Huskies vei Spagettimaljan 2016

jefumaster 21.8.2016 18:13 89 kommenttia

1 2  
7 27 34
21 28 49

(8-2)

34

(9-1)

49

20.8.2016 klo 15:00 Helsinki

Hämeenlinna Huskies juoksi Helsinki Wolverinesin yli ja Spagettimaljan voittoon. Yllätykselliset pelivalinnat ratkaisivat ottelun nälkäisille hämeenlinnalaisille lukemin 34-49.

Vuoden 2016 Spagettimalja tarjosi yleisöystävällista jenkifutisviihdettä reippaalle kuudelle sadalle Brehenkentälle saapuneelle katsojalle. Huskies lähti otteluun silmin nähden valmiimpana joukkueena ja hyödynsi isäntäjoukkueen karkeat virheet karkaamalla ensimmäisellä puoliskolla jo 21-0 johtoon. Ottelun alla joukkueiden valmentajat kertoivat Gridironille oman air-raid hyökkäyksensä variaatioista. Lauantaina Huskies-valmentaja Stan Bedwell yllätti vastustajan ja yleisön pelaamalla pelikirjansa piilotetuilla sivuilla olevia pelejä, joissa wildcat-muodostelmassa pelinrakentajan paikalla pelasi amerikkalainen tukimies Archie Barnes. Ottelu ratkesi väkivahvan amerikkalaisen juoksupeleihin ratkaisevilla downeilla.

Wolverines-valmentaja Robert Johnson toivoi joukkueensa välttävän typeriä rangaistuksia tärkeässä ottelussa. Kun joukkue ei tähän kyennyt, rupesi amerikkalaisvalmentaja pukemaan peliasuaan päälle jo ottelun toisen neljänneksen kuluessa ja otti haltuunsa Wolverinesin pelinrakentajan position toisen puoliajan alussa. Maajoukkue-pelinrakentaja Janne Lehtinen ei pelannut lauantaina lähelläkään omaa tasoaan. Joukkueen ylilatautuminen johti helppoihin virheisiin ja pallojen pudotuksiin, joista nälkäiset Hurtat rankaisivat armotta. Kun vielä hämeenlinnalaiset onnistuivat tukahduttamaan tehokkaasti Jerell Jonesin juoksuväylät, näytti ottelu karkaavan jo aikaisessa vaiheessa vierailijoille.

Harvoin jenkkifutisottelussa näkee niin suurta momentumin muutosta, joka Johnsonin toimesta Wolverines-hyökkäyksessä toteutui. Rojo onnistui vyöryttämään no-huddle hyökkäyksellään pelin neljä kertaa kentän päästä päähän tasokkailla heitoillaan, mutta Huskies toipui shokista ja kuittasi omilla vuoroillaan tasatahtiin pallon maaliin, eikä Wolverines onnistunut enää kuromaan alussa syntynyttä eroa kiinni. Viimeisellä neljänneksellä Huskiesin voimakas juoksuhyökkäys jyräsi Barnesin, Velipekka Jaakonsaaren, sekä ottelun lopussa useasti irti päässeen Xavier Ajuwoinin juoksuilla hämeenlinnalaiset vääjäämättä Ykkösen mestareiksi. Viihdearvoltaan ottelu oli yksi kauden parhaista. SAJL tarjosi pelin suorana lähetyksenä Youtube-kanavallaan.

Huskies saavutti Spagettimaljan voitollaan kaudelle asettamansa tavoitteen ja tulee korkealla todennäköisyydellä hakemaan itselle liigapaikkaa kaudelle 2107. Gridiron onnittelee Hämeenlinna Huskiesia I-divisioonan voitosta.

Myös Perfect Pervis noteeraa

Amazing, Awesome, Overwhelming. That’s how I would describe the game played in Helsinki on Saturday afternoon. In a battle of two great teams for the Division I championship , the Hämeenlinna Huskies defeated the Helsinki Wolverines 49-34. If you didn’t see this game live, you missed one of the best games in Finland this year. (lähde)

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Oletko nyt ylpeä Lehtiselle vatsamakkaroistasi?

 • @RoJo: Finaaleissa pelataan yleensä voitosta ja silloin valmentajat yleensä laittavat parhaimmat pelaajansa kentälle. RoJon pelaaminen oli ihan eri luokkaa kuin Lehtisen ja antoi Wolvoille mahdollisuuden voittoon. En tiedä mikä suo riepoo tuossa RoJon päätöksessä, mutta niin hyvät valmentajat tekee, kovia päätöksiä vaikka ne olisvat ikäviä.

 • Samaa mieltä tiiran kanssa, rojo halusi joukkueensa voittavan, ja pelasi kyllä selkeästi paremmin kun lehtinen. Tuo päätös olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin ottelussa, ja ei kai ne turhaan oo rojoa pelikelpoiseksi otteluun järjestelleet? Huskit vei, hyvä näin.

 • Hieman korjattava muuten ansiokasta raporttia: Huskies on pelannut tuota Barnesin wildcat-muodostelmaa aiemmissakin peleissä, eli ei voinut tulla Wolvoille yllätyksenä.

 • Hakee liigapaikkaa 2107

 • Taitaa sulla olla pillerit hukassa, niinkuin Wolvoilla. Säälittävää touhua pistää läskiperse Johnson peliin, kun Lehtisellä vielä mahdollisuus. Mutta tämähän kertoo kaiken seuran urheillisuudesta.

 • Viimeistään ”läskiperse” romutti sun kommentin uskottavuuden ja kiinnostusarvon – ei jatkoon. Olisko mitään, jos myös kriittisiä mielipiteitä opeteltaisiin esittämään kypsästi ja tyylikkäästi?

 • Onko se Johnson tyhmä vai oma perse narsisti kun hommat veti perseelleen? Robert Johnson pystytkö tämän pelin jälkeen Lehtisen kanssa juttelemaan?

 • Kyllä se niin on, että kilpaurheilussa pelataan voitosta. Ja silloin penkitetään tarvittaessa qb, jos se pelaa huonosti. Onhan Brady ja Peytonkin kokeneet saman. RoJo toimi kuten vastuullisen valmentajan kuuluukin toimia.

 • Robert Johnson pelasi uskomattoman hienot vajaat kaksi neljännestä. Pelinrakentajavaihdon jälkeen Huskies oli hetken jopa paniikissa, mutta sai ansiokkaasti koottua rivinsä ja ansaitsi pelissä voittonsa. En tiedä kumpi muutti pelamistaan Rojon tullessa komentoon, Wolvojen OL tai Huskien frontti. Joka tapauksessa Rojolle jäi uskomattoman paljon aikaa heitoille eikä häneen koskettu Huskien toimesta kuin yhden skrämble-pelin juoksussa.

  Ilman Wolvojen pelinrakentajamuutosta ottelu olisi ollut ohitse puoliajan jälkeen. Muutos teki pelistä yhden kauden parhaista niin kuin Pervis omassa jutussaankin kirjoittaa. Näköjään löytyy paljon katkeruutta sitä kohtaan,että Rojo pelasi. Jos Rojo jatkaa yhteistyötään ensi kaudella Wolvojen kanssa tulee joukkue olemaan automaattisesti sarjan ennakkosuosikki. Katsotaan sitten minne Taftin kotijenkit suunnistavat.

  Huskeilla on hyvä runko Vaahteraliigaan. Uskon että tämä peli oli Bedwellin jäähyväispeli kentillä. Sen verran kuitenkin jo ikä painaa näin kauniisti laitettuna.

 • Lehtinen vs Johnson -keskustelu tahtoo karata käsistä… Kiekossa vaihdetaan maalivahtia, jos kentän tärkeimmälle pelaajalle sattuu huono peli ja usko alkaa loppua. Sama koskee jefua QB:n osalta ja Johnsonin synnyttämä momentum osoitti, että päätös oli oikea. Kyllä Lehtinen varmaan itsekin ymmärsi tilanteen ja kasvu pelaajana edellyttää tuollaisesta nousemista. Itse asiassa tapahtunut voi kääntyä Lehtisen voitoksi, jos hän oppii jotain omista heikkouksistaan. Ei poisvaihdetun kiekkomolarinkaan ura siihen lopu, vaan kääntyy usein uuteen nousuun. Kun tunnistaa itsessään tappionpelon, sitä oppii myös käsittelemään.

  Luulisi useimpien laji-ihmisten haluavan maajoukkueen pelinrakentajan parasta. Ainakin minä toivon.

 • Lehtinen on pelannut uskomattoman hienon kauden ja osoittanut olevansa Suomen paras kotimainen QB. Lauantain Spagussa Lehtisen peli jostain syystä hajos ekalla neljänneksellä ja koko malja meinasi lässähtää Lehtisen ja rissujen huonoon yhteispeliin. Kyllähän siellä vaikka Rantanenkin saa katsella kengänkärkiä hetken vaikka lopulta onnistui koppaamaan pallon maalissa.

  Peli ratkesi Wolvojen huonoon juoksupuolustukseen. Monta hyvää liikkuvaa linabakkeria jotka vaan kymmenen senttiä ja 20 kiloa liian pieniä. Contain-vastuu kusi viimeisellä neljänneksellä ja surkeasti pelin pelannut Ajuwon pääsi kaunistelemaan jaardeja kohtuuttomasti. Wolvojen puolustuksella ei vaan ollut riittävästi massaa Jaakonsaaren ja Barnesin pysäyttämiseen.

  Onnittelut Huskeille!

 • Voit nyt niitä vatsamakkoroita esittää Mikkelile.

 • Nyt on muuten myötähäpeää ilmassa edellisen kirjoittajan puolesta. Ei näin.

 • Kilpailu sarjassa vaihtaan aina pelaajia jos homma ei toimi sinä päivänä. RoJo peluutus oli fiksua se laukasi wolvojen hyökkäyksen solmun. Puolustus ei noussut sille seuraavalle tasolle et olisivat voineet pysäyttää huskiesia. Huskies ansaitsi voiton ja kaksi parasta pelasi vastakkain.

 • pakko tähän oma mielipide sanoa..
  eli Jannehan on pelannut huikean kauden ja ollut mielestäni tän kauden paras suomalainen QB ja ei missään nimessä pelannut huonoa matsia finaalissakaan. enemmän siinä oli kiinni siitä, että Wol hyökkäys oli takalukossa ja rissut pudotti palloja tai sitten kopin jälkeen fumblas ja hyökkäys joutui ulos kentältä. Se intterikin oli täyisin Barnesin hyvä peli eikä Jannen huono heitto. Kokenut LB osaa odottaa 3. ja pitkä tilanteessa RB screeniä ja sen Barnes haistoi ja otti pallon.
  Se että Rojo vaihtoi itsensä kehiin ei varmasti ollut helppo päätös ja ei johtunut (mielestäni) Jannen otteista, vaan Wol hyökkäys tarvitsi jonkun herätyksen että pääsivät pois siitä takalukosta mikä niillä oli.
  ja totuuden nimissä Rojo (oli mahaa tai ei) on edelleen aivan loistava QB ja ei me suomalaiset, ei Janne, ei Miro, ei Niclolas en varsinkaan minä olla lähelläkään sen tasoa. jos joku muuta väittää ei vaan tiedä. Eli mun mielipide yhteenvetona:
  Pelasiko Janne loistavan kauden: Pelasi
  Pelasiko Janne huonosti finaalissa: Ei
  Oliko Rojolta oikea päätös vaihtaa itsensä sisään: Näin jälkikäteen katsottuna oli, se loi mahdollisuuden voittaa ottelu, mutta Huskies hyökkäys pystyi vastaamaan tarpeeksi hyvin ja se riitti.
  Saatiin lauantaina todistaa erittäin hyvätasoista finaalia, jota oli ilo seurata. Kumpi vaan joukkueista olisi ansainnut voittaa. Hyvää jatkoa, molemmille jengeille ens kauteen.

 • Edellinen kirjoittaja N.C. on mielestäni täysin oikeassa. Asia on juuri näin.

 • V…mikä dissaus toi kirjoitus puolustuksesta. Ei Suomessa riitä maajoukkue tason kavereita joka porukkaan ja kylmä fakta on että edelleenkin kyse marginaali lajista vaikkakin hienosta sellaisesta. Suurin osa joukkueesta osissa porukoista rahoittaa muutamin kavereiden + importtien pelaamisen ja jos nämä kaverit lopettaa kun eivät mahdu syystä tai toisesta pelaan niin vika on ihan jossain muualla kun kaverien pelaamisen tasossa. Amatööri urheilussa on nyt vaan niin että kaikkia harrastajia pitää miellyttää vaikkakin se ei aina olemahdollista! Muuten loppuu pelaaminen niiltä noin sanotuilta promiehiltäkin.

 • Häviöstä katkera ja v…..

 • En ole ihan varma tämän kirjoituksen motiiveista, mutta myötätunto ja sympatiat mennevät varmaan perille.

  Tosiasia lienee, että suomalaisten pelinrakentajien tulisi ottaa vielä pari harppausta eteenpäin, jotta vaahteran aloittava tai jopa mestaruuksia voittava veisi myös maajoukkuetta menestykseen. Halutaanko tätä Suomessa riittävästi, mielestäni ei. Ja nyt taas joo joo, kaikki tehdään ja on sitä ja tätä. Mutta kun ei ole. Ja kieltämällä importit ei ole mikään ratkaisu, kyllä panostus on vaan oltava vaan aivan eri tasolla tai mikään ei muutu. Liitto, seurat ja ennen kaikkea massojen saaminen lajin pariin on avain, joka aukaisee lukot. Resursseja ei taiota tyhjästä.

 • Ei mitään sen kummempaa motiivia, yleensä täällä vain lueskelen juttuja, mutta kipinän mun yo. kirjoitukselle sain siitä, kun mielestäni siinä turhaan annettiin kritiikkiä Jannelle sekä Rojolle.
  Toki mielipiteitä saa olla ja en väitä että omani olisi se absoluuttinen totuus, en todellakaan, se on vain mun mielipide.

  Ja vielä tarkennus omaan kirjoitukseen, että ei myöskään ole tarkotus väittää, että suomalaisten pelinrakentajien taso olisi huono, kun sanoin että suomihuiput ei ole Rojon tasolla.

  Suomalaisista parhaat on ihan hyvin samalla viivalla keskivertojenkin kanssa. Itse mielummin ottaisin hyvän suomi QB + kova jenkki RB kuin keskinkertaisen jenkki-QB:n.
  Tässä kun vaan nyt vertailukohtana ei ollut mikään tusina jenkki vaan (mun mielestä) yksi parhaista euroopassa pelanneista pelinrakentajista Robert Johnsson.
  Se että miehellä on pakki mahassa ei oo vieny mihinkään heittokättä ja peliälyä, pelituntumaakin oli pidetty yllä Wol2 että ei ihan pystymetsästä hypännyt kehiin. Vaikka sellaisena joku varmaan 3.divaria saattaa pitääkin. hymiö.

 • @Niclas Carpelan Hyvä kirjoitus ja vieläpä omalla nimellä.

 • Ok

  ”Suomalaisista parhaat on ihan hyvin samalla viivalla keskivertojenkin kanssa. Itse mielummin ottaisin hyvän suomi QB + kova jenkki RB kuin keskinkertaisen jenkki-QB:n.”

  Samaa mieltä asiassa, sinänsä loppululos vaahteran tasossa tuossa kombinaatiossa on sijat 5-7 valitsee niin tai näin. Molemmat sekä Miro että Janne ovat kulkeneet pitkän tien, saaneet hyvää koutsausta jopa ja varsingin jenkki ja ulkomaankomennuksillaan. Pelinrakentajat paranevat vanhetessaan (vai mitä Nesi ;) mutta silti kehitys ei ole ollut sitä mitä kaikki suomi qb diggarit olisivat halunneet.

  Olen seurannut pitkään varsinkin Miron kehitystä ja ei vaan tahdo puhjeta kukkaan, vaikka ei todellakaan mikään huonokaan ole, päinvastoin. Jokainen lähtee jostain ja kehittyy, mutta jossain se raja tulee, että tämän paremmaksi ei vaan pysty ja nyt en puhu yksittäisistä high ligteista vaan kokonaistasosta voittamisen mittakaavassa.

  Voittamisestahan on kaikessa kysymys sekä itsensä että joukkueen ja sarjatason tasolla. Jos ja kun on nyt vaikeaa jopa divaritasolla niin mistä ihmeestä se vaahteratason onnistuminen ja menestys revitään. Monet seurat elävät elämän ja kuoleman rajamaastossa, ei kukaan itseään kunnioittava ja osaava pelaaja jää odottelemaan ihmettä tai uhraamaan osaamistaa pelkän ”veljeyden” nimiin. Voittajat haluavat eteenpäin ja voittaa, siinä reseptissä ei voi tunteilla ja pehmoilla, vain voitot ja menestys antavat merkityksen ja näyttöjä on tultava nopeaan tahtiin. Tämä on todella vaikea kombinaatio saada toimimaan, mutta ainakaan kukaan ei voi sanoa ettei kyseisillä herroilla ole ollut mahdollisuuksia näyttää osaamistaan ja viedä joukkueitaan tasolle, jota voittamisen kulttuuri vaatii.

 • Tää on hyvin yksinkertanen juttu:

  Robert Johnson on todennäkösesti paras heittävä pelinrakentaja, joka on koskaan pelannu Euroopassa. Janne Lehtinen ei ole.

  Kumpi pelaa kun sarjan mestaruus on vaakalaudalla? No miettikääpä sitä.

  Johnson on voittanu useamman Vaahteramaljan vähän tukevammalla vyötäröllä. Mitä te ootte tehny?

 • On surullista lukea taas jälleen kerran tätä ajatusten virtaa täällä. Kohtuutonta RoJo: n mollaamista. Onneksi tulee myös näitä helmiä, jonka vuoksi tätä viitsii itsekin seurata ja joskus jopa kirjoitella. Arvostan Nesin uraa suomalaisena pelinrakentajana. Petruksen kanssa aivan suomalaista huippua. Dissaajat voivat tutkia tilastoja. Tällä kertaa herra teki kuvitteellisen TD: n hyvällä kirjoituksella.
  Olen täysin samaa mieltä pelin kulusta. Ei Janne pelannut huonosti, jos ei loistanutkaan. Heittopeliin liittyy se, että joukkuekaverin on saatava pallo kiinni ja pidettävä siitä huolta. Näitä virheitä Wolvoille tuli liikaa. En voinut kuin ihastella RoJo: n pelaamista. Aivan omaa luokkaansa oleva käsi ja mikä yllättävää myös liikkuminen oli terävää. Hävettää ja säälittää täällä nähty kirjoittelu. Kaveri on legenda suomalaisessa jefussa ja piste. Kilpaurheilussa tavoitellaan voittoa ja oli perusteltua kokeilla jotakin muuta, kun wolvojen hyökkäys ei toiminut toivotulla tavalla. Qb: n vaihtaminen piristi selkeästi ja nosti pelin tasoa ja teki siitä yhden kauden parhaista peleistä mitä olen nähnyt vaahtera mukaan lukien. Vilpittömät onnittelut Hämeenlinnaan, vaikka enemmän jännitinkin sinisten puolesta.

 • Nesiltä hieno ele kirjoittaa omalla nimellään. Olen samaa mieltä Lehtisen erinomaisesta kaudesta mutta eri mieltä finaalissa onnistumisesta. Miro on myös pelannut tilastollisesti hyviä kausia ja tämäkin kesken jäänyt kausi Turussa oli ihan siedettävä. Silti voittavia pelinrakentajia ei maajoukkueessa ole sitten Petruksen jälkeen valitettavasti ollut; sellaista, joka voittaa ratkaisupelejä ja joka saa kaikki pelaajat nostamaan tasoaan. Rojon käsi on maaginen, mutta muutos momentumissa oli paljon enemmän kuin tarkat heitot. Ehkä pelitempon nosto johti siihen, että kaikki huomio meni omaan suorittamiseen ja ettei Wolvoista kukaan ehtinyt alkaa miettiä tappiota. Kiireestä huolimatta suoritusvarmuus kasvoi ja kaikki tuo yhdessä pelinrakentajan oman itseluottamusta huokuvan olemuksen kanssa oli johtajuutta isolla J:llä. Siitä kannattaa ottaa oppia. Samankaltaista johtajuutta olen nähnyt Nesissä, mutta valitettavasti siitä ei ole (tietääkseni) saatu nauttia maajoukkueessa.

 • Eiköhän kaikille pelin nähneille (ja kolmosen pelejä nähneenä) ole selvää, että Rojo on puolikuntoisenakin edelleen loistava. Mielenkiintoiseksi asian tekee, se että jos Wolverines halusi vaahteraan kuten ovat antaneet ymmärtää niin miksi ylipäätään aloittéttiin Lehtisellä. Luotto oli tietysti luja Lehtiseen koko kauden, mutta kyllä Rojo tiesi ennen pelin alkua, jo ennen koko kautta olevansa edelleen huimasti kolleegaansa edellä niin miksi sitten tehdä yleensäkään tällainen puolittainen waterloo juuri finaalissa? Tätä on helppo spekuloida ja arpoa loputtomiin, nyt asiat menivät kuten menivät ja vain asianomaiset tietävät oikean vastauksen kysymyksiin.

 • Mielenkiintoista pelissä oli mun mielestä se, miten paljon wolvojen pelaajat nostivat tasoaan ja/tai huskiet tiputtivat. Melko hienosti tuli esiin se miten suuri merkitys henkisellä puolella on urheilussa. Yhdenkään pelaajan absoluuttinen taitotaso ei maagisesti kasvanut tai taantunut, mutta se miten paljon siitä ulosmitattiin muuttui kyllä.

  Siinä on sekä valmennuksella että pelaajilla hyvä paikka miettiä yhdessä miksi ja miten näin suuri tasonheilahdus pääsi syntymään. Valmentajan tehtävä on valmistaa joukkue optimaalisesti, mutta viime kädessä jokainen pelaaja on vastuussa itsestään. Jos peli ei sujunut ennen Rojoa tai sen jälkeen, niin pohtimalla syitä voi ensi kaudella olla henkisesti paljon paremmalla tasolla pelaajana.

 • Onnistuminen ruokkii aina onnistumista ja itseluottamus kasvaa. Ei sitä turhaan sanota lätkässäkään molarille , että ota pari paraatikoppia alkuun ja olet hot. Kysymys on luottamuksesta, jota pelisuoritukset vahvistavat tai lamaannuttavat! Tämä pätee kaikkeen, ei pelkästään urheiluun.

 • Kyllä varmasti RoJo luotti Lehtiseen ottelun alussa, koska olihan Janne hoitanut koko kauden mallikkaasti himaan. Ts. miksi epäillä mitään muuta ottelun alussa. Mutta sitten kun peli alkoi ekalla puoliajalla livetä käsistä, oli tehtävä muutos.
  RoJo oli jäätävä. Siis tavallaan aika masentavaa, että kaveri on kaukana huippukunnosta ja ikääkin jo on, mutta silti kun hän astui kentälle niin kappas vaan; pallot jäivät kiinni, linja alkoi blokata ja puolustuskin piristyi. Hetken aloin jo laskeskella, että noinkohan tulee noutaja, mutta onneksi Hämeenlinna (Go Huskies!) sai pidettyä rivit kasassa ja hoiti maljan kotiin.
  RoJon kentälle tulossa nähtiin selkeimmin se, mikä on pelinrakentajan ja erinomaisen pelinrakentajan ero. Koko joukkue nousee pelinrakentajan mukana. Sama vaikutus oli myös Petruksella, joka onnistui MJ-hommissa puristamaan joukkueen kanssa voiton vaikka etukäteen mietittynä vastus oli kovempi.
  Ei näistä Suomessa pelaavista jenkeistäkään moni ole sillä erinomaisella tasolla. Paljon näkyy sellaisia keskinkertaisia, jopa huonoja, pelinsekoittajia.

 • Törkeän hieno päätös kaudelle kaikkine loppukäänteineen. Lehtinen ja Bedwell joutuivat antamaan tilaa muille ratkaisijoille ja säilyi jännitys pelissä loppuun saakka. Rojo oli käsittämättöman hyvä. Piste. Tsemppia molemmille organisaatioille offseason-kaudelle. Sen aikana kylvetään suuri osa seuraavan kauden sadosta.

 • Kuten esimerkiksi Saintsin kaksi Jenkkiä Neloms ja King olivat aika heikkoja. Newell oli ihan hyvä mutta kukaan heistä ei ollut loistava kuten esim royalsin Young

 • Kyllä suurin syy Wolvojen häviämiseen oli niitten puolustus joka ei saanut mitään kiinni. Pari onnekasta fumblee pysäytti Huskiet sen pari kertaa…

 • Suomeen kannataisi roudata mielestä Jenkeistä kunnon QB-koutsi ja pitää klinikoita tätä pelipaikaa oppimaan. Joo vaikka itsekkin pelissä vitsailin että ensi kaudella Rojo pelaa OL-takkelinä :). Niin onhan toi heitto käsi/silmä ainan älyttömän kova ja niin kaunista katseltavaa! Huonnoista rissuistakin tulee hyviä tuon tasoisella QB:lla ja hyvistä rissuista super miehiä. Rojo on kyllä elävä legenda Suomi jefussa! Vihaajat vihaa ja tosi miehet rakastavat/arvostavat :)!

 • Eikös Suomen QB-akatemiassa ole olleet valmentajina maahan roudatut huippu-QB:t. Kuten Rojo tai Mic Brown. Se mikä alkaa muuttaa joukkueiden voimasuhteita tulevaisuudessa ovat nämä ns. kotijenkit. Nythän esimerkiksi molemmat Johnsonin QB-veljekset pelaavat suomi-statuksin. Mielenkiintoista nähdä missä kaverit ensi kaudella vaikuttavat.

 • Fumblet ei kyllä taida olla onnekkaita joka kerta vaan kyllä ne kaverit teki duunia sen eteen että saisivat pelin käännettyä, ei se wolvojen puolustus mitään dream peliä pelannut mutta kuten sanoit jos olisi pari heittoa kiinni ottanut DB niin olis ehkä peli ollut vielä erinäköinen, Itse en lähde mollaamaan kumpaakaan mistään ja kun juttelin sinisten kanssa pelin jälkeen niin sanoivat et paras OL oli vastassa mitä vastaan tälläkaudella ovat pelanneet. Joten pidän sitä kuitenkin hienona asiana että pelaajat kunnoittavat toisiansa ja arvostavat sitä duunia mitä tekevät.

 • Ei tietenkään ole tuurilla otettuja fumbleja. Tarkoitan vaan, että Wolvot ei saanut pysäytettyä ollenkaan Huskyjen etenemistä. Wolvot ei olis tarvinnut mitään ylimääräisiä inttereitä vaan 3 ja ulos puollustuksia enemmän… 2 turnoveria pitäis olla tarpeeksi voittaakseen/hävitäkseen pelin.

 • Hyökkäyksen yardit lähellä. Huskies voitti palautksissa ja puolustukseen pisteillä.

 • Kiva katsella liiton juutupe kanavalta mykkäfilmiä nimeltään Spagettimalja 2016. Kukahan sen äänen on ominut?

 • Oisko ääniraidalla kuuluvat ottelun aikana soitetut musiikkikappaleet rikkoneet joitain tekijänoikeusehtoja. Tämän johdosta ajauduttu mykkäfilmiin. Sääli sinällään, koska otteluun tarjottiin asiantunteva selostuskin.

 • Kumma juttu että divareissa ei jaeta mitään mitalleja mutta esim 7-7 U17 sarjassa missä on kaksi joukkuetta pelaamassa sellaset jaetaan SM-mitalleina???

 • Viimeinen maali oli ulkona, mutta muuten hyvin tuominneen Finnin hermot ei pitäneet siinä kohdassa. Joka tapauksessa se ei peliä ratkaissut. JJ juoksu jaardit tässä pelissä 52!

 • Onnistumiset nostavat itseluottamusta, sehän on ihan selvä. Valmennuksellisesti onkin tärkeää pohtia miksi se itseluottamus oli niin huono ekalla puoliskolla? Mikä meni valmistautumisessa pieleen? Yksilöt voivat miettiä mikä meni omassa valmistumisessa pieleen, jos kesken pelin pystyy omaa tasoaan nostamaan noinkin paljon.

 • niinpä…

 • Import-keskustelu on ihan yhtä akuutti läpi kauden kuin mikä tahansa lajiin liittyvä keskustelu sarjojen joukkuemääristä, ikärajoista, tuomareista, säännöistä ylipäätänsä tai mistä tahansa jefuun liittyvästä aiheesta. Toivottavasti joku seuroista tekee asiasta konkreettisen ja hyvin perustellun aloitteen liittokokouksessa, jos asia on jonkun mielestä muutoksen tarpeessa.Todennäköisesti aikaisin ajankohta uusien sääntöjen soveltamiselle olisi kaudelle 2018, koska ensikauteen liittyviä sopimuksia on jo solmittu.

 • Millaisen muukalaislegioonan Huskies kokoaa ensi kaudeksi?

 • Huskies mukaan kilpaileen liigaan ni toivottavasti hakee kolme jenkkiä ja vähintään viis muuta importia! Liittokokous ei tarvii rajoituskäsittelyä. Jengi vetää kotimaisella aina ekana, jos laatu riittää kilpailuun. Voitto kotiin’

  Go Royals

 • Niin suuren kun rahat antaa myöden. Ja ymmärsin että kohtalaisen varakas seura on

 • FSC Median kuva osoittaa erittäin hienosti, että kyllä se JJ:n viimeinen maalikin sisällä oli ja täysin oikea tuomio tuomarilta tilanteessa.

  http://fscmedia.kuvat.fi/kuvat/Palloilu/2016/Amerikkalainen%20jalkapallo%202016/M1D/M1D%20Spagettimalja%20Wolverines%20vs.%20Huskies%2020.8.2016/280-DSC_0726.jpg?img=img1280

 • Pallo on hallussa ? Ei selviä näistä kuvista kun edellisessä kuvasarjan kuvassa ei ollut vielä.

 • On kyllä mielenkiintoista nähdä miten ensi kauden divari saadaan muodostumaan, jos sinne 7 joukuetta pitäisi saada. Tarkoittaisikohan Kotkan nousu kakkoseen sitä, että Kouvolasta lähtee viimeisetkin pelimiehet muualle. Tällöin olisi tarve saada vielä parikin joukkuetta lisää ja onkohan kakkosen joukkueilla intoa lähteä mukaan kilpavarusteluun. Tai onko sitä edes Mikkelillä, koska vahvistuksille olisi sielläkin varmasti tarve.

 • Kenellä 2 div. on resurssia lähtee 1 div? se vaatii oikeesti jo kunnon sitoutumista pelaajilta ei voi vaan treenaa ja pelaa kun huvittaa. Jos katotaan listaa niin aika heikko taita olla? jos ei mikkeli tai pori halua nousta niin siinä se oli sit. Sun cityllä oli ihan surkea kausi , ECG ei varmasti halua nousta ennen kun homma on 2 div. voittoisaa, ja GH ei nouse.

 • 1. Wolverines, erinomainen kausi 2016 mutta suuri pettymys hienossa finaalissa (kuten tappio aina). Millainen joukkue rakennetaan ensi kaudelle? Kuka valmentaa, jaksaako hyvin kehittyneet pelaajat vielä vuoden, miten importit jne. Perusta kuitenkin poikkeuksellisen hyvässä kunnossa.

  2. Steelers, hieno odotukset ylittänyt kausi takana ja into saavuttaa seuraava taso koko organisaatiolla olemassa. Runko hyvä ja ilmeisesti ei mene rikki. Seuraavaksi tarvitaan niitä importteja yltääkseen kilpasarjassa kilpailemaan voitosta. Hyvä divaritulevaisuus edessä.

  3. Jaguaarit, jälleen kerran samassa tilanteessa. Runko ei riittänyt menestykseen ja importitkaan eivät olleet ihan tähtiainesta. Juoksevat suossa paikallaan ja tarvitsisivat resursseja seuraavaan tasonnostoon. Jatkavat varmasti ykkösessä, mutta tarvitsevat tähtivahvistukset menestyäkseen läpi sarjan.

  4. Indians, trendi menee koko ajan alaspäin ja pelaava rosteri alle kipurajan. Kaivoon kannetaan kuitenkin lisää vettä ja kaudelle saatiin kohtuullinen lopetus laadukkaiden importtien yksinomaisella panoksella. Joukkue tarvitsee rankasti laajemman rungon. Ongelmana se, että pelaajatrafiikki kulkee väärään suuntaan ja siltoja palanut moneen suuntaan. Olisi kuitenkin suoranainen ihme jos seura hakisi paikkaa muualta kuin ykkösestä.

  5. Taft, seuran alamäki ollut pitkä ja tämän kauden joukkue rakennettu Stokesin henkilökohtaisen verkoston perustalle. Tippuminen sarjasta saattaa laittaa kotimaiset pelimiehet liikkeelle ja ”kotijenkkien” motivaatio on kysymysmerkki. Kuka valmentaa, kuka yrittää jälleen kutoa joukkueen joka pärjää jollain sarjatasolla. Jos taustahenkilöillä pitkäjänteistä ajattelua saattaa sarjataso 2017 olla jokin muu kuin Ykkönen.

  6. Bounchers, joukkue oli kakkosen yllätysvoittaja kaikkien muiden paitsi mikkeliläisten mielestä. JOukkueen taso ei ole kuitenkaan lähelläkään Ykkösen edellyttämää tasoa ja ainoa mahdollisuus sijoittua sarjassa keskikastiin olisi vahvistusten hankkiminen ulkomailta. Onko voimavaroja olemassa vai ei. Taso Steelersiin mitattiin vuotta aikaisemmin eikä ero ole ainakaan kaventunut.

  7. Bears, joukkuetta pidettiin lähes varmana kakkosen voittajana mutta jefujumalat eivät olleet porilaisten puolella. Seura on jatkuvassa vuoristoratamaisessa liikkeessä mutta joukkueessa mukana paljon taitoa ja potentiaalia. Jos organisaatio onnistuisi luomaan lisää houkutustekijöutä seuralle voisi mahdollisuuksia löytyä Idivarin playoff-peleihin yltävään kokoonpanoon. Tässä edellytyksenä ne pakolliset importit.

  8. Ghosthunters, ECG, ei potentiaalia sarjassa kilpailukykyisesti pelaavan kokoonpanon luomiseen 2017. Pitkäjänteisyyttä vaaditaan juuri nyt. ECG:ssä sitä saattaa löytyä, GH:n osalta en osaa sanoa kun en tunne taustatekijöitä

 • Kiinnittänyt päävalmentajaksi Jabari Harrisin, ja aikovat kuulemma hakea divaripaikkaa. Hevosmiesten tietotoimisto HTT tiesi kertoa, että sopimukseen kuuluu ehdollisesti pleaaminen myös pelinrakentajana, jos divaripaikka aukeaa. Olisi ainakin sarjatasoon nähden todella laadukas QB.

 • Huskies julkaisi eilen YouTubessa importtien mietteitä kuluneesta kaudesta:

  https://www.youtube.com/watch?v=w02YE1VK08I&feature=youtu.be

  Mielenkiintoista kuunneltavaa. On hienoa, miten Hämeenlinnassa on muutamassa vuodessa saatu luotua näin laadukas organisaatio.

  Tottakai hyvää työtä tehdään ympäri Suomen, joten mainittakoon vielä näin, että nämä kehut eivät ole sitten keltään pois. Kannattaa käyttää kahdeksan minuuttia tämän videon katseluun, jos seuratoiminnan taustat ja kehittäminen kiinnostaa.

 • ja Pinedan siihen puolustuksen puolelle?

 • Toinen meistä oli oikeassa, ja toinen olet sinä :)

 • Avoin treeni kutsussa Huskies etsii kakkoseksi joukkoon porukkaa!

 • ”Äly” puhelin

 • Hämeenlinnassa etsitään late-entryjä kakkosjoukkueeseen ja rakennetaan samalla polkua junioreista edustusjoukkueeseen. Talousalueen koko ja Hurttalauman lyhyt historia huomioiden myös Yhdysvalloista, muualta Suomesta ja myös euroopasta etsitään pelaajia, jotka antavat meille parhaan mahdollisuuden jatkaa menestyksen tiellä tulevaisuudessakin ja jotka toimivat esikuvina tuleville jenkkifutareille:

  https://www.facebook.com/events/1039438966172409/
  http://huskies.fi/voimaa-ja-kokoa-hurttapuolustukseen/

  ”Every pro was once an amateur and every expert once a beginner, so dream big and start now.”

  Teemu Lahti (Huskies pj)

 • 4 divariin ja maksut toista tonnia.

 • Lopettakaa se uhoaminen siellä Hämeenlinnassa. Elätte tasan niin kauan kun Teemu jaksaa kaivaa rahaa ohuesta lompakostaan. Ekaks noustaan sarjatasoa ylemmäs ostamalla lähiseudun pelaajat ja sen jälkeen ostetaan jenkkejä hirveä määrä. Onneksi nähtiin naisissa että Teemu ei osaa scouttaa jenkkipelaajia yhtään. Sama toimii vaahterassa. Stan ei ole vaahteratason QB ja ottavat ensi kaudella höyläämätöntä molemmissa sarjoissa. Myös 3.divarissa jos sinne änkeävät.

 • Kyllä siellä jotain oikein tehdään jos saadaan kuopiosta pelaajia? Sitten tuosta että ei osata scoutata nii mites jerell jones ja niko lester?

 • Korjaan sisler ei lester

 • Oikeastaan hienoa katsoa miten Huskeilla on positiivinen vääntö päällä kun muut vielä murehtivat mennyttä kauttaan ja keräilevät releitään vielä pitkään. Nopeat syövät hitaat ja toisinaan hitaat eivät syö lainkaan. Silloin organisaatio on kunnossa kun ei-pelaava osa siitä on parhaassa iskussa off-season kaudella pelaajat sitten kesällä.

  Steelers varmasti tietää, että ottavat vastaan tällaisia hittejä enemmänkin kun pääsi muutama iso poika näyttämään osaamistaan isommilla kirkoilla. Lisää sopimusuutisia odotellessa…

 • Suuret kiitokset selvästi ajatuksella laaditusta arviostasi Hämeenlinna Huskiesin toiminnasta, allekirjoittaneesta sekä rohkeasti nimimerkin takaa tapahtuvasta arvostelustasi.

  Yhtään pelaajaa ei Hurttalaumaan ole ostettu, ulkomaalaisille pelaajille olemme korvanneet pelaamisesta mielestämme kohtuullisen korvauksen ja pääoma, minkä olen joukkueeseen itse sijoittanut on ollut henkistä.

  Mielestäni emme ole myöskään uhonneet millään tavalla seuran tai sen joukkueiden tiedotteissa tai haastatteluissa. Projekti mihin ollaan lähdetty tullessani seuran puheenjohtajaksi on ollut kunnianhimoinen ja sen tavoitteena on ollut ja tulee jatkossakin olemaan seuran vision mukainen toiminta: ”I’m with the team – Osana laumaa kehityn ja olen enemmän kuin yksin”, missä urheilijoille mahdollistetaan lajin sisällä mahdollisimman monipuolinen ja yksilön kehitystasoon perustuva amerikkalaisen jalkapallon harrastaminen. Tähän pyritään luomalla puitteet (valmennus, fasiliteetit, joukkueet jne.) mahdollisimman houkutteleviksi ja kilpailukykyisiksi, jotta urheilijoilla jotka haluavat kehittyä osana laumaa olisi siihen parhaat mahdolliset puitteet. Rahalla ei voi ostaa intohimoa tekemiseen.

  En ota mielipidettäsi scouttaustaidoistani henkilökohtaisesti, koska et itse halunnut kommentoida omalla nimelläsi.

  Teemu Lahti

 • Teemu hei,

  Tuo on paskapuhetta ja tiedät sen itsekkin. Kyllähän se on yleisessä tiedossa, että teillä on vetoa juuri näiden ilmaisten kausien toivossa. Jotkut voisi puhua jefuhuoraamisesta, mutta pois se minusta.

  Hämeenlinnan homma on kupla, joka puhkeaa kahden Vaahteraliigassa ryömityn kauden jälkeen. Onneksi.

  Rahalla ei voi ostaa intohimoa, mutta rahalla voi ostaa viereiset kaupungit tyhjäksi pelaajista.

  Ps. Jos nimimerkin takana kirjoittelu ärsyttää, niin älä lue keskustelupalstoja.

 • Sulla ei taida olla muuta intohimoa kuin paskan kirjoittamiseen. :D Kateus on ansaittava. Karavaani kulkee ja intohimoiset räksyttää…

 • Ei nimimerkin takana kirjoittelu minua ärsytä. Kuten sanoin en ota sitä henkilökohtaisesti koska et esitä mitään henkilökohtaisesti. Keskustelupalstoilla voi spekuloida millä tahansa aiheilla riippumatta niiden todenperäisyydestä.

  Harmi että olet itse niin katkeroitunut joko allekirjoittaneeseen tai seuraan, että haluat purkaa sitä näin. Meille edelleenkin on tärkeintä pitää huolta niistä urheilijoista, jotka haluavat kehittyä osana laumaa. Laumoja on onneksesi muitakin kuin Hurttalauma.

  I rest my case.

  Teemu Lahti

 • Kyseessä on divari tason kupla. Ilmainen kausi houkuttelee näitä ”palkkasotilaita” jotka ovat osa hurttalaumaanne juuri niin kauan kunnes joku muukin sen tarjoaa ehkä vielä paremmalla mahdollisuudella menestyä (Seinäjoki)

  Tornarit kertoo jo kovaa kieltä siitä kuinka ollaan Saints pelaajia houkuttelemassa ilmaisella kaudella. Noh nyt on kiva nähdä kummassa on enemmän imua :)

 • Minusta se kertoo vaan organisaation hyvyydestä, jos SM-sarjan joukkue pystyy amatöörisarjoissa tarjoamaan jo pelaajalle kauden jossa pelaajan ei tarvitse maksaa pelaamisesta. Nythän toiminta menee eteenpäin.
  Jos on saatu yhteistyökuviot sellaiseksi, että pelaajien ei tarvitse maksaa, niin iso hatunnoston paikka.

 • Tulee mieleen eräskin Helsinkiläinen seura, joka kyntää nykyään 1.divarissa. Homma toimi, kun rahalla pystyi ostamaan palkka-armeijan pelailemaan halipalloa. Mutta kun rahat loppui, niin lähti pelaajatkin. Ei ole pitkällä tähtäimellä hyvä tämä.

 • Sivustakatsojana en ole nähnyt mitään negatiivista uhoamista, vaikka useampaakin joukkuetta on täällä pilkattu sellaisesta: Steelers, Huskies, Royals mm. Jokainen näistä näytti kentällä, että se mitä on mainostettu, on totta. Saintsiä ei jostain syystä pahemmin haukuttu, mutta kyllä hekin ansaitsivat paikkansa liigassa. Nyt ollaan jo Huskiesille varaamassa putoamispaikkaa ensi kauden liigassa, vaikkei seura ole vielä edes ehtinyt julkaista muuta kuin halukkuutensa liigaan. Uskon vahvasti, että Huskies nousee liigaan samalla asenteella kuin Royals ja Saints. Jokuhan sieltä jatkossa aina putoaa, jos ykkösen voittaja haluaa nousta, muttei sen suinkaan tarvitse olla yksi näistä kolmesta. Liigan taso on noussut osittain näiden nousijoiden ansiosta ja liigassa pysyminenkin vaatii nykyään ammattimaista toimintaa. TAFTille nostan hattua siitä, että nousivat suosta niinkin hyväksi ryhmäksi. Se ei vain enää riittänyt, vaikka viime vuonna olisivat mielestäni tuolla ryhmällä olleet jopa keskikastissa.

 • …paitsi jos rahaa on myös pitkällä tähtäimellä. Näyttäähän tuo homma toimivan Seinäjoellakin. Siihen Hämeenlinnassakin näemmä pyritään. Ne joilla on rahaa ja vakaa organisaatio, tulee muodostamaan jatkossa Vaahteraliigan. Ne joilla ei, ei pysty kilpailemaan. Eikös tämä ole ihan järkevä kuvio?

  Tietysti jos lähdetään siitä oletuksesta, että ”nousukkailla” loppuu massi parissa kaudessa ja kupla puhkeaa, niin ärsyttäähän se. Mutta kukapa ulkopuolinen näistä Huskiesin talousasioista niin hyvin tietää, että voi tällä tavoin olettaa.

 • Huskeilla on lennokas lähtö 2017 valmisteluissaan. Saatiin ensimmäinen Europlayers merkintäkin ulos:

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=24185

 • Kylläpä kateellisia vituttaa! Huskies tulee tekemään Royalssit ja menemään debyytti vuotenaan pleijareihin!! Karavaani kulkee!

 • Uudet joukkueet tuovat aina uutta energiaa sarjoihin. Voin vaan kuvitella miten liigan häntäpään seurat koittavat toipua kauden vastoinkäymisistään ja miettivät millä saavat jäljellä olevat laskunsa maksettua ja samanaikaisesti markkinoille ilmestyy täynnä intoa oleva kilpailija joka laittaa hihat heilumaan heti off-seasonin aluksi.

  Ja juuri nyt on oikea aika toimia kun useampikin liigaseura on kertonut päävalmentajansa lopettamisesta mutta sanaakaan uusista asioista ei ole laitettu ulos. Hyvä organisaatio rytmittää toimintansa oikein ja varmistaa, että tällaisellakin hetkellä osa organisaatiosta on hereillä ja vetää kelkkaa eteenpäin – niin kuin hyvän rekikoiran tulee tehdä.

 • Ne piirtää kellä on liituu. Laittaakapa oma organisaatio kuntoon Ennen kuin alatte huuteleen.

  Luulen että Saints ei ole saanut paskaa niin paljoa niskaansa juuri siitä syystä etteivät ne ole palkkasotilaita riveihinsä hankkineet. Tosin eipä menestystä myöskään näkynyt

 • Eilisen kirjoittelun innoittamana saattoi otsikkoon lipsahtaa myös annos sarkasmia:

  http://huskies.fi/pirkanmaan-palkkasoturit-jatkavat-hurttalaumassa-the-mercenaries-continue-in-hameenlinna/

  Teemu Lahti

 • En tiedä mistä kumpuaa kova tarve haukkua Huskiesin toimintaa, tai sen toiminnan pyörittäjiä? Mielestäni Hämeenlinnassa toiminta on ollut esimerkillistä ja siitä olisi hyvä ottaa monen muunkin organisaation mallia.
  Toki voihan se Suomalaisessa mielessä aiheuttaa kateutta, kun jonkun homma toimii hyvin, eikä omaa vastaavaa olla saatu samalle tasolle, vaikka toimintavuosia on huomattavasti enemmän. Suomalainen kun ammentaa voimansa kateudesta ja toisten haukkumisesta, niin ehkä juuri sen vuoksi näitä negatiivisa kirjoituksia on hyvin toimivista seuroista runsaasti… Mielestäni lajin kannalta olisi parempi kehua näiden joukkueiden toimintaa. Sillä saadaan positiivista kuvaa koko lajista ja lisää kiinnostuneita ihmisiä lajin ympärille, niin pelaajapuolelle, kuin taustajoukkoihinkin. Joukkueilla joilla taustaorganisaatiot ovat kunnossa on taipumus myös menestyä ja Hämeenlinnankin tapauksessa taustaorganisaation esimerkillisellä toiminnalla on saatu koko seura pyörimään niin, että se mahdollistaa pelaajille hyvät ja puoleensavetävät olosuhteet niin harjoittelulle, kuin pelaamisellekin.
  Kuitenkin suuri osa pelaajista haluaa pelata joukkueessa, jossa edellämainitut seikat ovat kunnossa. Pidetään Suomalaisen jefun lippu korkealla ja yritetään viestiä asioista positiivisesti, eikä aina haukkua toisten toimintaa katkerana ja keteellisena!

 • Jemgillä on varmaan vähän ”Bulldogs” fiilikset, kun pajatso tyhjennetään kauden jälkeen ns. liidun omistajien toimesta, ja taas pitää aloittaa alusta rakentaminen rookie-pelaajien kanssa tietoisena, että menestys ei ole realismia. Pienemmissä seuroissa vetäjät sitten väsähtävät tähän meininkiin ja kuihtuvat pois, mikä tietenkin vähentää tämän lajin seuroja ja monimuotoisuutta.

 • Eikö se liitukin valu joukkueisiin juuri hyvän taustaorganisaation avulla, ainakin pääosin? Ehkä niissä ”pienemmissä” jengeissäkin se taustaorganisaation ohuus/heikkous aiheuttaa sen, että lahjakkaat yksilöt siirtyvät parempien olosuhteiden ja paremman menestyksen perässä toisiin maisemiin. Kyllä Hämeenlinnassa on hoidettu asiat erittäin mallikkaasti, ottaen huomioon seuran historian lyhyyden ja verraten sitä menestykseen ja joukkueen hyvään flow’hun! Ei neljässä vuodessa nousta hävityn rautamaljan jälkeen vaahteraliigaan ilman osaavaa taustaorganisaatiota ja sitoutuneita runkopelaajia.

 • Mielenkiintoista nähdä onko ensi kesänä QB Lehtinen vai pullukka RoJo? Toki onhan puolustuksessa reservissä entistä Huskies osastoa.

 • Sieltähän se vahvistus tuli, Inkkarit pysyy ykkösessä, joten vauhdin hakeminen alempaa ei toteudu, niinkuin moni suositteli.

 • On taas niin tyhmä kommentti että en tiedä mitä tuohon edes vastaisi.

 • Eivät ymmärrä omaa parastaan. Harmi divarin yleisen tason kannalta, että moinen roskajoukkue siellä roikkuu…

 • Kotkassa on tällä hetkellä hyvä meininki. Joukkueeseen on imua, sillä on hyvä valmennus ja toiminnan ympärillä on positiivisuuden ilmapiiri. Nämä kaikki asiat ovat toisin Kouvolassa ja juuri siksi yhä useampi Inkkareissa pelannut siirtyy Eaglesin riveihin.

  Joukkue, joka ei voittanut peliäkään kaudella 2016 asettaa itselle täysin mottipäisen tavoitteen Spagettimaljan voittamisesta 2017. Ymmärrän, että pitää olla tavoitteita ja kunnianhimoa mutta jos olisi puhuttu rautamaljan voittamisesta olisin nostanut hattua. Kouvolan pitäisi rakentaa perustansa uudestaan ja fiksuinta olisi jos pelaajat perustaisivat uuden joukkueen kaupunkiin pysäyttääkseen hölmölän meiningin.

  ps. Troy Rice tehnyt sopimuksen Valkovenäjälle…

 • Ennemmin minäkin ValkoVenäjällä pelaisin kuin Kouvolassa.

 • Täälläkin väläytellään näitä mielipiteitä, joiden mukaan Kouvolan pelaajien pitäisi tehdä sitä tai tätä seurajohdon toiveiden vastaisesti. Näinhän on tehty jo vuosia sitten, jolloin osa joukkueen runkopelaajista lopetti tai siirtyi etelämmäs Kotkaan. Näin ulkopuolisena vaikuttaa siltä, että Indiansin nykyjoukkueen jätkät ovat sitoutuneet tähän viime kausina nähtyyn touhuun, missä kapeaa rosteria ryyditetään erinomaisilla jenkeillä ja katsotaan, mihin se riittää. En osta sitä ajatusta, että taustalla kytee jonkinlainen ”pelaajakapina”. Eiköhän tästä olisi nähty jo merkkejä julkisestikin, jos asia olisi näin.

  Paljon mielenkiintoisempaa on siis miettiä sitä, miksi Indiansin runko haluaa pysyttäytyä ykkösdivisioonatasolla. Kaksi aspektia: nykyhetki ja tulevaisuus. Nykyhetken kannalta kannattaa muistaa, että Kouvolassa on kaikesta huolimatta aivan päteviä pelimiehiä, jotka pystyvät henkilökohtaisesti pelaamaan divaritasolla. Ehkä nähdään, ettei ole kärsivällisyyttä aloittaa ”pohjalta” ja kouluttaa uutta pohjaa tuomalla aivan uusia kavereita lajin pariin? Hommassa menisi kuitenkin vuosia. Kenties nähdään mielekkäämpänä ottaa haaste vastaan ja taistella ”spartalaisina” lukumäärältään ylivertaisia vastustajia vastaan? Muutama ”Leonidas” vielä ulkomailta siihen, niin mikä ettei? Kuka sanoo, ettei Indians voita ensi vuonna yhtään peliä divarissa? Uskon, että voittaa useammankin. Ei Indians ole mikään ”roskajoukkue”.

  Toinen asia on sitten joukkueen tulevaisuus. Valitulla toimintamallilla on hyvin vaikea samanaikaisesti rakentaa uutta pohjaa. Uudelleenrakennuksen kannalta täydellinen reboot olisi järkevämpi vaihtoehto. Epäilemättä Indians ajautuu tähän jossain vaiheessa. Näin ulkopuolisen näkökulmasta ajatuksena näyttää olevan ulosmitata nykyjoukkueen potentiaali täysimääräisenä ulos, ennen kuin moiseen touhuun lähdetään.

  Godspeed. Katsotaan, miten käy.