Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 8

jefumaster 7.7.2016 0:50 65 kommenttia

Viikon vaahteraliigakierroksen suurimmat ratkaisut kohdistuivat sarjan häntäpään sijoituksiin. Butchers otti tiukan otteen liigapaikastaan ja Taft jatkaa taivaltaan edelleen ilman voittoja.

Vaahteraliigan runkosarja lähestyy puoltaväliään. Pohjanmaalla nähtiin jo toinen yli tuhannen katsojan ottelu ja kaikkiaan liigan tähän mennessä pelattuja 18 ottelua on käynyt katsomassa yli 11.000 katsojaa. Ottelukohtaiseksi keskiarvoksi tulee 635. Menneellä viikolla jaossa oli jälleen täydet kuusi sarjapistettä:

Trojans – Taft 51–27. Perjantai-illan TV-ottelussa Trojans otti loppua kohden kiihdyttäen selkeän voiton pisteittä jatkavasta Taftista. Heittopainotteisen ottelun suurin yllätys oli vantaalaisten pelinrakentajavalinta. Cedric Johnson johti joukkuetta kuskin paikalla peräti 46 heitollaan ja Cole Webb koppaili palloja laitahyökkääjänä. Turkulaisten tehokkain pelaaja oli keskushyökkääjä Chris Douglas. Vantaa Taft maksoi ottelusta kovan hinnan puolustuksen takakentän pelaajien La Trice Littlen sekä Xavier Andren loukkaannuttua todennäköisesti kauden päättävin vammoin. Erityisesti Little oli ottelussa liekeissä kahdella syötönkatkollaan, joista toinen osoittautui miehelle kohtalokkaaksi (tilanne Nelosen tallenteessa). Televisioinnista huolimatta Yläkentälle oli saapunut mukavat 657 katsojaa. (tilastot)

Saints – Butchers 28–38. Porvoo Butchers otti nopean revanssin tamperelaisista Saintsin kotikentällä Pyynikillä. Joukkueen ensimmäisellä puoliskolla repäisemä 10 pisteen etumatka kesti loppuun saakka ja kaksi pistettä siivitti porvoolaiset mukaan taistelemaan playoff-paikasta. Saintsille laiha lohtu on se, että peli päättyi ainoastaan kymmenen pisteen marginaalilla. Näin joukkueiden keskinäisten otteluiden piste-ero on Tampereelle positiivinen +13 sarjan loppusijoituksia ratkottaessa. Tamperelaisten tehopelaaja oli tällä kertaa kolme touchdownia kopannut Tommi Pinta. Butchersin liukkain mies oli 153 jaardia palloa kantanut Kemani Jones, joka onnistui myös kertaalleen katkaisemaan Saintsin Dominic Bonan heiton. Saints onnistui houkuttelemaan paikalle kotiotteluunsa 455 katsojaa. (tilastot)

Royals – Roosters 7-14. Vaasan Kaarlen kentän ottelu oli kuin paluu jenkkifutiksen Glory Days -aikoihin. Katsomossa istui tuhatpäinen yleisö ja ottelussa puserrettiin pisteitä harvakseltaan. Roostersin voittoa ei voi missään tapauksessa nimetä rutiininomaiseksi, mutta tälläkin kertaa parempi joukkue keräsi kentältä kaksi pistettä. Ilman poikkeuksellisen suurta määrää liputettuja rangaistuksia (9 kpl, 101 jaardia) Roostersin voittomarginaali olisi voinut olla suurempikin. Tämän myöntää myös Royals valmentaja Seppo Evwaraye, joka kiittää Roostersin Juha Hakalaa Coach´s Corner -haastattelussa maltista ottelun lopussa. Royalsin hyvästä taistelusta ei kuitenkaan voida ottaa mitään pois ja viimeistään tällä pelillään joukkue osoitti taistelevansa tosissaan mitalisijoista Vaahteraliigassa. Monday night football tapahtumaan oli saapunut paikalle kunnioitettavat 1357 katsojaa joka on tähän mennessä toiseksi suurin liigayleisö kaudella 2016. (tilastot)

Tulevan viikonlopun pelit

Perjantain TV-ottelussa kohtaavat Saints ja Taft. Otteluun lähdetään pudotuspelihengessä, tuleehan tappion kokenut joukkue marssimaan Pyynikiltä liigajumbon viitta harteillaan. Vierasjoukkue Taftia painaa tappioputken lisäksi edellisen kierroksen loukkaantumiset. Kovia kokeneelle takakentälle on taiottava miehitys kuntoon, etteivät tamperelaisten taitavat Henri Laine ja Tommi Pinta pääse takomaan kohtuuttomasti pisteitä taululle. Saints-valmennuksen on löydettävä eväät Taftin useita eri QB- ja WR-kombinaatioita sisältävän heittohyökkäyksen pysäyttämiseen. Joukkueista Taftilla on enemmän paineita ottelun voittamiseen. Saints on kerännyt tililleen jo kaksi pistettä, jotka saattavat olla kovaa valuuttaa sarjataulukon lopputuloksia ynnättäessä.

Lauantaina pelataan Seinäjoen Jouppilanvuorella yksi tämän kauden tähän mennessä odotetuimmista kamppailuista. Edellisessä kohtaamisessaan Vaahteramaljassa Roosters oli parempi lukemin 31-45. Crocodiles ja Roosters ovat edenneet liigassa voitosta voittoon ja nyt jommankumman sarakkeeseen tullaan merkitsemään tappio. Alkukauden esitysten perusteella Crocodilesia voidaan pitää hienoisena ennakkosuosikkina kamppailuun. Joukkueen pelinrakentaja Justin Sottilare on pelaamassa erinomaista kautta ja voittava miehistö on saanut täydennystä Ranskan maajoukkueen tukimiehen Matthieu Fayardin sekä aiemmilta vuosilta tutun brittiläisen Thomas Malagodin liittyessä joukkueeseen. Roosters ei ole aiemmissa otteluissaan välttämättä näyttänyt kaikkia valttikorttejaan, eikä päävalmentaja Hakalalle tyypillisesti ole erityisesti lähtenyt maksimoimaan voittomarginaalejaan tarpeettomasti. Varmaa on se, että kakkosmiehiä ei lauantaina kentällä nähdä ilman pakkoa ja tarjolla tulee olemaan yksi kauden herkkupaloista, johon paikalle odotetaan Crocodilesin tämän kauden ennätysyleisöä.

Sunnuntaina Turussa kohtaavat kaksi perinteisesti mustiin pukeutuvaa joukkuetta. Liigan kolmannelle sijalle tukevasti asettunut Trojans tarvitsee kaikki tarjolla olevat pisteet taistellakseen edelleen pudotuspelien kotiedusta. Porvoo Butchersille pisteet merkitsevät liigapaikan varmistamista sekä edelleen pudotuspelihaaveen elossa pitämistä. Trojans on saanut hyökkäyksensä toimimaan tehokkaammin edellisessä ottelussa parhaana palkitun Max Shortellin johdossa. Joukkueen haasteet kohdistuvat puolustukseen, jossa loukkaantumissuma aiheuttaa päävalmentaja Mikko Virolaiselle päänvaivaa tavallista enemmän. Butchers-hyökkäyksessä pelinrakentaja Trevor Vaseyn ja kokeneen Ville Kurvisen yhteispeli näytti löytäneen jo uomansa ja tulosta on odotettavissa jatkossa enemmän. Trojans on selkeä ennakkosuosikki ja Turussa jos missä täysi katsomo takaa kentälle sen 12. pelaajan.

Viikon puheenaihe

Vaahteraliiga on lähestymässä tulevana viikonloppuna vasta puoliväliään, mutta jo nyt loukkaantumiset alkavat vaikuttaa jopa ratkaisevasti joukkueiden suorituskykyyn. Onko sitten kyse optisesta harhasta, mutta tällä kaudella vaikuttaa pahimmat kolhut kohdistuneen seurojen nimimiehiin. Kautensa ovat jo tässä vaiheessa liputtaneet päättyneiksi mm. Efe Evwaraye, Stacey Thomas, Ilya Redin sekä Xavier Andre. Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry on myös poissa pelaavasta kokoonpanosta ja Roostersin pelinrakentaja Micah Brownin takareisien päivän kunto puhututtaa jokaisen ottelun alla. Yksi eniten loukkaantumisista kärsinyt joukkue on sarjanousija Royals, jonka alun alkaen pelottavan vahvasta puolustuksesta on pudonnut pois jo neljä avaukseen hankittua vahvistusta.

Liigan siirtoikkuna on sulkeutumassa 12. heinäkuuta. Tähän mennessä vasta Crocodiles on tankannut rosteriaan uusilla miehillä. Juuri nyt Europlayers-sivuilla käy varsinainen kuhina. Pitkä 12 ottelun runkosarja vaatii veroaan ja loukkaantumisten johdosta saatamme nähdä loppukaudesta vielä yllätyksellisiä ottelutuloksia.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Viikon selvin peli lienee Turussa, joten Trojansille helpohko ja selvä voitto. Kinkkisempi onkin Saint-Taft. Oma arvaukseni menee Saintsin voiton puolesta? Seinäjoella onkin sitten se kesän kovin vääntö. Roosters on kerännyt voittoja totuttuun tyyliin, mutta mielestäni se jokin sieltä kuitenkin puuttuu? Crocot on ollut aavistuksen vakuuttavampi, joten omissa arvioissa voisin pitää Seinäjokisia hienoisena ennakkosuosikkina. Eli Crocoille täpärä viime sekuntien voitto ja sitä kautta paalupaikka kiinnitys. Näillä mennään…

 • Veikkaan, että kukunpojat lyövät tällä kertaa helttansa pohjalaiseen umpiluuhun ja häviävät vähintään kahden maalin marginaalilla. Crocodiles on ollut alkukauden vakuuttavin joukkue sen sijaan Roosters on pelannut ainakin näennäisesti tiukkoja pelejä sarjan häntäpään kokoonpanoja vastaan. Crocot vielä vahvisti juoksupuolustustaan tähän peliin.

 • Roosters voittaa jo selvästi paremman valmennuksen ansiosta. Hakalalla jo 4 mestaruutta alla! Linjapelissä etu on selkeästi punaisilla myös keskushyökkääjät ovat laadukkaampia. Koikkalaisen johtamat rissut ovat kärsineet inflaation ainakin tilastojen valossa, mutta potentiaali on silti siellä. Pelin kliimaksina tulee olemaan crocojen puolustus vastaan qb:n juoksut. Brownilla on uskomaton taito käyttää mielummin jalkojaan kriittisissä tilanteissa. Puolustuksen puolella hyvä linja ja takakenttä, etu myös punaisilla. Rissut ja tukimiehet menee hienoisesti vihreille.

 • Heh-heh, liekö provo vai onko usko omiin vain noin kova mitä nimimerkki Stadilainen kirjottelee? Minä en (tietenkään) asiaa ihan noin näe. Jos kokonaisuutena katsoo, niin mielestäni Crocoilla piirun verran parempi hyökkäys sekä puolustus. Valmennus menee sitten Stadilaisten laariin, toki vain kokemuksen turvin. Brown omilla juoksuilla todella vaarallinen, sekä Spears tietenkin on aina yhtä pelottava. Ei muuta ku contain kuntoon sekä boksi täyteen ukkoja ja luotto on kova Crocojen takakenttään. Jos Crocot saa Roostersin juoksun kuriin, ei Roosters peliä heittämällä voita.

 • Roosters ei ole vielä yhdessäkään ottelussa vaivautunut laittamaan viimeistä vaihdetta päälle. Royalsia vastaan jouduttiin jo pikkuisen kuormittamaan Spearsia tavallista enemmän mutta ei edelleenkään täysillä. Tasaiset asetelmat lähtökohtana. Crocoilla tusina ulkomaalaisia kentällä ja kotietu. Crocot voittaa yhdellä.

 • Ottelusta on kyllä tulossa todella mielenkiintoinen. Mielestäni Crocoilla on kokonaisuutena laadukkaampi joukkue käytössään. Roostersilla on kuitenkin myös muutama merkittävä etu puolellaan. Ensinnäkin Roostersin pelinrakentaja on käytännössä lähes mahdoton taklattava. Brownilla on käsittämätön kyky luikerrella pakoon sellaisista paikoista, joissa kuka tahansa toinen vaahteraliigapelinrakentaja tulisi taklatuksi. Jo kevään eurooppalaisessa harjoitusottelussa nimen omaan Brown piti joukkueen mukana taistelussa. Sanontaan nyt ihan suoraan, että ilman häntä joukkueella olisi pyyhitty pöytää. Toinen etu Roostersilla on mielestäni keskushyökkääjä Spears, joka on mielestäni parempi kuin Crocodilesin ykkösetenijä (vaikka huono ei toki ole hänkään). Crocodilesilla ainakin teoriassa olisi useampikin laadukas keskushyökkääjä käytössään, mikäli he peluuttaisivat sillä pelipaikalla ulkomaanapuja kahteen suuntaan. Se ei lienee kuitenkaan välttämättä ole järkevää. Olisi mielestäni aika jännää nähdä millaista jälkeä Marshall Lester saisivat aikaan, mikäli olisivat kentällä samaan aikaan. Roostersilla on myös tiettyjä hyvin vahvoja linjapelaajia, ja myös heille on annettava kunniaa juoksublokkaamisesta. Toki mukaan mahtuu myös muutama kiinnipitäjä, joten jos tuomari on yhtä hereillä kun Vaasassa voi tämäkin vaikuttaa olennaisesti otteluun.

  Crocodilesin takekenttää ja laitahyökkääjäosastoa pidän Roostersia vakuuttavanpana. Ranskalainen tukimies Fayard eikä Malagodi ilmeisesti ole kokoonpanossa vielä. Uskon, että jos he olisivat, ei Crocodilesilla pitäisi olla ongelmaa voittaa Roostersia. Heidän puuttuessaan ovat puntit selvästi enemmän tasan. Antaisin ennakkosuosikin viitan Roostersille. Jos Crocodiles onnistuu pelaamaan pois Brownin omat juoksut rikkoontuneista heitoista ja pysäyttämään Spearsin, on sillä avaimet voittoon käsissään.

 • Eiköhän Taft ota nyt avausvoittonsa, ovat esittäneet hyvää peliä.

 • Asetelmissa pitäis ottaa huomioon, että Roostersin takakenttä ei ole koko kaudella pelannut yhtään kunnon heittojoukkuetta vastaan, nyt tulee vastaan yksi kaikkien aikojen kovimmista rissunelikoista,
  Tänä vuonna ei d-linestakaan ole passrush apuja.
  Roosters hyökkäys tulee kyllä liikuttamaan palloa, mutta maalit kahteen, Crokot tekee 7 maalia.

 • Linjoissa Crokot häviävät kumpaankin suuntaan, ei taida Sottilairelle jäädä aikaa

 • Stokes pukee seuraavaan peliin ja taft voittaa saintsin kahdella maalilla. Saintsin muka vahva ol on vaikeuksissa tässäkin ottelussa eikä liigan huonoin dl saa painetta cedrikkiin yhtään… kaksikko webb sisler toimivat rissuina ja polttaa Cornerit heti kun juoksevat syvän kuvan.

 • Jo Turussa crokojen heittohyökkäys pysyi aika hyvin aisoissa vaikka vastassa oli Trojansin loukkaantumisista kärsinyt takakenttä. Väitän , että Roostersin ja Trojansin hyökkäykset ovat tällä hetkellä seinäjokisia terävämmässä iskussa. Varsinkin Turun hyökkäys on pääsemässä lentoon ja parantanee suorituskykyään suhteessa eniten ottelu ottelulta.

 • Royalsin Chris Young on ollut tähän mennessä kautta ainoa pelaaja, joka on pystynyt antamaan nopeutensa ja taitonsa puolesta kunnolla painetta Brownille. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, että minkätasoinen mies Crocodilesin Fayard on. Kansainvälisissä otteluissaan hän pelasi todella vakuuttavasti, ja taisi olla Ranskan ykköstaklaaja. Selvää toki on, että mikään Youngin tasoinen pelaaja kyseessä ei ole, mutta varmasti tärkeä vahvistus Crocodilesille. Royalsin Cameron Gradin kausi puolestaan on paketissa, ja joukkue etsii nyt uutta vahvistusta.

 • Jos Jalavan Vesku olisi vielä kehissä, kunnioittaisin Crocojen valmennusta. Nyt siellä ei ole ketään oikeaa valmentajaa, roostersin valmennus pesee crocojen valmennuksella lattiaa.

  Crocot ovat saaneet taas joukkueen kasaan importeista ja finporteista. Nuori DE on hyvä, hänen kehittämisestään nostan junnutyölle hattua. Seinäjokisia huippuja ei ole kuin Tuoppi ja Juhani Filipin lisäksi. Vili on lahjakas, mutta importtien pimennossa.

  Mutta! Paikkakuntalaisuuden vaalimista en jaksa harrastaa enempää, Crocot ovat saaneet kasaan iskukykyisen joukkueen jonka veikkaan voittavan mestaruuden.

 • Royalsin Grad out. Seppo kilauttaa Rafaelille.

 • Ei oikeita valmentajia Seinäjoella, mutta silti sinne mestaruus??? (Nick Young meme)
  Mielenkiintoisinta Vaahteraliigassa on tällä hetkellä se, että neljästä parhaasta joukkueesta kolme on pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kannattaisi liitossa miettiä sitä, onko Vaahteramaljaa järkevä järjestää Helsingissä, jos molemmat finaalijoukkeet ovat pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Roosterssilla tai muilla metropolialueen joukkueilla on kuitenkin aina se kotikenttäetu.

 • Joo, Kukoilla ainut oikea valmennus. Seppo ei osaa, Virolainen ei osaa ja Kotanen nyt ei ainakaan osaa. Alempia joukkueita ei tarvi edes mainita. Hoh-hoijaa, eiköhän nuo ihan päteviä kavereita kuitenkin oo kaikki? Minä ainakin luotan Kotaseen ja koko Crocojen valmennustiimin ja ei varmasti siitä homma jää kiinni!

 • Kuka nyt puhui muista kuin Roostersin ja Crocodilesin valmennuksesta? En minä ainakaan!

  Se että otetaan kourallinen vanhoja pelaajia (sekä hyviä että huonoja) ja laitetaan valmentamaan ei tee heistä kunnon valmentajia. Valmentajia kenties pelkästään statuksellaan mutta ei kunnollisia/hyviä. Olen nähnyt kaukaa ja läheltä suomalaista valmennusta(päävalmennusta, koordinointia ja pelipaikkavalmennusta) ja Suomessa ei montaa kunnon valmentajaa ole. Ei Roostersinkaan valmennus ole moitteetonta joka tasolla mutta päävalmennus ja koordinointi hyvää.

 • On se sitten jännä, jos on niin huono valmennus, joukkue johtaa sarjaa ja peli näyttää hyvältä. Crocodilesiä on turha käyttää esimekkinä huonosta valmennuksesta. Taftilla on kotijenkkejä ja importteja joukkue pullollaan, mutta peli on kamalaa katsottavaa, eikä voittoja ole tullut. Itse uskon, että liigan kolmella kärkijoukkueella valmennus on toisella tasolla, kuin muilla. Pelipaikkakohtaisia valmentajia on, ja vastustajien liikkeet analysoidaan hyvin. Crocodilesin voitto Trojansista oli omasta mielestäni ennen kaikkea valmennuksen näyttö kyvyistään toista erittäin hyvin valmennettua joukkuetta vastaan.

 • Dung@
  Mikä tekee susta niin hyvän asiantuntijan, et voit sanoa mikä valmennus on hyvää ja mikä huonoa.

 • Näemmä kaikki unohtaa dissatessaan Tampereen DL että sielä on pelannut 2 rookieta samaan aikaan kun kahden mj pelaajan kausi päätty ennen kuin kausi alkoi? En mä nyt rupeis huuteleen myöskään OL poikien tekemisestä kun iso päällikkö H.Mattila ei ole pelannut vielä kertaakaan. Kyll maar siinä rupee itkettään vemppoja kun tulee iso, vahva ja osaava vastaan oikeissa peleissä…toivottavasti jo vaasaa vastaan niin saa niidenkin jenkki vähän haastetta.

  Tampere pesee Vantaan ja rokotiilit syö kanansiivet. Ei kai siä muutkaan pelanneet…

 • No nyt osu syvälle..

 • Turussahan se nähtiin kuinka Trojans hyökkäys kehittyi. Toisella puoliajalla tais tulla 7 pistettä.’
  Näkisin myös valmennuksen kääntyneen Trojans-Crocodiles ottelussa Crocoille.

 • Ja taas tulee lisää ulkomaalaisia crocoihin. Montakohan suomalaista on 22 alottavassa rosterissa kun kaikki pojat suomeen pääsevät.

  Oikeen pohjalainen joukkue!

 • Joo pohjalaiset kannustavat sivurajalta

 • Pyhä poika@
  Crokojen dl.ssä on myös pelannut kaksi rookieta ja kolmas jolla on takanaan yksi liigakausi.

 • oman ”menestyksen” uhri tuo seinäjoki crocodiles. 11 import pelaajaa! Järkyttävä määrä!

  fanina mua hävettäs kun huudellaan että pohjalainen muuri iskee… ja blaa blaa blaa. Ilman heitä olis tampereen saints kovempi jengi kuin pohjanpojat

  NOLOA

 • Sama mahis on muillakin joukkueilla hankkia vahvistuksia, kas kun eivät hanki. Ja aivan turha on tulla tillittämään, että me ei periaatteessa kun tää on suomi jefua. Eiköhän tuo keskustelu ole käyty tälläkin foorumilla jo tyyliin 3 x viikossa, eri otsikoiden alla. Antaas olla jo. Kun importit on sallittua (kaikille!) niin mikä ongelma?

 • Vaahteraliiga on kilpasarja, siinä pelataan mestaruudesta. Mitä väliä montako importtia Seinäjoella on, jos se vaan on heidän parhaaksi katsoma tapa menestyä? Ja viime kauden ja tämän perusteella voi sanoa, että hyvältä näyttää.

  Lauantain peli olisi mahtava päästä katsomaan, mutta etäisyys on sen verran pitkä, että taitaa jäädä väliin. Crocoilta kolme ja Roostersilta neljä peliä nähneenä sanon, että Crocodiles on mun silmissä jopa selkeä suosikki. Ero tulee olemaan vähintään yhden, todennäköisesti yli kahden TD:n verran. Heittämällä Roosters ei tule pelissä pääsemään systemaattisesti eteenpäin ja vaikka juoksu on jopa ylivoimaisesti liigan paras, ei sillä pysytä Seinäjoen pistetehtailun perässä. Sottilare on parantanut niin paljon viime kaudesta ja Roostersin takakenttä on selkeästi huonompi kuin viime kaudella. Thomas tulee tekemään yli 200 jaardia ja pari TD:tä. Mutta muistetaan kuitenkin, että tässä pelissä ei mestaruuksia vielä voiteta..

 • Jos joku on noloa, niin tuo jatkuva ulina importeista. Kuten muutkin ovat todenneet niin kilpasarja tää Vaahteraliiga taitaa kuitenkin olla. Ja aika hyvinhän mm. Crocot on pärjänny ja taitaapa olla Roostersin jälkeen toiseksi pisimpään pelannut ylimmällä tasolla? Käsittääkseni seura (juniroreita myöden) sekä talous aika vaakaalla pohjalla. Mites tuo niin kovaTampere ja Saints?

 • Ei Roosterskaan millään oman kylän pojilla ole liikkeellä. Ulkomailta lennätettyjä joo vähemmän, mutta kun katsotte rosteria ja poistatte siitä kaikki kotimaiset palkkasoturit, jotka ”ostettu” kukkoihin niin ihan yhtä tuontijoukkue se on punakonekin.

  Eli jospa tämän ”oman-kylän-pojat-pelaa” lässytyksen sijaan keskusteltais itse pelistä. Omia kasvatteja ei oo kummankaan rosteri pullollaan.

 • Jos verrataan crokoja ja lauantain vastustajaa Roostersia, niin crokot toimii yksin noin 100 000.n
  Asukkaan talousalueella, lähin seura löytyy Vaasasta 100km päästä.
  Roosters toimii noin 1500 000.n ihmisen talousalueella, seuroja alueella on lähemmäs kymmenen, Roosters on alueen kiistaton ykkönen jonne halutaan pelaamaan.
  Roostersilla importteja on 5 ja ainakin yksi vielä tulossa, Crokoilla 11.
  Jos lähdetään siitä että Crokot haluaa haastaa Roostersin tosissaan mestaruudesta, niin mitä muita vaihtoehtoja on olemassa.
  Tampereen talousalue on viisi kertaa Seinäjoen kokoinen ja minkäläinen (omien poikien) joukkue sieltä on saatu kasaan, aika moni Tamperelainen fani varmasti pelaisi mielummin muutamalla importilla lisää mitaleista.

 • Voi voi taas tätä keskustelun tasoa. Vanha totuus pätee täälläkin. Kateus pitää ansaita, mutta säälin saa ilmaiseksikin. Montakohan joukkuetta vaikkapa jääkiekon SM -liigassa tai NHL:ssä pelaa nillä ”oman kylän pojilla”, ja tekisikö pelkästään omilla pelaaminen sarjoista suositumpia tai tasokkaampia? Mielestäni ammattimaisuus ja laadukkaat pelit ovat jotain sellaista mitä itse katsojana arvostan. Pelkästään paikallisilla pelaajilla käytävien kamppailuiden perään haaveilijoille on olemassa kolmosdivarin pelit.

 • En edes oikein ymmärrä miksi tästä asiasta puhutaan koko ajan eri keskustelujen alla? Aivan sama mistä pelaaja on tullut tai onko hän lähtöisin edustamansa seuran kotikaupungista, kunhan joukkue on koottu sääntöjen mukaisesti. Olisi paljon rakentavampaa oikeasti miettiä joukkueiden voimasuhteita ja analysoida tulevia pelijä ilman asiaan kuulumattomia kommentteja. Jos joku lajista kiinnostunut tulee tänne lukemaan tätä foorumia, niin ei se aina anna kovin hyvää kuvaa Suomalaisesta lajin harrastajasta.

 • GreenZonea pukkaa
  https://youtu.be/W_48G24w3o0

 • Minusta tämän keskustelun taso on ollut hyvä. Se, että joku kirjoittaa nimimerkki Crocofanin omasta näkökulmasta poikkeavia kommentteja ei tee keskustelusta huonoa. Hyvää argumentointia puolin ja toisin kuten hyvissä keskusteluissa tuleekin olla. Aiheena importit koskettavat seuroja ja kannattajia eri tavoin. Hyvä että aiheesta keskustellaan ja kannanotot ovat enemmän kuin tervetulleita.

 • ”Pelkästään paikallisilla pelaajilla käytävien kamppailuiden perään haaveilijoille on olemassa kolmosdivarin pelit”

  Perehdy asiaan. Kolmosessa ainakin Rovaniemellä ja Lohjalla on importteja rosterissaan…

 • Tässä kai lähinnä nyt ärsyttää se, että tämän foorumin suosituin puheenaihe on juuri importtien määrä, jokaisen keskutelun alla palataan siihen aiheeseen ihan koko ajan. Se kyllästyttää jo. Tai ehkä sille aiheelle voisi avata ihan oman ketjun ja siitä puhuttaisiin vain ja ainoastaan siellä.

 • Importit ovat aiheena ajankohtaisia varsinkin nyt, kun liigan siirtoikkuna on auki vajaan viikon, osa seuroista suorittanut viime hetken tankkauksia ja toiset seurat ilmoittaneet etsivänsä lisävahvistuksia. Koska importtien rooli joukkueissa on merkittävä, keskustellaan aiheesta eri näkökulmista läpi kauden ja aihe liittyy yleiseen keskusteluun sekä yksittäisistä otteluista käytävään keskusteluun.

 • Kyllä, ymmärrän tämänkin pointin, mutta kun keskustelu onkin sitä tasoa, että kenellä on eniten ja ei oo oman kylän poikia jne. Sen sävyinen keskustelu ei ole tarpeen.

 • Se juuri oli minun pointtini kun esitin mielipiteeni. Trojans-Crocodilesin ottelussa turkulaisilla taisi olla alla kolme yhteistä harjoitusta uuden qb:n kanssa ja peli yskähteli ajoittain pahasti vaikka välillä crokojen tasokasta takakenttää vietiinkin kuin kuoriämpäriä entisen joukkuetoverin toimesta. TAFTia vastaan sama yskähtely jatkui, mutta heittopeli oli mielestäni parantunut ja nyt saatiin koko laitahyökkääjistö paremmin peliin mukaan. Uskoisin että sama kehitys jatkuu Butchersia vastaan. Mutta jos olisin M. Nykänen niin sanoisin varmaan, että kaikki spekulointi on arvailua.

 • Trojans-crocodiles ottelussa crokoilla ei ollut mitään scouttimateriaalia Turun uudesta hyökkäyksestä, puolustuksen peli yskähteli pahasti ekalla jaksolla, mutta palasi tasolleen, kun valmennus teki tarvittavat siirrot tauolla.

 • Tämä keskustelu importeista ja oman kylän pojista on muutaman henkilön aikaan saamaa ja niinkuin ylempänä todettiin varmaan kateudellakin on osansa.
  Jos aidosti halutaan peliä kehittää suomessa, ei voida pelata pelkästään omilla junnuilla. Tämän on näyttänyt jo jopa moni vuotinen mestari Roosters

 • Vaahteraliigakilpajuoksun pääasiallisin panostuksen kohde on jenkkipelaajat, vuosikymmeniä jo ollut näin.
  Kuinka jenkkipelaajat vaikuttavat Suomi jefuun ?
  No, ainakin poistavat suomi ukot tärkeimmiltä pelipaikoilta .

  Tylsän puuduttavaa katsojan kannalta ja siksi ehdotankin seuraavaa:

  Tehdään herrasmies sopimus suomalaisen jefun kehittämiseksi ja unohdetaan jenkkipelaajat.
  Väkisinkin täytyy löytää suomi pelaaja viskomaan palloa ja toinen sitä kantamaan.

  Muutama vuosi mennään hiljaisissa tunnelmissa mutta pidemmän päälle ratkaisu suomi jefun kehittämisen kannalta on arvioitava.

  Katsojana sanoisin että vähämaaliset suomi QB + RB ottelut toisivat muutosta suomijefuun ja nykypuskemisen muoto muuttuisi.

  Esim. alk. kausi 2018. ?

  Se on jo nähty miten jenkit vaikuttavat pelin tasoon , uusia tuulia pls.

 • Jaahas, joka viikkohan aina joku ehdottelee näitä herrasmies sopimuksia, jenkkien kieltämistä ynnä muuta hassua. Mun mielestä taas Vaahteraliiga on just hyvä näin ja mielelläni seuraan laadukkaita importteja. Jos jotain kieltoja/rajoituksia ees ajattelisin, niin se vois koskea vain divareita. Eli olis ainaki sitten kotimainen ”laadukas” runko kasassa, jos meinaa Vaahteraan nousta?

 • Faninote@
  Luuletko tosiaan että suomikuupat tai rb.t alkais harjoittelemaan enemmän, jos pelipaikka olisi selvä.
  Yhden treenaamattoman pullamössön kirjoitusten takia ei kannata sääntöjä muuttaa, mee pelaamaan kolmosdivaria, siellä pääset kentälle.

 • Aiemmi oli puhetta valmennuksesta eri joukkueissa. Sanoisin, että eilisessä Saints-Taft matsissa nimenomaan valmennus ratkaisi ottelun.

  Jotain Saints-valmennus teki oikein, kun sai miehistönsä nostamaan taistelun tasoa toiselle puoliskolle. Taftin valmennuksen väärintekemiset olivat sen sijaan räikeämmin nähtävissä. Järjettömiä riskinottoja tilanteissa, joissa varmanpäälle pelaamalla olisi peli sinetöity pakettiin ja ensimmäinen voitto vuosikausiin tuliaisiksi kotimatkalle.

  Nyt alkaa tilanne muuttua Taftin näkökulmasta tukalaksi. Sarjassa säilyminen edellyttää kahta voittoa joita saatavissa ainoastaan Butchersilta ja Saintsilta. Voi vielä mennä niin että sarjan lopussa kaikki kolme, Butchers, Saints ja Taft ovat neljässä pisteessä mutta tämä asetelma vaatii Taftilta niitä voittoja jotka ovat nyt jääneen loppusekuntien romahduksilla naapureille.

 • Kolikon toinen puoli
  Tsemii sulle, laitahan asiallinen vastaus vielä niin voidaan jatkaa kehittämistä..
  Pulla ei oo koskaan kuulunut ruokavaliooni, sori toiseen kertaan.

  Eli mietihän nyt miten , oletko seurannut lajia 80-luvulta lähtien ? ,jenkkivahvistukset ovat vaikuttaneet lajiin vuosikymmenien aikana. Mitä jenkit ovat tuoneet suomijefulle ja missä mentäisiin ilman jenkkejä ?
  Tänäkin vuonna loppupelit ratkaisee ensisijaisesti jenkkien pelikunto, näinhän se jefussa aina menee..Mut mistä löytää se sun mainitsemasi treenikipinä ? Hyvä kysymys.
  Lajin pullaa syövät katsojat voisi kerätä rahapotin mikä jaettaisiin v. 2018 kauden jälkeen 10 parhaalle suomalaiselle , 100€ voisin panostaa aluksi.. treeni intoa olkaa hyvät..

 • Oliskohan just Stokes joka savusti Leivojan ulos wolwoista,koska halusi itse valmentaa ja pelata omalla haluamallaan tavalla……wolwot on sen seurauksena nyt divarissa ja toi saints ottelussa potkumaali ottamatta jättäminen ottelun lopussa,millä oltaisiin varmistettu 8 pisteen johto…..amatöörimäinen moka…..ja sit vielä toi,että Stokes päävalmentajana pukee kesken ottelun(joku tv peli)ja menee kentälle halttaamaan joka downin,mitä pelissä on jäljellä ja näin ollen vie selvästi keskenkuntoisena peliaikaa kenties taftin omilta kasvateilta……mun mielestä…siis mun mielestä Stokes on valmentajana näyttönsä antanut…

 • Tuossa kolikon toinen puoli nim. asiassa on pieni parannus lajille olemassa. sillä suomalaisen QB elämä lajissa on melko lyhyt tällä hetkellä. Tämä näkyy KV -otteluissa ja menestyksessä. Herra Penkin jälkeen suomella ei ole ollut ehdotonta nro.1 QB joka veisi joukkuetta eteenpäin ja voittaisi KV -otteluita omilla taidoillaan. toki KV -peleissä on voittoja tullut mutta ei suoraan QB taitojen ansioista. Väitän edelleen jenkkien tuonti taito pelipaikoille on suurin syy tähän ettei noilla pelipaikoilla ole ollut hyviä pelaajia pitkään aikana. vastaavasti jos valmentajat voisi olla vain jenkkejä niin saataisiin sitä jatkuvuutta koska valmentajat valmentaisi joka organisaatiossa kaikkia joukkueita. Väitän että aluksi vaahterassa nähtäisiin uusia mestarijoukkueita.(vaihtelua nykyiseen). Tärkein asia laji kehittyisi suomalaisin voimin eteenpäin joka antaisi KV -tasolle asti menestystä pitkässä juoksussa.(paluu ”glory days” aikoihin EM- ja MM -tasolla). Valmennus voisi olla se mihin voisi tuoda Valmentajan(tai monta apuvalmentajaa) jenkeistä sekä linjapelaajia, mutta muut pelipaikat olisi suomalaisilla.. myös televisiointeja voisi miettiä uudestaan korkean hinnan vuoksi. säästyneet kulut sijoittaa tulevaisuuteen eli nuorten valmennukseen MJ toimintaa nuorissa. Ehdotus Liigan hallituksessa muutoksia niin että seurojen johtohahmot eivät tästä jenkki säännöstä päättäisi koska tämä päätös on tulevaisuuden kannalta nuorille QB,RB WR ja LB isoimpia asioita. Säännöt voimaan ensi kaudesta alkaen, MSM 10 joukkuetta, 1-div 8 joukkuetta, loput 3 -div. suomipassi urheilija taitopelipaikoille kaikissa sarjoissa.

 • Itse pelannut liigassa pelinrakentajaa ja en missään nimessä haluaisi että kielletään jenkkikuupat. Ilman niitä omat taidot olisi jääny saamatta ja enpä jaksaisi liigaa käydä katsomassa ilman näyttävää heittopeliä.

  Pelinrakentajaksi tullaan harjoittelemalla, ei sääntömuutoksilla. Palloa pitää käydä heittelemässä 2-4 kertaa viikossa, peliä opiskella päivittäin ja kehittää fysiikkaa. Ei voi ajatella hommasta tulevan yhtään mitään jos ei pysty heittämään 10 jaardin uloskuvioita laakana. Ja siinä ei kehity sillä että jenkki on kielletty vaan työ pitää tehdä muualla. Pitkiä feidejä räiskii kuka tahansa, oikeat heitot on jotain muuta. Ja SuomiQB saa aina peliaikaa kunhan haluaa treenata!

 • Kotimaiset pelinrakentajat kehittyy ainoastaan harjoittelemalla helvetisti ja saamalla oikeanlaista harjoitusta.
  Jos halutaan tulevaisuudessa uusia Petruksia, tapahtuu se junnuvalmentajia kehittämällä, harjoituksissa pitäisi ihan nuorista lähtien olla joku joka neuvoa oikeanlaista heitto/askel tekniikkaa ja korjata virheet.

 • Liiton sivuilla on juttu että vaahteraliigan uutiset löytyvät nykyisin osoitteesta vaahteraliiga.fi

  Naisten SM-sarja haluttiin siirtää myös nimelle vaahteraliiga, mutta yhtään juttua naisten jenkkifutiksesta sieltä ei kuitenkaan löydy. Miksi?

 • Siksi että uusi sivusto on tehty oikean Vaahteraliigan uutisille. Oli harvinaisen typerä päätös nimetä naisten sarja samalla nimellä kuin miesten.

 • Seppo kaivaa taskuja niin sieltähän niitä pelaajia saa.

 • Yksi Lehtonen lisää Pyynikin kentällä tiistaina Royalsia vastaan!
  http://www.tamperesaints.fi/

 • Siis nyt sapettaa jotakuta se kun jenkkipoika hajoaa niin sen tilalle tuodaan korvaava? Eipä täällä huudella muiden ”tankkauksista” esim Seinäjoki, Turku.

  Roosterssin kyllä täytyy myhäillä tyytyväisyydestä kun Seppo & Royals ottanut Suomen vihatuimman tittellin.

 • Sarjan suojattujen pelaajien lista on olemassa tällaisia tapauksia varten. Hyvän kauden pelannut Grad loukkaantui joten paikkaaminen mahdollista nopeasti. Ne joukkueet, joilla on taustatyöllä laitettu resurssit kuntoon, voivat toimia näin ja jatkaa taistelua jopa mestaruudesta.

 • Epäilen että Vaasa ei tuossa kyllä edes vahvistunut.
  Itse ottaisin Vaasan kauden aloittaneen rosterin koska vain versus tämä nyt täydennetty rosteri.
  Olen kuullut huhua että muutama muukin on vielä vahvistamassa rostereitaan, tämä on aivan normaalia liigassa. Kyseessä on kilpasarja jossa jokainen joukkue pelaa resursseillaan ja pyrkii aina vain paremmaksi. Itse pidän näitä kauden aikana tulevia muutoksia rostereissa järkevinä, kukaan ei voi poltaa kaikkia rahoja ennen kauden alkua kun kuitenkin tulee tarvetta paikata rosteria vielä kesän aikana.

 • RJ Long ja joukkueesa jo oleva Chris ovat ne pelaajat jotka voivat tuoda sen mitallinkin Vaasaan. Mutta muun joukkueen rungon on tietysti jatkettava kehitystään… Mutta näiden uusien wr myötä royalsin juoksukin alkaa aukenemaan!

 • Kun vielä saavat Pettersonin takaisin safetyn paikalle niin ollaan lähellä sitä alkuperäistä iskukykyä. Milloinkohan tuo ruotsalainen on pelikuntoinen. Royalsilla nyt edessä kaksi helpompaa :) peliä (Saints + Taft) joten saattavat lepuutaa tärkeämpiin koitoksiin.

 • Ehkä vähän turha verrata kauden aloittanutta rosteria tämän päiväiseen. Tilanne on mikä on ja näillä mennään. Fakta on kuitenkin, että Royals on selvästi parempi joukkue kun RJ Long liittyy porukkaan kuin ilman häntä. Royals on viime peleissä saanut hyökkäystään rullaamaan ihan mukavasti, mutta jatkuvat jäätymiset red zonella ovat kostautuneet. Long voi hyvinkin olla se ratkaiseva palanen joka sulattaa roudan Vaasassa. Kun Long ja kokoonpanoon todennäköisesti viikonloppuna palaava Peterson miehittävät Royalsin puolustuksen takakentän tulee puolustuskin jälleen olemaan astetta vaikeampi puhkaista. Sekä Long että John tuovat lisäksi mukavasti kaivattua special teams osaamista.

  Ei, Royals ei välttämättä ole parempi joukkue kuin se olisi ollut, mikäli kaikki kauden aloittavat olisivat edelleen kokoonpanossa (varmuudellahan tätä ei voit tietää), mutta Royals on silti kiistatta parempi joukkue kuin kauden alussa. Pitkienkalsareiden (LongJohn) liittymisen myötä pyrittiin varmistamaan, että kilpailukyky säilyy kauden loppuun asti.

 • Vaasa ei vahvistunut alkukauden rosteriin nähden yhtään. Poissa on koko kauden Thomas, Evwaraye, Grad. Poissa ollut enemmän tai vähemmän kauden aikana Järviö, Peterson, Ceken. Kyseessä on isojen loukkaantumisten paikkausta, ei sen kummempaa. Pakko tehdä jotakin, kun lukuisia isoja nimiä on sivussa koko kauden ajan. Hyökkäyksestä ei ole poissa laitahyökkääjiä, mutta alkukauden merkit ovat sellaiset, että sinne olisi tehty muutenkin vahvistuksia. Thomas oli rissuna osan aikaa, samoin Grad viime ottelussa. Molemmat oli myös palauttajia potkupeleissä.

 • Ainakin numero neljää ei voi käyttää hyökkäyksessä saman aikaisesti, joten Young voi keskittyä nyt puolustukseen. Long todennäköisesti nähdään myös takakentällä…pick six.