Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 4

jefumaster 6.6.2016 22:32 90 kommenttia

Kesäkuun ensimmäinen liigaviikko toi vihdoinkin jännityksen väreitä liigakentille. Crocodiles jatkaa suvereenia peliään sarjan kärjessä, mutta Royals ja Taft haastoivat tosissaan liigan ennakkosuosikkeja vieraspeleissään.

Butchers – Crocodiles 7-35. Pirteästi kautensa avannut Butchers oli vailla mahdollisuuksia kohdatessaan liigan kovakuntoisimman joukkueen TV-pelissään. Crocodiles ja pelinrakentaja Justin Sottilare pelasivat vakuuttavaa heittopeliä. Viisi heitettyä touchdownia kasvattivat seinäjokisten QB:n maalisarakkeen jo neljääntoista. Perjantain TV-ottelu houkutteli Porvoossa katsomoon toistaiseksi pienimmän liigakatsomon, 302 katsojaa. (Ottelun tilastot)

Trojans – Royals 26-21. Wasa Royals laittoi Trojansin tiukille lauantain jännitysottelussa. Avainpelaajien loukkaantuminen pakotti Royalsin ryhmittämään miehitystään uuteen uskoon ja erityisesti joukkueen hyökkäysvoima yllätti turkulaiset. NFL-kokemusta hankkinut Chris Young osoitti vaarallisuutensa myös keskushyökkääjänä. Trojansin Miro Kadmiry heitti ottelussa kolme touchdownia joista kahden kohteena oli Roman Runner. Royals voitti hyökkäysten jaarditaistelun 386-323, mutta saa valmistautua kotiavaukseensa kahden ottelun tappioputkessa. Ennennäkemättömät vaasalaiset houkuttelivat Turun Yläkentälle 632 katsojaa. (Ottelun tilastot)

Roosters – Taft 31-20. Kotimaisin pelinrakentajin taistellut Roosters joutui yllättäviin vaikeuksiin Taftia vastaan kotikentällään maanantaina. Joukkueen pelastajaksi nousi jälleen kerran keskushyökkääjä Jaycen Taylor, joka pitkälti henkilökohtaisella panoksellaan ylläpiti Roostersin voittoputkea. Taft palasi ottelutauoltaan ennakkoluulottomasti ja ehti johtaa ottelua kertaalleen kolmannen neljänneksen päätteeksi. Yllätys kaatui kuitenkin hyvän hyökkäys-draivin päättäneeseen rähmäykseen Roostersin 25 jaardin viivalla viimeisen neljänneksen lopuilla. Huomionarvoista on se, että Cole Webbin johtama Taft-hyökkäys keräsi ottelussa reippaasti enemmän jaardeja, kuin Roosters sai kasaan. Maanantai-illan viihdettä seurasi Velodromilla 421 katsojaa. (Ottelun tilastot)

Tulevan viikonlopun ottelut

Perjantaina TV-kamerat siirretään Helsinkiin Velodromille Roostersin isännöidessä Tampere Saintseja. Roostersilla on ainoastaan kolme välipäivää edellisestä pelistään ja Taftia vastaan joukkueen peli ei näyttänyt parasta teräänsä. Tamperelaiset ovat saaneet hioa pelikuvioitaan kuntoon väliviikon siivittämänä ja lähtevät katkaisemaan tappioputkeaan mestarien kustannuksella. Ottelun jännittävyys on paljolti kiinni Roostersin pelinrakentajavalinnasta. Jos Micah Brown on edelleen sivussa, saattaa Saintsilla olla yllätyksen saumoja. Paljon pitää kuitenkin joukkueen hyökkäyksen terästää otteitaan onnistuakseen pisteiden keruussa. Saintsin maaliero on kahden pelatun ottelun jälkeen pakkasella 99 pisteen verran.

Lauantaina Crocodiles saa vastaansa maanantaina erinomaisesti pelanneen Taftin. Hyvistä otteista huolimatta vantaalaiset eivät tule avaamaan pistetiliään Seinäjoellakaan – sen verran vakuuttavaa jenkkifutista Crocodiles pelaa juuri nyt. Taftin heittoakseli Cole Webb – Cedric Johnson on ajoituksiltaan hiottu kuntoon, mutta kuviot on varmasti huomioitu seinäjokisten puolustuksessa eikä suuria jaardeja ole tarjolla lauantaina takakentän puristuksessa.

Sunnuntaina Royals avaa kotikautensa Kaarlen kentällä Butchersia vastaan. Vaikka Royals on pelannut kolmessa liigaottelussaan kaikissa hyvää jenkkifutista, joutuu se yhä todistamaan kriittiselle yleisölle pelaavansa oikeassa sarjassa. Tiukat ottelut Crocoja ja Trojansia vastaan eivät ole hiljentäneet arvostelijoita ja nyt tarvitaan voittoja. Butchers tarjoaa tässä mielessä hyvän tasonmittarin. Joukkue osoitti yllätysvalmiuttaan kauden avauksessaan Roostersia vastaan ja onnistui kuljettamaan palloa heittämällä kukonpoikien takakentälle lähes 300 metrin verran. Jos Royalsin kokematon takakenttä onnistuu pysäyttämään Trevor Vaseyn heitot Kemani Jonesille, kääntyy peli Royalsille. Vaasassa seurataan ottelun tuloksen ohella myös toista numeroa. Saadaanko tällä kaudella ensimmäistä kertaa tuhannen katsojan raja täyteen liigakatsomossa.

Viikon puheenaihe

Tällä viikolla keskustelua herättää mestarijoukkue Roostersin pelinrakentajatilanne. Micah Brown ehdittiin ilmoittamaan jo avaajaksi maanantain Taft-otteluun SAJL:n ennakossa, mutta peli käynnistettiin Henri Väänäsen johdolla. Väänänen antoi kesken pelin paikkansa Otso Flinkmanille, mutta kumpikaan ei vakuuttanut. Brown ei pelissä pelannut. Roosters on osoittanut kuolevaisuutensa jälleen kerran QB-tilanteensa johdosta. Viime kaudella joukkue joutui vaihtamaan pelaajaa keskeisimmällä pelipaikalla saadakseen pelinsä mestaruuden edellyttämälle tasolle. Joukkue tarvitsee amerikkalaistaan pelien koventuessa. Muutoin mestaruuden puolustaminen saattaa jäädä haaveeksi.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • ”Roosters on osoittanut kuolevaisuutensa jälleen kerran QB-tilanteensa johdosta.”
  Käydäänpä samalla läpi muiden joukkueiden kuolevaisuus ykkös QB:n puuttuessa. Entä kuinka monta voittoa backupit on viimevuosina keränneet…?
  Ehkä ei lähdetä tälle linjalle enää. Next question!

 • Ei kukaan ole muista joukkueista puhunutkaan. Viime kaudella Roostersilla oli sysipaska jenkki-QB ja Spears oli puolikuntoinen ja romahduksen partaalla käytiin. Nyt sattui Brownin loukkaantumisen hetkellä jolloin sarjataulukossa on matsit kahta liigan heikoimmaksi rankattua joukkuetta vastaan ja Saints vielä seuraavana. Jos vastaan olisi tolla miehityksellä laitettu Crocot tai Trojans tai Royals olisi tappiosarake jo pitkä. Taft oli tänään lähellä voittoa eikä se ollut yksinomaan Taftin hyvyyttä. Roosters elää ja/tai kuolee jenkkipelinrakentajansa esitysten mukaan. Jumboja vastaan Taylor vielä paikkaa jotain.

 • Roostersin pelinrakentamisesta ei saa ongelmaa tekemälläkään. Väänäsen vanha selkävamma uusiutui heti ottelun ensimmäisessä taklauksessa ja teki heittäminen vaikeaksi ja joutui jättämään leikin kesken. Silti Roosters meini tauolle 16 – 6 johdossa. Flinkman värjötteli kylmässä illassa puoliaikaan saakka, mutta kun onnistuneita pelejä tarvittiin, niin ne kaivettiin esille. Lopputulos voitto Roostersille kotimaisilla pelinrakentajia. Missä ongelma? Kunniaa myös Taftille, joka pelasi hyvän pelin.

 • Onhan tossa ongelma jos jenkki ei voi pelata ja toinen backup meni rikki. Liigan huippujoukkueet pyyhkii kukoilla lattiaa tätä menoa.

 • Pelinrakentajan puute ei selitä puolustuksen huonoja otteita. Johtopäätökseni on se, että Roosters puolustus on merkittävästi heikentynyt viime kaudesta.

 • Roostersilla on kummallista tasonlaskua läpi joukkueen. Tottakai parhaan DL-pelaajan (Sarvi) loukkaantuminen heikentää linjaa. Voisiko olla kyse siitä, että kauden klimaksi saavutettiin jo aikaisin keväällä Itävallassa ja nyt tämä loppu on vaan pakkopullaa. Roosters ei pelaa Vaahteramaljassa jo meininki ei muutu. Ja kotimaisilla kakkoskorin backup pelinrakentajilla ei hommasta tule mitään. Spears ei jaksa yksin maalin saakka vaikka kaatoikin Taftin lähes yksinään.

 • ”Lopputulos voitto Roostersille kotimaisilla pelinrakentajia. Missä ongelma?”

  Ei mikään. Päinvastoin! Kotimaisille vaan peliaikaa, niin alkaa se pelikin sujua. Ei se ole geneettistä, että amerikkalainen osaa pelata qb:ta paremmin kuin suomalainen. Sitä paitsi henkilökohtaisesti katson mieluummin heikompitasoisia, mutta tasaisempia otteluita kuin murskajaisia. Jälkimmäisiä en katso lainkaan.

 • Ihan äkkiä tulee mieleen Turku joka vetää kahdella kakkosella jotka voittaa pelejä. (Toki eivät roosterssia voittaneet).
  Roosterssin suurempi ongelma on Spears, joka ei todellakaan ole se sama tykki kuin tänne tullessaan.

 • Ennakossa mainitut poissaolot takakentällä kyllä näkyi. Punainen #5 oli niin väärässä paikassa kulmassa ja koko illan pulassa #12 vastaan ja taft hyökkäys kyllä hyväksikäytti missmatchiä huolella

 • Vaasassa pelataan kierroksen mielenkiintoisin matsi. Royals taitaa suosikkina matsiin lähteä, mutta en silti hirveästi yllättyisi jos Butchers onnistuisi matsin voittamaan? Seinäjoen peli on selvä ja eiköhän Roosters voita Saintsinkin suomalaisella qb:lla? Tällä hetkellä Crocot on kyl selvä ranking ykkönen, vaikka Roostersilla olisikin Brown pelikuntoinen.

 • Eilinen peli kyllä osoitti Taftin osalta sen että ihan hyvät saumat playoffeihin on tänä vuonna. 3. pelin jälkeen liigan paras heittopuolustus viime vuoden pisteautomaatilla

 • Sama havainto tason laskusta. Roosters vaikutti jotenkin innottomalta ja aneemiselta kautta linjan. Pelit käynnistyivät hitaasti. Koko porukka tuijottelee sivurajalle ja odottelee pelejä koutsilta. Sillä aikaa katsomo haukottelee ja tuskastuu, kun mitään ei tapahdu. Valmentajat ja muut taustahenkilöt ovat varmasti eri mieltä, mutta siltä se näytti katsomoon. Onneksi Taft pisti kaiken likoon ja suoritti hyvin kautta linjan. Sen takia en lähtenyt kesken pois. Tämä yleisestä ilmeestä. En syytä yksittäisiä pelaajia esim. kukkojen nuoret Qb: t tekivät tarvittavan. Harmillista, että aloittava ilm. loukkaantui heti alussa ja peli meni vamman kanssa taisteluksi, kunnes oli pakko luovuttaa. Flinkman oli riittävän hyvä ratkaisuhetkillä ja esim. heitti TD: n lopussa. Hyökkäyksen linjassa Roostersilla oli suurimmat vaikeudet. Taft blitzasi vahvasti ja teki heittopelin varsinkin eka jaksolla Roostersille vaikeaksi. Odotan kukoilta heräämistä perjantaiksi. Sentään TV peli ja kaikkee..

 • Perinteinen ”väärin voitettu”. Roosters voitti ja selkeästi. Mitä ihmeellistä tässä nyt on? Voitto on aina voitto ja TAFT ei voittanut. Joukkue ei voi olla huono, jos voittaa ilman sarjan kenties parasta, tai ainakin monipuolisinta, pelinrakentajaa.

 • Voitto kun voitto. Aina ei tarvi murskavoittoja osoittaakseen olevansa kova. Tärkeintä on händlätä pisteet kotia ja pelata kovempaa, kun sitä tarvitaan. Toistaiseksi sitä ei ole vielä tarvittu. Roosters edelleen niukka rank 1, Seinäjoki 2. ja sitten on isompi pudotus kolmoseen

 • It’s not a sprint. it’s a marathon.
  3/12 peliä takana ja 9 + playoffit vielä edessä. Siinä on joka joukkue kovilla materiaaliensa kanssa.

 • Roostersilta odotetaan aina suvereenia esitystä ja pieni voitto tuntuu melkein tappiolta. Totuus on se, että nyt tehtävät kokeilut ja ykköspelaajien säästely satavat suoraan syksyn pelien laariin. Roostersin onni on, että pystyvät näin tekemään ison rosterin turvin. Vaahteramaljan kohtalo ratkaistaan käytännössä kahdessa ottelussa eli välierässä ja loppuottelussa. Muista sijoituksista taistellaan koko kesä. Eilisellä pelillä Taft palautti uskottavuutensa varteenotettavana Vaahteraliiga joukkueena, vaikka tappio tulikin. Ihan eri peliä, kuin kaksi aikaisempaa.

 • Todella hieno peli Roostersilta. Voiton arvokkuutta nostaa myös se miten suomi qb ja rb pärjäsivät tonteillaan. Se oli myös merkille pantavaa kuinka molemmin puolin palloa pelasi myös Roostersin b-junnuja. Otteista kyllä paistoi läpi hiukan hermostuneisuutta.

 • @@tasolta oikeita huomioita, jostain nuortenkin kavereiden pitää aloittaa!
  Tero Vee on myös oikeassa mielestäni. Moni joka katselee pelejä ilman isoa kuvaa näkee kaiken aina hieman väärin, Nyt on oikea aika ajaa sisään kaikki pelaajat ja ei keskittyä vastustajien murskaamiseen vaan virittää pelaajat loppupeleihin. Nyt ei ole väliä millä tuloksilla voittaa, kunhan voittaa ja pääsee Play Offeihin. Kauden aikana voi tulla vielä yllätyksiä, Butchers kun saa ajettua joukkueen valmiiksi ja TAFT voi myös yllättää, oli sen verran iso parannus aiempiin otteluihin. Saints on nyt kyllä heikoimilla tällä hetkellä. Toivotaan että heilläkin alkaa peli kulkemaan!

 • Joukkueen tason mittaa se miten hyvä olet huonoimmillasi. Roosters oli vaisu, mutta silti voitti. Eiköhän se ole hyvän joukkueen merkki se.

 • Veikkaanpa, että jos Brown ei kuntoudu nopeahkosti pelikuntoiseksi, niin Roosters järjestelee rosteriaan uuteen uskoon unohtaen kotimaisten pelinrakentajien ja b- junnujen peluuttamisen. Johtuen siitä, että niin ei pärjää, olipa se sitten miten kivaa ja söpöä tahansa.

 • ”Joukkueen tason mittaa se miten hyvä olet huonoimmillasi”, jep jep ja jos voitat liigan pisteautomaatin niukasti niin kannattaa pohtia miten huonoksi kannattaa tästä enää lipsua.

 • ”Hyökkäyksen linjassa Roostersilla oli suurimmat vaikeudet.”

  Kannattaa lopettaa LSD:n käyttäminen jos tulee noin pahoja harhoja. TAFT:n puolustuksen yli juostiin ja Roosters voitti melkein pelkästään juoksupelillä. Ei ihan onnistu jos hyökkäyslinja kusee.

 • Tähän astinen kausi vahvistaa sen itsestään selvyyden, että mikä tahansa joukkue on ongelmissa ilman jenkki QB:ta tai RB:ta.

 • @alpo Taftilla näytti olevan käytännössä koko alottava puolustuksen linja poissa tosta pelistä eikä tainnut olla yhtään vaihtomiestä tolle pelipaikalle jos oikein katsoin joten en kyllä vakuuttunut roon hyökkäyksenlinjan pelista. Tulee roollekkin vielä kylmää kyytiä esim seinäjoella

 • Jos Brown ei kuntoudu on aivan selvää, että Kukot vaihtaa QB:n ennen kuin tosipelit alkavat. Viime kaudella Roosters rämpi pari matsia ja tälläkin palstalla haukuttiin yhdessä kuorossa. Kuten tuntuu olevan tyypillistä.
  QB vaihdettiin ja kannua nostettiin. En epäile hetkeäkään, etteikö Roosters voita mestaruutta. Se pystyy ilman ykköspelinrakentajaakin voittamaan liigassa. En usko, että kukaan muu joukkue siihen pystyisi. Se kertoo heidän tasostaan.
  Mielenkiinnolla silti seuraan Seinäjokea, joka näyttää/tuntuu kovemmalta kuin viime vuonna. Jos jollain on mahdollisuus yllättää punakoneen ylivoima, se on Seinäjoki. Ja se, jos mikä, olisi lajille tervetullutta.

 • ”QB vaihdettiin ja kannua nostettiin. En epäile hetkeäkään, etteikö Roosters voita mestaruutta. Se pystyy ilman ykköspelinrakentajaakin voittamaan liigassa. En usko, että kukaan muu joukkue siihen pystyisi. Se kertoo heidän tasostaan.”

  Trojans? On kokokauden alun vetänyt kakkos ja kolmos QB:lla, vieläpä niin että ainakin pari peliä kolmonen veti puolet… Silti ovat voittaneet kolme ottelua neljästä.

  Aivan varmaa on että jos Brown on oikeasti rikki ei Roo:lla ole kovin pitkään aikaa hukattavana.
  10.06. kello 18.30 Velodromi Roosters – Saints Voi voittaa ilman QB:ta
  18.06. kello 14.00 Kaarlen kenttä Royals – Roosters Häviää Suomi QB:lla
  09.07. kello 18.00 Jouppilanvuori Crocodiles – Roosters Häviää Suomi QB:lla
  15.07. kello 18.30 Yläkenttä Trojans – Roosters Häviää Suomi QB:lla
  Toki jos kyse on jostain pienestä vammasta niin hyvähän sen on antaa parantua ennen kuin tulee tuo Vaasa-Seinäjoki-Turku. Myöskin pitää muistaa etteivät he ole nyt Brownia tarvineet ja saavat jatkaa tuolla tiellä ainakin pari viikkoa vielä (Tampere-vapaa).

 • Ei se Trojansin lento kotimaisella QB:lla kauan kestänyt: http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3763
  Gupton siis kotiin ja Shortell sisään. This is getting interesting now.

 • Tämä on oikeasti helvetin surullista….

 • Jos nyt sen verran tähän Roostersin QB spekulointiin tarttuis, niin Brown on ollut pukeneena sekä Butchers että TAFT ottelussa. Eli eiköhän kohta palaa kentällekkin.

 • Hieno vato Turulta, vielä jenkki rb Vaasaan niin nähdään kunnon pleijarit.

 • Kyllä Vaasan jennkki juoksi RB:nä ainakin turkua vastaan!
  Vieläpä oli pysäyttämätön.
  Musta tämä ei ole surullista, vaan kertoo Trojanssin tähtäävän vain ja ainoastaan mestaruustaistoon. Suomalais QB:lla ei se olisi mahdollista.
  Huoli kyllä tulee tuon takakentän kohdalle. Se on ollut jo puolustuksen murheenkryyni, isoja pelejä annetaan aivan liikaa. Nyt ei enää pysty luottamaan siihen että isot pelit tulee yhdeltä puolelta.

 • Mielenkiintoista lukea että Suomi qb on vaahterassa aivan vessoja mukamas. Omasta mielestäni jos ei tämän kokoisesta maasta saada edes 1 aloittavaa pelinrakentajaa, että aina pitää roudaa joku tusina jenkki tilalle niin ihme on. Kyllä seurojen ja liiton kannattaisi istua alas, Ja miettiä missä me mentiin perse edellä puuhun.

 • Kyseessä on joukkueurheilun vaikein pelipaikka, jossa edes keskinkertaiseksi tuleminen vaatia valtavan treenimäärän.
  Vielä jos ajatellaan joukkueiden näkökulmasta, niin yleensä halutaan menestyä ja hyvä jenkkikuuppa voi kantaa lähes yksin joukkueen mestaruuteen asti esim. Tampere viime vuonna.
  Suomalaisista kuupista neljä on vienyt joukkueensa finaaliin ja yksi voittanut mestaruuden vaahteraliigassa viimeisen 25.n vuoden aikana

 • Kyseessä on joukkueurheilun vaikein pelipaikka, jossa edes keskinkertaiseksi tuleminen vaatia valtavan treenimäärän.
  Vielä jos ajatellaan joukkueiden näkökulmasta, niin yleensä halutaan menestyä ja hyvä jenkkikuuppa voi kantaa lähes yksin joukkueen mestaruuteen asti esim. Tampere viime vuonna.
  Suomalaisista kuupista neljä on vienyt joukkueensa finaaliin ja yksi voittanut mestaruuden vaahteraliigassa viimeisen 25.n vuoden aikana

 • Jos Turku saa takakenttänsä vielä korjattua ja uus QB ei ole täysin suhari niin tästähän voi tulla ennakoitua tasaisempi kausi. Se, että onko paketti kasassa jo Crocodilesia vastaan jää nähtäväksi ja pelillä voikin olla isoja vaikutuksia. Royals pystyy kuitenkin yllättämään hyvänä päivänä kenet tahansa ja näinollen tappelu runkosarjansijoista 2-3 senkun kiihtyy, ja sitä kautta mahdollisuus kohdata Roosters vasta finaalissa eikä pleijareissa. Kaikista joukkueista Roosters on kuitenkin ennakkosuosikki voittamaan runkosarjan.

 • Samat fiilikset. Ikävä asia ennen kaikkea Miron vamma, että ei pysty täysipainoiseen pelaamiseen. Toisena asiana harmittaa jatkuva suomalaisten pelinrakentajien mollaaminen ja nuorien kavereiden vertaaminen yleensä jo kokeneisiin jenkki virkaveljiin. Nämä kaverit ovat pelanneet helposti 4 – 7 vuotta koulujoukkueidensa pelirakentajina ja luoneet mahdollisesti uraa pelaamalla Euroopassa. On selvää, että ovat parempia ja kokeneempia, kuin junnusarjat vähillä ottelumäärillä kolunneet suomalaiset Qb: t. Tällä hetkellä suomessa on enemmän lupaavia pelinrakentajia iältään parinkympin molemmin puolin, kuin vuosiin, jotka tarvitsivat peliaikaa kehittyäkseen. Ymmärrän Turun ratkaisun kilpailullisesti, mutta harmittaa Berndsonin puolesta, joka on pelannut tilastojen valossa jopa paremmin kuin Miro, että ykköskuupan paikkaa ei annettu. Näkisin, että sääntömuutos ainoa mahdollisuus vaikuttaa suomalaisten pelinrakentajien saamaan peliaikaan ja kehittymiseen sitä kautta, mutta myönnän, että se on keinotekoinen ratkaisu. Hatunnosto Roostersille, joka on peluuttanut kahdessa viime ottelussaan alusta loppuun suomalaista kuuppaa, vaikka Brown olisi pystynyt tarvittaessa pelaamaankin lievästä vammasta huolimatta.

 • Turussa on opittu historiasta miten voi käydä Suomi-QB:n kelkassa ja nyt otetaan varman päälle. Ei toi ratkaisu ainakaan heikennä Trojansin mahdollisuuksia sarjassa. Puolustuksen takakenttään tuli nyt yksi aukko tosin…

 • Kaikkien näiden kommenttien jälkeen on sitten syytä pitää se leipäläpi kiinni kun maajoukkue on kehissä ja sitä vetää 2-divarissa peliaikaa saanut QB.

 • Mikä toi kommentti, että Trojans pelannut 2. ja 3. pelinrakentajalla koko kauden? Kyllä Kadmiry hankittiin sinne ihan ykköseksi ja Berndtson oli kakkonen.. ei Trojansilla ollut ennen kauden alkua suunnitelmissa tuoda jenkkia.

  Nyt se on ilmeisen pakko kun Miro hajalla. Harmillinen tilanne Miron kannalta.

 • Miksi ?? Silloinhan sitä pitää tilanteeseen ottaa kantaa entistä suuremmalla äänellä !! Eihän vika ole itsessään pelinrakentajissa vaan systeemissä joka kannustaa sivuuttamaan kotimaiset pelaajat kategorisesti. Noi maaottelut ovat sitten niitä myötähäpeällisiä totuuden hetkiä jolloin pitää asia nostaa esille.

 • Onks kuinka monelle joukolla joku joka osaa oikeasti valmentaa QBtä?

 • Väitän, että osaamista pelinrakentajavalmennukseen löytyy jo useammaltakin seuralta. Osaamista on myös saatavissa ja seurat tekevät yhteistyötä ja valmentajat keskustelevat. Monet myös verkostoituneet ulkomaille. Ei meidän kaikki koutsit ole mitään ”leivojoita”

  Monessa seurassa myös jenkkejä (TAFT, Wol, Roo, S-joki) ympäri vuoden sekä jenkkiyliopistoissa pelanneita pelaajia. Times do change.

 • Jos koko kevään on soitettu laulua ”jos haluat voittaa liigassa, unohda suomi-QB. Suomalaisella quupalla ei voi voittaa” niin sun mielestä ei oo mitään ristiriitaa sitten maaottelun aikaan laulaa ”miten meidän suomi-QB:t on näin huonoja” ??

 • Wolvoilla on QB-valmennuksen osalta hieno tilanne kun valmentajana Robert Johnson ja mukana myös Jason Thomas. Roostersin Brown vietti myöskin talvensa Suomessa ja toimi QB-akatemian koutsina.

 • Kyllä noita suomi QBta on enenmmän kuin 4 jotka on finaaliin asti joukkueen kanssa mennyt. Voittajat onkin sitten harvemmassa. Penkki, Malkamäki, Jorkama-lopez, Viinikainen,Kallislahti, Kivelä,

 • ”Taftilla näytti olevan käytännössä koko alottava puolustuksen linja poissa tosta pelistä eikä tainnut olla yhtään vaihtomiestä tolle pelipaikalle jos oikein katsoin joten en kyllä vakuuttunut roon hyökkäyksenlinjan pelista. Tulee roollekkin vielä kylmää kyytiä esim seinäjoella.”

  Jos juoksua vastaan loadattuun 7-8 miehen boksiin juostaan yli viitosen keskiarvolla, niin eipä siinä paljon enempää ole tehtävissä. En osaa ennustaa Seinäjoesta mitään, mutta johan Roosters tuolla samalla linjalla juoksi yli Trojansista. Kannattaa katsoa vähän tilastoja ja juoksukeskiarvoja.

  http://sajl-stats.com/#/teams/vaahteraliiga/2016/

 • Kari Ketosen voi listaan lisätä.

 • Mielestäni Trojans reagoi aika pitkällä viiveellä ilmiselvään ongelmaan, joka näkyi ensi pelistä lähtien. Jos lopulliset ratkaisut nyt tulivat loukkaantumisten kautta, niin se ei muuta sitä tosiasiaa , että pelinrakentajat eivät pystyneet vastaamaan heitettyyn haasteeseen.

 • @ finnishflash

  Osa noista pelinrakentajista on pelannu silloin kun oli jenkkipelinrakentajien kielto.

 • Joo, Kallislahti

 • Listalle voi lisätä myrskyn ja jalavan. Mutta kyse olikin viimeisen 25.n vuoden aikana finaaliin voittaneista tai edes finaaliin asti vieneistä kuupista.
  Niitä ei ole ku kuin Petu, Malkamäki, Jorkama-lopez ja Jalava.
  Tuota ennen ei jenkkikuuppia ollut läheskään joka joukkueessa.
  Kuinka huolissaan sitten pitäisi olla maajoukkueen edesottamuksista, jos se joka vuosi yhden treenimatsin ja joka neljäs vuosi em-turnauksen, jota yksikään media ei huomioi.

 • LIstalta puuttuu Kalle Karppinen (2003). Ainoa tappio tuli maljassa. Back-upina oli Tuomas Kivisaari.

 • 1990 maljassa oli Roosters Mike Horton ja Rocks Viinikainen, joten kyllä mä Viinikaisen lasken suomi QB, joka on vienyt joukkueen maljaan.

 • Mires tän viikon matsit? Onko ihan selviä? Voiko Saints haastaa Roostersia ollenkaan tai Taft Crocoja? Tuleeko noista peleistä mielenkiintoisia vai aivan jäätäviä persraiskauksia? Ennakkoon tiukin varmaan toi Royals-But

 • Roosters ei ole nykyvalmentajansa valtakaudella harrastanut p-raiskauksia kertaakaan. Matsit voitetaan mutta marginaali pidetään kurissa peluutuksilla. Crocot ei paljoa peruuttele joten Taftin takakentällä tulee olemaan pitkä päivä ja marginaali +40. Vaasassa Royals voittaa kahden TD:n erolla. Ehdottomasti mielenkiintoisin peli näistä.

 • Loan heittoa on vähintäänkin riittävästi Royal-Butchers pelissä. Ja kenttä täynnä keltaista. Tekisi oikein mieli matkustaa paikan päälle katsomaan. Tulee varmasti tapahtumarikas matsi.

 • Mistä loanheittämisestä nyt kyse? En ymmärrä miksi tämä peli olisi yhtään sen rikkonaisempi kuin muutkaan.

 • AFI julkaissut ensimmäisen eurooppalaisten seurajoukkueiden Top 20 arvion:

  http://www.americanfootballinternational.com/afis-first-top-20-2015/

  Ja saanut facebooksivuillaan palautetta Suomen suunnasta. : )

  https://www.facebook.com/AmericanFootballInternational/

 • Tietääkö joku, että mistä syystä Ashley Dewing ja Roosters ovat purkaneet sopimuksen? Omasta mielestäni Roostersin O-linessä on tällä hetkellä enää neljä kunnon pelimiestä. Miksi viides siis lähti, tai lähetettiin kotiin?

 • Mies pyysi sopimuksen purkamista henkilökohtaisista syistä.

 • Iso menetys Roostersille… Jospa ei uudet joukkuekaverit, asunto, ruokaetu ja harjoitteluolosuhteet olleet sitä mihin mies ehti Crocodilesissa tottua.

 • Olemme jännän äärellä!
  Nimittäin viime aikaiset muutokset heiluttelevat liigan joukkueitten tasoja..
  Tämän viikon otteluista vain yksi kiinnostaa.. Mutta se kertookin todellisuuden, jos Porvoo pystyy pitämään Vaasan pienissä pisteissä ja ottelun tiukkana kertoo se tasaisesta liigasta ja Porvoon kyvystä haastaa kärki jengejä, jos taasen Vaasa vie ottelun selvästi, voidaan Porvoo tiputtaa pois playoff-haastajan paikalta…

 • Ymmärtääkseni Ashley Dewing kävi Lappeenrannasta treeneissä ja peleissä. Oletan että siviilityön, perhe-elämän ja pelaamisen yhteensovittaminen ei onnistunut kunnolla. Ikävä juttu. Luulisin että hänelle olisi ollut käyttöä.

 • Onko Dewing ollut edes kentällä?? Luoto, Laine, Watkins, Lahti, Vehkomäki ollut kentällä minusta koko ajan. Back upina Toiminen. Ja Kriivarinmäki varmasti myös vaikka merkattu DL:ään.

 • Ihmettelen suuresti jos ei ole ollut. Roostersin D-line ei ole joukkueen vahvin osa-alue. Tämä tuli hyvin selväksi heidän eurooppalaisessa näytösottelussaan. Brown on uskomaton pelaaja, joka pystyy tekemään pelejä vuotavasta linjasta huolimatta.

 • Millon tulee ennakot muista peleistä

 • Missä on Dewingin näytöt? Mitä kaveri on tehnyt kun pelimieheksi tituleerataan? Vai onko niin, että ulkomainen nimi riittää?

 • @..
  Kaikista viikonlopun VL-peleistä löytyy kyllä jo ennakot ainakin kotijoukkueiden puolesta (klikkaa yläpalkista otteluiden omat ketjut)

 • No eikö siinä lukenut, että crocoissa pelannut ja sieltä näytöt… käy vähän pyyhkäisee hiekat pois…

 • Dewing on pelannut glf.ssa hyökkäyksen tackleä ja Crokoissa ekan vuoden d-line, sekä toisen o-line.
  Kaveri on kova urheilija, mutta se joku puuttuu, Roostersin aloittavaan linjaan ei olisi ollut asiaa kummallekkaan puolelle palloa.

 • ”No eikö siinä lukenut, että crocoissa pelannut ja sieltä näytöt… käy vähän pyyhkäisee hiekat pois…”

  Se siellä mitään näyttäny… Ei vaan ollu crocoilla laittaa ketään muutakaan kentälle.

 • Ikävä sanoa näin mutta kaveri on seissyt sivurajalla tän kauden ilman kypärää. Onko ollut edes spessuissa. En tiedä kuinka hyvin on voinut treenata jos Lrannasta saakka joutuu reissaamaan. Tosta kun joku loukkaantuu niin eiköhän #77 Maikkeli Hietanen tee come backin vielä kerran…

 • Mutta ei tuo Roosters tarvitsie tuota tuomarin apua!
  Ärsyttävää katsoa kuinka vain paitsiot heitetään Roosterssille, toki ei niitäkään kaikkia heitetä.

 • 2-3 selkään blokkia palautuksessa, spotit väärin.. No tiesisen kun näki ketkä puhaltaa.

 • 2-3 selkään blokkia palautuksessa, spotit väärin.. No tiesisen kun näki ketkä puhaltaa.

 • Jaaha tämä riitti.
  Olipas heikkoa pelaamista molemmilta, Roosters on vaan niin paljon parempi että aivan kaamealla pelillä vie.
  Eikö enää puututa pukeutumiseen? Kaamean näköistä kun on jokaisella eri näköiset alusasut. Ennen ei olis noilla päässyt kentälle.

 • Yhteensä 3 onnistunutta heittoa koko puoliajalla. Minkäs divarin matsi onkaan menossa?

 • Heittopeliä kaipailen myös. On kyllä outoa peliä Roostersilta. TD:t tulee vain vastapuolen isoista mokista, joita ei tietenkään saisi tulla, mutta silti.

 • Surullisia nämä Tampereen Jenkit. Ei sitten auta tuota porukkaa yhtään. Bona on välttävä, mutta nuo kaksi muuta aivan kuraa.

 • No niin. Roolla on nuoren oman kasvatin Pajarisen myötä nyt sitten kaksi Spersia.

 • Pajarinen! Nimi mieleen, todella vakuuttavaa juoksua ja ikää 17-18-vuotta!!

 • Sottilare repii Taftia riekaleiksi. Tilanne n. 5min ennen loppua 42-0 ja Sottilarelle 5 heitettyä TD:tä toistaiseksi…

 • Well done Justin ! :)

 • Aika iso ero, jos ottaa huomioon, et Crokot pelas ottelun käytännössä yhdellä jenkillä.

 • Ilmeisesti ekan neljänneksen jälkeen puolustuksessa ei ulkomaalaisista pelannut kuin tämä Ranskalainen takakenttäpelaaja?

 • Miksi pelasi vain yksi jenkki?

 • Marshall oli out jo ennen peliä ja Robinson ja Lester joutu jättämään kentän heti alussa. Lisäksi Juhani Koivumäki loukaantui alkupuolella. Tämä muukalaislegioona pelasi puolustuksessa 10 suomalaisella, joista 4-5 taisi olla U19 ikäisiä omia junnuja. Siihen nähden TAFTin import -armeijan nollaaminen oli kova suoritus. Hyökkäyksessä RBnä pelasi suomalainen kaksikko.

 • Miltä näytti, onko Robinsonilla ja Lesterillä jotakin vakavaa? Palaavatko viikon kuluttua?

 • Crocodilesin pitkät pelit nyt tiedetään. Trojansilla kyllä löytyy kykyä ja nopeutta pysäyttää ne. Runner, Vennelä ehkä Mäkinen mahdollisesti Suojanen.

 • Voihan sitä pelata lyhyttä sitten, niin kuin eilenkin aika paljon nähtiin.