Northern Lights varmisti kolmosen runkosarjan voiton

Tuomo Tomperi 24.7.2016 18:02 Ei kommentteja

1 2 3 4  
0 2 0 0 2
26 0 12 12 50

(0-7)

02

(7-0)

50

23.7.2016 klo 14:00 Sipoo

Oululaisjoukkue otti kauden seitsemännen voittonsa Söderkullan kentällä pelatussa ottelussa Sipoon Bulldogsia vastaan.

Kauden viimeisen vierasmatkansa tehnyt Northern Lights päihitti lauantaina Bulldogsin selkein lukemin. Vierasjoukkue otti otteluun lentävän lähdön voittaen ensimmäisen neljänneksen lukemin 26-0 kolmella puolustuksen tai erikoisjoukkueiden touchdownilla. Toisella puoliajalla Revontulet lisäsivät johtoaan kolmella Aku Uotilan heittomaalilla sekä Saku Kuusinivan 33 jaardin mittaisella juoksumaalilla. Kaksi kertaa onnistunut Väinö Ahonen teki kauden ensimmäiset touchdowninsa Uotilan heitoista. Tulos tietää Northern Lightsille sitä, että joukkue varmistaa runkosarjan voiton jo ennen kauden viimeistä otteluaan Helsinki Wolverines II:a vastaan.

Kotijoukkue Bulldogs lähti otteluun haastavista asemista, sillä mm. samaan aikaan pelattu U19-sarjan finaali Porvoon Butchersin ja Helsinki Wolverinesin välillä verotti miehistöä. Bulldogs sai pukeisiin vain 13 pelaajaa. Joukkueet sopivat yhteisesti kellon käytöstä siten, että ensimmäisen neljänneksen jälkeen pelattiin juoksevaa aikaa. Bulldogs onnistui liikuttamaan palloa ajoittain kohtuullisesti, mutta virheet ja miesten vähyys verottivat hyökkäyksestä parhaimman terän. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin rikkonainen. Jotain ottelusta kertoo se, että Northern Lights yritti juosta ottelussa yhteensä vain kuudesti. Hyökkäyksen downeja vieraille kertyi vaatimattomat 22.

Northern Lights kääntää nyt katseet tiukasti ensi sunnuntain Wolverines II -otteluun. Vaikka ottelussa ei sarjasijoituksen kannalta olekaan oululaisjoukkueelle panosta, tulee joukkue tekemään kaikkensa voittaakseen ottelun. Suoran välieräpaikan ansiosta Revontulten seuraava ottelu sunnuntain kamppailun jälkeen pelataan vasta 21. elokuuta. Joukkueelle on tärkeää pitää yllä pelirytmiä kauden ratkaisupelien lähestyessä.

Katso myös

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi