Indians jatkaa ilman voittoa Ykkösessä

jefumaster 3.7.2016 22:21 20 kommenttia

1 2 3 4  
28 7 7 14 56
0 0 0 0 0

(4-0)

56

(0-4)

00

3.7.2016 klo 15:00 Helsinki

Kolme tuoretta importtia esitellyt Kouvola Indians ei saanut edelleenkään pistetiliään auki. Ykkösen kärkijoukkue Helsinki Wolverines kylvetti sadekelillä kouvolalaisia 56-0.

Heikon startin sarjaan saanut Indians haki uutta alkua kaudelleen marssittamalla kentälle kolme uutta ulkomaalaisvahvistusta. Luokattomasti kolme ottelua pelanneen pelinrakentaja Dutch Sephensonin korvasi yhdysvaltalainen Taylor Palmer. Viime kaudella hyviä otteita Indiansissa esittänyt Troy Rice palasi punapaitaisiin ja urakoi pallon molemmin puolin läpi ottelun. Kolmantena uutena pelaajana hyökkäyksen linjassa pelasi unkarilainen Máté Károly. Vahvistuksista huolimatta 19 pelaajalla pelannut Indians ei ollut missään vaiheessa ottelua lähelläkään yllätystä.

Ajoittain Indians-hyökkäys vaikutti varsin sekavalta, eikä yksinomaan sen takia, että Ricen peluuttaminen hyökkäyksessä edellytti Palmerin siirtämistä sivurajalle. Parhaat jaardinsa kouvolalaiset hankkivat ns. rikki menneistä peleistä, joiden päätteeksi joku importeista onnistui pusertamaan jaardeja odotettua enemmän. Rice keräsi ottelussa vaatimattomat 34 jaardia hyökkäysrooleissaan, mutta pelasi kelpo pelin safetyn paikalla vastuunaan Jerrell Jonesin pysäyttäminen. Amerikkalainen oli joukkueensa tehokkain taklaaja kuudella tehomerkinnällään. Palmer heitti palloa 17 kertaa, joista 7 kertaa kiinniottajana oli oma laituri. Kertaalleen pallon nappasi heitosta kiinni Wolverinesin Veikko Kallio, joka pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä touchdowniaan 20 jaardin juoksunsa päätteeksi. Ottelun jälkeen Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm kertoo Wolverinesin Youtube-haastatelussa olleensa mukana paremmissakin peleissä:

Meidän pläni oli varmaan hyvä, mutta materiaali ei tällä kertaa riittänyt.

Wolverines kuljetti palloa heti ottelun alusta lähtien tehokkaalla heittopelillään. Kaikkiaan joukkueen pelinrakentajat Janne Lehtinen sekä Oskar Drockila heittivät 6 maalia ja keräsivät 377 edettyä jaardia ilmasillallaan. Laitureista Niko Kantonen onnistui maalinteossa kahdesti ja uutena miehenä maalitilastoihin lisättiin ensimmäistä peliään Wolvoissa pelannut Kim Lovén. Wolvojen vaihtomiehistä Iiro Lahtinen pelasi keskushyökkääjän paikalla pirteästi keräten näyttävillä juoksuillaan ottelun lopussa 34 jaardia Indians-puolustuksen keskeltä rynnien.

Päävalmentaja Robert Johnson piti ottelun alusta lähtien huolen siitä, että Indiansin Ricelle ei luovuteta palloja erikoistilanteissa. Aloituspotkuja matalana potkinut Jukka-Pekka Poutanen onnistui tehtävässään erinomaisesti eikä vikkelä amerikkalainen kyennyt hyödyntämään irtiottokykyään kertaakaan. Muutoinkin Wolverines-puolustus pelasi erinomaisen pelin pysäyttäen mm. Indiansin kolme yritystä vajaan jaardin päässä maalilinjasta. Joukkueen ykköstaklaajana taisteli safetyn ja tukimiehen paikkoja pelannut Antonio Harris.

Wolverines jatkaa Ykkösen kärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena. Viikon päästä lauantaina joukkue kohtaa Hämeenlinna Huskiesin ottelussa, jossa saatetaan ratkaista runkosarjan ykköspaikka jo hyvissä ajoin ennen kauden huipennusta. Indiansin tilanne ei näytä juuri nyt hyvältä. Uudet vahvistukset eivät merkittävästi muuttaneet joukkueen taisteluilmettä, rosteri näyttää kriittisen kapealta ja edelleen kouvolalaisten tärkein pelaaja oli kahteen suuntaan tauotta urakoinut Charles Wort. Viikon päästä Indians kohtaa Jyväskylä Jaguaarit vieraskentällä. Ottelun panoksena on oljenkorsi playoff-peleihin.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Inkkarien otteluohjelmassa olevassa rosterissa oli britti Connor Zachariev muta ei äijää kentällä eikä sivurajalla näkynyt. Onkohan toinenkin britti tehnyt brexitin…

 • Tää on uskomatonta kuinka Kouvolan valmennus ja johto on aina valmiita heittää pelaajansa susille,oma vastuun ottaminen ei vain onnistu.. Jatkuvasti ongelmia pelaajiston kanssa ja pelaajia virtaa pois joukkueesta joka vuosi,paikalliset pelaajat mielummin reissaa kun jää paikalliseen joukkueeseen. Kouvolan veneen kääntämiseen ei riitä importtien pompottelu vaan kylmästi päävalmentajan ja pj vaihto.

 • Kymenlaakson ykkösjoukkueen päävalmentaja ja pj on vaihdettu jo kaksi vuotta sitten. Löytyvät nykyään Kotkasta.

  Mitä tulee Indiansin päävalmentajan ja pj:n vaihtamiseen, niin sitä tuskin tullaan näkemään. Indians on Lindholm, Lindholm on Indians. Tottakai Kouvolassa yritetään niin kauan, kuin joukkue saadaan kasaan.

 • Tämä se tilanne taitaa olla ja harmi sinänsä ettei Linholm itse nään kuinka metsään on menossa. Onko parempi olla yleinen naurunaihe vai pitäisikö pikku hiljaa ymärtää että asiat voi ehkä viellä korjata.

  Enemmän minua ottaa päähän Linholmin asenne pelaajiaan kohtaan. Kuinka helposti asiat käännetään pelaajien niskoille ja valmennus ei vastuutaan kanna. Toivottavasti tässä asiassa järkeenytään,ennen kuin suomessa pelaa unkarin sarjan joukkue.

 • Eiköhän tässä tilanteessa tärkeintä ole se, että saadaan sarja pelattua läpi sillä miehistöllä joka on käytössä. Kyllä Inkkareilla on ihan kohtuulliset mahdollisuudet voittaa Jaguaarit viikon kuluttua jos saavat äijiä enemmän rosteriin. En kuitenkaan usko, että pääsevät pleijariin millään ilveellä. Ricen body-language kertoi vähän jonkinasteisesta turhautumisesta kun joukkueen tilanne alkaa käydä miehelle selväksi ja sivurajalla seisoskellut ja Kauhasen qb-peliä katsellut uusi jenkki-qb ei myöskään ollut ihan parhaalla muudilla pelin lopulla kun ei päässyt pelaamaan varmaankaan odottamaansa määrää. Kaveri osasi scramblata itsensä vapaaksi hyvin kun linja ei juurikaan auttanut ja taisi olla inkkarien etenijöistä ykkönen.

  Wolvot ja Huskit pelaa ihan omassa sarjassaan Ykkösessä ja siksi joukkueiden kohtaaminen viikon kuluttua on mielenkiintoinen.

  Ykkäsessä

 • ”Vahvistuksista huolimatta 19 pelaajalla pelannut Indians ei ollut missään vaiheessa ottelua lähelläkään yllätystä.”

  Eikö ykkösessä ole mitään minimimäärää sivurajalle matsiin? Vai oliko rosteriin merkitty taas huoltajat ja pallopojat mukaan.

 • Kaveri jolla oli kipsi kädessä piti yllään pelipaitaa ja oli se vaadittu 20. pelaaja

 • ”…pläni oli VARMAAN hyvä, mutta materiaali ei TÄLLÄ KERTAA riittänyt…”
  -Worst HC ever

 • Minusta toi Lindholmin haastattelu kertoo realistisesti sen missä mennään. Materiaali ei vaan riitä eikä muutama huippuyksilö vaan kanna joukkuetta voittoihin. Eilen oli vastassa sarjan ykkösjoukkue joka otti jalan kaasulta toiselle puoliajalle. Inkkarit pelasi kohtuullisen pelin kohdatessaan Jagut kauden avauksessa ja nyt joukkueiden kohdatessa voiko päästä on inkkarien ”materiaali” parempaa.

  Voisin vain kuvitella mihin Steelers yltäisi jos Rice ja Wort pelaisivat Kuopion paidassa.

  Vaikeuksissa olevien joukkueiden dissaaminen on mautonta!

 • Jos suunitelma ei ota huomioon materiaalia niin on huono suunitelma.

  Itse olisin käyttänyt tätä peliä enemmän siihen että uudet pelaajat saavat vähän vauhtia. Olisin keskittynyt perus hyökkäykseen ja puolustukseen eikä siihen että JJ ja Gilbert pysäytetään ja Rice pelaa wildcattiä.

 • Kiitoksia Wolvoille mukavasta ja hyvin järjestetystä tapahtumasta. Englanninkielinen selostus toimi tilanteessa yllättävän hyvin ja tarjoilut olivat kohdallaan. Jos vielä säät olisivat suosineet mutta sadekelille ei voi mitään. Yllättävän heittopainotteinen peli kelistä huolimatta. Ja lukemista huolimatta vastustaja ei luovuttanut missään vaiheessa.

 • Komppaan @Indiansia. Valmennuksen olisi pitänyt lähteä ajamaan sisään uutta systeemiä ilman hasardeja. Nythän pelissä oli pari aivan mottipäistä 4. yrityksen pelaamista jne. Wolverines ei ole tässä vaiheessa kautta Inkkarien päävastustaja vaan Jaguaarit joka tulee vastaan heti seuraavassa pelissä. Tietysti jos juonena oli antaa Jaguille sekava kuva pelaamisesta niin siinä onnistuttiin kunnolla. Itse olisin antanut Palmerille täydet minuutit QB:na ja Ricelle minuutit puolustuksessa ja potkupeleissä. Nyt molemmat näytti häkeltyneen turhautuneilta ja siinä tilanteessa missä Inkkareilla oli kolme downia mahdollisuutta puolesta jaardista saada pisteitä taululle ei Rice ollut edes kiinnostunut nousemaan sateensuojastaan tyrkylle ratkaisijaksi, kunhan jurotti sivussa tilanteesta. Yleensä jenkit tyrkyttävät itseään kentälle ollessaan innostuneita tilanteesta.

  Wolvot pelasi tyylikkäästi Ricen pois pallollisesta pelistä ja sai taas antaa runsaasti peliaikaa nuorille pelaajilleen. Kentällä juoksi taas kaksi uutta rissua (Haapasaari, Loven) joista molemmille kopit ja Lovenille TD. Takakentällä pelasi ensimmäisen pelinsa Ykkösessä Juuso Takala. Espanjan miehistä Tuuli sai ottelussa jo jonkin verran peliaikaa mutta Hulkkosta ei näkynyt pelaajalistalla eikä kentällä muutoinkaan.

  Itse pidän yhtenä pelin parhaista suorituksista Wolvojen 1 ja 4 tilannetta omalta goal linelta. Drockila otti kylmästi parin askeleen dropin ja heitto 30 jaardin heiton Haapasaarelle ilman minkäänlaista tilanteen edellyttämää paniikkia. Kovahermoinen kaveri.

 • Ymmärrän kyllä että sunnuntain ottelusta on vaikea löytää kohokohtia tai positiivisia palasia joten maininta siitä, että Jerell Jonesin ja Locklan Gilbertin pysäyttämisessä onnistuttiin kohtalaisesti on lähinnä huonoa huumoria. Onko kukaan kertonut tälle raportin kirjoittajalle että nämä nimeltä mainitut pelaajat pelasivat käytännössä vain yhden puoliskon ottelussa ja toisella puoliajalla eivät keränneet jaardeja tai maaleja kun junnuketju hoiti asiaa lähes yhtä mallikkaasti. Gilbert kävi monottamassa pari punttia toisella puoliskolla mutta muutoin Kouvolan puolustuksella ei ollut mitään tekemistä miesten ”vaatimattomien” tilastolukujen suhteen.

  Mainion raportin voit lukea alta:

  http://indians.sporttisaitti.com/edustusjoukkue/?x302874=1759929

 • Ei tainnut Gilbert kovinkaan montaa downia pelata pelissä poislukien em. spessut.

 • Hauskaa antaa pisteitä hyökkäyksen linjalle siitä että QB:lla aikaa heittää. Katsomoon näytti siltä että se scrämbläili ”henkensä edestä” jonka toki teki mallikkaasti saaden sitä kautta paljonkin jaardeja kouvolalle.

 • Kuten tossa jutussakin kerrotaan syntyi Indiansin suurimmat jaardit rikki menneistä peleistä joissa joko Wort tai Palmer onnistuivat irtautumaan henkilökohtaisella taidollaan taklaajistaan ja juoksemaan itsensä hetkeksi vapaiksi. Palmer pääsi irti jopa Harrisin halauksesta -10y tilanteessa. QB:n saamaksi heittoajaksi kutsuisin mieluummin sitä, miten nuori Drockila sai Wolvo-QB:na sekuntitolkulla etsiä laitureitaan. Jopa siinä goal-line 1 & 10 tilanteessa omalla maalialueella. Siinä missä skotti-turhake Stephenson heitti yhden askeleen dropilla propelleita ei-kenellekään eikä osannut juosta on tämä Palmer suuri muutos Inkkarien hyökkäykselle. Kaverilla on jalat ja olikin joukkueen tehokkain juoksija scrämbläillessään.

  Varmaankin Palmerin ja Ricen osalta suurin haaste valmentajalla on motivoinnissa. Miten saa jenkit pelaamaan parastaan joukkueessa joka ei tule voittamaan yhtään peliä tänä vuonna. Rice ehti tottua Unkarissa mestaruuden ja sankaruuden makuun ja nyt roolia ei ole tarjolla.

  Se mistä Inkkareita voi kehua on loppuun asti yrittämisestä. Ei ole helppoa tossa tilanteessa.

 • Indians OL korkeintaan III-div tasoa ja Palmer teki huikean suorituksen olosuhteisiin nähden. Rice taitaa ottaa hatkat jo ennen seuraavaa peliä, sen verran turhautuneen näkönen oli ukko.

 • …kommentteja tulevista matseista. Mihinkään perustumatonta toiveikkuutta ja vastustajan mahdollisia loukkaantumisia. Pilkka voi osua omaan nilkkaan.

 • Jenkkifutis on siitä mielenkiintoinen laji, että voimasuhteiden muutokset voivat tapahtua pienten asioiden summana. Huskit pelaa nyt ensimmäistä kertaa parhaalla kokoonpanollaan ja saattaa yllättää Wolvot. Tässä ei ole mitään ylivoimaista toiveikkuutta mukana. Inkkarit pelaavat samoin aivan erilaisella miehityksellä Jaguaareja vastaan kuin aiemmassa, kohtuullisen tiukassa ottelussa. Ei ole mitenkään ylivoimaista toiveikkuutta mukana siinä, jos odottaa Indiansin voittavan nyt, kun joukkueessa on taitava pelinrakentaja ja huipputason pallonkäsittelijä Rice. Loukkaantuneiden pelaajien kentillepaluut kannattaa ajoittaa taktisesti oikeaan kohtaan j atarvitaessa varman päälle.

 • Minkähän takia inkkarit eivät yritä field goalia 4. Downilla. Ilmeisesti löytyis potkuvoimaakin.