Wolverines II paranteli osakkeitaan voitolla Oulussa

Tuomo Tomperi 1.8.2016 11:07 Ei kommentteja

1 2  
14 6 20
32 14 46

(7-1)

20

(5-2)

46

31.7.2016 klo 13:00 Oulu

Northern Lightsin tappioton runkosarja tuli rajuun päätökseen sunnuntaina, kun vieraileva Wolverines II haki pisteet selkeän esityksen jälkeen.

Kotijoukkueen verkkosivustolla julkaistussa otteluraportissa käydään läpi ottelun kulku.

Kuumassa ja kosteassa säässä pelattu ottelu Northern Lightsin ja Helsinki Wolverines II:n välillä tarjoili oululaisjoukkueelle tappion karvasta kalkkia. Vierasjoukkue Wolverines II eteni vahvan heittohyökkäyksensä turvin tehokkaasti, eikä päästänyt kotijoukkueen juoksuhyökkäystä helpolla. Northern Lightsin ottamat rangaistukset sekä kaksi ensimmäisen puoliajan pallonmenetystä haittasivat ajoittain hyvin edennyttä hyökkäyspeliä. Puoliaikaan mennessä vieraat olivat rakentaneet kolmen maalin johtoaseman, jota Lights ei enää toisella puoliajalla pystynyt uhkaamaan.

Vierasjoukkueen pelinrakentaja Robert Johnson pyöritti näyttävää heittopeliä jakaen palloa usealle eri vastaanottajalle. Lightsilla oli läpi iltapäivän vaikeuksia pysäyttää vieraiden hyvin harjoiteltua ja täsmällistä peliä, joka perustui pitkälti pelinrakentajan ja laitureiden välisiin ajoituksiin. Ensimmäisellä puoliajalla Wolverines II rähmäsi pallon kertaalleen, mutta muuten hyökkäysvuorot painuivat poikkeuksetta päätyyn asti. (lähde)

Wolverinesin Facebook-sivun kautta on lisäksi katsottavissa valmentaja Vesa Kortelaisen haastattelu.

Wolverines II:n voitto selkeyttää osaltaan kolmosen pudotuspelikuvioita. Northern Lights on ainoana joukkueena saanut runkosarjansa päätökseen, ja voittaa myös varmuudella sarjan runkosarjan. Runkosarjan kakkossijaan ja toiseen suoraan välieräpaikkaan ovat tarjolla Kotka Eagles ja Rovaniemi Nordmen, jotka kohtaavat tulevana sunnuntaina Kotkassa. Panos on yksinkertainen: voittaja on runkosarjan toinen riippumatta muista ottelutuloksista. Mikäli Nordmen voittaa, on Eagles runkosarjan kolmas. Mikäli Eagles taas pitää pisteet Kotkassa, putoaa Nordmen hyvin todennäköisesti sarjassa viidenneksi.

Wolverines II:lle voitto Oulussa lähes varmisti kotiedun puolivälierävaiheeseen. Joukkueen tarvitsee vain päihittää alavireinen Lahti Panthers kotonaan ensi lauantaina, ja joukkue sijoittuu sarjassa sijalle 3 tai 4.

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi