Revontulille kauden neljäs voitto

Tuomo Tomperi 12.6.2016 14:15 Ei kommentteja

1 2  
14 26 40
0 0 0

(4-0)

40

(0-3)

00

11.6.2016 klo 18:00 Oulu

Vieraileva Malmi Blaze pystyi laittamaan kampoihin puolustuksessa, mutta hyökkäyspeli ei kantanut vieraita lauantain ottelussa.

Perinteikäs Oulu Northern Lights ja muutama vuosi sitten perustettu Malmi Blaze kohtasivat lauantai-iltana ensimmäistä kertaa historiassa. Revontulien matka tämän kesän kolmosdivisioonaan kulki I-divisioonan kautta, kun taas Blaze on sarjanousija nelosdivisioonasta. Castrenin kentälle saapuneille katsojille tarjottiin fyysinen ja tapahtumarikas kamppailu, jonka pääosaan nousivat hyvin pelanneet puolustukset.

Vaikka Northern Lights tekikin ottelussa jälleen 40 pistettä, ei ottelu ollut oululaisille helppo. Kotijoukkueen päävalmentaja Perttu Hyttinen antoi ottelun jälkeen tunnustusta pitkän matkan tehneelle vierasjoukkueelle.

– Kaveri ei missään tapauksessa ollut heittopussi, niinkuin numeroista voisi kuvitella. Ei ollut meillä helpoin päivä, paljon jäi korjattavaa. Puolustukselta toki erinomainen päivä, Hyttinen summasi.

Blazen puolustuksen linja ja keskimmäinen tukimies Antti Saari pelasivat mainion ottelun, eivätkä päästäneet oululaisjoukkueen juoksupeliä rellestämään aiempien otteluiden tapaan. Neljä kertaa red zonelle avausjaksolla edennyt Lights lähti puoliajalle vain kahden maalin johtoasemassa. Blazen blitzit ja muuttuvat frontit olivat lauantaina ajoittain varsinaista myrkkyä. Voikin olla, että sarjan muut joukkueet laittavat Blazen konstit merkille. Sarjajohtajan päänahka on luonnollisesti tässä vaiheessa kaikkien kolmosen joukkueiden tavoitteena.

Tukimies Saari kertoi ottelun jälkeen olleensa tyytyväinen joukkueensa puolustuksen esitykseen.

– Puolustuksessa vahvaa tekemistä muutamaa pientä virhettä lukuunottamatta. Running back on Oululla todella liukas kaveri!

– Hyökkäykseltä tarvitaan tasaisuutta, vähän enemmän onnistumisia.

Kotijoukkueen pelinrakentaja Aku Uotila selvitti useat kiperät tilanteet heittopelillä tai ottamalla itse jalat alleen. Hieman yllättäen Northern Lightsin kolme ensimmäistä maalia syntyivätkin heitoista. Aleksi Statsevich jatkoi erinomaista alkukauttaan onnistuen maalinteossa jo neljännessä ottelussa peräkkäin. Tällä kertaa Statsevich ei tyytynyt yhteen, vaan vastasi Lightsin molemmista avausjakson touchdowneista. Vahvan ottelun pelannut Saku Kuusiniva pelasti Northern Lightsin useaan kertaan kolmansilla yrityksillä ja vastasi myös illan komeimmasta yksilösuorituksesta pitkällä touchdownillaan. Statsevichin tavoin myös Kuusiniva on merkkauttanut pisteitä kauden jokaisessa ottelussa.

Päävalmentaja Hyttinen nosti esiin myös vahvaa juoksupeliä esittäneet Juuso Kantolan. Kokoonpanoon palannut Sami Mansikkasalo onnistui backupin roolissaan kertaalleen maalinteossa, mutta Kantolan vahva peli kannatteli kotijoukkuetta läpi ottelun.

– Kantolan Juuso pelasi minusta tänään parhaan pelinsä tälle kautta.

Kuva: Titta Majahalme

Nollapelin jälkeen Northern Lightsin puolustus on nostettava aivan erityisesti esiin. Blaze-hyökkäys pääsi poistumaan omalta alueeltaan vain harvakseltaan, eikä edennyt kertaakaan isäntäjoukkueen red zonelle. Runsaasti taklauksia kerännyt Mario Guerrero Cherem oli pelipäällä jaellen useita pommeja Blaze-hyökkääjille. Puolustuksen linja pelasi myös laadukkaasti ja tarjosi Blaze-pelinrakentaja Joe Leitolalle runsaasti painetta. Puolustus vastasi myös yhdestä kotijoukkueen maaleista, kun kulmapuolustaja Ville Alanen pääsi Leitolan heiton väliin ja palautti pelivälineen aina vieraiden maaliin saakka.

Blazen kausi on alkanut kolmella tappiolla, vaikka Lahdesta joukkue onnistuikin poistumaan voittajana. Voitto vaihtui kuitenkin luovutustappioksi pelaajasiirtoihin liittyneen epäselvyyden vuoksi. Pienestä kaveriporukasta liikkeelle lähtenyt joukkue on täksi kaudeksi noussut 11vs11-futiksen pariin, mutta joukkue on ottanut välittömästi paikkansa myös ylemmällä sarjatasolla. Joukkueeseen käy imua, ei vähiten hyvän joukkuehengen ja matalien harrastuskustannusten ansiosta. Blazea edustaa silti myös moni kokeneempi pelaaja. Esimerkiksi Saarella itsellään on käynnissä 12. vuosi kentällä.

– On paljon ihmisiä, joilla on toistakymmentä kautta takana jo, on vaahteraliigakokemusta. On myös paljon uusia. Kun uudet pääsevät pelaamaan kokeneiden pelaajien kanssa, niin he oppivat todella nopeasti.

Tutustu myös

Kirjoittaja on Northern Lightsin hyökkäyksen valmentaja.

Kommentoi