Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 12

jefumaster 2.8.2016 13:28 12 kommenttia

Viikon vaahteraliigakierroksella nähtiin ensimmäinen suuri yllätys sarjanousija Royalsin napatessa pisteet Trojansilta. Muissa otteluissa suosikit pitivät pintansa. Vaahteraliigan viikko 11 nosti sarjaa seuranneiden katsojien yhteenlasketuksi lukumääräksi jo 20 647.

Saints – Crocodiles 14-42. Perjantain TV-ottelussa Saints esitteli uuden pelirakentajansa Avery Nelomsin. Amerikkalainen osoitti omaavansa poikkeuksellisen nopeat jalat, mutta heittopelien ajoitusten kanssa joukkueella on vielä tekemistä ennen loppukauden kriittisiä pelejä. Crocodiles otti Pyynikillä selkeän voiton Justin Sottilaren ja loukkaantumisestaan toipuneen keskushyökkääjä Kevin Marshalin johdolla. Sottilare jatkaa liigan pelinrakentajatilaston kärjessä 34 heitetyllä touchdownillaan repäisten jo yli kymmenen maalin eron takana oleviin kollegoihinsa. Uusi pelinrakentaja kiinnosti yleisöä ja paikalle saapui mukavat 680 katsojaa. (tilastot)

Royals – Trojans 28–25. Royals otti kaipaamansa ensivoiton Vaahteraliigan ”suuresta” joukkueesta kukistamalla Anders Trojansin tiukan taistelun tuloksena. Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, tässä tapauksessa lisäpistepotkuihin. Molemmat joukkueet onnistuivat tekemään touchdownin neljästi, mutta potkaisijoiden taitelussa Royalsin Godwill George voitti Trojansin Joni-Petteri Malkan 4-1 ja voiton joukkueelleen. Tappion myötä Trojans saa heittää hyvästit haaveelleen kotiedusta pudotuspeleissä. Royalsin osalta kaksi pistettä nosti joukkueen Saintsin edelle sarjataulukossa, mutta paikka pudotuspeleissä edellyttää paria voittoa lopuista kolmesta runkosarjapelistä. Ukkoskelissä ja osin kaatosateessa pelattua ottelua saapui Kaarlenkentälle seuraamaan 685 katsojaa. Luku on Royalsin kauden pienin, mutta kuitenkin sarjakierroksen paras noteeraus. (tilastot)

Taft-Roosters 13-29. Joskus ottelun lopputulos ei kerro aivan kaikkea pelin tapahtumista. Roosters lähti vierasotteluunsa kaasu pohjaan painettuna ja onnistui siirtymään turvalliseen johtoasemaan jo ottelun toisella neljänneksellä. Kuvaavaa pelin luonteesta on se, että Roosters oli kerännyt 2Q:n puoleen väliin mennessä Mic Brownin johdolla yli 200 edettyä jaardia kun samanaikaisesti Taftin tilastot olivat lukemissa -4. Sitten Roosters-valmennus otti jalkansa pois kaasulta ja heitti juniorimiehityksen kentälle. Ottelun loppu oli Taftin veteraanipelaajien taistelua väistämätöntä kohtaloaan vastaan. Erityisesti päävalmentaja Stephen Stokes laittoi kroppaansa peliin pelaten kahteen suuntaan rajusti taistellen. Taftin Okko Outinen palasi kentille näyttävästi säkittäen Roostersin Otso Flinkmanin kahdesti. Roostersin tuore vahvistus, Roni Salonen onnistui taklauksessaan kolmesti. Maanantain paikalliskamppailua saapui seuraamaan 423 katsojaa. (tilastot)

Tulevan viikonlopun ottelut

Perjantaina Nelosen TV-ryhmä saapuu jo neljättä kertaa Porvooseen Butchersin isännöidessä Wasa Royalsia. Butchersilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin, mutta aivan omissa käsissä tuokaan ei enää ole. Yksi kanto kaskessa on juuri Royals, joka hamuaa nälkäisenä historiansa ensimmäisiin mitalitaisteluihin. Joukkueiden kesäkuisen kohtaamisen vei Royals lukemin 23-9. Perjantain TV-otteluun vaasalaiset lähtevät ennakkosuosikina ja varmasti Trojans-voitosta ammennetulla itseluottamuksella terästettyinä. Butchers lähtee peliin kolmen ottelun tappioputkessa, mutta joukkue on saanut keskittyä kohtaamiseen yhden viikonlopun levänneenä.

Lauantain ottelussa Tampere Saints saa vastaansa Roostersin. Saintsilla ei ole vielä pakkovoiton paikka, mutta Roosters tarjoaa erinomaisen mittarin uudistetun hyökkäyksen testaamiseen. Avery Neloms on saanut viikon harjoitteluaikaa laituriensa kanssa ja edellisessä pelissä erityisesti Tommi Pinta pääsi samalle kartalle uuden pelinrakentajansa kanssa. Roostersilla on vielä kolme peliä jäljellä runkosarjassa, ja ainakin kahteen niistä joukkueen on kirjattava tuore back-up vahvistuksensa Jabari Harris pelinrakentajaksi, saadakseen hänelle oikeuden pelata myös pudotuspeleissä. Helsinkiläiset lähtevät otteluun selkeinä ennakkosuosikkeina.

Sunnuntaina Vantaan Taft saa vieraakseen kovakuntoisen Crocodilesin. Pelinrakentaja Sottilaren ilmasirkus on tuottanut tuhoisaa jälkeä läpi kauden ja sama tulee jatkumaan Taftin harvalukuiseksi kaventuneen takamiehistön kustannuksella. Roosters-pelissä Taftin safetyn paikalla pelasivat Stephen Stokes sekä Cole Webb. Webb jätti pelin kesken maanantaina ja vaihtoehdot vantaalaisten heittopuolustuksen paikoille alkavat käydä vähiin. Nähdäänkö sunnuntaina jopa Cedric Johnson kantamassa vastuuta puolustuspelistä, se selviää saapumalla paikalle Myyrmäen jalkapallostadionille klo 16.00.

Viikon puheenaihe

Sarjan kääntyessä kohden loppua alkavat spekulaatiot kohdistumaan tuleviin playoff-peleihin ja lopullisiin sarjasijoituksiin. Taistelu runkosarjan voitosta huipentuu sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Crocodilesin ja Roostersin kohtaamiseen. Trojans on varmistanut jo pudotuspelipaikkansa, mutta neljännestä paikasta tullaan käymään raju taistelu, joka ratkennee sarjan viimeisellä kierroksella Saintsin ja Royalsin pelissä. Sarjan mustan hevosen, Butchersin hentoinen oljenkorsi on myös syytä huomioida. Teoriassa porvoolaisilla on yhä mahdollisuus nousta yllättäen mukaan mitalipeleihin. Ja lopuksi, onnistuuko Taft tavoitteessaan päästä takaisin voittojen tielle. Teoriassa vantaalaisillakin on yhä mahdollisuus nousta pois pelätyltä putoajan paikalta. Se edellyttäisi naapuriapujen lisäksi 22 ottelun tappioputken kääntämistä kahden pelin voittoputkeksi ja vähintään neljän pisteen voittoa liigakauden viimeisestä sarjapelistä Butchersia vastaan. Jenkkifutiksessa kaikki on mahdollista…

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Lienee kuitenkin riittävää, että Roosters ylipäätään pukee Harrisin. Pelipaikkana ei tarvitse olla qb.

 • Ei välttämättä tarvi edes pukea kunhan on paikalla ja nimi pöytäkirjassa

 • Mutta jonkun Jenkin on oltava pois kokoonpanosta Jabarin tieltä. 4 Jenkkiä ei voi pelata. 3 saa olla kokoonpanossa, mikäli olen oikein ymmärtänyt.

 • Täytyy olla peliasussa sivurajalla ainakin ottelun alussa

 • Eiköhän jabari pelaa saintsia vastaan. Menee hyvästä treenistä ja saa vähän ajoituksia kuntoon

 • Niin mutta täytyy olla 2 peliä kokoonpanosta. Eli Saints-ottelun lisäksi pitää olla joku muista jenkeistä (Spears / Slater / Brown) pois Croco- tai Royals-ottelusta?

 • Jospa se Browni ei pelaa enään.

 • Pelaajan on oltava pelivarusteissa sivurajalla 60 minuuttia ennen kick-offia, jotta merkataan ottelun pöytäkirjaan . Tällöin tuossa Jabarin tapauksessa joku muu jenkki on pois otteluista, siis niistä kahdesta.

 • Jos laskin sarjataulukkoa oikein, niin jos Roosters voittaa Saintsin, viimeisen kierroksen Roosters-Royals pelillä ei ole Roostersille mitään merkitystä. Runkosarjan ykkös ja kakkossijat ratkeaa edellisessä pelissä, kun crocot on Helsingissä. Joten siinä pelissä on varsin helppoa saada Jabarille se toinen peli. Eri asia sitten onko sillä mitään merkitystä, jos ei tule loukkaantumisia. Tuskin kukaan alkuperäisistä istuu niissä peleissä muuten.

 • Miksi ei Jabari pelannut Taft-pelissä tai oliko joku karenssi vielä taakkana. Tai onko vesipoikien vapaakortit loppu? Jaycen Taylor ei pelannut yhtään downia joten olisi ollut paikka tyhjillään.

 • Joo. Tampereen kannalta hieman huono asia jos Roostersilla ei ole panosta pelissä. Mutta toisaalta jos Vaasa voittaa saa se tod.näk juuri Roostersin vastaansa välierässä. Jos taas Roosters pelaa normaalisti voitosta eikä lähde pelleilemään kuten eilen Taftia vastaan niin peli aika selvästi kääntyy Roostersille ja antaa Tampereelle vielä pienen mahdollisuuden jos voittavat Taftin vieraissa!!

 • Jabari ymmärtääkseni pystyy pelaamaan ihan hyvin myös rissuna, joten veikkaisinkin että Saintsia vastaan Brown huilaa ja Jabari on qb, crokoja vastaan normaali trio pelaa ja Roylssia vastaan Spears huilaa ja Jabari pelaa rissuna tai puolet pelistä qb:nä. Tai sitten Brown on saanut brittipassinsa takaisin..