Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 9

jefumaster 11.7.2016 18:38 152 kommenttia

Menneen liigakierroksen otteluissa nähtiin tiukkoja loppuhetken ratkaisuja ja betonoitiin asemia ratkaisutaisteluja varten. Enää kahdella joukkueella löytyy nolla-merkintä ottelusarakkeissaan. Roosters jatkaa sarjaa ilman tappiota ja Taft edelleen voitotta.

Saints – Taft 29-28. Perjantain TV-ottelu noudatti säntillisesti hyvän trillerin käsikirjoitusta. Sarjan jumbofinaalissa Tampere Saints voitti Vantaa Taftin niukimmin mahdollisin lukemin. Vantaalaiset ottivat ottelun hallintaansa ensimmäisellä puoliskolla, mutta sulivat täysin Saintsin viedessä toisen puoliskon lukemin 15-0. Hyvään heittovireeseen päässyt Taft-pelinrakentaja Cedric Johnson heitti ottelussa neljä maalia. Vantaalaiset menettivät edellisessä ottelussaan kaksi puolustuksen takakentän avainpelaajaa, mutta onnistuivat pitämään Tampereen heiton kurissa puolikkaan pelin verran. Toisella puoliskolla Saints-keskushyökkääjän Tuukka Lehtonen jatkoi hyviä esityksiään ja avasi tilaa Dominic Bonan heitoille. Taft-valmennus ei onnistunut pitämään pakettiaan kasassa täyttä neljää neljännestä ja vantaalaiset palasivat kotimatkalleen Pyynikiltä edelleen ilman pisteitä. Ottelussa ratkaisevat kaksi pistettä, joiden turvin niukin mahdollinen piste-ero syntyi, kirjattiin kolmannella neljänneksellä safetyssa onnistuneelle tamperelaispuolustaja Andrea Pasqualille. Vantaalaisten hampaankoloon jäi nakertamaan viimeisellä neljänneksellä vaivaisen jaardin päähän maalista pysähtynyt hyökkäys-draivi. Tampereella trilleriä paikan päällä seurasi 460 katsojaa. (Tilastot)

Crocodiles – Roosters 27-29. Lauantaina Seinäjoella todistettiin sarjan kärkijoukkueiden kohtaamista. Viikon toisessa trillerissä ratkaisua saatiin odottaa pelin viimeiselle minuutille. Roosters onnistui pusertamaan voiton itselle lukemin 27-29. Kukonpoikien Akseli Olin monotti potkumaalin haarukkaan 55 sekuntia ennen päätöstä, mutta varsinainen ottelun hahmo oli Roostersin Jaycen Taylor, joka eteni juosten 168 ja heitoilla 62 jaardia. Myös Roostersin puolustus pelasi erinomaisen pelin. Crocodiles eteni ottelussa juosten ainoastaan 23 jaardia ja takakentän miehet katkaisivat Justin Sottilaren heiton kahdesti. Crocodilesilla oli omat paikkansa ottelun ratkaisemiseen ja puoliajalla kotijoukkue johti 21-14. Seinäjokiset ovat kauden avauspeleissä hivuttaneet sarjan suosikin viittaa harteilleen näyttävällä heittopelillään, mutta Roosters ja valmentaja Juha Hakala lopettivat nämä puheet pelaamalla hyvää voittavaa jenkkifutista myös tiukoissa tilanteissa. Kovatasoista jenkkipallo-ottelussa saapui Jouppiskaan jännittämään 811 katsojaa. (Tilastot)

Trojans – Butchers 42-20. Sunnuntaina Turun Anders Trojans nousi sarjassa tasapisteisiin Crocodilesin kanssa voittamalla Porvoo Buthersin lopulta selvin numeroin. Ottelu säilyi jännittävänä tauolle saakka (21-20), mutta toisella puoliskolla Trojans ja erityisesti keskushyökkääjä Chris Douglas oli pitelemätön. Väkivahva amerikkalainen keskushyökkääjän kirjasi tililleen peräti 267 juoksujaardia ja lisäksi 64 kiinniotoillaan. Douglas tulee haastamaan Roostersin Taylorin vakavissaan liigan etenijäkuninkaan tittelistä taisteltaessa. Butchersin Mikko Seppänen onnistui Turussa keräämään kahdeksalla kiinniotollaan 120 edettyä jaardia ja yhden touchdownin. Trojans keräsi jälleen ottelunsa runsaan yleisön. Aurinkoiselle Yläkentälle saapui sunnuntaina 611 katsojaa (Tilastot)

Tulevan viikon ottelut

Tiistaina jatketaan liigan arkiotteluiden kokeiluja Tampereella. Voiton makuun päässyt Saints saa vieraakseen kovia kolhuja kokeneen Wasa Wa1ld Royalsin. Panokset pelissä ovat kovat ja tarjolla on runsaasti lisämausteita eikä tällä tarkoiteta yksinomaan paikalla päivystävää Poppamiehen chili-kojua. Saints on ilmoittanut saavansa kotiottelun rosteriinsa Ruotsista palaavan Suomen maajoukkueen keskushyökkääjä Veikka Lehtosen. Yhteensä joukkueen kolmas Lehtonen tuo lisää voimaa viikonloppuna mallikkaasti toimineeseen juoksuhyökkäykseen.

Royals on menettänyt puolustuksestaan nimimiehen toisensa perään, mutta täräytti maanantaina uutispommin kertomalla hankkineensa viime kaudella Vaahteraliigaa Sixtareissa dominoineen RJ Longin joukkueeseensa. Amerikkalainen valittiin kaudella 2015 liigan all stars miehistöön sekä puolustuksen, että hyökkäyksen positioissa ja tulee olemaan kova vahvistus vaasalaisten miehistössä todennäköisesti usealla pelipaikalla. Alkukesän mies on pelannut Puolassa. Koska Long korvaa edellisessä ottelussa loukkaantuneen ja suojattujen pelaajien listalla olleen Cameron Gradin, on mies edustuskelpoinen jo tiistain ottelussa. Toisena viime hetken vahvistuksenaan Royals on julkaissut ruotsalaisen laitahyökkääjän Denny Johnin.

Ottelun ennakkoasetelmiin tuo lisäjännitettä joukkueiden edellinen kohtaaminen. Juuri Saints pudotti Royalsin pois viime kauden Spagettimaljasta ja ottelun ratkaissut viimehetken heittomaali puhuttaa joukkueen kannattajia edelleen. Tiistai-illaksi löytyy siis monta hyvää syytä suunnata kokka kohden Pyynikkiä vähän kauempaakin käsin. Voittajalle annettavat kaksi pistettä tulevat nostamaan joukkueen sarjan neljänneksi ja tässä vaiheessa mukaan pudotuspelikaavailuihin.

Perjantain TV-otteluna tarjotaan Vaahteraliigan klassikko, Trojans-Roosters. Molemmat joukkueet ovat osoittaneet olevansa kovassa vireessä ja erityisesti joukkueiden keskushyökkääjä jäätävässä kunnossa. Lauantaina Roosters onnistui tukkimaan lauantaina Crocodilesin juoksupelin lähes täydellisesti. Onkin mielenkiintoista nähdä miten punainen boxi onnistuu pysäyttämään huippujaardeja sunnuntaina Butchers-ottelussa takoneen Chris Douglasin. Omat haasteensa tulevat kokemaan myös Trojans-puolustajat, joiden maalitauluksi asettuu Roostersin Jaycen Taylor. Turun yläkentälle odotetaan taas runsasta yleisöä, mutta etäämpää ottelua voidaan jännittää Nelosen lähetyksenä TV-ssä tai netissä.

Lauantaina Crocodiles saa vieraakseen Porvoo Butchersin. Kaksi tappion edellisellä kierroksella kokenutta joukkuetta ovat valmiiksi nälkäisiä viikonlopun kohtaamiseen. Crocot lähtevät otteluun ennakkosuosikkina, mutta Butchers onnistui jarrutelemaan Crocodiles-hyökkäystä jo joukkueiden ensikohtaamisessa kohtuullisen hyvin (7-35). Yllätysmomenttia ei siis pidä sulkea ulos tässäkään ottelussa. Crocodiles on onnistunut houkuttelemaan aiempiin neljään otteluunsa yhteensä 2682 katsojaa. Nyt kun Seinäjoki potee Provinssin ja Tangomarkkinoiden jälkeistä krapulaa, on mielenkiintoista nähdä onnistuuko seura houkuttelemaan katsomonsa lehtereille edelleen hyviä katsojalukuja.

Sunnuntaina Royals täydentää kahden ottelun viikkonsa kohtaamalla sarjajumbo Vantaa Taftin. Royalsin toinen tuore vahvistus, Denny John debytoi ottelussa ja tuo lisää vaihtoehtoja kotijoukkueen hyökkäykselle. Vantaa Taftin hyökkäys on viimeisissä otteluissaan osoittanut yllätyksellisyydellään vaarallisuutensa ja Royals takakenttä saa pelata hyvän pelin pysäyttääkseen oivaan vireeseen päässeen Cedric Johnsonin, Cole Webbin ja Joel Sislerin heittokuviot. Vantaalaisten puolustukseen on saapumassa paljon kaivattu alkukauden Ruotsissa pelannut Okko Outinen. Puolustuksen jätti tuo lisävoimaa Vantaan puolustuksen fronttiin, mutta ei ole vielä siirtokarenssin takia pelikelpoinen tässä ottelussa. Royals on ottelun ennakkosuosikki, mutta Taft on osoittanut sinnikkyyttä tappioputkestaan huolimatta ja odotettavissa on jälleen raivoisa taistelu jokaisesta pallosta.

Viikon puheenaihe

Tällä kaudella Vaahteraliigassa kokeillaan arkiotteluita tiistaisin. Todennäköisesti syy tiiviiseen pelaamiseen löytyy kuormittavasta 12 ottelun runkosarjasta. Ainakaan tähän mennessä näitä kokeiluja ei ole voinut perustella yleisömenestyksen tavoittelulla. Roostersin maanantaina pelatut ottelut eivät ole olleet merkittäviä yleisömagneetteja ja tähän mennessä ainoa tiistaina pelattu kamppailu, Butchers – Saints keräsi ainoastaan 288 katsojaa, joka on liigan toiseksi pienin yleisömäärä 2016. Huomisen Saints – Royals ottelun ohella kolmas tällä kaudella tiistaiksi ajoitettu peli pelataan 16.8. Velodromilla. Tuolloin Roosters saa vieraakseen Royalsin. Tämän kauden tähän mennessä pienin liigaottelua seurannut yleisö ajoittui Roostersin kotonaan Saintsia vastaan pelaamaan TV-otteluun 10.6. Ottelua seurasi paikanpäällä ainoastaan 273 katsojaa.

PS. Olethan huomannut, että SAJL on siirtänyt liigaa koskevan uutisoinnin tuoreelle vaahteraliiga.fi -sivulle. Kuuntele myös viime viikon Cover 2 podcast jossa mukana Veikka Lehtosen ja Okko Outisen kommentit paluustaan Vaahteraliigaan.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Trojansin puolustus elää nyt niin synkkiä aikoja, että en usko sen pystyvän pysäyttämään Roostersin hyökkäystä. Saattaa jopa olla ,että turkulaisten hyökkäys on Roostersin vastaavaa kovemmassa iskussa, mutta näillä näkymin Roosters voittaa ottelun helposti.

 • Trojans pesee Roostersin. Brown on helppo säkittää, Crocotkin onnistui siinä kahdesti. Ja syötönkatkokin nähtiin. Go Trojans!

 • @trojans: Noinhan tuolla Seinäjoella kävi. Tosin tilastojen valossa yhtä heikolta näyttää Shortellille käyneen. Ja näyttäisi Brownin suoritus olleen hieman parempi kuin Shortelilla. : )

  No toivottavasti Turussa ois tarjolla yhtä hieno matsi kuin Seinäjoella.

  http://www.sajl.org/images/tilastot/vl16021.shtml
  http://www.sajl.org/images/tilastot/vl16022.shtml

 • Toivotaan tiukkaa matsia. Roosters ei ollut livenä ihan niin vakuuttava kuin mitä raportit ja haastattelut antaa ymmärtää. Eikä kaikkia tapahtumia kerrottu. Siksi uskon Trojansin mahdollisuuteen voittoon.

 • Kyllähän Roosters oli toisella jaksolla jäätävän hyvä Seinäjoella, toki samalla pitää ihmetellä mitä tapahtui tauolla, harvoin on kotiluolassa nähty noin hampaaton crokolauma.
  Molemmissa pohjanmaan otteluissa kovimman vastuksen tarjosi raitapaitojen ryhmä.

 • Siltäkö näytti? Ei minusta. Ja kun se kenttäpotkumaalikin oli…. ihmeen vähän Crocot hävisi jos oliva

 • Siltäkö näytti? Ei minusta. Ja kun se kenttäpotkumaalikin oli…. ihmeen vähän Crocot hävisi jos oliva

 • t niin hampaattomia.

 • Trojansin puolustus kärsii todella rajusta loukkaantumissumasta ja oli aivan kuutamolla ekan puoliskon Butchersia vastaan. Varsinkin takakenttä huutaisi lisämiehiä jo ihan määrällisestikin. Ellei tahti muutu, tekee Roostersin hyökkäys aika pitkälti mitä tahtoo. Shortellin johtama turkulaishyökkäys väläyttelee, mutta on vielä pahasti vaiheessa. Rb Douglas on usein lähes mahdoton pysäytettävä, mutta Roostersia vastaan ei pelkkä juoksu riitä, joten myös heittopelin täytyy olla täyttä timanttia, jos Trojans meinaa voitosta taistella.

 • Kovimman vastuksen tarjosi raitapaitojen ryhmä… Avaatko tätä kommenttia hiukan?

  Kenttäpotkumaalikin oli… Oli mitä?

 • Taitaa tarkoittaa näitä lukuja

  Penalties: Number-Yards R 14-128 C 4-29

 • @jefumaster
  Kyllähän ainakin yhdessä Roostersin pelaamassa maanantai-illan ottelussa on ollut ihan kiitettävästi yleisöä.

 • @Hökis. Kyllä vaan, eräänlaiseksi paikallisotteluksi luokiteltavassa Roosters Butchers ottelussa joka pelattiin maanantaina, oli toistaiseksi Roostersin suurin kotiyleisö 561 katsojaa joka on hyvä lukema ja reilut sata yli joukkueen yleisökeskiarvon (mutta alle koko liigan ottelukohtaisen keskiarvon)

 • Roostersin sunnuntain iltapelit on vetänyt parhaiten yleisöä Velolle. Maanantaitkin yleensä aika hyvin. Lauantai ja perjantai on ollut huonompia päiviä. Toivottavasti elokuun puolessa välissä paluu Velodromille ja Crocodilesia vastaan pelattava TV-peli vetää enemmän katsojia kuin Saints.

  Ja hienoa että Roosters jaksoi kiinnostaa Vaasassa jopa maanantai-iltana. : )

 • @jefumaster
  Tarkoitin kylläkin Roostersin maanantaina 4.7 pelaamaa vierasottelua ;)

 • No mutta Roostersille tulee hyvä paikka päästä kuittaamaan tuon mainitun ottelun yleisömäärä 16.8. kun Royals saapuu tiistaipeliin Velolle.

 • Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin crocodiles- roosters- ottelussa. Häiritseekö ketään muuta crocodilesin André Feuerherdtin käsien pyörittely linjassa ennen jokaista snappia? Hänellä voi olla tarkoitus hypnotisoida puolustaja transsiin tai veivaa itsensä käyntiin, mutta katsojalle tämä on todella ärsyttävää. Pelaajien pitäisi olla täysin liikkumatta sekunnin ajan ennen kuin pallo lähtee liikkeelle. Jokaisesta joukkueesta löytyy joku käsien heiluttelija laitahyökkääjäosastolta, mutta tämä langan kehräys vie kirkkaasti voiton kaikista. Viimeksi teki niin pahaa katsoa että piti jättää matsi kesken.

 • Samaa harrasti ainakin viime vuonna myös Stacey Thomas.

 • Sun tarttee nyt miettiä mitä sun päässä tapahtuu jos et pysty kiinnittämään huomioitasi oleellisiin asioihin vaan takerrut epäoleellisiin :D Voi luoja….. :D Tuohonkin on olemassa lääkkeet.

 • en keksi muuta selitystä

 • Kyllä näin on :D

 • @jefumaster
  Kadotit pointtini täysin. Lainaan tekstiäsi:
  ”Ainakaan tähän mennessä näitä kokeiluja ei ole voinut perustella yleisömenestyksen tavoittelulla. Roostersin maanantaina pelatut ottelut eivät ole olleet merkittäviä yleisömagneetteja”

  Missään ei ole mainittu, että ylläoleva viittaisi ainoastaan Roostersin KOTIKENTÄLLÄ pelaamiin otteluihin. Päinvastoin. mainitset seuraavassa lauseessa Butchersin ja Saintsin välisen ottelun, ja seuraavassa vielä Saintsin ja Royalsin tämän päiväsen ottelun. Tämä viittaisi vahvasti siihen, että tarkastelet sarjaa kokonaisuudessaan. Sivuutat kuitenkin sen tosiasian, että yhdessä Roostersin maanantaina pelaamassa ottelussa oli kauden tähän mennessä toiseksi suurin yleisö. Miksi tämä kyseinen ottelu on jätetty tarkastelusta pois?

 • @Hökis, näin on käynyt että käsittelin asiaa epätarkasti ainoastaan kotiotteluperspektiivistä. Pahoittelen jos se tuotti sinulle mielipahaa ja kuten mainitsin tuo 4.7. maanantaiottelu otetaan käänteisesti uusiksi tiistaina 16.8. joka on kauden kolmas ja viimeinen tiistaipeli.

 • Siirtoikkuna umpeutuu tänään Vaahteraliigassa ja I-divisioonassa. Edelleen hiljaista julkistusrintamalla, joitain huhuja maailmalla, paljon suomalaisia kirjautuneena Europlayers-palveluun… Jännää.

 • Niitä uutisia tässä odotellessa että montakohan Roostersiin tulee lisää, ja ketä.

 • @jefumaster

  Mielipahaa? Huomautin asiavirheestä ja sivuutat tämän täysin asiaankuulumattomilla kommenteilla. Nostit itse arkipelit viikon keskusteluaiheeksi, joten keskustellaan.

  Annat ymmärtää, että arkipelit olisivat epäsuosiollisia katsojanäkökulmasta, mutta perustelusi ontuu ja pahasti. Roosters on kuitenkin houkutellut arkipeleissään (494) keskimäärin enemmän katsojia kuin viikonloppuisin (414). Butchersin arkipeliä seurasi marginaalisesti (288) vähemmän katsojia kuin joukkueen tähänastisia viikonloppupelejä (301,5). Royalskin pääsi omassa arkipelissään suhteellisen lähelle kauden yleisöennätystään (1357/1580).

  Jos otetaan vertailuun koko sarja, niin voimme todeta, että katsojakeskiarvo kaikissa pelatuissa otteluissa tähän mennessä on 618, viikonloppupeleissä (pe-su) 610 ja arkipeleissä (ma-ti) 657! Otanta arkipelien osalta on toki pieni, mutta tilastot ei tunnetusti valehtele.

  Vielä, jos poistetaan Royalsin kotipelit kokonaan laskelmista, laskee katsojakeskiarvo kaikkien pelien osalta 485een. Roostersin yhteenlaskettu katsojakeskiarvo on toki alle tämän (452,5), mutta arkipelien osalta menee yli (491).

  Se, että Roosters kohtaa Royalsin kotonaan elokuussa on tässä yhteydessä yhdentekevää.

 • Pieni korjaus edelliseen. Katsojakeskiarvo ilman Royalsin kotipelejä on 533, ei 485. Ei kuitenkaan muuta Roostersin omaa suhdetta.

 • En kyllä löytänyt itse yhtään asiavirhettä tosta kirjoituksesta mutta noston keskusteluun kylläkin. Arkipäivät ovat varmaan toisille hyviä ja toisille huonoja pelipäiviä. Faktat joukkueiden kotiotteluiden keskimääräisistä katsojamääristä on kuitenkin tässä ja onhan tämä tavallaan monelta kantilta katsottuna surullista luettavaa:

  Royals 1466, (2 ottelua)
  Crocodiles 671, (4 ottelua)
  Trojans 661, (4 ottelua)
  Taft 532 (2 ottelua)
  Saints 528, (3 ottelua)
  Roosters 452, (4 ottelua)
  Butchers 297 (3 ottelua)

  Arkiotteluiden ja viikonloppuotteluiden kesken ei ole merkittäviä poikkeamia luvuissa ja sitähän tossa kirjoituksessa taidettiin sanoa noin faktisestikin. Ei siis ole lipputulojen näkökulmasta perusteltua siirtää pelejä arkeen jolloin se on (vierailevien) joukkueiden kokoonpanojen kannalta haastavaa.

  Laitetaan tähän perään vielä faktapläjäys I-divisioonasta yleisökeskiarvojen osalta:

  Huskies 562, (1 ottelu)
  Steelers 403, (2 ottelua)
  Wolverines 321 (4 ottelua)
  Jaguaarit 192, (2 ottelua)
  Indians 75 (3 ottelua)

  Inkkarien yhdessä ottelussa on merkittynä katsojalukuna 1 mutta annetaan armoa ja kirjataan tuo peli 50 katsojalla kuten joku paikalla ollut määrän arvioi. Huskien katsojakeskiarvo on lähellä liigan vastaavaa mutta Hämeenlinnassa on pelattu vasta yksi peli.

  Vaikuttaa siltä, että pelipäivä (arki/pyhä) ei korreloi niinkään yleisömäärän kanssa kuin paikkakunta ja kotijoukkueen panostukset tapahtuman paikalliseen promootioon. Ja jostain syystä Helsingissä on vaan vaikeaa saada katsomoon väkeä ja tämän osalta keskustelu on kukkinut pitkään netissä.

 • nuo luvut ovat tosia niin silloinhan Royalsin peleissä käy kolme kertaa enempi yleisöä ja divarissa Huskiesien peleissä seitsemän kertaa enempi yleisöä kuin Indiansin.

 • Terve tuloa Pyynikille tänään katsomaan Veikkaa, RJ Longia ja muita molempien joukkueiden tähtiä. Laitetaan tiistai pelien yleisöennätys uusiksi. Jos nyt starttaat Stadista niin ehdit hyvin katsomoon vaikka kävisit Linnatuulessa kaffeilla.

 • Roosters nyt kuitenkin vaikuttaisi saavan kohtalaista hyötyä arkipeleistä, Butchersin osalta ero on olematon. Royals todennäköisesti olisi saanut viikonloppuna enemmän katsojia, mikäli ottelu olisi pelattu hyvissä sääolosuhteissa. Sitähän (sääolosuhteita) nuo tilastot ei tietenkään kerro.

  Yksi hyvä puoli, minkä ainakin omalta osaltani panin merkille, kun Vaasassa järjestettiin nykyhistorian ensimmäinen arkipeli oli, että tavoitettiin uusia katsojaryhmiä. Moni vaasalainen viettää kaikki kesäviikonloput mökillä, mutta arkena pelit kiinnostaa. Haittapuolena toki lisähaasteet järjestelyn osalta.

 • Tähän mennessä ainoa peli tiistaina on ollut yleisömielestä pannukakku. Ehkä tänään parempi ja Royals kerää Helsinkiin elokuussa useampaankin peliin hyvän yleisön

 • Porvoolla 4 tv-peliä kotona yksi tiistai peli ja viimeisenä lauantai peli.

 • Suhteessa Butchersin keskiarvoon en menisi sanomaan, että täys pannukakku. Toki enemmän väkeä toivoisi katsomoihin Porvooseenkin. Sää ei tänään suosi manselaisia, mutta toivottavasti katsomot täyttyy pienestä tihkuttelusta huolimatta.

 • Kaikki alle 300 on pannukakkuja riippumatta paikkakunnasta. Divarissakin…

 • Toki asian voi näinkin ilmaista, mutta ainakaan Porvoon tapauksessa ei voi syyttää arkipeliä, koska viikonloppunakaan ei ole tullut sen enempää porukkaa.

 • Saako syyttää tv-peliä?

 • Tai live-statseja. Porukka jää kotiin ja seuraa netistä

 • Kissan viikset, matsit on parhaita livenä paikan päällä.

 • Täällä olisi paikalla yli 550 henkeä. Olisit sinäkin. 7-14.

 • @@Hökis
  Siihen en uskalla ottaa kantaa, kun ei ole kunnon tilastopohjaista tietoa. Saattaa varmaankin vaihdella jonkin verran paikkakuntakohtaisesti. Itse haluaisin tietenkin uskoa, että mitä houkuttelevampi ottelutapahtuma, sitä vähemmän porukka jää kotiin kaivelemaan muniaan. Toivottavasti ensi kaudella saadaan tv-pelit järjestettyä Vaasaankin, niin ei tarvi jossitella.

 • Vaasa näyttää häviävän Saintsille taas.

 • Onko niin, että Miro Kadmiryn siirtyminen Turusta Kuopioon on ainoa päivän kirjaus ?

 • Muitakin on, pihtaavat vaan vielä. Eiköhän parin päivän sisällä tule ilmi.

  Katsojamääriin: Varma ei tietysti voi olla ihmisten motiiveista tulla peleihin, mutta itse lähden katsomaan hyviä pelejä, omaa suosikkijoukkuetta (vieraspeleihinkin), tarkkailemaan ”vastustajien pelejä”. Sillä ei ole minuun vaikutusta mitä oheisohjelmaa tai tarjoiluja on tarjolla, kunhan veski löytyy. Vaasan katsojalukuja VOI vielä selittää ekat pelit Vaahteraliigassa. Kauden lopputulos SAATTAA vaikuttaa ensi vuonna yleisön määrään, puoleen tai toiseen. Ja huomatkaa isoilla kirjaimilla kirjoitetut sanat.

 • Turku tiputtaa siis palkkakatosta pois Miron, joten sinne varmaan nyt aukeaa tilaa ainakin yhdelle todella kovalle pelimiehelle tai ehkä kahdelle keskikastin pelaajaa..
  Turun puolustus kaipaa oikeastaan ihan mitä tahansa, DB:t on ollut jatkuvasti kusessa (varsinkin kun se Gupton tippui pois), LB osiosta pitää löytää joku täyttämään Ilja ”Red Hulk” Redinin paikka ja DL kaipaa korvaajia loukkaantuneen Heleniuksen sekä täydellisen floppihankinan (Stadler) paikoille.
  Hyökkäykseen ei oikeastaan kaivata kuin linjamiestä rotaatioon.
  Tulis nyt ees jotain!

 • Vaikuttaa suht selkeältä tämä kierros. Trojans voi pysyä näennäisesti Roostersin kelkassa, mutta ei oikeasti ole mitään mahdollisuuksia voittoon. Crocot voittaa Porvoon jopa ylivoimaisestikkin. Taftilla pieni sauma yllätykseen, mutta eiköhän Royals voiton korjaa?

 • En eilisen perusteella enää sanoisi, että Royals tulee TAFTn voittamaan. Aikamoinen tasonpudotus (tai siis paluu tasolleen) on Vaasalla tapahtunut. Jos Vaasa sunnuntaina häviää saa se sanoa hyvästit pudotuspelihaaveilleen. Siinä ei pomppulinnat auta kun kentälläkin pitäisi pärjätä.

 • Ei voita tällä kaudella yhtään peliä. Juna meni jo ja Royalsia vastaan ei ole mitään mahdollisuuksia.

 • Eiköhän Miron liksa tule Kuopiossakin.

 • Steelers maksaa Miron Trojans-palkan ja Steelers-palkan erotuksen. Jos Trojans on ottanut loukkaantumisturvavakuutuksen, maksaa Trojansin osuuden vakuutusyhtiö. Pelaajayhdistys pitää huolen että rästejä ei pääse syntymään.

 • Miksi Kuopia maksais muuta kun bensat, Rurun diili jatkuu sopimuspykälien mukaan.

 • Siis.. Miksi Kuopio maksaisi muuta kuin bensat, Turun diilihän jatkuu sopimuspykälien mulaan.

 • Ranskan maajoukkueen DE Robin Mouton liittyy Crocodilesiin. Ei riittänyt edelliset kaksi Roostersin kaatoon niin eiku ostetaan lisää. Kyllä se jossain vaiheessa sitten tärppää.

 • Edelliset kaksi ei pelannu vielä Roostersia vastaan.

 • Eli Royals on mielestäsi ylisuorittanut rankasti kauden viisi ensimmäistä ottelua? Onko siis oikea taso se, mikä näkyy yhdessä ottelussa, vai se mikä näkyy viidessä?

 • Ei Royals kovin paljon ole ylisuorittanut, kaksi voittoa kuudesta.

 • Eiköhän sen Darkside -hypetyksen ainakin voi lopettaa kun Tampere latoo 50-burgerin.

 • Lisää suomipoikia vilttiin kun hävitään. Sitten ihmetellään kun ensikaudella pelaavat toisessa joukkueessa. Crocot sux

 • Että suomenmestaruutta ei voita team europe (crocot). Onko siellä potkaisija vielä suomen passillla sillon tällön potkimassa (kerran pelissä) herätkää nyt SAJL noitten sääntöjen kanssa. Miksi ei sitten samantien JENKKEJÄ SAMANVERRAN. Saa nämä tasonnousun perässä puhujat sitä tason nousua kertalaakilla VIELÄ ENEMMÄN! Kyllä tällä nostetaan sitä suomijefun tasoa ja PALJON, maajoukkue ottaa daijjuu vielä enemmän kun suomipojat istuu viltissä
  Kun pelasivat hieman heikon ottelun ja suomenmestaruutta janoava TJ haluaa sen heti nyt tälläkaudella lisää ranskiksia! Oho, lopettiko se suomipetteri nyt sitten tähän kauteen? Kovin oli lahjakas? Miksi se nyt lopetti? ai menikö janipetteri roosterssiin pelaamaan? Takinkääntäjä.

  Miksi me sallimme tälläsen import pelleilyn? Mä haluun jenkkejä 11 mun lempijengii! Se olis paljon paremman näköstä peliä. Vois luulla nfl palloks.

 • Lopettakaa jo toi ruikuttaminen!

 • Kun sattuu olemaan heikommalla budjetilla, näytetään sille suoranaisesti keskisormea kun kovemmalla budjetilla olevat rahtaavat ranskiksia lauttatolkulla suomeen. Millä *****lla se heikompi budjettinen koskaan saa mitään aikaan kun kaikki sen pelaajat lopettavat tai siirtyvät muihin suurseuroihin kun edellinen kausi tuli 0-100 pataan joka pelissä.

  Täällä suomessa ei vaan saada mitään tehtyä hyvin. Ketä kiinnostaa suuret katsojaluvut jos itse ydin aivan mätä ja pelaajat sen ympärillä eivät ole tyytyväisiä.

 • Tiirapaasi on hyvä ja heittää mielipidettä. Älä vaan kerro olemaan hiljaa.

 • Ja ei, en ole royals veneessä vaikka nimimerkkini voisi olettaa

 • Luuletteko te tosiaan ettei muut joukkueet ole hankkineet vahvistuksia lisää? Ihan varmasti on, odotellaas vaan muutama päivä vielä….huhuja on jo kuulunut. Saa sitten saman lempinimen muutama muukin joukkue.

 • Miksi ihmeessä se ärsyttää että joukkueet pyrkii tosissaan kilpailemaan ja hankkivat niitä vahvistuksia?

 • Jefujefu enkö mä juuri kertonut mielipiteeni?

  Kerro toki sinäkin äläkä vaan kysele. Kerro jotain? Muuta kun joojottelet kun päätös tehdään.

  Onko kyseenalaistaja aina täysi pelle? Taita pelle olla se kuka luulee asian olevan 100% hyvä

 • Reilu vuosikymmenen rämmin tuota vaahteraa ja oli kivaa. Ikävöin niitä aikoja. Ne olivat hyvinpaljon erilaiset kuin nyt.

 • Ja keväällä kun näistä budjeteista jossain väännettiin niin muistelen, ettei se suurin suinkaan ollut Seinäjoella, ei sinne päinkään. Joskus rahaa tärkeämpää on oikeat kontaktit.

 • Voi kyynel mitä vinkumista, taas kerran…kyllä ennen vaan oli hyvin jne jne :D

 • @Liiganousija: Olen mielipiteeni aikaisemmin ilmaissut jonkun uutisen kommentointiketjussa, jossa samaa asiaa on käsitelty. Sylettää kun jatkuvasti samaa asiaa vatvotaan jokaisessa kommenttiketjussa.

  Suosittelen rekisteröitymistä Gridironiin ja avaamaan foorumiin keskustelun importeista, suomalaiskuuppien syrjäyttämisestä, huonosta tuomaritoiminnasta ym. Nyt niitä pyöritetään melkein jokaisessa kommenttiketjussa.

  Tonen vaihtoehto on tietenkin Suoli24.

  Siinä mun mielipide näihin jatkuviin ruikutuksiin.

 • Keskustelen siellä missä tapahtuu. Älä pahota mieltäsi. Vaikkakin olet usein täällä kommentoimassa ei se tee sinusta mitään kertomaan missä ja mitä saan puhua.

 • Sun suusta yulee juuri tuota samaa vanhaa ***** mitä väität minun puhuvan. Helppo joka kommentin perään laukoa tuota. Eikä olekin?

 • Ymmärrän kyllä importtien kaksipiippuisuuden, joka herättää tunteita puolesta ja vastaan. Mutta aika puuduttavaa kun keskustelu kääntyy aina hyvin nopeasti samasta asiasta vääntämiseen.

  Ja niitä lisävahvistuksia on minunkin tietojeni mukaan vielä joihinkin jengeihin tulossa, julkistukset vaan puuttuu.

 • Käyttää rahhaa eikä ostaa pellaajia. Eikä oikeestaan pelatakaan saa, parasta ku lopetettaan koko laji. Mietitään sitte porukalla missä ne kaikki rahat juodaan? :)
  Lopettakkee isot ihmiset.

 • Jutut varmaan kääntyvät aikalailla joka kerta importteihin, koska ME teemme täällä kommenttipalstalla kerromme siirtouutiset ja muut päivittäiset uutisoinnit. Gridiron ei joka siirrosta realiaikasesti uutisia tee. Jos tekisi uutiset yksityiskohtaisesti kuten NFL.com tekee. Olisi jokaisessa uutisessa varmasti kyseiseen uutiseen liittyvää kommenttia vai mitä? Mene sinäkin mielesi pahoittaja vaikka nukkumaan

 • Kuka täällä itkee samoista asioista? Tehän täällä itkette meille kriitikoille samoja ulinoita! Kukaan teistä kolmesta ei ole vielä kertonut mitään.

 • Kun yhden liigaporukan ulkomaisten tuontipelaajien määrä saavuttaa kunnioitettavan tusinan (12) rajapyykin, niin kyllä silloin kaikki mahdollinen kritiikki on ymmärrettävää ja keskustelu aiheesta enemmän kuin suotavaa. Onneksi siirtoikkuna on nyt saatu kiinni niin vältytään ihan älyttämiltä ylilyönneiltä joita jokunen seura ihan varmasti olisi valmiina tekemään kauden viimeisillä kierroksilla.

  Crocojen strategia on ollut panostaa vahvasti tuontipelaajiin ja tuolla strategialla on saavutettu lajin historiassa tähän mennessä ainoastaan yksi mestaruus. Antaa poikien painaa rahaa maailmalle ihan oman mielensä mukaan. Ei toi ole vaan kovin kestävä eikä näköjään kovin tuloksellinenkaan tapa saavuttaa menestystä.

 • Tusina täynnä

  100% samaa mieltä

 • Onhan toki tuonti pelaajia joka joukkueella, mutta että joka ottelun jälkeen otetaan niinsanotulle heikolle pelipaikalle importti, eikä esim yritetä valmentaa kyseistä pelipaikkaa paremmaksi

 • laskeskelin että olisiko crocojen jälkeen seuraavaksi eniten importteja 7 kpl joukkueella, toki voin olla laskenut väärin ja mahdoliset vahvistamattomat importit.

 • Sen verran tiedän crocojen importeista, ettei niihin rahaa mene juuri ollenkaan. Imua joukkueeseen vaan tuntuu olevan sekä junioreihin, että liiga joukkueeseen.
  Vaasan budjetti taitaa olla noin 160000e. Crocjen edustuksen n. 100000e. Joten mitä rahalla saa on jokaisen itse mietittävä

 • Kyse siis EU importeista

 • Kyse siis EU importeista

 • En mitenkään pysty uskomaan… Uskoisin jos molemmilla joukkueilla olisi samanverran importteja. Crocoilla kuitenkin vajaa puolet enemmän.

 • Royals on kyllä kauden budjettinsa tosin sanonut olevan n. 160 000€,
  Mutta että crocot 100 000€
  Toki siihen liittyy moni muukin asia kuin vain importit…

 • Seinäjoella toteutetaan rajulla tavalla tuontivoittoista pelaajapolitiikkaa. Kaikki on tietysti hyvin niin kauan kun pysytään sääntöjen puitteissa, mutta on myönnettävä, että sitä rupeaa pikku hiljaa toivomaan crokoille vähemmän loisteliasta menestystä.

 • Niin kauan kun sääntöjen puitteissa mennään, kakiiki ok, pitäisi olla kaikille. Ja muillakin on mahis hankkia vahvistuksia, antaa palaa. Minä voisin toivoa myös menestyksen loppumista joillekin toisille muista syistä. Mutta en niin tee koska ilmeisen sääntöjen sisällä kaikki toimii, toiset ei vain osaa paikkoja hyödyntää. Lapsellista sakkia olette, aikuiset (?) ihmiset!

 • Tuon tämän viesti myös tähän keskusteluun, mikä laitoin steel-wol keskusteluun. Suomi pelinrakentajista ja sarjoista vielä pieni kommentti. Herätkää kaikki todellisuuteen, 1 div. on joidenkin mielestä varteenotettava sarja vrt. mihin? Näkemykseni olisi koko lajin kehittämiselle, että 1 div pelataa pelkästään kotimaisin voimin, jolloin kehitystä olisi pakko parantaa jo junnujoukkueista lähtien. Pelattaisiin vielä karsintapeli / pelit liigaan noususta, myös pelkästään kotimaisten pelaajien voimin, jolloin nähtäisiin oikeesti mikä on meidän tekemisen taso nykyään, ilman tuontipelaajia. Kokonaisuutta ei saada selville, jos pelin voittaa se kummalla on enemmän rahaa sijoittaa pelin ratkaisijoihin ( tuontipelaajat). Jokainen voi meistä vain arvailla mitä tapahtuisi lajille? Itse veikkaisin , että lajin mielenkiinto ( katsojilla) pikkaisen lopahtaisi, mutta tulevaisuudessa kotimainen laatu parantuisi pelillisesti sekä valmennuksellisesti. Meidän pitää pystyä tulevaisuudessa haastamaan euroopan huippu maat, siten saisimme enemmän näkyvyyttä ja kuuluvuutta.

 • Ja minä lisään, että myös muissa joukkuelajeissa sitten myös pois ulkomaalaiskiintiöt. Sama vaikutus kai se on muissakin lajeissa jos niitä vahvistuksia tuodaa ulkoa kun omissa ei riittävän hyviä ole? En näe kyllä eroa. Mahtaako esim. potkupallon ja jääkiekon tiimoilla olla käynnissä samanlaiset keskustelut?

 • Tuossa crocojen kaudenaikaisessa pelaajahankinnassa isoin ongelma ihmisillä tuntuu olevan tuo passi. Jos kyseessä olisi kotimainen pelaaja, niin tälläistä kuohuntaa ei olisi, tai ainakaan näin suurta.
  Tähän aikaan vuodesta noita kotimaisia pelaajia ei taida olla juurikaan saatavilla tai niistä aiheutuvat kulut ovat suuremmat, jolloin ainoa vaihtoehto on etsiä niitä ulkomailta, joissa juuri sopivasti kansalliset kaudet loppuivat.

  Ja suuren yleisön reaktiot muutamiin kauden aikaisiin siirtoihin:
  Miro sivuun ja jenkki Qb tilalle -> oikea ratkaisu, ei suomiQb:lla voi voittaa
  Dewing pois Roostersista -> oikea ratkaisu, ei ollut hyvä pelaaja
  Dewing Butcherssiin -> hyvä jos ylitti uutiskynnyksen
  Miro Steelersiin -> hyvä Steelers
  svedu ja jenkki Royalsiin -> tarpeeseen tuli, hyvä niin
  Ojala ja Pynttäri palaavat crocoihin -> ei aiheuta mitään reaktiota
  Malagodi palaa crocoihin -> ei aiheuta juurikaan mitään reaktiota
  crocot hommaa ranskiksen -> hyi hyi, ei näin saa tehdä, vie paikan kotimaiselta, …

  Varmasti noihin kaikkiin löytyy syyt ja tarpeet, onko niistä tiedotettu julkisuuteen onkin eri asia.
  Ja kyllä crocotkin olis varmaan ranskiksen sijaan ottanut kotimaisen, jos tuon tason pelimiehiä olis saatavilla.

 • Naurettavaa kilpavarustelua koko vl. Roosters omassa kastissaan eikä niillä ole kovinkaan montaa importtia. Crokoilla ja taftilla muukalaislegioona… Crokoilla edessään finaali Roostersia vastaan ja toivon että he häviävät vain jottei rahalla saisi ostettua kultaa.

  Saints taas on pirkanmaalainen aika paskoilla jenkeillä ja yhdellä italialaisella ja sijalla 4 ikävä kyllä heidän materiaali ei riitä millään edes pudotuspeleihin

  Olisi mielenkiintoista tietää joukkueiden todelliset pelaaja kustannukset. Esim Tampereella kaikki maksavat kausimaksut jonka takia on tullut joukkopako Hämeenlinnaan jossa on tarjolla ilmainen kausi..

  Kuulemma sama juttu roostersin kanssa.. kaikki maksaa ja silti on halukkaita syinä menestys ja laatu valmennus? Legendaa on myös kuultu roosters offseason treeneistä

 • Jep jepille yläpeukku! Hienoa ajatusta!

 • Ei oteta kaikkea kritiikkiä ja voimakasts mielipidettä aina itkemisenä. Kaikilla on siihen oikeus. Lisää vaan juttua! Kunhan pysytään asiallisena.
  Vastustajalle saa toivoa tappiota varsinkin fanin näkövinkkelistä, ei se oli mielestäni väärin? En minä halua että seinäjoki voittaa koska olen paikkakunnalta X en minä halua että he ja he voittavat koska mielestäni on ostojoukkue. Kaikki ovat mielipiteitä.

  Mä haluaisin että suomi on joku päivä taas euroopanmestari. Miten me se saavutetaan? Suomi poika ei sitä välttämättä tee pelkästää treenaamalla ja istumalla tosipelit vaihdossa kun Importti hoitaa homman.

 • Mee nyt himaan et Roostersissa kaikki maksais kausimaksua :D

 • On positiivista että halutaan menestyä ja ollaan valmiita tekemään töitä sen eteen. Olisi tyhmää kesäkuussa todeta että ei pärjätä, ruvetaan satsaamaan seuraavaan kautee. Tyhmää ainakin fanin näkökulmasta kun kuitenkin joka vuosi odottaa että pärjättäisiin.

 • Täältä myös jepjepille peukut!

 • Vaahteraliigan pitäisi olla maamme selkeästi kiinnostavin sarja, mutta itselleni se ei vaan nykyisellään toimi. Ei kiinnosta. Ongelmana on se, että tuontipelaajia on liikaa, ja erityisesti se, että heitä voidaan tuoda vielä lisää kesken kauden. Antakaapa, kun selitän.

  Seuraan paljon urheilua ja olen myös pelannut itse kohtuullisen pitkän uran joukkuelajissa. Minulle urheilussa on kysymys taistelusta, uhrauksista ja siitä, että pyritään nousemaan vaikeuksien kautta voittoon. Joukkue asetetaan kaiken edelle. Kyseessä on intohimosta, rakkaudesta lajiin ja omaan seuraan. Kyseessä on vuosien mittainen prosessi. Kasvutarinat ja kehittyminen, nouseminen yhdessä entistä korkeammalle tasolle ovat se asia, mikä vetoaa minuun katsojana. Puhutaan jatkuvuudesta, periksiantamattomuudesta, vuosien mittaisesta työstä ja nousemisesta pohjalta huipulle. Tästä on kyse.

  Kaikki kunnia Crocodilesille ja muillekin joukkueille, jotka hakevat tuontipelaajille nykypäivän liigassa menestystä. He toimivat täysin oikein, täysin suoraselkäisesti ja rehdisti. En ota heiltä mitään pois. Mutta heidän toimintansa ei vain tällä hetkellä kiinnosta minua katsojana.

  Jokainen tietää, ettei Vaahteraliiga ole maailman paras sarja. Pelataan kuitenkin ”vain” Suomen mestaruudesta. Ulkomailla on saatavilla liki rajaton talent-pool, josta voi sääntöjen rajoissa ammentaa niin paljon, kuin lompakko vain kestää. Jos kärjistetään, niin Yhdysvalloissa on satoja ja satoja valmiita yliopistojoukkueita, jotka voitaisiin koska tahansa tuoda tänne Suomeen voittamaan maamme mestaruus. Kun pelaajia tuodaa ulkopuolelta liikaa, muistutetaan katsojaa raa’alla tavalla tästä tosiasiasta. Joukkueen ei näin ollen tarvitse itse selvitä vaikeuksistaan, vaan vaikeuksista päästään rahalla ja hyvällä manageroinnilla. Jos jollakin pelipaikalla on heikkous, selvitään tästä hankkimalla ulkopuolelta ”ostettu pelaaja” tilalle. Tässä ei omasta mielestäni ole mitään mielenkiintoista. Tässä ei vuodateta verta, hikeä saatika kyyneleitä.

  On tavallaan koomista, että samaan aikaan kun lajissamme kiellettiin kolmen jenkkipelaajan yhtäaikainen käyttö kentällä, lähti eurovillitys ja kahden passin sirkus kärkijoukkueiden osalta täysin käsistä. Näitä ”porsaanreikiä” on hyödyntänyt lähivuosina rankasti muutkin kuin Crocodiles. Tuntuu, että tämän asian suhteen lajilta puuttuu täysin suunta.

  PS. Jenkkivahvistuksissa ei mielestäni ole mitään vikaa. Kolme jenkkiä liigatasolle on aivan hyvä määrä. Jos tarvitaan 1-2 europelaajaa kriittisiin paikkoihin, sekin on täysin ok. Rajansa kuitenkin kaikella.

 • Väestölukumäärä karkeina lukuina, jollain tavalla voisi myös korreloida oman kaupungin jenkkifutareiden määrään
  Vaasan alue vajaa 85.000
  Seinäjoen alue 75.000
  Tampere 230.000
  Helsinki ja Vantaa 1.000.000
  Turku 200.000
  Porvoo 50.000

 • Hauska yksityiskohta 2 kierroksen päästä on suojatut pelaajat. Kuinka sattuikaan jotkut joukkueet ovat suojanneet Suomalaisen ”paskan” pelaajan osa joukkueista on suojannut Jenkit.
  Hmmm mitäs tulee tapahtumaan

 • Ruotsi teki oman ratkaisunsa ja niin pitäisi Suomenkin tehdä perässä rajoittaakseen tämä järjettömyys. Ja kyllä, tämä keskustelu toistaa itseään ja käytiin keväällä lävitse ihan saman kaavan mukaan. Crocojen tusinan täyttyminen vaan taas laukaisi ketjureaktion

 • @ Katsoja! Hienoa luettavaa.se miten otit 3 pohjoisamerikkalaisen ja päinvastaisesti kahden passin pelaajien hamstraamisen puheeksi oli loistavaa. Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

 • @ Back to reality

  Tuo on raaka tosiasia.

 • Silti porvoo hallitsi pitkään vaahteraa, eikä EU villitys ollut käynnissä vielä silloin. Mielestäni Porvoolla oli silloin aika paljon oman kylän poikia. Vai olenko aivan väärässä? Toki oli P. Penkkiä ja muita siellä mukana. Se oli hienoa aikaa. Sai ottaa itsekkin turpaan kyseisiltä herroilta.

 • Onko väestömäärällä oikeastaan se suurin merkitys. Monella alueella on ne perinteiset lajit joihin on vuosikymmeniä panostettu ja niissä menestytty. Seinäjoen seutu on perinteistä paini ja pesäpalloseutua, helpommin lapset niihin harrastuksiin suuntautuu näillä seuduilla. Sama voi olla myös muiden kaupunkien alueilla, että on jotain perinteisempiä lajeja ja niihin mukaan meneminen ”luontevampaa”. No tämä on vain mun näkemys….

 • @siirrot

  Samaa mieltä

 • Miettikää nyt mitä tapahtuu, kun jenkit ja importit kielletään.
  Ne joukkueet , joilla ei ole omia pelaajia, mutta talous kunnossa satsaa importeista jääneet rahat kotimaisiin pelaajiin. Ja sitten itketään sitä, miks Crocot tarjoaa kotimaisille pelaajille hyvää sopimusta.
  Onko Vaahteraliiga hyvätasoinen sen takia, että täällä on euroopan kovimpia pelaajia. Sekä Suomalaisia, että ulkomaalaisia.

 • Seinäjoenseudulla on tällä hetkellä myös jalkapallon Suomenmestari joukkue. Salibandyn moninkertainen Suomenmestari. Yleisurheilun Suomenmestareita ja maailmanmestareita.
  puhumatta perinteisistä lajeista Paini ja pesäpallo.
  Joten jotakin Pohjanmaalla on tehty oikein.

 • No mutta Royals on jo ilmoittanut pyrkivänsä vähintään puoliammattilaismalliin joten avaus asiaa kohtaan on tehty. Vahvimmat selviävät ja pääsarjaurheilussa vahvuuteen kuuluu usein elimellisesti taloudelliset voimavarat.

  Jos ajatellaan asiaa nuorten urheilijoiden näkökulmasta, niin kyllä visio siitä, että hyvin treenaamalla kykenee myös vähän ansaitsemaankin pelaamisella on vahva motivaattori. Sata kertaa mieluummin maksaa pientä korvausta kotimaiselle miehistölle kuin raahaa maahan vaikkapa brittiturhakkeita linjan täyteen.

  Laji kehittyy kun seurat saavat organisaationsa kuntoon. Kannatan itse rajoituksia importteihin ja Euroopassa on referenssinä monta hyvää mallia joilla on esim passikikkailut lopetettu. Se olisi todellakin erinomaista jos ne säästöt kohdistettaisiin suomalaisiin pelaajiin!!

 • @Pohjanmaa: komppaan
  @Josmassiaois: ja meiltäkö löytyy riitävän taitavia valmentajia valmentamaan niistä nuorista yhtä taitavia mitä esim. jenkkipelaaja on? Vai saako sen tieto-taidon ostaa, vai mahtaisiko sekin olla eettisesti väärin? Minä näen niin, että nämä tänne ”roudatut” jenkit ja muut taitavat, voi opettaa siinä edarin sivussa myös nuorille suomalaisille taitojaan. Ja näin ainakin Seinäjoella tehdäänkin. Että jotain hyvääkin näistä tuonneista voi saada jos osaa käyttää hyödyksi.

 • Panostaisin enemmän kokopäiväisiin tai edes puolipäiväisiin juniorivalmentajiin tai valmennuspäälliköihin.

 • Katotaanpa toisaalle http://www.hjk.fi/joukkue
  26 pelaajaa, joista 11 näyttäs olevan ”importteja”.
  Osataan sitä muuallakin tuoda pelaajia Suomeen.
  Suhdeluku on vielä aikapaljon isompi kuin Crocoilla.

 • @Pohjanmaa: tuohon viittasin jo aiemmin, että onhan niitä importteja muissakin lajeissa, mutta se lienee sallitumpaa…vaikka en kyllä ymmärrä etteikö suomalaisia jalkapallon pelaajia muka löytyisi HJK:in ettei tarvittaisi importteja, onhan eurooppalaisessa jalkapallossa Suomessakin tuo harrastajamäärä himppasen isompi mitä jefussa.

 • Vaahteraliigan ja Veikkausliigan vertailu jos aloitetaan niin seuraava kysymys on sitten se että paljonko Klubin suomipelaajien kausimaksut on? Ja paljonko lisenssi+vakuutus maksaa potkupallon puolella.

 • HJK:lla import luku on 9. Fudiksesssa on käytössä Home Grown säännöt ja HJK:lla on niissä välillä tekemistä. Fudiksessa suomalaiset seurat ei pysty kilpailemaan suomipelaajista. Saksan kolmosdivarissa voi tienata paremmin kuin Veikkausliigassa.

  Oleellinen ero jefun ja muiden palloilujen välillä pääsarjassa on se, että jefussa pelaajat maksavat pelaamisesta. Itse en olisi ainakaan peliuran aikana sellaisessa seurassa pelannut, jossa olisi itse joutunut pelaamisesta maksamaan ja olisi viimeistään loppukesästä tullut korvatuksi reissumiehellä.

  Suurin ongelma jefussa on itse asiassa pelaajien vähyys. Harvassa muussa lajissa tulee sarjasta luopumisia sen takia, että ei saada joukkuetta kasaan. Vaikka kaksi joukkuetta (Falcons, 69rs) on luopunut lähiaikoina niin silti on kaksi joukkuetta ihan veitsen terällä (Taft, Indians).

  Nykyseuroista Wolvot on mielestäni parhaiten jatkuvuuden turvannut. Lähtökohtaisesti kaikilla Vaahteraseuroilla pitäisi olla kakkosjoukkue (tai toimiva farmijoukkuesuhde). Pelien takia suurin osa varmasti lajia harrastaa ja kentän reunalla seisominen ei kehitä. Junnuille tulisi olla luonteva jatko junnusarjojen jälkeen ja kaikki ei varmasti ole fyysisesti valmiita ylemmille sarjatasoille junnusarjojen jälkeen.

 • Porvoo Dynastia aikana myös monella muulla joukkueella oli oman kylän poika huomattavasti enemmän. Sanoisin kuitenkin, että Penkki, Kivisaari, Palikainen ja Virtanen olivat monen muun Roosterslaisen ohella se ruiske/katalysaattori, jolla Porvoon nousi playoff -joukkueesta Finaali ja mestaruusjoukkuueksi. Voittamiskulttuuri jäi. Tällä hetkellä Eu -pelaajilla paikataan edelleen sitä 2000-luvun taitteen heikkoa juniorituotantoa. Ikäluokasta 84-88 syntyneet tämän hetkiset pelaajat ovat laskettavissa lähes yhden käden sormilla. Ennen vanhaan joukkueiden keski-iät olivat huomattavasti suurempia. Syy voi myös olla pelinopeuden ja -tason kasvaminen, mikä vaatii intensiivisempaa treenamista ja sitoutumista kuin ennen.

 • Herätkää todellisuuteen, Menkää itse tekemään asioille jotain, älkääkä itkekö täällä.
  Heivaatte seurojen nykyiset PJ:t pois ja asetutte itse johtamaan seuroja.
  Syyskokoukset ovat jo lähellä.

 • Ei kun tää sivusta huutelu on hauskempaa, sitä saa tehdä silloin kun haluaa.

 • @ joo

  Juuri niin kuin edellinenkin jo sinulle sanoi! Anna meidän jutella täällä, se on mukavaa ja leppoista, itsellesi siitä näyttää nousevan verenpainetta.

 • Täytyy olla uskallusta olla eri mieltä kuin kaikki muut. Kyseenalaistaminen vie asioita eteenpäin. Äänekäs erimielisyys on paljon parempi kuin hiljainen erimielisyys. Kaikki näkökannat on syytä tuoda esille pelkistetyssä muodossaan ja tarpeen vaatiessa kriittisestikin. Ei usein ole sattuma, että perusteellisen tarkastelun tuloksena syntyy lopulta ratkaisu, joka putkahtaa esiin usein kuin itsestään.

 • Tänä iltana on kierroksen ensimmäinen peli ja toivon tiukkaa vääntöä. Kierroksen toinen ottelu on huomenna, jonka veikkaan päättyvän Seinäjoen voittoon. Sunnuntaina kotivoitto Vaasaan on minun veikkaukseni.

 • Crocodiles kylvetti Butchersin oikein kunnolla. Puolustuksessa Crokoilla pelasi käytännössä lähes ainoastaan kotimaisia pelaajia, joista suurin osa omia junnuja. Eniten tilastomerkintöjä saivat mm. Nätynki, Värinen ja Alarinta. Puolustuksessa Crocodilesilla 17 pelaajalla oli tilastomerkintöjä. Näistä 16 oli Suomalaisia. Kysyisinkin täällä jeesustelijoilta, että millä muulla joukkueella on tällä kaudella ollut samanlainen suhdeluku puolustuspelissä, ja missä ottelussa?

  Crocodilesissa on paljon laadukkaita ulkomaalaisia, jotka kilpailevat peliajasta, ja nostavat kotimaisten pelaajien tasoa. Portugalilainen linjamies esim. laitettiin kotiinsa, kun ei pärjännyt riittävän hyvin. Tämä keskustelu on ollut osittain hyvin surkeaa luettavaa. Kateus paistaa todella vahvana… Kuten aiemmin totesin, kateus pitää ansaita, mutta säälin saa ilmaiseksi.

 • @keskustelua seuraava… Voi luoja, herääs nyt

 • @keskustelua seurannut… Olen samaa mieltä.

 • @keskustelua seurannut: Juuri noin.
  @Hoopew: Mistä olet eri mieltä?

 • Tässä vaiheessa kautta esitän toiveen sjoelle, please olkaa hyvät ja voittakaa mestaruus!
  Stadilaisena kaipaan enemmän jännitystä ja vaihtelua vliigaan kuin jatkuvaa pk-seutulaisten hallintaa. Kaikki jännitys tipotiessään nykymeiningistä.
  Joko ensi vuonna malja pelattais Turkuses tai Walljoella ? Kannatukseni.

 • @Keskustelua seuraava: hyvä kirjoitus ja hyvä voitto Crocoilta. Jännityksellä taas odotan kuinka mones viesti seuraavassa viikkokatsaus ketjussa alottaa ulinan importeista :D

 • Crokot, runkosarjassa pärjätään.
  Playareissa voitetaan, melkein aina.

  Ei vieläkään….

 • @ keskustelua seuraavaa

  Katsotaan tilastot kun tulee tosipeli jolla on jotain merkitystä. Sarjan ykköspaikka on jo sjoelta mennyt.

  Hyvä kirjoitus kyllä

 • Pera, ei yhdellä tappiolla keneltäkään ole ykköspaikka mennyt.

 • Mistä ihmiset olisivat kateellisia?
  Mistä olisin missään pelaavana ja sarjaa vain seuraavana kateellinen?
  Jos sanon mielipiteeni ja se sattuu olemaan sinua kohtaan loukkaava ei tee kommentista kateellista…
  Minä haluan tälle sivulle keskustelua, sinä @keskustelua seuraavaa täksäytät kaiken tiskiin olettaen että kaikki pitäisivät suunsa kiinni ( ja näin ollen lakkaisi pitämästä tätä sivua pystyssä)

  Jos tänne ei kukaan mitään kirjoita ei tätä sivua enää olisi.

 • @JFK

  Ei tilastollisesti mutta pelkäämpä että henkisesti on. Se on suomalaisen pelaajan pahin painajainen. Asettua pelaajaa vastaan keneltä on viimeksi saanut selkäänsä. (Puhun nyt vain häviöstä, anteeksi jos käytän rumaa termiä ja mielensä joku siitä pahoittaa)

 • Ja joo kyllä, osalla pelipaikoista Croco on varmasti rökittänyt kukkoa, toivon silti että croco voittaisi ja näin ollen saataisiin lisää säpinää ja kotimaista liikehdintää sjoen suuntaan ensikaudeksi. Mestaruus on aina hyvä valttikortti pelaajamarkkinoilla

 • Olin katsomassa kun crocot nostivat ensikertaa vaahteramaljan velodromilla. Leikkasin vielä stadilaisena helsingon sanomista lehtileikkeen joka on edelleen nätissä kunnossa kirjahyllyssä.
  Hieno peli ja tunnelma ennenkaikkea.

 • Onko tyyntä myrsyn edellä vai mitä? Royals pelannu tänään, eikä vieläkään kukaan itke täällä kuinka ne voitti epäreilusti ja yleisöä ei ollut niin paljon kun ilmotettiin ja muutenki paha mieli ainakin jostin.

 • Aikansa kaikkea. Nyt Avaudutaan importeista

 • Joo Vaasan ”menestystarina” on menneen talven lumia. Tällä hetkellä Seinäjoki on perseestä. Parin kierroksen jälkeen siirrytään Roostersiin.

 • Valmentajien mietteet pelin jälkeen: https://www.youtube.com/watch?v=8dJtf05vdb8

 • @ mitä ihmettä
  @ @mitä ihmettä
  @ Gaylord

  Kuka täällä itkee ja mitä? Mitä luettavaa teidän kommenteissa on? Siinä vaan viisastelette ja ”itkette”

  Paljon mieluummin luen jonkun kritiikkiä kuin luen tota teidän viisastelua.

 • Jos väitätte kritiikkiviestiä turhaksi itkemiseksi niin älkää lukeko niitä. Hyvin yksinkertaista, taitaa kyseiset herrat siellä olla niitä kuuluisia mielensäpahoittajia.

 • Varmaa samanlaisia inisiöitä olette te jos otetaan ”politiikka ja eduskunta” puheeseen. Siihen voi sitten kansanedustaja sanoa vaan että, ensin itketään siitä ja seuraavaksi varmaan tästä.

  Antakaa ihmisten kertoa mielioiteensä ja pitäkää suunne kiinni

 • Itse lähinnä toivoisin järkevää keskustelua joukkueiden voimasuhteista, onnistujista ja pelaajista joita kannattaa katsoa. Jos joukkueet pelaavat sääntöjen mukaan, ja toisilla on rahaa enemmän käytössä kuin toisilla (lähinnä ahkeran seuraväen vuoksi), ja jotkut ovat kateellisia kun heillä on importteja, pidän keskustelun tasoa epä-älyllisenä. Suomi24 on täynnä imbesillejä, jotka päästävät aivopieruja, ja purkavat omaa pahaa oloaan. Jotenkin toivoisin, että Suomessa olisi edes yksi järkevä keskustelufoorumi jenkkifutiksesta kiinnostuneille. Tämä on oma mielipiteeni.

  Löikö Royals viimeisen naulan Taftin arkkuun? Olen ollut yllättynyt, miten heikko Taftin tämän kauden esitys on ollut. Royals puolestaan on varsin ailahtelevainen. Uudet vahvistukset kyllä ovat piristäneet heidän hyökkäyspeliään…

 • Eli siis olet sitä mieltä että importtien määrää koskevasta sääntökohdasta ei saa keskustella täällä koska omasta mielestäsi se on epä-älyllistä. Kiitos että luettelet vielä erikseen sallitut keskustelunaiheet. Onneksi kuitenkin täällä on lukijoina fiksuja ihmisiä jotka osaavat haastaa keskusteluun kaikki ne lajin kannalta merkittävät ilmiöt, tapahtumat, olosuhteet ja säännöt. Näiden mukana ulkomaalaisiin pelaajiin liittyvät kysymykset.

  Ulkomaalaiset pelaaja on keskustelunaihe joka on pysynyt lajin ytimessä 80-luvulta tähän päivään ja sitä käydään Suomen lisäksi koko ajan muissakin ei-amerikkalaisissa maissa säännöllisesti. Se on pääosin erittäin älyllistä, tarpeellista ja lajia kehittävää. Keskustelun tukahduttaminen taas ei täytä näitä kriteerejä.

  -veteraani ja lajiaktiivi

 • Hoh hoi, elimpuhitaavn vaan kuka voitti ja kuka hävisi. Asia selvä

 • Anteeksi kirjoitusvirheeni

 • Onhan se vähän tyhmää että joka viikko aloitetaan sama jauhaminen samoista asioista. Tietysti joku voi kokea sen rakentavaksi keskusteluksi mutta normaalilla älyllä varustettu ihminen saattaa kokea sen saman toistamiseksi saati jos sitä on tehty 80-luvulta saakka ;)

 • Se, että aiheesta on keskusteltu 80-luvulta asti ei tarkoita sitä, että tilanne ja olosuhteet ovat olleet jatkuvasti samat.

 • Suomen jefu-skene on sen verran pieni että väistämättä keskustelu pyörii samojen asioiden parissa. Roostersin liittosidonnaisuudet ja ylivoima, Royalsin katsojamäärät ja boldit visiot, Seinäjoen importit, Taftin kotijenkit, maajoukkueen taitopelipaikkojen puutteet jne jne ja joka kerta asiaa lähestytään kyllä uudella mausteella lisättynä. Jos joku saa allergisia reaktioita siitä, että Seinäjoen kahdestoista importti noteerataan palstoilla kriittisesti niin onko silloin topicci osunut ja uponnut.

  Importeista keskustelu on aina ajankohtaista koska he ovat ratkaisevassa roolissa useammallakin sarjatasolla. Jenkki-QB-keskustelu on klassikko josta löytyy eri twistejä puhutaan sitten maajoukkueen näkökulmasta tai lajin näyttävyydestä. Kahden passin pelleilyt ovat oma tarinansa jonka osalta kirjoitetaan joka vuosi uusia lukuja, mutta keskustelua väheksytään jos oma seura on onnistunut hankkimaan sopivan combon eripassisia jenkkejä omaan rosteriinsa. Euro-turhakkeet, eli rivimiehiksi hankitut ulkomaiset täytepelaajat ovat oma lukunsa joista voisi kirjoittaa kannanottoja paljonkin joka vuosi. Normaalilla älyllä varustettu lukija/kirjoittaja löytää kyllä oman kantansa näihin monitasoisiin asioihin ilman että samaa sanomaa toistetaan jankuttamalla. Itse nostaisin vielä keskusteluun euro-statuksensaaneet jenkkipassin omistavat pelaajat joiden määrä kasvaa pikkuhiljaa sarjoissamme. Mielestäni nämä importti-keskustelun suodattajat jankuttavat samaa mantraa kerta toisensa jälkeen ja kieltäytyvät älyllisestä argumentoinnista asian osalta.

 • @sivusta naureskeljia

  Onhan se vähän tyhmää että joka viikko aloitetaan sama jauhaminen samoista asioista. Tietysti joku voi kokea sen rakentavaksi keskusteluksi mutta normaalilla älyllä varustettu ihminen saattaa kokea sen saman toistamiseksi saati jos sitä on tehty 80-luvulta saakka ;)

  Suomen jefu-skene on sen verran pieni että väistämättä keskustelu pyörii samojen asioiden parissa.

  Itse vastasit itsellesi, ja melko hyvin.

 • Itse itseäni toistaen: Edelleenkin minusta on typerää että täällä juttujen kommenttiosioissa pyöritetään samoja asioita, kun keskusteluille on tarjota oma fooruminsa. Ei ole mitään järkeä kun Vaahteraliigan viikkokatsaus 9:n 149 kommentista vain pieni murto-osa koskee itse juttua ja lopuissa pyöritetään taas kerran kommenttikarusellia importtien määrästä.

  Rekisteröitykää Gridironiin ja siirtäkää keskustelut sinne ja jättäkää juttujen kommenttiosiot itse juttujen ja/tai pelien kommentointiin.

  Ja mun puolesta tästä kommentista saa närkästyä ja pahoittaa mielensä ihan vapaasti!

 • Tiirapaasi, olet sitä mieltä, että jos joukkueet tekevät viimeisen siirtoviikon aikana import-hankintojaan, on niihin liittyvän keskustelun paikka erillisessä import-ketjussa, ei tässä yleisessä liigan ajankohtaisia tapahtumia käsittelevän jutun ketjussa? Kummallista – en pahoita mieltäni kannastasi kuitenkaan, koska se on avoimen keskustelun nimissä ihan yhtä arvokas kuin importti-kriitikoiden vuodatuksetkin. Eikä oman mielen vastaisista kirjoituksista pidä närkästyä.

  Olisi mielenkiintoista jos nämä viimehetken signaukset olisi vaikka liiton toimesta julkaistu kootusti. Ylipäätänsä läpinäkyvän siirtolistan ylläpito olisi lajifaneille mielenkiintoinen seurattava. Nyt näitä salahankintoja pidetään jemmassa mahdollisimman pitkään ja vuodatetaan sitten julkisuteen tipoittain.

 • @Eli siis… : Kyllä. Aikapitkälle sinne ne sopis, koska niissä pyöritetään yleensä samoja asioita samalla sisällöllä. Nythän esimerkiksi importti-, suomalaispelaajien asema- ja Suomi QB-keskustelut on hajaantuneina sinne tänne pitkin Gridironin kommenttipalstoja. Ja harvemmin niissä edes tulee oikeasti mitään uutta tai ihmeellistä, näin kauniisti ilmaistuna.