Cover 2:n yhdeksäs episodi kuunneltavissa

Gridiron Staff 15.7.2016 14:40 16 kommenttia

Jenkkifutiksen ytimeen pureutuva podcastissa paneudutaan tällä viikolla mm. kolmosdivisionan mielenkiintoiseen kierrokseen. Artistivieraana kuullaan Northern Lightsin Joonas Tainaa.

Kommentoi

 • Cover Twon kymmenes episodi julkii, löytyy tutusti SoundCloudista:

  https://soundcloud.com/user-182150097/cover-2-episodi-10

  Tällä kertaa aiheena pitkälti U19-sarjan finaali ja junnujefu.

 • Lauantaina Butchers-Wolverines U19 finaalissa. Porvoo ennakkosuosikki mutta Wolvoilla yllätysmahdollisuus. Nämä kaksi taitaa olla Suomen mahtiseurat junnujefussa muutoinkin.

 • Junnufinaali tänään klo 15.00 ja SAJL lähettää suoran striimin. Millaisessa iskussa on sitten Wolvojen hyökkäys. Tässä Wolverines III-divarin haastattelussa lipsautetaan, että Drockilan olkapäässä on jotain (ja Rojo pieksi Blazen takakenttää perjantaina).

  https://www.facebook.com/helsinkiwolverines/videos/10153880758378022/

 • Pokaaleja nostellaan junnusarjoissa näinä päivinä mutta muistanko oikein, että jos sarjassa ei ole neljää joukkuetta mukana, ei sarjalla ole SM-statusta. Tämän säännön takia kai U19 11vs11 sarjassa Trojansia roikutettiin mukana sarjataulukossa vaikka ei pelannut. Ja kahden joukkueen 7vs7 sarja jossa ”voittaja” ratkaistiin eilen, taitaa olla kauimpana SM-statuksesta. Vaikka junnutoiminta on kasvussa on traagista että sarjoihin ei riitä joukkueita.

 • Jos ei saada aidosti oikeita sarjoja kasaan voidaan myös maajoukkuetoiminta lakkauttaa..

 • Ööö, en ymmärrä pointtiasi? SAJL:n nuorisotoiminnan sääntöjen mukaan kahden joukkueen sarjalla ei ole SM-statusta, mutta sarja organisoidaan kuitenkin joukkueille. Ihan hyvä että Roosters ja Taft ovat voineet peluuttaa nuoriaan vastakkain mutta on kornia että Sajl itsekin uutisoi asian SM-loppuotteluna ja Roostersin mestarina sääntöjensä vastaisesti.

 • Itse en oikein ymmärrä miks U19 pelataan. Joukkueilla voisi ihan yhtä hyviin olla miesten 3-4 divisioonan joukkue (see wolverines) tai farmi sopimus.

 • Samaa mieltä.. ja tuosta syystä ettei saada kunnon sarjoja kasaan ei pitäisi olla maajoukkuettakaan

 • Olen eri mieltä U19 sarjan tarpeellisuudesta. Tänä vuonna olisi vaan ollut fiksumpaa tiivistää pelit yhteen sarjaan kahden sijasta. Roosters ja Taft olisivat voineet osallistua yhteisjoukkueella 11vs11 sarjaan, eikä pelata nolosti kahdestaan 9vs9 sarjaa. Oikeastaan farssi on se, että tuossa kahden joukkueen pelailussa puhutaan runkosarjasta ja finaalista. Toinen vaihtoehto olisi ollut se, että kaikki joukkueet osallistuvat 9vs9 sarjaan johon olisi saatu yhteensä viisi joukkuetta.

  Kakkosjoukkueiden osalta Wolvot on ainoa joka on kyennyt luomaan toiminnalle jonkinlaista jatkuvuutta ja osin myöskin Vikings Vaasassa. Kakkosjoukkue ei ole se tapa jolla junioritoimintaa tulee organisoida, mutta sen avulla voidaan luoda junioreille looginen ja motivoiva polku edustusjoukkueeseen. Wolvot on luonut koko pelaajaputkestaan kadehdittavan kilpailuedun, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kuljettaa palaajaa aina pienimmistä junnuista kohden edustusjoukkuetta siten, että pelaaja saa pelaa riittävästi jenkkifutista. En ihmettele, että seuraan on imua.

  Mutta siis junnusarjoja ei hoideta seurojen kakkosjoukkueilla. Ymmärrän osin kannan siitä, että U19 joukkueet ovat turhia koska vain harvalla on tarjota joukkueelliselle pelaajia mitään jatkuvuutta jefun pelaamiselle sarjan yläiän täytyttyä pelipaikkojen mennessä tusinabriteille ja muille Euroopan ihmeillä joiden kaudet loppuu samaan aikaan kuin junnusarja Suomessa.

 • Nolompaa vielä on se että toi toinen U19 sarja missä kaks joukkuetta oli 7-7 vaikka Roostersillakin oli 37 pelaajaa liiton uutiseen merkittynä mestareiksi. Olisi luullut että sillä olisi voinut 11-11 sarjaan osallistua, mutta olisi jäänyt mitalli saamatta niin nyt sitten näin.

 • U19 pitäisi olla joka seurallle ykkösprioriteetti sarjatasosta riippumatta. Sieltä se jatkuvuus pelaajarunkoon tulisi. Ylemmillä sarjatasoilla olisi lisäksi tarpeen 2-joukkue tai toimiva farmisopimus jatkumona U19 jälkeen niille, jotka eivät ole vielä ykkösjoukueeseen valmiita. Tuon ikäisiin olisi myös mahdollista.houkutella muiden lajien dropoutteja. Esim. lätkässä moni lopettaa tuon ikäisenä. Kultaisina vuosina moni vaihtoi jefuun b-junnuikäisenä muista.lajeista.

 • Koripallon parista on tullut viimevuosina useampiakin kookkaita pelaajia mukaan jefuun. Taftissa on nämä omat koris-kotijenkit mutta wolvoillakin taitaa olla muutama kaksimetrinen ex-korispelaaja mukana nykyään. Vanhemmat junnujoukkueet ovat hyviä alustoja tähän.

 • @koris. Ainoastaan jos pelaajat ovat vielä u19. Alempi (kehitys) joukkue on taas parempi tässä.

  @u19. Samaa mieltä että junnu toiminta on erittäin tärkeää jokaiselle seuralle sekä lajille. En vaan näe etua että pidetään niin pientä sarjaa kun vois liity isompaan sarjaan ilman ikärajaa.

 • Jos eri lajeista siirtyy U19 pelaajia jefuun, niillä ei ole kun se yksi vuosi aikaa pelata ja sitetn vaahteraan jos ei ole kakkosjoukkuetta. Sen takia se kehitysjoukkue olisi hyvä olla jokaisella seuralla että siellä pystyisi sitten pelaamaan myös +19 dropoutit ja kehittymään liigaan.

 • Törmäsin tällaiseen videopätkään joka on itse asiassa helvetin hieno kertomus siitä, miten kilpaurheilija siirtyy lajista toiseen. Ihme ettei ole tullut aiemmin vastaan missään. Hyvä toteutus ja todella selkeäsanainen mimmi, suosittelen katsomista vaikka naisjefu ei kiinnostaisikaan.

  http://moontv.fi/ohjelmat/urheilu/taktinen-pallopeli-jossa-ei-ole-palloa

 • Kyllä nämä Roostersin pojat nyt vaan itseään Suomenmestareiksi kutsuvat. Eikö kukaan ole kertonut heille että ovat voittanet vain Taftin eikä ottelulla ole ollut SM-statusta ?
  http://www.helsinkiroosters.com/tulevaisuuden-tahdet-roosters-u19-7-vs-7-suomen-mestareiksi/

  Ja jotta tämä viesti ei mene trollien listalle voi asian todellisen tolan käydä tarkistamasta SAJL:n dokumentista ”Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016” sivu 10.
  http://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/saannot-sarjakirjat/