Spagettimalja lauantaina Brahenkentällä

jefumaster 17.8.2016 16:35 40 kommenttia

(8-2)

(9-1)

20.8.2016 klo 15:00 Helsinki

Spagettimaljaan selviytyneet Helsinki Wolverines ja Hämeenlinna Huskies ovat pelanneet läpi Ykkösen sarjan ylivertaista jenkkifutista. Lauantaina ratkeaa kummalle tarjoutuu mahdollisuus hakea liigalisenssiä.

Kauden käynnistyessä hämeenlinnalaisilla ennustettiin olevan hienoinen etulyöntiasema Ahmoihin verrattuna joukkueen voitettua 2015 keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Oivallinen tasonmittaus kaudelle 2016 saatiin heti sarjan ensimmäiselle kierrokselle joukkueiden kohdatessa Helsingin Kalliossa. Wolverines voitti sarja-avauksen selvin numeroin (28-7) ja on tuosta lähtien pitänyt hallussaan ykkösen kärkipaikkaa sekä divarin ennakkosuosikin viittaa. Joukkueiden toinen kohtaaminen päättyi Hämeenlinnassa niukkaan Huskien yhden pisteen voittoon (34-33). Pisteen voitto ei kuitenkaan riittänyt nostamaan Hurttia sarjan ykköspaikalle. Paremman keskinäisten kohtaamisten maalieron turvin Wolverines isännöi lauantaina runkosarjan voittajan etuutena Spagettimaljaa kotiareenallaan Brahenkentällä Helsingissä.

Huskies neljättä vuotta peräkkäin loppuottelussa

Useita Huskien pelaajia voidaan pitää jo finaaliotteluiden veteraaneina. Joukkueen runkopelaajat ovat olleet mukana nostamassa hämeenlinnalaista jenkkifutista kohti pääsarjaa ensin kausilla 2013 ja 2014 II-divisioonan loppuottelussa Rautamaljassa ja nyt kahtena perättäisenä vuotena 2015 ja 2016 I-divisioonan finaalissa Spagettimaljassa. Joukkue on onnistunut maljan kaappaamisessa keskimäärin joka toisena vuotena, joten tämä ennakoi hyvää koiralaumalle.

Suurin Hämeenlinnassa toteutettu muutos viime kauden Huskeihin verrattuna, on pelaaja-valmentaja Stan Bedwellin joukkueeseen tuoma heittopainotteinen Air Raid-hyökkäys. Yhdysvaltalainen Bedwell otti kesäksi 2016 vastuulleen kahden eurooppalaisen joukkueen valmennusvastuun, joka väistämättä pakotti erityisesti Huskit tyytymään harkittuihin kompromisseihin alkukauden aikana. Yksi kompromisseista oli pelinrakentaja Lauri Siitosen signaaminen pelinrakentajaksi sarjan ensimmäiselle puoliskolle. Bedwellin ja Huskien uhkapeli onnistui ja Siitonen onnistui pelipaikallaan erinomaisesti saavuttaen Ykkösen pelinrakentajista parhaan heittojen onnistumisprosentin runkosarjan peleissä. Italiassa Lazio Marinesin kausi päättyi sarjan kolmanteen sijaan ja keskikesästä lähtien Bedwell on keskittynyt yksinomaan projektiinsa Suomessa ja Hämeenlinnassa. Huskien projektin tavoitteeksi on asetettu nousu Vaahteraliigaan kaudelle 2017.

Heittävässä joukkueessa pelinrakentajan parhaina ystävinä toimivat hyökkäyksen linjamiehet. Bedwellin Huskeissa hyökkäyksen raskasta kalustoa on määrätietoisesti kehitetty joukkueen kilpailueduksi, joka lopullisesti punnitaan lauantain Spagettimaljassa. Huskien linjapelaaminen on ollut sarjan parasta ja pelinrakentajan suojaamisen ohella linjamiehet ovat raivanneet tilaa sarjan parhaalle kotimaiselle keskushyökkääjälle, Velipekka Jaakonsaarelle. Jaakonsaaren ohella juoksujaardeja joukkueelleen on tahkonnut brittiläinen Xavier Ajuwon, joka on kuitenkin alkukauden loukkaantumisen johdosta jäänyt pysyvästi suomalaishyökkääjän varjoon suorituksillaan. Heittohyökkäyksissä pelinrakentajien ykköskohteina ovat onnistuneen laiturit Ottopekka Leskinen ja Asko Mäntymäki, jotka sijoittuvat kiinniottotilastoissa sarjan toiselle ja kolmannelle sijalle.

Huskien puolustuksen ykköstaklaaja on amerikkalaistukimies Archibald Barnes, joka sijoittui sarjan taklaustilastossa kakkoseksi. Kauden loppuhetkillä Huskies vahvisti puolustustaan vielä toisella amerikkalaispelaajalla hankittuaan Espanjan sarjoissa pelanneen taka- ja tukimiehen, Kevin Duleyn miehistöönsä. Hämeenlinnan heittopuolustus on ollut divisioonan eliittiä sallien vastustajille keskimäärin ainoastaan 117 heitettyä jaardia otteluissaan. Joukkueen takamiehistä erityisesti Nicholas Madsen on onnistunut torjumaan vastustajien heittoyrityksiä tehokkaasti. Suurin kiitos vastustajan heittojen pienelle määrälle kuuluu kuitenkin puolustuksen frontin pelaajille, jotka ovat antaneet jatkuvaa painetta vastustajien pelinrakentajille.

Riittääkö kaksi divarikautta Wolverinesille

Helsinki Wolverines pelaa seurahistoriansa kolmatta kertaa I-divisioonan finaalissa. Joukkueen rosterissa on edelleen useampia pelaajia, jotka olivat mukana edellisessä, vuoden 2000 voitokkaassa ja liiganousuun johtaneessa kamppailussa. Spagetti-veteraaneista erityisesti puolustuksen Lasse Oivio ja hyökkäyslinjan Turo Lipponen ovat kantaneet vastuuta läpi kauden, mutta myös Isto Laalo, Kimmo Hytönen sekä Lasse Voipio ovat onnistuneet pelipaikoillaan tilaisuutensa saatuaan. Kaudella 2016 joukkueen ratkaisijat löytyvät kuitenkin nuorempien pelaajien joukosta, joista monelle asetelmana finaali on uusi kokemus. Iso kysymys on se, riittääkö kaksi kautta divisioonassa kasvattamaan joukkueen takaisin liigakartalle.

Kuten Huskien Bedwell, myös kokenut Wolverines-valmentaja Robert Johnson uskoo air-raid hyökkäyksen voimaan. Hyökkäysmuodostelmassa käytetään pääosin yhtä keskushyökkääjää ja heittovariaatioita löytyy useita. Ahmojen hyökkäystä johtaa maajoukkuepelinrakentaja Janne Lehtinen, joka on onnistunut keräämään heitoillaan kauden kahdeksassa runkosarjan ottelussa ylivoimaisesti eniten jaardeja (2160) sekä touchdowneja (36). Lehtisen heittoja ovat menestyksellisesti kopanneet australialainen Locklan Gilbert, sekä kotimaiset Marcus Siiskonen, Teemu Rantanen ja Niko Kantonen. Keskeinen syy onnistuneelle heittopelille löytyy joukkueen juoksupelotteesta. Sarjan vaarallisin keskushyökkääjä Jerell Jones on ollut jokaisen vastustajan jatkuvassa tehotarkkailussa ja näin avannut automaattisesti tilaa laitureille.

Myös Wolverinesissa lukumääräisesti suuri taklausvastuu on langennut joukkueen amerikkalaispelaajalle, Antonio Harrisille joka 57,5 taklauksellaan voitti Ykkösen puolustajien tilaston. Heittopuolustajien ykköspaikalle Ahma-puolustajista on taasen yltänyt Veikko Kallio, joka seitsemällä katkollaan voitti ylivoimaisesti sarjan heittopuolustustilaston. Kallio on tervehtynyt kuntoon Kuopiossa sattuneesta loukkaantumisestaan ja vahvistaa Ahmojen heittopuolustusta loppuottelussa. Viime vuoteen verrattuna helsinkiläispuolustuksen vahvuudet ja heikkoudet ovat vaihtaneet paikkojaan ja Wolverinesin juoksupuolustus on pelannut tänä vuonna ailahtelevan kauden. Wolverinesin kahdessa viimeisessä ottelussa vastustajat ovat onnistuneet etenemään kenttää pitkin lähes 500 jaardia. Tällä saralla joukkueen puolustuksella löytyy eniten parannettavaa finaaliin valmistautuessa.

Air Raid vs Air Raid

Spagettimaljan molempien joukkueiden hyökkäys siis perustuu Air Raid-periaatteeseen, jossa pelinrakentaja ottaa aloitussyötön vastaan shot gun muodostelmasta ja jakaa sitä nimensä mukaisesti ilmassa yleisimmin neljälle laitahyökkääjälle sekä yhdelle keskushyökkääjälle. Wolverines-päävalmentaja Johnson myöntää, että joukkueiden hyökkäykset ovat hyvin samankaltaiset, mutta molemmilla on omia mausteita värittämässä peliä omalle miehistölleen sopivaksi:

Maybe the huskies run more two backs and more empty than we do. The plays and system is kind of the same but we both have a few tweeks here and there.

Huskien Bedwell on yhtä mieltä joukkueiden pelitavan pienistä eroavaisuuksista ja kiinnittää erityistä huomiota Wolvojen Gilbertin peluutukseen:

Biggest difference would be in formations and ball distribution. Helsinki is almost always in 2×2 and 3×1 sets, whereas we use a lot more variety with 2-back, 3-back, and empty sets. When it comes to running the football, we rely on a handful of guys where their running game (understandably) revolves around Jones. The same thing can be said in the passing game. Although the Wolverines have a great receiving corp, there’s no doubt that there go-to guy is Gilbert. We, on the other hand, do not really have that dominant receiver so you never really know which player will step up and have a big day.

Tilastojen paras hyökkäys vastaan paras puolustus

Spagettimaljassa vastakkain asettuvat kaksi I-divisioonan kiistatonta kärkijoukkuetta, joista toisella on hallussaan sarjan paras hyökkäyskalusto ja toisella tehokkain puolustus. Vahvasta puolustusstatistiikastaan huolimatta Jerell Jonesin uhka saattaa pakottaa Huskeja muuttamaan normaalisti käyttämäänsä kolmen miehen linjamuodostelmaa tukkiakseen väkkärämäisen amerikkalaisen juoksulinjat ajoissa. Kun joukkueiden voimavaroja laitetaan järjestykseen hyökkäysten perspektiveistä, Wolverines kerää enemmän pisteitä taitopelipaikkojen miehityksellään, mutta Huskies vetää pitemmän korren linjojen vertailussa.

Puolustuksia tarkkailtaessa Huskies on edellä frontin suorituskyvyssä, mutta takamiesten osalta Wolvoilla on hiuksenhieno etulyöntiasema. Hybridi-puolustajien, kuten Wolverinesin Harrisin ja Huskien Duleyn pelipaikat aiheuttavat pieniä poikkeamia pisteytysten osalta joten kaikkiaan erot näiden tasaisten joukkueiden vertailussa ovat pieniä ja subjektiivisesti tulkittavia. Pisteidentekokilpailussa pääosissa tulevat olemaan kuitenkin pelinrakentajat ja joukkueiden heittopainotteinen hyökkäyspeli lupaa Brahenkentälle saapuville katsojille näyttävää ja maalirikasta iltapäivää.

Vähemmän virheitä tekevä voittaa?

Molemmat valmentajat vakuuttavat miehistönsä olevan valmiita lauantain finaalipeliin. Ahmojen Johnson uskoo, että joukkueensa voiton avaimet ovat virheettömässä pelissä. Runkosarjan aikana Wolverines on yksi divisioonan eniten rangaistuksia ottaneista joukkueista:

– We have to win the turnover battle and eliminate the silly penalties. We also need to just play the next play and stay consistent with the things that can maybe work well for us. Defense has to fly around to the ball and stay discipline. Offense we have to just play our game.

Stan Bedwell valitsi Spagettimaljaan johtavaksi henkilökohtaiseksi polukseen normaalia haastavamman reitin, mutta uskoo, että hänen joukkueensa on nyt kasvanut poikkeuksellisen yhtenäiseksi eikä se suostu ottamaan vastaan ottelussa haastajan asemaa. Koko Huskies-paketin itseluottamus on korkealla tasolla:

– It is all about belief…in the coaching staff, in the players, in the system, in the process, and in each other. It’s been a strange road to the Spagettimalja with me being here in December and January, then going to Italy for five months. We hit some road bumps along the way, but everyone kept our mutual goal of being champions in mind and over time we’ve learned to trust in each other.

– Now I feel our team is more unified than any other team I’ve been a part of. We are ready for this game, we’ve been working for this since November. We are not nervous, we will not buy into the ”underdog” talk. We are highly motivated, we are prepared, and we can’t wait for Saturday to get here.

Spagettimaljan osalta Bedwell tietää mistä puhuu. Amerikkalainen on kertaalleen päässyt nostamaan pokaalin päänsä päälle voittajana Trojans-paidassa vuonna 2013.

Omassa välieräpelissään Jaguaareja vastaan Wolverines tuotti varmasti päänvaivaa Huskies-scouteille peluuttamalla pelinrakentajan paikalla ottelun lopussa kokenutta Jason Thomasia. Wolverines-valmennus saa taasen omalta osaltaan pohtia viimehetken vahvistuksena Huskeihin liittyneen Kevin Duleyn mahdollista roolia Bedwellin hyökkäyksessä. Ennakkoon tasaisena pidettyjen joukkueiden ero saattaa lopulta syntyä yllättävien peluutus-variaatioiden kautta. Se valmentajista, jolla tällaisia löytyy enemmän takataskustaan, voittaa ottelun

Jenkkifutis on parasta paikan päällä

Kauden 2016 Spagettimalja pelataan lauantaina 20.8. klo 14.45 alkaen Helsingin Kalliossa Brahenkentällä ja lippujen hinnaksi on ilmoitettu varsin kohtuullinen 10€. Kickoff potkaistaan klo 15.00. Jos et kuitenkaan pääse seuraamaan loppuottelua paikan päälle, voit seurata sitä live-streamina SAJL:n YouTube-kanavan kautta

Välieräpelit

 • Wolverines – Jaguaarit 55-18 (tilastot)
 • Huskies – Steelers 35-12 (tilastot)

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Mistä toi Bedwell vetää ton underdog-jutun. Kyllä Huskies on yleisesti pidetty suosikki tossa pelissä ja wolvot haastaja.

 • Johtuiskohan siitä, että Wolverines voitti runkosarjan ja niillä tasokkaampi hyökkäys? Ota näistä selvää.

 • Ottamatta mitään pois Bedwelliltä ja hänen menestyshistorialtaan, on kyseessä niin monen liigan ja sarjatason kehäkettu, että suu toistaa samaa mantraa, jossa vain seuran ja pelaajien nimet vaihtuvat. Kaikki hänen sitaattinsa ovat kuin jefurobotin suusta. Ehkä hän on arvioinut, että Huskies kaipaa tähän matsiin julkista altavastaajan viittaa.

  Voi hyvin olla, että Huskiesin joukkue on kokonaisuutena niin hyvä ja tasalaatuinen, että sillä pystytään tämä ottelu voittamaan, mutta en yllättyisi tippaakaan, jos Wolverines voittaisi ottelun jopa kolmen maalin turvin…

 • Postasin aiemmin oman analyysini jo toiseen ketjuun mutta laitan vielä tännekin.

  Qb **** vs **** (lehtinen ja bedwell aika tasa vahvoja pelinrakentajia)
  Rb ***** vs **** (Jj ihan omaa luokkaansa mutta syvyyttä ei wolvoilla ole, huskeilla kaksi hyvää bäkkiä)
  Ol *** vs ***** (Huskien rantanen ja reinikainen ehdottomasti sarjan parhaimmistoa, wolvojen keskusta hieman kysymysmerkki)
  Wr ***** vs **** ( gilbert ylivertainen tässä gategoriassa mutta muiden osalta aika tasavahvaa
  Dl **** vs *** ( heinänen todella kova pelote ja taylor väkivahva, huskies pelaa kolmella linjamiehellä joten pelintekijät eivät niin erotu yleisölle)
  Lb **** vs ***** (Importtien avulla huskies vie tämän osa-alueen selkeästi, ei hulkkonenkaan huono ole)
  Db ***** vs ***** ( molemmilla todella vahvat takakentät, niminä nostaisin kallion, harrisin esiin wolvoilta ja madsenin ja niemen huskeilta)
  Tähdet meni tasan 30-30 (jotan en yrittänyt). Ottelusta tulee tasainen ja jännittävä joka ratkeaa aivan lopussa. Suurimmat kysymysmerkit ovat saako wolvo linja blizit kuriin ja saako huski d jonesin ja gilbertin pidettyä aisoissa.

 • Brahen kentälle mahtuu 400 katsojaa tai vaihtoehtoisesti 300 linjamiestä istumaan ja viime kauden finaalissa Hämeenlinnassa oli 1150 katsojaa. Sisältääkö 10e lipun hinta istumapaikan vai joutuuko ottamaan oman tuolin mukaan ja saa sitten löipun hinnasta alennusta?

  Sisältääkö lipun hinta pelaajaluettelon molemmista joukkueista vai pitääkö ottaa läppäri mukaan? Akku on kyllä sen verran huono, että toivottavasti löytyy latauspiste.

  Jos sataa niin jätän kyllä tulematta, näkyykö striiminä jostain vai onko oikeudet myyty neloselle?

  Kahvin hinta?

 • Näkee ettei porukkaa lue loppuun saakka

 • Niin tuosta underdog-jutusta. Bedwellhän nimenomaan ei halua ottaa mitään underdog-viittaa Huskiesin (kyllä se taivutetaan noin, eikä Huskien) harteille.

 • Näkee, ettei porukka osaa prosessoida lukemaansa, tai lukea rivien välistä!

  Bedwell otti kuitenkin altavastaajuuden puheeksi. Miksi? Eihän kukaan muu pidä heitä altavastaajina? Motivointi on aika monisyinen prosessi ja arvokas, mutta vaikea taito.

 • Lisäkatsomoita tilattu.
  Otteluohjelmia tulostettu.
  Makkarat on hyviä.
  Jefu on parasta paikan päällä, vaikka satais!
  (Tulee striimi, SAJL:n sivuille. Älä kato sitä vaan tuu Bragulle!)

  Tervetuloa!

 • ”Wolverines voitti sarja-avauksen selvin numeroin (28-7) ja on tuosta lähtien pitänyt hallussaan ykkösen kärkipaikkaa sekä divarin ennakkosuosikin viittaa.” Tämäkin juttu kuitenkin alkoi käytännössä sillä että volvoja sanottiin ennakkosuosikiksi. Tämän kaltaisista jutuista bedwell varmaan on keksinyt underdog tarinansa.

 • Onko tietoa, että onko ottelu katsottavissa tuolta youtube-kanavalta lauantai iltana jälkikäteen? Muuten täytyy yrittää väijyä peliä töistä käsin pieneltä ruudulta matkapuhelimella.

 • Striimi tulee SAJL:n youtbe-kanavalta. Eli täältä: https://www.youtube.com/user/SAJLJenkkifutis

 • No eikö tossa jutussa juuri niin kerrotakin ???

 • Kiitokset liitolle todella hyvästä livelähetyksestä. Katsojia tällä hetkellä tosin vain 334, eli ei nämä valitettavasti mitään jättisukseeta näytä olevan. Luulisi kiinnostavan lajiväkeä tuota enemmän, odotettavissa kuitenkin tasainen ja viihdyttävä peli.

 • Eiköhän tuota sohva yleisöä verota tiedottomuus koko streemistä ja tuo loistava keli mikä saa ihmiset liikkelle sateiden jälkeen tekemään muutakin. Pisteet kuitenkin täältäkin liitolle lähetyksestä.

 • Mikäs lehtiselle on tullu? tuli? RoJo kentällä ja tekeekin ihan toimivaa jälkeä mut eiks lehtinen ollu kovaki tekijä kaudella?

 • Viihdyttävää peliä kun molemmilla vuoronperään päättyy hyökkäykset td:niin mutta käännepuoli et onpa vuoronperään jäätävän huonoa puolustamista molemmilta.

 • Striimihän oli vallan loistava. Loistava oli myös lopputulos, onnea Huskit!

 • Stream! Näitä liigaankin, ei tarvita kallista nelosta.

 • Hieno lähetys! Lisää tällaista!

  Lehtisellä on kyllä itsetutkiskelun paikka. Heitot jäivät useimmiten vajaiksi ja koko joukkue oli luovuttamassa, kunnes RoJo astui kehiin. Muutos parempaan oli välitön ja suorastaan hämmentävä. Käsittääkseni Lehtinen on pelannut ihan hyvän kauden, joten alisuorittaminen tärkeimmällä hetkellä on iso kysymysmerkki. Helppohan täältä sohvalta on kommentoida ja mielessäni yritin asettua RoJon saappaisiin monessakin veitsikurkulla-tilanteessa. Ei ollut helppoa edes mielikuvituksessa. Harva onnistuu säilyttämään uskon ja mielenrauhan tiukoissakin paikoissa, eikä Suomesta mieleen ei tule muita kuin Nesi. Toki en tunne kaikkia uusia nuoria kykyjä. Kyse saattaa olla myös suomalaisesta mielenlaadusta, mikä on näkynyt niin selvästi olympialaisissa. Jotenkin vain tappionpelko saa aina vallan.

 • taisi wolverines joukkue olla hieman ylilatautunut. Tärkeistä peleistä tiputettiin koppeja varsinkin ekalla puoliajalla. Ja vaikeahan no huddle hyökkäyksen on päästä rytmiin jos puolustus ei pysty pysäyttämään vastustajaa ja hyökkäys ei pääse kentälle. toisella puoliajalla puolustus toimi jo ihan ok.

 • Kiitoksia huskiesille pelistä, oli kyllä mahtava fiilis kentällä ja lataus oli kyllä kova, ehkä liiankin kova. Mutta toisaalta pelattiin mestaruudesta. Halu voittaa oli meillä kova ja virheitä tuli mutta sitä se urheilu on. Kiitos kaikille jotka seurasitte ottelua kannustitte sit kumpaa tahansa joukkuetta.

 • Lehtisen statsit aika hulppeet. pelatuista ajoista ja peleistä keskiarvo 309 yard. per game(total yards/played time)No huddle ja air raid lisää otteluiden kiinnostavuutta. Lisää tälläistä niin katsomot täyttyy ja laji saa näkyvyyttä pelirytmityksen johdosta.

 • Wolverinesin tulevaisuuden kannalta saattoi olla hyvä, että tuli pataan, jos ymmärtävät nyt olla hakematta liigapaikkaa. Tuolla materiaalilla olisi kyyti ollut Vaahteraliigassa kylmää parin ensimmäisen vuoden ajan. WR, OL, DL (+ TE ja RB) ei ole muutamaa tasoaan nostanutta yksilöä lukuun ottamatta riittävän hyvä liigaan.

  Sitten itse pelistä: Huskies esitti finaalissa paljon valmiimpaa futista ja parempia hermoja kuin Wolverines. Iso käsi hyökkäyksen linjalle, joka aurasi tilaa yli 300 juoksujaardin verran. Voitto meni Hämeenlinnaan täysin ansaitusti. Onnea Huskies! Mielenkiinnolla jään seuraamaan aikooko joukkue nousta liigaan. Jos se saa pidettyä kaikki nykyiset pelaajansa ja lisättyä kourallisen vahvistuksia, niin katson heidän olevan ainakin Saintsin veroinen liiganousija.

 • Weteraanille: PJ Lahti totesi haastattelussa matsin jälkeen että Huskies hakee liigapaikkaa.

 • Siinä tapauksessa toivottavasti Tarkiaiselta ja Martikalta otettiin eilen nimet sopimuspaperiin juhlahumun avittamana. Vaikka Murikalla alkaa ikää olemaankin, niin liiga- ja maajoukkuekokemusta omaavia hyökkäyksen linjamiehiä ei ole kellään liikaa.

 • @Stiiv, niinhän tuo sanoi ja mikä ettei. Huskieshan on nyt itseoikeutettu nousija ensi kauden Liigaan. Voitti divarin ja halu&kyky nousuun on olemassa. Ei siinä pitäisi olla kellään mitään nokan koputtamista – ei edes Liigan valintakomissiolla. Siis Huskies ylös ja samalla TAFT alas.

 • Juuri näin. TAFTin leirissä saattaa olla harkinnan paikka pohtia vauhdin hakemista 1 divaria alempaa. Juniorityö tuottaa hedelmää mutta parempi olisi antaa 17-18 vuotiaille tulevaisuuden pelaajille rauhassa sarja jossa pelaisivat omalla tasollaan. Ykkönen voi olla liian kova. Oulussa on hyvä esimerkki tästä.

 • Kuka nyt ensi kaudella pelaa ja missä? Pystyykö Huskyt nousemaan Vaahteraan ja voiko TAFT tippua pois? Sekava systeemi. Voiko Wolvot hakea Vaahtera paikkaa kabinetista, niinkuin Vaasa teki viime vuonna?

 • Kiitos kaudesta 2016 Wolverines!

  Valitettavasti viimeinen kruunu jäi puuttumaan mutta kaipa tuonkin voi jossain tulevaisuudessa nähdä positiivisessa valossakin… Finaali jätti aika kaksijakoiset tunnelmat fanille, nyt nuollaan haavat ja ensikaudella jatketaan. Sitä silmälläpitäen muutama palaute kotiotteluista… Palauttakaa nyt hyvät ihmiset se kotijoukkueen vaihtopenkki katsomon puolelle! Koita siinä nyt kannustaa joukkuetta kun vierasfanit huutavat kotiporukan mennen tullen hiljaiseksi, finaalissakin muutamat hassut yritykset tunnelman nostamiseksi latistuivat hetkessä Huskies faneihin, kauas jäätiin viimevuoden fiiliksistä. Ja tuskinpa pelaajatkaan nauttivat auringossa paahtumisesta kokopelin ajan, vastustajan ollessa mukavan vilpoisessa varjossa. Luulisi joukkueen käyttävän kaikki pienetkin edut hyväkseen. Ja miksi ihmeessä kaikki esittelyt ja muut alkuseremoniat suoritettiin selkä katsomoon päin? Liiton streamin takia? Ei kai…

  Mutta kaikesta huolimatta, iso kiitos joukkueelle ja kaikille seuran aktiiveille menneestä kesästä.

 • Kiva kannustus omalle pelinrakentajalle pistää sivulle, kun vaikeat hetket. Ymmärtää kyllä, kun mestaruutta epätoivoisesti haetaan, mutta kaveri koko kauden hyvää jälkeä tehnyt. Moraali versus voitto???

 • Totta. Se mikä itseä ihmetytti tuossa oli herrojen tasoero. Toinen pelannut hienon kauden hyvillä tehoilla, toinen pakolliset minimit. Ja silti jälkimmäinen jätti lähes kylmiltään, ehkä jopa kesäterässä, maajoukkuetason pelinrakentajan täysin varjoonsa. Toivottavasti #8 saa kerättyä itsensä henkisesti kasaan, kausi oli kuitenkin kokonaisuutena hieno.

 • @Tietoa: Tietoa löytyy tuolta paljon parjatun Liiton sivuilta.

  http://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/saannot-sarjakirjat/

  Sieltä löytyy miesten kilpailujärjestelmä 2017 – 2019 niminen dokumentti, missä nuo asiat kerrotaan luvussa 3.1 Vaahteraliiga.

  Jos Huskies hakee Vaahteraliigaan, niin se sinne nousee mikäli täyttää vaadittavat kriteerit. Huskiesin jälkeen seuraavaksi liigarankingissa on TAFT ja sitten Wolvot.

  Ja Vaasahan nousi Vaahteraliigaan koska Huskies ei viime syksynä halunut liigaan hakea. Sen kummempaa kabinettipeliä ei kyseessä ollut.

  http://www.sajl.fi/?x167512=4624278

 • Selvennyksen vuoksi kun jotkut ovat olleet Butchersia tiputtamassa, niin se ei ole millään tavalla putoamisuhassa ellei joukkue sitten päätä jättää hakematta liigapaikkaa (Kuten Wolvot teki 2014 jälkeen).

 • Mikäs vitun Porvoolla tuli?

 • Onko nyt kiva?

 • Jospa nyt sait sanomasi lävitse viesteissäsi? Tai laitetaanko IP-osoitteesi blokkiin ettei tarvitse sulkea hyvää keskustelua muilta takiasi.