Puolustus kantoi Revontulet finaaliin

Tuomo Tomperi 21.8.2016 19:36 7 kommenttia

1 2 3 4  
12 0 0 0 12
0 0 7 0 7

(8-1)

12

(6-4)

07

21.8.2016 klo 13:00 Oulu

Northern Lightsin puolustus pelasi kauden parhaan ottelunsa hyydyttäen vierasjoukkue Lohja Lionsin hyökkäyksen tehokkaasti. Puolustusten taistelussa kaksi aikaista maalia riittivät isäntäjoukkueelle voittoon.

Lohja Lionsin ja Oulu Northern Lightsin sunnuntaisesta välieräkamppailusta muodostui äärimmäisen fyysinen puolustusten taistelu. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia edetä, joten ottelussa taisteltiin pitkälti kenttäasemista. Osuvasti pisteidenteon aloitti kotijoukkueen Joonas Taina, joka nappasi Lions-pelinrakentaja Ilpo Laakson heiton suoraan ilmasta ja palautti sen maalialueelle kuuden pisteen arvoisesti. Avausneljänneksellä Othman Al-Kubaisin ja Aleksi Statsevichin välinen ilmasilta tuotti kotijoukkueelle tärkeän touchdownin, jolla kotijoukkue siirtyi 12-0 -johtoon. Kolmannella neljänneksellä nähtiin vielä yksi Lionsin touchdown, mutta muuten pisteitä ei ottelussa syntynyt. Näin ottelun loppulukemiksi kirjattiin 12-7 kotijoukkueelle.

Täksi kaudeksi kolmoseen siirtyneen Oulu Northern Lightsin hyökkäys on ollut sarjan puheenaiheena siitä asti, kun joukkue päihitti toukokuun 15. päivä Kotka Eaglesin lukemin 54-52. 36 pistettä ottelua kohden runkosarjassa tehnyt oululaisjoukkue sai kuitenkin vastaansa äärimmäisen motivoituneen ja kovan Lions-puolustuksen, joka sai pidettyä isäntäjoukkueen vahvana pidetyn juoksupelin tehokkaasti aisoissa. Al-Kubaisin, Aku Uotilan ja keskushyökkääjäksi tähän otteluun siirtyneen Saku Kuusinivan juoksupeli tuotti vain 3,5 jaardia peliä kohden, kun runkosarjassa vastaava luku oli 6,9. Lions pelasi linjassa kurinalaisesti ja hyödynsi myös takapuolustaja Jorge Ruizia voimakkaasti juoksupuolustuksessa. Oranssipaidat olivat hyökkäyksessä jatkuvissa vaikeuksissa, mutta puolustuksen nappipeli auttoi pitämään vierailijat takaa-ajoasemassa.

Lions lähti otteluun joukkueiden aiempaa kohtaamista heittopainotteisemmalla pelisuunnitelmalla. Lions oli nähnyt, kuinka Wolverines II:n Robert Johnson heitti 446 jaardia ja kuusi touchdownia Revontulia vastaan runkosarjan päätöskierroksella. Heittopeli tuotti lohjalaisille kuitenkin tuloksia varsin epätasaisesti. Muutamia onnistumisiakin nähtiin, mutta liian usein pallot putoilivat harmittomasti kentän pintaan. Pelinrakentaja Laakson heitoista onnistui sunnuntaina vain noin kolmannes. Lisäharmia Lionsille toi kolme syötönkatkoa, joista ensimmäisen kokenut kettu Taina palautti aina maalialueelle saakka. Syötönkatkot maksoivat ottelussa muutenkin Lionsille pahemman kerran. Arttu Hanhisalon iltapäivän toinen katko omalla maalialueella päätti Lionsin hyökkäysvuoron ensimmäisen puoliajan lopussa. Puolustuksen koordinaattorin tehtävät runkosarjan jälkeen omaksunut Sami Harju sai yhdessä jo Yhdysvaltoihin palanneen Tim Johnsonin kanssa taiottua sellaisen pelisuunnitelman, mikä mahdollisti oranssipaitojen voiton hyökkäyksen takkuilusta huolimatta.

Juuri päättyneessä kolmosen toisessa välieräottelussa Kotka Eagles onnistui päihittämään vierailevan Helsinki Wolverines II:n peräti lukemin 49-0. Nämä tulokset tietävät sitä, että Tinamalja pelataan tänä vuonna Oulun Castrenin kentällä 28.8. klo 13 alkaen.

Muistiinpanoja: Free Safety Hanhisalon syötönkatkot olivat U19-maajoukkueen rinkiin kuuluvan pelimiehen seitsemäs ja kahdeksas tällä kaudella…Revontulien kokoonpanosta puuttui 571 jaardia viidessä ottelussa juossut keskushyökkääjä Juuso Kantola, jonka kausi on ohi varusmiespalveluksen vaateiden vuoksi…keskushyökkääjänä aloittanut Sami Mansikkasalo sai kovan iskun ylävartaloonsa ja joutui jättämään ottelun kesken toisella neljänneksellä…

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi

 • On varmaan monelle jo tiedossa, mutta tuo toinen välierä ei valitettavasti ollut kovin välierän arvoinen peli. Eli kaikki kunnia Kotkalle, joka nakutteli 35 pistettä jo ekalla puoliajalla, mutta Wolvot oli saanut jalkeille about 15 pelaajaa, joista monet vielä täysin junnuja. Yllättävän heikko esitys Suomen suurimmalta seuralta… Eli pelin lopputulos oli mitä oli, mutta ei kerro mitään, suuntaan tai toiseen, Kotkan iskukyvystä.

  Finaalista on tulossa mielenkiintoinen. Oulun puolustuksen nousu voi kääntää ennakkosuosikin asemaa vähän enemmän pohjoisen suuntaan, mutta toisaalta kotkalaisten heittohyökkäys on jotain aivan eritasoista, kuin lohjalaisten. Veikkaan kyllä huomattavasti isompinumeroisempaa matsia ja voittaja on se, kumman puolustus tulee onnistumaan paremmin. Molemmat hyökkäykset kyllä skooraavat.

 • Varmaan aika paikkaansa pitävä ennakko. 20 pinnaa vähintään molemmille.

 • varmaankin +30 molemmille olis oma heitto.
  Kotkan puolustus on ollut helisemässä vähänkin parempia joukkueita vastaan.
  Oulu 54p, wol2 ensikohtaaminen 32p ja rovaniemikin 20p räikeiden virheiden avulla.
  Nollapelit on tullut sitten häntäpään seuroja vastaan.

  Oulun hyvin rasvattu koneisto laittaa takuuvarmasti yli 30p ellei Kotka tee jotain muutoksia puolustukseensa.
  Eagles hyökkäys taitaa olla sarjan vaarallisin, mutta Oulun puolustus > Kotkan puolustus, joten tämän takia Oulu ennakkosuosikki.

 • Pitää oikeasti sen verran että Oulun puolustus oli erilainen nyt verrattuna Tim Jonhsonin ohjaamaan sillä puolustus oli agressiivinen joka ei hidastellut. katsomosta näytti että Lions pelinrakentajalla oli kokoajan kiire koska puolustuksenlinja peli toimi kokoajan josta seurasi huonoja heittoja ja kaksi interiä.. Taitaa Sami Harju olla hyvä valmentaja kun osaa valmentaa puolustuksen linjaa noin hyvin… NL hyökkäys oli sekaisin kokoajan, ihme pelikutsuja ottelun lopussa kellossa aikaa vajaa 1,5 min ja pelaa normaaleja juoksuja kun vastustajalla ei ole kuin yksi time out… kun pitäisi pelata vaan polvelle ja aikaa pois…(valot päälle). samoin kutsutaan erikoisissa tilanteissa juoksuja vaikka juoksu jaardien keskiarvo kokoajan laskee..

 • Juu, olen samaa mieltä, että +30 voi molemmat tehdä helposti. Hyvin mahdollista voi olla, että voittaja tekee +40. Ja siitäkin samaa mieltä, että Oulun D > Kotkan D.

 • Haha tais siinä tulla laskuvirhe koordinaattorilla lopussa :D Voittoon finaalissa tarvitaan noin 30 pinnaa. Toivottavasti nähään striimi pelistä

 • Kotkan kausi jatkuu näköjään syyskuussa Baltic-liigassa!