Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 3

jefumaster 30.5.2016 23:44 67 kommenttia

Vaahteraliigan kolmas viikko antoi viitteitä voimasuhteista ja tarjosi tasokkaan televisio-ottelun. Kierroksen jälkeen kaikki liigajoukkueet ovat antaneet näyttönsä kisakunnostaan.

Toukokuun vaihtuessa kesäkuuksi Vaahteraliigassa jatkaa puhtaalla rekordilla ainoastaan sarjan ennakkosuosikki Roosters sekä vahvoilla otteillaan sarjan avannut Crocodiles. Ilman avausvoittoaan ovat vielä Taft, Saints sekä Butchers.

Crocodiles – Royals 17-6. Perjantain Botnia Bowl oli tähän mennessä eniten ennakkokeskustelua herättänyt liigakamppailu. Vahvaa kevätkuntoa osoittanut Crocodiles voitti ottelun yhden TD:n ja potkumaalin marginaalilla, mutta Royals osoitti yllätysvalmiuttaan vahvalla puolustuspelillään. Crocodiles voiton takasi toistamiseen pelintakentaja Justin Sottilairen ja laitahyökkääjä Tim Thomasin yhteistyö. Seinäjokisten voiton avaimena oli tasapainoisempi hyökkäys, jossa vaihtoehtoja löytyi riittävästi sekä heitto- että juoksupeleihin. Royals-hyökkäys oli paljolti riippuvainen puolustuksensa vahvistusten, Stacey Thomasin ja Chris Youngin otteista hyökkäystehtävissään. Pohjanmaa on edelleen Crocodilesin valtakuntaa ja seuraava paikallinen tasonmittaus pelataan 24.7. Vaasassa. Ottelu keräsi Jouppilanvuorelle mukavan 862 hengen yleisön. Ottelusta enemmän Gridironin otteluraportissa. Ottelun tilastot

Saints – Trojans 13-50. Sarjanousija Tampere Saints avasi kotikautensa Pyynikillä lauantaina. Edellisen liigakierroksen rökäletappiosta toipuneet tamperelaiset saivat maalihanansa avattua, mutta Trojans oli ottelussa kuskin paikalla selvin numeroin. Saints-pelinrakentaja Dominic Bona keräsi heitoillaan jaardeja yli 200, joista lähes puolet saavutti laitahyökkääjä Eero Hiltunen komealla 98 jaardin TD-suorituksellaan. Trojansin hyökkäyspeliä johtivat tasapuolisesti pelinrakentajat Miro Kadmiry sekä Sebastian Berndtsson. Turun laitureista Aappo Saloranta teki vahvan paluun kentille koppaamalla palloja 8 kertaa 77 jaardin ja yhden TD:n arvoisesti. Saints onnistui keräämään Pyynikin tail gate-rillaukseen sekä otteluun lähes 700 hengen katsomon. Ottelun tilastot

Roosters – Butchers 21-12. Kierroksen ennakkoon selvimpänä pidetty peli osoittautui marginaaliltaan viikon tiukimmaksi Butchersin onnistuessa kiusaamaan mestareita aurinkoisella Velodromilla. Ottelun niukkaa eroa voidaan selitellä vaikkapa pelinrakentaja Micah Brownin loukkaantumislähtöisellä lepovuorolla, mutta Porvoon onnistumiselta se ei ota yhtään mitään pois. Butchersin jenkkikaksikko, pelinrakentaja Trevor Vasey sekä keskushyökkääjä Kemani Jones olivat ottelun alusta alkaen vahvalla pelipäällä ja kaikkiaan porvoolaiset onnistuivat etenemään ottelussa 396 jaardia. Isäntäjoukkue Roostersin jaardit jäivät lukemaan 330 josta osan voi selittää Otso Flinckmanin heittämällä kolmella syötönkatkolla. Maanantai-illan kamppailua seurasi Velodromin lehtereillä 561 katsojaa, jota voidaan pitää vaatimattomana lukuna lähes paikalliskamppailu-tasoisessa pelissä. Ottelun tilastot

Tulevan viikonlopun ottelut

Perjantain TV-ottelussa kohtaavat Butchers ja Crocodiles. Porvoolaiset näyttivät maanantaina pitkää nenää kaikille joukkueen sarjajumboksi ennakkoon tuominneille ja aikoo haastaa Crocodilesin tosissaan kotikentällään. Butchersin palautumisaika on otteluun kohtuuttoman lyhyt ja tämä on selkeä etu seinäjokisille. Crocodiles lähtee otteluun toki selvänä ennakkosuosikkina ja maanantaina kohtuullisesti onnistunut teurastajien puolustuksen takakenttä joutuu todelliseen tulikasteeseen Sottilairen ilotulituksessa.

Lauantaina pelataan kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Ensimmäistä kertaa kotikentällään tällä kaudella pelaava Trojans saa vieraakseen kauden kohujoukkueen Royalsin. Trojansilla on kasassa kaksi voittoa kolmesta pelistään, mutta paljon on vielä parannettavaa jotta joukkue yltäisi sille ennakkoon povatulle runkosarjan kakkospaikalle. Royals on avannut kautensa vahvasti ja osoittanut ansainneensa paikkansa liigan kärkikahinoissa. Trojansin kohtaaminen on joukkueen toinen todellinen tasonmittaus ja odotettavissa on kovaa painetta turkulaisten kotimaisille pelinrakentajille. Näillä näkymin ottelussa pelataan runkosarjan sijoituksista 3-4.

Maanantaina pelataan jälleen Velodromilla. Roosters lähtee kohtaamaan Taftin jälleen suosikin asemasta, mutta viimeistään edellisen maanantain Butchers-peli osoitti, että punakoneellakin on omat heikot kohtansa, Stephen Stokesin Taft on saanut harjoitella kaksi viikkoa rauhassa ja pääsee näyttämään viimeistellympää osaamistaan yleisölleen. Pelinrakentaja Mic Brownin kunto on kysymysmerkki joka pysynee salaisuutena ottelun alkuminuuteille saakka. Jos Brown ei pelaa tullaan Velolla näkemään mielenkiintoinen taistelu kunniasta sekä kahdesta liigapisteestä. Paljon pitää kuitenkin tapahtua että peli kääntyisi Taftin eduksi.

Viikon puheenaihe

Tällä viikolla erityistä keskustelua on herättänyt Porvoo Butchers. Suurin osa jefu-kansasta (minä itse mukaan lukien) on tuominnut porvoolaiset liigan pisteautomaatiksi, mutta Kari Leivojan loihtima ryhmä on osoittanut asiantuntijalausuntojen oleva paperia. Butchersin avaus Roostersin vieraana oli vahva ja lisää on odotettavissa jatkokierroksilla. Crocodiles-ottelu tulee eteen liian nopeasti, mutta joukkueella on pitkä kesä aikaa osoittaa pitkäjänteisen junioritoimintansa tuloksia vastustajilleen pistetehtailujen muodossa.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Tää on helppo rivi: 2 1 1, ei tarvi edes pelejä pelata :D Croco laitahyökkääjät tuskin toistamiseen tekee tiputuksillaan peliä tiukaksi? Trojans on aivan liian kova pala Royalsille ja Roosters voittaa Taftin vaikka Suomalaisella QB:lla.

 • Kierroksen yllätyksellisyys on tosiaan vähissä.
  – Butchersin voittomahdollisuus on 12%
  – Royalasin voittomahdollisuus on 42%
  – Taftin yllätysmahdollisuus on 4%
  Jos Royalsin frontti lyö Trojansin OL:n saattaa olla suomi-qb:illa kiirus. Roosters voi ihan itse tehdä Taft-pelistä tasaisesn peluutuksellaan. Hakala ei ole koskaan nauttinut murskajaisista joten näennäistasaisia matseja tullaan näkemään Velolla eikä joukkueen tähdet loista tilastoissa.

 • Olen Deleten kanssa samaa mieltä siitä, että Crocojen laitahyökkääjät ovat varmaan hieman paremmin hereillä, eivätkä tiputtele palloja kuten viime viikonloppuna. Porvoo on sinänsä kuitenkin mielestäni iloinen yllätys vähän kuten Seinäjokikin, että omia junioreita on nostettu esiin, ja he ovat ottaneet paikkansa. Porvoolle Roostersille ja Seinäjoelle povaan hyvää tulevaisuutta, sillä selvästi nämä joukkueet osaavat koulia nuoria pelimiehiä liigakelpoiseksi.

  Royals osoittaa miten tärkeä suomalaisessa liigassa voi hyvä jenkkipelaaja olla. Royalsin NFL mies on rehellisesti sanottuna parhaita pelaajia mitä olen koskaan suomalaisessa liigassa nähnyt. Ilman häntä joukkue ei haastaisi mitään kärkijoukkuetta se on aivan varma. Pystyykö kuitenkaan yksi mies voittamaan sotaa, niin siihen en taas usko. Trojansilla kotimaiset taitopelaajat ovat ihan eri tasoisia kuin Royalsilla. Trojans toki ampui itseään jalkaan jo ennen kautta ottamalla pelinrakentajakseen Miron. Hyvällä jenkkipelinrakentajalla joukkue voisi pärjätä paljon paremmin loppukahinoissa.

  Roosters on myös tavallaan osoitus siitä miten tärkeä hyvä pelinrakentaja suomalaisjoukkueelle on. Muistan hyvin kuinka Roostersia pöllytettiin viime vuonna Seinäjoella kun heidän jenkkipelinrakentaja puuttui. Taftin joukkue voittaa vaikka puolilla valoilla, mutta loppukautta ajatellen on tärkeä nähdä miten hyvin Brown pysyy ehjänä.

 • Roostersilta ei puuttunut jenkkikuuppa viime vuonna Seinäjoella.

 • Tämän hetken menestymisen ja näyttöjen perusteella liigajoukkueet rankkaisin nyt näin:

  1. Roosters
  2. Crocodiles
  3. Royals
  4. Trojans
  5. Butchers
  6. Taft
  7. Saints

  Tampere on ollut koko ajan eräänlainen jokerikortti mutta saanut huonon lähdön kaiteen. Olisivat kaivanneet Veikkaa mukaan heti alusta. Hyvä kanssa huomioida, että Veikan kanssa samanlaista suomi-aikataulua noudattanee Taftiin tuleva Outinen joka vahvistaa vantaalaisten linjaa todella paljon. Royalsin osalta uskon, että Turussa joukkue yllättää. Paitsi jos huhut Staceyn vakavasta loukkaantumisesta ovat paikkansapitäviä – vai heittikö joku läppää reppuselässä kentältä lähteisestä? Stacey Thomasin merkitys Royalsin puolustuksen ja hyökkäyksen tehoissa on ollut Suuri.

  Ai niin, jos Brown ei pelaa Roostersin ja Crocojen kohtaamisessa kynitään kukonpojat tällä kertaa nahkojaan myöten ja rankingin järjestys muuttuu automaattisesti. Toi peli on kuitenkin vasta heinäkuussa joten siihen mennessä paljon ehtii vettä virrata Seinäjoessa.

 • Kylläpä nyt saa Porvoo suitsutusta!
  Itse kun en ole peliä nähnyt niin on tietenkin lähteä mitään kommentoimaan, teen sen silti.
  Suosittelen nyt hieman rauhoittumaan. Porvoo hävisi ottelun suurinta ennakkosuosikkia vastaan. Kuitenkin vastassa ei ollut the Roosters vaan erittäin erittäin paljon kevyempi ryhmä Roosterssin pelaajia. Kuten tuossa yllä joku kirjoittikin jo että hyvä jenkki voi kääntää pelaamisen tason hunosta kiitettäväksi. Nyt se Roosterssin hyvä jenkki ei pelannut, joten kyllä jo pelkällä yhdellä vaihdolla tuossa pelissä olisi vaihtunut varmaan kolme intteriä kolmeksi TD:ksi, jollei jopa aika paljon enemmänkin.
  Ei sillä että Porvoo olisi ihan susipaska, mutta älkää nyt vielä sitä mihinkään pleijareihin nostako. Ensi viikon ottelu kertoo paljon paljon enemmän, kun vastaan tulee joukkue joka ei tule käyttämään backuppeja (kun niitä ei ole) vaan vetää kunnon aloittavilla. Jos Porvoo pysyy siinä kyydissä olen valmis torille tervattavaksi.

 • Näin eturivistä seuranneena huomasin, että Butchersislta puuttui pelistä puolustuksen jenkkinsä eli siinä mielessä tasapeli Roostersin kanssa jos roostersin muita importteja ei lasketa. Seuraavassa pelissähän toi jenkkikin on mukana.

 • Royals pyörii 100% Thomasin ja Youngin ympärillä. 2 miestä ei voi kuitenkaan pelata koko peliä molempiin suuntiin joten Royalsin mahdollisuudet voittoon ei ole kovin suuret Trojansia vastaan. Tasaisena peli voi pysyä jos suomi QB:lla ei ole aikaa heittää, mutta varsinaisesti ottelun voittoon Vaasasta ei ole.

  Keskinäisistä otteluista vertailu ei tietenkään ole kovin mielekästä, mutta TAFT-Royals 0-17, Crocot-Royals 17-6. TAFT on liigan sijoilla 6-7. ja Crokoja vastaan piti puolustuksen jenkit laittaa kentälle jotta saatiin pisteitä aikaiseksi. Crocojen 62-0 voitto Saintsista ei ole kovin suuri vaikutus sillä voittihan Trojanskin Tampereen 13-50. Viikon 6 jälkeen kun pelataan Royals vs Roosters ja Trojans vs Crocodiles voidaan alkaa piirtelemään loppukauden rankingejä, toistaiseksi Crocodiles ei ole kuin pöllyttänyt divaritason porukan ja pelannut todella tiukan pelin Vaasaa vastaan.

 • Stacey Thomasin kausi on kuulopuheiden mukaan ohi. Crocs-matsin lopussa kävi jotain. Erittäin paha isku vaasalaisille.

 • Ei vain huhu vaan totta.
  Kausi (ehkä ura) paketissa. Tämä on erittäin iso menetys Vaasalle!
  Vaasan puolustus on ollut hyvä toistaiseksi, tämän menetyksen jälkeen nähdään löytyykö leveyttä vai ei. Stacey on siitä hankala tapaus että oli eurostatuksella pelaamassa niin ei voi lennättää amerikoista uutta miestä auttamaan.
  Vaasan hyökkäys on ollut kyllä melko heikko.

 • Mitä tarkalleen ottaen Staceylle tapahtui? Kaveri pelaa kovaa hieman sääntöjen rajamailla (joku voisi sanoa että välillä vahingoittamistarkoituksessa), onko jollakin palanut pinna siihen ja ottanut omankäden oikeutta vai menikö ns. normaalilla kamppailutilanteessa tms?

 • Yritin löytää otteluvideolta jos näkyisi mitä tapahtuu, mutta sellaista ei näkynyt. Vielä muutamia minuutteja ennen pelin loppua näkyi ihan ok kunnossa kentällä.

 • …. videon lopussa näyttää, että valkulta tuli aika kiukkuisin elein palautetta joukkueelle.

 • Akillesjänne poikki.

 • Royals kiittää kun tiedotus hoituu palstan kautta. Toisaalta osoittaa sen, miksi tässäkin lajissa pitäisi uutisoida vammat välittömästi, eikä pimittää asioita, koska joku vuotaa tiedon someen tai keskustelupalstalle jokatapauksessa.
  Tai sitten täysin aukoton se oma tiimi, josta tieto ei vuoda vrt. Barkowin ”flunssa” MM-kisoissa.

 • Kannattaa muistaa, että terveystiedot ovat erittäin sensitiivisiä, eikä työnantajalla niitä ole oikeus ilman työntekijän lupaa julkaista. W tuossa syyllistynee rikokseen, jos hänellä ei ole Staceyltä lupaa tiedon julkaisuun.

  Poissaolon kokoonpanosta voi tietenkin julkaista.

 • Royals olisi voinut toimia, kuten pitää toimia. Siis olettaen että tuo tieto loukkaantumisesta pitää paikkansa.
  Tässä suora lainaus seurojen yhteisesti sopimasta tiedottamisesta Vaahteraliigassa:

  4) MUUT TIEDOTETTAVAT ASIAT (osoitteeseen tiedotus@sajl.fi)
  Kauden aikana tiedotetaan seuraavat asiat erillisinä tiedotteina:
  → Aloittavien pelaajien loukkaantumiset ja muut poissaolot
  → Pelaajasopimusten purkautumiset ja uudet pelaajasopimukset (muista myös valokuva!)
  Kauden ulkopuolella tiedotetaan ainakin seuraavat asiat:
  → Aloittavien pelaajien uudet sopimukset
  → Uudet pääyhteistyökumppanit

 • Tuo alaraajavamma näkyi kyllä jo kentällä ja näytti sen verran pahalta että siitä on voinut moni vetää johtopäätöksiä. Jos se on akillesjänne, niin sitä ei helpolla saa tietentahtoen loukattua. Tilanne taisi olla puntinpalautus, jossa vamma syntyi, en tiedä oliko kontaktia, kun en ole nauhaa nähnyt. Pikaista toipumista Staceylle

 • Mihinkä rikokseen ja mihin tarvitsisin staceylta luvan?
  En ole missään vaiheessa puhunut staceysta.

 • Huskit hoiti erinomaisesti ja ripeästi tiedon Jan Pelkosen kauden päättymisestä loukkaantumiseen. Eli noin ja edelleenkään kukaan ei ole kertonut mikä on rikki. Samalla tavalla olisi Royals voinut tiedottaa asiansa.

 • Akillesjänteen katkeamisessa on yleensä kyse jänteen rappeumasta. Rappeutunut jänne voi katketa ilman suurempaa kuormitusta yhtäkkiä. Suhteellisen yleinen vamma yli 35-vuotiailla.

 • Todella hyvä esitys Porvoolta Roostersia vastaan. Sujuvan näköistä pelaamista jolla laittoi hallitsevan Mestarin tiukille. Hiukan jos olisi ollut vielä onneakin matkassa niin.. Jos otteet pysyvät samanlaisina pleijari paikka otettavissa ilman muuta. Turku ja/tai Vaasa helposti voitettavissa nyt nähdyn perusteella. Hankinnatkin myös osuneet taas kohdilleen.

 • Optimismia Porvoon mitalla. Butchersin jenkkivahvistuksista ainakin 2/3 on täysosumaäijiä, se on totta. Loput 1/3 saa näyttää vielä mikä on miehiään. Eilisestä ottelusta ei kuitenkaan vielä kovin paljon voi päätellä. Joukkue päästi suomalaisella pelinrakentajalla pelaavaa vastustajaa vastaan kolme td:tä eikä kovin kaukana ollut pari lisää. Jenkki RB on sähäkkä liikkumaan ja pelastanee joukkueen monesta pulasta. Mutta miten tämä riittää vs. Crocs ja Royals (joka siis ratkaisee pääsyn play offeihin), se on kysymys, jonka suhteen en ole kovin optimistinen. Butchersilla on yksinkertaisesti boksissa molempiin suuntiin liian paljon heikkouksia. Ennakkoasetelmiin nähden on joka tapauksessa hieno saavutus, vaikka jäisivät viidenneksikin.

 • Kyllä minua kiinnostaa haastaako Porvoo Crocot samoin kuin Roostersin, jonka paras koppimies ja kantaja pidettiin aisoissa. Kummankaan ei pitänyt tapahtua tänä kesänä. Brown tosin puuttui, mutta eka peli ja niin puuttui Porvoon NG myös. Ja kukaan vastustaja ei halua nähdä että kentälle kävelee numero 44.. Samalla kun Iiron ainoa haastaja parhaasta hyökkäyksen linjamiehestä palaa routuun. Onnea heille jotka saavat pisteet Porvoolta tänä vuonna.

 • Vaikka Butchers onnistuikin haastamaan kohtuullisesti. Roosters pelasi selkeästi vajaalla miehistöllä. Brown oli olennainen iso Trojansin pieksennässä. Suhteutetaan siis asiat eikä mennä Porvoonjokea edemmäs kalaan. Butchers ei tänä kesänä pisteittä jää ja on todennäköisin neljäs välieräjoukkue, mutta realiteetit ovat realiteeteja. Porvoo voi kiusata kärkikolmikkoa, mutta Roostersin kohdalla se johtui enemminkin Roostersin tilanteesta kuin Butchersin hyvyydestä. Parhaan koppimiehenkin voi pelata pois, mutta ratkaisijoita jäi auki niin kuin jää kahdessa muussakin TOP-3 joukkueessa. Kaksi syötönkatkoa kohtuullisen keskinkertaiselle jenkkivahvistukselle kertoo laitahyökkääjäosaston kokemattomuudesta eikä sitä paikkaa edes #44.

 • Keulii tosiaan porukalla Porvoon suhteen. Aina kohtelias Roosters ei nöyryyttänyt teurastajia kolmenumeroisin luvuin ja heti ollaan tekemässä playoff-joukkuetta. Realistisesti Porvoossa taistellaan sijoista 4-5 ja siihen täytyy olla tyytyväinen tuolla materiaalilla. Roosters ja Crocot painivat nykykunnollaan omassa sarjassaan ja seuraavaksi tulee tutkapari Trojans ja Royals. Royalsin mahdollisuudet punnitaan tosissaan tulevana viikonloppuna ja sitten voidaan taas mässäillä asialla enemmän. Saints, Taft ja Butchers pelaavat omaa sarjaansa putoamista vastaan.

 • Eikö Roostersin pitänyt voittaa kaikki 30-40pinnalla? Ja Butchersin hävitä..kaikille saman verran? Sitten nää pelaakin tasaisen pelin ja Roostersillakaan ei ole liikaa pelaajia. Purukka joka ei tiedä mistään mitään veikkasi että Teurastajat häviää kaikki, nyt vaan ylireagointia toiseen suuntaan. Crocoja jännittää kyllä, harvemmin ovat voittajina kotiin ajelleet.9

 • Viikonlopun otteluista todennäköisesti tiukin käydään perjantaina, nyt laitetaan Porvoon takakenttä todelliseen testiin, ruohokenttä ja perjantaipeli todennäköisesti tasoittaa puntteja, mutta selvä kolmen maalin voitto Crokoille.
  Tro-roy ottelussa todennöisesti puhkeaa kuninkaallinen kupla, yllättäen liigatulokkaan heikoimmaksi osa-alueeksi on osoittautunut valmennus.
  Vaasan hyökkäys on liigan huonoin ja tulee jäämään nollille, puolustuksessa elintärkeiden safetyjen puuttuminen maksaa liian monta teedeetä, Turku vie yli viidellä maalilla
  Roo-taft pelissä tuskin hienouksia nähdään +50 pisteen voitto R.lle.

 • Nyt nähdyn perusteella Porvoolla kaikki saumat yllättää tänä vuonna. Jos joukkue vaan säilyttää tai jopa nostaa suoritustasoaan mikä oli Roostersia vastaan. Näyttää myös siltä että Trojans olisi ennakoiduista pudotuspelijoukkuista heikoin lenkki. Elikkä Porvoon ja Turun keskinäiset matsit ratkaisevat paljon..

 • Kovin heppoisesta tarkastelumateriaalista porukka vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Crocodilesia pidetään kovana porukkana sen perusteella, että se voitti Saintsin murskalukemin. Sen sijaan se, että toinen sarjanousija piti tarkalleen saman joukkueen ahtaalla, ei merkitse mitään, vaikka samainen sarjanousija oli vaikeuksissa jo TAFTin kanssa. Porvoo pelasi suhteellisen tasaisen ottelun Helsingissä, kun Roostersilta puuttui hyökkäyksen keskeisin pelaaja, Brown, joka juuri omilla juoksuillaan ratkaisee otteluita, ja jonka varamies heitti kolme syötönkatkoa. Johtopäätös: Butchers onkin playoff-joukkue. Royals voitti niukasti TAFTin eli oli paska, mutta pisti Crocot tiukille eli oli hyvä? Trojans voitti TAFTin ja Saintsin pystyyn, mutta hävisi Roostersille, Trojans on huono? No, käyhän tämä viihteestä.

 • Sulla on varmaan jotkut ihan omat tilastot kun väität, että Crocot on useinmiten häviäjinä lähteneet vieraspeleistä. Ne tilastot mitä mä katoin näyttää eriä viimeisten parin kauden osalta.

 • Kuinka kujalla jengi täällä oikeasti on, Vaasalla tai porvoolla ei ole mitään jakoa turkua vastaan, piste.

 • Rostereita vertailtaessa pitäisi Trojansin olla selvästi edellä, sekä Vaasaa , että Porvoota. Loukkaantumisista huolimatta . Mutta tottahan se on . että pelit pelataan kentällä eikä jonkun huru-ukon aivoituksissa.

 • Turku oli Roota vastaan todella voimaton ja Royalsilla saattaa olla Roostersia parempi puolustus. Royalsin Young on aivan jäätävän kova pelimies, ihan varmasti paras puolustaja Suomessa tällä kaudella ja ehkä jopa koskaan. Joku viisaampi voisi kertoa millä ilveellä Trojans aikoo niitä pisteitä tehdä Vaasaa vastaan? Saloranta tuskin yksin koko laivaa kääntää, eikä suomalaisita pelinrakentajista ole ensimmäisten viikkojen perusteella sateentekijöiksi. Ratkaisevana tekijänä voi hyvinkin olla Staceyn loukkaantuminen, koska hän oli mies paikallaan molemmilla puolilla palloa vaikka headhunttaamista harrastikin. Ennustan tiukkaa vääntöä Turkulaisten ja Vaasalaisten kesken.

  Crokojen ilmasirkus ja todella vikkelä RB on myrkkyä Porvoon pojille ja peli päättyy ainakin 3 maalin eroon pohojammaalaisten eduksi.

  Roo pieksee Taftin vaikka ilman pelinrakentajaa ja suomalaisilla bäkeillä, joten tuota matsia ei kannata sen enempää spekuloida. Stokes pelaa todennäköisesti ainakin kuudella eri pelipaikalla, vaikka kannattaisi keskittyä enemmän valmentamiseen.

 • TAFT laittaa pelin tiukaksi Roostersia vastaan ja Brown joudutaan ottamaan kehiin. Se ei kuitenkaan ole mikään helppo juttu päästä peliin mukaan kesken kaiken ja loppu menee jännäksi. TAFT yllättää onnistumisellaan jopa valmentajansa.

  Myöskään Porvoo ei anna yhtään helppoa downia Crokoille. Mihin se riittää, riippuu Crokojen asenteesta.

  Turulle ei myöskään tule helppo puhde. Roaylsille peli on henkisesti tärkeä ja tulevat laittamaan parastaan. Tiedossa varsin dynaaminen puolustus, sillä Royalsin ei kannata jäädä painimaan Turun isojen linjamiesten kanssa. Tulevat luultavasti ottamaan tavallista enemmän riskejä blitsaamisessa ja onnistuessaan voivat saada Miron raiteiltaan.

  Kaiken kaikkiaan kaudesta tulee vielä odotettua yllätyksellisempi.

 • Tällä kaudella ei ole nähty vielä yhtään – zip – yllätystä enkä usko sellaisia lähiaikoina nähdäänkään. Kolmikon Saints-Taft-Butcers voivat mennä miten päin tahansa ilman että mikään yllättää. Jos kolmikosta joku ottaa pisteitä muilta neljältä joukkueelta, se on yllätys.

 • Kyllä joku kolmikosta voi Royalsin voittaa eikä se yllätys olisi. Royalsin hyökkäys ei ole vakuuttanut ja voihan käydä vaikka niin, että vastustajan puolustus tekee voittoon riittävät pisteet.

 • Royalsin hyökkäystä on moitittu urakalla, vaikka jokainen kauan kuvioissa ollut tietää, miten vaikea on saada hyökkäystä kunnolla kasaan. Kyllä se sieltä vielä kauden aikana nousee esiin ja yllättää viimeistään loppukaudesta. Crokot ja Roosters ovat tehneet hommia kokonaisuutena jo vuoden alusta, mutta tämä rako muihin nähden kapenee kauden edetessä. Saas nähdä.

 • Crocot on tehny hommia jo vuoden alusta? Ei taida olla ihan niin.

 • Samalla tavalla muidenkin hyökkäys paranee. Taftinkin hyökkäys olisi Royalsia vastaan näyttänyt erilaiselta, jos olisi ehditty harjoitella QB:n kanssa. Valitettavasti omiin silmiin näyttää, että kotimaiset RB:t ei jaardeja saa riittävästi aikaiseksi. Royalsin heittopeli ei ainakaan vielä ole vakuuttanut niin paljon, että sillä voisi juoksupelin puutteita peittää.

 • Tuo rako pikemminkin suurenee kuin pienenee, stacey oli ainoa rissu jota suurin osa joukkueista ei olisi voinut pelata miehenä.
  Vaasan fyysiseksi mainostettu linja on liian kevyt liigaan, Crokojen d-line dominoi täysin vaikka vain yhdellä pelaajalla on enemmän yksi kausi takana liigassa.

 • Montako lippua Thomas on saanut headhuntaamisesta aika välillä 2009-2016 ? Jos kaveri pelaa kovaa tääl, niin onk se sama kuin että yrittää koko ajan vahingoittaa muita kentäl olijoita :)

 • Royalsin hyökkäys ei tule ilman jenkki RB:tä nousemaan millään tavalla voittavaksi vaahteraliigan hyökkäykseksi. TAFT ja Royals näyttää, että suomi RB:llä ei vaan pärjätä liigassa. Turkukin on Roosterssia ja Crocoja vastaan altavastaajana suomi QB:n takia, mutta jenkki RB vetää Vaasaa ja Vantaa pidemmän korren.

 • Jep, ei Suomessa saa pelata vihellykseen asti… kummallakaan puolella palloa

 • Useimmat suomi-pelaajat lopettavat pelaamisen huomatessaan olevansa etäällä tilanteesta. Sitten tulee Stacey tai Karri, jotka pelaavat tonttinsa vihellykseen saakka

 • ”Pelaaja ei saa juosta päin tai heittäytyä kohti vastustajaa, joka on selvästi pelin ulkopuolella ennen pallon tulemista pois pelistä tai sen jälkeen.” Voi myös tulla kalliiksi hyökkäyksen puolella pelin takana, kun viidentoista jaardin rangaistus mitataankin virheentekopaikasta.

 • Uskon Seinäjoen voittavan melko reilusti. Porvoon takakenttä näytti huonolta Roostersia vastaan ja nyt vastassa on amerikkalainen pelinrakentaja, joka on osoittanut tasonsa. Lisäksi Seinäjoki on näyttänyt, että eivät säästele, joten lukemat voivat olla rumatkin.
  Turku vie voiton Vaasasta, mutta peli on varmasti tiukempi. Wasan puolustus pitää joukkueen mukana, mutta olematon hyökkäys rankaisee.
  Mikäli Brown ei pelaa, TAFTilla on mahdollisuus. Katsomoon näytti, että Flinkmanin jätti mielestäni todella paljon pisteitä kentälle porvoota vastaan. taft on saanut treenata nyt kunnolla uuden qb:n kanssa, joten pystyvät tekemään pisteitä, varsinkin jos Roosters yhtään löysää ajatuksissaan ajatellen helppoa peliä. Mutta jos Brown on kunnossa, peli on ohi kolmannella neljänneksellä.

 • Onko muilla ongelmia live tilastojen kanssa? Ne ei vaan päivity.

 • Crocot vie peliä aika puhtaasti. Vihreen Marshall loukkaantui ekalla neljänneksellä, mutta Lester paikkaa erinomaisesti. Sottilare puhkoo aika nätisti Porvoon takakenttää. Butchers täysin jenkki qb-rb tandemin varassa. Erikoisjoukkueet 100-0 Seinäjoelle, turnoverit 0-3 Crocoille. Neljännes jäljellä ja tilanne 0-21. Porvoolla vähä turhautumisen merkkejä ilmassa?

 • Joo, ei ihan pelitä nyt livetilastot.

 • Ennen oli yhteys ongelmat, nyt kun ne toimii, niin ohjelma on niin onneton, ettei se toimi kaikissa vehkeissä. Mulla ei ainakaan kannettavassa, eikä älypuhelimessa päivity. Olisko Nelonen pron markkinointi kikka

 • Näyttää siellä 3 amigos tekevän Sottilaren avustuksella tuhojaan. 0-28.

 • Mulla oli vaikeuksia Windowsin Explorerilla ja Edgella, eli ei päivittyneet mutta kun kokeilin Chromella niin pelaa ok. Nyt lopussa katkos kuitenkin,.

 • Ei Porvoolla mitään palaa. Butchers teki ainoat pisteensä ihan lopussa onnekkaalla flipperipallolla ja silloinkin oli Crocoilta pääasiassa junnut/kakkosmiehistö kehissä. Lopputulos 7–35

 • Kertoihan tuo nyt aika tavalla Porvoon tasosta liigassa. Eikös vaan? Pelasiko Porvoo paremmin Roota vstaan vai oliko Roo niin paljon heikompi ilman Brownia maanantaina?

 • Ihan turha ruoskia Porvoota. On mennyt eteenpäin viime vuodesta, vaikka pilkkaajat lupasivat 100-0 pelejä. Ovat nyt pelanneet kahta ehdotonta ykkösuosikkia vastaan ja tulokset ovat ihan siedettävät. Kestää aikansa rakentaa uusi voittava perusrunko, mutta sillä tiellä epäilemättä ovat.

 • Vitsi nuo pohjamaan kasvatit on kovia!

 • Täytyy kyllä sanoa, että Crocodilesin hyökkäys on melko harvinaista herkkua suomalaisessa jenkkifutiksessa. Kuviot näyttävät hiotuilta ja kaverit saavat palloja kiinni. Puolustuksen takakenttä on jäätävä. On kyllä jännä nähdä miten joukkue pelaa Roostersia vastaan. Viime vuodesta se ei kyllä ole ainakaan heikentynyt.

 • Montakos ”pohjanmaan kasvattia” sieltä alottavasta kokoonpanosta löytyy? Härmäläiset ei paljon maaleilla hillunu ku oli Jenkkiä, Brittiä, Germaania sun muuta.

 • Kaikki ne on pohjanmaan kasvatteja, joka muuta väittää on valehteleva limanuljaska

 • Taas sama vinkuminen, väärin voitettu.
  Jos haluaa nähdä pelkästään oman kylän poikien pelaavan kahteen suuntaan, niin silloin voi mennä kattoon kakkosdivaria. Ja mitä tulee Crocojen junnuihin, niin joukkue taitaa löytyä joka ikiseen sarjaan. Ei kovin montaa seuraa löydy jotka pystyy samaan? Niitten omien kasvattienkin pitää se paikka ansaita edustuksessa.

 • Voi tuota tiedon määrää…

 • toimiiko Turusta vai ei?

 • Nämä livetilastot on täys vitsi

 • Livetilastot voi työntää annelii.

 • se tunne ku uutta systeemiä kokeillaan ensimmäistä kertaa kotiavauksessa…

 • .