Roosters vei Vaahteramalja XXXVII:n

jefumaster 3.9.2016 23:28 74 kommenttia

1 2  
0 0 0
7 3 10

(12-2)

00

(13-1)

10

3.9.2016 klo 18:30 Helsinki

Lauantain Vaahteramaljaan lähdettiin ilman selkeää voittajasuosikkia. Syksyisessä sadekelissä pelatun ottelun käänsi itselle lopulta vahvasti puolustanut Roosters. Sarjan tehokkainta hyökkäyspeliä pelannut Crocodiles eteni finaalissa ainoastaan 81 jaardia.

Ottelu käynnistyi molempien joukkueiden osalta hermostuneissa merkeissä. Märkä kenttä sekä pallo antoivat finalistien puolustuksille etulyöntiaseman, eivätkä hyökkäykset juhlineet jaardeilla tai pisteillä ottelun ensimmäisen neljänneksen aikana. Ensimmäistä pistesuoritusta saatiin odottaa toiselle neljännekselle, jolloin Roostersin pelinrakentaja Mic Brown pohjusti ensimmäisen puoliajan ja lopulta koko ottelun ainoan touchdownin ottelupuoliskon pisimmällä juoksusiivulla. Jaycen Taylor sai kunnian juosta pallon maaliin ja Onni Juvonen sinetöi potkullaan puoliaikalukemaksi 7-0. Johtoasemastaan huolimatta erityisesti Roostersin hyökkäys sortui avausjaksolla luvattoman paljon virheisiin.

Sade jatkui tasaisena ottelun toisellakin puoliskolla eikä kolmannenkaan neljänneksen aikana mässäilty pisteillä. Onni Juvonen onnistui kenttäpotkumaalillaan siirtämään Roostersin 10-0 johtoon ja virheiden painopiste siirtyi pelikellon tikittäessä Crocodilesin puolelle. Seinäjokisten centterillä oli märällä kentällä vaikeuksia snäpin kanssa useampaan kertaan eikä pelinrakentaja Justin Sottilare uskaltanut pelata hyökkäystä shot gun muodostelmasta neljännen neljänneksen ratkaisevilla hetkillä.

Ottelun ja Roostersin mestaruuden lopulliseksi sinetiksi muodostui Akseli Olinin ottama syötönkatko kun peliaikaa oli jäljellä 1.40. Roosters pelasi ajan pois kellosta ja voittaen ottelun puhtaalla puolustustilastolla. Alseli Olin antoi Nelosen TV-haastattelussa erityiskiitokset joukkueen puolustuksen koordinaattori Kalle Karppiselle, jonka pelivalintojen avulla kenttämiehistö onnistui nollaamaan runkosarjan tehokkaimman hyökkäyskoneen.

Ottelu ratkesi Roostersin puolustuksen vahvaan panokseen ja ottelun MVP-palkinnon pokkasi ansaitusti puolustuslinjan monipuolinen Aleksi Aitala. Roostersin hyökkäys ei pelissä päässyt loistamaan, mutta siinä missä Crocodiles sähläsi snäppien kanssa kolmas ja pitkä tilanteissa, onnistui Roosters omissa vastaavissa yrityksissään erinomaisesti. Roosters-hyökkäyksen näkyvin hahmo oli tuttuun tapaan keskushyökkääjä Jaycen Taylor. Crocodiles-pelaajista parhaiten onnistuivat kahteen suuntaan pelannut Niko Lester sekä vahvasti vuoden tulokkaan palkinnosta kilpaileva puolustuslinjan Jaska Värinen.

Roosters voitti nyt viidennen perättäisen mestaruuden ja nosti seuran voitettujen Vaahteramaljojen määrän jo yhdeksääntoista. Kuuteen perättäiseen mestaruuteen on Vaahteraliigassa yltänyt Roostersin ohella Porvoo Butchers, joten helsinkiläisten pitää taistella itselle vielä kaksi mestaruutta lisää yltääkseen perättäisten mestaruuksien tilastossa uuteen ennätykseen.

Sateinen keli on varmasti yksi syy sille, että Sonera Stadionille saapui lauantaina vaatimattomat 2674 katsojaa. Viimeisen viiden vuoden aikana loppuottelun yleisömäärä on yltänyt yli kolmen tuhannen katsojan ainoastaan vuonna 2014.

Gridiron onnittelee Helsinki Roostersis mestaruudesta.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • [ tämä viesti on poistettu asiattomuuden vuoksi, -Staff]

 • Kiitos koko kauden aikana toimittamista kuvasarjoistasi, laatua joka kerta!

  Kiitos!

 • Onnittelut Roostersille ! Kyllä se taustajoukkojen toteutus näkyy myös kentällä ja kädentaputukset myös heille. En tiedä oliko sade syy siihen että ulkomaalaiset pelinrakentajien esitys oli kyllä heikko. Olin jännityksellä odottanut paljon molemmilta. Pettymyksekseni molemmat näyttivät heittävän palloa kuin kuulaa sivusta ja hädintuskin saivat 30 yardia heittettyä pituutta. Tekniikka näytti olevan täysin kadoksissa. Yliheittoja sekä aliheittoja. Toki kädentaputus suomalaisille puolustuksen pelaajille molemmille joukkueille. Molemmat pelasivat erinomaisesti. Pisti vain ajattelemaan onko ulk.maisten pelinrakentajien taso tossa, etteivät pysty nostamaan oman hyökkäysten suoritustasoa näin tärkeässä pelissä. Kannattaako maksaa ?

 • …ja suomi-qb olisi sinun mielestä selvinnyt paremminko. Sää pilasi pelin ja karkotti katsojat. Pelinrakentajista Brown oli parempi pelissä, jossa heittojen sijaan tarvittiin jalkoja. Tuolla osa-alueella Brown on ylivertainen Sottilareen verrattuna. Kaikkiaan Vaahteramalja XXXVII oli pettymys. Onnittelut Kukonpojille kuitenkin. Hallitsivat olosuhteet paremmin.

 • Hei. Ehkä ei pidä mennä nyt noin asiattomuuksiin jokaisen seksuaalinen suuntautuminen on henkilökohtainen asia! Muista nyky lainsäädäntö kirjoittelussa!

 • Jouduin poistamaan aamuyöstä kirjoitetun asiattoman, varsin typerän viestin.

  Kirjoittajalle tiedoksi, että anonyymi typeryyksien kirjoittelu netissä ei ole mitenkään uusi juttu, saatika ”oivallus”. Hölmö käytös ei – netissäkään – vaadi juuri mitään. Korkeintaan sillä vie toisilta ihmisiltä mahdollisuuden keskustella yhteisistä aiheista järkevästi. Jos se oli tavoitteesi, niin olet varmasti nyt ylpeä itsestäsi.

  Yleisesti ottaen Gridironin lukijoille ja kirjoittajille iso kiitos, sillä keskustelun taso on pysynyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta asiallisena tänä kesänä. Pidetään jatkossakin asia tällä tolalla.

 • Kyllä molemmat kuupat on hyviä, toinen juoksee mieluummin ja heittää vähemmän, heittovarmuus ei etenkään tällä kaudella ole ollut kauhean hyvä varsinkaan siihen kuinka vähän on yrityksiä. Toinen taas on heittävä ja jos vilkaset tilastoja, todella hyvä sellainen! Rankkasade oli varsinkin heittopeliä ajatellen katastrofi, ei se ole sopeutumisesta aina kiinni, vaan pallo märkä, kädet märät ja kenttä lainehti jolloin myös vaikutus heiton vastaanottajiin jotka oli aikas hyvin vartioitu. Ainakin kolme snäppiä meni jonnekin muulla mihin oli tarkoitus ja siihen ei olisi ollut todellakaan varaa! Muitakin virheitä oli, ehkä myös peluutuksessa…. Mutta tämä.kausi oli tässä: Crocjen pelejä oli mahtavaa seurata, ainoastaan se harmittaa näin katsojana, että yläkerran isäntä järjesti Crocoille kaksi peliä jossa oltiin säiden armoilla ja ne kaksi sattui vuoden kahteen tärkeimään peliin, kahteen viimeiseen. Roosters ansaitsi voiton, sen Sjoki pelaajineen ja faneineen tunnustaa selkä suorana. Mutta kyllähän se vähän vituttaa….

 • Tuo sama alatyylin juttu löytyy toisesta ketjusta nimimerkki @@SJk kirjoittamana. Taitaa olla sama kaveri jolla leikkasi kiinni…

  Hieno kausi takana ja nyt uutta rakentamaan. Ne organisaatiot joilla on voimavaroja aloittaa offseason-duunit mahdollisimman aikaisin ovat vahvoilla keväällä. Jännääs seurata miten Roosters ja Crocot jatkavat tästä kun Hakala ja Kotanen siirtyvät sivuun. Hakalan rooli kun on ylettynyt muuallekin kuin ainoastaan valmentamiseen Roostersissa.

 • Vaikutti siltä että Crocodilesin hyökkäys ei oikein osanut pelata huonolla säällä. Olivat helisemässä jo välierissä Vaasaa vastaan, ja suoraan sanoen, ei Seinäjoki missään vaiheessa finaalissa oikein näyttänyt siltä että olisi voinut voittaa tuota ottelua. Lähempänä oli Roosersilla jopa parikin maalia lisää kuin Crocodilesille edes se ensimmäinen. Olen varma että paremmalla kelillä ottelu olisi ollut jännittävämpi. Kyllähän tässäkin matsissa jännitystä riitti lähes loppuun asti, koska eihän tuollainen 10 pisteen ero merkitse välttämättä yhtään mitään, mutta Roostersin puolustus ei kyllä paljon paremmin enää olisi voinut pelata. Hyökkäys teki juuri ja juuri sen minkä tarvitsi voittaakseen maljan taas kerran.

 • Erityinen huomio kannattaa laittaa siihen, että Roostersin puolustus muodostui kymmenestä suomalaispelaajasta ja yhdestä Slaterista. Rohkaisevaa osoittaa, että kotimainen talentti riittää mestaruuteen.

 • En tiedä oliko syy minussa, mutta telkusta katsottuna jäätiin valovuosien päähän ”kaikkien aikojen pelistä”.

  Hermostunutta sähläystä, kauheasti virheitä ja kourallinen katsojia. Onneksi puolustuksessa useita hyviä pelejä.

  Minusta Vaahtera Maljan konseptia voisi muuttaa ja antaa mahis maakunnille järkätä finaali. Olen varma, että Seinäjoella olis ollut enemmän katsojia ja finaalinarvoinen fiilis.

  Kaikesta huolimatta onnea Roostersille. Voitto oli ansaittu ja puolustuksen nolla finaalissa huikea suoritus.

  Special onnittelut Sepolle HOF-statuksesta!

  J Surakka

 • Ihme ettei täällä vielä ole nostettu esiin salaliittoteoriaa siitä, kuinka liitto hommasi Roostersia suosivan sadekelin.

 • se jaksaa provosoida.

 • Totuus kuitenkin oli että peli oli yksi kauden huonoimmista niin pelillisesti kuin tunnelmaltaan. Vaikka keli oli haastava jäi crokojen todellinen haastaminen kyllä aika vaisuksi. Ja niin kuin tv kommentaattori vähän aavistelikin ennakoissa huonojen kenraalien vaikutuksia tulevaan finaaliin crokojen osalta niin oikeessa oli! Ehdottomasti kuitenkin sarjan 2 parasta joukkuetta vastakkain ja onnittelut roolle mestaruudesta :-)

 • Lehdissä eilistä keliä on kuvattu sateeksi jonkamoisia nähdään stadissa kerran kymmenessä vuodessa, eli kyllä sillä väkisin oli vaikutus pelin tasoon, kumman etu se oli siihen en osaa ottaa kantaa.
  Finaali itsessään oli hyvin järkätty ja paljon on menty eteenpäin soneran ekoista kerroista jolloin makunnan jengejä ei otettu huomioon millään tapaa.
  Sonera on omasta mielestä edelleen paras paikka järkätä finaali, mutta kyllä kauempaa tulleille joukkueille pitäis tarjota myös lauantaiyö hotellissä, jos ottelu loppuu 22.00 jälkeen, sekä faneille lippuja vähintään puoleen hintaan.
  Jos finaalit edelleen pelataan soneralla, niin Se mitä mun mielestä pitäis muuttaa, niin runkosarjan arvostusta täytyisi lisätä.

 • Sade oli kyllä järkky! Puoliajalla ei tainnut juurikaan sataa mutta hanat aukesi ku joukkueet palasivat kentälle. Meillä oli istumapaikat lähellä kenttää, pääkatsomossa, ja siihen satoi koko ajan. En ollut aiemmin ollut Soneralla, mutta luulin että se on katettu niin ettei sadeasuja tarvitse. No ei ollut. Penkkiriville 6 satoi vielä.

 • En itse muista moista keliä Vaahteramaljassa nähneeni ja aika monta niitä on nähty. Toisaalta tuossa kelissä jyvät erottuvat akanoista.

  Oma tunne matsin jälkeen oli että sadetta lukuunottamatta peli oli viime vuoden toisinto. Roosters pysäytti juoksun eikä Crocodilesiltä löytynyt uusia aseita. Jotain perää tuossa Akseli Olinin haastattelussa on. ”Me tiedettiin tarkkaan mitä ne tekee.” (Tai ainakin suurinpiirtein noin.)

  Crocojen puolustus kyllä pelas vahvemmin kuin viime vuonna, mutta Roosters löysi siihenkin lääkkeeksi syötöt Spearsille puolustuksen keskelle. Eli sillä puolen oli jotain uuttakin laittaa peliin, kun vanhoilla kuvioilla ei edetty.

  Mielenkiinoinen offseson toisaalta tulossa, kun kummankin joukkueen päävalmentajat vaihtuvat.

 • eilen nähtiin juuri kesälajien hienous ja samalla kohtuuttomuus. Keli voi tuoda mahdollisuuksia ja samaan aikaan heikentää niitä ja eilen se tekikin sen crocojen epäonneksi. Sitä ois varmaan eilen toivottu että miksi ei olla juoksu-painotteineinen joukkue heiton sijaan. ONNEA ROOSTERS, parempi voitti.

 • Vaahteramalja XXXVII jää historiaan yhtenä kaikkien aikojen heikkotasoisimmista finaaleista.Paremmin olosuhteet hallinnut voitti. Propsit Kukonpojille suomalaispuolustuksestaan. Yleisömäärä hävettää. Näin ei voi jatkua.

 • Erittäin hyvä kommentti. Jos vaahteramaljassa melkein sama määrä katsojia kuin sarjapelissä Vaasassa niin sydäntä raastaa! Kummola hinnotteli uudelleen liput ja otti kritiikin vastaan. Vois vaikka jakaa seurojen yhteistyö kumppaneille lippupaketteja sopuhintaan esim… ja varmaan muitakin ideoita on!!

 • Vaikka toisaalta jos TAPAHTUMAA suunnitellaan samalla pieteetillä kun esim. Roostersin ottelutapahtumia eli ei v….ollenkaan kun ainoo kiinnostus on pelissä mikä sekin ihan ok. Jos sitten vaan tyydytään myös ettei yleisöäkään kiinnosta tulla:(((

 • Maljassa lähes kolmetuhatta vuosittain Vaasassa 600-1500. Ei ihan ”melkein sama määrä” mutta totuushan tältä palstalta on kadonnut ajat sitten. Ei se mitään eläkää todellisuudessanne. Olette siellä varmasti onnellisia.

 • Oli katsomossa mukava havaita nuorten suuri määrä, vanhat parrat vähemmistönä.
  Mitä sivusta kuuntelin niin ennenaikaista on lopettaa sääntöjen kertaaminen otteluissa , uusia katsojia kunnioitettava.

  Väliajalla sanoinkuvaamanto roska”viihdettä”.
  Jäin odottamaan puoliajalla esim. Joukkueiden haastatteluita tai asiantuntijoiden jorinoita pelistä. Tunnelma lopahti pahasti..

  Pitikö crokojen juosta 700 kertaa boxiin päite kun tiedossa oli ettei siitä ole ennenkään läpi menty?
  Jälkiviisautta ok. Sade teki tepposet mut ei olisi mennyt kuivallakaan.

  Jos peli pelataan jatkossakin stadis niin kannatan lippujen hintojen puolittamista maaseutulaisille.

  Valmennuksellisesti meni niinkuin kai kaikki odotti , Roo edellä 2,5 yaardia. Ei mitään uutta.

  Päivän kunto ratkaisi, parempi hallitsi olosuhteet 10~0.

 • Katsotte tuon pelin uudestaan ruudusta ja riisutte ne puolueellisuuslasit pois niin huomaatte, että siinä ei nyt kukaan ollut valovuosia parempi. Ja ehkä kannattaa katsoa se myös ilman ääntä niin pääsee paremmin hyvään katselufiilikseen. Se joka voittaa, on silloin pisteiden valossa se parempi joukkue, sinä päivänä. Muistelkaas vaan kuinka monta kertaa olette kironneet jääkiekon MM-kisoissa Ruotsin Hannu Hanhia kun ovat niukastki Suomen voittaneet. Ei eilisenkään kaikki tapahtumat olleet pelkkää taitoa. Voittoon tarvitaan aina myös hitunen hyvää onnea. Entäs jos keli olisi ollut toinen? Niin, sitäpä voi vain arvailla. Ja vilipittömät onnittelut todellakin Roostersille, olitte eilen parempia!

 • Voin kuvitella että vituttaa. Niin pitääkin. Tappio on aina tappio, eikä mitkään spekulaatiot säiden vaikutuksista muuta sitä mihinkään suuntaan. Olen melkein varma että eri olosuhteissa pelatussa finaalissa lopputulos olisi saattanut olla toinen. Toisaalta kun täällää on spekuloitu sillä että oliko Roostersilla etu Crocodilesiin nähden siinä missä loppuottelu pelattiin… enpä oikein usko. Kuka luulee että jos eilinen peli sateineen olisi pelattu Seinäjoella, niin olisiko lopputulos ollut eri?? Itse uskon ei että olisi ollut. Roosters olisi vienyt sen Pohjanmaallakin.

 • Ei sitä nyt yksin voi sään piikkiin pistää että paikalla oli vähemmän porukkaa katsomassa kun mitä odotettiin. Liiton viestitysten mukaan laji on nosteessa mutta ainakaan katsojamäärät runkosarjoissa ja finaalissa ei tue sitä. Vähän vaikea olisi uskoa että lajiaktiivit olisivat parkkeeraaneet itseään enemmän myöskään television äärelle finaalia katselemaan.

  Finaalit
  2014: Attendance: 3015
  2015: Attendance: 2909
  2016: Attendance: 2674

 • Laji on harrastajamäärien perusteella nosteessa, mutta harrastajamäärillä ei ole suoraa yhteyttä yleisömääriin. Esim. salibandylla paljon harrastajia mutta vähän katsojia.

  Vaahteramaljan markkinointi epäonnistui, toivottavasti otetaan opiksi ja tehdään asioita toisin ensi vuonna.

 • Tuo puoliaika show oli pahinta jätettä mitä olen koskaan nähnyt. Kasmir vetää neljä slovaria viidelle ihmiselle suihkukopissa. Nyt joku suunnittelemaan oikeata puoliaika showta ensi vuodeksi sillä tämä oli fiasko!!

 • Voisiko joku kommentoida vielä Maljan safkatarjoilua ja lopuksi tuomareita. Sää, peli, joukkueet, jenkit, liitto ja väliaikashow ovat nyt käyty läpi yksityiskohtaisesti.

  Katseet nyt eteenpäin. Uskon että molemmat finalistit muuttuvat radikaalisti kaudelle 2017. Muuttuuko jenkkisäännöt? Imuroiko Huskies huiput laumaansa? Ajaako Gunther viiksensä? Hakeeko Indians liigalisenssiä… Paljon on taas mitä spekuloida.

 • Myytiinkö siellä jossain safkaakin? Meni ohi. Ai niin, se mies joka tarkasti laukkuja portilla, oli töykeä. Tuomarit oli jees.

 • Timo Soinin nakkikuppei oli.. jollain tais olla hodareita.. jos ei ollut reppua ei myöskään tarkistettu portilla

 • Katsojalukuihin varmasti vaikutti keli, moni paikallinen varmasti jäi kotiin.
  Mutta kyllä lipun hinta portilta on aika suolainen, jos esim. 4 hengen perhe Seinäjoelta halusi lähteä katsomaan maljaa fanibussissa, niin rahaa uppoaa junnarin kausinaksun verran,
  300e on mennyt ja kädessä on kyyti ja lippu.

 • Noiden puoliaikaohjelmien mielekkyyttä pitää ihan oikeasti harkita. Kasmir ei todennäköisesti tuonut yhtään ylimääräistä katsojaa paikalle mutta kustannuksia varmaankin. Playback näyttelemistä orvon näköisen telttakatoksen alla keskellä kenttää. Ei tuonut lisäarvoa paikallaolijoille eikä TV-katsojille.

  Puoliajalla ihmiset lähtevät jaloittelemaan ja mahdollisille välipalaostoksille. Ei tollasselle musiikkipläjäykselle ole vaan kysyntää. Parempi olisi ollut vaikka näyttää skriinillä Nelosen asiantuntijoiden kommentointia tms… Paikallaolijoista on kuitenkin 90% kiinnostuneita pelistä ja pelaavista joukkueista.

 • Anteeksi nyt täytyy täsmentää; maakuntiin pitäisi myydä halvempaa lippua, kuin PK-seudulle? Millä ihmeen perusteella? Ja kuinka kaukaa pitää tulla, että saa halvemman lipun? Riittääkö, että poistuu uudeltamaalta? Forssa tai Mäntsälä? Ja saako Stadilainen lipun halvemmalla, jos ostaa sen Seinäjoen myyntipisteestä? Olkaa nyt ihmiset tosissanne. Lippujen pitäisi olla halvemmat. Piste.

  PS Jos Malja siirtyy maakuntiin, esim Vaasaan, saako Stadilaiset sit halvempia lippuja sinne?

 • Lipuja vois markkinoida joukkueiden kautta halvemmalla, jolloin joukkueet sitoutuisi paremmin maljaan. Tällä vois myös parantaa joukkueiden taloutta samalla. Sama juttu maaotteluiden kohdalla. Suomessa pelattavien.
  Jos esimerkiksi Tampereella on 200 jäsentä seurassa, voisivat saada jäsenet paremmin mukaan, kun seura myy liput maljaan ja saa siitä jopa tuottoa itselleen.

 • Muistaakseni tuota kokeiltu joskus. Ilmeisesti ei mikään silmitön menestys kun unohdettu.

 • On kokeiltu, ei koskaan enää.
  Nyt vois kyllä oikeesti liiton puolella kuunnella kentän ääntä, jos vaikka löytyis hyviäkin ideoita.
  Ja jo, olen jo seurahommissa, niin ei tarvi kehottaa syyskokoukseen tms.

 • Kaikki joukkueet tietää, mitä vastustaja tekee. Kyse on matchupeista ja edgen hakemisesta luomalla matchupeja. Jefun perusasioita.

 • Tietysti kuluttajan kannalta on aina parempi, mitä edullisemmin otteluun pääsee, mutta täytyy muistaa, että järjestelyistä tulee kuluja, joten ihan ilmaiseksikaan ei voi päästää. Itäkatsomoon pääsi ennakkoon ostetulla lipulla 20€ ja se nyt on vielä kohtuullinen hinta. Kyseessä on kuitenkin loppuottelu. Olisi ollut varmaan kohtuullista, että myös pääkatsomossa olisi halvemman kategorian lippuja. Olen samaa mieltä, että portilta ostettuna pääkatsomoon vähänkin isommalla porukalla hinta on suolainen. Jatkossa voisi ajatella, kun / jos pelataan Soneralla, että myynnissä olisi myös pieniä lippupaketteja esim. perheitä silmällä pitäen.

  Sää oli mitä oli ja sille ei kukaan mahtanut mitään, mutta pientä kritiikkiä järjestelyiden suhteen myös siitä, että ennakkoon netistä ostetulla lipulla sai varata paikan, jossa halusi istua. Paikan päällä totuus oli kuitenkin se, että ainakin Itäkatsomossa kaikki penkit olivat vapaata riistaa… kun kyselin neljä henkisen porukkamme paikkoja jo niillä istuneilta, niin vastattiin, että portilla sanottiin, että voi istua missä haluaa… Ok, oltiin hyvissä ajoin paikalla ja meille oli vielä hyvin tilaa valita muut paikat ja iskettiin perseet siihen. Samaa keskustelua näytettiin käyvän ympäri katsomoa vielä silloinkin, kun peli oli jo käynnissä… Paremmalla infolla olisi tuolta hässäkältä säästytty, kuin myös siltä, että Soneran pääkatsomon alaosa ei ole katettu, josta joku täällä mainitsi… sääliksi kävi niitä, jotka sitkeästi siellä istuivat. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli meille mieluinen ja hyvillä mielin lähdettiin kotia kohti siitä huolimatta, että sää oli kurja ja joku varasti meidän paikat… :) Onnittelut Roostersille mestaruudesta ja taistelutahtoa Crocoille ensi kautta varten.

 • @@tiirapaasi: Niin tietää. Se ei ollutkaan kommenttini pointti. Crocoilta ei löytynyt uusia pelikuvioita ratkaisevaan otteluun, joten Roostersin oli helppo noudattaa puolustuksen pelisuunnitelmaansa. Roosters kaivoi pelikuvion mitä ei ollut pariin vuoteen käyttänyt ja pystyi etenemään kolmas ja pitkä tilanteissa hyvin pelannutta Crcodiles puolustusta vastaan.
  Siinä mielestäni ottelun ratkaisu. Ei kelissä. Se oli molemmille sama.

  Eikä kyse ole matchupeista, vaan niiden voittamisesta.

 • Vähäiseen mediahuomioon vaikutti myös pelin myöhäinen loppumisaika. Ei kerkeä ainakaan kovin isosti aamun lehtiin, urheiluruutuihin jne. ja seuraavana päivänä on jo old news.

 • @Media: Mitä medioita oikeastaan tarkoitat? Maljasta oli juttua ainakin Hesarissa, lehdessä ja netissä, YLEn netissä oli juttua, tänään oli Helsingin Uutisissa, Vantaan Sanomissa ja Länsiväylässä. Pohjanmaan uutisoinnista en tiedä , mutta aika hyvin kuitenkin sai näkyvyyttä. Se että ketkä lukivat on jo toinen juttu.

 • Oli muuten epäreilua, että kuuluttaja ei hehkuttanut yhtään Crocojen maalien jälkeen.

 • Meinaatko että se Roostersin selostaja olisi muutenkaan hehkuttanut mitään hyvää Crocojen suoritusta jos sellaista olisi ollut?

 • Etelä-Pohjanmaalla sanomalehti Ilkassa oli sunnuntaina etusivun pääuutisena. Ja selostuksesta, että varmasti olisi hehkuttanut jos Crocot olisi saaneet jotain aikaan, mutta kyllä se enemmälti oli selostusta miten Roostersin olisi pitänyt tehdä ettei olisi käynyt näin -tyyliin.

 • Katsomovalmennus ja katsomotuomarointi. The little you know.

 • Kyllä mielestäni nykyinen formaatti koskien Vaahteramaljaa on tullut tiensä päähän, jos tällä mallilla jatketaan, niin vuoden 2017 finaalissa Soneralla on alle 2000 henkeä.
  No mitä pitäisi tehdä:
  -Peli tulee pelata runkosarjassa paremmin sijoittuneen finalistin kotikentällä.Tähän tulee antaa aikaa valmistautumiseen kaksi viikkoa.Jos joukkue ei halua peliä kotiin,niin ollaan sitten Helsingissä.
  -Liput 10 -15 € nykyinen hintataso on ryöstöä.
  -Eikö tätä peliä voi järjestää yhteistyössä liiton ja seuran kanssa ?
  -Pelata aiemmin esim.klo.16:00 alkaen.
  -Väliaika ”show” voi unohtaa, keskitytään peliin menneeseen ja arvioidaan tulevaa(asiantuntijat,pelaajat,valmentajat).
  Toivon todella,että seurat haastaa tulevissa kokouksissa kunnolla SAJL:än koskien kyseisen ottelun järjestelyjä.

 • Eli Helsingissä pitäisi olla Vaahteramalja-kenttä varauksessa ihan sitä varten, että runkosarjan voittanut organisaatio ei haluakaan lähteä kylmiltään järjestämään mittavaa tapahtumaa?

  Sori, mutta tuo ei nyt vaikuta ihan loppuun saakka mietityltä.

 • Jos pelataan kotikentällä niin kyllä Roosters varaa silloin Velon. Itkekää siitä sitten

 • VAAHTERAMALJA XXXVIII ->

  1. Läpinäkyvä hakemusmenettely
  2. Peli avataan aina syksyllä eli tarjouskilpailu johon saavat osallistua kaikki jäsenseurat
  3. Hakija esittelee business-planin menestyvän Vaahteramaljan toteuttamiseksi
  4. Suunnitelmassa mm: peliareena, yleisötavoite, organisaatio, pelaavien joukkueiden palvelut, markkinointisuunnitelma, oheistapahtumat, budjetti ja revenue share-malli (SAJL/Seura)
  5. Päättävänä tahona SAJL liittohallitus
  6. Hakemukset ”julkisia” eli esillä SAJL:n sivuilla
  7. Tämän voisi toteuttaa jo kaudeksi 2017

 • Miksi malja ei voisi olla liigaseurojen yvdessä järjestämä tilaisuus, mahdolliset tuotot/tapiot jaettaisiin seurojen kesken.
  Hyvällä järjestelyllä tuossa tehtäisiin teevee rahat.
  Liitolle jäisi järjestättäväksi maaottelur.

 • Hyvä W, vaikka kuinka kliseiseltä kuulostaakin, liitto on yhtä kuin seurat. Nyt seurat ovat sopineet, että on olemassa keskusjärjestö, joka junailee urheilutoiminnan taustalla tarvittavat asiat ojennukseen. Säännöt, sarjat, lisenssit vakuutukset jne. iso lista arjen juttuja jotka fiksumpi hoitaa keskitetysti kuin kukin tahollaan. Näiden keskusjärjestön vastuulle jätettyjen juttujen listalla on myös pääsarjan loppuottelu Vaahteramalja. Tuon on katsottu olevan mainio tapa kerätä liiton toiminnalle rahaa kauden päättyessä ja oletettu nettotulos maljasta budjetoidaan liiton budjettiin yhtenä tulovirtana. Käsittääkseni nykyään liitto tekee tasapainoisia budjetteja joissa tulot ja menot ovat balanssissa.

  Jos päätetäisiin, että loppuotteluun littyvät asiat ovat iloineen ja suruineen seurojen vastuulla niin samalla yksi tulon lähde poistuisi liiton rahoituksesta. Koska jatkossakin tavoitteena on varmaan pyrkiä tasapainoisiin budjetteihin, pitäisi puuttuva tulo joko kerätä seuroilta ja harrastajilta muilla menetelmillä, tai sitten leikata tekemisestä ja sitä myöten tekemisestä ja siirtää siis niitä seuroille itselleen.

  Saattaa olla lian monimutkainen dynamiikka joillekin ymmärtää.

 • Seurat päättää nämä asiat yhdessä, jos haluatte muutoksia puhukaa omien seurojenne vetäjien kanssa ja tarjoutukaa tekemään itsekkin jotain.

 • Se mitä Vaahteraliiga tekee voittoa, menee siihen mitä maajoukkue tekee tappiota. Eikä taida riittääkään.
  Maajoukkuetoiminta on kyllä tietyllä tapaa vitsi. Pelaajat edustaa maataan, jos on varaa maksaa siitä tarpeeksi.
  Ymmärrän kyllä, että maajoukkueet on liiton kulmakiviä, mutta onko se oikea tapa viedä lajia eteenpäin suomessa. Toki eipä tuo liigakaan liikaa ole näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa saanut.
  Mun mielsetä nyt viimeistään pitää kriittisesti suhtautua Nelosen soppariin. Se määrää pelipäivät ja ajat, jolloin kaikki muut kärsii.

 • @@tiirapaasi: Kiitos laaja-alaisesta asiantuntijan vastineestasi kommentointiini. On aina hienoa kun joku viitsii nähdä noin paljon vaivaa perustellakseen vastakkaisia näkemyksiään.

 • Hei Make. Liiton kulmakivi on suomalainen jefu. Jos seurat ovat sitä mieltä, että maajoukkuetoimintaan ei kannata maassamme panostaa, voi sitäkin tehdä seurojen yhteisessä kokouksessa aloitteen josta seurat äänestävät. Vaahteraliiga ei tee voittoa eikä tappiota vaan liigan seurat. Jos tarkoitit kommentissasi Vaahteramaljaa niin uskoisin sen tuottavan jonkin verran voittoa liitolle mutta ei tuota rahaa ole korvamerkattu millekään yksittäiselle menoerälle. Ihan samalla tavalla voisi sanoa, että pelaajasiirtojen kirjautumismaksut tuottavat saman verran voittoa kun maajoukkue tappiota jne…

  Naurettavinta näissä monissa kirjoituksissa ovat nämä Liitto sitä ja Liitto tätä kommentit. Liiton toiminta on juuri niin laajaa tai kapeaa kuin jäsenseurat haluavat. Demokratia toimii ja jokaisella seuralla yhtäläinen oikeus osallistua päätöksentekoon. Kaikki jotka ovat päässeet/joutuneet seurojen edustajina mukaan noihin kokoontumisiin tietävät pelin hengen.

 • Maljan pelipaikka herättänyt keskustelua.
  Minä ja moni muu ei ole ollut selvillä kuinka pelipaikka päätetään.
  Tuossa aiemmin se on nyt sitten kirjoitettuna, kiitos siitä.

  Tiedä sitten olisiko lukijoita jos liiton toiminnasta ja päätöksistä julkaistaisiin enemmänkin tekstiä, se ainakin poistaisi hämäryyttä meiltä katsojilta asian tiimoilta.

 • Vierailepa sivulla sajl.fi, löydät vastaukset useimpiin kysymyksiisi sieltä. Suosittelen.

 • @Minäite, Maljaa on pelattu de facto -pohjalta jo yli kolme vuosikymmentä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) Helsingin Velodromilla, Pallokentällä ja Soneralla (ent. Finnair). Laajan yhteisymmärryksen vallitessa Liiton ei ole tarvinnut erityisesti valita, päättää tai sopia mitään liittyen Maljaan ja sen pitopaikkaan. Ja näin tullee tapahtumaan myös jatkossa. Malja ei ole lähdössä mihinkään Soneralta. ”Maple Bowl Series” saa siis jatkoa tuolla Suomen hienoimmalla ja parhaimmalta ”soccer only” -areenalla. Mitkään syyt eivät puolla Maljan siirtämistä vähäpätöisemille areenoille. Fakta.

  PS.
  Mennyt LiigaKausi oli – taas kerran – huikea menestys. Edistystä kaikilla rintamilla.

 • Sorry nyt vaan, mutta liiton toimintaan vaikuttavat myös aika hemmetin keskeisesti ne ihmiset, jotka siellä on töissä. On ihan naurettavaa jeesustella täällä, että ”liitto on seurat ja seurojen työ on liitto”. Liitossa on neljä palkattua työntekijää. Ne tekee -toivottavasti- 40h viikossa töitä tän lajin eteen.

  Järjestöduunissa nyt sattuu vaan usein käymään niin, että puuhastellaan sitä-sun-tätä. Kun työympäristö ei ole dynaaminen, alkaa ihmisetkin väsähtää. Hyvä esimerkki on tämä lippupalloprojekti. Liitto yrittänyt nyt varmaan 10 vuotta tekohengittää lasten lippupalloa pystyyn. Ja kun se ei ota tulta alleen.

  Milloin on ollut tuotepakettia johonkin järjettömään 5 tonnin hintaan (ihan kuin seurat eivät saisi lippupalloa pystyyn sen takia, ettei ole palloja tai peliasuja) ja milloin mitäkin. Hirvee jeesustelu viimeksi taas Vaahteraliigan puheessa Noronen selitti, että ensi vuoden pääpainopiste on lippupallo.

  Miksi ihmeessä? Jos meillä on tällä hetkellä vaikeaa saada edes varusteet päällä pelattavaa palloa pyörimään vuodesta toiseen vakaalla tasolla (ks. juniorisarjoja ja miten joukkueet vaihtuu sarjoissa) niin miten kuvitellaan, että seurat haluaisivat vähät resurssinsa käyttää lippiksen tekoon.

  Palkatuilta ihmisiltä voi ja pitäisi pystyä vaatimaan muutoksia, kehitystyötä ja uusia ideoita lajin eteen. Ei voi sanoa, että seurat blaa-blaa-blaa. Seurat vastaavat paikallisesta ilmeestä ja toiminnasta omalla paikkakunnallaan ja liiton pitäisi vastata siitä suuresta kuvasta. Valtakunnallisesta näkyvyydestä, tunnettuudesta ja maajoukkueesta.

  Mutta nyt meillä on päävalmentaja, joka vuodesta toiseen valitsee omat tuttunsa koutsaamaan ja pelaamaan (kehitys, missä hoi?), nuorisopäällikkö, joka valitsee itsensä ja parhaat kaverinsa kouluttamaan jokaista kurssua (ihme ja kumma, että mikään ei muutu) ja niin edelleen. Onneksi meillä on seuroja maakunnissa (Vaasa, Kuopio, Hämeenlinna..) jotka tekevät makeita juttuja paikallisesti. Itse olen aikaa sitten menettänyt toivoni liiton tekemisten suhteen.

  Onneksi Vaahteramaljaan on tehty sentään kehitystyötä ja markkinointia näkyy pk-seudulla. Kasmir olisi varmasti ollut ihan hyvä esiintyjä, mutta kaatosade nyt väkisin vei tunnelmaa. Vuosi sitten puoliaikashow oli tosi hyvä kun jätkät käveli vapaasti kentällä.

 • Sun laaja yhteisymmärrys on nyt ohi. Ja aika harhainen olet jos tosissasi kauden kehuista. Ja kausi päättyi antikliimaksiin.

  Uudet tuule puhaltaa…

 • Sori että jauhan: liiton toiminnan laatua ei valvo viime kädessä Gridiron vaan liittokokous. Ilmeisesti tähän asti liiton jäsenseurat ovat olleet suhteellisen tyytyväisiä liiton työntekijöiden ja liittohallituksen toimintaan, kun eivät ole kauheasti liittohallitusta pistäneet uusiksi.

 • No öh tuota.. en tiedä monessako liittokokouksessa olet itse istunut mutta sen voin sulle kertoa, että liiton työntekijöiden työskentelyä ja sen laatua saati työnohjausta siellä ei käsitellä.

 • No, jos liittokokouksen osallistujat ovat tyytyväisiä liiton toimintaa ja työntekijöitä johtavaan liittohallitukseen, niin eihän sitä erikseen liittokokouksessa käsitelläkään. Jos eivät olisi, luulisin vähintäänkin toimintasuunnitelmaan kirjattavan vaatimuksia tilanteen korjaamiseksi, jos ei haluta liittohallituksen jäseniä vaihdettavan.

 • Jos et ole huomannut niin sekä hämeenlinna että Vaasa ovat edustettuna myös liittohallituksessa. Eli kun seurat=liitto niin se toteutuu varsin hyvin nykyhallituksessakin. Ja aika hyvin seurat ovat liitossa toimivien kanssa olleet uudistamassa toimintaa ja ajan hermolla. Kokonaisuus on kuitenkin vähän laajempi kuin ne yksittäiset asiat mitä täällä huudellaan. Ja jos vertaa jefulippuja (alkaen 10€) jääkiekon (esim wc alk 79€) niin siinä se viisaus tiivistyy.

 • Heti kun Suomi pelaa jefun Maailmancupissa, lupaan maksaa 79€ lipustani… Lehmiä ja Aaseja ei voi verrata sillee fiksusti keskenään.

 • Lätkämatsiin pääsee Areenalle katsomaan KHL kiekkoa päätyyn alas 12,50e hintaan. Toki jos haluaa sivulle, saa maksaa 20-30e kohtuullisista paikoista. Toisaalta tuolla halvimmalla lipulla voi mennä päätyravintolaan ja varata pöydän mistä katsella peliä ruuan ja juoman lomassa.

  Jos vertaa esim. Jokereiden pelitapahtumaa ja puitteita, niin aika tyhmää vertailla jotain Roostersin peliä Hartwall Areenan tapahtumaan ja sanoa että Velo ja jefu on parempaa koska lippu on halvempi.

  Vaasassa on ymmärretty urheilumarkkinoinnin perusteet, ja se näkyy katsojamäärissä. HC faneille riittää että näkee pelin, mutta haasteena on saada satunnaiset kävijät paikalle ja jos saadaan ni miten heidät saadaan tulemaan uudestaan. Ei kaikkien tarvitse pystyttää pomppulinnaa, mutta jos joku houkuttelee kaverinsa katsomaan peliä ensimmäistä kertaa niin jokainen joukkue voi miettiä onko heidän ottelutapahtumansa ja järjestelynsä sellaiset että sinne tullaan mielellään uudestaan.

 • Hei. Se on just näin:-)

 • Ulkopuolisen silmin Vaahteramalja ei ollutkaan ehkä niin kehno tapahtuma. Ja vähän muutakin…

  https://heartbeatsjournal.com/2016/09/10/testissa-amerikkalainen-jalkapallo-thainyrkkeilijan-silmin/

 • …jos on akreditoitu kentän laidalle ottamaan kuvia… Ei ihan normikokemus. Kuules Tiira, tiedät itsekin että Vaahteramalja oli tapahtumana pannukakku ja yleisöä oli hävettävän surkeasti mutta sinun joukkueesi voitti, joten kokemuksesi on positiivisen puolella tuosta syystä. Uskon että aika monelle nimenomaan sään takia elämys oli kurjuuden puollella.

 • @Ulkopuolisen..: En tiedä tai tunne jutun kirjoittajaa, mutta hänelle Vaahteramalja on ilmeisesti ollut positiivinen kokemus. Mutta kyllähän tuo varmaan saattaa hiertää jos laijia ensimmäisiä kertoja katsomassa käynyt on tyytyväinen tapahtumaan, mikäli itse on vastakkaista mieltä.

  Sinällään kummallista, että sää olisi jotenkin pilannut tapahtuman. Lajin emämaassa pelataan NFL:ääkin välillä huomattavasti haastavimmissa olosuhteissa, puhumattakaan yliopistoista ja muista kouluista.

 • Eiköhän aika yleisesti ole tunnustettu, että vuoden 2016 Vaahteramalja oli yksi kaikkien aikojen heikkotasoisimmista. Tällä ei dissata kumpaakaan joukkuetta, mutta surkea yleisömenestys ja kaatosateen raiskaama peli yhteensä vaan johtavat tällaiseen pannukakuksi osoittautuneeseen lopputulokseen. Tämä ei tästä vaan miksikään muutu edes hovioikeudessa ja varmasti voittajajoukkueen kannattajat muistavat historiassa voiton huuman mutta se ei muuta Vaahteramalja XXXVII tapahtumaa yhtään paremmaksi.