Northern Lightsille kauden kuudes voitto

Tuomo Tomperi 19.7.2016 0:11 Yksi kommentti

1 2  
16 8 24
14 6 20

(6-0)

24

(2-3)

20

17.7.2016 klo 13:00 Oulu

Oululaisjoukkue on enää yhden voiton päässä kolmosen runkosarjan voitosta.

Kolmosen kierroksen toinen kärkiottelu nähtiin sunnuntaina Oulussa, kun vastakkain asettuivat toistaiseksi tappioton Oulu Northern Lights sekä alkukauden epätasaisesti aloittanut Lohja Lions. Oulussa osattiin kuitenkin valmistautua tasaiseen kamppailuun, sillä Lionsin alkukauden ohjelma on ollut koko sarjan vaikein. Viidessä ensimmäisessä ottelussaan Lions on ehtinyt kohdata jo kaikki neljä muuta sarjan voittajasuosikkia.

Odotusten mukaisesti sunnuntain ottelusta muodostui hyvin tasainen ja fyysinen vääntö. Revontulet aloittivat pelin tehokkaasti vahvasti vyöryvän juoksuhyökkäyksensä turvin. Pelinrakentaja Aku Uotila ja armeijasta lomille palannut Juuso Kantola kantoivat päävastuun oranssipaitojen vyöryessä vahvasti kohti vieraiden maalialuetta. Lopulta Kantola onnistui itse maalinteossa. Kun Väinö Ahonen lisäsi kiinniotollaan kotijohdon samantien kahdeksaan pisteeseen, näytti tilanne Northern Lightsin kannalta valoisalta.

Lions ei kuitenkaan antanut periksi. Aina kun Lights onnistui, pystyi vierasjoukkue kuittamaan tilanteen omalla touchdownillaan. Kotijoukkueen hyökkäys kärsi varsinkin avausjaksolla useista ajatustason virheistä, jotka veivät hyökkäykseltä parhaan terän pois. Lions tiivisti lisäksi puolestaan puolustuspeliään ottelun edetessä. Kun vierasjoukkue siirtyi johtoon kolmannen neljänneksen loppupuolella, tarvittiin Lightsilta ryhtiliike. Kotiyleisön onneksi Revontulet ryhdistäytyivät ja saivat aikaiseksi pitkän, kelloa kuluttavan hyökkäysvuoron, joka päättyi lopulta Kantolan iltapäivän toiseen touchdowniin. Lights oli lisäpisteissään sunnuntaina erehtymätön, sillä jokaisen touchdownin jälkeen saalistettiin myös kaksi lisäpistettä. Lisäpisteet riittivätkin ratkaisemaan ottelun lopulta lukemin 24-20 (16-14). (lähde)

Tulos tietää Northern Lightsille sitä, että joukkue voi varmistaa runkosarjan voiton ensi lauantaina Sipoossa. Voitolla Bulldogsista oululaisjoukkue nousisi seitsemään voittoon. Kotka Eaglesilla on myös mahdollisuudet seitsemään runkosarjavoittoon tällä kaudella, mutta koska Lights päihitti Eaglesin sarjan avauskierroksella toukokuussa, jää Eagles tasatilanteessa väistämättä oululaisjoukkueen taakse. Runkosarjan voittajalle tarjotaan suora välieräpaikka kotona sekä oikeus isännöidä finaaliottelua, mikäli joukkue sinne asti yltää.

Viikonlopun otteluiden jälkeen kolmosen joukkueet pelaavat vielä yhdestä kolmeen ottelua, ennen kuin sarjan playoffs-joukkueet ovat selvillä. Pudotuspeleihin jatkaa kuusi joukkuetta, joilla viidellä on tähän asti pelatun sarjan perusteella realistiset mahdollisuudet koko sarjan voittoon. Northern Lightsin, Eaglesin ja Lionsin lisäksi myös hiljattain vahvistunut Rovaniemi Nordmen ja Helsinki Wolverines II ovat tyrkyllä nostelemaan Tinamaljaa kauden päätteeksi.

Lue myös

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi