Tarkastelussa ykkösdivarin ranking 2017

jefumaster 11.9.2016 16:45 501 kommenttia

Amerikkalaisen jalkapalloliiton jäsenseurat ovat sopineet keväällä 2016 vuonna 2017 voimaan astuvista sarjajärjestelmistä. I-divisioonan joukkuemääräksi on päätetty liigan lailla seitsemän.

SAJL:n I-divisioonassa pelasi kaudella 2016 ainoastaan viisi joukkuetta. Jotta joukkuemäärä saadaan nostettua seitsemään, nousee II-divisioonasta kaksi joukkuetta ylöspäin, eikä yksikään joukkue putoa automaattisesti I-divisioonasta alaspäin. Rankinginsa perusteella I-divisioonaan oikeutetuilla joukkueilla on mahdollista syyskuun aikana vielä ilmoittaa vapaaehtoisesta sarjapaikan luopumisesta. Jos luopumisia ilmoitetaan, pyritään sarjapaikka täyttämään rankingin seuraavalla joukkueella.

Ohessa I-divisioonaan rankinginsa perusteella oikeutetut joukkueet objektiivisessa menneen kauden sijoituksiin perustuvassa järjestyksessä (sijat 8-14).

8. Vantaa Taft

Vantaalla kausi 2016 sujui murheellisissa merkeissä, mutta joukkue onnistui katkaisemaan 24 ottelua kestäneen tappioputkensa viimeisessä liigaottelussaan. Liigan jumbosija merkitsee rankingissa tippumista Spagettimaljan voittajan taakse ja käytännössä putoamista sarjatasoa alemmas. Seura ei ole kertonut julkisuuteen tulevaisuuden tavoitteistaan, joten päätös siitä, millä sarjatasolla joukkue haluaa jatkaa pelejään, on vielä arvoitus. Joukkueen päävalmentaja Stephen Stokes on kertonut päättäneen uransa pelaajana, mutta valmennuksen osalta asia on auki. Kauden 2016 Taft oli pitkälti Stokesin luomus, joten jatkosta spekuloiminen voi alkaa, kun seura tiedottaa suunnitelmistaan sekä päävalmentajastaan.

9. Helsinki Wolverines

Toista kauttaan Ykkösessä pelannut Wolverines tavoitteli tosissaan paikkaa Vaahteraliigaan, mutta hämeenlinnalaiset onnistuivat Spagettimaljassa paremmin. Wolverines on pelaajamateriaaliltaan Suomen suurin seura, mutta menestyäkseen edelleen Ykkösessä, laatu ratkaisee. Seura ei ole julkaissut uutisia tulevaisuudestaan, eikä joukkueen valmentajasta ole tarjolla julkista tietoa. Jatkaako hyvää työtä tehnyt Robert Johnson edelleen rakennustehtävässään? Tämän kysymyksen ratkettua voidaan alkaa palapelin rakentaminen Wolverinesin osalta.

10. Kuopio Steelers

Sarjanousija Steelers pelasi erinomaisen kauden Ykkösessä yltäen sarjan pudotuspelikierrokselle. Seuran on suunnittelemassaan vauhdissa tavoitteenaan nousu Vaahteraliigaan lähivuosina. Päävalmentaja Pekka Utriainen jatkaa joukkueen ruorissa ja yhtenäiseksi hitsautunut joukkueen runko jatkanee nousukiitoaan seuraavalle kaudelle. Liigaan nouseva Huskies on onnistunut houkuttelemaan kuopiolaisista Jani Lindqvistin puolustukseensa ja lääkkeeksi värväyksille Steelers on ilmoittanut oman nousun Vaahteraliigaan. Seura on kertonut aiemmin panostavansa jatkossa pelaajavärväyksiin, mutta ei ole suoraan vielä ilmoittanut hankkivansa riveihinsä sääntöjen sallimat ulkomaalaispelaajat.

11. Jyväskylä Jaguaarit

Jaguaarit pelasivat kauden 2016 resurssiensa ylärajoilla yltäen lopulta Ykkösen pudotuspeleihin. Joukkueen kotimainen runko on ollut useamman vuoden ajan kapea ja menestystä on pyritty hakemaan ulkomaalaispelaajien vauhdittamana. Seura on pitänyt ensimmäisen kauteen 2017 tähtäävän huddlensa, mutta julkisuuteen asti seuran tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vuotaneet. Joukkueen päävalmentajana toimi kaudella 2016 Mikko Sammal.

12. Kouvola Indians

Kouvola Indians on liukunut kolmen vuoden kuluessa Vaahteraliigasta Ykkösen häntäpään joukkueeksi. Mollivoittoinen taival päättyi kaudella 2016 kahdeksaan tappioon. Monissa spekulaatioissa kouvolalaisille on suositeltu vauhdin hakemista alemmilta sarjatasoilta, mutta joukkueen johto on asiasta toista mieltä. Kauteen 2017 tähtäävässä pelaajapalaverissaan seura on asettanut tavoitteekseen Spagettimaljan voittamisen. Joukkueen kapeassa rungossa on mukana useampia tasokkaita pelimiehiä, mutta menestyäkseen kouvolalaiset tarvitsevat vähintään aiempien vahvistustensa kaltaisia ihmemiehiä ratkaisemaan pelejä. Se on joka tapauksessa varmaa, että Inkkarit jatkava ykkösessä myös 2017.

13. Mikkeli Bouncers

Rautamaljan voittajajoukkue Bouncers nousee rankingissa Ykköseen edellyttävälle sijalle. Mikkelistä ei ole vielä kuulunut uutisia seuran valitsemasta sarjatasosta. Yksi pohdinnan lähtökohta on Ykkösen edellyttämät resurssit. Seitsemän joukkueen kaksinkertainen sarja edellyttää laajan pelaajamateriaalin ja menestyminen panostamista vahvistuksiin. Seuralla on syyskuun loppuun saakka aikaa tehdä päätöksensä tulevaisuutensa osalta. Minään itsestäänselvyytenä ei sarjanousua tässä vaiheessa pidetä.

14. Pori Bears

Ennen Rautamaljaa, Bearsin odotettiin marssivan suvereenisti Ykköseen. Bouncers voitti Kakkosen finaalin yllättäen, mutta tappio ei vienyt porilaisilta sarjanousun mahdollisuutta Ykkösen kasvattaessa joukkuemääräänsä seitsemään. Seura on kertonut kuulostelevansa liiton suunnalta, mitä sarjatasoa Bearsille tarjoillaan. Tämän jälkeen seurassa päätetään mitä Bears on valmis ottamaan vastaan. Päätös tehtäneen pitkälti tarjolla olevaan pelaajamateriaaliin perustuen.

Ykkösen runner-ups

I-divisioonassa on pelattu jo useamman kauden ajat korkeatasoista jenkkifutista tasokkaasti rakennettujen joukkueiden toimesta. Menestyminen sarjassa edellyttää huomattavasti suurempia voimavaroja, kuin II-divisioonassa hyödynnetään. Kauden 2017 osalta ei ole itsestäänselvyys, että kaikki rankinginsa perusteella sarjapaikkaan yltävät seurat haluavat ottaa harppauksen korkeammalle. Koska Ykkösen sarjajärjestelmä on laadittu seitsemän joukkueen perustalle, tullaan mahdollisten luopumisten seurauksena sarjapaikkaa tarjoamaan rankingissa seuraavina oleville joukkueille. Ykkösen osalta jonossa sarjapaikkaan ovat rankinginsa perusteella seuraavat joukkueet: 15. Nokia Ghosthunters, 16. Hanko SunCity, 17. Helsinki ECG, 18. Kotka Eagles, 19. Oulu Northern Lights.

Helsingin suunnalta on kantautunut uutisia ECG:n halukkuudesta nousta jo tulevalla kaudella ykköseen, mutta tämän haaveen toteutuminen edellyttää muutaman rankingissa edellä olevan joukkueen väistämistä oikeutetusta paikastaan.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Steelers voittaa Spagettimaljan vuonna 2017!

  Go Steelers!

 • Miten tuo Taft. Jääkö sinne pelaajia ykkösdivarin verran?

 • Kylla se vaan on Steelerssillä sijat 3-4. Wolvot ja Taft tulee ratkomaan mestaruuden. Mutta positiivista on se että Kuopiossa varmaan tajuttiin viime kauden jälkeen katsoa pari jenkkiä vahvistamaan joukkuetta ja se huutelu heikkojen jengien voittamisesta kotimaisella joukkueella loppuu. Mutta ilman importteja voi unohtaa että edes haastais kärki joukkueita.

 • Steelers vei kuitenkin maljan voittaneen Huskiesin jatkoajalle. Ja silti ei pystynyt edes haastamaan sarjan voittajaa? Vekkuli logiikka veliseni.

 • Eiköhän tuo Steelers vaan mitannut tasonsa kotimaisen rungon osalta tällä kaudella. Utrianen oli jossain jutussa kommentoinut, että Vaahteraliiga on tavoite. Uskon että kaudella 2017 on Steelersissä hyvä kotimainen runko ja importit messissä.

 • ei taida jäädä kuin pölyt nurkkiin kun pelaajat jättävät uponneen laivan. Aivan käsittämättömän typerä päätös vantaalaisilta jäädä liigaan vuosi sitten. Kotimainen runko oli aivan liian heikko siihen. Ja sitten päätös tilkitä runkoa B-luokan importeilla ja has-been jenkeillä. Mutta ilmeisesti Stokes sai sanella ehdot ja tehdä oman päänsä mukaan ja tulos nähtiin. Ontuvaa, sekavaa ja rikkonaista peliä läpi kauden.

  Divarissa tuolla setillä + has-been jenkeillä TAFTilla olisi sentään ollut mahdollisuus voittoihin. Nyt mennään alas ja lujaa. Veikkaan että siellä on melkoinen tekeminen, jotta miesten joukkue on ensi kaudella kasassa. Pääkaupunkiseudulla on niin monta kilpailijaa eri sarjatasoilla.

  Sinänsä TAFT on toki tuottanut jälleen nipun kelpo pelaajia, joista useampi nosteli maljaa Roostersin riveissä (ironista sillä niinhän siinä ennenkin kävi).

  Jos jotain positiivista niin ainakin Vaahteraliiga on nostanut siinä mielessä tasoaan, että siellä ei enää millään pelailuporukalla pärjää. Ja näinhän se pitääkin olla. Ja hienoa, että meillä on useita eri sarjatasoja ts. joukkueilla mahdollisuus löytää se omaa toimintaansa vastaava taso. Tämä on hyvä. Vielä kun seurojen päättäjät uskaltaisivat olla rehellisiä ja tehdä omalle seuralle ne oikeat päätökset. Hatunnosto Trojansille ja Wolvoille, jotka tekivät päätökset aikanaan ja nyt molemmat menestyvät tasollaan.

 • Kovasti Itä -Helsingin pojat kertovat ponnisteluistaan mutta Jabarit sun muut ei merkitse rankingille mitään jos edellä olevat joukkueet päättävät pelata ykkösessä. ECG sijoittui II-divisioonassa sijalle 5. ja siltä sijalta ei ykköseen. Jotenkin muistelen että sarjamääräyksissä oli määritelty ranking-sijoituksiin rajoitus, eli tietyn sijaluvun jälkeen ei lisenssihakemuksia noteerata.

 • Uskoisin, että nyt kun sarjojen joukkuemääriksi on sovittu 7+7, halutaan myös divarin osalta päästä kaikin keinoin tuohon seitsemään. Näin ollen arvelisin, että sarjan täyttämiseksi divariin nostetaan mikä tahansa joukkue, joka sinne haluaa nousta.

  Toki ECG:n edessä on joukkueita, mutta saapa nähdä.

 • Jos ei irtoo paikkaa divarista.. ECG tuled automaationa tiputtaa sarjaporrasta alemmas.

 • Ecg ykköseen? Oisko kuitenkin nuilla esityksillä kolmonen sopivampi

 • Tietysti täytyy uskoa omaan tekemiseen lujasti, mutta ECGllä ei ole mitään edellytyksiä pärjätä ykkösessä. Kahtena edellisenä kautena ei ole päässeet edes pleijareihin kakkosessa. Joo, tasainen kausi, silti ECG ei saavuttanut mitään. Joukkueella riittää todellakin haasteita myös kakkosessa… Ettei suinkaan kävisi kuten kaudella 2012 kun ECGllä oli kauden jälkeen kasassa -2 pistettä sarjataulukossa :D

 • Jos ajatellaan esimerkiksi Kuopion ja ECGn tasoeroa heidän pelatessaan kakkosta, on se Kuopion eduksi todella todella suuri. Ja Kuopio on mennyt eteenpäin big time! ECG taas räpiköi eikä dominoi millään osa-alueella edes kakkosessa… Ei pääty hyvin.

 • Joo, mutta kannattaa muistaa, että divarin taso tulee laskemaan tästä kaudesta aika paljon. Väkisinkin niin käy, jos joukkuemäärä halutaan kasvattaa näin aggressiivisesti. Jos TAFT luopuu divarista, kasvatus on vielä rajumpi. Kakkosen joukkueet saattaa miettiä, että eikö ole sama mennä ykköseen. Tietynlainen ”1½-divari” muodostumassa tulevaksi kesäksi?

 • ECG oli kakkosen viimeiseksi sijoittunut joukkue tällä kaudella. Siis sarjan huonoin. Kyllä nyt harakatkin nauraa tuolle hakemukselle. Kolmonen kutsuu.

 • 2 divarin viimeinen hakee ykköseen ja 1divarin viimeinen ilmoittaa tavoitteekseen spagumaljan voiton… Nyt tietyissä paikoissa mopo keulii ja isosti!

 • ECG:llä voi olla hyväkin sauma tuoda kilpailukykyinen jengi ykköseen. Imua on varmasti mahdollisen nousun myötä porukkaan ja Jabari QB.na on kyllä divaritasolle kova kiinnitys. Isolla riskillä tässä organisaatio toimii kyllä…

 • Nyttenhän seuralla on mahdollisuus menestyä. Jabari Harris aloitti päävalmentajan paikalla ja pisti heti palettia uusiksi. Ensiksi sai lähteä osa valmennusryhmästä, esimerkiksi mitään saamaton Karkulahti lempattiin pihalle seurasta. Osaavampi kaveri jatkaa sillä paikalla. Seuralla on vankka vuosien osaaminen ja hallitus jatkaa edelleen hyväksi aloittamaansa linjaa nuorisotyön kautta seuran nostamista sinne mihin se kuuluu.

 • Kun nyt tuo Harris laittaa palettia uusiksi niin se ei tarkoita sitä, että II-divisioonan huonoin joukkue on automaattisesti I-divisioonakelpoinen. Paikka pitää ansaita laadukkaan toiminnan tuloksena. Nythän luodaan puitteita joilla II-divisioonan huonoimman joukkueen paikalta on mahdollista nousta ensin II-divisioonassa ylöspäin ennen nousua seuraavalle sarjatasolle. Suomalaisen jenkkifutiksen sarjajärjestelmän uskottavuuden kannalta ECG ei voi nousta ykköseen.

  Ja mitä tulee Eti Karkulahteen. Hän on suomi-jefun yksi kokeneimmista valmentajista ja ECG:n ikoni. Mikäli Eti on oikeasti ”lempattu pihalle” joukkueesta ei voi muuta kuin osoittaa syvimmät halveksunnat tätä elettä kohtaan.

  ECG ei ansaitse paikkaa I-divisioonaan. Kakkosdivisioonan huonoimman joukkueen sinne nostaminen olisi skandaali.

 • Siis mietitääs nyt hetki. 2014 ECG hävisi 3-divarin maljapelin Bouncersille. Sen jälkeen hävisi vielä nousukarsintapelin. Nousi silti jollain tempulla kakkoseen. Kakkosessa jäi 2015 ulos pleijareista. Ja kaudella 2016 vielä surkeampi tulos. Ottaen huomioon kolmosen tasonnousu, ECG olisi edelleen kolmosessa ellei olisi 2014 noussut ansaitsematta kakkoseen. JA NYT MENOSSA YKKÖSEEN!? VALOJA PÄÄLLE! :D

 • Mietitäänpä mitä Jabari sai palkkioksi suostuessan varamieheksi Rostersiin? Ettei vaan Norosen lupauksen varmasta noususta divariin.

 • Seurathan ovat päättäneet, että liigassa ja 1. divarissa pelaa 7 joukkuetta kummassakin. Jollain keinollahan ne joukkueet sinne pitää löytää. Joten jos edellä olevat 2. divari joukkueet ei sinne halua, niin olkoon se 7. joukkue sitten vaikka ECG. Niinhän se Royalskin nousi 1. divarin 3. sijalta liigaan viime syksynä.

 • Toisaalta, toisin kuin ECG:llä tänä syksynä, Royalsilla oli viime syksynä joitain meriittejä siihen nousuunsa.

 • Wolvojen Open Practice máinoksessa lisätietojen antajana Robert Johnson. Eli tästä voisi olettaa että RoJo jatkaa Wolvojen valmentajana vaikka asiasta ei ole liiemmin tiedotettukaan.

  Seuraavan kauden HC on aika tärkeä tieto monelle jatkoaan suunnittelevalle pelaajalle. Yllättävän harvakseltaan näistä on tiedotettu mitä nyt nuo muutaman liigan vaihdokset.

 • Ja tuosta:
  http://helsinkiwolverines.com/paavalmentaja-robert-johnsonin-komennossa-kohti-kautta-2017/

  PS Steelers ei voita spagumaljaa, koska Wolvot liigassa 2018

 • Hieno uutinen. Kävi jo mielessä että kun Roosters tarvitsee uuden päävalmentajan niin… Tämä julkistus kertoo että joukkueeseen panostetaan edelleen täysillä ja se on signaalina varmasti pelaajarekrytoinnillekin.

 • Taisi Laalo olla scouttaamassa pelaajia W-rosteriin pelatessaan Baltic Leaguessa. Pari kovaa D-miestä sieltä voisi ottaakin.

 • Wolvoilla ja ECG:llä juuri parhaillaan samanaikaisesti ensimmäiset avoimet harjoitukset Velodromin kentillä. Monikohan paikalle saapunut eksyi vääriin treeneihin tai oliko Rojo ja Jabari paimentamassa portilla väkeä oikeille kentille.

 • Näyttää siltä että Stokes jatkaa Taftin valmentajana,

 • Myös Roon pelaajille sallittu?

 • Roosters järjestää avoimet harkat Bulldogsin ja Taftin pelaajille ja Wolvot ja ECG Roostersin pelaajille.

 • Hei haloo! Ei kai toi Indians meinaa pelata divarissa ens vuonna? Iso vitsi koko porukka. Kolmonen varmaan oikea osoite tolle porukalle.

 • Wolvojen valmennuksen runko alkaa olla paketissa. Rojon lisäksi Harris ja Jason mukana läpi talven:

  http://helsinkiwolverines.com/2559-2/

 • Ei taida siellä Ecg:ssä ihan kaikki kohdallaan kun vuosikymmeniä ECG:tä valmentanut Mr Ecg Stefan ”Eti” Karhulahti siirtyy Volvojen valmennukseen

 • Eti on ECG-legenda. Toisaalta niin oli Stokeskin Wolverines legenda. Joskus tulee seuran johdon ja valmennushenkilöiden välille erimielisyyksiä jotka johtava muutoksiin.

 • Seurauskollisuus on aika harvinaista ja joskus tulee eteen tilanne, jolloin oma etu menee edelle. Eti on varmaan eri mieltä johdon kanssa ECG:n mahdollisuuksista ykkösessä tai ei halua kokea rökäletappioita. Wolvoissa taas voittoja voi odottaa, niiden eteen tehdään tosissaan töitä ja seuran systeemit ovat erinomaisessa kunnossa. Kyllä ECG:kin omaa mahdollisuudet menestyä pitkän päälle, mutten minäkään usko nousun ihanuuteen keskinkertaisen kauden jälkeen. Steelers sentään oli ylivoimainen kakkosessa ennen nousuaan. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä ja hyvillä värväyksillä eväät riittävät.

 • Niin… Eihän ECG ole edelleenkään Ykköseen merkattu joukkue. Monen pitää alta väistää ennen kuin kakkosen heikoin seura sinne nostetaan.

 • Eipä tosiaan, mutta tunkua ei paljon ole ja kaksi pitäisi nostaa. Kakkosesta ei yhtäkään joukkueista voi sanoa huonoimmaksi tai ehdottomasti parhaaksi. Sen verran paljon pelattiin ristiin. Nousijalla pitäisi olla talous kunnossa, jotta olisi varaa importteihin. Steelersseihin ei yhdelläkään kakkosessa taida olla eväitä, ellei sitten Pori tai Nokia saa värvätyksi vanhoja veteraanejaan, mutta sekään ei olisi kovin kestävällä pohjalla. Porilla ja Mikkelillä on tarpeeksi laaja väestöpohja rakentaa paljon oman rungon varaan, mutta se vaatii aikaa. Nokialla ja ECG:llä kilpailu pelaajista naapurijoukkueiden kanssa asettaa omat haasteensa. Sun Cityn mahdollisuudet menestyä voisi rakentua alueellisen joukkueen varaan (Salo/Raasepori/Hanko), mutta harjoittelun järjestäminen vaatisi luovuutta.

  Tämän kaiken perusteella omat suosikkini nousijoiksi ovat Rautamaljassa pelanneet Mikkeli ja Pori. Molemmat tarvitsevat aluksi paljon vahvistuksia, mutta se antaisi myös aikaa ajaa sisään uusia oman kylän poikia. Eli tarvitaan hyviä talouselämän kontakteja…

 • Millaiset tavoitteet ova Mikkelin ja Porin pelaajilla. Jos haluavat kehittyä ja pelata nopeatempoisempia jenkkifutisotteluita niin nousu on itsestään selvää. Importtitarve on olemassa mutta jos päättää nousta saattaa ECG:lstä saada edullisesti vaikkapa QB:n :)

 • Toivottavasti Itä-Helsingissä ymmärtävät, että uutisointi ei nosta heidän ranking-sijoitusta yhtään pykälää… Edelleen kakkosdivisioonan huonoin joukkue 2016 kunnes toisin pelikentillä päätetään.

  http://www.ecg.fi/uutiset/ecgn-joukkeen-rakennus-hyvassa-vauhdissa/

 • Eiköhän Itä-Helsingissä olla sisälukutaitoisia ja muutenkin selvillä missä mennään. Miksi tällä on aina joillakin tarve morkata? Jos seura ei tiedota on paska seura, jos seura tiedottaa on silti paska seura… Hyvää meininkiä ECG! Jatkakaa samaan malliin riippumatta siitä, onko sarja ensikaudella I tai II div.

 • Kurkistin seurojen sivuilla ja fokuksena se, onko edustusjoukkueen kauteen 2017 liittyviä uutisia. Ohessa nopea yhteenveto:

  VAAHTERALIIGA:
  Roosters: Ei uutisia
  Crocodiles: Uusi valmennus, pelaajasopimuksia
  Trojans: Ei uutisia
  Royals: Uutinen valmennusvastuun vaihdosta
  Saints: Ei uutisia
  Butchers: Uusimaa lehdessä uutinen uudesta valmentajasta, nettisivuilla ei uutisia
  Huskies: Useita uutisia pelaajasopimuksista ja valmentajista

  I-DIVISIOONA:
  Taft: Ei uutisia
  Wolverines: Uutisia valmentajista ja pelaajasopimuksista
  Steelers: Ei uutisia
  Jaguaarit: Uutinen tryout tilaisuudesta
  Indians: Ei uutisia
  Bouncers: Ei uutisia
  Bears: Ei uutisia

  Useilla seuroilla oli tuoreita junioreihin ym. liittyviä uutisia muta näitä ei huomioitu tässä katsauksessa. Ainoastaan edustusjoukkueen tulevaisuuteen liittyvät uutiset lasketaan.

 • Tarkista listasi uudestaan. Ainakin Bouncersin ja Steelersin sivuilla on uutinen peruskurssista.

 • Peruskurssi… Anna mun nauraa. Nyt taisi olla kyse edustusjoukkueen uutisista ja jos peruskurssi koskee sitä aihetta niin suosittelen IV-divisioonaa…

 • Onneksi tässä lajissa ei ole late-entry mahdollisuutta… urpo

 • Ilmoitus aloittelijan peruskurssista ei ole edustusjoukkueen tulevaa kautta koskeva uutinen. Savolaiset eivät tosiaankaan ole julkaisseet yhtään tulevaisuuteen liittyvää uutista kauden jälkeen ja Steelersin tapauksessa se on jopa yllättävää.

 • Jaguaarien try-out on edustusjoukkueeseen liittyvä uutinen mutta peruskurssi ei? Voitteko selittää eron?

 • Jagujen tryout on samalla edustusjoukkueen offseasonin käynnistys jonne ilmoituksella kutsutaan joukkueeseen haluavia jo pelanneita uusia nimiä siinä missä niitä latestartereitakin. Kuopion peruskurssi on puhtaasti lapsille suunnattu (10-17v) ja Bouncersin vastaava on suunnattu vasta-alkajille. Täydellisen erisisältöisiä juttuja joista ainoastaan Jaguaarien ilmoitus on puhtaasti edustusjoukkueen tulevaan kauteen tähtäävä kirjoitus. Steelers ja Bouncers eivät ole julkaisseet vielä yhtään suoran edustusjoukkueen tulevaisuuteen liittyvää kirjoitusta sitten kauden päättymisen. EIköhän tuo nyt ole ilmiselvä juttu kaikille jotka viitsivät noita sivuja selata.

 • Jaguaarit: Off season startin ohjelma sopii sekä kokeneille pelaajille että ensikertalaisille. Huom! Ensikertalaisille

 • Vahvat huhut kertoo, että Hanko, Nokia, Pori eikä Mikkeli halua 1-divariin.
  Eli ecg pelaa 1-divarissa ensi kaudella.

 • Jos tuo on totta, niin iso kiitos Giantsille. Jos kukaan ei haluaisi nousta, ykkösestä tulisi farssi.

 • Siinä sitä farssia onkin jos kakkosen huonoin joukkue nousee. Sarjasysteemin uskottavuus pyöreä 0.

 • Pyrkimys antaa kuva siitä, että ECG olisi ollut jonkunlainen heittopussi viime kaudella ei onnistu. Riittää, kun katsoo otteluiden tuloksia, niin havaitsee, että neljästä tappiosta lähes kaikki olivat ns. maalin pelejä. Samoin kahteen ja kolmeen voittoon päätyneet Nokia ja Hanko ovat taulukossa huonommalla maalisuhteella, kuin ECG. Tuon kolmikon voimasuhteet olivat hyvin lähellä toisiaan ja on aivan sama, kuka noista nousee. Jos muilla ei ole haluja siihen, niin antaa ECG:n näyttää mihin pystyvät ykkösessä. Ennakkotietojen perusteella näyttää olevan hyvä meininki päällä.

 • Kun paneutuu syvällisemmin ECG:n kauteen niin voi huomata seuraavaa: 8 peliä eli 16 puoliaikaa. ECG voitti 5 puoliaikaa. Voitti kerran 4. ja 3. runkosarjassa sijoittuneen. Ei voittanut kertaakaan 2. ja 1. sijoittunutta. Ei noussut kertaakaan ensimmäisen puoliajan tappioasemasta voittoon mutta hävisi kahdesti johdettuaan ensimmäisen puoliajan jälkeen. Onko tämä joukkue on henkisesti valmis ykköseen?

 • Sarjasysteemin uskottavuus nolla? Kirjoittaja ehkä unohtaa, tai haluaa jättää huomaamatta sen tosiasian, että ykkösen ja kakkosen välillä on kyse muustakin kuin urheilullisista seikoista. Suomalaisessa jenkkifutiksessa arvioitaessa tulevan kauden prospekteja edellisen kauden menestys ei ole kriteerinä kärjessä. Tärkeämpää on hyvä pöhinä ja innostuneisuus joukkueen sisällä, mikä johtaa kasvuun. Tästä syystä on nykyään ihan arkipäivää voittaa runkosarjoja nousijan paikalta. Eteenpäin mennään eniten talven, ei kesän aikana.

  Jos ECG:ssä on draivia ja taustat kunnossa, ykköseen vaan. Jos on yhtään pidempään seurannut suomalaista jenkkifutista, näkee että näin ne asiat menee.

  Hei ja edelleen: Giantshan ei ykköseen nouse, mikäli sarja saadaan täyteen ilman heitäkin. Ei pitäis olla keneltäkään pois.

 • Ensin kakkoseen vaikka häviää finaalin ja karsintapelin, sitten ykköseen vaikka sijoittui kakkosessa ekalla kaudella toiseksi viimeiseksi ja tokalla kaudella viimeiseksi.

 • on oikeasti pielessä tämän farssin taustalla. Jos uutinen on totta ropisee sarjojen uskottavuus roskakoriin. Kakkosen huonoin joukkue nousee ykköseen.

 • Ehkäpä ecg ykköseen meno kertoo koko lajin pienuudesta. Ykkösessä tarvitaan huomattavasti enemmän rahaa ja tausta organisaatiota, kuin kakkosessa. Jos muilla ei ollut ihmisiä ja rahaa ykköseen nousemisessa, niin hyvä että ecg sinne menee. Enemmän huolestuisin nyt taftin tilanteesta, mikäli huhut 5 pelaajasta pitäävät paikkaansa.

 • Velodromilla menee tulostaulu uusiksi kun sinne vierasjoukkueen puolelle pitää laittaa tuloksiin kolmas numero että mahtuu kaikki pisteet tauluun. Viimeksi taisi tulla sixtareiltakin yli sadalla pisteellä turpaan ykkösessä.

 • Onhan tämä todella surkuhupaisaa. Edellämainitut jutut on kyllä totta, talvellahan sitä kasvetaan ja kesällä nautitaan hedelmistä yms… Ei silti pitäisi olla mahdollista että ECG nousee. Uskomatonta touhua, oli lajimme miten pieni tahansa. Ne jotka sopi, että ykkönen 2017 pelataan 7 joukkueella vois nyt pohtia uudestaan ja päättää että kyllä 6 on riittävästi. Ei istu minun oikeustajuun millään tavalla tämä ECGn nousu. Säälittävää.

 • Eli jos (ja kun?) Taft ei saa jengiä kasaan ja kukaan muu ei kakkosesta halua nousta niin pakkohan se on ECG sinne laittaa jos vaan haluja on. Suurin ongelmahan tässä taitaa olla se että ykkönen ei houkuta kun pitää olla massia laittaa puoli tusinaa importtia.

 • Ongelma taitaa olla siinä että viimekautisista I-divarin joukkueista Wolvot, Steelers, Jagut ja Inkkarit jatkaa. Innakrien ei pitäisi koska olivat kuraa. Ja jos siten Taft ei saa joukkuetta (????) niin ei ykköstä voi pelata neljälläkään joukkueella eli pakko sinne on joku ottaa.

  Tämän pitäisi herättää nyt sitten kaikki miettimään ykkösen nykysääntöjen mielekkyyttä. Pitäisikö kuitenkin pelata ilman jenkkejä että olisi tarjolla enemmän joukkueita. Minun mielestä pitäisi.

 • Eihän ykkösen säännöt edellytä että sinne palkataan jenkkejä, se vaan on mahdollista. Ja vaikka tää ehkä tuntuu höpöpuheelta tulee mieleen että ehkäpä hyvällä kotimaisella rungolla voisi pärjätä jopa ilman jenkkejä? Ilmeisesti sekä Pori että Mikkeli totesivat ettei kotimainen runko ole vielä tarpeeksi hyvä nousuun.

 • On täyttä utopiaa kuvitella, että ”hyvällä kotimaiselle rungolla” pärjää kilpasarjassa jossa mukana taitopelipaikat täyttäviä ammattipelaajia. Pärjääminen tarkoittaa mahdollisuutta voittaa sarja. Ja kyllä vaan, eihän ykkösen säännöissä pakoteta ketään palkkaamaan importteja mutta jos et palkkaa ei ole asiaa ratkaisupeleihin.

  SAJL:n I-divisioonan uskottavuus voidaan pelastaa ainoastaan muuttamalla sarjan import-sääntöjä. Esimerkiksi lajin kultakautena glorydays aikoina I-divisionaa pelattiin useamman vuoden ajan ilman ulkomaalaisia ja ykkösestä liigaan nousseet joukkueet menestyivät myös liigassa palkattuaan sitten vaadittavat importit sarjatason noustessa.

  I-divisioonan karsastaminen johtuu sarjatason vaatimista resursseista. Kyllä Mikkelillä ja Porilla on laadukaampi kotimaisten runko kuin esim Kouvolalla. Joukkueilla ei vaan ole massia palkata importteja tukemaan runkoaan. Nykyinen ja tuleva I-divisioona on sarja irvikuva eikä II-divisioonan hävinneen joukkueen nostaminen sarjaporrasta ylemmäs nosta sarjan arvostusta ja imagoa. Kyse on nykyisin siitä kenellä on rahkeet osallistua kilpavarusteluun, ei siitä kuka on onnistunut kasvattamaan hyvän joukkueen seuraavalle sarjaportaalle.

 • Kyllä suomalaisen jefukulttuurin kannalta on parempi että 1 divisioona ja muut div. pelataan kotimaisilla pelaajilla. Pitää olla rahalliset resurssit pyörittää omaa organisaatiota ja varsinkin junnutoimintaa ennenkuin noustaan vaahteraan. Ei ole mitään järkeä haaveilla vaahterasta jos kassa on jo tiukka 1 divisioonassa, tai roikutaan konkurssin partaalla jo ennen nousua. Pelaajien kannalta varmasti harj- ja peli motivaatio säilyy kun importit ei vie jokaista taitopelipaikkaa. Tämä pätee varmasti niin qb, rb ja wr paikkoihin. Täytyy myös muistaa että suomessa monien joukkueiden kassa kasataan talkoovoimin ja pelaajien talkoo työmotivaatio ei parane jos pelipaikka on jo varattu ulkomaiselle. Amatööriurheilun yhteenpuhaltamisen henki hiipuu kun kilpaillaan ja ns. pelaillaan vain importtejen kautta.

 • ja kun sarjamääräyksissä kieleltään importit poistuu samalla ”ammattilaissarjan status”. Nythän I-divisioonaa käsitellään USA:ssa ammattilaissarjana importtien takia. Tämä taas on johtanut siihen, että junnut eivät voi pelata otteluita ammattilaissarjassa mikäli toivovat pääsevänsä yliopistosarjoihin jenkkilässä. Sairas ilmiö…

  Ja kun ei ole ammattilasia ei voida myöskään puhua ”työvoimasta” joten kaikki vapaan työvoiman liikkuvuuden apostolit voivat haudata argumenttinsa saman pesuveden mukana…

 • Suomalainen pelaajarunko on yksi kotimaisen jefun etenemisen edellytyksiä. Kaikilla sarjatasoilla menestyäkseen tämän asian on myös oltava kunnossa. I-divari taitaa olla sarjoista se, jolla ei tällä hetkellä ole oikein roolia sajl:n sarjakartalla. Tarjotaan mahdollisuus importtien kahmimiseen, mutta samalla sen suomalaispelaajista muodostuvan pelaajarungon rakentaminen jää osalla toisarvoiseksi. Hyvä esimerkki vaikka Inkkarit. Voisin väittää että jos I-divisioonan Kouvoa Indians pelaisi III-divisioonan Kotka Eaglesia vastaan puhtaasti kotimaisin mihin olisi Kotka suvereenisti parempi. Ykkönen pitäisi pelata ilman importteja ja pakottaa joukkueet rakentamaan vankan pelaajarungon sitten mahdollisesti noustakseen liigaan. Nämä tällaiset ”palkkasimme Jabarin, nyt haluamme nousta I-divariin”-jutut ovat käsittämätöntä urpoilua ja lajille haitallista puuhastelua.

 • Täällä taas puhutaan tuosta työvoiman liikkuvuudesta. Divarien ja Liigan importtisäännöillä ei ole hevonkukun vaikutusta euroimporttien palkkausdirektiiveihin, KOSKA jokainen seura voi ihan vapaasti palkata 100 importtia vaikka säännöt kieltäväisivät niistä ainuttakaan pelaamaan kentällä.

 • nimimerkin Suomi vs Suomi nimimerkin kanssa. Minun mielestäni suorastaan törkeää että tämmoinen sallitaan. Tottakai joukkueella pitäisi olla myös ne pelilliset näytöt annettuna että voi nousta. Väitän, että ECG olisi edelleen kolmosdivisioonassa ellei olisi jo edellisen kerran jollain kabinettipäätöksellä 2014 puskenut sieltä kakkoseen vaikka hävisi nousukarsintapelin. Mikä idea silloin on esimerkiksi nousukarsintapelillä? Muilla joukkueilla menee ukkoja paskaksi kun uhraavat voitolle kaiken jotta saisivat noustua. Ja sitten kuitenkin nousee kyseisen pelin hävinnyt ja vielä sillon 2104 nousi myös joukkue joka ei yltänyt edes karsintoihin. Tälle sarjajärjestelmälle olisi todellakin syytä tehdä jotain. Noloa lajin uskottavuudelle jos voi vaan sählätä sarjoja edestakaisin ilman näyttöjä.

 • Kas, tännehän on kehittynyt oikein kunnon paskamyrsky :) Ilmeisesti Giants herättää reaktioita, vaikka nämä asiat on olleet nähtävillä jo pitkään.

  Mutta hei, mitä muuta voi odottaa toimintaympäristöstä, jossa jo kolmosdivisioonaan lennätetään apuja ulkomailta? Kuka oikeasti luulee, että homma perustuu ”näyttöihin”? Tää homma perustuu siihen, kellä on tiettynä vuonna täppiä kehittää ”hyvä meno” ja satsata taloudellisesti joukkueeseen. Muutaman vuoden päästä ”hyvä meno” on taas toisaalla.

  Päättäjät, herätkää tilanteeseen. Luokaa sarjajärjestelmä, jossa

  a) alasarjojen menestystä ei voi ostaa
  b) pitkäkestoiseen työhön kannustetaan
  c) joukkueiden rungot rakennetaan paikallisten pelaajien, ei vuokratyövoiman varaan

 • Ehkä kuitenkin nolointa olisi ollut pelata kauden 2015 (tai 2016) 2-divisioona neljällä joukkueella? Ehkä ainut mikä olisi sitä nolompaa olisi pelata 2017 1-divisioona neljällä joukkueella?

  Emmä oikein ymmärrä tätä kitinää. Joukkue joka ei pärjännyt sarjatasollaan pakotti sarjan voittajan hyökkäyskilpailuun ennen ottelun ratkeamista. Ja joukkuemääristä viis, ainut mikä ratkaisee on karsintaottelut. Kyllä mä yhä näen että jos ECG katsoo omaavansa resurssit ykköseen, menköön sinne. Onhan noita tähdenlentoja nähty, jos eivät pärjää luultavasti kaatuvat ja pelaajisto siirtyy johonkin kymmenistä pk-seudun joukkueista.

  Muutenkin … mitä vaihtoehtoja on pöydällä? Saako ECG nousta jos TAFT kaatuu? Mikkkeli tai Pori ilmeisesti ei halua nousta? Onko tosiaan neljän joukkueen 1-divari parempi kuin viiden joukkueen divari jossa ECG pelaa?

 • Kuka se ennusti aiemmin, että ECG saa divaripaikan vaihtarina siitä, että antoi Jabarin pelata varamiehenä Roostersissa kauden lopulla… Helppo hallinnollinen päätös.

 • ”Onko tosiaan neljän joukkueen 1-divari parempi kuin viiden joukkueen divari jossa ECG pelaa?”

  Roosterskin voitti jossain junnusarjassa suomenmestaruuden ja sarjassa oli ainoastaan kaksi joukkuetta. Sarjalla SM-status ja pelejä koko sarjassa yhteensä kolme.

 • Niinno mä kysyinkin että onko se parempi kuin ”mielivaltaisesti” heitellä niitä joukkueita pitkin sarjatasoja? Mun mielestä ei.

 • Huokaus. Mikä tässä nyt taas on ongelmana..? eikö nämä ole faktat (jos ei ole niin sitten olen ymmärtänyt väärin ja pahoittelen)

  a) 1. divariin jäi viimekauden joukkueista 4 kun Huskies nousi Vaahteraan.
  b) Vaahterasta alaspäin tippuu Taft. Nyt joukkuemäärä on 5.
  c) Joukkueita sarjamääräysten mukaan tulee olla 7 ja jos ECG:n edellä rankingissa olevista joukkueista ei kahta kappaletta halukkaita nousijoita ole niin paikka tarjotaan seuraavalle aina ECG:n asti. ECG oli halukas paikan ottamaan ja sai sen.

  Tässä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Tilanne on täysin samankaltainen kuin viime vuonna 1. divisioonassa kun Vaasa nousi Vaahteraan. Saints otti paikan, Huskies ei joten paikkaa tarjottiin alemmaksi sijoittuneelle ja Vaasa tarttui tilaisuuteen. Nyt paikkaa vaan jouduttiin tarjoamaan 2 pykälää vieläkin alemmas sijoittuneelle, että ottaja löytyi.
  ECG teki aikoinaan virheen kun nousi liian aikaisin 1. divisioonaan kaudella 2012 ja sai pahasti turpaan joka ottelussa, se tuotti vähän takapakkia hyvässä nosteessa olevalle joukkueelle.
  Haluaisin uskoa, että virheistä on opittu ja nyt siellä ollaan valmiimpia kovemmalle tasolle. Sen näyttää vain aika. Eli voi olla väärä valinta siirtyä ykköseen, mutta siitä että he sen paikan saivat ei pitäisi olla mitään ongelmaa kellään. Jos paremmin sijoittuneita halukkaita olisi ja ECG silti saisi paikan näiden nokan edestä, näkisin asiassa ongelman. Nyt en näe.

 • Ongelma on siinä, että liitto väkipakolla haluaa seitsemän joukkueen ykkösdivarin. Joukkueiden tasoa tarkastellessa huomaa, että kuuden joukkueen liigan jälkeen ei löydy seitsemää tarpeeksi tasavertaista joukkuetta samalle sarjatasolle.

 • Sama vanha eli liitto = seurat. Seurojen edustajat hyväksyneet/halunneet näin.

 • 2015 offseason…
  Kuopio: ”pelataan suomi pelaajilla”
  Gridiron: ”0-8 kausi”

  2016 offseason…
  ECG: ”noustaan ykköseen”
  Gridiron: ”ei pärjää”

 • Mielestäni kentällä tulisi olla 10 Suomipassin omaavaa pelaajaa ja 1 importti niin liigassa kuin divarissa . Näin saataisiin pitkällä tähtäimellä myös MAAJOUKKUEESEEN oikea kilpailu ”taitopalipaikoisa”. Juu ja totta Jaguilla oli 6 importti mutta valitettavasti niin kauan kun säännöt sen sallivat niin niitä on.

 • Kannatan tätä tai jotain tänsuuntasista. Jaguaareja ei varmaan kukaan syytä. Don’t hate the player, hate the game :)

  Pakko tykätä tästä meiningistä, missä joskus keväällä ilman suurempaa metakkaa päätetään, että kuuden kuukauden päästä on sitten ykkösessä seitsemän joukkuetta :D Kaikilla fokus ja ajatukset tulevassa kaudessa. Ei tää nyt näin voi mennä. Tällaiset päätökset tulee tehdä useita vuosia etukäteen. Toki tähän ei pystytä, koska koko järjestelmä kannustaa vetämään ”kädestä suuhun” yhden kauden tähtäimellä.

  Sammal puhuu järkeviä. Entäs jos vaikka huomenna sovittaisiin, että tällainen järjestelmä otetaan käyttöön vaikka kaudelle 2019? Siinä olisi järkevä siirtymäaika ja tästä import-ilmiöstä päästäisiin pikkuhiljaa kasvamaan ulos.

 • Et kai tosissasi luule että nää joukkuemäärät keksittiin keväällä 2016? Mä en ole edes kovin tiukasti mukana noissa liittokokouksissa ja mulle on ollut selvää jo vuosia että tuohon suuntaan liitto on sarjoja viemässä: 7 per sarjataso. Siitä että milloin tämä on otettu päämääräksi en ala esittämään edes arvailuja mutta jokatapauksessa siitä on vuosia aikaa.

  Syysliittokokous lienee hyvä paikka käydä esittämässä tuota 10:1 -jakoa 1-divarin osalta jos haluaa testata miten myyvä ajatus se on.

 • se nyt ihan sama, että onko asia päätetty vuosia vai kuukausia sitten. Realismi täytyy aina huomioida. Joku veto-oikeus, että jos ei ole 7 joukkuetta kuhunkin sarjaan niin olkoon vaikka kakkosessa 11 ja ykkösessä 4 jos se niin menee.

 • Mistähän tämäkin mukamas ”varma” tieto on lähtöisin etteivät Mikkeli ja Pori nousisi ykköseen. Odottelisin nyt kaikessa rauhassa tämän kuun loppuun. Vasta sen jälkeen tiedetään varmasti mitkä ovat ne pelaavat joukkueet. Tosin jos vanhat merkit pitävät paikkansa ainakin yksi seura luopuu talven aikana paikastaan..

 • Aika kova pokka pitää olla ECG:llä, jos ilman faktatietoja julkaisee sivuillaan pelaavansa ykkösessä tulevalla kaudella. Sehän ei muuten ECG:lle riitä, että Mikkeli ja/tai Pori ei halua pelata rankinginsa mukaisessa sarjassa. Edeltä täytyy väistyä myös Ghosthunters ja SunCity. Itä-Helsinkiläiset ovat siis divaripaikan haun jonossa vasta viidennellä sijalla. Muutama päivä täytyy vielä odottaa ennen liiton vrallista ilmoitusta asiasta.

 • Keksit sitten uuden kriteerin ”tasavertaiset joukkueet” tähän keskusteluun. Mistä sinä tai kukaan muukaan tietää etukäteen joukkueiden tason ensi kesänä. Perinteisesti on nähty suuria heittelyjä suuntaan ja toiseen. Missä niin on sanottu, että joukkueiden on oltava tasavertaisia. Tuolla ajatusmallilla menneen kauden Vaahtera pitäisi jakaa kahtia, kun joukkueet eivät ole tasavartaisia… Ei joukkueiden (liiton) yhdessä päättämiä sääntöjä voida muutella joka vuosi huutoäänestysten perusteella.

 • Asetetaan joukkueet pysyvästi eri divareihin ja luodaan vielä muutama konferenssi divarien sisälle. Pelataan otteluita pääosin oman sarjan, mutta myös osittain eri sarjojen joukkueiden välillä. Paremmat joukkueet maksaa heikommille, että pääsevät pelaamaan niitä vastaan. Lopuksi viisaiden miesten komitea päättää, ketkä pääsevät playoffsseihin.

 • Pystyykö kukaan antamaan ECGlle muka rehellisesti respectiä tästä noususta? Ei saatana. Mitä järkeä on sitten edes vaatia pelillisiä edellytyksiä kuten sitä voittamista jossa koko lajissa on kyse? Häviämällä melkein kaikki matsit mutta sijaitsemalla stadissa voit nousta millon vaan mihin vaan?

 • Onks sitten parempi pakottaa joukkueet nousemaan, vaikka eivät haluaisi? Sehän on se toinen vaihtoehto.

 • Mitä kuuluu Taftille ..?

 • Ei kai tässä ole edes kyse respectista. ECG tekee oikein ja hyvin noustessaan, jos siihen on edellyttyksiä.

  Minä ainakin olen jo aikaa sitten lopettanut ajattelemasta niin, että ykkösdivarijoukkue on automaattisesti parempi kuin kakkosdivarijoukkue, näin niinkuin esimerkiksi. Suomijefussa tapahtuu niin paljon liikehdintää, että jopa kolmosdivarissa voi olla ykkösen joukkuetta parempi joukkue yksittäisellä hetkellä.

  Ihan turha tässä on ECG:ta syyttää. Varmasti jokainen tietää, että pitää olla tosi kova meno päälläänsä (Steelers), että viitsii lähteä ykköseen ilman jenkkejä. Ykkösessä pelaa pääsääntöisesti ne joukkueet, jotka haluaa ja pystyy hommaamaan vahvistuksia. Ei se ole disrespektiä kakkosen joukkueita kohtaan, jos ECG nousee.

 • Nii mitens tää nyt menee. Jos Mikkeli, Pori, Nokia ja Hanko kieltäytyvät I-divarin tarjolla olevasta paikasta ja jos huhut Taftin vetäytymisestä pitävät paikkansa, saadaan I-divisioonasta 7 joukkueen sarja ainoastaan nostamalla ECG, Kotka ja Oulu ykköseen. Eiks se näin mene tällä raking-periaatteella ja ennalta määrätyillä joukkuemäärillä. Ja jos Oulu ei ole innostunut nousemaan ykköseen niin kaikki huipentuu tarjoamalla divaripaikkaa III-divisioonan kolmanneksi parhaalle joukkueelle eli Wolverines II:lle. Jepu jee.

 • nimimerkki Rankkaajan esittelemä skenaario kun toteutuu niin karkaa kyllä niin pahasti laukalle ettei sanat riitä :DD hahahahah

 • Varma tieto, Lahti Pänthers ja ECG nousee molemmat ykköseen kaudelle 2017. Kummankin pelilliset näytöt sen luokan dominaatiota ettei ole ennen nähty Suomen kentillä!

 • Onse hienoa että sait Lahdenkin vedettyä tähän, trollisi oli mitä mahtavin. Mikäs siinä kun ette itse sinne ykköseen uskalla.

 • Jotakin kait tässä on outoa että I-divari ei houkuta nousemaan, en oikein osta että rosterin pienuus, pelien määrä tai kauden pituus olisi se minkä vuoksi ei sinne haluta. Vahva tuntuma on enemmänkin siitä että noususta syntyvien kustannusten määrä voisi olla se haluttomuuden syy tai ehkä vielä tarkemmin koettu/saatu hyöty vs lisääntyvät kustannukset.
  Tästä on syytä olla huolissaan jos väkisin pitää työntää joukkueita sinne eikä siltikään meinaa kenellekkään kelvata.

 • Onko jotain muuta kustannusta joka nousee dramaattisesti kakkosesta ykköseen siirryttäessä? Siis importtien lisäksi. Pelimatkathan on about samat kun valtakunnallisia sarjoja molemmat.

 • Pelejä on enemmän, jos pelataan seitsemällä joukkueella. 12 peliä on aika paljon. Rahallisesti useimmat joukkueet ottaa enemmän takkiin vieraspeleistä kuin hyötyy kotipeleistä. Mutta ehkä tietynlainen kustannus on sekin, että 12 pelin sarja vaatii kyllä vähän isomman rosterin.

  Itselleni erikoisinta divarissa on justiin tämä 12 pelin sarja, johon pyritään. Sarjaa on pelattu monina vuosina kahdeksan pelin runkosarjalla. 10 on hyvä, mutta 12 asettaa kyllä aikamoiset vaatimukset joukkueen rungolle niin keskimääräisen amatöörin ajankäytön kuin terveydenkin suhteen.

 • Älä kehtaa munata itseä ja seuraasi näillä sivuilla… ecg oli rahkeet nousta teillä ilmeisesti ei? Miksi ei?Tasosta sen verran, että pelit meni ristiin maaliero ecglle… jos jonku olisi kannattanut nousta, niin ehdottomasti pori…

 • Ai mitkä kustannukset nousevat sarjatason noustessa I->II

  Suorat automaattiset kustannusnousut tulevat näistä:
  1. Importtien kustannukset
  2. Sarja-, kirjaamis- ja tuomarikustannukset sekä erilaiset sanktioidut sakot

  Huomioitava on myös se, että I-divisioonassa on useita toiminnan tasoon liittyviä vaatimuksia joista saattaa aiheutua lisäkustannuksia organisaatiolle tai ainakin edellyttää parempaa resurssiontia kuin aiemmissa sarjoissa. Esimerkiksi I-divisioonassa ottelun tilastointi on pakollista ja tilastojen toimittaminen liitolle määritelty aikataulultaan tiukaksi. I-divisioonan seuralta odotetaan laajempaa junioritoimintaa kuin II-divarin seuralta.

  Sarjanousu edellyttää hyvää pelaajarunkoa, suurempia taloudellisia voimavaroja ja ennen kaikkea toimivan organisaation. Kynnys kakkosesta ykköseen on suurempi kuin ykkösestä liigaan. Seura joka on ykkösessä ansainnut nousijan paikan on tehnyt jo valmiiksi kotiläksynsä kuntoon ja on toiminnoiltaan melko valmis. Pelillinen valmius ratkeaa siten rosteria rakennettaessa.

 • Kiitos vastauksesta! Kuullostaa ihan järkevältä ja ehkä vaan on sitten hyväksyttävä se että joukkueita ei riitä ykköseen riittävästi. Tuosta sain itse ainakin uutta tietoa paljon juurikin kaikesta muusta mitä kakkosen ja ykkösen erottaa, ehkä monella on just kyse siitä että seuran resurssit ei riitä kaikkeen muuhun mitä tulee mukaan. Parin jenkin hommaaminen ei itsessään tunnu niin valtavalta taloudelliseslta riskiltä, tuskin mistään tuhansien eurojen palkoista kuitenkaan puhutaan?

 • Kyllä yksi jenkkin aina kymppitonnin nielee kaikkine kustannuksineen. Toinen jenkki voikin olla sit vähän halvempi mut yhteensä menee kahteen jenkkiin varmaan 15 000.. Se on paljon se!

 • Huhhuh. Ja suomi pelaajat maksaa huhujen mukaan 800-1200€ Vuodessa siitä että joukkueet tuo jenkkejä? Aikamoista. Talkoot päälle vielä.

 • Vaasas maksa mitään.

 • Kun on hyvät sponsorit niin jenkille yks antaa kämpän, toinen sapuskan ja kolmas juomat ja seura vielä taskurahaa. Näin se menee.

 • Kiitos. Tuo on tuore ja uusi idea.

 • Tilastojen lisäksi filmi jako on pakollinen ykkösessä. (HUDL taitaa olla pakollinen). Toki jokaisen seuran kannatais kuvata ja käyttää HUDL (tai vastaavaa?) mutta on se eri asia kun on pakollinen.

 • Ykkönen on kilpasarja, kakkonen harrastesarja. Iso ero joka peilaantuu muuhunkin kuin pelilliseen toimintaan.

 • @Ero Miten niin kakkonen on harrastesarja? Esimerkiksi kiekossa harrastesarjan joukkueen ei tarvitse olla SJL:n jäsen tai rekisteröity yhdistys. Jalkapallossa pelaaja on saanut edellisenä vuonna olla pelannut enintään IV-divisioonassa. Tyypillisesti harrastesarjoissa pelaavat kaveriporukat ja ikämiehet.

  Sekä II- että III-divisioona ovat alati kovenevia kilpasarjoja, joissa kotimaisten pelaajien taso on pitkälti I-divisioonan pelaajien tasoa. Pelin vauhti on ykkösessä hieman kovempi vahvistusten takia, mutta jos pelattaisiin turnaus vain suomalaisilla pelaajilla, kolmosen kärki ja ykkösen häntä sekoittuisivat täysin kakkosen kanssa.

  Ykkösessä tulee lisää hallinnollisia vaatimuksia, mutta suurin ero on kyllä taloudellinen. Vahvistukset vievät rahaa ja usein oman seuran kasvatit eivät riitä valmennuksessakaan. Kotimaisista vahvistuksistakin pitää kamppailla, jolloin paikkakunta saattaa lisätä haasteita.

  Itse lähtisin jopa miettimään kolmen divisioonatason yhdistämistä neljäksi alueelliseksi alkusarjaksi. Näissä ei esim. saisi käyttää ulkomaisia pelaajia. Ideana olisi minimoida taloudellisia ja muita vaatimuksia pelaamiselle. Huonoimmille se olisi kauden huipennus ja kärkijoukkueille tilaisuus ajaa sisään pelaajia ja systeemeitä. Parhaat joukkueet jatkaisivat sijoitusten mukaan Tina-, Rauta-, ja Spagettimaljaan tähtäävissä sarjoissa, joissa pelien määrä voisi vaihdella tyyliin Tinamalja (ainoastaan), Rautamalja välierineen ja Spagettimaljaaan tähtäävä loppusarja. Loppusarjassa vahvistukset saisivat pelata, mutta toki saisivat valmentaa alkukaudestakin.

  En suinkaan ole miettinyt toteutusta loppuun asti, mutta tuosta systeemistä olisi paljon etuja. Tällöin seurojen hajoamisen riski pienentyisi, jos välillä voisi pärjätä huonomminkin ilman ikuiselta tuntuvaa pudotusta. Myöskään ykköseen ei tarvitsisi väkisin haalia joukkueita, vaan sinne pääsisi jokaisella kaudella paikkansa ansainneet. Kunhan nyt vain ajattelin ääneen…

 • Kauhea kitinä jostain ECG noususta, no voi ei nyyh. Jos ei ole muilla haluja tai rahkeita nousta niin aika helvetin yksinekertaista on et se nousee joka haluaa. Katotaan nyt ihmeessä mitä joukkueita siellä on ensikaudella eri sarjoissa, niin tiedetään ketä pelailee. Ja kustannukset onhan ne 2 ja 1 välillä isot muistaakseni kuullut semmoisista luvuista kun 50-100k e eli aika helvetinmoinen kynnys seuralla vaihtaa sarjatasoa, ja ne jotka siihen pystyy niin hienoa asia. Joten eikö olisi aika lopettaa toi helvetin kitinä jokun joukkueen noususta, ihme hame jengii tämäkin foorumi alkaa oleen täynä. stana.

 • @Divari käsittääkseni tässä ei ole ECG:stä keskusteltu pidempään aikaan vaan siitä mikä on vialla ettei nouseminen kiinnosta ja mitkä tekijät vaikuttavat. Hyvä vaan jos paukut ja rahkeet riittää – se ei ole toisilta pois, mutta huolestuttavaa on se ettei muita kiinnosta nouseminen.

 • Juu nimenomaan, ei minulla ole ainakaan ECG:tä vastaan mitään, ihmetyttää vaan ettei tunnu joukkueita riittävän ykköseen.

 • Pelkästään kustannusten takia joukkueet eivät jättäydy 1 divisioonasta pois samoin kuin Vaahteraliigastakin vaan päätöksiin vaikuttaa aina kokonaisuus. Eli pelaajien halu, talous ja seuran kehittyminen. Nykyään tarvitaan esim. nousuun hyvät importit jotta 1-divarissa menestyy ja oma lukunsa on sitten tuo vaahteraliiga, mutta siihen importti keskusteluun en nyt ota kantaa koska puhutaan 1-divisioonasta. Kukaan lajia harrastava ei mene penkille istumaan ja katselemaan kun importit pyörittävät kentällä rulettia ja vielä maksa siitä. Liitossa ollaan hieman ylimielisiä kustannusten nousemisen suhteen ja pahaa pelkään, että pitkällä aikavälillä se tulee aiheuttamaan suuria ongelmia. Toisaalta se on monessa asiassa nähty, että jos ei seurojen edustajat itse lähde muuttamaan toimintaa sama meno jatkuu vuodesta toiseen ja piste..

 • Lehtinen, Drockila, Johnson… on Wolvoilla ainakin pelinrakentakaosasto kunnossa…

 • realismi kunnossa. http://www.bouncers.fi/2016/09/bouncersin-miesten-joukkue-jatkaa-kakkosessa/2016/ Mikkelissä ollaan toki tehty hyvää työtä kasvun ja kehityksen eteen, 6v vanha seura ja kolmena viime vuotena saavutuksina Tinamalja, kakkosen toinen ja nyt rautamalja. Lisäksi naisten 1-div mestaruus. Eiköhän Mikkelikin vielä ykkösdivarissa nähdä, kehitys vaan ottaa enemmän aikaa pikkukylällä helvetin haastavaa saada kokonaisuus kondikseen rahapuolineen, rostereineen yms.

 • Olin viime keväänä todistamassa Mikkeli – Jyväskylä scrimmagea. Mikkeliläiset vei sen jotain 10-2 tyyppisin lukemin kun molemmat pelasi (kai) ilman importteja. Pelaajiakin mikkelillä taisi olla enemmän. Lyhyesti sanoen en ymmärrä ratkaisua jäädä kakkoseen, Kouvolan tilanteen ollessa myös tiedossa.

 • Kyllä se vaatii jotain Kuopio Steelersin 2015 tasoa että sinne kannattaa nousta. Eli dominoi omaa sarjaansa todella kovalla kädellä. Jyväskylässä pinkka kunnossa ja voi hankkia niitä importteja sekä suomalaisia pelimiehiä, Mikkelissä tuskin näin on kun tätä tilannetta miettii. Eiköhän se raha ja sponsorit oo juurikin se suurin kompastuskivi… Plus tossa uutisessa mainittiin että Mikkelin junnut pelaa muiden joukkueissa, eikä oo vielä omaa tiimiä joka vaaditaan nousuun.

 • Tuossahan varsin selkeästi todetaan: ei katsota että olisi paukkuja ykköseen. Nostan hattua ja arvostan suoraa ja rehellistä kommentointia seuran tilanteesta. Uskoisin että seuran puheenjohtajalla on varsin hyvä käsitys siitä missä joukkue on tässä vaiheessa menossa.

 • Mikkelin ja Kouvolan ero on siinä, että Mikkelissä suhtaudutaan seuran nykyiseen kapasiteettiin ja potentiaaliin realistisesti kun taas Kouvolassa ei. Mielestäni oikea ratkaisu miehekkäästi julkisuuteen kerrottuna.

 • Juu ehkä minun pointti on siinä että tässä nyt vähän keinotekoisesti koitetaam ylläpitää ’kovatasoista’ ykkösdivaria. Kaikki ei ole Steelersin tasoisia varmasti tulevaisuudessakaan mutta jos nyt vaikka Pori ja Mikkeli pelaisivat ensi vuonna ykköstä (jenkillä tai kahdella höystettynä) niin tasaisia pelejä varmasti olisi akselilla Jyväskylä-Kouvola-Pori-Mikkeli. Eihän missään palloilusarjassa kaikki saman sarjam jengit ole ihan tasan yhtä hyviä?

 • Mites monta juniorijoukkuetta Mikkeliltä ja Porilta löytyy.

 • Hieno tilannekatsaus Mikkeliltä. Yllä mainittiin tasaisia pelejä Mikkelin, Porin, JKL:n ja Kouvolan välillä, jos samassa sarjaisi pelaisivat muutamalla jenkillä. Käsittääkseni ECG voitti Mikkelin kertaalleen 25-0 tänä vuonna… Ja Poriakin vastaan pelasi tasaisen ottelun alkukaudesta. Oliko ECG niin paljon huonompi sitten, ettei kykenisi tasaisiin peleihin Jyväskylä-Kouvola-Pori-Mikkeliä vastaan, etenkin jos/kun sinne on vielä Jabari Harris ollut tyrkyllä?

 • Ei varmasti. Nyt vaan kyse oli siitä että miksi nämä rankingissa edellä olevat ei divariin halua. Onneksi ECG edes haluaa!

 • Vaikka joukkue voisi pärjätä urheilullisesti divarissa, niin ei sinne kannata lähteä jos taustaryhmät ei ole divarin vaatimalla tasolla

 • Tottakai ECG divariin, jos muut Jättiläisten edeltä eivät sinne halua. Varmasti pärjäävät divarivauhdissa – siitä pitävät Jabari, Holding, Ari & muu Giants Coaching Staff huolta. Ehkäpä ECG – Wolverines kohtaamisista saadaan aikaan jefun ”stadin derbyt”. Eilen sellainen koettiin soccerin puolella, kun IFK ja Klubi ottivat yhteen. Olipa taas, totta tosiaan, hienoa hulinaa ja kaaosta. Oli oikeinkin hienon ja riehakkaan urheilujuhlan tuntua. Rätinää, pauketta, savua, ihmismassoja, hysteerisia fanilaumoja, koheltamista, ….

  Semmosta jos sais joskus jefunkin puolelle – edes kerran.

 • Puolustus Suomella kova.
  Samoin Ruotsilla. LB osasto kovaa luokkaa
  Jos Suomi pelaa konservatiivisesti juoksuhyökkäyksellä Suomelle tappio 12-26
  Jos Suomi uskaltaa panostaaa heittopainotteiseen peliin 36-26
  Toivoisin jotain uutta Suomen pelitapaan

 • Veikkaan, että hävitään TDn verran, hyökkäys ei onnistu. Puolustus pitää Ruotsin kurissa, siksi melko pienimaalinen peli. Miehissä siis. Naiset voittaa reilulla piste-erolla.

 • Liiton ennakkojutut kertoivat juoksuvoimasta. Ikävä kyllä heitot jäävät sivurooliin. Lehtinen osaa pyörittää nopeaa heittorulettia parhaimmillaan erinomaisesti.

 • VMP

 • Ota pallo kiini

 • Pelaa peliä suamelle, surkeeta.

 • Eikö noi tuomarit vois antaa pelaajien pelaa ja jättää oman naaman esiin tuomisen vähemmälle. Suomalaiset tuomarit vetää niin paljon kotiin ettei mitään rajaa.

 • Miks noita Saintsin pelaajia peluutetaan, kun ei saa pulloa kiinni?

 • Flinkman pelaa hyvin.

 • Saihan toi Pinta pallon kiinni ja ratkas pelin :)

 • 2 td:n marginaali noissa peleissä on murskavoitto.erityyppiset sekoilut molemmin puolin meni tulostaululle tasan 14-14 ja loput suomen hyvyyttä. Suomen Qb näytti kentällä johtajalta. Kahden voiton putki päällä jo. Jos vielä sais saksan, ranskan ja itävallan kiinni ja ohi.

 • Nyt tarvii vaan laittaa kampanja pystyyn: Free Flinkman! – peliaikaa junnulle! tyyppisesti. Jossain joukkueessa pitää saada nyt ja aina päävastuu. Jos se ei onnistu Vaahterassa tai edes ykkösessä niin nuori mies ulkomaille ja heti!

 • En mä Flinkmania kehuisi eilisen suorituksen jälkeen. Epätarkkoja heittoja, ei juoksu-uhkaa. Ei kuitenkaan suuria mokia joten ei estänyt voittoa.

 • @S-R: Kehu vaan. Ensimmäiseks maaotteluks ihan kelpo suoritus. Ei vastapuolen konkaripelinrakentajienkaan kaikki syötöt ollu nappi suorituksia. Ei suuria mokia (Oliko ees yhtä?), kuten sanoit, eikä turhaa hätäilyä ja teki sen mitä tarvittiin.

 • Todellakin voi ja pitää kehua! Olemattomalla kokemuksella tuolla pelipaikalla voitto jo pelkästään loistava suoritus, eikä miehen omat otteet todellakaan huonoja olleet! Suomi-qb keskusteluun pitää osata kaivaa positiivista jos siihen on aihetta ja nyt on.

 • Voitto on voitto mutta en nostaisi pelinrakentajaa ensimmäisenä onnistujien listalle. Otso ei epäonnistunut mutta onnistujia oli useampia kourallisia ennen hänen mainitsemistaan. Näkyvimmällä pelipaikalla pelannut pelaaja oli näkymätön. Tässä tilanteessa se oli ihan ok asia enkä nyt halua dissata Flikmania yhtään.

 • ….jonka kuitenkin teit…

 • Onko se Siro-Radmiry kun sielä itkee vai? Otso pelasi helvetin hyvin, tarkkoja heittoja joista rissut pudotti monia( linnainmaa jopa mahdollisen TDn.) Mutta jos olisit katsonut pelin etkä tilastoja olisit nähnyt että Otson heitot osuivat hyvin kohteisiinsa eikä puolustajilla olla mahdollisuuttakaan päästä väliin. Ainut IC tuli Pinnan kädestä pompanneena. Kerrankin kun suomi kuuppa pelaa hyvin ja johtaa hyökkäystä tasaisella rytmillä eikä kokoajan 3 ja ulos niinkuin Siro Kadmiry on tehnyt viime vuosina. Osattais kerrankin iloita kun löydetään joku joka osaa pelata niinkuin qb pitää. T. Huskies Fani

 • 2005 olin katsomassa Malmössä EM-kisojen Ruotsi- Suomi -matsia ja oletus silloin oli, että Suomi veisi pelin selvästi. Olihan Suomella takana hieno historia ja kahvoissa muuan P.Penkki. Katsomosta asti näki silloin, että Suomi hävisi pelin linjoissa – fyysisesti – ja niin kävi tässäkin matsissa mutta nyt toisin päin. Suomella ei vielä ollut kokenutta pelinrakentajaa, mutta traktoriosasto toimi. Ruotsi voitti 2015 kisat ja nautti monta menestyksen vuotta senkin jälkeen. Nyt Suomella on loistava perusrunko ja ainakin kaksi lupaavaa, nuorta pelinrakentajaa. En yhtään yllättyisi, jos Suomi olisi 2018 EM-finaalissa.

 • Juuri noin. Suomi voitti Ruotsin erinomaisen linjapelinsä ansiosta. Ruotsi epäonnistui vastaavassa ja tähti-qb Hermodsson väläytteli vain juoksemalla itse. EM-tasolla menestyäkseen Suomi tarvii erinomaista QB-pelaamista. Lauantaina Otso pelasi ihan ok pelin mutta voitto saavutettiin muilla avuilla ja pelirakentajan sijasta täällä pitäisi kehua linjan pelaamista. Ja pelihän ratkesi puolustuksen pelin alussa svedujen suosiollisella avustuksella ottamiin kenttäasetelmiin.

 • Jos palataan tämän ketjun alkuperäiseen topicciin eli ykköseen… Julkaiseekohan liitto tänään sarjojen joukkueita?

 • Mites tämä nyt oikein menee sääntökirjan mukaan. Maaottelun lopussa oli tilanne Ruotsin maalialueen tuntumassa missä molemmat joukkueet saivat rangaistuksen, rangaistukset kumosivat toisensa. Kouvolassa (Tiedän…) oli viime kesänä vastaava tilanne jossa ensin puolitettiin matka maalialueelle (puolustava joukkue) ja siitä sitten mitattiin hyökkäävälle joukkueelle rangaistus täysimääräisenä? Ihan mielenkiinnosta kyselen, en kyseenalaista tuomareita kummassakaan tapauksessa.

 • Oliko Kouvolassa kenties toinen rangaistus pelinjälkeen ja toinen pelin aikana tuomittu?
  Tällöihän ne eivät kumoa toisiaan vaan kyseisessä tilanteessa ensin mitataan pelinaikana tullut rangaistus ja sen jälkeen pelinjälkeen tullut rangaistus.

 • Tässä vielä objektiivinen arvio Suomi-Ruotsi pelistä. Mm. Flinkmanin peliä kommentoidaan ihan eri sävyssä kuin tällä palstalla. Kauneus on katsojan silmissä.

  http://www.americanfootballinternational.com/finland-downs-sweden-take-lead-annual-challenge/

 • Milloin SAJL tiedottaa sarjojen lisenssien saajat ?? Deadline vetäytymisille oli 30.9. ja ainoastaan Bouncers on kertonut jättävänsä nousuoptionsa käyttämättä.

 • @Objective. Panin jutusta merkille, että Flinkman pelasi ”hiljaisen” pelin, kun heitti vain 9/20. Hänen onnistumisprosenttinsa oli kuitenkin parempi kuin kummallakaan Ruotsin kollegalla, eikä Flinkman tainnut heittää yhtään interiä. Harvoinpa yksittäisissä maaotteluissa pelinrakentaja pääsee heitoissa hyville prosenteille, kun ajoituksia ei ole ollut mahdollista hieroa kuntoon. Ruotsin pelinrakentajilla oli kohteinaan vieläpä liuta molemmille tuttuja Crusaders-rissuja, kun taas Flinkmanilla taisi olla suurin osa vieraista seurajoukkueista. Itse asiassa Linnainmaa pudotti pari erinomaisesti heitettyä pitkää siivua, mutta niissä olikin tavallista enemmän haastetta. Niiden onnistuessa jaardit olisivat saattaneet mennä yli 200:n, mikä olisi ollut hyvin juoksupainotteisessa hyökkäyksessä.

  Suurin ongelma Suomen pelinrakentajilla on kuitenkin se, ettei yksikään ole päässyt pelaamaan ykkösmiehenä liigatasolla tai Lehtistä lukuunottamatta edes ykkösessä. Silti olen optimistinen tulevaisuuden suhteen. Flinkman on vielä pelinrakentajaksi nuori ja saadessaan pelejä alle saattaa hyvinkin nousta Suomen ykköseksi. Wolvojen Drockila on todella lupaava oikeasti vielä nuori kaveri, joka on erinomaisessa valmennuksessa. Hänestä voi tulla nopeastikin Flinkmanin haastaja. Oulussa on toinen lupaava nuori, Al-Kubaisi, jolle toivottavasti järjestyy tasokasta valmennusta. Ja varmasti löytyy muitakin, kunhan löytyy peliaikaa ja valmennusta.

  Enkä suinkaan unohtanut Kadmiryä ja Lehtistä. Heidän kohdallaan kysymys on enemmänkin siitä, riittäkö motivaatio. Kummallakin on kuitenkin mahdollisuus ottaa mentaalipuolella uusi askel, jolla heistä voisi tulla voittavia pelinrakentajia. Siinä kaikilla suomalaisilla on otettavissa mallia Carpelanista, jonka tilastot ovat huikeat kaudesta toiseen vielä ikämiehenäkin.

 • Tuo juttu on kirjoitettu tilastojen perusteella (R. Kelly tuskin oli katsomossa…). En tiedä tekeekö se siitä kovin objektiivista. Paikan päällä katsottuna Flinkman pelasi eleettömästi, oli rauhallinen pocketissa ja sai riittävästi completioneja. Ja kuten täällä todettiinkin jo, hän pesi tähtivastustajansa mennen tullen heittämällä.

 • Päävalmentajallakin on näkemys Flinkmanin suorituksesta. Luultavasti ihan subjektiivinen.

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/440416-13-vuotta-miesten-edellisesta-kotivoitosta-suomi-kaatoi-ruotsin-jenkkifutiksessa

 • ”…eikä Flinkman tainnut heittää yhtään interiä.”

  Heitti yhden. Liian korkea heitto Pinnalle ja pallo Tommin sormista vastustajalle.

 • Todella merkittävä uutinen tulevan kesän kannalta. Harvalla divariporukalla on linja kasassa lokakuussa.

  http://www.steelers.fi/2016/10/03/jatkosopimuksia-hyokkayksen-linja-jatkaa/

 • Juuri noin se sääntöjen mukaan menee. Jos rangaistuksista toinen on pelin aikana ja toinen pelin jälkeen niin molemmat mitataan. Muutama vuosi takaperin henkilökohtaiset mitattiin vaikka molemmat olisivat olleet vaikka pelin jälkeen, nykyään myös nuo kumoavat toisensa. Voitko vielä sanoa mitkä olivat Kouvolassa tulleet rangaistukset?

 • En muista mitkä Kouvolassa olleet rangaistukset olivat mutta alkuperäinen tuomio oli se että rangaistukset kumoavat toisensa ja wol valmennuksen keskusteltua tuomariston kanssa molemmat mitattiin. Kyseessä siis pelitilanne rangaistus ja pelinjälkeinen henk koht

 • Onko Lehtisellä optio siirrosta ulkomaille, sillä Europlayersin profiilin mukaan on hakemassa uutta seuraa, eikä Wolvo sopparista ole mitään merkintää ?

 • Tuskin mitään dramaattista. Usein on vaan se tilanne, että pelaajat tai seurat eivät heti ensimmäisenä muista päivittää Europlayers- sivujaan. Kesän aikana voit nähdä useita Suomessa pelaavia import- pelaajia, joiden Europlayer- profiilissa on esim. vanha yliopisto tai entinen seura Euroopassa nykyisen seuran kohdalla. Kyllä Janne Wolverinesissa pelaa.

 • Sitten se meno oikein että molemmat mitattiin jos toinen oli pelin aikana ja toinen pelin jälkeen. Rangaistuksilla ei oikeastaan ole väliä tässä tapauksessa, järjestys ratkaisee enemmän. Pelin aikana tullut mitataan ensin.

 • Ottamatta kantaa Lehtiseen, niin eiköhän kaikilla pelaajilla ole henkinen ulkomaanoptio sopimuksissaan niin kauan kun raha ei liiku. En tunne yhtään tapausta jossa suomalainen seura olisi estänyt pelaajansa siirtymisen ulkomaille ammattilaiseksi.

 • Aika kova valmennustiimi Wolvoilla näköjään… Mielenkiintoista nähdä miten tolla kokoonpanolla saadaan rosteriin kerättyä täydentäviä uusia nimiä. Johnson, Leivoja, Karkulahti ja Thomas edustavat tiimissä jo legenda-kategorian osaamista.

 • Valitettavasti en voi tietosuojan takia kertoa julkisesti sopimusteknisiä asioita kysymättä toiselta osapuolelta, mutta jos asia kiinnostaa, niin kysykää toki Jannelta, hän varmaankin vastaa mielellään avoimesti.

  Valmennusuutiset joku ehtikin jo tänne päivittää.

  PS Surakalle terveisiä, Wolvot liigassa 2018

 • Janne käynyt viimeksi tänään päivittämässä profiiliinsa uusia kuvia, mutta piti silti statuksena, että hakee uutta seuraa, eikä kiinnitystä mihinkään seuraan ole, joten kyllähän tämä nyt hieman kulmakarvoja kohottaa.

 • Steelers jos tuo jenkit ja vieläpä hyvät sellaiset niin divarissa on kaikilla muilla vaikeaa. Suomi-pelaajisto Kuopiossa kovempi kuin muilla, Wolvot mukaan lukien.

 • Höpö höpö ja sitten heräsit ja huomasit että se kaikki oli vain unta… Innokkaita divarijyriä saattaa sieltä kehittyä mutta siinä kaikki…

 • Siinä mielessä hyvä uutinen on se että divarissahan Steelers pelaa. Viime kauden Wolvoista pois importit niin kuopiolaiset olisi vieneet molemmat matsit. Ja kyllä, olin katsomassa molempia pelejä. Nyt vaan toivotaan että Steelers laittaa rahat tiskiin ja tuo vähintään saman verran pelaajia kuin muutkin, eli 3-6 importtia.

 • Nyt lääkitys kuntoon Savvoon maalle. Kerro lisää kuinka ilman importteja olisitte Wolvot voittanut. Ilmeisesti tämä perustuu siihen kun Wolvot molempien matsejen jo ratkettua laittoivat 2. miehityksen kentällä ja antoi Steelersin loistaa.

 • Toisen puoliskon tuloksia katsomalla ei Steelers pärjännyt edes Wolvojen 2. Miehitykselle.
  Se, että on pelannut pelit ilman importteja ja pärjännyt kohtalaisesti ei tarkoita, että olisi parempi suomirunko kuin muilla.

 • Linjassa olette kyllä vahvoilla, joten propsit siintä. :)

 • Kiitos propseista! :)

  Linjathan tosin aika marginaaliset tässä lajissa, ei niillä ole juuri merkitystä.. Hymiö.

 • Wolvoilla kyllä kovia nimiä ja valtavasti kokemusta valmennuksessa. Oikeestaan ainoa kysymysmerkki on DC Kortelainen. Ilmeisesti pari kautta kuitenkin wolvoissa takana puolustuksen valmennuksessa ja jos Robert valinnut koordinaattoriksi niin…

 • Toi on Suomen kovin valmennustiimi sarjatasoon katsomatta.

 • Onko tietoa milloin sarjojen lisenssit julkistetaan. Onko se sidoksissa 31.10. rostereihin? Liiga taitaa olla selvä kokoonpanoltaan mutta divarissa edelleen monta kysymysmerkkiä. Ainoastaan Bouncers kertonut vetäytyvänsä ranking-paikaltaan.

 • Tunnettuja nimiä on kyllä paljon, mutta jos nyt Roostersin viisi mestaruutta painaisi vaakakupin kuitenkin naapuriseuran valmennuksen puolelle?

 • Niin totanoin… Roostersillahan ei ole valmennustiimiä. Vaakakuppi ei kallistu mihinkään suuntaan menneisyyden meriiteillä. Kova on Wolvoilla nimilista tämänhetkisessä vertailussa.. (Ei tuossa yllä lukenut että kaikkien aikojen kovin)

 • Taftilla ei taida pelaajiakaan saati valmentajia, taitaa 69ersin kohtalo seurata perinteistä Jefuseuraa

 • Savolaiseen perusluonteeseen kun kuuluu vaatimattomuus niin tässä nyt pähkinänkuoressa tuleva divarikausi, olkaa hyvä:

  Steelers tulee voittamaan kaikki pelinsä. Sarjan ylivoimaisesti paras suomi-runko vahvistetaan ensi kesälle isohkolla määrällä importteja. Ainakin pari kahden, jopa kolmen passin jenkkiä yhden passin miesten lisäksi ja pikkubussillinen suomi-vahvistuksia, pääasiassa Vantaalta mutta myös muista viime kesän divarikaupungeista. Maailmassa kun on kahdenlaisia ihmisiä, savolaisia ja niitä jotka haluavat olla savolaisia. Viime kesänä Steelersiä vastaan pelanneet (suomalaiset ja ulkomaiset) ovat kuulemma kilpaa soitelleet kuopioon koko syksyn ajan että mahtuisiko porukkaan ja mahtuuhan sinne, rahaa kun kuopiolaisilla on nyt kun viime vuonna varat upotettiin markkinointiin eikä turhan päiten ulkolaisille pelaajille. Tuloksena se että Steelers on kuopiossa isompi kuin Royals Vaasassa, ensi kesänä kotipelien katsojakeskiarvo tulee olemaan tuhannen kieppeillä ja live striimejä tuijotellaan kiihkon vallassa pääkaupunkiseudulla ja ameriikassa asuvien sudeetti savolaisten toimesta.

  Kuopiossa on pelaajien niin hyvä olla että U19 ja miesten maajoukkueen leireille ei kutsutuista lähtenyt kuin puolet, leirit kun niin kaukana koti-savosta. Niin ja tosiaan jos joku vielä on eri mieltä Steelersin kotimaisten pelaajien tasosta muihin verrattuna niin niitä ketkä vaivautuivat maju leireille asti, niin heitä on vissiin enemmän kuin mistään muusta joukkueesta, Vaahteraliiga mukaan lukien. (Fakta jota ei ole tarkastettu, kuuluu savolaisuuteen) Vaasalaiset on jo pitkään huudelleet että heillä pelaaja ei pelaamisesta maksa. No ei maksa Kuopiossakaan kuin sen verran että päävalmentaja Utriaisen bensat saadaan maksettua, niihinkään ei paljoa mene kun HC asuu kuulemma talvet kuopio-hallilla ja kesät AINA AURINKOISELLA Väinölänniemellä, ettei vaan menisi aikaa muuhun kuin jefuun.

  Vaatimattomuus kun kaunistaa niin sanottakoon että ei kuopiossakaan kaikki ole ruusilla tanssimista. Surakka ja kumppanit eivät kuulemma pääse millään yhteisymmärrykseen siitä pelataanko Vaahteramalja 2018 Kuopiossa vai mennäänkö pelaamaan se Helsinkiin. Osa ymmärrettävästi haluaa pelata AINA AURINKOISELLA, mutta osa taas nauttii pelireissujen tunnelmasta, varsinkin paluumatkoista. Ja ensi syksyn Spagettimaljassa Wolvot tehnee ensimmäisen pistesuorituksen kun kaikki kotijoukkueen pelaajat ja valmentajat ei ehdi pukukopista kentälle asti, Vänärin pukkarit kun tunnetusti ahtaat ja pelaajia ja koutseja/muuta staffia on jo nyt lähemmäs 70 ilman niitä importteja.

 • Butchersin valmennustiimi pieksee kyllä Wolvojen staffin mennentullen.

 • Nyt oli kyllä Sawon Sulttaanilta sellane vaatimaton kirjotus että vois kainostelematta osallistua vaikka USAn restentin vaaleihin eikä jäis häviölle.

 • Nyt näyttää siltä että ensikaudella wolvot vie ja muut vilisee. Mutta katsotaan katsotaan.

 • Taitaa TAFTin tarinalle tulla loppu

 • J. Jones + L. Gilbert vs. Dahlman + V. Pervis + C. Johnson.
  Tiedä sitten onko tämä nyt vahvistumista vai ei.

 • Ehkä pieni etu jos nykyporukka on koko talven treeneissä

 • Robert Johnson
  Cedric Johnson
  Jason Thomas
  Janne Lehtinen
  Oskar Drockila

  Kuka tahansa yllämainituista voisi olla avaavana pelinrakentajana missä tahansa divarin joukkueessa (ja aika monessa liigankin). Nyt nuo on kasattu yhteen seuraan. I rest my case…

 • Taitaa nuo Wolvojen uutiset kertoa omaa tarinaansa Taftin jatkosta. Dahlman, Nousiainen ja Cede sekä valmennuksesta Ferm. Pahalta näytää että I-divari pelataan taas viidellä joukkueella ja siihenkin tarvitaan mukaan kakkosen heikoin joukkue ECG.

 • Kuka on Ferm?

 • Ferm = Valmentaja

 • ”Ville Ferm on valmentanut urallaan keskushyökkääjiä Pori Bearssissa, ECG:ssä ja Helsinki 69´ersissa, ollut joukkueenjohtajana Helsinki Roosterssissa ja viimeisimpänä toiminut keskushyökkääjien valmentamisen ohella Vantaan TAFT:ssa hyökkäyksen apukoordinaattorina. Wolverinesissa Ferm tulee päävalmentaja Robert Johnsonin pyörittämän hyökkäyksen apukoordinaattoriksi ja ottaa vastuulleen tutun keskushyökkääjien koutsaamisen.”
  Lähde: http://helsinkiwolverines.com/helsinki-wolverinesin-valmennusryhma-kaudelle-2017/

 • Kuulostaa osaavalta ja kokeneelta kaverilta. Mitenhän olen missannut kokonaan tuollaisen nimen vaikka olen kohta 20 vuotta ollut mukana kuvioissa.

 • Hyvin vaikea sanoa – ehkä sun pitäisi seurata muutakin kun Roostersia ja miesten maajoukkuetta?

 • Wolvoilla hyvä seura-strategia. Maan laajin pelaajamateriaali ja sitä valmentamassa Erittäin vahva valmennustiimi. Tiimissä neljä ympäri vuoden Suomessa asuvaa USA-taustan valmentajaa tai viisi jos Cedekin osallistuu. Näiden lisäksi mukana Suomen kokeneimpia kotimaisia valmentajia. Isosta materiaalista ei ole hyötyä jos valmennus ei osaa koulia siitä irti tehoja. Nyt ei tule olemaan valmennuksesta kiinni ja uskon että pelaajasopimusuutisia saadaan jatkossa lukea lisää. Esimerkillistä toimintaa Wolvot!

 • Mitä veikkaatte, kuinka pitkään kestää että Stokes signaa Wolverinesiin?

 • Stokes taitaa olla ainoa, joka on Taftissa kauden jälkeen viestinyt jotain tulevaisuudesta. Mutta kun Cedric lähti niin alkaa varmaan Stokesillakin usko horjumaan. Todellisuudessa Stokes on Wolvo-ikoni ja jos pelinumeroita jäädytettäisiin pitäisi nro 28 vetää Ahmalassa salkoon.

 • Stokes lähti rahan perään juoksemaan TAFT:iin Ilmoitti Wolverinesissa että kun sai suomistatuksen niin hintalappukin sitten kasvoi samassa suhteessa. Ihmettelen vain että miten voi hintaa nostaa raajarikkoinen ja pelaamaan kykenemätön ihminen? No kuitenkin Wolvoista ilmoitettiin ettei sumaa aiota lyödä pöytään niin meni Vantaalle sitten, että sellainen ikoni tällä kertaa.

 • Eikös syy ollut se että Stokes ja Rojo ei pysty tekeen duunia keskenään?

 • Wolverines sai sitten tälläisen diilin. Keskushyökkääjän joka ei yltänyt kaudella tyyliin kertaakaan vaivaiseen kolmen jaardin pallonkantokeskiarvoon, juoksi pääosan liian varovaisesti, oli hidas, ei löytänyt reikiä ja oli kokoonsa nähden äärettömän ei-fyysinen. Linjaan tuli pelaaja joka sai kaudella yhden vai kaksi säkitystä. Cedric taas on has-beenien has-been. Se, että näytti bright spotilta Vantaalla viime kaudella johtuu vain siitä, että muu joukkue oli aivan luokaton.

  Ei jatkoon.

 • On vaarallisimmillaan kun takana laadukas RB. Ja veikkaan että sellainen vielä Wolvoihin tulee ennen kauden loppumista mutta onhan tämä yllättävää, sekä Jones ja Gilbert olivat omilla pelipaikoillaan valtakunnan eliittiä. Toki jos miehet eivät itse halunneet jatkaa niin eihän sille mitään voi?

 • Dahlman, Nousiainen ja Cede ovat pelaajia, jotka mahtuisivat jokaisen liigajoukkueenkin rosteriin pelipaikoillaan joten let´s cut the crap. Divarissa jokainen näistä erinomaisia vahvistuksia Wolvojen rosteriin eli hienoja kaappauksia heti syksyyn. Uskoisin, että Wolvojen ylivoimaisen vahva valmennusryhmä houkuttelee joukkueeseen lisää pelaajia, jotka haluavat oikeasti kehittyä pelaajina joten odotettavissa on signaus-uutisia enemmänkin. Taft on ilmeisesti hajoamassa joten nyt kannattaa olla poimimassa ajoissa parhaat päältä.

 • Hankalalta vaikuttaa kieltämättä TAFT: kannalta, ellei sitten tuoda europelaajia runsaasti. Eli käykö jälleen näin, että divisioonaan ei löydetä kuin viisi porukkaa? Samaan aikaan kakkonen kuulemma pursuaa jengejä. Heh…

 • Miksi kaikki on jo kuoppamassa taftia? 3 pelaajaa lähti rosterista, kyllä siellä ainakin toistaiseksi on vielä jonkunlainen ”runko” kasassa ja varmaan hekin pelaajia meinaa signata ja uutisoida.

 • Meinasitko että se jää tuohon kolmeen. Kyllä sieltä on muuallekkin lähtenyt. Niitä ei vain ole uutisoitu vielä.

 • Mistäs sitä tietää moniko sieltä lähtee ennen kun on uutisoitu mitään

 • Viime vuonna Sixtarit lähti raunioitumaan kun muutama pelaaja teki nopeita johtopäätöksia vaikka seura ei kommunikoinut ulospäin mitään muuta kuin torjui huhuja. Jos Taft aikoo pelata ykkösessä ja kerätä kilpailukykyisen porukan täytyisi viestinnän aktivoitua radikaalisti nykyisestään. Uskon itse että Wolvoihin lähteneet ovat näkyvä jäävuoren huippu. Tehkää nyt siellä Vantaalla nopeasti jotain…

 • Wolvoilla on nyt lokakuussa julkaistuna kolme RB-position pelaajaa. Dahlman, viime kauden rookie Lahtinen ja amerikkalainen Pervis. Eiköhän noilla saada I-divarin tasolla ihan mukavaa juoksujaardia kasattuna kun vielä Antonio Harriskin on valikoimassa mukana. Harris nautiskeli parissa pelissä pallollisen ja teki kohtuullista jälkeä. Iiro Lahtinen sai palloa harvakseltaan mutta eteni 7 jaardin keskiarvolla JJ:n varjossa. Pervis ei ole JJ:n tasoinen ketteryysihme, mutta ihan tasokas pelimies aika monella pelipaikalla – siis myös RB:n positiossa.

  Heittojen vastaanottajista on jopa ylitarjontaa vaikka Gilbert taitaa keskittyä jatkossa vakavasti ns. seikkailu-urheiluun ja vuorikiipeilyyn. Se yksi ”torni” Wolvoilta vielä puuttuu mutta taso on muutoin WR-osastolla kova (Cedric, Jason, Rantanen, Siiskonen, Kantonen + tuore tykinruoka)

 • Juu, pelaajia on mutta pointti on just siinä että kukaan ei ole Jonesin tasolla, lähelläkään. Jones oli se joka käänsi asetelman aina niin että puolustusten oli pakko ottaa juoksu ensin pois. Laitureiden taso on kiistatta kova, se on totta. Mutta sielläkin on se tilanne että onko yksikään pelaaja Locklanin tasoinen? Pervis on varmasti kova pelimies, mutta eihän nämä jenkit yleensä valtavasti parane vanhetessaan, varsinkin jos talvehtivat suomessa.

 • Gilbertille kävi samalla tavalla kun useammalle impostille suomessa. Ensimmäinen kausi erittäin hyvä, seuraava kausi sitten ainoastaan hyvä kun alkaa se suomettuminen kun huomataan että treenaamattakin pärjää ja mennään mukaan siihen velttoiluun. Sen takia monet jengit ei ota pelaajaa kun korkeintain kahdeksi vuodeksi. Harva pelaaja on pystynyt nostamaan tasoaan jälkimmäisinä vuosina kun se näyttö on annettu ensimmäisenä. Wolvoissa on vioelä paljon hyviä nykyisiä ja akatemiasta tulossa paljon uusia nuoria rissuja tilalle ettei niitä tarvitse maapallon toiselta puolen tuoda tänne asti.

 • Wolvoilla on kokemusta laittaa kentälle samanaikaisesti melkoisen paljon. Eiköhän Pervis + Johnson +Thomas vastaa hyökkäysvoimana ihan mukavasta arsenaalista ja jos vielä Rojo päättää heittää itse palloa niin ei tuo niin kamalan heikko kokoonpano ole. OL kaipaisi kyllä vähän enemmän kokemusta jossa parasta ennen päivä ei kuitenkaan ole mennyt ohitse. Linjat olivat Wolvojen heikkous kaudella 2016.

 • Kai se nyt on jollain tapaa varmaa että Rojo pelaa itse? Jos heittää finaalissa itsensä kentälle ja dominoi niin vaikea nähdä miten mies ei pelaisi täyttä kautta 2017. Lehtinen ja Drockila pitäisi vaan saada jonnekin missä näkisivät kenttääkin. Ja mitä hyviin suomi rissuihin tulee niin niitä joukkueessa todellakin on, se on yksi syy ihmetellä sitä miksi tuoda kotijenkkejä sille osastolle eikä RB.

 • Ei kotijenkkejä tuoda. Ne tulee kun on vetovoimaa.

 • Juu, no täsmennetään että Pervis on pesun kestävä jenkki kun ei suomi-statusta

 • Kotijenkit juoksee parhaiten tarjoavalle

 • Osa on näitä vedättelijöitä mutta yhä useampi tekee elämäntapavalintoja ja valitsee organisaation, jossa on hyvä olla mukana.

 • Älä ole noin hyväuskoinen

 • Voihan wolvoilla olla vielä saumaa liigapaikkaankin.
  Lokakuun lopullahan pitää ilmoittaa 25 pelaajan rosteri.
  Voi osalla tehdä tiukkaa saada uskottava rosteri siihen mennessä.

 • Ei sen tarvii olla uskottava, ainoastaan 25 nimeä…

 • Jep, 25 nimeä ja teknisesti myös kuluneen kauden lista käy, koska sopimukset usein voimassa vuoden loppuun. Näin niitä kriteerejä täytellään.

 • Ei edellisen kauden lista kelpaa mutta jos repäiset paikallisesta puhelinluettelosta 25 nimeä satunnaisesti niin se käy. Listalla olevien nimien oloa joukkueen rosterissa pelikaudella ei kontrolloida missään vaiheessa eikä esim. lisenssien maksua ole asetettu kriteeriksi. Tämä sama lista on hyödyllinen myös seuraavan kauden suojattavia pelaajia määriteltäessä. Tällöin kolmen satunnaisesti valitun vesi-, pallo- ja huoltajapojan lisenssit täytyy maksaa, mutta se on pieni kustannus siitä riemusta että kauden aikana voi lennättää uusia jenkkejä maahan ilman karensseja.

  Mitä taas tulee Wolvojen teoreettiseen liigapaikkaan on sen tiellä ensinnäkin: 1) Seuran oma tahtotila 2) Liigaan oikeuttavan paikan omaavat 7 joukkuetta 3) Wolvojen edellä rankingissa oleva Taft. Tietysti tähän väliin joku voisi trollata esiin mehevän huhun liigajoukkueesta, jolla on vaikeuksia saada tuo 25 satunaisen nimen lista kirjoitettua.

  Oikeassa elämässä tuon 25 SOPIMUSPELAAJAN listan todellinen olemassaolo on tärkeää. Esim. viime kaudella Sixtari kirjoitti listalle pelaajia, joita olivat jo ilmoittaneet siirroistaan muille maisemille. Lopputulos tuosta on historiaa. SAJL:n pitäisi ihan aikuisten oikeasti valvoa liigakriteerien täyttämistä suurella huolellisuudella.

 • Stokes houkuttelee pelaajia netissä Taftin avoimiin harjoituksiin. Ton perusteella seura on hengissä ja Stokes sen valmentaja. Kummastakaan näistä ei ole muita julkistuksia olemassa.


 • Vakavasti ottaen, täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että tuota nimilistaa pitää uskottavuuden ja toiminnan laadukkuuden arvioimisen kannalta kontrolloida paremmin. Olen kuullut joskus eräänkin liittokokousedustajan naureskelevan kovaan ääneen kokousväen edessä, että nimiä nyt saa vaikka hautausmaalta. Jos asenne joukkueiden sisällä on tämä, ei noiden nimilistojen oikeellisuutta varmaan kovin korkealle voi arvostaa, valitettavasti.

 • ’trolli alkaa’
  Eihän kukaan ilmoita tuohon 25 nimen listaan sellaisia pelaajia, jotka eivät ko. joukkueessa pelaa tai joilla ei ole sopimusta – eihän?
  ’trolli loppuu’
  Vakavasti ottaen, täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että tuota nimilistaa pitää uskottavuuden ja toiminnan laadukkuuden arvioimisen kannalta kontrolloida paremmin. Olen kuullut joskus eräänkin liittokokousedustajan naureskelevan kovaan ääneen kokousväen edessä, että nimiä nyt saa vaikka hautausmaalta. Jos asenne joukkueiden sisällä on tämä, ei noiden nimilistojen oikeellisuutta varmaan kovin korkealle voi arvostaa, valitettavasti.

 • Ensimmäisiä importteja ykköseen ensi kaudeksi:
  ECG tuo jenkkivahvistuksen Norjan sarjasta:
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=50825

 • Olisikohan kuitenkin Tanskasta?

 • Ja kaveri on tanskalainen. Ei jenkki.

 • Täällä nähdään taas asiantuntijat… vaikka vastaus on tekstinä naaman edessä, niin ei osata tulkita sitä oikein.

 • Mistä nyt tuulee

 • Josset huomannut niin lähdeteksti oli englanniksi…
  Ei voi kuin ymmärtää

 • Ecg panostaa oikeen kunnolla.

  Nyt vahvistus puolasta

 • Pakkohan niiden on panostaa. Kakkodivisioonan huonoimmalla pelaajarungolla ei oo muutoin mitään asiaa ykköseen.

 • Niin oliko huonoin… kokemattomin kyllä ja silti tasasesti veti muiden kans

 • Sarjan viimeiseksi sijoittunut joukkue on sarjan huonoin joukkue. No excuses…

 • Ensi kaudella ykkösessä tullaan näkemään ennätysmäärä ulkomaalaisia pelaajia. Jos TAFT osallistuu niin tarvitsevat lähemmäs kymmenen importtia. ECG pelin jo avannut ja Kouvolassa varmasti tuodaan taas reilummin, viime kausi oli niin pohjanoteeraus siellä. Wolvoillakin tuhti määrä jo ja Kuopiossa ilmeisesti ollaan tuomassa ainakin sääntöjen sallimat jenkit.

 • Hullua ulinaa jostain, että II divarissa viimeiseksi jäänyt nousi I… Jos kumminkin katsoo II tilastoi, niin sielä olisi voinut olla ihan kuka tahansa haastaa Poria… Tasainen sarja oli… PEACE

 • Eikös pikemminkin pitäisi sanoa että olisi voinut olla kuka tahansa haastamassa Mikkeliä kun Mikkeli kuitenkin sarjan voitti?

 • Mites on kun Vantaalta kuulin että pelaisivat kakkosessa. Onkos Stokes puikoissa, ainakin se mainosti niitä treenejä jonkun mukaan…

 • Mites on kun Vantaalta kuulin että pelaisivat kakkosessa. Onkos Stokes puikoissa, ainakin se mainosti niitä treenejä jonkun mukaan…

 • Jos siellä on niin paljon pelaajia että pitää jakaa kahteen osaan ykkös ja kakkosdivariin?

 • Tämä onkin mielenkiintoinen seurattava asia. Millä tasolla pelaavat ja minne menevät muutamat pelimiehet. Pahalta näyttää että ykkönen on tulevallakin kaudella torso vaikka sitä tekohengitetään nostamalla kakkosen pohjalta joukkue ylös. Ykkösestä tulee varsinainen friikkisirkus kun mukana kaksi tuontipelaajilla elossa pidettävää porukkaa

 • No tuskin TAFT pelaa missään divarissa. Taisi viimeiset kolme kautta olla sen verran hulabaloota, että tuhottiin kymmenen vuotta sitten aloitettu perinteikkään seuran hieno uudelleenrakennustyö. Toivottavasti koko seura ei kaadu, koska tällä hetkellä seura ei todellakaan ole osaavissa käsissä.

 • @ Nopad

  Osaavia käsiä todellakin siellä tarvittaisiin. Junnuja tuntuu olevan hyvin kaikkiin sarjoihin ja ihan osaaviakin junnuja, nyt tarvittaisiin osaavaa junnuvalmennustakin.

 • Vaikka olisi millaista pelimiestä ja paljon pelaajia niin paraskin seura saadaan nitkautettua huonoon kuntoon huonolla johtamistaidolla. Seurojen hallituksiin yleensä pesiytyy henkilöitä joiden tärkein siellä olemassaoleminen on titteli ja status. Tekeminen on välitöntä niin luokatonta p**kaa että heikompaa hirvittää.

  Ja kyllä, ennen kun joku rupeaa leukojaan lonksimaan että mene ja tee itse paremmin, olen itse tehnyt eri lajien parissa menestyksekkäästi hallituksissa työtehtäviä useamman vuosikymmenen. Tästä tiedänkin juuri millaista porukkaa siellä välillä pyörii ja mädät omenat tulee heittää lastista pihalle nopeasti ennen kun koko lasti on pilalla.

 • Varmaan ihan jees valinnat, mutta Juuso Laherma? Mies pelasi huikean kauden, maajoukkuevalintaa ja kaikkea.

 • Juuso hei, koita hyväksyä se, että moni listalle pääemätönkin LB meni edellesi kauden 2016 rankingissa. Tällaista tämä vaan on…

 • Mistä me puhutaan, mistä noita valintoja voi nähdä?

 • Kiitos! SAJL uutinen on julkaistu hiljattain enkä huomannutkaan sitä. Nyt siis puhutaan LB-valinnoista, kun viitataan täälläkin mainittuihin henkilöihin. Mikäli ymmärrän oikein.

 • Niin, kyllähän Törrönen ja Aspinenkin ihan hyvin pelasivat, mutta että Päivärinta? Ja lähes koko kauden safetynä pelannut Harris?

 • Mitä ego-nappeja te vedätte siellä Savossa? Wolvojen Päivärinta oli sarjan paras kotimainen taklaaja. Varmaan nuo savolaisnimetkin ihan päteviä olivat pakallisesta kuvakulmasta mutta että allstars-ainesta…. heh

 • About suoraan tilastoista arvottu, ja enemmän tai vähemmän päin mäntyä joka vuosi, arvostus näille palkinnonirvikuville näin sivusta seuraajana tasan nolla, ihan sama minkä sarjan ”tähdistöstä” kyse. Mvp:t saadaan suurinpiirtein fiksusti, muuten lähinnä jaellaan kivasti tilastojen (tai vanhoilla meriiteillä, tai kavereille) pohjalta vähän joka jengille jotain ettei vaan tulis paha mieli, divarissa ei sentään kouvolaan tai jaguille mennyt mitään, joten nämä osuivat sikäli edes parhaiten kohdilleen.

 • Olisi kiva saada tietää millä kokoonpanolla nämä starat oikein arvotaan tai valitaan?

  Yleensähän on ollut noihin valitsemisjuttuihin ollut ainakin muiden lajien osalta kirjoittaa raatiin osallistujat myös.

 • Ei kirjoittaa raatiin osallistujat yleensä ainakin muiden lajien osalta. Never höörd.

 • Jagujen RB Kähönen olisi ilman Jonesia ollut tähdistössä. Erittäin kova bäkki, jäi tietysti nyt vähän varjoon. Mutta tilastoista herrasmies todellakin löytyy.

 • Julkistetulla listalla ei ole yhtään pelaajaa, joka ei ansaitsisi paikkaansa all stars-miehistössä. Varmasti monta hyvää pelaajaa jäi listan ulkopuolelle ja valinnan hetkillä tilastoihin on hyvä vilkaista jos ei muuten ratkaisua löydy. Taistelu vuoden 2016 Spagettimaljasta oli tasokasta jefua vaikka moni kauden 2015 jälkeen odotti/kuuluutti divarin tason laskeneen. Vuosi 2017 tulee kirjoittamaan oman lukunsa divarin historiaan ja varmasi sarjan kaksi parasta joukkuetta finaalissa jälleen kilpailee paikasta liigaan. Ikävä kyllä ykkönen taidetaan kuitenkin taas pelata viiden joukkueen torso-sarjana.

 • Nyt näyttää siltä ettei Bouncers ja TAFT eivät ole kumpikaan ykkösessä pelaamassa. Nyt pitäisi Porin ja Hangon, jolla on uusi päävalmentajakin, rohkeasti vaan nostaa tasoaan ja siirtyä ECG:n kanssa ykköseen pelaamaan, jotta saataisiin edes jonkinlainen sarja aikaan. Niin miksei myös Nokiakin olisi mukana kun sarjapaikkoja jaetaan..

 • Ehdottomasti! Mikkelin ratkaisua en ymmärtänyt enkä ymmärrä miksi Pori ja Nokia eivät haluaisi ylös. Hangolla voi olla edessä nuorennusleikkaus ennen nousua mutta valmentaja on ainakin mies paikallaan.

 • Ymmärrän hyvin, mikseivät kakkosen joukkueet halua nousta. Ykkönen vaatii huomattavasti isomman budjetin tai selvää dominointia kakkosessa, jotta uskaltaisi yrittää steelersejä. Sponssirahoja saa yleensä kasvatettua, kun joukkue on kovassa nosteessa ja ympärillä kunnon pöhinää, mutta tämä ei ole tilanne yhdenkään kakkosen joukkueen osalta. Talouden tila ei muutenkaan ole paras mahdollinen. Ehkä ECG on onnistunut hyödyntämään entisiä pelaajiaan, joita pitkän historian varrelta on hyvissäkin asemissa liike-elämässä.

  Palaajien ja fanien osalta on ilmiselvää, että tiukat matsit kakkosessa ovat toivottavampia kuin rökäletappiot ykkösen kärkijoukkueita vastaan. Kaiken lisäksi kakkosesta on kehittymässä todella tasokas sarja ilman importteja. Kotka ja Oulu ovat taatusti ehdokkaita Rautamaljaan siinä missä vanhatkin kakkosen joukkueet. Kolmosesta voi nousta muitakin kakkosessa tiukkoihin matseihin kykeneviä.

 • Toivottavasti tämä ykkösen karttaminen johtaa sääntömuutokseen. Glory Days aikaan pelattiin useita vuoisia divaria ilman jenkkejä ja nousijat menestyivät hyvin liigassa. Ykkösen importit pitäisi kieltää että sarjasta saataisiin vetovoimainen suuremmalle joukolle seuroja. Piste.

 • Ehdottoman samaa mieltä.

 • Sinänsä mielenkiintoinen tämä ilmiö, missä ei tunnuta löytävän tarpeeksi joukkueita ykköseen. Mulla tuli vastikään 10 vuotta täyteen tän lajin parissa. Kun itse aloittelin, niin jenkit oli juuri sallittu ykkösessä. Useita vuosia meni siten, että kaikilla oli se kaksi jenkkiä ja joillain joskus joku random eurovahvistus. Joukkueita ei ykkösessä ehkä ollut juurikaan enempää, mutta yhtään tällaista tilannetta, missä joku hyvä porukka jää kakkoseen, en muista.

  Olen miettinyt syitä sille, miksi tilanne on nyt mitä on. Mitä on muuttunut muutamassa vuodessa? Onko eurovahvistusten määrän räjähtäminen myös divaritasolla sekä erilaiset kahden passin miehet syynä siihen, että halukkuutta on niukasti? Oma teoriani liittyy jotenkin siihen, että vajaan kymmenen vuoden takainen ”peruspaketti”, eli kaksi jenkkiä, ei nykyään jotenkin enää riitä. Tarvitaan enemmän. Moni sitten ehkä kokee, että on sama olla lähtemättä leikkiin alkujaankaan.

  Vai löytyisikö syvistä riveistä vaihtoehtoisia teorioita? Tästä olisi hauska porista varsinkin sellaisten kanssa, jotka tietävät kymmenen vuoden takaisesta jenkkien sallimisesta jotain pintaa syvemmältä. Itse en niihin aikoihin ollut ihan niin ”inessä skenessä” :)

 • On kyse muustakin kuin vahvistuksista. Liitto asettaa ykkösen joukkueille paljon samoja velvoitteita kuin liigajoukkueille, ero kakkosen ja ykkösen välillä on tässä iso.

 • No ei nyt mitään mahdottomuuksia. Mielestäni esim. tilastointivelvoite pitäisi tuoda ehdottomasti kakkoseenkin. Kyllä ne importit ovat se suurin hidaste.

 • Ovat ehdottomasti iso, ja nyt tuntuu että keinotekoisesti ollaan rakennettu illuusiota kakkosen ja ykkösen valtavista eroista. Ei vaikkapa viime kauden Kouvola tai Jyväskylä olisi noussut kakkosesta tänä vuonna ja niillä kahdella jenkillä jo pelkästään saa kyllä ihmeitä aikaan, ei ole tarvetta euro-miesten tuomiselle jos tavoitteena olla vain kilpailukykyinen.

 • Mieluummin kaksi jenkkiä ja kiellettäisiin euroimporit. Ai miksikö? Ennen kun linjamiehet loppui niin niitä lähdettiin hakemaan punttisaleilta/nakkikioskijonoista/lääninvankilasta. Nykyisin tilataan puolasta, briteistä yms. Ei parannu isojen miesten taso sillä suomessa…

 • Euroimporttien salliminen liigassa vain tietyin rajoin ja täyskielto divareissa olis kyllä omiaan. Pakottais joukkueita satsaamaan pitkäjänteisesti ja oikein.

  Jos liitossa joku miettii että miksei saada divari täyteen, niin ehkä tässä yksi lääke vaivaan.

 • Sääntöjen mukaan TAFTin vaihtoehdot olisi pelata divaria, tai tippua sakko kourassa kolmoseen. Viime kuun loppuun mennessä olisi pitänyt perusteluiden kera ilmoittaa, mikäli ei ota rankingin mukaista sarjapaikkaa vastaan, eli TAFTin sarjapaikka pitäisi olla ykkösdivarissa.

  Ehdottomasti hyvä juttu, jos tällä erikoisjärjestelyllä saadaan seuran aikuisten joukkue pelastettua, mutta jääkylmä tosiasiahan on se, ettei tällaisia tarjouksia olisi kaikille seuroille tarjolla…

  Lisäksi viiden joukkueen divari peilaa mielestäni aika surullista kuvaa nykytilanteesta.

 • Mistä tiedät ettei Taft ole toiminut sääntöjen mukaisesti eli ilmoittanut takarajaan mennessä (30.9) että ei ota vastaan ranking-sijoituksen mukaista paikkaa ja hakee paikkaa kakkoseen. Näinhän mm. Bouncerskin teki. Muiden, esim Porin osalta ei edelleenkään julkaistuja faktoja tilanteesta.

 • Mielestäni Nousiainen oli wolvoilta todella houno hankinta Nousiaisella ei viimevuonna ollut yhtään sackia vaikka sai pelata puolet peleistä kakkos ol vastaan ja mitä olen häntä nähnyt on todella ylimielinen.

 • Taft pelaa 2 div. Tai niin ainakin lukee heidän koti sivuilla

 • TAFT oli paikallaolijoiden mukaan vielä 2.10 järjestetyssä liiton liiga- ja divaripalaverissa osallistumassa ykkösdivariin.

 • Ei kai kukaan ole vaan mennyt julkistamaan näiden kokoontumisten puolivalmiita päätöksiä tai keskusteluja ulkomaailmaan? Sen kerran kun olen itse ollut paikalla, on aina painotettu että kokouksen asioista ei puhuta ulkomaailmaan ennen kuin asiat ovat julkisia. Perusteena on ollut se, että niin kauan kun pöytäkirjaa ei ole olemassa (julkistettu), ei ole mitään päätöksiä tai sitovuutta. Se mitä kokouksessa on PUHUTTU, on toissijaista siihen mitä kokouksessa tai ennen sarjoihin ilmoittautumisen määräaikaa on PÄÄTETTY. Odotelkaa nyt rauhassa että saadaan pöytäkirja ulos ja TAFTin osalta lienee jo ihan selvää mitä he aikovat eli 2-divariin hakemaan uutta nostetta uuden valmentajiston johdolla.

 • Jos kolmeen viikkoon ei saada raapustettua pöytäkirjaa kokouksesta niin pitää katsoa peiliin kun mietitään miksi käsiteltyjä ja keskusteltuja asioita alkaa vuotaa julkisuuteen. Tiedon kulku on nykyään lähes reaaliaikaista joten viestintään on vaan pakko panostaa.

 • Nyt sä olet asian ytimessä. Miksei virallista tietoa ole vielä saatavilla?

 • Koska pöytäkirjan 18 § lukee että se on julkinen asiakirja 01.11.2016 alkaen

 • Viime kauden QB on mitä ilmeisimmin palaamassa täksi kaudeksi takaisin Jyväskylään siitä päätellen, että ko. herrasmies käyttelee Jaguaarien joukkueen europlayers tunnusta. Haussa erityisesti hyökkäyksen ja puolustuksen linjamiehiä.

 • Maynard on ollut nyt kahden kauden ajan eräänlainen riippakivi Jaguille. Todella ihmeellistä jos noilla näytöillä saa jatkaa. Tietysti jos kaveri on asettunut Suomeen niin ymmärrän. Muuten en.

 • Tais lähteä kesken kautta. Todella yllättävä jos jatkaa.

  Tässä on myös hyvä paikka mainita että importtien hankkiminen ei ole mitenkään helppoa ja toinen syy miksi seurat vastustaisivat nousua.

 • Olikos tämä Keenan nyt se kenen highlight video koostui 90% pelkästään laittomista, pelitilanteen jälkeen selkään vedetyistä blokeista? Noh, eipä kaveri kyllä erottunut millään tavalla TAFTin linjasta viime vuonna, suoranainen vahvistus. Suosittelen ECG:tä hankkimaan samalla Trojansin kuluneen kauden DE:n, Stradderin.

 • Kyllä! Keenan on täysin turha pelaaja. Pullea kitisijä joka pelasi viime vuonna ainakin ihan väärässä sarjassa!

 • No mutta nyt mies löytää tasonsa kun liittyy II-divisioonan heikoimpaan joukkueeseen. Onnittelut investoinnista.

 • Hienoja uuden jefu-kulttuurin ilmentymiä nähty syksyllä. Royals julkaissut hienosti kahden pelaajansa lopettamisen näyttävästi ja Wolvojen tribuutti joukkueesta pois lähtevälle Heinäselle. Tällaista lisää. Pelaajat ansaitsevat tällaisia kunnianosoituksia ja vaikka nämä uutisoidut asiat ovat kolauksia seuralle, niiden uutisointi on tyylikäs ele ja jättää oven rakoselleen paluille ja ennen kaikkea uusille seuraan tulijoille jotka näkevät miten pelaajia seurassa arvostetaan myös epäjatkuvuuden hetkillä.

 • Hienoa! Kelpo rosteri Steelersillä, Laherman jatkoon en itse uskonut mutta loistava juttu!

 • Wolvojen nettisivujen mukaan seuran II-joukkue pelaa II-divisioonassa kaudella 2017. Olisi oikeasti ihan mukavaa, jos joku julkaisisi viralliset tiedon eri sarjojen joukkueista vihdoinkin.

 • Kyllä tuolla jagujen rosterilla olisi vaikeata pärjätä edes kakkosessa. Kaikki edellisvuosien runkopelaajat poissa

 • Mutta onhan siellä uusiakin vahvistuksia. Anssi Kaikkonen!

 • Wolvojen rosteri on taas kummallinen. On julkaistu uusia pelaajia ja vanhoja jatkosopimuksentekijöitä. Listalta ei kuitenkaan löydy kaikkia julkaistuja sen sijaan sinne on ilmestynyt julkasemattomia nimiä Taftista. Nimiä on kyllä varmaan säännön määräämä määrä mutta epäjohdonmukaista kuitenkin.

 • Näillä julkaistuilla rostereilla ei taida Kouvolan ja Jyväskylän suhteen olla muuta virkaa kuin että nyt varmistui se että tulee runsaasti Euro-ukkoja ensi kesälle kumpaankin?

 • Kouvolan ja Jyväskylän erona on se, että Jyväskylässä on polkaistu käyntiin kattava ohjelma koulujen kanssa tähtäimenä lajin suosion nostaminen kaupungissa. Kouvolassa taas selataan Europlayersia ja kaavitaan rahaa kasaan taas kerran joukkueen tekohengittämiseen.

 • Keenan kuulemma naisen perässä Suomeen, tarjonnut itseään muillekin… Ei varmaan kalleimmasta päästä…

 • @Kouvoskylä totta turiset, Jyväskylässä ollaan satsattu jo useampi vuosi oikeasti junnuihin.

 • Eiköhän jaguissa ole tilanne se että sinne saa vain marssia joukkueeseen jos omalla rahalla ja kulkemisellaan haluaa. Oikeasti kova signaus jaguissa on hieman pöhöttyneenäkin hietamäki joka oli viimeksi huskiessissa todella kova blokkaava bäkki. Toivottavasti vaan urheilullisuus ei ole kadonnut välivuoden aikana. Jagujen kannattaisi nyt hankkia joku todella kova jenkki rb ja antaa jonkun junnun pistellä hand offia bäkeille ja juosta vain koko kesä! Ei ainakaan voi huonommin mennä kuin edellisen qb:n aikakaudella.

 • Keenanin signaamisen taustoja lähinnä selittelin. Jos kundi tyrkyttää itseään puoli-ilmaiseksi, niin miksei ECG ottaisi? Jotenkin olen ymmärtänyt, että ECG olisi ihan kuraa. Keenan kuitenkain pelannut liigassa pari vuotta, joten varmasti ihan kaivattu rosterintäyte. Vai onko jollain jengillä liikaa linjamiehiä?

 • Panthers vahvistanut organisaatiotaan. Kaikki jotka jotain asioista ymmärtävät, snaijaavat samalla sen, että vaikutukset näkyvät parhaimmillaan useamman vuoden tarkastelujaksolla. http://www.panthers.fi/?p=2344

 • Panthers on joka vuosi ilmoittanut vahvistuvansa, milloin Coach D:n kautta, milloin jonkun muun asian kautta, yleensä jäänyt sananhelinäksi ja 1-2 voittoon per kausi. Jos nyt tulisi jo kolmas voitto kauteen?

 • Kaikille niille, jotka ovat epäilleet Steelerisin tulevaisuustavoitteista päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo radiohaastattelussa, että seuran yksi ja ainoa tavoite kaudelle 2017 on Spagettimaljan voitto ja nousu Vaahteraliigaan kaudeksi 2018: http://www.radiokuopio.fi/uutiset/maanantaimakasiini-pekka-utriainen

 • Ei tuollainen uutinen paljoa paina, koska puheiden mukaan lahti kovin muutto voittoinen nyt ollut. Menee useampi vuosi kun yksi ihminen saa mitään lahdessa aikaan.

 • Lahden uutinen kertoo siitä, että tavoitteena on panostaa seuratyön perusteisiin. Yksi ihminen ei yksinään saa aikaan muutosta ja vertailun Coach D:n vaikutuksiin ovat absurdeja. Sarlio on erittäin kokenut laji-ihminen joka varmasti tietää mitä toimivan jefu-seuran pitkäjänteinen rakentaminen vaatii. kaudelle 2017 oikea sarjataso on III-divari mutta jos tukijalkoja saadaan aikaan vuodessa voi kelkka kääntyä. Suomalaisen laji-scenen suurin ongelma on lyhytnäköisyys. Toivottavasti Lahessa on malttia katsoa asiaa vähän pitemmälle ja värvätä Sarlion ohella toimintaan mukaan muita laji-ihmisiä. Sellaisia kaupungista löytyy kun joukkueessakin on pelannut jo toisen polven pelimiehiä. Tsemppiä Panthersille ja JP:lle rakennushommiin.

 • Olisivat sitten kaverin nimenneet päävalmentajaksi, jos muutosta haluavat. Tämä nykyinen tiimi on kyllä umpisurkea.

 • Valmentaja on valmentaja eikä Sarlio ole sellainen, eikä Messias, mutta pätevä mies organisoimaan, suunnittelemaan ja neuvottelemaan. Kun halutaan muutosta pitää se aloittaa perusasioista. Ei esimerkiksi edustusjoukkueen valmentamiseen puuttumisesta. Hienoa, että glorydays oppeja palautetaan suomalaiseen jefuun näiden konkarien palatessa pikkuhiljaa lajin pariin

 • Aika herkästi täällä kyllä lynkataan ja dissataan, lähes kaikki mahdollinen :) Hienoa että vanhat ja kokeneet ihmiset jaksavat vielä lajin parissa ja panostaa pienempiin ja ei niin menestyneisiin seuroihin. Täytyy aina muistaa että lähes kaikki seurat toimivat talkoo-voimin, joten niillä mennään ketkä mukaan saadaan. Tsemiä Lahdelle ja tulevalle kaudelle.

 • jotkut hauskuuttavat itseään tyhmillä kommenteilla ja saavat jonkilaista sairasta tyydytystä päästessään arvostelemaan toisten tekemää arvokasta vapaaehtoistyötä.
  Tsemppiä kaikille tekijöille seuroista ja sarjatasoista riippumatta!

 • Hyvinkää Falcons palaa sarjapeleihin III-divariin. Viime kaudella äijät pelasi nelosen turnauksissa keräten yhden voiton. Hyvinkäällä on perinteisesti tuotettu hyviä pelimiehiä joten tsemppiä uuteen nousuun. http://www.falcons.fi/falcons-miehet-iii-divisioonaan-2017-kaudelle-yhdistelmajoukkueella/

 • Mielenkiintoinen kuvio tämä Hämeenlinnan ja Hyvinkään yhteistyö. Varsin järkevää!

 • Eikös H-kaupungit ole jo tehneet (pitkään?) yhteistyötä junnuissa, ihan järkevältä jatkumolta tosiaan vaikuttaa. Vielä kun ottaa huomioon tason jolla Falcons pelasi ennen kaatumistaan voi olla että 3-divarissa tulee yllätyksiä ”perinteisille” joukkueille.

 • Kauppa on nyt auki. Tämä nimi kyllä taisi olla siinä 25 pelaajan listalla jo aiemmin… Kymmenen lisää niin on yksi kentällinen kasassa. Onnea!
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=50121

 • ECG:hen valuu ainakin osa TAFTilaisia. Neljä soimusta julkaistu fb-sivuilla.

 • Onko se jo vahvistettu millä sarjatasolla ne pelaa? Koska ylipäätään vahvistetaan eri sarjatasojen joukkueet?

 • Voittavia pelaajia haluaa signata kaikki .

 • Wolvot otti ensimmäiset viisi mutta sinnepäin virta taisi jo tyrehtyä. Nyt on vuorossa ECG jonne kaksi lisää. Aiemminhan tämä linjamies Keenan ilmoitti ECG-sopimuksestaan. Markkinat on edelleen auuki.

  Uskon että Taft pelaa kakkosessa ja melkoisen junnupitoisella ryhmällä.

 • Junnun faijana ja entisenä harrastajana katson tätä mielenkiinnolla. Kovin herkästi lähtevät pelaajat ”parempaan” seuraan. Puhumattakaan niistä jotka ovat pelanneet yhen-kaksi vuotta. (joiden pitäisi olla 3 divarissa), junnuillakin parempi kokemus ja taito.

 • Inkkarien Pallarin nimi on ilmestynyt Wolvojen rosteriin. Kaveri teki onnistuneen siirtymän keskushyökkääjän paikalta puolustuksen linjaan viime kaudella ja näköjään DL-leimalla Wolvoissa.

 • Inkkarien Pallarin nimi on ilmestynyt Wolvojen rosteriin. Kaveri teki onnistuneen siirtymän keskushyökkääjän paikalta puolustuksen linjaan viime kaudella ja näköjään DL-leimalla Wolvoissa.

 • http://www.jaguaarit.com/team-jao-koulusarjan-mestari/

  Mielenkiinnolla odotan kuinka moni näistä koulunsarjan kavereista jatkaa jaguaarien edustusjoukkueen mukaan. Näytti hyvältä peliltä, muutama hieno onnistuminenkin näkyi videolla.

 • Hienoa duunia Jyväskylässä. Luulisi, että useampikin noista saa pistoksen jatkaa lajia. Seuralla pitäisi olla kehitysjoukkue jossa potentiaalia voisi hioa rauhassa sille tasolle että voi heittää ykkösessä kentälle jenkkejä vastaan. Onko Pirates-konsepti kokonaan haudattu? Ton ikäiset mahtuu kyllä pelaamaan U19 sarjaan ja toivottavasti Jagut saa sinne täysikokoisen joukkueen.

 • Joojoo, junnun faija ei ollut sen nimimerkki…

  Itse ymmärrän varsin hyvin 1-2v. pelanneiden seuranvaihdon, jos toiminta ei ole ollut laadukasta, tai jos joukkue putoaa useamman sarjatason. Näinhän kävi ECG:llekin ed. 1.-divarikauden päätteeksi. Vaikka junioreilla on enemmän pelivuosia, on jefu aina ollut late entry -laji; muista lajeista ominaisuutensa kehittäneet urheilijat siirtyvät menestyksekkäästi jefuun niin Suomessa kuin USA:n yliopistoissakin. Yksittäisen pelipaikan tekniikat eivät niin ylivoimaisia ja erilaisia ole, etteikö niitä parissa vuodessa oppisi. Taktiikkaa taas pyörittävät muut. Jos fysiikka on kunnossa ja tekniikalle ja voima- ja nopeustreenaamiselle on sitoutunut, ei mikään estä pelaamasta parin vuoden sisällä aloittamisesta pääsarjatasolla Suomessa. Jos oma seura sitten putoaa pari pykälää alaspäin, joutuu siinä arvioimaan aika rankasti oman seuransa tekemistä – olenko niin puhtaasti seurax:lainen, että haluan nostaa tämän seuran ylös kolmosesta tai kakkosesta? Tehtiinkö seurassa asiat niin hyvin, vai vaikuttaako muualla laadukkaammalta?

  Wolverines on onnistunut vakuuttamaan kovia nimiä, mekin olemme tehneet parhaamme. Uskon, että TAFTissa tehdään nyt erinomaisella tiimillä työtä sen eteen, että saadaan oman seuran junioreille oikealla sarjatasolla pelaava edustusjoukkue, jonne edetä systemaattisesti. Nyt oli ilmeisesti pieni gäppi tuotannossa ja kone yskähti. Kunhan sarjataso selviää, niin uusi valmennus pääsee rauhassa aloittamaan uudelleenrakennuksen. Samaa tässä ollaan ECG:ssä tehty, tuttua hommaa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Tsemppiä tekemiseen!

 • Wolvoilta puuttuu rosterista iso MLB. Ainakin viimekaudella monta samantyylistä ja hyvin taklaavaa mutta pienikokoista tukimiestä joilla ei vaan massaa pysäyttää voimajuoksua. Oliskohan toi Pallari sopiva siihen rooliin.

 • @junnunfaija
  Näistä Taftista lähteneistä miehistähän suurin osa on ollut seurassa jo monta vuotta ja antanut myös organisaatiolle mahdollisuuksia parantua. Jossain vaiheessahan pelaajankin on pakko luopua seurauskollisuudesta ja ottaa oma kehitys ja mahdollisuudet puntariin. Wolvoihin tai ECG:hen siirtyneistä tämä Öhman taisi olla ainoa viime vuoden rookie. Ogata, Lehtonen, Siitonen olleet rosterissa pari kautta jos en aivan väärin muista edellisten heikkojen vuosien miehitystä. Nousiainen ja Heliö olleet TAFTin mukana ilmeisesti junnuista asti ja ainakin niin pitkään kun itse muistan. En usko että ketään näistäkään herroista palvelee hirveästi juosta koko talvea U17 ja U19 jätkien kanssa. Tottakai toivon TAFTille kaikkea hyvää jatkoa varten, pääsetvätpähän ainaki aloittamaan ”puhtaalta pöydältä”

 • Inkkarien Troy Rice aloittaa taas kautensa Unkarissa. Onkohan kuvio taas sama eli siirtyy juhannuksen jälkeen Kouvolaan. https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=18465

 • Juttelin Ricen kanssa kuukausi takaperin ja suomessa pelaaminen kiinnostaa, mutta jossain muualla, kuin Kouvolassa. Toki mieli voi muuttua, mutta sanomisensa perusteella vastaus kysymykseesi on ei.

 • Eipä ole näkynyt muilta divariporukoilta vastaavaa meinikiä

  https://www.youtube.com/watch?v=FvYuUmpbTew&feature=youtu.be

 • Hyvältähän tuo näyttää. Olisi hienoa saada vanha, legendaarinen seura sille tasolle, mille perinteidensä perusteella kuuluukin.

  ECG on jälleen yksi esimerkki siitä, miten pienestä on lopulta kiinni huimakin noste. Jos pelaajat uskovat joukkueen mahdollisuuksiin, se tuo mukanaan treeni-intoa ja se taas uusia, kovaa harjoittelua kaipaavia urheilijoita. Olisiko Jabari tuon nosteen aloittaja? Joku tietysti hänetkin värväsi.

  Nyt vain jäitä hattuun. Nousu Vaahteraan ei tule tuosta vain. Itse kuvittelen Wolvojen ja Steelersin pelaavan Rautamaljassa kaudella -17, mutta hyväksi haastajaksi ECG:stä voi hyvinkin olla. Seuraava kausi onkin sitten ihan eri juttu.

 • Juu, kiva video ja hyvä että ECG nostaa päätään. Noista pätkistä ei pidä tehdä kovin pitkälle vieviä johtopäätöksiä mutta noilla urheilijoilla ei divarissa pelata, importtien lukumäärä ja laatu on se mikä ratkaisee jättiläisten menestyksen. Uudet ja pääosin vanhatkin pelaajat on vaan maksumiehinä Harrisin muukalaislegioonassa. Toivottavasti tämä on tehty jollain tapaa selväksi ja pelaajat sitoutuvat pitkällä tähtäimellä lajiin ja seuraan. Laatu vahvareilla divarissa pärjää kuka vaan, Indians osoitti sen viimeksi pari vuotta sitten.

 • Ykkössivarin joukkueet on wolvoi lukuunottamatta aikamoinen ongelmavyyhti. Jyväskylässä on valmennusongelma, Kuopiossa on importtien puuteongelma, Kouvolassa on seuraongelma ja ECG:ssä on sarjataso-ongelma. Wolvot voi lisätä tähän lisäongelman häviämällä yhden matsin ens kesänä. Näin luokattoman huonoa kattausta ei ole ikinä ennen ollut.

 • Eli ECGn ongelma on se, että ne tajus et muil on ongelmia?

 • Ja Kuopion ongelma kai aika helposti korjattavissa? :)

 • en näkisi että jyväskylässä on valmennusongelmaa, koutsiväkeä on kuin pipoa u19 joukkueessa, puolet niistä ansioituneita vaahtera/mj pelaajia takavuosilta joten ihan rempallaan ei voi pelipaikkaopetus olla.
  Dude tottakai viittasi edustusjoukkueeseen. mut paikkakunnalla yleisesti näyttäisi olevan asiat ihan ok.

 • Hei, päätetään nyt yhdessä, että onko niitä ongelmia vai ei? Ollaanko edes yhtä mieltä siitä, että Kouvola on pelkkää ongelmaa? Muut on jo riitautettu…

 • :)

 • Kova signaus Giantseilta. Todella kova,

 • Alkaa Giantsien ranking nousta ykkösessä tämänkin signauksen jälkeen. Varmaan Ahmalassa hermostuttaa kun heidän signausuutiset tyrehtyneet.

 • Joo, me ollaan täällä Bragulla ihan vetelät housussa – varsinkin ECG on se joukkue, jota me pelätään.

 • Ai hitto… tarttuuko joku oikeesti joukkueista tai pelaajista näihin foorumi lässytyksiin

 • The official ranking 2017

  1. Helsinki Wolverines
  – muutaman viime kauden avainpelaajan nimi puuttuu vielä rosterista. Uusia pelaajia listala parikymmentä joista usealla liigakokemusta. Suurin osa täydennyksistä puolustukseen joka kaipasikin vahvistumista.

  2. East City Giants
  – Itä-Helsingissä saatu joukkueen rakennus hyvään vauhtiin ja Ahmojen tavoin pelaajamäärää kasvatettu tuntuvasti. Jabari yksinään tuo rajua hyökkäysvoimaa divisioonaan ja Luokkakallion kaappaus tukevoittaa puolustusta. Suoraan kakkosen pohjamudista Spagettimaljaan.

  3. Kuopio Steelers
  – Edellisen kauden runko pysynyt hyvin kasassa mutta ruuhka-suomen ulkopuolella eivät pelaajavirrat samanlaisia kuin Helsingin poruloilla. Importteja tulossa mutta nimet vielä ilmoittamatta. Selkeä ykkös-runner up finaalipaikalle

  4. Jyväskylän seudun Jaguaarit
  – Keski-Suomessa tehty hyvää taustatyötä koulusarjojen ja junioritoiminnan myötä. Heijastuksia varmasti edustusjoukkueeseenkin. Mikäli offseason-aikana tulisi yllätyksellisiä paluumuuttajia ja huikeita vahvistuksia saattaa olla mahdollisuuksia yllättäjäksikin. Nyt potentiaalia neljän joukkoon viiden sarjassa ja näin pudostuspeleihin.

  5. Kouvola Indians
  – Kymenlaaksossa pinnistellään edelleen I-divisioonassa vaikka fiksua olisi hakea vauhtia ja rakentaa hauiksia alemmilla tasoilla. Importeilla saadaan varmasti taitopaikoille uskottavuutta mutta paljon pitää tapahtua että löytyisi haastovoimaa sarjan ennakkosuosikkeja vastaan.

  Divari on tynkäsarja ja parasta olisi rakentaa sarjajärjestelmä vastaavaksi kuin kakkosessa kaudella 2016. Runkosarjan voittaja suoraan finaaliin ja 2. ja 3. sijoittuneet välierään. Kun neljä viidestä pääsee pleijareihin avataan samalla peli kaiken maailman rosteripelleilyille loppukesän viikoiksi.

 • 1. Wolverines (paras materiaali, jos ei vie Spagettimaljaa joutuu valmennus katsomaan pitkään peiliin)
  2. Steelers (hyvä kotimainen runko ja rutiinia 1. divarista, hyvällä itseluottamuksella pelaaja joukkue joka hyvillä importeilla yltää sijalle kaksi
  3. ECG (Jabbari tuo jo omalla peliesityksellään voittoja kotiin. myös kotimainen runko parantunut selkeästi, paljon kuitenkin pelaajia rosterissa jotka eivät ole tottuneet voittamaan vaan tiukat ottelut kääntyivät liian usein tappioiksi)
  4. Jyväskylä. (Onnistuneilla importeilla pystyy haastamaan Steelersin/Giantsin, mutta kotimainen runko ei pärjää ylläoleille)
  5. Indians. (Lukuisista somepäivityskuvista voi tarkkaavainen laskea, että treeneissä näyttäisi käyvän n. 13 pelaajan runko. Paljon saa importeja virrata Kouvolan suuntaan, jotta saavat kilpailukykyisen joukkueen kasaan. Joukkue ilmoittanut tavoitteekseen mestaruuden, joka kuulostaa lähinnä surkuhupaisalta)

 • Lukumääräisesti katsottuna divarin rosterit ovat tässä tilassa:

  1.) Wolverines 50
  Wolvojen rosterin tavaaminen on aina hämmentävä kokemus. Edustusjoukkueen (Gold) rosteriin on kirjattu nyt (24.11.) tasan 500 nimeä. Listalta puuttuu kuitenkin nimiä joiden jatkamisesta on kerrottu. Ja jos katsoo seuran IV-divarin listaa (Pink) on sinne kirjattu 51 nimeä joita osa päällekäisiä, osa ei. Hämmentävää…

  2.) EastCityGiants 48
  Pelaajalistaa päivitetty 12.11. ja sen jälkeen Jabari kertonut että treenivahvuus 60 pelaajan luokkaa. Esimerkiksi eilen kerrottu luokkakallio puuttu luvusta.

  3.) Steelers
  Viimeinen pelaajalukumäärä on 39. Varmasti luku vielä elää mutta hyvänä kolmosena tästä kulmasta katsottuna

  4.) Jaguaarit
  Jaguilla rosterilistauksessa 27 nimeä. Tällä viikolla kerrottu U19 joukkueen rosterin kooksi yli 40 joten edustusjoukkueen listakin tullee kasvamaan.

  5.) Indians 26
  Inkkarit on ilmoittanut rosteriinsa 26 nimeä eli yhden yli liiton edellyttämän minimin. Lukumäärä tullee kasvamaan, mutta käytännössä varmaankin lähinnä importti-investointien kautta. Viime vuonna joukkueella on ylivoimaisia vaikeuksia saada peleihin sääntömääräinen minimi kasaan ja näillä näkymin sama jatkuu 2017.

 • Korjaus: Wolvot 50 nimeä, ei 500 typo :)

 • No ainakin Giantsit vie julkisuuskisaa stadissa 100-0 ja asia jonka Trumpin menestyksestä voisi oppia on se, että osapuoli joka hallitsee digitaalista ilmatilaa vie voiton kaikista tavanomaisista ennusteista piittaamatta.

 • Sääli ettei jefu ole (vielä) äänestys/arvostelulaji.

 • No eikä vie. Hae takkis.

 • Kilpailullisesti ei ole mutta siirtyvät pelaajat, uudet harrastajat ja maksavat katsojat äänestävät jaloillaan.

 • Näyttäis että Wolvoja äänestetään melko ahkeraan?

 • Oho! aika vähän jos pitää 2 joukkuetta peluuttaa. Vai pelaavatko kaikki kaikissa kolmessa joukkueessa. Niin ja tietty vielä junnuissa

 • Oli se Ahmojen panostus IV-divarissa menneellä kaudella lähinnä vitsi. Toivottavasi riittää höntsäilijöitä heilläkin ensi kaudelle vähän enemmän peleihin.

 • Wålvot tulee kaatumaan hyökkäyksen linjaan joko on tällä hetkellä ihan vitsi

 • Itse asiassa joo toi OL on noilla nimillä riittämätön eli täydennystä tarvitaan. Kummallisesti puuttuu nimiä joita itse pidin selvinä…

 • IV-Divari ei kuulu varsinaisesti Wolverinesin strategiaan, vaan sitä pidetään pystyssä harrasteporukalle ja he pyörittävät sitä itse.

 • Loistavaa pöhinää täällä, vähän hiljaista ollutkin. Ranking:

  1. Wolvot

  Suvereeni ennakkosuosikki. Tosi monta tuttua nimeä löytyy rosterista ja valmennuksesta. Pakko voittaa.

  2. ECG

  Toiseksi eniten tuttuja nimiä. Paljon pelaajia kuten aiempinakin vuosina, nyt ne vaan parempia kun divaristatus kaikilla.

  3. Jaguaarit

  Tosi paljon koulusarjasta tulleita poikia junnuissa ja koutseina kaikki tutut nimet.

  4. Indians

  Kouvolaan välivuoden jälkeen luvassa taas iso valtion avustus kun kahden vuoden välein voi sitä anoa = 8-10 importtia. Näistä melkein kaikki tulee heinäkuussa suomeen etelä euroopasta.

  5. Steelers

  En tunne oikeastaan muita kun Törrösen ja Aspisen. Laherma ja Jääskeläinen oli ihan ok kun pelasivat Vantaalla mutta siitä nyt on aikaa. Ja viime vuonna ei ollu importteja.

 • Ikävä kyllä tästä voi tulla tylsin 1.divari ikinä, wolvot saattaa kävellä läpi spagettimaljan voittoon…

  Sijoitukset arvaisin itse hiukan eri tavalla:

  1. Wolverines
  2. Steelers
  3. Jaguaarit
  4. ECG
  5. Indians

 • Hei T, kirjoitat IV-divarin joukkueesta ne-muodossa mutta sun nimihän löytyy rosterista nimenomaan Pink-miehistön listalla ??

 • Ei divarista ole tulossa mitään Wolvojen paraatimarssia. Joukkueessa on kyllä hyviä elementtejä, mutta esim OL-kokoonpano on nyt näytillä olevilla miehillä ohut kuten joku kritisoikin. Ja kun OL on haaste heijastuu se juoksu ja heittopeliin välittömästi. Juoksupeleistä puuttuu JJ:n kaltaisen henkilökohtaisella osaamisella dominoiva pelaaja. Toisaalta jos pocketti ei pidä tarvittaisiin scräbläävä QB ja Rojo tai Janne eivät ainakaan sellaisia ole (Cedric kylläkin)

  Uskon, että ECG yllättää vaikka sitä pääosin täällä dissataan. Jabari Harris on Jerell Jonesiin verrattava pelaajavirtuoosi ja divarissa pitelemätön. Toisaalta Steelersilla on erittäin hyvä pelaajarunko joka kahdella kovalla jenkillä vahvistettuna saattaa yltää jopa yllätykseen.

  Jaguaarit on selkeä kehitysjoukkue ja heidän kohdallaan maltti on valttia ja uuden nousun rakentaminen alkutekijöissään. Elementtejä siihen on taivaanrannalla. Kouvolassa sen sijaan taistellaan tuulimyllyjä vastaan. Seura ei ole halunnut rauhoittua rungon rakentamiseen vaan jääräpäisesti pyrkii import-strategiallaan saavuttamaan jotain saavuttamatonta. Joukkueessa on erinomaisia suomi-yksilöitä mutta ei joukkueeksi asti.

  En usko että Wolvot yltävät puhtaaseen kauteen. Olisi yllätys jos eivät yllä loppuotteluun. Suvereeniksi liiganousijaksi yltääkseen ”Ahmalassa” täytyy vielä tehdä töitä ja tuolta esillä olevalta Gold-listalta puuttuu vielä oman laskukaavani mukaan 7 viime kaudella tärkeässä roolissa olleen pelaajan nimet. Tietysti off-season on vielä syksyssä ja paljon ehtii tapahtua. Tuosta toisesta loppuottelijan paikasta taistelevat tasapuolisesti Steelers ja ECG. Jos olisin Wolvo, en missään tapauksessa haluaisi Kuopiota välierävastustajakseni.

 • Eiku ECG on kolmosdivarin huonoin jengi. Pidetään nyt jostain edes kiinni.

 • ECG oli kolmosen huonoin ennen kuin hommasi muutaman importin ja teki videon.

 • Just näin. Importtien merkitys käy tästä hyvin ilmi. Jospa nyt Kuopiossakin ymmärtävät. Videolla jossa puhutaan amerikkaa otetaan lopuksi se ratkaiseva yliote vähättelevistä vastustajista.

 • Vielä kun saavat kotipeleihin pomppulinnan on menestys taattu

 • Pomppulinna on toki sarkasmia, mutta stadin jengit voisivat pikkuhiljaa panostaa ottelutapahtumiin vähän ponnekkaammin. Hävettää yleisömäärät ja surullisinta jefun lippulaivan, Roostersin surkeat lukemat. Tässä on alue, jolla ECG voisi erilaistua stadissa. Seura joka panostaa Velolla yleisön viihtyvyyteen.

 • Millä ECG voisi erottua olisi se että pelaisi pelinsä itä-Helsingissä. Se jos mikään olisi lajin näkyvyyden levittämistä pääkaupunki seudulla. Eikö Itiksen lähellä ole mitään hyvää pelikenttää?
  Toki jos ovat fiksuja niin korjaavat ottelutapahtumaansa viihdyttävämmäksi ja muista poikkeavaksi.

 • En kirjoittanut ”ne”, vaan ”he” ja ehkä mä pelaan Pinkissä.

  Muita kysymyksiä?

 • Miksi Cedricin nimi ei ole rosterissa?

 • …ja onko Pervis vain valmentajan roolissa kun ei ole rosterissa?

 • Noi Steelers-Wolverines pelit olikin todella tiukkoja viime kaudella :-) Katsooko nää kirjoittelijat näitä pelejä/tilastoja koskaan?

 • 49-7 ja 21-51

 • Peukkuu Stadista Sawon mafioosoille! Tää uutinen lisää mielenkiintoa niin ykkösen, kuin kakkosenkin osalta

 • Helsinki Wolverines ylivoimaisesti Suomen parasjoukkue vuonna 2017.

 • …ei pelannut viime kaudella

 • Näyttäs Sawossa tapahtuva, Steelers kiinnittänyt ensimmäisen jenkin: http://www.savonsanomat.fi/urheilu/Steelers-hankki-johtohahmon-puolustukseensa/893390

 • Kieltämättä hyvältä alkaa Kuopion pakka näyttää, mielenkiinnolla odotellaan myös hyökkäyksen vahvistuksista uutisia :)

 • itselleen huippuvahvistuksen. Xavier Andre liittyy jättiläisiin. Kyllä noi alkaa olla jo varteenotettava kokoonpano ykkösessä http://www.ecg.fi/xavier-andre-ecghen-pelaajavalmentajaksi/

  Josta tuli mieleen että Missäkäs se Cedric pelaa ensi kaudella kun Wolvot on syksyllä kertoneet että kaveri pelaa Ahmalassa mutta nimeä ei löydy rosterista…???

 • Xavier Andre, huippuvahvistus? Nyt meni vähän puihin, mutta kelpo paitakauppias ainakin omille joukkueilleen. Mahtaako pelata downiakaan ensi kesänä.

 • Osittain samaa mieltä Andresta. Ei nyt mikään huippuvahvistus, mutta ihan ok tason divarijyrä.

 • Mitä olen kuullut niin kyllä se takakentälle jopa on ihan vahvistus 1divarissa mutta älkää nyt herra jestas päästäkö sitä valmentamaan!

 • Kyllä ECG on offseason-julkaisuillaan nostanut itsensä I-divarin kärkijoukkueiden listalle. Tässä ranking ennen joululomalle siirtymistä.

  1. Wolverines
  Seura julkaisi tavoitteensa ja pelaajastrategiansa heti syksyn alkuun sekä muutaman avainhankinnan mutta sen jälkeen ollut kohtuullisen hiljaista. Osa ensimmäisessä julkistuksessa listatuista nimistä puuttuu edelleen rosterista ja se herättää spekulaatioita. Kiistatta edelleen sarjan ennakkosuosikki mutta haastajat tulee lujaa perästä.

  2. ECG
  Itä-helsinkiläisillä tuntuu olevan draivia päällä ja Jabarin tasoisen QB:n signaus nostaa minkä tahansa joukkueen uudelle tasolle. Toinen jenkki on vielä julkaisematta mutta eiköhän sellainenkin tule. Luokkakallio ja Andre vahvistavat joukkueen puolustusta tuntuvasti.

  3. Steelers
  Kuopiossa ollaan oltu aiempaa vuotta hiljaisemmalla tuulella talven aikana mutta tavoitteeksi on julistettu nousu liigaan 2018. Yksi jenkki on hankittu puolustukseen ja toisen hankintaa jännitetään. Onko tuo QB tai RB…? Pleijareihin heittämällä mutta viiden joukkueen sarjassa se on liian helppo saavutus.

  4. Jaguaarit
  Jyväskylässä on toteutettu näyttäviä pitkän tähtäimen tulosta parantavia operaatioita jotka tulevalle kaudelle eivät vielä kanna parasta satoaan. Taistelee vahvasti viimeisestä pudotuspelipaikasta jos pelisysteemi ykkäsessä sama. Jos pleijareihin vain kolme joukkuetta on sinne Jagujen kannalta liiikaa pyrkijöitä.

  5. Indians
  Inkkarit ovat julkaisseet somessa aktiivisesti kuvia harjoituksistaan ja aika harvalukuiseltahan tuo on näyttänyt. Viime kaudella oli vaikeaa saada täyttä miehitystä kentälle eikä muutosta ole vielä ilmaantunut. Vasta yksi importti kirjattu rosteriin mutta ei vielä jenkkejä. Tavoite Spagettimaljasta on toistaiseksi utopiaa.

 • Nyt meni tunteeseen. Steelers kävi toissakesänä helsingissä voittamassa ECG:n helposti 17v quupeella ja muun porukan keski-ikä oli ehkä 20. Siihen Steelers joukkueeseen on tullut Laherma, Jääskeläinen, Väisänen, Jauhiainen, Törrönen jne, toisin sanoen ne paremmat ex-taft pelaajat jotka lähti jo vuosi sitten plus Lappeenrannan parhaimmistoa. Ymmärrän että ECG on helsingissä ja varmaan käyt aika ajoin katsomassa heidän treenejään mutta voi hyvää päivää..

 • …no mutta sinulla on mahdollisuus esittää tässä samassa foorumissa oma perusteltu näkemyksesi joukkueiden voimasuhteista..?

 • Hei Kala_ukko, uskon, että ECG:n menestyminen menee useammalle muullekin tunteeseen,. Älä välitä se on ihan inhimillistä ja sallittua suomalaisellekin miehelle. Ja mitä tulee ”parempiin ex-taftilaisiin” niin en viitsi näin joulun kunniaksi ruveta ketään enkä mitään nolaamaan. Aina vääristynyt kuva sinulla on kuitenkin pelaajista ja niiden tasoista.

 • ECG:n menestyminen? Somessa?

  Steelers yllätti viime kesänä kaikki siinä miten hyvin ykkösessä voi pärjätä kotimaisin voimin. Nyt ilmeisesti runko on säilynyt samana, ykkösen voittaja noussut liigaan ja hankittu vähän apuvoimia. Itse rankkaisin Steelersin kärkikaksikkoon enkä olisi yhtään varma kummalle sijalle.

  Tuleva kesähän asiat osoittaa mutta tähän mennessä ECG ei ole muuta kuin kirjaimia netissä.

 • Kala_ukko otti rauhoittavan (oluen) ja perustelee: miten Jagut tai Inkkaritkaan on missään rankingissa ECG takana? Ihan tosissaan, pari EU ukkoa ja Jabari. Tuleehan ne nyt muillekin ne jenkit.

 • ecg on todellakin toistaiseksi pelkkää puhetta. Jos ei ole taikoja tapahtunut niin nuo pari kaveria ei voittavaa joukkuetta tee, loppumiehitys tosiaan sitä kakkosen alakastia/ kolmosen tasoa… steelers sen sijaan tulee olemaan epäilyksettä todella kova ensi kesänä, pelaavat wolvojen kanssa keskenään 1-2 sijoista.

 • Viime kauden pelit Wolverines-Steelers 49-7 ja 21-51. Ensimmäisessä ottelussa koko toinen puoliaika kakkosmiehityksellä ja jälkimmäinen kakkos QB:lla. Lisäksi enitenhän Wolverines on vahvistunut syksyn aikana. ECG:n treeneissä paikalla 15-20 jätkää. Luokkakallio hyvä hankinta ja Xavier voi sooloilla sitten ECG:n riveissä ens kauden. Hyvää joulua kaikille

 • Sulttaanin mielestä Wolvot voittaa kaikki pelinsä, jos eivät häviä yhtään.

  Huonoa keskustelua pahempaa on vain hiljaisuus, keep up the rankingit! :)

 • Hym, Wolvojen rosterissa 17 uutta nimeä. Aika hiljainen syksy……..

 • Näyttää to OL olevan edelleen Wolvojen heikko lenkki. Muilla pelipaikoilla runsaasti uusia pelaajia. Tulee hiljainen kesä jos ei heittojoukkue saa lisää lihaa linjaansa.

 • Heikko Wolverinesin OL joka piti koko kesän pelinrakentaja(t) käytännössä koskemattomina. Säkkien laskemiseen kun riittää yhden käden sormet, ei varsinaisesta heittojoukkueen heikkoudesta voida puhua.

 • Ei kukaan ole menneen kauden OL-peliä kritisoinut vaan ennustanut tulevaa. Nyt rosterissa on vain kuusi OL-nimeä joista ainoastaan kaksi (Lipponen, Ristilä) mukana viime kaudella tuossa roolissa. Selkeästi ohuin osa-alue joukkueessa eikä siinä menneisyyden menestys paina. Ja ”edelleen” viittaa analyysiin aiemmin syksyllä josta tulkinta ja tilanne ei ole kehittynyt minnekään.

 • Jaguaarit ovat kiinnittäneet vahvojen huhujen mukaan pääkaupunkiseudulta tutun pelimannin pelirakentajakseen.

  Samaiset huhut kertovat myös inkkareista tutun Ricen soitelleen Jyväskylään. Olisiko Jyväskylässä porisemassa sittenkin mestaruussoppa?

 • Rice soittelee takuulla kaikki jengit läpi ja menee sinne joka odottaa miehen Puolan pestin loppumiseen saakka. Varmasti ottaja löytyy, sen verran kova pelimies kyseessä. Ihmetellä täytyy jos ei jo nyt vaahterassa joku miestä ota riveihinsä. Jyväskylän suhteen epäilen, tarve on paitsi QB niin myös RB, varmojen huhujen mukaan Kähönen (vai mikä se oli) ei pelaa ensi kaudella.

  Pelinrakentajiahan on tosiaan Pk seudulla tarjolla, toivottavasti joku heistä pelaa ykkösessä aloittavana ensi kaudella, vaikka sitten Jyväskylässä!

 • Rice on muuten lopettanut pelaamisen. Sinänsä mainio picki Jyväskylältä!

 • Niin siis lopettaa kauden 2017 jälkeen

 • Wolvoilla pn vasta 5 vaahterassa pelannutta QB:ta riveissä (Johnson*2, Lehtinen, Drockila ja Thomas. Varmaan sinne tulossa vielä muutama lisää, koska wolvoissa ei tartte yksin QB:n treenata

 • Kähönen tosiaan keskittyy huhujen mukaan ensi kesänä pelaamisen sijaan kalastamiseen. Kova takaisku Jaguaareille, mutta ei mitenkään korvaamaton jos huhuihin uskominen. Huhuissa pyörii nimittäin Ricen lisäksi pari EU-statuksen omaavaa vahvistusta.

  Kokoahan tuo porukka edelleen kaipaa, mutta sitäkin on kuulemma tulossa kotimaisen ”läskin” muodossa. Eli myös muutamia kotimaisia kaloja on ilmeisesti uimassa jyväskyläläisten verkkoon. Se onko nämä huhuissa pyörivät kaverit sitten ykköseen sopivia kavereita onkin aivan toinen juttu. Toisaalta pari paluumuuttajaa voisi tehdä kummia myös jyväskyläläisten kotimaiselle rungolle, koska kyllähän jyväskylästä reissuhommia on tehnyt useampikin kova nimi viime vuosina.

  Miten muuten käy Jaguaarien ja Panttereiden yhteistyön? Sitä kun ei ole ilmeisesti vielä jatkettu? Olisikohan jyväskylässäkin kuultu lahtelaisten ”ongelmista”? Uusi urheilutoimenjohtaja kun kuulemma potki puolet pelaajista ja valmentajista kilometritehtaalle.

 • …siis kerroit että Kähönen ei pelaa ensi kaudella ja kaikki muu on täyttä tuubaa. Ei siis yhtään faktaa kuorruttamaan nimimerkin viestiä.

 • Eikös Kähönen ole ensi kesänä intissä kaukana Jyväskylästä ?

 • Kyllä, ensi kesänä intissä ja sen jälkeen koulussa Vaasassa.

 • Voitetaan ensi vuonna 1.divisioona. Porukka pysyny kasassa 2.v vaikka menestys ei ole ollu huippua. 3.v toden sanoo.

 • Ei 3.v vaan 3.d (=divisioona) toden sanoo…

 • Oikeesti diggaan näitä juttuja kun seuralla on mukaa kertoa itselle epäedullisia uutisia. Yleensä suurin osa seuroista vaikenee kun joku lähtee omasta porukasta.Tosin onhan Nousiainen palaamassa loppukesästä mutta kuitenkin… http://helsinkiwolverines.com/niko-nousiaiselta-terveisia-nuorille-urheilijoille/

 • Oikeesti diggaan näitä juttuja kun seuralla on mukaa kertoa itselle epäedullisia uutisia. Yleensä suurin osa seuroista vaikenee kun joku lähtee omasta porukasta.Tosin onhan Nousiainen palaamassa loppukesästä mutta kuitenkin… http://helsinkiwolverines.com/niko-nousiaiselta-terveisia-nuorille-urheilijoille/

 • Ei ole mielestäni epäedullinen uutinen kun seuran pelaaja kelpaa Eurooppaan pelaamaan ja palaa sieltä kokeneempana ja parempana omaan seuraansa vahvistaen seuraa playoffien lähestyessä.
  Näin minä ajattelin kun uutisen luin. Että kattokaa miten hyvää työtä me on tehty!
  Propsit Wolvoille täältä!

 • Taftin nauhallahan kaveri on tuonne lähtenyt

 • Jos soppari on tehty Wolvoihin niin on wolvojen pelaaja. Lisäksi tämä takaa sen että palattuaan pääsee suoraan sopimuksen tehneeseen joukkueeseen ilman karensseja tai muita ihmeellisyyksiä vaikka kesken kauden.

 • Minun pointtini taisi olla ,että tuskin Wolverines on tehnyt tämän hyvän työn kyseisen pelaajan kohdalla.

 • Eihän Wolvot yritäkään ottaa kunniaa asiasta, päinvastoin jutussa tuodaan Taftin rooli esille. Ja juuri noista propsit Wolvoille. Myöntävät menetyksen ja antavat kunnian sinne minne sen pitääkin mennä. Hienoa suoraselkäisyyttä ja tosiaankin munaa kertoa ikäviäkin asioita joukkueen rakentamisen näkökulmasta.

 • http://herosports.com/news/seth-peters-hendrix-football-quarterback-d3-football
  Hyvältä näyttää ihan tosissaan. Oliskos tässä sitten divarin paras kuuppa tulevana kesänä ?
  Jalkoja riittää, ei heitä tyhmiin paikkoihin, ja käsi riittää hyvin pitkiin fadeihin. Vie yksinäänkin Steelersin korkealle. Saa pokettikin hajota, eikä yhtään haittaa. Hieno värväys Kuopiolta, jos filmeihin on uskominen.

 • Kysymys: Oliskos tässä sitten divarin paras kuuppa tulevana kesänä ?
  Vastaus: Ei ole

 • On 1-div. Heikoin lenkki 2017, kouvola varma 4. Sija, jagut 3. Ecg 2. Ja wolverines voittaa yhtävarmasti kuin 2016… :D

 • Filmiä.. tosta juttuun upotetusta ei voi sanoo ku et fade ei ainakaan auennu

 • 1 Rojo
  2 Jabbari
  3 CJ
  4 Maynard
  5 Väisänen
  5 Drokila
  6 Thomas
  7 Karoly (jos tulee)
  8 Peters

 • Johan oli lista! Mieti vaikka niin, että jos sun pitäs valita kenet otat ensikaudeksi 1 quupaksi. Väisäsen vai Peters:n? Toisella on jalat ja osaa heittää. Toisella on suomen passi.

 • Hienoa…. Lista on selkeä provo eikä tuohon voi suhtautua muutoin. Kyllä parhaan kuupan titteli on taas uudelleen jaossa eikä kenenkään vanhat meriitit riitä. Rojo on mahdollisesti paras koskaan Suomessa pelannut QB, mutta parasta ennen päiväys on vuosien ja kilojen myötä pahasti takana päin. Steelersi jenkki-QB:n dissaus kuuluu tietysti asiaan mutta ninhän tämä aina menee. Lehtistä ei listalta löydy ja Maynardin sijoitus aiheuttaa lähinnä huutonaurua. Jos tohon listalle olisi vielä lisätty Inkkarien viimevuotinen Stephenson niin kakku olisi saanut kuorrutuksensa. Kaveri kun oli kaikkien aikojen huonoin Suomeen importiksi hankittu pelaajan ikinä koskaan…

 • Mulla on jalat ja heitän frisbiigolffia hyvin, pitäisköhän pistää lista uusiksi

 • Lehtinen unohtui listalta, laitetaan vaikka CJn ja Maynardin väliin.
  Videoklippi ei riitä perusteeksi mihinkään jotenka näyttöihin asti kaveri pysyy siis listan viimeisenä. Amerikanlisällä sen voi nostaa ehkä Karloyn ohi.
  Muistutan, parasta ennen Rojo tuli viime spagumaljaan sisään kesken pelin täysin kylmiltään ja raiskas divarin ykköspuolustuksen mennentullen. Jos Wolverinesin puolustus olisi saanut pelissä sen jälkeen yhdenkin pysäytyksen tai jos Rojo olis aloittanut matsissa qbna olisi Spagettipysti jäänyt Brahen kentälle…

 • Kuten jo kirjoitikin, Rojo on yksi kaikkien aikojen parhaista pelipaikallaan pelanneista pelaajista Suomessa mutta kaikki glory loppuu aikanaan. Näinhän kävi myös Stokesille kuten kaikki näkivät viime vuosina. Rojo on edelleen erinomainen heittävä QB mutta juoksu-uhan puuttuminen rokottaa pisteitä paljon. En tiedä onko kaveri aloittanut ”kesäkuntoon 2017”-projektinsa mutta n. 20 kilon painonpudotus voisi muuttaa tätä näkemystä paljon. Jason Thomas on samalla tavalla uransa viimeisiä downeja pelaava kaveri jolla on takana huikea, ehkäpä jopa ainutlaatuinen ura Suomessa. Iskee vielä kovaa safetyn paikalta, laiturina keskimääräistä suomalaista tasokkaampi mutta varmasti entistä enemmän valmentaja. Kaikki propsin supermiehelle edelleen. Cede on Wolvojen jokeri-kortti ja roolittamalla oikein tekee ahma-hyökkäyksestä täysin ennalta-arvaamattoman. Toivottavasti suomi-quupat saavat peliaikaa.

  Divarin ykkös-QB tulee olemaan Jabari Harris. Se riittääkö tämä nostamaan Giantteja spagettimaljaan on vielä arvoitus. Jaguaarithan ei ole ainakaan tietojeni mukaan julkaissut importtejaan ja ihmettelen isosti jos Maynard saa vielä yhden mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Hän on ollut QB:n paikalla suoraan sanoen huono.

  Steelersin julkaisu on kaikille täydellinen arvoitus kauden alkuun saakka. Jenkkien saaminen joukkueeseen voi nostaa kalakukot mentaalisti korkeammalle tasolle kuin muutoin yltäisivät. Kova rooli kuitenkin 22-vuotiaalle pojalle jos häneltä odotetaan niin suurta henkistä johtajuutta kuin hehkutetaan. Inkkarien osalta peli on täysin auki mutta luulisi heidänkin ottavan opikseen viime kauden flopeistaan. Joka tapauksessa tämän poppoon oikea paikka olisi kolmosessa.

 • Jos pitäisi valita qb vaikkapa finaalin vikalle puoliajalle, ottaisin edelleen RoJon riippuen sarjatasosta. Mutta koko kaudesta kun puhutaan, niin huolettaa aika tavalla miten kroppa kestää. Piiputti spagun lopussa jo niin että hyvä kun sai happea ja kaverin pakki on edelleen jatkanut kasvua. Wolvojen onneksi on niin hirveä divarikausi tulossa, että suomalaiset hoitaa kyllä kotiedun ja runkosarjan, niin voi säästellä. Mutta muuten Jabari Harris tulee kyllä olemaan aivan hirveä pelaaja divariin. Puolan liigan pelien perusteella heittopeli oli parantunut aika paljon viime vuosina ja Vaasaa pelatun Vaahteraliiga-pelin perusteella en olisi ihmetellyt vaikka Roosters olisi penkittänyt Brownin pudotuspeleihin.

 • En tiedä mitä videoita porukka on katellu mut kyllä tää mut vakuutti vaikka ”3-divarissa” mies heitteleekin! http://www.hudl.com/video/3/524225/585ecb905b3cb01024577f64

 • RoJo roikutti niitä läskejään viime spagussa. On kova juu, mutta sitten pitää pelata koko kausi, eikä vaan pilata Lehtisen kausi.

 • Millasiahan läskejä täällä on kommentoimassa?

 • Wolvoilla Drockila on aloittava QB. Lehtinen on intissä ja back-uppailee minkä lomiltaan ehtii. Rojo pelaa kakkoskuuppana jos on tarve ja Cede päätehtävänä on koppaila palloja. Jason pelaa vain jos kaikki edellämainitut neljä hyvää pelinrakentajaa ovat kaikki pelikyvyttömiä. Tai no mitä nyt parissa kikkapelissä…

  Rojo pitää kuntoaan yllä pelaamalla II-divarissa aloittavana pelinrakentajana ja on sitten parhaimmillaan Spagettimaljassa, jossa ottaa aloittavan QBn paikan sovitusti.

 • Eiköhän lehtinen ole jo puolet lusinu palveluksestaan

 • Jos finaalissa homma ei toimi, niin kuka päävalmentaja ei tekisi jotain radikaalia ratkaisua tilanteen kääntämiseksi? Ja ratkaisuhan oli tulosten valossa täysin oikea!

  Välillä pulpahtaa mieleen, että tajuaako tänne ajatuksiaan tuhertavat jenkkifutiksesta, urheilusta, tai ylipäätään elämästä mitään?

 • Pääsikö Lehtinen urheilujoukkojen ammattiurheilijakiintiöön eli 6 kk ja ulos ?

 • Urheilujoukot on palvelleet vasta 2,5 kk.. http://www.sajl.fi/?x167512=5459646

 • Venäjän tilanteen takia urheilujoukoista ei pääse harjoitusvapaille? Onko kukaan tsliaivoista huomannut Urheilujoukkojen siirrosta Santahaminaan Helsinkiin reilu vuosi sitten?

 • Wolvoille taas QB Rosteriin? Kuka tää on?
  http://helsinkiwolverines.com/edustusjoukkue/

 • Parempi toi meijän Seth Peters on http://www.hudl.com/profile/276490/thomas-wolff-clausen

 • En ymmärrä logiikkaa, mutta varmasti tässä on joku suurempi viisaus taustalla. Wolverinesilla on nyt edustusjoukkueen rosterissa seuraavat pelinrakentajat:

  Robert Johnson (USA, EU status)
  Cedric Johnson (USA, EU-status)
  Jason Thomas (USA, EU-status)
  Janne Lehtinen (USA-FIN kaksoiskansalaisuus)
  Oskar Drockila (FIN)
  Thomas Wolff Clausen (DEN)

  Aiemmin ajattelin että on joka neljännekselle oma QB mutta nyt menee logiikan hakeminen vaikeaksi. Tanskalaisella on kyllä kokoa muidenkin pelipaikkojen pelaajaksi mutta kai nuo kohta kertovat mitä tolla hakevat.

  Ja Savon paronille vastaukseksi että toi Steelerin poika on todennäköisesti Wolvojen tanskalaista parempi mutta pitkä matka jo Jonhsonien päihittämiseen.

 • Millä I-divisioonan joukkueella on rosterissaan enemmän pelinrakentajia kuin hyökkäyksen linjamiehiä?

 • Mut eiks Wolvot pelaa kahta 11 vs 11 sarjaa ensi kesänä? Eihän toi ole kun 3 per joukkue?

 • Cedric pelaa varmaan edelleen ensisijaisesti wr jos ei se käsi ole vieläkään kunnossa ja Jason jatkaa DB. Ja kun wolvoilla on ne 2 11-11 joukkuetta QB on silloin 2 ja 2. 3qb on sitten varalla. Ihan fiksua touhua.

 • ”mielenkiintoinen kevät on edessä, sillä edustusjoukkueen aloittavan pelinrakentajan paikka on tällä hetkellä aivan auki!”

 • Jyväskylä ”joutunee” hankkimaan uuden pelinrakentajan: http://www.bobcats.cz/products/craig-maynar-se-stal-novym-qb-pro-letosni-sezonu/

 • Maynard on kahtena vuonna ollut keskeisessä roolissa Jaguaarien menestymättömyyden takana. Ensimmäisellä kaudella peli sujui hetkittäin mutta kaveri loukkaantui ja se siitä. Toisella kaudella ei peli ollut kertaakaan sen näköistä mitä jenkkivahvistukselta voi odottaa. Sitä en tiedä oliko syynä edelleen vammat. Toivottavasti Jagut löytää hyvän pelintekijän ja sekoittavat ennakkoasetelmia ykkösessä.

 • Voihan se olla seuran taloudelliset resurssit eivät mahdollista yhtään importtia?

 • Jos resursseja ei ole, ei ykkösessä kannata pelata.

 • Tapahtuuko Indianseissa mitään. Treenaako ne edes?

 • Inkkarit juuri uusimassa nettisivujaan. Eiköhän ne kohta pläjäytä pöytään crokojen mitalla importteja ja ilmeisesti tiivis 15 äijän ryhmä treenaa kovaa… tai no treenaa…

 • Inkkareilla tehdään hyvää junioripolkua ja viime vuosina ollaan jouduttu turvautumaan importteihin, kun Kotka on kalastanut pelaajia Kouvolasta likaisella pelillä

 • Kouvola ja Likainen peli sopii hyvin samaan lauseeseen mutta kyllä sitä makaa niin kuin petaa eli joukkueen maineen menettäminen on seuran johdon oman työn tulosta. Indians ei edelleenkään uskalla pitää avointa Europlayers-profiilia, koska joukkueessa pelanneiden importtien antamat palautteet ovat tietyltä aikakaudelta suorastaan mykistäviä ja kotimaiset ”toisinajattelijat” ovat äänestäneet jaloillaan. Kouvolassa asuva ex-Inkkari Vincent Pervis teki Kotkassa erinomaista valmennustyötä kaudella 2016 ja johti Eaglesin III-divarin mestaruuteen. Kotimaisin pelaajin pelattuna ottelu Eagles – Indians olisi päättynyt ainakin kauden 2016 rostereilla selvään kotkalaisvoittoon.

  Oman junioripolun rakentaminen Kouvolassa on hieno asia ja nyt kahden ikäryhmäjoukkueen pelaajien saadessa lisää ikää alkaa muutama oma kasvattikin varmaan nousemaan edustuksen kapeaan rinkiin.

 • Kerrotko vielä mitä likaista peliä Kotka on käyttänyt? Eli syytätkö oikeasti vain toista joukkuetta Kouvolan heikosta menestyksestä?

 • Vai on Kouvola menettänyt Kotkalla pelaajia likaisella pelillä? No pitäisikö Kouvolan lopettaa jo vihdoinkin sen likaisen pelin pelaaminen? Tarinoita on lukusia, ja niin on myös kertojia eli omaa suodatusta saa käyttää, mutta yhtään hyvää sanaa en ole Kvlasta muutaaman vuoteen kuullut, päinvastoin kuin Kotkasta. Mistähän mahtaa johtua? Miksi Kouvolalaiset lähtevät mieluummin Kotkaan pelaamaan kuin pelaavat kotikaupungissaan? Eikun niin sori joo. Unohdin. Likainen peli. Jaksamista sinne Kouvolaan pelaajille. Ainahan sieltä pääsee pois.

 • No.. ”tosiasioita” kehiin, jos on kykenevä mainitsemaan, että joku seura käyttäytyy sopimattomasti pelaajahankinnoissa yms. Niin silloin myös pitää löytyä laskeutuneet kivekset ja kertoa mihin nämä perustuu.

  Asia kuin asia, on typerää heittää ilmoille jotain mitä ei perustella millään tavalla, varsinkin jos se koskee konkreettisesti esimerkiksi valmentajaa, seuraa, pelaajaa, faneja.

  Olettamukset ovat eri asia, mutta kyllä nekin kuuluisi jollain tavalla perustella mihin ne perustuu.

  Hieman tässä tuoksahtaa palaneen käry, koska kalastelua tapahtuu aina, mutta kyllä ihmiset tekevät itsenäisesti päätökset loppujen lopuksi. Ja lisäksi, kuka ”likaista peliä” käyttävässä seurassa haluaa pelata tai edustaa sellaisen seuran toimintatapoja. Kysynpähän vain..

  nim. Arvostan avoimilla korteilla pelaamista

 • Ensimmäinen asia mitä asioita parantaakseen pitäisi tehdä on pystyä tunnistamaan ja tunnustamaan ongelmat. Kouvolassa näin ei näytä tapahtuvan. Eiköhän pelaajilla olisi aika iso kynnys siirtyä naapurikaupungin alempana pelaavaan joukkueeseen, jos oman kaupungin joukkueessa olisi kaikki kunnossa. Kouvola olisi sijainniltaan täydellinen houkuttelemaan pelaajia naapurikaupungeista joka ilmansuunnasta, mutta virta vie muualle. Luulisi, että vetovoimainen organisaatio houkuttelisi Lahdesta, Kotkasta, Lappeenrannasta ja Mikkelistä pelaajia.

 • Perheen pyörittämä seura ei ole oikein avoin pelaajilleen ja lisäksi varsinkin naispuoliset omaavat railakkaan temperamentin. Indians ajaa itsensä tuhoon jos nykyinen puuhaperhe ei väisty

 • Nykymeininkiin tyytymättömät ovat yksi toisensa jälkeen siirtyneet pääosin Kotkaan. Muutama muuallekin. Tämäkään off season ei ollut poikkeus. Vaikuttaa kuitenkin siltä että nyky-inkkareissa olevat ovat sitoutuneet perhe-politiikkaan ja niin kauan kuin jostain kaivetaan rahaa aina vaan uusiin importteihin, se lopullinen romahdus siirtyy aina vuodella eteenpäin. On hyvä muistaa, että kaudella 2015 Inkkarit voittivat jopa Saintsin joka pelaa nyt Vaahteraliigassa.

  Viime kaudella Inkkareissa pelasi yksi divarin parhaista yleispelaajista – Charles Wort. Ihmettelen edelleen, että mikään liiga- tai divarijoukkue ei ole poiminut tätä kahden passin jenkkiä vieläkään rosteriinsa. Hyvässä joukkueessa mies kukoistaisi ihan uudella tavalla.

 • olis kyllä ottannut….mut kaveri oli neuvotteluissa ihan m..kku!

 • Marco Tiilikainen siirtyy näemmä ECG:stä Greg Maynardin kaveriksi Pribram Bobcatsiin. Hienoa, että löytyy jälleen uutta suomalaisverta ulkomaan kentille. Ei muuta kuin menestystä Marcolle.
  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=59891

 • Joulukuussa oli menossa Espanjaan, ton videon perusteella tippu ECGstä

 • Ei oo kyll hirvee taso tsekeissä jos tuolla videolla sinne pääsee.

 • Puolet pätkistä kaveria blokataan 20 yardia taaksepäin ja siellä tekee taklauksen…

 • joo ok.. olihan siellä ihan ok suorituksiakin, mutta vinkkinä vain, että älkää laittako highlightinne ensimmäiseksi clipiksi suoritusta missä teitä viedään kuin litran mittaa.
  jos etsisin DL pelaajaa ja sattuisin avaamaan tuon pätkän niin ekan downin jälkeen olisin siirtynyt seuraavaan jätkään. Tämä ei dissaus ko. Marcoa kohtaan, vaan pyyntö että käyttäkää järkeä kun teette highlight pätkiänne jolla itseänne haluatte myyvän/mainostavan.

 • Nyt on pakko vetää viiva seinään. Kouvola Indians on julkaissut pelaajasiirron. Milloinkohan tällaista on tapahtunut nimenomaan Kouvolaan päin viime vuosina: http://www.sajl.fi/?x167512=5830644

 • Saivat Inkkarit Kouvolasta Hesaan loikanneen Pallarin tilalle ihan kohtuullisen backup rb:n.

 • Helsinki Wolverines on alkanut panikoimaan tämän julkistuksen jälkeen ja on hankkimassa 1-2 Europelaajaa puolustukseen pysäyttämään Jämsän.

 • Wolvoilla Suomen laajin Rosteri ja pärjäis tolla Liigassa ihan kärkipäässä. Tuollahan loppuu kohta numerot kesken

  http://helsinkiwolverines.com/edustusjoukkue/

 • rosterin koko viime vuonnakaan mestaru
  Spagua Stadiin tuonut ? Joskus vaan määrä ei korvaa laatua.

 • Wolvoilla on kyllä käsittämätön määrä kotijenkkejä seurassa. Wol on kyllä ylivoimainen suosikki 1 divariin mutta takki auki loppukesästä ja Steelersillä ja ECG:llä on yllätysmahdollisuus. Tulispa jo kesä!

 • Totta puhut, Hämeenlinnassa 65% rosterista muodostui ulkopaikkalaisista/importeista, seuran rosterissa taisi olla 45 nimiä josta muodostui 1 joukkue.
  Voittavan joukkueen on joskus vaan myytävä p#rsettä menestyäkseen.

 • Taas yksi vastaus mitä en täysin ymmärrä?

  65% oli ulkopaikkakuntalaisia tai importteja, mitä sitten? Kai ne Suomalaiset pelaajat ihan itse päättää missä pelaa?

  Rosterissa taisi olla 45 pelaajaa, et siis ole varma rosterin koosta, mutta tiedät että oli luku mikä hyvänsä niin 65% oli ulkopaikkakuntalaisia tai importteja?

  Avaatko vielä vähän tuota myymiseen liittyvää asiaa? Miten siis voittavat joukkueet sitä on myyneet vai mitä tarkalleen ajat takaa?

 • Hieno mahdollisuus Ilkalle. Aivan huikea urheilija ja persoona. Kesää odotellessa…

 • Pitää myydä, jotta voi ostaa

 • Alkaa Sawon jefu nousta pikkuhiljaa ylös. Steelers nousemassa muutaman vuoden sisällä vaahteraan. Toivottavasti Mikkeli ykköseen niin Steelers saa hyvän farmiseuran siitä. Pelaajia scoutataan ylempiin sarjaan nyt tulee mieleen Lindqvist (Steelers—>Huskies) nyt Jämsä. Toki huono Sawon joukkueille mutta hienoa kavereille ketkä saa mahdollisuuden isommissa ympyröissä.

 • Taitaa tuosta alkaa Bouncersin näivettyminen. Eivät käyttäneet hyväksi tarjolla ollutta nousun paikkaa ja yksi kerrallaan pelaajia valuu muualle henkilökohtaisten haasteiden ohjaamana. Nyt Jämsä Inkkareihin. Aiemmin Ralli Wolvoihin. Kun vielä Steelers napsii rusinoita pullasta kauden aikana niin kohta Mikkelissä pelataan III-divarin palloa ennen höntsäsarjaa. Silloin pitäisi otta vaikka riskejä kun on momentum päällä. Tosin ensi kaudella II-divarissa löytyy heikompiakin joukkueita kun esim Taft teki karkean virheen sarjatasoa valitessaan.

 • Olen eri mieltä. Jos joukkue pelaa 5-5 -kauden ja valtaosa joukkueen rungosta ajattelee pelaavansa väärällä sarjatasolla, olen hyvin yllättynyt. Luultavasti kyseessä on muutamasta pelaajasta, jotka hyvin toimiva seura pystyy korvaamaan rekrytoimalla uutta verta.

  Toki on samalla selvää, että tärkeän pelaajan menettäminen laskee joukkueen tasoa ainakin lyhyellä aikajänteellä. On kuitenkin aika lyhytnäköistä toimintaa koettaa miellyttää muutamaa kaveria seuran kokonaistilanteesta välittämättä.

 • on ainakin tällä suunnalla kohdillaan. Seura ollut olemassa vissiin 6vuotta, joista yltänyt kerran kakkosen pleijareihin, kolmosen voitto, kakkosen hopea ja nyt kakkosen ollessa viime kaudella ennätyksellisen kova, pystyivät viemään pytyn Savoon. Luotto omaan tekemiseen on ollut Savossa aina iha helvetin kova, eiköhän molemmat savolaisjengit pelaa taas kovaa j rehtiä jefua myös tulevana kesänä!

 • Kakkonen oli viime kaudella ehkä ennätyksellisen tasainen, mutta ennätyksellisen kovaksi väittäminen ei pidä paikkansa.

 • Savo ja rehti ei sovi samaan lauseeseen

 • Olisi mielenkiintoista nähdä myös kakkos- ja kolmosdivarin vertailut.

 • Eiköhän tuollaiset ole tulossa ainakin Faneille.comiin. Sielä yleensä on käsitelty noita alempia divisioonia.

 • Kerrotko miksi ei pidä? Olen aika monta vuotta katsellut kakkosen pelejä, oikeastaan siitä asti kuin kakkonen taas tuli uudestaan kuvioihin, ja kyllä minun mielestäni tuo oli ehdottomasti yksi tasokkaimmista kakkosen kausista!

 • Jännittävää seurata tuoko Jämsä energiallaan potkua Inkkareiden muuten terättömään porukkaan. Kesää odotellessa! Yksi mielenkiintoisimmista kotimaisista pelaajista ykkösessä..

 • Ehkä Kuopio ei ole aina pelannut maailman rehdeintä peliä, mutta itsellä ei ole ikinä ollut mitään valittamista Mikkelin pelaamisesta. Bouncers on aina pelannut kovaa, mutta todella rehtiä jenkkifutista.

 • Milloin se ”kakkonen tuli takas uudestaan kuvioohin”?

 • Steelers on aina pelannut kovaa ja rehtiä sekä laadukasta jefua! Vieläki harmittaa ettei päässyt katsomaan SawolaistaLiigaJefua! Mutta vielä sitä kerkiää!

 • 2003 tuli kakkonen taas mukaan

 • Tai voi olla väärin sanoa taas, en ole varma onko kakkosta pelattu ennen vuotta 2003

 • Taas vastaus jota ei kukaan ymmärrä

 • Mitä siis et ymmärrä? Minulta kysyttiin koska kakkosdivaria alettiin pelaamaan ja vastasin 2003… Sitten vielä sanoin etten muista varmaksi mitä kaikkia divareita pelattiin enben sitä, 90-luvulla seurasin lähinnä vain vaahteraa…

 • Olen aika varma että 90-luvulla oli 2-divisioona. Tai sitten on tullut liikaa iskuja päähän.

 • II-div pelattiin ensimmäisen kerran kaudella 1986. tiedoksi vain.

 • Juu, kiitoksia tästä tiedosta, ei vain muistissa ollut yhtään miten divareita pelattiin 90- tai 80-luvuilla… Muistin vain sen, että yhdessä välissä kakkosta ei ollut kun ei joukkueet riittäneet ja iskuja on kyllä päähän tullut tässä vuosien saatossa. Nyt tilanne on toinen, joukkueita riittää mutta ykköseen ei ole kovin suurta hinkua…

 • Rekryy nykyään näin pelaajia :D