Steelers aloitti ykkösen tappiolla

jefumaster 4.6.2016 21:18 25 kommenttia

1 2  
21 28 49
0 7 7

(2-0)

49

(0-1)

07

4.6.2016 klo 15:00 Helsinki

Helsinki Wolverines toivotti Kuopio Steelersin tervetulleeksi Ykköseen murskaavasti. Isäntäjoukkue voitti lauantaina pelatun ottelun 49-7.

Sarjanousija Steelers aloitti ottelun ennakkoluulottoman innostuneesti Brahenkentällä Helsingissä. Erityisesti joukkueen puolustus onnistui pitämään Ahmat niukoissa jaardeissa läpi ensimmäisen neljänneksen. Kuopiolaiset tukkivat Wolverinesin liukkaana pidetyn keskushyökkääjän Jerell Jonesin juoksuyritykset, eikä pelinrakentaja Janne Lehtiselle annettu aikaa heittoihin. Wolverines eteni ensimmäisen neljänneksen kolmen draivinsa aikana ainoastaan 22 jaardia ja päätti neljänneksensä Steelersin Janne Lehtosen nappaamaan syötönkatkoon.

Juuri kun näytti siltä, että sarjanousijat haastavat isäntäjoukkueen tosissaan, Wolverines-valmentaja Robert Johnson käänsi pelikirjansa sivua lyhyiden heittojen kohdalle, ja Ahmat menivät menojaan. Kolmen viimeisen neljänneksen aikana tehokas Wolverines-hyökkäys onnistui etenemään ottelussa lähes 600 jaardia ja kirjautti tulostaululle seitsemän touchdownin verran maaleja. Ottelun tehokkain pelaaja oli Wolverines-laituri Teemu Rantanen kolmella maalillaan.

Kuopio pelasi ajoittain erinomaista jenkkifutista pallon molemmin puolin. Ottelu toimi kuitenkin oivana esimerkkinä siitä, mikä on ulkomaalaisvahvistusten merkitys I-divisioonatasolla. Jerell Jones ja Locklan Gilbert kirjasivat molemmat nimiinsä kaksi touchdownia sekä satoja jaardeja pallon kanssa tuulisella kentällä Steelers-puolustajien välistä pujotellen. Ja silloin kun Steelers keskittyi vahtimaan Wolverinesin vahvistuksia, napsivat palloa haltuunsa taitavat kotimaiset laiturit.

Steelers-pelinrakentaja Juho Väisänen pelasi kelpo ottelun ja ruokki laitureitaan tasaiseen tahtiin. Jaardeja heitoille kertyi 169 ja kertaalleen pallo päätyi Wolverines-puolustajan haltuun. Erityismaininta ottelussa kuuluu Steelersin hyökkäyslinjalle, joka ei antanut Ahmapuolustuksen säkittää pelinrakentajaansa kertaakaan ottelussa. Kuopiolaisista parhaiten pallollisina onnistuivat Tino Ndongo, Roope Metsä sekä Petteri Lappalainen. Steelersin kauden avausmaalin kirjautti Jani Heloterä Väisäsen 4 jaardin heitosta. Puolustuksessa Mikko Aspinen urakoi kahdella puolella palloa onnistuneesti. Suurimpia puutteita sarjanousijan pelaamisessa löytyi avokentän taklauksissa. Ensikohtaaminen amerikkalaiskeskushyökkääjän edessä päättyi luvattoman usein ohi menneeseen taklausyritykseen.

Peli oli erittäin rikkonainen ja molemmat joukkueet saivat osansa keltaisista lipuista. Wolverines keräsi myös tällä saralla kauden ennätysjaardit pakittamalla 16 liputuksellaan peräti 156 jaardia. Erityisesti Gilbert tuntui käyvän kuumana pelin jälkeisissä tilanteissa useampaankin kertaan. Wolverines puolustuksessa parhaisiin onnistujiin kuului jälleen kerran takakentällä erinomaisesti pelannut Veikko Kallio. Eniten taklauksia Ahmoista keräsi tukimies Joni Alakotila. Wolverinesin kakkospelinrakentaja, juniori-ikäinen Oskar Drockila suoritti debyyttinsä miesten sarjoissa onnistuneesti. Viimeisellä neljänneksellä kentälle päässyt Drockila onnistui viidellä heitollaan kolmesti ja pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä heitettyä touchdownia vapautuneesti.

Steelersin debyytti ykkösessä oli lupauksia herättävä. Puheet siitä, että joukkue ei tule voittamaan pelejä sarjassa ovat tyhjän puhumista. Joukkueen haasteena tulee olemaan suuriin peleihin kykenevät pelaajat, jotka poikkeuksetta tälläkin sarjatasolla ovat tuontitavaraa. Esimerkkinä tästä Wolvojen pitelemätön Jones sekä ulottuva australialainen Gilbert, jotka kirjasivat tilastoihinsa kuopiolaisten kustannuksella yhteensä 425 jaardia. Isännät eivät kuitenkaan olleet täysin importtiensa varassa. Ottelun kärkipistemies Rantanen keräsi peleillään jaardeja yhteensä 102, mikä on enemmän kuin mihin yksikään Steelers-pelaaja lauantaina ylsi.

Katso myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • tais se Drockila pelata viime viikonloppuna ainaski Rovaniemellä… Ei vissiin kulje info tai jotain ku liittoki kirjoitteli että Wolverines oli ilman ykkösen miehiä täällä

 • Eikös tuossa kirjoitettu nimenomaan että ”miesten sarjoissa”.

 • käsittääkseni 3-divarikin lasketaan miesten sarjaksi? ei siinä mitään sääntöjen vastaista ei ole tapahtunut mutta ihmetyttää vaan miksi tälläistä tietoa liikkuu

 • Tämä oli mielestäni erittäin hyvin kirjoitettu ja totuudenmukainen raportti ottelusta!

 • Hei Jari, Drockila on junioripelaaja eikä poikaa lasketa tällä hetkellä ”ykkösen pelaajaksi”. Sai tänään downeja pelin ratkettua ja pelasi hyvin. Paina nimi mieleen. Ei siellä Rovaniemellä käynyt ”ykkösen pelaajia´”, sen rosterisssa olevia kylläkin.

 • jaa aika jännä kun huskies pelissä pelanneita henkilöitä oli itse fb:ssä asiasta kirjoitellu :)

  en mollaa Drockilaa missään nimessä koska pelasi myös hyvin täälläkin. Ainut mikä ihmetyttää miksi kirjoitetaan sellaista mikä ei pidä paikkaansa

 • Rojolla tuntuu olevan aika tiukka pelaajapolitiikka sen suhteen ketkä pukevat. Jos et käy treeneissä tarpeeksi et pue matsiin. Loppujen lopuksi aika kapean rosterin laittoi kehiin tänään kun reservejä löytyy. Ottelun pelaajalistalla ei tosin ollut kaikki pukeneet pelaajat. Numerolla 9 näkyi olleen yli 2-metrinen koripallo-rookie Orlando Taylor selässään nimi Auervuolle…

  Olisi mielenkiintoista nähdä Wolvoilta se ykkösrosteri kentällä samanaikaisesti.

 • Drockila pelasi ainoastaan yhden driven, mutta sitäkin tehokkaammin. Kaksi ekaa heittoa eivät tarttuneet rissujen hyppysiin, mutta sen jälkeen omalta 30yrd linjalta kaksi parinkymmenen yrd heittoa, yksi juoksupeli väliin, ja lopuksi 25 yrd heitto josta TD. Aikaa ei kulunut paria minuuttia enempää.

 • Oskarista kuullaan vielä paljon! =) Huippu taitava QB joka on nyt hyvässä opissa kehittymässä

 • Ja kyllä minä niin mieleni pahoitin. Olisikohan aika tehdä kirjoituksesta protesti liitolle tai jotain?

 • Kiitos loistavasta otteluraportista. Asiallinen ja ammattimaisella näkemyksellä kirjoitettu. Näkemys on nimenomaan sitä, kaikilla on omansa mutta faktaa on se että Steelers tulee tänä kesänä voittamaan vielä monta peliä, ilman ulkomaalaisia aseita. Muutamassa kaupungissa odotellaan juuri nyt nauhaa tästä pelistä sillä ajatuksella että montako lentolippua tarvii ostaa siihen että välieräpaikka on varmistettu.

 • Nyt kun on nähty mihin kuopiolaiset pystyy niin eiköhän tän pelleilyn voisi samalla lopettaa. Indians, Jaguaarit, Wolvot ja Huskies voisi pelata ensi viikosta alkaen pleijarit ja finaali sitten parin viikon kuluttua. Päästäisi kaikki ajoissa kesä lomalle.

 • O Drockilan debyytti miesten sarjoissa tapahtui itse asiassa jo 2014 Vaahteran runkosarjan viimeisellä kierroksella 69ers-Wolverines ottelussa sixtaripaidassa.

 • Ei voi pitää paikkansa. Olisiko ollu vanhempi veli mikä on pari vuotta vanhempi. O Drockila on sillon ollut 15v ja edes roosterssilaisia ei päästetä niin nuorena vaahteraa pelaamaan.

 • Kyseisen pelin tilastoihin on merkitty molemmat veljekset http://www.sajl.org/images/tilastot/vl14037.shtml

  Ja myöskin oman muistini mukaan molemmat Drockilat kentällä kävivät.

 • Käytiin eilen katsomassa wolwojen peli ja kyllä muutamaan otteeseen väläytti savolaisetkin. Siellä on todella laaja rosteri mutta näytti takakentällä keskimitta olevan 170cm max. Gilin ei olisi tarvinnut kuin pitää kädet ylhäällä.. :D Mut niinkuin jutussakin lukee nii uskomattoman paljon ajeltiin pallonkantajasta ohi. Viihdyttävä peli oli vaikka tulos olikin lopulta nuin selvä. Mutta en oikein keksi ketään tässä sarjassa joka voisi wolwot haastaa, todennäköisesti voittaa spagettia tänävuonna puhtaalla pelillä.

 • Ykkösen voimasuhteita ratkaisevat paljolti joukkueiden vahvistusten tilanteet. Wolvojen pakka on tuolta osin ollut valmis heti alusta lähtien. Huskeilta puuttuu QB ja Inkkareilta monitoimi-Rice. Jaguaareillakin on miehistö ollut ilmeisesti melko valmis avauksessa. Koska Steelersilla ei tällä alueella ole näköpiirissä muutoksia on taso se joka lauantaina Stadissa nähtiin.

  Kuka tahansa kolmikosta Huskies, Indians ja Jaguaarit voi haastaa Wolvot kun miehistö kokonainen ja Wolvoilla jollain osa-alueella vajausta. Steelersillä on odotettavissa vaikeuksia oikeastaan kaikkia vastaan suomi-rosterillaan.

  Wolvot ovat tähän mennessä yllättäneet ainoastaan kapealla rosterillaan molemmissa kotipeleissä. Joukkue vahvistuu jos/kun miehistöön saadaan pitkällä rosterilla olevia pelaajia mukaan linjoihin ja tukimiehistöön.

  Sunnuntain Huskies – Indians peli on mielenkiintoinen. Onko Kouvolassa saatu pakettia kasaan ja onko Huskit nuolleet haavansa viikontakaisesta selkäsaunastaan.

 • Hui jari mikset ole enää pelinrakentaja? Olit niin hyvä!

 • Hyvin ne kuopion jätkät pelas ja omasta mielestäni kuuluvat ennemmin 1 div. kun alempaan sarjaan, linja pelaaminen oli mallikasta toimintaa ja ei mitään hävettävää, Wolvoilla tais muutama viimepelissä poissa ollut käydä mukana kokeilemassa kun oli tekeminen jotenkin paremman ja rauhallisemman näköistä. Taitopaikoilla tuli sit isoin ero ja tämä näkyi taululla. Osalle wolvojen pelaajista keitti kentällä ja joukkue sai kärsiä tästä aika rankasti. Turha luulla et kuopio olisi kenellekkään mikään heittopussi joukkue uskon että aivan varmasti tulevat parantamaan heikkoja kohtia lisää ja jokainen peli on voitettavissa. Onnea silti wolvoille voitosta.

 • Hyvin ne kuopion jätkät pelas ja omasta mielestäni kuuluvat ennemmin 1 div. kun alempaan sarjaan, linja pelaaminen oli mallikasta toimintaa ja ei mitään hävettävää, Wolvoilla tais muutama viimepelissä poissa ollut käydä mukana kokeilemassa kun oli tekeminen jotenkin paremman ja rauhallisemman näköistä. Taitopaikoilla tuli sit isoin ero ja tämä näkyi taululla. Osalle wolvojen pelaajista keitti kentällä ja joukkue sai kärsiä tästä aika rankasti. Turha luulla et kuopio olisi kenellekkään mikään heittopussi joukkue uskon että aivan varmasti tulevat parantamaan heikkoja kohtia lisää ja jokainen peli on voitettavissa. Onnea silti wolvoille voitosta.

 • Kuopiolla ensimmäinen sarjapeli uudessa sarjassa ja heti suurinta suosikkia vastaan, jolla jo enemmänkin pelejä alla (myös Wol II). Paremminhan Steelersillä siinä suhteessa meni kuin vastaavasti Saintsin aloitus liigassa. Kun vielä huomioi, että Steelers pelaa kokonaan ilman importteja, niin oikeastaan tulos oli hämmästyttävän hyvä. Kun alku-ujous on poissa ja tottuvat ykkösen vauhtiin, niin eivät missään nimessä tule olemaan muita vastaan heittopussi.

 • FSC-median albumin kuvassa 13/23 näkee syyn siihen miksi Locklan Gilbert kävi kuumana sen yhden tilanteen jälkeen. Ja tietysti se epävarman oloinen tuomari liputti vain jälkitilanteen

 • Uskokaa pois. Kuopio vie Kouvolalta Playoff-paikan

 • Wolvojen Facesta löytyi valmentajien haastattelut….

  https://www.facebook.com/helsinkiwolverines/videos/10153771227158022/

 • vikko 4 menee Kuopiolle.