Wolverines voitti Ykkösen runkosarjan

jefumaster 8.8.2016 17:16 35 kommenttia

1 2  
28 18 46
21 34 55

(0-8)

46

(7-1)

55

7.8.2016 klo 17:00 Kouvola

Helsinki Wolverines otti tiukan 46-55 -voiton Kouvolan Indianseista sunnuntaina. Peleistään pelkkiä tappioita kerännyt Indians järjesti kotiyleisölleen odottamattoman ilotulituksen, joka ei kuitenkaan riittänyt voittoon.

Helsinki Wolverines lähti runkosarjan viimeiseen otteluunsa silmin nähden väärällä asenteella. Vaarallisena tunnettu Kouvolan Troy Rice siirsi joukkueensa johtoon ottelun alussa ja ensimmäisen neljänneksen aikana Indians onnistui karkaamaan 22-7 johtoon ennen Ahmojen heräämistä. Vielä puoliajalla Indians johti peliä 28-21. Kolme maalia Wolverinesille juossut Jerell Jones myönsikin ottelun jälkeisessä haastattelussa, että sarjataulukon katsominen ennen ottelua sai Ahmat lähtemään otteluun ylimielisinä. Suurinumeroinen peli ratkesi helsinkiläisille vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä.

Kouvola Indians on parantanut otteitaan sarjan vanhetessa ja vaikuttaakin siltä, että kausi päättyi kesken joukkueen osalta. Edellisessä pelissä Steelers sai tehdä täyden päivän ottaakseen täydet sarjapisteet kouvolalaisilta ja nyt samaan ansaan astui Wolverines. Erityisesti Indiansin amerikkalaiset Troy Rice, Charles Wort sekä Taylor Palmer onnistuivat päätösottelussaan erinomaisesti. Wort onnistui maalinteossa kolmesti ja Ricen tilastoihin kirjattiin kaksi touchdownia. Indians-puolustuksen Petri Pallari kertoo haastattelussaan joukkueen päättäneen viikkoa aiemmin Kuopiossa pelata kauden parhaan pelinsä sarjakärki Wolverinesia vastaan kotikentällään.

Wolverinesin Jones joutui pelaamaan läpi ottelun täydellä tehollaan onnistuen maalinteossa kolmesti. Samaan maalimäärään päätyi myös divarin kiinniottotilaston ykkönen Locklan Gilbert. Puolustuspelin osalta Wolverines-valmennukselle jäi paljon mietittävää. Sen verran helposti Kouvolan jenkit onnistuivat pisteitä taululle takomaan.

Päivän toisessa I-divisioonan ottelussa Kuopio Steelers kävi noutamassa kaksi sarjapistettä Jyväskylästä 12-19 voitollaan.

Ykkösen runkosarja on nyt päättynyt ja pudostuspeliparit selvillä. Ensi viikonloppuna Hämeenlinna Huskies kohtaa Kuopio Steelersin lauantaina kotikentällään Kaurialassa klo 16.00 ja sunnuntaina Wolverines saa vastaansa Jyväskylä Jaguaarit Brahenkentällä klo 14.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Ykkösestä tulikin mielenkiintonen sarja. Hienoja yksilöitä ja hyviä joukkueita! Steelers antoi loistavan lisämausteen sarjaan. uskon että spagumalja on wolvo-huskies mutta steelers on yllätysvalmis hämeenlinnassa. wolvo-jagut 52-7 huskies-steelers 34-28

 • Steelers jää Kaurialassa nollille.

  T:Huskies D

 • Huskeista mutta nyt on mennyt uhoamiseksi, en tykkää enää. :)

 • Samaa mieltä. Ei voi enää tykätä kun ihan pelkkää uhoa täällä. Täysin tarpeetonta ja mautonta vastustajan halventamista vaikka ei se runkosarja nyt niin hyvin mennyt. Mutta jos tuohon sijoitukseen nyt ollaan tyytyväisiä niin eihän siinä mitään.

 • Peukut kolmelle edelliselle :D

  PS. Steelers voittaa Spagumaljan!

 • :)))) <-aiemmat viestit

  Hieno tsemppi Kouvolalta. Näin tekevät pelimiehet. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan tai muuten on sama jäädä himaan.

  J Surakka

  P.S: Steelers vie spagumaljan

 • Nokia ghosthunters jarrut hakevat kultaista loppua kaudelle ja ehkä uralle huskies paidassa. Aika näyttää onnistuvatko
  Ihmettelen suuresti mikäli he eivät voita spagua.

 • Missä ihmeessä oli Wolvojen OL tästä pelistä. Matsin pelaajalistalla on näköjään ainoastaan Korpinoron nimi niistä, jotka ovat OL:ssa tällä kaudella pelanneet.

  http://www.sajl.org/images/tilastot/1d16020.shtml#GAME.PRE

 • Ilmeisesti tilastoihin päätyivät vain ne, joilla oli merkintöjä ja Korpinoro pelasin puolustuksen linjassa. Listalta puuttuu siis koko OL, sekä iso nippu spessuissa pelanneita. Rosterissa oli nimittäin lähemmäs 40 kypärää.

 • Elikä kerrot juuri, että tilastot on tehty räikeän virheellisesti. Inkkarit taistelivat kyllä ihan hienosta lukujen ja tarinoiden perusteella mutta kun alkaa nämä seura- ja sarjatoimintojen perusteet sakata oikein kunnolla niin toivon että vauhtia haetaan joko vapaaehtoisesti tai autettuna alemmista sarjoista.

  Game participation kohta on todella tärkeä kaikille niille pelaajille, jotka hakivat sitä yhtä runkosarjapeliä tilastoihinsa ollakseen pelikelpoisia playoff-peleissä. Nyt listalta löytyy Laamonen, Chaichee, Jaakkola ja Parvi tällaisia pelaajia mutta ilmeisesti nimiä puuttuu. Toivottavasti tilastoasiakirjan laiminlyönti ei johda siihen että asiasta tulee vaikeuksia tai onko kyseessä vain tilastoijan osamattomuus/laiskuus.

 • Eiköhän ne pelaajien otteluedustukset kirjata Päätuomarille toimitettavasta pelaajaluettelosta johon pitää olla kaikki otteluun osallistujat merkitty. Noilla netissä pyörivillä tilastoilla ei taida mitään virallista statusta olla, niitähän saatta olla mikä tahansa puliukko raapustelemassa..

 • Liiton sivuilla julkaistavat tilastot on oletusarvoltaan ehjiä ja sisällöltään todellisia. Mukaan lukien pelaajalistat. Ei ne pyöri missään netissä vaan ovat lajiliittomme SAJL:n julkaisemia ja on täydellistä lajin yleisön aliarvioimista, jos niihin suhtaudutaan nimimerkki Tilastotieteilijälle esittämällä vakavuudella.

 • Onhan noi Inkkarien statsit aika luokattomat ja nyt ne on viety SAJL:n koontiin ja löytyy tilastosivuilta jonkinlaisena absoluuttisena totuutena. Indians – Wolverines pelissä erityinen mielenkiinto kohdistui siihen, keitä pelaajia seura lukitsi loppukaudeksi ykkäsjoukkueeseen. Asia kiinnostaa sekä ykkäsen, että kolmosen näkökulmasta ja on merkityksellinen.

 • Ainoa merkitsevä tieto on että onko pelaaja ollut ykkösen tai kolmusen rosterissa kerran ja sitten onko ollut ykkösessä kolmesti?

 • Ei, vaan ainoa merkittävä tieto on se mihin joukkueeseen kukin pelaaja on rekisteröity 31.5

 • Merkittävä tieto on se, missä joukkueessa pelaaja pelaa 4.8. jälkeen koska siinä joukkueessa pelaa sitten loppukauden. Wolvojen osalta viime viikonlopun rosterit ovat erittäin kiinnostavia kaikkien I- ja III-divisioonaa seuraavien näkökulmista ja tältä osin Indiansin tilastomies(nainen) tuotti jefu-faneille ison pettymyksen.

 • Jos lajilla on odotuksena se, että lajille ja seuroille syntyy jonkinlaista ei-pelaajalähtöistä fanikulttuuria tulisi erityisesti tilastoseurannan olla kunnossa. Fanien keskuudessa erilaisilla tilastolukemilla spekulointi on lajin näkökulmasta paljon mielekkäämpää kuin paikallaan junnaava import-keskustelu joka taitaa olla kyllä pelaajalähtöistä. Kuulun itse tähän ei-pelaaja kategoriaan ja seuraan aktiivisesti tilastoja kaikilta sarjatasoilta, joilta niitä on tarjolla.

  Tuolla yllä joku kommentoi: ”Noilla netissä pyörivillä tilastoilla ei taida mitään virallista statusta olla…” Itse oletan, että kun Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto tarjoaa tilastoja omalla nettisivullaan, ne on kaikkea muuta kuin ”netissä pyöriviä”.

  Ja sitten, jos odotuksina on se, että lajille syntyy niitä ”median rakastamia jenkkifutareita”, tulisi näitä erilaisia tilastoja tuoda paljon ponnekkaammin esille jo kauden aikana ja yrittää poimia sieltä kotimaistenkin pelaajien suorituksia.

  Tilastojen toimitus SAJL:lle on käsitykseni mukaan sanktioitu jollain tavalla ainakin ligan ja ykkösen osalta mutta sarjamääräyksissä taidetaan huomioida ainoastaan tilastojen toimitusnopeuksia. Hyvin toimivalla seuralla on tilastointiin keskittyviä henkilöitä jotka osaavat homman tarvittavalla tasolla ja tarkkuudella. He ovat niitä voimavaroja joiden perusteella hyvät ja huonot seurat erottuvat toisistaan.

 • Joko pian saadaan analyyttinen ja hyvin perehtynyt ennakko Spagettimaljasta?
  Olisi mukavaa lukea oikeasti aiheeseen perehtynyttä tekstiä, eikä mitään kateellista ja katkeraa vuodatusta!
  Jaksa kiinnostaa tuon iän ikuinen itku importeista ja muusta paskasta.
  Lopettakaa kateellinen jauhaminen ja olkaa onnellisia Wolvojen ja Hämeenlinnan puolesta!

 • Indiansin Twitter sanoo: ”Onnittelut Mikkeli Bouncers II-divisioonan voitosta ja tervetuloa I-divisoonaan!!!” Olisiko tässä hyvä sauma potkaista spekulointi käyntiin ensi kauden sarjatasoista? Mun mielestä tästä voi ainakin päätellä, että Inkkareilla ei oo aikomusta hakea vauhtia alempaa, vaan pelit jatkuu divarissa.

  Huskies nousee liigaan, joten divarissa jatkaa sitten vissiinkin neljä tän kauden joukkuetta. Tuleeko TAFT viidenneksi, vai putoavatko alemmas? Haluaako 5-5 -kauden pelannut Bouncers nousta ykköseen, kun kakkonen vaikuttaisi kuitenkin olevan joukkueelle sopiva sarjataso? Entä nousisiko 7-2 -kauden pelannut Bears, jos paikkaa tarjottaisin?

  Mitenkäs kolmonen sitten? Vissiin molemmilla finalisteilla nousuhaluja. Voiko nousta jopa molemmat? Nouseeko kolmosesta joku muukin, kuten Lions?

  Tässä on pähkäiltävää!!

 • Ensi kauden joukkueet sarjoittain.

  Vaahteraliiga: Butchers, Crocodiles, Huskies, Roosters, Royals, Saints, Trojans.
  Ykkönen: Bears, Bouncers, Indians, Jaguaarit, Steelers, TAFT, Wolverines.
  Kakkonen: ECG, Eagles, Ghosthunters, Lions, Northern Lights, Sun City.

  Nätisti 7 joukkuetta Vaahterassa & Ykkösessä. Kakkoseenki saadaan ensi kaudeksi kuusi jengiä.

 • Jos liiton ensi kauden sarjamääräykset olen tulkinnut oikein niin: Vaahtera 7 joukkuetta, 1 div 7 joukkuetta, 2 div 6 joukkuetta ja 3 div loput. Sarja paikkoja ei enää haeta vaan tulevat sijoitusten mukaan ja jos ei ota sarja paikkaa niin pakan pohjimaiseksi 3 divariin. Jos näi mennään kuten säännöissä on niin:
  Vaahtera
  1 Crocodiles
  2 Roosters
  3 Trojans
  4 Royals
  5 Saints
  6 Butchers
  7 Huskies

  1. divisioona
  1 Wolverines
  2 Taft
  3 Steelers
  4 Jaguaarit
  5 Indians
  6 Bouncers
  7 Bears

  2.divisioona
  1 Ghosthunters
  2 ECG
  3 Sun city
  4 Northern lights
  5 Eagles
  6 Wolverines

  3 . divisioona
  1 Lions
  2 Nordmen
  3 Titans
  4 Panthers
  5 Blaze
  6 Bulldogs
  7 Mayhem?
  8 Wolves?

 • Liiton uutinen aiheesta selventää varmaan osin sarjojen muodostumista. Lopullisestihan tuo selviää, kun seurat ovat omat resurssinsa arvioineet ja päättäneet millä tasolla haluavat pelata.

  http://www.sajl.fi/?x118281=5461001

 • olisko näin että :

  vaahtera nousee huskies
  1 div. TAFT ja Pori
  2div. Lions,NL ja ehkä vielä Eagels?

 • Taftin ja Inkkarien kannattaisi hakea uusi alku vähän alempaa. Indians ei toki niin tee kun itsepäisyys ja tunne voittaa järjen. (Eagles kiittää). Jännä nähdä mitä Taftista jää jäljelle kun Stokesin tekele pirstoutuu. Bouncersin nousu on Steelersille pieni takaisku vaikka aivan samasta kulhosta eivät syökään. Mielenkiinnolla odotellaan sopimus-pelin avautumista. Valmentajat, pelaajat, importit… Tai pelataan ensin liiga ja kolmonen vielä loppuun.

 • Liiton uutinen on kyllä mielenkiintoinen! Nyt saa vaan nähdä, että tanssivatko seurat liiton pillin mukaan, vai miten käy. Ykkösdivarin 12 matsia ja tuontipelaajat asettavat sellaisia vaatimuksia seuroille, ettei sarjapaikka välttämättä kelpaakaan kaikille. Näkihän sen jo tällä kaudellakin, että ykkösen viidestä joukkueesta vain kolmella, ehkä juuri ja juuri neljällä oli oikeasti riittävä suomalaisrunko.

  Minähän en mistään mitään tiedä, mutta näin ajatustasolla olisi tragikoomista, jos divaripaikka ei kelpaisi Rautamaljan voittajalle Bouncersille eikä kakkosen runkosarjan ykköselle Bearsille. Ykkösen hintalappu valitettavasti näyttää nousevan, eivätkä kaikki ole siihen välttämättä halukkaita sitoutumaan.

 • Veikkaan että seura pitää joukkueiden välissä ainakin yksi sarja.

 • @SAJL:n uutinen: Vähän vanhan toistoa, mutta tuon sarjajärjestelmän on seurat laatineet. Eli ihan oman pillin mukaan tanssivat, riippumatta siitä millä tasolla pelaavat.

 • @tiirapaasi: Tokihan olet oikeassa. Kuitenkin kollektiivinen päätös on aina kompromissi, eikä edusta välttämättä jokaisen joukkueen etua tässä tilanteessa. Edelleen korostan, etten tiedä ollenkaan Bearsin tai Bouncersin tilannetta, enkä mitenkään aio puhua heidän puolestaan. Seurat kyllä kertovat ratkaisuistaan jossain vaiheessa. Pyörittelen tätä vain yleisellä tasolla. Mietin sitä, että pakottaako liitto seurat nousemaan.

 • Liiton uutisesta poimittua liittyen edelliseen kommenttiin:
  ”Vaahteraliigan sekä miesten I- ja II-divisioonan joukkueilla on mahdollista syyskuun aikana vielä ilmoittaa vapaaehtoisesta sarjapaikan luopumisesta. Jos luopumisia ilmoitetaan, pyritään sarjapaikka täyttämään rankingin seuraavalla joukkueella.”

 • @SAJL:n uutinen: Liitolla tarkoittanet SAJL:n hallitusta(?), sehän on seuraava päättävä elin liittokokouksen jälkeen. Tuskin on kenenkään intresseissä pakottaa mitään joukkuetta pelaamaan sarjatasolla millä se ei halua pelata. Eikä siihen taida olla edes päätösvaltaa SAJL:n hallituksella. Ainoa mihin hallitus voi vaikuttaa on joukkueen nousu noiden sarjajärjestelmäpäätösten pohjalta.

 • tuohon sarjajärjestelmään heittäisin taas aiheeksi.. jenkkipelaajien määrän. suomi jefun pelastus olisi 1 divarin pitäminen suomi -sarjana. eli tuontipelaajien määrät vaahteraliigassa normi 3 kpl. 1-divari vain eu -alueen pelaajia. valmennus saisi vapauden. tällä haetaan nousua takaisin lajin euroopan huipulle(maajoukkue tasolla) ja divari toimisi kehityspaikkana taitopelipaikoille. samalla talkoolaisten rahat saisi kohdennettua valmennukseen sekä juniori työhön, joka toisi pitkäaikaista apua seuroille suomi pelaajien kehityksen kautta. tällä vältyttäisiin inkkarien, Rajaritareiden, Taft ja monien muiden joukkueiden tavoin shorttaamiselta ja nuorten pelaajien ura pelaajana varmistuisi lajin huipulla sitten kun seura olisi siihen kilpailullisesti valmis. Pitää myös samalla sanoa että Seinäjoella on melko heikko tilanne omien pelaajien suhteen. crocot jos olisi laittaneet samassa suhteessa junnuihin rahaa ja niiden valmennukseen kuin edustuksen tuonti pelaajiin niin siellä olisi voittava juniori tiimit pojissa kaikissa sarjoissa.

 • Hei hienoa että saatiin importtikeskustelu käyntiin. Sitä ei olekaan vielä tarpeeksi täällä käyty. Varmasti löytyy tällä kertaa paljon uusia näkökulmia.

 • @Pling: Eli kärjistäen olet sitä mieltä, että jos yksilön mielestä yhteisesti sovituissa pelisäännöissä on parannettavaa, on siitä lupa mainita vain niin kauan, kuin pystyy tuomaan mukaan ”uusia näkökulmia?” Eli vaikka mikään ei muutu, saa keskustelua jatkaa vain rajallisen ajan?

  Täytyy sanoa, että vaikka itseänikin joskus puuduttaa keskustelun siirtyminen import-asiaan, ei keskustelua nyt vain voi hiljentää sillä perusteella, että on jo itse mielestään lukenut aiheesta tarpeeksi. Muut saavat käydä keskustelua, vaikkei se sinua tai kaltaisia kiinnostakaan.

 • Älkää ny viittikö alkaa jauhaa tätä samaa paskaa jenkkien määrästä jne vanhaa purkkaa. Kilpaurheilun tarkotus on voitto ja kaikki muu on turhaa. Ykskään laatujenkki ei tee hallaa suomalaisten kehitykselle, se on fakta! Maajoukkue ei pärjää, kun hyökkäys on paska. Kuupeeta ei vaan oo, niin sais Cede tai RoJo hakee ja saada kansalaisuuden. Si tulis jotain!

 • ”Yksikään laatujenkki ei tee hallaa suomalaisten kehitykselle”. Aha. Ei paljoa yksikertaistettu. Heitän vastaavan: ”kaikki ulkomaalaispelaajat heikentävät suomalaisten kehitysmahdollisuuksia”. Ihan yhtä totta, ihan yhtä paljon paskapuhetta.

  Kuuppaa ei ole koska joko ei ole mistä rakentaa tai rakennusaineet joutuvat temuamaan alasarjoissa. Jos nää asiat olisivat noin yksikertaisia ei kai meillä olisi käytössä mitään jenkkikiintiöitä? Jos ne kerran vaan vahvistavat suomalaista jefua…