Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 10

jefumaster 18.7.2016 23:11 94 kommenttia

Kymppiviikon liigapeleissä ennakkosuosikit pitivät pintansa ja maalierotkin karkasivat jälleen edelliskierrosta suuremmiksi. Roosters jatkaa puhtaan pelin joukkueena ja Taft edelleen ilman voittoa.

Trojans – Roosters 13-33. Viikon TV-ottelu pelattiin kovassa vesisateessa Turun Yläkentällä. Vierasjoukkue Roosters repäisi riittävän johdon ensimmäisellä puoliskolla, vaikka molemmat joukkueet kamppailivat toistensa lisäksi säänhaltijoita vastaan märällä kentällä. Kentän hahmo oli Roostersin takapuolustaja Curtis Slater, joka ehti seitsemän taklauksensa ohella nappaamaan yhden syötönkatkon, taklaamaan ja kaappaamaan kaksi rähmäystä joukkueelleen. Kertaalleen amerikkalainen blokkasi lisäksi turkulaisten lisäpistepotkun. Odotetussa keskushyökkääjien taistelussa Roostersin Jaycen Taylor voitti selvästi edellisessä ottelussaan vahvasti pelanneen Chris Douglasin. Uutena pelaajanaan Trojans esitteli ranskalaisen puolustuslinjapelaaja Camille Gruelin, joka viime kauden tapaan saapui Turkuun kauden päätyttyä Ranskassa. Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Roosters oli niin ikään parempi lukemin 38-7. Sateesta huolimatta ottelua saapui seuraamaan 711 katsojaa (tilastot)

Crocodiles – Butchers 52–19. Lauantain Jouppilanvuoren kampailu oli pelinrakentajien näytös, jossa jaardeja paukuteltiin taululle heitoilla tasatahtiin. Vaikka Butchersin Trevor Vasey voitti Justin Sottilairen heittojaardeissa 341-332, repäisi Crocodiles juoksupeleillä riittävän eron porvoolaisista ja voitti ottelun selvin lukemin. Crocodiles lähti otteluun ilman keskushyökkääjäänsä Kevin Marshallia, mutta juoksijan roolissa tuurannut Niko Lester onnistui pelissä erinomaisesti keräten juoksuillaan 111 jaardia. Butchersin ahnain pelaaja oli laituri Mikko Seppänen kahdella maalillaan. Butchers pelasi Seinäjoella kapealla rosterilla, mutta niin ikään Crocodilesin vahvuudesta puuttui kolme Ranskan maajoukkueen riveihin matkustanutta puolustajaa sekä tällä viikolla maahan saapuva britti Thomas Malagodi. Porvoolaisten vierailu houkutteli katsomoon Crocodilesin kauden pienimmän katsomon, eli 423 katsojaa. (tilastot)

Royals – Taft 40-0. Sunnuntaina Vaasassa sisuuntunut kotijoukkue ei antanut edelleen pisteittä liigassa tarpovalle vantaalaisryhmälle pienintäkään mahdollisuutta. Royals takoi taululle vakuuttavat voittolukemat. Loukkaantumisista kärsivä Taft yritti parhaansa, mutta Royals-hyökkäys onnistui erityisesti heittopeleillään keräämään tilastoihin yli 500 jaardin etenemisen. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin ruotsalainen laitahyökkääjä Denny John, mutta erinomaisen pelin pelasi myös Phung Nguyen kahdella maalillaan. RJ Long vakuutti toistamiseen otteillaan pelaten kahteen suuntaan. Long tulee olemaan vaasalaisten syömähammas kauden lopuissa kamppailuissa. Taft-valmentaja Stephen Stokes joutui pukemaan jälleen itse otteluun keräten mukavat 140 all-purpose jaardia pallollisessa pelissään. Parhaimmillaan Stokes oli aloituspotkujen palauttajana. Puolustuksessa Royalsin loukkaantumisesta toipunut Nicholas Peterson siirtyi safetyn paikalta tukimieheksi ja kirjautti tililleen 5,5 taklausta – mukaan lukien komean 11 jaardin säkin. Kaarlenkentällä ottelua seurasi 852 katsojaa (tilastot)

Tulevan viikonlopun kamppailut

Perjantain TV-ottelussa Nelosen kamerat siirtyvät taas Porvooseen, jossa Butchersia vastaan asettuu Helsinki Roosters. Joukkueen edellinen kohtaaminen päättyi Kukonpoikien niukkaan 21-12 voittoon. Tällä kertaa ennusteet eivät kuitenkaan lupaa samankaltaista, ainakin näennäisesti tiukkaa kamppailua liigapisteistä. Helsinkiläisjoukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua tällä kaudella eikä tähän olla odottamassa poikkeusta perjantainakaan. Roosters tulee voittamaan ottelun selvin lukemin. Hallitseva mestarijoukkue antaa runsaasti peliaikaa kotimaisille back up -pelaajilleen jatkaen tappioitta kohti pudotuspelejä.

Sunnuntaina Trojans saa kotikentällään vastaansa kovassa nosteessa olevan Tampere Saintsin. Veikka Lehtosen paluu Tampereelle on lisännyt joukkueen itseluottamusta. Keskushyökkääjän avauspelin tulokset kertovat omaa kieltään miehen vahvasta juoksukunnosta. Sarjatilanteen perusteella Trojans on ottelun suosikki, mutta Saints on todennäköisesti jo saavuttanut kauden minimitavoitteensa ja kykenee tästä eteenpäin taistelemaan playoff-paikasta vapautuneessa olotilassa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Trojans oli ylivoimainen voittaen Pyynikillä lukemin 13-50. Nyt odotettavissa on tasaisempi kamppailu, jossa tauolta palaavilla tamperelaisilla on realistiset mahdollisuudet yllätykseen.

Sunnuntain toisena kamppailuna Vaasassa pelataan Botnia Bowl II Royalsin saadessa vieraakseen siirtoikkunan viimehetkillä rosteriaan vahvistaneen Crocodilesin. Pohjalaisjoukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi seinäjokisten vähämaaliseen 17-6 -voittoon. Molemmat joukkueet ovat kehittyneet kauden edetessä ja erityisesti Royalsin puolustuksen pelikirjaa on viritetty uuteen uskoon materiaalimuutosten johdosta. Crocodiles on saanut täydennystä puolustukseensa ja tulee tarjoamaan hikisen iltapäivän Royalsin erinomaisesti Taft-pelissä pelanneelle Isaac Fisherille. Paperilla tarkasteltaessa Royals on heikentynyt ja Crocodiles vahvistunut edellisestä kohtaamisesta, mutta auttaako hybridipelaaja RJ Long kääntämään pelin tasapainon kotijoukkueen eduksi? Tämä nähdään sunnuntaina Kaarlenkentällä, jonne tavoitellaan kauden ennätysyleisöä.

Viikon puheenaihe

Menneellä viikolla on käyty keskustelua pelien suorista videoinneista. Tätä muurahaispesää on sohaistu eri suunnilta takavuosina lähinnä kulujen näkökulmasta. Vaahteraliigan otteluiden oikeudet ovat Nelonen Median hallussa, mutta yhä useampi katsoja toivoisi leveämpää live-tarjontaa jenkkifutisotteluista kesän aikana. Vettä myllyn heitti Ykkösessä pelaava Steelers, joka on tuottanut kahdesta kotiottelustaan tasokkaat streamaukset Facebookkiin. Onko näkyvyys laadukkaammin tuotetuilla maksukanavilla Vaahteraliigan brändille arvokkaampaa, kuin mahdolliset seurojen omat tuotannot? Tällä kaudella Nelosen ja Vaahteraliigan tuotantojen plussana voidaan pitää lähes reaaliajassa Facebookkiin tuotetut pelin kohokohdat. Yleisöä hemmotellaan, mutta nälkä tuntuu kasvavan syödessä.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Trojans – Saints pelataan sunnuntaina 24.7 klo 16.00 ->, ei lauantaina.

 • Totta, korjataan viipymättä

 • Noi oikeasti ei Saintsilla ole mitään jakoa sunnuntaina. Douglas tervehtii mennen tullen Tampereen puolustajia ja takoo maaleja Turulle ja mun FF-joukkueelle.

 • Eiköhän kierroksen kaikki pelit oo aika selviä tapauksia…Ainut jännityksen kohde on, että meneekö Vaasassa 2000 katsojan raja rikki?

 • Mun mielestä Sjoki Vaasa ei ole selvä. Mutta mennään nyt kartuttamaan yleisömäärää!

 • Onko tällä kaudella tapahtunut oikeasti yhtään yllätystä ottelutuloksissa. Trojans on ollut alusta saakka vaisumpi kuin odotin mutta taustalla on ollut ilmeisesti krooninen loukkaantumisten ketju harjoituskaudesta tähän päivään. Butchers on pusertanut jo kaksi voittoa vaikka monen mielestä piti kausi mennä nollilla ja sitten toi Saintsin voitto Royalsista. Ei kuitenkaan yhtään todellista pommia? Taftinkin kohtalo on tavallaan suoraa jatkumoa viimekautisesta.

 • Vaasan katsojamääräkehitys on laskusuuntainen, 1580 -> 1357 -> 852. Jatkuuko trendi alaspäin kuolevaisten tasolle vai lyödäänkö tauluun uusi ennätys?

 • Syy laskuun kyllä olleet ihan muut kuin pelilliset esitykset. Roosterssia vastaan ottelusiirtosekoilu maanantaille verotti porukkaa sekä viime ottelun rankkasade ja tuuli joka jatkui aina kickoffiin asti piti varmasti porukkaa kotona. Kuitenkin ihan nätisti jos se huono peli vetää sen 852. Kelpais varmaan monelle muullekkin.

 • Viime Sunnuntain pelin katsojamäärään varmasti vaikutti kova sade joka loppui vain vähän ennen pelin alkua. Croco- peliin pitäisi kaiken järjen mukaan tulla se 1500 vähintäänkin…

 • Yllätyksenä mulle pari peliä paikan päällä käyneenä katsomassa on toi Butchersien 2 voittoa.
  Nimittäin noin huonoa ykkös qb:tä(Vasey) /vahvistusta??? en ole muilla nähnyt. Okei.. linja vuotaa eli kiire tulee, rissuilta pudonnut todella ”helppoja” heittoja ja jaardejakin kertynyt kiitettävästi mut siihen jääkin. Ihan jäätäviä ratkaisuja välillä. Heittoprosentti maaginen 39.9%. Jones ollut taas Porvoolaisille kultaakin arvokkaampi.

 • Niin että onko se kaikki kuupan huonoutta jos linja ”vuotaa” ja rissut ei saa helppoja kiinni? Kuulostais huonolta linjalta ja huonoilta rissuilta.

 • Niin kuin tuossa tekstissä lukee niin monen asian summa. Näkemäni perusteella tämä kertomani kuuppa tekee myös omilla ”ratkasuillaan” peliä vaikeaksi. Tilastot kertoo myös siitä. Eniten toteutettu taitaa olla heitto vapaana olevan rissun yli metreillä.

 • RJ ja Young tuovat voiton Vaasaan su! :)

 • Royalsin DB-osasto ei taida riittää nyt sitten kuitenkaan Sottilairen ilmavoimien pysäyttämiseen. Edellisessä pelissä Stacey Thomas oli elementissään, mutta nyt poissa kentältä. Long ei ole suora korvike Staceylle vaikka vahvistus onkin. Amudeng ja Khalifa ovat ok-tason kornereita, mutta eivät huippuja – vielä. Peterson – jos pelaa tukimiehenä – on poissa osasta heittopuolustusta eikä avuksi heikoilla osa-alueilla. Jos Peterson-Long kombo safetyn paikoilla on tilanne heiton osalta toinen, mutta sitten on pula linebakkereista…

 • Uskon että petterson jatkaa LB jossa häntä nyt eniten tarvitaan ja omat pojat sekä RJ hoitaa taka kentän. Silloin Royalsin LB saa painetta aikaan QB ja crocojen juoksu peli hankaloituu/pysähtyy :)

 • ”Royalsin DB-osasto ei taida riittää”

  Ainakin SAJL tilastosivun mukaan tämä DB-osasto on Vaahteraliigan paras, sillä Royals on päästänyt heittopuolustuksessa vähiten jaardeja (153/ottelu).

 • Päästetyt jaardit eivät ole kovin hyvä mittari heittopuolustuksen hyvyydestä tai huonoudesta. Huono joukkue saattaa olla siellä korkella, koska on paljon häviöllä peleissä => vastustaja juoksee kelloa pois. (Tämä vaan yleisenä huomiona, ei tietoa Royalsin tasosta.)

 • Olen eri mieltä. Parempaa mittaria ei tilastoissa ole. Tietysti jos tilastoista löytyisi päästetyt heittojaardit neljänneksittäin niin se olisi parempi. Ei valitettavasti löydy.

 • Taitaa Crokoille tulla vaikeimpia matseja heittohyökkäyksen suhteen: ei ole vapaita miehiä eikä aikaa heittää. Tiukka matsi on tulossa ja jossain vaiheessa Royals alkaa voittaa myös näitä tiukkoja pelejä.

 • Tilastoja katsoneena huomasin suurimman eron redzone tehokkuudesta sekä hyökkäyksestä että puolustuksessa. Nimittäin Royalsilla on liigan huonoin redzone puolustus ja hyökkäys. Mielenkiintoista… Hyvä matchup Croco -puolustukselle, kun Vaasan hyökkäys on pussittanut yli 40 pinnaa kahdessa edellisessa pelissä uusien vahvistusten myötä. Vastustajat eivät ehkä sitä kärkipäätä, mutta kuitenkin paljon pisteitä.

 • kärähti dopingista. Mielenkiintoista nähdä kuka pelaa Saintsin QBnä sunnuntaina.

 • Ei muuta kun soittoa Jabarille joka valmentaa ECG:a…

 • Pistäkäähän muutkin ne bongit sinne pöytälaatikkoon kauden ajaksi, niin ei tarvi enempää hävetä.

 • olla että TAFT avaa pistetilinsä tällä kaudella 14.8.

 • Ei ole Jabari enään markkinoilla.

 • On se. Ei vslmennussopimus estä pelaajasopimuksen tekemistä

 • Jabbari on kiinnitetty Roostersiin. Oli esim. eilen kukkojen sivurajalla Porvoossa.

 • Syynä on, että Brownin vihoitellut jalka on arvoitus, eikä ole varmaa pystyykö pelaamaan kauden loppuun. Eivät uskalla jatkaa pelkästään Otson varassa, kun toinen suomi kuuppa on ollut loukkaantuneena sivussa melkein koko kauden. Ja täällähän on moneen kertaan vakuutettu, että suomi kuupalla ei voi voittaa mestaruutta…

 • Tilastojahan voi lukea kuinka vaan, ainut tilasto jolla on merkitystä on tehdyt ja päästetyt. Oikeastaan silläkään ei ole väliä. Vanha pallopeli totuus, riittää kun tekee yhden enemmän kuin vastustaja.

 • Kävin ensi kertaa katsomassa jenkkifutista Vaasassa. Ottelusta jäi päällimmäisenä mieleen seuraava:

  Käytännössä koko ottelun yhdellä jenkillä pelanneen Crocodilesin linjat dominoivat molempiin suuntiin. Vaasa ei saanut juoksupeliä yhtään toimimaan, ja heittokaan ei auennut kuin satunnaisesti. Rangaistuksia tuli paljon erityisesti Seinäjoelle. Seinäjoen uudet ranskalaisvahvistukset olivat kovan luokan pelimiehiä.

  Vaasan ottelutapahtumasta voisin antaa ruusuja ja risuja seuraavasti. Vertailupohjaa itselläni on, sillä muilla paikkakunnilla olen käynyt otteluita jo aiemmin katsomassa.

  Ruusuja: Ihmisiä oli enemmän kuin muualla, kuuluttajan mukaan 1500. Katetun katsomon olivat vallanneet vihreän joukkueen kannattajat, joita oli paikalla useampi sata. Ääntä lähti molemmin puolin. Lasten aktiviteetteja oli enemmän kuin muualla. Kuitenkaan esim. pomppulinna ei ollut sen kummoisempi kuin Seinäjoella (sumopainirinki oli jotain ihan uutta). Ottelutapahtumaan tultaessa oli onnistuttu luomaan markkinameininkiä.

  Risuja: Ruoka ei täyttänyt odotuksia. Esim. Turussa tarjolla on selvästi maukkaampaa sapuskaa, jonot eivät lisäksi vetäneet, ja Royalsin kannattajat etuilivat härskisti. Ruokajonon vuoksi missasin toisen puoliajan ensimmäisen pistesuorituksen. Ottelussa soitettu musiikki oli hyvää, mutta sitä soitettiin päälle, kun vierasjoukkue jo yritti saada hyökkäystään käyntiin. Esim. Seinäjoella voisivat vaihtaa DJ:n, sillä Klamydian Pohjanmaalla ei vaan enää iske vuodesta toiseen. Kuulutus oli niin puuromaista (kaiuttimet eivät olleet tarkoitettu noin massiiviselle areenalle), että siitä ei saanut kunnolla selvää. Monessa muussa paikassa tämä asia on selvästi paremmin. Kentän laidalla oleva puhallettava ukko peitti näkyvyyden pistetaululle toisesta katsomosta, ja kun kuulutuksestakaan ei saanut selvää, piti tulosta kysellä naapureilta.

  Paljon hyvää, mutta myös parannettavaa siis löytyy. Suurinta parannusta kaipaisi kotijoukkueen pelillinen esitys. Royals roikkui jälleen aivan liikaa Chris Youngin varassa, joka taklasi yksin enemmän kuin kolme seuraavaksi eniten taklannutta yhteensä! Jos Royals olisi Crocodilesin tavoin pelannut yhdellä jenkillä, olisi lopputuloksena ollut murskajaiset! Royalsin ruotsalaiset eivät pysty myöskään ihmeisiin, jos oma runko on noin heikko.

 • ”Jos Royals olisi Crocodilesin tavoin pelannut yhdellä jenkillä, olisi lopputuloksena ollut murskajaiset”

  Äijä kirjottaa pitkän ja osin sisällökkään analyysin Waasan tapahtumasta ja sitten nollaa koko stoorin uskottavuuden yhdellä lauseella (yllä).

  Jos lehmät lentäisi taivaalla olisi lentäviä lehmiä. Jos Vaasan joukkuetta olisi täydennetty kolmella Ranskan maajoukkueen pelaajalla tähän otteluun olisi lukemat olleet aivan toisen laiset. Jos Royals ei olisi menettänyt kauden alussa puolustuksensa avainpelaajia se saattaisi olla sarjassa neljäntenä. Jos Sottilare olisi loukkaantunut kauden avauspelissä olisi Seinäjoki sarjassa viimeisenä. Jos Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen talvisodan yhteydessä laulettaisiin kouluissamme Suvivirren sijasta kansainvälistä jne…

 • Eli mielestäsi, jos Young ja RJ Long olisivat olleet sivurajalla niin Vaasa olisi pärjännyt kutakuinkin yhtä hyvin? Kyllä Royalsiakin on buustattu Ruotsin maajoukkuemiehillä, mutta eipä se näytä kovin pitkälle riittävän.

 • Rest-my-case

 • Omasta mielestäni Vaasan nousu liigaan on ollut parasta mitä suomalaisessa jenkkifutiksessa on tapahtunut pitkään aikaan. Paikalla oli runsaasti myös Crocodilesin kannattajia, ja selvästi paikallispelin tunnelmaa! Stadissa on paljon opittavaa pohjalaisjoukkueiden tavasta järjestää otteluitaan.

  Ihmettelen hieman Crocojen jenkkien jatkuvaa loukkaantumiskierrettä. Vaikuttaa, että he ovat puolikuntoisia jatkuvasti, ja heitä säästellään loppua kohti. Sama tilanne toki näyttäisi olevan myös Roostersilla pelinrakentajan kanssa.

 • En kyllä ymmärrä lausuntoja, joiden mukaan Royals ei pärjäisi. Ennen kautta joukkuetta vähäteltiin divarin kolmosena ja kun pelasi tiukat pelit Vaahteran sarjakärkeä vastaan, pelit olivat näennäisesti tiukkoja. No nyt näitä ”näennäisesti” tiukkoja pelejä on alla neljä, joten voitaneen todeta, että Royals on paikkansa liigassa ansainnut. Ennemmin tai myöhemmin tulee lopulta se voittokin kärkikolmikosta ja se heittää lopulta apinan selästä. Veikkaan, että se tulee välierässä tietämättä vielä, kuka tulee vastaan. Missään nimessä Royals ei nyt laita kaikkia paukkuja ja ässiä peliin, vaan pitää ne vakan alla ratkaisupeleihin.

 • Eilen sekä Young että Long pelasivat kahteen suuntaan spessujen lisäksi. Long oli käytännössä koko ajan kentällä kolme ensimmäistä neljännestä, jolloin puhti alkoi mieheltä loppua. Silti Vaasalla on pelillisesti ollut käyrä ylöspäin, kuten myös muilla kärkijoukkueilla Roostersilla, Crocoilla ja Turulla. Vaasalla vain tuo harmittava kompastus Saintsia vastaan, joka olisi pitänyt olla selvä peli. Mielenkiintoisia otteluita tulossa, ja mikäli käyrä jatkuu ylöspäin niin Vaasa voittaa Turun tai Roostersin tulevissa kohtaamisissa. Sen verran lähellä nuo voitot ovat olleet.

 • Ai ei Royals laita kaikkea peliin kärkiotteluissa? Seuran oma suu kertoo ihan jotain muuta… ;) http://www.pohjalainen.fi/urheilu/royals-pist%C3%A4%C3%A4-kaiken-likoon-1.2091762

 • Royals hävisi Saitsille, siis Tampere Saintsille. Crocoja vastaan tarjottiin nyt tuhannen taalan paikka, koska Crocoilta puuttui kaksi jenkkiä. Jos Vaasassa olisi vähänkään mestariainesta, olisi voiton pitänyt tulla eilen. Eiköhän Vaasan hehkutus voida pikkuhiljaa lopettaa. Rahaa on paasattu tuontipelaajiin, jenkit pelaavat kahteen suuntaan, mutta mielestäni valmennus ontuu.

 • Royals hävisi Tampere Saintsille pelissä, jossa Saints pelasi erinomaisesti ja ansaitsi lopussa voittonsa kuten pääosin voittajat ansaitsevat. Nyt jos faktamiehenä tulkitset Saintsin tasoa sunnuntain Trojans-peliin peilaten niin huti tulee. Jefussa päivän kunto ratkaisee. Croco-peli oli pitkään yhden maalin peli jossa yksi liputus tai pallon pudotus olisi kääntänyt vaakakupit toisinpäin. Nimimerkki Faktana nosti keskusteluun myös Royalsin mestaruuspotentiaalin. Käsittääkseni seura/joukkue on edelleen tavoitetahdissaan eli pyrkimässä tämän kauden playoff-peleihin. Se edellyttää vielä todennäköisesti kahta voittoa neljästä jäljellä olevasta pelistä. Mestariainesta ei seura ole kertonut tällä kaudella olevansa joten sellaisesta kohkaaminen on itse aiheutettua disinformaatiota.

  Lisäksi kommentti: ”Rahaa on paasattu tuontipelaajiin, jenkit pelaavat kahteen suuntaan” koskee käytännössä tavalla tai toisella kaikkia liigaseuroja joten tuohon tuubaan on turhaa tarttua. Esim. sunnuntaina mm. Crocodilesilla on rosterissaan 11 importtia kentällä ja jos Robinson heitä ei pelannut niin edelleen USA-passin haltijoiden määrä oli kaksi Crocoille tyypillisen neljän sijasta. Joukkueiden jenkeistä lähes kaikki pelaavat kahteen suuntaan pois lukien osa pelinrakentajista. Joillakin hekin pelaavat puolustuksen downeja.

  Itse uskon, että Royals saavuttaa tavoitteensa playoff-paikan tälle kaudelle. On mielenkiintoista nähdä miten vaasalaiset onnistuvat haastamaan Trojansin ensi viikonloppuna. Ainoastaan Roosters-peli taitaa olla kauden lopuista Royals-peleistä varma tappio kategoriassa.

 • Roni Salonen Roostersiin

 • Muistan hämärästi, että yksi Roostersin suojatuista pelaajista on suomalaispelaaja. Todennäköisesti joku, joka ei ole esiintynyt tällä kaudella otteluissa ollenkaan. Jos muistini pelaa oikein, niin tämä siirto on ollut sitten hautumassa jo kuukausikaupalla. Fiksu veto Roostersilta – oma kasvatti takaisin kokoonpanoon ratkaisupelien lähestyessä :)

 • Kirvelevä tappio Royalsille. Hävittiin maila-jusselle

 • Ääsjoen pelinrakentaja oli kyllä huikea! Keskinkertaisella kuupalla uskon tiukan pelin kääntyneen Vaasalle…
  No, me näytetään vielä! Go Royals!!!

 • Ilmeisesti Roosters pelaa tätä suojattujen pelaajien peliä samalla tavalla kuin Kouvola Indians. Laitetaan listalle pari nobodyä jotka eiät pelaa peliäkään kaudella niin voidaan tehdä rosterimuutoksia joustavasti myös siirtoaikojen ulkopuolella ja ilman karensseja. Kummallista, että juuri ne seurat, joiden edustaja istuu liitohallituksessa, osaavat tämän sääntöjen hengen vastaisen temppuilun. Sääntöjen kirjaintahan tässä toki noudatetaan mutta etiikka on tässä kaukana.

 • Suojattujen pelaajien suhteen on hyvä muistaa myös se, että asettamalla listalle ”nobodyn” kaikki joukkueen amerikkalaiset eivät mahdu mukaan. Nyt nähdyllä toiminnalla ottaa siis myös tietoisen riskin.

 • Nimimerkille Suojatut: Roosters ja kaikki muutkin saavat suojata kenet ikinä haluavat. Säännöt ovat kaikille samat. Jos joku osaa niitä käyttää fiksusti, niin ei se tee heistä moraalittomia. Pelin henki on voitto, ja kärkijoukkueiden tavoitteena mestaruus. Ehkä Roosters osaa jotain tehdä oikein, kun pärjää vuodesta toiseen noin hyvin. Pointsit siitä heille.

 • On siis luotu sääntö jota lähes kaikki käytävät tietoisesti hyväkseen vastoin sen alkuperäistä tarkoitusta. Alun perin suojauskäytäntö on syntynyt Saintsin kaltaisia tilanteita varten – tarvii siis korvata joukkueen tärkein pelaaja siirtoajan ummettua. Säännön tarkoituksena ei ole ollut tarjota mahdollisuutta joukkueen vahvistamiseen siirtoajan ulkopuolella, johon sitä nyt hyödynnetään.

 • Käytät tekstin yhdessä kohtaa aikamuotoja sekavasti. Eli kun puhut Crocojen 11 importista kentällä, tulkitsin että puhut eilisestä pelistä koska seuraava Crocojen peli on perjantaina. Crocoilla pelistä oli poissa Marshall (koko peli) ja Robinson (loukkaantui alkupuolella peliä). Vain QB:llä jenkkipassi. Importeista puuttui edelleen yksi britti eli uusintalaskenta: koko pelin pelasi 9 importtia joista Lester kahteen suuntaan osan pelistä. Ja tärkeistä puolustuksen palasista puuttui Tuomas Leinonen. Kyllä eilinen peli oli täysin Crocojen, kolme TD:tä hylättiin. Kahdestoista kenttäpelaaja teki parhaansa, mutta se ei vain Vaasaa auttanut.

 • Nimimerkki @@Faktana , en tiedä tuleeko se sinulle suurenakin uutisena, mutta Niko Lesterillä on USA:n passi pöytälaatikossa siististi sen Saksan passin viereen pakattuna.

 • Roostersin korvaama suojattu pelaaja on LB Kokkonen, joka pelasi niin kauan kunnes loukkaantui ja joutui jalkaleikkaukseen. Mitäs kummaa tuossa muka on?

 • Ottelun pöytäkirjaan merkitty: Sottilare + Robinson + Lester + Cutlan +Thomas + Feuerherdt + Stockamp + Couraqeux + Fayard + Mouton + Malagodi = 11 ulkomaanpassin haltijaa tai oikeasti 12 jos Zacok lasketaan mutta häntä ei pidetä kyllä importtina enkä sellaiseksi väitäkään. Lester on kahden passin mies.

 • Niin juu, tottakai Kokkonen on täytynyt suojata joo. Pläkkiselvä juttu totuuden Torvi

 • Huhuttiin täällä jossain, että Jabari Harris myös Roostersin rosteriin. Pitäneekö paikkansa?
  Mielenkiinnolla seuraan myös ketä Saintsin vahvistukset ovat, etenkin kuka uusi kuuppa.

 • Sarjamääräykset sanovat pelaajien suojauksista seuraavasti: Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kolme (3) ja 1-divisioonassa kaksi (2) pelaajaa suojalistalle 30.5.2016 Nimettyjen pelaajien tulee olla joukkueeseen siirrettyjä ja heidän lisenssit tulee olla maksettu.

  Mitäköhän tarkoittaa tuo ”joukkueeseen siirrettyjä”. Tämä mainittu Kokkonen on siirretty Bulldogsista Roostersiin kyllä vuonna 2011 mutta muutoin ollut Roostersissa ja pelannut aiemminkin liigajoukkueessa.

 • Lester ei ole kuitenkaan pelannut jenkeissä

 • Jabar pisti la-su yönä aika levotonta läppää Facebookin livestriimissä. Osoitti viestin J Hakalalle ja vaati itselle The Mic Brown benefit packagea… Saattoi olla jurrissa kyllä

 • Todellakin tiedän, että Lesterillä on kaksoispassi, ei lasketa jenkiksi, tiesitkö sitä? Malagodi ei ole vielä edes maassa, ei siis eilen myöskään Vaasassa. Ja 9 jotka pelasivat koko pelin, Robinson vain hetken alussa, mutta laske nyt ihan kuten haluat.

 • Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Jabbarin on pelattava runkosarjan aikana, että on edustuskelpoinen välierissä ja mahdollisessa loppuottelussa. Eli kukon eivät voi kauan enää odotella tuon asian kanssa. Jos huhu pitää paikkansa, niin uutisia lienee pian luvassa…

 • Ainakin omaan silmään Jabarin la-su yön videot olivat ihan täyttä vitsailua eikä ollut vaatimassa mitään. Brownilta tuli myös omat sekoilut, jonka lopussa molemmat naureskelivat samalla videolla.

  Jokaisen pelaajan on oltava pukeissa kahdessa runkosarjan pelissä, tuli suojatun pelaajan tilalle tai ei. Ja kyllähän tuo Jabari ihan estoitta on Roostersin paidassa esiintynyt ja kahdessa tv-ottelussa. Siirto on ilmeisesti vain jäissä siirto-ongelmien takia. Tämäkin tieto löytyy miehen Facebookista.

 • Mistä sitä tietää vaikka Jabarin siirto olisi jo tehty valmiiksi mutta ei julkaistu. Seurahan saa siirtää rosteriinsa vaikka 10 jenkkiä joista ainoastaan kolme saa olla kerrallaan pelissä. Ja jos siirto on tehty ennen siirtoikkunan sulkeutumista ei tarvitse spekuloida suojauksillakaan. Yhdessä pelissä saa olla yksi jenkki-QB ja toisessa toinen kunhan ovat siirrettyinä joukkueeseen ajoissa.

  Jenkkifutiksessa nämä siirtoasiat ovat suuren salaperäisyyden viitan suojissa perinteiseen tapaan. Olisi ryhdikästä, jos SAJL ylläpitäisi ajantasaista ja läpinäkyvää siirtolistaa on- ja off-season aikoina. Vaikka onhan tietysti jännää kun jännitetään onko Jabari siirtynyt ja kuka onkaan Tampereen mysteeri-vahvistus jne puhumattakaan Saintsin uudesta pelinrakentajasta. Ja onko jollain muullakin seuralla vielä jemma-vahvistuksia siirrettyinä. Ja missä on Rafael Pineda ???

 • Zakoc on Crocojen kasvattama juniori. Millähän hitolla laskisit hänet tuontipelaajaksi? Jos logiikkanasi on, että pitää olla suomenkielinen sukunimi, niin ei Vaasassakaan kovin moni täytä kriteeriäsi. Seinäjokea haukutaan tuontijoukkueeksi, mutta Vaasallakin taisi olla kahdeksan tuontipelaajaa kentällä ihan normaalilla laskentatavalla. Heistä vielä jenkit raatoivat kahteen suuntaan.

 • @Pöytäkirjalle, eikö asia ole juuri niin kuin tossa on kirjoitettu. Ei importti mutta ulkomaan passi.

 • Pineda varmaan näyttäytyy piakkoin ;)

 • Siirtoja pystyy jossain määrin seuraamaan IFAF Europen ITC-sivulla. (Tosin tiedot ei varmaankaan ihan heti päivity.)

  http://www.ifafeurope.org/itc-2016/

 • Onko pidedalla jo eurojenkki status? Eikös hänellä ole vaimo ja perhettä suomessa vai olenko ymmärtänyt väärin?

  Toinen kysymys on että onko liigan ja divarin suojattujen pelaajien lista näkyvillä jossakin, olisi kiinnostavaa nähdä mitä joukkueet ovat merkanneet listalle. Tilastoista vertaamallahan näkee onko pelaajat bussikuskeja vai pelimiehiä?

 • Epäilen ettei asu tarpeeksi suomessa, muuten olis varmaan rosterissä jo.

  Sama jos pelimies tai kuski näillä sännöillä…

 • Mikäli Pineda on saanut Suomessa ja/tai Espanjassa Euro-statuksen, voi hän palata Suomessa edustamaansa seuraan koska tahansa siirtoajoista riippumatta. Tässä tapauksessa tämä seura on Helsinki Wolverines, josta Pineda on kirjattu siirtyneeksi Valencia Giantsiin. Jos näin olisi käymässä täytyisi Pinedan pelata yksi runkosarjan ottelu Ykkösessä ollakseen edustuskelpoinen pudotuspeleissä.

 • …niin tuo paluusääntö ei ole kiinni tuosta statuksesta, mutta Wolvojen näkökulmasta hyödyntäminen on tässä vaiheessa mahdollista ainoastaan statuksen kanssa koska jenkki-kiintiö on jo täynnä. Pineda asuu Suomessa mutta on osan vuodesta Espanjassa pelaamassa.

 • Cutlan asuu ja opiskelee kolmatta vuotta Seinäjoella. On kelakorttikin hakusessa, joten eihän hänkään ole ”importti” kun ei ole tuotu mistään ;). No sinänsä turhaa jauhamista taas importtien määrästä kun mestaruudesta pelataan.

 • Eikös tämänkertainen importtijauhaminen käynnisynyt nimeomaan Seinäjoen suunnalta kun pullisteltiin kuinka pärjättiin ilman täyttä importtitusinaa.

 • Lajin kiinnostavuutta lisäisi läpinäkyvyys ainakin seuraavissa asioissa
  – Siirot -> päivittyvä siirtolista esille SAJL:n sivuille
  – Suojatut pelaajat -> listat keväällä esille seurakohtaisesti
  – EU-statukset -> kun uusi pitkään Suomessa pelannut USA-passin pelaaja saa eu-statuksen on se julkaisemisen arvoinen uutinen

 • Lajin kiinnostavuutta lisäisi läpinäkyvyys ainakin seuraavissa asioissa
  – Siirot -> päivittyvä siirtolista esille SAJL:n sivuille
  – Suojatut pelaajat -> listat keväällä esille seurakohtaisesti
  – EU-statukset -> kun uusi pitkään Suomessa pelannut USA-passin pelaaja saa eu-statuksen on se julkaisemisen arvoinen uutinen

 • Outoa ettei näitä asioita ole jo julkisena. Nyt SAJL on korkea aika ryhdistäytyä tässä.

 • Crocodilesin voiton merkitystä lisää ehdottomasti se, että kaksi jenkkivahvistusta puuttui. Tuomas Leinonenkin oli ilmeisesti pitämässä lääkärinvastaanottoa, kun ei häntä näkynyt kentällä.

 • Zacok on Slovakki. Mutta 0% tästä on importtia. Helvetin kova pelaaja ja toivottavasti saa kansalaisuuden MJ:n kannalta. Eiköhän seurat saa tiedot toistensa suojatusta pelaajista joten se läpimäkyvyydestä mutta fanien kannalta liiton ja seurojen olisi nämä hyvä tiedottaa.

 • Ihmeellistä vinkunaa nyt Seinäjoen sairaslistasta ja sankaritarina siitä kuinka voittivat siitä huolimatta. Voisi sanoa ihan hyvin lähes sanasta sanaan että Seinäjoen voiton merkitystä latistaa ehdottomasti se, että useampia Royalsin mj/import-tason pelaajia oli poissa pelaavasta kokoonpanosta.

  Crocodiles voitti tiukan ottelun ja sai siitä kaksi pistettä. Ihmeellistä jälkianalyysia puuttuvien pelaajien merkityksestä kun niitä puuttui molempien kokoonpanosta ihan riittämiin. Voisi vaikka tiivistää näin: Ranskan maajoukkuemiehillä vahvistettu Crocodiles voitti loukkaantumisten runteleman Royalsin…

 • Ei sitä tarvitse mitenkään tiivistää. Crocodiles on parempi joukkue kuin Royals. Piste.

 • Se mitään vinkunaa ole vaan sitä, että täällä nuristaan ja naristaan viikosta toiseen Seinäjoen importeista. Kai sitä nyt saa omaaki häntää nostaa vai? Täällä on arvosteltu yleisestikin importteja ja etenkin jenkkejä, no nyt niitä ei kokoonpanossa ollut kuin yksi, vastapuolella kaikki kolme. Ymmärät kyllä nämäkin keskustelut kun otat ne ”kuninkaalliset” (en muuten ymmärrä miksi puhutaan kuninkaan miehistä kun Vaasakaan ei enää ole Ruotsin vallan alainen) aurinkolasit pois päästäsi ja luet puolueettomasti näitä keskusteluita.

 • Vuotaako sitten Crocot vihreä vertaa??? Oikeasti!!! let’s focus on football….not on all the other bullshit!

 • Ei luoja, jefussa sattuu ja tapahtuu aina, joskus jätkiä puuttuu enemmän joskus vähennän, no can do, sit pelataan niillä mitä on ja mennään eteenpåin.

 • Pelit pelataan niillä kokoonpanoilla jotka kukin joukkue saa sääntöjen ja omien resurssien puitteissa jalkeille. Crocot oli parempia ja voitti ansaitusti. Pulinat pois.

  Mitä Kuninkaan miehiin tulee, niin joukkueen nimi kunnioittaa hienolla tavalla Vaasan historiaa. Kaupunki on nimetty perustajansa, kuningas Karl IX:n (Gustav Wasan poika) suvun mukaan ja pelaahan Royals myös kotiottelunsa Kaarlenkentällä.

 • Mainitsit että jos ei suojaa jenkkejä, ottaa tietoisen riskin. Miten niin, suojaa sen huoltajan, vesipojan ja bussikuskin niin voi tuoda myös sen QB:n tilalle uuden pelaajan. Toki jos käyttää sitä vahvistusten hankintaan on kyseessä tietoinen riski kun ei enää saa loukkaantunutta korvata

 • @Tuomo, kuvasit juuri hienosti tuon säännön hölmöyden. Olisiko fiksumpaa kirjata sääntöihin liigaan seuroille mahdollisuus ostaa ennen kautta käyttöön 1-3 vapaan siirron korttia (vaikka 2000€/kpl) , joita voi sitten hyödyntää kuten nyt ”suojauksia”. Saisivat vesipojat, huoltajat ja bussikuskit olla omissa rooleissaan koko kauden ja säästyttäisiin tältä itseironiselta näytelmältä.

 • @suojaukset ja sarjamääräykset, tuo joukkueeseen siirretty tarkoittaa, että pelaajan siirtoperit on laitettu kuntoon ennen tuota päivämäärää. Asialla ei tietysti ole mitään merkitystä jos pelaaja on jo viime kauden perusteella kyseisen seuran pelaaja. Ja tietysti jos joku vahvistus ei ole vielä 100% varma tuolloin tai paperit ei ole kunnossa, niin silloin joukkue suojaa sen nobodyn…

 • 3×2000=6000, 6000×7=42000€, tuolla rahalla saisi aika paljon tuotettua ilmaista Vaahteraliiga-striimiä eetteriin ensi kaudella.

 • Toi vapaiden siirtojen ane-kauppa kuulostaa ehkä typerimmältä idealta, sitten Vaahteraliigan pre-seasonin. Tarvitseeko perustella?

 • Saisi varmasti tuotettua striimiä.
  Vaihtoehtoisesti saisi myös kehitettyä seuraa kokonaisuudessaan ja sitä paljon huudeltua junnutoimintaa ja onhan näitä.. Valitaan vaan sopiva kohde niin kyllä tuokin raha saadaan sinne upotettua

 • Se on selvää että nykyisellään suojattujen pelaajien menettely on pelleilyä joka pitäisi vaan lopettaa jotenkin yleisen uskottavuuden nimissä. Mutta SAJL:n rahastusautomaattia siitä ei pidä tehdä.

 • @ane-kauppa, Jep, olet oikeassa että ehdotus on typerä ja sellaiseksi tarkoitettukin kärjistääkseni tämän nykyisen suojaus-tilanteen typeryyttä.

 • Nyt Trojans julkisti pari ulkomaan vahvistustaan.

 • Nyt on ainakin paperilla Trojansin kaikkien aikojen puolustuksen linja! Helpottaa myös Turun takakentän elämää.

 • Oho! Kyllä nyt nousi taas usko siihen että Turussa saatetaan vielä tällä kaudella pelata.
  (On tää otteluohjelma ollut kummallinen ainakin Trojanssille, ensin kolme vieraissa sitten kuus kotona ja taas kolme vieraissa.)
  Kyllähän tuo Turun linja on huutanut pitkään tuota Heleniuksen paikkaajaa, nyt tais tulla kova peluri siihen (näin ainakin toivon). Endi tuo laajuutta ja laatua toki myös linjaan. Onhan se ollut aika kovilla, taitaa olla jo 4 (?) pelaajaa siitä tällä kaudella tippunut osa lienee loppuun asti poissa. Ikävä kyllä Suojasen ja Redinin poissa olot näkyvät, eli linjan pitää tehdä paljon hyviä juttuja jotta loput kauden ottelut hoidetaan ja Turussa pelataan vielä se kauden kriittisin ottelu.

  Tampereelle kävi ikävästi, toivottavasti uusi QB (joka olisi edeltäjänsä veroinen taikuri) löytyy pikaisesti koska tuolla nipulla voi taistella vielä siitä nelossijasta!

  Alussa haukkumani otteluohjelma on toki sinäänsä hyvä että viimeisellä kahdella kierroksella panokset taitaa olla todella korkeat! Taitaa olla niin nimittäin että ensin pelataan Helsingissä runkosarjan ykköspaikasta ja jos Roosters sen vie niin sitten pelataan Seinäjoella kakkospaikasta ja kotiedusta! Tämä tietenkin olettaen että kärkikolmikko hoitaa muut ottelut kunnialla. Hyvän lisän tietenkin näihin antaa se että keskinäisten otteluiden piste-erot on minimaaliset (2 ja 3).