Huskies niukasti Wolvoja parempi

jefumaster 10.7.2016 20:28 7 kommenttia

1 2 3 4  
6 8 13 7 34
13 0 0 20 33

(4-1)

34

(4-1)

33

9.7.2016 klo 16:00 Hämeenlinna

Hämeenlinnan Huskies aloitti kotiotteluittensa putken 34-33 -voitolla Helsinki Wolverinesista. Ottelua seurasi Kaurialassa ykkösen tämän kauden suurin yleisö, 562 katsojaa.

Huskies lähti otteluun ensimmäistä kertaa tällä kaudella täydellä rosterillaan. Italiasta Suomeen siirtynyt Stan Bedwell sekä avausottelussa loukkaantunut englannin maajoukkueen keskushyökkääjä Xavier Ajuwon olivat molemmat pelikuntoisina kentällä. Varsinkin Ajuwonin otteissa pelaamattomuus näkyi alussa. Mies pudotti kahdella ensimmäisellä kannollaan pallon kentän pintaa, joista toisesta Ahma-puolustus kaappasi rähmäyksen haltuunsa. Britti lämpeni parempaan kuntoon ottelun edetessä ja keräsi hämeenlinnalaisten parhaat jaardit edeten juosten 72 ja heitoilla 61 jaardia.

Hämeenlinnassa pelattua ykkösen ottelua voidaan pitää eräänlaisena pelinrakentajien taisteluna. Joukkueiden valmentajien heittopainotteisissa pelikirjoissa löytyi paljon samoja mausteita ja palloa laitettiin lentoradalleen yhteensä 74 kertaa iltapäivän aikana. Kummankaan joukkueen QB:lla ei ollut lauantaina paras päivänsä. Stan Bedwell ja Janne Lehtinen heittivät molemmat pallon neljästi vastustajan puolustajan haltuun, mutta yksi Bedwellin inttereistä liputettiin pois ahmapuolustajan häirinnän takia. Oma osuutensa heittojen katkoissa oli toki puolustajilla, jotka onnistuivat napsimaan palloja laiturien edestä haltuunsa. Hämeenlinnalaisten parhaana pelaajana palkittiin Velipekka Jaakonsaari, joka ratkaisevilla hetkillä onnistui rynnimään tarvittavat jaardit Wolvo-puolustajien keskeltä. Puolustajista Sami Haantaus oli tehokkain taklaaja ja onnistui kertaalleen katkaisemaan Lehtisen heiton.

Wolverines-hyökkäys eteni ottelussa suuremmat jaardit (477-399), mutta tällä kertaa ne eivät riittäneet kotijoukkueen pysäyttämiseen. Huskien onnistui pusertamaan itsensä ottelun toisella puoliskolla ensin Wolvojen edelle ja jopa kahden maalin johtoon, mutta helsinkiläiset taistelivat itsensä tasatilanteeseen ottelun viimeisellä neljänneksellä. Kahden viimeisen minuutin aikana molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa, mutta Wolverines-päävalmentaja Robert Johnsonin ja pelaajien valitsema uhkayritys ottaa kaksi lisäpistettä ja voitto ei tällä kertaa onnistunut.

Wolverinesin nimekkäät ulkomaalaiset saivat ottelussa vihdoinkin runsaasti peliaikaa ja erityisesti entisellä kotikentällään pelannut Jerrel Jones oli elementissään. Muutamasta luonnonnurmen liukkaudesta johtuneesta kompuroinnista huolimatta Jones kirjasi tililleen 245 juoksujaardia ja kaksi maalia. Laitahyökkääjä Locklan Gilbert onnistui maalinteossa kolmesti ja keräsi 12 kiinniotollaan 131 jaardia. Puolustuksessa Antonio Harris onnistui taklaamaan 8 kertaa ja maininnan arvoista on myös Veikko Kallion seitsemäs syötönkatko tällä kaudella. Kallio on onnistunut katkoissa vähintään kertaalleen kaikissa kauden aikana pelatuissa otteluissa.

Huskies olisi tarvinnut yli 21 pisteen voiton

Molemmilla joukkueille oli omat momentuminsa ja välillä näytti, että Huskies pystyisi jopa saavuttamaan +21 pisteen voittonsa ottelussa. Wolvojen kiri oli vahva ja ottelu näytti kääntyvän vieraille neljännen neljänneksen puolessa välissä. Tasainen ottelu ratkesi linjapelaamiseen kuten hyvissä jenkkipallo-oteluissa on tapana. Huskies-linjat onnistuivat virkaveljiään paremmin suojelemaan pelinrakentajaansa hyökkäyksessä ja paineistamaan vastustajan pelinrakentajaa puolustuksessaan läpi ottelun. Wolvojen Lehtinen oli välillä kovassa paineessa ja joutui luopumaan pallosta hätäisillä suorituksilla. Oman kortensa kekoon laittoivat myös tuomari, jotka ulkoiluttivat keltaisia liinojaan 20 kertaa iltapäivän aikana. Rangaistukset jakaantuivat joukkueiden kesken lähes tasan, joten ratkaisevassa roolissa nämä pelaajien virheet eivät loppujen lopuksi olleet.

Viime kaudella Hämeenlinnan Kaurialan kenttä valittiin vuoden jenkkifutisareenaksi Suomessa. Huskies on jatkanut edelleen panostamistaan yleisön viihtyvyyteen ja tällä kaudella katsojat voivat seurata ottelua komealta paikalta kentän päädyn mäelle rakennetusta baari-katsomosta. Puitteet toimivat ja yleisö tuntui viihtyvän ottelun tunnelmassa nauttien aurinkoisesta kelistä ja hyvästä kattauksesta kentällä sekä anniskelualueella.

Tappiostaan huolimatta Wolverines jatkaa Ykkösen kärjessä 8 pisteellään. Huskies olisi tarvinnut suurimaalisen voiton pelistä siirtyäkseen Ahmojen edelle sarjataulukossa. Ottelun tulos merkitsee myös erittäin korkealla todennäköisyydellä sitä, että mikäli Wolverines ja Huskies etenevät sarjan päätyttyä playoff-kierrokselta loppuotteluun, pelataan Spagettimalja Helsingissä Brahen kentän keinonurmella Kaurialan luonnonnurmen sijasta.

Jaguaarit voittivat Indiansin juhlaottelussaan

Ykkösen toisessa kamppailussa Jyväskylä Jaguaarit voitti 20-vuotisjuhlaottelussaan Kouvola Indiansin 32 -20. Kotijoukkue ratkaisi pelin vahvan juoksupelin avulla. Erityisesti Jonathan Pan Gago onnistui suorituksisaan, vaikka vastuu maalinteosta annettiin niin ikään hienosti pelanneelle Joni Kähöselle. Indiansin Troy Rice onnistui kertaalleen palauttamaan aloituspotkun 72 jaardin palautusjuoksullaan.

Voitollaan Jaguaarit varmistivat käytännössä paikkansa pudotuspeleissä ja sysäsivät tylysti kouvolalaiset ulos jatkopelikaavailuista.

Tutustu myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • ”Voitosta huolimatta Wolverines jatkaa Ykkösen kärjessä 8 pisteellään.”

    Varmaan kuitenkin ”häviöstä huolimatta”

  • Tappiosta… Huomattu ja korjattu

  • Ei ole näköjään Hulkkonen vieläkään palannut Wolvoihin. Onko äijä rikki tai vaan vielä Espanjassa.

  • J. Jonesin juoksujen keskiarvo on päätähuimaava mutta enemmän tuppaa huimaamaan se että miten moisella hyökkäyksellä ei mennä päätyyn asti ja heitetään palloa niinkin paljon…. onko se ylimielisyyttä hyökkäyksen koordinoinnissa? kertokaas typerälle?

  • Katso kuka sitä kehitti, missä on valmentanut ja kuka siellä on pelannut.

  • Hulkkosella käsi paketissa. Katsomosta löytyi.