Ahmat raatelivat Jaguaarit Brahenkentällä

jefumaster 12.6.2016 10:24 4 kommenttia

1 2  
41 31 72
0 8 8

(3-0)

72

(1-1)

08

11.6.2016 klo 15:00 Helsinki

Helsinki Wolverines jatkaa puhtaalla pelillä I-divisioonassa. Lauantain kotiottelussaan helsinkiläiset murskasivat Jaguaarit rumin lukemin 72-8.

Jaguaarit saapuivat Helsinkiin kovalla itseluottamuksella ladattuina. Keskisuomalaiset olivat voittaneet kauden avauksessaan Indiansin 49-20 ja miehittivät sarjan tilastoissa kärkipaikkoja näyttävästi. Lauantaina Ahmat palauttivat Jaguaarit tylysti maan pinnalle. Murskatappion luonnetta kuvaa karusti pelinrakentaja Craig Maynardin tilastot. Amerikkalaisen heittojen ahnain kiinniottaja oli Wolverines takamies Veikko Kallio kolmella syötönkatkollaan.

Kallio käynnisti intteri-kavalkadinsa heti Maynardin ensimmäisestä heitosta. Epäonnekas alku suisti jyväskyläläiset syöksykiitoon, jota ei saatu oikaistua ennen ottelun loppuvihellystä. Jaguaarien parhaat hetket ajoittuivat ottelun viimeiselle neljännekselle, jolloin joukkue onnistui kuljettamaan 72 jaardin draivinsa ahmojen maalialueelle saakka pelinrakentajan paikalle vaihdetun Teemu Hautakankaan johdolla. Kauden avauksessa loistanut Joni Kähönen pääsi kaunistelemaan juoksutilastoja Wolvojen kakkospuolustuksen kustannuksella keräten lopulta hienot 110 jaardia maata pitkin edeten. Joukkueen puolustajista eniten taklauksia ja yhden syötönkatkon kirjasi nimiinsä AJ McCrea. Muutoin McCrean panos oli pettymys erityisesti potkujen palauttajana.

Kovaotteinen isäntäjoukkue pääsi peluuttamaan laajaa rosteriaan monipuolisesti. Touchdownia pääsi juhlimaan yhteensä peräti kuusi eri pelaajaa. Kolme maalia kirjautti nimiinsä Jerell Jones, joka sai huilata vaihtopenkillä koko ottelun toisen puoliskon. Kahden TD:n miehiä olivat Marcus Siiskonen sekä Locklan Gilbert. Wolverines-pelinrakentajat Janne Lehtinen sekä Oskar Drockila pelasivat ottelun puoliksi ja onnistuivat molemmat mainiosti. Drockila pääsi tuulettamaan heittämäänsä maalia kolmasti ja Lehtinen neljä kertaa. Ottelun komein pistesuoritus oli Siiskosen komea 80 jaardin potkunpalautus. Näyttävyydessään toiselle sijalle nousee Gilbertin yhden käden kiinniotto ja maali ottelun viimeisellä minuutilla.

Wolverines antoi pelin toisella puoliskolla runsaasti peliaikaa joukkueen rookie-pelaajille. Puolustuksen endin paikalla pelasi yli 2-metrinen koripallotaustainen Orlando Taylor ja tukimiehen paikalla rugbyä aiemmin kolistellut Tuomas Patola. Molemmille kirjattiin tilastoihin kaksi taklausta. Patola kaappasi lisäksi pallon joukkueelleen Jaguaarien räpeltämästä lentopotkusta. Wolverines-puolustuksen ykköstaklaaja Ari Päivärinta oli vaihtoaitiossa veryttelyasussa, mutta virkaveljet Joonas Halla sekä veteraanipuolustaja Lasse Oivio paikkasivat juoksupuolustuksessa näyttävästi. Myös alkukauden loukkaantuneena ollut Robert Ehiarinmwian palasi kulmapuolustajan paikalleen tehokkaana.

Jaguaarit etenivät ottelussa 321 jaardia, mutta sortuivat pahoihin virheisiin. Seitsemän turnoveria on liikaa missä tahansa sarjassa. Erityisen huonosti jyväskyläläiset pelasivat erikoistilanteissa, joiden virheistä Wolverines-pelaajat rankaisivat useampaan kertaan. Ottelun kummajainen oli Wolverinesin antama safety. Tulihan opittua sekin, että omalla maalialueella tehdystä hyökkäyksen kiinnipitämisestä tuomitaan vastustajalle pistesuoritus.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • ”Tulihan opittua sekin, että omalla maalialueella tehdystä hyökkäyksen kiinnipitämisestä tuomitaan vastustajalle pistesuoritus.”

    No tottakai. Miten siellä maalialueella enää virheentekopaikasta sitä palloa taaksepäin liikuttaa kun puolittamaankaan ei enää pääse.

  • Näinhän se on mutta kun tuo tilanne on melkoisen harvinainen niin ei sitä heti oivaltanut. Nyt osaa katsoa taas tarkemmin silmin.

  • Sama juttu käy myös silloin, jos heittää omalta maalialueelta ”ei kenellekään” (intentional grounding). Näinhän kävi mm. Super Bowlissa jokunen vuosi sitteen.

  • Itse ensimmäistä kertaa nähty kun molimmilla joukkeilla lähtee hudlista hyökkäys pallolle!! (Tuli siitä Patolan peitetystä lentopotkusta kun Jaguaarit eivät huomanneet että pallo osui pelajaan ja siirtyi takaisin Wolvoille.)