Ykkösessä Wolverines ja Huskies voittokkaina

jefumaster 17.7.2016 22:26 19 kommenttia

1 2  
0 21 21
31 20 51

(2-3)

21

(5-1)

51

16.7.2016 klo 15:00 Kuopio

Helsinki Wolverines kävi Kuopiossa kirjauttamassa kaksi lisäpistettä tililleen. Kuopion Steelers heräsi taistelemaan ottelun toisella puoliajalla, mutta hävisi selvin lukemin 21-51.

Kauden kapeimmalla rosterillaan Kuopioon matkannut Wolverines lähti otteluun edellisen pelin niukka tappio takaraivossaan. Kotijoukkue Steelers oli saanut kaksi annosta itseluottamusta varastoon voittamalla putkeen Indiansin sekä Jagaarit. Lisäksi maajoukkueen pelinrakentaja Miro Kadmiry oli liittynyt kuopiolaisten vahvuuteen, mutta vaikutti tässä vaiheessa peliin ainoastaan sivurajalla. Lupaavista kuopiolaisasetelmista huolimatta Wolverines aloitti pelin murskaavasti ja siirtyi ensimmäisellä neljänneksellä kolmen maalin johtoasemaan. Steelersin hyvää taisteluasennettu kuvasti kuitenkin erinomainen pelaaminen lisäpistetilanteissa. Wolverines epäonnistui neljässä ensimmäisessä extrapoint-tilanteessaan aggressiivisen Steelers-puolustuksen painostamana.

Wolverines oli ottelussa läpi pelin niskan päällä ja suurin jännitys kohdistui pitkään siihen, onnistuuko Steelers rikkomaan nollansa. Suuri momentumin muutos tapahtui kuitenkin kolmannella neljänneksellä Wolverines takamies Veikko Kallion loukkaantuessa harmittoman näköisessä tilanteessa pahasti. Kentällä suoritetun ensiavun tuoma viive sekä paikalle saapunut ambulanssi veivät peli-ilon helsinkiläisiltä ja Steelers sai hetkeksi hyökkäyksensä rullaamaan mallikkaasti ja Wolverines sortui toistuvasti alkeellisiin virheisiin. Tunteen kääntyessä Steelersille edulliseksi Juho Väisänen käänsi alussa pahasti takkuilleen heittopelin uomiinsa ja kirjautti tilastoihin kolme komeaa touchdownia.

Jones onnistui poikkeuksellisessa tempussa

Pelin komeimmasta suorituksesta vastasi kiistatta Wolverines-keskushyökkääjä Jerell Jones. Tilanteessa 21-45 Wolverinesin peluuttaessa pelinrakentajanaan Oskar Drockilaa, antoi Ahma-sentteri liian korkean aloitussyötön pelinrakentajalleen. Tilanteessa Steelers-puolustajat olivat ahnaasti paikalla ja yllätyksekseen Steelersin 120-kiloinen Santtu Sirainen löysi pallon käsistään. Maalinälkäisenä kookas linjamies lähti juoksemaan kohti 20 jaardin päässä häämöttävää Ahma-maalia pallo kainalossaan. Wolverinesin Jones juoksi Siraisen takaa kiinni, iski kädellään pallon linjamieheltä irti, koppasi sen yhdellä pompulla syliinsä ja palautti palloa yli 30 jaardia ansaiten joukkueelleen ensimmäiset yritykset. Tuplafumble-tilanne ei ole näemmä päätynyt sellaisenaan ottelun tilastoihin, mutta Jonesin näyttävää yksilösuoritusta voidaan pitää yhtenä kaikkien aikojen kovimmista Suomen kentillä.

Jonesin ohella Wolverinesin parhaana palkittu ja peräti kuusi maalia heittänyt Janne Lehtinen, sekä viisi touchdownia kopannut Locklan Gilbert olivat pelipäällä. Myös Niko Kantonen ylitti 100 jaardin rajan kopeillaan ja teki yhden touchdownin. Steelersin parhaana pelaajana palkittiin laituri Tino Ndongo, joka onnistu kertaalleen maalinteossa ja keräsi jaardeja heitolla ja juoksuin yhteensä 59. Erityismaininta onnistumisestaan kuuluu Steelers-linjalle, joka ei sallinut Ahma-puolustajien säkittää Väisästä kertaakaan. Puolustajista suurimmat taklauslukemat saivat tililleen Steelersin Juuso Laherma sekä Wolverinesin taklausautomaatti Antonio Harris. Takapuolustaja Niko Hannula kantoi vastuuta hyvin Ahmojen Kallion loukkaannuttua ja koppasi kaksi syötönkatkoa. Steelersista syötönkatkossa onnistui tukimies Toni Pellinen.

Steelers streamasi ottelun suorana lähetyksenä Facebookissa varsin tasokkaalla toteutuksella hidastuksineen ja grafiikoineen. Kaudella 2015 vastaavaa palvelua kannattajilleen tarjosi Wasa Royals. Suuri kiitos Steelersille erinomaisesta kädenojennuksesta kaikille niille, joille Väinölänniemelle saapuminen ei ollut lauantaina mahdollista.

Wolerines maksoi voitostaan lauantaina kovan hinnan menetettyään Ykkösen heittopuolustustilastoja kirkkaasti johtaneen Kallion sairastuvalle. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa Ykkösen pudotuspeleissä. Wolverines kohtaa seuraavaksi Jyväskylä Jaguaarit ja Steelers matkustaa Hämeenlinnaan Huskiesin vieraaksi.

Viikonlopun toisesta divisioonaottelusta Huskiesin ja Indiansin välillä voi lukea täältä.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Eikö wolvojen laajasta rosteristä mahtunut enemmän bussiin?

 • Hmmm, mietitään. Listalla oli 27 pelaajaa, kentän laidalla 5 valmentajaa, 1 joukkueenjohtaja, 2 huoltajaa ja 7 cheerleaderia. 27+5+1+2+7=43. Montako istumapaikkaa noissa nykyajan busseissa on ?

 • Kaivoin vanhan Casio-kalkulaattorin pöytälaatikosta ja laskin uudestaan. Yhtälön summa onkin 42.

 • Tuo kallion loukkaantuminen näytti kyllä vaikuttavan joukkueen pelaamiseen. Toivotaan ettei kaverille käynyt huonosti.

 • Tarviiko 7 chirkkua mukaan? Jos kerta vievät vaihtomiesten paikkoja.

 • Kallio on sivussa loppukauden. Vaikuttaa merkittävästi Wolvojen heitpuolustukseen ja antaa Huskeille ja Bedwellille selkeän edun tulevaa finaalia ajatellen. Toivottavasti molempien joukkueiden loppu rosteri pysyy ehjänä finaaliin asti, niin ei jää matsin jälkeen loukkaantumisten takia tilaa spekuloinnille

 • Thomas oli mukana Kuopiossa ja pelasi joitain downeja. Jos mies on kauden lopulla pelikunnossa niin paikkaa jonkin verran menetystä. Wolvojen toinen korneri Robert E on ihan hyvin tilanteissa mukana mutta Kallio oli se ykkönen.

 • Katsotaan nyt runkosarja loppuun ja pleijarit, että kuka siellä finaalissa pelaa…

 • Spagettimalja pelataan lauantaina 20.8. klo 16.00 alkaen Helsingissä Brahen kentällä. Vastakkain asettuvat Helsinki Wolverines ja Hämeenlinna Huskies. Ei tässä nyt pitäisi olla hitustakaan epäselvyyttä. Se, kuka ottelun tulee voittamaan on ainoastaan avoimena tässä asiassa.

 • Steelers raportista pomittua:

  ”Vamma on kuitenkin toimituksen saamien tietojen mukaan luultua lievempi ja Kallio saatetaan nähdä vielä pelikentillä tänä kesänä.”

  http://www.steelers.fi/2016/07/18/wolverines-selvaan-voittoon-steelersista/

 • Kuulostaa rivien välistä siltä, että siellä on jo samppanjat coolerissa ja mestaruuslippikset tilattu. ;-)

 • Spagettimaljaan selviytyvät joukkueet ovat käytännössä jo taputeltu valmiiksi, mutta mestaruuden voittaja ratkeaa vasta itse pelissä. Kummallakaan joukkueella ei ole varaa tilata lippiksiä tai tuulettaa takki auki. Ykkösen joukkueet ovat selvästi kolmessa kategoriassa joista surullisinta on Indiansin totaaliromahdus. Wolvot ja Huskit pelaavat omaa sarjaansa ja Steelers ja Jagut omaansa. Mutta loppuottelussa kohtaavat siis Huskit ja Ahmat eikä tästä kahta sanaa, vaikka asiaan voi suhtautua tunteella ja olla eri mieltä.

 • Steelers on kyllä parantanut peliään kauden aikana. Sen mitä streamiä katselin niin en pidä mahdottomana että jommassa kummassa huskie pelissä Kuopio vois voittaa, siis olettaen että pelit menee niin kuin monet tuntuu olettavan ja Kuopio on kolmas

 • Not gonna happen. Steelers on raikas piristys sarjassa, mutta täysin eri kaliberia kuin Huskies. Kuopiolaisilla rankka homma voittaa Jagut toisessa pelissään joten siinä tavoitetta loppukaudeksi. Huskit voittaa Steelersin +40 pisteen marginaalilla molemmissa peleissä jos muut tulee kaksi.

 • Jaguilta en ole nähnyt ku sen Bragulla olleen pelin ja sen perusteella ei kyllä näillä näkymin wolverines ole uhattuna

 • luultavasti sä oot oikeassa mutta paremmat mahdollisuudet kuopiolla on ku jaguille, siis kumpaa tahansa wol/hus

 • On hyvä ja tasainen joukkue mutta ilman yhtään tähtipelaajaa. Miron tulo ei muuta asiaa miksikään. Ei potentiaalia finaaliin kumpaakaan vastaan.

 • Oikeasti, kumpi sen finaalin sitten voittaa? Saisiko jonkun realistisen ja asiantuntevan arvion esim. pelipaikkakohtaisesti hyvillä perusteluilla ja vaikka mahdollisella pisteytyksellä?

 • Eiköhän toi ole ajankohtaista vasta muutaman viikon kuluttua