkenemisestä mutta Toivonen, Koiranen, Suojanen ja Redin yms kovat äijät tsemppaavat nuoren joukkueen kahteen tarvittavaan voittoon etteivät jää sarjan peränpitäjiksi. Hyökkäys selvästi heikoin mitä kaudella nähdään liigassa, ja coach Kuuttila saa keltaisia lippuja sivurajalle kuin Leivoja konsanaan. Pukee itsekin harttarit päälle kauden lopussa, kun loukit ja asennevamma ovat hajoittaaneet Turun joukkuueen.

  Saints ei saa mitään aikaiseksi ja näyttää kuuluvansa divariin. Importit epäonnistuvat. (onko niitä?) Kotimainen runko on heikko ja surkea treenikausi näkyy kesällä. Nolla voittoa kauden saldoksi. Isot omat nimet Pinta ja Lehtonen eivät pue koko kautena, ainakaan Tampereella. Ainoa positiivinen asia on hyvä hyökkäyksen linja ja nuoremman Lehtosen juoksupeli. Puolustus vuotaa kuin seula ja nokian mies, Terenius, lähtee kävelemään kesken kauden ja vie muutaman pelaajan farmisopimuksella mukanaan.

  Ja tämä tarina on tosi.

 • http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?79474
  Harri Koivusen kuvissa näkyy myös Trojansin värejä.

 • Jos tämän päivän leirin hyvä tekeminen saadaan realisoitus ensi kaudella kentälle ja importit onnistuu niin edelleenkin realistista taistella 4 paikasta myös ensikaudella Tampereella! Paljon on vielä hommia tehtävä ja muutama hankinta suomi poikia niin sitten kyllä on hyvä paketti kokemusta ja nuoruutta.

 • Missä oli coach D listasta?

 • Coach D`s number ones:

  – Worst coach ever in Mapple League
  – Worst coach ever in I-Division
  – Most losses in career in Finland
  – Longest loosing streak of all coaches in Finland ever

  Please ad more…

 • ”Trojans kärsii rungon heikkenemisestä mutta Toivonen, Koiranen, Suojanen ja Redin yms kovat äijät tsemppaavat nuoren joukkueen kahteen tarvittavaan voittoon etteivät jää sarjan peränpitäjiksi”

  Ainoa ongelma tällä hetkellä on, että noista kovista nimistä vain Koiranen löytyy Turun rosterista…. Ikävä todeta, mutta tämä saattaa olla Turun seuraava romahduskausi jos ei näitä kotimaisia vahvistuksia saada jäämään. Onneksi sentään Koiranen, Ylikoski, Vennelä sieltä löytyy nyt.

 • Ja mistäpä löytyy ajantasalla oleva rosteri, ei ainakaan webbisivulla, ei Facebookissa…. ? Webissä vuosiluku on joukkueelle vaihdettu mutta muuten ei kyllä muuta ole tehty.

 • Tässä on viimeisin julkaistu pelaajalista: http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3810

  Oliko se niin, että 31.12.2016 päiväyksellä pitäisi olla päivittetty lista tarjolla. Sitä en Turulta löydä. Voihan se olla niin että muutoksia ei ole mutta kun on June Carterin sopimuskin julkaistu niin pitäisi päivittää

 • Juuri näin. Päivittää pitäisi. Muilla joukkueilla löytyy päiväyksellä 31.12 rosteri, mutta ei Trojansilla,

 • Aivan… Sitten on varmaan turha sanoa että Toivonen, Suojanen, Redin, yms siellä tsemppaa… Vai onko kirjoittajalla parempaa tietoa heidän sopimustilanteesta?

 • Ja Indians ratkaisi sen rosteriongelman että pitäisi olla näkyvillä, pisti koko sivunsa huoltotilaan ja sillä koittaa sen kiertää. Kivasti tehty?

 • Mielenkiintoista. Yleensähän vanhoja sivuja pidetään auki siihen saakka kunne uudet ovat julkaisuvalmiina. I-divarissakin seuroja sitoo sääntö, jossa ADT:lla pitää olla ajantasainen lista joukkueessa harjoittelevista pelaajista. Se on joko tarjottava nettisivulla tai sitten toimitettava suoraan ADT:lle. Ehkä ne Kouvolassa ovat toimineet jälkimmäisellä tavalla.

  Viimeisessä julki olleessa rosterissa Inkkareilla oli listattuna 26 nimeä.