Wolverines haki pisteet Jyväskylästä

jefumaster 24.7.2016 12:06 2 kommenttia

1 2  
2 0 2
21 28 49

(2-4)

02

(6-1)

49

23.7.2016 klo 16:00 Jyväskylä

Helsinki Wolverines matkusti Jyväskylään kauden kapeimmalla rosterillaan. Tahmean alun jälkeen helsinkiläiset poimivat kaksi sarjapistettä selvällä 2-49 -voitollaan.

Jyväskylä Jaguaarit aloittivat ottelun pirteästi. Jonathan Pan Gagon ja Joni Kähösen voimajuoksuilla kotijoukkue kuljetti pallon jaardin päähän Ahma-maalista. Vierailijoiden puolustus onnistui kuitenkin työntämään hyökkääjät kauemmas maalialueelta eikä Jaguaarien shokkihoito onnistunut. Tilannetta seuranneesta Wolverinesin ensimmäisestä hyökkäysyrityksestä Jaguaarit kykenivät sittenkin pusertamaan ensipisteensä taululle. Jerell Jones toivotettiin tylysti tervetulleeksi takaisin Jyväskylään taklauksella maalialueella ensimmäisellä downillaan.

Kahta pistettä enempää Jaguaarit eivät onnistuneet pisteitä keräämään ja todistivat jälleen karusti sen, että jenkkifutispelissä pisteet ovat jaardeja tärkeämpiä. Kotijoukkue joutui lähtemään otteluun ilman amerikkalaista pelinrakentajaansa Craig Maynardia ja Teemu Hautakankaalla oli täysi päivätyö joukkueensa johtamisessa. Hautakankaan heittopeli ei ollut parhaimmillaan ja aina maalialueen lähestyessä Wolverines tiivisti puolustustaan onnistuen loppujen lopuksi pitämään ajoittain hyvin edenneen jagu-juoksun kurissa ja hyökkäyksen nollilla. Jaguaarien amerikkalainen AJ McCrea uurasti ottelussa kahteen suuntaan ja pelasi viimeisellä neljänneksellä myös pelinrakentajan paikalla. Myös Jarrad Gabbibon väläytteli paikoin ja onnistui kertaalleen huijaamaan lentopotkupelissä joukkueelleen uudet yritykset näyttävällä juoksullaan.

Helsinki Wolverines-organisaatio vietti viikonloppuna yhtä kesän kiireisintä hetkeään ja Jyväskylään matkasi linja-autolla ainoastaan 25 pelaajaa. Tämän kauden debyyttinsä Jyväskylässä teki Espanjan kolhuistaan toipunut tukimies Eero Hulkkonen, joka palasi kentille näyttävästi. Hulkkosta tarvittiinkin kentällä, koska kauden tehotaklaaja Ari Päivärinta loukkasi nilkkansa ottelun toisella neljänneksellä. Vierailijoiden amerikkalaispuolustaja Antonio Harris pelasi jälleen energisen ottelun ja liigan säkkitilastoissa kärkisijoja kolkutteleva Toni Lindholm onnistui pariin kertaan säkittämään vastustajan pelinrakentajan näyttävästi.

Janne Lehtinen johti Wolverines-hyökkäystä tehokkaasti ja erityisesti Niko Kantonen oli lauantaina liekeissä. Miehen komean 99 jaardin maalin taustalta löytyy nautittavan näköisiä blokkeja laituri-kollegoilta kuten Marcus Siiskoselta. Jerell Jones pelasi normipelin ja lepäsi viimeisellä neljänneksellä Antonio Harrisin saatua himoitsemansa komennuksen keskushyökkääjän paikalle. Jones oli kapeassa rosterissa ainut keskushyökkääjä jo kolmannessa perättäisessä pelissä. Harris kiitti mahdollisuudesta, nautti silmin nähden saamastaan hyökkäyspeliajasta ja juoksi yhden touchdownin. Maalin makuun pääsivät myös Locklan Gilbert, loukkaantumisestaan toipunut Jason Thomas sekä Marcus Siiskonen.

Ahmoilla on jäljellä vielä yksi ottelu ennen playoff-pelejä. Kukaan ei odota joukkueen kompuroivan Kouvolassa. Indians-pelissä Wolverines saattaa liittää rosteriinsa vielä uusia nimiä, joille halutaan pakollinen pelikirjaus ennen pudotuspelejä. Tuossa piilee se kapea mahdollisuus Indiansin yllätykselle. Jaguaareilla siintää edessä kauden toistaiseksi tärkein ottelu Steelersia vastaan. Mikäli Jaguaarit voittaa Steelersin kahden viikon kuluttua vähintään 16 pisteellä, saa se välierävastustajakseen jonkun muun, kuin sarjan ykkösjoukkueen.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Matsin tilastoista puuttuu ainakin Antonio Harrisin syötönkatko omalla 1y viivalla jota seuranneen tilanteen Niko Kantosen maaliin johtanut heittopeli on 99 jaardin mittainen, Tilastovirhe johtuu siitä, että Harrisin intteri on merkitty tilastoihin incompleteksi vaikka Harris otti (typerästi) kopin kiinn omalla 1y viivalla. Peli aloitettiin 1y viivalta josta Kantonen kuljetti pallon heittopelillä maaliin. Ei sinällään merkitse mitään muta Kantosen 99 jaardin peli ansaitsee arvoisensa tilastomerkinnän ja tietysti ikävä kyllä Hautakankaan tilastoon merkitään syötönkatko.

  • HAuska oli tilanne jossa Jagut joutui punttaamaan läheltä omaa maaliviivaa. Jagu-valmentaja huusi puntterille ennen tilannetta ”remember Jarrad” ja Jarradhan muisti. Kaveri teki potkupallopelaajamaisen heittäytymisen punttinsa jatkeeksi ja onnistui pumppaamaan tuomarilta lipun ”running into kicker” vaikka Wolvoblokkaaja ei koskenutkaan kaveriin. Videolta varmaan näkee. Viiden jaardin rangaistus ei kuitenkaan tuonut uusia ja tilanne puntattiin loppuun.